Vesnic indragostit, un estet al sentimentului cum era descris, Eric Rohmer a realizat ultimul sau film, "Les amours d'Astrée et de Céladon", in 2007. Adeseori supranumit Marivaux sau Musset al cinematografiei franceze, cineastul a semnat 24 de lungmetraje in 50 de ani, transmite NewsIn.

"Este o tentatie pentru cineasti, chiar si pentru cei neinteresati de istorie, sa faca filme istorice", spunea Eric Rohmer intr-un interviu acordat in februarie 2001. Aceastei "tentatii", Rohmer i-a cedat, intr-o opera in care fictiunea istorcia ocupa un rol important. A parcurs, rand pe rand, epoca romantismului ("La Marquise d'O…", 1976), a Evului Mediu ("Perceval le Gallois", 1978), cea a Revolutiei franceze("L'Anglaise et le Duc", 2001), perioada marii crize ("Triple agent", 2004). Pasionat de istorie, despre care spunea, glumind, ca ar putea sa o predea, a transpus pe marele ecran "Journal de ma vie durant la Révolution française", de Grace Elliott.

Nascut Jean-Marie Maurice Schérer pe 4 aprilie 1920, la Tulle, Eric Rohmer a cochetat mai intai cu fictiunea literara, publicand, sub pseudonimul Gilbert Cordier, romanul "Elisabeth", in 1946. Din anii 50 se livreaza cinematografiei, fiind unul dintre initiatorii Primului Val.