Info
x
Presedintele basescu:drumul cu spini al unui mare reformator
|
Femme_Politique 246 mesaje Membru din: 9/06/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 20:42
Traian Basescu: Unii oameni de afaceri ar fi vrut ca statul roman sa intre in colaps
Conferinta "Reforma institutional� a Statului Roman. Statul asistential, statul minimal sau statul eficient?" "Nu a existat nici un fel de sprijin public pentru ca acest guvern sa-si duca la capat macar actiunile bune. Aratati-mi un singur post de TV care a sustinut reforma educatiei. Cine a sustinut descentralizarea si restructurarea sistemului de sanatate. Nimeni nu vrea sa spuna la TV adevarurile.", a declarat presedintele Traian Basescu in cadrul dezbaterii cu tema "Reforma institu�ional� a Statului Rom�n. Statul asisten�ial, statul minimal sau statul eficient?", organizata de Institutul de Studii Populare si Fundatia Konrad Adenauer, la care a participat si premierul Emil Boc. Urmariti mai jos principalele teme discutate in cadrul conferintei: Statul social modern si reforma statului: Foarte multi au crezut ca reformarea statului este un simplu discurs politic, care nu este destinat implementarii. Dupa parerea mea, nici Europa nu mai poate rezista in sintagma de stat social asa cum ea a fost aplicata pana acum in statele vechi ale UE. Vad multe tari din UE care au iesit din criteriile de la Maastricht. Romania nu este in aceasta situatie, de aceea cred ca acum este momentul sa intervenim. Unul dintre rezultatele evidente ale acestei abordari este criza datoriilor suverane din UE. Statele nu au mai putut sa asigure protectia sociala excesiva cu propriile resurse si au imprumutat. Noi poate avem ocazia sa avem sansa sa ne oprim la timp din acest punct de vedere. Nu suntem in situatia dificila de a avea datorii mai mari de 80% din PIB. Inca suntem sub 40%. N-are rost sa imprumutam ca sa dam salarii si ajutoare sociale. Daca nu vom intrerupe, va marca evolutia tarii negativ pentru foarte multe decade, nu pentru un an, nu pentru doi. Interventia este mai usoara acum fata de momentul cand am ajunge la un nivel de indatorare de 70-80% din PIB. Prioritatile intr-un proces de reforma a statului sunt reforma in abordarea bugetului de stat si modul cum cheltuim resursele. Bugetul trebuie sa fie multi-anual, predictibil, lucru pe care il schimbam de anul acesta. Cheltuielile trebuie sa fie transparente. Reforma fiscala este parte a reformei statului. Exista categorii pe care vrem sa le aducem la vot si nu le supunem impozitarii. Nu mai putem continua pe ideea scutirilor din interes electoral. Administratia locala este un alt element al reformei statului. Licitatiile sunt cele care pana la urma dau valoarea unei lucrari, dar si aceste licitatii trebuie sa se incadreze in ce este dispus beneficiarul sa plateasca. Cine nu se poate incadra in aceste costuri standardizate, n-are decat sa nu participe la licitatii. Restructurarea aparatului de stat, restructurarea regiilor, precum si optimizarea serviciilor publice reprezinta un alt obiectiv in care s-a lucrat, dar mai sunt destul de facut in aceasta directie. Criza ne-a gasit cu un aparat greoi, supradimensionat si ineficient. Masurile din 2010 au meritul ca reduc cheltuielile cu acest aparat. Romania nu-si poate permite sa mai continue nerestructurarea acestor regii. Sunt datorii de sute de milioane de lei la cea mai mare parte a regiilor. Trebuie sa fie unul din obiectivele anului 2011. Implica abordari poate mai aspre in discutiile cu sindicatele, dar acest lucru trebuie sa se intample, pentru ca pagubiti sunt cei pe care liderii sindicali spun ca ii apara. Am putea face din populism o crima impotriva viitorului tarii. Cei care se manifesta violent impotriva guvernului ar trebui sa se gandeasca ce ar face ei: ar sacrifica tara? Acest stat social a inceput sa impinga si Romania catre un derapaj. Putem sa oprim, si asta a facut guvernul in 2010 si avem obligatia sa continuam. In procese mai fine, dar va trebui sa continuam. In acest an inca imprumutam bani ca sa platim cheltuielile sociale. A existat o incapatanare a guvernului, lucru pentru care ii felicit. Oricat de dificila a fost situatia, au continuat sa palpaie mici investitii. Ca au fost mici drumuri la tara, ca au fost mult criticatele sali de sport, ca au fost 10 km de autostrada, statul nu a abandonat, nu a taiat investitiile pentru consum. Micile investitii au creat locuri de munca, am ajuns la somaj 6,8%. Reforma sistemelor educatiei, justitiei si sanatatii: Un alt element care nu poate fi evitat este educatia. Este o prestatie publica pe care o face statul, o prestatie adresata generatiilor care prefigureaza viitorul. Neglijarea sectorului educatie in reforma ar fi o mare greseala. Sper ca noua lege sa creeze si performanta, sa indeparteze si fabricile de diplome din peisajul educatiei romanesti si, mai ales, sa dea competente tinerilor, competente de care are nevoie in primul rand educatia nationala. Reformarea statului inseamna si reformarea sistemului de sanatate. A existat o singura abordare: sistemul este subfinantat. Nu spun ca nu este asa, dar este esentiala eficientizarea costurilor din interiorul sistemului. Romania ofera servicii de proasta calitate in domeniul sanatatii si educatiei. Statul nu poate pompa bani intr-un sistem ineficient, cu prea putina activitate de preventie si prea multa activitate in spitale. Avem o pasiune sa ne autoflagelam si, in acelasi timp, exista si o pasiune a aliatilor nostri de a gasi marea problema a Romaniei. Eu nu spun ca nu este o problema in justitie. Totusi, cifrele incep sa contrazica perceptia ca in Romania nu se lupta impotriva coruptiei. Oglinda se pune atunci cand vedem si sentintele definitive in justitie, dar exact aici a actionat guvernul in ultima perioada prin adoptarea legii micii reforme. Noul cod al muncii si reforma ajutoarelor sociale: A fost o generozitate excesiva din punct de vedere al diverselor forme de ajutorare. Aceasta generozitate a fost manata de interese politice, iar rezultatul a fost o stimulare a nemuncii. Pasii inceputi de guvern in 2010 trebuie continuati si accelerati in 2011. Nu putem concepe o Romanie moderna fara un cod al muncii care sa flexibilizeze piata muncii. Multe reforme si-au gasit expresia in legi care sunt in curs de implementare. Reforma constitutionala si reforma sistemului electoral: Nu putem privi la Romania ca la un stat modern fara o reforma constitutionala, acompaniata de o reforma electorala. Ori vot uninominal intr-un singur tur, ori vot uninominal in doua tururi, mai costisitor, poate mai putin reprezentativ din punct de vedere popular. Este singura formula care poate da Romaniei stabilitate pe termen lung, pentru ca votul uninominal are ca caracteristica crearea de majoritati. Romania are nevoie, cel putin 10 ani de acum inainte, de guverne stabile, care sa isi asume modernizarea si consolidarea statului. Intentionez sa ma limitez strict la rezultatul referendumului: o singura camera si maxim 300 de parlamentari. In cazul in care clasa politica va refuza, exista modalitati de a reduce numarul de parlamentari prin lege, nu prin constitutie. As mai face o referire care vizeaza reforma, reforma partidelor. Este clar ca in momentul de fata, partidele toate, si in primul rand principalul partid de guvernamant, au nevoie de reforme interne, care sa stimuleze aparitia unei noi generatii de lideri. Este nevoie de o generatie de politicieni relativ experimentati, dar carora sa li se permita accesul la varful partidelor. O remarca despre ceva ce vad foarte des spus la televizor: contradictia dintre "nu mai trebuie sa imprumutam atatia bani" si vocile care spun "de ce s-au redus ajutoarele sociale si salariile". Cred ca unora care inteleg ce este in dezbaterea publica li se pare ciudat ca acelasi post TV pe de o parte sa promoveze reducerea de cheltuieli, disponibilizari si asa mai departe si apoi sa spuna ca indatoram generatiile viitoare. Apare cate un indurerat de patrie cum ca nu exista o strategie despre ce sa facem in continuare. Romania are o singura strategie, aceea finantata. Daca vrem sa ne dam ifose, cum putem noi sa dam Romaniei solutii, eu spun ca nu voi cadea in aceasta capcana. Romania are un singur program finantat, cel convenit cu UE pe cele sapte programe operationale. As vrea sa spun un lucru care nu cred ca nu merita sa fie spus legat de clasa politica, si tot din galeata si sepcuta, spuse de dna. Culcer, mi-a creat sentimentul ca trebuie spus aici: trebuie sa intrerupem mita electorala si sa curatam alegerile. Acest lucru se poate face intr-un singur fel: asumandu-ne standarde de cost pentru fiecare candidat si dandu-i bani din bugetul de stat sau cel local. Este infinit mai ieftin asa, decat ce se intampla acum. Cand un domn are 50.000 de lei, ii numeri usor afisele si sepcutele. Vor exista facturi, va scrie in lege pe ce poate cheltui banii. Daca vom lasa la liber finantarea partidelor politice, nu vom realiza reforma clasei politice. Ar fi extrem de sanatos pentru clasa politica. Trebuie sa explicam romanilor: uite, atunci cand taie salariile, astia finanteaza campanii de la stat. Trebuie sa le explicam romanilor ca pierd mult mai mult altfel. Decat sa batem campii creand noi strategii, mai bine am pune mana sa aplicam strategiile convenite cu UE, care sunt finantate. Putem sa luam lista de credite angajate si mai gasim vreo 4 miliarde de euro neangajati. Ca o concluzie, Romania trebuie sa defineasca intai sintagma constitutionala, ca este stat social. Nu tot ce ne da prin cap face parte din definitia statului social asa cum se poate aplica in Romania. Poltici sociale si pensiile militarilor: Politica sociala trebuie focusata pe cei care au intr-adevar nevoie, pe cei care vor sa munceasca. Nu pe cei care pot sau au pamant in spatele casei, dar asteapta ajutor social si pamantul ramane nelucrat. Nu pe cei care nu accepta orice fel de munca in anumite momente. Trebuie sa ne indreptam catre statul performant. Legat de pensii o mentinue: este o dezbatere uriasa, la ora 17 voi avea o intalnire cu toti factorii de decizie din institutiile militare. Este evident ca nu s-a raspuns nevoii de a se trimite pana la 1 decembrie a adeverintelor de venit. Ce mi s-a confirmat astazi este ca foarte putine pensii vor scadea. Aplicarea noii legi, mai ales pentru cei care dupa ce au plecat din armata au lucrat, le va aduce pensii mari. Inchei spunand ca apreciez ca este o obligatie a mea sa promovez ideea de modernizare a statului, sa o sustin politic atat cat pot. Sigur, si alianta la guvernare poate avea limitele ei in a promova legislatia de modernizare a statului. Probabil ca modernizarea codului muncii si flexibilizarea pietii muncii va crea probleme foarte mari. Incurajez dialogul intre guvern si sindicate, dar trebuie limitat in timp, pentru ca Romania nu mai poate astepta. Continui sa pledez pentru un stat eficient in locul unuia care nu-si mai poate acoperi propriile cheltuieli. Este o chestiune de responsabilitate a cuvantului propagat. Acest guvern si aceasta majoritate la limita: un guvern in situatie de recesiune profunda, cu resurse tot mai putine, este un guvern aflat in a doua situatie dupa cea de razboi, ca dificultate. Cea mai mare desconsiderare a actiunii guvernului a venit chiar din interior. Atata timp cat un stat te umileste, el nu poate fi etichetat ca un stat democratic. Eu la ora 17 aveam o intalnire cu ministrul apararii si cu cei responsabili pentru pensii. Fiecare beneficiar de pensie trebuia sa vina cu adeverinta de munca. Institutiile trebuiau sa-si dea seama ca masele de pensionari militari nu vor aduce adeverintele la timp si sa ii ajute. Daca incepeau de la 1 decembrie, situatia era alta. Nu trebuie gasit neaparat un responsabil. Nici un militar nu iesea in strada daca se zicea: nu ati putut aduce adeverintele, vom incepe recalcularea de la 1 februarie. Am primit zeci de mailuri de la ofiteri in rezerva, care nu se adresau ministrului, ci comandantului fortelor armate. Ma intrebau "de ce ne umiliti?". O chestiune extrem de sensibila la militari. Au fost si mesaje decente, si mesaje furioase. Le-am raspuns celor care ma jigneau. Pentru ca isi dadeau numele si prenumele, m-am interesat care era pensia lor recalculata. Este un domn colonel, al carui mesaj a ajuns la mama, tata, nu injuraturi, ci exemple. Acest domn colonel, de la 4300 de lei, primise 1500 de lei. Pentru om a fost un adevarat soc. Am cerut sa se recalculeze, am constatat ca pensia pe care trebuia s-o primeasca era de 3900 de lei. Pierdea vreo 400 de lei pentru ca a iesit inaintea varstei de pensionare. Suportul politic si mediatic pentru guvernul Boc: Nu a existat nici un fel de sprijin public pentru ca acest guvern sa-si duca la capat macar actiunile bune. Aratati-mi un singur post de TV care a sustinut reforma educatiei. Cine a sustinut descentralizarea si restructurarea sistemului de sanatate. Nimeni nu vrea sa spuna la TV adevarurile. Impresia este ca guvernul si presedintele sunt impotriva propriului popor. Este o mare minciuna. In aceasta criza, dincolo de inamicul general, care a fost criza, de statul nefunctional, de cheltuielile extraordinar de mari, atmosfera creata a fost una prin care s-a dorit un colaps. E, uite ca nu s-a intamplat si nu se va intampla. Unii oameni de afaceri ar fi vrut ca statul roman sa intre in colaps, sa vina la Antene si la Realitatea si sa ne spuna noua cum sa facem. Pardidul Democrat Liberal si reforma interna: Lectia anului 2010 a fost una de substanta pentru mine: nu ai ce cauta cu tehnocrati in guvern pe vreme de criza. Mergi cu oameni politici care isi pot convinge colegii. PDL trebuie sa mai reformeze ceva inainte de a reforma tara: sa se intalneasca cu toate partidele si sa stabileasca un nivel pana la care se fac schimbarile. Dupa parerea mea, sub secretar de stat nu ai ce cauta cu numirile. La ora actuala este un mix convenabil. Interventiile din justitie au dus la realizarea unui mix acceptabil. Trebuie stabilit: de aici nu se mai schimba - ajungem la o intelegere si nu ne mai atingem dupa aceea. Nu vor cadea capete, dar vor trebui asumate responsabilitati. Lucrurile trebuie vazute cu calm si cu rigoare. In ceea ce priveste competenta: apelul la competenta l-am facut tot timpul in cazul guvernului. Sper ca odata cu congresul partidului sa-si puna la punct acest proces de selectare a competentelor. In ceea ce priveste competentele din guvern: cu certitudine o sa fie dezaprobat, dar exista urmatoarea realitate: privind la masurile pe care acest guvern le-a luat in 2010 si pe care trebuie sa le ia in 2011, este exclus ca un ministru neangajat politic sa faca fata. Cum ar fi fost un ministru tehnocrat mergand la grupul PDL cu propunerea de a vota legea salarizarii? Aveti si explicatia de ce nu a rezistat un Vladescu la finante: nu a convins grupurile parlamentare, care nu il recunosteau. Principalele declaratii ale premierului Emil Boc: In viziunea noastra, un stat social este un stat care incurajeaza munca, plateste munca, cheltuieste cat produce. Cei care spun ca Romania putea avea o alta alternativa de evolutie, de a merge pe cheltuieli bugetare excesive, le spun: daca Romania continua pe cheltuielile de pana acum, Romania ar fi avut un deficit de 14%. Salut si eu alaturi de profesorul Stoica, in legatura cu noua alianta de pe scena politica romaneasca. Aceasta alianta nou creata apara statul lui Ion Iliescu, un stat greoi, birocratic, obez, nereformat. Ponta, Voiculescu, Antonescu sunt aparatorii lui Ion Iliescu. El a creat un stat dupa viziunea sa, care s-a dovedit a fi un stat falimentar. Provocarea imediata pe care o are guvernul este sa modernizeze legislatia muncii si a ajutorului social. Avem nevoie de o piata a muncii competitiva. Actualul cod al muncii nu mai raspunde nevoilor nimanui. Acest cod al muncii nu este unul al investitorilor straini, cum s-a spus. Este un cod al Romaniei si al romanilor, pentru a permite tuturor sa munceasca, sa permita patronilor sa aiba acces la resurse, este un cod care inlatura barajele din sistem. Un profesor american spunea "all democracy is local". Aducem puterea aproape de cetatean. Incurajarea muncii, sustinerea acesteia, reprezinta singura solutie pentru un stat social veritabil. Nu omul este vinovat ca a ajuns intr-asa o stare de depdendenta, ci politicienii care l-au lasat cu mana intinsa si au stimulat nemunca. Munca si sprijinirea celui care nu poate munci. Eu sustin ce am declarat public: toate pensiile sub 3000 de lei cu vechime integrala nu vor scadea. Nu vor scadea, pentru ca mecanismul din lege garanteaza pastrarea lor. Exista la guvern o echipa capabila sa indeplineasca ce si-a asumat. www.hotnews.ro/stiri-esential-8218396-live-text-traian-basescu-s... |
|
Fosta membra 9am.ro 4841 mesaje Membru din: 14/12/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 21:10
De la: gabigabi, la data 2011-06-16 10:35:13De la: Black_Friday, la data 2011-06-15 20:51:43De la: gabigabi, la data 2011-06-15 08:23:21uite ce-i, Mosule, daca tot vrei sa vorbim despre Mineriade, hai sa vorbim ! Iar tu ma enervezi femeie! TU te vaicaresti pe aici ca in povestea drobului de sare, ca ce dictator o sa fie Basescu, ca ce o sa se sparga Romania in bucati, bla, bla, bla, INEPTII MADE IN A3...dar uiti ca tu acum stai linga UN CRIMINAL VERITABIL, CARE ARE MAINILE ROSII DE SANGELE ROMANILORE PE CARE I-A UCIS LA REVOLUTIE SI IN 13-15 IUNIE 1990!!! NU MA INTERESEAZA CAT TIMP A TRECUT SI CE FUNCTIE MAI OCUPA OTRAVA ROSIE IN PSD, PENTRU MINE ESTE UN CRIMINAL NENOROCIT SI CRIMELE LUI NU SE PRESCRIU!!! ASA CA PINA UNA-ALTA, TU NU AI DREPTUL SA MAI EMITI JUDECATI, ATATA TIMP CAT TU ESTI IN CARDASIE CU CRIMINALII!! CLAR??? Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main...
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
|
|
Fosta membra 9am.ro 7898 mesaje Membru din: 20/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 22:55
De la: gabigabi, la data 2011-06-16 10:35:13De la: Black_Friday, la data 2011-06-15 20:51:43De la: gabigabi, la data 2011-06-15 08:23:21uite ce-i, Mosule, daca tot vrei sa vorbim despre Mineriade, hai sa vorbim ! - Care este diferenta intre femeie si Gabi R.E. - Ca femeie e o buna gospodina,ca "gabigabi',e o diversionista bine platita......... Raporteaza abuz de limbaj
� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
|
|
Steaua_Dreptatii 370 mesaje Membru din: 11/02/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 06:58
PSD se aliaz� cu Vadim �mpotriva voin�ei lui Ponta Autor: Florin Ciornei Deși președintele PSD Victor Ponta spunea c� nu se vor mai face alianțe locale cu PRM, organizațile județene din Tulcea ale celor dou� partide vor semna azi un protocol de colaborare. PRM va fi reprezentat de C.V. Tudor, PSD de vicepreședintele Marian Vanghelie. 19 februarie 2011. Corneliu Vadim Tudor și vicepreșdintele PSD Robert Negoiț� semnau, la hotelul ultimului, cu mare fast, protocolul de colaborare al filialelor Ilfov de la cele dou� partide. Trei zile mai t�rziu, pe 22 februarie 2011, iritat de aceste colabor�ri locale, Victor Ponta, președientele PSD anunța c� a fost ultimul protocol semnat. 17 iunie 2011, patru luni mai t�rziu, organizațiile din Tulcea ale PSD și PRM vor semna un protocol de colaborare care prevede interzicerea oric�rei colabor�ri cu PDL, a declarat purt�torul de cuv�nt al PRM, Marius Marinescu. "Durata alian�ei este p�n� �n 2019, cu posibilitatea de prelungire. Acest protocol prevede colaborare �i sprijin reciproc la alegerile locale �i parlamentare din 2012, dar �i la cele pentru Parlamentul European �i la cele preziden�iale. Principala prevedere din document este interzicerea oric�rei colabor�ri cu PDL", a precizat Marius Marinescu citat de Agerpres. Documentul se va semna, de la centru, de c�tre vicepre�edin�ii PSD �i PRM, Marian Vanghelie �i Marius Marinescu �i va fi contrasemnat de pre�edin�ii filialelor Tulcea PSD �i PRM, deputat Horia Teodorescu �i Tudorel Hogea. Evenimentul va avea loc �n prezen�a europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, pre�edintele PRM. Evenimentul semn�rii protocolului va avea loc la ora 15.00, �n sala Consiliului Jude�ean. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Steaua_Dreptatii 370 mesaje Membru din: 11/02/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 07:04
PSD paraste Romania la UE
Devenit deja un fel de ansamblu folcloric care c�nt� numai melodiile comandate din Kiseleff de triada Ilici-N�stase-Ponta, eurodeputa�ii PSD pot ob�ine brevet de p�r�cio�i de serviciu la Bruxelles. Externalizarea problemelor interne ale Rom�niei c�tre UE s-a transformat deja �n atribu�ie de serviciu pentru europarlamentarii ro�ii. Cel mai nou episod din seria impoten�ei politice �nlocuite cu b�rfa pe la col�urile Bruxelles-ului �i are ca protagoni�ti pe eurodeputa�ii C�t�lin Ivan, Victor Bo�tinaru �i Viorica D�ncil�. Ace�tia au solicitat Comisiei Europene s� le comunice dac� este la curent cu inten�ia guvernului de a nu organiza un referendum pe tema reorganiz�rii administrativ-teritoriale a Rom�niei. Cu alte cuvinte, au dorit s� culeag� o pozi�ie a CE-ului pe aceast� tem� pe care apoi s� o foloseasc�, chipurile, ca �argument european� �mpotriva m�surilor de reorganizare g�ndite de PDL. Dezinform�ri pentru CE Europarlamentarii PSD vor totodat� s� afle dac� CE a primit din partea guvernului Boc vreun studiu de fezabilitate privind costurile acestei reorganiz�ri, care se vrea a fi f�cut� �ntr-un termen foarte scurt. �PDL a lansat ipoteza elimin�rii subiectului privind structurile administrativ-teritoriale din Constitu�ie �i reglementarea prin act normativ �i asumarea r�spunderii. Dar un astfel de proces amplu nu poate fi f�cut f�r� consultarea popula�iei. Legea Referendumului Nr. 3/2000, art. 13, alin. 3, specific�: Proiectele de lege sau propunerile legislative privind modificarea limitelor teritoriale ale comunelor, ora�elor �i jude�elor se �nainteaz� Parlamentului spre adoptare numai dup� consultarea prealabil� a cet��enilor din unit��ile administrativ-teritoriale respective, prin referendum. �n acest caz, organizarea referendumului este obligatorie�, se pl�ng �n solicitarea trimis� Comisiei Europene cei trei eurodeputa�i PSD. De�i a fost explicat� clar chestiunea care prive�te inexisten�a costurilor de schimbare a unor documente din partea cet��enilor, PSD insist� cu dezinform�ri la CE relu�nd temele lui Ponta �n speran�a c� CE va interveni pe l�ng� actualul guvern. �Un astfel de proces �nseamn� pentru fiecare cet��ean al Rom�niei schimbarea c�r�ii de identitate, schimbarea permisului de conducere, schimbarea pa�aportului, a actelor de cadastru, pe calculul actual �i la pre�urile actuale, fiecare cet��ean va pl�ti �n jur de 600-700 RON pentru a schimba documentele. La toate acestea, se vor ad�uga �i cheltuielile autorit��ilor locale�, mai spun europarlamentarii PSD. Chiul la Schengen Se pare c� pentru reorganizarea teritorial� europarlamentarii pesedi�ti se pot mobiliza, dar c�nd vine vorba de ap�rarea �i de sprijinirea unui obiectiv na�ional de politic� extern�, cum e aderarea la Schengen, ace�tia se eschiveaz� �i chiulesc. Tocmai soa�a �revolu�ionarului� st�ngist Ponta, Dacia S�rbu, a lipsit de la acest vot, la fel ca �i o alt� portavoce a USL de la Bruxelles, Ramona M�nescu. Ele au fost la fel de interesate de acest vot cum au fost �i iredentistul Laszlo Tokes �i Gigi Becali. |
|
vasile_vali 2835 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 08:53
De la: Steaua_Dreptatii, la data 2011-06-17 07:04:58PSD paraste Romania la UE Ba, pedelepro, acus tokes e iredentist, tu's gatzii progenitoarei tale? Da' cand l'ati votat vicepresh in PE nu era tot iredentist, ba sugativa din preputz? Re'ati ai de pedelachei puphinkurysti sa fiti de zoaie penibile! PEDELEPRELOR, AFARA CU VOI DIN ISTORIE! |
|
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 08:57
De la: Silver9AM, la data 2011-06-16 22:55:05De la: gabigabi, la data 2011-06-16 10:35:13De la: Black_Friday, la data 2011-06-15 20:51:43De la: gabigabi, la data 2011-06-15 08:23:21uite ce-i, Mosule, daca tot vrei sa vorbim despre Mineriade, hai sa vorbim ! Care e deosebirea dintre o patrupeda blonda si o militianca cu prohab? Daca ghiciti diferentele, inseamna ca aveti [prea] multa imaginatie!!! PS: (Intrebare ajutatoare: numarul diferentelor este intre -1 si +1.... ) "NIHIL SINE DEO!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 09:04
De la: Black_Friday, la data 2011-06-16 21:10:22De la: gabigabi, la data 2011-06-16 10:35:13De la: Black_Friday, la data 2011-06-15 20:51:43De la: gabigabi, la data 2011-06-15 08:23:21uite ce-i, Mosule, daca tot vrei sa vorbim despre Mineriade, hai sa vorbim ! Si ce reprezinta "opinia" ta, ba subPHI'o, ai fi vreun Solomon p'aci si nu stim noi? Ba, paricopitato, esti doar un subPHI venal, plin de angoase si infatuare capreasca! Mai bine te'ai inscrie, ba hindependento, in pedeu, sa fii subalterna unor woodre/tocsine_barbu/ritzy_pitzy'iuri/micky_spagutze/talmac'ene/botish'e si alte ebe! Abia atunci o sa'ti dai seama ce nimic esti si ce nimicuri ai sustinut, ba "emitentule" de "judecati" -aiurea is flatulari pe botul oranj'at! "NIHIL SINE DEO!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 09:08
De la: Silver9AM, la data 2011-06-16 22:55:05De la: gabigabi, la data 2011-06-16 10:35:13De la: Black_Friday, la data 2011-06-15 20:51:43De la: gabigabi, la data 2011-06-15 08:23:21uite ce-i, Mosule, daca tot vrei sa vorbim despre Mineriade, hai sa vorbim ! DIVERSIONISTA ? ha ! SPUNE CE NU-I ADEVARAT in ce am scris ? CE ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 09:12
De la: Pace_Voua, la data 2011-06-16 19:11:01Din lac in put(de la arogantul Tariceanu la agentul de securitate porumbel) deci : daca nu stie nimeni acest lucru, decit parintii si SECURITATEA , TU CINE ESTI din astia doi, de le stii atit de bine cu date si toate chichitele cazului ? parintii, evident, NU ! deci esti SECURITATEA, aia cu care ai colaborat atit de bine si pe cind Reeducai nefericitii ce nu erau de acord cu comunismul ! |
|
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 09:20
De la: Black_Friday, la data 2011-06-16 21:10:22De la: gabigabi, la data 2011-06-16 10:35:13De la: Black_Friday, la data 2011-06-15 20:51:43De la: gabigabi, la data 2011-06-15 08:23:21uite ce-i, Mosule, daca tot vrei sa vorbim despre Mineriade, hai sa vorbim ! o corectie, omule, daca-mi permiti : NU O SA FIE ! ci ESTE, omule , deja este si cu aceasta rearanjare regionala, la care vor fi numiti in posturile de conducere a lor, oamenii PD.ului, atunci ce-au fost si ce'or sa mai fie ! ....iesi din umbra trecutului si vezi ca Viitorul RO este in primejdie ptr. 18 mil. de romani si ingrijoreaza-te ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 12:18
De la: gabigabi, la data 2011-06-17 09:08:21De la: Silver9AM, la data 2011-06-16 22:55:05De la: gabigabi, la data 2011-06-16 10:35:13De la: Black_Friday, la data 2011-06-15 20:51:43De la: gabigabi, la data 2011-06-15 08:23:21uite ce-i, Mosule, daca tot vrei sa vorbim despre Mineriade, hai sa vorbim ! Raporteaza abuz de limbaj
� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
|
|
Fosta membra 9am.ro 459 mesaje Membru din: 10/12/2010 |
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 13:10
De la: gabigabi, la data 2011-06-17 09:20:10Mamaica, cu atatia prosti pe metru patrat cu siguranta ca sansele de a castiga alegerile viitoare revine Aliantei Socialiste asa ca nu o mai aburi cu impartirea posturilor de conducere de catre PDL. In concluzie aceasta reorganizare este necesara dar din aceasta ecuatie trebuie scos definitiv UDMR deoarece varianta lor nu poate fi pusa nici macar in discutie.De la: Black_Friday, la data 2011-06-16 21:10:22De la: gabigabi, la data 2011-06-16 10:35:13De la: Black_Friday, la data 2011-06-15 20:51:43De la: gabigabi, la data 2011-06-15 08:23:21uite ce-i, Mosule, daca tot vrei sa vorbim despre Mineriade, hai sa vorbim ! Acum sa vedem ,,opozitia'' daca pentru realizarea unui obiectiv de asa proportii lasa deoparte interesele de ginta si pun umarul la elaborarea unei legi corecte. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Dede_for_ever 271 mesaje Membru din: 25/03/2011 Oras: Cernavoda |
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 13:28
Galceava �inteleptilor�Ponta si Vosganian cu Basescu
De ioan avram Guvernul PDL se straduie taras- grapis mai mult fara sa vrea dar fortat de imprejurarile dramatice in care este tara sa aplice (incoerent cateodata si asta deranjeaza cel mai mul!) masurile de austeritate combinate cu cele de reforma. Opozitia,asta este rolul ei, contreaza puternic mizand pe nemultumirile firesti a unei bune parti a populatiei. De la aceste nemultumiri pana la tonul de casandre intelepte si doborate de caldura pe care il iau unii din liderii opozitiei este o oarece distanta. N-as fi revenit asupra subiectului reforma si austeritate dar declaratiile de bani putini a doi lideri din opozitie ma indeamna sa revin. Basescu a atentionat ca nu va ezita sa incredinteze conducerea guvernului opozitiei daca guvernul actual cade la motiunea de cenzura si daca opozitia are un program de guvernare mai credibil decat ce face actualul guvern . Pozitie normala si de salutat.Il critic pe Presedinte pentru sageata politica si limbajul cam liber in continuarea declaratiei :� s-ar putea ca motiunea sa va reuseasca si sa va chem la guvernare daca aveti un program corespunzator� Doi lideri ai opozitiei au sarit in sus la aceste declaratii. Ce spune Victor Ponta? :�domnul Basescu se joaca sau glumeste cu lucruri foarte importante cum ar fi guvernarea tarii�noi vom depune motiunea de cenzura in aceasta toamna, pregatim pentru 16 octombrie programul de guvernare si suntem capabili sa guvernam de o suta de ori mai bine decat o fac Emil Boc si PDL, dar nu cu aceleasi masuri ca ale PDL, ci cu propriul nostru program� Bun! Asadar pe 16 octombrie PSD prezinta un program de guvernare. Pana acum n-am vazut niciunul. Nici nu cred ca-l au. In fata unei situatii asa de dure a tarii exista masuri care trebuie aplicate de orice guvern ar veni la carma. Aduc aminte celor care au uitat ca guvernul PSD-Nastase a guvernat in 2000-2004 aplicand exact aceleasi masuri stabilite anterior de guvernul CDR Isarescu.Este drept ca PSD a avut atunci un ministru de finante de exceptie, actualul nostru reprezentant la FMI Mihai Tanasescu. Daca nu vrem sa nu ne imprastiem prin spatiu urmare vreunei explozii Victor Ponta si PSD trebuie sa aiba exact aceleasi masuri precum actualul guvern. Singura lui sansa ar fi sa le aplice mai rapid. Ce spune Varujan Vosganian ?�Adica Traian Basescu ne cheama la guvernare? Spuneti-i din partea mea domnului Basescu sa-si vada de treburile lui. In clipa in care noi decidem pentru o noua majoritate si o noua guvernare, dansul ori va face ceea ce zice Parlamentul, ori va fi suspendat� Si continua tantos :�Nu ne cheama dansul cand vrea la guvernare, la Cotroceni, ca noi nu suntem lacheii domniei sale�. Vosganian nu aminteste nici macar de vreun program. El isi umfla muschii. Vosganian este un orator destul de bun dar (se) pacaleste prin fraze frumoase. Pe el si pe cel ce-l asculta. Este un bun scriitor. Dar un slab politician. Ma asteptam sa fie un bun macro-economist.Are pregatirea teoretica necesara. Dar aplicare practica este in mare suferinta si nu putem ramane la teorie. N-as prea pune multa importanta pe spusele domnului Vosganian. Are placerea jocului de cuvinte, a sagetilor otravite.In spatele lor nu este mare lucru. Este absolut impardonabil ca un personaj cu pregatirea teoretica (buna ) pe care o are sa declare ( si acum) ca in timpul guvernarii PNL economia �duduia�. Orice ins cu oarecare pregatire tehnica si economica si care are o vedere cuprinzatoare asupra tarii a observat falsitatea declaratiei care de fapt a constituit program de guvernare. Cunoscand-l oarecum pot spune ca Vosganian a fost o speranta politica acum cincisprezece ani care a fost invinsa de orgoliu, de dulceata si mierea puterii. Il rog doar pe domnul Vosganian, intr-o clipa de liniste, sa re-vada drumul unei alte sperante de atunci(cu care a fost coleg), Paul Ghitiu!Paul Ghitiu s-a retras din politica pentru ca nu a reusit sa-si indeplineasca programul cu care a pornit la drum.Dar asta este o alta poveste pe care o voi scrie candva. Revenind, Ponta si Vosganian vorbesc doar pentru a face zgomot. Nimic concret. Din pacate sunt unii care chiar cred ce spun acesti doi politicieni. Pe mine, pana la proba contrara, nu ma conving. Adica pana nu vad un program propriu de guvernare a celor doua partide. De vorbe aruncate in spatiul public suntem satui. |
|
Dede_for_ever 271 mesaje Membru din: 25/03/2011 Oras: Cernavoda |
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 13:34
Din tineretea lui gagigabi
Sau teoria paradisului pierdut Arheologie culturala Ion Iano�i: Comunismul este forma suprem� a umanismului �(...) Capitalismul e ultima, cea mai rafinat� �i mai abject� inumanitate. El impune omenirii cele mai masive jertfe din c�te a cunoscut istoria, distruge bunurile materiale ale societ��ii, valorile economice, politice, etice �i estetice. Capitalismul este �mp�r��ia tragicului adic� a frumse�ii ne�mplnite, distruse, sf�r�mate (...). Lichidarea capitalismului �i prin el - odat� pentru totdeauna - a exploat�rii omului de c�tre om �nseamn� dispari�ia sursei principale a tragicului. Concluzia logicului: �n societatea socialist� �i comunist� sfera de ac�iune, ponderea tragicului se r�sfr�nge foarte mult. Socialismul nu distruge, ci multiplic� valorile - �ntr-un ritm �i amploare nevisate �nainte. (...) Pentru prima oar� �n istorie, satisfacerea setei de frumos devine o problem� de stat, o obliga�ie trasat� de c�tre partid tuturor f�uritorilor de bunuri materiale �i spirituale. Frumosul p�trunde �n toate sferele vie�ii, �n produc�ia industrial�, �n noile r�nduieli de la �ar�, �n construc�ia de locuin�e, cartiere, ora�e" (Ion Iano�i, �Socialismul �i valorile estetice", �Gazeta literar�", anul VIII, nr. 21, 11 mai 1961, p. 1). �Capitalismul este omul ajuns la s�r�cia spiritual� absolut�, omul la care �sim�ul posed�rii� s-a hipertrofiat monstruos, anihil�nd orice sentiment cu adev�rat uman. (...) Individualismul este o consecin�� logic� a or�nduirii capitaliste" (Ion Iano�i, �Capitalismul �i arta", �Gazeta literar�", anul VIII, nr. 27, 29 iunie 1962, p. 2). �Indica�iile cuprinse �n cuv�ntarea tovar�ului Gheorghe Gheorghiu-Dej la Conferin�a de partid a ora�ului Bucure�ti stau la temelia atitudinii noastre fa�� de literatura occidental�. S�ntem �mpotriva minimei rezisten�e, a solu�iilor comode, a simplific�rilor, pentru o cercetare �tiin�ific� obiectiv�, adic� marxist-leninist�, a tuturor fenomenelor literare, oric�t de contradictorii ar fi ele. Principiile noastre sunt maleabile dar ferme, cuprinz�toare dar precise. Ele cer �i respingerea �ngustimii sociologist-vulgare �i respingerea pseudologicii liberaliste, obiectiviste. (...) Comunismul pune totul �n slujba omului, el este forma suprem� a umanismului. �n nobila noastr� lupt� recunoa�tem alia�i �n to�i umani�tii veritabili (...) chiar dac� umanismul lor e limitat, contradictoriu. (...) �n valorificarea marxist-leninist� a literaturii occidentale, vom �ine cont permanent de acest criteriu etic-estetic esen�ial: valoarea, menirea, soarta, Omul!" (Ion Iano�i, �Gazeta literar�", anul XI, nr. 15, 9 aprilie 1964, p. 4). Raporteaza abuz de limbaj |
|
Gandirea_Politica 259 mesaje Membru din: 5/03/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 13:42
Felicitari gabi pentru ca esti comunista
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Pace_Voua 311 mesaje Membru din: 4/03/2011 Oras: Fagaras |
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 13:46
Un scotian pe patul de moarte:
- Mama , esti aici?? - Da , fiule sunt aici! - Nevasta esti aici?? -Da , barbate , sunt aici! -Copii sunteti aici?? -Da tata , suntem aici -Toata lumea e aici?? -Da mai , toti suntem aici! -Atunci de ce e lumina aprinsa la bucatarie????? Un scotian care avea o sticla de wisky in buzunarul de la pantaloni se impiedica pe scari. Cind isi revine pune mina pe buzunarul unde era sticla si simte ceva ud: - Sper ca e sange!!! Doi scotieni mergeau. Unul dintre ei scoate un pieptene si dupa ce si-l trece prin par il arunca. Al doilea mirat il intreaba: - De ce l-ai aruncat? - Pai i se rupsese un dinte! - Pai si doar pentru un dinte?... - Era ultimul! Cum a aparut sarma de cupru? Doi scotieni au gasit simultan un penny... Cica un scotian se trezeste intr-o dimineata si-si gaseste nevasta moarta in pat langa el. Se sperie , scotianul si da fuga pe scari la servitoare: "Daisy , Daisy! Sa fierbi doar un singur ou pentru micul dejun!" -Cum recunosti casa unui scotian? -Este singura care are hartie igienica la uscat. Q: Care este cea mai Fair-Play galeria de fotbal din lume? A: Cea a scotienilor! Nu arunca cu NIMIC pe stadion! Un scotian cumpara un autoturism. Il intreaba pe vinzator: - Cit consuma masina? - O lingurita la suta. - Mare lingurita sau mica?? Doi scotieni treceau prin fata unui bar. Unul dintre ei intreaba: - Bei o bere? - Da. - Atunci du-te si o bea mai repede , ca eu te astept afara Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 16:22
De la: Gandirea_Politica, la data 2011-06-17 13:42:15Felicitari gabi pentru ca esti comunista mersi, la fel !
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 19:51
Stie cineva cum va suna numele basescu maghiarizat?
ROMANE FII DESTEPT/ Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 21:16
De la: 9am104796, la data 2011-06-17 19:51:21 Stie cineva cum va suna numele basescu maghiarizat? Istenem
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 06:54
De la: gabigabi, la data 2011-06-17 21:16:38De la: 9am104796, la data 2011-06-17 19:51:21 Stie cineva cum va suna numele basescu maghiarizat? LA CAT DE .......DUALA ESTI,S'AR PUTEA SA AI IN VENE SANGE DE ........SECUI......
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 07:00
De la: Gandirea_Politica, la data 2011-06-17 13:42:15Felicitari gabi pentru ca esti comunista EU NU AS FELICITA'O PT. ASTA,EU AS............
|
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 07:21
De la: Silver9AM, la data 2011-06-18 06:54:41De la: gabigabi, la data 2011-06-17 21:16:38De la: 9am104796, la data 2011-06-17 19:51:21 Stie cineva cum va suna numele basescu maghiarizat? pe vremea lui Ceasca era un banc pe tema asta : cica ajunge el la Tg. Mures si edilii il primesc cu piine si sare si un grup de pionieri ii ofera flori ! Ceausescu il vede pe unul dintre ei,mai frumusel, mai blond si cirliontat si-l intreaba : cum te cheama pe tine, pui de DAC ? Pista, ii raspunde copilul ! ![]() la cite neamuri au trecut p'aci, cine poate spune ce singe Curat de Dac are in el ? Nimeni !
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 08:39
De la: gabigabi, la data 2011-06-18 07:21:44De la: Silver9AM, la data 2011-06-18 06:54:41De la: gabigabi, la data 2011-06-17 21:16:38De la: 9am104796, la data 2011-06-17 19:51:21 Stie cineva cum va suna numele basescu maghiarizat? SI ATUNCI VINE INTREBAREA LOGICA,TU CE AUTONOMIE PREFERI ?
|
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 08:43
De la: Silver9AM, la data 2011-06-18 08:39:30De la: gabigabi, la data 2011-06-18 07:21:44De la: Silver9AM, la data 2011-06-18 06:54:41De la: gabigabi, la data 2011-06-17 21:16:38De la: 9am104796, la data 2011-06-17 19:51:21 Stie cineva cum va suna numele basescu maghiarizat? ROMANIA E STAT UNITAR si cu asta, basta ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 09:01
De la: gabigabi, la data 2011-06-18 08:43:34De la: Silver9AM, la data 2011-06-18 08:39:30De la: gabigabi, la data 2011-06-18 07:21:44De la: Silver9AM, la data 2011-06-18 06:54:41De la: gabigabi, la data 2011-06-17 21:16:38De la: 9am104796, la data 2011-06-17 19:51:21 Stie cineva cum va suna numele basescu maghiarizat? SI INDIVIZIBIL,NU ? CE POT SA'TI SPUN,E FAPTUL CA ATAT TIMP CAT V-A FI "TIRANUL" LA PUTERE,UNGURII NU V'OR AVEA NICI O SANSA,PE ASTA POT SA MA PUN EU CHEZAS !
|
|
Ioan_voda_cel_cumplit 151 mesaje Membru din: 9/06/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 10:35
Fenomenul LUMPEN in politica romaneasca
Am citit cateva articole in care era implicat asa numitul lumpen-capitalism de tip Becali sau Crin(agentul Porumboiu) si am admirat spiritul analitic al autorilor. Singurul lucru care este de reprosat autorilor este doar intrebarea, daca fenomenul lumpen este specific doar lui Becali,Gusa,Crin(agentul Porumboiu) sau, el se afla in toata politica romaneasca si mai ales prezenta sa se remarca in sanul celui mai titrat si doctrinat partid din Romania care este,indiscutabil, PNL. Asaltul lumpenului in politica PNL s-a intensificat,odata cu degringolada ideologica a grupului oligarh,care,in lipsa de alte sustineri,in lipsa posibilitatii de a convige cetatenii, apeleaza la acest lumpen si, chiar il promoveaza. Cred ca studierea chiar a forumurilor ne poate arata aceasta invazie a lupenului si lipsa de reactie a celor pe care aceasta categorie ii injoseste. Am fost tentat chiar sa exemplific ,dar m-am jenat de a atenta la moralitatea publica si, mai ales la cititorii de forumuri adolescenti sau tineri. Dar sa lasam emanatiile acestui lumpen forumist,din motive de vulgaritate, pentru ca este un fenomen relativ benign, in timp ce alti autodeclarati liberali rasati merg chiar mai departe. Poate fi politica unui partid liberal bazata doar pe insultarea si denigrarea celor pe care ii considera adversari (de fapt dusmani) politici.Se poate baza PNL doar pe un continuu scandal politic,pe nerespectarea constitutiei si a institutiilor statului? Oare dl.Campeanu cand spune ca dl.Stolojan este bolnav psihic sau dl.Atanasiu care cere excluderea moldovenilor din organele conducatoare ale PNL ,nu imping lumpenul lipsit de imaginatie si creativitate spre folosirea invectivelor,a sudalmei. Sa mai vorbim de Dl.Orban a carui discurs scabros a devenit proverbial sau despre un parlamentar roman ca dl.Crin Antonescu care nu are alte tematici in discursul sau decat insultarea Presedintelui Tarii si a partidului partener la guvernare. Se pare ca in PNL petroliberal se naste acum un nou curent ideologic,lumpen-liberalismul,liberalismul agresiv,fara argumente,un liberalism de taverna,cu invective si cu indivizi scosi din lumea obscura a inculturii,ce cultiva trivialitatea si insulta. Oare Bratenii nu se invartesc in morminte can vad cine duce mai departe ideile nobile a liberalismului si in ce maniera.Oare trebuie lasat liberalismul pe mana unor asemenea politicieni? Sa ne mai miram ca platformistii au spus-o raspicat ca rabdarea lor a ajuns aproape de final si ca au fost nevoiti sa se desparta ideologic de aceasta grupare lumpen? Ce se poate opune acestui lumpen-liberalism incitat de grupul petroliberal si in care s-au adunat toti aceea care inlocuiesc talentul politic al conducerii societatii cu afaceristi verosi,indivizi subculturali inclinati doar spre a beneficia de avantaje materiale si in ultima instanta de a cultiva subcultura lumpenului,care fie vorba intre noi sunt gata a servi orice formatie politica,in timp ce fostii liberali erau si mari oameni de cultura. Bietul Becali apare doar ca o figura palida a lumpen-capitalistilor. Are si scuze pe care nu le ascunde. Dar sa ajunga PNL-ul Bratenilor sa cultive lumpen-liberalismul, lumpen-capitalismul ,mi se pare o mare profanare a societatii romanesti,care nu mai poate fi tolerata. Iata stenogramele PNL, menite parca sa ateste lipsa de decizie,oscilarea pemanenta, incapacitatea manageriala. Si pentru a pune capac iata criteriile de evaluare a performantei ministrilor liberali,asa cum reiese din stenograme (vezi Cotidianul): -Plata cotizatiei catre sediul central -implicarea in conflicte si scandaluri sau anchete penale -vechime,traseism etc. -Cel mai important ne apare prevederea in care ministrii trebuie sa specifice cum au decurs relatiile cu premierul (excelent, bine, satisfacator sau total nesatisfacator Testul final este din partea membrilor Delegatiei Permanente care ar trebui sa spuna cum au colaborat ministrii cu filialele si liderii PNL. Cer scuze,oare Bratenii aveau asemenea chestionare pentru ministri lor sau, aici ,este vorba doar de un lumpenliberalism si nu de liberalismul adevarat. Aroganta de prost gust cu care sfideaza Institutia Prezidentiala, obsesia anti-prezidentiala,sindromul luciferic de a-si considera rangul mai presus decat presedintele care i-a adus la guvernare ne arata lipsa de vocatie politica a grupului petro-liberal. Rabdarea Excelentei Sale ,Dl.Presedinte desi proverbiala se apropie de sfarsit,si odata cu aceasta si lamentabila retragere in neant al promotorilor unui sistem de anti-politica cu care ne-a plictisit grupul guvernamerntal de peste 3 ani. |
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 10:36
Invarte-te,si cine esti!
In sat la mine era un mosneag sugubat(sa-i zicem H) si care neavand sotie avea o concubina care ii facea tot ce dorea in casa. Un singur lucru nu facea mosul,nu se casatorea cu ea ,motiv pentru care mereu era amenintat cu abandonul. Mosul sugubat si concubina cu mintea cam subtire. Ce se gandi mosul .In fiecare sambata el organiza o pseudocununie,chiar cu ceva muzica si dans.Concubina cam inceata era mereu indemnata la dans,caci era nunta ei:invarte-te mai Ileana. Ileana ii raspundea mereu:invarte-te si tu si cine esti! Cate sambete au servit de pseudocununie nu stiu,dar de fapt nu a existat nici o nunta adevarata. Acum ca se face un bilant politic pe 2007 revad parca nunta mosului H. PSD ii promite mereu PNL ca va face nunta cu ei.Si in fiecare saptamana le mai da cate o �cununie-falsa,ii sustine sa ramana la putere,le voteaza bugetul,ii sprijina pe Tariceanu si oligarhii lui sa demita presedintele. Pe din dos sau la TV ,dar sa nu stie nimeni, se ingretoseaza de politica de dreapta a PNL si iar ii ameninta. Si uite asa,ca mosul H in fiecare sambata ii vad pe cei doi punand de o cununie. Parca ii si aud:invarte-te mai Tariceanu,iar acesta ii raspunde lui Iliescu,invarte-te si tu si cine esti. Era mosul escroc sentimental pentru a se folosi de Ileana,este si PSD escroc politc care isi face politica sociala cu ajutorul PNL. Oare bugetul votat recent este buget liberal sau social-democrat. Invarte-te Ileana,invarte-te si tu si cine esti! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 10:37
La nivelul opiniei publice, o parte a romanilor sint cu totul pasivi. Asa se intimpla mai peste tot in lume. Pentru cei care formeaza, conform sondajelor, o majoritate consistenta, presedintele este atacat de mafie, adica de o coalitie a oligarhiei de afaceri, care controleaza si o buna parte din presa, si a politicienilor, mai ales a celor legati de fosta securitate si de fostele structuri comuniste. Din cealalta categorie fac parte unii sint liberali sau taranisti puristi care il vor asocia intotdeauna cu FSN-ul, altii din contra sint manipulatii lui Vadim. Ce e important insa, ca observatie de principiu, e faptul ca in situatia actuala de degradare generala a credibilitatii mass media opiniile impartasite pe acest subiect de cele doua mari categorii mentionate mai sus sint greu de modificat prin mijloace obisnuite. Cei care citesc zilnic ziarele, care urmaresc constiincios puzderia de dezbateri gazduite seara de seara, pina spre miezul noptii, mai ales de catre televiziunile de stiri sau parcurg listele de discutii de pe Internet asociate canalelor media sau independente (precum HotNews.ro) pot avea senzatia ca toata Romania e conectata la criza politica care se consuma de citeva saptamini, la cote incendiare, in spatiul public. In realitate lucrurile stau insa diferit. Spectatorii care participa cu adevarat la aceste adevarate show-uri mediatice sint relativ putini. Doar citeva sute de mii. Iar o parte dintre ei sint chiar parte a bataliei, sint actori politici, din afaceri sau din administratie, direct interesati de rezultatul confruntarii. Omul obisnuit de pe strada, adica cea mai mare parte a electoratului, are cu totul alte subiecte cu care isi bata capul. Dupa cum chiar si pentru o parte importanta a celor din mediul de afaceri prioritare sint alte preocupari. Sigur, cea mai mare parte a populatiei are informatiile de baza: Tariceanu se se afla in conflict cu Basescu, PSD vrea sa-l suspende pe presedinte, Vadim s-a dat in spectacol in Parlament cind s-a citat raportul de condamnare a comunismului. Dar asta doar in plan general. La nivelul opiniei publice nuantele se pierd. O parte a romanilor sint cu totul pasivi. Nu-i intereseaza aproape nimic dincolo de universul lor imediat. Asa se intimpla mai peste tot in lume, si inca in proportie sensibil mai mare in tarile cu democratie asezata. Ceilalti se plaseaza in functie de simpatii , antipatii sau perceptii generale in tabara pro-Basescu sau anti-Basescu. Pentru primii, care formeaza conform sondajelor o majoritate consistenta, presedintele este atacat de mafie, adica de o coalitie a oligarhiei de afaceri, care controleaza si o buna parte din presa, si a politicienilor, mai ales a celor legati de fosta securitate si de fostele structuri comuniste. O coalitie monstruoasa, se vorbeste deja de �patrulaterul negru" (PSD - PRM - PC - PNL) care vrea sa blocheze si sa compromita batalia anticoruptie. Cea de-a doua tabara considera ca actualul sef al statului e principalul vinovat pentru scandalurile de pe scena politica. Motivatia concreta care ii face pe unii sau pe altii sa adere la unul din cele doua puncte de vedere e foarte diferita. De exemplu, dintre adversarii presedintelui unii sint liberali sau taranisti puristi care il vor asocia intotdeauna cu FSN-ul, altii din contra sint simpatizantii lui Vadim. Ce e important insa, ca observatie de principiu, e faptul ca in situatia actuala de degradare generala a credibilitatii mass media opiniile impartasite pe acest subiect de cele doua mari categorii mentionate mai sus sint greu de modificat prin mijloace obisnuite. Intre altele si pentru ca doza de implicare emotionala e una deosebit de ridicata la nivelul opiniei publice. Iata de ce in aceasta conjunctura creste importanta unui segment din populatie care desi nu are o pondere spectaculoasa in ansamblul electoratului, e vorba probabil de citeva sute de mii de persoane, exercita o influenta majora asupra celorlalti. I-am putea numi lideri de opinie, dar intr-un sens destul de larg. Nu e vorba despre cei care de regula populeaza cu regularitate spatiul media, din categoria ziaristilor, analistilor sau comentatorilor politici. Ci de oameni cu profesiuni din cele mai diverse dar care sint activi, sint conectati la realitatea politica, participa afectiv la evenimente. Unii, mai ales dintre cei tineri, scriu pe forumuri de pe Internet sau trimit SMS-uri in timpul emisiunilor de televiziune. Ei sint singurii care intrind in contact direct cu cei din jurul lor au capacitatea de a le influenta cu adevarat opiniile, determinindu-i sa adere la una sau la alta din cele doua tabere. De aceea, mai ales intr-o batalie de lunga durata cum se prefigureaza a fi cea la care asistam acum, acest segment cheie va juca un rol important in felul in care se vor aseza in final, ca pondere, cele doua tabere. Pentru a intelege despre ce vorbim e poate bine sa spunem ca soarta alegerilor din 2004 care l-au adus pe Traian Basescu la Cotroceni a fost in buna masura hotarita de activismul dezinteresat si exploziv a acestui amestec de oameni notorii si anonimi din societatea civila, mass media, din diferite segmente sociale, care au dat peste cap redutabila masinarie electorala a PSD cu resurse financiare si logistice incomparabil mai mari. Daca e sa analizam dinamica bataliei devine evidenta diferenta de strategie generala de comunicare adoptata la Palatul Cotroceni, pe de o parte, si de frontul anti-Basescu, pe de alta. Presedintele se bazeaza in principal pe capacitatea sa de a trimite mesaje cu impact catre public, exploatind ocaziile care i se ofera in acest sens: discursuri in Parlament, declaratii de presa si, uneori, interventii surprinzatoare in emisiuni televizate. El se bazeaza in mare masura pe capacitatea sa de a mobiliza atit lideri de opinie proeminenti (Apelul Intelectualilor, la care s-au raliat pe Internet aproape 4000 de semnatari, e un exemplu tipic in acest sens) cit si segmentul de lideri de opinie anonimi de care am pomenit mai sus. Daca ar fi sa facem o incadrare academica am putea vorbi de o campanie de comunicare din categoria asa numitului marketing viral, cu mesaje penetrante, puternice, ce raliaza afectiv un numar mare de sustinatori entuziasti, activi, care nu se asteapta la nici o recompensa concreta si nu o fac sub bagheta cuiva anume. Din aceasta perspectiva frontul anti-Basescu se afla la polul opus. A fost pusa la punct o uriasa masinarie de asalt, cu multiple guri de foc. Nimic nu pare sa fie lasat la voia intimplarii. La dezbaterile televizate desi pentru a da impresia de credibilitate mai apar si unii analisti care sprijina pozitia presedintelui participa in dispozitiv complet gazetari si invitati ostili acestuia. Unii pentru ca asa cred, altii pentru ca asa au primit sarcina de serviciu. E suficient sa va uitati, de exemplu, de unde provin cei in cauza pentru a sti din start ce vor spune. Nici discutiile de pe forumurile de Internet nu sint deloc neglijate. Cu putina atentie se vad care dintre interventiile anti-Basescu sint autentice si care sint comandate. Mai mult, daca urmaresti traseele adreselor de Internet descoperi cazurile in care se intra sub nume diferite din aceeasi locatie, de regula pentru mesaje anti-Basescu. Ultimul scandal lansat in media, �biletelul pentru Bucsaru" la fel ca si un atac recent lansat pe Internet impotriva unui consilier prezidential, prefigureaza destul de clar maniera in care va fi condus in continuare atacul impotriva presedintelui. Chestiuni perfect legale, pentru ca oricita analiza semantica am face o rezolutie de genul �analizati memoriul si dispuneti masurile legale" intra sigur in aceasta categorie, sint plasate abil sub o aura de suspiciune. {i asta desi o constatare de bun simt ar spune ca daca avea de facut trafic de influenta in favoarea lui X sau Y Traian Basescu putea sa utilizeze cu totul alte cai decit rezolutii pe acte oficiale care intra in arhive. La fel e si cu trimiterea obsesiva la cazul �flota". {i asta desi in 1995 Traian Basescu a fost, si este inca in acest moment, singurul politican care a renuntat la imunitate pentru a se pune la dispozitia justitiei. Initiatorii atacurilor spera insa ca in ciuda evidentelor credibilitatea sefului statului va fi erodata in timp, pe masura ce astfel de acuze se acumuleaza. Principala problema de care se loveste insa o astfel de strategie de intoxicare concertata este aceea ca ele vizeaza un om politic deja victimizat in ochii opiniei publice. In aceste conditii chiar si atacuri de presa mai consistente decit cele de pina acum vor fi privite cu mare suspiciune. Asa s-a intimplat si in 2004 cind PSD a incercat aceleasi procedee impotriva actualului presedinte. In plus, o parte importanta din mass media sint deja ineficiente ca vectori de atac. �Antenele" lui Dan Voiculescu sint in prezent total discreditate si in ciuda eforturilor proprietarului sef de partid au devenit intre timp total inutile ca arme in razboiul mediatic. Ceea ce nu inseamna insa ca Traian Basescu nu poate avea si el probleme. Sprijinul masiv de care se bucura e conditionat si perisabil. El exista doar atita vreme cit lumea este convinsa ca seful statului merge cu adevarat pe agenda pe care si-a asumat-o public. De aceea, seful statului nu-si poate permite nici o abatere substantiala de la acest traseu si doar foarte putine replieri tactice. Pentru ca in caz contrar efectele ar fi cu adevarat devastatoare in ceea ce il priveste. Revista 22, Alexandru Lazescu, 19 feb 2007 |
|
Pace_Voua 311 mesaje Membru din: 4/03/2011 Oras: Fagaras |
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 17:29
Basescu si ageamii
Poate pare bizar dar mare parte a clasei politice care il uraste pe Dl. Basescu,de fapt,au devenit principalii popularizatori si artizani ai cresterii popularitatii lui. Sa ne amintim doar de cativa ageamii celebri:Chiuariu care in plina campanie de demitere a presedintelui se repede asupra DNA si doreste schimbarea unui procuror care avea in studiu dosarele coruptiulor din politica,maniera in care Norica si-a baut paharul amar al lipsei de noroc cand era cat pe ce sa devina miniatru.,dl.Tariceanu care il contrazice permanent pe dl.Basescu pentru a dovedi liberalilor cine este Jupanul in Partid,ca sa nu mai vorbesc de dl.Geoana care gafeaza mereu,in PSD nimeni nu-l asculta dar este,chipurile cel mai mare dusman al dlui Basescu. Daca as avea timp as face o lista imensa a celor care pretind ca il ataca pe dl.Basescu,dar in fapt,nu fac altceva decat sa contribuie la popularitatea Presedintelui. Sa luam de exemplu vestita pastisa propagandistica a partidului Prezidential cand se vorbeste de PD-L.Pai cine ar putea cu atata insistenta sa aminteasca aproape obsesiv acest lucru decat politicienii din grupul 322. Dar acest lucru este tocmai ceea ce vor cei din PD-L sa se acrediteze,ca ei sunt partidul Dlui Basescu,motiv pentru care tac molcom si profita doar de ceea ce fac acesti politicieni nestiuitori. Insultele permanente,analizele in care Basescu este demonizat,legarea oricarui subiect de cat de rau este Basescu iata,cum spun psihologii,o saturatie a unor afirmatii care se transforma de fapt in contrariul dorit. Sa nu mai vorbesc de obsesivele,casa din Mihaileanu,flota,dosarul de securitate si chiar promotorul domn Ciuvica care traeste doar pentru acest lucru,pana si reporterii de la posturile de TV au facut parca o adevarata alergie si discret opresc sau deviaza discutia,pentru ca insasi ratingul emisiunilor scade.In schimb dl.Basescu castiga. Asa zisul rasboi in care Dl.Basescu este prezentat ca o persoana conflictuala esuiaza ca aranjament propagandistic atunci cand pretinsii pacifisti devin ei insasi indivizi care practica ura sau conflictul. Faptul ca orice ar face dl.Basescu este comentat negativ sau chiar dezastruos are efect invers si atesta ca dl.Basescu a lovit acolo unde doare mai mult. Unii politicieni chiar au remarcat nedumeriti ca dl.Basescu culege popularitate din orice,si atunci cand a spus tigantca imputita,si atunci cand arata grozaviile clasei politice sau a dezastrului politicii guvernului. El devine credibil tocmai pentru ca spune lucrurile direct si cei vizati,in loc sa isi modifice politica trec la insulte,de parca din acest motiv esueaza politica lor pentru ca dl.Basescu critica permanent derapajele politice ale guvernului sau parlamentului. Hotarat lucru,guvernantii actuali,ca de altfel in multe domenii nu cunosc psihologia nici pe cea individuala nici pe cea a maselor.Nu au experti si nici persoane calificate pentru a-i sfatui. Din acest motiv reactiile acestei clase politice sunt brutale,primitive,tin cont nu de ratiune ci de starea de ura sau manie in care nu pot accepta ca cineva le poate fi superior. Ei se mira ca dl.Basescu este mereu in fruntea popularitatii si nu observa ca ei il ajuta copios. In timp ce dl.Basescu are o inteligenta sociala masiva si o experienta de lider,poate insusita chiar in rolul de comandant de vas,in timp ce consilierii dumnealui sunt sclipitori de inteligentii ceilalti fac o politica,la intamplare,dupa cum vor muschii si glandele lor. De mult timp,Occidentul si mai ales SUA au ridicat psihologia individuala si sociala la un rang pragmatic in toate domeniile de activitate. La romani,psihologia este doar o moda,o ruda saraca. Invatamantul psihologic este rudimentar,inclinatia de a invata psihologie nu exista,ba chiar psihologia este privita cu ura si nu depaseste aria unor consilieri psihologice in cateva domenii. Pana atunci dl.Basescu va prospera in fata actualei clase politice pe care a facut-o sa lucreze practic pentru el si pentru partidul care l-a adus la putere pe Presedinte,PD-L. Din pacate dezastrul politic pentru cei 322 este aproape si tara asteapta o alta clasa politica. Tara nu mai poate avea rabdare ca dl.Nastase,Tariceanu sau Iliescu sa invete si putina psihologie. Comunistii,pe care ii continua acesti pretinsi lideri,au desfiintat pur si simplu facultatile de sociologie si au redus invatamantul psihologic.Urmasii lor,acum politicieni nu mai au sansa unui nou inceput,asa ca,la fel ca si domnul Jourden se confrunta cu psihologia si sociologia fara sa stie,si ca si acesta fac proza fara sa stie,sustinand in fapt popularitatea dlui Presedinte Basescu. |
|
|
|

Si dupa 21 de ani esti in tabara criminalului care a adus minerii in Bucuresti si care spui tu, a bagat pumnul in gura Revolutiei! O fi evolutie sau involutie? Sau intoarcerea ficei risipitoare la o dragoste mai veche?
de pedelachei puphinkurysti sa fiti de zoaie penibile!
)
de "judecati" -aiurea is flatulari pe botul oranj'at!
Nimeni !
CE POT SA'TI SPUN,E FAPTUL CA ATAT TIMP CAT V-A FI "TIRANUL" LA PUTERE,UNGURII NU V'OR AVEA NICI O SANSA,PE ASTA POT SA MA PUN EU CHEZAS !