back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Unde se termina universul???

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 August 2010, ora 16:13

De la: Dorulet, la data 2010-08-15 10:38:33 well,well...ºi totuºi existã o limitã în tot ºi-n toate!

Femeia?.....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 17 August 2010, ora 16:22

De la: mikialbu, la data 2010-08-17 16:09:56pana sa discutam despre unde se termina universul nu ar fi mai bine sa folosim corect limba romana in propozitii precum si gramatica limbii romane???

In primul rand, iti spun, bine-ai venit in comunitatea noastra. Ne bucuram sa te primim printre noi.
Sunt deacord cu propunerea ta, insa ar fi recomandabil sa incepi cu analizarea propriei postari, singura de pana acum. Si inca o recomandare prieteneasca , daca imi permiti, nu iti fa intrarea cu critici la adresa celorlalti useri, ,,nu da prea bine'' si s-ar putea sa gasesti vre-unul mai agitat.

Raporteaza abuz de limbaj
9amradiatie

19 mesaje
Oras: Tg Mures

Postat pe: 17 August 2010, ora 16:23

Depinde mult de fortele gravitationale care sunt variabile in univers deoorece nu sunt observabile deocamdata toate zonele nu se poate preciza forma doar ca intradevari daca faci orce calatorie in orce directie ajungi in punctul de plecare, deaici denumirea de definitie curbura spatiu-timp, sau continium spatiu timp.

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 17 August 2010, ora 16:29

De la: mikialbu, la data 2010-08-17 16:09:56pana sa discutam despre unde se termina universul nu ar fi mai bine sa folosim corect limba romana in propozitii precum si gramatica limbii romane???

La pasa vine un arab!Sunt pasa neam de bad-uin pe Elzorab vreau...........

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 17 August 2010, ora 17:57

De la: casatopnord, la data 2010-08-03 13:59:53UNDE SE TERMINA UNIVERSUL?????? STIE CINEVA,,

NU N-am ajuns acolo, inca!

9am184186

26 mesaje
Postat pe: 17 August 2010, ora 19:04

Da eu cautama la dinudarie@yahoo.com

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 17 August 2010, ora 20:00

De la: Tramp, la data 2010-08-17 16:29:15

La pasa vine un arab!Sunt pasa neam de bad-uin pe Elzorab vreau...........

El Zorab? probabil corect in araba!

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 17 August 2010, ora 20:10

cu bad-uin ne-am lamurit

gheorghectin_ro

2 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 02:19

Existã mai multe teorii despre soarta Universului.

- S-ar putea dilata la nesfârºit, dispãrând pur ºi simplu.
- S-ar putea opri din dilatare ºi sã rãmanã ca atare.
- Ar putea atinge o dimensiune maximã, iar apoi sã se contracte pânã la prãbuºirea datoritã gravitãþii - teoria Big Crunch.
- Ar putea trece prin faze alternative de dilatare ºi contracþie la nesfârºit.
- Ar putea izbucni un nou Big Bang care va crea la rândul lui un alt Univers. ro.wikipedia.org/wiki/Univers

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 02:30

De la: 9amradiatie, la data 2010-08-17 16:23:40Depinde mult de fortele gravitationale care sunt variabile in univers deoorece nu sunt observabile deocamdata toate zonele nu se poate preciza forma doar ca intradevari daca faci orce calatorie in orce directie ajungi in punctul de plecare, deaici denumirea de definitie curbura spatiu-timp, sau continium spatiu timp.

De aceea facem ce facem si tot acasa ajungem.....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 02:32

Cele mai de succes topicuri sint ale celor care le deschid la misto. Uitati-va la persoana care l-a deschis. Ride de noi.

rubenixx

4 mesaje
Oras: Slobozia

Postat pe: 18 August 2010, ora 08:16

Stiu ca pare un paradox, dar Universul se termina si incepe in acelas loc. Mai exact undeva in inima Romaniei, nu stiu sa va spun coordonatele exacte, nu stiu eu dastea. De acolo expresiile "lasa ba ca stiu eu!!", "nu ma inveti ba tu pe mine ", "aici e vorba ca asa cum s-a intamplat evenimentu, pare atentat "

Cu stima, Ion Polpot
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 08:50

Nu stiu cum va fi primit raspunsul meu dar imi rezerv dreptul de a ma exprima liber.
Exista o scriere foarte veche (Tabla de Smarald, scrisa de Hermes Trismegistul) care raspunde foarte bine la aceasta intrebare. Pe scurt, spune cam asa: Ceea ceste de desupt, este si de-asupra si ceea ce este de-asupra este si dedesupt. Importanta este insa calitatea de a sti sa separi subtilul de grosier...
In cateva cuvinte este greu sa ataci un subiect de o asemenea amploare si fiecare ne asumam ceea ce scriem fara a incerca sa minimalizam gandurile nimanui deoarece acesta tema lasa loc la multe supozitii.
Revenind la tematica va sugerez sa reflectati la urmatoarul aspect:
Corpul uman. Cu ochii mintii, patrundeti-l. Coborati in propriul corp si cercetati-va organele, functiile lor. Priviti-va inima si intreg aparat circulator. Ficatul, Rinichi si modul in care disociaza aceste organe "subtilul" de "grosier" Priviti cum o adevarata uzina prelucreaza hrana si toate porcariile ce le ingurgitam (sau le infulecam pe nemestecate. Apoi, priviti-va detasat creierul si intreg sistemul nervos. Aparatul locomotor. Ganditi-va cine produce energia aceasta imensa de a tine viu organismul. Acceptati ideea ca exista o alta anatomie (nepredata in facultatile de medicina) si anume anatomia energetica: Sapte centri energetici aliniati vertical pe axa coloanei vertebrale, incepand de la anus, zona pubiana, ombilic si continuuand cu plexul solar, inima, gat, al treilelea ochi si creasta capului. Seamana cu niste planete ce se invart in jurul unui soare...
Corpul uman... un univers si un univers... identic cu corpul uman. Intreg universul este un corp viu. Ca al nostru. Exact ca al nostru. Explorati propriul corp si veti intelege si corpul UNIVERS. "Ceea ce este de desupt... este si de-asupra." Separa subtilul de grosier si vei descoperi ADEVARUL
Poate am exagerat cu acest mesaj. Aveti libertatea sa luati in seama ce am scris sau din contra, sa spuneti: "ce bazaconii mai zice si asta!"

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 09:03

De la: M_Elody, la data 2010-08-03 14:05:02
De la: casatopnord, la data 2010-08-03 13:59:53UNDE SE TERMINA UNIVERSUL?????? STIE CINEVA,,
Care univers?
Observ ca ai pus emoticon cu ras.... E amuzant?
Universul fiecaruia se termina la limita capacitatii sale de percepere .

si capacitatii sale imaginistice !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 09:12

De la: Bursuc, la data 2010-08-18 08:50:06Nu stiu cum va fi primit raspunsul meu dar imi rezerv dreptul de a ma exprima liber.
Exista o scriere foarte veche (Tabla de Smarald, scrisa de Hermes Trismegistul) care raspunde foarte bine la aceasta intrebare. Pe scurt, spune cam asa: Ceea ceste de desupt, este si de-asupra si ceea ce este de-asupra este si dedesupt. Importanta este insa calitatea de a sti sa separi subtilul de grosier...
In cateva cuvinte este greu sa ataci un subiect de o asemenea amploare si fiecare ne asumam ceea ce scriem fara a incerca sa minimalizam gandurile nimanui deoarece acesta tema lasa loc la multe supozitii.
Corpul uman. Cu ochii mintii, patrundeti-l. Coborati in propriul corp si cercetati-va organele, functiile lor. Priviti-va inima si intreg aparat circulator. Ficatul, Rinichi si modul in care disociaza aceste organe "subtilul" de "grosier" Priviti cum o adevarata uzina prelucreaza hrana si toate porcariile ce le ingurgitam (sau le infulecam pe nemestecate. Apoi, priviti-va detasat creierul si intreg sistemul nervos. Aparatul locomotor. Ganditi-va cine produce energia aceasta imensa de a tine viu organismul. Acceptati ideea ca exista o alta anatomie (nepredata in facultatile de medicina) si anume anatomia energetica: Sapte centri energetici aliniati vertical pe axa coloanei vertebrale, incepand de la anus, zona pubiana, ombilic si continuuand cu plexul solar, inima, gat, al treilelea ochi si creasta capului. Seamana cu niste planete ce se invart in jurul unui soare...
Corpul uman... un univers si un univers... identic cu corpul uman. Intreg universul este un corp viu. Ca al nostru. Exact ca al nostru. Explorati propriul corp si veti intelege si corpul UNIVERS. "Ceea ce este de desupt... este si de-asupra." Separa subtilul de grosier si vei descoperi ADEVARUL
Poate am exagerat cu acest mesaj. Aveti libertatea sa luati in seama ce am scris sau din contra, sa spuneti: "ce bazaconii mai zice si asta!"

ba, mi-a placut si mi-aduc aminte de un vechi zodiac ce il reprezenta pe MARELE OM UNIVERSAL si constelatiile zodiacale, in diversele sale puncte ,incepind cu zodia Berbcului situata pe Capul Marelui OM si terminind cu picioarele, desemnind zodia Pestilor ! ....

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 09:41

De la: gabigabi, la data 2010-08-18 09:12:20
De la: Bursuc, la data 2010-08-18 08:50:06Nu stiu cum va fi primit raspunsul meu dar imi rezerv dreptul de a ma exprima liber.

ba, mi-a placut si mi-aduc aminte de un vechi zodiac ce il reprezenta pe MARELE OM UNIVERSAL si constelatiile zodiacale, in diversele sale puncte ,incepind cu zodia Berbcului situata pe Capul Marelui OM si terminind cu picioarele, desemnind zodia Pestilor ! ....

Multumesc...

luminitafilipoiu

1 mesaj
Oras: Braila

Postat pe: 18 August 2010, ora 13:25

O sa afli raspunsul dupa ce vei citi mai multe lucrari ale lui Stephen Hawkins. Vei fi cu adevarat lamurit(a). Succes!!!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 13:36

De la: luminitafilipoiu, la data 2010-08-18 13:25:33O sa afli raspunsul dupa ce vei citi mai multe lucrari ale lui Stephen Hawkins. Vei fi cu adevarat lamurit(a). Succes!!!

Si ne spune Hawkins unde se termina?

9amradiatie

19 mesaje
Oras: Tg Mures

Postat pe: 18 August 2010, ora 14:06

Toate variantele schitate au sansa de realizare.Prima ar fi dupa teoria desfasurarii a ENTROPIEI IN UNIVERS, adica expansiunea dilatarea se continue pana la atingerea temperaturii omogena de zero grade K.Aceasta e valabil pentru un univers inchis, un sistem inchis in care nu poti pompa energie.Da dar acest lucru nu este cunoscut si nu sunt sanse de a cunoaste nici in viitor.O posibilitate sa nu fie asa este legata de teoria cresteri masei universului datorita inmultirii a particoleleor necunoscute din care cauza se poate ajunge la masa critica si deaicia incepe contractia, mergand incet sau mai repede pana la transformare intr-o gaura neagra si in final la un nou Big-Bang.De aici se ajunge prin repetarea ciclurilor la modelul univers pulzatoriu.Aceasta varianta se pare ca este posibila (de altfel si in Biblie la apocalips se aminteste distrugerea lumi nu prin apa ci prin foc), daca tinem seama ca nu e clarificat daca neutrinul care are o capacitate de penetrare f.mare si cantitatea lor in univers f.mare , are masa de repaus =0 sau Mo>0. In ultimul caz prin inmultirea nr.de neutrini se poate ajunge repede la masa critica a universului si atunci mai departe procesul devine, cum a fost descris mai inainte.Se presupune ca in prezent universul pluteste int-un ocean de neutrini.
Daca universul este un sistem deschis (foarte putin probabil sau chiar improbabil, atunci nu se poate ajunge la temperatura omogena de 0gradeK, si caatare nu sepoate astepta la dilatare finala,pana la distrugere.Mai este o problema care complica mult scanariul, exista in univers sau nu materia neagra, neperceptibila si presupusul energie neagra.Deocamdata acest factor nu se poate introduce in niciun cenariu prezentat, si caatare nici nu se poate banui la ce poate intampla.Eu personal cred mai mult in fenomenele ciclice si prin aceasta intr-un univers pulzatoriu.Nu sepoate nici dovedi si nici nega.Deci inca o limita a cunoasterii sau a incertitudinii.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 14:14

Acel scenariu cu universuri intr-o supa a universurilor, mie imi pare mai viabila.
Dar aceasta teorie nu rezolva existenta unor dimensiuni asazis ceresti. Dimensiuni din ce in ce mai eterate.
Megauniversul e mai degraba ceva cu universuri la fel ca al nostru. Iar spatiul dintre ele e complet altceva. posibil.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 14:19

Iar dilatarea pina la un asazis infinit este de fapt reintrarea universului in supa universurilor. Iar din aceasta supa apar continuu bigbanguri. Care se alimenteaza din ramasitele celorlalte universuri moarte. La fel ca apa in fierbere.
Deci nu din nimic. Si nu se termina in neant. Distantele intre universuri ar putea da senzatia de infinit.
Iar intr-un univers spatiul se curbeaza si nu se poate iesi ca dintr-o incapere. Probabil prin alt mod. Prin dimensiuni fara materie. Energetice. Deci complet altceva.

9am185013

12 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 15:09

Fiecare da cu presupusu`,dupa cele stiute,auzite,dar,cu regret pentru ``memoria mea de ``tanar sub 80 de ani``,nu-mi amintesc pe ce ``site``am vazut cum s-a fotografiat UNIVERSUL.Si asta nu de mult...?1De impresionat am ramas..impresionat,dar,oare o fi si adevarat?Sincer,cine-si aduce aminte de ``FOTOGREFIEREA UNIVERSULUI``,il rog sa denumeasca ``Pagina!!!``Cu respect si inters astept vesti de la DVS.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 15:14

De la: 9am185013, la data 2010-08-18 15:09:07Fiecare da cu presupusu`,dupa cele stiute,auzite,dar,cu regret pentru ``memoria mea de ``tanar sub 80 de ani``,nu-mi amintesc pe ce ``site``am vazut cum s-a fotografiat UNIVERSUL.Si asta nu de mult...?1De impresionat am ramas..impresionat,dar,oare o fi si adevarat?Sincer,cine-si aduce aminte de ``FOTOGREFIEREA UNIVERSULUI``,il rog sa denumeasca ``Pagina!!!``Cu respect si inters astept vesti de la DVS.

Sint modele virtuale, dupa poze facute in diverse lungimi de unda. Nu cred ca exista capacitatea de a fotografia ditamai universul cunoscut. Ca ala necunoscut nici nu se pune problema..

La contul meu e o poza virtuala. Care este pe model real.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 15:15

De la: 9am185013, la data 2010-08-18 15:09:07Fiecare da cu presupusu`,dupa cele stiute,auzite,dar,cu regret pentru ``memoria mea de ``tanar sub 80 de ani``,nu-mi amintesc pe ce ``site``am vazut cum s-a fotografiat UNIVERSUL.Si asta nu de mult...?1De impresionat am ramas..impresionat,dar,oare o fi si adevarat?Sincer,cine-si aduce aminte de ``FOTOGREFIEREA UNIVERSULUI``,il rog sa denumeasca ``Pagina!!!``Cu respect si inters astept vesti de la DVS.

Presupusu ca presupusu. dar sint teorii matematice. Si cu matematica nu te pui. E regina....

peetee_62

1 mesaj
Postat pe: 18 August 2010, ora 16:16

Draga Gaius, tu ai citit prosteala aceea amalgamata din link-ul pe care l-ai postat? Nu te intreb ce ai inteles, ca e o mare "varza" acolo! Sau e "opera" ta cumva? Geniala!!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 16:51

Universul se termina acolo unde incepe luminita de la capatul tunelului!

verdeazuriu

91 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 16:53

unde nici cu gandul nu gandesti !

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 16:56

De la: verdeazuriu, la data 2010-08-18 16:53:32unde nici cu gandul nu gandesti !

Gandul ieste pierdut prin tunel!Problema ieste ca nu mai gasim nici tuneleu!

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 18:52

Universul este o sfera imensa, intr-o multitudine de universuri, care alcatuiesc MULTIVERSUL, care la rindul sau este o alta sfera colosala, cu forte gravitationale imense.
Apostolul Pavel ne spune ca a fost in "al treilea cer"!
Acolo, atunci este acum, si acolo este aici- nu exista orizont!

VA DOARE CAPUL DEJA?

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 19:02

tot el, Apostolul Pavel a spus: "cercetati totul, si luati ce este bun!"
Stia el ceva:
2 facultati,
trecut dincolo de Universul stiut de noi,
in contact cu Divinitatea,
practicarea credintei si nu a religiei

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului UNDE SE TERMINA UNIVERSUL???
Mergi la: