Info
x
Presedintele basescu:drumul cu spini al unui mare reformator
|
Fosta membra 9am.ro 283 mesaje Membru din: 17/04/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 18:45
De la: Mos_tautu, la data 2011-04-28 18:40:05Dl Crin Antonescu a semnat in 2009 �Declaratia de la Praga�. S-a jurat, in repetate randuri, ca este un adversar al dictaturii comuniste. Aceasta dictatura n-ar fi putut functiona fara Securitate. Securitatea, condusa de ofiterii �indrumati� de partid, se baza pe informatori (colaboratori platiti sau neplatiti). Dl Voiculescu a fost colaborator al Securitatii (poate si mai mult). Reiese acum ca dl Antonescu a semnat �Declaratia� dar refuza sa actioneze in spiritul ei. Cu alte cuvinte, isi incalca propria semnatura PAI CE TE MIRA LA EL ASA DE MULT ? IN SEARA DE 6 12 2009 INFIERA CU INDARJIRE LIBERALA PE GEOANA SI AI LUI,IAR PE 07 12 2009 DIMINEATA SE PUPA PE GINGII CU ......GEOANA......CE CUVANT,CARE ONOARE,CE CARACTER ??????????
Cu siguran�� ai cunoscut cel pu�in o dat� �n via�� lini�tea interioar� pe care o produce iertarea. Atunci c�nd nu po�i ierta, sim�i ceva greu �n tine, precum o ancor� aruncat� �n mijlocul m�rii care nu te las� s� �naintezi cu barca vie�ii.
|
|
vasile_vali 2835 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 18:48
De la: Dede_for_ever, la data 2011-04-28 15:12:19Afacerea Sterling pagubeste statul cu pana la 800 de milioane de dolari Ba, mos Bautu, voi -astia oranj'atii- nu stiti sa calculati corect deficitul bugetar existent si va pricepeti sa calculati profituri reduse prezumtive? Ba, mos Elucubratu, hai sa'ti pun o intrebare foooaaarte simpla: cat face un bok_picat_in direct plus un bok_prim_sinistru? {pt ca stiu ca nu te duce divla, iti dau un mic ajutor: da cu minus... }"NIHIL SINE DEO!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 18:56
De la: 9am243736, la data 2011-04-28 16:15:55De la: vaneamarin, la data 2011-04-28 16:11:16De la: 9am243736, la data 2011-04-28 15:36:21De la: vaneamarin, la data 2011-04-28 15:32:04De la: Dede_for_ever, la data 2011-04-28 15:30:11Dl Crin Antonescu a semnat in 2009 �Declaratia de la Praga�. S-a jurat, in repetate randuri, ca este un adversar al dictaturii comuniste. Aceasta dictatura n-ar fi putut functiona fara Securitate. Securitatea, condusa de ofiterii �indrumati� de partid, se baza pe informatori (colaboratori platiti sau neplatiti). Dl Voiculescu a fost colaborator al Securitatii (poate si mai mult). Reiese acum ca dl Antonescu a semnat �Declaratia� dar refuza sa actioneze in spiritul ei. Cu alte cuvinte, isi incalca propria semnatura. Ce dracu' bati campii ?....Te-a pus Base ca pe idiotul asta care... "este multi PDListi si are toti dreptate" sa faci circ pe aici ,sau, doar asa esti tu ,un prost care simte nevoie sa bata campii ?Bai,aduna-te dracului si sau spui ceva cat de cat inteligent sau 'te-n... Boi ca tine si ca asta care a deschis topicul ,am vazut prea multi ca sa mai am toleranta fata de ei .Doar Silviu mai are toleranta fata de imbecili portocalii,puteti sa-l contactati pe el ....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 19:00
De la: 9am243736, la data 2011-04-28 15:24:29De la: vaneamarin, la data 2011-04-28 15:21:25De la: Dede_for_ever, la data 2011-04-28 15:18:00Iancu: Contractul cu Sterling s-a negociat �i semnat f�r� baz� legal� Toarrasu Idioten, probabil stii din experienta cum va selecteaza basecsu de prin X-Files, alias Arhiva Secu...Si cum ai pb. cu "mapa profesionala", normal ca fiind "selectat" in IOT {Idioten Orange Team}, crezi ca se aplica si la "ailalti" aceeasi baza de selectie=dosar... Hai, fii si tu o data sincer in chinuita ta viata de toarras, cate bube negre ai in CV? Sa le cautam noi sg. la CNSAS? No pb., dupa 2012, vor aparea CEL MAI TARZIU, komunistule! "NIHIL SINE DEO!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 19:00
De la: SILVER_9AM, la data 2011-04-28 18:34:15De la: gabigabi, la data 2011-04-28 18:02:22De la: SILVER_9AM, la data 2011-04-28 17:32:39De la: gabigabi, la data 2011-04-28 16:47:25hopa asa, 9AM : zici c-am postat cu succes ? esti sigur ? pe ce te bazezi cind faci o asemenea afirmatie ? pe faptul ca fost comunist si colaborator al securitatii,....fost nomenclaturist in ultimul guvern al lui Dascalescu, s-a "jurat" ca s-a lepadat de comunism si l-a infierat ? pe asta ? pfoaiiii, da' ce naiv esti ! da' nu vezi cu ochiul ce Ambitii Totalitare are ? chiar atit de orbi sunteti sau sunteti multi si prosti ?
|
Mos_tautu 235 mesaje Membru din: 25/03/2011 |
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 19:13
Mai vaneamarin,as putea sa-ti spun BOULE cum te adresezi tu,cu educatia ta de lumpen dar respect foarte mult acest animal,fostul tractor al saracului, pentru persistenta sa,efortul si umilinta sa,cand hranea familia taranului.De aceia nu o sa-ti spun bou,pentru ca nu meriti si nu vreau sa insult acest animal facand o paralela intre tine si bou.
Cat despre prostie si incapacitate ai berechet ca avocat veros al cauzei pierdute a PNL dar care nu mai este PNL din moment n ce Porumbel colaboreaza cu securistul Felix. Bai Bivole(scuze pentru Bivol) tu ai ridicat problema Sterlingului si dai date,ca si cum ai fi la un proces de divort. Parca nu am sti de relatia lui tariceanu cu Sterling-ul. Dar Bivole,nu este vorba de Sterlingul acela,acolo marii oameni politici,ca Stolojan,au procedat corect.Este vorba de fapta lui Tariceanu de a vinde Sterlingului o parte a tarii care nici nu era castigata la Haga. Dar tu crezi ca daca esti prost ca om si avocat poti induce in eroare pe oricine.Este vorba de fapta lui tariceanu dinainte de a fi maturat de la putere. Nu Sterling a gresit,este o firma care vrea contracte avantajoase ci in nimicnicia lui, acel prim-ministru care se crede liberal,tariceanu si care a comis o tradare a intereselor Romaniei pe care se presupune ca era obligat sa-i apere interesele. Asa ca nu o fa pe desteptul cu contractele semnate cu mult inainte si cu prim ministri loiali tarii. Cat despre tampitii pe care i-ai vazuit,apoi mai bine uita-te in oglinda si vei vedea ce n-a vazut Parisul. Esti o epava in domeniul juridic.Relatiile de drept au timp si spatiu. Tu crezi ca introducand lucruri in alt spatiu si alt timp poti spune ca lucrurile se interconditioneaza.Nu prostule,nu o fac. Poate la voi la tribunalul din Ciorogarla unde te crezi Bou ,dar nu ai inca demnitatea boului asa ca nu esti nici bou,ci un lumpenproletar din pegra unei mahalale. Esti doar un periferic sociopat,prost pregatit profesional,care te vari printre forumisti destepti. Cat despre etica(cauta in DEX) s-ar cuveni sa ne respectam. Partidele romanesti sunt parteneri care se rotesc democratic la putere. Toate au onoarea lor. Forumistii nu sunt dusmanii Romaniei,si cei care stiu sa foloseasca libertatea si democtatia nu se insulta.Isi confrunta doar niste puncte de vedere. Dar ce poti pricepe tu din acestea? Pentru a reabilita onoarea boului,daca voi vedea un bou il vio numi ca pe tine Vadim Tudor Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 19:39
De la: Mos_tautu, la data 2011-04-28 19:13:01Mai vaneamarin,as putea sa-ti spun BOULE cum te adresezi tu,cu educatia ta de lumpen dar respect foarte mult acest animal,fostul tractor al saracului, pentru persistenta sa,efortul si umilinta sa,cand hranea familia taranului.De aceia nu o sa-ti spun bou,pentru ca nu meriti si nu vreau sa insult acest animal facand o paralela intre tine si bou. Ba, mos Lumpen {ca tot iti place cuvantul}, il faci tu, un biet copiator, "mare" pe shtrolojean? Poate in grade securistice, ba mosule ca ia uite un fragment din "gandirea" iekknomika a "marelui" [in epoleti] toarras shtrolo. Intrebat fiind "cine va plati pagubele produse romanilor de gaurile negre= Dacia Felix, Credit Bank, Albina, Banca Religiilor, Bancorex s.a. falimente rasunatoare", acest bobu_in_economie [ca si bok in constitutionalism] raspunde: "cine altcineva decat poporul, ca altcineva nu mai exista?!". Ba, mos Taunu, daca tu crezi ca noi am uitat tampeniile confiscatorului_de_valuta, esti ori vreun puroi fetid oranj, ori un gurist degrab' a hali primul motz cazut de sub turul pantalonilor stapanilor! "NIHIL SINE DEO!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 425 mesaje Membru din: 27/03/2011 |
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 19:49
[email protected] bag si io aici,fara sa discut politica, ci cu scopul sa te intreb daca esti sau nu ,,sofronie'' ,fapt care m-ar ajuta enorm sa demasc o tiritura care m-a confundat cu tine ,dedublindu-se intr-un obiect ,,fraudulos''...ti-as multumi daca mi-ai raspunde pe privat , sau aici,asta pentru ca incepe sa miroasa[el/ea] si are o activitate intensa in ultima vreme...
Multumesc anticipat,astept raspunsul tau... Raporteaza abuz de limbaj
vesti bune,dupa multe greutati si suferinte...
|
|
|
|
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 20:01
De la: Mos_tautu, la data 2011-04-28 19:13:01 |
|
De la: gabigabi, la data 2011-04-28 19:00:31De la: SILVER_9AM, la data 2011-04-28 18:34:15De la: gabigabi, la data 2011-04-28 18:02:22De la: SILVER_9AM, la data 2011-04-28 17:32:39De la: gabigabi, la data 2011-04-28 16:47:25hopa asa, 9AM : zici c-am postat cu succes ? SI VOI ASTIA LIBERALII CE FACETI ? DELIRATI ? SUNTETI HIPNOTIZATI DE TRUSTURI ? VAI DE CAPUL VOSTRU DE ........NEINTELESI........DAR CINE SA VA INTELEAGA PE VOI ? Raporteaza abuz de limbaj
Cu siguran�� ai cunoscut cel pu�in o dat� �n via�� lini�tea interioar� pe care o produce iertarea. Atunci c�nd nu po�i ierta, sim�i ceva greu �n tine, precum o ancor� aruncat� �n mijlocul m�rii care nu te las� s� �naintezi cu barca vie�ii.
|
|
.
|
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 20:02
Mosule,sunt dispus la un dialog cu tine, ca am chef si sa ma distrez si sa umilesc un papagal basescian cum esti tu .Hai spune tu (dar scurt ,nu imi da texte de kkt lungi si in care nu spui nimic) ce anume a facut Tariceanu in celebra si vehiculata (de catre PDL
) ,afacere Sterling? .Hai,studiaza cuminte FAPTELE si apoi spune-mi clar :1)Tariceanu raul a furat conform ordinului X suma de Y lei 2)Tariceanu a luat spaga X lei si mi-a spus o vecina 3)A pierdut Romania suma de X Euro din cauza lui Tariceanu si justific prin ... Nu bate campii, ci vorbeste clar si la obiect, nu asa cum ai facut pana acum.Hai ca te astept cu nerabdare .DECI...CE A FACUT RAU TARICEANU IN "AFACEREA" STERLING ?(afacere cu care de fapt nici nu a avut tangenta in chestiile esentiale Tariceanu ,este una din marile porcarii "de atac" ale PDL-ului, un jigodism teribil,dar inca neinteles de romani-ei raman cu strigatul cel mai tare in cap, din pacate ...) PS:Iti repet rugamintea mea,NU BATE CAMPII CI RASPUNDE SCURT SI LA OBIECT !Ce a facut deci Tariceanu ?... |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 20:12
De la: vaneamarin, la data 2011-04-28 20:02:05Mosule,sunt dispus la un dialog cu tine, ca am chef si sa ma distrez si sa umilesc un papagal basescian cum esti tu .Hai spune tu (dar scurt ,nu imi da texte de kkt lungi si in care nu spui nimic) ce anume a facut Tariceanu in celebra si vehiculata (de catre PDL 1 A CONCESIONAT UNEI FIRME RESURSE NATURALE (POSIBILE) 2 A LUAT NEVASTA'SA UN COMISION F. GRAS IN CALITATE DE NOTAR,PERFECTAND O AFACERE DINTRE STATUL ROMAN SI O FIRMA.......CEVA GEN BOTIS 3 DA,A PIERDUT ROMANIA DIN CAUZA LUI TARICELU MULT,SALARIILE BUGETARILOR REDUSE CU 25% ,INFLATIA CARE SUGRUMA ROMANIA,VIATA GRE CARE AU AVUT'O ROMANII DIN CAUZA CHELTUIRII NESABUITE A REZERVELOR VALUTARE DIN BNR+DEFICITUL BUGETAR LASAT DE 5,4% CONCLUZIA A FOST UN GUVERN FOARTE ...........PERFORMANT
|
|
Dede_for_ever 271 mesaje Membru din: 25/03/2011 Oras: Cernavoda |
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 20:36
Dl Crin Antonescu a semnat in 2009 �Declaratia de la Praga�. S-a jurat, in repetate randuri, ca este un adversar al dictaturii comuniste. Aceasta dictatura n-ar fi putut functiona fara Securitate. Securitatea, condusa de ofiterii �indrumati� de partid, se baza pe informatori (colaboratori platiti sau neplatiti). Dl Voiculescu a fost colaborator al Securitatii (poate si mai mult). Reiese acum ca dl Antonescu a semnat �Declaratia� dar refuza sa actioneze in spiritul ei. Cu alte cuvinte, isi incalca propria semnatura.
|
Pace_Voua 311 mesaje Membru din: 4/03/2011 Oras: Fagaras |
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 20:49
Dl Crin Antonescu a semnat in 2009 �Declaratia de la Praga�. S-a jurat, in repetate randuri, ca este un adversar al dictaturii comuniste. Aceasta dictatura n-ar fi putut functiona fara Securitate. Securitatea, condusa de ofiterii �indrumati� de partid, se baza pe informatori (colaboratori platiti sau neplatiti). Dl Voiculescu a fost colaborator al Securitatii (poate si mai mult). Reiese acum ca dl Antonescu a semnat �Declaratia� dar refuza sa actioneze in spiritul ei. Cu alte cuvinte, isi incalca propria semnatura.
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 20:51
Gabriel Liiceanu: �Din nou despre lichele�
Pe 30 decembrie 1989, Gabriel Liiceanu a scris �Apel catre lichele�, un text aparut la rascrucea dintre doua epoci. Au trecut de atunci 18 ani de �tranzitie� si suntem in preajma celui de al cincilea ciclu electoral. Dar unde ne aflam de fapt? Lichelele, invitate atunci sa faca �un simplu pas inapoi�, mai au vreo actualitate? 13 Mai 2008 Gabriel Liiceanu Gabriel Liiceanu Sursa: Mircea ResteaCred ca am dat o noua demnitate cuvantului �lichea� in limba romana. Am luat cuvantul acesta de pe strada si, scotandu-l din banalitatea injuriei, l-am imbracat in hainele Istoriei, i-am dat un sens hermeneutic si, astfel, un prestigiu pe care nu-l avea. Licheaua eterna Indeobste, este considerat lichea orice individ activ in producerea raului altuia de dragul binelui propriu. O lichea nu sta prea mult pe ganduri cand e vorba de a-si construi capatuiala pe nenorocirea semenului sau. Licheaua este infractorul lumii morale. Dand ici si colo lovitura in vietile noastre, ea coloreaza de fapt peisajul lumii cu pitorescul ticalosiilor sale. Dar oricat de mare ar fi fervoarea cu care isi fabrica abjectia, licheaua ramane izolata in propria ei performanta individuala. Simpla punctuatie intr-un registru al raului, fapta sa �nu cuprinde lumea� si nu ia chipul unei epoci istorice. Prezenta in orice societate, licheaua opereaza in spatiul universalitatii raului lipsit de o determinare istorica anume. Aceeasi in Roma antica sau la o curte feudala, aceeasi in Europa sau in Extremul Orient, ea este licheaua eterna. Comunismul. Licheaua capata demnitate In schimb, �licheaua mea�, spre deosebire de licheaua eterna, reprezinta o epoca si, confiscand puterea, iese din cotidian si se organizeaza ca urgie planetara. Pentru ca raul facut semenilor de dragul binelui propriu se instituie ca politica de stat, lichelismul devine regula a lumii si sistem. Incepand din acest moment, licheaua creeaza istorie. Lucrul acesta s-a petrecut in comunism. Spre deosebire de celelalte epoci ale istoriei, comunismul absoarbe toate lichelele existente difuz si cotidian, le starneste pe cele care nu existasera decat latent si, alegandu-le pe toate dupa vocatia lor de lichele, le organizeaza si le asaza pe scena istoriei ca �putere conducatoare in stat�. �Splendoarea� comunismului, capacitatea lui infinita de a seduce si longevitatea lui vin toate din faptul ca, in el, lichelismul prolifereaza la adapostul unui ideal. Dupa ce, in confruntarea cu realitatea, idealul se goleste de sens si ajunge simpla carcasa, in locul ramas gol incape de minune toata scursura umanitatii. Cand izvoarele fanatismului au secat, asadar cand prostia si resentimentul atatate clipa de clipa nu au mai putut hrani si tine in picioare idealul, s-a recurs in mod firesc la lichele. Crimei facute initial din convingere i-a luat locul cea executata din interes si cu sange rece. Pentru prima oara in istoria omenirii, nemernicia a devenit apriori rentabila. In loc sa fie prigonita, ea a fost rasplatita, educata si ocrotita. In felul acesta, licheaua s-a latit peste lume si a capatat demnitate istorica. Ocupand intregul spatiu public, ea a ajuns model al reusitei, a capatat morga si a inceput sa se miste printre noi cu un aer firesc. Un apel atat de simplu Acestea au fost �lichelele mele�, cele pentru care, in 30 decembrie 1989, am scris un Apel. De vreme ce acest apel a fost facut in numele tuturor celor care, aruncati pe celalalt mal al istoriei, isi contemplau acum viata facuta praf dupa cateva decenii de comunism, �lichelele mele� erau de fapt lichelele noastre. Erau �ale noastre� si le aveam in comun cu celelalte state ale Europei de Est iesite din comunism. Ceea ce se cerea in acel Apel era atat de simplu! Se cereau, de fapt, evacuarea de pe scena publica a lichelei organizate istoric in comunism si intoarcerea la �licheaua eterna�. Se cereau iesirea lichelei noastre din istorie, incetarea rolului ei istoric-activ, trimiterea ei �la vatra�. Se cereau eliminarea concentratului letal de lichelism din viscerele societatii, recuperarea sarbatoreasca a lichelei traditionale si, astfel, revenirea la doza fireasca de lichelism a oricarei societati normale. Atat se cerea, de fapt. Restul, adica apelul la prezumtivele resurse de cainta si sfiala ale lichelei noastre istorice, tinea de o conjuncturala retorica si ipocrizie. Licheaua in tranzitie Ce s-a intamplat apoi? Proaspat iesita din comunismul pe care-l facuse cu putinta, licheaua noastra s-a uitat in jur. Citind in politetea privirii noastre perspectiva impunitatii ei, ea s-a grabit sa descinda pe celalalt mal al istoriei o data cu noi. Doar calatoriseram atata amar de vreme impreuna! Ajunsa in �imperiul tranzitiei�, prima ei grija a fost sa isi grefeze un nou corp pe structura osoasa a lichelismului vechi. Nu era pacat sa ramana in paragina o intreaga logistica a Raului? Vechea ordine sociala fusese abolita, dar nu si apucaturile ei. Dupa ce primul frison de spaima a trecut, aroganta, lacomia si vulgaritatea - precum si acel mod, specific celui care inhata puterea, de a considera nemurirea din perspectiva lumescului - au reaparut la lumina. Fusesera atat de multi! Si, dincolo de toate, ii unea, pe langa amintirea urateniilor facute impreuna, nevoia de a le ascunde cat mai bine. Rezultatul a fost licheaua paradoxala, o stranie prelungire a lichelei totalitare in dublul ei postcomunist cu masca democrata. Nu ne-am vandut tara Performanta acestui nou tip de lichea istorica este ca, dupa ce si-a nenorocit deja semenii o data prin prestatia ei in �vechiul regim�, in loc sa se retraga de pe scena sociala, persista, metamorfozata in �om politic democrat�, pentru a-si nenoroci semenii a doua oara. Tocmai pentru ca a trecut cu bine, amplificandu-si anvergura, pe celalalt mal al istoriei, ea este licheaua autopotentata istoric. Ceea ce o tine strans legata de vechea lichea nu este doar identitatea fizica de persoane, de cadre, de categorii sau de grupuri, ci trasatura pe care o are in comun cu licheaua comunista: obtinerea sistematica a binelui propriu de pe urma nenorocirii sistematice a unui popor intreg. Nou, in schimb, este ca minciuna, jaful si distrugerea - triada sacra a pragmaticii comuniste -, incepute in urma cu cateva decenii, dar potentate acum de perspectiva imbogatirii nelimitate, sunt puse in slujba unei rapacitati fara precedent. Acum se merge la lichidare totala. Licheaua tranzitiei - paradoxala si autopotentata istoric - nazuieste sa aiba tot: taie padurile cu o frenezie noua, privatizeaza fraudulos sursele de energie si parcurile publice, darama casele care fac istorie pentru a pune in locul lor hoteluri cu multe etaje, da pomeni preelectorale ca sa poata, odata realeasa, sa suga mai bine ce a mai ramas de supt. Tot ce a invatat in comunism in materie de eschiva a binelui public si de ne-iubire de tara poate fi aplicat acum. �Nu ne vindem tara!�, aforismul ipocrit al unui patriotism in extaz din anii �90, nu era decat expresia retorica a depozitarii prazii in vederea ulterioarei ei impartiri. Pentru licheaua tranzitiei, �tara� era numele de cod al acestei prazi istorice, provizia de furt national planificat pe urmatorii ani. Nu am vandut atunci, scump si in afara, ceea ce in 18 ani ar fi putut produce bogatie interna. In curs de reorganizare, �lichelele noastre� proiectasera sa poata cumpara intre timp totul pe nimic, lasand celorlalti doar mizeria si dezolarea locului golit. Pe noi cine ne iubeste? Niciodata in istoria ei, Romania, de grija careia licheaua tranzitiei se da de ceasul mortii in preajma fiecarui ciclu electoral, nu a fost mai putin iubita. Inainte, licheaua comunista nu avea unde sa fuga cu banii si, de aceea, la limita, nici nu avea ce face cu ei. Spatiul de miscare ii era fatal limitat la cateva privilegii amarate, pentru care insa marea masa o invidia. Acum insa, o data cu �globalizarea�, furtul a capatat sens, caci banii, putand circula planetar, au de-acum unde sa fie pusi la adapost. De ce licheaua, reinstalata in istorie cu surplusul bogatiei sale, si-ar tine banii tocmai in tara din care i-a furat si pe care, oricum, in visurile ei de marire, a harazit-o de mult falimentului istoric? Am incercat sa fac in aceste randuri genealogia lichelei actuale. In urma cu 18 ani, lichelele fusesera rugate sa faca �un simplu si tacut pas inapoi�. Astazi, apelul la un �pas inapoi� nu mai are sens. Un pradator care inhata nu mai da drumul prazii niciodata. Apel catre lichele Sunteti putini in mijlocul acestui popor, de vreme ce el s-a putut regasi peste noapte cu o asemenea forta si gratie; si totusi multi, daca ati putut face cu putinta, hrani si cautiona oroarea vreme de 40 de ani. Voua, acestor multi-putini, va adresez urmatoarea chemare: Lasati o respiratie mai lunga intre ultimul omagiu pe care l-ati scris, intre ultima sedinta in care v-ati exprimat entuziasmul pentru realegerea lui Ceausescu la cel de al XIV-lea Congres si adeziunea grabita pe care ati venit sa v-o dati in zilele in care timisorenii nu terminasera sa-si ingroape mortii si in care sangele de pe Bulevardul Magheru si din Piata Palatului nu se zvantase inca. Nu mai strangeti o vreme, barbateste, mana colegilor vostri si nu-i mai priviti senini in ochi. Lasati sa se intrevada o urma de sfiala in privirea voastra. Fiti o vreme stingheri. Nu mai apareti la televiziune. Nu mai scrieti in ziare. Nu va mai ridicati glasul decat pentru o scurta cainta, caci altfel il ridicati din nou in minciuna. Lasati cuvintele sa spuna ceea ce spun; nu mai folositi o vreme vorbele �demnitate�, �libertate�, �constiinta�, �dreptate�, �popor�. Nu asasinati aceste cuvinte. Renuntati la alibiuri morale spunandu-va ca ati facut neincetat raul ca sa puteti face din cand in cand binele. Sa nu va fie frica, ci doar, din cand in cand, o lunga si insuportabila rusine. Cautati atunci un parinte care si-a pierdut in zilele acestea copilul si cereti-i iertare. Intrati in noul an meditativi. Si aprindeti o lumanare pentru cei morti si pentru voi. Iar daca veti da curs acestei chemari, veti inceta sa fiti lichele si veti primi recunostinta noastra. Va vom iubi. 30 decembrie 1989 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 20:54
Gandirea novatoare a PD-L
Este foarte greu stazi sa te consideri de dreapta fara a porni de la doctrina liberale,bineinteles modernizata pentru secolul XXI.PD-L isi asuma acum principiile liberalismului si doreste a fi un pol de reunificare a fortelor de dreapta.Acest lucru isi are temeiuri doctrinare in cadrul PD-L. -Permanentele crize ale aliantei DA si esecul fuziunii dintre PNL si PD . -Lipsa unei viziuni de clarificare doctrinara a partidelor pretinse de dreapta,ceea ce duce la esecul coagularii unui pol de dreapta. -Desinteresul arogant al celor care isi zic de dreapta de importanta si necesitatea atragerii unor grupe sociale mijlocii,si,sa zicem bazdacul de anu cobora spre o identitate de centru-dreapta pentru a veni in intampinarea acestui unor mase mari de elctori,deoarece nu a putut sesiza schimbarile sociale prin aparitia grupurilor de intreprinzatori,aderenta intelectualitatii la ideile liberale,a unor paturi muncitoare calificate.Cei din PNL sau PC considera identitatea de dreapta un fel de boierie ereditara pentru ca poporul,le miroase. -Mai mult,partide ca PNL,PNTCD au desamagit aceste clase dinamice care asteptau de la aceste partide sa fie motorul unificarii dreptei si a constructiei unei doctrine concordante momentului,si nu doar o miscare in deriva si conjucturala, abandonand proiectul de unificare a dreptei romanesti. Ei nu au putut sa-l inteleaga pe politicianul Basescu numai pentru ca nu purta papion si nu facea parte din ceea ce ei cred ca sunt,adica o elita,eventual cu fosti boieri sau industriasi. Pretentia unei asa zise fidelitati doctrinare este ambigua daca nu este urmata de fapte. Confuzia doctrinara a dus treptat la pierderea credibilitatii,inlocuirea managementului organizational cu metode de conducere arbitrare si mai ales in interesul unui grup restrans, PNL pierzand initiativa in elaborarea si promovarea strategiilor de desvoltare economica si sociala a tarii.S-a pierdut cheia intelegerii evolutiei politice a momentului. Lansarea platformei PD-L prevede: 1.Crearea in PD-L a unei baze de coagulare politica,conform statutului , pe baza de dialog si competitie. 2.Numirea unei conduceri care sa-si asume exigenta unirii tuturor fortelor de dreapta,cu politicieni de marca cum sunt Stolojan sau Stoica. 3.Clarificarea doctrinara printr-o larga discutie publica,fara de care nu poate exista o clarificare doctrinara si nu punerea pumnului in gura dizidenei din partid. 4.Constituirea unei punti intre fortele politice de centru-dreapta si masa de simpatizanti sau nehotarati si care astazi sunt tinute in afara dialogului si a circuitului politic de gruparea oligarhica, crearea unei strategii postaderare. Toate aceste deziderate sunt insa indeplinite de platforma democrat-liberala,care reprezinta curentul de opinie a celor care doresc o doctrina de dreapta.Ori,nu se putea sta indiferent la derapajele strategice ale actualei conduceri PNL.PC,PNTCD,UDMR etc si, nici nu se poate accepta ca invocarea istoriei de partide istorice le-ar salva de la iesirea de pe scena politica. Ar exista o serie de prioritati de actiune,bine conturate in doctrina politica a PD-L.Directia strategica a P.D-L. enumera etapele istoriei postdecembriste a ale formarii dreptei romanesti si specifica mai ales esecurile PNL si PNTCD ca si impostura PC. In anii 1990-92 a existat sansa reunificarii miscarii anticomuniste dar erorile strategice a facut sa nu poata realiza acest lucru si doar Corneliu Coposu a avut verticalitatea de a organiza o opozitie anticomunista si de a crea Conventia democrata,esuata dupa decesul Seniorului. PNL are vina de a fi ratat unificarea fortelor de centru dreapta,caci obiectivul aliantei DA nu a fost numai unul anti PSD ci si sa asigure o guvernare eficienta a Romaniei,sa puna in practica un alt mod de a face politica,pentru ca astfel sa devina ceva cu totul deosebit fata de toate guvernarile postdecembriste. Alianta Fortelor de dreapta trebuia sa fie o prima formula unificatoare a fortelor de centru dreapta care urmeaza a se implini prin formarea unui mare partid,ca alternativa la maniera postdecembrista de a face politica,echilibrand astfel scena politica pentru mai multe cicluri electorale Delegatia permanenta a PNL se inseala (24 febr.2006) cand spunea ca au disparut ratiunile aliantei DA si ca aceasta se poate inlocui de partidele componente. Pe scurt, conducerea actuala a PNL sau PNTCD sunt acuzate de o �ntemeiere analitica superficiala, o viziune ingusta pe termen scurt, o totala lipsa de viziune pe termen lung, precum si o vointa politica paralizata de obsesia actelor politice marunte,toate punand sub semnul �ntrebarii chiar viitorul partidului,ca sa nu mai vorbim de preluarea partidelor de catre oligarhi. Platforma de dreapta este menita sa exprime pozitia novatoare in contextul acestei dezbateri si sa creeze un cadru pentru solidarizarea tuturor celor care cred in viitorul democrat-liberalismului cu obiectivele: -o noua viziune asupra guvernarii prin asumarea esecurilor si a corectiilor necesare pentru depasirea acestora; -reforma clasei politice si aboirdarea politicii in maniera europeana,mai ales azi cand fortele de dreapta din Europa au castigat majoritatea alegerilor. -clarificarea doctrinara in cadrul dreptei prin elaborarea unui nou proiect politic de unificare a fortelor de centru-dreapta; Doctrina noua, popular-liberala,este inovatoare deoarece in ea sunt cuprinse si masuri sociale,care depasesc liberalismul clasic,egocentric,dupa formula, prin noi insine.Popularitatea,lupta pentru o adeziune de masa a alegatorilor nu mai sunt siderate de aroganta specifica unor partide traditional de dreapta.Doctrina populara,in acest sens inoveaza doctrina de dreapta deoarece ea crede intr-un partid de mase,un partid care in jurul clasei mijlocii sa atraga categorii sociale tot mai largi,chiar din acele defavorizate. Ori liberalismul inchistat in aroganta oligarhica si dispretuitoare fata de poporul majoritar(Patriciu-Tariceanu) se adreseaza doar unei paturi de maxim 5% din populatie,in timp ce restul populatiei se crede dispretuita(a se vedea starea asistentei sanitare,starea incalificabila a agriculturii,a muncitorilor nevoiti sa lucreze ca sclavi sau sa emigreze in contrast cu oligarhii care au acapatat bogatiile tarii). Un partid de 15-17% cum este azi PNL nu poate avea vigoarea si pretentia de a conduce Romania |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 20:55
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 20:55
Despre plafonarea salariilor profesorilor: nu exista solutie in afara regulilor statului de drept!
Iata ca totul in viata se plateste. In ciuda avertismentelor scrise pe care le-am trimis presedintelui Romaniei la inceputul lunii octombrie 2008, impreuna cu Calin Tariceanu si cu Mariana Campeanu, ministru al muncii pe atunci, presedintele a considerat potrivit sa promulge legea de crestere a salariilor profesorilor, socotind ca si medicii, si profesorii, si militarii au drepturi la revendicari salariale similare. Emil Boc racnea ca din gura de sarpe: �Guvernul Tariceanu, daca nu are bani sa dea profesorilor, sa plece!� Iar Partidul Democrat, in campania electorala, promitea in dreapta si in stanga: �A doua zi dupa ce venim la guvernare, marim salariile profesorilor!� In perioada decembrie 2004 � octombrie 2008, salariile profesorilor au fost dublate. Media salariului net a urcat de la 750 de lei la peste 1600 de lei. Mi s-a parut corect sa facem acest lucru, cata vreme si PIB s-a dublat, de la 247 miliarde de lei in 2004 la 504 miliarde de lei in 2008. Cine spune ca salariile nu au avut o crestere sustenabila in timpul guvernarii liberale ignora, cu rea credinta, cifrele macroeconomice. Cum pentru anul 2009 se anunta o reducere a cresterii economice (nicidecum o scadere de peste sapte la suta in termeni reali) si, in plus, cresterea salariilor profesorilor ar fi antrenat o crestere similara pentru toate categoriile bugetare, am transmis presedintelui un calcul care arata ca acea sporire brusca a salariilor ar fi dus, pe ansamblu, la un deficit bugetar suplimentar de patru procente. Avertisment inutil. Ce nu face omul politic pentru un vot in plus? In situatia in care economia se contracta cu zece procente, asa cum s-a intamplat in 2009 � 2010, tot ceea ce poti face este sa pastrezi nivelul salarial in termeni reali sau, macar, in termeni nominali. Nici asta nu s-a intamplat, veniturile de natura salariala ale categoriilor de care vorbim � profesori, medici, militari, functionari publici � au scazut, in termeni reali, cu 40%, iar tertipul cu cresterea nominala de 15% in 2011 nu foloseste la nimic, cata vreme s-au amputat alte drepturi salariale si inflatia va fi in jur de 5%. In situatia in care acum, dupa o contractie de 10% a PIB as avea un alt punct de vedere decat atunci cand m-am opus acestei masuri abrupte in 2008, in conditii mai favorabile, nu as face decat sa ma contaminez de populismul si demagogia celor pe care i-am acuzat pana acum. De data asta, insa, apare un element in plus, care nu poate fi ignorat. Suntem in fata unei optiuni dramatice. Fie acceptam majorarile salariale imediate, cu consecinte imprevizibile asupra consolidarii bugetare, si asa fragile din cauza lipsei de pricepere a guvernantilor. Fie acceptam ca majorarile, altminteri insotite de hotarari judecatoresti definitive de aplicare, pot fi anulate prin asumarea raspunderii Guvernului (caci o ordonanta de urgenta cu acelasi continut nu ar trece de Parlament), ccea ce ar ridiculiza, pur si simplu statul de drept. In situatia in care,intr-un stat democratic, s-ar permite o asemenea oroare, anume anularea deciziilor judecatoresti definitive prin lege, atunci statul de drept nu mai valoreaza nici cat o rufa uitata pe franghie, pe vreme de ploaie. Daca Guvernul este primul care da semnalul nesupunerii in fata justitiei, orice e posibil. Iar ideea ca asumarea raspunderii legitimeaza o astfel de decizie nu are nici o relevanta. Aceasta nu va schimba natura ororii, ci doar va mari numarul agresorilor statului de drept, membrilor Cabinetului adaugandu-li-se parlamentarii majoritatii. Multiplicarea vinovatilor nu diminueaza niciodata vinovatia, ci, dimpotriva, o agraveaza. Suntem, aparent, intr-o situatie imposibila: salvam statul de drept sau salvam bugetul. Eu cred ca o asemenea optiune este imposibil de infruntat. Nu poti avea stat de drept cu o economie data de-a berbeleacul, tot asa cum o economie consolidata fara stat de drept nu face doua parale. Faptul ca acest Guvern ne-a adus in aceasta situatie este inca una dintre marile sale vinovatii in fata poporului roman. Eu zic ca, intai si intai, statul de drept nu poate fi supus nici unei negocieri ori alternative. Nu exista justificare pentru nici o masura care incalca regulile statului de drept. Aceasta este premisa de la care trebuie sa plecam. In anul 2008 am fost pus in situatii similare. Am socotit ca hotararile definitive in instanta trebuie aplicate. Nu poti fi om de stat, nu poti aspira la rolul de calauza pentru poporul tau ignorand justitia. Nimeni, fireste, dintre guvernantii de azi nu calculeaza sutele de milioane de euro pe care le-am platiti ca urmare a legilor neatente propuse de cei care m-au precedat. Pentru a nu afecta, insa, bugetul peste ceea ce el putea oferi, am negociat cu reprezentantii categoriilor sociale implicate (functionari publici, magistrati) o anumita esalonare a onorarii obligatiilor. Reprezentantii profesiunilor respective au fost rezonabili iar Ministerul Finantelor si-a onorat obligatiile. Inutil sa va mai spun ca dupa venirea la putere a Guvernului Boc intelegerile respective si obligatiile ce decurgeau in continuare au fost ignorate. Guvernul ar trebui sa negocieze cu reprezentantii profesorilor. Sunt convins ca acestia ar fi fost de acord cu o solutie care sa duca la aplicarea treptata a majorarilor. O esalonare pe care evolutia bugetara din urmatorii ani sa o poata absorbi, fara sa nasca dezechilibre. In fond, dupa atatea erori cu consecinte dramatice pentru romani, Guvernul e chiar dator sa ofere o asemenea perspectiva, chiar si fara hotarari judecatoresti ale instantelor. Cum spuneam, nu exista argumente pentru nici o solutie in afara regulilor statului de drept. Iar daca , totusi , Guvernul o va face si majoritatea parlamentara ii va tine isonul, vom sti definitiv daca ceea ce denumim Curte Constitutionala isi merita cu adevarat numele. |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 20:56
Tema zilei - 31 martie 2011: Astazi, la miezul noptii, iesim - in mod oficial - din recesiune(?!). Dar maine, oficial sau nu, incotro mergem?
Economia a primit ordin strasnic: in aceasta noapte vom iesi � in mod oficial, spune primul-ministru � din recesiune! Parca si vad multimile imbulzite pe strazi, privind catre cer, cu ochii dilatati, si racnind, ca in noaptea Anului Nou: �zece�noua�opt�sapte�sase�cinci�patru�trei�doi�unu�zero!!!!� Romanii se vor imbratisa, cuprinsi de o bucurie smintita, sampania va tasni din sticle, artificiile vor instela cerul! Calendarele vor deschide o pagina noua, istoria se va scrie cu litere luminoase. Am iesit din recesiune! Rar mi-a fost dat sa vad atata tembelism. Economia nu se schimba de la o zi la alta, precum trecerea la ora de vara. Nu stiu care este evolutia trimestrului I 2011 fata de trim IV 2010, se pare ca Guvernul stie acest lucru inaintea tuturor, chiar si inaintea economiei insasi, imi amintesc, insa ca trim.IV 2010 fata de trim III 2010 a avut o crestere infima. Mai stiu ca in trimestrul IV, cand zice-se ca economia a inceput sa creasca, piata muncii a mai pierdut peste o suta cincizeci de mii de salariati, Iata care este provocarea pe care o lansez Guvernului Romaniei, Fondului Monetar International, Institututlui National de Statistica si Bancii Nationale: vreau sa stiu daca exista vreun specialist al acestor institutii sau oriunde pe acest pamant care sa-mi demonstreze ca estimarile privind evolutia produsului intern brut nu au marja de eroare. Iar daca marja de eroare este mai mare de 0,1% (dupa calculele mele marja de eroare este de cateva procente), atunci Guvernul sa ne lase in pace cu aiurerile astea privind iesirea oficiala din recesiune dupa doua trimestre de crestere economica. La urma urmei, oficial se poate orice in Romania. Asta suna mai degraba trist. Din pacate, insa, vietile celor multi, zilnicele noatre ingrijorari, corvoade si deznadejdi, sunt cat se poate de neoficiale. Nu le veti gasi nici in Monitorul Oficial, nici in Anuarul statistic, ele zac bine ascunse in spatele cifrelor oficiale. Ca exista semne de revigorare, mai ales pe zona industriei si a exporturilor, e un fapt. Dar ca, in acelasi timp, criza e departe de a fi trecut, e si mai adevarat. Si ca relansarea va fi dificila si indelungata. Abia in 2014 � si cu putin noroc � vom ajunge la potentialul economic din 2008. Am pierdut aproape un million de locuri de munca si ne-am impovarat cu 25 de miliarde de euro datorie publica. Decalajele fata de celelalte tari ale Uniunii Europene au crescut si, prin toata atitudinea autoritatilor romane, am ajuns de batjocura lumii intregi. Sa ai ai tupeul sa te lauzi in aceste conditii, e prilej de mare mirare. Desfid pe oricine spune ca aceasta cadere economica dramatica este rezultatul dezechilibrelor acumulate in perioada precedenta de crestere economica. Nu existi nici o institutie ori vreun locuitor al acestei planete care sa fi imaginat in anul 2008 � ori chiar in prima jumatate a anului 2009 � cat de tare se va duce de-a berbeleacul economia romaneasca. Nici un indicator economic al anilor 2004 � 2008 nu sugera o asemenea prabusire, asemenea dezechilibre macroeconomice. Este incalificabil sa reduci salariile cu 25%, sa ridici TVA cu 20%, sa retezi numeroase drepturi salariale, sa-ti bati joc de politicile publice in domeniul educatiei si sanatatii, sa reduci investitiile publice la jumatate in termeni reali si totusi sa ai un deficit bugetar de sapte la suta si sa dublezi datoria publica!!! Mie, in locul celor care se tot lauda, din tara ori de aiurea, cu succesele acordului cu FMI si cu intelepciunea politicilor guvernamentale, mi-ar crapa obrazul de rusine. Din pacate, insa, in Romania bunul simt nu intra in categoria celor ce se intampla in mod oficial. |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 20:57
O acuzatie de-a dreptul cretina: PNL, partid moscovit!
In sfarsit, mastile au fost smulse de pe fetele politicii romanesti! Acum stim ce hram poarta fiecare: pedistii sunt proamericani, deci buni, in timp ce penelistii sunt filorusi, adica rai. Cei care au furnizat argumente pentru aceasta revelatie sunt � nici macar asta nu e sigur - unii functionari de la Ambasada Statelor Unite. Acestia au demascat pe unii dintre membrii marcanti ai guvernului liberal ca au dorit imbunatatirea relatiilor cu Rusia. Ceea ce, imediat, a dat ideologilor pedisti � daca poate exista asa ceva � si samurailor (femininul nu stiu cum e) shogunului presidential apa la moara sa califice in fel si chip PNL. Cristian Preda, europarlamentar PD, ofera proba decisiva: �La modul general, cei care erau stiuti de pro-americani sunt si in aceste analize pro-americani. Cei care sunt stiuti ca fiind mai degraba de obedienta moscovita sunt recunoscuti ca atare in analizele americane.� Suntem intr-o situatie halucinanta, de parca razboiul rece nu s-ar fi terminat. In clasa politica romaneasca exista pro-americani si pro-sovietici (Cristian Preda vorbeste pe sleau de nostalgiile sovietice, ca atasament si comportament, ale opozitiei politice). Guvernantii sunt pro-americani, opozantii sunt pro-sovietici. Ideea ca la douazeci de ani dupa caderea comunismului se mai fac astfel de disjunctii este stupefiant. A socoti ca cineva, daca doreste imbunatatirea relatiilor cu SUA, este antirus, tot asa cum daca cineva doreste imbunatatirea relatiilor cu Rusia este anti-american, este o gandire cu totul primitiva. Eu zic ca un om politic roman nu trebuie sa fie filo-nu stiu ce, el trebuie sa duca o politica proromaneasca. In acest moment un barbat de stat roman trebuie sa militeze atat pentru dezvoltarea relatiilor economice cu SUA, dat fiind ca investitiile straine americane in Romania sunt de abia cateva procente din totalul investitiilor straine, cat si pentru dezvoltarea relatiilor economice cu Rusia, cu care avem un deficit comercial de cateva miliarde de euro. Trebuie sa imbunatatim relatiile comerciale cu China, cu India, cu tarile Americii latine, piata pe care suntem complet absenti, cu tarile din Orient. Si n-am dat decat cateva exemple. Ca sa nu mai vorbim de numeroase piete internationale pe care le-am pierdut in ultimii douzeci de ani. Investitiile straine directe s-au prabusit in doi ani de la aproape zece miliarde de euro la trei miliarde si ceva iar deficitul commercial continua sa fie ridicat si noi discutam in termeni de excludere in ce priveste diplomatia economica? Pe ce lume suntem oare? In pozitia mea de ministru al economiei si finantelor al fost presedintele Comisiei mixte de cooperare romano-ruse. Un functionar sau un practicant de la Ambasada SUA a semnalat ca doresc imbunatatirea relatiilor economice cu Rusia. Ce e anormal in asta? Eram si presedinte al altor comisii mixte de cooperare (cu tari arabe, cu Turcia, cu India, cu Egipt, cu Israel). Cu multe alte tari am avut succese pe care cu Rusia nu le-am putut avea. Se cheama ca ne-am vandut cuiva? Raspunsul il da in revista �22� Andreea Pora care pune punctual pe i: �Mai mira pe cineva c� printre politicieni �i afaceri�ti sunt at��ia sus�in�tori ai intereselor ruse�ti, de la Geoan� la Vosganian, V�ntu �i Patriciu? Doar pentru cine nu a urm�rit cu aten�ie presta�iile lor publice e o surpriz�.� Suntem, deja, in cu totul alt registru, de-a dreptul halucinant. Textul atribuit Ambasadei SUA vorbea despre Vosganian ca despre o voce care vorbeste despre imbunatatirea relatiilor cu Rusia. In comentariul lui Cristian Preda respir deja noxe sovietice, iar in textul Andreei Pora devin deja un fel de mogul aservit intereselor rusesti. Si nu sunt singurul. Si Calin Tariceanu, cand a cerut retragerea trupelor din Irak, si Teodor Melescanu, si altii sunt in aceeasi situatie. PNL e un partid care, in combinatia USL a opozitiei politice, este intoxicat de nostalgii sovietice. Mai e putin si PNL va deveni un fel de PCR al anilor �20, condus de alde Cristescu Plapumaru si manuit de Komintern. Toata povestea asta e de un ridicol fara margini. Daca atacurile de acest fel nu s-ar fi indesit, n-ar fi meritat sa le dam nici o importanta. Ne vom astepta de aici inainte la tot felul de astfel de oribilitati. Nu e trist pentru noi ci pentru fapturi precum Adreea Pora ori Cristian Preda, care se lasa orbiti de patimi sic red ca astfel castiga bunavointa celor care nu stiu ce e bunavointa, asa cum nu au cunostinta de multe alte sentimente frumoase. Ma intre cum ar suna discutia asta despre imbunatatirea relatiilor, care cu americanii , care cu rusii, intr-o tara ca Germania, de pilda, care e in NATO dar care are cu Rusia relatii economice construite cu migala. Am fost la Berlin si n-am simtit in aer nici un fel de noxe sovietice. In ce priveste manierele si nostalgiile sovietice eu zic ca e cuviincios sa lasati PNL in pace. In orice scala privind tortionarii, securistii, informatorii, fostii dregatori comunisti ori pe cei cu maniere dictatorial-bolsevice, PNL se situeaza pe un modest, dar demn, loc ultim. |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 21:07
De la: vaneamarin, la data 2011-04-28 20:36:04De la: SILVER_9AM, la data 2011-04-28 20:12:52De la: vaneamarin, la data 2011-04-28 20:02:05Mosule,sunt dispus la un dialog cu tine, ca am chef si sa ma distrez si sa umilesc un papagal basescian cum esti tu .Hai spune tu (dar scurt ,nu imi da texte de kkt lungi si in care nu spui nimic) ce anume a facut Tariceanu in celebra si vehiculata (de catre PDL DA CRED CA VB. DE 2 LUCRURI DIFERITE.......APROPO,BOC A LUAT PE 10% DIN PERTOLIFER MAI MULT DECAT A LUAT STATUL ROMAN SUB NASTASE PE PACHETUL MAJORITAR......O AFACERE BUNA,NU CREZI ? PRESEDINTELE NU ARE NICI UN APORT IN FELUL SI STILUL DE GUVERNARE LIBERAL,SI TU VANIA NU ESTI PROST,STII DESTUL DE BINE ASTA !
|
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 21:23
PD/L/ISTI SUNTEM MULTI SI AVEM SI DREPTATEA DE PARTEA NOASTRA!
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 21:25
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 22:24
De la: 9am246017, la data 2011-04-28 21:25:01Dl Crin Antonescu a semnat in 2009 �Declaratia de la Praga�. S-a jurat, in repetate randuri, ca este un adversar al dictaturii comuniste. Aceasta dictatura n-ar fi putut functiona fara Securitate. Securitatea, condusa de ofiterii �indrumati� de partid, se baza pe informatori (colaboratori platiti sau neplatiti). Dl Voiculescu a fost colaborator al Securitatii (poate si mai mult). Reiese acum ca dl Antonescu a semnat �Declaratia� dar refuza sa actioneze in spiritul ei. Cu alte cuvinte, isi incalca propria semnatura. Dar unde e, toarrase, tov. basecsu in fraza lu' matale? Cum?, inca n'a fost deconspirat de CNSAS...aha, pe motiv de "imunitate".. Ba tisminetkiule, casca gura aici: intre felix si trahahaian nu e absolut nicio diferenta! Sg. amanunt "notabil" e ala ca microfilmul "mapei profesionale" basecsciene e in biroul lui silvian si are o valoaaaare,mama-mama, doar Academia de Arte "Ochiul si timpanul" o poate evalua: in posturi grase, contracte pe bani publici, in imprumuturi de 20 mld. pe care sa le platesca prostii, vb. altui securoi, tov. theeeeodoooor shtrooooljeeeaaaan! "NIHIL SINE DEO!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 22:32
De la: 9am246017, la data 2011-04-28 20:54:24Gandirea novatoare a PD-L Shto delaieshi tavarisci, ti s'a zgariat placa pusa la Modrogan? Ba placa_stricata, p'asta ai mai guitzat'o, dar intre cei 2 axoni si o dendrita pe care ii mai posezi, asta ar putea trece la cap. "patrupede oranj"! "NIHIL SINE DEO!" |
|
Te_Vad_Te_Vad 261 mesaje Membru din: 6/03/2011 Oras: Braila |
Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 07:00
VIITOARELE ALEGERI TREBUE SA DECIDA INTRE TRANZITIA COMUNISTA FARA SFARSIT SI SCHIMBARE
Nomenclatura comuniisto-securista din PSD,adica aceea care au condus prin PSD si Dl.Iliescu-mineriade Romania peste 15 ani se afla astazi,dupa lunga perioada a opozitiei,intr-o ofensiva a restauratiei si a agresarii permanente a PD-L. Ca de obicei restauratia cuprinde intreaga vitrina a camilelor comuniste care ne-au asigurat lunga tranzitie din care nu mai iesim,in schimbul formarii unei nomenclaturi bogate,cum nici pe timpul lui Ceausescu nu s-au gandit. Coabitarea la guvernare cu un partid popular ca PD-L este o grea povara pentru Iliescu-mineriade,Nastase cu matusa Tamara,Cosmance cel din CC al PCR,hrebencicii si altii. Cele 3 legi ale reformei a insemnat pentru aceste persoane cea mai mare umilinta din viata lor. PSD a fost infiintat ca o continuare a PCR si pentru salvarea fostei nomenclaturi,electoratul fiind constituit din nostalgicii comunismului,a conservatorismului taranesc sau al pensionarilor,categorii conservatoare si impotriva schimbarii,si care in prezent nu mai este capabil de restructurare. Mergand pe formula leninista,partidul-partid de masa-PSD a adunat fara discriminare peste 600000 de membri,din care cel putin 10000 au pretentii de a fi lideri locali sau generali. In constructii este foarte des aplicata formula:decat sa reconstruiesc,sa repar o cladire veche,care ar costa mult si ar necesita fonduri mari este mai rentabila daramarea ei si apoi reconstructia uneia noi.In acest cadru se inscrie actualul PSD dat fiind scaderea batranilor si a taranilor electoratul lor traditional(cresterea tinerilor si a intelectualilor, funciarmente anticomunisti). Un partid poate supravetui datorita unei ideologii,a unui lider carismatic sau mai bine a ambelor. In PSD nu exista ideologie decat cea a pragmatismului si inbogatirii,exista grupuri sincer social-democrate dar si grupuri de interese asa de multe incat PSD a aparut ca un partid al coruptilor. Liderul carismatic,Iliescu-mineriade nu mai poate indeplini acest rol din cauza schimbarii demografice(scaderea batranilor conservatori si cresterea tinerilor,plus redesteptarea multor electori care nu se mai tem de boieri si mosieri si accepta capitalismul). In acest caz Iliescu apare mai degraba in rolul consacrat de reactionar comunist,opus schimbarii si ocrotind clasa coruptilor,chiar daca el este cinstit si sarac. In fine daca ambele componente nu exista, PSD este in deriva. Ce poate fi mai edificator decat incercarea disperata a dlui Iliescu si nomenclaturii comuniste din PSD de a-l promova pe dl.Oprescu,singurul care,chipurile,mai poate ascunde uniforma de nomenclaturist comunist. Disperarea ca vor fi reformati de catre dl.Basescu si Partidul sau,acesti oameni ai trecutului,al raptului post 1989,sunt azi capabili de a folosi toata gama metodelor securiste ai anilor comunismului. Iata dece lansarea lui Oprescu inseamna lansarea restauratiei in PSD si in Romania. Este de datoria persoanelor constiente din partid si din afara lui de a constitui o noua constructie social democrata. Problema atacului securist prin dl.Oprescu-Presedinte nu mai priveste o lupta politica intre stanga si dreapta ci priveste viitorul Romaniei catre Europa sau catre vremurile trecutului spre fericirea gruparii greilor si vechilor nomenclaturisti din PSD ,PC si alte partide care au capotat in perioada tranzitiei,cand au reusit doar imbogatirea prin rapt. Acest rationament ne duce la constatarea unei divizari a PSD cel putin in 2 aripi ireconciliante,ale adevaratilor social democrati ,la inceput putini si slabi si gruparea puscariabililor,a criptocomunistilor,coruptilor care vor incerca zadarnic o reabilitare,desi la inceput,sub conducerea lui Iliescu au fost mai multi. Dar progresul nu tine cont de majoritate si minoritate,el creste ca valoare si ca numar in timp. Daca pana acum populatia,fara simt si practica politica putea fi lesne inselata prin manevrarea persoanelor de tipul populist al dlui Iliescu-mineriade(cel sarac si cinstit,dar responsabil de mortii revolutiei si ai mineriadelor),astazi Romania dispune de o personalitate de exceptie,reformatoare si gata de a preda tara tinerilor si un partid bine orientat ideologic,facand parte din curentul popular,cel care astazi conduce de fapt Europa. Situatia politica din Romania s-a radicalizat.Pe de o parte stanga,macinata de contradictii si cazuta sub influenta fostilor comunisti,pe de alta parte liberalismul celor din PD-L care sunt gata de a schimba din temelii clasa politica si modalitatea de a face politica in Romania. In conditiile anului 2011,a aparitiei unei noi generatii puternice,a schimbarii de mentalitate a romanilor care au intrat la propriu in Europa,sensul istorie se va schimba in sensul Partidelor dreptei si a Presedintelui Basescu. Deci Basescu sau Oprescu,aceasta este dilema la care trebuie sa raspundem la alegerile din 2011. Cei nostalgici,fostii comunisti si securisti vor alege trecutul,continuitatea tranzitiei fara de sfarsit pentru a-si rotunji puterea si averea. De cealalta parte PD-L,din pacate singur,are ocazia de a da o noua identitate Romaniei. Vor intelege liberalii dlui Antonescu momentul istoric si vor renunta la orgolii sau vor face jocul dusmanului ideologic al liberalilor si vor sprijini pe dl.Iliescu si coalitia comunisto-securista cum au procedat in ultimii ani? Slaba nadejde de la actuala junta conducatoare a PNL. Acest lucru determina PD-L si pe Presedintele Basescu sa preia singuri steagul reformARII Romaniei si schimbarii clasei politice. |
|
Te_Vad_Te_Vad 261 mesaje Membru din: 6/03/2011 Oras: Braila |
Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 07:02
Pdl-sti sunteti multi si aveti si dreptate! Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 07:19
De la: 9am246017, la data 2011-04-28 20:51:26Gabriel Liiceanu: �Din nou despre lichele� nu stiu cum a facut dl. Liiceanu, dar a reusit sa intre si el in RINDUL LICHELELOR , caci ce deosebire este intre cei ce-l proslaveau pe Ceausescu ptr. binele personal si cei ce-l proslavesc azi pe Basescu, tot ptr. binele personal, in dauna celui National ? "frumos si Demn" sfirsit de cariera !
|
Gandirea_Politica 259 mesaje Membru din: 5/03/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 09:06
Daca poti incepe ziua fara cafea,
Daca te poti urni fara medicamente, Daca totdeauna poti fi vesel , facand abstractie de durerile tale, Daca te poti abtine sa nu plictisesti pe altii cu problemele tale, Daca zilnic poti manca aceleasi mancaruri si poti fi recunoscator pentru ele, Daca poti intelege , ca cei dragi tie sint cateodata foarte ocupati si n-au timp de tine, Daca poti accepta critica si invinuirea fara suparare si ranchiuna, Daca poti tolera ignoranta unui prieten si nu-l corectezi in permanenta, Daca poti sa te porti la fel cu un prieten bogat ca si cu unul sarac, Daca poti suporta tensiunea fara ajutor farmaceutic, Daca poti sa te relaxezi fara alcool, Daca poti dormi fara somnifere, ...atunci probabil esti cainele familiei !! Daca transmiti asta unui prieten ,vei primi .... Absolut nimic !!In afara de un zambet recunoscator !!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

}
ca nu-si mai face efectul medicamentele...
Te stie un forum intreg ca esti tembel, ti-au spus toti ,da' tu te incapatanezi in continuare cu tenacitate
pai, unde-i textul postat la comentariul lui @736 ?
esti sigur ? pe ce te bazezi cind faci o asemenea afirmatie ?
) ,afacere Sterling?
.Hai,studiaza cuminte FAPTELE si apoi spune-mi clar :