Potrivit lui Valliot, una dintre oferte apartine grupului italian Borletti, asociat al creatorului de moda Christian Lacroix. "Dosarul prezinta, de fapt, o pre-oferta, care mai trebuie perfectionata pana la sfarsitul lunii august, dar este una promitatoare", a precizat Valliot, potrivit NewsIn.

Grupul Borletti detine lantul italian de magazine La Rinascente si a cumparat in 2006, impreuna cu Deutsche Bank, magazinele Le Printemps.

Societatea de consultanta Bernard Krief Consulting (BKC) a depus, si ea, o oferta, insa aceasta este, potrivit administratorului judiciar, putin satisfacatoare, atat pe plan financiar, cat si social.

Al treilea dosar in vederea cumpararii casei de moda a fost depus de un anonim, care a facut o oferta simbolica de un euro, iar un al patrulea candidat s-a retras.

Candidatii pentru preluarea casei de moda Christian Lacroix, care in 2008 a inregistrat pierderi de zece milioane de euro la o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, au putut depune oferte de preluare pana luni.

Casa de moda Christian Lacroix, proprietate a grupului american Falic, a anuntat, la sfarsitul lunii mai, sistarea platilor, dupa scaderea vanzarilor la colectia feminina de pret-a-porter cu 35%. In 2008, compania a inregistrat pierderi de 10 milioane de euro, raportate la o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro.

La sfarsitul lunii mai, creatorul Christian Lacroix a recunoscut colapsul companiei intr-o scrisoare de uz intern, adresata salariatilor, insa a tinut sa le multumeasca angajatilor pentru munca depusa la colectia de toamna-iarna 2009/2010: "Nu stiu ce va fi de facut maine, daca va fi un maine, dar sa stiti ca voi face tot ceea ce e posibil pentru a ramane o casa de moda 200% si pentru a conserva un savoir-faire fara de care plamanii si inima casei nu ar exista".

Creatorul de moda, care este retribuit prin societatea pe care o detine, XCLX, recunoaste chiar "fara rusine, ca i se datoreaza 1,2 milioane de euro" si ca deseneaza, fara a fi remunerat, de luni de zile. Conform PDG Nicolas Topiol, citat intr-un comunicat al institutiei, societatea a lansat, inca de anul trecut, o campanie de atragere a finantarilor, dar si acest proces, aflat in faza finala, a fost compromis de criza economica globala.

Casa de moda Christian Lacroix, creata in 1987 sub egida grupului LVMH si patronata din 2005 de grupul american Falic, specializat in duty-free, a anuntat astfel, oficial, ca se afla in imposibilitatea de a efectua plati, marcata fiind de "criza financiara mondiala care afecteaza intr-o maniera semnificativa domeniul de lux".