Info
x
Sfaturi practice pentru maini neindemanatice
|
Fosta membra 9am.ro 678 mesaje Membru din: 9/09/2013 |
Postat pe: 7 Octombrie 2013, ora 16:37
De la: Radu_b10, la data 2013-10-07 15:53:33Intamplare : "Ma bag" Rabdul, ma bag!... dar am nevoie de vreocatevasilea momente pen'ca-s ,I'm verrrrrry busyyy no, d'abia prinsei one mom. liberttation pintru a-i replica lui Milica Rama Mica la un agfront de neiertat....
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Octombrie 2013, ora 17:24
De la: Radu_b10, la data 2013-10-06 14:00:21Pentru ca am timp : Aichiuiul prea mare se trateaza cu alcool. Se tamponraza locul dureros pina se vindeca. Sint pe aici unii ce stiu cum. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 7 Octombrie 2013, ora 17:52
De la: _1075_, la data 2013-10-07 16:37:50De la: Radu_b10, la data 2013-10-07 15:53:33Intamplare : Bai IQ prajit, te-ai fleoscait de tot, de cind discuti de tehnoca. Mai ai putin si te dezmembrezi neuronal.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 7 Octombrie 2013, ora 17:55
Am vrut sa incarc si eu acumulatoare de la un panou solar, in geam.
Imi arata tensiune intre 8,5....11 v. Mai mult nu. Si convertorul cc...ca, invertorul piuia . Probabil nu avea tensiunea de 12 V. De fapt vroiam sa folosesc incarcatoarele ptr aparatutze, si sa vad ce mai pot folosi la 220. Panoul are 3,5 w. Mai mult inca nu cumpar ca sint f scumpe. Imi trebuie la drum sa incarc deviceurile. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Octombrie 2013, ora 17:56
Mi-ar trebui spre 10-30 w. putere.
Si panouri fara rama de Al. Eventual stravezii pe pret minim. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Radu_b10 719 mesaje Membru din: 17/03/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Octombrie 2013, ora 18:31
De la: nastasemihail, la data 2013-10-07 17:55:27Am vrut sa incarc si eu acumulatoare de la un panou solar, in geam. Panourile solare au celule dimensionate pentru tensiuni de acumulatori ! Un acumulator de 6V este de fapt un acumulator de 3elementi X 2.4 V/element = 7,2 V , care poate fi incarcat printr-un charger de la un panou fotovoltaic de 8,5 V ( 11 V este tensiunea in gol - fara sarcina) ! Exista acumulatoare de 6V , pana la 15 A ( deci 90W) folosite poentru jucarii ( masinute care pot cara un prunc sau echivalente) . Daca vrei sa scoti 230 V trebuie invertor ( chopper + traf ) de 6V / 230V ! Nu am gresit ! Tensiunea stramoseasca de 220 V a devenit standardizata la 230 V conf. aberantelor norme europoide ! De unde si tensiunea de linie = 400 V in locul cunoscutului 380 V ! De ce 400 V : pentru ca daca incerci sa compui doi vectori ( doua faze) care au modulul egal cu 230 (V) , aflati ca directie si sens defazati la un unghi de 120 de grade ( 360 : 3 faze) vei obtine ca rezultanta un vector U linie = 230 x radical din 3 . Adica 230 x 1,73 ~= 398 V ! Vezi ca un condensator ( ca acolo ai fost cercetas) defazeaza curentul inaintea tensiunii cu PI / 2 numai teoretic . Practic oricat de destept l-au proiectat cercetatorii, are si o componenta rezistiva ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Octombrie 2013, ora 18:50
De la: Radu_b10, la data 2013-10-07 18:31:10De la: nastasemihail, la data 2013-10-07 17:55:27Am vrut sa incarc si eu acumulatoare de la un panou solar, in geam. De ce ma iei cu 380 V. Am invertor de 300 w care spune ca da 100 w real. Cred ca scade tensiunea prea mult. Invertorul are nevoie de 12 v, si panoul solar da maxim 8-11. Si piuie. Probabil imi trebuie un panou mai mare. Dar nu stiu daca sa iau unul tot de 12 V, sau 24V. Scade tensiunea chiar in gol, din cauza consumului invertorului in gol. Nu vreau sa risc sa mai cumpar ceva si sa trebuiasca sa construiesc eu. Vreau sa cumpar ceva sigur, si nu stiu. 12 v...invertor...sau 24 v. Cele mari sint grele si scumpe. la 30 w, pretul e pe la 100 lei. Si vreo 3 kg. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Octombrie 2013, ora 20:00
Ca sa putem discuta ( am rabdare ca .. Rabdu ma cheama ), am pus o fotografie de pe o eticheta de panou fotovoltaic menit sa incarce doua baterii de 12V ( serie = 24 V), de 45 Ah ( deci curent de incarcare de 4,5 A) :
- In gol , fara sarcina, scoate ( nesemnificativ ) : 46,46 V - In sarcina ( la munca ) da numai 37,6 V - Bateriile vor in mod tehnic 12 elementi x 2,4 V = 28,8 V => Panoul poate asigura incarcarea bateriilor cu un charger limitat . - Curentul maxim debitat este de 5,62 A, deci acopera cei 4,5 A pe care-i vor muschii bateriilor mele ! - Limitarea tensiunii si a curentului este in sarcina chargerului ! = > o instalatie electrica se calculeaza de catre cei care stiu ! Pentru cercetatori : " Curentul electric este o miscare dirijata de sarcini electrice . ", adica curg Coulombii prin fire precum apa pe teava ! Tensiunea electrica reprezinta diferenta de potential : Imagineaza-ti ca ai un vas cu apa sus si unul mai jos, unite printr-o teava ( rezistenta la curgere) . Cu cat diferenta de nivel dintre cele doua vase va fi mai mare debitul de "coulombi" = curentul. va fi mai mare . Cu cat teava este mai mare ( rezistenta mai mica la curgerea de coulombi ) ei vor trece mai repede ( creste curentul ) ! Nenea Ohm a formulat simplist : I = U / R ! Daca ai priceput pana aici poti deveni cercetator stiintific pentru fizica de clasa a IX-a unde vei descoperi cu surprindere legile lui Kirchhoff ( Gustav Robert ) si vei avea surpriza ca o capacitate ( electrica) si o inductanta (bobina) au o comportare dubioasa in curent alternativ ! Pana atunci ar fi interesant sa cercetezi ce culoare are curentul ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 7 Octombrie 2013, ora 20:14
De la: Radu_b10, la data 2013-10-07 20:00:09Ca sa putem discuta ( am rabdare ca .. Rabdu ma cheama ), am pus o fotografie de pe o eticheta de panou fotovoltaic menit sa incarce doua baterii de 12V ( serie = 24 V), de 45 Ah ( deci curent de incarcare de 4,5 A) : Si eu am avut destula rabdare cu tine. Dar dai dovada de impertinenta. Nu vorbeam neaparat cu tine, dara daca numai tu stii ce stiu si eu. De clasa a 9-a oi fi tu. Eu sint cu 2 clase mai sus decit tine. Cu toate ca sint generalist in tehnica si stiinta, ma cobor la nivelul unuia ca tine ingimfat. Sistemel;e solare le aveti precum ciinii oasele de vaca. Mestecati la ele, dar va dati cocosi. Adica nu aveti cum sa implementati in masa niste sisteme atit de scumpe, si la care pastrati ptr voi informatii. Pe mine ma interesa concret un panou ieftin, Cu putere pina in 30 w, eventual straveziu, f usor, si cu tensiune suportabila ptr un invertor puturos ce nu merge cu tensiuni sub 12 v. Intrebasem concret daca la 24 v merg cu invertoare de 24 v. Si daca nu ai aflat sint cercetator stiintific dar in domeniul condensatoarelor de putere, alea care se maninca numai in industria mare. Ce nu mai exista. In privinta en elmg poate afli cum se propaga la distante cosmice prin.....curgere dirijata....in tot cosmosul. Ca am enervat un fizician cu intrebarea asta. Informatia se transmite uniform in tot spatiul....dirijat....Dl/dna frigotehnista..... Cu tine nu se poate afla ceva concret, ca iei omul cu altele. Ti-am dat nas cam mult si m-am situat sub tine prea mult timp. Nu ai capacitatea de a discuta la modul general si apoi sa vorbesti concret la subiect ce il doare pe om. Nu ai capacitatea de....vindecare. Discutia cu tine ....ustura, si nu vindeca. Nu ma rezolvi cu mai nimic. Hai, pa. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Octombrie 2013, ora 20:17
O intrebare nespecifica.
Panou solar pina in 30 w, Tensiune 12-24,normal. Panouri stravezii daca s-au ieftinit si unde s-ar gasi. Panoul sa fie fara margine de Al, cit mai usor. Cit mai ieftin posibil. Randamentul cit o fi. Comvertor ce poate prelua si tensiuni sub 12 V. Am nevoie sa incarc baterii Nimh. Si apoi deviceuri, la drum. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Octombrie 2013, ora 20:35
De la: nastasemihail, la data 2013-10-07 20:17:12O intrebare nespecifica. deci instalatie solara fotovoltaica mai puternica decit e in comert, si usoara. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Octombrie 2013, ora 21:18
De la: nastasemihail, la data 2013-10-07 20:35:16De la: nastasemihail, la data 2013-10-07 20:17:12O intrebare nespecifica. Acuma imi amintesc ! Ai fost cercetator stiintific exact in perioada cand eu eram Papa la Vatican ! Analizai parca dielectricul sau armatura condensatorului de putere ca sa nu te puna sefii sa analizezi D.E.X.- ul ( Chestia aia complicata si cu multe pagini care-ti da tie dureri de ..... tastatura ! ) Maaa, tu daca-ti faci o analiza genicologica vei descoperi ca esti ruda cu Pyrrhocoris apterus, ca prea potri-vitzei sunteti ! In cujet si-n simtziri ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Octombrie 2013, ora 17:08
Vad ca pe shogor ori l-o calcat ghezasul de Apahida - Cluj Napoca, ori e plecat in croaziere !
Raspunsul la desene nu este complicat ( dupa ce-l afli ) : Daca cele doua bobine sunt legate pe faze diferite atunci, cand le "tai" nulul raman inseriate la tensiunea de linie ( intre L1 si L2 ) deci la 400 / 2 = 200 V . Daca au faza comuna ( L1 in schita mea) atunci cand le scot nulul ( avarie) decupleaza contactorul ! Simpatica chestia !!! Acu' am si eu o intrebare : Ce este un "condensator de putere " ? Cum ii calculezi puterea si cum poti sa o masori ? Marturisesc ca mi-am luat cartile la puricat, l-am intrebat si pe Gugalica, dar tot prost am ramas ! Nu stiu ! Poate vine ( eventual ) un expert sa ma ajute ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Octombrie 2013, ora 12:14
Ai ignorat avertismentul meu, Rabdu! Xerxetatorul nostru iar si-a dat in petec,dar nu-i problemm, biciueste definitii,teorii, si termeni stiintifici insa, obtine acelasi efect ca si predecesorul sau antic biciuind, marea! Din motive obiective n-am reusit sa-ti vizualizez schita,Rabdu, clandestinitatea mea virtuala nu-mi permite acest priviligegiu, insa, din ceea ce exprimi tu aici, exista in schema originala o continuitate pe care tu ai reinstalat-o prin separarea circuitului ptr. avarie. precesare-taiere+avarie= efect, 0. La capitulul capacitori de putere V-A nu ma "bag" o sa le ofer sansa celor care xerxeteaza aplicat in domeniul respectiv.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Octombrie 2013, ora 16:57
Pun pariu ca pe asta nu o stii :
Q. - Cum incarci o baterie de 12V de la o sursa de 6V ? A - O legi la sursa si astepti sa ajunga la 6V ! O deconectezi si o scuturi putin ca sa se aseze bine voltii in ea ! O legi din nou la sursa si-i mai bagi inca 6 V ! Deci 6V de la prima incarcare + 6V de la a doua incarcare dau taman 12 ! Asa cum am invatat prin clasa intai nu am gresit cu nimic :' - Am adunat lucruri de acelas fel ( volti cu volti ) - Stiu sigur ca 6 + 6 = 12 ! Pentru edificare recomand experment practic : pune intr-o canita 6 boabe de fasole . Scutura putin ( ca sa mai incapa) si mai pune 6 boabe de fasole ! Asteapta cateva ore ( asa, pentru omogenizare)! Numara acuma boabele din canita ! Eu am facut expermentul de 1237 de ori ( cercetare) , cu diverse soiuri de fasole , ba chiar si cu boabe de grau ! De fiecare data am gasit 12 boabe ! Pe chestia asta am elaborat teoria de mai sus ! QED ! Nota : Nu pricep cum de se aduna in aceeasi baterie voltii cu amperii ! Probabil ca de asta bateriile de 6 si 12V au un numar par de elementi : jumate pentru volti si jumate cu amperi ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Octombrie 2013, ora 17:24
Exact, Rabdu, dar Ah-ii sunt depozitati intodeauna in zona superioara a akumulatorului, voltii sunt prea smekeri si riscam s-0 zbugheasca primii din elementi spre consumatorii finali si bateria se vadescarca foarte repede, de aceea sunt depozitati in zona inferiora, phai ce cred ei voltii,ca ne pacalesc asa cu una cu doua ?
|
Postat pe: 10 Octombrie 2013, ora 18:00
De la: _1075_, la data 2013-10-10 17:24:20Exact, Rabdu, dar Ah-ii sunt depozitati intodeauna in zona superioara a akumulatorului, voltii sunt prea smekeri si riscam s-0 zbugheasca primii din elementi spre consumatorii finali si bateria se vadescarca foarte repede, de aceea sunt depozitati in zona inferiora, phai ce cred ei voltii,ca ne pacalesc asa cu una cu doua ? Acu' am priceput rolul plumbului in scumulatori - e legat de volti ca sa-i tina la fund ! Eu as incerca sa bag panoul fotovoltaic in priza ! Daca am sigurante automate si fuzibile bune . Cred ca poate fi formatat sa dea si 230 V c.a.! Asa scapa si de charger , si de invertor .... Nu vor producatorii sa-i vanda pontul ca sa castige ei mai mult ! Zic si eu - o solutie simpla care-l scapa de toate problemele ! Eventual cu un condensator in paralel . Pentru ca tot e corent alternativ de priza recomand un electrolitic 1500 micro / 60V ( maxim) . Efectul va fi surprinzator ! Garantat 100% ! Un electrolitic 1500 micro / 60V are efecte faine si la 24 V alternativ dar trebuie sa astepti aproape un minut ( e cu ceas) ! Nota : cercetarea stiintifica se va face NUMAI cu ochelari de protectie, cizme si manusi electroizilante (tensiune de strapungere de minim 500V - scrie pe ele ). Tensiunea alternativa generata de panoul fotovoltaic dupa efectuarea modernizarii va fi masurata cu o ruleta gradata in inchi . Atat timp cat este in priza si sigurantele nu se ard garantez ca la bornele panoului vor fi aprox. 230 V ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Octombrie 2013, ora 18:17
De la: Radu_b10, la data 2013-10-10 18:00:05De la: _1075_, la data 2013-10-10 17:24:20Exact, Rabdu, dar Ah-ii sunt depozitati intodeauna in zona superioara a akumulatorului, voltii sunt prea smekeri si riscam s-0 zbugheasca primii din elementi spre consumatorii finali si bateria se vadescarca foarte repede, de aceea sunt depozitati in zona inferiora, phai ce cred ei voltii,ca ne pacalesc asa cu una cu doua ? Echipamentul de protectie al Xerxetatorului ar fi incomplet fara sa aibe in dotare si-o protectie fonioca a receptoarelor acustice din dotarea personala, zic si io !
|
Postat pe: 10 Octombrie 2013, ora 18:43
|
Postat pe: 10 Octombrie 2013, ora 19:09
Sa revenim la subiectul propozitiei ! Nu de alta dar intram prea mult in cercetarea stiintifica !
Poate mai apar ceva "gandaci" ! - Într-o bunã zi, trei filozofi greci stând sub un mãslin bãtrân ºi sorbind când ºi când din clondiraºul cu Ouzo, începurã sã dezbatã o problemã ontologicã fundamentalã: de ce existã toate pe lume? Dupã un timp, bãteau câmpii cu toþii. Apoi, unul dupã altul adormirã. În vreme ce ei dormeau, trei bufniþe din mãslin îºi desãvârºirã digestia deasupra lor, cadorisindu-i pe fiecare cu câte un gãinaþ în frunte, dupã care îºi luarã zborul fâlfâind puternic din aripi. Treziþi poate de acel fâlfâit, filozofii deschiserã ochii ºi de îndatã ce se privirã unul pe altul, izbucnirã toþi trei în râs în aceeaºi clipã. Apoi, unul dintre ei încetã brusc sã mai râdã. De ce? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Octombrie 2013, ora 19:16
De la: Radu_b10, la data 2013-10-10 19:09:22Sa revenim la subiectul propozitiei ! Nu de alta dar intram prea mult in cercetarea stiintifica ! era genial ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Octombrie 2013, ora 17:16
De la: _1075_, la data 2013-10-10 19:16:52De la: Radu_b10, la data 2013-10-10 19:09:22Sa revenim la subiectul propozitiei ! Nu de alta dar intram prea mult in cercetarea stiintifica ! Asteptam un raspuns mai elaborat !
|
Postat pe: 11 Octombrie 2013, ora 17:17
Reteta originala pentru ciorba de vacuta :
Cauti o macilarie care are o vanzatoare cu fizionomie corespunzatoare ( chestie de ochi ! ) si incepi dialogul : - Saru’ mana lu’ mata ! Tocmai mi-a fugit nevasta cu amanta si eu am chef de o ciorbita de vacuta ! ( Nu uita diminutivul ! ) Daca a schitat macar un zambet ( ideal o replica spirituala) – ai castigat si poti trece la pasul doi: - Acuma ce-mi recomanzi sa cumpar ? Ca eu nu ma pricep ! Abia am descoperit unde este bucataria, pe fisa de cadastru ! Garantat te serveste cu ce are mai bun si rezonabil ca pret . Numai cu un pic de os – pentru gust! Nu uita sa-i multumesti din suflet, ca sa te tina minte si pentru ciorba urmatoare ! La piata chestia e mai simpla ! Numai textul se modifica ! Ochesti o lipoveanca desteapta si ... corespunzatoare ! Cum ? Simplu : Daca e lipoveanca are musai bluza inflorata, vorbeste cu vecinii de taraba ruseste si e blonda! Daca e desteapta vezi dupa marfa prezentata : Unul vinde legaturi de patrunjel, marar , morcov ...... Ea nu ! Are legaturi, prinse cu ata de papiota, care contin o telina, morcov, patrunjel ....... cu radacina si frunze la numai doi lei bucata ! Restul e chestie de ochi ! Te uiti aparent nedumerit la ce se afla pe taraba, cu moaca celui care habar nu are despre “zoologia plantelor ” supranumita botanica ! In timpul asta dai textul : Plangi soarta taranului roman , seceta sau inundatiile (dupa caz) care-i strica munca. Faci abstractie de faptul ca oja de pe unghiile ei si parul pus pe moate exprima clar faptul ca stie despre legumicultura tot ce se poate citi pe net ! Esti sincer cu ea si declari ca esti posesorul a 1,2 Kg de carne de vita din care vrei sa prepari stramoseasca ciorba si o lasi sa-ti recomande ! Daca ai spus textul cu intonatie va scoate dintr-o legatura hreanul si-l va inlocui cu altceva . Astfel incat pretul sa ramana corect . Daca ai talent oratoric poti capata bonus un ardei iute si ceva recomandari : - Mai cumpara mata doua-trei rosii ( sa le pui fara coaja!) si doua cepe ( Nu mari ! Nu le tai ! ) Sincer : cum nu m-a taiat capul sa decojesc rosiile le-am taiat si le-am aruncat in oala ! Dar despre trebuie sa faci in bucatarie cu ce ai cumparat ..... gasesti pe net ! L.S. – Rabdu ( cu recomandari de la Maria ! ) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Octombrie 2013, ora 18:38
De la: Radu_b10, la data 2013-10-11 17:17:22Reteta originala pentru ciorba de vacuta : Apreciez in mod deosebit curatenia sufleteasca plina de incredere in bunavointa precupetei cand vede un habarnist. Important este sa crezi ca ti-a dat cea mai buna marfa, astfel, indiferent cum se va comporta in oala, vei fi convins ca se putea mai rau. Stiu la ce ma refer, caci si sotul meu vine de la piata si imi prezinta incantat vreo branza calcaroasa sau rosii de Metro, laudandu-le exact cu cuvintele cu care i-au fost vandute. Sunteti prea puri si inocenti pentru comertul liber
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Octombrie 2013, ora 18:44
www.youtube.com/watch?v=-tmpDOqaGUQ
Vacuta din zona Iasiului, sacrificata recent pentru ciorbita cu smantanica Bine ca Rabdu nostru e de la Aiud
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 11 Octombrie 2013, ora 18:52
De la: Radu_b10, la data 2013-10-10 19:09:22Sa revenim la subiectul propozitiei ! Nu de alta dar intram prea mult in cercetarea stiintifica ! hihihi, au ris toti trei, unul de celalalt ,vazind raspunsul din fruntea celorlalti 2 : un gainatz !apoi, cel ce a tacut , nu s-a putut sa nu-si dea seama ca si el a fost innobilat la fel ca ceilalti , dovedind astfel ca era un pic mai intelept decit ceilalti ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Octombrie 2013, ora 18:58
acu' ce sa zic : fiind un gindac ....de bucatarie, cam stiu si ce contine o legatura de morcovi de la precupeata din piata dar , NICIODATA nu am gasit Hrean in vreo legatura, caci nici nu se pune ....nu de alta, dar leguminoasa respectiva costa 12-15 kg ! hmmmm....ca nu stie @Rabdu asta, am inteles, dar nici @ Maria ?
|
Postat pe: 11 Octombrie 2013, ora 19:20
De la: Radu_b10, la data 2013-10-11 17:16:42De la: _1075_, la data 2013-10-10 19:16:52De la: Radu_b10, la data 2013-10-10 19:09:22Sa revenim la subiectul propozitiei ! Nu de alta dar intram prea mult in cercetarea stiintifica ! rabdu, nu este cazul sa ne pierdem in detalii si dantelarii , omul si-a dat seama primul ca si el era stampilat de aceea a incetat sa mai rada, era cel mai istetdintre filosoffi. paradoxal, as dori sa observ reactia pe care ar avea-o primul prost care isi va da seama ca este prost, va avea aceeasi reactie, va proceda similar filosofului tau ?
|
myriam_bozen 4016 mesaje Membru din: 7/03/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Octombrie 2013, ora 19:29
Sara buna .
" cum nu m-a taiat capul sa decojesc rosiile le-am taiat si le-am aruncat in oala !" Foarte bine ca nu le-ai decojit ! Coaja de rosii contine licopen ( vorbim de rosii de gradina, sanatoase). Aceasta subsatanta previne aparitia cancerului si reduce riscul de a suferi un accident vascular. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Octombrie 2013, ora 19:31
trutzzzz, smecherie @1075, ca aveai tot timpul de ieri pina azi sa fii dat raspunsul mai detaliat, asa cum ti-a cerut Radu....este ca m-ai asteptat pe mine ?
|
|
|

Apreciez in mod deosebit curatenia sufleteasca plina de incredere in bunavointa precupetei cand vede un habarnist.