back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

O tara ce nu-si cunoaste istoria si nu invata din ea nu are viitor.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:

REGATZEANUL

106 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 6 Mai 2010, ora 03:01

E O TEMA MAI FILOSOFICA POATE,INSA GINDIND LA SITUATIA TARII NOASTRE LA BLOCAJUL NOSTRU MENTAL NU POT SA CONSTAT DECIT CA ORBECAIM SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT IN BEZNA ARUNCATA ASUPRA NOASTRA DE POGROMUL COMUNIST,OARE VOM TRAI ZIUA CIND VOM PUTEA SPUNE CA TARA ASTA E INTRADEVAR A COPIILOR COPIILOR NOSTRI????

Raporteaza abuz de limbaj
DE LA MINE PENTRU TINE,DACA TOT SARI GARDU CU PRIVIREA MACAR APLICA SI IN OGRADA TA CE VEZI,SI O SA VEZI CE O SA IASA.!
CIPRIOTU

1445 mesaje
Oras: Odorheiul Secuiesc

Postat pe: 7 Mai 2010, ora 01:08

Care tara nu isi cunoaste istoria?poate acum dupa 90 tineretul nascut dupa lovitura de stat data de IANKEI ,CU AJUTORUL COZILOR DE TOPOR SI A SPIONILOR LOR INTRODUSI ACUM IN CELE MAI NALTE FUNCTII IN STRUCTURILE DE CONDUCERE SI OPRIMARE ALE BANTUSTANULUI NUMIT ROMANIA.

9am134815

44 mesaje
Postat pe: 7 Mai 2010, ora 04:10

Stimatilor,vedeti ca a infiintat BASILA un IMM care se ocupa de istoria tarii iar in secondo cu trafic de fiinte vii si arme albe,vanzari arme la somalezi.Auzi ca daca ne angajam acolo,plateste bine,mai prindem si serpi,broaste testoase,caini vagabonzi pentru restaurantul lui trecut pe numele lui fratisu!!

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Mai 2010, ora 06:18

Totim avem viitorul in fata....vorba unuia de pe aici.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Rosalie

225 mesaje
Postat pe: 7 Mai 2010, ora 12:34

De la: REGATZEANUL, la data 2010-05-06 03:01:01E O TEMA MAI FILOSOFICA POATE,INSA GINDIND LA SITUATIA TARII NOASTRE LA BLOCAJUL NOSTRU MENTAL NU POT SA CONSTAT DECIT CA ORBECAIM SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT IN BEZNA ARUNCATA ASUPRA NOASTRA DE POGROMUL COMUNIST,OARE VOM TRAI ZIUA CIND VOM PUTEA SPUNE CA TARA ASTA E INTRADEVAR A COPIILOR COPIILOR NOSTRI????

Eu stiam ca zicala e cam asa " O tara care nu isi cunoaste istoria, este sortita sa o repete"...
Oricum Romania in momentul de fata nici nu invata, nici nu repeta...se vaicareste fara sa faca nimic si asteapta....nu stiu ce anume ...

williamproton

5 mesaje

Postat pe: 7 Mai 2010, ora 14:25

IN PRIMUL RAND ISTORIA TREBUIE SCRISA CORECT! si nu falsificata!-DIN EA PUTEM SA INVATAM MULTE!
SA NU UITAM CE A SPUS NAPOLEON BONAPARTE! LA SFARSITUL VIETII!
FIIND UN OM CARE CITISE SI INVATASE MULT DIN ISTORIE! MULTE DIN VICTORIILE LUI SE DATORESC CULTURII SALE! citise un nr imprsionant de carti istorice -despre Cesar ,filosofia antica etc!
EL A DECLARAT : NU STIU CU NIMIC MAI MULT DECAT CE STIAM LA INCEPUT ( DUPA TERMINAREA STUDIILOR! )
ENGLEZII AU SOCOTIT ACEASTA DECLARATIE DREPT AROGANTA!
DECI ATENTIE CINE CUNOASTE BINE ISTORIA E UN OM CULT SIARE NUMAI DE CASTIGAT
W.POPESCU

dana01

24 mesaje
Postat pe: 7 Mai 2010, ora 19:19

Pai de ex. sa incepem cu ce s-a intimplat cu Romania in '29-'33. Si despre quasi-falimentul de dupa primul razboi mondial. Este o similitudine frapanta cu ce se intimpla incepind cu anul trecut. Cine este curios poate citi cu "mare voiosie" despre cum s-a devalorizat moneda, despre cum Ro. s-a imprumutat intr-o nebunie ptr.ca numeroase guverne devalizasera finantele tarii, despre curbe de sacrificiu, despre neplata salariilor catre functionarii publici si profesorii din mediul rural. si toate asezonate cu demagogia cea mai nenorocita si coruptia cea mai aspra din Europa.
Va rog nu incepeti sa ma injurati ptr.ca aduc atingere perioadei istorice favorite a "oamenilor subtiri" ce spun ca a fost extraodinar, ca a curs lapte si miere, etc.
p.s. rindurile de mai sus nu se vor o punere la zid a lui Boc&Basescu. din nefericire trag ponoasele unor guvernari care de care mai dezatruoase. ca asa e in tarasenia asta cu macro-economia: strici azi, miine si se vede de abia peste un timp..... daca mai faci si imprumuturi ptr.a sustine o falsa imagine de prosperitate, asa cum a facut Grecia 40 ani, o sa traga aia care o sa fie la putere atunci cind inevitabila criza o sa apara
mult noroc la studiul istoriei nationale.....

REGATZEANUL

106 mesaje

Postat pe: 8 Mai 2010, ora 02:09

NORMAL ,TOT CE CITISE IN MATERIE DE STRATEGIE MILITARA DE LA ALEXANDRU MACEDON PINA LA EL RESPECTIV RAZBOIUL CONVENTIONAL IN SINE LA TRANSPUS SI EL IN PRACTICA,AVIND IN FINAL REVELATIA,NIRVANA CA A AJUNS IN PUNCTUL DE PLECARE CE E FRUSTRANT PENTRU UN OM CUM A FOST NAPOLEON,SA VREI SA FACI CEVA UN BINE UMANITATII SI EA SA SE INTOARCA INAPOI IN MOCIRLA MEDIOCRITATII...

DE LA MINE PENTRU TINE,DACA TOT SARI GARDU CU PRIVIREA MACAR APLICA SI IN OGRADA TA CE VEZI,SI O SA VEZI CE O SA IASA.!
REGATZEANUL

106 mesaje

Postat pe: 8 Mai 2010, ora 02:29

CU VENIREA COMUNISMULUI BOLSEVIC LA NOI PRACTIC SA INCEPUT CU UN SISTEM DE SPALARE A CREIERELOR NOASTRE ,DE AIA CRED CA MENTALITATEA NOASTRA ZACE PE UNDEVA PRIN SIBERIA,ORICAT AM VREA ABIA PESTE CEL PUTIN O GENERATIE SE VA RECUPERA CEVA,VOM SIMTI O SCHIMBARE PALPABILA,ASTA E ORI RAZI TOT CUM AU FACUT RUSII SI AI MENTALITATE NOUA ORI ASTEPTI SEDIMENTAREA SI MERSUL FIRESC AL VIETII CE DUPA O GENERATIE POATE DA ROADE.

adrianno77

21 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2010, ora 12:00

in primul rand nu ce este scris in cartile de istorie e adevarat, apoi noi defapt cum sa nu repetam istoria cand altceva nu stim sa facem? de exemplu burebista cum a murit? decebal de ce a fost tradat? mihai viteazul de ce a facut scoala la istanbul? la fel ca multi alti... stefan cel mare de ce omora beat proprii soldati si a avut copii din flori nenumarati? pentru ca asa suntem noi, si lasi si tradatori si hoti. de ce a trebuit sa vina o familie regala straina ca romania sa cunoasca poate cea mai mare crestere economica din istorie? de ce nu am putut lupta pentru o cauza pana la capat si ne-am aluturat celui puternic si celor cu bani tot timpul? asta suntem, credem in cauza altora pana cand apare altcineva mai puternic si mai influent. la fel ca si andreea marin care a donat bani copiiilor din africa dar ai nostri mor de foame apoi la campania cu papucii in desert s-au donat masini pt. transport scolar africanilor cand copiii nostri merg km intregi pe jos la scoala. ne visam mereu ceea ce nu suntem si ne dorim sa fim ceea ce nu putem fi. in goana noastra de rating distrugem si ce a mai ramas din romania, din istorie si din viitotul ei. mai vreti raspunsuri? va mai dau daca credeti ca putem schimba ceva cu forum scrise pe net dar niciodata spuse la o demonstratie anticoruptie sau anti guvern. ati votat referendumul cu reducerea nr. de persoane din parlament dar nu se shimba nimic, de ce ? ..... pt. ca noi nu facem nimic.

9am173376

112 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2010, ora 12:02

De la: williamproton, la data 2010-05-07 14:25:28IN PRIMUL RAND ISTORIA TREBUIE SCRISA CORECT! si nu falsificata!-DIN EA PUTEM SA INVATAM MULTE!
SA NU UITAM CE A SPUS NAPOLEON BONAPARTE! LA SFARSITUL VIETII!
FIIND UN OM CARE CITISE SI INVATASE MULT DIN ISTORIE! MULTE DIN VICTORIILE LUI SE DATORESC CULTURII SALE! citise un nr imprsionant de carti istorice -despre Cesar ,filosofia antica etc!
EL A DECLARAT : NU STIU CU NIMIC MAI MULT DECAT CE STIAM LA INCEPUT ( DUPA TERMINAREA STUDIILOR! )
ENGLEZII AU SOCOTIT ACEASTA DECLARATIE DREPT AROGANTA!
DECI ATENTIE CINE CUNOASTE BINE ISTORIA E UN OM CULT SIARE NUMAI DE CASTIGAT
W.POPESCU

9am173376

112 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2010, ora 12:19

Despre ce tara vorbim? de unde atata istorie?toti cae au venit dupa 1940 au scris itoria asa cum au vrut si numai in interesul clasei politice din care faceau parte. dupa 1989 despre ce istorie sa vorbim,daca nici astazi nu stim ce a fost atunci,revolutie sau lovitura de stat? Iliescu este bine mersi.Basescu cel mai mare anticomunist ,fara dosare de securitate,este mare dictator.am acceptat ca istoria Romaniei sa fie terfelita de toti neavenitii si popoare ocupante sau iredentiste si atuncea de la cine sa cerem sa scrie istoria corecta? poate Boc,care nu mai tine minte nici ce-a scris in cartile lui de drept.
poate se va gasi cineva,vreodata,cand va fi mai multa libertate,sa caute in arhivele statului,asa cum se face acuma cu arhivele URSS,sa deschida dosarele secretizate de Basescu & Co etc.

9am176931

74 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2010, ora 19:05

Ce sa cunoastem?Istoria!!!!!!!!!!!!!!!.Pai de ce sa o m-ai cunoastem daca suntem niste lasi fara de margini.Pai stramosii aia saracii s-ar minuna de cat de prosti suntem acum ca stam si rabdam sa-si bata joc de noi guvernu si aia de bani gata.Trebuia de mult sa le luam gatu la toti ,ce Grecia mai ceva ca acolo.Trebuia executati toti rapid si fara judecata.Hotii si smecherasii sa dispara din tara asta si dupa aia vorbim de Istorie.Tara si poporul moare de foame si ei isi cumpara masini se lux si case in tara si in afara ei.Sa le dam foc la tot si dupa aia vom intra in istorie ca ,eroi ai patriei.Sa facem ce a facut Vlad Tepes cu hotii si sa-i tragem pe roata pe toti vanzatorii de neam si tara.

9am176931

74 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2010, ora 19:12

Stai putin: Boc se va duce sa-si ia doctoratul la Manhatan.Dar eu il sfatuiesc sa isi aleaga ca tema apocalipsa poporului roman ca se potriveste de minune la ce face el in tara asta.

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 9 Mai 2010, ora 18:50

nu stiu dar...io vad ca tara asta e plina de masini streine care nu apartin politicienilor....si io stau si ma intreb ce face lumea asta ...de unde au avut banii ca sa si le achizitioneze...si daca le/au luat in rate...cum de au fost creditati...ca daca te duci la banca sa iti facu un credit ti se cere si pe ma/sa si pe tas/su de hartii si dovezi ca ai salariu si nu e mic ca ai cu ce trai ...ti se calculeaza daca ai sau nu de unde plati ratele.,...si nu e sigur ca se aproba!!
....daca intrebi proprietarii masinilor or sa raspunda ca au muncit si muncesc pentru ele....or sa indruge o gramada de povesti cu plecatu in afara tarii sau cine stie ce!!!
....cand vorbim de masini streine nu vad influenta istoriei....dar cand in istoria tarii asteia au fost atatia proprietari de masini streine si deci luxoase?????

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 10 Mai 2010, ora 08:55

ce vreau eu sa zic e ca...proprietarii aia de masini streine nu si le/au luat pe desfacutul in 4 al firului istoriei ...iar voi nu indrugati decat prostii...si nu comentati deloc ce trebuie!!!!....
...generatiilor viitoare nu or sa le trebuiasca stiutul istoriei...or sa le trebuiasca ce le/a trebuit si generatiilor anterioare lor....adica masini si case...bani si tehnologie!!!....despre asta vad ca nu vorbeste nimeni nimic!!!

REGATZEANUL

106 mesaje

Postat pe: 10 Mai 2010, ora 12:27

da in viziunea ta masini straine ,INSA SE VEDE CLAR CA NU AI FOST DELOC PLECAT INAFARA GRANITELOR ROMANIEI MARI SI TE FRAPEAZA CELE MASINI STRAINE CU NUMERE STRAINE,TIN SA-TI PRECIZEZ FAPTUL CA IN TARILE CIVILIZATE LUMEA SE PISA PE ELE NU REPREZINTA MAI NIMIC SINT EXACT CUM E PENTRU TINE TOHANU DE LA BASCA,TELECOLORUL DIN DORMITOR REPREZINTA DOAR BUNURI DE CONSUM NU INVESTITII,IAR FAPTUL CA ACU LE VEZI MAI MULT CA ORICIND PE STRAZILE PATRIEI SE DATOREAZA CRIZEI ROMANII CE MUNCEAU AFARA SI TINEAU TARA ASTA NENOROCITA AU RAMAS PE DRUMURI DOAR CU CASCARABETA CA ACOLO O CHIRIE MEDIE E500 EURO BANI PE CARE TU GREU AI SI PRONUNTI,ASA CA BAGA LA CAP AIA DE NEVOIE SINT ACASA CU MASINI BENGOASE FINDCA AFARA E INTERZIS SI SA DORMI IN MASINA IN SPATIU PUBLIC RAMII FARA EA TI-O SECHESTREAZA,DECI NU M-AI ARUNCATI CU GUNOI IN CEI CE MACAR AU TINUT TARA ASTA PE LINIA DE PLUTIRE IN TIMP CE VOI SINTETI EXPERTI IN POLITICA MACROECONOMICA FACUTA LA LOC CALDUT IN DOSUL CAZANELULUI DE TUICULITA DE PUFOAICA,STATI STRIMB SI JUDECATI DREPT CA ALTFEL O SA LASATI MOSTENIRE COPIILOR CUM SE FABRICA TUICULITA SI SE MIRUIESTE MINDRULITA....

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2010, ora 12:39

De la: nastasemihail, la data 2010-05-07 06:18:20Totim avem viitorul in fata....vorba unuia de pe aici.

Dar nu vedem luminita de la capatul tunelului

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2010, ora 12:50

De la: 9am187115, la data 2010-05-06 05:31:17
De la: REGATZEANUL, la data 2010-05-06 03:01:01E O TEMA MAI FILOSOFICA POATE,INSA GINDIND LA SITUATIA TARII NOASTRE LA BLOCAJUL NOSTRU MENTAL NU POT SA CONSTAT DECIT CA ORBECAIM SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT IN BEZNA ARUNCATA ASUPRA NOASTRA DE POGROMUL COMUNIST,OARE VOM TRAI ZIUA CIND VOM PUTEA SPUNE CA TARA ASTA E INTRADEVAR A COPIILOR COPIILOR NOSTRI????

Romanului ? istorie ? O repeta mereu !

Fosta membra 9am.ro

6 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2010, ora 15:05

Credeam ca nu vrea nimeni sa vada realitatea..................

dana01

24 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2010, ora 15:44

credeam ca vorbim despre istoria Romaniei si despre cum se repeta ea, sau cum sa nu o repetam....
dar vad ca....

Copilasa

80 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Mai 2010, ora 17:22

De la: 9am074237, la data 2010-05-08 12:00:56in primul rand nu ce este scris in cartile de istorie e adevarat, apoi noi defapt cum sa nu repetam istoria cand altceva nu stim sa facem? de exemplu burebista cum a murit? decebal de ce a fost tradat? mihai viteazul de ce a facut scoala la istanbul? la fel ca multi alti... stefan cel mare de ce omora beat proprii soldati si a avut copii din flori nenumarati? pentru ca asa suntem noi, si lasi si tradatori si hoti. de ce a trebuit sa vina o familie regala straina ca romania sa cunoasca poate cea mai mare crestere economica din istorie? de ce nu am putut lupta pentru o cauza pana la capat si ne-am aluturat celui puternic si celor cu bani tot timpul? asta suntem, credem in cauza altora pana cand apare altcineva mai puternic si mai influent. la fel ca si andreea marin care a donat bani copiiilor din africa dar ai nostri mor de foame apoi la campania cu papucii in desert s-au donat masini pt. transport scolar africanilor cand copiii nostri merg km intregi pe jos la scoala. ne visam mereu ceea ce nu suntem si ne dorim sa fim ceea ce nu putem fi. in goana noastra de rating distrugem si ce a mai ramas din romania, din istorie si din viitotul ei. mai vreti raspunsuri? va mai dau daca credeti ca putem schimba ceva cu forum scrise pe net dar niciodata spuse la o demonstratie anticoruptie sau anti guvern. ati votat referendumul cu reducerea nr. de persoane din parlament dar nu se shimba nimic, de ce ? ..... pt. ca noi nu facem nimic.

Acest mod de a descrie istoria si personalitatea propriului neam mi se pare nu numai ANTI-ROMÂNESC dar si cinic. Fragmentele de mai sus sunt "bucati alese" special pt a dovedi o anumita teorie, nu au nimic de-a face cu istoria româneasca.
Care cum are o RÂCA sau o SILA pe ceva sau cineva, se "ia" de istoria stramoseasca. Încetati sa mai aruncati cu noroi in neamul vostru, în istoria voastra, în tara voastra. Nu numai ca este PROFUND IMORAL, dar VA TAIATI ORICE SANSA DE REABILITARE A IMAGINII, A VIETII REALE !!!!

UN POPOR CARE NU CREDE IN ISTORIA SI ÏN DEMNITATEA LUI NU ARE NIC O SANSA DE REUSITA!!

Daca vreti istorie adevarata, cititi nume celebre ale istoriei : IORGA, GIURASCU, etc., etc. - nu de-alde de doi bani , care scriu astazi tot ce le trece prin scafârlie, numai în functie de interesele personale.

Toate popoarele lumii au avut si au probleme, de toate tipurile. Nu exista nimeni perfect, felul in care se lauda unii si dau altora lectii de buna purtare este o nemernicie. A cunoaste istoria sa înseaman a cunaoste inainte de orice istoria altora.

Lectia cea mai importanta a istoriei se învârte in jurul notiunii de RESPECT (al teritoriilor, legilor, acordurilor, oamenilor, etc.). Dar la asta cred ca au lipsit cam multi.

Sandel

271 mesaje

Postat pe: 10 Mai 2010, ora 19:06

in 1929 a fost primul crah bursier, efecte devastatoare, somaj, sinucideri, jale etc. in 1987 si 2000 au mai fost crahuri, insa niciunul cu efectele celui din 29, deoarece expertii stiau ce sa faca. Bine criza recenta a putut fi trecuta in unele tari datorita experientei si invatamintelor din trecut. pt 038113 sau cum o fi, eu sunt la facultate si am si masina straina datorita banilor din afara (daca ma vei intreba cum am obtinutiti spun, cu greu, tot prin credite, la fel m-am lovit de conditii de garantii, salariu etc, insa am stiut cum sa le fentez si am reusit). Stii tu ce insemnatate are ziua de 24 ianuarie? 9 mai? 10 mai? 23 august? 1 decembrie? 31 decembrie? 22-25 decembrie? Cum te poti numi roman daca nu stii de la ce-ti vine numele? cum te poti numi roman daca nu stii datorita cui traiesti si nu ai pe buletin cetatean turc, rus, german?
si ca sa ma minunez de cine nu cunoaste greselile trecutului risca sa le repete, vad ca au gresit cu impozitul fofetar, insa tot continua cu prostii si mai mari. si n-a trecut decat un an

Regret ca traiesc in Romania
Fosta membra 9am.ro

834 mesaje

Postat pe: 10 Mai 2010, ora 19:08

Mai ales ca a parasit pe fratele mai mic si da sperante desarte de aducerea acasa

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2010, ora 19:54

De la: Copilasa, la data 2010-05-10 17:22:36
UN POPOR CARE NU CREDE IN ISTORIA SI ÏN DEMNITATEA LUI NU ARE NIC O SANSA DE REUSITA!!.

Dar ce credeti doamna ,un popor care isi umfla artificial istoria,care o face minunata in orice porcarie de eveniment in care numai minunata nu a fost ,care face din infrangere victorie ,din umilinta glorie si demnitate,care prezinta un popor minunat chiar si acolo unde nu a fost deloc ,are sanse de reusita ?! Se poate sa reusesti PRIN MINCIUNA?! Pentru cat timp si in fata cui ? Nu spun ca suntem un popor mai rau sau mai prost decat altele ,am fost doar mai umiliti decat altele,mai napastuiti prin pozitia geografica,poate mai rabdatori (uneori este calitate ,alteori defect grav) decat alte popoare si mai pasivi. Stim toti ca daca nu era conjunctura internationala de asa natura ,acum inca ii serbam ziua lui Ceausescu din pacate,un exemplu din istoria recenta in care este laudat poporul roman(acel popor care se uita atunci la TV si vorbea incet deoarece poate se intoarcea Ceausescu si ii pedepsea! ) pentru fapte de vitejie care de fapt nu au fost facute decat un numar foarte mic din compatriotii nostri.

Problema este una simpla :TREBUIE SA CONTEZE ADEVARUL IN ISTORIE SAU INTERESELE? (interese care de multe ori nu au legatura cu interesele romanilor -spre exemplu revenirea "dacilor",o problema strict legata de un pseudo-nationalism cretin ).Eu unul cred ca trebuie sa conteze in istorie interesul Romaniei ...dar doar atat timp cat nu incalca prea tare (atat de fragil acest lucru) ADEVARUL. Orice lucru care incalca prea mult ADEVARUL ne va costa candva.

adrianno77

21 mesaje
Postat pe: 10 Mai 2010, ora 20:29

de ce trebuie sa credem mereu ce scriu alti ? istoria din pacate a fost scrisa de oameni ce au fost platiti sa scrie. un prim pas spre a cunoaste istoria e sa citim istoria fiecarei tari vecine noua apoi intrebati batranii ce au prins razboaie si crize si foamete in tara. plecand din tara si plangand la vama la intoarcere nu te face mai roman si nici citind carti scrise de alti care ca si noi si ei si-au spus parerea. eu am ales sa raman si traiesc de azi pe maine dar nu vreau sa ne mintim la nesfarsit. probabil ca uni au avut si au o viata indestulata si nu vor sa se intristeze si sa afle ca defapt noi traim in minciuna si defapt noi aflam din media doar cea ce trebuie si doar asa cum trebuie. nu fac politica si nu am nici o afinitate politica .eu inca mai cred in romania si vreau sa schimb ceva in bine dar nu pot incepe prin a nu sti si prin atac la persoana .poate sunt cinic dar candva am fost mai optimist... in 89. cu respect astept un raspuns sincer si fara tenta de la cei care cred ca nu am dreptate. cunosc o mica parte din istorie dar nu asa cum vor alti sa o cunosc.

Nr4

134 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2010, ora 18:00

De la: 9am187115, la data 2010-05-06 05:31:17

Romanului ? istorie ? O repeta mereu !

singurul lucru pe care il invatam din istorie e ca noi romanii nu invatam niciodata din lectiile istoriei.. nici macar cand o luam peste bot.. suntem ca masochistii aia care sufera aceeasi chestie si tot o mai cer.

REGATZEANUL

106 mesaje

Postat pe: 12 Mai 2010, ora 02:08

CITAT DE SI DIN copilasa
UN POPOR CARE NU CREDE IN ISTORIA SI ÏN DEMNITATEA LUI NU ARE NIC O SANSA DE REUSITA!!

Daca vreti istorie adevarata, cititi nume celebre ale istoriei : IORGA, GIURASCU, etc., etc. - nu de-alde de doi bani , care scriu astazi tot ce le trece prin scafârlie, numai în functie de interesele personale.

Toate popoarele lumii au avut si au probleme, de toate tipurile. Nu exista nimeni perfect, felul in care se lauda unii si dau altora lectii de buna purtare este o nemernicie. A cunoaste istoria sa înseaman a cunaoste inainte de orice istoria altora.

Lectia cea mai importanta a istoriei se învârte in jurul notiunii de RESPECT (al teritoriilor, legilor, acordurilor, oamenilor, etc.). Dar la asta cred ca au lipsit cam multi. REGATEANUL:DA INSA SA CREZI IN ISTORIA TA SAU A TARII TALE TREBUIE DEJA SA FI FOST SCRISA CE NU E CAZUL SI NICI NU E DEMN CA DUPA 20 DE ANI ISTORIA SI FAMILIILE CELOR MORTI DEGEABA SA NU CUNOASCA CRIMINALII SI CALAII DIN UMBRA,CUM POATE MERGE INAINTE UN OM A CARUI FIU A FOST UCIS SI NU SE STIE DE CINE,APOI MORTII DIN MINERIADE TOT CEAUSESCU E VINOVATUL?CUM POTI MERGE MAI DEPARTE?APOI CITEZI IORGA ,GIURASCU OAMENI EMINENTI,DAR CABINETUL CUI A TRIMIS 2 TRENURI PLINE DE MONEZI SI LINGOURI DE AUR AVUTIA BANCII NATIONALE LA MOSCOVA SI NU IN ELVETIA SAU ANGLIA SPRE PASTRARE SI PASTRAT A RAMAS AM LUATO DE LA ZERO NICAIERI IN LUME NU SA MAI INTIMPLAT ASA CEVA,SI LA CE BUN SA CUNOSC INTII ISTORIA ALTORA SI APOI PE CEA A TARII MELE,CA SA VAD PAIUL DIN OCHIUL ALTUIA NU BARNA DIN OCHIUL MEU,NE ARDE MEREU DE ALTU ASA E ROMANU HAIDUC PRIN EXCELENTA IN CUGET SI IN SIMTIRI..ALTII SINT NATIONALISTI DE AIA IES DIN CRIZA SI O DUC BINE LA NOI NU EXISTA CULTUL ACESTA,PACAT AR TREBUI SCOASA RELIGIA CE SI ASA NU E A NOASTRA TOT DE IMPRUMUT SI SA SE PREDEA NATIONALISMUL.

Nr4

134 mesaje

Postat pe: 12 Mai 2010, ora 15:37

De la: REGATZEANUL, la data 2010-05-12 02:08:54CITAT DE SI DIN copilasa

Lectia cea mai importanta a istoriei se învârte in jurul notiunii de RESPECT (al teritoriilor, legilor, acordurilor, oamenilor, etc.). Dar la asta cred ca au lipsit cam multi. REGATEANUL:DA INSA SA CREZI IN ISTORIA TA SAU A TARII TALE TREBUIE DEJA SA FI FOST SCRISA CE NU E CAZUL SI NICI NU E DEMN CA DUPA 20 DE ANI ISTORIA SI FAMILIILE CELOR MORTI DEGEABA SA NU CUNOASCA CRIMINALII SI CALAII DIN UMBRA,CUM POATE MERGE INAINTE UN OM A CARUI FIU A FOST UCIS SI NU SE STIE DE CINE,APOI MORTII DIN MINERIADE TOT CEAUSESCU E VINOVATUL?CUM POTI MERGE MAI DEPARTE?APOI CITEZI IORGA ,GIURASCU OAMENI EMINENTI,DAR CABINETUL CUI A TRIMIS 2 TRENURI PLINE DE MONEZI SI LINGOURI DE AUR AVUTIA BANCII NATIONALE LA MOSCOVA SI NU IN ELVETIA SAU ANGLIA SPRE PASTRARE SI PASTRAT A RAMAS AM LUATO DE LA ZERO NICAIERI IN LUME NU SA MAI INTIMPLAT ASA CEVA,SI LA CE BUN SA CUNOSC INTII ISTORIA ALTORA SI APOI PE CEA A TARII MELE,CA SA VAD PAIUL DIN OCHIUL ALTUIA NU BARNA DIN OCHIUL MEU,NE ARDE MEREU DE ALTU ASA E ROMANU HAIDUC PRIN EXCELENTA IN CUGET SI IN SIMTIRI..ALTII SINT NATIONALISTI DE AIA IES DIN CRIZA SI O DUC BINE LA NOI NU EXISTA CULTUL ACESTA,PACAT AR TREBUI SCOASA RELIGIA CE SI ASA NU E A NOASTRA TOT DE IMPRUMUT SI SA SE PREDEA NATIONALISMUL.

oricum istoria noastra nu e istorie glorioasa asa cum ne place sa ne laudam ci doar un singur sir de pupincurisme si tradari , de domnitori idioti si de acceptare a tradarilor ridicate la rang de politica de stat. cum cu o floare nu se face primavara, asa nici cu o mana de oameni ce au mai facut cate ceva pentru tara.

Copilasa

80 mesaje

Postat pe: 12 Mai 2010, ora 16:24

De la: Nr4, la data 2010-05-12 15:37:58
De la: REGATZEANUL, la data 2010-05-12 02:08:54CITAT DE SI DIN copilasa

oricum istoria noastra nu e istorie glorioasa asa cum ne place sa ne laudam ci doar un singur sir de pupincurisme si tradari , de domnitori idioti si de acceptare a tradarilor ridicate la rang de politica de stat. cum cu o floare nu se face primavara, asa nici cu o mana de oameni ce au mai facut cate ceva pentru tara.

Sunt de acord cu aprecierea :
"ALTII SINT NATIONALISTI DE AIA IES DIN CRIZA SI O DUC BINE LA NOI NU EXISTA CULTUL ACESTA,PACAT AR TREBUI SCOASA RELIGIA CE SI ASA NU E A NOASTRA TOT DE IMPRUMUT SI SA SE PREDEA NATIONALISMUL."

Într-adevar, NATIONALISMUL, adica IDENTITATEA, DEMNITATEA, RESPECTUL FATA DE SINE al natiunii, ar trebui predat în scoli, învatat in familie, explicat în mass-media. TOATE STATELE COODENTALE SUNT ULTRA-NATIONALISTE in fapt, indiferent ce afirma sau praful "democratic" si "lectiile de buna-purtare" date altora. Întrebati-i pe milioanele de români care traiesc in Occident ce "egalitar" si "democratic" sunt tratati.
Fara NATIONALISM o natie nu poate supravietui. Întrebati-i pe occidentali, ei fac asa de totdeauna, ba mai mult, încearca sa-si impuna suprematia si celorlalti.
¨
În ceea ce priveste al doilea respondent la acest mesaj, care arunca cu "gunoi" in istoria româneasca, cum ca ar fi facuta din "lasi si tradatori", ati putea sa ne dati exemple PRECISE din istoria româneasca si straina, la aceeasi epoca,, pentru acelasi gen de situatie, întrucât istoria noastra ar fi mai rea de cât a altora ??!!! Pe ce va bazati în DENIGRAREA istoriei românesti - în afara doar de "ura de sine " pe care se pare ca o resimtiti atât de profund si nemotivat si vreti cu totdinadinsul sa o transmiteti si altora !
Nu vi se pare ca România are destui dusmani în exterior ca sa mai producà si exemplare ca dvs, pline de ura antiromâneasca ?!!!!

Pagini: 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului O TARA CE NU-SI CUNOASTE ISTORIA SI NU INVATA DIN EA NU ARE VIITOR.
Mergi la: