back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

esti apt cognitiv sa faci distinctie intre o tehnologie super-avansata si magie !?

Pagini: << 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 >> Sari la pagina:

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2013, ora 14:40

scumpo, care-mi pari a fi , de fapt, un barbat , la rindul meu am folosit acel termen preluat de la gurul tau @1705 ! si daca te-ai pus la punct in cele 3 zile de prezenta pe forum, cu ce scriu ceilalti useri, ar fi trebuit sa fi vazut si acest lucru, dar tu ai intrat ca trenu'n mine si d'aia am si spus ca voi sunteti ca -n povestea cu hainele imparatului : orice avatar nou v-ati trage, tot in " fundul gol " sunteti si usor de recunoscut prin ce scrieti si cum scrieti !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2013, ora 16:03

De la: -1075-, la data 2013-06-28 11:38:31

Iti spun eu, tu scrii aici datorita faptului ca iti lipseste o alta preocupare, scrii aici numai pentru a te afla in treaba, pentru a provoca dialoguri puerile despre nimicurile care-ti trec prin minte, scrii aici pentru a intretine un dialog la cel mai de jos nivel sociologic ......

super detectivul @1705 a mai lovit o data si, punindu-si " micile celule cenusii la treaba " , a descoperit apa calda si motivul SOCIOLOGIC ptr. care s-au inventat site.urile de socializare !
ca eu sunt o pensionara si nu sustin nici-o teza de doctorat pe vreo tema de sociologie, filologie, filosofie sau religie si intru aici doar ptr. a sta de vorba cu alti semeni d'ai mei, e clar ! dar nu mi-e clar DE CE INTRI TU , superdotatule ?
NU intereseaza pe nimeni copy- paste date de tine , peste tot si nu-ti aplauda "efortul " intelectual ba, dimpotriva , irita ? normal, mai suflete : nu ai gasit nici tonul de adresare potrivit si nici cuvintele prin care sa-i convingi pe ceilalti ca ai face-o din generozitatea de a impartasi cu ei ceea ce ai gasit tu dind "cautare" pe gugalica ....in fond, asta pot face si ei singuri , fara a fi facuti de catre tine neandertalieni si dovedind astfel, chiar mataluta , ca esti inapt cognitiv psihic si sociologic !

Raporteaza abuz de limbaj
KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2013, ora 17:23

De la: -1075-, la data 2013-06-28 11:53:20
De la: 9am_1666, la data 2013-06-27 23:49:59Va dau o tema pentru acasa: maria o ajuta pe mama sa la spalat vasele si sparge din greseala 15 pahare, fratele ei fura niste dulceata si sparge un pahar. Care este mai vinovat?

maria

Asa pare logic. Insa Maria le-a spart facand o fapta buna, isi ajuta mama. Fratele ei este mai vinovat, el facea o fapta rea. E un mod de a intelege morala. Cand gresesti ca urmare a faptului ca faci o fapta buna ai circumstante atenuante. Cand faptele rele produc o paguba intervin circumstantele agravante si nu ai nicio scuza. Asa trebuie sa invete un copil ca e corect.

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2013, ora 17:26

De la: sunt_al_naibii, la data 2013-06-28 12:01:52
De la: 9am_1666, la data 2013-06-27 23:49:59Va dau o tema pentru acasa: maria o ajuta pe mama sa la spalat vasele si sparge din greseala 15 pahare, fratele ei fura niste dulceata si sparge un pahar. Care este mai vinovat?

maria

gresit....unchiu' ionel....fiindca i-a bagat mana sub fusta mariei...

Am uitat sa specific, unchiule! Maria nu avea fusta!

Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2013, ora 20:13

De la: gabigabi2, la data 2013-06-28 16:03:19

super detectivul @1705 a mai lovit o data si, punindu-si " micile celule cenusii la treaba " , a descoperit apa calda si motivul SOCIOLOGIC ptr. care s-au inventat site.urile de socializare !
ca eu sunt o pensionara si nu sustin nici-o teza de doctorat pe vreo tema de sociologie, filologie, filosofie sau religie si intru aici doar ptr. a sta de vorba cu alti semeni d'ai mei, e clar ! dar nu mi-e clar DE CE INTRI TU , superdotatule ?
NU intereseaza pe nimeni copy- paste date de tine , peste tot si nu-ti aplauda "efortul " intelectual ba, dimpotriva , irita ? normal, mai suflete : nu ai gasit nici tonul de adresare potrivit si nici cuvintele prin care sa-i convingi pe ceilalti ca ai face-o din generozitatea de a impartasi cu ei ceea ce ai gasit tu dind "cautare" pe gugalica ....in fond, asta pot face si ei singuri , fara a fi facuti de catre tine neandertalieni si dovedind astfel, chiar mataluta , ca esti inapt cognitiv psihic si sociologic !

Cretino, tu confinzi utilizatorii!

Imbecilitatea personala, pe care o demonstrezi prin fiecare postare, Gabi, preconceptul pagubos si mentalitatea tenebroasa in care iti zace gandirea, combinate cu minciuna sfruntata si caracterul meschin pe care l-ai dobandit, iti impulsioneaza o dorinta bolnavicioasa de-a reversa asupra cuiva cele mai abjecte josnicii pe care mintea ta le poate nascoci, acest cocktail mental efervescent si urat mirositor te-au determinat sa minti cu nerusinate si, aparent, sa confunzi pe cel care si-a tocit roll-ul mouse-ului si buricele degetelor postandu-va o avalansa de texte copy/paste pe diferite teme si multiple topice, cu @1705.

Gabi, chestiile aiuristice pe care le tot insiri aici , mintind cu nerusinare, posteaza-le pentru Floracke, el se ocupa cu asemenea manopere postandu-va texte copy/paste cu o tematica variata, cum ar fi: pseudoanalize-economice, texte pseudostiintifice, texte conspirationiste, texte informativ-subversive sau de factura contrainformativa, texte propagandistice, manipulative etc. in special, toate balariile ofilite de pe internet, Floracke le copiaza si le posteaza pentru voi, apoi uita sa-si exprime vreo opinie personala despre ceea ce a copiat si postat pe forum.

De fapt, acele texte copy/paste ale lui Floracke culese de pe internet, nu le-a citit nici el, dar nici voi nu le-ati citit, si chiar daca le-ati fi citit , nu le-ati fi inteles nici voi, si nici el ! asa ca...

Mars la culcare, tampo!... cedeaza-i utilizatorului Black stafeta, dar nu inainte de a-ti inchide propriul cont 9am, fraiero!

Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2013, ora 20:28

De la: 9am_1666, la data 2013-06-28 17:23:04

maria

Asa pare logic. Insa Maria le-a spart facand o fapta buna, isi ajuta mama. Fratele ei este mai vinovat, el facea o fapta rea. E un mod de a intelege morala. Cand gresesti ca urmare a faptului ca faci o fapta buna ai circumstante atenuante. Cand faptele rele produc o paguba intervin circumstantele agravante si nu ai nicio scuza. Asa trebuie sa invete un copil ca e corect.

analitico-realist, eu am dreptate
etico-umanist, tu ai dreptate

in final, amandoi avem dreptate! evident, efectul spargerii paharelor, atat intr- caz cat si-n celalalt, se obseva, analizeaza, si cuantifica, in functie de scopul pe care dorest sa-l atingi si beneficiile pe care doresti a le obtine...

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2013, ora 20:39

De la: -1075-, la data 2013-06-28 20:13:02
De la: gabigabi2, la data 2013-06-28 16:03:19

Cretino, tu confinzi utilizatorii!

Imbecilitatea personala, pe care o demonstrezi prin fiecare postare, Gabi, preconceptul pagubos si mentalitatea tenebroasa in care iti zace gandirea, combinate cu minciuna sfruntata si caracterul meschin pe care l-ai dobandit, iti impulsioneaza o dorinta bolnavicioasa de-a reversa asupra cuiva cele mai abjecte josnicii pe care mintea ta le poate nascoci, acest cocktail mental efervescent si urat mirositor te-au determinat sa minti cu nerusinate si, aparent, sa confunzi pe cel care si-a tocit roll-ul mouse-ului si buricele degetelor postandu-va o avalansa de texte copy/paste pe diferite teme si multiple topice, cu @1705.

Gabi, chestiile aiuristice pe care le tot insiri aici , mintind cu nerusinare, posteaza-le pentru Floracke, el se ocupa cu asemenea manopere postandu-va texte copy/paste cu o tematica variata, cum ar fi: pseudoanalize-economice, texte pseudostiintifice, texte conspirationiste, texte informativ-subversive sau de factura contrainformativa, texte propagandistice, manipulative etc. in special, toate balariile ofilite de pe internet, Floracke le copiaza si le posteaza pentru voi, apoi uita sa-si exprime vreo opinie personala despre ceea ce a copiat si postat pe forum.

De fapt, acele texte copy/paste ale lui Floracke culese de pe internet, nu le-a citit nici el, dar nici voi nu le-ati citit, si chiar daca le-ati fi citit , nu le-ati fi inteles nici voi, si nici el ! asa ca...

Mars la culcare, tampo!... cedeaza-i utilizatorului Black stafeta, dar nu inainte de a-ti inchide propriul cont 9am, fraiero!

O sa-i produci o angoasa sora cu anxietatea de nu o sa mai intre pe 9am sa-mi produca mie dividende

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2013, ora 20:55

De la: gabigabi2, la data 2013-06-28 13:31:48
De la: 9am_1666, la data 2013-06-28 10:02:20
De la: gabigabi2, la data 2013-06-28 08:47:14
De la: 9am_1666, la data 2013-06-27 23:58:20Exista reguli impuse, reguli date si reguli care pot fi manevrate. O regula impusa este religia care copiilor le este impusa. Adolescentii accepta doar regulile date si egale pentru toti. Iar la maturitate ai libertatea sa jonglezi cu regulile. Crestinii nu se maturizeaza, ei raman ancorati undeva la varsta de 5-7 ani, ca sclavi ai unor reguli impuse.

din pacate ptr. tine @ dracusor, asta ptr. ca ai deja fixuri de nezdruncinat, esti dovada vie ca religia NU are nici-o legatura cu ce spui tu si nu poti intelege asta !
te-am intrebat si te voi mai intreba, pina cind vei catadicsi sa dai un raspuns : CUM explici faptul ca unii atei sau liberi cugetatori , crescuti si educati ca atare, in preajma virstei de 40 ani , devin credinciosi ?

