Info
x
Unde se termina universul???
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 10:14
De la: Musetel, la data 2016-12-28 16:27:17De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-28 14:48:18limitele cosmologice ale universului sa afla in continuum spatiu-timp Io asta spusesem! Nu ma mai trunchia! Ca tu nu esti bucheron si nici io nu-s trunchi de copac sa iti asigure focul in semineu!
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 10:17
De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-28 20:02:33De la: Musetel, la data 2016-12-28 16:27:17De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-28 14:48:18 NOSTRA CULPA ! OK! Vezi, de trunchiasesi maria ta spusele mele, asa reiese: ,, Insa, Hak', culpa tua!'' Este ca da? Nu e bai, oi trece Oltu' si de-o fi sa ma inec! Importanta este actiunea, indiferent ca risti sa paralelizezi! Descartes avea dreptate! Raporteaza abuz de limbaj
''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 10:21
Asa deci. Suntem lamasa discutiilor despre Univers. Hakon scoate din maneca o carte pe care scrie un gand vechi, de prin anii 350 ien , al lui Aristotel :
Natura abhoret vacuo. Natura are oroare de vid. Oare? Ce este VIDUL ca sa determine oroare naturii? Exista vidul ori vidul nu este atat de gol pe cat capacitatile noastre l-ar putea imagina?
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 10:46
O seara, o noapte si inceputul unei dimineti. Toate clipele unei zile sunt pretioase!
Exista sau nu VIDUL ? Ce este VIDUL ? Plonjam, la propunerea lui Hakon, in istoria filozofiei, a matematicii, a fizicii, a chimiei. Plonjam in trecut! Inaintea erei noastre! Francezii zic avant Jesus Christ, inaintea lui Isus Cristos. Romînii au doua variante de a zice asta: inaintea erei noastre ori inaintea lui Isus Cristos. Romînii au mereu alternative, asa-i ca da? Bun asa, nu la asta ne vom opri a discuta! Ci , haideti sa plonjam in trecut! Bum! Suntem in anul 490 ien/iIC/aJC! Parménide ne spune: Ceea ce nu este, nu este. Ceea ce este, este. Daca ceea ce este s-ar modifica, ar deveni ceea ce nu este. Ar face parte din ceea ce nu exista, ceea ce este imposibil. Pentru ca ceea ce nu exista, nu este! Ceea ce este este UNIC, DE NESCHIMBAT, ATEMPORAL. Ma urmati? Descalecam in secolul 16. Descartes ne spune ca Vidul nu exista. Lumea este locuita de Dumnezeu, iar Dumnezeu, fiind perfect, nu ar permite instalarea defectului vidului. Nu exista spatiu gol intre doua obiecte! Indiferent ca luam ca referinta spatiu terestru ori cel din afara Terrei. Mergem mai departe, apropiindu-ne, exact ca intr-un curriculum vitae, de prezent! Bun! Suntem tot in secolul 16 cand Pascal, Blaise Pascal ne spune: Natura nu are oroare de vid! Natura, nefiind o fiinta incarcata cu constiinta, cum ar putea percepe oroarea? Hm? Mai degraba natura ar suferi propria sa distrugere decat cel mai infim spatiu gol! Asta putem spune si despre oameni, este? Dar nu despre asta discutam, e cert! NAtura nu are niciun resentiment pentru vid, nu i se opune, nu lupta impotriva sa, ci il accepta. Natura accepta vidul! Hop! Bum! Suntem in prezent pe forumul 9Am al platformei Intercorp! Eu, cea care scrie cu Musetel, spun : Vidul este transparent si permeabil. Vidul se contureaza zi de zi dand noi forme existente, perceptibile de simturile noastre ori ba. Ascultati gura unei sticle pline de aer/ goale de continutul ce a umplut sticla in precedent. Ascultati scoica dupa ce aceasta si-a pierdut viata din ea, consistenta! Este ca vidul capata contur sonor? Lumina si sunetul se propaga prin vid! Ce contine totusi vidul? Daca Einstein avea dreptate si vidul nu este eterul , oricum toti ne putem insela!? Ce pecetluieste simbioza dintre luna si mare si le conecteaza dand nastere mareelor? Hm? Daca vidul nu este gol? Transparent si permeabil, permisiv, ingaduitor. Lumina il patrunde si trece cu bine de el. Coexista ceva (ce nu este vid) si lumina. De la inceputul universului sau dinaintea formarii universului?Hmmm?A precedat lumina universul? Ne citim, cu drag! O zi universal pozitiva! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 223 mesaje Membru din: 14/11/2016 |
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 11:23
rarissim, un asemenea talmes-balmes, transparento.ceea ce denota, ca? natura ta umana e vidata intelectual cu mult peste limitele legilor naturii. daca l-ai introdus pe dumnezeu in vid, natura (universul) n-o sa mai accepte vidul, nu ?! contradictorii mai sunt potecile unei gandiri vidate lipsita de ratiune, coerenta si logica elementara. |
|
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 12:32
De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-29 11:23:06 Iar te-am eclipsat,Hakoane, de trebuie sa ataci in lipsa de argumente pro ori contra? Universul sa-mi fie prieten numa' mie iara' tie DUSMAN sa-ti fie? Dusmanit te simti de toate fara a prinde nicio veste? Oh, tu nici visezi PAGÂNE cati in cale-mi s-au strivit de a lor ignoranta traind in cercul lor limitat cam....strâmt! Iar te invarti in juru' cozii-ti de falos infrant la infinit de asa incapacitate de a se .... developa? Hmmm? Tu nu ai suferit pe nimeni , defapt, pe acest forum. Esti un ipocrit si un mincinos! De aia l-ai creat pe Hakon pentru a te camufla, pentru a-ti camufla ura pentru tot ce nu e ca tine? Biet hakon fara minte! Talmesul balmesului te caracterizeaza, fecior al ignorantei ! Sub nasul tau exista lumea si esti incapabil sa o definesti! Eu, macar, incerc, ca om, sa descriu ceea ce percep. Tu percepi limitat, ai dovedit-o in n cazuri! Hai, pleaca in ignoranta-ti lucie transparent de certa si de demonstrata IN PREALABIL! Pfffuai!
|
|
Fosta membra 9am.ro 156 mesaje Membru din: 19/05/2013 Oras: Iasi |
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 12:36
De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-28 14:48:18limitele cosmologice ale universului sa afla in continuum spatiu-timp Inteleg dar eu cred ca nu e bun titlul: Unde se termina....? Poate ar fi trebuit pusa altfel problema, zic si eu cum ar fi: Universul poate fi limitat? Cand e vorba de a termina ceva, mai intai trebuie sa se inceapa! Deci unde incepe si unde se termina Universul e ceva care nu se poate inca limita. Oricum nu pot raspunde decat dupa imaginatia proprie care uneori o confund cu visul! Un sfarsit de an si Un nou An cu sanatate, bucurii si multa, multa iubire din partea celor dragi pe care ii iubiti! Sper sa ne regasim si in noul an! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 12:44
De la: g_alin_a, la data 2016-12-29 12:36:34De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-28 14:48:18limitele cosmologice ale universului sa afla in continuum spatiu-timp Galina, nu e bun titlul, e clar ca pe vremea aceea unii se jucau cu cuvintele in lipsa de ocupatie, cand a fost deschis/creat topicul. DAR, Galina, daca titlul nu e bun, ce te retine sa deschizi un altul mai bun? Un alt topic mai bun decat ceea ce o putut creea unele minti pe aici, care se credeau desteptii pamantului. Buna exemplificare, al nost , ista, de isi zice in prezent hakon! Curaj, creeaza ceea ce simti ca trebuie sa creezi si te voi sustine! Vezi bine ca Hakon limiteaza universul la timp si spatiu! atata poate el, nah! ...pe langa sa injure si sa jigneasca in lipsa de stapanire de sine! Halal sa ii fie! Tot ce da i se va intoarce! Pentru ca ! Universul are legi si mereu se creeaza un echilibru!
|
|
|
|
|
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 12:55
Daca luam ca studiu barometrul lui Torriceli, inlocuim mercurul cu hakon, ce rezulta? Hmmm?
