Info
x
Lacrimi...deznadejde...speranta
|
Fosta membra 9am.ro 4916 mesaje Membru din: 22/01/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Martie 2010, ora 09:22
De la: Silviu, la data 2010-03-29 08:54:03Gabita, Gabigabi, a fost prima de pe forum care m-a contactat direct si s-a oferit sa ma ajute cu niste bani ca sa-mi ating un scop, pentru Elena, atunci cand aveam nevoie. Silviu, iti dai seama ca nu va puteti astepta sa se simta brusc bine. Vor mai fi ''rabufniri''... Am inteles ca lichidul nu fusese scos chiar tot de data trecuta (de fapt, asa se procedeaza), important e sa nu se mai formeze... Doamne ajuta! |
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Martie 2010, ora 14:12
De la: norinmunti, la data 2010-03-29 09:18:52De la: Silviu, la data 2010-03-29 08:54:03Gabita, Gabigabi, a fost prima de pe forum care m-a contactat direct si s-a oferit sa ma ajute cu niste bani ca sa-mi ating un scop, pentru Elena, atunci cand aveam nevoie. L-am citit. Nu mai orbecaim. Am vorbit cu nenea Iulica si mi-a spus sa nu stam cu fundul in doua luntre. Sa luam leacul lui asa cum zice el, FARA NIMIC ALTCEVA si o sa fie bine. Si asa o sa facem ! Lichidul a fost scos de 3 ori pana acum: 2, 3, 2 litri si se reface cam la o saptamana, chiar la o saptamana, asta e regularitatea pana acum. Pentru ca ni s-a spus ca se va reface rapid, iar el se reface la saptamana, eu cred, ma rog sa fie asa, ca este un semn bun, ca leacul isi face efectul. Doar ca trebuie timp, rabdare si rugaciune. Eu asa cred ! Si daca cineva are alta parere s-o tina pentru el ! Sau alte "solutii". Ne-am decis sa mergem pe acest leac ! Pentru ca altminteri facem tot felul de experimente si o sa moara tot orbecaind dupa una sau alta. Nu exista retete infailibile pentru cancer ! Numai cea in care crezi cu adevarat te poate vindeca ! Sunt convins ca toti cei care imi mai trimit diferite solutii sunt cat se poate de bine intentionati. N-am nici o indoiala cu privire la asta. Dar am decis sa ne oprim la asta. Va multumesc ! Nu va opriti din rugaciunile voastre s-o pomeniti si pe Elena mea ! Doamne Ajuta ! Tuturor oamenilor ! Raporteaza abuz de limbaj
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1449 mesaje Membru din: 2/11/2009 Oras: Buzau |
Postat pe: 29 Martie 2010, ora 14:27
De la: Silviu, la data 2010-03-29 14:12:30I-MI PARE RAU PT. TOT CE TI SE INTIMPLA, SI I-MI INCHIPUI CA AS FI IN LOCUL TAU SUFERIND ALATURIU DE TINE TRECIND PRIN NOPTI NEDORMITE , VERIFICIND MEREU DAC LUCRURILE IAU O INTORSATURA BUNA.SI ASTA CU TOATE SIMTURILE LA MAXIM, CU STOMACUL SI NERVII PRAF , DAR TE ROG DIN TOT SUFLETUL SA NU PICI IN DEZNADEJDE , PT. CA MIRACOLUL POATE APARE DE ORIUNDE SI SA INCERCI ASA CUM AI SI ARATAT-O, TOATE POSIBILITATILE S-O AJUTI P CONSOARTA TA. SA CREZI TOT TIMPUL CA NIMIC NU E PIERDUT SI CA ESTE POSIBIL CA INTR-O ZI SA TI SE INDEPLINEASCA DORINTA TA CEA MAI ARZATOARE :CA TOATE LUCRURILE SA FIE ASA CUM AU FOST ODATA.SA-TI AJUTE DUMNEZEU! TIE SI LUI ELENA!De la: norinmunti, la data 2010-03-29 09:18:52De la: Silviu, la data 2010-03-29 08:54:03Gabita, Gabigabi, a fost prima de pe forum care m-a contactat direct si s-a oferit sa ma ajute cu niste bani ca sa-mi ating un scop, pentru Elena, atunci cand aveam nevoie. Raporteaza abuz de limbaj
Kosty.Prietenii la nevoie se cunosc! Nimeni nu este mai presus de restul ,doar un procent infim din ADN-ul nostru ne diferentiaza! Si asta creeaza "starea in care ne aflam".
|
|
Postat pe: 29 Martie 2010, ora 16:58
Asa sa ne ajute Dumnezeu, IPU !
Nu mi-am pierdut nadejdea. Si nici n-o sa mi-o pierd. Raporteaza abuz de limbaj
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
MANELISTUL 271 mesaje Membru din: 16/01/2010 Oras: Constanta |
Postat pe: 29 Martie 2010, ora 17:04
De la: Silviu, la data 2010-03-29 16:58:49Asa sa ne ajute Dumnezeu, IPU ! Stiu ca ai optat pentru mine ,dar eu acum trebuie sa-mi apar propria pozitie ,sa pacalesc poporul suveran pina la terminarea mandatului si chiar un al treilea mandat,daca mai sunt inca multi fraieri
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Martie 2010, ora 17:21
De la: Silviu, la data 2010-03-29 16:58:49Asa sa ne ajute Dumnezeu, IPU ! intru mai rar pe topicul asta,ptr. ca de fiecare data cind citesc ce scri,Silviule,mi se sfisie inima de durere ....acum un ochi imi plinge de nesiguranta si grija ta si chinul Elenei si, celalalt ochi , nu-mi ride,dar suride de incredere si inima mi se urca plina de nadejde , intr-o ruga fierbinte : da Doamne ,binecuvintat fie numele tau ! Apara si ocroteste ! multumesc inca o data ptr. urari ! .....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Martie 2010, ora 20:14
De la: MANELISTUL, la data 2010-03-29 17:04:08De la: Silviu, la data 2010-03-29 16:58:49Asa sa ne ajute Dumnezeu, IPU ! Mai baiete, de ce nu postezi tu in alta parte ? De ce nu-ti vezi tu de treaba ta ?
|
|
Fosta membra 9am.ro 122 mesaje Membru din: 29/03/2010 |
Postat pe: 29 Martie 2010, ora 20:37
nICI O LACRIMA
nICI O LACRIMA nUMAI ZIMBETE!
|
|
|
|
necunoscut 2279 mesaje Membru din: 5/03/2010 |
Postat pe: 29 Martie 2010, ora 20:43
De la: 9am184775, la data 2010-03-29 20:37:29nICI O LACRIMA Foarte nepotrivita postare!!! Aici e un topic foarte serios pentru noi. FOARTE SERIOS!!! Cine posteaza mistouri ori e nesimtit ori nu a inteles ce facem. Pentru ca esti nou inclin sa cred a doua ipoteza, dar n-ar strica sa citesti despre ce-i vorba si cel putin sa-ti ceri scuze...daca nu poti sa transmiti un gand bun pentru Elena. Raporteaza abuz de limbaj
Nu trageti in pianist!
24 aprilie 2010 - Am iubit acest forum si va multumesc pentru orele frumoase petrecute impreuna!
|
|
Fosta membra 9am.ro 122 mesaje Membru din: 29/03/2010 |
Postat pe: 29 Martie 2010, ora 20:50
Bine, nu o cunosc. Scuze Elena!
|
Postat pe: 29 Martie 2010, ora 21:06
Cred ca acum puteti intelege de ce am vrut sa ma retrag.
M-am intors de la spital. I-au mai scos 2,5 litri. E slabita. Din ce in ce mai slabita... Dar mai speram. Noapte buna ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
necunoscut 2279 mesaje Membru din: 5/03/2010 |
Postat pe: 29 Martie 2010, ora 21:12
De la: Silviu, la data 2010-03-29 21:06:21Cred ca acum puteti intelege de ce am vrut sa ma retrag. Noapte buna Silviu, noapte buna Elena! Odihniti-va si strangeti puteri, suntem alatutri de voi! Raporteaza abuz de limbaj
Nu trageti in pianist!
24 aprilie 2010 - Am iubit acest forum si va multumesc pentru orele frumoase petrecute impreuna!
|
|
Fosta membra 9am.ro 8971 mesaje Membru din: 9/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Martie 2010, ora 21:13
De la: Silviu, la data 2010-03-29 21:06:21Cred ca acum puteti intelege de ce am vrut sa ma retrag. Salut Silviu!!! Acum am intrat si eu...Trebuie sa fii constient ,ca la cit de avansata era boala Elenei nu poti vedea miracole peste noapte..incet ,incet se vor vedea...trebuie sa speram ca vor fi semne bune...sa o luam cu pasi mici. Va iubesc si ma gindesc mereu la voi ca la familia mea... Fruntea sus vitejii mei!!!
Raporteaza abuz de limbaj
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
-Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
|
|
Postat pe: 30 Martie 2010, ora 04:44
De data asta o doare.
S-a scos lichidul si o doare. Dupa scoaterea lichidului tumora din zona ficatului devine palpabila. Acolo are dureri. N-am putut dormi. Nici ea nici eu. Ea de dureri, eu .... Nu stiu ce sa fac. Nu vrea sa ia nici picaturile pentru ca n-au trecut cele 14 zile de pauza prescrise. Numai 10. Eu le-as lua. Ea e riguroasa, nu vrea. Probabil c-o sa umblu dupa morfina azi ... sau ... nici eu nu stiu ce-o sa fac. Pana unde merge speranta ? Cand se sfarseste speranta ? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 1449 mesaje Membru din: 2/11/2009 Oras: Buzau |
Postat pe: 30 Martie 2010, ora 08:07
De la: Silviu, la data 2010-03-30 04:44:44De data asta o doare.NICIODATA! N-O SA DISPARA NICIODATA! Raporteaza abuz de limbaj
Kosty.Prietenii la nevoie se cunosc! Nimeni nu este mai presus de restul ,doar un procent infim din ADN-ul nostru ne diferentiaza! Si asta creeaza "starea in care ne aflam".
|
|
Fosta membra 9am.ro 2700 mesaje Membru din: 10/06/2009 |
Postat pe: 30 Martie 2010, ora 13:44
Sperana , dragilor ... nu are sfrit !!!!
Ea ne ine vii !! Pe toi ! Pe Elena o ine de mii de ori deasupra noastr a tutror !!! Silviu , mna mea este permanent pe umrul tu !!! Te sprijin ... aa cum pot ! Doresc s-i transmit asta ... mcar virtual !! Dar tu s tii c noi suntem cu voi !! Att !!!
|
Postat pe: 2 Aprilie 2010, ora 01:20
De la: Silviu, la data 2010-03-30 04:44:44De data asta o doare. Te salut Silviu!!! Stiu prin ce treci si deaceea te rog sa ramii cu fruntea sus si speranta in suflet!!! Speranta moare ultima!!! M-a voi ruga pentru voi!!! Raporteaza abuz de limbaj
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
|
|
Postat pe: 2 Aprilie 2010, ora 18:19
Sarbatori fericite tuturor !
Doamne Ajuta ! Va multumesc pentru sprijinul vostru. Cu bine, Silviu Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 3915 mesaje Membru din: 13/01/2010 |
Postat pe: 2 Aprilie 2010, ora 18:59
Un Paste fericit si luminat de speranta!
|
Postat pe: 2 Aprilie 2010, ora 19:05
Silviu dupa ce am vorbit cu tine am primit acest mesaj pentru tine si Elena de la un sustinator din antena:
"Attea cazuri disperate i'atta nedreptate...frate discuii,nesfrite vorbe ce pot astea s rezolve ? ne uitm n sus cu speran ei se uit'n jos cu grea ne'amgim c poate mine ne va fi cu mult mai bine ne amgim i trece viaa ,,binele'' nu ne mai calc casa pardon dac v'am dezamgit la toi v spun ,,pate fericit''!!!" Ovidiu Panciu va respecta! _________________ zâmbete mereu,dacă nu poţi,Încearcă ! UN PASTE ATIT CIT POATE FI DE FERICIT DIN PARTEA MEA....!!! MARIANA Raporteaza abuz de limbaj
-Sa rad mult si des;
|
|
april_ro 136 mesaje Membru din: 9/08/2009 |
Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 16:02
Iisus sa ne ierte pacatele, lacrimile Maicii Domnului sa ne spele necazul din suflet, lumina Invierii sa ne readuca speranta.
Paste fericit !
|
Fosta membra 9am.ro 2700 mesaje Membru din: 10/06/2009 |
Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 16:21
Doresc s v urez Pate Fericit , Elena & Silviu i fie ca Sfintele Srbtori s v gseasc nconjurai de cei dragi vou !!!
Sntate , fericire i iubire !! Adi i Familia !! Hristos a nviat !! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 19:37
Dumnezeu versus stiinta ...
Intr-o sala de clasa a unui colegiu, un profesor tine cursul de filozofie Sa va explic care e conflictul intre stiinta si religie Profesorul ateu face o pauza si apoi ii cere unuia dintre noii sai studenti sa se ridice in picioare Esti crestin, nu-i asa, fiule? Da, dle, spune studentul Deci crezi in Dumnezeu? Cu siguranta Dumnezeu e bun? Desigur, Dumnezeu e bun. E Dumnezeu atotputernic? Poate El sa faca orice? Da Tu esti bun sau rau? Biblia spune ca sunt rau. Profesorul zambeste cunoscator. Aha! Biblia! Se gandeste putin. Uite o problema pt tine. Sa zicem ca exista aici o persoana bolnava si tu o poti vindeca. Poti face asta. Ai vrea sa il ajuti? Ai incerca? Da, dle. As incerca. Deci esti bun. N-as spune asta. Dar de ce n-ai spune asta? Ai vrea sa ajuti o persoana bolnava daca ai putea. Majoritatea am vrea daca am putea. Dar Dumnezeu, nu Studentul nu raspunde, asa ca profesorul continua. El nu ajuta, nu-i asa? Fratele meu era crestin si a murit de cancer, chiar daca se ruga lui Isus sa-l vindece. Cum de Isus e bun? Poti raspunde la asta? Studentul tace. Nu poti raspunde, nu-i asa? El ia o inghititura de apa din paharul de pe catedra ca sa-i dea timp studentului sa se relaxeze. Hai sa o luam de la capat, tinere. Dumnezeu e bun? Pai, da, spune studentul Satana e bun? Studentul nu ezita la aceasta intrebare Nu De unde vine Satana? Studentul ezita. De la Dumnezeu. Corect. Dumnezeu l-a creat pe Satana, nu-i asa? Zi-mi, fiule, exista rau pe lume? Da, dle. Raul e peste tot, nu-i asa?Si Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect? Da Deci cine a creat raul? Profesorul a continuat. Daca Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat si raul. Din moment ce raul exista si conform principiului ca ceea ce facem defineste ceea ce suntem, atunci Dumnezeu e rau. Din nou, studentul nu raspunde. Exista pe lume boli? Imoralitate? Ura? Uratenie? Toate aceste lucruri groaznice, exista? Studentul se foieste jenat. Da Deci cine le-a creat? Studentul iarasi nu raspunde, asa ca profesorul repeta intrebarea. Cine le-a creat? Niciun raspuns. Deodata, profesorul incepe sa se plimbe in fata clasei. Studentii sunt uimiti. Spune-mi, continua el adresandu-se altui student. Crezi in Isus Cristos, fiule? Vocea studentului il tradeaza si cedeaza nervos. Da, dle profesor, cred. Batranul se opreste din marsaluit. Stiinta spune ca ai 5 simturi pe care le folosesti pt a identifica si observa lumea din jurul tau. L-ai vazut vreodata pe Isus? Nu, dle. Nu L-am vazut. Atunci spune-ne daca l-ai auzit vreodata pe Isus al tau? Nu, dle, nu l-am auzit. L-ai simtit vreodata pe Isus al tau, l-ai gustat sau l-ai mirosit? Ai avut vreodata o experienta senzoriala a lui Isus sau a lui Dumnezeu? Nu, dle, ma tem ca nu. Si totusi crezi in el? Da. Conform regulilor sale empirice, testabile, demonstrabile, stiinta spune ca Dumnezeul tau nu exista. Ce spui de asta, fiule? Nimic, raspunde studentul. Eu am doar credinta mea. Da, credinta, repeta profesorul. Asta e problema pe care stiinta o are cu Dumnezeu. Nu exista nicio dovada, ci doar credinta. Studentul ramane tacut pt o clipa, inainte de a pune si el o intrebare. Dle profesor, exista caldura? Da Si exista frig? Da, fiule, exista si frig. Nu, dle, nu exista. Profesorul isi intoarce fata catre student, vizibil interesat. Clasa devine brusc foarte tacuta. Studentul incepe sa explice. 'Poate exista multa caldura, mai multa caldura, super-caldura, mega-caldura, caldura nelimitata, caldurica sau deloc caldura, dar nu avem nimic numit frig. Putem ajunge pana la 458 de grade sub zero, ceea ce nu inseamna caldura, dar nu putem merge mai departe. Nu exista frig daca ar exista, am avea temperature mai scazute decat minimul absolut de -458 de grade. Fiecare corps au obiect e demn de studiat daca are sau transmite energie, si caldura e cea care face ca un corps au material sa aiba sau sa transmita energie. Zero absolut (-458 F) inseamna absenta totala a caldurii. Vedeti, dle, frigul e doar un cuvant pe care il folosim pentru a descrie absenta caldurii. Nu putem masura frigul. Caldura poate fi masurata in unitati termice, deoarece caldura este energie. Frigul nu e opusul caldurii, dle, ci doar absenta ei. Clasa e invaluita in tacere. Undeva cade un stilou si suna ca o lovitura de ciocan. Dar intunericul, profesore? Exista intunericul? Da, raspunde profesorul fara ezitare. Ce e noaptea daca nu intuneric? Din nou raspuns gresit, dle. Intunericul nu e ceva; este absenta a ceva. Poate exista lumina scazuta, lumina normala, lumina stralucitoare, lumina intermitenta, dar daca nu exista lumina constanta atunci nu exista nimic, iar acest nimic se numeste intuneric, nu-i asa? Acesta este sensul pe care il atribuim acestui cuvant. In realitate, intunericul nu exista. Daca ar exista, am putea face ca intunericul sa fie si mai intunecat, nu-i asa? Profesorul incepe sa-i zambeasca studentului din fata sa. Acesta va fi un semestru bun. Ce vrei sa demonstrezi, tinere? Da, dle profesor. Vreau sa spun ca premisele dvs filosofice sunt gresite de la bun inceput si de aceea concluzia TREBUIE sa fie si ea gresita. De data asta, profesorul nu-si poate ascunde surpriza. Gresite? Poti explica in ce fel? Lucrati cu premisa dualitatii, explica studentul Sustineti ca exista viata si apoi ca exista moarte; un Dumnezeu bun si un Dumnezeu rau. Considerati conceptul de Dumnezeu drept ceva finit, ceva ce putem masura. Dle, stiinta nu poate explica nici macar ce este acela un gand. Foloseste electricitatea si magnetismul, dar NIMENI nu a vazut sau nu a inteles pe deplin vreuna din acestea doua. Sa consideri ca moartea e opusul vietii inseamna sa ignori ca moartea nu exista ca lucru substantial. Moartea nu e opusul vietii, ci doar absenta ei. Acum spuneti-mi, dle profesor, le predati studentilor teoria ca ei au evoluat din maimuta? Daca te referi la procesul evolutiei naturale, tinere, da, evident ca da. Ati observat vreodata evolutia cu propriii ochi, dle? Profesorul incepe sa dea din cap, inca zambind, cand isi da seama incotro se indreapta argumentul. Un semestru foarte bun, intr-adevar. Din moment ce nimeni nu a observat procesul evolutiei in desfasurare si nimeni nu poate demonstra ca el are loc, dvs. Nu predate studentilor ceea ce credeti, nu? Acum ce sunteti, om de stiinta sau predicator? Clasa murmura. Studentul tace pana cand emotia se mai stinge. Ca sa continuam demonstratia pe care o faceati adineori celuilalt student, permiteti-mi sa va dau un exemplu, ca sa intelegeti la ce ma refer. Studentul se uita in jurul sau, in clasa. E vreunul dintre voi care a vazut vreodata creierul profesorului? Clasa izbucneste in ras. E cineva care a auzit creierul profesorului, l-a simtit, l-a atins sau l-a mirosit? Nimeni nu pare sa fi facut asta. Deci, conform regulilor empirice, stabile si conform protocolului demonstrabil, stiinta spune cu tot respectul, dle ca nu aveti creier. Daca stiinta spune ca nu aveti creier, cum sa avem incredere in cursurile dvs, dle? Acum clasa e cufundata in tacere. Profesorul se holbeaza la student, cu o fata impenetrabila. In fine, dupa un interval ce pare o vesnicie, batranul raspunde. Presupun ca va trebui sa crezi, pur si simplu. Deci, acceptati ca exista credinta si, de fapt, credinta exista impreuna cu viata, continua studentul. Acum, dle, exista raul? Acum nesigur, profesorul raspunde: sigur ca exista. Il vedem zilnic. Raul se vede zilnic din lipsa de umanitate a omului fata de om. Se vede in nenumaratele crime si violente care se petrec peste tot in lume. Aceste manifestari nu sunt nimic altceva decat raul. La asta, studentul a replicat: Raul nu exista, dle, sau cel putin nu exista in sine. Raul e pur si simplu absenta lui Dumnezeu. E ca si intunericul si frigul, un cuvant creat de om pentru a descrie absenta lui Dumnezeu. Nu Dumnezeu a creat raul. Raul este ceea ce se intampla cand din inima omului lipseste dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare cand nu exista caldura sau ca intunericul care apare cand nu exista lumina. Profesorul s-a asezat. PS: Studentul era Albert Einstein. Albert Einstein a scris o carte intitulata "Dumnezeu vs. stiinta" in 1921 Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 19:37
Dumnezeu versus stiinta ...
Intr-o sala de clasa a unui colegiu, un profesor tine cursul de filozofie Sa va explic care e conflictul intre stiinta si religie Profesorul ateu face o pauza si apoi ii cere unuia dintre noii sai studenti sa se ridice in picioare Esti crestin, nu-i asa, fiule? Da, dle, spune studentul Deci crezi in Dumnezeu? Cu siguranta Dumnezeu e bun? Desigur, Dumnezeu e bun. E Dumnezeu atotputernic? Poate El sa faca orice? Da Tu esti bun sau rau? Biblia spune ca sunt rau. Profesorul zambeste cunoscator. Aha! Biblia! Se gandeste putin. Uite o problema pt tine. Sa zicem ca exista aici o persoana bolnava si tu o poti vindeca. Poti face asta. Ai vrea sa il ajuti? Ai incerca? Da, dle. As incerca. Deci esti bun. N-as spune asta. Dar de ce n-ai spune asta? Ai vrea sa ajuti o persoana bolnava daca ai putea. Majoritatea am vrea daca am putea. Dar Dumnezeu, nu Studentul nu raspunde, asa ca profesorul continua. El nu ajuta, nu-i asa? Fratele meu era crestin si a murit de cancer, chiar daca se ruga lui Isus sa-l vindece. Cum de Isus e bun? Poti raspunde la asta? Studentul tace. Nu poti raspunde, nu-i asa? El ia o inghititura de apa din paharul de pe catedra ca sa-i dea timp studentului sa se relaxeze. Hai sa o luam de la capat, tinere. Dumnezeu e bun? Pai, da, spune studentul Satana e bun? Studentul nu ezita la aceasta intrebare Nu De unde vine Satana? Studentul ezita. De la Dumnezeu. Corect. Dumnezeu l-a creat pe Satana, nu-i asa? Zi-mi, fiule, exista rau pe lume? Da, dle. Raul e peste tot, nu-i asa?Si Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect? Da Deci cine a creat raul? Profesorul a continuat. Daca Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat si raul. Din moment ce raul exista si conform principiului ca ceea ce facem defineste ceea ce suntem, atunci Dumnezeu e rau. Din nou, studentul nu raspunde. Exista pe lume boli? Imoralitate? Ura? Uratenie? Toate aceste lucruri groaznice, exista? Studentul se foieste jenat. Da Deci cine le-a creat? Studentul iarasi nu raspunde, asa ca profesorul repeta intrebarea. Cine le-a creat? Niciun raspuns. Deodata, profesorul incepe sa se plimbe in fata clasei. Studentii sunt uimiti. Spune-mi, continua el adresandu-se altui student. Crezi in Isus Cristos, fiule? Vocea studentului il tradeaza si cedeaza nervos. Da, dle profesor, cred. Batranul se opreste din marsaluit. Stiinta spune ca ai 5 simturi pe care le folosesti pt a identifica si observa lumea din jurul tau. L-ai vazut vreodata pe Isus? Nu, dle. Nu L-am vazut. Atunci spune-ne daca l-ai auzit vreodata pe Isus al tau? Nu, dle, nu l-am auzit. L-ai simtit vreodata pe Isus al tau, l-ai gustat sau l-ai mirosit? Ai avut vreodata o experienta senzoriala a lui Isus sau a lui Dumnezeu? Nu, dle, ma tem ca nu. Si totusi crezi in el? Da. Conform regulilor sale empirice, testabile, demonstrabile, stiinta spune ca Dumnezeul tau nu exista. Ce spui de asta, fiule? Nimic, raspunde studentul. Eu am doar credinta mea. Da, credinta, repeta profesorul. Asta e problema pe care stiinta o are cu Dumnezeu. Nu exista nicio dovada, ci doar credinta. Studentul ramane tacut pt o clipa, inainte de a pune si el o intrebare. Dle profesor, exista caldura? Da Si exista frig? Da, fiule, exista si frig. Nu, dle, nu exista. Profesorul isi intoarce fata catre student, vizibil interesat. Clasa devine brusc foarte tacuta. Studentul incepe sa explice. 'Poate exista multa caldura, mai multa caldura, super-caldura, mega-caldura, caldura nelimitata, caldurica sau deloc caldura, dar nu avem nimic numit frig. Putem ajunge pana la 458 de grade sub zero, ceea ce nu inseamna caldura, dar nu putem merge mai departe. Nu exista frig daca ar exista, am avea temperature mai scazute decat minimul absolut de -458 de grade. Fiecare corps au obiect e demn de studiat daca are sau transmite energie, si caldura e cea care face ca un corps au material sa aiba sau sa transmita energie. Zero absolut (-458 F) inseamna absenta totala a caldurii. Vedeti, dle, frigul e doar un cuvant pe care il folosim pentru a descrie absenta caldurii. Nu putem masura frigul. Caldura poate fi masurata in unitati termice, deoarece caldura este energie. Frigul nu e opusul caldurii, dle, ci doar absenta ei. Clasa e invaluita in tacere. Undeva cade un stilou si suna ca o lovitura de ciocan. Dar intunericul, profesore? Exista intunericul? Da, raspunde profesorul fara ezitare. Ce e noaptea daca nu intuneric? Din nou raspuns gresit, dle. Intunericul nu e ceva; este absenta a ceva. Poate exista lumina scazuta, lumina normala, lumina stralucitoare, lumina intermitenta, dar daca nu exista lumina constanta atunci nu exista nimic, iar acest nimic se numeste intuneric, nu-i asa? Acesta este sensul pe care il atribuim acestui cuvant. In realitate, intunericul nu exista. Daca ar exista, am putea face ca intunericul sa fie si mai intunecat, nu-i asa? Profesorul incepe sa-i zambeasca studentului din fata sa. Acesta va fi un semestru bun. Ce vrei sa demonstrezi, tinere? Da, dle profesor. Vreau sa spun ca premisele dvs filosofice sunt gresite de la bun inceput si de aceea concluzia TREBUIE sa fie si ea gresita. De data asta, profesorul nu-si poate ascunde surpriza. Gresite? Poti explica in ce fel? Lucrati cu premisa dualitatii, explica studentul Sustineti ca exista viata si apoi ca exista moarte; un Dumnezeu bun si un Dumnezeu rau. Considerati conceptul de Dumnezeu drept ceva finit, ceva ce putem masura. Dle, stiinta nu poate explica nici macar ce este acela un gand. Foloseste electricitatea si magnetismul, dar NIMENI nu a vazut sau nu a inteles pe deplin vreuna din acestea doua. Sa consideri ca moartea e opusul vietii inseamna sa ignori ca moartea nu exista ca lucru substantial. Moartea nu e opusul vietii, ci doar absenta ei. Acum spuneti-mi, dle profesor, le predati studentilor teoria ca ei au evoluat din maimuta? Daca te referi la procesul evolutiei naturale, tinere, da, evident ca da. Ati observat vreodata evolutia cu propriii ochi, dle? Profesorul incepe sa dea din cap, inca zambind, cand isi da seama incotro se indreapta argumentul. Un semestru foarte bun, intr-adevar. Din moment ce nimeni nu a observat procesul evolutiei in desfasurare si nimeni nu poate demonstra ca el are loc, dvs. Nu predate studentilor ceea ce credeti, nu? Acum ce sunteti, om de stiinta sau predicator? Clasa murmura. Studentul tace pana cand emotia se mai stinge. Ca sa continuam demonstratia pe care o faceati adineori celuilalt student, permiteti-mi sa va dau un exemplu, ca sa intelegeti la ce ma refer. Studentul se uita in jurul sau, in clasa. E vreunul dintre voi care a vazut vreodata creierul profesorului? Clasa izbucneste in ras. E cineva care a auzit creierul profesorului, l-a simtit, l-a atins sau l-a mirosit? Nimeni nu pare sa fi facut asta. Deci, conform regulilor empirice, stabile si conform protocolului demonstrabil, stiinta spune cu tot respectul, dle ca nu aveti creier. Daca stiinta spune ca nu aveti creier, cum sa avem incredere in cursurile dvs, dle? Acum clasa e cufundata in tacere. Profesorul se holbeaza la student, cu o fata impenetrabila. In fine, dupa un interval ce pare o vesnicie, batranul raspunde. Presupun ca va trebui sa crezi, pur si simplu. Deci, acceptati ca exista credinta si, de fapt, credinta exista impreuna cu viata, continua studentul. Acum, dle, exista raul? Acum nesigur, profesorul raspunde: sigur ca exista. Il vedem zilnic. Raul se vede zilnic din lipsa de umanitate a omului fata de om. Se vede in nenumaratele crime si violente care se petrec peste tot in lume. Aceste manifestari nu sunt nimic altceva decat raul. La asta, studentul a replicat: Raul nu exista, dle, sau cel putin nu exista in sine. Raul e pur si simplu absenta lui Dumnezeu. E ca si intunericul si frigul, un cuvant creat de om pentru a descrie absenta lui Dumnezeu. Nu Dumnezeu a creat raul. Raul este ceea ce se intampla cand din inima omului lipseste dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare cand nu exista caldura sau ca intunericul care apare cand nu exista lumina. Profesorul s-a asezat. PS: Studentul era Albert Einstein. Albert Einstein a scris o carte intitulata "Dumnezeu vs. stiinta" in 1921 Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 6522 mesaje Membru din: 23/09/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 20:04
Sarbatori fericite ,Silviu.De-ar fi ca iubirea ce ti-o daruim tie si lui Elena,sa fie Dumnezeu nimic din ce e rau nu s-ar mai atinge de voi doi.Dar nu putem decit sa-ti fim aproape cu sufletul si toata dragostea noastra indiferent de vointa lui Dumnezeu.Iti doresc sa ai putere si curaj Iti doresc sa ai speranta ca totul va fi bine ....totul va fi bine Silviu.
|
Fosta membra 9am.ro 4916 mesaje Membru din: 22/01/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 20:10
Silviu,
va doresc sarbatori fericite si linistite. Si mai ales ii doresc Elenei toata sanatatea din lume... Doamne ajuta! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 77 mesaje Membru din: 19/02/2009 |
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 02:08
HRISTOS A INVIAT!
....... Priveste prin credinta spre Golgota, spre cununa de spini, pune mana in ranile cuielor, opreste-te si asculta soapta lui ISUS: "Pentru tine am facut-o." Sarbatori fericite! HRISTOS A INVIAT! .......... din inima pentru Elena, alaturi de toate rugaciunile noastre! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 10:10
Adevarat a nviat !
|
|
AlecsaM 26 mesaje Membru din: 9/03/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Aprilie 2010, ora 12:31
Va doresc si eu multa sanatate, rabdare si multa tarie! va fi bine, la cate ganduri bune se indreapta catre voi, trebuie sa fie bine! O zi frumoasa tuturor!
"Prostii mor. Dar prostia ramane!"
|
|
Postat pe: 8 Aprilie 2010, ora 12:43
chiar asa mai Silviu ne-ai uitat de tot?
noi tot va iubim ,dar parca mai aveam si noi nevoie de o speranta de bine din partea ta! sanatate Elenei si sa ne auzim cu bine!
-Sa rad mult si des;
|
|
|
|