Acesti ''atei'' au trecut inainte de a se decide, pe la medicul psihiatru sau pe la psiholog? Poate fac parte din gaska nevroticilor sau anxiosilor. Conteaza si ce educatie si ce IQ au indivizii respectivi. Iti recomand sa citesti cateva carti de psihologie ca sa reusesti sa intelegi de ce ateii gandesc altfel. Sa intelegi cine esti si ce esti.
- Personalitatea-Metode calitative de abordare-Observatia si interviul
- Psihologie cognitiva-Modele teooretico-experimentale
- Omul in dezvoltare
- Psihanaliza
- Personalitati accentuate

S-ar putea sa ai o ''revelatie''

din cauza ca ai citit prea multe, nu mai intelegi nimic din ce ti se spune ?

da' interesante preocuparile tale ,ca si ale lui @1705 ptr. cognitiv , personalitati accentuate....interesant ....ca sa vezi cum marile spirite se-ntilnesc in idei , aspiratii si cautari de sine, adica Exact ce Dispretuiesc la altii !

Creierul tau este bombardat subliminal cu neuronii invaluiti intr-o haina mistica. Esti bantuita de temeri nejustificate si explicatii aberante. Faci parte din gaska celor inrobiti si robotizati prin expunere repetata la mesaje subliminale. Ai trait in copilarie intr-un mediu patogen, ai creierul infestat cu virusi mentali. Crestinismul ti-a rasucit neuronii si sinapsele

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2013, ora 21:05

Interdictiile trebuie facute intr-un climat de siguranta. Daca in copilarie ti se inoculeaza frica de dumnezeu si frica de iad devii un individ frustrat cu intoleranta la frustrare si te apuci sa aberezi misticisme pe 9am

Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Iunie 2013, ora 02:06

De la: 9am_1666, la data 2013-06-28 21:05:12Interdictiile trebuie facute intr-un climat de siguranta. Daca in copilarie ti se inoculeaza frica de dumnezeu si frica de iad devii un individ frustrat cu intoleranta la frustrare si te apuci sa aberezi misticisme pe 9am

Aici sunt de acord cu tine. Daca in copilarie parintii te-au intoxicat cu ura impotriva celor care cred in ceva repetandu-ti ca tu esti mai cu mot decat toti ceilalti si ca ai dreptul sa ii judeci pe toti, iata ca ai ajuns un adolescent frustrat, cu tot felul de fixuri impotriva religiei si a comunistilor. Trezeste-te baiete, nu ai sa schimbi tu lumea. Nu ai sa determini pe nimeni sa nu mai creada in ceva, nu ai cu care comunisti sa te mai bati pentru ca ei nu mai exista de mult. Nici cel mai al dreaq secretar de partid sau securist nu mai vrea sa se intoarca la comunism pentru ca ei au devenit capitalisti de frunte.
Nu reusesti decat sa inspiri mila, pentru ca esti imbatranit prematur in gandire, esti un individ care nu se va integra in societate, un fel de don Quijote care inca mai crede ca se lupta cu balauri.

Parintii tai s-au automotivat in incrancenarea asta pentru ca urmaresc un interes material, nu pentru ca au fost mari anticomunisti. Daca erau, s-ar fi manifestat atunci, ar fi emigrat, ar fi protestat, Circul pe care il fac acum se datoreaza posibilitatii de a castiga niste bani, nu pentru ca si-ar fi descoperit brusc talentul de revolutionari.

"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 29 Iunie 2013, ora 08:17

dat fiindca tot ce era de spus, s-a spus , va salut, va las cu bine , cognitivilor habarnisti si, dupa cum am spus pe un alt topic, omul s-a despartit de animal devenind OM , in clipa in care mintea sa a constientizat ideea de Creeator !

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 29 Iunie 2013, ora 12:14

De la: -1075-, la data 2013-04-21 22:19:29
De la: _Ingrid, la data 2013-04-21 22:11:03N-ai fost atent, nu ti-am cerut citate, nu ma intereseaza Wiki sau DEX, asa ca reiau:

1 Eu sunt chiar curioasa ce raspunzi tu la prima postare.

2 explica-mi ce intelegi prin magie si ce fenomene ii pot fi atribuite acesteia.

Eu intreb, eu raspund, hai ca esti tare! tu ai vreun raspuns ?

2 miracol.

Te intreb eu cu textul original ca sa nu mai vorbesti despre faptul ca ar fi un miracol:
Cum credeti ca ar fi interpretat omul de neanderthal o imagine de pe ecranul unui televizor?
Sau : cum credeti ca ar fi interpretat, ce ar fi crezut, un individ uman din Jerusalem, cu 2000 de ani in urma, daca i-ai fi oferit un computer si o conexiune internet pentru a comunica cu tribul de dincolo de Marea Moarta?

Fl_Orion999

15216 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Iunie 2013, ora 12:45

De la: 9am_1666, la data 2013-06-28 17:26:33
De la: sunt_al_naibii, la data 2013-06-28 12:01:52

maria

gresit....unchiu' ionel....fiindca i-a bagat mana sub fusta mariei...

Am uitat sa specific, unchiule! Maria nu avea fusta!

nasol...da' macar bikinei purta....sau poarta intreaga vina....de a-l fii provocat pe unchisor....???

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 29 Iunie 2013, ora 13:52

De la: g_a_lina, la data 2013-06-29 12:14:55
De la: _Ingrid, la data 2013-04-21 22:11:03N-ai fost atent, nu ti-am cerut citate, nu ma intereseaza Wiki sau DEX, asa ca reiau:

2 explica-mi ce intelegi prin magie si ce fenomene ii pot fi atribuite acesteia.

2 miracol.

Te intreb eu cu textul original ca sa nu mai vorbesti despre faptul ca ar fi un miracol:
Cum credeti ca ar fi interpretat omul de neanderthal o imagine de pe ecranul unui televizor?
Sau : cum credeti ca ar fi interpretat, ce ar fi crezut, un individ uman din Jerusalem, cu 2000 de ani in urma, daca i-ai fi oferit un computer si o conexiune internet pentru a comunica cu tribul de dincolo de Marea Moarta?

Convingerea , si raspunsul ipoteticelor intrebari pe care le-am adresat viitorilor opinenti, au fost redactate pe intelesul lor si afost postat intr-un text intercalat printre multiplele texte etichetant-injurios, neprovocate, care mi-au fost adresate gratuit de cei 2? utilizatori 9am, care au speculat subiectiv-aiuristic si imaginat absurd faptul ca: as dori sa-i consider prosti,inapti cognitiv...

Din nefericire, atat tema topicului cat si intrebarile adresate, le-au bulversat intr-atat gandirea incat s-au autopozitionat mental intr-o stare de surescitare cronica pe fondul imposibilitatii lor mintale de-a aplica si dezvolta rationame logico-deductive & analitico-comparative realiste necerare concluzionarilor in deplina cunostinta de cauza si redactarea unor opinii/raspunsuri obiective, adecvate temei.

Pe cale de consecinta,o stare mintala incerta a carei non rezolvabilitate in limitele posibilitatii cognitive de care dispun i-a determinat sa-si foloseasca matricele unei mentalitati(... )in care, abundenta preconceptiilor dezastruoase dobandite informativ in majoritatea cazurilor din surse manipulative, le-a stimulat reactii de adversitate atat fata de tema topicului cat si fata de initiatorul temei,dezvoltand in acelasi timp, rationamente intuitive,facile, fundamentate pe speculatiile intuitive subiectiv-aiuristice iar rezultanta nu putea fi decat incusa in acele texte grobiene care mi-au fost adresate.

In concluzie, @ g-a-lina, daca ai timp disponibil sa parcurgi recapitulativ lectura acestui topic ai sa descoperi si rasunsul redactat intr-o stilistica adecvata nivelului cognitiv al utilizatorilor prezenti, cat si,intr-o oarecare proportionalitate, adecvat temei...

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 30 Iunie 2013, ora 06:17

De la: -1075-, la data 2013-06-29 13:52:36
De la: g_a_lina, la data 2013-06-29 12:14:55

2 miracol.

Convingerea , si raspunsul ipoteticelor intrebari pe care le-am adresat viitorilor opinenti, au fost redactate pe intelesul lor si afost postat intr-un text intercalat printre multiplele texte etichetant-injurios, neprovocate, care mi-au fost adresate gratuit de cei 2? utilizatori 9am, care au speculat subiectiv-aiuristic si imaginat absurd faptul ca: as dori sa-i consider prosti,inapti cognitiv...

Din nefericire, atat tema topicului cat si intrebarile adresate, le-au bulversat intr-atat gandirea incat s-au autopozitionat mental intr-o stare de surescitare cronica pe fondul imposibilitatii lor mintale de-a aplica si dezvolta rationame logico-deductive & analitico-comparative realiste necerare concluzionarilor in deplina cunostinta de cauza si redactarea unor opinii/raspunsuri obiective, adecvate temei.

Pe cale de consecinta,o stare mintala incerta a carei non rezolvabilitate in limitele posibilitatii cognitive de care dispun i-a determinat sa-si foloseasca matricele unei mentalitati(... )in care, abundenta preconceptiilor dezastruoase dobandite informativ in majoritatea cazurilor din surse manipulative, le-a stimulat reactii de adversitate atat fata de tema topicului cat si fata de initiatorul temei,dezvoltand in acelasi timp, rationamente intuitive,facile, fundamentate pe speculatiile intuitive subiectiv-aiuristice iar rezultanta nu putea fi decat incusa in acele texte grobiene care mi-au fost adresate.

In concluzie, @ g-a-lina, daca ai timp disponibil sa parcurgi recapitulativ lectura acestui topic ai sa descoperi si rasunsul redactat intr-o stilistica adecvata nivelului cognitiv al utilizatorilor prezenti, cat si,intr-o oarecare proportionalitate, adecvat temei...

Abia mi-am facut cont, de fapt mi l-am refacut de mai multe ori! De fiecare data cand mi l-am sters, cauza a fost insultele la persoana si nu dezbaterea in sine a temei de pe topic. Peste doua saptamani voi reveni pe 9am pentru ca multe probleme familiale ma 'reporteaza' din localitatea consatenilor mei! Sper ca nu vei cauta cusururi felului meu de a ma fi exprimat tocmai pe topicul tau si ca vei rezista timpului pana voi reveni! Duminica placuta!

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2013, ora 17:11

Magia sta la baza originii religiilor. Omul a trecut de la magie la religie si apoi la stiinta. Cand magia devine ineficienta se trece la religie. Preotul are enoriasi, magicianul are clienti.

Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2013, ora 18:38

De la: 9am_1666, la data 2013-06-30 17:11:30Magia sta la baza originii religiilor. Omul a trecut de la magie la religie si apoi la stiinta. Cand magia devine ineficienta se trece la religie. Preotul are enoriasi, magicianul are clienti.

Hmmm, @1666, gandirea magica implica un set de elemente definitorii ale individului respectiv printre care s-ar remarca credinta acestuia ca, exista stranse legaturi intre tot ceea ce il inconjoara si el insusi prin intermediul unor forte care transced conexiunile de cauzalitate atat fizice cat si spirituale.
Un asemenea individ, a carei gandire magico-superstitioasa investeste cu puteri speciale unor artefacte , simboluri, zeitati, etc., crede ca exista legaturi cauzale reale intre acestea si cursul existentei sale.
De asemenea, acesti indivizi credinciosi isi considera propria existenta indestructibil legata de o divinitate, autoritate suprema, careia i se supune neconditionat tocmai datorita fortei pe care individul i-o atribuie unei asemenea divinitati.

Teama, naivitatea, ignoranta, incertitudinea (cazul,exista chiar aici pe topic, incertitudinea informatiei pe care o percepe dar n-o poate distinge ptr. a intelege ii creeaza stari mentale bulversante si chiar disconfort fiziologic) nevoia individului de a gasi raspunsuri rapide, facil-intuitive si simple, la intrebarile din ce-in-ce mai complicate, despre sine si fenomenologia care il inconjoara, pe fondul unei traditii culturale educationale si o firava instructie intelectuala, refuza sa-si foloseasca ratiunea , sa gandeasca analitico-logic , sceptic, si critic, preferand sa-si delege competentele si aptitudinile cerebrale catre o divinitate,autoritate suprema, in grija caruia isi abandonaza rationamentele, responsabilitatea, cat si obtinerea acelor raspunsuri la intrebarile carora nu le-a gasit un raspuns multumitor si traieste cu speranta ca, divinitatea ii va oferi vreun raspuns eventual, acea divinitate se va indura intr-un tarziu si-i va oferi vreun semn, simbol, prin care o sa-i indrume existenta catre scopul pe care credinciosul doreste sa-l atinga.

Totusi, @1666, desi traim intr-o societate avansata technologic , fara falsa modestie, pot spune: cat - de- cat avansata technologic, superstitiile si gandirea magica este foarte larg raspandita si va continua sa fi raspandita atat timp cat: prozelitismul religios, pseudo-stiinta, sarlatania, ignoranta, prostia, nu vor fi eradicate printr-o educatie secular umanista, o scolarizare temenica si exact adaptata nevoilor individului dar si din punct de vedere al necesitatilor social-economice,etc.

Abia din acel moment specia homo sapiens sapiens va fi apta sa construiasa o civilizatie planetara si chiar sa-si paraseasca temporal sau definitiv leaganul aparitiei sale, desi, conf. L Moore, nu suntem altceva deca, t inteligente evolutive generate de insusi universul care ne gazduieste si "doreste" sa-i descoperim legile fizice pentru a-l vizita si observa in toatasplendoarea sa.

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2013, ora 20:11

Dupa revolutie au aparut si la noi carti despre ''stiintele'' esoterice: Stiinta Astrelor, Numerologia, Tarotul, Chiromantia, Kabala, Alchimia si Magia. Si sa nu neglijam vrajitoria Si sunt multi care chiar cred.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2013, ora 06:37

De la: -1075-, la data 2013-06-30 18:38:00
De la: 9am_1666, la data 2013-06-30 17:11:30Magia sta la baza originii religiilor. Omul a trecut de la magie la religie si apoi la stiinta. Cand magia devine ineficienta se trece la religie. Preotul are enoriasi, magicianul are clienti.

conf. L Moore, nu suntem altceva decat, inteligente evolutive generate de insusi universul care ne gazduieste si "doreste" sa-i descoperim legile fizice pentru a-l vizita si observa in toata splendoarea sa.

pai daca suntem o inteligenta generata de acest Univers si despre care si eu am vorbit si te-ai umflat tot, CUM sa nu Stim si sa Intelegem ca suntem Integrati-n el si totul are legatura cu TOT ?!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2013, ora 06:44

De la: 9am_1666, la data 2013-06-30 20:11:19Dupa revolutie au aparut si la noi carti despre ''stiintele'' esoterice: Stiinta Astrelor, Numerologia, Tarotul, Chiromantia, Kabala, Alchimia si Magia. Si sa nu neglijam vrajitoria Si sunt multi care chiar cred.

ei, ce sa spun ?! asa cum pe tine te intereseaza revistele cu femei goale ; pe altii cele de vinatoare ; pe altii cele cu masini ; de moda sau de can-can , tot asa exista si segmentul ce se intereseaza si de alea- alea enumerate de tine ; dar si de yoga si /sau Isihasm ! care-i problema ? in ce tipar ar trebui nene PROCUST sa intram ? in al tau ? e prea strimt !

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2013, ora 10:12

De la: gabigabi2, la data 2013-07-01 06:44:46
De la: 9am_1666, la data 2013-06-30 20:11:19Dupa revolutie au aparut si la noi carti despre ''stiintele'' esoterice: Stiinta Astrelor, Numerologia, Tarotul, Chiromantia, Kabala, Alchimia si Magia. Si sa nu neglijam vrajitoria Si sunt multi care chiar cred.

ei, ce sa spun ?! asa cum pe tine te intereseaza revistele cu femei goale ; pe altii cele de vinatoare ; pe altii cele cu masini ; de moda sau de can-can , tot asa exista si segmentul ce se intereseaza si de alea- alea enumerate de tine ; dar si de yoga si /sau Isihasm ! care-i problema ? in ce tipar ar trebui nene PROCUST sa intram ? in al tau ? e prea strimt !

Cred ca ai dreptate! Tiparul meu este stramt. Nu au loc decat cei care gandesc rational si logic. De aceea nici nu este nevoie de prea mult spatiu, sunt putini. Din cauza lor, a celor multi, evolutia a stagnat. Pentru ei poate ca asa este mai bine deoarece nu s-ar adapta. Ar trebui sa le inventam copaci si pesteri ca sa invete sa evolueze. Si sa le punem la dispozitie ce au creat, unelte din piatra, deoarece nu merita sa beneficieze de ceea ce altii au descoperit chiar cu riscul de a fi arsi pe rug de catre ei, cei care cred ca mnezeu le poate oferi totul. Sa vina dumnezeul lor cu ajutoare, cu telivizoare, calculatoare, masini. Dar se stie ca dumnezeu nu se pricepe decat la rebuturi. Nu le-a oferit nimic in mii de ani decat foamete, crime, intrigi locale si povesti.

Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2013, ora 13:36

Este foarte complicat si in majoritatea cazurilor imposibil sa explici unui consumator feroce, vicios-obsedati de lectura literaturilor kitsch , devorator feroce al literaturilor incluse in acele carttulii si reviste ezoterico-pseudostiíntifice comercializate la Kg. pe taraba vreunui veros comerciant ambulant.

Mda, acest aspect imi aminteste invazia literaturií de taraba, a revistelolr cu povestioare amoros-sirolpoase si a serialelolr telenolvelistice din anií "90-91.
No comment, insa, acel maldar de maculatura promolvata agresiv, achzitiollnata si lecturata vicios-olbsesiv in prolpolrtie de masa a generat dezastruasele efecte observabile si constatate acum, aceste efecte vor dainui inca vreo cateva generatií.

Oldata cu acesta invazie beletristica de prolasta calitate, peste superstitiíle traditilnal-rolmanesti s-au suprapus cele existente prin traditiíle religiols-culturale ale extremului orient, si de aici n-a fost decat un pas, timpul, pentru a rezulta aceast colcktail mental religiolso-magico-superstitios imbecilizant.

@1666, inclinatia mentala a individului ignolrant spre religií si diverse superstitií este rezultatul natural al unei educatií culturale preponderent traditiolnal-arhaice promovata in familia din care prolvine individul, si mai nou, in Rolmania, prin introlducerea religiei in scolala.
Acesti indivizi, educati si scoliti intr-un asemenea mediu solcial, isi vor dobandi personalitati asociate unei mentalitati mistico-superstitioase care le va influenta si marca negativ atitudinea si comportamentul solcial pentru intreaga viata .

Actualmente, solcietatea romaneasca nu ofera acestor indivizi o alternativa instructiv-educativa pentru a fi apti cognitiv sa faca fata problemelor, incertitudinilor,si tuturor situatiílor dificile pe care viata le-o va impune spre a le rezollva intr-un mod rational-analitic, in sistemul de invatamant romanesc nu se promoveaza educatia stiíntifica, de la cea ecolnolmica si pana la stiíntele exacte sau stiíntele umaniste, pentru a se instrui si educa nolile generatii i´ncat acestea sa fie apte a evalua critic o informatie, a rezolva intr-un mod rational incertitudinile si necunoscutele pe care viata le va include in prolblemele pe care va fi obligat sa le rezollve pentru a supraviétui intr-o lume din ce-in-ce mai colmplexa si complicata @1666.
´

@1666, vizioneaza acest documentar, si ai sa intelegi live ceea ce inseamna inapt cognitiv in sec. XXI,

www.youtube.com/watch?v=xd0I1xAICOc&gl=DE
Isolated tribe man meets modern tribe man for the first time

mutatis mutandis, atitudinea si comportamentul unora dintre cei care au polstat texte pe acest tolpic este similara fata de orice incercare de a-i recupera din acea zona promiscua si mentalitate magico-superstitioasa in care se complac.

Daca pentru Toulambi, (si alte vreo suta de grupuri umane izolate de civilizatia umana actuala, exista circumstante tollerabile,acceptabile, si chiar de preferat noninvazive cultural-stiíntific la nivelul acelolr grupuri umane,) pentru semenií nostri, care follosesc copmputerul in cu toltul alte scolpuri,cum ar fi : prozelitismul religiols, promovarea diferitelor curente ezoterice sau filosofiíaiuristice, prolmolvarea magiei , a superstitiílor, a conspirationismului, sarlataniíle, pseudostiínta, a insinua, fabuala, a jigni, nu exista vreo justificare!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2013, ora 15:42

De la: 9am_1666, la data 2013-07-01 10:12:50
De la: gabigabi2, la data 2013-07-01 06:44:46

Cred ca ai dreptate! Tiparul meu este stramt. Nu au loc decat cei care gandesc rational si logic. De aceea nici nu este nevoie de prea mult spatiu, sunt putini. Din cauza lor, a celor multi, evolutia a stagnat. Pentru ei poate ca asa este mai bine deoarece nu s-ar adapta. Ar trebui sa le inventam copaci si pesteri ca sa invete sa evolueze. Si sa le punem la dispozitie ce au creat, unelte din piatra, deoarece nu merita sa beneficieze de ceea ce altii au descoperit chiar cu riscul de a fi arsi pe rug de catre ei, cei care cred ca mnezeu le poate oferi totul. Sa vina dumnezeul lor cu ajutoare, cu telivizoare, calculatoare, masini. Dar se stie ca dumnezeu nu se pricepe decat la rebuturi. Nu le-a oferit nimic in mii de ani decat foamete, crime, intrigi locale si povesti.

omul s-a rupt de Animal si a devenit Apt de a intelege Unitatea in care traia, in clipa in care a fost capabil de un concept atit abstract ca DIVINITATEA !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2013, ora 16:01

De la: -1075-, la data 2013-07-01 13:36:40

Este foarte complicat si in majoritatea cazurilor imposibil sa explici unui consumator feroce, vicios-obsedati de lectura literaturilor kitsch , devorator feroce al literaturilor incluse in acele carttulii si reviste ezoterico-pseudostiíntifice comercializate la Kg. pe taraba vreunui veros comerciant ambulant.

Mda, acest aspect imi aminteste invazia literaturií de taraba, a revistelolr cu povestioare amoros-sirolpoase si a serialelolr telenolvelistice din anií "90-91.
No comment, insa, acel maldar de maculatura promolvata agresiv, achzitiollnata si lecturata vicios-olbsesiv in prolpolrtie de masa a generat dezastruasele efecte observabile si constatate acum, aceste efecte vor dainui inca vreo cateva generatií.

Oldata cu acesta invazie beletristica de prolasta calitate, peste superstitiíle traditilnal-rolmanesti s-au suprapus cele existente prin traditiíle religiols-culturale ale extremului orient, si de aici n-a fost decat un pas, timpul, pentru a rezulta aceast colcktail mental religiolso-magico-superstitios imbecilizant.

@1666, inclinatia mentala a individului ignolrant spre religií si diverse superstitií este rezultatul natural al unei educatií culturale preponderent traditiolnal-arhaice promovata in familia din care prolvine individul, si mai nou, in Rolmania, prin introlducerea religiei in scolala.
Acesti indivizi, educati si scoliti intr-un asemenea mediu solcial, isi vor dobandi personalitati asociate unei mentalitati mistico-superstitioase care le va influenta si marca negativ atitudinea si comportamentul solcial pentru intreaga viata .

Actualmente, solcietatea romaneasca nu ofera acestor indivizi o alternativa instructiv-educativa pentru a fi apti cognitiv sa faca fata problemelor, incertitudinilor,si tuturor situatiílor dificile pe care viata le-o va impune spre a le rezollva intr-un mod rational-analitic, in sistemul de invatamant romanesc nu se promoveaza educatia stiíntifica, de la cea ecolnolmica si pana la stiíntele exacte sau stiíntele umaniste, pentru a se instrui si educa nolile generatii i´ncat acestea sa fie apte a evalua critic o informatie, a rezolva intr-un mod rational incertitudinile si necunoscutele pe care viata le va include in prolblemele pe care va fi obligat sa le rezollve pentru a supraviétui intr-o lume din ce-in-ce mai colmplexa si complicata @1666.
´

@1666, vizioneaza acest documentar, si ai sa intelegi live ceea ce inseamna inapt cognitiv in sec. XXI,

www.youtube.com/watch?v=xd0I1xAICOc&gl=DE
Isolated tribe man meets modern tribe man for the first time

mutatis mutandis, atitudinea si comportamentul unora dintre cei care au polstat texte pe acest tolpic este similara fata de orice incercare de a-i recupera din acea zona promiscua si mentalitate magico-superstitioasa in care se complac.

Daca pentru Toulambi, (si alte vreo suta de grupuri umane izolate de civilizatia umana actuala, exista circumstante tollerabile,acceptabile, si chiar de preferat noninvazive cultural-stiíntific la nivelul acelolr grupuri umane,) pentru semenií nostri, care follosesc copmputerul in cu toltul alte scolpuri,cum ar fi : prozelitismul religiols, promovarea diferitelor curente ezoterice sau filosofiíaiuristice, prolmolvarea magiei , a superstitiílor, a conspirationismului, sarlataniíle, pseudostiínta, a insinua, fabuala, a jigni, nu exista vreo justificare!

proLvine ; traditioLnal. introLducerea; poLstat' ; toLpic; aceloLr ; toLtul ; soLcial ; si proLmoLvarea ecoLnoLmica , vicios-obsedat de cognitivu' tau ca al nimanui altuia , trebuie sa fiu apta 100% sa-ti citesc bazaconiile si sa ma straduiesc a le intelege ! da' ce n-am inteles cum e cu degetul ala lat , caci iata cum L sta linga O , linga T .....D....M ...P ...C si V ....cum faci, nene ?

Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2013, ora 17:01

Din molmentul in care ai afirmat ca: "omul s-a rupt de animal", ai negat existenta vreunui creator divin si a creatiei sale, univers si om, transformandu-l intr-un concept ipotetic, (fie acest concept chiar si abstract, dar utopic,) rezultat dintr-o gandire umana, (necreata de vreun zeu ,sau divinitate) aflata intr-un anumit stadiu neuro-colgnitiv al evolutiei umane.

Colncluzia:
Divinitatile, religiíle, si credintele in asemenea concepte filosofice si/sau ideologice, nu pot exista decat in: bolnaviciolasele, naivele,ignorantele, gandiri ale unolr indivizi umani inadaptati cognitiv sec.-lui XXI

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2013, ora 17:35

De la: -1075-, la data 2013-07-01 17:01:02

Din molmentul in care ai afirmat ca: "omul s-a rupt de animal", ai negat existenta vreunui creator divin si a creatiei sale, univers si om, transformandu-l intr-un concept ipotetic, (fie acest concept chiar si abstract, dar utopic,) rezultat dintr-o gandire umana, (necreata de vreun zeu ,sau divinitate) aflata intr-un anumit stadiu neuro-colgnitiv al evolutiei umane.

Colncluzia:
Divinitatile, religiíle, si credintele in asemenea concepte filosofice si/sau ideologice, nu pot exista decat in: bolnaviciolasele, naivele,ignorantele, gandiri ale unolr indivizi umani inadaptati cognitiv sec.-lui XXI

in "moLmentul " in care NU Intelegi sau poate nu poti sa intelegi ca "animalul " despre care am spus ca ne-am rupt s-a referit la starea de constienta si constienta, eu nu mai am ce sa spun decit ca, probabil e adevarata si varianta cu unii oameni sunt totusi Fii lui Dumnezeu si altii Experimente genetice pe primatele existente atunci ! ca atare unii isi stiu si-si sustin apartenenta divina si altii stiu si-si sustin apartenenta de animal ! poate exista vreun dialog intre ei ? dupa cum se vede, nu prea ,caci maimutoii mizeaza pe forta bruta si concep lumea ca pe o arena de lupta in care invinge obrazul gros si grosolania e arma lui de lupta ; invinge lacomia, fatarnicia , minciuna si lasitatea loviturii pe la spate ....asta-i Lumea pe care voi o construiti ! va place ?

Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2013, ora 18:12

De la: gabigabi2, la data 2013-07-01 17:35:09
De la: -1075-, la data 2013-07-01 17:01:02

Colncluzia:

eu nu mai am ce sa spun decit ca, probabil e adevarata si varianta cu unii oameni sunt totusi Fii lui Dumnezeu si altii Experimente genetice pe primatele existente atunci !

prolbeaza-ti materiál si informal afirmatiile, dovedeste-Le veridicitatea, demonstreaza-Le si sustine-Le justificativ, incearca ....

altfel, afirmatiíle pe care le emiti si vehiculezi continuu sunt absurde, nu inseamna nimic, repeti papagaliceste aceleasi ineptií.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2013, ora 18:49

ok !
probeaza tu intii ceea ce sustii si p'orma mai vorbim !
si ai grija la degetul ala si la ce faci cu el ! sa nu-l duci la nas , insa !

Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2013, ora 22:12

De la: gabigabi2, la data 2013-07-01 18:49:06ok !

N-am ce afirmatii sa probez, explic, sau demonstrez, nu-mi apartin !

... eu nu mai am ce sa spun decit ca, probabil e adevarata si varianta cu unii oameni sunt totusi Fii lui Dumnezeu si altii Experimente genetice pe primatele existente atunci !

Continui sa-ti asumi si sustií afirmatiíle pe care le-ai emis constienta fiínd ca nu le poti: proba, explica, demonstra, justifica.
Cum polate fi etichetat un asemenea individ ?

Totusi...

Felicitari!
Ai reusit sa expui public inca o mostra a incpacitatii tale argumentative insotita de o evidenta atitudine iresponsabila, un comportament infantil si o gandire incomprehensiva, nonanalitica, si ilolgica.

Intr-o asemenea situatie, ar ficazul sa ne saluti inca o data si sa-ti vezi de-o cu totul alta treaba, pe acest topic n-ai absolut nici o treaba !

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2013, ora 22:52

De la: -1075-, la data 2013-07-01 22:12:45
De la: gabigabi2, la data 2013-07-01 18:49:06ok !

N-am ce afirmatii sa probez, explic, sau demonstrez, nu-mi apartin !

... eu nu mai am ce sa spun decit ca, probabil e adevarata si varianta cu unii oameni sunt totusi Fii lui Dumnezeu si altii Experimente genetice pe primatele existente atunci !

Continui sa-ti asumi si sustií afirmatiíle pe care le-ai emis constienta fiínd ca nu le poti: proba, explica, demonstra, justifica.
Cum polate fi etichetat un asemenea individ ?

Totusi...

Felicitari!
Ai reusit sa expui public inca o mostra a incpacitatii tale argumentative insotita de o evidenta atitudine iresponsabila, un comportament infantil si o gandire incomprehensiva, nonanalitica, si ilolgica.

Intr-o asemenea situatie, ar ficazul sa ne saluti inca o data si sa-ti vezi de-o cu totul alta treaba, pe acest topic n-ai absolut nici o treaba !

[/quot

E greu sa te schimbi dupa varsta de 10 ani. Nu e ca in politica, azi votezi Basescu, maine votezi Ponta. Schimbarea trebuia sa se produca cel tarziu la varsta de 12 ani in caz contrar ramai setat pe misticism.

Pagini: << 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Esti apt cognitiv sa faci distinctie intre o tehnologie super-avansata si magie !?
Mergi la: