back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Unde se termina universul???

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 19 Noiembrie 2016, ora 16:47

.... as vrea sa-ti spun ca imi pare rau de chinul tau , dar e alegerea ta sa-ti intreti aceasta stare de spirit, care vad ca ti-e draga
....as vrea sa te ajut si, de fapt, toate cite le spun pe aici iti sunt - sau ar trebui - sa-ti fie motiv de asezat
cuminte-n fund si meditat , DACA nu cumva e CEVA si-n toata aceasta " poveste" si sa te reconstruiesti ! incearca ....

Fosta membra 9am.ro

223 mesaje
Postat pe: 19 Noiembrie 2016, ora 16:53

incearca sa-ti popularizezi goangele, elucubratiile si ineptiile printre cei mai prosti decat tine si vei avea succesul asigurat si aprecierile pe care le astepti.

hai, viteza si n-am cuvinte, esti sub orice critica.

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 19 Noiembrie 2016, ora 16:57

sa ai o seara frumoasa ! Dumnezeu cu tine !

Fosta membra 9am.ro

223 mesaje
Postat pe: 19 Noiembrie 2016, ora 17:20

oricum aveam, nu era nevoie sa-ti etalezi ipocrizia-ti meschina.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Noiembrie 2016, ora 14:48

De la: gabigabi2, la data 2016-11-19 16:47:51.... as vrea sa-ti spun ca imi pare rau de chinul tau , dar e alegerea ta sa-ti intreti aceasta stare de spirit, care vad ca ti-e draga
....as vrea sa te ajut si, de fapt, toate cite le spun pe aici iti sunt - sau ar trebui - sa-ti fie motiv de asezat
cuminte-n fund si meditat , DACA nu cumva e CEVA si-n toata aceasta " poveste" si sa te reconstruiesti ! incearca ....

reiau sfatul asta pe care ti-l dau cu toata sinceritatea !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2016, ora 15:08

n-am " Cultura Dialogului Rational " imi zise IRATIONALUL, ISTERICUL , forumului ? haaaaaa , e tareeee ! sa mori de ris, nu alta !

Fosta membra 9am.ro

223 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2016, ora 15:36

Evident, masluiesti realitatea cu o nesimtire fabuloasa ,apoi razi ca stulta de una singura ca proasta in mijlocul targului, wacky!

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Noiembrie 2016, ora 21:20

De la: gabigabi2, la data 2016-11-15 18:57:11
De la: nastasemihail, la data 2016-11-14 19:11:19
De la: gabigabi2, la data 2016-11-13 15:13:07
De la: nastasemihail, la data 2016-11-10 03:30:24
De la: pantiliegaby, la data 2010-08-19 16:51:14Pana acum vreo 30 de ani se credea ca universul cunoscut(metagalaxia) se poate vedea pana la 12 miliarde de ani.Mai nou ,cu noile telescoape spatiale ,se poate vedea pana la 93 de miliarde de ani lumina.Nu se stie exact...doar se emit teorii.Asteptam cu interes urmatoarea generatie de telescoape spatiale....si o sa aflam atunci pana unde au reusit sa mai arunce omu o privire in univers.

Hubble a fotografiat pina la 93 miliarde de ani lumina.
Dar asta nu inseamna ca aceea e marginea.
Nu s-a mai scos o voba despre aceasta fotografie.

himmm....." Marginea " ne-o stabilim noi insine , iar Universul se termina unde vrem noi !

Nu-i adevarat. E mai comod sa ne imaginam ca noi sintem buricul universului.
E fizic universul, deci are o margine fizica.
Unde e si cit e de mare, si sub ce forma e marginea aia, nimeni nu poate spune.

EU AM UN ARTICOL CU O CERCETARE A UNOR GERMANI, IESITA DIN CALCULE NORMAL DAR BAZATE PE CE SE STIA ACUM 12 ANI, SI IN CARE SE SPECULEAZA CUM AR ARATA UNIVERSUL.
NU IMI PIERD CE STIU CU IMBECILI DE PROFESIE.
VOI S[UNE IN ALT CONTEXT.

NU SE SFIRSESTE UNDE INCEPE. NU SINT OAMENII BURICUL UNIVERSULUI.
FIINTELE DIN UNIVERS SINT F MULTE CA SI CIVILIZATII.

am vrut sa spun Altceva, Mihaile si daca te uiti la amicul @ H si la multi alti oameni, ai sa vezi ca " Marginea" e la nivelul nasului lor , iar Universul Cunoasterii lor se termina la capatul cartierului in care locuiesc !
in rest , eu il cred INFINIT si -l gindesc Sferic !

Universul e teoretic finit, dar practic ptr ce stim acum ca si energie infinit. Fiindca mega nu poate fi nici macar cu energia translatat prin el. Este ceva ce nici nu poate fi calculat. Celelalte 2 structuri dupa univers. Nu-mi apartin datele. Ar fi o ipozrizie sa afirm ata. Nu stiu de unde se cunosc aceste date dar sint bulversante. Inca nu am dat amanunte. Am invatat si eu sa nu spun tot. Fiindca prea multi si-au batut joc de mine si mi-au furat ideile si ce am studiat eu, spunind ca sint ale lor. Macar daca am conlucra. Vezi si tu ce se intimpla, de fapt oricine vede.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2016, ora 21:27

Mega are 2 structuri peste un univers, ce nici cu energia, nici fizic nu poate fi patruns. Si totusi e ceva ce il face penetrabil. Oare ce? Din moment ce se stie de structurile acestea.
Noi oamenii si alte fiinte deci il pot patrunde ca si cunoastere.
Iar aceste date posibil sa nu fie de la oameni.
Daca i-a iesit cuiva din calcule e ceva formidabil.
Exista si bigbang si mega big. Dar nu se nasc din nimic, si nu dispare totul in neant. Totul se transforma.
Realizezi, exista megabigbanguri.

Ultima structura este de 1o^citeva sute. Su nu de universuri ca al nostru, Ci cu mult mai mari structurile.

E loc ptr toate proprietatile private.

Intre bule nu se poate circula nici cu materia nici cu energia. Am mai spus.

Spunind ce stiu, ma lamuresc ca aceasta cunoastere nu ne apartine noua oamenilor. Din calcule nu poate reiesi asa ceva. decit niste cifre si cimpuri de energie si materie cunoscute deja.
Ori aici e ceva ce nu se poate imagina. ENERGIA SI MATERIA NU POATE CIRCULA INTRE BULELE DE UNIVERSURI. Na ca spusei.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2016, ora 21:34

Si apropo de morti, bolnavi si batrini ce se duc sau mai ramin.
Mama era sa moara si ea, dupa ce au murit 3 frati unul dupa altul, tata si 2 matusi.
Am stat cu ea la urgenta toata noaptea, acum o luna. Dar nu asta a salvat-o, ci chiar rezistenta ei. Fiindca la urgenta a facut doar analize. O infectie f puternica. cu frisoane 2 ore.
Eu anul asta am facut de vreo 10 ori, dar cauze diferite.
Inclin sa cred ca sint procese de vindecare, ca sint perfect dupa astea.

Si mai e ceva f important, la urgenta am dat de o femeie ce avea si ea pe cineva acolo. A facut ceva ce si eu am facut alta data. Am inteles imediat ce. Si m-a calmat. Eram destul de nervos ca nu spuneau diagnosticul, dupa o sapt am aflat.

ASTA FIINDCA TOPICUL E DE SFIRSIT DE UNIVERS. IAR EU AM SPUS CA SE STIE DEJA DE 92 MILIARDE DE ANI LUMINA CA MARIME CUNOPSCUTA PINA ACUM DAR NEDIFUZATA OFICIAL CIFRA. STIINTA CE ACCEPTA VITEZA LUMINII MAXMA CIT E NU POATE ACCEPTA CA UNIVERSUL E MAI MARE DE 14 MLD ANI LUMINA. AR CONTRAZICE SI PRABUSI TOT CE SE ACCEPTA ACUM IN STIINTA.

NU INTRAM PE TOPICUL ASTA DACA NU GASEAM SI IN ALTE SURSE ACEA CIFRA DE 92, IN ALTE PARTI 72. ORICUM NU 14.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2016, ora 21:44

De la: Musetel, la data 2016-11-15 12:21:48
De la: nastasemihail, la data 2016-11-14 19:25:56
De la: Musetel, la data 2016-11-14 15:59:22
De la: casatopnord, la data 2010-08-03 13:59:53UNDE SE TERMINA UNIVERSUL?????? STIE CINEVA,,

Si daca NU se termina?

Ceea ce are inceput nu este obligatoriu sa aiba si sfarsit!

Avand in vedere ca ale noastre capacitati ( si aici ma refer la capacitatile intregii rase umane) nu ne permit , in prezent, a stabili unde incepe Universul, este improbabil sa ii putem defini o stare exacta a unui eventual sfarsit!

De aceea afirmam (si mie mi se pare foarte corect!!!) ca : Universul este infinit. Da, raportandu-l la factorul TIMP si la factorul SPATIU.

Pascal ne lasa gandurile sale scrise, pe care imi permit a le traduce liber si in traducere personala: Universul este un cerc cu centrul pretutindeni si cu circumferinta (pe) nicaieri!

Schiller scrise: Universul este un GÂND al lui Dumnezeu.

Ioan Gyuri Pascu spusese simplu si original, profund adevarat : Universul este eternul cantec al lui Dumnezeu.

Eu zic asa: Universul este un TOT existent nemarginit in continua miscare, a carei materializare are loc continuu, indiferent de perceptiile noastre.

Imi sustin cuvantul si am drept de autor, sa fixam clar clauzele contractuale! Asta vrea sa spuna ca, indiferent cine va copia vreodata cuvintele scrise de mine aici si nu va mentiona sursa lor, va fi pedepsit conform legii. Este valabil pentru tot ce am scris eu pe acest forum, stimatilor!

Si tu ai luat-o razna cu chestiile astea.
In partea cealalta o dai cu rugaciunile si aici ameninti ca ai drept de autor pe cuvintele tale.
Vezi ca topicul nu-ti apartine si nici mie, iar ce stiu eu e complet diferit de ce spui tu.

Asa ca esti in eroare cum ca e nemarginit acest univers. Nu e nemarginit. E finit. Ca si sistemele solare, ca si galaxiile.
Daca esti cu religia ai fi stiut ca ce e in ceruri e si pe pamint. Si invers.
Nu mai ameninta cu legea ca te faci de ris.
Religiile parca te fac mai tolerant, sau nu? Te fac sa traiesti numai cu legi si amenintari la dresa altora.
Uite eu vreau sa-ti fur ideile cum mi-au fost furate si mie.
Cum ma opresti? Cu amenintari?
Si daca nu ma oprest. Ti le iau cu forta. Cum ameninti si tu ...cu forta.
Pe ce se bazeaza aplicarea legilor? pe forta si arme.
Asa ca nu mai ameninta daca nu esti pregatita sa le aplici. sau le aplica altii?
Te credeam o persoana blinda toleranta.

M-AM INSELAT ASUPRA TA.

Tot asa cum ai incercat sa clonezi topice de ale mele?
Da, asa e, oamenii ce fac un anumit lucru, fapt, sint intoleranti cu altii.

NU AI DREPT DE AUTOR ASUPRA IDEILOR CU PRIVIRE LA UNIVERS, FIINDCA ELE SINT DEJA EMISE. CHIAR DE MINE PE AICI, DAR NU SINT IDEILE MELE, SINT IN SPATIUL PUBLIC.
NICI NU STIU DACA MAI SINT SURSELE.
ORICUM UNIVERSUL NU STIE DE LEGILE UMANE.

AI AUZIT DE O CIFRA DE 10 LA PUTEREA DE SUTE?
NICI NU ITI TRECE PRIN GIND LA CE MA REFER. DAR STII SA PREIEI IDEILE ALTORA SI SA SPUI CA SINT ALE TALE.
EU MACAR AM AVUT BUNUL SIMT SA SPUN CA AICI SINT EMISE NISTE DATE. SINT SI SURSELE PRIMARE.
DAR TEORIA CU PRIVIRE LA UNIVERS ESTE EXTREM DE BULVERSANTA CA EFECTE IN CUNOASTERE.

Domnule Nastase, daca dumneata spui ca ceea ce spun io mai sus e contrar diferit de ce cunosti dumneata, vrei sa postezi in alta parte parerile mele, nu ai decat! Precizezi sursa citata, scrii si gata!

Unde vezi mataluta amenintare? Din contra, vad ca TU treci la amenintarisi nu le vad sensul!

Te respect prea mult ca sa iti mai permit sa ma jignesti! Deci, te rog, crezi ce vrei! Ma retrag eu daca deranjez. Nu am niciun interes, Mihail draga, sa continui vreo cearta cu dumneata! PACE TIE!

Cu drag, ai grija de tine!

NORMAL CA NU AI INTERES SA TE CERTI CU MINE, MAI AFLI CITE CEVA.
DE DATA ASTA AM INVATAT SA NU SPUN TOT. DOAR SFERTURI DE INFORMATII, CELOR CE NU MERG LA DRUM CU MINE. DE FAPT NU E PTR VOI. ATI FACUT O CLICA UNUL INJURA SI UNUL II TINE ISONUL, CA MA INTREB CE DRACU CAUT PE AICI.
CHIAR CITI ATI RAMAS?

IMI E SI SILA SA-I RASPUN ALUIA CA INJURA CA UN POSEDAT. NU ARE NICI UN ARGUMENT DECIT INJURATURI.
MA MIR CA MERGI LA DRUM NU ATIT CU EL CI CU INJURATURILE LUI.

NU AI AMENINTAT? MAI VEZI LA SFIRSITUL EXPUNERII TALE CE AMENINTARI FACI.

DUPA CE CA ATI RAMAS 2 SI UN SFERT PE AICI, MAI FACETI SI PE TIFNOSII.

DACA MA MAI INJURA VA AVEA RAPORTARE SI DE LA MINE INDIVIDUL ALA. NICI NU STIU CINE E.

CU FEMEILE NU MA INJUR, CA NU IMI STA IN FIRE. SINT ATIT DE SLABE LA CERTURI CA POT FACE SOC IN MOD REAL. CHIAR DACA SE SPUNE CA E SEXUL TARE, DUPA UNELE DATE RECENTE, AM OBSERVAT CA NU SE CEARTA DELOC IN DISCUTII. PLEACA. SI NU VREAU SA PLECE.

Fosta membra 9am.ro

223 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2016, ora 23:58

Nastase, inceteaza cu balivernele pe care le debitezi continuu...
Iar ai bulibasit varsta universului cu distanta observabila, basteptule habarnist

reiterez:

De la: _HaKooN_, la data 2016-11-14 20:32:51ba' nascascatule, mataluta sa imi demonstrezi ca tu stii metodele (is mai multe bre, nulitate consacrata) si ecuatiile prin care se poate aproxima VARSTA UNIVERSULUI si te declar o somitate , iar ca bonus, te trec pe lista scurta la premiul nobel pentru fizica in 2017.

Fosta membra 9am.ro

223 mesaje
Postat pe: 23 Noiembrie 2016, ora 00:04

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 Noiembrie 2016, ora 00:10

DISTANTELE UNIVERSULUI SE MASOARA IN ANI LUMINA. DACA TE-AI OPRIT LA GRADINITA E TREABA TA.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 Noiembrie 2016, ora 00:14

De la: nastasemihail, la data 2016-11-10 03:30:24
De la: pantiliegaby, la data 2010-08-19 16:51:14Pana acum vreo 30 de ani se credea ca universul cunoscut(metagalaxia) se poate vedea pana la 12 miliarde de ani.Mai nou ,cu noile telescoape spatiale ,se poate vedea pana la 93 de miliarde de ani lumina.Nu se stie exact...doar se emit teorii.Asteptam cu interes urmatoarea generatie de telescoape spatiale....si o sa aflam atunci pana unde au reusit sa mai arunce omu o privire in univers.

Hubble a fotografiat pina la 93 miliarde de ani lumina.
Dar asta nu inseamna ca aceea e marginea.
Nu s-a mai scos o voba despre aceasta fotografie.

Fosta membra 9am.ro

223 mesaje
Postat pe: 23 Noiembrie 2016, ora 00:14

De la: nastasemihail, la data 2016-11-23 00:10:07DISTANTELE UNIVERSULUI SE MASOARA IN ANI LUMINA. DACA TE-AI OPRIT LA GRADINITA E TREABA TA.

zau ma !?
obositule, fugi la culcare, pana si buhele au inceput sa rada de tine , habarnistule.

Fosta membra 9am.ro

223 mesaje
Postat pe: 23 Noiembrie 2016, ora 00:36

ma baiatule, de care an lumina, iulian, venusian, martian ??/
ma baiatule, tu ai auzit de : UA,-unitate astronomica-
de, PC -parsec- ai citit pe undeva?
ly sau an lumina (iulian), adica : viteza luminii in vid * 365,25, zile sau ore, minute,secunde ale unui an iulian atunci cand se precizeaza acest aspect, se foloseste in special in mass-media si comunicarile stiintifice care popularizeaza diferite evenimente sau observatii astronomice.

pffff, esti varza,dl.Nastase, documenteaza-te : www.iau.org/public/themes/measuring/
apoi sa deschizi pliscul, habarnistule.

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 23 Noiembrie 2016, ora 14:14

De la: nastasemihail, la data 2016-11-22 21:34:19Si apropo de morti, bolnavi si batrini ce se duc sau mai ramin.
Mama era sa moara si ea, dupa ce au murit 3 frati unul dupa altul, tata si 2 matusi.
Am stat cu ea la urgenta toata noaptea, acum o luna. Dar nu asta a salvat-o, ci chiar rezistenta ei. Fiindca la urgenta a facut doar analize. O infectie f puternica. cu frisoane 2 ore.
Eu anul asta am facut de vreo 10 ori, dar cauze diferite.
Inclin sa cred ca sint procese de vindecare, ca sint perfect dupa astea.

Si mai e ceva f important, la urgenta am dat de o femeie ce avea si ea pe cineva acolo. A facut ceva ce si eu am facut alta data. Am inteles imediat ce. Si m-a calmat. Eram destul de nervos ca nu spuneau diagnosticul, dupa o sapt am aflat.

ASTA FIINDCA TOPICUL E DE SFIRSIT DE UNIVERS. IAR EU AM SPUS CA SE STIE DEJA DE 92 MILIARDE DE ANI LUMINA CA MARIME CUNOPSCUTA PINA ACUM DAR NEDIFUZATA OFICIAL CIFRA. STIINTA CE ACCEPTA VITEZA LUMINII MAXMA CIT E NU POATE ACCEPTA CA UNIVERSUL E MAI MARE DE 14 MLD ANI LUMINA. AR CONTRAZICE SI PRABUSI TOT CE SE ACCEPTA ACUM IN STIINTA.

NU INTRAM PE TOPICUL ASTA DACA NU GASEAM SI IN ALTE SURSE ACEA CIFRA DE 92, IN ALTE PARTI 72. ORICUM NU 14.

Fosta membra 9am.ro

223 mesaje
Postat pe: 23 Noiembrie 2016, ora 16:00

ezoteristu' paranormal a fost batut in cap pana i-a levitat mintea in afara capului.
debiteaza numai tampenii contradictorii expuse sibilinic pentru a impresiona asistenta insa este un habarnist dovedit si consacrat.

ba' nastase, este plin internetul cu pagini de specialitate pe care ai fi putut sa te informezi/documentezi si apoi sa-ti deschizi pliscul insa preferi sa-ti etalezi prostia si incerci sa ne determini sa ne autoconvingem de faptul ca, din dodiile in care iti expui incoerentele noi am concluziona ca tu stii despre ceea ce incerci sa vorbesti sau ai avea vreun habar despre notiunile pe care le folosesti fara a le intelege tu insuti.

obositule incoerent habarnist, ai accesat veodata site-ul :

hubblesite.org/newscenter/archive/releases/2012/37/fastfacts/

Hubble eXtreme Deep Field

About the Object
Object Name: Hubble eXtreme Deep Field, XDF
Object Description: Optical and Infrared Survey
Position (J2000): R.A. 3h 32m 38s.5
Dec. -27° 47' 00"
Constellation: Fornax
Distance: The image is 2.3 arcminutes by 2 arcminutes in size.
About the Data
Data Description:
The image was created from Hubble data from the following proposals: 9352, 10189, 10340, and 12099: A. Riess (STScI/JHU); 9425: M. Giavalsco (University of Massachusetts); 9488: K. Ratnatunga (Carnegie Mellon University); 9575: W. Sparks (STScI); 9793 and 10530: S. Malhotra (Arizona State University); 9978 and 10086: S. Beckwith (STScI); 10258: C. Kretchmer (JHU); 11359: R. O'Connell (University of Virginia); 11563: G. Illingworth (University of California, Santa Cruz); 12060 - 12062: S. Faber (University of California, Santa Cruz); and 12177: P. van Dokkum (Yale University).

The XDF/HUDF09 team members include: G. Illingworth (University of California, Santa Cruz), R. Bouwens (Leiden University), M. Carollo (Swiss Federal Institute of Technology, Zurich (ETH)), M. Franx (Leiden University), V. Gonzalez (University of California, Santa Cruz), I. Labbe (Leiden University), D. Magee and P. Oesch (University of California, Santa Cruz), M. Stiavelli (STScI), M. Trenti (University of Cambridge), and P. van Dokkum (Yale University).

Instruments: ACS/WFC and WFC3/IR
Exposure Date(s): July 2002 to March 2012
Exposure Time: 22.5 days (2 million seconds)
About the Release
Credit: NASA, ESA, G. Illingworth, D. Magee, and P. Oesch (University of California, Santa Cruz), R. Bouwens (Leiden University), and the HUDF09 Team
Release Date: September 25, 2012
Color: This image is a composite of separate exposures acquired by the ACS and WFC3/IR instruments. Several filters were used to sample various wavelengths. The color results from assigning different hues (colors) to each monochromatic (grayscale) image from the eight different filters used by the two instruments grouped as follows:
ACS/WFC F435W(B)+F606W(V) blue
ACS/WFC F775W(I)+F814W(I)+F850LP(z) green
WFC3/IR F105W(Y)+F125W(J)+F160W(H) red

mmmmmmm?!

CITEZ : ,,NU INTRAM PE TOPICUL ASTA DACA NU GASEAM SI IN ALTE SURSE ACEA CIFRA DE 92, IN ALTE PARTI 72. ORICUM NU 14. "

Ce reprezinta aceste cifre 92, 72, 14, ba' NASTASEMIHAIL, Nasturi, tampenii, elucubratii, numarul de baliverne pe care le debitezi pe secunda ?

Ba' Obositule filfizon habarnist, iti ofer o informare corecta, sa nu spui ca n-ai aflat si n-ai stiut, dar ai emis tu niste judecati de valoare sau ai facut niste afirmatii unicat si extraordinare pentru care pretinzi drepturi de autor sau vreun premiu din partea comunitatii stiintifice pentru a-ti recunoate meritele extraordinare in astrofizica, CITEZ:

Vizualizarea intregului univers observabil.

Diametru 8,8 x 10^ 26 m (28.5 GPC sau 93 Gly )

Volum 4 x 10^ 80 m 3

De masa (materia obisnuita) 10 ^53 la kg

Densitate 9,9 x 10^ -30 g / cm 3 (echivalent cu 6 protoni pe metru cub de spatiu)

Varsta 13.799 ± 0,021 de miliarde de ani

Temperatura medie 2.72548 K [6]

cuprins
Ordinar (nebarionica) materie (4,9%)
Materia intunecata (26,8%)
Energia intunecata (68,3%)

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2016, ora 14:34

14...

72...

92...

Concluzia: Universul e in expansiune! Nu se termina!

Craciun Binecuvantat Universului care ne cuprinde pe toti laolalta!

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 Decembrie 2016, ora 16:00

si aici se aplica si Universului , ff. bine, vorba lui V. Putin care, intrebat pina unde se-ntinde Rusia, a raspuns : PINA UNDE VREA EA !

9am_17655

329 mesaje
Postat pe: 27 Decembrie 2016, ora 17:52

neinspirata analogie ai mai facut . Putin asta si cu muma-sa Rusie or fi buricul pamantului , te pomeni !?!

