back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Klaus iohannis: romÂnia lucrului bine fĂcut

Pagini: << 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >> Sari la pagina:

Black_Friday_

4276 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 31 Mai 2015, ora 11:42

Cum funcționează justiția pentru magistrații cu funcții importante
Falsuri grosolane în rechizitoriul cazului "Livia Stanciu vs Mariana Rarinca"

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a solicitat președintelui țării demisia Codruței Kovesi, șefa DNA, și a Liviei Stanciu, președinta ÎCCJ, din cauza Dosarului „Mariana Rarinca”, în care aceasta a fost arestată preventiv 191 de zile, fiind apoi achitată. Unii poate cred că e un motiv minor. Nici pe departe!

Site-ul www.luju.ro a publicat Rechizitoriul complet al acestui dosar care este deja considerat cea mai mare eroare judecătorească a ultimilor ani. Spunem eroare judecătorească, întrucît în primă instanță, Mariana Rarinca a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare de către Tribunalul București, fiind apoi achitată de Curtea de Apel București după ce a stat în arest preventiv 191 de zile!

Cronologia Dosarului „Livia Stanciu vs Rarinca”

Pentru cei care nu cunosc amănuntele acestui caz, prezentăm o sinteză a principalelor sale momente:

- în ziua de 4.06.2014, Livia Stanciu, președinta ÎCCJ, depune o plîngere la DNA, în care o acuză pe Mariana Rarinca de șantaj, precizînd că aceasta îi solicită suma de 20.000 euro, altfel va da publicității date compromițătoare referitoare la familia sa

- în aceeași zi, 4.06.2014, procurorul șef adjunct al DNA, Marius Iacob (același care a instrumentat „Cazul Elodia”), dispune ca doi procurori să se ocupe de caz

- în 9.06.2014 se efectuează percheziția la domiciliul din Galați al Marianei Rarinca, aceasta fiind adusă imediat la DNA București

- în 10.06.2014, ora 3.40, Mariana Rarinca este reținută prin Ordonanța 224/P/2014

- tot în 10.06.2014, prin Încheierea din Dosarul 19725/3/2014, Tribunalul București dispune arestarea preventivă a inculpatei

- în 30.06.2014 DNA, prin Rechizitoriul întocmit de procurorii Iulian Păncescu și Carmen Damian, o trimite în judecată în stare de arest preventiv pe Mariana Rarinca

- în 18.12.2014, prin Sentința penală 2973, Tribunalul București o condamnă pe Mariana Rarinca la 3 ani de închisoare cu suspendare

- prin aceeași sentință din 18.12.2014 se dispune punerea în libertate a Marianei Rarinca

- în 21.05.2015, Curtea de Apel București dispune prin sentință definitivă și executorie ACHITAREA Marianei Rarinca.

Reținem că Mariana Rarinca a fost arestată în perioada 10.06-18.12.2014, adică 191 de zile. Iată ce prevede Constituția României, la capitolul „Libertatea individuală”:

Observăm că legea fundamentală a țării precizează c㠄în cursul urmăririi penale” perioada arestului preventiv nu poate dura decît cel mult 180 de zile! Urmărirea penală în Dosarul Rarinca s-a derulat între 10.06 și 30.06.2014, deci a durat 20 de zile, după care dosarul a fost trimis în judecată. Deci, arestul preventiv din cursul urmăririi penale s-a încadrat în termenul prevăzut de Constituție.

Numai că, din moment ce urmărirea penală s-a încheiat și dosarul a fost trimis la instanță, oare de ce a mai fost prelungită starea de arest? Vă rog să observați că ea s-a menținut pînă la Sentința primei instanțe, cînd a fost condamnată la închisoare cu suspendare, însumîndu-se pînă la data de 18.12.2014 un număr de 191 de zile de arest preventiv, adică mai mult decît maximul prevăzut de Constituție dacă Mariana Rarinca ar fi fost în toată această perioadă în faza de urmărire penală!

Pe tot parcursul procesului, procurorii DNA au solicitat prelungirea stării de arest, iar Tribunalul București le-au încuviințat toate cererile, cu toate că Mariana Rarinca a formulat mereu cereri de înlocuire a acestei măsuri extreme, ultima avînd termen cu doar o zi înainte de prima sentință, aceea prin care a fost condamnată! Cineva se temea ca Mariana Rarinca să stea măcar o zi în libertate înainte de o condamnare care s-o potolească! Dacă Tribunalul București ar fi condamnat-o la închisoare cu executare, Mariana Rarinca ar fi rămas încă doi ani în penitenciar, avînd de plătit și suma de 11.000 RON pentru „tehnica” folosită împotriva ei! Cu atît mai importantă este sentința curajoasă a judecătorilor Curții de Apel, care, prin achitarea Marianei Rarinca au devoalat public acest abuz de proporții comis în interesul personal al președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție!

Chiar martorul sub acoperire al DNA demonstrase nevinovăția Marianei Rarinca

Chiar în ziua în care Livia Stanciu a depus plîngerea la DNA, procurorii emit Ordonanța 224/P/2014, prin care au dispus folosirea unui martor sub acoperire, care capătă numele conspirativ POPESCU MIHAELA. Rolul acestuia era de a o face pe Mariana Rarinca să vorbească despre sumele solicitate de la Livia Stanciu. După cum veți vedea, schimbul de mesaje SMS dintre „Popescu Mihaela” și Mariana Rarinca demonstrează exact contrariul, că inculpata nu cerea altceva decît sumele datorate, adică 2.000 euro! Dar, mai întîi, să vedem toate aceste mesaje, așa cum sînt redate în Rechizitoriul DNA:

- 4.06.2014, ora 19:00. POPESCU: „D-na Mariana, am primit mai multe mesaje de la dvs., pe care nu le-am înțeles foarte clar. Eu sînt o persoană foarte ocupată și nu am timp de ghicitori. Vă rog să-mi spuneți ce bani, ce datorie, ce presă?

- 4.06.2014, ora 20:47:16. RARINCA: „Sunteți datoare la mine cu 1.600 euro, 2.000 lei și 1.800 lei în afară de ce mi-ați dat și în afară de alți bani pentru care am lucrat dar nu i-am primit, am de gînd să îi iau pentru informații pe care le voi da la presă, Vă trimit informații pe fax”.

- 5.06.2014, ora 8:44. POPESCU: „Doamna Mariana, sunt o persoană ocupată și vreau să se termine o dată povestea asta”.

- 5.06.2014, ora 13:27:46. RARINCA: „Ocupată sau nu, aveți o datorie la mine pe care refuzați să o plătiți. Dacă vreți, v-am spus că vă trimit pe fax toate amănuntele ca să știți despre ce vorbim”.

- 5.06.2014, ora 17:15:32. POPESCU: „Doamnă, din cîte știu nu am vreo datorie la dvs. Pentru că înainte mi-ați cerut zeci de mii de dolari, iar în mesajul de ieri vorbiți despre alte sume, chiar dacă nu știu pentru ce ar trebui să plătesc acești bani, vreau să știu concret ce anume doriți de la mine”.

- 5.06.2014, ora 17:16:38. RARINCA: „Dacă nu aveți este în regulă. Nu o să vă supărați cînd voi face dovada în mod public. V-am spus mereu că tot ce susțin argumentez și îmi asum răspunderea”.

- 5.06.2014, ora 17:22:22. RARINCA: „Nu am cerut niciodată zeci de mii. Citiți scrisorile și mesajele și vedeți că vorbim de aceleași sume dar dv. nu ați considerat că merit atenție și nu ați fost atentă. Considerați că ați ajuns prea sus pentru a mai da importanță celor mici”.

- 5.06.2014, ora 17:28:01. POPESCU: „Nu știu la ce scrisori vă referiți dar vreau să termin odată povestea asta pentru că nici nu mai știu ce vreți de la mine”.

- 6.06.2014, ora 9:44:18. RARINCA: „Dv. nu vreți să terminăm. Plătiți datoria și este în regulă. Orice voi face cunoscut public voi face în prezența dv. și nu pe la spate. Eu trebuie să recuperez banii mei și dacă nu-i recuperez de la dv. atunci îi iau de la un post de TV”.

- 6.06.2014, ora 14:25:48. POPESCU: „Cînd am vorbit mi-ați cerut 20 de mii de euro apoi ați înșirat mai multe sume la care se adaugă alți bani. Mesajele sînt confuze iar la tel nu vreți să răspundeți... Despre ce sumă vorbim? Ori mă lămuriți, ori mă lăsați în pace!”

- 6.06.2014, ora 15:29. RARINCA: „Nu am cerut 20 mii euro. Banii ăștia i-am dat avans pt. casă și pt că vînzătorul nu a făcut actele instanța mi-a refuzat cererea de restituire a avansului. Nu aveți nici o legătură cu asta. Dv. aveți datorie la mine exact cît v-am scris multe mes și scrisori”.

- 7.06.2014, ora 11:47:08. RARINCA: „Urmăriți faxul de la înalta curte. Voi trimite luni toate datele de care aveți nevoie să vă lămuriți, despre multe dezvăluiri pe care vreau să le fac publice”.

Acestea sînt toate mesajele de tip SMS transmise între „Popescu Mihaela”, martorul sub acoperire al DNA, și Mariana Rarinca în perioada 4-7 iunie 2014. Pentru a fi mai ușor înțelese explicațiile extrem de importante ce vor urma, să privim cu atenție calendarul lunii iunie a anului 2014 și să observăm că toată operațiunea DNA, de la depunerea plîngerii de către Livia Stanciu și pînă la arestarea Marianei Rarinca, s-a derulat între 4-10.06.2014:

Așadar, Livia Stanciu, președinta ÎCCJ, depune plîngerea la DNA împotriva Marianei Rarinca în ziua de miercuri, 4 iunie 2014 și, în aceeași zi, „Popescu Mihaela”, martorul sub acoperire al DNA, îi și trimite Marianei Rarinca primul SMS! Poate că acest schimb de SMS-uri ar fi continuat dacă Mariana Rarinca nu ar fi spus în ultimul SMS, cel de sîmbătă, 7 iunie 2014, ora 11:47:08: „Urmăriți faxul de la înalta curte. Voi trimite luni toate datele de care aveți nevoie să vă lămuriți, despre multe dezvăluiri pe care vreau să le fac publice”.

Văzînd ce intenționa Mariana Rarinca să facă luni, 9 iunie 2014, adică să-i trimită Liviei Stanciu pe faxul de la ÎCCJ toate datele ce dovedeau datoria de 2.000 euro, DNA intră în panică, oprește acțiunea martorului sub acoperire și tocmai luni, 9 iunie 2014, descinde la locuința Marianei Rarinca pentru o percheziție, după care o aduce cu duba la București pentru un interogatoriu ce ține pînă după miezul nopții, cînd este emisă Ordonanța de reținere! A doua zi este dusă la instanță și se obține mandatul de arestare preventivă ce va fi mereu prelungit pînă în 18.12.2014!

Această succesiune a operațiunilor desfășurate de DNA este cea mai clară dovadă că procurorii nu urmăreau aflarea adevărului în acest caz, ci doar satisfacerea dorinței președintei ÎCCJ! Altfel, ar fi așteptat să vadă ce documente trimite Mariana Rarinca în acea zi de luni, 9 iunie 2014, pentru a vedea dacă plîngerea Liviei Stanciu este sau nu îndreptățită.

„Mi-ați cerut 20.000 euro”, „nu am cerut 20.000 euro”

Dar și lectura atentă a SMS-urilor din cele patru zile în care a fost folosit martorul sub acoperire arată același lucru: că s-a urmărit provocarea Marianei Rarinca să rostească, sub o formă sau alta, suma de 20.000 euro pentru a avea o probă care să se refere la ceea ce scrisese Livia Stanciu în plîngere. Textul Rechizitoriului arată că singura persoană care a dat declarație despre această sumă a fost Stanciu Radu, însă el este cumnatul Liviei Stanciu, adică fratele lui Andrei Stanciu, soțul acesteia!

Să urmărim elementele principale ale „conversației” dintre „Popescu Mihaela” și Mariana Rarinca:

în prima zi, pe 4.06.2014, martorul sub acoperire îi cere să spună clar ce vrea: „Vă rog să-mi spuneți ce bani, ce datorie, ce presă?” Mariana Rarinca îi răspunde la fel de clar: „Sunteți datoare la mine cu 1.600 euro, 2.000 lei și 1.800 lei”. În acest moment, procurorii ar fi trebuit să închidă cazul căci aveau deja dovada că Rarinca nu-i cerea reclamantei Livia Stanciu decît DATORIA, nicidecum vreo sumă ca șantaj!
mai mult decît atît, Rarinca precizează și în SMS-ul de a doua zi ce vrea: „aveți o datorie la mine pe care refuzați să o plătiți”. Ba, chiar, se oferă să justifice ce reprezintă acea sumă: „Dacă vreți, v-am spus că vă trimit pe fax toate amănuntele”. Procurorii ar fi trebuit să-i ceară, prin martorul acoperit, să trimită aceste „amănunte”, însă, se pare, aceste lucruri nu intrau în sfera lor de interese!
din contră, martorul acoperit forțează nota și încearcă s-o provoace pe Rarinca să vorbească de „zeci de mii de dolari”: „înainte mi-ați cerut zeci de mii de dolari”, numai că Rarinca îi răspunde foarte clar: „Nu am cerut niciodată zeci de mii”! Și în fața acestui răspuns, procurorii trebuiau să închidă dosarul, mai ales că Rarinca adaugă: „Plătiți datoria și este în regulă. Orice voi face cunoscut public voi face în prezența dv. și nu pe la spate”.
în SMS-ul din 6.06.2014, martorul acoperit forțează nota și pronunță suma de 20.000 euro: „Cînd am vorbit mi-ați cerut 20 de mii de euro”, la care Rarinca reacționează cît se poate de clar, așa cum se vede chiar în fotografia de mai sus: „Nu am cerut 20 mii euro. Banii ăștia i-am dat avans pt. casă... Nu aveți nici o legătură cu asta”! Dacă ignorarea SMS-urilor anterioare ar putea fi justificată de necesitatea altor amănunte în investigație, ignorarea acestui răspuns pe care Rarinca îl dă unei întrebări explicite reprezintă o ascundere de probe, o mistificare a acestora, căci, în Rachizitoriu, procurorii fac referire la suma de 20.000 euro doar din punctul de vedere al Liviei Stanciu, fără a preciza și răspunsul Marianei Rarinca, deși aveau chiar la dosar răspunsul acesteia la provocarea martorului acoperit!
bomboana pe colivă este reacția procurorilor la SMS-ul Rarincăi din 7.06.2014, în care, sîmbătă fiind, aceasta o avertizează pe Livia Stanciu prin „acoperitul” DNA: „Urmăriți faxul de la înalta curte. Voi trimite luni toate datele”. În mod normal, procurorii ar fi trebuit să aștepte trimiterea acelui fax pentru a avea „probele” de care vorbește Rarinca, însă, din felul în care s-a derulat acțiunea lor, rezultă că au dorit tocmai să împiedice trimiterea acestora! Adică, în prima zi lucrătoare, 9.06.2014, au efectuat percheziția, au reținut-o și apoi au cerut arestarea Marianei Rarinca. În numai două zile! Ca și cum, văzîndu-i hotărîrea de a demasca înșelăciunea Liviei Stanciu, Mariana Rarinca trebuia oprită cu orice preț! Mai ales că duminică, 8.06.2014, procurorii au interceptat un telefon dat de aceasta la Antena 3, la care, fiind zi liberă, a răspuns robotul telefonic. Acest lucru se pare că a urgentat reacția nefirească a procurorilor, temîndu-se că dacă Rarinca ieșea în public pentru a demasca faptul că Livia Stanciu nu vrea să-i înapoieze datoria, nu mai puteau s-o ajute pe președinta ÎCCJ. Și au acționat!
Trebuie să amintim că, exact în acea perioadă, fuseseră arestați prin acel „frangran” cei din familia lui Bercea Mondialul tot sub acuzația de „șantaj”, deși, la fel ca Rarinca, aceștia îi cereau lui Mircea Băsescu să le returneze datoria binecunoscută! Poate că Livia Stanciu a crezut că acel dosar este o bună oportunitate și pentru ea de a-și rezolva în mod similar propriul conflict! Se pare că în ambele „făcături” ale procurorilor, finalitatea este aceeași: s-au făcut de rîs.

Textul integral al Rechizitoriului din Cazul „Livia Stanciu vs. Mariana Rarinca” poate fi citit în facsimilul publicat de jurnaliștii de la luju.ro.

Faptul că președintele Senatului și președinta Asociației Magistraților cer demisia Liviei Stanciu nu reprezintă altceva decît reacția firească în fața unui caz clar de folosire în interes personal a Justiției de către Livia Stanciu, din postura de conducător al celei mai mari instanțe judecătorești. Rămînerea ei în fruntea ÎCCJ riscă să aducă atingere onorabilității instituției, ceea ce ar fi extrem de grav. La fel și cu Laura Codruța Kovesi, care trebuie să răspundă de acțiunea unora dintre subalternii săi, așa cum a primit toate laudele și decorațiile pentru succesele altora. Poate că așa înțelege și dumneaei unde duc „suspiciunile rezonabile”. De asemenea, Codruța Kovesi ar trebui să știe că acea solicitare către Senat de a fi trimise la DNA toate documentele din ultimii doi ani, adică tocmai de cînd este președinte Tăriceanu, cel care-i cere demisia, ar putea fi ușor încadrate în Codul penal.

În privința reacției din partea liberalilor din fostul PNL nu e nimic de comentat, căci, de o vreme, se pare că nu pedeliștii au devenit liberali, ci invers.

www.cotidianul.ro/falsuri-grosolane-in-rechizitoriul-cazului-liv...

Fosta membra 9am.ro

260 mesaje
Postat pe: 31 Mai 2015, ora 12:05

Esti batut in cap ba' Cacander !
Singura ENTITATE COMPETENTA, care se poate pronunta in ceea ce priveste legaliatea in urma analizarii spetei rarinca, este CSM-ul, decervelatule !

Insa, constat ca esti un plagiator insistent.
Tu esti batut in cap, ipocrit si nesimtit, nu ai opinii si nici despre ceea ce sa opinezi pertinent n-ai, nu esti in masura si nici ceva, o bruma de competente sau cnostinte generale, n-ai dovedit a avea, ramai la umbra si devoreaza-ti in liniste propriul cacander, distrusule !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

260 mesaje
Postat pe: 31 Mai 2015, ora 12:38

IMPOZITARE EXCESIVA

Km. AUTOSTRADA - 0 ( ZERO IN 3 ANI)

FINANTARI NOI INVESTITII - 0 (zero)

Ministru Finante - ARESTAT si trimis in fata INSTANTEI de JUDECATA

Next MINISTRU FINANTE - ANALFABET

INVESTITII straine IN ECONOIE - sub 200Mil. €/ an ( cel mai scazut nivel de investitii dintre toate economiile UE)

Ponta:

"România este într-o situație economică extraordinar de bună"- fugi te-mpusca buey MASCARICIULE PENAL !

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 31 Mai 2015, ora 13:30

De la: _Haak0n_, la data 2015-05-31 12:05:48Esti batut in cap ba' Cacander !
Singura ENTITATE COMPETENTA, care se poate pronunta in ceea ce priveste legaliatea in urma analizarii spetei rarinca, este CSM-ul, decervelatule !

Tu esti batut in cap, ipocrit si nesimtit, nu ai opinii si nici despre ceea ce sa opinezi pertinent n-ai, nu esti in masura si nici ceva, o bruma de competente sau cnostinte generale, n-ai dovedit a avea, ramai la umbra si devoreaza-ti in liniste propriul cacander, distrusule !

CSM entitate competenta in acest caz?
Cine din CSM va judeca corect?

Livia Stanciu?

Vasilica Danilet, cel care care a iesit la TV si s-a antepronuntat aruncand niste speculatii mizerabile ca in santajul la Livia Stanciu (anulat de decizia definitiva de achitate a Curtii de Apel!!!) ar fi implicati jurnalisti.
"Și-o să va dau o știre, că să spun așa, în exclusivitate: s-ar putea să descoperiți și niște ziariști care împreună cu persoană în cauza au pus la cale șantajul împotriva doamnei Stanciu. Dar în momentul de față avem o investigație într-adevăr, disciplinară, se fac verificări cu privire la modul de soluționare a acestui dosar și s-ar putea că și anumiți colegi de-ai dumneavoastră din presă să fie interesați de derularea acestei cauze"

Ce informatii are tiripliciul asta mentinut abuziv la CSM dupa ce a fost demis de votul majoritatii judecatorilor din Romania, inainte ca ancheta CSM sa inceapa?
Asta va judeca corect in cazul Rarinca, dupa ce s-a pronuntat?
Pacaliciul asta a emis urmatoarea ineptie, pentru care orice student la Drept ar fi picat cu nota 2 examenul:
"Instanța a stabilit în mod definitiv că persoana care a fost chemată în judecată, trimisă în judecată de către procurori a comis o faptă, repet a comis o faptă, însă nu este vinovată de această fapta pentru a fi trasă la răspundere pentru infracțiunea de șantaj. În viziunea judecătorilor din completul de apel, fapta respectivă nu constituie infracțiunea de șantaj, dar s-a comis ceva, pentru că acesta a fost de fapt și motivul arestării respectivei persoane.

Oana Haineala-Schmidt?

Asta a trimis un om nevinovat la inchisoare, la fel ca in cazul Rarinca!
www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/statul-dat-in-judecata-pentru-ins...

Alina Ghica?

Alaturi de mascariciul Vasilica Danilet, a fost revocata din CSM dar s-a intors pe usa din dos pentru ca este sluga lui basescu.

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 31 Mai 2015, ora 16:35

PRAF IN OCHI PENTRU PROSTIME – CSM pretinde ca va ancheta procurorii si judecatorii care au aruncat-o si tinut-o in arest timp de 6 luni pe Mariana Rarinca. In 2014, Mariana Rarinca s-a plans chiar la CSM, acuzand modul abuziv in care a fost arestata si tinuta dupa gratii. Inspectia Judiciara a clasat lucrarea si a ingropat dosarul. Ultimul demers CSM apare ca fiind menit doar sa adoarma opinia publica (Document)

Duminică, 31 mai 2015 12:19 | Scris de George TARATA

Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat zilele trecute ca va sesiza Inspectia Judiciara in scandalul „Rarinca Gate” - cazul femeii tinute 6 luni in arest dupa o plangere a Liviei Stanciu si achitata apoi definitiv - , pentru anchetarea procurorilor si judecatorilor care au avut tangenta cu acest dosar. Mai exact, vor fi verificati procurorii care au retinut-o si apoi trimis-o in judecata pe Mariana Rarinca, precum si judecatorii care au tinut-o timp de 6 luni in arest, pentru ca apoi femeia sa fie achitata definitiv.

Intr-un comunicat al CSM din 27 mai 2015, in care i se plangea de mila sefei ICCJ Livia Stanciu, care ar fi fost „stigmatizata public” si in care se puneau la zid politicienii si jurnalistii care au comentat acest abuz, se anuntau urmatoarele: „De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii, in conformitate cu dispozitiile art. 97 din Legea nr. 303/2004, va sesiza Inspectia Judiciara in vederea dispunerii de verificari privind activitatea si conduita procurorilor si judecatorilor implicati in solutionarea cauzei”. Demersul CSM nu este insa altceva decat praf in ochi, in opinia noastra. Spunem asta intrucat Inspectia Judiciara a mai verificat o data legalitatea masurilor privative in cazul Rarinca, stabilind ca totul a fost conform legii. Or, cum ar putea acum Inspectia Judiciara sa isi calce in picioare propria hotarare?

Inspectia deja s-a antepronuntat. Rarinca a fost trimisa la plimbare
Astfel, in vara anului 2014, dupa ce a fost arestata ca urmare a plangerii Liviei Stanciu, Mariana Rarinca s-a plans la CSM, care la randul sau a sesizat Inspectia Judiciara, mai exact Directia de Insopectie Judiciara pentru judecatori. Mariana Rarinca a acuzat repartizarea aleatorie a dosarelor privind masurile preventive luate impotriva sa, acuzand astfel ca este tinuta abuziv in arest si nelegal. Nu vom insista asupra primului aspect, ci va vom prezenta concluziile Inspectiei Judiciare cu privire la solutiile judecatorilor privind arestarea preventiva a Marianei Rarinca.
Veti putea observa cum Inspectia Judiciara, si de aceasta data, a apelat la acelasi argument pentru a-i proteja pe magistratii vizati de sesizare, argument potrivit caruia nu se pot pune in discutie solutiile pronuntate prin hotarari judecatoresti.

In rezolutia din 26 septembrie 2014, Inspectia Judiciara a concluzionat ca exercitarea dreptului de sesizare a CSM nu poate pune in discutie solutiile pronuntate prin hotarari judecatoresti, iar in sesizare nu pot fi criticate solutiile instantelor de judecata. Potrivit Inspectiei, este nevoie sa fie indicate aspecte clare din care sa reiasa o posibila abatere disciplinara. In aceeasi rezolutie, se precizeaza ca Inspectia Judiciara nu are rolul unei suprainstante de control judiciar si nici nu poate cenzura rationamentul judecatorilor ori sa anuleze solutiile acestora.
Asa stand lucrurile, ne intrebam: cum se va desfasura ancheta din cazul Rarinca, anuntata zilele trecute de CSM? Cum vor putea analiza cei de la Inspectie arestarea si tinerea Marianei Rarinca in arest, daca solutiile instantelor nu se comenteaza si nici nu se critica? Cum ar putea ajunge Inspectia Judiciara la concluzia ca Mariana Rarinca a fost tinuta abuziv in arest si sa isi contrazica propria hotarare din 2014?

Prezentam pasaje din rezolutia de clasare a sesizarii Marianei Rarinca privind nelegalitatea masurilor preventive privative de libertate dispuse de TMB si de CAB impotriva sa in perioada iunie-august 2014:
„In ceea ce priveste nemultumirea exprimata de petenta relativ la solutiile pronuntate in dosarele de mai sus, se impune a se preciza ca, din perspectiva alin.(2) al art.97 din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata, exercitarea dreptului de sesizare a CSM nu poate pune in discutie solutiile pronuntate prin hotararile judecatoresti, care sunt supuse cailor legale de atac ordinare/ extraordinare, prin urmare, prin sesizare nu pot fi criticate, de plano, solutiile instantelor de judecata, ci este necesara indicarea acelor aspecte care sa fie apte a conduce la constatarea existentei indiciilor savarsirii unei abateri disciplinare, in legatura cu o anumita cauza.

Astfel, pentru a se putea proceda la verificari, respectiva sesizare trebuie sa prezinte in concret date individual-determinate din activitatea profesionala a unui anume judecator, cu aratarea faptei si a circumstantelor sale de timp, de loc etc. presupus a fi savarsita, respectiv o conduita ilicita concreta a magistratului si in directa legatura cu modalitatea de exercitare a functiei de judecator, care sa se circumscrie vreunei abateri disciplinare, in lipsa acestor elemente esentiale, neputand fi facute verificari prealabile.

Pe de alta parte, trebuie subliniat ca Inspectia Judiciara nu indeplineste rolul unei suprainstante de control judiciar, care sa cenzureze rationamentul logico-juridic al judecatorilor, ori sa anuleze rezultatul activitatii instantei de fond ori a instantei de control judiciar, in ipoteza in care petenta este nemultumita de modalitatea, diferita de a sa, in care acestea au interpretat si aplicat normele legale materiale sau procedurale pe parcursul solutionarii cauzelor in care a avut calitatea de parte.

In acest sens, exercitarea si solutionarea cailor de atac impotriva hotararilor pronuntate in prima instanta reflecta aplicarea intocmai a principiului legalitatii, potrivit cu care hotararile judecatoresti pot fi analizate ori cenzurate sub aspectul legalitatii si temeiniciei doar prin intermediul cailor de atac, fara insa ca admiterea/ respingerea vreuneia sa atraga, de plano si fara alte indicii concrete, concluzia ca judecatorilor le-ar putea fi imputata reaua-credinta sau lipsa de obiectivitate ori de impartialitate in pronuntarea solutiilor adoptate.

Pe cale de consecinta, in temeiul art.45 alin.(4) lit.b) din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, dispun
Clasarea sesizarii formulate de petenta Rarina Marinca, sub aspectul savarsirii vreunei abateri disciplinare dintre cele prevazute de art.99 din Legea nr.303/2004”.

*Cititi aici integral rezolutia de clasare a sesizarii depuse de Mariana Rarinca la Inspectia Judiciara

www.luju.ro/institutii/csm/praf-in-ochi-pentru-prostime-csm-pret...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 31 Mai 2015, ora 18:58

De la: Black_Friday_, la data 2015-05-31 13:30:53
De la: _Haak0n_, la data 2015-05-31 12:05:48Esti batut in cap ba' Cacander !

CSM entitate competenta in acest caz?
Cine din CSM va judeca corect?

Livia Stanciu?

Vasilica Danilet, cel care care a iesit la TV si s-a antepronuntat aruncand niste speculatii mizerabile ca in santajul la Livia Stanciu (anulat de decizia definitiva de achitate a Curtii de Apel!!!) ar fi implicati jurnalisti.
"Și-o să va dau o știre, că să spun așa, în exclusivitate: s-ar putea să descoperiți și niște ziariști care împreună cu persoană în cauza au pus la cale șantajul împotriva doamnei Stanciu. Dar în momentul de față avem o investigație într-adevăr, disciplinară, se fac verificări cu privire la modul de soluționare a acestui dosar și s-ar putea că și anumiți colegi de-ai dumneavoastră din presă să fie interesați de derularea acestei cauze"

Ce informatii are tiripliciul asta mentinut abuziv la CSM dupa ce a fost demis de votul majoritatii judecatorilor din Romania, inainte ca ancheta CSM sa inceapa?
Asta va judeca corect in cazul Rarinca, dupa ce s-a pronuntat?
Pacaliciul asta a emis urmatoarea ineptie, pentru care orice student la Drept ar fi picat cu nota 2 examenul:
"Instanța a stabilit în mod definitiv că persoana care a fost chemată în judecată, trimisă în judecată de către procurori a comis o faptă, repet a comis o faptă, însă nu este vinovată de această fapta pentru a fi trasă la răspundere pentru infracțiunea de șantaj. În viziunea judecătorilor din completul de apel, fapta respectivă nu constituie infracțiunea de șantaj, dar s-a comis ceva, pentru că acesta a fost de fapt și motivul arestării respectivei persoane.

Oana Haineala-Schmidt?

Asta a trimis un om nevinovat la inchisoare, la fel ca in cazul Rarinca!
www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/statul-dat-in-judecata-pentru-ins...

Alina Ghica?

Alaturi de mascariciul Vasilica Danilet, a fost revocata din CSM dar s-a intors pe usa din dos pentru ca este sluga lui basescu.

niste mascarici am o sila nemarginita fata de toti acesti oameni care, dupa 25 ani de la inlaturarea unui Sistem ce-i invatase pe oameni Duplicitatea, Obedienta si Oportunismul, au reaparut in peisaj ! sa-i multumim lui Base' ptr. marele lui talent "politic " de smenar uns cu toate alifiile , ca i-a Dibuit la fix pe toti astia si i-a folosit !
Tragedia este ca si Ponta ii foloseste dar si Iohannis !
unde suntem noi in toata povestea asta ? in sintagma : VAX populi !

Fosta membra 9am.ro

260 mesaje
Postat pe: 31 Mai 2015, ora 20:53

"vecinul se plange la tigan ca baiatul lui ia furat un pui.
tiganul zice:
-stai domnu ca il chem aici de fata
Juntandel hai aici amo ciorditai ciricliu?
-ciordiles teteo ciordiles !
la care tiganul,
no vezi ca nu la luat el nici nu la vazut" !

astia sunteti aka vax pulimea, ADICA, eterni manipulabi imbecilizati !

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 31 Mai 2015, ora 23:24

De la: _Haak0n_, la data 2015-05-31 20:53:18
tiganul zice:
la care tiganul,

Amintiri din copilarie.
Cand iti spuneam ca tu esti de etnie, tu nu, Batman, Batman....

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2015, ora 01:41

De la: Black_Friday_, la data 2015-05-31 23:24:27
De la: _Haak0n_, la data 2015-05-31 20:53:18
tiganul zice:
la care tiganul,

Amintiri din copilarie.
Cand iti spuneam ca tu esti de etnie, tu nu, Batman, Batman....

haide ma, ce rau esti....a vrut si el sa-si mai dea afara din frustrarile adunate in anii cand era judecat de stabor pt . gainarii....

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2015, ora 08:12

Adrian Toni Neacsu
May 29 at 7:25pm · Edited ·

"Intr-o Cronica de la Consiliul Superior al Magistraturii, pe care nu o voi scrie probabil niciodata, as spune ca exista o forta sinistra de reactie rapida pe orice tema se da alarma, din care fac parte cam aceleasi persoane, institutii publice, institutii de presa, diplomati si asa zisi reprezentanti ai societatii civile. Se lucreaza coordonat, sub o comanda unica, intotdeauna pe aceleasi canale media si intotdeauna pregatind terenul pentru actiuni judiciare in forta. In deschidere este trimis pentru a pregati terenul unul din fanfaronii fara egal ai sistemului judiciar, un saltimbanc care are singura misiune de a induce indoiala si de a testa gradul de acceptabilitate din partea opiniei publice. Urmeaza jurnalistii de salon, simbriasii fara onoare ai internetului si sfarseste prin a fi pus in miscare mecanismul greoi dar nemilos al institutiilor. Ce se intampla zilele acestea am vazut de nenumarate ori din interior in ultimii ani. Pentru mine lucrurile sunt clare, s-a dat semnalul, clovnul a fost trimis la televiziuni, jurnalistii au fost asmutiti, urmeaza executiile sumare ale sistemului."

..."simbriasii fara onoare ai internetului"...

Kakanele, iti spune ceva chestia asta?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Iunie 2015, ora 08:20

deci, am zis bine mai ieri- alaltaieri , cind constatam Cirdasia dintre "justitia independenta ", premier, min. de justitie, partide, parlament si presedentie !
sa ne traiasca Democratia si Statul de Drepti ! avem fix ce ne trebuie !

Fosta membra 9am.ro

260 mesaje
Postat pe: 1 Iunie 2015, ora 11:17

Da, Amintiri in copilarie!De Ion Creanga.

In amintirile mele, din copilarie, tiganii erau considerati niste paria sociali, nu fecventau scolile, cerseau,puteau de la fumul satrei si zdrentele mizerabile pe care le imbracau, umblau cu ghicitul si incercau sa-i pacaleasca pe naivi ca, le prezice problemele pe care le vor avea de rezolvat in viitor, certau, blestemau, furau...

Din nefericire, astazi, romanii au ajuns sa fie consderati paria sociala in Romania si Europa.
Indiferent de studiul sociologic care se intreprinde si indiferent de cine ar intreprinde un asemenea studiu, Romania si Romanii sunt pe ultimul sau intr-un caz deosebit de fericit, pe penultimul loc .

Ce parere sa am ba'Cacander nesimtit?
Ai plagiat o alta ineptie, ai copiat o alta tampenie a unei farfarale slugarnice !

Fosta membra 9am.ro

260 mesaje
Postat pe: 1 Iunie 2015, ora 17:36

mafia politica transpartinica VS MAGISTRATI, fie ei procurorii DNA sau JUDECATORI .

storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/14368000/9/psd-gif...

"Deși s-a ferit să o spună public, mulți pesediști vorbesc despre faptul că arestarea preventivă a lui Dan Șova ar putea avea efecte negative și asupra premierului Ponta Poziția lui Ponta contrastează profund cu cea din februarie 2015 când promitea că PSD va vota toate cererile procurorilor, chiar și pe cele privind arestarea preventivă. Totul până la Șova."

www.gandul.info/politica/reforma-lui-ponta-in-psd-a-tinut-doar-o...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2015, ora 17:59

De la: _Haak0n_, la data 2015-06-01 11:17:21Da, Amintiri in copilarie!De Ion Creanga.

In amintirile mele, din copilarie, tiganii erau considerati niste paria sociali, nu fecventau scolile, cerseau,puteau de la fumul satrei si zdrentele mizerabile pe care le imbracau, umblau cu ghicitul si incercau sa-i pacaleasca pe naivi ca, le prezice problemele pe care le vor avea de rezolvat in viitor, certau, blestemau, furau...

Din nefericire, astazi, romanii au ajuns sa fie consderati paria sociala in Romania si Europa.
Indiferent de studiul sociologic care se intreprinde si indiferent de cine ar intreprinde un asemenea studiu, Romania si Romanii sunt pe ultimul sau intr-un caz deosebit de fericit, pe penultimul loc .

Ce parere sa am ba'Cacander nesimtit?
Ai plagiat o alta ineptie, ai copiat o alta tampenie a unei farfarale slugarnice !

salut bey neispravitule.... avem aici inca doua dovezi [daca mai era cazu' sau cineva se mai indoia ] ca esti un vasilica clovn de praf, un coate goale mizerabil si fanfaron care nu cunoaste deloc limba romana....,, amintiri [in] copilarie'' in loc de [din] si ,,farfarale'' un plural folosit la singular....

www.dictionarroman.ro/?c=farfarale

drept urmare te cadorisesc cu un mare SICTIR....

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2015, ora 00:14

De la: _Haak0n_, la data 2015-06-01 19:17:29Mai Ciordau Cersau, mai du-te-n plm, ramai la umbra si ia un suge-mi-o cu spor, linge si-nghite ba' nulitate absoluta !

Paragraful 2 randul I , ciordau, intre virgule, -din copilare- zgaieste-ti buleftricile ba' bronzatule la umbra focului din satra !

Atunci cand lipsesc: facultatea mintala si argumentele, cocorectezi, cocorectezi !

cu SIKTIR, ba' lichea ordnara, cadoriseste-o pe ma-ta! PARAZITULE social !

un cretin mai mare ca tine nici c-o sa gasesc vreodata....oricat de mult as umbla in toata romania...in lume sigur exista altii mai dobitoci ca tine ....doar cati satrari ati umplut lumea si e de-ajuns....pacat c-ai avut o mama care nu te-a invatat bunacuviinta si respectul ...APROPO de minte si alte cele pe care nu le posezi si nici nu le vei putea dobandi vreodata [datorita orgoliului excesiv ce-ti umple glanda] ....poate vrei sa ne explici ce aia a mamitichii tale inseamna cuvantul ,,DECERVELAT''....

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2015, ora 06:34

De la: _Haak0n_, la data 2015-06-01 19:17:29Mai Ciordau Cersau, mai du-te-n plm, ramai la umbra si ia un suge-mi-o cu spor, linge si-nghite ba' nulitate absoluta !

Paragraful 2 randul I , ciordau, intre virgule, -din copilare- zgaieste-ti buleftricile ba' bronzatule la umbra focului din satra !

Atunci cand lipsesc: facultatea mintala si argumentele, cocorectezi, cocorectezi !

cu SIKTIR, ba' lichea ordnara, cadoriseste-o pe ma-ta! PARAZITULE social !

buey bagabontule...asta-i scoala de taran beat...o cacealma de prost gust...ce te-ntreb io si ce-mi raspunzi tu...hahalera cu matele fripte....si ia spune-mi bai ,,doctore''....ce cauta ,,din copilarie'' intre virgule....care-i scopul si durata vizitei primei virgule ma fonfaitule....???

valeriulivanov

1792 mesaje
Postat pe: 2 Iunie 2015, ora 13:16

CINEVA,BLOCHEAZA INTRAREA PE SUBIECTELE REVISTEI?! ,..CINE,ARE INTERES CA NUMELE DE NATIONALITATE DE ROMAN,CA SA FIE CONFUNDAT CU CEL DE ETNIE TIGAN SPALAT IN ROM , SPALATA PRIN CONFUZIE CU NATIONALITAEA ROMANA ),,SI ASTFEL CA SA SUFERE ROMANII DIN STRAINATATE,FIIND ASTFEL CONFUNDATI-PERCEPUTI CU INFRACTIONALII TIGANI,ZIS IN CONFUZIE PERVERS ROM=ROMAN, ?!,..

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2015, ora 08:25

Ce mai face presedintele faptelor si nu al vorbelor? Face vizite neoficiale la Neptun!

www.realitatea.net/pre-edintele-klaus-iohannis-intr-o-vizita-neo...

Daca vizita era oficiala, oare ce presupunea? Intalniri protocolare cu seful de sala de la Ciresica? Consfatuiri de lucru cu dizeuza preferata a lui basescu?

Cam multe vacante Herr Iohannis! De cand te-au ales fra..desteptii care si-au luat tara inapoi, ai ars-o mai mult prin vacante, prin Palm Beach, Madeira, acum te duci si la Neptun in cursul saptamanii...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2015, ora 16:23

De la: Black_Friday_, la data 2015-06-04 08:25:44Ce mai face presedintele faptelor si nu al vorbelor? Face vizite neoficiale la Neptun!

Daca vizita era oficiala, oare ce presupunea? Intalniri protocolare cu seful de sala de la Ciresica? Consfatuiri de lucru cu dizeuza preferata a lui basescu?

Cam multe vacante Herr Iohannis! De cand te-au ales fra..desteptii care si-au luat tara inapoi, ai ars-o mai mult prin vacante, prin Palm Beach, Madeira, acum te duci si la Neptun in cursul saptamanii...

ei, vezi tu cum ne-a obisnuit Base , rau , ca era si premier si ministri si parlament si, de toate ?
conf. Constitutiei Ro , presedintele are un rol limitat, mai mult reprezentativ, as spune....
DAR , constat si eu ca NU FACE nici cit si ce are dreptul sa faca si baltim in mocirla noastra de toate zilele !

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2015, ora 18:54

Președintele României reprezintă statul român și este garantul independenței nationale, al unității și al integrității teritoriale a țării. Președintele României veghează la respectarea Constituției și la buna funcționare a autorităților publice. În acest scop, Președintele exercită funcția de mediere între puterile statului, precum și între stat și societate. (Articolul 80 - Constituția României)

Functie de mediere intre puterile statului si intre stat si societate? Cum mediaza el in vacanta?

Sare repede si critica decizia senatului ca nu a votat arestarea lui Sova, dar tace malc atunci cand vine vorba de omul simplu strivit de capii Justitiei...
Asta nu e presedinte. Romania nu are presedinte, nu are prim ministru si nici Guvern.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2015, ora 19:37

De la: Black_Friday_, la data 2015-06-04 18:54:03Președintele României reprezintă statul român și este garantul independenței nationale, al unității și al integrității teritoriale a țării. Președintele României veghează la respectarea Constituției și la buna funcționare a autorităților publice. În acest scop, Președintele exercită funcția de mediere între puterile statului, precum și între stat și societate. (Articolul 80 - Constituția României)

Functie de mediere intre puterile statului si intre stat si societate? Cum mediaza el in vacanta?

Sare repede si critica decizia senatului ca nu a votat arestarea lui Sova, dar tace malc atunci cand vine vorba de omul simplu strivit de capii Justitiei...
Asta nu e presedinte. Romania nu are presedinte, nu are prim ministru si nici Guvern.

intr-adevar , Romania nu are nimic din ce-ai spus, in schimb are un Program ce-i dus la indeplinire prin functionarii pusi pe colo - pe colo, prin partile esentiale , caci asta-i soarta coloniilor sau dominioanelor !

Fosta membra 9am.ro

26 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2015, ora 11:17

dottore Ponta la DNA !

Rompetrol S.A. si-a cerut insolventa

de unde va recupera Ponta fondul de investitii , MILIARDUL de $
pe unde va scoate camasa Ponta pentru cei 400 MILOANE de $ facuti cadou Kazahilor
de unde mai recupereaza Ponta cei 200 MILIOANE de $ pe actiunile Rompetrol

Hai DNA, ca se poate !
de la bombonel si pana la dottorel, baga-i pe toti la zdup !
Odata cu declararea insolventei Rompetrol, traseul spagilor se poate descoperii foarte usor,iar paguba produsa statului ROMAN de smekerii care au instrainat Rompetrol este de peste 2 MILIARDE de $ !

Fosta membra 9am.ro

26 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2015, ora 12:19

05 iunie 2015
Nr. 1026/VIII/3
COMUNICAT

În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 494/VIII/3 din 13 martie 2015, privind presupuse acte asimilate corupției săvârșite la companiile energetice Turceni și Rovinari în legătură cu încheierea unor contracte de asistență juridică, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

1.Procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

- fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni)
- complicitate la evaziune fiscală în formă continuată
- spălarea banilor

............................

Suspectului Ponta Victor-Viorel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile anterior descrise, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

2.În aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru al României, având în vedere că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de prim-ministru al României, Ponta Victor-Viorel l-a desemnat pe Șova Dan-Coman, în luna august 2012, în funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcția de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor și în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condițiile în care Ponta Victor-Viorel a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Șova Dan-Coman, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) și dreptul de folosința gratuită a unui autoturism.

Probele administrate au relevat faptul că Ponta Victor-Viorel a beneficiat, lunar, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, de sume de bani cuprinse între 7.900 lei și 14.000 lei, în total 181.439,89 lei, în temeiul unei convenții fictive de conlucrare profesională în domeniul juridic încheiată între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel, iar în perioada noiembrie 2008 - iunie 2009 a beneficiat în mod gratuit de dreptul de folosință al autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10, achiziționat de SCA „Șova și Asociații” în sistem de leasing financiar de la Romstal Leasing (rate în valoare de aprox. 6.000 lei/lună), iar ulterior, în luna iunie 2009, de sumele de bani reprezentând avansul și alte cheltuieli aferente contractului de leasing în momentul preluării acestuia de către Ponta Victor-Viorel, în total suma de 79.641,11 lei.

Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru.

BRAVO , D . N. A !

Fosta membra 9am.ro

26 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2015, ora 14:04

Declarația de presă
a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis
(5 iunie 2015)

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut vineri, 5 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

Vă prezentăm textul declarației de presă:

„Bună ziua.

Astăzi Direcția Națională Anticorupție a comunicat public că prim-ministrul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea, este o situație imposibilă pentru România ca prim-ministrul să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică.

Având în vedere toate acestea, solicit demisia prim-ministrului Victor Ponta. Aceste considerațiuni și solicitarea de demisie, le-am comunicat prim-ministrului într-o discuție pe care am avut-o acum câteva minute! Vă mulțumesc!”

www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15778&_PRID=

Departamentul de Comunicare Publică
05 Iunie 2015

9am_1454

1051 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2015, ora 14:14

- Nu raspund decat in fata Marii Adunari Nationale, zicea Ceausescu pe cand incepuse urmarirea penala impotriva lui ...
- Numai Parlamentul poate sa ma demita, zice Ponta pe cand s-a inceput urmarirea penala impotriva lui.

Amandoi se bazau pe faptul ca avusesera grija ca in forurile invocate sa-si fi pus, cu grija, oameni devotati lor, oameni care, vezi doamne, reprezentau poporul ...

Ponta stia sa ceara demisia altora pentru lucruri mult mai putin importante, chiar pentru lucruri imaginare.
Ponta e un om de nimic, un borfas ordinar caruia tocmai i s-a terminat cariera politica.

Sa ne uitam nitel la cei care faceau spume urland impotriva presedintelui Basescu pe cand era in functie si cam cate parale fac ei. Asa o sa intelegem si ce-i mana pe ei in lupta impotriva ”regimului Basescu”.

Despre prostii care au pus botul la ura viscerala impotriva lui Basescu, numai de bine !
Poate pricep pe cine au adus la putere ...

9am_1454

1051 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2015, ora 14:46

Cica ar fi falsificat 14 sau 16 documente prin metoda ... ce sa vezi ? .... copy-paste.

Sa se confirme chestia cu fiecare pasare care moare pe limba ei ?
Se pare ca da ...

Cica niste baroni PSD vin din provincie sa-l sustina pe liderul Maxim, Marele Ponta !
Poate or sa-i ia la bataie si pe procurori ... te pomenesti ...

A inceput sa fie frumos...
In maximum 6 luni Ponta va fi dupa gratii.
Mai mult decat Nastase. Mult mai mult.
Ca prea si-a dorit-o, prea s-a straduit ...

Si-al dracu Basescu asta, rade la ei ... se uita la ei cum sucomba rand pe rand pe dupa gratii.

Mai acum o luna Ponta zicea, la oha, bineinteles, ca daca va fi pus sub urmarire penala, crezand ca nu va fi niciodata pentru ca organizase bine de tot apararea lui Sova de catre fraierii din PSD. Numai ca ”oamenii lui Basescu” nesimtiti cum ii stim, l-au invinuit, l-au pus sub urmarire penala.
Ce-ar fi ca tocmai Sova sa fi dat deja cu subsemnatul pentru a-l baga pe Ponta in cremenal ? Ca sa scape de bubele lui ...

Ce nu poate nimeni, c-asa au facut legile, se pare ca poate DNA-ul !
Cum de le-a fi scapat legislatia privitoare la DNA de nu l-au creat fara texticule ? Mari dobitoci, vorba lui Hrebe. Vedeti ce-nseamna sa nu fi atent la ce votezi ?

Fosta membra 9am.ro

26 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2015, ora 15:53

De la: 9am_1454, la data 2015-06-05 14:46:30

Cica ar fi falsificat 14 sau 16 documente prin metoda ... ce sa vezi ? .... copy-paste.

Intr-atat de incompetent si lipsit de scrupule a fost si este acest dottore ponta incat a fost nevoit sa plagieze pana si metoda prin care a furat !

BRAVOS NATIUNE, HALAL PESEDIST SI PRIM MINISTRU V-ATI MAI ALES SA VA REPREZINTE SI ADMINISTREZE INTERESELE CETATENESTI.
SPALATI-VA PE CAP CU EL CU TOT !

@Silvica, daca mai poti articula vreo critica la adresa clasei politice romanesti, atunci cand incerci sa abordezi vreo tema politica sau sociala, am rugaintea de-a lua in considerare la modul cel mai serios, urmatoarele premise :

1 Parlamentul Romaniei a devenit o Cooperativa a Penalilor
2 Clasa politica romaneasca este compusa din clanuri si organizatii mafiote, nu din partide cu ideologii si doctrine politice.

concluzia, iti apartine !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2015, ora 17:59

De la: 9am_1454, la data 2015-06-05 14:14:32- Nu raspund decat in fata Marii Adunari Nationale, zicea Ceausescu pe cand incepuse urmarirea penala impotriva lui ...
- Numai Parlamentul poate sa ma demita, zice Ponta pe cand s-a inceput urmarirea penala impotriva lui.

Amandoi se bazau pe faptul ca avusesera grija ca in forurile invocate sa-si fi pus, cu grija, oameni devotati lor, oameni care, vezi doamne, reprezentau poporul ...

Ponta stia sa ceara demisia altora pentru lucruri mult mai putin importante, chiar pentru lucruri imaginare.
Ponta e un om de nimic, un borfas ordinar caruia tocmai i s-a terminat cariera politica.

Sa ne uitam nitel la cei care faceau spume urland impotriva presedintelui Basescu pe cand era in functie si cam cate parale fac ei. Asa o sa intelegem si ce-i mana pe ei in lupta impotriva ”regimului Basescu”.

Despre prostii care au pus botul la ura viscerala impotriva lui Basescu, numai de bine !

deci , tu te feliciti in continuare ca l-ai mentinut la Putere pe Don Basescu, chiar daca te-a JEFUIT si Facut, ca la carte !

ca prin actiunea DNA . ului se aduce un prejudiciu de Imagine a Ro si ca se putea rezolva acum 5-6 ani acest lucru , cand Ponta nu era nici macar seful PSD .ului , nu te duce mintea ! si nici la faptul ca , presedintele K. Iohannis il putea chema la Cotroceni si, punindu-i dosarele in fata, sa-l someze sa - si dea DEMISIA, in numele apararii Ro si a consecintelor ce vor decurge dintr-o criza politica de anvergura..... deja Leul a luat-o la vale si euro la deal !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2015, ora 18:05

De la: 9am_1454, la data 2015-06-05 14:18:52
De la: Black_Friday_, la data 2015-06-04 08:25:44Ce mai face presedintele faptelor si nu al vorbelor? Face vizite neoficiale la Neptun!

Nea Black, lasa, bre, vrajeala cu Iohannis, cu Basescu ... baga material cu Ponta, pretenul lu matale si al altor muisti de teapa matale. Ca-n slujba lui esti ...
Vezi pe cine slujesti ?
Pe Ponta, pa Sova, pe Dragnea ... Mazare, Duicu ... ehe si asa mai departe ...

....pe Basescu, Udrea, Cocos.... G. Sandu, Pinalti....Blejnar si Bica ....Georgescu si Ion Oltean....ehe
si asa mai departe .....

Fosta membra 9am.ro

509 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Iunie 2015, ora 11:39

De la: gabigabi2, la data 2015-06-05 17:59:13
De la: 9am_1454, la data 2015-06-05 14:14:32- Nu raspund decat in fata Marii Adunari Nationale, zicea Ceausescu pe cand incepuse urmarirea penala impotriva lui ...

, nu te duce mintea ! si nici la faptul ca , presedintele K. Iohannis il putea chema la Cotroceni si, punindu-i dosarele in fata, sa-l someze sa - si dea DEMISIA, in numele apararii Ro si a consecintelor ce vor decurge dintr-o criza politica de anvergura..... deja Leul a luat-o la vale si euro la deal !

Extraordinar , apai cu dosarele in vazu' intregii planete spune ca nu isi da demisia , s-ar fi speriat de o sueta verbala cu Iohannis ? si atata v-ar fi trebuit voua , postacilor antenisti , sa-l acuzati pe Iohannis de santaj sau ca si-a bagat nasul in dosarele justitiei ...
Iohannis e vinovat de fluctuatia cursului valutar ?

p.s. Acum 5-6 ani , nici macar mentorul Nastase nu picase ...

Pagini: << 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului KLAUS IOHANNIS: ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT
Mergi la: