Info
x
Sfaturi practice pentru maini neindemanatice
|
Fosta membra 9am.ro 678 mesaje Membru din: 9/09/2013 |
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 13:16
da, le-am scos! printr-o metodica rapida si de maxima efeicienta.
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 14:04
De la: _1075_, la data 2013-10-18 12:51:43N-am ce, sa vad. nu mi-a taiat nimeni ,nimic, mai Neghinita ! azi am facut minuni de vitejie minuind Tigaia cu mult talent....asa cum mi se-ntimpla de obicei si abia acum am venit la " vorbitor " ! deci : Liniste? biiiine , mai vorbim ! P.S aaaa, ca tot voiam sa te-ntreb : cum a fost cu prima zapada din sezonul asta ? eeeeh, daca ar fi fost mai frig si prin tzarisoara noastra draga, ploaia aia torentiala de ieri- alaltaieri, ar fi devenit troiene de zapada si Pitestiul nu se transforma-n piscina ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 15:29
De la: _1075_, la data 2013-10-18 13:16:07da, le-am scos! printr-o metodica rapida si de maxima efeicienta. ...dandu-le foc?
Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Radu_b10 719 mesaje Membru din: 17/03/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 16:07
Mdeh, este destul de complicata retorica weberiana in incercarea de a compila dogmatismul religios cu pragmatismul unei anumite realitati cotidiene, sarind intr-un mod abil peste capitolele de etica si morala !
Ai deschis o chestie interesanta, care poate ar merita un topic propriu, si unde incerc sa “combat” oarecum neargumentat ! Este evident ca “estul” a fost “condamnat” inca din 1054 ( marea schisma) , daca nu chiar mai devreme . Trecem peste motivele invocate care incercau sa justifice ruptura bisericii bicefale, pentru ca , inevitabil, sa constatam lupta pentru suprematie dintre Papa Leon al IX-lea si Patriarhul Constantinopolului . Ne vom intoarce aici, sper, dupa ce printr-un exercitiu de imaginatie, nedemonstrabil, voi incerca sa(-mi) explic modul in care a aparut “religia” . Probabil ca dupa aparitia primilor bipezi humanoizi capabili sa scoata sunete articulate si sa cujete au aparut spaima de necunoscut si intrebarile . Asta in perioadele cand erau sãtui, aveau unde dormi si eventual un foc lasat de un trasnet . Normele etice erau extrem de simple si permisive : cel mai puternic avea dreptul sa ia tot ce dorea de la cel mai slab . Teama era numai fata de inexplicabilele fenomene ale naturii. Inevitabil in cadrul unei ginti aparea un ganditor care, daca nu era tocmai apt fizic pentru a fi vanator sau culegator, avea capacitatea de a sta, de a observa si de a incerca , dupa putina lui minte, sa traga concluzii . Aveau capacitatea de a sti cam cand va veni frigul, cand apele raului vor creste, cand maine luna va fi mai mare ca astazi ( sau invers) ...... Era perioada de glorie a umanitatii, in care cel care gandea era pretuit. Erau un fel de “vraci” sau “shamani”care-si permiteau sa stea cu fundul pe buturuga si sa astepte plocoane de la “producatori” in schimbul informatiilor . Probabil, avand in vedere matriarhatul, primele asemenea personaje erau de genul feminin ! Sarim ceva milenii de evolutie si aruncam o privire asupra unei organizari tribale in care era clara diviziunea muncii : vanatori, culegatori si “vraci “ . Toti mosteneau din generatie in generatie cunostinte despre tagma lor. Vanatorul incepuse sa creasca animalele , culegatorul sa cultive plantele, vraciul sa descante si sa impuna norme de conduita asumandu-si chiar un rol de conducator spiritual ( adica la razbel nu participa – statea acasa si vrajea) Fiind numai un exercitiu de imaginatie putem sari usor peste milenii si sa ajungem la organizarea statelor . Analiza politicului pentru “evolutia” ginta-trib-stat nu incape aici ! Deja fiecare fenomen natural are un stapanitor supra-uman care-l sacapa pe vraci (evoluat la stadiul de preot) de belele : - Zamolxis nu vrea sa va asculte ruga ... pe motiv divin ( sau de vin?) - Poseidon e suparat ca nu ati dat destul peste pentru templu . - Ares s-a ciondanit cu Afrodita si pentru asta voi veti beli capra ! Deci .... zeii erau nemultumiti ! Aparea numai o problema : desi sub aspectul “fortelor si mijloacelor de productie” societatea evoluase extrem de mult, din punct de vedere etic evolutia era nesemnificativa ! Regula de baza ramanea ca ala tare sa-l fu ...gareasca pe cel mic . Dar pentru a se ajunge la acceptarea unei asemenea legi omenirea trebuia sa astepte aparitia societatii capitaliste multilateral dezvoltate ! Cum preotii nu dispuneau de putere militara ( se bateau pentru ea cu politicul ) au purces la emiterea unor dictate a caror nerespectare atragea mania fortelor divine . Servind ca scuza suprema si incombatibila : - Baii, nenea Hector, eu stiam ca Atena il apara pe Hector . Dar tu n-ai vrut sa sacrifici macar 10 oi , daca nu 3 tauri la templul ei, sa tragem si noi un festin bengos ! Acu, ai belit capra ! Adica tu crezi ca Elena este disponibila pentru tot pacatosul ? Intre timp “religia” devenise o institutie serioasa, bine organizata pe categorii de “prezicatori” ( oracole) , preoti ( care stabileau un sistem ideologic) , propovaduitorii ( sau raspandacii ) . Ne oprim ceva mai mult in sclavagism, intr-o intrersectie dintre decenii, secole, milenii si care reprezinta o cotitura importanta in gandirea omenirii. Un personaj mare , atestat istoric, inzestrat nativ cu niste capacitati de marketing extraordinare, vine sa restabileasca aplicarea unor legi “universal valabile” – mai ceva decat cele Kantiene ! In loc sa apeleze la divinitate se declara reprezentantul ei ! Readuce in discutie cele zece legi primite de Moshe pe Muntele Sfant ! Propovaduieste , contrar uzantelor, rezolvarea problemelor prin rational si nu prin forta ! Declara iertarea superioara razbunarii ! Se descurca in politica acceptand ( inca) suprematia fortei brute ! Paranteza : Interesanta este pilda referitoare la bir – Daca pe moneda in care platiti birul este capul Cezarului, atunci dati Cezarului ce este a lui ! ( nu am pus ghilimele pentru ca este din memorie, nu citat ) , recunoscand implicit suprematia romanilor ! Este capabil de sacrificiul suprem pentru ideile in care crede, stabilind cu Iuda detaliile vanzarii pentru rastignire ! Stiind perfect ca uciderea sa reprezinta sfarsitul Imperiului Roman ! Mai inaintam putin in istoria , poate fabulata, pentru a ajunge in perioada cand au fost scrise Evangheliile . Se pare ca evangheliile scrise dupa Ioan, Luca, Matei si Marcu au fost macar .... 13 - 15 !!! Inclus Iuda si Maria Magdalena, chiar si dupa Pilat sau Barabas ! Dar istoria este supusa unor legi arbitrare . “Cele patru Evanghelii sunt scrise în limba greacã de autori bine pregãtiți și educați, între 30 și 60 de ani dupã moartea lui Iisus. Adepții lui Iisus erau totuși oameni simpli vorbitori de aramaicã din Galileea, care evident nu vorbeau greaca și cu atât mai puțin ar fi fost în stare sã compunã (sau sã citeascã) relatãri lungi în aceastã limbã. Evangheliile Noului Testament au fost scrise nu de aceia care l-au urmat îndeaproape pe Iisus și au trãit în aceiași perioadã cu el, ci mai târziu, de creștini cu educație superioarã, care și-au bazat poveștile pe tradiția oralã care a circulat în anii de dupã moartea lu Iisus. De fapt, Evangheliile nici mãcar nu afirmã cã ar fi fost scrise de martori oculari. “ Asa cum faceau scribii egipteni sau cronicarii mai tarziu, istoria putea fi mai mult sau mai putin modificata, asa cum dictau intelegerea si interesul celui care o scria. In anul 325 ( Sinodul Ecumenic de la Niceea) se aplica o prima cenzura evanghelica – puterea lui Constantin cel Mare hotaraste care sunt canonice si care nu ! Adica care convin sau nu ideologiei crestine, in raport cu situatia existenta atunci. Adica daca nu o falsificare macar o trunchiere a istoriei. Si uite asa ajungem , daca nu cronologic macar prin relatia cauza – efect , in 1054 care avea sa separe europoizii la nivel politic, etic si religios in Vestici si Estici. Influienta bisericii crestine asupra politicului , a puterii economice si chiar militare incepea sa devina tot mai clara . Incerc o analiza comparativa : - Din punct de vedere al amplasarii geografice zona Bizantina se afla la portile orientului necrestinat, nevoita sa-si apere credinta / puterea prin dogme inviolabile / conservatoare . Biserica vestica, catolica, avea o situatie mai simpla care-i permitea mai multa flexibilitate. - Avand mai mult timp disponibil “vesticii” isi puteau permite sa “investeasca” in arta, cultura, “cercetare” . - In timp ce Catolicismul pastreaza o singura autoritate suprema , Papa , urmas al Sf. Petru, cu puteri depline ( inclusiv de a da “bule” de iertare a crimelor, adulterului, sau alte pacate), Ortodoxismul devine din ce in ce mai divizat, in parte datorita unor lupte intestine, uneori datorita unor aliante necesare cu islamul aflat in expansiune. Este suficient sa mai sarim cteva sute de ani ( ne permitem ) pentru a ne uita la situatia europoizilor pe la mijlocul mileniului precedent ! - Influienta catolicismului in viata politica era clara, in timp ce reprezentantii ortodoxismului erau la secondhand-ul politicului ( pentru ca se ciondaneau intre ei )! - Aparuse deja un decalaj de cultura, putere si ... permisivitate . Paranteza patrata : In Venetia anilor 1500-1600 existau ghetouri pentru evreii care nu aveau dreptul de a avea proprietati si erau obligati sa poarte un semn distinctiv ( vezi “ Marchand of Venice” a lui nenea Shakspeare ! ) – deci nu Hitler a inventat ghetoul - este un fapt care va avea repercursiuni 350 de ani mai tarziu . Isi permiteau, de mult timp, sa inceapa constructia de catedrale care urmau sa fie finalizate peste sute de ani ( Domul din Koln : 1230-1472 , Notre-Dame de Paris : 1163- 1345 , Bazilica Sfântul Petru : 1506 - 1612 !) pentru a sta marturie despre puterea Lui Dumnezeu si ... a Papei ! In timpul asta Est-europoizii bizantini luptau pentru a rezista in fata islamului , fara a avea certitudinea ca vor apuca toamna pentru a culege ce semanau in primavara ! Urmau sa plece capul pe la 1453, odata cu caderea Constantinopolului , fara ca fratii vestic-crestini sa le duca dorul . Soarta viitoarei Romanii era hotarata de mult timp : “al 28-lea canon al sinodului, impotriva cãruia Leon cel Mare a protestat zadarnic, declara cã diocezele Pontului, Asiei ºi Traciei þineau numai de episcopul Constantinopolului, care devenea într-un fel primatul Orientului“ - Paul Lemerle, Istoria Bizanþului . Adica, mai clar, peste mult timp vom fi “tutelati” de Rusia Sovietica ! Cartile erau facute cu multe sute de ani inaintea “conferintei de la Ialta” , dictate de interese pe care foarte putini inteleg, dar care probabil decurg logic din istoria primului secol al erei noastre !!! Era evident ca razboiul rece dintre Roma si Constantinopole era castigat de Roma ! Pentru ca este numai un exercitiu de imaginatie, reamintind ca ce scriu reprezinta numai speculatii, mai sarim cateva sute de ani prin istorie : Grecia se afla de cateva sute de ani la stadiul de provincie turceasca iar celelelte tari “rasaritene” au nevoie de acordul Inaltei Porti pentru a putea trece dincolo de Bosfor ! Nu se pune la ei problema comertului maritim, a cuceririi de colonii, a schimbului de marfuri si de informatie cu asiaticii, cu Africa, cu recent descoperita America.... Despre cartofi, rosii, fasole, aparute in Europa pe la 1540, erau destinate celor care le aduceau de peste ocean sau invatasera se le cultive . Deci alergam prin istorie spre finele feudalismului, fugarit spre capitalism de catre “revolutia industriala” ! Deci pe la jumatatea secolului XIX a mileniului precedent . Desi sub aspectul relatiilor interumane evolutia est-vestica era aproximativ similara ( sclavagism-feudalism-capitalism) diferenta de evolutie culturala, religioasa, politica, militara .... era majora, provenind din conditii istorice si geografice diferite. Asa cum spunea Marx, feudalismul (vestic) evoluase la maxim posibil prin salturi cantitative, fiind imperios necesar, un salt calitativ ( vezi “Capitalul” – K. Marx) deci din necesitatea obiectiv- istorica de a adapta relatiile de productie la fortele si mijloacele de productie ! Adica ala care dadea cu sapa la papusoi ori cucuruz cu biciul pe spinare avea nevoie de alta motivatie pentru a lucra la razbelul de tesut sau la forjat potcoave ! Biciul devenise insuficient ! Aici, cred eu, amicul Weber calca stramb, prin stricata educatie capitalista : - Incearca numai sa gaseasca motivatia financiara pentru a produce mult si bine , fara a tine cont de relatiile interumane care guverneaza procesul ! Avantaj – Marx ! Weber incearca sa descopere cum poate fi dresat Omul de rand prin mijloace coercitive sau de recompensa ! Marx incearca sa descopere cum poate fi .... imblanzit Omul ( citeste “Micul Print” - Antoine de Saint-Exupery ( vulpea ) ca sa afli diferenta ! ) Dar, revenind la mioarele noastre, cum nu ar spune frantuzul : Est-europoizii s-au revolutionat numai din spirit de imitatie fara a avea motive obiective pentru asta ! Numai datorita “educatiei” frantuzite, in mare voga pe la 1850 . Adica, mai clar, pe la 1848, in tarisoara noastra “fortele si mijloacele de productie” erau perfect compatibile cu relatiile de productie de tip feudal , deci, inca, nu necesitau un “salt calitativ” (Marx) . Dar, dintr-un calcul gresit, am obtinut un rezultat corect , 11 ani mai tarziu doua “principate” se puteau uni ! Nu fara probleme de autorizare vestica si numai printr-o fentare tipica ! Inevitabil, noul stat reuseste sa-si capete prin 1877 independenta fata de Sublima Poarta, fara ajutor vestic, dar cu ajutorul pretenilor de la rasarit. Ma opresc putin , ca sa respir ! - Gabi : nu conteaza carui personaj ceresc te inchini ! Conteaza numai carui personaj pamantesc te supui ! - 1075 : Tarile est europene au pierdut trenul ! Ireversibil si irecuperabil ! America, Canada, parte din Australia sunt formate din ex-vest-europoizi . Deci au ! Japonia este un subiect separat. Nu provine din scindarea crestina si aplica alte norme. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 16:48
himmm ! ciudat imi pare ce-mi spui cind, din toata argumentarea ta a reiesit ca , TOCMAI , e foarte important cui te-nchini, de aici derivind Puterea terestra !
