Info
x
Romania leaganul civilizatiei europene!
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 1 Noiembrie 2010, ora 15:40
De la: nastasemihail, la data 2010-11-01 15:27:21De la: cristianvitu, la data 2010-11-01 15:15:47titlul nu poate fi schimbat! Adrian Păunescu Din nou, Dacii liberi Noi n-am avut nevoie Să luam adeverințe Că viețuim acasă, În patrie la noi, Am fost și vom rămâne De-a pururi dacii liberi Și iubitori de pace, Și vrednici de război. La Sarmisegetuza, La focuri, cu Zamolxe, Și stelele din ceruri Din sânge ni se rup. Nu ne-au învins romanii Și-am râs de toți barbarii Strigând la ei cu steagul Făcut din cap de lup. Această dăm de știre, De sub pământul nostru, Urmașilor în care Reinviem acum. Femeile iubindu-și Să nască dacii liberi Spre răzbunarea noastră Pe cel din urmă drum. Numiți și țara noastră Cu numele ei dacic Iubiți pe nou veniții După atâția ani, Dar veșnic țineți minte Că peste dacii liberi Au tot călcat invazii Și altfel de romani. Noi am rămas în glie Și devenim pădure, Și devenim recolte, Să vă hrănim pe voi, Și temelia țării S-o întărim cu oase Și iubitori de pace, Și vrednici de război. Cu tot ce năzărește Din firea noastră veche, Dăm Romelor de știre, Prin ierburi murmurind, Că numai oboseală Ne-a așezat sub scoarță, Dar dacă e nevoie Ne vom scula oricând.
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Noiembrie 2010, ora 15:49
De la: Tramp, la data 2010-11-01 15:40:46De la: nastasemihail, la data 2010-11-01 15:27:21De la: cristianvitu, la data 2010-11-01 15:15:47titlul nu poate fi schimbat!
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2010, ora 15:54
Mihai Eminescu
Rugăciunea unui dac Pe când nu era moarte, nimic nemuritor, Nici sâmburul luminii de viață dătător, Nu era azi, nici mâine, nici ieri, nici totdeuna, Căci unul erau toate și totul era una; Pe când pământul, cerul, văzduhul, lumea toată Erau din rândul celor ce n-au fost niciodată, Pe-atunci erai Tu singur, încât mă-ntreb în sine-mi: Au cine-i zeul cărui plecăm a noastre inemi? El singur zeu stătut-au nainte de-a fi zeii Și din noian de ape puteri au dat scânteii, El zeilor dă suflet și lumii fericire, El este-al omenimei izvor de mântuire: Sus inimile voastre! Cântare aduceți-i, El este moartea morții și învierea vieții! Și el îmi dete ochii să văd lumina zilei, Și inima-mi umplut-au cu farmecele milei, În vuietul de vânturi auzit-am al lui mers Și-n glas purtat de cântec simții duiosu-i viers, Și tot pe lângă-acestea cerșesc înc-un adaos: Să-ngăduie intrarea-mi în vecinicul repaos! Să blesteme pe-oricine de mine-o avea milă, Să binecuvânteze pe cel ce mă împilă, S-asculte orice gură, ce-ar vrea ca să mă râdă, Puteri să puie-n brațul ce-ar sta să mă ucidă, Ș-acela între oameni devină cel întâi Ce mi-a răpi chiar piatra ce-oi pune-o căpătâi. Gonit de toată lumea prin anii mei să trec, Pân' ce-oi simți că ochiu-mi de lacrime e sec, Că-n orice om din lume un dușman mi se naște, C-ajung pe mine însumi a nu mă mai cunoaște, Că chinul și durerea simțirea-mi a-mpietrit-o, Că pot să-mi blestem mama, pe care am iubit-o - Când ura cea mai crudă mi s-a părea amor... Poate-oi uita durerea-mi și voi putea să mor. Străin și făr' de lege de voi muri - atunce Nevrednicu-mi cadavru în uliță l-arunce, Ș-aceluia, Părinte, să-i dai coroană scumpă, Ce-o să asmuțe câinii, ca inima-mi s-o rumpă, Iar celui ce cu pietre mă va izbi în față, Îndură-te, stăpâne, și dă-i pe veci viață! Astfel numai, Părinte, eu pot să-ți mulțumesc Că tu mi-ai dat în lume norocul să trăiesc. Să cer a tale daruri, genunchi și frunte nu plec, Spre ură și blestemuri aș vrea să te înduplec, Să simt că de suflarea-ți suflarea mea se curmă Și-n stingerea eternă dispar fără de urmă! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2010, ora 15:58
Vasile Lexandri
Dan, căpitan de plai (XV secol) Frunză verde de mălai; Cine merge sus la rai? Merge Dan, șoiman de plai, C-a ucis el mulți dușmani, Un vizir și patru hani. Frunză verde lemn de brad, Cine merge jos în iad? Merg tătarii lui Murad, C-au ucis în zi de mai Pe Dan, căpitan de plai! (Fragm. de cântec poporal) I Bătrânul Dan trăiește ca șoimul singuratic În peștera de stâncă, pe-un munte păduratic, Privind cu veselie cum soarele răsare, Dând viață luminoasă cu-o caldă sărutare, Privind cu jale lungă cum soarele apune... Așa și el apus-a din zile mari și bune! Vechi pustnic, rămas singur din timpul său afară, Ca pe un gol de munte o stâncă solitară, Dincolo din morminte el trist acum privește O tainică fantasmă ce-n zare s-adâncește, Fantasma drăgălașă a verdei tinereți Ce fuge de răsuflul geroasei bătrâneți, Și zice: "Timpul rece apasă-umărul meu Și cât m-afund în zile, tot simt că e mai greu! O! lege-a nimicirii, o! lege nemiloasă! Când, când s-a toci oare a vremii lungă coasă!" Apoi el pleacă fruntea și cade în visare, Iar munții, albi ca dânsul, se-nclină-n depărtare. Ai timpilor eroici imagine augustă, Pe când era el tânăr, lumea-i părea îngustă Pentru bine, și largă, prea largă pentru rău! El ar fi vrut-o bună ca bunul Dumnezeu. Deci îi plăcea să-nfrunte cu dalba-i vitejie Pe cei care prin lume purtau bici de urgie, Și mult iubea când țara stiga: "La luptă, Dane!" Să vânture ca pleava oștirile dușmane. Atunci a lui mânie ca trăsnetul era, În patru mari hotare tuna și fulgera, Iar țara dormea-n pace pe timpii cei mai răi Cât Dan veghea-n picioare la căpătâiul ei. Ades el pleca singur prin codri fioroși, În care luceau noaptea oțeluri și ochi roși, Și dacă murgu-i sprinten da-n lături sforăind, Viteazul cu blândețe îl dezmierda grăind: "N-aibi grijă, măi șoimane! eu am și duc cu mine O vrajă rea de dușmani și bună pentru tine". Și murgu-și lua calea în liniște deplină Prin codri fără drumuri și fără de lumină. Iar vulturii carpatici cu zborul îndrăzneț Făceau un cortegi falnic eroului drumeț. Încrederea-nflorește în inimile mari! II Bătrânul Dan ascultă grăind doi vechi stejari Crescuți dintr-o tulpină pe culmea cea de munte Ș-având ca o coroană un secol pe-a lor frunte. "O! frate, zice unul, un vânt în miez de noapte Adusu-mi-a din vale lung vaiet, triste șoapte!... E sabie în țară! au năvălit tătarii! Ș-acum în bălți de sânge își joacă armăsarii!" "Așa! răspunde altul, colo în depărtare Zărit-am astă-noapte pe cer lumină mare! Ard satele române! ard holdele-n câmpii! Ard codrii!... Sub robie cad fete și copii. Și-n fumul ce se nalță cu larme zgomotoase Zbor suflete gonite din trupuri sângeroase!" Bătrânul Dan aude, suspină și nu crede! Dar iată că pe ceruri din patru părți el vede Trecând un stol de vulturi urmați de uli gramadă, Atrași în orizonturi de-a morții rece pradă. Un fulger se aprinde în ochii lui pe loc. "La luptă, Dane! țara-i în jar, țara-i în foc!" Bătrânul Dan desprinde un paloș vechi din cui, Și paloșul lucește voios în mâna lui. Bătrânul Dan pe sânu-i apasă a lui mână Și simte că tot bate o inimă română. El zice cu mândrie, nălțând privirea-n sus: 'Pe inimă și paloș rugina nu s-a pus. O! Doamne, Doamne sfinte, mai dă-mi zile de trai Pân' ce-oi strivi toți lupii, toți șerpii de pe plai! Fă tu să-mi pară numai atunci paloșul greu, Când inima-nceta-va să bată-n pieptul meu, Ș-atunci inima numai de-a bate să încete Când voi culca sub tărnă a dușmanilor cete!" Apoi el strânge chinga pe zdravenele-i șale, Își face-o cruce, pleacă și se coboară-n vale. III În scurtele răstimpuri când soarele declină Și noaptea-și pune stema feerică, stelină, E un moment de pace în care, neoprit, Se pierde doru-n umbra amurgului mâhnit. Atunci zărește ochiul minunile din basme, Acele legioane de tainice fantasme Care-ntre zi și noapte apar în loc oprite Cu mantii lungi și albe de-a lungul învelite. Așa apare-n șesuri mărețul om de munte, Călcând cu pași gigantici pe urme mai mărunte! Nu știu de el copacii tineri, crescuți pe maluri, Dar râul îl cunoaște și scade-a sale valuri, Să treacă înainte viteazul Dan la luptă. Și astfel tot el pasă pe cale ne-ntreruptă Pân' ce sosește-n seară la casa lui Ursan. Om aspru care doarme culcat pe-un buzdugan, Ursan, pletos ca zimbrul, cu pieptul gros și lat, Cu bratul de bărbat, cu pumnul apăsat, E scurt la grai, năprasnic, la chip întunecos. El e de peste Milcov pribeag misterios. Toți care știu de dânsul spun multe, dar șoptind, Și cale de o zare îl ocolesc grăbind, Deși-i place să crească sirepe herghelii, Răzlete pe întinsul câmpiilor pustii. Pe vremea lui, sub ochii lui Ștefan, domn cel mare, Intrând în dușmani singur ca vieru-n stuhul tare, A prins pe hanul Mârza din fugă cu arcanul; Iar Ștefan, de la dânsul în schimb luând pe hanul, I-a zis: "Ursane frate! să-ți faci ochirea roată, Și cât îi vedea zare, a ta să fie toată!"* De-atunci el stă de pază în mijlocul câmpiei Și nime nu s-atinge de zmeii hergheliei. Drumețul intră, zice: "Bine-am găsit, Ursane!..." Un aspru glas răspunde: "Bine-ai venit, moș Dane! Ce vânt te-aduse-aice?" "Vânt rău și de jelire! Ne calc' păgânii, frate, și țara-i la pieire!" Ursan tresare, geme, s-aprinde-n gândul său. Dan zice: "De pe munte venit-am să te ieu, Să mergem". "Dar! să mergem!" adaugă Ursan Și mult cu drag privește grozavu-i buzdugan. Apoi un corn apucă și buciumă în vânt. IV Deodată se aude un tropot pe pământ, Un tropot de copite, potop rotopitor! Ursan cu al său oaspe în fund, spre soare, cată, Și văd sub cerul luciu, în zarea-nflăcărată, Zburând o herghelie de armăsari zmeioși, Cu coamele în vânturi, cu ochii scânteioși, Și-nfiorând câmpia de-o aspră nechezare. Un voinicel în floare, pe-un alb fugar călare, Îi mână c-un harapnic ce-n urma lor pocnește Și ca un șarpe negru prin aer se-nvârtește. Ursan le-aține calea și caii stau în loc. Apoi către voinicul ce poartă busuioc El zice: "Fulgo! prinde-mi pe murgul cel țintat, Moș Dan și eu la Nistru ne ducem pe luptat!" "Dar eu, întreabă Fulga, eu să nu-mi cerc puterea?" "Tu să rămâi aice ca să-mi păzești averea." Frumos odor e Fulga! și naltă-i e făptura! Sub genele-i umbroase doi ochi lucesc ca mura, Și părul său de aur în creți lungi se lasă Ca pe strujanul verde un caier de mătase. El are glas puternic în gură rumeoară Și mers cu legănare de gingașă fecioară. Oricine-1 vede-n soare cu pelita lui albă, Purtând la brâu un paloș și pe grumaji o salbă, Se-ntreabă: ce să fie, fecior de zmeu, ori fată? Iar când pe sub altița cămășii înfirată Zărește la lumină doi crini ieșiți în undă, Doi pui în neastâmpăr de lebădă rotundă, Răpit de dor, el cade pe gânduri câte-un an!... Voinicul e viteaza copilă-a lui Ursan. Ea intră-n herghelie cu pasul îndrăzneț Și merge drept la murgul sălbatic și răzleț, Zicând lui Dan ce-n treacăt îi dă povătuiele: "Moș Dane! tu cu-a tale și eu cu ale mele!" Sirepul o zărește, ridică narea-n vânt, Încruntă ochiul, bate copita de pământ, Zburlește coama, saltă, în lături se izbește; Dar Fulga zvârle lațul, de gât îl arcănește Și repede ca gândul, s-aruncă ușurel, Îi pune mâna-n coamă și-ncalecă pe el. Gemând, el sare-n aer pe patru-a lui picioare, Azvârle, se frământă, se spumegă-n sudoare Și-n zbor plecând deodată, nebun de groază, murgul S-afundă-n largul spațiu și spintecă amurgul... Dar când steluța lunii apare viu la lume, Copila se întoarce cu murgul alb de spume Și zice: "Iată calul! El știe-acum de frâu Ca paloșul de mijloc și mijlocul de brâu." Ursan cu drag răspunde: "Aibi parte de noroc!" Apoi cu Dan bătrânul, arzând de mare foc, Încalecă și-n umbră dispar ca într-un nor... Iar Fulga-i urmărește cu sufletul în dor. V E noaptea înstelată, e caldă, liniștită! Se pare că din ceruri pe lumea adormită Plutește-o lină, dulce, divină îndurare, Dar ea nu poate stinge avântul de turbare Ce duce călăreții pe-ntinderea pustie, Precum doi spectri gemeni mânați de-o vijelie. Ei zbor tăcuți sub ochii stelutelor trezite În orizontul negru ce-i soarbe și-i înghite. S-afund mereu în taina nopții; dar gândul lor De mult e cu tătarii în luptă de omor. Oțintă de lumină prin umbră viu înoată. Ea crește, se înaltă pe zare ca o roată Și umple de văpaie cereștile abisuri. Păduri, movile, râuri apar căzute-n visuri, Dar leul de la munte și vierul de pe vale Nu văd prin vis de sânge decât Moldova-n jale. "E roșie luna!" zice din doi cel mai bătrân. "E luna însetată de sânge de păgân!" Răspunde cel mai aspru... Și puii lor de zmei Se duc trăgând doi spectri de umbră după ei. Se duc vârtej ca gândul plecat în pribegie, Se duc pân' ce-a lor umbră întinsă pe câmpie Le trece înainte și pân' ce se lovesc În ochi cu faptul zilei... Atunce se opresc. Și iată-i pe o culme nocturnii călători, Lucind sub cerul palid în mantie de zori! Ei lasă jos pe coastă să pască armăsarii Și stau privind în vale cum fac pârjol tătarii. Cinci sate ard în flăcări pe câmp, și fumul lor Se-ntinde ca o apă, plutește ca un nor De-a lung pe șesul umed, și zboară sus în aer, Ducând cu el un vuiet de larmă și de vaier. Prin fum se zăresc umbre fuginde, rătăcite, Copii mărunți, și mame, și fete despletite, Și cai scăpați în fugă, și câini, și boi în turme, Goniți de tătărimea ce calcă pe-a lor urme. Ici, colo, se văd cete în luptă încleștate, Mișcări de brațe goale în aer ridicate, Luciri de arme crunte pătate roș cu sânge Pe care-o rază vie din soare se răsfrânge. Apoi din vreme-n vreme o ceață luptătoare Se-mprăștie cu grabă, lăsând cadavre-n soare! Iar lângă Nistru, multa urdie tătărească Năprasnic se ucide cu gloata românească. Dan zice: "Măi Ursane! acolo e de noi! Acolo râde moartea în crâncenul război. Acolo să dăm proașcă, sub ochiul cel de sus, Tu dinspre faptul zilei, și eu dinspre apus, Și cale să deschidem prin aprigul dușman... La lucru-acum, fârtate! la lucru, măi Ursan!" "Amin și Doamne-ajută!" Ursan voios răspunde, Și-n gloată fiecare ca viforul pătrunde. VI Ursan năval' s-aruncă în neagra tătărime, Croind o pârte largă prin deasa ei mulțime. Sub mână-i buzduganul, unealtă de pieire, Ca un balaur face în juru-i o rotire, Un cerc de moarte-n care amar de cine-i prins Sărmanu-nchide ochii și soarele-i s-a stins! În lături, înainte, în urmă-i totul moare! Zbor creierii din tidve sub ghioaga zdrobitoare, Și-n urmă, și-mprejuru-i, și-n lături semănate Zac sute de cadavre cu capete sfărmate. Și astfel ne-mpăcatul Ursan mereu lucrează, Și spre apus prin sânge mereu înaintează. Ca dânsul, Dan bătrânul, erou întinerit, Tot vine după paloș spre mândrul răsărit. El intră și se-ndeasă în gloata tremurândă Ca junghiul cel de moarte în inima plăpândă, Și paloșu-i ce luce ca fulger de urgie Tot cade-n dreapta,-n stânga și taie-n carne vie... Fug toți și pier din cale-i!... El strigă: "Steie față Cui place vitejia, cui s-a urât de viață!" Dar nime nu-ndrăznește la glasu-i să apară, Căci el se-naintează precum un stâlp de pară, Și cine-1 vede falnic, aprins, cu fruntea sus, Îi pare că alt soare se-nalță din apus. Și astfel ambii oaspeți ai morții ne-mpăcate Cosesc la vieți în floare pe straturi sângerate Ș-ajung ei față-n față prin apriga furtună, Și armele lor ude cruciș le împreună. "Noroc pe, Ursane!" "Și pe, tot noroc!" Dar n-a sfârșit cuvântul Ursan și cade-n loc, Străpuns de o săgeată ce-i intră-n piept adânc. El scapă buzduganul, se pleacă pe oblânc Și greu se prăbușește c-un geamăt de pe cal. Tătarii ca zăvozii pe dânsul dau năval'! "În lături, litfe!" strigă la ei viteazul Dan, Punându-se de pază la capul lui Ursan. Cu calu-n mâna stângă, cu pala-n mâna dreaptă, Amenințând cu ochii tătarii, mi-i așteaptă Precum așteaptă zimbrul de lupi înconjurat Să-i zvârle cu-a lui coarne pe câmpul spăimântat. Dar nici gândesc păgânii să deie piept cu el, Căci paloșu-i năprasnic e vultur de oțel. Retrași în jur deoparte, nemernici, sperieți, Ei scot din a lor arcuri un vifor de săgeți, Și Dan, lovit în coaste, șoptește cu oftare: "Ursane, pentru tine de-acum nu e scăpare!" Zicând, el cade-aproape, se sprijină-ntr-o mână Și paloșul lui ține în loc ceața păgână. O! Dane căpitane! puterile-ți slăbesc Și norii pe deasupră-ți trecând se învârtesc. Tu mori! și tătărimea s-apropie de tine! Dar iată din pustiuri un alb vârtej că vine Și trece prin urdie ca printr-un lan de grâu. E un voinic călare pe-un cal ce n-are frâu, Voinic, în brâu cu paloș și pe grumaz cu salbă. E Fulga, ce apare ca o fantasmă albă Și grabnic pe-al ei tată răpește din grămadă, Apoi cu el dispare ca șoimul cu-a sa pradă. "Alah!" răcnesc tătarii cătând cu groază-n urmă... Dar ce văd ei deodată, căci glasul lor se curmă? Ei văd curgând pe dealuri arcașii din Orhei Ce vin cu-o falcă-n ceruri, aprinși ca niște zmei! Un lung fior de spaimă pătrunde într-o clipă Prin deasa tătărime ce-i gata de risipă, Și toți pe loc la fugă plec iute, se duc orbi, Cum pleacă din câmpie un nor întins de corbi. Amar e de răzlețul ce-n urma lor rămâne! Și cade, mic sau mare, pe mâinile române! În față cu românul nu-i milă, nu-i iertare, Nici chiar în sân de mamă nu poate-avea scăpare. O știu de mult tătarii, o știu de la bătrâni Și fug, nevrând s-asculte de șefi, de-ai lor stăpâni Tot omul vede moartea ș-aleargă-nspăimântat. Cel viu uită și lasă pe mortul ne-ngropat Și făr-a-ntoarce capul se duce-orice păgân, Că-n umbra fiecărui s-avântă un român! Iar hanu-și smulge barba, își rupe șalul verde Privind urdia-ntreagă în clipă cum se pierde. Sub ochii lui în lacrimi, pe câmpul cel de lupte Apar grămezi de leșuri, grămezi de arme rupte, De cai uciși, de care, de corturi risipite, Și tuiurile oastei de oaste părăsite! O! pas cumplit al soartei! Tot ce-i era de fală, Cai, steaguri, cete mândre, strălucitoare arme, Clădiri de visuri nalte, magie triumfală, A fost de-ajuns o clipă ca totul să se darme! VII Ghirai a trecut Nistrul înot pe calul său, Luând pe Dan rănitul ca pradă și trofeu. El merge de se-nchide în cortu-i, umilit, Precum un lup din codri ce-a fost de câini gonit. Trei zile, trei nopți hanul nu gustă-n suflet pace. Întins ca un cadavru jos pe covor el zace, Dar când revine, palid, din lunga-i desperare, În ochii lui trec fulgeri de crudă răzbunare. El strigă să-i aducă sub cort pe Dan bătrânul. Deși cuprins de lanțuri, măreț intră românul! "Ghiaur! zice tătarul cu inima haină, Ce simte firul ierbii când coasa e vecină?" "Ea pleacă fruntea-n pace, răspunde căpitanul, Căci are să renască mai fragedă la anul!" Ghirai cade pe gânduri, lăsându-și capu-n piept, Și, îmblânzindu-și glasul: "O! Dan, om înțelept! Te știu de mult pe tine, cunosc al tău renume Din graiul plin de lacrimi orfanilor din lume. Pe mulți tătari cuprins-ai de-ai morții reci fiori! Acum îți veni rândul și ție ca să mori. Privește! lângă ușă călăul te pândește Cu ștreangul și cu pala ce-n mână-i zângănește. Un semn, și capu-ți zboară la câini și la vulturi, Și suiletu-ți se pierde în lumea de ghiauri. Dar însă îmi fac milă de ani și de-a ta minte, Gândind la bătrânețea ce-apasă-al meu părinte, Și vreau, cu daruri multe, pe tine-a te ierta De vrei tu să te lepezi acum de legea ta!" Creștinul Dan, bătrânul cu suflet luminos, Înalță-a lui statură și zice maiestos: "Ceahlăul sub furtună nu scade mușuroi! Eu, Dan, sub vântul soartei să scad păgân nu voi. Deci, nu-mi convine viața mișelnic câștigată, Nici pata fărdelegii în fruntea mea săpată. Rușinea-i o rugină pe-o armă de viteaz, Un vierme ce mănâncă albeața din obraz. Cui place să roșească, roșească... eu nu vreu Nici pată pe-a mea armă, nici pe obrazul meu. Alb am trăit un secol pe plaiul strămoșesc Și vreau cu fața albă senin să mă sfârșesc, Ca după-o viață lungă, ferită de rușine, Mormântul meu să fie curat și alb ca mine! Așa m-a deprins Ștefan, ușoară țărna-i fie! La trai fără mustrare și fără prihănie. Nu-mi trebuie-a ta milă, nu vreau a tale daruri. Tu îmi întinzi o cupă mult plină de amaruri, Departe ea de mine!... mai drept e ca să mor!... Iar dacă ai tu cuget și-ți pasă de-al meu dor, Ghirai, mă lasă, lasă în ora morții grele Să mai sărut o dată pământul țării mele!" Uimit, Ghirai se scoală, cu mâna lui desface Unealta de robie sub care leul zace, Cumplitul lanț ce-l leagă cu strânse noduri sute, Și zice grabnic: "Tată, ia calul meu și du-te!" Bătrânul Dan ferice se duce, Nistrul trece, Și-n aerul Moldovei se umilă pieptu-i rece, Și inima lui crește, și ochii-i plini de jale Cu drag privesc prin lacrimi podoaba țării sale. Sărmanu-ngenunchează pe iarba ce străluce, Își pleacă fruntea albă, smerit își face cruce Și pentru totdeauna sărută ca pe-o moaște Pământul ce tresare și care-1 recunoaște... Apoi el se întoarce la hanul, intră-n cort, Suspină, șovăiește și, palid, cade mort! Iar hanul, lung privindu-1, rostește cu durere: "O! Dan viteaz, ferice ca tine care piere, Având o viață verde în timpul tinereții Și albă ca zapada în iarna bătrâneții!..." Raporteaza abuz de limbaj |
|
CIPRIOTU 1445 mesaje Membru din: 9/11/2008 Oras: Odorheiul Secuiesc |
Postat pe: 1 Noiembrie 2010, ora 18:55
De la: nastasemihail, la data 2010-11-01 15:49:10De la: Tramp, la data 2010-11-01 15:40:46De la: nastasemihail, la data 2010-11-01 15:27:21De la: cristianvitu, la data 2010-11-01 15:15:47titlul nu poate fi schimbat! |
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2010, ora 18:57
De la: TEPARUL, la data 2010-11-01 18:55:40 |
|
viostup 21 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Noiembrie 2010, ora 20:37
Ma bucur ca acest topic s-a animat ca prin farmec dupa o lunga apatie.Postarile pe care le-am facut in pagina 8 sunt citate de pe situl d-lui Constantin Olariu Arimin ,caruia ii multumesc pentru cercetarile facute si concluziile afisate pe situl sau.Faptul ca a pus si un pic de suflet in concluziile trase si a folosit uneori un limbaj colorat este de inteles la un roman suparat ca i s-a furat istoria neamului,dar cred ca nu-l avantajeaza.Cand tratezi subiecte atat de importante si in egala masura atat de sensibile este bine sa ai o atitudine neutra,sa relatezi doar faptele,mai ales cand acestea pot avea un impact atat de hotarator intr-un domeniu framantat ca istoria Europei.
Consider ca dl. C.Olariu Arimin s-a documentat temeinic si am fost surprins sa descopar in lucrarea sa materiale de care nu aflasem pana acum .De aceea am decis sa=mi iau libertatea sa postez materialele mentionate pe acest topic.Asi fi foarte fericit daca cei cativa domni, care lanseaza in mod obisnuit perdele de fum pe acest topic pentru a impinge disputa in derizoriu ,ar fi capabili sa se ridice cativa milimetri peste nivelul jalnic la care se situeaza si sa combata scrierile si concluziile acestui domn cu argumente logice,credibile,documentate si nepresarate cu injurii marlanesti. Contributia mea a fost limitata la a face copy/paste asupra materialelor postate.Dar cred ca mi-am asumat o responsabilitate cand am hotarat ca aceste materiale merita sa intre in circuitul acestui topic ,pentru a fi supuse atentiei si ,eventual,dezbaterii,de catre romanii onesti care urmaresc acest topic. Raporteaza abuz de limbaj |
|
profesor2010 438 mesaje Membru din: 31/08/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Noiembrie 2010, ora 20:53
Nu știu de ce sunteți niște naționaliști înrăiți ? De cum spun un adevăr săriți de gâtul meu....chiar credeți că pe mine nu mă doare imbecilitățile ce se produc în țara mea ? Greșit , fals mă doare dar nespunând lucrurile ce realizezi...și vai că a zis țla care este plecat din țară... Proștilor uite asta am luat din ziar....Ce părere aveți ....ASTA ESTE ROMÂNIA NOASTRĂ...STRICATĂ PÂNĂ ÎN MĂDUVA OAELOR:: Iată citataul Ce vrea Vantu de la șeful statului:
Dacă era băiat deștept, venea la supt p , îmi sugea p frumos, spunea sărut mâna pentru masă EVZ a intrat în posesia unor noi interceptări din dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu, cel brusc îmbolnăvit de inimă. Dosarul omului de afaceri cuprinde stenogramele unor discuții cu președintele PSD, Mircea Geoană, dar și convorbiri cu persoane din trustul lui Sorin Ovidiu Vîntu: Cătălin Popa, Bogdan Chireac, Cornel Nistorescu și Stelian Tănase. În ziua de 29-10-2009, Sorin Ovidiu îl contactează pe Cătălin Popa (director Realitatea TV): POPA CĂTĂLIN: Am făcut un carton și am spus că aceleași ONG-uri, în 2004 l-au susținut pe candidatul Traian Băsescu. S.O.VÎNTU: Foarte bine, f în gură să-i f Deci s-au isterizat ăia. POPA: Mamă, sunt cu nervii pe pereți. S.O.VÎNTU: Excepțional, excepțional. POPA: Adevărul e că e fără precedent, că toată societatea civilă, că astea sunt cele mai importante voci în momentul de față și cele mai importante ONG-uri din România, și nu au mai văzut în mandatul lui Băsescu niciodată așa ceva. Dar știi care este șocul? S.O.VÎNTU: Ă? POPA: Liderii celor două partide de opoziție nu vor să facă declarații pe tema asta. S.O.VÎNTU: De ce? POPA: De boi. Adică răspunsul meu e clar. De boi. S.O.VÎNTU: Cred că fac bine, tati. POPA: Eu nu cred. S.O.VÎNTU: Dacă îmi permiți, totuși, rărirea parlamentarilor este o chestie foarte populară printre cetățenii imbecili ai acestei țări. POPA: Da, dar nu despre asta e vorba. S.O.VÎNTU: Ba da, pentru că acolo este prefaudarea alegerilor. Se referă strict la referendum și referendumul este o chestie gingașă. Ei au ieșit deja cu declarații că susțin micșorarea numărului de parlamentari. CĂTĂLIN POPA: Da și asta poate să spună și acum, Susținem în continuare referendumul, haideți să-l programăm între tururile de scrutin. S.O.VÎNTU: Da. O să mă gândesc. Să vorbesc cu MIRCEA și cu CRIN să văd de ce nu preiau mesajul. Nu știu. M-a luat prin surprindere cu treaba asta. .. CĂTĂLIN POPA: Da. O să stăm să documentăm deși mă ardeau mâinile să ieșim repede cu el, dar nu putem pentru că sunt lucruri foarte grave. S.O.VÎNTU: Sunt grave, nu? CĂTĂLIN POPA: Da. S.O.VÎNTU: Așa tati, așa băiatul lui tata. F în gură să-l f Hai că vin și eu acasă să pun umărul (râde n.n.). CĂTĂLIN POPA: (râde n.n.). Da. S.O.VÎNTU: Rar mi se întâmplă, fără mișto CĂTĂ, să mă mobilizez cum m-am mobilizat de data asta. CĂTĂLIN POPA: Da. Am simțit și eu pe alocuri. S.O.VÎNTU: Rar mi se întâmplă. Mi-am scos oștile regulate din cazărmi, nici măcar pe scandalul FNI nu mi-am scos armata regulat. Am lucrat numai cu ostașii. CĂTĂLIN POPA: (râde n.n.). S.O.VÎNTU: Da. De data asta multă prostime, dat fiind faptul că poporul ăsta s-a tâmpit de-a dreptul, prostimea asta încă ține cu imbecilul și trebuie să-i degajăm prostimea. CĂTĂLIN POPA: Da. S.O.VÎNTU: I-o degajăm f în gură să-l f Hai, te pup! Pa! CĂTĂLIN POPA. Drum bun! Pa!. Suspendarea a fost făcută ca urmare a alianțelor pe care le-am construit eu pentru suspendare pentru că mi-a deschis dosarul cu Banca Agricolă În ziua de 24-11-2009, Sorin Ovidiu Vântu este contactat de jurnalistul Bogdan Chirieac. (urmeaza ) Raporteaza abuz de limbaj
sunt un tip timid,nu vrei să mă cunoști,fromoaso! Au încercat toate nevestele mele dar....
|
|
|
|
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2010, ora 21:02
CHIRIEAC BOGDAN: Așa e. Absolut! Tot mă așteptam, domnule, totuși o mișcare
A avut pe parcursul a cinci ani, hai să spunem pe parcursul a patru ani, cu excepția erorii grave pe care a făcut-o când a fost suspendat și care apoi a întors-o în favoarea lui, putem să-i spunem lui Florin adevărul, nu ?
S.O.VÎNTU: Da, evident. CHIRIEAC: Adică dintr-un c imens în care se afla, de era luat cu pietre, l-ai adus din nou la 75%, de necrezut, dându-i un balon de oxigen la mijlocul mandatului, ce n-a avut nimeni. S.O.VÎNTU: Măi și ca să spunem până la capăt, suspendarea a fost făcută ca urmare a alianțelor pe care le-am construit eu pentru suspendare pentru că mi-a deschis dosarul cu Banca Agricolă. CHIRIEAC: Da. S.O.VÎNTU: Și am vrut să-i dau o lecție, dar nu până la capăt. CHIRIEAC: Da, știu și acest aspect. S.O.VÎNTU: Da, bătrânelule. Într-o discuție cu Mircea Geoană: V-aș ruga totuși să mă notați în catastifele istoriei În ziua de 06.12.2009, la ora 18:24, Sorin Ovidiu Vîntu este contactat de Mircea Geoană. SORIN OVIDIU VÎNTU: Alo! MIRCEA GEOANĂ: Bună! Ce faci? Iartă-mă, n-am auzit telefonul, că eram într-o zonă mai proastă. SORIN OVIDIU VÎNTU: Domnul meu, nicio problemă! Vreau să fiu primul român care vă adresează urarea de: Felicitări, domnule președinte al României! MIRCEA GEOANĂ: Doamne ajută! Ce cifre ai? SORIN OVIDIU VÎNTU: Domnule președinte al României, sunt primul român care v-a spus astfel. V-aș ruga, totuși, să mă notați în catastifele istoriei. MIRCEA GEOANĂ: Am notat. Deja sunt cu pixul în mână. (Râd amândoi.) Cea mai mare tâmpenie care a făcut-o imbecilul ăsta (Traian Băsescu- n.r.) este că m-a ales pe mine țintă În ziua de 30-11-2009, Sorin Ovidiu Vântu îl contactează pe Sergiu Toader, șeful Realitatea TV: S.O.VÂNTU: Cred că cea mai mare tâmpenie care a făcut-o imbecilul ăsta este că m-a ales pe mine țintă, încă de acum un an de zile. Era băiat deștept, venea la supt p , îmi sugea p frumos, spunea sărut mâna pentru masă și cu asta basta. Că loviturile mari, boul dracu, nu cu presa i le-am dat ci cu capacitatea mea de combinații și de joc. SERGIU TOADER: Nașpa! Acum trebuie să ne pregătim să-l omorâm pe Geoană (râde n.n.). S.O.VÂNTU: Dar este elementar, dragă WATSON (râde n.n.). Păi, presa trăiește din sânge, f , puroaie, de unde trăiește presa?! Din fapte pozitive?! Ce dracu! Da, dragă Sergiu. Într-o convorbire cu Stelian Tănase: Tot pentru Realitatea lucrezi și acolo (TVR n.r.), că noi ne distribuim În ziua de 04.12.2009 Sorin Ovidiu Vîntu ia legătura cu Stelian Tănase: STELIAN TĂNASE: Am și eu o întrebare la tine, delicată. SORIN OVIDIU VÎNTU: Te rog. STELIAN TĂNASE : M-a invitat Televiziunea Română să mă duc duminică, la ora 09.00, la ei, la anunțarea rezultatelor. SORIN OVIDIU VÎNTU: Mi se pare normal. STELIAN TĂNASE: TVR1. Nu, problema este să nu te superi tu sau Realitatea să-mi zică , pentru că Realitatea nu ne-a făcut nicio invitație, să știi. SORIN OVIDIU VÎNTU: Nu, dar chiar dacă ți-ar fi făcut și probabil că urma să-ți facă, televiziunea publică e o chestie de prestigiu. STELIAN TĂNASE: OK. Deci, tu ești în temă și nu ești în dezacord cu ideea asta. SORIN OVIDIU VÎNTU: Mi se pare o chestie de mare prestigiu, tot pentru Realitatea lucrezi și acolo. STELIAN TĂNASE: Bine. Păi am să spun să scrie acolo Realizator Realitatea. SORIN OVIDIU VÎNTU: Tot pentru Realitatea lucrezi și acolo, că noi ne distribuim. Despre dosarul ALRO și acuzațiile procurorului Ciprian Nastasiu, unul dintre scandalurile din campania electorală din 2009 În ziua de 04.12.2009, Sorin Ovidiu Vîntu ia legătura cu Cornel Nistorescu: CORNEL NISTORESCU: Ai auzit cu povestea cu ALRO care e pe site-uri acuma? SORIN OVIDIU VÎNTU: Nu am auzit. CORNEL NISTORESCU: E poveste cu afacerile cu energie pentru în care e băgată Elena Udrea și cu ăștia și cu psihologul Stolojan. SORIN OVIDIU VÎNTU: Așa CORNEL NISTORESCU: Povestește Nastasiu. Și ăștia de la Realitatea o au și nu vor s-o dea. Și caseta este de două zile la Realitatea, cu lucruri mult mai complicate. Și Popa a refuzat să o dea. Ți-a spus? SORIN OVIDIU VÎNTU: Dar nu-și asumă , știu, tati, dar nu-și asumă, zii să-i spun, scriitorul cărții, am uitat cum îl cheamă. CORNEL NISTORESCU: Ba își asumă, cum să nu! SORIN OVIDIU VÎNTU: Ei, dacă îți spun că nu-și asumă Că m-a întrebat Cătălin. Uite, avem așa, așa. Și am spus bă, dacă își asumă autorul cărții interviul și cu Nastasiu, dați-i drumul. Dacă nu, ăștia se întorc mâine și spun că au făcut o glumă. Și nici unul din cei doi nu au vrut să confirme, nu au vrut să-și asume. De-aia nu am dat pe Realitatea. CORNEL NISTORESCU: Da, dar e imagine video cu ăla care declară chestia asta. SORIN OVIDIU VÎNTU: Măi, tati, nu ai înțeles, am făcut o glumă, domnule, ne-am jucat între noi! Poate să apară orice. Trebuia cei doi să confirme la telefon, nici unul nu a confirmat, nu și-a asumat, pardon. Ăla, tu îți asumi interviul? Tu îți asumi declarația? Ăsta voia 50 000 euro să-și asume aia. Dă-te-n moașă-ta! Nu pot să dau bani pe așa ceva. Nu că e vorba de 50 000, dar nu pot să dau bani, că după aia încep alte povești. Sorin Ovidu Vîntu despre caseta în care Traian Băsescu ar lovi un copil: Da, măi, e trucată Președintele Traian Băsescu a fost acuzat că ar fi lovit un copil în campania electorală din 2004, potrivit unui filmuleț care a provocat un scandal în campania de la finalul anului trecut. În ziua de 30.11.2009, Sorin Ovidiu Vîntu vorbește cu Sergiu Toader, șeful Realitatea TV. S.O.VîNTU: De ce crezi că e atât de disperat? E disperat că știe că pierde. SERGIU TOADER: Măi, dar e fantastic cum deci incredibil Ăsta cu caseta a jucat un rol important și chiar dacă 44 cred că e trucată, își păstrează opțiunea de vot, nu? S.O.VÎNTU: Da tati, da. Adică pe români îi doar în p , ei s-au presetat deja. SERGIU TOADER: Da, am înțeles. S.O.VÎNTU: Da măi, e trucată și du-te în p mă-tii că tot nu te votez. Alegătorii lui: Da, măi, e adevărat, i-a dat o labă și unde dă BĂSESCU, crește, vorba imbecilului ăla de Macovei. SERGIU TOADER: Da, corect. S.O.VÎNTU: Asta e treaba. Adică eu cred că este îți arată toată treaba asta faptul că (înjură n.n.) cu mogulul nu te joci.
sunt un tip timid,nu vrei să mă cunoști,fromoaso! Au încercat toate nevestele mele dar....
|
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2010, ora 21:15
Sorin Ovidiu Vîntu către Dan Ioan Popescu: Îmi dai mie Ministerul de Finanțe sau ți-l iei tu?
În ziua de 06.12.2009, SORIN OVIDIU VÎNTU este contactat de Dan Ioan Popescu, fostul ministru al Economiei în guvernul Adrian Năstase: S.O.VÎNTU: Salut, Dane! DAN: Salut, prietene. Dă-mi și mie cam cum stăm pe la ora 6. S.O.VÎNTU: Așa. Îmi dai mie Ministerul de Finanțe sau ți-l iei tu? Apărarea o iei tu sau o iau eu? DAN: Eu aș vrea la Apărare, pe cuvântul meu. S.O.VÎNTU: Auzi, eu am glumit, nu vreau absolut nimic. Da, tati, ați câștigat. Sorin Ovidiu Vîntu către jurnalistul Corina Drăgotescu: Să nu te transformi într-un agent de intoxicare al lor În ziua de 07.12.2009, SORIN OVIDIU VÎNTU o contactează pe Corina Drăgotescu,iar la finalul convorbirii. S. O. VÎNTU: Să nu te transformi într-un agent de intoxicare al lor. CORINA DRĂGOTESCU: Nu! Nu, nu, nu! S. O. VÎNTU: Asta era ceea ce vroiam să te rog! CORINA DRĂGOTESCU: Categoric nu! Categoric nu! S. O. VÎNTU: Asta era ce CORINA DRĂGOTESCU: Acuma urcă operatorul cu colega de la Social, filmează tabelul să și-l asume. Eu nu-mi asum nimic. Dacă dă imaginea, ca să vadă, mă rog, să fie S. O. VÎNTU: Deci, nu te transforma într-un agent! Nu te transforma într-un agent de manipulare al lorCORINA DRĂGOTESCU: Bine. Judecătorii ăștia sunt speriați de mine În ziua de 09.12.2009, Sorin Ovidiu Vîntu este contactat de Cozmin Gușă. S.O. VÎNTU: Da, Cozmin. COSMIN GUȘĂ: Ce faci, Sorinache? S.O. VÎNTU: Te pup. Ce să fac, mă, mi-am rezolvat o parte din treburile personale, nu vezi, procese, dosare penale, interdicții, tot felul de chestii. A trebuit să iau și niște măsuri urgente pe business și de acum gata, mă... . S.O. VÎNTU: L-am sunat și pe Mircea în seara asta, mă întâlnesc mâine cu el și public, public, f în gură să-i f . Mi-ai văzut interviul din HotNews? .. S.O. VÎNTU: asta este treaba, am vrut să liniștesc oamenii. Se aruncase pe piață puternic de tot că Patriciu a cumpărat realitatea, dar la maniera făcută de căcat. Cosmin Gușă: Știu, știu, cum a mai făcut Patriciu de două ori. S.O. VÎNTU: Și au făcut-o că ei se gândesc că procurorii, judecătorii ăștia sunt speriați de mine și, dacă se aude că nu mai am Realitatea, o să procedeze cum procedează cu cârnățarii pe care-i prind la schimb de valută. Deci, nu Patriciu a aruncat-o de data asta. De-aia am, și fost eu în interviu lăudându-mă cu banii mei că, de obicei, după cum bine știi, n-o fac. Despre Emil Boc: E un tiripici simpatic În ziua de 06.03.2010, Sorin Ovidiu Vîntu ia legătura cu Sergiu Toader, șeful Realitatea TV. S.O.VÎNTU: Ăsta este modul de abordare corect, pe care trebuie să-l adoptăm. Ei au transformat-o iarăși într-o cauză, dar nu e o cauză personală. Te rog să mă crezi că mie, mititelul Boc mi-e simpatic. Ai cuvântul meu de onoare, e un tiripici simpatic. Mă amuză dorința lui de a arăta că se bate pe burtă cu oamenii, că a făcut la viața lui de toate, că a băut și palincă, a făcut și tâmplărie, s-a dus și cu caprele S. TOADER: a condus aia, cum îi zice, fanfara S.O. VÎNTU: A condus și fanfara Mă amuză omulețul, mi-e simpatic. Ai cuvântul meu de onoare, dacă am vreo chestie personală cu el sau cu vreunul dintre miniștrii cabinetului lui. Este o chestie, vorba americanului, just business. Dacă în locul lui Boc ar fi fost Mugur Isărescu, același tratament l-ar fi avut. Înțelegi, Sergiu? S. TOADER: Da. S. O. VÎNTU: La fel îl f pe Mugur Isărescu, fără să clipesc, cu toate că știi ce respect am pentru acel individ. Dacă interesele mele de business ar fi cerut-o, nu stăteam pe gânduri, Isărescu caca, e rău, dacă aste mi-ar fi adus două puncte de rating. Corect sau nu e corect? S. TOADER: E corect, da. S. O. VÎNTU: Ăsta e jocul. Și, neavând nimic personal, derapajele pe care le fac băieții ăștia sunt inadmisibile. S. TOADER: Da.
|
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2010, ora 21:23
S. O. VÎNTU: Asta e tot. Băi, nu suntem în război, proștilor! Lucrăm calm, cu metodă, și atunci e și mai puternică treaba, tati, când lucrezi calm, cu metodă.
S. TOADER: Da, pentru că devine mult mai credibil, corect. S. O. VÎNTU: Știi s-o faci? S. TOADER: Da. S. O. VÎNTU: M-ai înțeles, bătrâne? S. TOADER: Da. S. O. VÎNTU: Ăsta este jocul, n-am nevoie de istericale, n-am nevoie de derapaje. Am nevoie doar de creier, eu acum lucrez strict cu creierul, nu lucrez cu patimă. Dacă în timpul războiului cu Băsescu am pus și patimă, a fost o chestie personală, acum nu mai este, acum este o chestie strictamente de afaceri. Trebuie să am rating ca să-mi iau bani din piață. Punct și nimic altceva. S. TOADER: Corect. S. O. VÎNTU: Că trebuie să hrănesc o armată de câteva mii de oameni, simplu ca bună ziua, nimic personal. S. TOADER: O facem armata aia o să rămânem, cum se numeau, pâlcuri. O să rămânem cete și pâlcuri. S. O. VÎNTU: Nu, o să rămânem o structură mult mai mică, dar extrem de bine organizată și extrem de eficientă. La ce i-a folosit lui Geoană că a avut sub curul lui toată România, aproape? Băsescu a avut o grupare mică, dar a dracului de bine organizată. S. O. VÎNTU: Nu, acum îmi construiesc o organizație care să răspundă intereselor mele de business, businessul meu fiind doar media. Deci, practic, răspunde și intereselor ei. Că nu vede drumul, să fie sănătoasă, îl văd eu și pe ăla merg. Despre Realitatea TV: Astăzi am nevoie de o organizație să răspundă comenzilor mele S. TOADER: E corect. Pentru mine e important și ce am construit eu la comanda ta. S. O. VÎNTU: Alo! N-ai înțeles! A fost o etapă. Eu nu-mi reproșez, băiatule, a fost o etapă. S. TOADER: OK. S. O. VÎNTU: A fost o etapă care a avut și bune, și rele. Fără discuție! De-aia nu stau să fac o analiză pe ce a fost bun, ce a fost rău. Știu ce am nevoie astăzi, astăzi am nevoie de o organizație să răspundă Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2010, ora 21:23
comenzilor mele, ca la Audiul pe care îl am. Am dat de cheie, a pornit, am întors cheia pe stânga, s-a oprit.
S. TOADER: Absolut! S. O. VÎNTU: De asta am nevoie. S. TOADER: Eu, când mă întorc, să știi că lucrurile nu pot fi Oamenii pot fi manipulați. Manevrați, cu rezultate foarte nasoale. S. O. VÎNTU: Eu nu manipulez pe nimeni, oamenii trebuie să creadă ceea ce este: este organizația lui Vîntu și răspunde la comanda lui Vîntu. S. TOADER: Asta vreau să le spun. S. O. VÎNTU: Corect. S. TOADER: Că, altfel nu știu cum se construiește. S. O. VÎNTU: Dar nu vreau altceva, nu mă interesează, nu vreau să comunic o falsitate, adică: Băi, sunteți liberi! S. TOADER: Nu, nu. S. O. VÎNTU: Nu sunteți liberi, nene. Vă convine, lucrați, nu vă convine, plecați, ce mare căcat! S. TOADER: Exact asta vroiam să-ți spun, când mă întorc acolo, la butoane, asta trebuie să le spun oamenilor, pentru că mi-ai cerut să fac asta, asta fac, să-mi bag p dacă nu. Într-adevăr, dacă ai nevoie de asta, îți garantez, o să fie o construcție beton, foarte eficientă. S. O. VÎNTU: Da, bătrâne, de asta am nevoie, de o construcție foarte eficientă, să răspundă comenzilor economice la care este supusă. Nimic altceva. Asta încerc În sfârșit, ne-am clarificat! Dar asta trebuie comunicat în clar, care vrei rămâi, care vrei, pleci. Eu nu vreau să manipulez, să prostesc pe nimeni, eu sunt foarte corect. În general, cu oamenii sunt corect.
|
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2010, ora 21:24
S. O. VÎNTU: Mâine, dacă fac o înțelegere cu Băsescu, Moșule, sunt cu tine, din momentul acela am dat ordin în organizație și organizația este cu Băsescu. Punct. Fără abateri de genul fac înțelegere cu ăla și mă trezesc două fete cinci castele.
S. TOADER: Mhî. S. O. VÎNTU: Nu se poate așa ceva. Nu știu dacă m-ai înțeles. S. TOADER: Ba da. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 2 Noiembrie 2010, ora 08:40
De la: viostup, la data 2010-11-01 20:37:44Ma bucur ca acest topic s-a animat ca prin farmec dupa o lunga apatie.Postarile pe care le-am facut in pagina 8 sunt citate de pe situl d-lui Constantin Olariu Arimin ,caruia ii multumesc pentru cercetarile facute si concluziile afisate pe situl sau.Faptul ca a pus si un pic de suflet in concluziile trase si a folosit uneori un limbaj colorat este de inteles la un roman suparat ca i s-a furat istoria neamului,dar cred ca nu-l avantajeaza.Cand tratezi subiecte atat de importante si in egala masura atat de sensibile este bine sa ai o atitudine neutra,sa relatezi doar faptele,mai ales cand acestea pot avea un impact atat de hotarator intr-un domeniu framantat ca istoria Europei. Daca doriti o dezbatere pe marginea "istoriei" domnului Constantin Olariu atunci particip si eu cu placere. Nu o sa fie o dezbatere prea lunga, ci va spun direct esenta.Constantin Olariu este un mare bou, iar ce scrie el sunt SFuri nu istorie. .Este Pavel Corut versiunea 2.0., ala facand greseala sa spuna ca ce scrie el este de fapt fictiune.Olariu in schimb, pretinde ca este istorie, deci fanii lui chipurile studiaza istorie si se simt mai inteligenti si mai culti atunci cand ii citesc aberatiile. PS:Mai dezbatem domnule Viostup sau eu nu sunt roman onest deoarece am parerea asta despre Olariu ?... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2010, ora 09:20
De la: vaneamarin, la data 2010-11-02 08:40:54De la: viostup, la data 2010-11-01 20:37:44Ma bucur ca acest topic s-a animat ca prin farmec dupa o lunga apatie.Postarile pe care le-am facut in pagina 8 sunt citate de pe situl d-lui Constantin Olariu Arimin ,caruia ii multumesc pentru cercetarile facute si concluziile afisate pe situl sau.Faptul ca a pus si un pic de suflet in concluziile trase si a folosit uneori un limbaj colorat este de inteles la un roman suparat ca i s-a furat istoria neamului,dar cred ca nu-l avantajeaza.Cand tratezi subiecte atat de importante si in egala masura atat de sensibile este bine sa ai o atitudine neutra,sa relatezi doar faptele,mai ales cand acestea pot avea un impact atat de hotarator intr-un domeniu framantat ca istoria Europei. S-a inventat focul fara fum....................si scanteia invizibila
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2010, ora 12:51
Pentru Vaneamarin:
"C.Olariu e un bou." Iata un argument bine documentat.Nu este chiar o injuratura marlaneasca,dar nici nu concureaza o exprimare academica. Faptul ca Olariu s-a aventurat pe un teren alunecos si lipsit evident de informatii certe in ce priveste originea Mantuitorului,este treaba domniei sale.Am si eu destule rezerve asupra acestui subiect,dar constat ca sunt destui care aduc din ce in ce mai multe argumente privind nasterea religiei crestine. Ceea ce m-a frapat la dl.Olariu a fost bogatia izvoarelor istorice citate si interpretarea corecta a acestora. Majoritatea acestor izvoare au existat si pe vremea lui Parvan,precum si a altora de teapa lui,dar nu i-au convins sa le ia in serios si noi am ramas in istorie (in viziunea unora) niste trogloditi pripasiti de aiurea,traind in bordeie schiloade,fara nici o contributiea la dezvoltarea culturii si civilizatiei popoarelor Europei. Ce mai conteaza abundenta fara pereche pe glob a artefactelor datand din epoci stravechi pana in timpurile cele noi,tonele de aur in monede sau obiecte de arta furate de valurile de pradatori de-a lungul mileniilor,cu deosebire la cucerirea romana a Daciei,sau sub jugul maghiaro-austriac,furtul sau distrugerea sistematica pe teritoriul nostru sau din bibliotecile din toata Europa,din colectii,etc.,a oricaror referiri la fiintarea noastra din timpuri imemoriale pe aceste meleaguri (precum si pe altele,care nu ne mai apartin)? Pana si ce s-a gasit si a ramas ca prin minune pana azi la noi este adesea atribuit altora (cum ar fi tezaurul de la Pietroasa,dar si multe altele). Doresc ,domnule Vaneamarin,o dezbatere serioasa,documentata,la obiect si nu injuraturi si afirmatii aiurea,fara fundament. Convingerea mea ferma,pe baza a ceea ce am studiat de peste un an de zile, este ca inaintea civilizatiilor greaca si romana a existat o alta civilizatie,cea pelasga,de unde si-au tras seva cele greaca si romana. Noi suntem urmasii acestor pelasgi.Vor fi fost si altii,dar noi am mostenit teritoriul de unde au roit ei in toata lumea,locurile sfinte ale acestora,venerate si de egipteni,si de indieni si de multe alte popoare. Noi am mostenit limba ,portul,obiceiurile,miturile,legendele,naravurile acelor pelasgi.Deci noi nu suntem niste bastarzi ai istoriei,pripasiti de aiurea si care nu au nici un drept asupra acestor teritorii. Putem incepe cu materialul d-lui Olariu. Nu ma intereseaza sa blamez pe nimeni pentru ceea ce a facut sau n-a facut pentru istoria neamului.Dar nici nu voi lua in consideratie concluziile strambe ale unor incompetenti sau tradatori sau vanzatori de neam care ne-au etichetat de trogloditi ai istoriei,bastarzi fara strabuni,pripasiti de aiurea. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2010, ora 23:59
DAR și noi suntem niște proști că ăștia și Marinarul și Lenuța și gașc și toți mai sunt liberi....
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2010, ora 00:00
Poporul doarme...!
|
|
Postat pe: 3 Noiembrie 2010, ora 10:37
De la: viostup, la data 2010-11-02 12:51:17 Cine a spus domnule Viostup ca suntem niste bastarzi ai istoriei pripasiti de aiurea si care nu au drepturi asupra acestui teritoriu ?Daca istoria nu este cea a lui Olariu, atunci inseamna ca suntem bastarzi si ca nu avem drepturi ?Pe ce logica ? Ce vreau eu sa va spun domnule Viostup este ca inteleg scopul pentru care Olariu fabrica istoria asta.Ce nu intelege el insa ,este faptul ca MINCIUNILE de acest gen dauneaza de fapt Romaniei si nu o ajuta deloc.Suntem un popor care avem drepturi pe acest teritoriu,fara sa fie nevoie sa recurgem la minciuni penibile prin care sa sutinem ca Isus a fost dac ,ca noi conduceam de fapt Imperiul Roman,ca latina se trage din limba stramosilor nostri ,sau ca am fost cel mai "bengos" (stiu ca nici cuvantul acesta nu este unul academic dar nici discutia despre scrierile lui Olariu nu are nimic academic in ea),mai vechi si mai civilizat popor din lume. Aceste lucruri sunt penibile si nu servesc decat eventual cuiva care vrea sa sustina ca romanii sunt tampiti,creduli ,amatori de pseudo-stiinta si ca mint de ingheata apele.Pe scurt porcariile lui Olariu dauneaza si Romaniei si Adevarului. Raporteaza abuz de limbaj |
|
cristianvitu 732 mesaje Membru din: 6/05/2009 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 3 Noiembrie 2010, ora 20:53
..atunci...unde este adevarul?..printre randuri?..randurile cui?..intreb fiindca nu stiu, nicidecum datorita unei oarecare malitiozitati.
de omnia dubitandum
|
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2010, ora 08:12
De la: cristianvitu, la data 2010-11-03 20:53:20..atunci...unde este adevarul?..printre randuri?..randurile cui?..intreb fiindca nu stiu, nicidecum datorita unei oarecare malitiozitati. Intrebati,intrecati,caci oricum........ nu o sa aflati
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2010, ora 08:17
Domnule Vaneamarin,
Eu nu sunt specialist in lingvistica,nici in istorie.Sunt pasionat de istorie.Am pregatire de nivel superior in alt domeniu,deci pot afirma cu certitudine ca atunci cand citesc o carte,pot intui mesajul pe care urmareste sa-l transmita.Daca nu ma lamuresc indeajuns,mai citesc o carte,ce trateaza acelasi subiect,si la nevoie citesc si altele,pana ma lamuresc.Adevarul este undeva,trebuie sa scotocesti dupa el. Internetul ofera azi utilizatorilor sai posibilitati nebanuite si de neimaginat pana de foarte curand.M-am trezit peste noapte ca am acces la o uriasa biblioteca,iar daca vreau pot sa comunic cu oameni de pe toate meridianele globului,pot intra pe situri nenumarate,pot schimba impresii si informatii cu persoane diverse,asa cum fac cu dv.acum. Realitatea se schimba cu viteza luminii.Iar informatia circula prin casele tuturor fara oprelisti,trebuie doar sa fii capabil sa discerni adevarul de minciuna,de intoxicare,fiindca se practica intoxicarea pe scara larga. In aceste conditii,nu trebuie sa fim surprinsi ca oameni de diverse profesii si cu diverse niveluri de pregatire abordeaza teme care pana nu demult erau apanajul exclusiv al specialistilor.Iar pe un topic asa cum este acesta sunt invitati sa posteze oameni de diverse profesii,de diverse pregatiri,dar cu o pasiune comuna:istoria neamului.Parerile lor nu au nimic cu pozitia oficiala a diverselor institutii sau a statului,pot fi cel mult un barometru a ceea ce simte si gandeste romanul intr-un domeniu sau altul. Deci nu cred ca aveti a va teme prea mult de soarta Romaniei in cazul in care o parere sau alta nu coincide cu adevarurile ce se doresc absolute,de necontestat si de necomentat,stabilite de personagii ca V.Parvan,N.Djuvara si altii. Urmaresc de ceva vreme dezbaterile pe tema istoriei neamului,in special istoria foarte veche,precum si cele legate de originile si vechimea limbii romane.Cu o viteza uluitoare apar si se articuleaza teorii noi,excelent argumentate,bazate pe izvoare istorice care existau si in trecut,dar n-au fost luate in considerare sau au fost interpretate tendentios,precum si pe cercetari recente ale unor specialisti de prestigiu din intreaga lume,efectuate cu tehnologii ultramoderne si pe baza ultimelor cuceriri ale stiintei in diverse domenii. Sunt convins ca aceste cercetari,aceste noi teorii vor determina in curand o adevarata explozie si multe capitole ale istorie lumii vor fi reconsiderate,indiferent de mofturile unora,de interesele sau temerile altora. De curand,pe tvr1,la o ora de varf,un distins analist (nu mai retin in ce domeniu) incheia astfel o alocutiune prin care lua apararea tiganilor discriminati de nu stiu cine: In fond,limba tiganeasca este mai veche cu 2000 de ani decat cea romana. Am ramas socat si,desi a trecut ceva timp de atunci,am si acum un gust amar cand ma gandesc la aceasta afirmatie nerusinata. Dar eu stiu acum, cu certitudine, ca limba romana este cu mult mai veche decat vorbirea tiganeasca,pe care distinsul analist a vrut s-o identifice cu sanscrita.Dv.ce parere aveti,dle Vaneamarin? Nu am identificat nici un motiv ocult pentru care dl.Olariu elaboreaza o istorie pe care incearca din rasputeri sa o documenteze si argumenteze cat mai riguros.Este meritul domniei sale ca incearca acest lucru si va fi castigul romanilor daca reuseste.Si nu este singurul care incearca ,din fericire. Dar raman la convingerea ca cine vrea sa-l contrazica trebuie s-o faca cu argumente,nu cu blamari si injuraturi.Sunt gata sa particip la o analiza fraza cu fraza a textelor postate la pag.8 din dl.Olariu si am convingerea ca foarte putine afirmatii ale domniei sale nu-si vor gasi acoperire in izvoare istorice,poate doar afirmatiile la adresa celor care au falsificat istoria neamului. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2010, ora 08:43
De la: viostup, la data 2010-11-04 08:17:27 Domnule Viostup,lucrurile de fapt nu stau cum le spune Olariu... Adevarul este ca noi romanii ne tragem din hepigoti ,cea mai veche populatie existenta pe planeta noastra si provenita dintr-o civilizatie extraterestra situata la 1231127,231 ani lumina de noi.In acea vreme stapaneam toata omenirea cu intelepciune si bunatate ,si ii invatam pe oameni lucrurile minunate pe care ei le stiu astazi. Exista inca un ordin secret bazat pe descandentii conducatorilor hepigoti ,ordin din care face parte si Traian Basescu .In curand ne vom intalni cu stramosii nostri care vor veni cu masinile lor minunate pe muntele sacru hepigot din Kaephaiostis (langa Sfinxul din Bucegi) iar intalnirea o sa fie transmisa la B1TV in direct .Deoarece nu se stie exact cand va avea loc intalnirea, lasati televizoarele deschise pe B1 ...Urmeaza un comunicat important pentru omenire! Toate aceste informatii le am de pe ADEVARATELE tablite din Sinaia(tablite care sunt din cristal nu din plumb sau aur asa cum incearca sa ne pacaleasca bubulii) si din scrierile secrete ale unor mari istorici :Herodot,Siklam,Dionisie cel Mijlociu,Apolodor din Beirut si Epifan .O parte din tablite si scrieri sunt depozitate la Banca Nationala intr-un loc secret(in nord vestul cladirii,la adancime de 1km), o parte sunt la Cotroceni iar o parte le am eu acas' si mai citesc din ele seara inainte de culcare. Acum va rog eu mult sa ma contraziceti CU ARGUMENTE.... |
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2010, ora 11:47
Domnule Vaneamarin,
De ce n-ati spus asa de la inceput.Mi-am pierdut vremea cu dv.Acum stiu cine sunteti si ce paziti pe-aci pe net.Sunteti dulaul de paza al celor ce simt ca le tremura nadragii de teama ca adevarul iese la iveala.Am sa mai postez cateva texte care va sperie,iar pe dv. am sa va ignor,faceti parte din zgomotul de fond inerent unor topice de acest gen. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2010, ora 12:47
De la: viostup, la data 2010-11-04 11:47:12Domnule Vaneamarin, Mai este cineva ,care a deschis topicul,,Romania leaganul civilizatiei Europene''care incearca sa atraga atentia la vechimea ,,Romanilor'' in zona carpato-danubiana
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2010, ora 12:52
De la: vaneamarin, la data 2010-11-04 08:43:14De la: viostup, la data 2010-11-04 08:17:27 1-intanlirea va avea loc 2-participantii sunt pe liste secrete,ca intanlirea sa aiba multe SUCCESURi 3-transpartul,la si de la locul intanlirii se face prin teleportare 4-pe tavane plutesc fulgere globulare ,care luumineaza in functie de cum este starea de sanatate a participantilor 5-Mai am ceva bilete de vanzare ,pentru cei ce vor sa fie acreditati ,ca martori la intanlirea de G5
|
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2010, ora 14:55
De la: viostup, la data 2010-11-04 11:47:12Domnule Vaneamarin, Okie dokie,hai pa. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Noiembrie 2010, ora 20:12
Stiut este ca atunci cand nu avem ARGUMENTE, recurgem la un comportament brutal,injuraturi,jigniri .
Pentru cativa domni subtiri la minte dar grosi la obraz,postez mai jos inca un text al dlui Olariu Arimin,care pare extrem de bine argumentat. CINSTIRE NEAMULUI RUMUN ! Ne-a fost dat să auzim dinspre mințile sceleral-iluminate ale iubitorilor de neam și țară că limba română este bună numai pentru sudălmi și înjurături fiindcă nu poate exprima și altceva. Ba, le spun porcanilor cu rît de oțel și obraz de tablă că orice cuvînt poate fi mlădiat în semantica lui după mintea celui care îl folosește iar dacă în căpățînele scopite a acestor eunuci ideologi, prin deschiderea gurii nu pot scoate decît înjurături înseamnă că ei sînt niște lifte înveninate și nu limba este de vină. Mare nenorocire pe poporul urgisit că este tîrît ca vita la cuțit și nu poate face nimic: revoltă - ba; educație canci; bun simț ioc și atunci nu-ți rămîne decît să-ți iei lumea în cap și să-ți cauți loc sub soare pe alte meleaguri! Dar dacă ai dragoste de neamul care te-a adus pe lume și care a semănat această toriște cu oasele lui timp de milenii iar mulți au plătit cu viața ca noi cei de astăzi să le purtăm numele, atunci trebuie să ne răsculăm și să punem mîna pe ciomag. Nu este o întîmplare că tot felul de năpîrci se guguță și ne învață cum să fim români și mai ales cine sîntem, de unde venit și încotro ne este drumul! Am fost mult timp un popor de ignoranți iar comuniștii au mers mai departe și au vrut să ne transforme într-un popor de proști care repetă ca niște papagali și se bîțîie ca maimuțele la circ după ,,indicațiile prețioase ale țucalilor, tîmpiților și hahalerelor năimite și smintite ce s-au vrut profeți de-o veșnicie a clipei peste neamul mioritic. Orice învăț are și dezvăț iar prostia și golănia cultivată cu atîta osîrdie de cei care ne conduc, trebuie să o scoatem din universul nostru spiritual dacă vrem să ieșim din lumea dobitoacelor cuvîntătoare și să ne asumăm statutul de om! Atunci și numai atunci vom înțelege de ce strămoșii noștri doreau toți să ajungă în condiția spirituală de om, de ce disprețuiau lăcomia, hedonismul, minciuna și tot ce duce la depravarea și pervertirea sufletului. Dragostea de glia strămoșească nu este o fandoseală pe care o cumperi la marginea străzii sau din vreun loc deocheat unde călăritul se face pe bani. Ea se cultivă din familie odată cu laptele mamei și focul din vatră, cu primele cuvinte spuse și se simte cu primii pași prin roua și iarba de acasă. Acasă nu poate fi decît acolo unde-ți odihnesc moșii și strămoșii și nu acolo unde ți-au îndestulat mațul și te-au destrăbălat ca un stricat. Acasă este țărîna pămîntului îngrășat cu sîngele neamului care l-a apărat de prădători sau de vicleniile unor minți criminale și tot acasă este soarele și umbra Carpaților și vuietul Mării Negre. Niciodată ,,acasă nu va putea fi înlocuit cu ,,îmi este bine, îți poate fi bine în orice străinătate și chiar străin poți ajunge de atîta bine față de neamul tău dar ,,acasă este sentimentul de împlinire spirituală și de rememorare. De cînd neamul nostru a încercat să pășească în modernitate ne-am trezit înșfăcați de gît și puși la pământ să nu putem vedea mai înainte ci numai în lungul nasului și sub jugul nenorocirilor. Mulți vremelnici cu patimi deșarte s-au oțoit în prostie, hoție și viclenie ca să poată ține cît mai bine jugul în care ne-au pus. Dar nu le-a ajuns trupul de pe care luau șapte piei, ci vroiau și sufletul să-l prindă în ticăloșiile lor și să-l vîndă Satanei pentru ceva gologani. Așa au ajuns să ne fie falsificate istoria, originea și limba iar aceasta din urmă le-a tîrît după ea și pe celelalte. Trebuie să ne rămînă viu în minte numele lui A. T. Laurian cu plăsmuirea privind exterminarea dacilor și înlocuirea lor cu coloni aduși din tot imperiul roman. Aici este rădăcina răului și nimeni nu are curajul să o dezvăluie pentru că este mare pericol de sfîrșitul lumii în cultura română! De baștină ardelean, de educație doctor(jurist) și iezuit a ajuns să-și urască strămoșii pentru că nu dădeau bine, după mintea lui, în cultura occidentală și săracul nu avea viță nobilă. Cum mintea îi era la fel de rătăcită ca și sufletul, a descoperit el la un franțuz nebun o zicere care i-a luminat întunecimea glagoriei. Pe la 1860 musiu Vaillant, franțuzul nebun cu mare venin la rînză asupra neamului get, după ce l-a răstălmăcit pe Eutropiu, scria parcă din balamuc: ,, ,,Sil a donné son linge aux soldats blessés, il (Traian) donnera sa vie pour venger Longin; il le jure désormais plus de Daces; il les passera tout au fil de lépée et lavera le crime de Decebale dans le sang de toute sa nation. (Dacă el a dat hainele sale soldaților răniți - Traian el își va da viața să răzbune pe Longin; el le-a jurat pentru viitor dacilor că îi va trece pe toți prin vîrful săbiei și va spăla crima lui Decebal în sîngele întregii sale națiuni). Această sminteală a ajuns și sub nasul doctorului ardelean care, împreună cu doctorii Murgu, Maior, Klain și Papiu au sucit-o, au răsucit-o pînă ce, trecînd ,,preste plaiuri au poposit în București unde se simțea mare lipsă de inteligența lor. Cum prostia nu costă bani, au dat cu generozitate și acestora din preaplinul lor, astfel ne-am procopsit cu nebunia franțuzului înrădăcinată pe plaiurile mioritice. Fiindcă în acele vremuri, legile românești erau mai toate traduceri după cele franțuzești, a fost băgată și această traducere tembelă în cărțile noastre de istorie, iar de aici minciuna repetată de zeci de milioane de ori a ajuns adevăr de necontestat. Laurian a fost sprijinit cu multă vigoare de ciocoimea liberală ca să pună la cale această mișelie pentru că ne scotea pe noi niște maimuțe prăsite de alte maimuțe necunoscute dar cărora ei le spuneau ,,coloni romani adică ceva de viță nobilă. Tot din Franța au adus și nebunia latinei populare atunci cînd latina clasică nu le-a ajuns la fabrica de cuvinte pe care o puneau ei pe picioare în faimosul ,,Dicționariu-Glosariu, pentru a dovedi că sîntem mai latini chiar decît latinii. Și dacă B. P. Hașdeu a venit prin articolul ,,Perit-au dacii? din anul 1871 să scoată din capul românilor această nebunie argumentînd lingvistic și istoric că totul este un fals, nimic nu s-a mai putut schimba, politicul ciocoiesc ne-a scris o istorie plină de strîmbătăți. Minciuna a fost bătută în cuie pentru veșnicie. Și poetul V. Alecsandri supărat pe latinismul lui Pumnul care conducea ,,Foaie din Cernăuți și a discipolilor lui ce îi modificau textele după capul lor, scria la 20 aprilie 1868: ,,Dacă Foaia Societății ține ca să mă aibă de colaborator, pretind ca să mă primească cu defectele mele de stil și de limbă, iar nu să mă ciunească din cap pînă în picioare și să-mi schimbe cuvintele. De este Foaia Societății o publicație serioasă ce are drept scot de a răspîndi idei și gustul în public, îi dau mîna cu frăție, iar dacă această foaie are de gând a cădea în păcatul foilor ardelene, adică a propaga pumnismul cu lepturărismul și fundăcionismul acestui onorabil profesor eu unul mă despart de ea ca de o nevastă care își pierde cărărușa Cînd dracu om înțelege că o literatură ca să fie literatură adevărată, națională, să-și ieie izvorîrea din geniul poporului, iar nu din fabricile de cuvinte a lui Cipariu et companie! Această ultimă idee trebuie să o batem cu ciocanul în capul tuturor veneticilor pripășiți pe la noi care ne învață cine sîntem și cum să gîndim românește! Chiar mai devreme, cînd nebunia latrinistă abia începuse să dea în clocot, au fost români cu capul pe umeri care le-au spus ,,doctorilor ardeleni că nu țin cărărușa neamului și adevărului. Alecu Russo(1819-1859) spune despre intelectualii ardeleni care au adunat pe români în 1848 pe cîmpia Blajului, că le-au vorbit nu în românește ci într-o ,,babilonie de cuvinte stropșite și smulse din latinește. El remarcă nu fără temei că latinismul ardelenilor a fost în primul rînd o formă de luptă politică dar vremea lui a trecut și ,,uităm că latinismul și neolatinismul au fost un steag ce nu-și mai prinde loc acum. Cu ironie își imaginează în una din Cugetările sale, revenirea pe pământ a lui Ștefan cel Mare în Moldova anului 1855 și uluirea voievodului în fața limbii cu totul de neînțeles în care ar fi glorificat de către lingviștii latiniști și cosmopoliți: ,,Ce ar face el pe un pământ, unde nu au rămas urme de umbra lui măcar? Vorba lui nu mai este limbajul nostru Strănepoții Urecheștilor, Dragomireștilor și Movileștilor i-ar zice în versuri, în ode și în proză: Eroule ilustru! Trompeta gloriei tale penetră animile bravilor romani de admirăciune grandioasă și neindefinisibilă pentru meritul neinvincibilității tale! la care lucruri frumoase, deși neinteligibile pentru dînsul, Ștefan-vodă bietul ar holba ochii lui cei înfricoșitori și s-ar culca iarăși în mormînt Că puțea rău sminteala latriniștilor o spune geniul spiritualității noastre, M. Eminescu care în articolul ,,Bălcescu și urmașii lui din noiembrie 1877, scrie: ,,Nicolae Bălcescu e de altminterea o dovadă, că limba românească pe vremea lui și nainte de dînsul era pe deplin formată și în stare să reproducă gînduri atît de înalte și simțiri atît de adînci, încît tot ce sa făcut de atunci încoace în direcția latinizării, franțuzirii și a civilizației ,,pomadate a fost curat în dauna limbii române. Pe atunci Eminescu se putea exprima neîngrădit și plin de elocință în limba strămoșească a românilor în stare să reproducă ,,gînduri înalte și simțiri adînci, acum pentru liftele cazare și celelalte scursuri specializate în limbism și pupincurism, aceeași limbă este bună numai pentru sudălmi! Înțeleg eu că trebuie să vi se bage furca în gît să o lăsați mai moale? Rîtanilor, prea aveți fălcile groase și minte puțină! Obrăznicia lichelelor latriniste o găsim foarte bine exprimată în fițuica ciocoimii fanariote Românul din august 1881 ce se pretindea singurul loc unde clocotea adevăratul sînge românesc: ,,Românii ca toate popoarele care pășesc spre progres, nu se mai ocupă de a descoperi cine a fost autohton sau nu. Ce ciocoi isteți! Și astăzi auzi același argument ticălos atunci cînd vrei să știi altceva decît ne tot îndobitocesc ei. Din aceeași perioadă avem o scrisoare de la Al Hurmuzachi ce spune: ,,Adevărata școală de iubire a umanității este patriotismul, precum și școala patriotismului este spiritul familiei. ..Dar tineretul român din Bucovina nu este educat în acest spirit, ci să ne dezbrăcăm de ființa noastră firească și intimă, de însușirile noastre particulare, de individualitatea noastră ca să ne pierdem naționalitatea română ca să ne pierdem pînă și amintirea cine am fost, și conștiința ce am rămas, să încetăm de a mai fi români. Spune mai departe bucovineanul că cine își pierde ființa națională acela își rupe singur ,,legăturile cele mai scumpe și mai sfinte cu poporul, cu originea sa, tradițiile, datinile, amintirile străbune și se preface în o ființă nouă, cosmopolită, adică fără patrie, fără căpătîi moral. El cere românilor ,,a nu ne lipi haina cea străină pe deasupra ființei noastre, a ne polei cu ea, mulțumindu-ne cu niște firmituri ale ei pe care le primim în niște școli înstrăinate. ..E mai puțin dureros să te desparți de patrie, decît a trăi în ea și a vedea individualitatea, adică toată ființa adevărată a poporului pierind și stîngîndu-se. Cîtă dreptate avea și are chiar și în prezent acest om, dovedind că nici după 150 de ani la noi nu s-a schimbat mare lucru, doar maimuțele care fac circ, dar năravurile au cam rămas aceleași! Distrugerea identității de neam a fost o acțiune programată pusă la cale de toți veneticii pripășiți prin toriștea străbună dar și de lichelele noastre neaoșe iar comuniștii i-au pus capac cu făcătura lui Roller. Dau în continuare și alți români care s-au opus falsificării istoriei și limbii cu argumente din diferite domenii. Theohari Antonescu(1866-1910) este unul din marii ,,uitați ai istoriografiei noastre. Avînd o pregătire solidă și bun cunoscător a limbilor clasice și-a permis să judece faptele istorice cu propria conștiință și să tragă concluzii care au supărat rău pe specialiștii cu patalama și pretenții. În anul 1889 își prezintă teza de licență intitulată ,,Cultul cabirilor în Dacia care este o sinteză asupra celor 19 tăblițe din plumb, bronz și piatră unde apar ,,cavalerii danubieni în diferite ipostaze. Despre lipsa totală a informațiilor din scrierile creștine asupra cultului cabirilor el le pune pe seama fricii de a nu dezvălui fără voie ceva din tainele acestei religii și asemănările uluitoare cu mitraismul și cabirismul pe care le-a înlăturat prin violență! In munca sa a constatat cu surprindere că multe fapte ale istoriei noastre vechi sînt ocultate cu bună știință de către specialiștii în plăsmuiri. În anul 1901, publică lucrarea ,,Lumi uitate unde în capitolul ,,Dacia, patria primitivă ariană afirmă pe baza unor probe solide și sigure la acea vreme că toriștea noastră este ținutul adevărat al arienilor de unde au migrat către cele patru zări! După aproape 80 de ani aceste ideii sînt acceptate de cultura europeană dar venind din SUA, de la arheologul Marija Gimbutas, care ne-a studiat profund istoria noastră veche, dovedind încă odată ticăloșia și vanitatea oarbă a gunoaielor ce ne-au tot scris, răscris și falsificat istoria! Lucrările lui au fost ignorate de către specialiști chiar de la apariție deși autorul era un perfecționist. Teodor Burada, de profesie muzicolog și jurist a efectuat în perioada 1878-1915 cercetări de etnografie, muzicologie și folclor peste tot pe unde a auzit că ar exista ,,insule de români. Pasiunea și iubirea fără margini pe care a arătat-o neamului românesc l-au făcut să facă vizite în Istria, Macedonia, Bulgaria, Grecia, Turcia/Bitinia, Cehia(regiunea Walaska), Galiția, Bucovina, Basarabia și regiunea de pe malul stîng al Nistrului pînă la Bug. De multe ori a fost primit cu ostilitate de către autoritățile pe unde l-a purtat dorul de neam, ajungînd și la închisoare sau luînd bătaie pentru că dorea să-și cunoască frații. Strădaniile le-a publicat în mai multe articole ce au fost unite mai tîrziu în broșuri dar specialiștii în istorie l-au considerat nebun iar afirmațiile lui ,,simple nebunii. Prin călătoriile făcute el a arătat că chiar după 2000 de ani, neamul românilor era pe aceleași locuri pe unde i-a menționat Efor, Herodot și Strabon pe geții ce se întindeau de la Don pîna la Adriatica și din Carpații Păduroși pînă în Rhodope. N. Densușianu de profesie jurist și bun cunoscător al limbilor clasice a muncit toată viața adunînd probe să poată dovedi continuitatea de neam a românilor pe aceste meleaguri atît înainte de cucerirea romană cît și după retragerea acestora din Dacia. A studiat mii de lucrări și texte ale scriitorilor antici și pe baza unui material care și astăzi uimește prin dimensiunile și valoarea lui științifică, a scris Dacia preistorică lucrare apărută postum în anul 1913 prin grija fratelui său. El dovedește cu probe arheologice, epigrafice și lingvistice accesibile la timpurile acelea că ținutul nostru carpatin este leagănul de început al civilizației europene și de aici s-a răspîndit în sud și vest unde a intrat în contact cu civilizațiile mediteraneene. Această lucrare putea fi canavaua pe care să se coase adevărata istorie a poporului român. După descoperirea mea privind leagănul civilizației emeș/sumeriene, a legăturii dintre emegi și limba română veche și citirea tăblițelor de plumb ale strămoșilor noștri ascunse și în prezent la Institutul de Arheologie din București pot afirma că Densușianu, prin inteligență, intuiție și o muncă de rob, i-a depășit pe toți istoricii cu pretenții și mult venin în gușă iar ideile lui sînt în cea mai mare parte corecte! La scurt timp de la apariția lucrării, Vaticanul s-a uitat strîmb la ea și a interzis-o fiindcă că nu dădea bine la făcătura fariseilor ce au fost sprijiniți de vechii greci și latini în acțiunea de confiscare a religiei geților pentru binele și veșnica lor pomenire! Cred că și lucrarea lui T. Antonescu a fost îngropată în uitare pentru că specialiștii nu se puteau compromite citînd scrieri interzise sau condamnabile după antereele papistășești sau mioritice. Faptul că lucrarea lui Densușianu a fost desconsiderată de către pretinșii profeți ai neamului, se datorează în cea mai mare măsură acestei secături a istoriografiei române numită V. Pîrvan, care din invidie și ură fără margini a spus numai minciuni despre ideile lui Densușianu iar toate alegațiile le-a pus în mistificatoarea Getica unde spune la p. 7: ,, Nicolae Densușianu scrie romanul său fantastic Dacia preistorică, plin de mitologie și de filologie absurdă, care la apariția sa(postumă: 1913) deșteaptă o admirație și un entuziasm nemărginit printre diletanții români în arheologie. Densușianu a scris mai multe cărți despre începuturile feudalismului românesc care au fost considerate de către aceeași specialiști, de o probitate profesională fără cusur! Dacia preistorică avea însă un mare cusur, spunea un adevăr distrugător ce le rupea gîtul latiniștilor! Dar dușmani și mai sălbatici au fost istoricii comuniști ieșiți din clocitoarea lui Roller care prin anii 1965 se gîndeau să ardă această lucrare la fel cum doreau să facă și cu tăblițele de plumb! Și totuși pentru aceste monstruozități criminale nimeni nu tușește, nimeni nu are dureri de cap de parcă absurdul a pogorît din mințile ,,celeste ale acestor canalii în Mîrlania, țara tuturor fărădelegilor! Identitatea noastră de români autohtoni pe aceste meleaguri, a fost apărată cu multă vigoare de cîteva condeie ce trebuie amintite aici și numite atît de către prieteni cît și de către dușmani ,,ideologii românismului! Eudoxiu Hurmuzachi(1812-1874) s-a născut în apropiere de Cernăuți dintr-o familie de boieri moldoveni iar studiile le-a făcut la Viena. Bun cunoscător al limbii germane și a limbilor clasice, toată viața și-a dedicat-o adunării de documente pe propria cheltuială care dovedesc istoria noastră pe aceste pămînturi. În anul 1872, la propunerea lui A.T. Laurian, președintele Societății Academice Române, E. Hurmuzachi este primit ca membru. Moare la 10 februarie 1874, la vîrsta de 62 de ani. În luna noiembrie a anului 1874 documentele strînse în casa părintească din Bucovina, ajung cu peripeții la București, constituind fondul principal al istoriografie noastre. Din aceste documente s-au publicat 45 de volume pînă în anul 1942(12 volume Slavici, 10 N. Iorga, 6 volume N. Densușianu, 4 volume I. Nistor) iar din lucrarea de istorie scrisă de el Fragmente, Eminescu a tradus cam o treime. În anul 1974 UNESCO a inclus pe E. Hurmuzachi printre figurile de seamă ale culturii române cu merite remarcabile în istoriografia Europei centrale. În prezent ,,patrioții români, pentru a avea merite, se bulucesc să fie stipendiați de serviciile secrete din afară ce doresc să fim străini în propria țară! Gheorghe Hurmuzachi, fratele lui Eudoxiu, scria în 1865 către Asociația Națională din Arad: ,,Limba română, scumpă moștenire de la străbunii noștri, a ajuns prin întunericul secolelor, prin vijeliile trecutului, după atîtea lupte cu hunii și cu avarii, cu turcii și cu tătarii, omogenă, una și nedespărțită pînă la noi, în secolul XlX carele se mîndrește a fi înaintat mai mult cultura românilor decît toți premergătorii săi. Și tocmai noi am fi acei care am voi să izbim în unitatea limbii, care am voi să sugrumăm mîndria și mîngîierea noastră, simbolul măreț al unității poporului român? Credem că nu se va afla român bun și fiu sincer al națiunii care să nu cheme blăstămul asupra bărbaților care vor putea și nu vor voi a contribui spre a se delătura dezbinarea amenințătoare în sînul limbii materne! Cinste acestei spițe de români curați. B. P. Hașdeu(1834-1907), născut în ținutul Lăpușnei, pe malul drept al Nistrului, istoric și lingvist a scris numeroase studii împotriva celor ce doreau să ne prezinte ca sălbaticii Europei sau scursura imperiului roman. Contemporanii l-au privit cu suspiciune și chiar dispreț pentru că îi punea pe toți în buzunar în domeniul lingvisticii iar inteligența lui nu lăsa niciodată loc prostiei. M. Eminescu(1850-1889), născut la Ipotești Botoșani este cea mai sclipitoare minte a neamului nostru, a luptat cu o putere neobișnuită împotriva tuturor lichelelor și lepădăturilor care au pus stăpînire pe țară după Unirea Principatelor și au transformat-o într-un cuib de tîlhari. Acuzațiile de conservator și dușman al progresului aduse lui de către ciocoii liberali sînt gratuite, fiindcă el a militat pentru un progres cumpătat bazîndu-se pe resursele noastre de materii prime și făcut în interesul poporului român iar nu un progres realizat de dragul progresului numai în folosul celor ce controlau și jefuiau țara! Ceea ce demasca el ca un adevărat jaf asupra poporului român, s-a repetat și după executarea lui Ceaușescu - în numele acelorași principii - de către cei care l-au slujit pe tiranul comunist! Gazetăria marelui poet este la fel de importantă ca poeziile unde descoperim cu uimire cunoștințele ample din domeniul istoric, lingvistic, statistic, economic, al psihologiei de grup și altele. Pentru că nu vroia să fie mai milos cu liftele prădătoare din România acelor vremuri așa cum a fost sfătuit de multe ori, deținătorii puterii l-au asasinat iar după aproape 20 de ani de la moarte, minți sifilitice au lansat povestea că poetul ar fi murit de sifilis! Ura ciocoimii liberale împotriva marelui gînditor a dus la ,,uitarea întregii scrieri gazetărești iar după ocuparea României de către armata bolșevică, această dușmănie a fost preluată de secăturile cazare și astfel toată gazetăria a fost interzise după anul 1947 la fel ca multe poezii! N. Iorga(1872-1940), născut la Botoșani, este cel mai mare istoric al nostru. A contestat cu argumente curentul latinist susținînd că dacii nu au dispărut după cucerirea Daciei de către romani și au rămas locului după retragerea cuceritorului iar limba vorbită de români are un puternic strat venit din limba dacă. A avut relații încordate cu toți latiniștii și traciștii precum și cu politicienii amici ai acestor lichele. A fost asasinat de fanaticii legionari! Nechifor Crainic, ideologul autotohniei românilor, în guvernul mareșalului Antonescu a ocupat funcția de ministru la Ministerul Propagandei unde a creat un adevărat program de combatere a comunismului propagat de bolșevici și de canaliile lor din țară. Pentru aceasta, după ce România a fost ocupată de trupele sovietice, a fost căutat ca iarba de leac de către cazarii bolșevici, stăpînii de atunci ai țării sub patronajul trupelor cotropitoare. S-a bucurat de protecția lui Petru Groza și Pătrășcanu, stînd ascuns în Ardeal la un fost student de-al său. În vara anului 1947 Pătrășcanu i-a promis că guvernul va da o lege privind o nouă încadrare juridică a crimele de război și el se va putea apăra în instanță spunîndu-i că se poate preda poliției. Cumnatul lui Pătrășcanu, avocatul Pandrea, s-a angajat să îl apere la proces. Dar a aflat de strategia lui Pătrășcanu monstrul cazar Ana Pauker, și banda ei criminală legea a fost blocată, Nechifor Crainic a fost tîrît prin pușcării pînă în anul 1962 fără a fi fost judecat și condamnat vreodată, iar după această dată a fost folosit de comuniști pentru a lovi în emigranții români care îi criticau. Avocatul Pandrea care o apărase pe Ana Pauker în anul 1936 la Craiova în procesul privind atentatul săvîrșit de secătura comunistă în Senatul României în anul 1920, a făcut ani grei de pușcărie! Vedem cu surprindere, că cele trei curente privind originea limbii și a poporului român latinist, tracist și slavist sînt aduse din străinătate de către români smintiți sau lichele pripășite pe la noi și au avut (dar au și în prezent) ca scop înstrăinarea neamului mioritic de la firea lui firească și de la tradițiile lui astfel ca orice tîrîtură să-și poată șterge picioarele mizere de obrazul nostru! Pentru a dovedi că toată mas-media ne supune unui proces abominabil de îndobitocire, amintesc faptul că zi și noapte ni se prezintă ca modele numai curve aduse de pe marginea străzii, idioți, lichele, violatori, politicieni cu mințile întîrziate, manipulatori, mișei, dar niciodată oamenii de valoare ce ar putea punea umărul la propășirea neamului fiind o cale de urmat și pentru alții. Din mulțimea acestor români adevărați ținuți într-un anonimat total, amintesc doar două nume, foarte cunoscute și respectate în străinătate dar aproape necunoscute și blamate acasă, adică în România: muzicianul de excepție Gheorghe Zamfir și caricaturistul nepereche Ștefan Popa Popas. Să amintesc și cum s-au folosit dușmanii noștri de nebunia latinistă ce susține că după exterminarea dacilor și repopularea provinciei cu coloni din tot imperiul roman(nu cu italici!) în decurs de cîteva sute de ani s-a format poporul român în Dacia traiană adică Ardealul care este leagănul acestui neam? Amalgamul etnic adus din tot imperiul s-a dezvoltat într-un popor distinct, vorbitor de o latină populară ce a cucerit mai întîi pe toți locuitorii din Ardeal, apoi s-a revărsat peste munți în Moldova și Țara Românească pe care le-au luat în stăpînire. Te întrebi plin de uimire, oare aceste teritorii de peste munți nu erau locuite sau popoarele cotropite de români au fost supuse unui puternic proces de deznaționalizare? Cum nebunilor nu le trebuie minte, tot așa latriniștii noștri ne-au pus pe tavă celor ce doreau numai rău să ne facă. Teoria panslavismului asupra românilor se sprijină tocmai pe această inepție că românii un popor străin, de prădători ar fi cucerit populațiile băștinașe formate din moldoveni, valahi și ardeleni amestecați cu slavi și chiar slavizați, deci este un stat multinațional de cuceritori care trebuie desființat. Dogma a fost îmbrățișată de PCR la 1921, care numai român nu era iar în prezent este vînturată de ,,industriașii holocaustului în frunte cu Ellie Wiesel. De aceea mozaicii spun că au fost pe plaiurile mioritice mult înaintea noastră, odată cu ocuparea romană făcînd parte din aceste trupe de stăpîni, iar noi românii am apărut ca popor în secolele X-Xl! Trebuie la nesfîrșit să trăim în această minciună a latinității adusă de aiurea de indivizi care s-au gîndit numai la cîștigul și sminteala lor fără a cîntări și ce rezultă din această acțiune și cu parul ne-au băgat în cap tîmpenia la zeci de generații? Eu am făcut un pas mare pe drumul dezrobirii spirituale a poporului rumun dar trebuie continuat cu: - accesul liber la tăblițele de plumb aflate la Institutul de Arheologie din București, cele de la mănăstirea Sinaia și alte dovezi arheologice cu scriere getică din țară. - analizarea arheologică și spirituală a urmelor lăsate de neamurile noastre care s-au răzlețit în cele patru zări. - efectuarea de copii sau fotografii după tăblițele de plumb descoperite în Bulgaria, Anglia(Salisbury), tăblițele sacre din aur ale orficilor și cele de plumb care au circulat în secolele ll-lV al erei creștine, în imperiul roman fiind considerate cu puteri magice și care sînt în număr important prin muzeele Europei. - cumpărarea sau copierea electronică a celor 20 de cărți despre eseni scrise de românul maghiarizat Edmont Bordeaux-Szekeley și The Origin of Christianity precum și altora legate de istoria noastră vechi și traducerea lor în limba română pentru a se putea reconstitui vechea cultura strămoșească. - scrierea adevăratei istorii a ținuturilor noastre și a poporului mioritic începînd cu mileniul Vl î.e.n. pînă la descălecarea voievozilor și formarea statelor feudale românești. Asemenea muncă poate fi făcută numai de oameni care nu au prejudecăți, sînt sinceri cu sine și curajoși, fiind plini de generozitate. |
|
Postat pe: 5 Noiembrie 2010, ora 00:57
Daaaaaaaa,Daaaaaaaaaaaaaa,Adevarat.
|
Postat pe: 5 Noiembrie 2010, ora 01:04
De la: viostup, la data 2010-11-04 20:12:48Stiut este ca atunci cand nu avem ARGUMENTE, recurgem la un comportament brutal,injuraturi,jigniri . Placile originale au fost din aur ,dar ,acelea originale din aur au fost vandute si s-a construit din banii ,de pe ele paremise un palat pentru coroana romaniei ,ele au fost copiate din plumb si din acestea au fost furate si vandute ,se gasesc si in America ,bulgaria si alte tari. |
|
|
|

istorie si se simt mai inteligenti si mai culti atunci cand ii citesc aberatiile.
Intrebati,intrecati,caci oricum........ nu o sa aflati