back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sfaturi practice pentru maini neindemanatice

Pagini: << 48 49 50 51 52 Sari la pagina:

Ra_Mar

616 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 3 Ianuarie 2016, ora 18:30

Asa cum credeam cand am ajuns pe 9am, fiecare topic ar trebui sa aiba o structura definita . Mi se parea absurd sa deschid o carte de Shakespeare si sa gasesc acolo .... Punguta cu doi bani !!! Se pare ca unii pricep mai greu chestia asta . Personal am incercat ca �Dupa dealuri..� sa fie un topic �umanist� , cu proza, critica la filme sau piese de teatru, pictura et c. ( am scris corect !), iar �Sfaturi practice ...� sa fie un topic de �reala� unde userii discuta probleme tehnice, la un nivel �casnic� de abordare si pot primi sfaturi. Din pacate se pare ca nu prea merge ! Mai incerc !!!

Atentie ! Baba se_curista fileaza !
Ra_Mar

616 mesaje

Postat pe: 3 Ianuarie 2016, ora 19:31

Despre becurile cu LED , Istorie :
Au trecut aproape 140 de ani de cand, un savant obscur, Joseph Swan a inventat becul cu incandescenta ( modernizat de celebrul Thomas Alva Edison). In urmatoarea suta de ani evolutia becului cu incandescenta a fost minora.
Pacatul majot al acesti tip de bec era faptul ca... dadea caldura. Multa caldura ! Peste 90% din energia electrica consumata era transformata in energie calorica . Cum o parte din omenire are proprietate de a gand, ( dupa aproape 80 de ani) au fost cautate variante � se decoperise a IV-a stare de agregare a materiei : plasma.
Au aparut tuburile cu descarcari in gaze , numite generic �tuburi cu neon� , desi contin un amestec de gaze rare : neon, argon, Kripton .... sau vapori de halogeni (mercurul acuma este considerat ultra-super-toxic !)
Prin evolutie s-a ajuns la cunoscutele �becuri economice� cu un randament de aprox. 40% . Generau mai putina caldura. Principale dezavantaje : fiabilitate redusa � la 2-3 ani trebuia inlocuit, acopereau un spectru luminos relativ redus ( schimba culorile reale) .....
De 3-4 ani au aparut becurile LED ( light-emitting diode, �nsemn�nd diod� emi��toare de lumin�). ( Daca este cineva intresat pot sa va spun si cum merge !)
Cu un randament de aproape 90% .
Dezavantaj fundamental �: sunt (inca ) relativ scumpe ! Sau Nu ???
Am inlocuit in casa becurile de 100 W cu becuri LED de 12 W . � Drept este ca sunt la 35 lei/buc. !
Un bec LED este utilizabil minim 10.000 de ore ( pe unele cutii scrie 50.000 � dar eu am rezervele mele)Deci fac o economie depeste 80 W/h pt. Fiecare bec . In 10.000 h /80 Wh = 800.000 W, adica 800 KW !
In medie pretul este de 0,8 lei/ KW => o economie de 800 RON !
Vi se pare scump becul LED ? Va pot sfatui ce becuri sa cumparati ! Tine cont ca �investitia� de 35 Ron o vei recupera in 5-6 ani !

Raporteaza abuz de limbaj
Ra_Mar

616 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2016, ora 15:46

De la: Ra_Mar, la data 2016-01-03 19:31:06Despre becurile cu LED , Istorie :
Au trecut aproape 140 de ani de cand, un savant obscur, Joseph Swan a inventat becul cu incandescenta ( modernizat de celebrul Thomas Alva Edison). In urmatoarea suta de ani evolutia becului cu incandescenta a fost minora.
Pacatul majot al acesti tip de bec era faptul ca... dadea caldura. Multa caldura ! Peste 90% din energia electrica consumata era transformata in energie calorica . Cum o parte din omenire are proprietate de a gand, ( dupa aproape 80 de ani) au fost cautate variante � se decoperise a IV-a stare de agregare a materiei : plasma.
Au aparut tuburile cu descarcari in gaze , numite generic �tuburi cu neon� , desi contin un amestec de gaze rare : neon, argon, Kripton .... sau vapori de halogeni (mercurul acuma este considerat ultra-super-toxic !)
Prin evolutie s-a ajuns la cunoscutele �becuri economice� cu un randament de aprox. 40% . Generau mai putina caldura. Principale dezavantaje : fiabilitate redusa � la 2-3 ani trebuia inlocuit, acopereau un spectru luminos relativ redus ( schimba culorile reale) .....
De 3-4 ani au aparut becurile LED ( light-emitting diode, �nsemn�nd diod� emi��toare de lumin�). ( Daca este cineva intresat pot sa va spun si cum merge !)
Cu un randament de aproape 90% .
Dezavantaj fundamental �: sunt (inca ) relativ scumpe ! Sau Nu ???
Am inlocuit in casa becurile de 100 W cu becuri LED de 12 W . � Drept este ca sunt la 35 lei/buc. !
Un bec LED este utilizabil minim 10.000 de ore ( pe unele cutii scrie 50.000 � dar eu am rezervele mele)Deci fac o economie depeste 80 W/h pt. Fiecare bec . In 10.000 h /80 Wh = 800.000 W, adica 800 KW !
In medie pretul este de 0,8 lei/ KW => o economie de 800 RON !
Vi se pare scump becul LED ? Va pot sfatui ce becuri sa cumparati ! Tine cont ca �investitia� de 35 Ron o vei recupera in 5-6 ani !

Scuze pt. eroare : vei economisi numai 640 ron ( daca nu se mai umfla KW la pret )

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 25 Ianuarie 2016, ora 15:48

De la: Ra_Mar, la data 2014-11-14 15:58:23Cei care au avut curozitatea sa se plimbe dupa dealuri vor sti ca Ra_Mar este rezultatul legaturii dintr Radu si Mari_x si ca orasul Iasi este albastru ( din pacate judetul este rosu)

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2016, ora 16:40

cu Cine e confundat @ Ra_ Mar , Musetelule , cind numele avatarului ales iti spune totul, chiar daca tu-l scrii intr-un cuvint, iesind altceva , de trista amintire ptr. romanii de o anumita virsta ?

dar, am o curiozitate : de unde -l stii tu pe @ Romanita , cind acest personaj a fost prezent aici cu mult inainte de a veni tu pe forum ? sau erai si pe cind nu te vedeam ?

Pagini: << 48 49 50 51 52 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sfaturi practice pentru maini neindemanatice
Mergi la: