Info
x
Ce trebuie safaca un popor cind are conducatori incompetenti
|
9am167275 17 mesaje Membru din: 4/11/2009 |
Postat pe: 21 Iunie 2014, ora 23:11
|
|
Postat pe: 21 Iunie 2014, ora 23:16
viitorulesteverde.wordpress.com/2011/05/05/revolutia-din-islanda...
Iata ce au facut islandezii pentru ca au avut conducatori incompetenti iar massmedia a evitat sa pomeneasca despre aceasta! Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 22 Iunie 2014, ora 08:19
buna dimineata !
ei, acum s-a deschis linkul si l-am citit ! mdaaaa....e absolut de inteles de ce n-a aparut in presa informatii despre asta : ca nu cumva sa le vina si altora ideea de a face la fel ....DAR ,am o observatie ,cred eu, pertinenta : a fost posibila ptr. ca e o comunitate mica si oarecum, inchisa si e posibila coagularea intro idee comuna si actionat in consecinta .....cu cit creste numarul unei populatii care nu mai e atit de omogena ca cea din Islanda- si nici acolo nu s-a votat in proportie de 100% - cu atit mobilizarea se face mai greu...iar in romanica noastra se face si mai greu ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Iunie 2014, ora 09:18
L-am pus si eu cu un an in urma cred ca tot aici. Jos palaria pentru islandezi, noi nici la adunarea de bloc nu reusim sa ne punem de acord, darmite la nivel national.
Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 22 Iunie 2014, ora 17:02
De la: _Ingrid, la data 2014-06-22 09:18:05L-am pus si eu cu un an in urma cred ca tot aici. Jos palaria pentru islandezi, noi nici la adunarea de bloc nu reusim sa ne punem de acord, darmite la nivel national. da, exact despre asta-i vorba , dar poate ca ei n-au avut un Ceausescu ....nici un Iliescu si nici un Basescu , care au reusit sa ne invrajbeasca in doua tabere : pro si contra si toata vlaga sa ni se scurga in aceasta lupta fara rost ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am186773 19 mesaje Membru din: 30/04/2010 |
Postat pe: 22 Iunie 2014, ora 17:10
Sã-i sterilizeze si sa i-a masuri sa nu se cloneze pentru a scãpa de jidani care ne conduc
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Iunie 2014, ora 14:26
Motive,motivatii,cuvinte care evita esentialul,lipseste cel ce va zice hai........
Si atunci ca si la revolutie ,unii vor muri pentru tara(poporul), iar ceilalti vor da sfaturi,se vor uita la televizor din pat,si ii vor face prosti si fraieri pe ceilalti. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Iunie 2014, ora 08:26
ai uitat sa spui continuarea : si unii vor prelua puterea ca fiind emanati ai revolutiei si o vom lua de la-nceput !
da, aproape ca suntem intro situatie tragica ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 2 mesaje Membru din: 24/06/2014 |
Postat pe: 24 Iunie 2014, ora 11:53
gabigabi incultura isi spune inca o data cuvantul.
sa-si de-a demisia era o metafora dobitoaco sau dobitocule si trebuia inteleasa ca atare dar e prea greu de inteles pentru cei pro ponta voiculescu tariceanu bercea adica cei ca tine inculti si incomlet civilizati Raporteaza abuz de limbaj |
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Iunie 2014, ora 12:18
De la: 9am_4095, la data 2014-06-24 11:53:17gabigabi incultura isi spune inca o data cuvantul. Tanti, cand iti dai cu parerea despre gradul de cultura a unei persoane, verifica-ti postarile tale mai intai, pentru ca s-ar putea sa vorbesti de funie in casa spanzuratului. "sa-si de-a demisia"? Esti plina de cultura, ca broasca de par!!!
|
Fosta membra 9am.ro 227 mesaje Membru din: 16/06/2014 |
Postat pe: 24 Iunie 2014, ora 14:09
De la: Black_Friday_, la data 2014-06-24 12:18:59De la: 9am_4095, la data 2014-06-24 11:53:17gabigabi incultura isi spune inca o data cuvantul. Blackakatule, e grabit omul, a scris de la birou, las' ca stii tu ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Iunie 2014, ora 16:26
grabita sa CE ? sa manince rahatul inainte a -i lua-o altul inainte ?
dupa votul dat in 25 Mai PMP.ului , mincatorii de delicatese basesciene sunt cam 6 % .... citi sunt sinceri de prosti in iubirea lor si citi cu Plata , Dumnezeu stie dar, oricum, eu nu-mi fac griji !? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Iunie 2014, ora 16:41
De la: gabigabi2, la data 2014-06-24 16:26:13grabita sa CE ? sa manince rahatul inainte a -i lua-o altul inainte ? Restul , 94% din rahatul romanesc il mancati voi doi, Blackakat - Partoneta cufurita si tot nu va saturati FOMISTILOR, CALICI !
|
Postat pe: 25 Iunie 2014, ora 19:34
taci si-nfuleca cit mai poti ,ca s-a apropiat funia de par !
|
skypoleapapura 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Iunie 2014, ora 12:24
De la: gabigabi2, la data 2014-06-22 08:19:32buna dimineata ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Iunie 2014, ora 12:34
De la: ___Haakon___, la data 2014-06-24 14:09:50De la: Black_Friday_, la data 2014-06-24 12:18:59De la: 9am_4095, la data 2014-06-24 11:53:17gabigabi incultura isi spune inca o data cuvantul. DA' TU DE UNDE STII....??? e cumva ruda cu tine....???
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 30 Iunie 2014, ora 17:00
Din seria “ASA NU ” -Portretul unui escroc: Verestoy Attila
Verestoy Attila conduce detaºat în topul veteranilor din Parlament. Reales, în 2012, într-un colegiu din Harghita, Verestoy se aflã la al ºaptelea mandat de senator. Putred de bogat, cunoscut sub poreclele de „Drujba lui Dumnezeu”, Groful defriºãrii pãdurilor” sau “Kerestoy” pentru modul diabolic în care a devalizat pãdurile din Harghita ºi Covasna, udemeristul a reuºit sã obþinã de-a lungul anilor o avere uriaºã estimatã, la finele anului trecut, la aproximativ 75 de milioane de euro. De altfel, în ultimii 15 ani, Verestoy se aflã mai mereu în topurile celor mai bogaþi politicieni. Considerat eminenþa cenuºie a UDMR, caracterizat de o duplicitate ºi o ipocrizie crasã, dominat de un tupeu fãrã limite, acesta a reuºit sã controleze toate conducerile UDMR, bucurându-se astfel de imunitate parlamentarã ºi protecþie politicã la cel mai înalt nivel. Verestoy este cunoscut ca un personaj controversat, chiar diabolic care se pliazã perfect pe proverbul “tace ºi face”, profitând, de altfel, din plin de relaþiile pe care le deþine la vârful politicii. Jucând mereu la mai multe capete politice, Verestoy a reuºit sã scape, de fiecare datã, prin ochiurile suspect de largi, în cazul sãu, al „nãvodului justiþiei postdecembriste” care a preferat ºi preferã, la comandã politicã, sã prindã doar anumiþi „peºti mari”. Interesant este faptul cã udemeriºtii, aflaþi la guvernare în mai toate ecuaþiile politice posibile, au vizat deschis Ministerul Mediului, Apelor ºi Pãdurilor. Cunoscãtorii ºtiu de ce. Iar Verestoy, implicat direct, cu atât mai mult! De la politicã la afaceri ºi retur Începute in 1991, la un an dupa intrarea sa în politica, afacerile derulate de Verestoy au acoperit domenii largi precum industria prelucrãrii lemnului, agricultura, produse chimice, alcool, comunicaþii, transporturi, mass-media, investiþii financiare etc. 04 atac Din seria ASA NU Portretul unui escroc: Verestoy Attila El ºi-a administrat singur toate afacerile pânã când legea i-a interzis explicit acest lucru ºi calitatea de senator a devenit incompatibilã cu aceea de administrator al unei firme. Ulterior, aprope toate afacerile sale au fost preluate, spre administrare, de cãtre sotia ºi fiul sau (Attila Verestoy jr.). Mai trebuia amintit din start faptul cã senatorul Verestoy s-a specializat ca membru al Comisiei Parlamentare de Control al SRI, o funcþie extrem de importantã pentru cei care stiu cã informaþia înseamnã enorm in politicã ºi afaceri. A deþinut totodatã ºi funcþii importnate în Biroul Permanent al Senatului. Ajuns senator, Verestoy a debutat în afaceri împreunã cu cumnatul sau Ferenczy Karoly, cu care a fondat firma “Ivo” SRL la Odorheiu-Secuiesc. Primele afaceri profitabile ale lui Attila Verestoy au fost fãcute cu cherestea dar pânã la afacerile cu lemn Attila ºi-a fãcut mâna ºi cu alte “mizilicuri”. În 1993 a intrat în afaceri cu produse agricole, fondând firma “Hellas Primex” SRL la Bucureºti, dar nu a fãcut mare brânzã cu “Hellas”. Ulterior, în 1994, a fondat o altã societate “Vand P Invest” Bucureºti, care se ocupa de consultanþã ºi management în afaceri. A reuºit sã obþinã administrarea fabricii de mobila “Famos” din Odorheiu-Secuiesc, unde deþinea controlul politic ºi a mai înfiinþat imediat, împreuna cu nelipsitul cumnatel, Ferenczy Karoly, la Odorhei, o firma “Metwooplast-Sat” SRL, orientatã clar spre afacerile cu cherestea. Potrivit presei centrale, o afacere de la începutul anului 2005 a atras însã atenþia procurorilor DNA, cea prin care sindicatul de la Poºta Românã cumpãra tichete de masã de la compania senatorului, Hungastro (vândutã ulterior concernului francez Accor), banii provenind de la Poºtã în baza unui contract fictiv. Tranzacþiile dintre sindicat, compania Poºta Românã ºi Hungastro, de ordinul zecilor de miliarde de lei lunar, au fost suspectate de evaziune fiscalã. Celebru pentru defriºãrile de pãduri ºi afacerile cu cherestea defrisare padure copy Din seria ASA NU Portretul unui escroc: Verestoy Attila Senatorul UDMR este celebru pentru afacerile cu cherestea, însã a investit ºi la bursã, obþinând astfel venituri nete de milioane de euro. La mijocul anilor 1990, numele sãu a fost legat de exploatarea pãdurilor din Harghita ºi Covasna. De altfel, implicarea senatorului UDMR în defriºãrile masive din mai multe judeþe din þarã, face obiectul unui stufos dosar la care procurorii DNA lucreazã, din pãcate, de prea multã vreme. Procurorii verificã modul în care au fost tãiate pãduri întregi din judeþele Harghita ºi Covasna, în timpul guvernãrii PSD din perioada 2000 – 2004, dar si implicarea lui Verestoy în defriºãrile care au avut loc, în anii urmãtori, în alte judeþe ale þãrii precum Bacãu, Neamþ, Suceava sau Botoºani. Este vorba despre afaceri cu multe zerouri în coadã derulate prin patru firme, aflate pe numele cumnatului lui Attila Verestoy, Ferenczy Karoly. În dosar pe lângã numele senatorului UDMR, mai apar ºi alte nume grele printre care cel al lui Hrebenciuc, Vanghelie ºi fostul senator PSD, Cãtãlin Voicu. Traficul de influenþã pentru muºamalizarea unor anchete ºi dosare au atins cele mai înalte paliere politice. Vom vedea, însã, dacã procurorii DNA vor reuºi sã îl trimitã pe Verestoy acolo unde îi este locul: în faþa instanþei! Mare luptãtor pentru drepturile minoritãþilor maghiare, Verestoy, a tuns mii de hectare de pãduri. Cu protecþie politicã. Cu un tupeu biling, defriºatorul udemerist de pãduri continuã sã susþinã, în dispreþul legii ºi al realitãþii, cã el a respectat legea. De altfel, prin 2010, ºeful Administraþiei Bazinale Mureº, Teodor Giurgea, îl acuza pe senatorul Verestoy Attila cã este „vinovatul numãrul unu de despãduriri” în judeþul Harghita, apreciind cã, din cauza acestora, au fost probleme mari în zonã, la inundaþiile din primãvara acelui an ºi nu numai. „Din cauza acestor despãduriri masive care s-au fãcut am avut probleme extraordinar de mari”, se plângea Giurgea. Dar, în ciuda acestor acuzaþii, udemeristul ºi gaºca din jurul sãu au continuat sã defriºeze pãdurile României. Cel mai bogat senator 235890 verestoy attila Din seria ASA NU Portretul unui escroc: Verestoy Attila Senatorul Verestoy deþine 13 milioane de titluri FP, evaluate la aproximativ 7 milioane de lei, în comparaþie cu cele 41,2 milioane de acþiuni pe care le avea la începutul lunii noiembrie a anului trecut, conform declaraþiei de avere publicate pe site-ul Senatului. Valoarea totalã a portofoliului pe care Verestoy Attila îl deþine pe BVB se ridicã la 35,3 milioane de lei. Printre altele, senatorul are acþiuni la toate cele cinci societãþi de investiþii financiare, precum ºi la Transgaz ºi Banca Transilvania. De asemenea, Verestoy are plasamente de milioane de euro în societãþi strãine, cum ar fi cel de 1,5 milioane de euro în compania elveþianã Eurorailway Holding sau în diverse companii din Ungaria. Conform declaraþiei de avere din 2012, senatorul Verestoy mai deþine, împreunã cu soþia, ºase terenuri în Bucureºti, Ilfov ºi Harghita, ºapte imobile – dintre care patru în Capitalã, douã în Harghita ºi unul în Ilfov, douã automobile, bijuterii în valoare de 58.000 de euro ºi tablouri de 25.000 de euro, aproape 10 milioane de euro în conturi ºi alte câteva milioane de euro ºi de lei în acþiuni la societãþi închise, 40.000.000 de forinþi în bãnci ºi, împreunã cu soþia, un portofoliu de peste 32.000.000 de milioane de lei în acþiuni la societãþi listate pe bursã. Tun de 10 milioane de euro dat la Bursã. În doar 19 minute! Senatorul UDMR, Attila Verestoy, ar fi câºtigat la Bursã 10 milioane de euro în numai 19 minute în ºedinþa de tranzacþionare de pe 28.03.2006. Udemeristul este acuzat ca i-ar fi castigat ilegal, “la pont”. Preºedintele BVB ar fi trebuit sã opreasca acea tranzacþionare deoarece în Parlament se vota legea SIF-urilor ce influenþa în mod direct tranzacþionarea, iar Verestoy, ca senator, ar fi profitat de acest lucru cunoscand varianta finalã a legii ce urma sã fie adoptatã. Astfel, Verestoy s-a folosit de informaþiile obþinute prin natura funcþiei, a vândut când titlurile se tranzacþionau la un preþ bun si a cumpãrat dupa ce acestea au scãzut cu 9%, scãdere datoratã legii adoptate în Parlament. Cu un tupeu fantastic, udemeristul a declarat cã el tranzacþioneazã zilnic astfel de titluri, cã informaþiile erau publice, ba mai mult, el nici mãcar nu a participat la votul din Parlament.În ciuda acestor declaraþii, mai mulþi analiºti bursieri au precizat cã ºedinþa de tranzacþionare trebuia suspendatã, fiind mai mult decât evident, conflictul de interese în cazul Verestoy. Ba mai mult, în þãri europene precum Franþa, Spania ºi Italia, cei care devin parlamentari trebuie sã-ºi vândã acþiunile neavând dreaptul sã mai joace pe Bursa. Sunt de notoerietate cazurile fostului premier francez, Baladure, si cel al magnatului italian, Silvio Berlusconi, care ºi-a vândut Mediasetul cu 4 miliarrde de euro în momentul în care a intrat în Parlamentul italian. Miliarde la minut cu acþiunile Rompetrol Schema Rudas Erno Verestoy Attila Tariceanu Patriciu Din seria ASA NU Portretul unui escroc: Verestoy Attila În aprilie 2004 senatorul Attila Verestoy s-a numãrat printre protagoniºtii ingenioasei speculaþii pe piaþa de capital cu acþiunile Rompetrol (RRC), alãturi de Camelia Voiculescu (fiica lui Dan Voiculescu), Sorin Roºca Stãnescu, Cãlin Popescu Tãriceanu ºi alþii. Declanºatã pe 7 aprilie 2004, tranzacþia cu acþiuni Rompetrol a adus protagoniºtilor, în doar câteva minute, câºtiguri de zeci ºi sute de miliarde de lei. De exemplu, un off-shore din Cipru, Saltville Ltd., a cumpãrat într-un minut (între orele 10:09 -10:10) un miliard de acþiuni la preþul de 116 lei bucata, ºi dupã ºapte minute a vândut 550 milioane acþiuni cu preþuri cuprinse între 250 ºi 300 lei bucata, obþinand un profit de 22 miliarde lei, plus 450 milioane actiuni in portofoliu. Printre cei care au cumparat atunci de la Saltville, la pretul de 250-300 lei actiunea, s-au aflat Camelia Voiculescu (478 milioane actiuni) si Attila Verestoy (63 milioane actiuni). Senatorul UDMR a vandut, la randul sau, o parte din actiuni la un pret dublu (intre 657 si 770 lei actiunea) si a realizat rapid un profit de 7,7 miliarde lei ramanand si cu 28 milioane de actiuni in portofoliu. Ulterior, Attila Verestoy a declarat ca totul a fost corect si la vedere. „Am cumparat si am vandut mai multe actiuni de pe piata libera, a spus Verestoy. Da, am cumparat in 7 aprilie cu 300 de lei“ – a declarat Attila Verestoy. Singurul secret nedezvaluit de liderul UDMR a fost modul in care a ghicit ca trebuie sa se afle la locul potrivit, in momentul potrivit, alaturi de grupul restrans, select si potrivit de speculatori pe piata de capital”. Viaþã de nabab Attila Verestoy duce o adevãratã viaþã de nabab. Domeniul sãu din judeþul Ilfov, construit pe malul lacului Snagov, se întinde pe circa 13.000 de metri pãtraþi, iar vila aratã ca ieºitã din filmele SF. Cu multe milioane de euro în conturi, Attila Verestoy îºi permite sã cheltuie averi pe confortul propriu. Cel puþin asta poþi spune când vezi ce domeniu ºi-a tras în Vlãdiceasca, Ilfov. 5 Din seria ASA NU Portretul unui escroc: Verestoy Attila Pe malul lacului Snagov, Verestoy ºi-a ridicat o adevãratã fortãreaþã. Pe un teren de peste 13.000 mp, cumpãrat pe bucãþi în 2001, 2002 ºi 2005, senatorul ºi-a ridicat un „palat”, pe circa 1.000 m.Vila a rãsãrit probabil în locul celei trecute în declaraþia de avare, de 155 mp, cumpãratã în 2002, o datã cu o bucatã de teren de 4.900 mp. Construcþia pare din revistele SF, cel mai probabil fiind ideea unui arhitect ºi este fãcutã în mare parte din lemn, doar proprietarul este supranumit „regele cherestelei”.15 camere pãzesc domeniul. Domeniul lui Verestoy este monitorizat video, dar supravegheat ºi de agenþi de pazã. De la poarta principalã ºi pânã la intrarea în vilã sunt aproximativ 100 de metri, iar senatorul are posibilitatea sã intre cu maºina direct în garajul lipit de casã. Din moment ce are ieºire la lac, Verestoy nu putea sã nu-ºi construiascã ºi un ponton, care poate adãposti douã bãrci. De la intrarea principalã ºi pânã la vilã sunt 100 de metri. Un asemenea domeniu nu putea fi lãsat fãrã supraveghere, aºa cã senatorul ºi-a montat din loc în loc, pe gardul înalt de doi metri, camere performante de supraveghere, dar are angajaþi ºi agenþi de pazã. În curte, se mai aflã o casã de dimensiuni mai mici, pentru oaspeþi sau angajaþi. Ce face Justiþia? Este aparent inexplicabil modul în care organelle de anchetã se bâlbâie în cazul dosarelor care îl vizeazã pe Attila Verestoy. Pârghiile politice create de acesta, cu ramificaþii la vârful tuturor centrelor de putere, politice sau non-politice, i-au oferit acestuia protecþia la care viseazã orice „escroc” de talia lui Verestoy. Cu toate acestea, banii, protecþia politicã ºi influenþa senatorului udemerist nu ar trebui sã reprezinte o piedicã în calea unei Justiþii ce se pretinde independentã ºi imunã la influenþa decidenþilor zilei. Bãtaia de joc la adresa României nu poate continua la nesfârºit! sursa: cronicaromana.ro Publicat de Valentin Roman Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 30 Iunie 2014, ora 17:09
CIA curãþã România ! de Marian Androne
Politrucii incep sa fie vanati prin metode utilizate la Guantanamo pe prizonierii islamisti “Senior officials in the Obama administration said intelligence gained from interrogations at the U.S. base was directly responsible for helping security forces track down and kill Bin Laden“ Sursa : www.dailymail.co.uk/news/article-1382893/Osama-Bin-Laden-dead-CI... Santaj, promisiuni, delatiune – aplicate unor puscariasi (ex.Bercea), sau unor oameni liberi santajabili (ex. judecatori, functionari corupti) in scopul ajungerii la scopul final: capetele care dirijeaza jocurile in Romania ultimilor 25 de ani. Cazul Bercea – Basescu este doar un inceput, relatat prosteste de presa Cine crede ca un tigan analfabet si-a pus singur la cravata o micro camera video hitech atent disimulata, ba a si inregistrat in biroul lui Basescu Mircea, e naiv. Nu, nu viitorul in zeghe Voiculescu Dan se afla in spatele inregistrarii. Ce putea sa promita lui Bercea un viitor coleg de celula, mai ales ca judecatorul care l-a “scos” pana acum pe Felix tocmai s-a pensionat…desi avea optiunea sa mai profeseze doi ani ! Inregistrarea a ajuns exact unde se dorea, la Antene – o zona perfecta, la fel de santajabila…si care a inghitit-o pe nerasuflate! Cazul, o demonstratie de forta a CIA prin intermediul unor structuri fidele din SRI si DNA Atat timp cat clanul Basescu era prea puternic in Constanta, trebuia inlaturat. Se adauga mafiei locale PSD, Constantinescu – Mazare, deja anchetati de jumatate de an si care sunt tratati ca niste animale, chemati din spitale sau tinuti in ploaie 8 ore inainte de declaratii la procuror…Se intampla asta pe vremea lui Nastase Adrian? Care, fie vorba, astazi tocmai a mai incasat juma’ de an de parnaie, ca sa nu zica ca nu-i bagat in seama… Justitia primeste dovezi atat de clare, ca n-are ce mai face! Sa fie procurorii DNA mai destepti peste noapte? Greu de crezut…ei chiar se vaita, prin intermediul doamnei Kovesi, ca nu au personal suficient, ca nu au mijloace de urmarire moderne, ca nu au… Sau procurorii primesc date informative despre urmarit care nu pot fi ignorate de nicio Instanta din Romania? Ce i-o fi apucat de vreo 2 ani? Nu pe ei (procurori, judecatori) i-a apucat, ci pe Putin – tarul, l-a apucat dorul de URSS. Americanii s-au repliat, iar ghinionul mafiei romanesti disimulata in partide, este ca CIA e nevoita sa faca partie in folosul Americii, pe teritoriul nostru. Care teritoriu incepe sa fie plin de sobolani iesind de sub daramaturile pe care le-au lasat in ultimii 25 de ani. NOTA CPP: Marian a avut gura aurita. Alt baron mafiot (de data asta din gasca lui Iliescu) a primit mandat de arestare. Unul chiar mare (Constanta): www.ziare.com/nicusor-constantinescu/dna/nicusor-constantinescu-.... Ziua si arestarea! SURSA : capitalismpepaine.com/2014/06/25/cia-curata-romania/ Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Iunie 2014, ora 17:13
Romania o tara condusa de mafia serviciilor secrete
Sint repetate niste imagini la malul marii ,la un restaurant-Zorile-cu traian basescu si mircea basescu si ofiterii SPP linga ei….Ei bine SRI era si el acolo…Cu toate acestea nimieni nu i-a spus lui traian basescu ca patronii de la Zorile-Caracota,Tararache si altii sint implicati in furtul din conducte de benzina si motorina de sute milioane euro?Ba da.Mergind acolo, traian basescu a musamalizat dosarele penale de care nu s-a mai auzit nimic-s-au ingropat…..De cine credeti?Hai sa va zic cine erau procurorii sefi-deliorga cristian dus la CSM cu dosar penal musmalizat de coruptie in caz concurs procurori sefi -si amanta sa ,Adina Florea-oameni de casa ai lui trian basescu….Dat afara din magistratura de CSM ,procurorul Nita Teodor, a devenit avocatul mafiei-inclusiv al lui Zelca -pina mai ieri ospatar la Nejloveanu -restaurant Balada ,devenit miliardar in euro-DNA nu intreaba de unde are averea ilicita?-asociat cu radu mazare in hoteluri- clan fratii si hotii de benzina-vinduta la Primo….Stiti unde a primit teodor nita vila de milioane euro? In cartier Primo- facut din banii de benzina si motorina furata de acest grup infractional organizat-exista rapoarte DGIPI-strict secret….Apoi Teodor Nita in 2007 a fost reprimit fara concurs ,procuror, ,de traian basescu prin decret prezidential…Asa s-au ingropat multe dosare penale ,inclusiv cel de santaj al lui -mircea basescu si tiganii mafioti ai lui bercea mondialu,si s-au facut la comanda dosare penale-inclusiv mie-impotriva celor care au avut curajul sa i infrunte si sa spuna adevarul…Dumnezeu le da pedeapsa acum…Mai departe-la botezul puiului de tigan,in spate aparte inclusiv cind da bani-din spagi?-TESELEANU-sef vama port Sud Agigea controlata in totalitate de mafia familiei traian basescu si mircea basescu….Seful vamii Constanta la botezul unuor mafioti-SRI si DNA nu au vazut? Stiti ce inseamna asta?Ei bine prin acest port vin containerele cu marfa contrabanda-suta la suta -din China in Uniunea Europeana marfa de contrabanda contrafacuta-Abibas in loc de Adidas,Mike in loc de Nike etc-e un scaner ultramodern care nu functioneaza la misto-DNA nu stie?….Unde se vinde marfa asta? La complex NIRO-und seful e sef la UNPR condus de Gabriel Oprea ministru de interne ,general securitate ,ofiter ascuns mason grad mare…Unul diin sefii NIRO, este Ion Badea -fost ofiter DNA-ptr protectie si angajat la OTV-emisiune in fiecare luni la dan diaconescu.Containerele firmei Triton ale familiei basescu-conduse de Anca Ivascu-directoare BRD Constanta care dadea mafiei tiganesti milioane euro cu acte false si nu i mai urmarea pe tigani-caz str 3 nr 2 din Ovidiu jud Constanta- veneau cu tigari,droguri,arme si marfa contrabanda.Protectia era asigurata de cei amintiti.UNPR era in echipa lui traian basescu-boc-in 2008 si 2009 cind ponta victor era ministru ptr relatia cu parlamentul in guvernul Boc-si facea cu traian basescu Noul Cod Penal care scotea marea coruptie in afara legii..Verificati daca nu credeti…Acum UNPR a tradat echipa lui traian basescu si a trecut cu generalii sai corupti ,masoni ai SRI.SIE,DNA,SPP etc in echipa de masoni penali ai lui ponta victor si sebastian ghita -patron Romania Tv si membru comisia de control SRI-mai sa vezi….Complexul Comercial Europa e al lui nicu gheara -cel care i-a dat ptr campanie electorala lui traian basescu 6 milioane euro sa scape de generalul DGIPI Ardeleanu zis si Vulpea…Dar Vulpea avea dosare despre toti…Mare mason si el s a retras la Cluj-orasul masoneriei care conduce tara -si si a lasat baiatul sa fure cu baietii lui Magureanu sef SRI si altii-baietii tineri din energie-echipa lui ponta victor si dan sova-evrei masoni mafioti….E o cloaca .,un wc plin de diaree aceasta tara..Vechi si noi securisti ne conduc..Fraierii doar voteaza ptr o bere si un pui..Hai ca va da mazare un pui moca ,din banii nostri ai celorlati…..Toti sint corupti…George Maior ,omul lui traian basescu-sanchi-e nasul de cununie al lui ponta victor-casatorie ordonata de masonerie- ca gaj ptr furaciune…Asa cum iliesu ion a luat o pe nina -la ordin evreiesc bolsevic cum se purta si se poarta…..Maine, despre relatia lui bercea mondialu cu mafia SRI,securista ,magistrati si Vilcov -primar Slatina pdl acum deputat PSD, mina dreapta a lui ponta victor-vezi Rosia Montana si Pungesti-sotul…Laviniei Sandru de la Realitatea TV ,platiti de Sorin Ovidiu Vintu {,amanta?} lui gusa-omul lui trian basescu,mircea geoana ,psd si pdl…In cine dracu sa mai ai incredere? In nimeni-Distribuiti ptr prosti SURSA: Metin Cerchez Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Iunie 2014, ora 17:14
deh : asa-i cind ai "cheresteaua " groasa si caramizi de bani la banca ! ...in Romania Justitiei Independente marca T.B se poate tranzactiona Totul !
|
Postat pe: 30 Iunie 2014, ora 17:20
Ati lucrat intens pentru a remedia impresia artistica si miasmele pe care le-ati emanat prin lumea virtuala, T I C A L O S I L O R !
Insa, realitatea este cu totul alta, in realitate sunteti niste sarlatani ordinari mitomani, nesimtiti si lisiti de caracter,LASILOR IPOCRITI !
|
Postat pe: 30 Iunie 2014, ora 17:25
,,Potrivit referatului DNA: In cazul Duicu, la solicitarea premierului Victor Ponta, seful Politiei Romane, Toba Petre, s-a prezentat la Guvern, unde s-a intalnit cu baronul de Mehedinti Adrian Duicu, care i-a solicitat mentinerea temporara a lui Ponea Constantin Stefan in functia detinuta (inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti) si promovarea sa ulterioara intr-o functie de conducere la Bucuresti. Duicu si Ponea au fost arestati preventiv in acest dosar. Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Stefan, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Stefan un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre la Guvern. La solicitarea primului ministru, numitul Toba Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu numitul Duicu Ioan Adrian care i-a solicitat mentinerea temporara a numitului Ponea Constantin Stefan in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord. In imprejurarile sus-descrise, numitul Duicu Ioan-Adrian, folosindu-se de autoritatea conferita de pozitia sa in cadrul Partidului Social Democrat, a obtinut folosul pe care i-l promisese numitului Ponea Constantin Stefan." dle. cheferistu' ce faci dle., nu aduci in pagna traficul de influienta practicat de PSD-istul Duicu chiar din biroul de prim ministru al lui W Ponta ? Pai, ce facem intr-o asemenea situatie ba' FRANARE, aruncam ttul in carca ACARULUI PAUN !? La solicitarea primului ministru, numitul Toba Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu numitul Duicu Ioan Adrian care i-a solicitat mentinerea temporara a numitului Ponea Constantin Stefan in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord.In imprejurarile sus-descrise, numitul Duicu Ioan-Adrian, folosindu-se de autoritatea conferita de pozitia sa in cadrul Partidului Social Democrat, a obtinut folosul pe care i-l promisese numitului Ponea Constantin Stefan.
|
Postat pe: 30 Iunie 2014, ora 17:41
SRI declanºeazã Jihad în portul Constanþa Victime, actuali si viitori parnaiasi: Constantinescu Nicusor – presedinte CJ Constanta, acuzat de coruptie la plantarea unei padurici cu preturi in greutate aur si jinduind la o felie de comision in Port Mazare Radu – primar Constanta, acuzat de coruptie, vrea musai Portul doar pentru muschii lui. Ponta ii tot promite, dar n-are curaj… Basescu Mircea – frate de Presedinte, dar si destinatie comisioane de protectie in Port, doar stand in biroul sau de la fata locului Bercea Mondial – sef de clan tiganesc cu operatiuni ilegale export fier vechi furat si evaziune fiscala, cu peste 100 dosare penale pe rol SRI declanºeazã Jihad în portul Constanþa Portul Constanta: 30% din comertul exterior al Romaniei (materii prime, produse chimice, cereale, utilaje grele), adica un tort de vreo 30 MLD euro trafic marfuri pe an ! Locul prin care daca nu dai, nu treci! Portul Constanta: punct de interes maxim pentru Flota VI a SUA, cu baza in Creta, deoarece se afla la doar 400 km de baza navala a Flotei Ruse de la Sevastopol Nici Basescu, nici Ponta, nu au luat in serios avertismentele lui Biden si Nuland, iar acum vor plati! Basescu Traian, VA fi turnat de SRI –ul lui Nuland si va iesi din istorie. Poti sa fii neam cu interlopi, dar nu ca Presedinte de tara NATO! Ponta Victor, NU va candida la Presedintie; nu ca nu vrea nespus, ci pentru ca a fost demult sters din agenda… SRI declanºeazã Jihad în portul Constanþa In rest, astept zilele astea sa se petreaca cea mai ampla actiune de curatare a unui port. Sper ca acest port sa se numeasca curand, Romania! Cititi mai departe SURSA : capitalismpepaine.com/2014/06/20/sri-declanseaza-jihad-in-portul... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Iunie 2014, ora 17:48
Mafia intermediarilor amenințã îngrijitoarele. Noi întâmplãri șocante prin care au trecut româncele în Austria
2014 Germania și România seamãnã nu numai la blocuri, ci și la escrocii care acționeazã pe teritoriile lor Mafia intermediarilor care plaseazã români la muncã în Occident a început sã facã presiuni puternice asupra îngrijitoarelor, pentru ca acestea sã nu mai povesteascã prin ceea ce trec. Unele dintre ele au fost avertizate la telefon, de o voce necunoscutã, sã se potoleascã. Pentru a înțelege care este miza acestui rãzboi dintre muncitori și intermediari, vã vom prezenta, pe scurt, filierele prin care ajung româncele în Austria și modul de acțiune al mafiei. Cele mai multe dintre cazurile relatate au intermediari din Reșița, Timișoara și Caransebeș. “Țigancã! Ești româncã și ești sclava mea!” În Austria, româncele sunt prinse între ciocan și nicovalã, adicã între intermediari și situațiile groaznice prin care trec în familiile unde sunt repartizate: închise în casã, flãmânde, umilite. “Țigancã!” sau “Ești româncã și ești sclava mea!” sunt doar douã exemple de jigniri pe care le suportã bietele femei. Mãrturisirile cutremurãtoare despre scavia anului 2014, într-o Europã așa-zis civilizatã, continuã deci cu un nou episod. Îngrijitoarele românce vorbesc nu doar despre jigniri și condiții de viațã absurde, fãrã mâncare destulã sau odihnã, dar se ajunge chiar și la abuz sexual: “Nevasta moșului mã punea sã-i spãl/ating bãrbatului ei încontinuu penisul în erecție!”. Nu doar odihna și alimentația normalã pot fi un lux pentru unele îngrijitoare romance, ci chiar și aerul proaspãt. Regulile casei sunt adeseori foarte departe de ceea ce înseamnã libertatea unei persoane. Prețul plãtit pentru cei aproximativ 1.000 de euro pe lunã: umilințe fãrã șir, jigniri, uneori o viațã ca la închisoare, fãrã ieșiri în aer liber. “E foarte greu, poate cã munca o accepți, dar faptul cã te desconsiderã – asta este cel mai greu de acceptat!”. Intermediarii urlã la îngrijitoarele-sclave Presiunile “mafiei intermediarilor”, declanșate dupã ce Romaningermania.ro a început sã publice dezvãluiri despre viața îngrijitoarelor de bãtrâni românce din Austria și Germania, s-au amplificat în ultimele zile. Unele dintre îngrijitoare au fost amenințate la telefon de o voce femininã, care le-a spus sã se potoleascã. Altele au primit mesaje din partea unor intermediari care le avertizau sã nu (mai) povesteascã ceea li se întâmplã, cã vor rãmâne fãrã loc de muncã. Pe lângã cele cu care am tot vorbit noi în ultimele douã sãptãmâni și care nu vor sa fie cunoscute pe rețeaua de socializare Facebook, câteva dintre îngrijitoarele de bãtrâni din Austria și Germania au început sã povesteascã deschis despre nemulțumirile lor cu privire la intermediari și la firmele acestora. Organele polițienești și fiscale din România, Austria și Germania n-au așadar decât sã culeagã informațiile respective și pot aresta, în clipa urmãtoare, zeci de escroci care presteazã muncã la negru sau care abuzeazã de oameni, eludând legislația fiscalã și penalã. Dacã în alte grupuri de pe Facebook (înființate de intermediari ori de șoferi români care bat Europa aducând la lucru tran;e de sclavi din România) asemenea pãreri sunt adeseori șterse, în grupul “Pflegerin din Austria”, astfel de discuții reprezintã o normalitate. Doamna care a înființat acest grup – și care a anunțat cã dorește sã înființeze un sindicat care sã apere îngrijitoarele din strãinãtate, ne-a mãrturisit cã se aflã acum în România, la Reșița, și nu se simte în siguranțã. Cu toate acestea, femeia nu ar ceda încercãrilor de intimidare. “Nu mi-e fricã!”, aveau sã ne repete la rândul lor și alte îngrijitoare care au fost victimele încercãrilor de intimidare din partea intermediarilor, una dintre acestea anunțând cã, dacã va mai fi sunatã, va apela la un avocat. Sunați la 112 dacã sunteți terorizați de intermediari “Poliția ar trebui chematã (sunând la numãrul 112, valabil oriunde în Europa). Chiar dacã nu veți vorbi nimic, Poliția vã poate localiza oriunde, chiar dacã numãrul dvs. de telefon nu apare. Cei care nu știu germanã pot cere ajutorul și numai spunând S.O.S. La 112 și poliția va veni, va aduce un traducãtor” – aceasta este recomandarea lui Erich Mocanu de la organizația germanã AEBS.org (www.aebs.org). Sugerãm Poliției și Fiscului din România, Austria și Germania sã punã la dispoziția miilor de cititori ai Romaningermania.ro o adresã de email oficialã, la care oamenii sã poatã reclama firmele de intermediere ori persoanele fizice care îi abuzeazã. Acest demers ar fi unul firesc, din moment ce oamenii ne-au scris și date concrete: nume de firme, precum și pe cele ale intermediarilor iar unii dintre cititorii nostri au postat mesaje cu asemenea date și pe site-ul nostru. De asemenea, pe FB existã de liste cu firme care țepuiesc oamenii. Desi sunt prezente peste tot, aceste date ar trebui sã ajungã direct la instituțiile interesate, care sunt obligate sã ia mãsuri, în cazurile în care nu este respectatã legea. Banatul, raiul intermediarilor Cele mai multe cazuri de abuzuri ne-au fost semnalate din Reșița, Timișoara și Caransebeș. Îngrijitoarele ni se plâng cã plãtesc comision nu doar atunci când sunt plasate la familie, ci pe toatã perioada în care vor ramane acolo (câte 100-200 de euro pe lunã). Bani care sunt plãtiți fãrã sã li se dea chitanțã, fãrã vreun înscris oficial. Fiecare firmã sau intermediar român este în legãturã cu firme de transport. Șoferii încaseazã și bani, tot ei dau și contracte la semnat etc. Pe scurt, fiecare firmã de intermediere (sau intermediar care este pe cont propriu, “la negru”) lucreazã diferit, însã și atunci când sunt implicate firme (din România sau din Austria), acestea iau comision și de la îngrijitoare, și de la familia în care aceasta va fi plasatã. Acest mod de acțiune este unul comun pentru toate cazurile care ne-au fost relatate pânã acum. De asemenea, în toate cazurile, comisioanele se dau fãrã ca îngrijitoarele sã aibã o chitanțã ori o altã dovadã cã au plãtit (iar de multe ori nici nu li se spun toate comisioanele, ci se trezesc în Austria cã mai au de plãtit ceva). La început, ele achitã o sumã mai mare decât comisionul. Aceastã sumã se plãtește o singurã datã, dupã care se plãtește lunar comisionul. Dacã îngrijitoarea renunțã la caz – pentru cã nu poate face fațã sau în situația în care este datã afarã ori dacã moare bãtrânul pe care îl îngrijește -, atunci când va fi repartizatã la o altã familie va plãti încã o datã acea sumã, ca la început (pe lângã lângã comisionul lunar). Intermediarii încaseazã comisionul lunar fãrã sã mai facã nimic, fãrã sã mai dea mãcar un telefon sã se intereseze de îngrijitoare, în cele mai multe cazuri. Unele dintre îngrijitoare și-au calculat sumele pe care le-au plãtit drept comision intermediarilor. Fiecare a achitat mii de euro, în câțiva ani. Atunci când îngrijitoarele renunțã la un caz de bunãvoie ori sunt silite sã o facã, lor nu li se plãtește transportul pentru a veni acasã. Cele mai multe nici nu și-au primit banii, dacã au plecat înainte de o lunã de la familia la care lucrau. Mafioți româno-austrieci. Partea românã are, de regulã, un partener în Austria Situațiile sunt diferite, dar în general se acționeazã “în pereche”: firma din Austria are un intermediar în România, deseori “la negru”, care selecteazã și trimite oamenii la muncã. De cele mai multe ori, selecția constã doar din posibilitatea de a plãti suma de bani cerutã la început, care oscileazã între 100 și câteva sute de euro, cea mai mare sumã publicatã în ultima vreme la anunțuri pe FB fiind de 600 de euro. Intermediarul din România ia și el bani la plecare (sumele fiind adunate de șoferi; cine nu plãtește comisionul, rãmâne acasã), iar îngrijitoarea va plãti apoi comisionul lunar pentru firma austriacã cu care are “contract” și, totodatã, va cotiza și la intermediarul român, prin șoferi. Îngrijitoarele cu experiențã de câțiva ani spun cã nu mai acceptã intermediarii care cer banii înainte (ci doar din primul salariu), pentru cã “s-au fript de multe ori pânã acum”. Cum se racoleazã disperatele din România? Intermediarii fac selecția simplu: dau anunțuri pe Internet, unde își trec doar prenumele și mobilul. Pe Facebook, de pildã, circulã multe asemenea liste. Acolo, oamenii comenteazã care sunt “firmele bune” și care sunt țeparii, deci țeparii pot fi luați ca din oalã de polițiile românã și austriacã. Acești intermediari se afla într-o directã legãturã cu șoferii (firmele de transport), la care oamenii vin și-si plãtesc comisionul, la plecare. Când ajung în Austria, ingrijitoarele vor semna un contract – un document care prevede în general mai mult obligații și pedepse pentru îngrijitoare – și care se incheie între îngrijitor și firmã. Pe de altã parte, și familia va semna cu aceastã firmã un alt contract și va plãti lunar un comision, timp de luni sau sau de ani, cât timp rãmâne femeia româncã acolo. Dacã îngrijitoarea și familia s-ar înțelege între ei, fãrã a mai plãti comisioane firmei de intermediere, agenția trãdatã poate cere despãgubiri de sute de mii de euro. Câteva dintre firmele din Austria au fost înființate de români stabiliți de multã vreme în aceastã țarã. O altã modalitate de țepuire a Fiscului român și austriac și a bieților oameni disperați este cea cu intermediar “la negru” din România și intermediar “la negru” din Austria. Aceștia fac selecții de personal și plaseazã oamenii, spun cã reprezintã o firmã, dar fãrã a prezenta nici un document în acest sens. “Contractele” semnate sunt trase la xerox și completate de mânã. Acestea nu le vor putea apãra în fața instanței pe româncele pãcãlite în Austria, dupã cum vom vedea într-un alt episod. Mai poate exista o firmã în România (cu sediu, site etc.), care are un intermediar austriac. Acest intermediar le așteaptã pe îngrijitoare și recolteazã comisioanele, dar nu prezintã niciun act. Alteori, îngrijitoarele sunt debarcate direct la familii, de cãtre șoferii care le aduc din România. În numeroase cazuri femeile nici nu știu unde merg, în ce localitate, ele așteaptã sã fie lãsate în fața casei unde vor munci. Mai existã și alte situații. Unii români stabiliți în Germania sau Austria, care știu un pic de germanã, gãsesc în România îngrijitoare și le cautã familii, pentru a le plasa. Aceștia se ocupã de tot ceea ce presupune aducerea româncei în Occident (dau anunțuri, cheamã oamenii și îi plaseazã). Bineînțeles cã majoritatea o fac “la negru”. În caz cã româncelor li se întâmplã ceva neplãcut în strãinãtate, firmele ori intermediarii dau de obicei bir cu fugiții: nici nu mai rãspund la telefon. Doar unele firme austriece cu care românii încheie contracte direct par sã fie ceva mai preocupate de situația lucrãtorilor care le plãtesc comisioane. Contractele în alb sunt semnate în cafenele, baruri, benzinãrii și parcãri Chiar și situațiile care par a fi în legalitate (existã fizic sediile firmelor) ascund ceva putred. Contractele sunt semnate în cafenele, baruri, benzinãrii, parcãri din România. În cazul firmelor austriece, îngrijitoarele semneazã fãrã sã înțeleagã hârtiile scrise în limba germanã sau li se spune sã semneze repede, chiar înainte de a intra în locuința familiei. “Șoferul ne-a dat contractul sã-l semnãm, spunând cã se grãbește. Nu ai timp sã citești”, am aflat de la o persoanã pãțitã. Alte îngrijitoare spun cã adeseori primesc mai puțini bani decât scrie în contracte, dar nu reclamã, de fricã sã nu fie trimise în România și sã moarã de foame. Fie cã e vorba de intermediarii români, austrieci sau de familie, atunci cândîngrijitoarele sunt nemulțumite replicile sunt aceleași: “Nu-ți convine, pleci! Altele stau la coadã sã prindã un loc aici!”. Aceastã reprezentare schematicã a situației fost întocmitã dupã zile întregi de discuții cu cei care lucreazã în acest domeniu. Vom reveni cu alte exemple și detalii, precum și cu copiile unor contracte. În ciuda relatãrilor și a dezvãluirilor care ne-au fost fãcute, nu dorim sã insinuam cã toate firmele din acest domeniu muncesc ilegal sau cã fac toate nereguli. Scopul demersului nostru jurnalistic este doar acela de a trage un semnal de alarmã asupra unor situații grave care se întâmplã cu românii care sunt aduși în Occident, astfel încât milioanele de conaționali morți de foame sã nu viseze cai verzi pe pereți sau sã nu creadã cã în Occident umblã câinii cu covrigi în coadã, astfel încât sã fie pãcãliți ușor de escroci. Nu avem de gând sã controlãm piața plasãrii personalului în strãinãtate. Asemenea demersuri sperãm sã fie fãcute de autoritãțile în drept, care sã se autosesizeze și sã ancheteze în profunzime cele relatate de noi și de muncitorii români. Vom continua sã publicãm întâmplãrile povestite de dvs., încã mai sunt multe de relatat. Vã mãrturisim cã ne este și greu sã alegem din tot ceea ce ne-ați spus în ultimele sãptãmâni, pe toate cãile. Puteți povesti și aici despre situația dvs., în comentariile de la text. Dacã nu vreți sã vã aparã numele, în cãsuța cu “Nume” scrieți un preudonim sau inițialele dvs. Vã mulțumim pentru încredere și rãmânem în continuare alãturi de dvs. Așteptãm în continuare poveștile dvs. și pe rețeaua de socializare Facebook (RomânInGermania). Dacã aveți colege care nu au acces la internet și care au ceva sã ne povesteascã, lãsați numãrul de telefon și orele între care le putem suna. În afarã de aceste situații ilegale sau care va încalcã flagrant drepturile, românii din strãinãtate pot trimite și povești pozitive, care pot fi publicate la rubrica “Viațã de emigrant”. Echipa romaningermania.ro Angajatori penali din România își lasã salariații sã moarã în Germania, cu capetele sparte și înglodați în datorii cãtre spitale. Strigãt disperat și din Germania: „Colegei mele i-a venit de la spital o facturã de 4.000 de euro pentru cã firma româneascã la care suntem angajate nu i-a prelungit asigurarea medicalã!” Tot mai mulți oameni cer ajutorul Romaningermania.ro pentru a-i ajuta sã-și rezolve situațiile imposibile în care se gãsesc din cauza unor escroci. Din scrisorile lor reiese faptul cã românii care lucreazã în strãinãtate nu au deloc o viațã roz. Guvernele de la București socotesc cu asiduitate banii trimiși de acești oameni în țarã, însã nu mișcã un deget atunci când vine vorba de a-i proteja de tot felul de intermediarii penali sau de angajatorii veroși. Mulți dintre angajatorii care-și lasã salariații de izbeliște în țãri strãine, sunt chiar firme românești, care activeazã atât în țarã, cât și în țãrile gazdã – ne-o dovedește un strigãt disperat de ajutor care ne-a venit ieri din Germania. Angajatorul român, în culpã „Colegei mele i-a venit de la spital o facturã de 4.000 de euro pentru cã firma româneascã la care suntem angajate nu i-a prelungit asigurarea medicalã!” – astfel a sunat S.O.S.- ul unei femei românce aflate la muncã în localitatea germanã Attenhausen, lângã orașul Krumbach. Firma angajatoare este din județul Timiș, localitatea Sânicolaul Mare. Aceasta ne descrie întâmplarea: „Aș dori sã mediatizați cazul unei colege, A.S., care a primit pe numele sãu o facturã de aproape 4.000 de euro, pentru trei zile de spitalizare. Ea știa cã are asigurare medicalã și, de fapt, firma nu-i fãcuse. Colega este angajatã, are contract de muncã în România, pe un an de zile, cu firma la care lucrez și eu. În cazul nostru, firma este cea care trebuie sã facã asigurãrile, nu noi. Colegei mele i-a expirat asigurarea în 22 noiembrie 2013, iar firma nu i-a mai înnoit-o; ea era convinsã cã are asigurare medicalã. În 23 noiembrie 2013, noaptea, la ora 3, pacienta ei (persoana pe care o îngrijește în Germania – n.n.) a mers singurã la WC și a cãzut. A strigat-o sã o ajute, colega mea s-a grãbit sã ajungã mai repede și a alunecat, lovindu-se în cãdere cu capul de calorifer sau de chiuvetã. A rãmas jos leșinatã, cu capul spart. Când și-a revenit, a sunat la familia bãtrânei pe care o îngrijea, iar aceasta a anunțat salvarea, care a dus-o la spital. Aici i s-a cerut asigurarea. Era expiratã cu o zi și, fãrã asigurare, spitalul nu a internat-o. Familia a dus-o la altã clinicã și acolo i-au cusut rana de la cap și au ținut-o trei zile internatã”. Facturã dupã facturã Povestea femeii care are contract de muncã în România, cu detașare în Germania, s-a amplificat odatã cu facturile care au început sã soseascã, unele dupã altele. „La începutul lunii ianuarie, colegei i-a venit de platã 3.200 de euro (sumã care trebuia achitatã pânã pe 20 ianuarie), apoi i-a venit factura de la salvare: 580 euro și încã 28 de euro – reprezentând scosul firelor. Noi avem contract de muncã în România cu detașare în Germania și diurna pe zi; deși în contract sunt trecute 8 ore pe zi, noi lucrãm 24 din 24. Așa cã, de fapt, a fost accident de muncã. A sunat imediat la firm[, dar nu-i mai rãspundea nimeni. Ea a tot insistat pentru asigurare, cã este dreptul nostru (și uite ce se poate întâmpla, sã fim noi bune de platã!). Firma, la început, nici nu i-a mai rãspuns la telefon. Convorbirea s-a reluat când ea i-a transmis secretarei cã deschide proces. În cele din urmã, firma i-a reînnoit asigurarea pe 23 noiembrie, dar aceasta a intrat în vigoare pe 24 noiembrie”, mai povestește colega femeii. Circul nu s-a încheiat: asigurare neacoperitoare Asigurarea încheiatã tardiv nu poate acoperi însã o sumã de 3.000 de euro. „Suma cea mai mare – 3000 de euro – e facturatã exact pe 23 noiembrie, când colega e „descoperitã”, nu are asigurare pentru acea zi. Celelalte sume sunt facturate pe 24 și 25 noiembrie, când are asigurare. Familia germanã la care lucreazã a fãcut la spital o cerere de amânare a plãții, pânã la clarificarea situației”, ne mai explicã interlocutoarea noastrã. Astfel de firme trebuie sã disparã! „Este greșeala firmei cã nu a prelungit la timp asigurarea. Astfel de firme trebuie sã disparã! Noi nu lucrãm pe cont propriu plãtind comision pentru firme de intermediere (ca în Austria- n.r.), ci suntem angajate la aceastã firmã. Existã și în situația noastrã comisioane: familia îi plãtește firmei, lunar, 330 de euro, iar firma se obligã în contract sã ne facã asigurare. Și avem și noi comision de plãtit: 670 de lei, de care nici nu am știut la început!”, își încheie scrisoarea colega femeii accidentate. G.P. SURSA : romaningermania.ro/angajatori-escroci-din-romania-lasa-oamenii-s... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Iunie 2014, ora 17:56
Ungaria își face o comisie de retrocedarea a Transilvaniei cãtre… Ungaria
Consiliul Demnitãții Umane (EMT) a propus la Budapesta înființarea unei comisii care sã facã presiuni pentru retrocedarea imobilelor și proprietãților revendicate de bisericile maghiare din Transilvania. Președintele comisiei va fi Laszlo Tokes. Multe dintre cererile de retrocedare se bazeazã însã pe acte false, pentru cã bisericile maghiare nu aveau drept de proprietate în Transilvania, ci drept de folosințã. Ungaria își face pur și simplu o comisie prin care sã-și ”retrocedeze” Transilvania Anunțul ”retrocedãrii” Transilvaniei cãtre Ungaria a fost fãcut vineri la Budapesta în cadrul unei conferințe de presã la care a participat și Laszlo Tokes, cel care urmeazã sã fie președintele comisiei. Din aceasta vor face parte ierarhi ai bisericilor maghiare dar și juriști, scopul ei fiind acela de a face propuneri prin care atât România, cât si Slovacia sã fie obligate sã retrocedeze cãtre bisericile maghiare tot ce pretind acestea cã le-au aparținut. Cu ocazia lansãrii acestui demers care va înrãutãți relațiile Ungariei cu România și cu Slovacia mai mult decât sunt deja, liderul organizației numite ”Consiliul Demnitãții Umane” a lansat și acuzații împotriva Guvernului României cã nu respectã libertatea religiei și dreptul la liberã conștiințã, ca și cum credința are vreo legãturã cu retrocedãrile și cu manevrele imobiliare ale Ungariei. Mai grav, liderul EMT, Zoltan Lomnici, a spus cã ”adevãratul țel al Guvernului României este sã facã imposibilã viața maghiarilor”. Stranie afirmație despre o țarã în care UDMR este la guvernare non-stop, mai mult decât orice partid românesc! Și Laszlo Tokes a atacat România în cadrul conferinței de presã, fãcând apel la raportul Comisiei de combatere a rasismului și intoleranței din Consiliul Europei (ECRI), amenințând cu sesizarea problemei în cadrul Parlamentului European, dar și a altor organisme internaționale. ”Trebuie cerut organismelor internaționale sa monitorizeze aceastã problemã și sã exercite presiuni asupra României, care duce un joc de-a soarecele și pisica cu instituțiile internaționale, în timp ce ține sub oprimare minoritãțile din țarã.” - a spus Tokes la Budapesta. Iatã așadar pe cine a decorat România cu cea mai înaltã distincție, pe un individ care ne acuzã cã îi oprimãm pe maghiari! Altãdatã a spus cã e genocid împotriva lor în Transilvania. Iar singura cale de a opri acest ”genocid” este ca Ungaria sã-și retrocedeze Ardealul, bucatã cu bucatã, ni s-a dat și soluția. Bisericile maghiare din Transilvania sunt în fruntea luptei pentru autonomie, profitând de statutul lor special. Clericii lor sunt organizatori în alegeri și supraveghetori la mitingurile anti-românești, așa cum am dovedit-o cu fotografii de mai multe ori. Așa încât grija Ungariei de a le da pe mânã cât mai multã avere se justificã: bisericile maghiare din Transilvania fac jocurile Budapestei de distrugere a statului român, așa încât orice intrã pe mâna lor este ca și aflat în posesia Ungariei și va fi folosit ca motiv de acaparare a teritoriului românesc. Am adresat problema retrocedãrilor false din Transilvania în douã interpelãri, una cãtre Ministerul Justiției, și una cãtre Ministerul Educației și Cercetãrii. Vã redau câteva capitole din interpelarea privitoare la ” Transformarea liceelor româneºti din Transilvania în licee maghiare ºi epurarea elevilor români”, pentru cã acest lucru se întâmplã dupã ce bisericile maghiare își însușesc fraudulos clãdirile unde funcționeazã unitãți de învãțãmânt: îi alungã pe elevii români. Transformarea liceelor româneºti din Transilvania în licee maghiare ºi epurarea elevilor români INTERPELARE a deputatului Bogdan Diaconu ”O serie întreagã de clãdiri care servesc drept instituții publice de învãțãmânt sunt retrocedate sau în curs de retrocedare cãtre bisericile comunitãții maghiare din Transilvania care, dupã ce le preia, le schimbã destinația în licee maghiare în care elevii români nu mai au loc. Aceste clãdiri au fost construite în perioada habsburgicã, la sfârșitul secolului 18, din bani publici, iar rolul or este sã serveascã interesului public și educației tuturor elevilor, indiferent de etnie. Din pãcate, pânã în prezent, în școlile care funcționeazã în clãdirile retrocedate bisericilor maghiare, elevii români au fost alungați. Este important de menționat cã bisericile maghiare au avut doar drept de administrare asupra acestor clãdiri, iar nu de proprietate, așa cum li se acordã în prezent. Vã rog de asemenea sã verificați traseul pe care aceste clãdiri îl au dupã retrocederea de altfel frauduloasã: ele sunt transformate imediat în unitãți de învãțãmânt cu predare exclusiv în limba maghiarã. Copiii români care erau deja înscriși la unitatea respectivã pe vremea când clãdirea nu aparținea bisericii maghiare, sunt astfel transferați forțat la alte școli cu predare în limba românã, ceea ce reprezintã o formã ascunsã de purificare etnicã, plus efectul de segregare și izolare etnicã ce rezultã din aceastã strategie. Tot din perspectiva funcțiunii Ministerului Educației, vã rog sã verificați felul în care cultele maghiare (catolicã, reformatã și unitarianã) se implicã în diriguirea procesului de învãțãmânt din aceste clãdiri, profitând de faptul cã sunt proprietare ale imobilelor, și în ce mãsurã acest lucru nu încalcã Constituție României, nefiind vorba de școli confesionale. Ci de învãțãmânt public! Vã sesizez de asemenea cã alungarea elevilor români din școlile publice aflate în general în centrele orașelor din Transilvania seamãnã cu situația de asuprire a românilor din secolul 19, când erau alungați din zonele bune ale orașelor pentru a lãsa loc ”elitei” maghiare. Unirea de la 1918 i-a repus în drepturi pe români și pe copiii lor, dar ultimele mișcãri de preluare de proprietãți și de instituire de școli maghiare refac situația ingratã a românilor dinainte de statul român unitar modern”. Nu mai puțin grave sunt însã retrocedãrile de pãduri cãtre urmașii foștilor miniștri ai lui Horthy care s-au împroprietãrit fraudulos în perioada de tristã amintire a dominației fasciste maghiare din cel de-al doilea rãzboi mondial, pentru ca, dupã 1989, urmașii lor sã revendice și sã primeascã zeci de mii de hectare de pãdure de la statul român! Iatã și un extras in interpelarea adresatã ministerului Justiției pe aceastã temã: ”Vã solicit în acest context sã verificaþi cum a fost cu putinþã sã existe douã sentinþe definitive pentru aproape 10.000 ha de teren care au aparþinut lui Banffy Daniel, fost ministru în Guvernul Ungariei din perioada horthystã, suprafaþã care a fost „retrocedatã” urmaºilor acestuia: Banffy Eva, Bethlen Ana, Szentkuti Eva, pe raza comunelor Lunca Bradului, Stânceni și Rãscolița și 159 ha pãdure pentru Zichy Melania Georgia pe raza comunei Voievodeni. Pe ce bazã a îndeplinit criteriile de legalitate retrocedarea de cãtre România a circa 10 000 de ha de teren forestier unui fost criminal de rãzboi, cu responsabilitate directã în crimele împotriva românilor din Nordul Ardealului? În cazul în care este necesar, vã rog sã solicitaþi mai departe instituþiile autorizate ale statului pentru clarificarea acestor situaþii ºi pentru reintrarea în normalitate.” Bogdan Diaconu – stareanatiunii.com Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Iulie 2014, ora 18:43
Apocalipsa dupã Schweighofer ! si nu e din Vechiul Testament e…. in Romania
Apocalipsa dupã Schweighofer ! si nu e din Vechiul Testament e.... in RomaniaPãdurile româneºti sunt devorate continuu de “termitele” austriece, în timp ce majoritatea þãrilor din Uniunea Europeanã au luat mãsuri pentru protejarea fondului forestier propriu, cum ar fi reducerea cantitãþii de lemn destinatã exploatãrii. La fel a procedat Rusia ºi China. Dar, în România grupul de firme austriac din cadrul Holzindustrie Schweighofer interpreteazã legislaþia româneasca în funcþie de interesul lor. De-a lungul timpului, la nivel naþional compania Schweighofer a fãcut mai multe afaceri la limita legii sau chiar a încãlcat-o. În urmã cu o sãptãmânã, o anchetã demaratã de Direcþia Naþionalã Anticorupþie în sânul justiþiei din Suceava a scos la ivealã iþele controversate ale poveºtii prin care firma austriacã Holzindustrie Schweighofer SRL a obþinut terenul agricol pe care ºi-a construit fabrica din localitatea Rãdãuþi, din judeþul Suceava. Pentru a pune mâna pe terenul dorit, austriecii au luat legãtura cu afaceristul Gavril Constantin Babiuc care trebuia sã cumpere aproximativ 130 de hectare de teren arabil de la proprietarii din zonã, pe care trebuia sã-l revândã ulterior austriecilor. Ameninþat de austrieci cu pierderea contractului, Babiuc a apelat la judecãtorul Costicã Bogdan Bãrbuþã, de la Judecãtoria Rãdãuþi, care a emis 69 de hotãrâri judecãtoreºti ilegale pentru ca acesta sã intre în posesia pãmântului. Ulterior întreaga suprafaþã a ajuns la firma Holzindustrie Schweighofer. Judecãtorul Costicã Bãrbuþã a emis 69 de hotãrâri ilegale pentru ca austriecii sã-ºi construiascã fabrica de la Rãdãuþi Fostul director al Regiei Naþioane a Pãdurilor Romsilva din perioada 2002-2003, Filip Georgescu a a susþinut adoptarea în regim de urgenþã a douã acte normative prin care s-a creat condiþiile legislative necesare pentru exploatarea masivã a fondului forestier românesc de cãtre Holzindustrie Schweighofer, firmã româneascã cu capital austriac. Prima a fost Ordonanþa de Urgenþã 71 din 2002, prin care Romsilva putea încheia contracte de vânzare a masei lemnoase pe termen lung, cu agenþii economici care au o capacitate de procesare a unei cantitãþi de peste 20.000 metri cubi pe an. Principalul beneficiar al acestei mãsuri legislative a fost Holzindustrie Schweighofer care, prin trei contracte încheiate cu Romsilva pe o perioadã de 10 ani, a primit dreptul de a exploata în jur de un milion de metri cubi de lemn, anual. Dar, numai lemn folosit în producþia proprie. Cu toate acestea grupul de firme din cadrul Schweighofer interpreteazã legislaþia româneascã în funcþie de interesul lor. În ultimii ani, grupul de firme aflate sub umbrela lui Schweighofer a facut mai multe afaceri la limita legii sau chiar au încalcat-o. Potrivit contractului semnat cu Romsilva Intrermediari pentru Romsilva La Direcþia Silvicã Oradea, Holzindustrie Schweighofer a contractat 60.000 mc de masã lemnoasã, din care doar aproximativ 20 mc erau rãºinoase. Restul speciilor de lemn au fost luate de austrieci ºi vândute cãtre alte firme. Potrivit inspectorilor de control, firma austriacã a încãlcat contractul deoarece avea dreptul sã cumperel “doar material lemnos pentru producþia proprie”. Contractul pe termen lung nu a fost respectat nici la Satu Mare, unde o cantitate de 5374 mc au fost vânduþi cãtre firma Prislemn SRL. O cantitate asemãnãtoare a fost vândutã ºi cãtre firma Silvatica. La Zalãu s-a întâmplat la fel. Austriecii au cumpãrat lemnul de la Romsilva, fiind revândut firmei Silvatica. De la Direcþia Silvicã Braºov s-a cumpãrat 39.600 mc lemn, din care doar 11.000 au fost rãsinoase. Restul a fost revândut. Astfel, s-a încãlcat Ordonanþa 71/2002 privind aprovizionarea cu materie primã a marilor producãtori. Nimeni nu a luat nici o mãsurã. La Bacãu, în anul 2007, s-a exploatat 70.174 mc de lemn. Din aceastã cantitate doar 10.470 au fost transformati în produse industriale, pentru cã diferenþa a fost vândutã cãtre alþi agenþi economici. Din aceastã afacere, Romsilva a pierdut aproximativ 100.000 de euro. “Datoritã poziþiei pe care o deþine, a mai contractat o cantitate de 41735 mc de foioase fãrã sã facã dovada cã lemnul va fi folosit în activitãþi de prelucrare în produse finite. Întreaga cantitate a fost revândutã la un preþ mai mare decât cel contractat la Bacãu”, susþin inspectorii silvici. Afaceri controversate Holzindustrie Schweighofer a contractat 120.000 mc de masã lemnoasã de la Direcþia Silvicã Suceava. Din aceastã cantitate aproape 36.000 mc au fost revânduþi cãtre alte firme. Mai mult, în anul 2008, Holzindustrie Schweighofer a contractat tot de la Suceava o altã cantitate de 125.147 mc. “Având în vedere faptul cã suprafaþa de pãdure aflatã în proprietatea statului s-a diminuat în Suceava cu 87.000 ha, volumul înscris în contractul de vânzare a masei lemnoase depãºeºte procentul maxim admis de 20%.”, se menþioneazã într-un raport de control. În schimb, angajaþii Direcþiei Silvice Miercurea Ciuc nu au mai mãrit preþul la lemn timp de trei ani, deºi erau obligaþi de lege sã facã acest lucru. “Prin urmare directia silvicã a vândut aproape 20.000 mc de masã lemnoasã cãtre Holzindustrie Schweighofer la un pret mai mic cu 16 lei/mc”. Astfel, statul român a fost prejudiciat cu suma de 700.000 lei, adica cu vreo 200.000 de dolari. Mai mult, masa lemnoasã a fost exploatatã de Forestar S.A. iar lemnul nu a mai ajuns la Holzindustrie Schweighofer. Firma austriacã Holzindustrie Schweighofer a început în anul 2004 sã caute teren pentru construcþia unei fabrici ºi a unui centru administrativ în judeþul Suceava, unde urma sã facã investiþii de aproximativ 100 de milioane euro. Dupã lungi cãutãri, austriecii au pus ochii pe un teren de aproape 130 de hectare în comuna Satu Mare, aflatã în apropierea municipiului Rãdãuþi. Pentru a nu cumpãra terenul direct de la proprietari, austriecii au apelat la afaceristul Gavril Constantin Babiuc, care trebuia sã-i convingã pe toþi proprietarii din zonã sã-i vândã pãmântul. Iar el, ulterior, trebuia sã revândã terenurile firmei austriece. În goana dupã pãmântul moldovenesc, Gavril Babiuc a întâmpinat probleme în achiþionarea a 79 de parcele a cãror suprafaþã era de 41,59 ha. Aceste ultime parcele nu se putea vinde prin notariat pentru cã moºtenitorii de drept nu dezbãtuse succesiunea, erau deþinute în coindiviziune sau succesorii nu ºi-au încris dreptul de proprietate în cartea funciarã. Aflaþi în impas, austriecii au început sã facã presiuni asupra lui Gavril Babiuc, pe care-l ameninþau cã dacã nu rezolvã problema riscã sã piardã contractul. Procurorii Direcþiei Naþionale Anticorupþie susþin cã: “Numitul Babiuc Constantin Gavril a fost presat de investitorul austriac sã rezolve aceastã situaþie sub sancþiunea pierderii, inclusiv de cãtre acesta a unor sume semnificative de bani. În acest context, Babiuc Constantin Gavril a apelat la judecãtorul Bãrbuþã Bogdan Ilarion Costicã, din cadrul Judecãtoriei Rãdãuþi.” 69 de hotãrâri, ilegale Dupã un plan bine elaborat între Babicu ºi Bãrbuþã, problema cu cele 79 de parcele ºi-a gãsit rezolvarea la Judecãtoria Rãdãuþi. Astfel, judecãtorul Costicã Bãrbuþã a emis pe 22 martie 2005 nu mai puþin de 21 de hotãrâri judecãtoreºti. Douã lunã mai târziu a emis alte 25 de hotãrâri. În septembrie au fost emise alte 12, iar în octombrie ultimele 11 hotãrâri. În total 69 de hotãrâri judecãtoreºti prin care Babiuc a intrat în poseia celor 79 de parcele. De la Babiuc terenurile au ajuns în proprietatea firmei Schweighofer. Pe terenurile cu pricina, austriecii au înfiinþat în 2008 “Fabrica Rãdãuþi”, fiind inclusã în compania Egger. Potrivit datelor de pe site-ul companiei, la Rãdãuþi se debiteazã anual 1,4 milioane metri cubi de lemn rotund ºi se produc în jur de 165.000 de tone de peleþi. 70% din materialul lemnos provine din România, iar restul din Ucraina. Ioan Banciu, country manager la Egger, a declarat pentru Hotnews cã: “”terenurile s-au achiziþionat cu respectarea legislaþiei în vigoare, documentele fiind autentificare la notariatele publice”. Autor: Petru Zoltan Sursa: Jurnalul.ro Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Iulie 2014, ora 19:19
|
|
Postat pe: 6 Iulie 2014, ora 19:20
|
|
Postat pe: 17 Iulie 2014, ora 10:53
Care e diferenta dintre Dan Voiculescu si Elena Udrea? Doar de varsta si sex In categoria NOUTATI, POLITICA / de Nationalisti.ro / la data de 15 iulie 2014 ,la 04:01 / voiculescu-udrea Fãrã îndoialã, Dan Voiculescu și Elena Udrea se numãrã printre cele mai toxice personaje nu doar din spectrul politic, ci din întregul spațiu public, de dupã 1989. Aparent, ei par extrem de diferiți, dar lucrurile care-i unesc sunt mult mai multe decât cele care-i despart. De fapt, cei doi seamãnã ca douã picãturi de apã, și nu mã refer la aspectul fizic fiindcã acolo lucrurile sunt clare: ea e blondã, el, pleșuv. Și o sã mã explic de ce aceste douã detestabile personaje seamãnã atât de mult între ele. Amândoi au ajuns extrem de bogați, originea averilor în fiecare caz fiind extrem de dubioasã. Despre el se vorbește cã a subtilizat banii Securitãții, în timp ce Udrea și fostul soț au fãcut avere în cârdãșie cu oameni care au avut legãturi cu fosta Securitate. În afaceri amândoi sunt bãgați în imobiliare și agriculturã, domenii cu evaziune mare și corupție așijderea. Și unul, și altul sunt lideri de partide, ce-i drept cam de rahat. (Mã rog, Voiculescu e acum președinte fondator). Deosebirea este cã Felix și-a fãcut singur partidul, iar „prima blondã a țãrii” l-a primit pe tavã de la Traian Bãsescu. Ușor avantaj Varanul! El a fost turnãtor odios al Securitãții, ea n-a avut aceastã „șansã”, fiind prea micã pe atunci. Dar la modul în care se comportã, la parvenitsmul ei, în mod cert nu rata ocazia de-a fi colaborat dacã ar fi putut. Oricum, avantaj subțire Nuți Udrea! Amândoi sunt ahtiați dupã cultul personalitãții. „Domnului profesor” i se ridicã grețoase ode în propriul trust de presã, ei, pe unde are intrare. Și mai are destulã. Oricum, ca exercițiu de imaginație, dacã era în locul unei alte Elene, „savantã” celebrã înainte de 1989, ar fi fost infinit mai omagiatã. Și în zilele noastre au fost destule momente în care elogiile la adresa ei, fãcute mai ales de colegi de partid, au fost incredibil de puturoase. Ea știe însã sã și ofere dezgustãtoare scene ale cultului personalitãții, obiectul admirației fiind Traian Bãsescu. Nici lui Ceaușescu nu i s-a înfipt atât de bine limba în fund, cum știe sã facã „blonda” cu dosul prezidențial. Așa cã, ușor avantaj Felix! Atât Udrea, cât și Varanul au maculat cam tot pe ce au pus mâna. El a murdãrit ideea de Justiție, prin campaniiile pe care le-a dus trustul sãu de presã. A murdãrit, prin același trust, chiar și ideea de presã. Ea a murdãrit ideea de tânãrã generație în politicã. A dus în derizoriu și ideea de femeie în politicã. Egal peste tot. Atât Varanul, cât și Udrea fac tot posbilul pentru ca Victor Ponta sã câștige alegerile prezidențiale. El pe fațã, ea mai pe ocolite. Și mã explic. Atunci când un personaj detestat de toatã lumea, cum e cazul Elenei Udrea, înjurã pe cineva, îi face un bine, îi crește cota. Așa cum se spunea în urmã cu ceva ani, cã oricine era înjurat de Vadim Tudor, în mod cert este un tip onorabil. Orice înjurãturã a lui Udrea la adresa lui Ponta are ca rezultat câteva procente în plus pentru actualul premier. Și ea trebuie sã aibã o imensã dozã de paranoia ca sã nu-și dea seama cã este poate cel mai destestat, dar și destestabil, personaj din politica româneascã. Din nou, egal peste tot. Și ar fi multe alte asemãnãri dintre cei doi, s-ar putea scrie și un volum în acest sens. În orice caz, deși drumurile lor sunt separate acum, poate la un moment dat se vor uni. Iar acest lucru îl poate face, în primul rând, Justiția… De Ino Ardelean – DeBanat www.nationalisti.ro/2014/07/care-e-diferenta-dintre-dan-voicules... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Iulie 2014, ora 16:09
De la: Fl_Orion999, la data 2014-07-17 10:53:19 Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

mdaaaa....e absolut de inteles de ce n-a aparut in presa informatii despre asta : ca nu cumva sa le vina si altora ideea de a face la fel ....
Esti plina de cultura, ca broasca de par!!!