"se aplica" hahaha 2

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2016, ora 13:12

De la: 9am_17655, la data 2016-12-27 17:52:11 neinspirata analogie ai mai facut . Putin asta si cu muma-sa Rusie or fi buricul pamantului , te pomeni !?!

"se aplica" hahaha 2

ahhhh, madam, fiecare intelege ce si cit poate !
lasa-l pe Putin ca aia e o gluma si nu tocmai si in contextul actual tre' sa fim atenti la el ..... n'o fi e el buricul pamintului , dar ptr. noi poate deveni o gaura neagra .....

ideea principala e ca UNIVERSUL se intinde pina unde vrea el !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2016, ora 14:01

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 28 Decembrie 2016, ora 14:27

Unde se termina Universul? Ca sa raspunzi trebuie sa fii sigur ca are o limita! Deci necunoscand acest lucru, nu pot sa-mi imaginez ca as gasi-o.

Fosta membra 9am.ro

223 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2016, ora 14:48

limitele cosmologice ale universului sa afla in continuum spatiu-timp
observabilul orizont cosmologic al universului, inseamna cu totul altceva galina.
expansiunea universului este observata constatata teoritizata.
insa, de ce si in ce, universul se expandeaza ? mmmm!?

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2016, ora 16:17

De la: gabigabi2, la data 2016-12-28 13:12:55
De la: 9am_17655, la data 2016-12-27 17:52:11 neinspirata analogie ai mai facut . Putin asta si cu muma-sa Rusie or fi buricul pamantului , te pomeni !?!

"se aplica" hahaha 2

ahhhh, madam, fiecare intelege ce si cit poate !
lasa-l pe Putin ca aia e o gluma si nu tocmai si in contextul actual tre' sa fim atenti la el ..... n'o fi e el buricul pamintului , dar ptr. noi poate deveni o gaura neagra .....

ideea principala e ca UNIVERSUL se intinde pina unde vrea el !

EL! Dumnezeu!

Gabitule... român ori romîn ? Sunt serioasa!

Vreau aprofundare pentru ambele variante, indiferent de varianta aleasa de noi ! Io optez pt romîn si stiu io de ce!

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2016, ora 16:22

De la: g_alin_a, la data 2016-12-28 14:27:32Unde se termina Universul? Ca sa raspunzi trebuie sa fii sigur ca are o limita! Deci necunoscand acest lucru, nu pot sa-mi imaginez ca as gasi-o.

Galina... imi amintesti prin spusele tale de momentele cand eram copil si seara la culcare ma regaseam intrebandu-ma: Cum sa ma sfarsesc eu? Faceam comparatie cu Stefan cel Mare pe acea vreme. Il luam ca exemplu, oare? Il admiram din lectiile de istorie?

Azi am inteles ca nu ne sfarsim!

Romania nu e a noastra, ea copiilor nostri! Azi inteleg maimulte clisee din copilarie! Avem acces la cunoastere si liberul arbitru ne este mereu la indemana! Astfel Il gasim, unii Il regasesc pe Dumnezeu!

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2016, ora 16:27

De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-28 14:48:18limitele cosmologice ale universului sa afla in continuum spatiu-timp
observabilul orizont cosmologic al universului, inseamna cu totul altceva galina.
expansiunea universului este observata constatata teoritizata.

Probabil faci referire la intuneric si racire... Daca te anticipez eronat, mea culpa!

Insa, Hak', doar in noaptea cea intunecata poate fi apreciata lumina, este? Defapt intunericul este lipsa luminii. Stiu ca Einstein a zis-o inainte si il aprob! Raul este lipsa lui Dumnezeu! Idem intunericul, care e lipsa luminii.

Daca in fostul infinit univers ce era negru si rece, a aparut lumina, ce ar impiedica lumina sa .... creasca si nu sa dispara?

Fosta membra 9am.ro

223 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2016, ora 20:02

De la: Musetel, la data 2016-12-28 16:27:17
De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-28 14:48:18

Probabil faci referire la intuneric si racire... Daca te anticipez eronat, mea culpa!

Insa, Hak',

Culpa tua,da!

'Natura abhorret vacuo.'

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului UNDE SE TERMINA UNIVERSUL???
Mergi la: