Transilvania Tattoo Expo este primul eveniment de acest gen din Romania si va avea loc la Sibiu, Sala Transilvania in perioada 5-7 iunie 2009. In cadrul evenimentului vor fi prezenti atat artisti tatuatori din Romania, cat si din afara. Acestia vor realiza tatuaje live si vor oferi publicului informatii privitoare la tatuare si tatuaje.


9AM: De ce este Transilvania Tattoo Expo important pentru artistii tatuatori romani si straini?

Ovidiu Popartan: Pentru artistii romani acest eveniment ofera sansa de a cunoaste alti artisti consacrati in domeniu , de a face schimb de experienta , de a stabili legaturi… 'Guest artist' este artistul aflat in vizita la alt studio (n.r. de tatuaje), adica un artist "on the road" poate lucra in alt studio si in acest fel se creaza o colaborare avantajoasa pentru ambele parti implicate: gazda ofera clientilor un artist strain, beneficiaza de experienta si imaginea acestuia, iar vizitatorul are ocazia de a lucra intr-un studio nou, de a vedea toate dedesubturile si de a castiga niste bani in deplasare.

Un alt avantaj este expunerea media a tatuatorilor. La Transilvania Tattoo Expo vor fi prezenti jurnalisti straini care vor poza lucrarile premiate si le vor publica in revistele tattoo din vest – acesta este visul oricarui tatuator (sa apara intr-o revista).

Pentru artistii straini este un prilej de a face cunostinta cu artisti autohtoni si de a mai adauga un premiu in palmares, premiu care atunci cand vom deveni (Transilvania Tattoo Expo) un eveniment cu renume va cantari greu in portofoliul fiecarui castigator.