Info
x
O tara ce nu-si cunoaste istoria si nu invata din ea nu are viitor.
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 16:28
De la: Copilasa, la data 2010-05-12 16:24:59De la: Nr4, la data 2010-05-12 15:37:58De la: REGATZEANUL, la data 2010-05-12 02:08:54CITAT DE SI DIN copilasa Aia autonomie maghiara .................blameaza Romania Raporteaza abuz de limbaj |
|
tomi 34 mesaje Membru din: 27/08/2008 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 16:38
1001 leacuri pentru 101 de boli. Poti si tu sa deprinzi arta autovindecarii... Vrei sa stii mai multe? ...Vei afla pe www.cartinaturiste.ro
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Nr4 134 mesaje Membru din: 4/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 17:04
De la: Copilasa, la data 2010-05-12 16:24:59De la: Nr4, la data 2010-05-12 15:37:58De la: REGATZEANUL, la data 2010-05-12 02:08:54CITAT DE SI DIN copilasa sincer, ar fi cam greu sa enumar toate datele precise.. m-am uitat un pic pe istoria romaniei in date si e cam groasa sa o trec aici.. cine vrea sa o studieze chiar il rog.. ar afla de acolo lucruri pe care nu le avem in manualul de istorie..Cum ar fi ca noi romanii: 1.am ridicat tradarea la rang de politica de stat/ de la burebista incoace, desi nu existau inca romani pe atunci) nu a existat conducator/domn important care sa nu fie nevoit sa se lupte cu tradarea..Putinii conducatori buni pe care i-au avut romanii fie au murit sau au fost alungati din cauza tradarilor boierilor romani, fie au fost nevoiti, ca Stefan cel Mare, sa taie la ei ca la buruieni anual.Foarte rar a existat consens in societatea romaneasca, unde fiecare boier mai rasarit avea pretentia ca poate sa domneasca si incerca sa il dea jos pe cel de pe tron.. 2. de asemenea, ploconirea fata de cel mai puternic din vecinii momentului,sau de conducatorul ce parea puternic, sub mentalitatile de tipul: capul plecat sabia nu-l taie sau chestia cu frate cu dracu pana treci puntea. sa mai vorbim de spolierea tarii de faptul ca functia era considerata doar un mod de imbogatire si nu o responsabilitate sociala? de faptul ca putini au fost cei care au ales sa moara pentru tara lor si nu sa plece cu valizele pline? de comportamentul nostru in unele conflicte si de respectarea tratatelor? intr-un documentar facut de straini despre comunismul din romania se punea o intrebare? cum a fost posibil ca, in timp ce in restu lumii rosii intelectualitatea se impotrivea comunismului la noi s-au inregistrat cele mai multe ode si poeme dedicate marelui conducator, fara a fi fortati, doar pentru foloase materiale?ca au fost prea putine voci care sa lupte? Raporteaza abuz de limbaj |
|
adrianno77 21 mesaje Membru din: 14/06/2009 |
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 17:40
dreptate mare mai ales la sfarsit aveti dar de ce sa nu citim istoria tarilor vecine? de ce intreb: vreau sa stim defapt ce scriu si turcii despre luptele noastre cu ei si vreau si polonezi sa stiu ce scriu dsespre luptele cu noi si rusii si maghiarii , sa putem alege din mai multe surse, pt ca noi nu stim adevarul ci doar ce ne invata in scoala alti. si cum la noi se schimba manualele mai des ca si ciorapi , scuze de expresie, nu prea avem de ales. intrebati-va bunicii si o sa auziti o alta istorie crunta dar frumoasa, de ce ? pentru ca reprezinta adevarul, ceva la care sa ne putem raporta, un punct de plecare...
|
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 17:52
De la: 9am074237, la data 2010-05-12 17:40:14dreptate mare mai ales la sfarsit aveti dar de ce sa nu citim istoria tarilor vecine? de ce intreb: vreau sa stim defapt ce scriu si turcii despre luptele noastre cu ei si vreau si polonezi sa stiu ce scriu dsespre luptele cu noi si rusii si maghiarii , sa putem alege din mai multe surse, pt ca noi nu stim adevarul ci doar ce ne invata in scoala alti. si cum la noi se schimba manualele mai des ca si ciorapi , scuze de expresie, nu prea avem de ales. intrebati-va bunicii si o sa auziti o alta istorie crunta dar frumoasa, de ce ? pentru ca reprezinta adevarul, ceva la care sa ne putem raporta, un punct de plecare... ce spun ceilalti despre noi..mai nimic..pentru ca nu le-am pus cu adevarat probleme niciodata.. doar veneau la muls aici Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 17:57
sa incepem. eu in primul rand am un respect de sine pe care il cer si celorlalti drept pt care si tratez cu acelasi respect pe toata lumea. in al doilea rand doamna, pretuiesc notiunea de roman mai mult decat orice pe lume dar vad ca trebuie sa ma repet, pt ca trageti concluzii fara sa cititi pana la capat mesajul meu lafel cum faceti si cu toate cartile de istorie. apoi nu vad de ce credeti ca noi avem dusmani in exterior, sau poate aveti dumneavoastra dar nu trebuie sa o luati in nume de rau pt ca sunt sigur ca e din vina dvs. . pt ca sa ne linistim puteti sa ne spuneti ce functie aveati inainte de 89 si ce rang de partid aveati , si ce functie aveti in prezent? dar daca sunteti angajata la vreun trust media mioritic va rog sa nu mai participati pe forum ca va pierdeti timpul cu acuze si cu improscat venin. cu acelasi respect pe care il aratati celor de pe forum va salut si promitem sa va uitam.
|
florescu_vasile2001_2 326 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 20:53
Domnelor,domnilor,Imi permit sa dau cu parerea desi intuiesc ca voi fi trimis la....Direct in subiect:Intre cele doua razboaie mond,in Romania a fost un partid nationalist care in 1937 a reusit sa castige alegerile parlamentare...In ultimii 15 ani am citit multe documente despre ei,am combinat cu ce auzisem din tinerete si am tras concluzia ca a fost ceva ce trebuia sa fie neaparat la romani.Din pacate interese din afara,combinate cu cei ce colaborau pentru castiguri cu cei din -nauntru i-au eliminat...De atunci ,cei de afara,castigatorii celi de al 2-lea razboi,i-au blasfemiat atat de rau ca cei mai tineri habar n-au despre ei si ce propuneau.Nu fac pledoarie pentru ei ci doar am redat un moment istoric din care vreau sa intelegeti ca nu suntem asa de ....
|
Fosta membra 9am.ro 1191 mesaje Membru din: 6/05/2010 Oras: Vaslui |
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 20:54
ACUM E MOMENTUL SA FACETI CEVA PT.VOI SI COPIII VOSTRI
NU-L RATATI ARUNCATI-I PE TOTI NEMERNICII CARE AU CONDUS SI JEFUIT TARA TIMP DE DOUAZECI DE ANI IN CELE MAI NEGRE SI MIZERABILE INCHISORI,PE EI SI COPIII LOR Raporteaza abuz de limbaj
http://www.youtube.com/watch?v=6hriHT00jYw
RADU_MAMII
EROII NU MOR NICIODATA,NIMIC DIN CE E ROMANESC,NU PIERE
RADU_MAMII------http://www.youtube.com/watch?v=KV86OxVkse4-----RADU_MAMII-
|
|
|
|
|
9am176931 74 mesaje Membru din: 9/12/2009 |
Postat pe: 12 Mai 2010, ora 22:27
Vreti istorie va spun eu ce inseamna pentru mine istorie:Columna lui Traian ,miile de oase ale eroilor cazuti pe pamantul tarii asteia amarate si asuprite de veacuri,zecile de domniitori si voievozi ce te-au facut si te fac sa fii mandru ca esti roman.Din aceasta cauza va spun: Sa iesim toti in strada si sa protestam impotriva guvernului asta care vrea genocid prin infometare si stramosii aia o sa fie mandrii de noi toti.Sa spunem odata toti:Ajunge cu minciuna,cu hotiile si bataia de joc la care am fost supusi .Asta inseamna istorie si putem ramane in carti daca stim sa ne cerem drepturile.Ca sa ne cunoastem istoria trebuie sa ne cunoastem pe noi insine.Sa incetam sa mai fim lasi ,sa ne unim toti si sa-l facem pe Base si gasca lui sa plece unde a intarcat mutu iapa si tiganu carlanu.Sa punem um conducator care sa aiva respect fata de noi toti si un guvern de oameni cinstiti,nu unul de mafioti si mincinosi.
|
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 11:18
De la: 9am176931, la data 2010-05-12 22:27:18Vreti istorie va spun eu ce inseamna pentru mine istorie:Columna lui Traian ,miile de oase ale eroilor cazuti pe pamantul tarii asteia amarate si asuprite de veacuri,zecile de domniitori si voievozi ce te-au facut si te fac sa fii mandru ca esti roman.. as dori sa stiu si eu daca se poate care sunt zecile alea ca eu am tot cautat prin istorie si nu au fost mai mult de 10 cu care sa te mandresti? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 11:23
ro.wikipedia.org/wiki/Lista_domnilor_%C5%A2%C4%83rii_Rom%C3%A2ne...
ro.wikipedia.org/wiki/Lista_domnilor_Moldovei de verificat aici Raporteaza abuz de limbaj |
|
gigilipianu 443 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 15:20
Invatam privind in trecut dar traim privind inainte. Trecutul este lampa care se aseazã la fereastra viitorului pentru a ne zari mai bine drumul pe care trebuie sa pãºim. Bunãoarã dinainte de alegeri vedeam mereu niºte nori negri ameninþãtori asupra românilor, acum dupã aceasta nesãbuitã mãsurã luatã inconºtient de cãtre guvernanþi pricepe toatã lumea (cu excepþia unor orbi din nãscare) cã vine o furtunã cum nu aþi mai vãzut. Vine o furtunã care va dura cel puþin 2 ani ºi în care veþi vedea ce au vãzut ºi bunicii noºtrii în perioada anilor '30 - '48. ªi cu dracul te poþi împãca bine dacã nu-i arãþi crucea dar cu oamenii aceºtia care ne conduc sub nici-o formã cãci nu ai ce le face. Sunt nevindecabili. Norocul lor este cã sunt ca bietele animale. Nu ºtiu cã sunt muritori. Treceti urgent pe aur ºi imobile ca sã puteþi supravieþui.
|
Fosta membra 9am.ro 813 mesaje Membru din: 23/04/2010 |
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 15:25
Eeee, nene Gigi, s-a afumat sticla la lampa!
|
Fosta membra 9am.ro 14 mesaje Membru din: 5/05/2010 |
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 16:58
regãþeanule,
aºa e ai dreptate. problema e de la cine s-o învãþãm pe aia adevãratã cã de minciuni ne-am plictisit ºi de români cu aer de aristocraþi care ne spun c-am fi cumani chiar dacã nu vorbim un dialect turcesc sau ne spun cã fanarioþii ne-au emancipat ºi culturalizat. cînd turcii ne-au luat copiii ca tribut ºi aurul ca taxe. adevãratã culturã. cred cã ºti despre cine vorbesc, iar dacã nu încearcã tu sã ne dai exemple mai bune. Raporteaza abuz de limbaj |
|
teodorescu_ancaioana 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 19:36
De la: REGATZEANUL, la data 2010-05-06 03:01:01E O TEMA MAI FILOSOFICA POATE,INSA GINDIND LA SITUATIA TARII NOASTRE LA BLOCAJUL NOSTRU MENTAL NU POT SA CONSTAT DECIT CA ORBECAIM SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT IN BEZNA ARUNCATA ASUPRA NOASTRA DE POGROMUL COMUNIST,OARE VOM TRAI ZIUA CIND VOM PUTEA SPUNE CA TARA ASTA E INTRADEVAR A COPIILOR COPIILOR NOSTRI???? Eu imi apar saracia si nevoile si neamul... Aplicam toti aceast vers celebru. Nevoi avem, saraci suntem, dar le aparam cu toata prostia noastra Raporteaza abuz de limbaj |
|
liv_xxxx 66 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 19:41
IMI PERMIT SA VA CONTRAZIC !
Din pacate cred ca ati omis a citi ISTORIA COMUNISMULUI. Ei bine furturile, subjugarea poporului la foame, saracie si subjugare este o teorie a comunismului. Acesti oameni care "sug sangele poporului" prin minciuna, demagogie si abuz sunt stringuri vizibile ale comunismului. Gastile comuniste s-au refacut periodic si se refac indiferent de culoarea politica. Noi le-am permis asta. .......... Mi-e pur si simplu greata sa scriu despre asta.............. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 20:28
imi permit d-le liv sa va dau dreptate dar sa nu uitam ca defapt suntem tot pe aceeasi lungime de unda ca si inainte de 89. ceva imi scapa... au trecut 20 de ani si cei ce erau la putere atunci sunt o parte morti o parte guverneaza dar cel mai rau este ca vin din urma si alti ca ei si care nu ar trebui sa gandeasca asa. vorbesc despre asa zisi patroni care se baga in politica pentru o functie care sa ii aduca foloase si nu pentru o anumita ideologie. apoi in parlament in organizatiile judetene nu se hotareste si nu se iau decizii decat pe ordin de partid. adica daca o lege e buna nu poate fi votata de catre cineva chiar daca e constient ca e buna decat daca primeste ordin.... exact ca si la comunisti. nu dati vina pe basescu sau pe alti ci pe modul de a face legi in romania. sper sa nu trebuiasca sa asteptam inca 20 ani ca sa fim siguri ca nu mai sunt comunisti. mie groaza sa spun dar vom avea o tara condusa de cei cu bani pentru a face bani, si pentru a mulge bani de la popor. nu trebuie sa ajungem in fata guvernului pentru a ne face auziti, protestati in fata primariei de unde va aflati uzati media si internetul si asta poate fi un inceput.
|
dana01 24 mesaje Membru din: 25/03/2010 |
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 21:57
ptr.Regatzeanul
te citez: DAR CABINETUL CUI A TRIMIS 2 TRENURI PLINE DE MONEZI SI LINGOURI DE AUR AVUTIA BANCII NATIONALE LA MOSCOVA SI NU IN ELVETIA SAU ANGLIA SPRE PASTRARE SI PASTRAT A RAMAS AM LUATO DE LA ZERO NICAIERI IN LUME NU SA MAI INTIMPLAT ASA CEVA prietene regatzean ia uita-te si tu un pic pe harta si vezi care era situatia militaro-politica la momentul expediarii tezaurului si o sa vezi ca indrugi palavre. daca nu stii iti spun eu. pe uscat: la nord-vest Imperiul habsbugic = dusman. la sud-vest Bulgaria = dusman. pe mare: la sud Turcia = dusman.... Romania infrinta, din cauza incompetentei obisnuite, se afla in situatia: tezaur prada de razboi sau vremelnic la aliatii rusi ?!? spune tu cum la 1916 putea ajunge tezaurul in Anglia sau Elvetia la adapost.... mult spor la studiul istoriei.....
|
dana01 24 mesaje Membru din: 25/03/2010 |
Postat pe: 13 Mai 2010, ora 23:04
ptr. teodorescu_ancaioana
daca esti atit de subtila incit sa rupi din context un vers foarte inspirat, de altfel, poti ramine linistita la parerea asta..... "saracia" nu cred ca are in vedere aici saracia in sensul strict al cuvintului ci diferenta de mijloace dintre o tara mica si un imperiu. intre omul obisnuit si un mogul al finantelor, petrolului, etc. totul pe ideea: bai frate ai un imperiu, ai cucerit tot ce ai vrut. acum ce mai vrei si de la mine. lasa-ma sa traiesc in pace. acesta este un argument cit se poate de valabil. a fost invocat si este invocat de toate natiunile mici. si cu atit mai valabil invocat de M.cel Batrin, un principe intr-o tara si mica si prost pozitionata.... in nici un caz nu este vorba de glorificarea saraciei si a nevoilor (materiale) in sensul termenului de dictionar. dar ptr.a intelege lucrurile astea e nevoie de un minimum de cultura generala ce nu se dobindeste in Bamboo-ul local. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am175157 89 mesaje Membru din: 30/11/2009 |
Postat pe: 14 Mai 2010, ora 09:05
degeaba domnilor! acesti politicieni se cred asa de importanti incit ei cred ca istoria se incepe si se termina cu ei! dar vai de capul lor saracii de oameni fara minte.
|
miki_neata 106 mesaje Membru din: 14/05/2010 |
Postat pe: 14 Mai 2010, ora 13:04
De la: REGATZEANUL, la data 2010-05-06 03:01:01E O TEMA MAI FILOSOFICA POATE,INSA GINDIND LA SITUATIA TARII NOASTRE LA BLOCAJUL NOSTRU MENTAL NU POT SA CONSTAT DECIT CA ORBECAIM SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT IN BEZNA ARUNCATA ASUPRA NOASTRA DE POGROMUL COMUNIST,OARE VOM TRAI ZIUA CIND VOM PUTEA SPUNE CA TARA ASTA E INTRADEVAR A COPIILOR COPIILOR NOSTRI???? Cred ca mai degraba poporul ,ce nu-si cunoaste tara si istoria nu are niciun viitor !
|
9am134815 44 mesaje Membru din: 14/09/2009 |
Postat pe: 14 Mai 2010, ora 14:36
Da buna tema de discutii!!!.Poporul Roman a avut conducerea centrala,generala a tarii formata din domnitor si sfatul domnesc,iar condurea locala ,in teritoriu formata din primarii ce aveau un primar,un secretar,un perceptor(jumulete),un tobosar,atat si nimic mai mult.Cine a venit cu presedentie,guvern,parlament au fost niste cretini si asta inainte de bolsevizare,pe vremea germanizarii,frantuzarii,americanizarii,...S-a bagat Romania intr-o birocratie din care nu va mai iesi vreodata..Am luat modelul occidental de economie dupa 89,uite unde am ajuns,in america e si mai rau!Asta am vrut, asta am gasit sa traim americaneste,nemteste,frantuzeste,englezeste,..sa traim bine!!!
Ah!! ce bine traim si o sa fie si mai bine cand vei munci numai voluntar.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 46 mesaje Membru din: 13/04/2010 |
Postat pe: 14 Mai 2010, ora 19:49
"Sunt de acord cu aprecierea :
"ALTII SINT NATIONALISTI DE AIA IES DIN CRIZA SI O DUC BINE LA NOI NU EXISTA CULTUL ACESTA,PACAT AR TREBUI SCOASA RELIGIA CE SI ASA NU E A NOASTRA TOT DE IMPRUMUT SI SA SE PREDEA NATIONALISMUL." Într-adevar, NATIONALISMUL, adica IDENTITATEA, DEMNITATEA, RESPECTUL FATA DE SINE al natiunii, ar trebui predat în scoli, învatat in familie, explicat în mass-media. TOATE STATELE COODENTALE SUNT ULTRA-NATIONALISTE in fapt, indiferent ce afirma sau praful "democratic" si "lectiile de buna-purtare" date altora. Întrebati-i pe milioanele de români care traiesc in Occident ce "egalitar" si "democratic" sunt tratati. Fara NATIONALISM o natie nu poate supravietui. Întrebati-i pe occidentali, ei fac asa de totdeauna, ba mai mult, încearca sa-si impuna suprematia si celorlalti. ¨ În ceea ce priveste al doilea respondent la acest mesaj, care arunca cu "gunoi" in istoria româneasca, cum ca ar fi facuta din "lasi si tradatori", ati putea sa ne dati exemple PRECISE din istoria româneasca si straina, la aceeasi epoca,, pentru acelasi gen de situatie, întrucât istoria noastra ar fi mai rea de cât a altora ??!!! Pe ce va bazati în DENIGRAREA istoriei românesti - în afara doar de "ura de sine " pe care se pare ca o resimtiti atât de profund si nemotivat si vreti cu totdinadinsul sa o transmiteti si altora ! Nu vi se pare ca România are destui dusmani în exterior ca sa mai producà si exemplare ca dvs, pline de ura antiromâneasca ?!!!! " _________________________________________________________________________________ Si eu sunt de acord cu cele de mai sus. Dar cred ca trebuie promovat un nationalism inteligent nu gen CVT si PRM. Uitati-va la comunitatile din Romania din prezent si din trecut. Veti observa ca aceste comunitati sunt nationaliste la noi in tara. Ce inseamna asta ? Isi apara interesele cat pot. Isi apara cultura si tot ceea ce le este specific. Se ajuta intre ei, se trag unul pe altul, se favorizeaza cat pot si daca cumva spui ceva de aceste comunitati imediat se afla la Washington si la Bruxelles si esti acuzat ca faci discriminare rasiala sau de etnie. Pe cand comunitatile romanesti din diaspora-acolo unde se formeaza daca se formeaza-sunt pasive atunci cand unii romani sunt real discriminati chiar in UE. Suntem de acord ca daca nu ne cunoastem istoria riscam sa o repetam. Nu este vorba de repetarea momentelor luminoase si glorioase ci de cele in care comportamentul nostru ca natiune nu a fost unul fericit si urmare caruia am avut de tras toti si mult timp. Ma refer la epoca fanariota si la cel de al doilea razboi mondial. Ma aflam intr-o vara la mare la parintii mei in Constanta. O vecina de-a mamei cazase o pereche, sot si sotie din RDG. Stand in aceiasi curte, bineinteles ca am intrat in vorba unii cu altii in limba franceza pe care o cunosteam noi,barbatii. Sotia neamtului a avut un frate in marina germana si care se afla in vara lui 1944 in port la Constanta. Dupa actul de la 23 august, vasele germane au fost dezarmate si li s-a permis sa plece din port. Dupa ce au iesit din rada portului, toate gurile de foc ale bateriilor de coasta au deschis foc si au scufundat vasele nemtesti impreuna cu echipajele lor. Cei care s-au salvat inotand au fost facuti prizonieri. Peste ani acestia au ajuns inapoi in Germania si au povestit ce s-a intamplat atunci. Asa a aflat si doamna din RDG de ce fratele ei nu s-a mai intors din razboi. Intrebarea pe care doamna din RDG mi-a tot repetat-o a fost : De ce au procedat romanii in acest mod si i-au asasinat pe fostii lor aliati ca niste lasi ? Nu am stiut ce sa-i raspund si n-as sti nici acum. Istoria este o stiinta complexa care depinde foarte mult de cine o scrie si cu ce scop e scrisa intr-un anumit mod. Istoria depinde si de momentul in care e scrisa si de perioada la care se refera.Cand este predata in scoli unor elevi ,nu are rost sa despicam firul in patru. La varsta adolescentei elevul nici nu ar intelege si nici nu ar fi interesat de o istorie stufoasa si plina de multe ori de momente picante. Dar nu ar trebui mintiti asa cum am fost eu mintit de istoria aceea groasa scrisa de asa zisul academician Roller la care ma uitam cu ura. Mai tarziu poti citi reviste de specialitate in care autorii pot sa prezinte adevaruri desvoltate conform canoanelor acestei stiinte care este istoria. Reviste precum MAGAZIN ISTORIC au avut si au acest rol de completare a cunostintelor despre istoria noastra si despre istoria universala. Dar pentru a afla adevaruri istorice trebuie ca perioada istorica descrisa sa se fi sedimentat in decursul unui timp necesar, in care istoricii ,pe baza surselor, sa ajunga la concluzii asemanatoare. Revenind la nationalism sa ne aducem aminte de Patrascanu care a spus ca mai intai este roman si apoi comunist. Cati dintre cei plecati din tara si au cetatenii duble ar putea spune ca mai intai sunt romani si apoi spanioli sau englezi, de exemplu ? Cred ca nici unul. Cum ajung in afara, isi schimba numele, isi boteaza copiii cu nume neromanesti si tin ascuns faptul ca sunt romani. Si nici macar nu le e rusine. Avem nevoie pentru generatiile urmatoare de o istorie care sa elogieze exemplele pozitive care trebuie sa devina modele. Exemplele negative sa fie tratate si analizate in revistele de specialitate si nu in cartile de istorie ale unor copii. Am fost in afara in multe tari, am venit in contact cu oameni din Europa ,Asia ,Africa si America. Poporul Roman nu este cu nimic inferior altor popoare. Dar trebuie sa fie mult mai atent la popoarele vecine lui si la cozile de topor pe care acestia le au in Romania. Facea bine Ceausescu cand ii urmarea pe anumiti straini de cand intrau in tara si pana plecau. Nu toti vin in Romania ca sa faca turism. Sunt mandru ca sunt roman ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
florescu_vasile2001_2 326 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Mai 2010, ora 07:45
"ne-am trezit din hibernare/Si-am strigat cat am putut:/Sus cutare!Jos cutare!/Si cu asta ce-am facut?//Am dorit cu mic cu mare./Si-am luptat cum am stiut,/S-avem noua guvernare/Si cu asta cea-am facut?//Ca mai bine sa ne fie/Ne-a crescut salariul brut/Dar traim in saracie/Si cu asta ce-am facut?//Ia coruptia amploare/Cum nici cand nu s-a vazut/Scoatem totul la vanzare/Si cu asta ce-am facut?//Pentru a castiga o paine/Multi o iau de la-nceput/Ratacesc prin tari straine'/Si cu asta ce-am facut?//Traversam ani gri,cu crize/Leul iar a decazut'/Cresc intruna taxe-accize,/Si cu asta ce-am fac ut?//Totul este ca-nainte,/De belele n-am trecut/Se trag sforile,se minte/Si cu asta ce-am facut?//Se urzesc pe-ascuns vendete/Cum nici cand nu s-a vazut/Tara-i plina de vedete,/Si cu asta ce-am facur?//Pleaca-ai nostri ,vin ai nostri!/E sloganul cunoscut:Iarasi am votat ca prostii/SI CU ASTA CE-AM FACUT ?//"
|
REGATZEANUL 106 mesaje Membru din: 9/10/2009 Oras: Galati |
Postat pe: 16 Mai 2010, ora 00:50
De la: Zenobie, la data 2010-05-13 16:58:31regãþeanule,DA MA SCUZI AI UITAT SABIA LUI STEFAN LA ISTAMBUL,CLOSCA CU PUII DE AUR DIN ODOARELE DACICE LA FRATII ILIESCIENI RUSI,INSA ASTEA SINT FAPTE ATESTATE DIN PUNCT DE VEDERE ISTORIC,URMASII VOR STI UNDE SA INTREBE DE ELE EU MA REFER LA CELE CE MAI AU PUTIN SI INTRA LA CAPITOLUL LEGENDE INTIMPLARILE DIN1989,SAU MAI RAU LA POVESTI NEMURITOARE,DUTE TU SI ALTII SI ZILE RUDELOR CELOR UCISI ATUNCI FARA ROST SA NU MAI PLINGA CA A FOST DREPT ASA SA MOARA CA CAINII SI CRIMINALII SA FIE ACOPERITI SI CA IDENTITATE SI CU LAURI ,IN TIMP CE VOI VA DUCETI LA ZIUA BUNICUTEI CRIMINALE SI AI URATI VIATA LUNGA LINGINDUI MINUTELE STAFIDITE,PAI CUM POATE UN OM RATIONAL SA ACCEPTE,AMERICANII SI AZI INCA CAUTA DOVEZI SI MARTURII IN LEGATURA CU ASASINAREA LUI JFK,EVREII SI AZI CAUTA CALAII NAZISTI SI CISTIGA PROCESE DE DESPAGUBIRI,IAR NOI OFERIM CASA PENSIE CA FOST SEF DE STAT PAZA LIMUZINA...ETC UNUI CRIMINAL . CUM E,ESTE CA SINTEM CEI MAI TARI PE GLOB LA INTELIGENTA
Raporteaza abuz de limbaj
DE LA MINE PENTRU TINE,DACA TOT SARI GARDU CU PRIVIREA MACAR APLICA SI IN OGRADA TA CE VEZI,SI O SA VEZI CE O SA IASA.!
|
|
Postat pe: 16 Mai 2010, ora 01:04
De la: Andrei_Popescu10, la data 2010-05-14 19:49:31"Sunt de acord cu aprecierea :MIA ATRAS ATENTIA PASAJUL CU NAVELE NEMTESTI SCUFUNDATE,E FRAPANTA ASEMANAREA CU SISTEMUL KGB DE ACTIUNE ,DUPA ACELEASI REGULI SA PROCEDAT SI IN 89 UN EXEMPLU A FOST MASACRUL DE LA OTOPENI IN CARE RECRUTI IN CAMIOANE DE TRANSPORT AU FOST MASACRATI,CERINDULISE SA COBOARE DIN CAMIOANE CEI CE MAI TRAIAU SA ARUNCE ARMELE SI CENTURILE SI SA SE INDEPARTEZE DE CAMIOANE IN GENUNCHI DIRECTIA AEROPORT APOI AU FOST MITRALIATI MISELESTE DEZARMATI FIIND,SINCER CUM POATE FI NUMIT OM ILIESCU????????A VRUT PUTEREA CU ORICE PRET
DE LA MINE PENTRU TINE,DACA TOT SARI GARDU CU PRIVIREA MACAR APLICA SI IN OGRADA TA CE VEZI,SI O SA VEZI CE O SA IASA.!
|
|
Postat pe: 16 Mai 2010, ora 01:19
De la: miki_neata, la data 2010-05-14 13:04:14ISTORIA SCRISA SE MAI CUNOASTE CEA NESCRISA LASA SEMNE DE INTREBARE CREEAND MULTA CONFUZIE,CUM SE POATE VEDEA SI PE FORUMURI DE PROFILDe la: REGATZEANUL, la data 2010-05-06 03:01:01E O TEMA MAI FILOSOFICA POATE,INSA GINDIND LA SITUATIA TARII NOASTRE LA BLOCAJUL NOSTRU MENTAL NU POT SA CONSTAT DECIT CA ORBECAIM SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT IN BEZNA ARUNCATA ASUPRA NOASTRA DE POGROMUL COMUNIST,OARE VOM TRAI ZIUA CIND VOM PUTEA SPUNE CA TARA ASTA E INTRADEVAR A COPIILOR COPIILOR NOSTRI????
|
|
Postat pe: 16 Mai 2010, ora 01:27
De la: teodorescu_ancaioana, la data 2010-05-13 19:36:26SARACI CU DUHU SINTEM DE AICI REZULTA SI FAPTUL CA NE APARAM NEVOILE CU TOATA SARACIA MINTII NOASTRE,SI ASTA E BINE ZICE BIBLIA ;.De la: REGATZEANUL, la data 2010-05-06 03:01:01E O TEMA MAI FILOSOFICA POATE,INSA GINDIND LA SITUATIA TARII NOASTRE LA BLOCAJUL NOSTRU MENTAL NU POT SA CONSTAT DECIT CA ORBECAIM SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT IN BEZNA ARUNCATA ASUPRA NOASTRA DE POGROMUL COMUNIST,OARE VOM TRAI ZIUA CIND VOM PUTEA SPUNE CA TARA ASTA E INTRADEVAR A COPIILOR COPIILOR NOSTRI???? FERICE DE CEI SARACI CU DUHU,,,OILE MASA DE MANEVRA
|
|
Fosta membra 9am.ro 8971 mesaje Membru din: 9/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Mai 2010, ora 03:36
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
-Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
|
|
Postat pe: 16 Mai 2010, ora 15:07
De la: dana01, la data 2010-05-13 21:57:18ptr.RegatzeanulDRAGA SI SCUMPA ISTORICIANISTA dana IN PRIMUL RIND MIRCEA CEL BATRIN SARACU L-AI DEGRADAT FACINDUL PRINCIPE I-MI CER EU SCUZE MEMORIEI LUI IN LOCUL TAU SA TE SCUZE;IARTO DOAMNE CA NU STIE CE ZICE NEAVIND DE UNDE,,,,ACUM REVENIND LA OILE NOASTRE NU ALE LU BECALI FUNCTIE PENTRU CARE VAD CA AI FI CALIFICATA,E RECUNOSCUT FAPTIC CA GUVERNUL CONDUS DE BRATIANU A FACUT O GRAVA EROARE TRIMITIND TEZAURUL LUI LENIN SI CA SA TE DOCUMENTEZI I-TI VOI AFISA UN PASAJ SCRIS DE ISTORICI NU PALAVRE DE LA MINE PENTRU TINE CA SA NE TREZIM VORBIND. TEMA DE CASA:Evacuarea tezaurului in URSS In decembrie 1916, situatia era atat de tragica incat s-a pus problema evacuarii tezaurului Bancii Nationale in Rusia. Existau alternative: transportul in Anglia, Suedia sau Norvegia, dar I.I.C.Bratianu a considerat ca ar fi fost interpretat ca un act de neincredere fata de marea putere de la rasarit, pe care o considera prietena si careia ii prevestea un viitor stralucit, desi germenii unei revolutii proletare erau de mult vizibili. La 12 decembrie 1916, Consiliul de Ministri "gaseste ca este nevoie sa se puna in siguranta in Rusia tezaurul Bancii Nationale si aproba transportarea lui"; legea va fi votata si apoi promulgata la 24 decembrie. Consiliul care a aprobat transportarea tezaurului in Rusia era format din: Ion I.C. Bratianu, Victor Antonescu, Vintila Bratianu, Al. Constantinescu, M. Perechide, C. I. Istrate, M.G. Cantacuzino, E. Costinescu, I.G.Duca, D. Greceanu, Take Ionescu si Gh. Marzescu. (p.26) VEZI CA LA URMATOAREA ORA DESCHISA CU SUBSEMNATUL SA-TI FACI BINE TEMELE CA DE NU VOI FI NEVOIT SA TE LAS PE VARA.
|
|
|
|