Una singura forta il va mana pana o urca pana la un nivel de sub 32 de picioare, e cert! De ce? Pen' ca daca Hakon e mai greu ca mercuru', chiar de e manat si actionat de o forta suficient de puternica in a-l pune in miscare, nu poate urca mai sus! ADEVAR! Niciun elevator nu il mai ridica pe asta! PACE lui si sufletului lui chinuit de neliniste permanenta! Galileo Galilei zicea, referitor la constatarile lui Aristotel: Natura are oroare de vid numai pana la inaltimea de 32 de picioare! Aerul e greu si echilibreaza apa! Aerul e suficient de greu sa echilibreze pe hakon in barometru' nost? Oh, vede-mi-as visu' implinit: Hakon - semn demn de urmat prin demonstrabilitatea echilibrului naturii! Ceea ce este, nu putea fi altfel decat asa cum este,e cert! Actiune ! Motorul e : ACTIUNEA! Motivat fiind de a actiona, hakonnu', in sua culpa, ori va amuti gaurindu-si palmele in stransoarea proprie si sub presiunea unghiilor sale exercitata asupra palmelor sale, ori va mâna inainte ca plugusoru' cu ce stie el mai bine: ''transparento, ....bla, bla, bla, miasmata precoce... bla bla bla bla..... natura ta umana bla bla bla si iara' bla si bla.Ah, mai zice el si : BLA! ...bla.... ....bla....
|
|
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 13:05
hablare! bla, bla.... ha-bla!
Re?
|
|
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 13:35
tranparento, nu poti sta cu dosul in doua luntrii.
accepti existenta vidului, excluzi crezul tau intr-un zeu. crezi intr-un zeu, accepti inexistenta vidului si ramai la zicerea si practica aristotelica. insa, nu ti-as recomanda sa intri in conflict cu: leucip, democrit etc. cu deterministii. realisti. galina, pana si transcendentul infinit este limitat. de un punct sau o virgula, titlul este bun, la capitolul imaginatie ipotetica in absenta cunostintelor specifice, scartaie caruta cerebrala. |
|
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 18:04
De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-29 13:35:02tranparento, nu poti sta cu dosul in doua luntrii. 1. ,,tranparento, nu poti sta cu dosul in doua luntrii.'' Te rog sa fii mai precis in enumerarea datelor problemei ! 1.1.Ce dimensiune are fiecare luntre? 1.2. In ce stare de locomotie se afla fiecare luntre? 1.3. Care este distanta dintre cele doua luntre? ....luntrii, cum vrei tu! 1.4. Ce incluzi in ''dosul'' meu? E tot transparent? 2. Cred in Dumnezeu. Din consideratie pentru fiecare predecesor, contemporan si precursor al meu si al generatiei mele, cautand si gasind afirmatii pro si contra, sunt apta cognitiv a formula o sinteza personala referitor la un subiect dat ca studiu! Evident, socotind datele prezentate de predecesorii/contemporanii mei! Faptul ca predecesorii si/sau contemporanii mei au emis concepte pro si contra existentei si componentei vidului pus de tine pe masa de discutii, ma stimuleaza in gandire si in cautarea mai aprofundata, ca, in cele din urma, sa imi prezint propriile-mi concluzii! Apeland la liberul arbitru ce mi-a fost lasat la indemana, invocand adevarul dreptatea si curajul de a-mi sustine parerile indiferent ca acestea coincid ori rastoarna (cu) alte pareri, te asigur ca cred in Dumnezeu si te mai asigur ca DACA VIDUL EXISTA , NU ESTE GOL ! Repet, suntem oameni, suntem imperfecti si nu avem suficiente metode de cercetare si de studiu pe care sa le invocam in aceasta aprofundare : CE ESTE VIDUL? Lumea, universul, totul exista indiferent ca noi, oamenii, o/îl/le percepem prin ale noastre capacitati limitate! Am facut o sinteza. E drept ca am acordat doar cateva ore acestei munci. Evident ca nu aveam cum patrunde toate gandirile pro si contra din istoria lumii pana azi referitor la acest subiect! INSA Dumnezeu exista, iar vidul poate fi perceput/imaginat/trait/redat in mai multe variante, in functie de unicitatea fiecarui om care se exprima.Inca nu stim cum sa il determinam pe motanul meu sau pe catelul tau sa ne comunice cum percepe el vidul. Sau copacul, sau intreaga natura! Tot ce este viata, este viata! Cu sau fara constiinta , exista! De ce sa nu ne comunice ceea ce traiesc, hmmm? ....evident, sti-om dara a-i asculta? Percepe-vom ceea ce ne-ar putea transmite? O seara universal pozitiva, pace tuturor! PS, Hak' : Sintetizeaza cantarind atat binele cat si raul! Take care, ma! God bless you! Pe curand! Mai stii, Hak', mai stii? www.youtube.com/watch?v=DhAe3zbYtw4 La re?
|
|
Fosta membra 9am.ro 156 mesaje Membru din: 19/05/2013 Oras: Iasi |
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 18:13
De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-29 13:35:02tranparento, nu poti sta cu dosul in doua luntrii. Eu nu am vrut sa folosesc ceea ce au gandit altii si nu ca 'ar scartai ceva!' De obicei ma folosesc de propria-mi putere de deductie tocmai din ceea ce am acumulat si nu compar ceea ce au folosit oamenii de stiinta pentru a continua cercetarea. Aici am vrut sa scriu ca din ceea ce am studiat nu am reusit sa-mi imaginez raspunsul pe care oricum l-ai fi critiat! O sa ma feresc, daca voi mai intra pe 9AM sa intru in conversatie cu tine pentru ca esti atat de irascibil ca nu se poate continua o discutie constructiva. Nu vreau sa risc! Apropo! Scriind mi-a sarit "Ultimele 10 mesaje in ordine inversa". Prima fraza citita e: transparento, nu poti sta cu dosul in doua luntrii. Ma gandesc ca poti sa filozofezi si fara sa cunosti nitica gramatica elementara! Pluralul de la 'luntre' e 'luntre'! Asa ca sa vezi ca atunci cand vrei sa te iei de cineva gasesti motive si fara sa cauti. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 18:41
galina, daca am tastat din viteza un i in +, mea culpa
insa, chestia cu luntre si luntri, corect se spune:cu fundul (curul) in doua luntri. aka - o luntre -doua luntri. intelegi, galina ? doua luntri , nu doua luntre.... in rest, un mare zero barat similar celeilalte relicve care bantuie forumul si bate tasta de-a-n tampelea. ,, cine se-aseamana, se-aduna" si tot 0 rezulta impreuna. ![]() mai incearca galina, incearca! |
|
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 19:03
De la: g_alin_a, la data 2016-12-29 18:13:17 galina, exista un dicton, ceva cu : mucii si fasolea |
|
Postat pe: 29 Decembrie 2016, ora 19:09
De la: Musetel, la data 2016-12-29 18:04:21De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-29 13:35:02tranparento, nu poti sta cu dosul in doua luntri. incearca sa-ti deparazitezi, coerentizezi si sintetizezi talmes-balmesul, transparento. |
|
Postat pe: 30 Decembrie 2016, ora 10:57
De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-29 19:09:51De la: Musetel, la data 2016-12-29 18:04:21De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-29 13:35:02tranparento, nu poti sta cu dosul in doua luntri. Cucu? Hak'? Aici Musetel! Receptie! La cererea domniei tale de a-mi sintetiza talmesul si balmesul, aleg sa ma pronunt! Ma exprim! 1. Ai afirmat catre mine ca nu pot sta cu dosul in doua luntre/luntri. Poti sa ne precizezi datele certe pe care le luasesi in calcul inainte de a te pronunta cu aceasta concluzie ? Accepti ca te poti insela afirmand ca nu se poate sta cu dosul/fundul.curul (simultan) in doua luntre/luntri? Evident ca io iti pot demonstra contrariul: Se poate sta cu fundul in/pe doua luntre/luntri! Considerand factori ca: timp, spatiu, viteza de deplasare, locomotie , dimensiuni samd! Toate pot fi propice si in folosul demonstratiei mele! 2. Evidenta face ca nu ai si nu vrei sa imi acorzi suficient timp din timpu-ti pretios si cam incarcat. De ce ? Nu ma priveste de ce! E alegerea ta si o voi respecta! Faptul ca nu imi raspunzi mie ci Galinei la intrebari puse de mine, ma determina sa accept a ta ignoranta (a se interpreta evidenta demonstrata prin fapte ca ma ignori!). Evident, acceptand a ta ignoranta, nu imi ramane decat sa tac catre tine. Voi tacea catre tine, astfel domnia ta va castiga timpul in care ar trebui sa ma citeasca si eventual sa caute un raspuns care m-ar putea satisface. Asta e, Hak', asta e si nicidecum nu ar fi putut fi altu' felu', e cert! 3. Inainte de a ma retrage din dialogul nostru,drga partenere de forum, partener atatia ani pe acest drum cu mine, mai vreau a-ti spune cateva din concluziile mele. Evident ca te voi lasa in silentiozitatea domniei tale personale de a verifica certitudinea adevarului sau a eroriirevelate din ale mele concluzii. Te-ai gandit cel putin o secunda din timpul tau ca talmesul balmesul rezultat ar putea fi consecinta a ceea ce ai pus tu in acest sistem de date? Adica,daca matale scrii ceva, cineva iti considera si te considera si iti aloca suficient timp pentru a-ti si raspunde.... talmesului si balmesului tau. Astfel se ajunge la un talmes balmes mai complex. Pentru se developeaza al tau talmes balmes, defapt! 4. Am gacut osingura greseala si aia de scriere mai sus! Acel vadit apelativ vulgar popolar românesc ''MA'',defapt se voia a fi americanul ''MAN'', mea culpa! Take care, man! God bless you! Ai grija de tine! Ramai pe cont propriu! Adica, ramai fara mine! Pace tie! Fie ca dumnezeu sa te tina in ale Sale palme! Si tu sa simti asta! Bye! Reverente! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Decembrie 2016, ora 12:19
De la: Musetel, la data 2016-12-30 10:57:51De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-29 19:09:51De la: Musetel, la data 2016-12-29 18:04:21De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-29 13:35:02tranparento, nu poti sta cu dosul in doua luntri. transparento: 1. a) demonstreaza 2. a) pfffff! 3. a) haos 4. a) www.eso.org/public/news/eso1641/ ...! Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 30 Decembrie 2016, ora 14:24
[quote name='Musetel' date='2016-12-29 10:46:45'
Descartes ne spune ca Vidul nu exista. Lumea este locuita de Dumnezeu, iar Dumnezeu, fiind perfect, nu ar permite instalarea defectului vidului. Nu exista spatiu gol intre doua obiecte! Indiferent ca luam ca referinta spatiu terestru ori cel din afara Terrei. Hop! Bum! Suntem in prezent pe forumul 9Am al platformei Intercorp! Eu, cea care scrie cu Musetel, spun : Vidul este transparent si permeabil. Vidul se contureaza zi de zi dand noi forme existente, perceptibile de simturile noastre ori ba. bioza dintre luna si mare si le conecteaza dand nastere mareelor? Hm? Daca vidul nu este gol? Transparent si permeabil, permisiv, ingaduitor. Lumina il patrunde si trece cu bine de el. Coexista ceva (ce nu este vid) si lumina. De la inceputul universului sau dinaintea formarii universului?Hmmm?A precedat lumina universul? deci, Hakoane, dupa intelegerea mea , in conf. cu afirmatiile Musetelei, nu trebuie sa-ti mai faci griji ptr. fundul ei , caci sta intr-o singura luntre si nu in 2 ! ptr. ea Vidul nu exista ca vid, asa cum nu exista nici ptr. Descartes si nici ptr. oamenii de stiinta , considerindu-se , macar teoretic, ca nu exista nimic goooool - gol ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Decembrie 2016, ora 14:39
lumpenlatrinisto miasmata, nu-ti mai baga ratul in piva altuia, vezi-ti de troaca ta.
are de demonstrat, las-o sa-si argumenteze sau demonstreze afirmatiile, nu te mai baga ca musca-n curul calului din lipsa de preocupare si dorinta de a-mi demonstra cat de stulta nesimtita miasmata poti sa fii, stiu! |
|
Postat pe: 30 Decembrie 2016, ora 15:03
sa ma pupi....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Decembrie 2016, ora 16:28
o tii langa cu prostiile tale de care vad ca nu te plictisesti, dar e cazul sa schimbi macazul si sa fi ceva mai atent la ce se scrie !
in concret: nu ma bagam in "piva" Musetelei ca s-o apar, ca stie s-o faca si singura ci, iti atrageam atentia ca NU ai inteles ca ea nu introducea in discutie nici o dilema, nefiind vorba despre nici-un ori Vid - ori Dumnezeu ! asa ca, fi amabl ca, in prealabil sa citesti mai atent ce se afirma si p'orma da cu bombardeaua !P.S hehehe. ..bine spun ca ma iubesti si ca nu mai poti fara mine de ma cauti sa vezi de sunt sau nu p'aproape !
|
Postat pe: 30 Decembrie 2016, ora 16:54
De la: gabigabi2, la data 2016-12-30 16:28:28o tii langa cu prostiile tale de care vad ca nu te plictisesti, dar e cazul sa schimbi macazul si sa fi ceva mai atent la ce se scrie ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Decembrie 2016, ora 17:24
De la: gabigabi2, la data 2016-12-30 16:28:28da' fi Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Decembrie 2016, ora 17:31
e a nu stiu cita oara cind te prind ca esti pe dinafara , neintelegind despre ce-i vorba dar, ca orice capra riioasa, tii coada pe sus si tot ceilalti sunt de vina ca tu o dai de gard ! asa ca, mai scuteste-ma de schemele tale rasuflate
|
Postat pe: 30 Decembrie 2016, ora 18:56
....Această concepție a apărut prin anii 500 î.Hr. adepții ei fiind filozofii greci Leucip și Democrit, care a fost dezvoltată mai departe în secolul IV î.Hr. de Epicur....
Epicur citez: "Filosofia lui Epicur este construită din trei părți: Kanonika (Logica), necesară pentru distingerea adevărului de fals Physika (Fizica), ce propune o explicație filosofică a naturii Ethika (Etica), care tratează despre condițiile vieții fericite. Ordinea acestor trei părți este importantă: ea corespunde sistemului lui Epicur. Etica este în fapt scopul filosofiei, care are ca fundament fizica: ea oferă, grație canonicii, cunoașterea naturii, care îi va permite înțeleptului să fie fericit. Urmând învățăturile lui Democrit, Epicur propune explicația atomistă a naturii: lumea este compusă din elemente minuscule și indivizibile, atomii. Pentru Epicur, numai această concepție despre natură poate fonda morala autentică, adică ataraxia (în gr., absența tulburării, imperturbabilitate), eliberându-ne de mitologiile populare, de spaimele deșarte și de superstițiile care se alimentează în realitate din ignoranța noastra cu privire la natura lucrurilor. Astfel, dacă zeii sunt indiferenți, nu avem de ce să ne temem de ei. Dacă sufletul nu este decât un compus material de atomi, nu avem de ce să ne temem nici în legatură cu călătoria lui în regatul morții, sau în legătură cu diferitele reîncarnări, credințe obișnuite pentru greci. Nu avem, de asemenea, de ce să ne temem de moarte, care este descompunerea compusului material din care suntem alcătuiți, corp și suflet, și care nu este deci, decât privare de senzații. "Moartea nu înseamnă nimic pentru noi", căci atunci când suntem noi, ea nu este, iar când survine, noi nu mai suntem. Întrucât nu există lumea de dincolo, fericirea înțeleptului trebuie să se realizeze în această lume. Senzația, care este criteriul cunoașterii, este și ghidul care ne face să căutăm plăcerea și să fugim de durere. Acestă fericire va consta deci în satisfacerea plăcerilor, printre care acelea ale inteligenței. Morala lui Epicur este un hedonism (din grecescul idoni, plăcere). Hedonismul epicurian nu constituie totuși o apologie a plăcerii și a lipsei de măsură. El promovează o justă reglementare a plăcerilor, viața înțeleptului fiind temperată, contemplativă și virtuoasă. De la Epicur avem exemplul mesei cu pîine si apă. Hedonismul promovat de Epicur, se deosebește de cel al lui Aristip din Cirene. Epicur numeste hedonismul bazat pe plăcerile fizice, promovat de catre Aristip morala porcului. El considera ca ataraxia (imperturbabilitatea) poate fi atinsă prin cultivarea placerilor sufletului." ai intele, SCROAFA stulta NESIMTITa !? FUCK OFF, latrinisto nesimtita stulta miasmata , asa gandea un homo sapiens sapiens acum 2300 de ani, iar tu, esti o imbecila a sec.XXI care debieaza numai elucubratii din acea tigva miasmata vacuumata. Fuck OFF ! |
|
Postat pe: 31 Decembrie 2016, ora 12:29
Ce doresti sa (îti) MAI demonstrez, îhm?
Scurteaza-ti cererea, daca poti si vrei si accepti sa cobori de pe ambarcatiunea ta poluanta uneori. Faptul ca nu sunt in acord total cu o idee, cu un val de gandire a umanitatii, nu este musai sa generez un conflict alimentat din diferitele mele puncte de vedere, pareri, opinii... Iti reamintesc ca suntem unici prin excelenta! Unici si deneinlocuit, Hak'! De ce sa nu traim diferit de tot ce s-a putut percepe vreodata in prealabil/in precedent, îhm? Lumea asta, Hak', nu e nici alba, nici neagra, nici gri! E o lume colorata! Tocmai culoarea reprezinta farmecul lumii, motivandu-ne sa percepem si sa traim fericirea. Exista fericire aici pe pamant! Exista viata dincolo de forma nostra fizica terestra. Exista viata in afara noastra, inaintea si in urma noastra, de ce nu accepti asta? Da,exista si momente in care lumea incepe si se termina in noi insine. In special cand alegem sa fie astfel! Cand nimic nu ne mai determina sa continuam un drum care poate nu ne duce nicaieri... Hak'... Fie ca anul in care trecem in cateva ceasuri, sa iti aduca ceea ce iti doresti! Ai grija CE iti doresti! Sper sa iti fie mai bine tie si tuturor celor dragi ai tai! www.youtube.com/watch?v=OWY0hra82as
|
|
9am_17655 329 mesaje Membru din: 28/09/2016 |
Postat pe: 31 Decembrie 2016, ora 12:50
Bun, sa filosofez si eu nitzel pe marginea universului , asa ca de sfarsit de an
Citindu-va ,cred ca avem o intrebare-cheie , la care trebuie sa raspundem din cand in gand , pentru a nu uita firul logicii pe drum , si anume : este universul expansionist , 'au ba ? Si daca da , exista sau nu un spatiu gol in care el isi face de cap in expansiunea lui ? Va urez un an nou mai bun si linistit ! |
|
Postat pe: 31 Decembrie 2016, ora 13:35
De la: 9am_17655, la data 2016-12-31 12:50:22Bun, sa filosofez si eu nitzel pe marginea universului , asa ca de sfarsit de an ......!? De la: _HaK0oN_, la data 2016-12-28 14:48:18
|
|
Postat pe: 31 Decembrie 2016, ora 14:40
De la: Musetel, la data 2016-12-31 12:29:59 O TOT FRECI CU ,, IN PREALABIL/ IN PRECEDENT, tu chiar nu intelegi ca suna ca draku, non-sensual?? ai impresia sau crezi ca ma iriti cu acesta frecangeala ilingvistica!? hahaha si hohoho! poti sa-mi ,, demonstrezi"" (exemplifici) care sunt sinonimele termenului: -PREALABIL ? cat si: -prealocabil? -preapelabil? -preparator? |
|
|
|

sa citesti mai atent ce se afirma si p'orma da cu bombardeaua !
ceva mai atent la ce se scrie !
e a nu stiu cita oara cind te prind ca esti pe dinafara , neintelegind despre ce-i vorba dar, ca orice capra riioasa, tii coada pe sus si tot ceilalti sunt de vina ca tu o dai de gard ! asa ca, mai scuteste-ma de schemele tale rasuflate