insa , imparatul Constantin a operat niste taieri si modificari Masive si nu ptr. ca sa adapteze religia la nevoile momentului ci, la nevoile Lui ! si-a aservit Biserica si asta s-a chemat etatizarea ei, ea devenind din acea clipa principala unealta in mina puterii ! si, iar as vrea sa spun ca te inseli un pic : si templele antice si mai tirziu diversele ordine religioase isi aveau propriile lor osti .... templierii , ca tot ai inceput prin a ma trimite la Codul lui Da Vinci , erau o armata foarte bine pusa la punct si prin ele- prin aceste ostiri, am spus ca a existat ideea de Biserica Militanta la propriu ! in rest, de'o mai fi ceva de comentat, voi reveni ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 17:26
m-am intors : deci tu crezi ca Isus s-a inteles cu Iuda , in prealabil ? asta ar insemna ca si-a furat singur caciula , daca era un simplu om sau STIA Exact ce avea sa urmeze si era nevoie neaparata sa ajunga-n fata Sinedriului si povestea sa se desfasoare in conf. cu un scenariu in care el era actorul principal ? ....
l-ai citit pe Pappini ? eu iau in serios aceasta poveste si de cind am vazut filmul Matrix , tind sa cred ca traim intr-o lume virtuala ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1833 mesaje Membru din: 4/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 18:38
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Octombrie 2013, ora 23:49
Rabdu, daca ai fi inceput de la Codul lui Hammurabi, as fi apreciat si in acelasi timp as fi inteles...
e.g. "Dacã cineva acuzã pe altcineva, fãrã sã poatã aduce vreo dovadã, acuzatorul va fi omorât. Dacã cineva acuzã pe altcineva, și poate dovedi vina acestuia, el va fi rãsplãtit cu bani." In fine, istorioara este interesanta si nostim povestita, insa, asa cum ai afirmat in preambul, citez: "incerc sa “combat” oarecum neargumentat!" consider ca n-ai atins acele punte importante care m-ar fi interesat (perioada renascentista , est-wes, secularism est-west, iluminism est-west, scoli ,teorii, filosofii si ideologii socio-econmice est-west in perioada de dupa 1600 e.n. ) Max Weber a fost o exemplifucare in sensul efectelor pe care le-a produs gandirii umane secularist-iluminismul european in lumina unor areale catolico-protestant-ortodoxe, Weberianele conceptii socio-economice fiind situate intr-o zona a tranzitiei religioase in ceea ce privea mentalitatea umana, contrapunandu-l materialist dialecticii Marxiste care a fost masacrata de Lenin si bolsevicii lui, pana s-a ajuns la promisele utopii ale partidul comunist rus si falimentul financiar si economic, pe de alta parte, conceptul socio-economic Weberian dar nu numai acesta, functioneaza cu brio chiar in momentul in care redatcez aceste fraze. Da putem dechide un topic cu aceasta tema, dar tare-mi este teama ca bruiajul intrebarilor absurde si chibitzii vor deturna asemenea teme care au ghidat progresul si emanciparea rapida, in mai putin de 200 ani, a westului super civilizat si stiintifico-inf.-technologizat dtpdv Skepsisul includerii lui Weber vs Marx, si interesului meu a fost : efectele secularismului est-west european, retragere bisericii din viata politico-socio-economic, consider acest aspect esential pentru emanciparea si civilizarea populatiilor west europene, dar sunt secole definitiv pierdute pentru Romani, (citeste-l pe Gazetarul M Eminescu, ceeea ce scria el cu 150 de ani ago, romanii traiesc inca acele vremuri deoarece pe cele de atunci n-au reusit sa le parcurga si finalizeze)iar acum, procesul istoric a reinviat si se retraieste pe un alt nivel de dezvoltare stiintifico-technologic, in fine, daca romanii vor finaliza sau nu acea evolutie istorica intrerupta abrupt, sau vor disparea din istorie, nu vom putea decat sa constatam intr-un viitor nu foarte indepartat, isa, pentru a rezista traversa si finaliza acest proces de emancipare, romanii sunt obligati de imprejurarile momentului sa treaca la o secularizare efectiva, coerenta, exigenta si drastica. Dupa iesire din noaptea marxist_leninista si servirea insistenta a utopiilor socio-economice de tip comunist, biserica ortodoxa le vinde romanilor, la preturi foarte piparate de-aceasta data, vai, utopii religioase. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 00:57
Aici se mai dau sfaturi practice, sau ati dat-o pe gargara?
Triple sau multiple, cu intrerupatoare pe fiecare locas, de calitate. Nu din cele de unica folosinta. Ca am unele ce nu le pot folosi. Trebuie sa le intaresc contactele, ca nu fac contact, si cablurile se incing la aspirator. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 04:29
Luati exemplu de protectie antiseismica aplicata parca in state....nu stiu unde e ca se ascunde...
lh6.googleusercontent.com/-MZL2T_Xgus0/UmG6dn-WAKI/AAAAAAAAQ2U/I... Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 11:46
Incerc sa apuc niste fire pentru a vedea cum putem descâlci ghemul pe care-l incurcam . Incerc sa le ordonez :
a. Daca incercam sa detaliez perioada 1600 – 1900 probabil ca o puneam de un roman ! Am incercat sa merg pe cauzele majore ( pre cat am pricipit eu ) care au dus la separarea europoizilor . . b. Codul Hammurabi ( nu era primul) a aparut ca o necesitate a organizarii de tip statal ( La ginti si triburi relatiile erau “de familie” ) , intr-un amestec de drept civil si drept penal . Nu contest ca macar una din legi ar fi perfect utila si astaza : “Dacã un judecãtor ia o decizie într-un caz, iar apoi se dovedește cã a greșit ( cu intentie, zic eu ) , va fi pus sã plãteascã de douãsprezece ori cât a impus el acuzatului, și nu i se va permite sã mai judece. “ . Ar fi revolutionar pentru omenire ! Incerc sa fac o comparatie intre codul Hammurabi ( H ) si “codul” lui Moise ( M) : 1. H. dicteaza si pedepsele pentru nerespectarea legilor ; M. – Nu ! Pedeapsa au inventat-o popii mai tarziu . M. facea “recomandari” . 2. H. are aplicabilitate pentru un areal restrans - daca n-am baraj, sclavi, gradina .... , nu-mi foloseste la nimic ! Poate numai la stabilirea relatiilor cu nevasta vecinului ! Poruncile lui M. au caracter “universal” , precum “binele moral” a lui Kant. 3. H. este aplicat discriminator ( stapani, oameni liberi, sclavi ) ; M. incearca sa fie ... egalitarist ( comunist ? ) . Este evidenta diferenta dintre ele, dictata de peste 1500 de ani de evolutie humanoida. c. Sintagma “marxism-leninismului” atat de folosita de comunisti, ne face inevitabil, sa-i asociem. Eroare ! Marx a facut filosofie, Lenin – ideologie ( proasta si subjugata unor interese personale ) . Diferentele sunt majore . d. te citez – “biserica ortodoxa le vinde romanilor, la preturi foarte piparate de-aceasta data, vai, utopii religioase.” Cum crezi ca au fost construite marile catedrale vestice ? Iti inchipui ca toata popimea a prasit pe lanurile italice de cucuruz pentru a putea construi Domul din Milano ??? e. ( gabi) – este evident ( biblic vorbind ) ca la aparitia lui Isus pe pamant scenariul era scris si ca el cunostea ca are misiunea de a se sacrifica pentru a face ca “legea” sa devina universal valabila . Iuda nu trebuia decat sa invete textul si sa-si spuna replicile . Nu prin inlaturarea liberului arbitru ci din convingerea necesitatii. f. Biserica ortodoxa nu a detinut (din cate stiu eu ) armata proprie. La catolici problema era mai complexa : din necesitate ( spirit pragmatic ) a acceptat aparitia unor ordine religioase cu caracter militar ( ex. Teutonii ) menite sa-i apere prin forta interesele . Nici acuma Vaticanul nu are armata proprie , garda Elvetiana avand numai rol decorativ pentru protectia Papei . Ce este in spatele cortinei ... este pentru felul II sau desert ! In general erau “ordine religioase” menite sacrificiului . Porunca “sa nu ucizi! “ obliga papalitatea sa se dezica de ei dupa ce si-au facut jobul ! Diplomatie monser, diplomatie ! P.S. – Nu am pretentia ca ma pricep la chestiunile astea ca la circuitele RLC serie / paralel, la reductoare ax melcat / roata melcata, poezele sau bancuri logice ! Nu fac decat sa-mi dau cu parerea ! Deci, vorba lui Ingrid – “ Nu trageti in pianist “ ! Esential mi se pare dialogul civilizat si, pe cat posibil, argumentat ! Dialectica ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 13:10
DA, intrutotul de acord cu punctatul de la sfirsitul pct. E
F- eu am vorbit de Biserica Militanta si diversele ordine bisericesti ce-si aveau armata proprie si care pleca la Cucerirea si jefuitul bogatiilor si transformarea altora in sclavi , cu sabia si crucea-n mina ....eu am spus de Templieri, tu i-ai pus pe lista si pe Teutoni .....in biserica ortodoxa Nu a existat asa ceva si nici nu s-a-ntimplat vreodata una ca asta ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 13:44
NU INCERC SA ACUZ SAU SA DISCULP RELIGIA CATOLICA, ORTODOXA , ISLAMICA .... !
EVOLUTIA, DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, A FOST DICTATA DE NECESITATI ISTORICE, PRIN RELATIA CAUZA - EFECT ! "RELIGIA MEA , " (FILOSOFIA MEA DE VIATA) IMI PERMITE, CRED, SA FIU ECHIDISTANT IN RAPORT CU ELE, FARA A CONSIDERA CA DETIN "ADEVARUL SUPREM" ! - prefer sa vb . despre factorul de putere in circuitele de curent alternativ, despre masini de spalat cu nume de pizza, panouri fotovoltaice sau "sigurante " diferentiale ! Raspuns Mihai : bate un cui mare intr-o scandura subtire . Pe partea opusa vei gasi mult cautatul cui cu varful invers ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 14:27
eu am vrut sa spun ca toata bogatia si civilizatia vestica, a tarilor europene si care considera acum tarile de rit ortodox ca fiind tari de mina a doua , se bazeaza pe Rapt si o "democratie " impusa altora cu cisma pe git ,iar cind ai dat de gaina cu oua de aur, poti face si pe marea doamna !
dar, atit , nu mai comentez ,caci altceva as fi vrut sa subliniez spunind despre Maria vs. Isus ...nu conteaza, treci mai departe ! multam de conversatie ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Octombrie 2013, ora 14:38
De la: Radu_b10, la data 2013-10-19 11:46:49Incerc sa apuc niste fire pentru a vedea cum putem descâlci ghemul pe care-l incurcam . Incerc sa le ordonez : Rabdu, mai intai de toate cele,SECULARIZAREA inseamna o retragere totala a conceptiilor religioase din societate pentru a-i lua locul ideologiile materialiste progresist-moderniste ale caror conceptii,teorii, legi etc. pot fi determinate/masurate stiintific. Separarea efectiva a BISERICII de STAT ar fi primul pas pe care politicienii romani l-ar intreprinde in vederea emanciparii popu;atiei pe care pretind ca o reprezinta. In statele fostului Tratat de la Varsovia acest scop a fost realizat printr-o secularizare de parada, iar in cazul ortodoxiei romanesti secularizarea pe care a intreprins-o comunistii romani a fost o spoiala ateista prin care si-a atras de partea sa la nivel propagandistic si informativ majoritatea corpului clerical romanesc pe care l-a platit indestulator conform serviciilor pe care clericii romani le-au prestat in slujba unei ideologi comuniste. Daca tu ai avut impresia ca perfidul materialism stiintific comunist ar fi secularizat Romania in adevaratul sens al cuvantului, te-ai inselat Rabdu, turnura si aparentele acelei secularizari, cu toata ostilitatea apartent afisata de regimurile marxiste fata de biserica si implicarea acesteia in viata social nu a fost decat un bluf bine regizat de comunisti, in fond, comunistii au folosit biserica ortodoxa pentru a-si atinge scopurile ideologice, scopurile politicesi/sau economice. Se observa destul de bine, special in ultimii ani de dupa falimentul politico-economic pe care l-au repurtat comunistii o discrepanta majora din punct de vedere religios si al efectelor seculariste, care s-au manifestat intr-un spatiu diferit din punct de vedere religios dar aflat in acelas bloc politico-ideologc, diferentele dintre fostii comunisti catolici, protestanti, neoprotestanti, reformati etc si ortodoxism,sunt evidente si totdeodata, in defavoarea comunitatilor ortodoxe. Rabdu, daca in celelalte state foste "europoid"-comuniste bisericile catolice, protestante, neo etc. a incetat sa-si planifice raporturi socio-economice avantajoase obtinute de la Stat pe seama contributiilor achitate ce cetateni, nu acelasi lucru s-a intamplat si intr-un Stat (laic?)Ortodox in care dimpotriva, Biserica se implica socio-economic solicitand redobandirea averilor, scutiri de taxe si imozite, prioritati la sumele aflate la dispozitia ministerelor, a primului ministru sau ale administratiilor locale etc., cu alte cuvinte, Ortodoxia Romaneasca nu numai ca nu s-a retras din treburile Statului, doreste din ce in ce mai diverse si consistente resurse financiar materiale pentru a-si finanta puterea religioasa efectiv in detrimentul Puterii de Stat (Laic) Biserica Ortodoxa s-a descotorisit de puterea spirituala si incearcasa obtina de la Stat,direct sau indirect , putere financiar-economica si dominarea sub toate aspectele posibile a vietii sociale,a comunitatilor, si nu in ultima instata a Statului insusi. Atat timp cat statul Roman va permite, sau tolera, practicile dominante ale Bisericii Ortodoxe aupra Statului si cetatenilor, in lipsa unei secularizari concrete si complete, de facto,complacandu-se a clama rspectul si dreptul fiecarui cetatean de-a crede in orice si a-i garanta fiecarui cetatean libertatea religioasa, Romania nu va progresa, nu se va civiliza/romanii nu se vor emancipa, revolutiile industriale, post industriale, technico-stiintifice, informatizare si digitizarea productiilor (de la cele argro-zoo si pana la high-tech ) nu vor fi initiate si nici nu vor avea loc vreodata in Romania,Rabdu. Progres si dezvoltarea se fundamenteaza pe o educatie evolutionista si o instruire de natura stiintifica a unor cat mai largi mase de indivizi umani, Biserica Ortodoxa, religiile in general,nupot/poate, sunt/este inapte/a ideologic de-a realiza acest deziderat, Rabdu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Octombrie 2013, ora 13:57
Haide sa incercam simplificarea sistemului de ecuatii prin inlaturarea "cunoscutelor" referitoare la comunism si biserica actuala ! Este simplu : "analizam" - adica ne dam cu parerea - numai despre diferentele est-vest - europoide inainte de sec. XX . Dupa 1917 aveam un vecin comunist care ne putea influienta !
Existau ? Erau majore ? De ce ? Sau este vorba numai de reclama celui mai tare astazi ? Nu ma pot impiedica sa nu fac asociatii cu ce invatam la scoala prin anii ' 70 : racheta era descoperirea unui rus ( Tziolkovschi parca), locomotiva ( cu aburi evident) era rezultatul cercetarii sovietice , cartofii erau cultivati prin " Iarovizare " - procedeu descoperit de un mare savant rus, ...... iarba, apa calda, mersul pe jos ..... toate erau inventii rusesti ! Sau cel putin asta invatam noi ! Nu cumva traim un proces rasturnat de deformare a istoriei - dictat tot de cel mai tare din parcare ? Unde Petrache Poenaru, Gogu Constantinescu, Henri Coanda, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Grigorescu, Luchian sau Tonitza, Brancusi, ........ nu incap in parcarea vestica ? Cati romani ( ne-Ieseni ! ) stiu ceva despre Dimitrie Mangeron, matematician de elita ( cu aplicatii in aeronautica), vorbitor curent a 10 limbi straine, invitat de NASA la fiecare lansare de nava cosmica ( platit de ei "all inclusive" ? Realitate : student arab are examen la matematici speciale cu Mangeron ! Nu prea le are de nota 5, dar are scuze : - Eu nu vorbeste bine romaneste, dar de stiut eu stie bine ! - De cat timp esti in Romania ? - De doua anii , aproape ! - Bine ! Ai nota 4 , ne vedem la toamna ! La examenul din toamna ( dupa 3 luni ) Mangeron l-a ascultat in araba !
|
Postat pe: 20 Octombrie 2013, ora 15:10
citez: "Nu cumva traim un proces rasturnat de deformare a istoriei - dictat tot de cel mai tare din parcare ?"
George (Gogu) Constantinescu (n. 4 octombrie 1881, Craiova, d. 11 decembrie 1965, Coniston, Cumbria, Marea Britanie) Henri Coanda Între 1911-1914 Henri Coandã a lucrat ca director tehnic la Uzinele de aviație din Bristol, Anglia și a construit avioane cu elice de mare performanțã, de concepție proprie. În urmãtorii ani se întoarce în Franța, unde a construit un avion de recunoaștere 1916 foarte apreciat în epocã, prima sanie-automobil propulsatã de un motor cu reacție, primul tren aerodinamic din lume și altele. În 1934 obține un brevet de invenție francez pentru Procedeu și dispozitiv pentru devierea unui curent de fluid ce pãtrunde într-un alt fluid, care se referã la fenomenul numit astãzi Efectul Coandã", constând în devierea unui jet de fluid care curge de-a lungul unui perete convex, fenomen observat prima oarã de el în 1910, cu prilejul probãrii motorului cu care era echipat avionul sãu cu reacție. Aceastã descoperire l-a condus la importante cercetãri aplicative privind hipersustentația aerodinelor, realizarea unor atenuatoare de sunet și altele. Henri Coandã revine definitiv în țarã în 1969 ca director al Institutului de creație științificã și tehnicã (INCREST), iar în anul urmãtor, 1970, devine membru al Academiei Române. Henri Coandã moare la București, pe data de 25 noiembrie 1972, la vârsta de 86 de ani. George Enescu (n. 19 august 1881, Liveni-Vârnav, județul Botoșani, România - d. 4 mai 1955, Paris, Franța) Ciprian Porumbescu Ciprian Porumbescu se stinge din viațã în casa de la Stupca, sat numit azi Ciprian Porumbescu în onoarea marelui compozitor, sub ochii tatãlui sãu și ai surorii sale, Mãrioara pe data de 6 iunie 1883, la 29 de ani, fiind bolnav de tuberculozã. Henri Focillon „Nicolae Grigorescu este român cu tot sufletul și în toatã opera sa... Prietenia cu artiști francezi nu a reușit sã-l smulgã meditației românești, amintirii doinelor, imaginii întinsei câmpii dunãrene, argintate de pulbere, acestei dulci țãri de coline, cu vii și cãsuțe acoperite cu șindrilã. ...El rãmâne poet, iar arta sa este un cântec de pasãre. El este român prin sentiment, prin lirismul fin, prin simpatia pe care o pune în picturã, în alegerea motivelor de-o melancolicã întindere sau de-o intimitate visãtoare, prin ceea ce are tandru și spiritual în maniera sa Stefan Luchian Revenit la București, va fi în 1896 principalul inițiator al "Expoziției artiștilor independenți", care se va deschide chiar în fața Salonului Oficial. Se înscrie la concursul pentru ocuparea catedrei de picturã a Școlii de Belle-Arte din Iași, de la care se retrage însã, protestând împotriva mașinațiunilor de culise. În 1900 participã cu douã pasteluri la "Expoziția Universalã" de la Paris. În același an apar primele manifestãri ale unei afecțiuni ale mãduvei spinãrii, maladie cunoscutã sub numele de Sclerozã Multiplã, care, dupã ameliorãri trecãtoare alternând cu noi agravãri, îl lasã infirm pentru tot restul vieții. Soarta îi este potrivnicã, boala și sãrãcia materialã mergând mânã în mânã. Continuã totuși sã lucreze cu frenezie și pânã în anul 1915 expune neîntrerupt la diverse expoziții. Prezențã eminentã în viața artisticã a timpului, Luchian nu cunoaște pentru multã vreme succesul. Astfel, la expoziția sa din 1905, singurul cumpãrãtor al unui tablou a fost pictorul Grigorescu. Un grup restrâns de admiratori și prieteni îl aclamã, condiția sa materialã continuã însã sã fie dintre cele mai precare. Nicolae Tonitza În 1911 se reîntoarce în țarã. Din cauze economice renunțã la picturã câțiva ani și lucreazã ca redactor la ziarul Iașul.În 1916 expune la București 94 de picturi și desene, împreunã cu Ștefan Dimitrescu. Mobilizat și trimis pe front, cade prizonier în luptele de la Turtucaia, de unde va fi trimis în lagãrul de prizonieri din Kirjali, Bulgaria. Dupã rãzboi se stabilește la București, unde - alãturi de participãrile la expoziții și ilustrãri de cãrți - colaboreazã la publicații de orientare socialistã cu desene și cronici artistice. În perioada 1921-1924 locuiește la Vãlenii de Munte. Devine redactor la revista Artele Frumoase. În 1922 cãlãtorește în Transilvania, unde îl cunoaște pe pictorul sãtmãrean Aurel Popp, cu care se va împrieteni și va purta o vastã corespondențã. În 1924 expune la Bienala din Veneția iar un an mai târziu se retrage din asociația "Arta Românã" și - împreunã cu Francisc Șirato, Oscar Han și Ștefan Dimitrescu - întemeiazã "Grupul celor patru". În anii urmãtori, pânã în 1934, au loc repetate expoziții ale "Grupului celor patru". Tonitza, între timp considerat "cel mai de seamã" pictor român în viațã, expune și în strãinãtate: Barcelona (1929), Amsterdam (1930), Bruxelles (1935). În 1933 ocupã catedra de picturã la Academia de Belle-Arte din Iași, rãmasã vacantã în urma decesului lui Ștefan Dimitrescu iar în 1937 devine rector al Academiei. În anii 1933 și 1934 picteazã împreunã cu Francisc Șirato în Dobrogea, realizând o serie de tablouri și desene cu peisaje din Balcic. În 1939 se îmbolnãvește grav și la 26 februarie 1940 se stinge din viațã Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876, Hobița, Gorj — d. 16 martie 1957, Paris) etc. Rabdu, realul raspuns si concluzia? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Octombrie 2013, ora 03:13
Asistam sau a fost sfirsitul istoriei.
Cu decedatul personalitatilor care au facut istoria. Sa te raportezi la istorie e ca si cum te-ai raporta continuu la era dinozaurilor. Fara relevanta ptr prezent. Prezentul continuu e relevant. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 21 Octombrie 2013, ora 16:32
Hai sa punem punctul pe Y !
La numai 45 dupa de la separarea bisericii vestul europoid, aflat ca si dezvoltare (economica, sociala, ... de care vrei tu ) mult in urma bizantului, este cuprins de o dorinta nestavilita de eliberare a teritoriilor sfinte si nu numai ( ca mureau de foame) . Asa incepe prima operatiune de jaf organizat asupra orientului apropiat : “expeditia saracimii “ sau prima cruciada . Operatiunile de jaf au durat cam 200 de ani, pana cand islamicii au reusit sa se impuna in fata fortei cu forta . Deci 200 ani / 7 cruciade => cam fiecare generatie vest europoida trecea pe la Supermarket-ul oriental pentru aprovizionare gratuita si ... schimburi culturale. Deci ajungem cam prin anul de gratie 1300, in care surprinzator ( ? ) vestul pare echilibrat cu estul si, dupa ce a luat-o putin peste bot , avand avantajul iesirii directe in Mediterana si la ocean, purcede la stabilirea unor relatii comerciale cu orientul ( inevitabil profitabile). Ca orice viitor capitalist nu se apuca sa bea si sa manance tot profitul . Prefera sa mai si investeasca in flota (necesara comertului) , in cultura si arta ( mai ales militara !!!) . In virtutea bunelor relatii islamico-crestine permite ( cu bucurie cred eu ) decapitarea Imperiului Bizantin , prin caderea Constantinopolului ( 1453 ) . Coincidenta ( sau nu ? ) este perioada in care vestul se axeaza pe noi descoperiri geografice ( evident in vederea crestinarii salbaticilor ) . Daca ma gandesc eu bine Stefan al Moldovei nu prea avea, macar geografic vorbind, posibilitatea de a trimite o flota de “panzare moldovenesti” pentru a descoperi America . Parca era mai aproape pentru Columb , Magellan sau Vasco da Gama . Nu era chestie de inteligenta ( viitor capitalista ), dar Fane nu avea cu ce plati vama ca sa treaca de Bosfor si Dardanele ! Asa incepe perioada colonialista care va dura pana la finele celui de al II-lea mondial . Trai neneaca pe spinarea babacai : India avea cu ce imbogati Imperiul Britanic, Maurul avea cu ce hrani Portugalia ( ca mai contribuiau multi altii la evolutia ei ... cultural artistica ), Spania, Olanda, aveau toate conditiile unei dezvoltari care sa depaseasca estul ! Se fura bine, eficient, cu legalitatea oferita de forta si cu minim de cheltuieli ( transportul ) ! Dar tot ce este bun are un sfarsit . Sfarsitul epocii coloniale a avut ca inceput Germania : cu o bucata de litoral in Marea Baltica si cu ceva prin Marea Nordului a ajuns mai tarziu la placinta coloniala . Les jeux sont faits, rien ne va plus! Au spus restul vesticilor in timp ce mestecau bucatile pe care reusisera sa le apuce . - Ei pe dracu ! Zi-sa nemþalaul, prin reprezentantul sau legal numit Adolf : - Va impart eu placinta terestra ! O re-tai cu mitraliera in parti perfect egale . Alea mai egale vor fi pentru mine . Si asa cu toate ca Adolfica nu capatat placinta, implacabila istorie a facut ca si ceilalti vestici sa piarda cate ceva din felia lor – independenta coloniilor ! Pai din ce naiba sa mai traiasca capitalistul si sa evoluieze in plan economic, spiritual, “civic” .... Munca de la sclavi nu – ca nu se mai poarta nici cu aia mai inchisi la culoare ! Cruciade nu – ca nu mai e de “bon-ton” , colonii nu – ca nu mai vrea muschii lor !!! Doar n-o sa se apuce de prasit la cucuruz !!! Ei gandeste . Munca este pentru prostime. Noroc de aparitia statelor “comuniste” si a sferelor de influienta stabilite de Roosvelt si Churchill la o votka mare oferita de Iosif Visarionovici la Ialta ! Pret brut negociat ! Scopul fundamental al capitalismului vestic a devenit .... creºtinarea coloniilor comuniste, care puteau aduce aport de capital . Cum lucrurile bune incep devreme, se demareaza “Planul Marshall” menit sa dezvolte vestul europoid pentru a nu cadea sub influiente est-comuniste . E bun si asta ! Inca un os de ros – mocca ! Am scris cam mult, desi mai sunt multe de spus despre cum a ajuns vestul sus ! Cate cruciade au purtat esticii ? Cate razboaie de agresiune ( exceptie CCCP ) ? Cate colonii au avut ? Nu-mi cere sa ma inchin “civilizatiei” vestice, bazata pe principii tribale : ala mai tare poate lua ce vrea muschii lui de la ala mai slab ! Nu cred ca asta a fost principiul care a dus la evolutia omenirii ! Nu vreau sa cred ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Octombrie 2013, ora 16:48
ba da, asta a fost principiul de baza si continua sa fie si-n timp ce tarile comuniste "acumulau " intr-un minus cit groapa Marianelor , capitalismul acumula intr-un plus cit Everestul, dar n-avea unde sa-l deverseze siiiii, poooooc, cazu zidul Berlinului pus la cale la un pahar de visichi si uite asa, lumea se mai echilibra putin caci, plusul cu minusul s-au combinat asigurind lumii o pace sociala ce n-adurat prea mult, totusi si s-a intrat din nou in Criza !
ce va sa urmeze ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Octombrie 2013, ora 20:53
a Comunismul in Romania
Cred ca sunt unul din cazurile rare in care un anticomunist convins in “vremea de trista amintire” incearca sa-i inteleaga prin analiza la nivel de cauza-efect . O prima intrebare : Filosofia comunista si o mare parte din ideologie au aparut in vest ( incepand cu idealismul dialectic Hegelian care-l precede pe Marx si terminand cu “internationala socialista”- Frankfurt 1951 ). De ce comunismul prinde aplicatiune in tarile estice ? Posibil raspuns : Erau tari mai sarace in care pentru a manca trebuia sa muncesti . Atunci cand ai de toate e boierie ! Atunci cand esti sarac apar divergentele ! Incerci sa inlocuiesti “sistemul” . Sovieticii au reusit asta zeci de ani prin colonizarea tarilor satelit ( cedate de Roosvelt si Churchill pentru o vodka – Ocin Haraso !) ! 1947 – P.C.R. ( de fapt P.M.R. !) preia in mod legal ( legal pentru ca avea in spate forta marelui preten de la rasarit – si forta e legala daca e tare ) si dupa o alergare de unul singur, ajunge conducator peste Romanica ! Asa cum stiau ei , din educatia Marxist –Moscovita, trebuiau sa aduca “relatiile de productie” in concordanta cu “fortele de productie” si “mijloacele de productie” ! Cum naiba sa faci asta cand nu ai la dispozitie decat “fortele de productie”, si alea vai de capul lor - Palmasi pe Baragan sau Campia Dunareana, eventual unii capabili sa stranga un surub la o sonda prahoveana sau la o mina de carbune ? “Mijloacele de productie” erau in posesie vestica iar “relatiile de productie” ( de tip colonial) erau stabilite de apropitari . Vi se pare ca seamana cu ce traim astazi ? Nu ma mir ! Deci ecuatia Marxista avea doua variabile indecidabile : “mijloacele” si “relatiile” . Au purces la o rezolvare matematica simpla : Substitutia. Le-au inlocuit cu “marele preten” rasaritean si marea sa descoperire – Kalashnikovul – care avea capacitatea de a lamuri orice ne-marxist ca nu e bine sa te pui cu prostul. Deci au rezolvat ecuatia marxist-leninista prin nationalizare si colectivizare si reducand necunoscutele si necunoscutii la nivel de celula ( a unui determinant - evident) si au purces la definirea noilor clase sociale – muncitorii , taranii, ‘telectualitatea si politicul , unii mai egali ca altii ! Apar noi probleme : - dependenta de vecini – vrem tractoare, pluguri, camioane, munitie pentru Kalshnikov ..... le importam de la preten ( mai ales) contra mancare si total dezavantajos . Singura rezolvare posibila este mutarea proletraliatului din agricultura in industrie, mizand pe faptul ca plugul tras de tractor va face munca a 3-4-5 tarani, iar viitoarele camioane vor cara mai mult ca zece care cu boi . O rezolvare = o noua problema : - Noii muncitori aveau nevoie de “cazare” . Nu puteai face taranul sa-si abandoneze casa din paie si chirpici pentru a deveni muncitor locuind la umbra salcamului . Trebuia sa-i oferi ceva macar comparabil . - Trebuiau instruiti la modul urgent ( facultati muncitoresti, scoli tehnice superioare cu durata de 1-2 ani .... ) . Totul era sa ai originea (sistemului de coordonate) sanatoasa . Pentru toate astea era nevoie de bani ! Diabolica inventie a omenirii ! Paranteza patrata : In timpul asta vestul salbatic molfaia din “The Marshall Plan” pentru a carui sustinere americanii faceau eforturi in Coreea sau Vietnam ! Inchid patrata ! Cum CCCP nu-si putea sustine financiar toti supusii ( ca mai avea cate ceva de cucerit) si cum impunea si conditii prohibitiv-restrictive care vizau inclusiv independenta micului “satelit” , Romania a fost nevoita sa apeleze la ajutor vestic . Complicat ! ERAM SINGURA TARA DIN BLOCUL SOVIETIC CARE AVEA NUMAI VECINI COMUNISTI ! Nu aveam unde fugi ... de noi ! Izolare perfecta ! S-a modificat putin cameleonismul politic incercand sa pastreze echilibrul instabil a fortelor estice si vestice ! Cu multe sacrificii aveam tractoare, pluguri, camioane, cauciuc si fibre sintetice, antibiotice, aparate de radio, ba chiar dupa 1961 am inlocuit “celebrele” TV rusesti ( Rubin 102 , Temp 6 ) cu indigenul VS43–611, fabricate in Romania ! Un pic de independenta energetica data de hidrocentrala V.I. Lenin ( Bicaz ) -1961, Vidraru ( 1966), Portile de Fier ( 1970 ), avea sa ne lumineze . Erau proiecte si realizari, majoritar romanesti, menite sa ne alinieze cu restul europoizilor ! Toate facute strangand din buci in lipsa de “Marshall” , de colonii sau de “falitii” nostri ! Macar era o politica consecventa care urmarea un scop bine definit . Paranteza patrata : in perioada 1995 – 2005 am facut in fiecare an delegatii ( nu excursii!) in Germania – Koln si Karlsruhe . De doua ori pe an pentru maxim 10 zile/ bc. – inclus transport cam trei zile. Nu am pretentia ca i-am putut pricepe pe nemtalai ! Primul soc a fost a fost cand am apelat la un Taxi, in Koln : Total de plata 9,25 marci . Dau, strans la punga, 10 marci lu’ nea soferul si in loc de rest primesc un ... “danke schön “ ! Pai unde-i corectitudinea tipic teutona ??? La nivel de mentalitate observ cateva lucruri care par anormale pentru un est-europoid picat in mijlocul junglei vestice (concluzii din discutii amicale ): - Nemtalaul pastreaza pentru sine marfa mai buna, livrand la export cazatura – nu compara o masina nemteasca cumparata din Romanica cu una cumparata de la ei ! - Nemtalaul prefera sa cumpere produse “ made in Germany” , chiar mai scumpe si mai slabe, stiind ca asa va plati mai putin pentru .. somaj ! - Nemtalaul este foarte amabil si parolist dimineata cand discutam afaceri( din care el evident are profit ) dar nu te mai cunoaste seara daca-l intrebi cat este ceasul ! Italienii,frantujii, grecii, ungurii ..... mi-au parut mai putin “defecti” ! Austriecii sunt .. nemti ! Probabil ca sorgintea mea moldo-ardeleneasca este de vina pentru faptul ca pricep un pic mai greu ! Warning : am inchis patrata ! Chestia pe care teutonul o are imprimata prin ADN a trebuit imprimata romanului cu forta : - Nu importului ! Eroarea comunista a constat in faptul ca nu a fost explicata : Daca vei cumpara tv japonez, frigider francez, masina germana, detergent austriac ....... vei umple tara de someri “ made in Romanica” ! = Romanica actuala ! Fa-le tu ! O sa iasa “Dacie” nu “Mertan” , dar banii raman aici si te poti plimba cu ea . Hai sa extrapolam situatia din Romanica dupa 1989, in ipoteza pastrarii sistemului : - Mai tineti minte ca se incepuse emiterea unor certificate care ne faceau “actionari” ? Fara multe explicatii ( de ce ? ) incepusem contra unei sume derizorii platite in fiecare luna sa devenim .... capitalisti ! Plateam “parti sociale” ! - Datoriile externe erau achitate astfel incat puteam spera la ceva mai bun ! ( poate !) In mod cert este mai bine cand nu mai ai “rate” la banca ! - O “liberalizare” a iesirilor in vest facea , asa cum s-a vazut, ca “trierea” sa devina sarcina capitalista . Paranteza patrata : Prin anii ’83 aveam un bun prieten evreu – Marian Schafer , poate citeste si da un semn . Planificat ca tot ovreiul termina fac. de chimie pentru ca avea o rubedenie in U.S.A apropitara a unei fabrici de detergenti. Ia diploma si face o cerere ( retine anul – era prin ‘ 83 ) de plecare ( cu familia ) in State . Dupa cateva luni primeste aprobarea guvernului comunist, pasaport + acte in regula pentru export USA ! Incepe asta sa trimita unchiului tot ce putea suporta posta romana sa care . Aberant dar pentru un covor cumparat de la magazin avea nevoie de semnaturi de la “cultura” ca nu este obiect de patrimoniu national . Cum avea voie sa trimita numai un pachet pe luna ma ofer sa-l ajut si sa trimit si eu cate unul in numele lui . Motiv evident pentru a-mi face noi preteni printre salariatii de la SECU si de a consuma juma’ de pasta pix pe juma’ de top hartie pentru declaratii ! Se pare ca aveam o pasiune pentru a-mi face cunostinte in respectivul sector . Cum nu sufeream de hemoroizi si aveam si acea inconstiienta (?) juvenila, nu ma prea durea in dos ca le consumam pasta si hartia ! (oare cine avea rabdarea sa citeasca compunerile mele ? ) Destul este ca aprobarea Marelui Sef Vestic a intarziat cam .... 6 luni , ca dupa plecare a mai stat cam 6 luni intr-un lagar de reeducare pe langa Roma, ca dupai numai inca un an se pare ca ... regreta pasul facut ! Da . Fara repercursiuni majore corespondam cu prieteni din USA, Franta si Italia ! Mama Doamne ! Ca nu mi-au dat aia de la Secu macar o palma, sa ma pot da si eu acuma Dizi –Dent ! Ghinionul naibii ! Nici pasta de dinti nu pot fi ? Acuma intreb si eu : daca am dormit o noapte la Secu din Brasov ( cu usa neincuiata ) dar a doua zi mi-au dat ei doi lei sa nu fac blatul spre Sacele, se tine ? Ca mancarea lor era nasoala ! Jur ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Ra_Mar 616 mesaje Membru din: 21/03/2012 Oras: Iasi |
Postat pe: 21 Octombrie 2013, ora 23:15
Baiiii !!! Nu va luati dupa bombalaul de Rabdu ! Asta a pus horinca in loc de bors cand o gatit ciorba de vacuta ! Eu am pus numai floare de tei !
Atentie ! Baba se_curista fileaza !
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Octombrie 2013, ora 23:25
De la: Maria_x, la data 2013-10-21 23:15:29Baiiii !!! Nu va luati dupa bombalaul de Rabdu ! Asta a pus horinca in loc de bors cand o gatit ciorba de vacuta ! Eu am pus numai floare de tei !si eu am pus bere cand mi-am pus bigudiurile pe creier...ca sa stea tepene.... da' am pus-o pe gat
Daniela
|
|
Postat pe: 22 Octombrie 2013, ora 20:20
Pentru intarzierea raspunsului, I'm sorry, Rabdu ! Din galopul calului Rabdu, Rabdu, ioioioioi ! ce mai zarva, taraboi, si zgomot pe tastatura dumitale, m-ai plimbat pe toate meantrele transfagarasanului incepand din Ur si de-acolo pana pe serpentinele transalpinei fanarioto-precapitaliste si chiar prin defileele tuturor raurilor transcarpatice ale socialismului de sorginte marxist-leniniste comparandu-le cu vagaunile unui capitalism Vest-Europoid incipient, insa nu vrei/doresti cu nici un chip, si nici in ruptul capului, sa treci la esenta care diferentiaza Vestul Eoropoid de Estul UNICULUI continent care a generat ideologia ILUMINIST-SECULARISTA in Hisoria UMANITATII. No ghini, ficior Rabdu, daca n-am reusit a-ti stimula cognitivu' printr-o inductibila diminuat/ voalata, am sa-ti aplic o ingectzie iluminist-secularista explicita. Phoi bine Rabdu, atat in Europa cat si pe celelalte cotinente, Nord&Sud America, inclusiv indepartata Asie cu al sau Confucianism Luminat, sau Japonia, revolutiile anti feudale si culturale ale europoizilor au izvorat tocmai din ideologia iluminista care si-a propus ca scop,si chiar l-a atins in majoritatea arealurilor geografice precizate mai sus, crearea unor societati RATZIONALE, Rabdu, in care individul uman este eliberat de sub tutela perceptelor religioase INDUSE de Religie si/sau chiar de sub tutela pe care individul uman si-a autoindus-0 prin traditie/obicei-cultura , si incurajat sa-si foloseasca propriul simt al RATIUNII, Rabdu, iluministi straluciti,( nu este cazul sa-i nominaliez aici deoarece consider ca iti sunt bine cunoscuti, atat cei vest-eoropoizi cat si cei estici/ speta ILUMINISTII TRANSILVANI ai Scolii Ardelene) a indemnat individul uman sa se foloseasca de propriile abilitati cognitive eliberandu-si gandirea de sub tutela clerului si-a ideologiilor teozofice. Aminteste-ti, Rabdu, perioada iluminista vest-europoida cu ai sai mari corifei iluministi, Newton, Descartes,Kant,Spinoza,Bacon,Locke,Darwin etc. si efervescenta evenimentelor stiintifice promovate si sustinute de acesti mari oameni de stiinta si filosofi care au indemnat individul uman sa se convinga de de realitatea legilor naturale si a ordinii universale.Rabdu, aminteste-ti motto-l iliminist, citez: "Have the courage to use your own reason! " prin care au semanat printre indivizii umani increderea in ratiunea fiintei umane stimulandu-le abilitatile novatoare reusind sa influenteze intreaga societate din secolul saptesprezece determinand-o sa progreseze in toate domeniile de activitate. Acesti ILUMINATI ai secolelor XVI-XVIII , printr-o abordare rational-stiintifica a tuturor vechilor teorii s religioase confor carora se ivise divergente si aprige dispute pe tema adevarurilor duble, cat si a problemelor de ordin economic social sau politic, reusesc sa promveze viziuni seculariste ale caror scop nu era altul decat o orientare generala a intregii societati cu fata spre emanciparea individului uman, progres, si perfectionarea sa sub toate aspectele. Acesti CORIFEI ai ILUMINISMULUI EUROPOID, Rabdu, erau convinsi ca ratiune umana va invinge idologia religioasa( care se parea ca este de nezdruncinat pana atunci), au descoperit principii universal valabile care in scurt timp au ajuns sa guverneze umanitatea, societatea, natura, si au actionat continuu in baza acelor principii, cum ar fi:......? Le stii, Rabdu? sun sigur ca da ! Aminteste-le te rog si celor care inca mmi citesc pe aici, PLS! "Poate" ca, datorita acelor principii iluministe ai reusit sa te ridici pe un nivel intelectual superior, urman cursurile Fac. "x" in cadrul IPI, Rabdu , sa ma fi inselat ? n-as fi convins sii cu atat mai putin, nici n-as crede ! Rabdu. Am inceput cu o sugestie, Max Veber, acum o sa continui cu febletea mea, Ludwig von Mises si, o lectura on line: Actiunea umana, aici: mises.ro/43/ O seara placuta, Rabdu! Marioaro, laaaaaaaasa-ne ! ca n-eai zbatucit glagoria zamosilor cu Tanacitii tai de ne-a luat mintile toti !
|
Postat pe: 23 Octombrie 2013, ora 23:42
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Octombrie 2013, ora 11:05
De la: _1075_, la data 2013-10-23 23:42:54scularea!!!!!!! Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 24 Octombrie 2013, ora 11:27
De la: daniela_, la data 2013-10-24 11:05:32De la: _1075_, la data 2013-10-23 23:42:54scularea!!!!!!! Esculapta, Maria Ta !
|
Postat pe: 24 Octombrie 2013, ora 11:36
De la: _1075_, la data 2013-10-24 11:27:22De la: daniela_, la data 2013-10-24 11:05:32De la: _1075_, la data 2013-10-23 23:42:54scularea!!!!!!! Sa nu sculipatezi cearceafu' !
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 24 Octombrie 2013, ora 13:18
De la: Musetel, la data 2013-10-24 11:36:38De la: _1075_, la data 2013-10-24 11:27:22De la: daniela_, la data 2013-10-24 11:05:32De la: _1075_, la data 2013-10-23 23:42:54scularea!!!!!!! Mor'me-te-ar scuipila-n cear'fu' la Mor'me-te-a ! Da-te Fa# d'acilea !
|
Postat pe: 24 Octombrie 2013, ora 13:31
De la: _1075_, la data 2013-10-24 13:18:06De la: Musetel, la data 2013-10-24 11:36:38De la: _1075_, la data 2013-10-24 11:27:22De la: daniela_, la data 2013-10-24 11:05:32De la: _1075_, la data 2013-10-23 23:42:54scularea!!!!!!! Sa Mor'me-te-easca SpuiCuCila cearceafurili la SheikShekerada sub balcoane! Unii FaDiezu' zici Tu?
|
|
|
|

este cufundat intr-o abisala lectura "pernicioasa".
si abia acum am venit la " vorbitor " !
l-ai citit pe Pappini ?