Info
x
Sfaturi practice pentru maini neindemanatice
|
Ra_Mar 616 mesaje Membru din: 21/03/2012 Oras: Iasi |
Postat pe: 3 Ianuarie 2016, ora 18:30
Asa cum credeam cand am ajuns pe 9am, fiecare topic ar trebui sa aiba o structura definita . Mi se parea absurd sa deschid o carte de Shakespeare si sa gasesc acolo .... Punguta cu doi bani !!! Se pare ca unii pricep mai greu chestia asta . Personal am incercat ca “Dupa dealuri..” sa fie un topic “umanist” , cu proza, critica la filme sau piese de teatru, pictura et c. ( am scris corect !), iar “Sfaturi practice ...” sa fie un topic de “reala” unde userii discuta probleme tehnice, la un nivel “casnic” de abordare si pot primi sfaturi. Din pacate se pare ca nu prea merge ! Mai incerc !!!
Atentie ! Baba se_curista fileaza !
|
|
Postat pe: 3 Ianuarie 2016, ora 19:31
Despre becurile cu LED , Istorie :
Au trecut aproape 140 de ani de cand, un savant obscur, Joseph Swan a inventat becul cu incandescenta ( modernizat de celebrul Thomas Alva Edison). In urmatoarea suta de ani evolutia becului cu incandescenta a fost minora. Pacatul majot al acesti tip de bec era faptul ca... dadea caldura. Multa caldura ! Peste 90% din energia electrica consumata era transformata in energie calorica . Cum o parte din omenire are proprietate de a gand, ( dupa aproape 80 de ani) au fost cautate variante – se decoperise a IV-a stare de agregare a materiei : plasma. Au aparut tuburile cu descarcari in gaze , numite generic “tuburi cu neon” , desi contin un amestec de gaze rare : neon, argon, Kripton .... sau vapori de halogeni (mercurul acuma este considerat ultra-super-toxic !) Prin evolutie s-a ajuns la cunoscutele “becuri economice” cu un randament de aprox. 40% . Generau mai putina caldura. Principale dezavantaje : fiabilitate redusa – la 2-3 ani trebuia inlocuit, acopereau un spectru luminos relativ redus ( schimba culorile reale) ..... De 3-4 ani au aparut becurile LED ( light-emitting diode, însemnând diodã emiþãtoare de luminã). ( Daca este cineva intresat pot sa va spun si cum merge !) Cu un randament de aproape 90% . Dezavantaj fundamental “: sunt (inca ) relativ scumpe ! Sau Nu ??? Am inlocuit in casa becurile de 100 W cu becuri LED de 12 W . – Drept este ca sunt la 35 lei/buc. ! Un bec LED este utilizabil minim 10.000 de ore ( pe unele cutii scrie 50.000 – dar eu am rezervele mele)Deci fac o economie depeste 80 W/h pt. Fiecare bec . In 10.000 h /80 Wh = 800.000 W, adica 800 KW ! In medie pretul este de 0,8 lei/ KW => o economie de 800 RON ! Vi se pare scump becul LED ? Va pot sfatui ce becuri sa cumparati ! Tine cont ca “investitia” de 35 Ron o vei recupera in 5-6 ani ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Ianuarie 2016, ora 15:46
De la: Ra_Mar, la data 2016-01-03 19:31:06Despre becurile cu LED , Istorie : Scuze pt. eroare : vei economisi numai 640 ron ( daca nu se mai umfla KW la pret ) Raporteaza abuz de limbaj
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 25 Ianuarie 2016, ora 15:48
De la: Ra_Mar, la data 2014-11-14 15:58:23Cei care au avut curozitatea sa se plimbe dupa dealuri vor sti ca Ra_Mar este rezultatul legaturii dintr Radu si Mari_x si ca orasul Iasi este albastru ( din pacate judetul este rosu)
Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 26 Ianuarie 2016, ora 16:40
cu Cine e confundat @ Ra_ Mar , Musetelule , cind numele avatarului ales iti spune totul, chiar daca tu-l scrii intr-un cuvint, iesind altceva , de trista amintire ptr. romanii de o anumita virsta ?
dar, am o curiozitate : de unde -l stii tu pe @ Romanita , cind acest personaj a fost prezent aici cu mult inainte de a veni tu pe forum ? sau erai si pe cind nu te vedeam ?
Raporteaza abuz de limbaj |

sau erai si pe cind nu te vedeam ?