Info
x
Presedintele basescu:drumul cu spini al unui mare reformator
|
Fosta membra 9am.ro 7898 mesaje Membru din: 20/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Iunie 2011, ora 12:53
De la: gabigabi, la data 2011-06-10 09:58:59 Nu ptr. Basescu plingem noi, ci ptr. Romania ,caci in SETEA LUI DE PUTERE o SACRIFICA ! CAND FACI ASEMENEA AFIRMATII TREBUIE SA ADUCI SI DOVEZILE DE RIGOARA,NU POTI DA UN VERDICT FARA SA DAI SI O MOTIVARE A ACELUI VERDICT . IN AFARA BINE'STIUTEI LOZINCI " JOS BASESCU" MULT TRAMBITTATA DE USL ( DE FAPT SINGURA LOR OPOZITIE CONSTA IN ACEASTA PROPOZITIE) SI DE TELEVIZIUNILE BINE STIUTE,CE ALTE ALTERNATIVE ATI MAI SUSTINUT ? CE PROGRAME ALTERNATIVE ATI PROPUS ? CE A FACUT USL-UL PT. ROMANI ? SA LASAM LA O PARTE GUVERNUL ACTUAL,DAR DE CE S-A REFUZAT O COALITIE PT. ROMANIA ASA CUM A PROPUS PRESEDINTELE? DACA L-E PASA INTRADEVAR DE POPORUL ROMAN DE CE DOAR AU SABOTAT,STIIND CA PRIN ASTA V-A FACE VIATA SI MAI GREA TOCMAI CELOR PE CARE SE LAUDA CA'I APARA ? ARGUMENTE LA CELE AFIRMATE DE MINE ,AM DAT IN MULTE POSTARI,DAR DACA S'AU UITAT S'AU NU AU FOST LECTURATE POT REVENI..........E USOR SA ACUZI,MAI GREU E SA DOVEDESTI........
� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
|
|
vasile_vali 2835 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 10 Iunie 2011, ora 13:25
De la: Silver9AM, la data 2011-06-10 12:53:02De la: gabigabi, la data 2011-06-10 09:58:59 Nu ptr. Basescu plingem noi, ci ptr. Romania ,caci in SETEA LUI DE PUTERE o SACRIFICA ! B� blondo, dovezile sunt la tot pasul, de la jocul kiorului de-a Constitu�ia si p�n� la considerarea Presei ca factor de amenin�are la Securitatea Rom�niei!! Dar bine, aste-as doveyi pt. orice om normal, pt. de-alde tine -un autist fa�� de ceea ce �nseamn� europenism si Democratie- sunt manifestari ale unui demokkrat convins, ale unui �ef cu cojones (crede mintea ta blonda..)..Pt. 90,8% dintre rom�ni sunt manifest�rile unui penal cu dosar suspendat cercet�rii, pe motiv de imunitate!!! Ponimal, jeoltaia duraka? PEDELACHEI, AFARA CU VOI DIN ISTORIE! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Iunie 2011, ora 13:28
De la: Femme_Politique, la data 2011-06-10 09:32:24BASESCU VA FACE FARA VOIA SA UN PARTIDUL UNIC Ce de vome amestecate cu kkt baigui, ba handi! Chiar, ai fost maltratat/abuzat in copilarie, ca prezinti toate simptomele, ba rama zoioasa! PEDELACHEI, AFARA CU VOI DIN ISTORIE! |
|
Pace_Voua 311 mesaje Membru din: 4/03/2011 Oras: Fagaras |
Postat pe: 10 Iunie 2011, ora 13:29
De la: vasile_vali, la data 2011-06-10 13:25:26De la: Silver9AM, la data 2011-06-10 12:53:02De la: gabigabi, la data 2011-06-10 09:58:59 Nu ptr. Basescu plingem noi, ci ptr. Romania ,caci in SETEA LUI DE PUTERE o SACRIFICA ! Mai Vasile. Cineva spunea aici pe forum ca dupa ce esti prost te mai cheama si Vasile. Pai mai vasile, Tu nu ai nivel de a iesi in public iar aici nca anonim nu te avantajeaza. Nu stiu cat sa Jicman pentru analfabetismul tau dar iti spun sincer ca te faci de ras prin permanentele insulte in cadrul vocabularului tau de 500 de cuvinte |
|
Postat pe: 10 Iunie 2011, ora 14:02
De la: Pace_Voua, la data 2011-06-10 13:29:50De la: vasile_vali, la data 2011-06-10 13:25:26De la: Silver9AM, la data 2011-06-10 12:53:02De la: gabigabi, la data 2011-06-10 09:58:59 Nu ptr. Basescu plingem noi, ci ptr. Romania ,caci in SETEA LUI DE PUTERE o SACRIFICA ! Ba sugila, in cadrul turmei voastre pedelacheiste, in afara de moo-moo si bai de kkt oranj, mai facti si altceva? Cum, faceti si exercitii de sarutat respectuos boocile stapanului si ale trompetelor? Asta e chiar o surpriza, ba patrupedule, oricum va ajuta gura sa fie in forma!!! PEDELEPRELOR, AFARA CU VOI DIN ISTORIE! |
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 10 Iunie 2011, ora 20:37
Prea multe cuvinte puse laolalta ca cineva sa poata vedea hotul de om cinstit si mincinosul de cel ce zice adevarul/ popular se zice ca bati apa in piua/ opriti -va academicieni /Romania este o tara tot mai saraca si tot mai necultivata/ intelectualii adevarati fac foametea. ceilalti stau in genunchi la poarta puterii pentru citeva firimituri/ Pina cind minciuna va mai sta la masa cu conducatorii nealesi democratic?
ROMANE FII DESTEPT/ |
|
Ioan_voda_cel_cumplit 151 mesaje Membru din: 9/06/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Iunie 2011, ora 21:00
De la: 9am104796, la data 2011-06-10 20:37:29 Prea multe cuvinte puse laolalta ca cineva sa poata vedea hotul de om cinstit si mincinosul de cel ce zice adevarul/ popular se zice ca bati apa in piua/ opriti -va academicieni /Romania este o tara tot mai saraca si tot mai necultivata/ intelectualii adevarati fac foametea. ceilalti stau in genunchi la poarta puterii pentru citeva firimituri/ Pina cind minciuna va mai sta la masa cu conducatorii nealesi democratic? Sunt de acord cu tot ce ati spus dv.,aceasta este realitatea politica si sociala din Romania,indiferent de cine conduce,ce partid este la putere. Cu permisiunea dv.as incerca insa sa rationalizez aceste adevaruri. Intr-o tara nu conteaza nr.de locuitori,nici daca votul este sau nu universal. Ceea ce conteaza este populatia participativa,adica populatia care este constienta ca prin votul sau poate schimba clasa politica. Nu afirmatia demagogica a doamnei Gabi ca politica este murdara ci sa ne intrebam cati au constiinta participativa,cati stiu ca prin votul lor ajuta sau din contra, tara in care stau. In democratiile Occidentale populatia participativa,adica aceea care are constiinta social-politica este in credtere prin cohorte noi de participanti printre care tinerii si femeile se disting. La noi alegerile si optiunea electorala se motiveaza prin mici daruri,prin activitatea primarilor,prin propaganda la televiziuni ale mogulilor sau a unui securist ca felix. In Romania constiinta politica nu exista si poate ca masurile de austeritate,foamea,insecuritatea medicala ,umplerea tarii cu asistati sociali care depind de primar sau activisti de partid,poate ca aceste reforme care se incearca acuma sunt elementare care vor putea duce la aparitia constiintei politice si la cresterea populatiei participative,a populatiei care prin votul sau ,sa vrea sa decida. Totusi sperantele sunt slabe. Regimurile criptocomuniste de dupa 1989 (de tip Iliescu,Constantinescu,Nastase sau tariceanu)au mentinut atmosfera asistatului social,a ajutoarelor carora trebue sa le raspunzi prin vot. Iata care este adevarata cauza ca de peste 20 ani clasa politica este una corupta,una demagogica care se adreseaza unei populatii desinteresata de politica,deci de soarta tarii,sau dau votul pentru 1 l ulei. Apreciez ca la 18000000 locuitori cu drept de vot,cei constienti,populatia participativa,activa,proprietari,membri de sindicat,cei din asa zisa societate civila nu cred ca ating un milion. Deci iata ce sa deplangem,nu ca nu apare conducatorul proverbial care sa ne salveze. |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 08:55
De la: HALT, la data 2011-06-10 21:00:44De la: 9am104796, la data 2011-06-10 20:37:29 Prea multe cuvinte puse laolalta ca cineva sa poata vedea hotul de om cinstit si mincinosul de cel ce zice adevarul/ popular se zice ca bati apa in piua/ opriti -va academicieni /Romania este o tara tot mai saraca si tot mai necultivata/ intelectualii adevarati fac foametea. ceilalti stau in genunchi la poarta puterii pentru citeva firimituri/ Pina cind minciuna va mai sta la masa cu conducatorii nealesi democratic? doamna Gabi n-a spus ca politica-i murdara ...desi asa-i si oamenii o fac sa fie asa ... si cei care voteaza si cei votati si Ro se invirteste intrun cerc vicios , intrucit prin minciuna se pacalesc oamenii si astia ii aleg exact pe cei de care ar trebui sa se fereasca si aceia, odata ajunsi la piine si cutit ,isi taie lor portia cea mare, saracindu-i pe fraierii ce-au pus botul la demagogia lor si , asa apar galetile cu zahar, ulei, un pui, un peste ! P.S. asa-i : milionul ala de oameni ce voteaza constient sunt cei 20-25 % ai PNL.ului !
|
|
|
|
|
Femme_Politique 246 mesaje Membru din: 9/06/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 09:29
De la: gabigabi, la data 2011-06-11 08:55:43De la: HALT, la data 2011-06-10 21:00:44De la: 9am104796, la data 2011-06-10 20:37:29 Prea multe cuvinte puse laolalta ca cineva sa poata vedea hotul de om cinstit si mincinosul de cel ce zice adevarul/ popular se zice ca bati apa in piua/ opriti -va academicieni /Romania este o tara tot mai saraca si tot mai necultivata/ intelectualii adevarati fac foametea. ceilalti stau in genunchi la poarta puterii pentru citeva firimituri/ Pina cind minciuna va mai sta la masa cu conducatorii nealesi democratic? Sigur dialogul nostru este foarte constructiv. Dar afirmatia ca milionul de votanti care au constiinta participarii la binele tarii este combatut de alianta dlui Crin cu PSD si mai ales alianta si mai stransa a lui Crin cu un securist indubitabil,Felix. Mai mult declaratiile lui crin sunt negate de actiunile sale. Iata: Dl Crin Antonescu a semnat in 2009 �Declaratia de la Praga�. S-a jurat, in repetate randuri, ca este un adversar al dictaturii comuniste. Aceasta dictatura n-ar fi putut functiona fara Securitate. Securitatea, condusa de ofiterii �indrumati� de partid, se baza pe informatori (colaboratori platiti sau neplatiti). Dl Voiculescu a fost colaborator al Securitatii (poate si mai mult). Reiese acum ca dl Antonescu a semnat �Declaratia� dar refuza sa actioneze in spiritul ei. Cu alte cuvinte, isi incalca propria semnatura. Partizanismul dv.ardent va elimina din randurile oamenilor cu buna intentie xau xare ar intelege ce este acea populatie constienta si participativa. Eu as spune ca numarul acesta mic nu este confiscat de PNL ci aici gasim si PD-L-isti di PSD-isti,UDMR-isti. Este drept ca sunt putini dar in final acestia vor invinge. Ideologia liberala,crestin-democrata sau social democrata,toate sunt valoroase. Indivizii deveniti cetateni nu vor mai accepta galeata cu faina si acest lucru nu este confiscat de PNL.Ba din contra,impreuna cu cel mai mare liberal roman,dl.Patriciu,se pare ca actualul PNL cu al s sa junta consucatoare au rupt-o cu traditia liberala si tocmai acea populatie constienta ii reneaga. Dar este greu sa te desbari de tendinta de a fi un simplu acrtivist de partid. |
|
Dede_for_ever 271 mesaje Membru din: 25/03/2011 Oras: Cernavoda |
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 11:16
Cine are urechi de auzit si ochi de vazut sa auda si sa vada
Este limpede ca pentru Basescu confruntarile televizate din turul I nu au nici o semnificatie.Nu se pune problema sa nu intre in turul II. Atunci dece o face Basescu,dece se confrunta cu Geoana si Antonescu si in lipsa lui Geoana numai cu Crin. A spus-o chiar el.As dori ca in turul doi sa intru cu reprezentantul PNL pentru a fi sigur ca nu exista posibilitatea unui presedinte marioneta a lui Iliescu sau Hrebenciuc. De fapt Basescu face tot posibilul pentru a-l promova pe Crin in ciuda nerecunostintei acestuia. Aici este vorba de geniul unui om politic care vrea sa promoveze dreapta. Lui Basescu ii va fi mai greu cu Crin decat cu Geoana si totusi face tot ce depinde de el pentru a-l promova pe locul doi pe Antonescu. Iata secretul cunoscut de toata lumea. Daca ar vrea sa-l didtruga ar avea arme redutabile.Basescu insa vrea in Romania o conducere de dreapta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 11:19
MARTI, 24 NOIEMBRIE 2009
Voiculescu catre Patriciu: Tot ceea ce facem, facem fifty-fifty, cu consens, si ii bagam in fata pe americani! (Update) UPDATE: cititi la sfarsitul acestui material numele celui care coordoneaza programul de guvernare al noii aliante anti-Basescu. Toti cei care l-au auzit pe Traian Basescu amintindu-i, iar si iar, in mesajele sale publice, pe Voiculescu, Vintu si Patriciu, s-ar putea sa nu inteleaga ce se ascunde cu adevarat in spatele acestei repetitii. Daca presa ar fi fost libera, alegatorul de rand ar fi obtinut de mult raspunsul la aceasta intrebare. Poate ca Basescu va explica, pana pe 6 decembrie, ce vrea sa spuna, de fapt, atunci cand insista pe triada Voiculescu, Vintu, Patriciu. Pana atunci insa le ofer eu, tuturor cititorilor acestui blog, o mostra de dialog la nivel inalt intre doi dintre mogulii care au facut, fac si s-ar putea sa continue sa faca, mai departe, jocurile murdare din spatele marionetelor politice tip Geoana, Antonescu, Marko Bela etc. Este un document, care a fost deja recunoscut de cei implicati, stenograma unei discutii (interceptate) de afaceri dintre Patriciu si Voiculescu. Cei doi planuiesc la inceputul lui 2003, ca doi mafioti adevarati, preluarea Petrom: infiintarea unei firme in Cipru (Oil Fund) cu sediul la Viena sau Moscova, cu un fond de rulment de 30-40 milioane de dolari, care sa preia societatea, alaturi de un asa-zis ,,investitor strategic,, in spatele caruia sa fie tot ei. ,,Sa fie americani in fata, e bine?,, � intreaba Patriciu. ,,Daca sunt si americani e si mai bine! Cu cat noi nu aparem pe hartii si apar investitori strategici, cu atat cresc sansele noastre nu numai s-o luam, dar s-o luam si ca lumea!,,- zice patronul Antenei3, informatorul Felix Voiculescu. De asemenea, ei aduc in discutie si implicarea lui Vintu care s-ar putea sa le strice combinatia deoarece ar fi aliatul lui Alekperov, patronul Lukoil. Deoarece planurile celor doi au fost aflate din vreme, afacerea le-a scapat printre degete. Discutia este cu adevarat senzationala in contextul in care mafiotii pun la cale preluarea controlului tuturor parghiilor statului roman. Merita citita pana la capat si merita meditat asupra ei. Romanii au dreptul sa stie cine sunt cei care il sustin pe Mircea Geoana, reprezentantul mafiei PSD-PNL-UDMR pentru alegerile prezidentiale din 6 decembrie. Acesta este motivul pentru care postez, pe acest blog, documentul amintit, care este, in definitiv, un decupaj al unui mod de viata pentru mentinerea caruia cotizam cu totii. Ca Voiculescu si Patriciu sa vorbeasca in termenii de mai jos, sa puna la cale afaceri de miliarde de dolari, e nevoie ca prostimea sa cotizeze. Sa plateasca taxe pentru ca bugetul sa sustina intreprinderi ce urmeaza a fi cumparate, apoi, de acesti derbedei ai politicii si afacerilor. Daca cei doi moguli puneau la cale, atunci, preluarea PETROM sau complotau impotriva lui Vintu, acum ei si-au unit fortele cu ale strategului FNI in razboiul comun impotriva lui Traian Basescu, pentru a prelua PRESEDINTIA ROMANIEI. Asta pentru ca toti sunt in pericol de a fi arestati, iar protectorul Ion Iliescu nu mai este de multa vreme la Cotroceni. Singurul care le-ar putea reda linistea este pupinul batranului edecar, adica Geoana. Mircea Geoana. Cel care s-a furisat la Moscova, de CEL PUTIN doua ori in ultimele luni, pentru a-si oferi serviciile si a primi sprijin rusesc in lupta contra lui Traian Basescu. Iata, mai jos, stenograma dintre cei doi mafioti, politicieni la data inregistrarii discutiei. Voiculescu:Putem derula operatiunile printr-o banca ruseasca solida In jurul orei 19.00, Dinu Patriciu, vice presedinte PNL, ia masa cu Dan Voiculescu, presedintele PUR: Dan Voiculescu: Tranzactia cu firma din Cipru nu e incheiata pentru ca sunt probleme cu pasaportul. Dinu Patriciu: Pe mine ma cheama Dan Costache Patriciu si am doua pasapoarte, unul pe numele de Dan Costache Patriciu si unul pe numele electoral, Dinu Patriciu. Pentru ca am participat la alegeri cu numele de Dinu Patriciu, am obtinut si pasaport diplomatic tot pe numele asta. Conturile bancare sunt, insa, pe numele de Dan Costache Patriciu si de aceea au aparut problemele cu firma. D.V.: Nu am mai facut nimic, pentru ca am vrut sa discutam in prealabil si sa-ti fac doua propuneri pentru sediu, unul la Viena, pentru ca este doar la o ora de zbor cu avionul, si unul la Moscova. Si acolo se vor schimba lucrurile cat de curand, au inceput sa primeasca si ei fonduri de la Comunitatea Europeana si cred ca am putea sa derulam operatiunile bancare printr-o banca ruseasca destul de solida. Am rezolvat, in principiu, fondul de rulment, am mers pe o cifra de 30-40 de milioane pe luna. D.P.: Ma voi interesa ca acest material sa-ti parvina cat de curand. D.V.: Sa te grabesti, ca sa putem obtine banii cat mai repede, sa-i avem oricand la dispozitie. Ce i-a spus Iliescu lui Dick Cheney referitor la Petrom Acum, in ceea ce priveste privatizarea Petrom si Oltchim � atunci cand a fost Bush la Bucuresti, a avut o discutie cu Iliescu de cateva minute, in care Iliescu i-a spus ca are nevoie de o firma mare pentru privatizarea Petrom si ala i-ar fi spus: ,,a, cunosc eu pe unul, Dick Cheney care are o firma in Boston,,. Nu stiu daca asa a fost. D.P.: Nu a fost chiar asa, a fost o discutie in care Iliescu a spus ca am dori o participare americana si la care Bush a raspuns:,,asta ar fi de dorit,,, asta a fost discutia. Punct. Iar cu Dick Cheney a fost scandalul cu retragerea sa din board-ul companiei din Boston. Asta a fost discutia, dupa care Bush a plecat in treaba lui. De fapt Cheney nu este interesat de nimic si nu vrea sa faca nici un fel de interventie pentru nimeni. Stiu chestiile astea de la fostul presedinte al Republicanilor, care este partener cu noi la o firma. Si, in plus, firma aceea din Boston este o firma de servicii, de brokeraj. Voiculescu: ,,Facem fifty-fifty, cu consens!,, D.V.: Am vorbit cu astia de la Banca Romaneasca si maine am o intalnire cu Klipper, vreau sa-i prezint o oferta facuta de Banca Nationala a Greciei, e facuta la 24 de milioane pentru RADCO, RADCO reprezentand 85% din actiunile bancii. Asta inseamna ca noi ar trebui sa le dam lor intre 12-14 milioane de dolari ca sa iasa din combinatie si sa scapam de ei. D.P.: Cat aveti voi acolo? D.V.: Eu am 30%, restul au 51. Mai are Mitica Nicolaide, Pascu� D.P.: Si astia nu vor sa iasa? D.V.: Ba da, vor! Hotaram noi daca sa-i scoatem sau nu. Ar trebui sa-i scoatem, nu trebuie sa se amestece nimeni in treaba noastra. RADCO are 85% restul fiind nesemnificativ. Din RADCO acum 51% are FRAI, 3% am eu. D.P.: Fondul Romano-American fiind? D.V.: Klipper D.P.: Deci astia, pentru 51, ar trebui sa obtina 12-14 milioane. D.V.: 12, o sa vedem noi. D.P.:Asta ar fi foarte corect s-o impartim pe din doua. D.V.: Tot ceea ce facem, facem fifty-fifty, cu consens, adica nu facem nimic unul fara celalalt. D.P.: Asta inseamna 3,6. D.V.: Cam asa, eu o discut cu astia. D.P.:Eu o sa-mi pun toata energia sa putem colabora cu o banca mare. D.V.:Ar fi Banca Industriala a Romaniei, e una grea, daca pot sa zic asa, fara porcarii. D.P.: Eu am afaceri si idei care se potrivesc cu politica bancii: bancomate in toate statiile de benzina, de exemplu, n-ar fi o idee rea. D.V.: Daca sunt sub controlul nostru, da. Patriciu: ,,Cocsul de la Fieni i l-am dat lui Pantis,, Mai am o ultima chestiune, care e tehnica: baietii mei vor o oferta buna de preturi. D.P.: Ce cantitate vor? D.V.: 1000 de tone pe luna. D.P.: 1000 de tone pe luna au, sa ma sune pe mine maine dimineata. Nu e o problema care tine de preturi, ci de programare. 1000 de tone pe luna inseamna 15% din productie. D.V.: A doua problema este legata de cocsul de la Fieni. D.P.: Nu stiu de Fieni, stiu ca a venit Pantis si i l-am dat lui. O sa ma interesez. Patriciu: ,,Vintu e deja la Moscova, sa discute cu Safin ,, D.P.:Vintu afirma ca vrea sa ia Petrom-ul si asta e periculos! D.V.: Uite care e treaba, de acum incolo discutam doar intre noi doi ca sa nu dam nastere la suspiciuni. Avem o mare nevoie de incredere totala unul in celalalt. D.P.: Sorin Vantu nu numai ca a afirmat ca este interesat de Petrom, dar acum este deja la Moscova sa discute chestia asta cu Safin. D.V.: Dar cine l-a bagat pe el in familia asta? D.P.:Nu stiu, dar in orice caz, afirma ca vrea sa ia Petrom-ul si asta e periculos. Trebuie sa vedem cum facem profitand de faptul ca nu stie nimeni de relatia noastra directa, ar trebui sa gasim o formula sa-l linistim pe asta. D.V.: El are o singura parghie puternica, apropo de Petrom, pe liderul ala de sindicat, Liviu Luca. Patriciu i-a vandut Ziua lui Luca, omul lui Vintu, pentru a-l neutraliza in afacerea Petrom D.P.: Luca a venit cu o propunere, sa cumpere 15% din ,,Ziua,,. Eu, cand am auzit, primul reflex a fost sa zic nu, pentru ca nu doream sa intru in cine stie ce afacere dubioasa. Sorin Rosca a insistat foarte mult pentru ca avea nevoie de lichiditati si atunci am fost de acord, gandindu-ma ca il iau si il neutralizez pe partea cealalta, cu Petrom-ul. Am sunat atunci sa ma informez daca nu e o lucratura pe la spate si am avut surpriza sa aflu ca, de fapt, n-a vrut el sa cumpere, ci Asociatia Lucratorilor din Petrom. Treaba lor, foarte bine, cu atat mai mult! Au platit, s-a incheiat afacerea si dupa aceea m-am vazut de doua-trei ori cu Luca si l-am ajutat, asta inseamna ca el are niste interese la mine. D.V.: Va fi foarte greu, el este ca un cal troian, are niste miscari spectaculoase cateodata, are o minte diabolica. Luca este 100% omul lui Vantu, e irecuperabil. Deci, mare atentie cu Luca, vorbesc de omul Luca, nu de sindicalistul Luca, care se ghideaza dupa o politica de sindicat. Eu iti spun de relatiile subterane, definitive, care nu se vor rupe niciodata. D.P.: Nu ne putem agata de Popa? Firma pregatita pentru Petrom este Oil Fund D.V.: Nu avem nevoie de nimeni. Singura noastra mare problema este Iliescu, iar singura salvare trebuie sa fie Oil Fund (?), Petrom-ul va fi privatizat de OF, stii, este ideea aia cu capitalul romanesc care preia companiile romanesti. D.P.: Ai mai vorbit cu Iliescu in ultimul timp? D.V.: N-am mai vorbit de doua luni, dinainte de anul nou. De ce, s-a schimbat ceva? D.P.: Poti sa vorbesti? D.V.: Oricand. Ma intalnesc cu el saptamana viitoare. Si ce sa-i spun? D.P.: De RomPetrol si de mine. Vreau sa verific. D.V.: Vrei sa verifici cumva chestiunea legata de Robert Ziscovici, un evreu american care zic ei ca e bagat cu Uniunea Evreilor, cu SIE, cu CIA, eu nu prea am incredere in el. A spus ca Dinu Patriciu este preferat de americani, ca vrea sa se intalneasca cu Dick Cheney in America, a mentionat o suma de 12.000 de dolari. D.P.: Nici nu stiu despre cine e vorba. D.V.: Unul Ziskovici, nu stiu multe despre el: a fost omul lui Paunescu inainte, omul care a platit deplasarile lui Iliescu in America. D.P.: A fost unul la mine care corespunde descrierii, un tip mare si un pic cam plinut si care vorbea mult si vulgar. A fost cu Liviu Muresan. D.V.: A, ala e! D.P.: Dar nu l-am luat in serios nici o clipa. D.V.: Asta e! O sa mai discutam dupa aia despre el. Cum i-a suflat Vintu, lui Patriciu, afacerea statiilor Lukoil D.V.:Sa ne intoarcem la Vantu un pic; pericolul nu e Vantu, pericolul e LUKOIL. D.P.: Pot sa-ti spun doar ca Safin este interesat de Petrom si ca averea lui nu mai este investita in LUKOIL. Vantu mi-a stricat mie o afacere cu Safin. Trebuia sa ma intalnesc cu Safin in decembrie si sa batem palma pentru o afacere in urma careia eu urma sa cumpar 69 de statii LUKOIL din Romania, care sunt ale lui personale, nu sunt ale LUKOIL-ului. LUKOIL-ul nu are in Romania decat o grupa de operare. El a fost presedintele LUKOIL pe intreaga Europa. Familia lui sta la Londra, iar el sta la Moscova, pentru ca este senator in Duma. Dupa 12 decembrie, cand trebuia sa ne vedem, asta a disparut, fara a intelege de ce, pentru ca toate discutiile purtate anterior aratau ca este foarte incantat de oferta. Daca vroiam sa le iau le bagam in Rompetrol si scriam Rompetrol pe ele. Ca sa aflu acum, dupa vacanta, ca toata treaba asta a fost datorita relatiei in care a ajuns Vantu cu el. D.V.: Dar cum a ajuns Vantu la el? D.P.: Parerea mea este ca prin Luca, pentru ca el intentiona sa vanda utilaj petrolier la rusi si face regulat drumul spre Moscova. D.V.: Este foarte important sa aflam cum a ajuns Vantu la asta. D.P.: Vantu este deja la Moscova, am verificat. A plecat cu unul care este reprezentantul lui Safin la Bucuresti. D.V.: Cand a plecat, nu stii? D.P.: Luni a plecat cu avionul lui Safin. Cum se aranjeaza o afacere de miliarde de euro prin niste paravane cu americani si austrieci D.P.:O alta informatie extrem de importanta si care trebuie verificata este ca Tender a cumparat 50% din RAFO. D.V.: Asta am auzit si eu si chiar doream s-o discutam impreuna. A cumparat 50% din RAFO, avand in continuare angajamente tot pe ideea de Petrom. D.P.: Da el vorbeste de Dick Cheney. D.V.: Si Viorel Hrebenciuc are treaba cu chestia asta? D.P.: Maine ma intalnesc cu Iacubov si asta e mai putin sofisticat decat Hrebenciuc. D.V.Stiu ca sunt ceva probleme intre Mitrea, Sechelariu si Iacubov. Dar informatia este ca a luat sau ca intentioneaza sa ia? D.P.: Nu, ca a luat! D.V.:Exista pericolul ca Vantu sa vina de la Moscova cu intentia de a cumpara Petrom-ul din partea LUKOIL, sau sa vina o companie importanta straina. Strategia noastra se va rezuma in a gasi o formula prin care sa bagam Oil Fund in fata. D.P.: Dar sa fie americani in fata, e bine? D.V.: Daca sunt si americani e si mai bine! Cu cat noi nu aparem pe hartii si apar investitori strategici, cu atat cresc sansele noastre nu numai s-o luam, dar s-o luam si ca lumea. Ideal ar fi un concern format din nu stiu cat la suta americani, nu stiu cat la suta austrieci si castigam. Iar, acolo, cu ei, vedem noi cum discutam, ca nu le putem spune: semneaza,ca mi le dai mie pe urma,,. Trebuie sa le asiguram si lor niste sume onorabile si niste termene onorabile. Important este sa ne bazam pe ei, atunci cand vine vorba despre documente confidentiale. Oil Fund va fi doar partea operationala caci, daca ne gandim bine, noi nici nu avem nevoie de partea de actionariat. Ca sa avem partea operationala, trebuie ca, prin Oil Fund sa controlam 51%. D.P.: Ma ocup de chestia asta cu partea americana. Iar eu, in negocierile pentru Petrom, n-o sa apar deloc. Iar in discutia pe care o s-o am maine cu Iacubov nu o sa-i spun care este intentia mea clara fata de Petrom, ci o sa-i spun ca vreau doar sa ma informez ce documente mi-ar trebui daca as dori sa particip la privatizare. Voiculescu: Trebuie sa nu afle SRI! D.P.:Eu am unele informatii pe care le-am cules din surse, sa le zic asa, neprofesioniste, de la muncitorii moldoveni care lucreaza pe platforma de la Petromidia si care, daca se confirma, sunt foarte grave, si anume ca schelele Moldova scot mai mult si raporteaza mai putin si ca diferenta se duce in RAFO si de aceea reusesc ei sa cumpere cu un milion mai jos. D.V.: Este posibil, dar este foarte grav, daca e asa. Iar ei stiu asta de la consateni de-ai lor care lucreaza efectiv acolo. D.P.: Da, dar daca este asa, nici nu stiu cum sa procedam, pentru ca partenerul lui Tender, Iacob, este un escroc. D.V.: Ceea ce ne intereseaza este ca este o chestiune care este foarte apropiata de Talpes si de servicii, de SIE mai mult. D.P.: SRI-ul nu ar fi bun sa controleze asa ceva. D.V.: E apropiat mai mult de SIE. In momentul in care apelam la SRI, afla toata lumea, afla cine nu trebuie. Trebuie sa gasim o alta solutie. D.P.: Mie mi-ar trebui o confirmare si din alta directie, pentru ca in mediul lor de muncitori in petrol, se vorbeste. D.V.: Ne-ar trebui un om chiar de la ei, adica cu un om care chiar face chestia asta, daca se face. Iar daca o fac, o fac cei dela RAFO cu cei de la exploatarea schelelor: Ne-ar fi mai usor daca am avea o repartizare a schelelor. D.P.: O am, nu este nici o problema. Le cer sa o trimita in plic inchis, ca sa nu dea de banuit. D.V.: Dumnezeule, si mai vrem sa intram in Europa! D.P.: Asta ne afecteaza foarte mult, poate crea dificultati in atragerea investitorilor straini. D.V.: Bun, deci noi in zilele urmatoare ne vom intalni cu cei doi, eu ma ocup de temele astea. D.P.: Dar cu Irak-ul cum e? D.V.: Cred ca razboiul nu o sa inceapa decat prin februarie, probabil, si o sa tina putin. Probabil, o saptamana, caci altfel rusii au numai de castigat. Mare lucru daca nu omoara chiar ei doi sau trei delegati ONU ca sa poata declansa razboiul. Despre Taher, Hrebenciuc, Tinu si Melescanu D.P.: Ai vazut ca ,,Jurnalul National,, s-a luat de Taher, cu problema cu Tinu? D.V.: Se pare ca Taher i-a dat bani lui Tinu ca sa cumpere ziarul ,,Adevarul,, pentru Viorel. D.P.: Dar partidul merge bine? D.V.: Merge, merge foarte bine, avem culoar la Sala Palatului. D.P.: Il niveleaza Stolojan! (rade) D.V.: Inainte, la PNL, era un suflu, era o stare de spirit. D.P.: Pentru ca toti sunt, de fapt, foarte legati, chiar si Melescanu a intrat in gasca, asta e un corp strain, a inceput cu niste comunisme din alea, raportari saptamanale de la organizatii, cu birocratie din aia ca de minister. Catarama e ,,un taranoi,,, iar partidul lui Voiculescu s-a dat ,,la firul ierbii,,. Adica merge pe burta D.V.: Asta nu ar fi o problema pentru cei din PSD, dar cei din PNL sunt refractari la astfel de chestii. D.P.: Toti incep sa vina inapoi la mine, stii ca eu n-am fost de acord cu Stolojan. Le-am dat termen sase luni si eu am stat deoparte. O sa vina si Boroianu, care e un machiavelic. D.V.: Dar cu Catarama, cum e? D.P.: Catarama este un taranoi si da cu oistea in gard. Dar vad ca si partidul tau merge bine. D.V.: Da, merge foarte bine, noi ne-am dat la firul ierbii, am lucrat numai in teritoriu, e adevarat ca in Bucuresti e un dezastru, dar o sa ma apuc si de capitala...(...) UPDATE 1: Dinu Patriciu a preluat si controlul PSD, el fiind chemat sa pregateasca programul de guvernare al mafiei PSD-PNL-UDMR. Bazele noii aliante anti-Basescu, ALIANTA ROMPETROL, au fost puse luni 23 noiembrie, a doua zi dupa alegeri, la sediul fundatiei lui Dinu Patriciu din Capitala. La intalnirea cu oligarhul negru au participat emisarii PSD si PNL, dar si un afacerist. Acestia au fost Adrian Nastase, Theodor Melescanu, respectiv Sorin Rosca Stanescu. Conform lui Melescanu, s-a discutat despre ,,strategia economica,, a noii aliante otravite. ,,Am discutat cu domnul Patriciu cam care ar fi perspectivele in timp, si ma refer aici la strategia economica pe care trebuie sa o punem in aplicare, un program pe economic cu masuri foarte urgente, cum am putea sa le adoptam cat mai repede. Da, am discutat cu Dinu Patriciu ce strategie si program economic sa aplicam pe viitor, este vorba de masuri anti-criza,, a recunoscut Melescanu. La randul sau, Adrian Nastase, cel care i-a dat Petromidia lui Patriciu (2001), si l-a scutit pe oligarh de plata unor datorii de 725 milioane de dolari (2003), transformandu-le in actiuni si amanand cu sapte ani plata lor, a declarat ca si-a vizitat un...prieten. ,,M-am intalnit cu domnul Patriciu pentru ca este un bun prieten de-al meu. A fost o discutie privata, ca intre prieteni (...)Problema este Traian Basescu si trebuie sa-l impiedicam sa ajunga presedinte,,. Dezvaluirea acestei intalniri a fost facuta de Academia Catavencu. UPDATE 2.: Cercul mafiot al aliantei Rompetrol s-a incheiat azi-dimineata, prin vizita pe care Dinu Patriciu i-a facut-o lui Sorin Ovidiu Vintu la domiciliul sau din str. Paris.,,Ne-am intalnit in dimineata asta. A fost o intalnire normala, intre doi oameni de afaceri. Ne mai ocupam si de afaceri, dragul meu, ha, ha, ha, ha - a declarat mogulul Vintu pentru Hotnews. ,,Afacerea,, pusa la cale de cei doi a fost alianta Rompetrol si clarificarea contributiei lui Vintu la aceasta ultima batalie a mafiei impotriva Romaniei. Asta pentru ca atunci cand mai mult de trei mafioti se aduna in acelasi loc si pun la cale o actiune, atunci, cu siguranta, actiunea nu este una patriotica, ci un jaf de proportii. Cand tinta este presedintia unui stat, atunci actiunea este impotriva securitatii nationale a statului respectiv. Acesta este motivul pentru care am afirmat ca batalia anti-Basescu este, in fapt, o batalie impotriva Romaniei. De asemenea, faptul ca dezvaluirea intalnirii dintre Melescanu, Adrian Nastase, Rosca Stanescu si Patriciu a aparut in revista lui Sorin Vintu (Academia Catavencu) si ca , apoi, Sorin Vintu a confirmat si el ca s-a intalnit cu Patriciu, nu poate sa insemne decat ca s-a dorit sa se afle despre aceste intalniri. Motivul nu este decat unul singur: DESCURAJAREA ELECTORATULUI in fata acestei, aparent, forte teribile a unirii tuturor celor care defileaza fraudulos pe ecranele mogulilor. Cunosc stilul de operare al lui Sorin Vintu si sunt sigur ca intalnirea devoalata de revista lui este o tactica utilizata pentru manipularea opiniei publice. Semnalul dat este clar: Nu mergeti la vot, pentru ca mergeti degeaba! Strategii campaniei electorale a lui Basescu trebuie sa gaseasca o cale pentru a contracara aceasta actiune a mafiotilor. Ea poate fi aceasta: Traian Basescu trebuie sa spuna romanilor, deschis, acest adevar, si sa-i incurajeze sa merga din nou la vot indiferent de optiunea lor politica. Intalnirea celor cinci personaje din politica si afaceri confirma, o data in plus, actualitatea stenogramei din 2003. Dan Badea PUBLICAT DE DAN BADEA LA 11/24/2009 ETICHETE: ALEGERI 2009, ALEKPEROV, ALIANTA GRIVCO, BUSH, DICK CHENEY, GEOANA PREZIDENTIALE, LUCA, LUKOIL, NEGOCIERI PSD PNL, PATRICIU VOICULESCU, PRIVATIZARE PETROM, STENOGRAMA VOICULESCU PATRICIU, VINTU |
|
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 11:21
MIZERIA POLITICII SI POLITICA MIZERIEI
Daca politica si politicienii romani au ajuns la un nivel atat de jos in reprezentarile publice si in sondajele de opinie din cauza lipsei de dotare politica si chiar a relei vointe,nu ne mai trebuia decat o mocirla in care acesti politicieni sa se balacareasca pentru a pune cum se spune bomboana pe coliva. Dl.Ciuvica(se spune ca ar fi absolvit o facultate de medicina) si Dl.Constantinescu(banuit ca a fost candva presedintele Romaniei) au pierdut orice limita a bunului simt si,dupa ce au ratat momentul istoric in care chipurile au condus Romania transforma acum lupta politica in acea lupta in noroi care se practica pentru distractia publicului in unele tari asiatice,. Dar,desi nu merita,sa analizam scopurile mai mult sau mai putin absconse prin care isi terfelesc prestigiul oameni care in conditzii normale ar trebui sa se bucure de oarecare prestigiu,cel putin ca au avut destinele tarii pentru 4 ani. Dupa ce si-a declarat neputinta si a afirmat ca a fost invins de sistem,dupa ce a dat lovitura de gratie unui partid istoric,dupa ce a crezut ca este lider regional si ca plecarea lui de la putere va declansa o adevarata revolta populara,vazand ca toate acestea sunt doar la bella voce,cum spune italianul,personajul nu a putut decat sa recurga la rautatea sa funciara,la complexele acumulate si neputand suporta uitarea a inceput sa duca politica romaneasca in cea mai cleioasa mocirla. Aproape toti pe care ii considera concurenti sustine ca au fost securisti.Securistii au devenit azi o sintagma fara continut sau argumente fara substanta. Practic,intrun regim comunist,nimeni nu putea sa ocoleasca contactul cu securitatea.Daca plecai intr-o excursie trebuia la intoarcere sa depui la cadre(deci la securistul intreprinderii) un fel de raport,in care de exemplu eu scriam ca pe parcursul vizitei nu mi sa intamplat nimic deosebit. A sustine azi ca sub patul Dlui Constantinescu sau Ciuvica colcaie securistii,ca cei care fac politica Romaniei au fost securisti este o rautate si un complex pentru acesti indivizi frustrati.Este ca si cand ai spune ca orice femeie frumoasa trebuie sa fie si o femeie usoara. Grele zile mai traieste Dl.fost presedinte daca face acum rating la televiziunile comerciale cu povesti care nu se pot dovedi. Din cate stiu eu in Romania fostii colaboratori ai securitatii nu pot ocupa functii in stat si acest lucru il atesta un organ oficial. Domnule Ciuvica si Constantinescu,romanul spune ca vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sunt acri. Daca mai aveti potenta politica folositi calea democratiei si nu a delatiunii si a incriminarilor,a prezentei permanente in tribunale pentru calomniei. Visurile dv.de marire sau spulberat,nu mai coborati lupta politica la nivelul noroiului(demascari,inregistrari,fotocopii). Ati fost 4 ani la putere,dece nu ati rezolvat aceste probleme atunci cand pretindeati ca sunteti lider regional? Este gretos sa deschizi un ziar sau un post comercial de TV si sa vezi drama si neputinta dv.,discursul dv.ca a unor femei dintrun cartier periferic,aruncand insulte si calomnii tuturor. Bine ca nu sunt decat simplu cetatean ca altfel cred ca ma gaseati si pe mine securist. |
|
Steaua_Dreptatii 370 mesaje Membru din: 11/02/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 13:44
ROLUL DE LIDER SI SUBCULTURA POLITICA
Rolul de lider. Pentru a intelege mai bine relatia dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu este bine a ne folosi de o serie de date care exprima ceea ce se numeste rolul de lider. In fiecare grup exista un individ care tinde sa coordoneze activitatea celorlanti.El este persoana care primeste si transmite maximum de informatii,iar daca nu este stabilita o structura de comunicare,aceasta depinde de caracteristicile psihologice ale liderului .Din acest punct de vedere presedintele prezinta o dotare aproape naturala,exersata mai ales in cadrul meseriei profesate o viata,aceea de capitan de vapor. In fond in grup exista doi lideri,unul in domeniul ideilor si altul in domeniul eficacitatii.Este vorba de un lider care emite cele mai multe idei si care sunt cel mai frecvent acceptate de catre grup(in cazul nostru presedintele) si un lider neoficial,numit si "cel mai iubit" care diminua tensiunea din grup si care str�nge adesea atitudinile negative contra "omului de idei".(in cazul nostru premierul). Rar aceste roluri pot coincide.Intre cei doi lideri exista relatii reciproce.In discutii,"omul de idei" se adreseaza de fapt "omului cel mai iubit",care in general aproba dar ocazional isi exprima si dezacordul.Reactiile lui de aprobare si desaprobare sunt emotional agreate de intregul grup.Existenta a 2 ierarhii paralele (lider si dizident) ,a doi sefi cu caractere diferite apare in principalele grupe umane (mama-tata,presedinte-premier etc).Nu exista un acord in ceea ce privesc caracteristicile liderului si aceasta deoarece exista mai multe maniere de exercitare a rolului de sef in grup. In functie de felul cum isi joaca rolul exista mai multe feluri de lider: -Liderul autoritar,care ia toate deciziile,dirijeaza toate actiunile din grup,fixeaza rolurile membrilor(aici se poate incadra dl .Basescu); -Liderul democratic,care ia toate deciziile dupa ce discuta; -Grupe de tipul "laissez faire" in care practic nu exista lider sau daca exista el da numai sfacturi atunci c�nd i se cer(gen fostul presedinte Iliescu); Liderul democratic da mai multa satisfactie membrilor grupului in timp ce liderul autoritar este mai eficient. In absenta liderului autoritar grupul se descompune rapid in grupe ostile unul altuia,in timp ce in absenta liderului democratic grupul poate functiona. In politica romaneasca s-au putut distinge trei tipuri de sefi care ar corespunde dinamicilor din diferite grupe: -Seful traditional,rolul fiind determinat prin regula succesiunii neintrerupte (corespunde omului cel mai iubit); -Seful charismatic care reuneste calitatile liderului iubit si ale "omului de idei".El apare mai ales atunci c�nd grupul doreste putere si securitate; -Seful birocratic corespunde "omului de idei" car Observam deci ca relatiile antagonice presedinte/premier nu sunt specifice doar actualului cuplu care conduce Romania ci acest antagonism este bine cunoscut in studiile sociologice. Marea problema este ca aceste antagonisme fiziologice se petrec intr-un mediu din punct de vedere politic subcultural,in care este stimulata dusmania si controversa sterila. Partidele din lipsa unei ideologii specifice prefera sa se afunde in cultura barfei.Numeroase alegeri s-au desfasurat nu pe adevarate programe ci pe valori negative:comunisti,securisti,baroni ,corupti etc.,acest lucru tinand mai degraba de infantilismul politicii romanesti. In aceasta jungla politica si incultura politica excitarea tendintelor antagonioce dintre lideri,lupta pentru a fi lider unic ne arata cat mai avem pana la o adevarata democratie europeana. ________________ Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 13:45
Nu pacatosii au nevoie de profet ci profetul de pacatosi Se spune ca dl.ministru Atanasiu nu va fi implicat penal,desi se mai spune ca Dl.Badalan ii va deschide alte procese penale. El va reveni,asa mediocru si nedotat,in fruntea unui minister esential pentru Romania,spre satisfactia actualei conduceri PNL care chipurile a mai obtinut o victorie contra dlui Basescu. Inca cateva victorii de acest tip si PNL va merge spre finalul fericit care il asteapta. Este limpede ca dotarea dlui Atanasiu pentru ministerul apararii este grav pusa la indoiala. Cverulent,arogant,cu aere de dictator intr-un domeniu in care specialistii trebuie sa decida,el nu este decat prototipul omului nou liberal. S-a vazut ca el nu serveste acolo statul ci PNL(deciziile PNL sunt puse in aplicare la Minister). Iar PNL nu va trage concluziile ce se impun si va mai avea un ministru,vorba comunistilor,bun membru de partid dar prost vanator.
|
|
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 13:48
FIECARE OM MOARE DUPA ULTIMA CAFEA
Lui basescu nu i-a sunat inca ceasul Articolul dlui SRS incepe cu o asertiune pentru care aduce putine argumente,_interesul lui Basescu ar fi mare pentru numirea unui comisar european. In primul rand ca Romaniei i se va repartiza,pentru comisar un domeniu nu asa de important,pentru ca nu ne-au asteptat cei 25 pentru ca doreau ca Romania sa ocupe cea mai im portanta functie. Dilema Tariceanu/Basescu se poate rezolva mult mai simplu,as zice solomonic. Daca PNL-ul isi doreste continuarea aliantei si liste comune dl.Tariceanu trebuie sa accepte si propunererea PD pentru comisarul european,urmand ca Baroso si parlamentul europeean sa decida persoana aleasa. Daca tariceanu s-ar incapatana sa prezinte doar un candidat PNL situatia ar fi un motiv serios de disensiune si in situatia PNL ar insemna dezastru ,despartirea de PD. Nici intoarcerea pe �cai mari� a lui Atanasiu nu este o bagatela.Reclamantii lui mai au 20 de zile pentru a face sau nu apel si ca hotararea NUP sa ramana definitiva.Intre timp cele 7 capete de acuzare cu documente ale lui Badalan pot intra in actiune si o noua cercetarea penala apare la orizont.Si acestea ca sa nu mai vorbim de fobia generalilor de a-l vedea iar ministru pe Atanasiu la care sa adaugam lipsa sa de har. Daca aceasta reprezinta Caii mari ai lui Atanasiu,ma tem ca sunt doar niste asini mici. Nici existenta grupurilor de interese de la Cotroceni nu este decat subiectul de propaganda al liberalilor, pe cand grupul Tariceanu/Patriciu sunt deja demult acreditati,chiar si in organismele internationale In fine faptul ca dna Macovei v-a fi obligata sa isi dea avizul pentru legile securitatii nu are mare importanta.In fond nu ea decide si legea poate pleca de la guvern cum vrea dl.Tariceanu. Dar sa nu uitam ca PSD are acuma datoria de a vota o lege mai degraba propusa de organele SRI si SIE decat una venita de la Tariceanu. Aritimetica ne arata ca la fel ca si cu numirea sefilor serviciilor secrete victoria va fi tot a lui Basescu. In fine,aici sunt de acord cu dl.SRS ,Basescu este imprevizibil si nu a pierdut multe razboaie si vorba butadei din titlu : Basescu inca nu a baut ultima cafea. _________________ Vai voua politicieni corupti,ca nici voi nu faceti nimic si Vai voua politicieni corupti,ca nici voi nu faceti nimic si nici pe altii nu-i lasati sa faca Noul,progresul sunt bicisnici la inceput dar viitorul le apartine Nu pot sa nu incep aceasta postare decat cu un moto care m-a impresionat chiar cu decenii in urma. Iata-l: -A�a dar ce este noul? �nainte de toate curaj �i,apoi otrava unei temporare �nfr�ngri a spiritului.Acrede ca noul se impune de la sine numai pentru c� este nou,se dovede�te o ideie fals�.Nu to�i oamenii unei epoci urca,simultan �i tin�ndu-se de m�na,spre psicurile ei.A urca pe piscurile noi ale unei epoci �nseamna �nclestare dramatica,platit� mai �nt�i de creatorul ei.Dup� care,asemenea unei reptile epoca n�p�rleste.Si chiar daca oamenii toti ,ai unei epoci,ajung s� �nteleag� �i s� traiasc� noul,ceea ce a fost vechi �nca mai lasa urme.Mai las� cicatrici. Dar aceasta este o poveste at�t de veche �nc�t nici nu ma mai mir ca fiecare generatie o �nvat� de la �nceput- Al.C�prariu:"Primavar� Scandinava",ed.Dacia,1980 In momentul de fata asistam la o ofensiva a reactiunii din toate sferele establishmentului. Ziaristii,comentatorii de la televiziune.direct,pe posturi sau in ziare ii spun PRESEDINTELUI ROMANIEI indiferent de numele lui , nesimtit,golan,betiv,vulgar,papusar, si ma opresc aici si nimeni nu protesteaza ba,cum a fost cazul la o sedinta a PNL unde Dinescu a citit un pamflet a fost subiect de mare distractie.oricine loveste sau insulta pe Presedintele tarii este privit aproape ca un erou. In schimb,un ziarist de care putina lume a auzit,prinde din sbor o vorba si intreaga presa este scandalizata,cere ritos scuze publice pentru o exprimare privata la care nici nu avea voie sa asculte si nici nu poate fi sigur ca ceea ce a auzit este real. Este foarte dificil sa fii reformator. Atata timp cat reforma doar s-a afirmat totul era de inteles,presedintii erau aproape respectati.cand Presedintele s-a pus pe treaba,cand securistii sunt demascati,crimele comunismului vor fi condamnate,cand se striga de la tribuna presedintelui ca guvernul este mediocru,ca invatamantul este mediocru,ca centralizarea puterii este ca pe timpul lui Ceausescu,presedintele devine dusmanul poporului,La fel ca el Dna Macovei si alti reformatori sau care il sprijina pe presedinte. Pentru un asa zis ministru al apararii care s-a facut de ras in fata tarii si a lumii se fac campanii dar situatia agriculturii ,a pensionarilor este eludata. Partid prezidential tipa politicienii impotenti,opozitie fata de reformarea si scaderea numarului de ministri,reformele justitiei cu tot sprijinul UE bat pasul pe loc,legea lustratiei este sabotata,Consiliu de integritate a ajuns o rusine in parlament. In acest timp figuri de frunte a PNL readuc dupa 16 ani sloganuri rasuflate:securisti,comunisti in timp ce tara are 7 milioane de asistati social,in Bucuresti din 600000 familii 400000 trebuie sa primeasca subventie pentru a supravetui la iarna. Basescu apare ca un om al poporului,secretul popularitatii sale este ca simte durerea poporului,simte impertinenta fostilor si actualilor nomenclaturisti si s-a angajat cu cele mai mari riscuri sa biciuiasca pe lenesii si indolentii care pretind putere si vorba bibliei,-nici ei nu o fac ,nici pe altii nu-i lasa- Sa fiti sigur ca,asa cum spune si citatul cu care am inceput,basescu este motorul progresului Romaniei si ca de fapt asa patesc toti aceia care indraznesc sa schimbe ceva in Romania. Sa ne amintim ce drama au trait boierii din Principate cand au trebuit sa li se taie barbilr si sa nu mai poarte gugiumane,_________________ |
|
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 13:50
BOALA DICTATURII SI SINDROMUL CUSTII LA ROMANI
Boala dictaturii si sindromul custii la romani Titlul mi-a fost inspirat de maniera in care apar pe acest forum diferiti postatori,la care fanatismul,insulta si chiar sudalma,intoleranta fata de ideile altorai,impunerea paranoica a unor puncte de vedere nu pot sa fie privite decat ca un comportment maladiv,determinat de lipsirea de libertate timp indelungat (pentru unii o viata intreaga) si care acuma se vad chiar inabili de a folosi libertatea cuvantului scris sau vorbit. Regimurile dictatopriale sau nedemocrate,indiferent de originea lor (comunista sau apartinand unor oligarhii de dreapta) se intalnesc prin efecte comune asupra transformarii individului intr-o fiinta aservita,careia i se ia bunul cel mai de pret,oferit de Dumnezeu-libertatea. Coeziunea uman�, prietenia, �ncrederea �n figuri protective, trebuie s� fie sistematic distruse. Nimic nu trebuia s� te sprijine �n fa�a sistemului,a establishmentului oligarhic. Pentru scopurile partidului, prietenul trebuia denigrat, lovit,chiar medicina,psihiatria de exemplu(vezi cazul recent din ZIUA) trebuia folosita, iar denuntul trebuie sa s� ajute organele de represiune. Individul trebuia s� aib� astfel sentimentul �livr�rii absolute�, fenomen caracteristic doar condi�iei infantile sau la animale Poate nimic nu este mai ucig�tor �ntr-un regimul oligarhic dec�t distrugerea �ncrederii �i suportului interuman, adic� exact inversul moralei cre�tine. Individul nu trebuia s� poat� avea �ncredere �n prieteni, �n colegi, nici chiar �n preot. Pretinsul dusman trebuie insultat sau chiar anihilat total. El trebuie s� apar� singur �n fa�a puterii, singura lui reac�ie urm�nd s� fie doar supunerea. Citesc postarile si articolele de ziar in care argumentele lipsesc cu desavarsire,adevarurile sunt afirmate pe baza de intuitie si antipatie,a reactiilor humorale. Basescu trebuie sa aiba dosar la securitate,nici nu se pune in discutie ca nu ar avea,ci se mira dece nu-l arata ,dece nu isi reglementeaza situatia. Stolojan,fara argumente a fost declarat FSN-ist,agent al securitatii,desi asa cum spunea el nu a avut nici-onoarea-de a i se propune asa ceva. PD este format din oameni robotizati care nu fac altceva decat sa vada ce ordine mai primesc de la Cotroceni. Am fost ni�te naivi c�nd ne-am imaginat, la revolu�ie, c� am ie�it din co�mar spune pe buna dreptate Octavian Paler. Acum se vede destul de limpede c�, dup� ce ne-a �nghi�it o bun� parte din via��, �ntr-o anormalitate ce devenise pentru noi singura �normalitate� posibil�, comunismul si acum oligarhii ne st�lce�te mai departe destinul �ntr-o libertate pe care nu ne pricepem �nc� s� o tr�im, fiindc� ne-am pierdut reflexele unui comportament normal. De fapt, �ns�i conceptul de libertate a �nsemnat mul�i ani - �i �n bun� m�sur� mai �nseamn� - doar ie�irea din cu�c�-. N-am �n�eles �i, probabil, nu �n�elegem nici ast�zi prea bine c� libertatea are propria sa ordine. �ndeosebi, n-am �n�eles c�, a�a cum animalele �inute mult timp �n captivitate �i duc �n ele cu�ca atunci c�nd li se d� drumul, readapt�ndu-se greu la libertate, la noi trecutul nu �ine �n primul r�nd de arhive, nu se opre�te la ceea ce �a fost�. El este �nc� activ. Strigoii merg pe strad�, vorbesc, uneori �i vedem la televizor (Octavian Paler). Dizidenta din PNL a lansat conceptul OLIGARHILOR care se folosesc de o doctrina scumpa poporului roman-doctrina liberala. Si iata,a fost suficient pentru ca cei iesiti abia din cusca totalitarismului sa apeleze la cele mai josnice sentimente,sa demonizeze pe aceia care lupta pentru libertate si democratie in Romania. _________________ Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 14:27
PNL SI TENDINTA SA TOTALITARA
Iata ce spun stirile aparute recent:Dl.Olteanu are o intanire secreta cu dl.Geoana,dl.Patriciu are si el ,la randul sau o intalnite secreta cu acelasi dl.Geaoana Panica pierderii puterii ii duce la disperare pe liderii fractiunii retroliberale si in mod evident apeleaza la partide criptocomuniste de tip PSD si dece nu PRM sau PIN (in acest sens dl.Patriciu si-a exprimat demult optiunea). Ceea ce frapeaza este similitudinea disperarii si agatarea cu orice mijloace de mentinerea puterii acestui grup,in momentul cand se pare ca parlamentarii PNL, cel putin gruparea dizidenta i-au retras sprijinul politic primului ministru,cerandu-i demisia de onoare, dupa ce el, prin abuz a fpretins acelasi lucru dlui.Fluture. Dar sa facem apel la istoria unor situatii similare a unor partide totalitare din istoria recenta in care un partid nu avea alta preocupare decat puterea, aservindu-si totul in acest scop,de la politie ,la psihiatrie ,literatura, sindicate,economie etc. In acest sens voi enumera directivele KGB facuta partidelor comuniste privind mentinerea cu orice pret si cu ori ce mijloace a puterii si sa vedem similitudinile cu actuala situatie din grupul retroliberal. Voi prezenta directiva si similitudinea comportarii PNL,grupul oligarh: 1.Nu exista domeniu in care sa nu se aplice principiile politice,toate fortele si sectoarele societatii trebuie sa impuna principiul partidului conducator. -Este lesne de constatat ca grupul retroliberal,aplica acest principiu in totalitate.Sa ne amintim de migrarile din toate partidele,in PNL ,a alesilor locali,de fidelii PNL numiti nu pentru competenta ci pentru fidelitate,de oligarhii care se considera indreptatiti pentru ca ar fi liberali sa castige din pozitia dominanta a partidului in domeniul afacerilor personale. 2.Lipsa de pregatire ideologica face din profesionist un pseudoprofesionista, profesionistul trebue sa fie doar un activist al partidului cu locul de munca in anumit domeniu. -Aici cel mai demonstrativ este discursul Dlui Tariceanu la demiterea dlui Dl.Flutur,in care a spus-o fara ocol.Nu principiile profesionale primeaza pentru un ministru (il laudase ca cel mai performant ministru) ci criteriile politice,trebuie sa fii agreat de PNL,deci sa aplici politca retroliberala a fractiunii sale 3. Orice profesionist trebuia sa fie bine pregatit ideologic pentru a putea deveni un luptator politic in cadrul profesiei sale. -In acest cadru,viata noastra publica s-a incarcat de activisti de partid,de aceasta data care isi zic liberali,bine pregatiti ideologic,care ataca,cum se spune, in haita,orice tentativa de reformare a PNL.Aici intra marii ideologi retroliberali:Orban,Atanasiu,Hasoti,Vosganian etc si la nivel local fidelii personali ai actualei conduceri PNL. 4.Orice activitate trebuia supusa adeziunii fata de partid, in fapt, directivelor organelor politice, singurele capabile de a dirija activitatea sociala, partidul fiind singurul care gandeste (detasamentul inaintat al clasei muncitoare). -Deci cum spuneau directivele KGB, in fapt, directivelor organelor politice, singurele capabile de a dirija activitatea sociala, partidul fiind singurul capabil sa creieze toate strategiile si directiile de desvoltare sau de cadre,adica asa cum pretinde actualul PNL,care cultiva inchistarea intr-o pseudo-doctrina liberala. 5.Profesionistul trebuia sa devina un participant activ in lupta pentru succesul ideologiei partidului. -Nu mai revin,cazul Flutur,Musca,Stolojan cei mai profesionisti liberali,cei mai populari(primii trei ca popularitate in sondaje din PNL) care nu valoreaza nimic daca nu accepta ideologia lui Big Brother.Treizeci de parlamentari liberali sunt aruncati la lada de gunoi doar pentru ca vor sa reformeze PNL.Dar lucrurile nu se opresc doar aici.La toate nivelurile,de la inspectori sau directori de scoala,pana la directorii asa ziselor agentii descentralizate, toate sunt ocupate de politruci,profesionismul fiind subsidiar. 6.Pentru Stalin calificarea politica era mai relevanta dec�t cea profesionala, iar acest lucru se exprima prin loialitatea fata de partid. -Aici nu mai este nimic de adaugat,principiul stalinist fiind aplicat in totalitate de catre actualul PNL. 7.Partidul trebuie sa aiba rolul conducator asupra intregii societati,inclusiv in aria fiecarei profesii. -In fine ,aici as introduce ceea ce am numit cintezism,dar de fapt o conceptie care este a tuturor retroliberalilor. De fapt teoria aceasta, a darwinismului social, in care liberalul de tip Antonescu/Cinteza este viril,potent,stapn,tanar , si considera deci,liberalul patrician, un adevarat om nou iar relatia sa cu restul truditorilor in sensul hegelian,dupa formula stapan-scalv. Si tinta absconsa este exact ca in directivele sus mentionate, Partidul sa aiba rolul conducator in intreaga societate, inclusiv in aria fiecarei profesii. Si pentru ca totul sa devina mai pregnant privind aroganta si dispretul liberalului fata de cetateni,am asistat la un talk-show TV in care un profesor de sociologie si doi reporteri comparau atitudinea fata de transparenta si comunicare in situatii identice intre presedintele Basescu si Dl.Tariceanu care au trecut prin situatii medicale aproape identice. Deschidere, comunicare si transparenta la primul,opacitate, dispret, secretomanie la al doilea. Efectiv cei doi nu s-au instruit la aceeasi scoala,maniera lor de a face politica este diametral opusa. Si poate si asupra democratiei opiniile lor sunt opuse |
|
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 14:30
BISERICA SI COMUNISMUL
Written by Administrator May 01, 2007 at 02:43 AM de IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Romano-Catolic de Bucuresti At�t istoria Bisericii Catolice dar, mai ales, istoria Bisericii Ortodoxe Rom�ne, s-au aflat �i �n aten�ia unor istorici dinafara Bisericii, a�a cum s-a �nt�mplat �n cazul Raportului Comisiei preziden�iale. Multe informa�ii au fost distorsionate �i neconforme realit��ii; de aceea, noi apreciem inten�ia Bisericii Ortodoxe Rom�ne de a-�i scrie propria istorie din anii comunismului, apel�nd la proprii s�i speciali�ti, gira�i de istorici de prestigiu �i de speciali�ti �n istoria comunismului �n Rom�nia. Este firesc, totodat�, ca punctul de vedere al Bisericilor s� fie cunoscut de c�tre cei care se ocup� de aceast� perioad� grea din istoria noastr�, a tuturor, iar Biserica trebuie s�-�i fac� cunoscut punctul de vedere �n ceea ce prive�te propria sa istorie. Modurile �n care Biserica a fost atacat� �n ultimii ani sunt diverse, inclusiv prin atacuri la adresa patrimoniului cultural arhitectural, �i chiar a memoriei Bisericii, prin r�st�lm�cirea biografiilor unor martiri. Onorat auditoriu, Doresc de la �nceput s� mul�umesc domnului profesor Radu Ciuceanu pentru generoasa invita�ie pe care mi-a adresat-o, de a lua parte la lucr�rile acestui simpozion �i de a expune c�teva considera�ii cu privire la istoria Bisericii romano-catolice �n anii regimului comunist. Aceasta deoarece noi consider�m o datorie sf�nt� de a avea mereu o perspectiv� c�t mai clar� asupra trecutului nostru. Dup� pr�bu�irea dictaturii comuniste au ap�rut numeroase ini�iative �tiin�ifice �i culturale, sprijinite de Biseric�, av�nd drept tematic� rescrierea istoriei Bisericii noastre locale. I. Tradi�ii ale istoriografiei romano-catolice Aceste ini�iative nu au ap�rut pe un teren gol, cunoscut fiind faptul c� �nc� de la �nceputul secolului al XX-lea istoria Bisericii noastre locale a reprezentat obiect de cercetare �i analiz� �tiin�ific� pentru personalit��i de seam� ale Bisericii �i Rom�niei deopotriv�. �i amintesc doar pe cunoscu�ii istorici Nicolae Iorga, I.C. Filitti, R. Rosetti, Arhiepiscopul Raymund Netzhammer, personalitate complex� care face parte din galeria marilor istorici ai Rom�niei, �i pe p�rintele Carol Auner, autorul unor studii de referin�� dedicate episcopiilor catolice, studii ce au fost publicate �n prestigioasa Revist� Catolic�, ce a ap�rut �n perioada 1912-1916. Dup� cel de-al doilea R�zboi Mondial s-au remarcat �n domeniul istoriografiei catolice istoricii pr. Petru Toc�nel �i pr. Bonaventura Morariu, care au activat la Roma, precum �i pr. Iosif Gabor, a c�rui �nsemnat� oper�, scris� �n �ar�, nu a putut fi publicat� �n anii comunismului. Aducem prinosul nostru de recuno�tin�� tuturor, istoricilor laici, catolici �i ortodoc�i deopotriv�, care s-au remarcat �nainte �i dup� anul 1989 prin lucr�ri, al c�ror scop a fost reconstituirea istoriei Bisericii noastre locale, printre care s-a num�rat �i regretatul profesor Ion Dumitriu-Snagov. �n anul 2001 noi am luat decizia derul�rii unor proiecte privind istoria Arhidiecezei de Bucure�ti, prin �nfiin�area unui departament propriu de cercetare istoric� �i a unei reviste de specialitate � Pro Memoria. Inten�ia noastr� a fost �i r�m�ne aceea de a valorifica, din perspectiv� cultural�, �tiin�ific� �i pastoral�, bogatul patrimoniu cultural al Arhidiecezei noastre, �i punerea acestuia la dispozi�ia cercet�torilor, pentru a fi transmis mai departe publicului larg. Pe l�ng� revista Pro Memoria se mai afl� �n desf�urare un alt proiect, �n acela�i domeniu al istoriografiei, proiect care prive�te �ntocmirea de monografii ale bisericilor �i comunit��ilor noastre parohiale. Arhidieceza noastr� beneficiaz� de o �arhiv� a memoriei� deosebit de bogat� �i diversificat�, iar pe noi ne bucur� faptul c� intelectualii catolici au r�spuns chem�rii adresate de a contribui la scrierea istoriei catolicilor din Arhidieceza de Bucure�ti �i a Bisericii Catolice din Rom�nia. II. 1. Istoria Bisericii �n perioada 1948-1989 Revenind la tematica acestui simpozion, trebuie s� spun c� revista noastr� acord� �n paginile sale un spa�iu important istoriei Bisericii �n anii regimului comunist, o perioad� mai pu�in cunoscut�, �i aceasta din diverse motive. Toat� aceast� perioad� este �nc�rcat� de dramatism, de fapte eroice �i martirice, de diferite forme ale rezisten�ei anticomuniste � pe deplin o perioad� a persecu�iei. Biserica s-a aflat dealtfel �n aten�ia factorilor de represiune comunist� �nc� din anul 1948, an important �n istoria Bisericii dar �i a Rom�niei. �n acest an regimul comunist a ini�iat �i pus �n practic� numeroase ac�iuni de adversitate f��i�� fa�� de Biserica local�, prin denun�area unilateral� a Concordatului dintre Rom�nia �i Sf�ntul Scaun, prin �nchiderea Seminariilor catolice, a celorlalte �coli catolice de tradi�ie �n Bucure�ti �i �n alte comunit��i parohiale, prin desfiin�area congrega�iilor religioase �i �nchiderea institutelor patronate de acestea: �coli, spitale, clinici, opere de caritate, azile, prin desfiin�area presei catolice �i a tuturor ascocia�iilor laice de tradi�ie �n istoria noastr�, dar �i prin confiscarea propriet��ilor Bisericii, mobile �i imobile � cl�diri, terenuri, biblioteci, arhive etc. Documentele de arhiv� confirm� modul brutal �n care autorit��ile comuniste au ac�ionat �ncep�nd cu anul 1948-1949 �mpotriva ierarhiei catolice, a preo�ilor, c�lug�rilor �i c�lug�ri�elor. Pe de alt� parte, cei care au reu�it s� scape de represiunea Securit��ii, reprezentan�i ai unor institu�ii catolice de prestigiu care f�cuser� istorie �n �ara noastr� au p�r�sit �n acea perioad� Rom�nia, tr�indu-�i fiecare chemarea lui Dumnezeu. II. 2. Rezisten�a anticomunist� Istoria Bisericii noastre locale de dup� anul 1948 este istoria represiunii antireligioase �i a persecu�iei. Dup� cum este cunoscut, ac�iunile regimului comunist au �nt�mpinat deseori opozi�ia ferm� �i eroic� a reprezentan�ilor Bisericii. Se cuvine s� amintim aici atitudinea demn� a tuturor episcopilor membri ai Conferin�ei Episcopale Rom�ne care, �n perioada 1948-1949, s-au opus cu fermitate ingerin�elor �n via�a Bisericii, precum �i tentativelor regimului de a dezbina �i de a subordona Biserica. Episcopii au reafirmat atunci, cu convingere, leg�tura Bisericii Catolice locale cu Sf�ntul Scaun �i Papa Pius al XII-lea, cel care, printr-o serie de mesaje, a �ncurajat �i sprijinit Episcopatul Catolic �i pe credincio�i �n fa�a valurilor de persecu�ii. Aceia�i episcopi au protestat �mpotriva legisla�iei comuniste antibiserice�ti, nel�s�ndu-se intimida�i nici �n privin�a a�a-zisului Statut al Bisericii Catolice din Rom�nia �i au condamnat m�surile regimului privind desfiin�area �nv��am�ntului teologic �i multe altele. II. 3. �nceputul represiunii Toate aceste ac�iuni ale episcopatului catolic au fost considerate de c�tre noul regim drept suficiente motive pentru a proceda la arestarea �i �ncarcerarea episcopilor catolici. Unii dintre ace�tia, precum ep. Anton Durcovici �i ep. Ioan Scheffler aveau s� moar� �n �nchisoare. Ep. Augustin Pacha a murit la scurt timp dup� eliberare, �n 1954, iar Arhiepiscopul Aexandru Theodor Cisar a murit �i el, �n condi�ii suspecte, la scurt timp dup� eliberarea de la docimiciliul obligatoriu. Persecu�ia i-a afectat �ns� pe to�i colaboratorii Arhiepiscopului Cisar, care au de�inut dup� 1950 jurisdic�ia canonic� a Arhiepiscopiei de Bucure�ti � precum ep. Josef Schubert �i pr. Hieroyimus Menges. Ace�tia au refuzat orice compromis cu autorit��ile comuniste �i s-au opus oric�ror tentative care vizau dezbinarea �i distrugerea Bisericii. Dup� episcopi a venit r�ndul preo�ilor, c�lug�rilor �i c�lug�ri�elor, dar �i al multor credincio�i care au fost aresta�i in odium fidei. Aceast� perioad� �nregistreaz� numeroase exemple de comunit��i catolice care au �nfruntat cu eroism deta�amentele �narmate ale Securit��ii, a�a cum s-a �nt�mplat �n Moldova, �n satele Fundu R�c�ciuni, Faraoani, Pr�je�ti �i Butea. �n diferite forme �i sub numeroase specte, istoria Bisericii noastre locale, p�n� �n 1989, este o istorie a persecu�iei �i a rezisten�ei anticomuniste totodat�, �n pofida numeroaselor tentative ale regimului de a-i dezbina pe reprezentan�ii Bisericii �i pe credincio�i �i de a �mpiedica activit��ile curente, pastorale �i administrative. Multe dintre evenimentele petrecute p�n� �n anul 1989 �n istoria noastr� ni se dezv�luie ast�zi; descoperim astfel o perioad� �n care laici �i clerici deopotriv� au continuat s� cl�deasc� o istorie suferind�, mortificant�. Aceast� istorie a persecu�iei este �i istoria a mii �i mii de credincio�i catolici c�rora metodele �i tehnicile perfide ale regimului comunist le-a fr�nt destinele � �n armat�, �n celebrele deta�amente de munc�, sau ca urmare a refuzului acestora de a accepta �binefacerile democra�iei populare�, inclusiv cele ale cunoscutelor colective agricole de produc�ie. II. 4. Martirii Bisericii Catolice Valurile de persecu�ii din perioada 1948-1964 au �ns�ngerat Biserica, acestora c�z�ndu-le victime numero�i clerici �i laici deopotriv�. Lista m�rturisitorilor Bisericii Catolice este lung�, reprezent�nd totodat� un c�mp de cercetare pentru istorici. Exemplele de eroism �i martiriu sunt numeroase. Au murit �n captivitate Mons. Vladimir Ghika, al c�rui dosar de beatificare se afl� �n derulare la Sf. Scaun, pr. Egon Francisc Xaveriu Haider, sora Clementine Mayer �i mul�i laici. Mai amintim cazul p�rintelui Clemente Gatti, parohul bisericii italiene din Bucure�ti, arestat �n 1951, condamnat �i apoi eliberat �n 1952, c�nd a murit ca urmare a suferin�elor �i maltrat�rilor suferite �n deten�ie. Tuturor acestora le-au fost �nscenate procese, unele dintre ele cunoscute �n epoc� �i desigur �i speciali�tilor (Procesul Vaticanului, cel al Lega�iei Fran�ei, �.a.), procese care au reprezentat toate �nscen�ri judiciare. Biografiile martirilor Bisericii noastre locale pot fi consultate �n recent publicatul volum Martiri pentru Hristos din Rom�nia �n perioada regimului comunist, volum publicat �n colaborare cu Biserica Ortodox� Rom�n�. Istoria Bisericii �n anii comunismului �nregistreaz� �ns� �i numele altor preo�i, c�lug�ri �i c�lug�ri�e, disp�ru�i f�r� urm� �n perioada la care facem referire � de exemplu, preotul Albert Baumgartner, �i mul�i al�ii, despre care ast�zi nu se mai �tie nimic. II. 5. Noi forme de persecu�ie dup� 1964 Persecu�ia clericilor a continuat, �n diferite forme, �i dup� anul 1964, anul gra�ierilor politice. Aceasta deoarece punerea �n libertate nu echivala, conform legilor comuniste, cu reabilitarea persoanelor �n cauz�, situa�ie care �i priva de dreptul de a profesa, cu toate drepturile decurg�nd din aceasta. Majoritatea erau suferinzi �i lipsi�i de multe dintre drepturile de cet��ean al Republicii Populare Rom�ne. Tot persecu�ie este �i faptul c� �n cazul majorit��ii m�rturisitorilor �i martirilor, autorit��ile statului nu au intervenit �n favoarea reabilit�rii juridice a acestora, situa�ia persist�nd p�n� �n ziua de ast�zi. III. Reflectarea istoriei Bisericii �n istoriografie Orice domeniu al existen�ei noastre �n anii comunismului trebuie s� constituie o preocupare inclusiv a speciali�tilor, prin urmare, istoria Bisericii Catolice. Aceste ini�iative trebuie s� porneasc� cu bun�-credin�� �i s� fie puse �n practic� cu profesionalism. Aceasta deoarece istoria Bisericii reprezint� o valoare a patrimoniului cultural universal, memoria comunit��ilor noastre cre�tine, iar noi nu putem fi indiferen�i la modul �n care aceasta este pus� la dispozi�ia opiniei publice �i a posterit��ii. M-a� bucura, desigur, dac� reconstituirile istoriei Bisericii �n anii comunismului ar fi f�cute �n comuniune de competen�e de c�tre speciali�ti din cadrul Bisericii �i cei din centrele academice consacrate. Vor putea fi evitate, astfel, eventuale informa�ii �i idei distorsionate ori neconforme cu realitatea, rezultate din necunoa�terea istoriei Bisericii �i a specificului organiz�rii acesteia. Acest tip de cercetare este dificil, necesit�nd timp �i precau�ie, r�bdare �i competen�� profesional�. Trebuie evitat� cercetarea selectiv�, sau prezentarea �n manier� fugitiv� a unor capitole importante din istoria Bisericii. Trebuie evitate, apoi, abuzul de adjective �i etichet�ri tenden�ioase la adresa unor reprezentan�i ai Bisericii. Istoria Bisericii nu poate fi obiect de r�st�lm�ciri, de manipul�ri, de confuzii, de concluzii pripite, stabilite pe baza a�a-zisului adev�r din arhivele fostelor institu�ii politice �i de represiune ale statului comunist, �adev�r� care ridic� semne de �ntrebare, suspiciuni �i provoc�ri la adresa Bisericii. Cei care scriu ast�zi istoria Bisericii �n aceast� manier� pot c�dea victime unor false proiec�ii istorice aflate �n conul de umbr� al institu�iilor politice comuniste, rezultatul fiind un amestec confuz de spiritualitate �i politic�. At�t istoria Bisericii Catolice dar, mai ales, istoria Bisericii Ortodoxe Rom�ne, s-au aflat �i �n aten�ia unor istorici dinafara Bisericii, a�a cum s-a �nt�mplat �n cazul Raportului Comisiei preziden�iale. Multe informa�ii au fost distorsionate �i neconforme realit��ii; de aceea, noi apreciem inten�ia Bisericii Ortodoxe Rom�ne de a-�i scrie propria istorie din anii comunismului, apel�nd la proprii s�i speciali�ti, gira�i de istorici de prestigiu �i de speciali�ti �n istoria comunismului �n Rom�nia. Este firesc, totodat�, ca punctul de vedere al Bisericilor s� fie cunoscut de c�tre cei care se ocup� de aceast� perioad� grea din istoria noastr�, a tuturor, iar Biserica trebuie s�-�i fac� cunoscut punctul de vedere �n ceea ce prive�te propria sa istorie. Modurile �n care Biserica a fost atacat� �n ultimii ani sunt diverse, inclusiv prin atacuri la adresa patrimoniului cultural arhitectural, �i chiar a memoriei Bisericii, prin r�st�lm�cirea biografiilor unor martiri. Conferin�� �inut� la Institutul Na�ional pentru Studiul Totalitarismului: joi, 26 aprilie 2007 (tema simpozionului: Regimul comunist: �ntre realit��i ale trecutului �i dezbaterea contemporan�. Repere metodologice �i istoriografice�) |
|
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 14:32
PSD:REFORMA SAU SCINDARE
In loc sa se ocupe de non-reforma in PSD si care va duce la anihilarea social-democratiei,asa numitul institute Ovidiu Sincai gaseste de cuviinta o atitudine politicianista criticand politica externa promovata de Presedintele Basescu. In acest moment PSD ne apare ca un partid cripto-comunist,promovand vechile metehne bolsevice,in timp ce dl.Iliescu serbeaza ca si in 1948 (data asa numitei unificari a comunismului cu social democratia) asa zisa zi glorioasa,la fel cat de glorioasa a fost si furarea alegerilor din 1946.ca si suprimarea violenta a partidelor istorice Mnemofobia totalitara,subliniaza Tismaneanu se prelungeste in amnezia cultivata de atatia dintre profitorii post-comunismului. De fapt,atunci ca si acuma in PSD aplica perceptele staliniste puse in practica de Jdanov,dupa teoria salamului,respectiv lichidarea -pe felii- a sistemului pluralist si instaurarea dictaturii partidului unic. Ordinul lui Stalin,spune Tismaneanu, era limpede si a fost urmat intocmai in toate -democratiile populare-: social-democratia trebuia emasculata prin absorbtia aripii colaborationiste in partidul comunist. Una dintre marturiile cele mai importante pe subiect este cartea -Stanga in Romania, 1832-1948 - tentativa de sinucidere sau asasinat-, a regretatului Vladimir Krasnosselski, sociolog de marca si fost secretar al lui Titel Petrescu. De fapt,dupa Internationala 3-a,social democratia facea parte din alta familie politica si spirituala,fiind atasati idealurilor reformiste si parlamentarismului, ostili revolutionarismului nihilist.De aceia comunistii,ca si in prezent au pus in practica un plan de distrugere,compromitere si intimidare si chiar de umilire,asa cum se intampla in orezent cu dl.Geoana sau Grupul de la Cluj. Pentru leninisti, scria Arthur Koestler, nu e suficient sa-si invinga adversarul. Ei vor sa-l faca demn de dispret. La Congresul din 1948, botezat Congresul I al PMR, au fost utilizati cativa renegati socialdemocrati (Lothar si Eugenia Radaceanu, Theodor Iordachescu, Stefan Voitec, Barbu Solomon, Misa Levin) pentru a crea iluzia unei reale reconcilieri istorice intre comunisti si socialisti. In fapt, era vorba de capitularea oportunista a echipei Radaceanu-Voitec,asa cum s-a procedat acum cu PSDR-ul dlui Atanasiu. De fapt,acesta este crezul politica al dlui Iliescu si Nastase,persoane care au fost in mijlocul istoriei de mistificare a social-democratiei romanesti. Dece sa credem,mai ales dupa mineriade,furtul revolutiei,atitudinea de confiscare a social-democratiei,atata cat exista actualmente in PSD ca Iliescu si ai sai sustinatori s-au schimbat. Criza actuala din PSD este rezultatul evolutiei acestui asa zis partid. Infiintat ca o continuare a PCR si pentru salvarea fostei nomenclaturi,electoratul fiind constituit din nostalgicii comunismului,a conservatorismului taranesc sau al pensionarilor,categorii conservatoare si impotriva schimbarii,in prezent nu mai este capabil de restructurare. Mergand pe formula leninista,partidul-partid de masa-PSD a adunat fara discriminare peste 600000 de membri,din care cel putin 10000 au pretentii de a fi lideri locali sau generali. In constructii este foarte des aplicata formula:decat sa reconstruiesc,sa repar o cladire veche,care ar costa mult si ar necesita fonduri mari este mai rentabila daramarea ei si apoi reconstructia uneia noi.In acest cadru se inscrie actualul PSD dat fiind scaderea batranilor si a taranilor electoratul lor traditional(cresterea tinerilor si a intelectualilor,funciarmente anticomunisti). Un partid poate supravetui datorita unei ideologii,a unui lider carismatic sau mai bine a ambelor. In PSD nu exista ideologie decat cea a pragmatismului si inbogatirii,exista grupuri sincer social-democrate dar si grupuri de interese asa de multe incat PSD a aparut ca un partid al coruptilor. Liderul carismatic.Iliescu nu mai poate indeplini acest rol din cauza schimbarii demografice(scaderea batranilor conservatori si cresterea tinerilor,plus redesteptarea multor electori care nu se mai tem de boieri si mosieri si accepta capitalismul). In acest caz Iliescu apare mai degraba in rolul consacrat de reactionar comunist,opus schimbarii si ocrotind clasa coruptilor,chiar daca el este cinstit si sarac. In fine daca ambele componente nu exista, PSD este in deriva. Este de datoria persoanelor constiente din partid si din afara lui de a constitui o noua constructie social democrata. Aici poate dl.Vanghele care cu aprobarea conducerii PSD s-a adresat Yoghinilor lui Bivolaru,si poate cu ajutorul MISA sa faca integrarea in absolut a partidului si mai ales a dlui Nastase si Iliescu. Acest rationament ne duce la divizarea PSD cel putin in 2 aripi ireconciliante,ale adevaratilor social democrati ,la inceput putini si slabi si gruparea puscariabililor,a criptocomunistilor,coruptilor care vor incerca zadarnic o reabilitare,desi la inceput,sub conducerea lui Iliescu vor fi mai multi. Dar progresul nu tine cont de majoritate si minoritate,el creste ca valoare si ca numar in timp. |
|
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 14:34
Echipa lui Liviu Jicman si falitii lui
Asa cum am mai scris Organizatia de tineret a PNL sub vonducerea lui Liviu Jicman isi gaseste falitii,niste loaze de studenti,care au dat invatatura,studiul pe politica,de unde poate ii remarca cineva.Iata doar pe forumul care ma insulta pe mine asemenea exemplare ca Neamtu Tiganu,Ho Ciu Tzi,Arogantu,Shadow si ma opresc aici,oamei care nu au citit decat o carte o fac pe,ma abtin a spune ce,si ma fac prost, si alte insulte pe care nu le mai repet. Daca Marele filosof a spus la batranete ca ceea ce stiu este ca nu stiu nimic,atunci dece nu as recunoaste si eu ca sunt prost. Dar voi tinerilor care in loc de a invata executati programul de insultare a postatorilor la comanda lui Jicman ,cum va caracterizati. Iata,unde a ajuns un Partid zis istoric,sa foloseasca,cum se spune negri,recrutati dion plaeava tineretului zis liberal Acum lumea,presa deja va cunoaste. Iata: Daca pe forumurile ziarelor si ale televiziunilor cititi opinii extrem de favorabile PNL si foarte ostile presedintelui Basescu, sa nu credeti in sinceritatea lor. E ordin de la partid. Ziarele au intrat in posesia unor e-mailuri din care rezulta ca activistii PNL primesc de la partid instructiuni de a invada forumurile ziarelor si ale televiziunilor, insotite de variante de mesaje ce trebuie postate. Initiativa a apartinut lui Liviu Jicman, presedintele Cluburilor Studentesti Liberale, care a cerut discretie totala. Mesajele cer implicarea liberalilor in toate dezbaterile politice din ultimele saptamini.Pentru a fi verificati, activistii sint invitati sa comunice liderilor pseudonimele sub care combat. S-a a intrat in posesia unor e-mailuri din care rezulta ca activistii PNL primesc de la structurile superioare de partid instructiuni de a fi mai activi pe forumurile ziarelor si ale televiziunilor, insotite de variante de mesaje sau raspunsuri ce trebuie date,inclusiv atacuri pornografice. De fapt este o strategie bine pusa la punct. Asemenea e-mailuri cu instructiuni au fost transmise de conducerea Cluburilor Studentesti Liberale (CSL), organizatie din cadrul Partidului National Liberal. De exemplu,pe 27 februarie, la citeva zile dupa ce presedintele Traian Basescu si premierul Tariceanu au avut o discutie aprinsa pe postul national de televiziune, iar Basescu declarase ulterior ca nu se va prezenta in fata Parlamentului pentru a raspunde acuzatiilor ce vizau suspendarea sa din functie, presedintele CSL, Liviu Jicman, le transmitea colegilor sai urmatorul e-mail de mobilizare: -Este o perioada de facto electorala, asa ca si noi trebuie sa ne mobilizam pe toate caile. Una dintre acestea este transmiterea unor mesaje favorabile PNL pe diversele forumuri ale ziarelor si la TV, unde simpatizantii altor partide sint mult mai prezenti actualmente. Acum va transmit pentru prima oara astfel de mesaje, probabil ca de azi voi mai apela la astfel de comunicari“, spune Jicman. Urmeaza apoi textele ce ar fi trebuit sa apara pe forumuri: Absenta lui Traian Basescu de la TV demonstreaza ca acesta se teme sa participe la o dezbatere directa,fiind o sfidare nepermisa a uneia dintre cele mai importante institutii democratice ale statului roman.Sa scriti ca aceasta reprezinta o dovada de lasitate nedemna de un presedinte jucator, nedemna de un om care sustine ca nu a gresit nimic. Un post-scriptum la mesaj precizeaza: confidentialitatea actualului mesaj o precizez explicit, daca mai era nevoie. -Pe 28 februarie urmeaza un alt e-mail, cu indemnuri similare pentru a fi postate pe site-urile televiziunilor si ale ziarelor: de cind a fost lansata tema suspendarii, Basescu se preocupa de toate temele sociale, economice si politice, doar-doar nu s-ar mai vorbi de suspendarea sa. Basescu vine si rezolva toate problemele tarii si mai are timp si pentru vizite in strainatate. Si la finalul acestui e-mail se afla un indemn pentru dinamizarea activitatii liberalilor: dragilor, chiar va rog sa ne implicam, in masura posibilitatilor, si sa intram pe diverse forumuri ale mass-media in aceasta perioada de precampanie si campanie. Daca vreti sa imi transmiteti si mie id-urile si nick-name-urile. -Pe 12 martie, pe site-ul televiziunii Antena 3 a aparut intrebarea: sunteti de acord cu aminarea euroalegerilor pentru luna octombrie?. In aceeasi zi, Claudia Benchescu, secretarul CSL - filiala Bucuresti, transmite indemnul de a invada site-urilor Realitatii TV si Antena 3, precum si raspunsurile care trebuie trimise: Da, consider ca cel mai intelept este sa organizam euroalegeri abia dupa ce Traian Basescu si PSD vor pune punct conflictului lor deschis. Da, alegerile europene trebuie organizate abia dupa ce va fi clarificata situatia lui Traian Basescu aflat in proces de suspendare. Va trebui sa asociati in postarile voastre pe Basescu si PSD. -Pe 13 martie, pe site-ul televiziunii Realitatea TV a fost formulata intrebarea:cine are interesul de a prelungi criza politica? Si de aceasta data, raspunsul propus prin e-mailuri loveste in Basescu: Tariceanu a aminat alegerile europarlamentare din cauza contextului politic viciat de ambitiile PSD, PD si ale lui Basescu. Variantele de raspuns arata ca si cum PNL ar fi total absent din disputele politice ale momentului. Contrar evidentei,PNL neaga urmarirea forumurilor media, spune Liviu Jicman, presedintele CSL. Despre mesajele trimise pe e-mail, el adauga: Le-am recomandat colegilor mei ca parerile personale provocate de evenimente de pe scena politica romaneasca si mai ales atitudinile personale pe care doresc sa le exprime sa le manifeste pe canale publice si nu ca forma de dialog doar intr-un grup limitat. Referitor la mesajul in care se precizeaza ca indemnul de a scrie pe forumurile media vine din partea Depart. de comunicare al PNL, Jicman afirma ca,nu exista, dupa stiinta lui, nici un fel de strategie de comunicare sau influentare a media care sa se fi discutat in vreun for de decizie al PNL. Cu privire la etica influentarii discutiilor de pe forumurile ziarelor si ale televiziunilor prin mesaje prefabricate,tot el crede ca,dezvoltarea in media romanesti a forumurilor de discutie si utilizarea lor reprezinta un pas spre posibilitatea de a exprima puncte de vedere intr-un mod accesibil tuturor. Acum este clar ca echipa lui Jicman foloseste din randul studentilor fara talent de invatatura echipe de negri(mercenari) care nici nu pot participa la o discutie reala pentru ca ei nu au nimic cu cultura politica. |
|
PDL 981 mesaje Membru din: 6/09/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 14:38
SERIALUL IMPOTRIVA JUSTITIEI CARE PEDEPSESTE CORUPTII CONTINUA
Traim un moment de absurditate cum nu a mai trait Romania pana acum.Stransi cu usa,coruptii din politica sau aceia care au functii importante au declansat o ofensiva mediatica de o virulenta fara precedent.Nimic nu este sfant in aceasta campanie distructiva.Judecatori si procurori,presedintele Romaniei(nu insa si primul ministru),partidele justitiare,toti si toate sunt supuse unui asalt ignobil si nedrept desi ministrul justitiei este subodonatul guvernului. Curios,nu numai oligarhii prin media dar Guvernul Romaniei,prin Ministrul sau de Justitie ataca institutii ale Justitiei romane si in primul rand departamentele care se ocupa cu problemele coruptiei la nivel inalt (DNA). Daca atacul contra dlor. Morar si Tulus parea ca niste fapte stangace ale unui incompetent dl. Chiuariu si a carui prostie a servit mai ales dlui Basescu la referendum,momentul de disolutie a guvernului Tariceanu 2 ne aduce la situatia limita de a se sesiza Comisia Europeana,avand in vedere ca acum insasi guvernul Romaniei(cate zile o mai avea de trait) lasa orice precautie deoparte si ataca Departamentul anticoruptie,ataca reforma in justitie si p e fosta ministru Dna. Macovei apreciata ca excelenta de UE si care acuma a fost trimisa de UE, sa organizeze justitia dintr-o tara europeana candidate la intrarea in UE. Inca de la inscaunare,dl.Chiuariu,ca un robot telecomandat de oligarhii in deruta,la cateva zile doar de la inscaunare, doreste licentierea sefilor DNA,mai ales a celor care implementeaza dosarele demnitarilor. Pur si simplu acestia trebuie sa plece si in locul lor sa puna persoane docile,care ar fi fost dispuse a inchide aceste dosare de coruptie,in ciuda faptului ca activitatea DNA ne arata ca pentru prima data in tara noastra justitia poate functiona ca o institutie independenta fata de politic,ca poate cerceta faptele politicienilor de varf,intr-o tara in care coruptia la varf a ajuns de domeniul cotidianului.Momentul cu presedintele suspendat era o ocazie deosebit de favorabila,numai ca dl.Vacaroiu desi PSD-ist este prea cinstit pentru a face jocurile murdare propuse de PNL. Ca atitudinea guvernului,care impinge acum,o alta personalitate obsedata de dl.Basescu, sa devina varful de lance al distrugerii justitiei,denota amatorism lucru sesizat de Freedom House din Romania ,ceea ce ne arata orbirea acestei unelte a oligarhului de Iasi,cum spunea dl.Ponta. Esecul lui Chiuariu compenseaza incompetenta si agresivitatea lui Chiuariu si face intrarea unui si mai dur,dna.Norica Nicolae. Dl.Ponta a rezumat cel mai simplu situatia acesor ministri incompetenti,aratand ca acestia s-au transformat in unelte docile ale celor din umbra,oligarhia partidelor celor 322. Amestecul nepermis al Ministrului justitiei in treburile organelor de justitie este pentru Romania o problema grava de care cei din UE nu vor mai putea fi inselati. Nu ministrul trebuie sa faca cercetari ci organele de justitie competente, amestecul ministrului in competenta procuraturii dovedindu-ne ca actualul guvern face de fapt,sau ar dori sa faca politie politica. Din fericire dl.Chiuariu a fost suspendat iar guvernul cenzurat asa incat acest episod va ramane ca ceva hazliu si inedit a unui grup de politicieni care si-au pierdut busola si care ar fi trebuit demult sa plece. Cine va raspunde insa in fata dlui Fratini care a si declarat ca va trimite in Romania o comisie competenta de verificare a starii justitiei? Guvernul si Ministerul justitiei sunt in deriva iar impingerea ziaristilor de casa cu fumigene care sa continue ceea ce nu au facut oligarhii au ca intentie sa infricoseze procurorii sis a-i deruteze. Din fericire Presedintele republicii,Excelenta sa Dl.Basescu acorda tot sprijinul unei justitii independente,motiv pentru care isi asuma toate riscurile confruntarii cu sistemul oligarchic,cel putin pana la alegerile parlamentare. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 16:35
MOGULII SI TONOMATELE LOR
Daca pentru dreptul mogulilor de a minti si de a face trusturi de presa prin care sa puna stapanire pe viata politica si economica a Romanieisi sa ocupe institutiile statului de drept s-a murit in revolutia din 1989 atunci,nimic nu a meritat. Sa schimbi dictaura comunista cu cea oligarhica,sa pui botnita presei,cumparand-o si facand-o doar o trompeta propagandistica impotrica statului de drept,in contextul crearii in Romania a unui complex economico-politic este o drama pe care Romania nu o merita,iar romanii nu o mai pot suporta. Oamenii Tonomat,iata o creatie oligarhica,in care oligarhul.adesea fost securist sau nomenclaturist comunist spala sau intentioneaza sa spele creierul opiniei publice prin intermediul unor tonomate umane,care se considera ziaristi si care o fac doar din motive de euro. Ce am castigat,deci,trecand de la comunistii rai,de la cenzura PCR daca acum presa,televiziunile au fost preluate de persoane malefice si care avizi de putere politica(pe cea economica au castigat-o prin metodele stiute) si-au asumat dreptul de a murdari orice si pe oricine in tara noastra fara nici o frica ca vor trebui sa se justifice sau sa dea socoteala. Din nou Excelenta Sa Dl.Presedinte Basescu a preluat intaietatea luptei impotriva acestui fenomen,lansand termenul de ZIARISTI-TONOMAT,pentru acel grup de indivizi,cu oarece cultura in mass media si care in schimbul banilor(euro) varati in tonomat la inceputul lunii,fabrica la comanda murdarii si insulte la adresa institutiilor statului si a personalitatilor politice. Este prea mult. Murdarii si minciuni de tipul Casa din Mihaileanu,Flota,Dosar de securitate si acum minciuni privind pretinse imprumuturi ale dlui Presedinte ,ca si atacarea unei tinere care,cu timiditate,nu le poate face fata acetor hiene sunt doar cateva din maniera in care patronii de presa prin intermediul tonomatelor ataca personalitatea cea mai titrata in schimbarea politica ce va urma,care neinfricat aduce in discutia publica amatorismul politic si manierele oligarhilor de imbogatire. Poporul a simtit cine este cu el motiv pentru care,periculos pentru oligarhi,popularitatea si sustinerea pentru Dl.Basescu este la cote nemaiintalnite iar partidul care il sustine atinge acusi 50% din sufragii. Este greu de suportat asemenea fenomene iar oligarhii,in deruta cad in capcana propriului venin cand cred ca prin minciuna si calomnie vor spala creierele romanilor. Indivizi provenind din partide de buzunar(PC,PNTCD,PIN etc) s-au pus la dispozitia oligarhilor si temeinic zi de zi,ceas de ceas insulta,mint,ajund la afirmatii irationale numai sa satisfaca pe stapanii lor, mogulii trustuirlor de presa.Indivizi nesemnificativi politic si profesional ca cei numiti de Presedinte,sau de dl.consilier prezidential Avramescu nu vor reusi sa deturneze institutii ale statului in favoarea oligarhilor si nu pot avea impact fata de opinia publica romaneasca. Mai mult,inteleg sa cred,ca prin contrapropaganda lor acestia au devenit deja agenti electorali ai dlui Presedinte Basescu prin saturatia irationalitatii lor si prin maniera neghioaba de a insulta permanent pe simbolul Romaniei,Presedintele ei,indiferent de numele lui. De altfel populatia a reactionat deja. Ratingul emisiunilor cu oameni-tonomat a scazut vertiginos iar tirajul ziarelor mogulilor este atat de subtire incat practic aceste ziare ar trebui sa-si inceteze aparitia.Toata functionarea acestor asa zise organe de presa,chipurile independente,se afla in deruta iar mogulii cheltuiesc milioane din profiturile lor furate in alte domenii economice pe care si le-au insusit,de obicei prin frauda. Ziua alegerilor va fi si ziua in care poporul va judeca clasa politica si pe trompetele lor pline de veninul urii. Cred ca ar trebui sa felicitam ziarul ZIUA care schimbandu-si conducerea nu s-a inscris in corul de sustinere a mogulilor de presa,devenind,ceea ce de fapt si trebuie,un organ de presa independent si respectat. |
|
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 16:37
Cine dintre politicieni este antisistem
Se spune ca optimistii traiesc mai mult.Optimistii nativi nu au nevoie de succese sau de adevar pentru a rade. Iata,afirmi fara dovezi ca Basescu invrajbeste,si pe cine,pe ziaristi,oamenii care sunt destul de profesionisti pentru a nu putea fi manipulati. Tonomatele mai strecoara si un adevar pe jumatate:Basescu este antisistem,dar nu spune care sistem.Ii spun eu.Contra celui oligarhic. Ca orice optimist dusmanii lui sunt rai iar Basescu nu putea sa aiba in cei trei ani decat un bilant rau. Sigur a trecut peste actiunile sale de schimbare a sistemului politic oligarhic:PRM divizat cu PNG nu mai intra in parlament,in PSD se bat ca nebunii,PNL plateste pentru ca si-a incalcat doctrina si onestitatea si a trebuit sa se divida,PC agonizeaza iar si temutul UDMR divizat este in pericol. Acestea dupa tonomate sunt lucruri rele,la fel ca si construirea unui pol de dreapta onest si in devenire pol conducator al Romaniei in viitor. In justitie fara Basescu si azi am fi o tara ocupata de politicieni oligarhi,azi se plimba insa pe la DNA. Se uita problemele lansate de Basescu pe plan extern de la problema Marii Negre la aderenta la axe puternice ale lumii contemporane,la politica ferma fata de Basarabia,Transnistria,reluarea legaturilor de prietenie cu tari arabe sau riverane Marii Negre . Din cauza ochelarilor se poate afirma ca UE se uita la noi ca la gradina zoologica,din contra bucuria grupului popular si chiar socialist de a ne asimila in UE sunt pregnante. Basescu nu vorbeste neintrebat in numele poporului,el se sprijina pe popor,de altfel singurul sprijin in lupta sa impotriva unei clase politice indolente,agresive si corupte. Fara votul poporului(75%) Basescu ar fi fost debarcat de coruptii politici care nu-l mai puteau suporta. Cica nu a reusit daramarea guvernului Tariceanu uitand ca avem o Constitutie facuta pentru Iliescu,Nastase si criptocomunismul PSD.Dar rusinea agatarii de putere a unui guvern DNA,cu ministri ca Chiuariu,Adomnitei etc,refuzul de a pleca,dupa formula ,noi de aicea nu plecam si bazandu-se pe un PSD corupt in care aliantele PNL se fac cu gruparea Iliescu nu inroseste obrazul urmasilor lui Brateanu. Dar si aici,mai mult ca sigur,poporul lui Basescu va darama acest guvern la alegeri. Si va veni bilantul,cel adevarat,si se va vedea ca Basescu si poporul vor invinge coruptia si sistemul ticalosit. Trebuie sa fie o mandrie pentru romani ca presedintele lor este antisistem,caci si poporul este antisistem(consultati studiile sociologice si vedeti de ce notorietate dispune parlamentul,vechile partide,politicienii corupti). Iata adevarul. Optimismul anti-Basescu cu flota,casa din Mihaileanu,dosarul de securitate sunt desuete si au intrat in glumele romanilor de tipul celor cu Bula. |
|
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 16:38
Daca doua lucruri care coexista in timp si spatiu ,nu se conditioneaza neaparat Deci Basescu trebuie gasit vinovat pentru tot ceea ce este rau in tara,in justitie,agricultura etc.El este vinovatul de serviciu cum de altfel se autointitula. Deci articolul care il comentam porneste de la sofismul ca a fost suficienta sa primeasca l�egal informatiile acuzatoare si gata este vinovat de desvaluirea secretelor. Argumentele sunt naucitoare:Morar i-a inmanat legal documentele si deci Basescu le-a predat presei.Deci daca materialul a ajuns legal,pentru ca era necesar sa ajunga la presedentie,nu mai este motiv de indoiala pentru a acuza pe Presedintele tarii. De aici pana la a considera gestul presupus ca penal nu mai este decat o problema de logica stramba,motiv pentru care se face o pledorie cat de periculos a fost gestul dlui Basescu. Mai mult,tiranul si raul Basescu pune la stalpul imfamiei persoane inocente,desi o tara intreaga a vazut cat de inocenti erau cei doi ministri(fost si actual). Ca cele cateva glume sau cuvinte neadecvate ale presedintelui au fost repetate de mii de ori la Antenele lui Felix, zile in sir,asta era pentru ca merita,dar sa furi si sa fii dat la televizor,desi ziaristul spune ca este vorba de inocenti, este caz penal. Si apoi in articol se vorbeste ca si cum sursa desvaluirilor secrete ar fi sigur presedentia si asta dovedita doar printr-o serie de silogisme,semiadevaruri si mistificare. Ce cauta filmul difuzat miercuri de televiziunea publica la Cotroceni?Asa se intreaba autorul. Pai stiu si copiii.Se cerea decizia comisiei prezidentiale si a presedintelui pentru a judeca pe cei numiti de autorul articolului ca inocenti. Dar asta nu conteaza in logica domniei sale. Dar Basescu este si mai rau.El chiar ar avea patentul anchetelor televizate si spune aceasta minciuna fara sa clipeasca,ca si cum noi prostii nu am fi in Romania de 17 ani. Ziaristul care a difuzat stirea,ca si el, este numit mercenar,dar daca citim ziarul in care apare articolul cuvantul mercenar loveste chiar in autorul articolului. Basescu este deci vinovat,trebuie pedepsit iar Morar care a trimis legal la presedentie materialul este tot vinovat. TVR manipuleaza iar ziarul ZIUA este un ziar pentru ingeri. Eu,chiar stau si ma intreb. Cu asemenea ura,cu asemenea argumente crede cineva ca ceea ce vrea sa spuna acest articol poate fi credibil. El poate inveseli pe aceia care au renuntat demult din motive de partitism la adevar si care cred ca propaganda inseamna minciuna. Rezultatul? Biroul Rom�n de Audit al Tirajelor-vanzarea zilnica a ziarului ZIUA: 9.102 (auditul se opreste, �n acest caz, �n luna martie) Raporteaza abuz de limbaj |
|
PDL 981 mesaje Membru din: 6/09/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 16:44
STAFIA JUSTITIEI SI POLITICIENII CORUPTI
Inca nu am vazut la noi,din timpurile legionarismului fascist sau a comunismului totalitar atata izbucnire de ura impotriva nasului coruptilor din Romania,si mai ales a coruptilor de nivel inalt. Nastase si gruparea PSD criptocomunista ca expresie ideologica a oligarhilor,din care marele politician face parte a devenit varful de lance a ideologiei urii extremistilor si coruptilor. Asa cum sta bine unui mincinos,el face apel mai intai la niste ONG internationale si care chipurile condamna justitia romana si pe dl.Presedinte pentru ca a atras,moral vorbind,atentia unui inculpat ca nu este decent sa vorbeasca despre justitie. Ca este argumentatia soc a mincinosului oligarh ne-o dovedeste caracterul bold al literelor a peste jumatate din vestitul lui Blog. El nu.si aminteste de onorata UE care a laudat-o pe dna.Macovei ci de un ONG din strainatate (sper ca nu din Cuba sau Rusia),a carui orientare nu o cunosc dar ca se amesteca unde nu-i fierbe oala,lucru clar ca lumina zilei. Chipurile ,fierbe presa internationala pentru ca minstrul Predoiu a facut comentarii. Ca si Basescu el trebuie sa taca si sa ascuta creioane,in timp ce coruptii sa prospere.Ea nu are drepturile oricarui roman,dreptul la opinie,ci doar PSD si dl.Nastase. Ba mai mult,politicianul deja penal afirma ritos ca este persecutat politic si casi in dictatura comunista sau legionara nimeni nu trebuie sa critice legiunea,capitanul si Partidul. Ce frumoasa tara in care traim daca cei care sunt acuzati in tribunale acuza pe ministru justitiei sau pe presedintele tarii si nu ceea ce au facut pentru a ajunge la tribunal. Chipurile nu i se respecta prezumtia de nevinovatie iar a se prezenta in fata justitiei ar fi doar o facatura politica,desi eu as zice ca mai degraba subiectul este disperat si demolandu-l pe presedinte si pe dl.Predoiu crede ca va scapa,deorece Romania este tara lui peste. Apelul deputatului ca este violata libertatea presei este ridicol,chiar daca as aduce ca argument un chio�c de ziare pline deziare de toate culorile politice ,cu pozitii si critici la adresa oricui si insasi,iar presa oliharhica este folosita pentru apararea extremistilor si oligarhilor ne arata ca si acestia au drepturi,chiar mai mult decat trebuie. Recurgerea mereu la niste nume straine,la diferite organizatii straine care mor de dragostea coruptilor romani arata aceiasi ploconire in fata strainatatii,sau mai el crede ca romanii inghit mai usor gogoasa,,caci nu asa faceau la fel inaintasii lor, legionarii(filogermani) si comunistii(filosovietici). Sa jure dl.Nastase ca el nu poate scrie orice,nu se poate exprima cum vrea dar in schimb orice i se opune este nemilos cenzurat daca nu este comunist sau PNL-ist.Nu cumva aceasta este un atentat la libertatea pe care o clameaza pentru el? Cat despre Asociatia civic media cu tonomatele cunoscute demult ne-am lamurit ca numai civic nu este ci partinic si extremist pentru ca nu apara pe nimeni care este umilit ci doar pozitia PSD si PNL. Pe toti ii uneste ura fata de Basescu,Macovei, DIIOT,procuratura si oricare alt organ care lupta pentru o justitie care sa nu scape oligarhii si slugile lor. Schimbarea codului penal de catre Emil Boc ar bloca activitatea parlamentului,iata culmea absurdului.Adica libertatea de a fura,insulta,minti sunt esentiale pentru oligarhi si organele lor de presa,desi eu cred ca chiar au dreptate. Explicatiile ministrului justitiei nu-i linistesc pe oligarhi si nici nu are cum,aici sunt conceptii total opuse despre justitie. ONG romanesti,indiferent de nume sunt organizatii de 2-3 oameni create pentru a face lobby tot pentru oligarhi.Sa incerce un biet roman a se adresa acestor organizatii(cum s-a incercat) si veti vedea ca de fapt singura lor ocupatie este tot oligarhiile sau diferite influente extremiste din afara. Raspunsul dlui Basescu a cazul insa ca o ghilotina peste oligarhi: toate criticile la adresa actelor normative invocate sunt menite a decredibiliza procurorii, nu face decat sa consolideze ingrijorarea AMP, care apreciaza ca semnificatia avertismentului -face parte din argumentatia folosita traditional de adversarii democratiei in incercarea lor de a descuraja criticarea abuzurilor puterii-. De fapt toata poliloghia dlui Nastase are un singur scop ,frica ca cele mai recente declaratii ale dlui Basescu impotriva utilizarii imunistatii parlamentare sa nu arate adevarata fata a oligarhiei extremiste din Romania. La noi hotii daca sunt politicieni au numai procese politice,spun ei,iar parlamentul trebue sa-i protejeze pentru a nu da socoteala justitiei.In acel timp o batrana este arestata si condamnata pentru ca a schimbat doar niste tarusi care marcau o proprietate. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 4841 mesaje Membru din: 14/12/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 19:46
Sase! Ochii pe portofele ca a intrat caldararul pe forum! Nu stiam de ce
pute a kkt pe aici!
"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main...
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
|
|
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 20:05
De la: Black_Friday, la data 2011-06-11 19:46:18Sase! Ochii pe portofele ca a intrat caldararul pe forum! Nu stiam de ce MIE MI'A RAMAS CEASUL MAI IN URMA........OARE DE LA EL MI SE TRAGE ? CAND SPUN MAI IN URMA INSEAMNA CA A SI LUAT TRAMVAIUL..........
� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
|
|
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 21:52
De la: vasile_vali, la data 2011-06-11 20:55:53De la: Black_Friday, la data 2011-06-11 19:46:18Sase! Ochii pe portofele ca a intrat caldararul pe forum! Nu stiam de ce CIOREX,CAT E GLUMA E PANARAMA......DAR SCHIMBA'TI MODUL DE EXPRIMARE.....ESTI OBOSITOR.......
|
|
Postat pe: 12 Iunie 2011, ora 07:06
CRIN,POLITICIAN METROSEXUAL
CE SUNT METROSEXUALII? Metrosexualii si retrosexualii! -------------------------------------------------------------------------------- In Lume ne-a cazut pe cap o nouo pleasca venita din partea unui englez, numele nu are importanta, pentru ca am pacatui sa le mai pomenim numele unor astfel de indivizi. Mai nou si Rom�nia se screme prelua,impune pe piata. duua c�te stiu sunt mai multe definiti vreo patru la numar, eu ma opresc doar la aceste douo, metro si retro. Metro, sexualul la metru, a inceput sa ne dea lectii,cum sa ne imbracam si comportam. Pe l�nga aceasta neobrazare mai aduga una si mai si, cum ca pentru el nu are importanta orientarea sexuala, pai c�nd a avut? Niciodata nu s-a pus problema orientari sexuale, pentru ca lumea avea bunul simt a nu pune �n discutie asemena chestiuni. Mai bine spus, nimanui nu-i trecea prin cap ca colegul X este homalau, daca acesta avea bunul simt a fie indeajuns de discret. Nouo astora care nu ne trecea prin cap asemena chestiuni ne arunca acuza cum ca am fi retro, bun, nu ar fi nimic daca acuzele la adresa noastra ar fi oprite aici. Un retro nu isi face unghiile, vopseste parul, pudreaza, rujeaza, el nu stie de cosmeticician, este considerat un nespalat. Asa sa fie? Nu stim, dar una o stim sigur, un barbat trebuie sa ram�na barbat nu feminizeze cum recomanda a acesti metro. G�ndul ma duce la ani 70-80 din Germania, c�nd femeile au cerut prin demonstrati si fel si fel de organizati ca barbatii sa fie radical schimbati, cereau un metro,insa expresia nu fusese inca aruncata pe piata. Rezultatul, germanii s-au feminizat, femeile barbatit. Un alt fenomen si-a facut aparitia, barbatii sunt indiferenti fata de femei intr-un procent destul de serios, acestea cauta disperata barbatii (cine are bani prin Africa) pentru a le satisface. Este cauza pentru care Germania se afla in topul tarilor in care homosexualitatea a depasit 50%, masturbarea valabil ambelor sexe , precum si al obiectelor Sexy-Shop nu mai are rost discuta. Nu o sa �nt�lniti intr-o Discoteca din Germania, tinerii caut�nd face curte fetelor, care cel mai adesea se imbata mai rau dec�t baietii. Mai nou s-a instaurat o moda, nu stim de cine finantata. Tinerii sub 18 sunt ademeniti spre discoteci la un pret de 5 Euro, in care (tineti-va bine), este inclus alocolul nelimitat! Eu in fiecare noapte in jurul orei 3-4 dimineata trec pe l�nga trei discoteci (din redactie, centru orasului), am intrat de mai multe ori fie cu colegii fie singur sa beau o bere. Ma ingrozesc ce imi este dat sa vad, asa ceva in Germania anilor 90 nu exista, acestii tineri sunt metro si sa va argumentez de ce. Majoritatea au adoptat moda zilei, aparent nimic rau in asta (voi reveni la moda), insa, frizurile, modul cum se manifesta, danseaza, releva o drama foarte ad�nca. Sunt insingurati, timizi (ambele sexe), ei nu stiu ce inseamna a te indragosti de o fata, dar nici aceasta nu stie mai mult, sunt incapabili (la v�rsta lor, este anormal) a se indragosti. Imaginea unei astfel de serate tineresti arata mai degraba impartita in douo culori, fetele cu fetele care au lansat o nouo moda, nu doar ca danseaza impreuna ci si una din fete sublineste baiatul, lesbianism in public, atentie, nu sunt localuri specifice acestor deviati. Baiesti nuau ajuns at�t de departe,insa, acestia par a fi animale turbate. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca muzica este un techno fara cap si coada, se repeta ore in sir aceiasi sonoritate muzicala, data la la maxim de dudie podeaua si pereti (ciment). Este un metrosexual neinteresat de sex. Mentionez; totii acesti tinerii sunt clientii de baza al laboratoaerelor de cosmetica, se pare ca procentul depaseste pe cel al fetelor. Sa luam putin moda. Metrosexuali sutin cum ca un retro se imbraca neadecvat, nu au gust pentru eleganta. Nimic mai fals! In primul r�nd tinuta eleganta la care fac referire metro, p�na prin anii 70 , indivizi retro nu ieseau din casa fara cravata, femeile in rochi elegante, fiind o placere sa iesi la plimbare si privesti oamneii de pe strada. duua anii 70 s-a impus -generalizat moda Jeans,sportiva. Asa ca eleganta la care fac referire acesti metro ca si in cazul paradei de orientarea sexuala nu are justificare. In alta ordine de idei, recenta moda pentru baieti este tot metro. Daca va veti duce din curiozitate la raioanele fete si baieti, veti observa ca in linie nu mai exista absolut nici o diferenta, exact ce cere acesti metro, sa manifestam partea femeiasca (barbati), iar femeile pe cea barbateasca. G�ndul ma duce la o profetie biblica, nu mai stiu pe unde se afla, acolo spune ca; Antihristul va schimba ordinea lucruilor, va opri nasterile, ceea ce parintilor nostri nici prin g�nd nu le-a trecut. Se pare ca acesti metro indeplinesc in amanunt aceasta sarcina. In mare c-am acestea ar fi moda metrosexualilor, cine nu se adapteaza este exclus, nu are sanse lega o relatie cu o fata, este considerat un ratat, demodat. Observam lejer faptul ca la baza ca relatiile cu o fata nu se leaga cu toate ca acesti tinerii sunt la zi cu moda, poarta cele mai scumpe haine, cele mai moderne aparate cu putinta, se comporta super modern si totusi acestia ram�n niste ratati pe viata si asta din frageda v�rsta. Metro-ul asta mai contine o sop�rla veninoasa, tinerii trebuie raporta la un idol, fotablist, c�ntarez sau actor. Daca p�na mai ieri revistele prezentau femeile perfecte, acum a venit r�ndul barbatilor perfecti, adica metro. Unde exista perfectiune? C�ti baieti sau fete reusesc gasi foto-modelul prezentat de reviste? Ce rezulta din aceasta nebunie, am prezentat sumar constatarile din discoteci, repet; asa ceva nu exista in urma cu 10- 15 ani, era o placere sa mergi la o discoteca si, atentie; se mergea imbracat elegant , flitru era in toi. Cele mai frumoase seri de dans si flirt in Germania le-am trait, de o eleganta si frumuseste care si acum c�nd scriu ma g�ndesc nostalgic. Asa ceva azi nu mai exista, a disparut subit! Banuiesc ca multi dintr-e D-vs ati trait astfel de momente, poate va aduceti aminte, minim 50% din ceeicare intrau la "agatat" plecau cuplati, multii si-au intemeiat familii, cum era c�ndva la Hora, ei, va asigur; in noua forma la care am asistat si analizato, nici macar 1% nu iese cuplat, majoritatea beti crita, violenti si tristi, ingrozitor de tristi! Aceasta este adevarata fata a acestui metrosexual ci nu ceea din reviste sau prezentata obsesiv la TV. �nt�mplator zilele trecute am ascultat un Jurnal TVR, in care s-a discutat aceasta tema, indivizi unul Bucurescu (a-la de face Cultura Libre), si un alt dement, s-au legat de emisiunea cu icoanele in care era pe l�nga Plesu, Patapievici, am intels Alex Mihai Stoenescu si Becali, ultimul luat peste picior,insa, despre primi trei intelctuali rasati nu s-a gasit spune dec�t ca sunt retrosexuali, adica sunt niste nespalatii (da, asa au redat verbal si in imagine un retro). Las�nd la o parte t�mpenia cum ca a doua zi se vor gasi niste organizati ortodoxe care sa protesteze, reptata obsesiv, am ramas masca la ce obraznicie mi-a fost dat sa asist. Douo zile mai t�rziu Andressco in Ziua, incearca face praf intr-unmod barbar aceiasi intelctuali,pe totii ceei care au semant Apelul CivicMedia sau luat apararea. Eu nu am voie sa spun Andreescu este un dobitoc, Bucurescu homalau, ca deh politic-corectitudinea asta imi interzice, insa aceste javre au drept inventa un nou termen sa ma faca nespalat, atace violent pe orcine nu le aproba aberatiile. Obraznicia acestor indivizi intrece orce masura a bunei cuvinte, eu ma intreb p�na c�nd? Libertatea si conceptul de democratie acesti indivizi il pune in pericol ci nu un Vadim sau Becali,pentru ca acesti descreierati compromit iremediabil democratia. Eu cred ca acesta este scopul acestor javre,pentru ca asa cum spuneam �ntr-un material anterior, acesti deviati vor fi victimele dictatorului care sta la usa, anuntat in Rom�nia anului 2000 via TVR. In cazul acestor intelctuali nu s-a putut pune stamplia fundamentalist relgios, ortodox, s-a gasit formula retrosexual, nespalat, necioplit, cum este posibil asa ceva? Lucrurile sunt prea grave ,pericoluleste prea mare ca sa mai le ingaduim acestor scursuri a societati a ne mai jigni, interzice manifesta , expune punctele de vedere public! Mai jagardelelor, eu nu sunt retrosexaul ci OM asa cum la facut Dumnezeu, sunt barbat, nu femeie de care imi place la nebunie, frumoasa mai este ca sa nu fie iubita si sa nu te imrepunezi cu ea, asta chiar ca este pacat. Dar nu femeia din reviste,NU, pe aia sa o lingeti voi netrebnicilor, ci cea normala, care miroase a femeie de la o posta, ca si acestieia �i place sa miros a barbat. Nebunilor pentru voi am scriis si publicat poezia de mai jos (dar si altele) Chipuri de fete in baieti chipuri de femei in cele barabtesti femei cu femei barbati cu barbati copii in adulti adult in copil (sper ca am traduso din germana corect) Transformari- IBSN 3-930672- 89-8 Stati mai nenorocitilor, mai spurcaciunilor, de nu crap inainte de vreme, v-am pregatit una si mai si, Cateaua Turbata, asta chiar ca trebuie sa o public urgent sa vi-o traga mandea cum va place, nu la popo, ci in ocarina, mama voastra de besti ordinare! Na, ma semnez,nu imi este frica de voi pramatiilor! Octavian Mihaescu Germania Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Iunie 2011, ora 07:12
frumoasa si de bun simt aceasta postare, care nu e altceva decit o galeata de laturi made PDL bravos natiune, halal sa-ti fie ! dar, m-a distrat OFTICA ce rasare din fiecare rind, din fiecare cuvintel inveninat ! deh, dragilor "astia multi " ecxelenta sa Nu se mai duce la coafor ca sa-si aranjeze Suvita luata de vintul schimbarii , decind Andrei Gheorghe a lansat campania " Jos Suvita" de la radioTotal si acum parca-i pare si lui rau de maiestuoasele-i plete-n vint ! sa-i imprumute @mos tautu avatarul lui pletos ,ca sa aibe si el o bucurie ! cit despre cit este sau nu, gay, Crin Antonescu , dl. presedinte o tine de'a puia gaia cu 1 / 4 de romani homosexuali si gaozari - cuvint prezidential spus cu o adinca nostalgie !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

pute a kkt pe aici!
- s'a imputi, naspa, aiurea, cam nasol! Trebuie sa'mi pregatesc hainele de doliu si sa'mi cumpar bilet de Capitala: nu pot rata un esemenea eveniment, plecarea voastra -inlantuita- pe plaiurile cu verdeata!
frumoasa si de bun simt aceasta postare, care nu e altceva decit o galeata de laturi made PDL
dar, m-a distrat OFTICA ce rasare din fiecare rind, din fiecare cuvintel inveninat ! deh, dragilor "astia multi "
ecxelenta sa Nu se mai duce la coafor ca sa-si aranjeze Suvita luata de vintul schimbarii , decind Andrei Gheorghe a lansat campania " Jos Suvita" de la radioTotal si acum parca-i pare si lui rau de maiestuoasele-i plete-n vint !
sa-i imprumute @mos tautu avatarul lui pletos ,ca sa aibe si el o bucurie !
nostalgie !