back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Poetul mihai eminescu, printre sfinti?

 


 
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> Sari la pagina:
 
Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Membru din: 24/03/2009
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 11:10

Alo! Camionu'!
Cind eu il citeam pe Eminescu, tu nici nu erai in planul cincinal!
Sau poate tejucai cu rima-n nisip!
Nu i-am desconsiderat geniul, dar nu-l pot pune in icoane, ca nu e sfint!


mertealaur

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Constanta

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 11:12

sifilis...

Raporteaza abuz de limbaj
Humanity is burning tonight. The knowlege, brouth to the world. Is growing with a bitter taste.
Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Membru din: 24/03/2009
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 11:13

De la: rodik_mi, la data 2010-02-05 11:06:29E o idee cu sfintul Creanga, pe langa ca a facut seminarul , se iubea cu fata popii!

Si ce, ei nu i-a placut?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Membru din: 13/01/2010
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 11:15

n-am trait in perioada aceea ca s-o intreb

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Membru din: 10/06/2009
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 11:19

De la: radita09_telus_net, la data 2010-02-05 11:10:09Alo! Camionu'!
Cind eu il citeam pe Eminescu, tu nici nu erai in planul cincinal!
Sau poate tejucai cu rima-n nisip!
Nu i-am desconsiderat geniul, dar nu-l pot pune in icoane, ca nu e sfint!


Ce legãturã are sifilisul cu genialitatea ????? Eºti praf !!!
Indiferent de vârsta ta !!!
ªi tu , chiar creyi cã locul lui Eminescu este intr-o bisericã pe pereþi ????
Pãi , se vede ce bine l-ai înþeles !!!!

ªi nu-mi etala mie de când ai început tu sã te caci dupã tufe cã nu mã impresionezi , din contrã , mi se face o milã de tine când vãd cum au trecut anii pe lângã tineee ....de-mi dau lacrimile

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Membru din: 24/03/2009
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 11:24

Baiatu'! Ai baut ceva? Nu vezi ce am scris?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 11:39

Dar, domnilor, mi-e ruºine sã fiu român! Dar ce fel de român! Român care vrea a-ºi fi însuºit monopolul, privilegiul patriotismului ºi-al naþionalitãþii – aºa român de paradã mi-e ruºine sã fiu. Naþionalitatea trebuie simþitã cu inima ºi nu vorbitã numai cu gura. Ceea ce se simte ºi se respectã adînc, se pronunþã arareori!...
Evreii vechi n-aveau voie sã pronunþe numele dumnezeului lor! Iubesc poporul românesc fãrã a iubi pe semidocþii ºi superficialitãþile sale.

....din manuscris Nr. 2257 MIHAI EMINESCU...

ROMÂN ABSOLUT ( cum ii spunea P. Þuþea )

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Membru din: 31/05/2009
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 12:22

Adeseori cind stau inaintea fumegatoarei lumini galbene a lampii mele, cind ma uit in ochiul ei cel rosu, cind deschid cite o carte batrina plina de nerozii batrine, de credinta unei lumii cu capete dealtfel ca si a noastre, lucru ce arata relativitatea adevarului, adeseori, zic, conversez cu lampa mea verde si veche si ma uit sub cozorocul ei, cind filfiie fantastic, ca si cind i-ar fi dor de tavan.
Cind privesc vis-a-vis de mine, in peretele rau varuit, vad onorabila mea umbra, cu nasul cam lung si caciula peste ochi, si-mi fixez ochii la ea si cuget... cugetarea mea e vorba pentru ea, caci ea ma intelege si-mi raspunde tot cu ginduri lungi si desirate la ceea ce o intrebasem, fara ca sa ma multumeasca acele raspunsuri, caci nu vorbesc in gind decit eu cu mine. EU CU MINE. Ciudat! Aceasta despartire a individualitatii mele se facu izvorul unei cugetari ciudate, care ma face sa fixez aspru si lung umbra mea, astfel incit ea, jenata de-atita cautatura, prinde incet, incet conture pe perete pina a devenit clara ca un portret zugravit in ulei, apoi se ingroasa plastic din perete afara, astfel incit sari din cadru jos si ma saluta surizind, ridicindu-si caciula din cap.
-Sara buna, domnul meu, ziseu eu si-i intind mina, dar in vint, caci umbra, desi imbracata, nu era totusi alta decit umbra.
- Esti multumit cu lumea? zise surizind.
-Da, raspund eu. Stii ceva, ii zic eu, te las pe pamint in locul meu, in imprejurarile mele, si ma duc sa locuiesc in luna. Unde nu-s oameni, nu poate fi ura, si de aceea am decis a-mi petrece undeva singur, fericit ,fara grija, iar tu sa petreci pe pamint in locul meu, cu simpla indatorie de a insemna in ziarul tau tot ce ti se va petrece - memorii pe care le voi citi si eu.

MIHAI EMINESCU

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Membru din: 10/06/2009
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 12:30

De la: radita09_telus_net, la data 2010-02-05 11:24:48Baiatu'! Ai baut ceva? Nu vezi ce am scris?


Eu nu mã refer la faptul cã tu eºti pro sau contra canonizare ... bãi mascaradã umanã ...

De când îþi permiþi tu , ãsta cititu', sã dai verdicte .... culte , despre Eminescu ????
Pãi cu comentariul ãla SIFILITIC , þi-ai ºters toþi anii ãia de ºcoalã , ce te dai mare cã îi ai ...bãi mãscãriciule...

Sau tu vroiai sã fii comic în comentariul ãla ???

Eu unul am râs...

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Membru din: 24/03/2009
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 12:44

Faceti-l mai sfint! Pupati-i icoana!
Bai baiatu' esti imprastiat rau de tot.
Ce bagi mai literatura cu religia?
Ati deraiat rau.
Bagati poeziile lui in canoane bisericesti! Nu vedeti ca va rid si curcile?
Asa de aiurea ati ajuns.

Raporteaza abuz de limbaj
mihaila_simona

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 16:32

Liga Scriitorilor Romani trebuia sa ceara sa se afle adevarul in legatura ci boala si cu moartea lui Eminescu, pentru ca EMINESCU NU A FOST BOLNAV DE SIFILIS, NU A FOST NEBUN SI A FOST ASASINAT. Acest demers deplasat al ligii demonstreaza inca o data ca ii doare in cotde memoria lui Eminescu ca si pana acum. Si este normal din partea unor piticanii care-si zic scriitori si poeti....

Raporteaza abuz de limbaj
amarantha

1 mesaj
Membru din: 4/10/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 16:49

scz....cred ca poeziile lui nu au nimic care sa te duca cu gandul la religie si la cele sfinte.......mai degraba la cele pamantesti...dar daca stefan cel mare a juns sfant de ce nu si eminescu.....urmeaza poate ceausescu si de ce nu ......pe ste vreo ....cine stie cati ani...si basescu sau alt politician din zilele noastre...cred ca locul lui ....ca cel mai mare poet national e cel mai potrivit...si suficient.....................offffff.....tara arde si baba se piaptana......

Raporteaza abuz de limbaj
ionelaela

1 mesaj
Membru din: 25/08/2009
Oras: Constanta

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 18:02

PE BUNE???..hai sa fim seriosi ,ce legatura are literatura cu religia? putea Eminescu sa fie si ateu nu? "nu conteaza e o valoare a Romaniei" corect ,dar hai sa-l lasam sa fie ce e ..SIGUR NU SFANT !

Raporteaza abuz de limbaj
vasile_i_bunea

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Cluj

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 18:17

Stimati domni,
partial parerile si aprecierile dvs. sunt corecte, dar se vede treaba ca nu toti cei ce posteaza mesaje sunt destul de avizati in eminescologie. Daca vreti, aceasta este o ramura stiintifica la care multi ar accede, dar nu reusesc. Din varii motive, de forta si putere intelectuala sau resurse.
Iar despre propunerea d/lui Tene de la Liga Scriitorilor Romani din Cluj Napoca, care zice domnia sa ca reprezinta circa doar 300 de membri, ma intreb in numele cui vorbeste ????????? cu ce drept adica ? Aceasta asa zisa liga, care are printre membri si pretinsi scriitori, unii din ei cu cele mai rudimentare studii, alti deveniti membri ai acestei ligi scriindu/le altii in franceza poeziile, chipurile bilingv !!!!!!! nu are probitatea profesionala , girul sau insarcinarea unor adevarati scriitori, sa faca asemenea propuneri. Cred ca aici dl. Tene isi da prea mare importanta, vazand ca nu se poate impune in breasla scriitoriceasca cu unele probeleme organizatorice pe care si le doreste strict in nume personal. Cred ca sufera uneori si de putina grandomanie, impartind in stanga si dreapta Diplome de merit in diferite domenii de activitate, pe care nu le stapaneste dar in care ar vrea sa fie bagat in seama. Cred ca a sosit timpul sa solicitam breslei scriitorilor clujeni sa/si spuna deschis parerea fata de acest ins, et compania si sa/i cheme la ordine !!!!!!!! militareste !!!!!!! deoarece asemenea demersuri IDEATICE si DEPLASATE, putin cam paranoice, afecteaza si jignesc tagma scriitorilor din intreaga tara. Aceasta liga, are priza numai in niste mici si obscure cenacluri literare, unde pupincuristii si laudele exagerate nu au nimic de/a face cu literatura sau scrisul. Cred ca a venit timpul in care trebuie sa fim mai copti la minte, chiar daca traim intr/o democratie, care nu inseamna HAOS !, aberatie, sau incompatibilitate, etc.
MARELE EMINESCU, INAGALABILUL POET, GENIUL LIMBII ROMANE trebuie sa ramana la locul sau primordial in literatura romana si universala, nu canonozat la propunerea unui ins care confunda religia in care s/a nascut poetul, cu dogmele de baza ale religiei ortodoxe, dar mite cu cerintele unei canonizari. Cred ca dl. Tene trebuie sa se mai documenteze si sa mai citeasca in acest sens, si dupa aceea sa vorbeasca in numele unei false tribune, ce pretinde ca o reprezinta. !
Cred ca se impune si o reparatie morala in acest sens, la aceasta propunere aberanta: ca dl. Tene sa/si prezinte imediat scuze opiniei publice, pana cand sanctiunile publice nu o sa apara cu efect de bumerang. !
Personal nu am caderea sa iau hotarari privind soarta de acum, a geniului nostru poetic, dar nici nu pot admite aberatii lansate de unii, pentru a fi recunoscuti sau bagati in seama, mai ales ca si raspunsul Patriarhiei Romane este clar si fara echivoc: lasati domnilor aceste lucruri pe seama bisericii, nu amestecati ouala cu branza si cuiele cu prescura, vanitatea cu diriguitul la ce nu va pricepeti, altfel vaca va fi porc, iar mistretul pasarea Pheonix si sfinti ar putea deveni pe aceste principii penibile si precare, niste intrusi !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Membru din: 11/08/2009
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 21:05

De la: radita09_telus_net, la data 2010-02-05 12:44:27Faceti-l mai sfint! Pupati-i icoana!
Bai baiatu' esti imprastiat rau de tot.
Ce bagi mai literatura cu religia?
Ati deraiat rau.
Bagati poeziile lui in canoane bisericesti! Nu vedeti ca va rid si curcile?
Asa de aiurea ati ajuns.




Poezii canonice si poezii apocrife ! Evanghelia dupa Eminescu !


Raporteaza abuz de limbaj
Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 21:16

De la: karpov, la data 2010-02-05 21:05:04
De la: radita09_telus_net, la data 2010-02-05 12:44:27Faceti-l mai sfint! Pupati-i icoana!
Bai baiatu' esti imprastiat rau de tot.
Ce bagi mai literatura cu religia?
Ati deraiat rau.
Bagati poeziile lui in canoane bisericesti! Nu vedeti ca va rid si curcile?
Asa de aiurea ati ajuns.




Poezii canonice si poezii apocrife ! Evanghelia dupa Eminescu !



Am râs de m-am împrãºtiat....

Raporteaza abuz de limbaj
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 21:18

De la: radita09_telus_net, la data 2010-02-05 11:10:09Alo! Camionu'!
Cind eu il citeam pe Eminescu, tu nici nu erai in planul cincinal!
Sau poate tejucai cu rima-n nisip!
Nu i-am desconsiderat geniul, dar nu-l pot pune in icoane, ca nu e sfint!
si e mai sfant boschetareu' ala betiv si analfabet de jeshua-fiul c...ei???

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 21:20

eminescu este deja un sfant al poporului roman,nu trebuie aprobat de prestatorii de servicii religioase,religia chiar daca va dispare,asa cum e normal,marele poet tot sfant va ramane cretinilor

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

3581 mesaje
Membru din: 30/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 21:32

De la: florinpreda999, la data 2010-02-05 21:20:42eminescu este deja un sfant al poporului roman,nu trebuie aprobat de prestatorii de servicii religioase,religia chiar daca va dispare,asa cum e normal,marele poet tot sfant va ramane cretinilor


Eminescu...sfant

Eu il simt contemporan, pastrand proportiile mi se pare la fel de ciudata ideea ca si cum l-am propune pe Florin. Nu glumesc, chiar nu se intreaba nimeni ce parere ar avea EL despre asa idee? Ce parere ar avea despre sfintii la care se ruga daca cineva i-ar spune ca el insusi le poate sta alaturi?

Raporteaza abuz de limbaj
Nu trageti in pianist!
Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Membru din: 10/06/2009
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 21:33

De la: florinpreda999, la data 2010-02-05 21:20:42eminescu este deja un sfant al poporului roman,nu trebuie aprobat de prestatorii de servicii religioase,religia chiar daca va dispare,asa cum e normal,marele poet tot sfant va ramane cretinilor


Adevãr grãieºti !! Mã-nchin în faþa ta ºi-a lui !!!! Sã moarã toþi închinãcioºii bisericeºti de ciudã ºi de bubã neagrã ...

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

4916 mesaje
Membru din: 22/01/2010
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 21:39

De la: Dorulet, la data 2010-02-05 21:16:27
De la: karpov, la data 2010-02-05 21:05:04
De la: radita09_telus_net, la data 2010-02-05 12:44:27Faceti-l mai sfint! Pupati-i icoana!
Bai baiatu' esti imprastiat rau de tot.
Ce bagi mai literatura cu religia?
Ati deraiat rau.
Bagati poeziile lui in canoane bisericesti! Nu vedeti ca va rid si curcile?
Asa de aiurea ati ajuns.




Poezii canonice si poezii apocrife ! Evanghelia dupa Eminescu !



Am râs de m-am împrãºtiat....



Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Membru din: 23/08/2009
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 22:38

De la: karpov, la data 2010-02-04 00:58:11
De la: nastasemihail, la data 2010-02-04 00:42:22
De la: Dorinel, la data 2010-02-04 00:38:26
De la: rodik_mi, la data 2010-02-03 14:47:15Liga Scriitorilor din Romania, ar trebui sa se ocupe de conservarea si promovarea operei marelui Eminescu atat in tara cat si in universalitate Sa lase sfintii in seama patriarhiei Avem suficienti sfinti si moaste la care sa ne inchinam
In curand o sa te inchini la poalele lui Eminescu. Am trait sa o aud si pe asta !
Mare'ti este gradina !
Eu stiam ca a murit de ...sifilis. Nu stiu ce e advarat.
Dar poeziile lui conteaza. Nu am citit nici o opera mai reusita ca a lui.



NU A MURIT DE SIFILIS !!!!
Titu Maiorescu care era pe vremea aia ministru al instructiunii publice ..l-a ajutat pe Eminescu (l-a gazduit si la el o perioada..) l-a numit revizor scolar , apoi redactor parca la Junimea ...
Dar...Eminescu spirit liber si caustic tot pubica in diverse reviste pamflete la adresa div. corupti politicieni (era si Maiorecu printre ei ) radea de nevasta lui (spunea ca e analfabeta si grasa...) si atunci Maiorescu a lansat o vorba cum ca e sifilitic si mai mult a aranjat cu niste medici de la Sanatoriul Sutu sa-l interneze (fortat ) acolo ..
De fapt vroia mai mult sa-l compromita ....adica lumea sa nu-l mai ia in serios ..numai ca acolo un nebun adevarat l-a lovit cu o piatra in cap si se spune de-acolo i s-a tras moartea ..
Oricum ii faceau si niste injectii cu mercur (asa se faceau la sifilitici ...) ca sa motiveze ...diagnosticul internariii ...si astea l-au slabit (erau f. toxice ...
La autopsie in creierul lui nu au gasit gome (formatiuni tipice sifilisului tertziar ) ...a declarat Vladimir Belis ..a citit in arhiva ce au consemnat atunci..
Sunt vreo 2 carti aparute despre moartea lui Eminescu





Raporteaza abuz de limbaj
daunemorale

1297 mesaje
Membru din: 22/12/2009
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 23:04

Horus, Eminescu a fost un poet deosebit, dar, totusi, un simplu om, cu calitatile si vicile inererente.
Nu poate fi considerat un sfant, la care sa te inchini, si sa faci rugaciuni. Daca vei face totusi acest lucru, rugaciunile tale vor fi lipsite de audienta...

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 23:08

De la: daunemorale, la data 2010-02-05 23:04:24Horus, Eminescu a fost un poet deosebit, dar, totusi, un simplu om, cu calitatile si vicile inererente.
Nu poate fi considerat un sfant, la care sa te inchini, si sa faci rugaciuni. Daca vei face totusi acest lucru, rugaciunile tale vor fi lipsite de audienta...
si daca iti cer io lu' talica daune morale pt.faptul ca-l discriminezi pe marele nostru sfant fata de alti boschetari din biblie care nici macar nu stiau de existenta europenilor sau a tracilor???

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Membru din: 23/08/2009
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 23:20

De la: daunemorale, la data 2010-02-05 23:04:24Horus, Eminescu a fost un poet deosebit, dar, totusi, un simplu om, cu calitatile si vicile inererente.
Nu poate fi considerat un sfant, la care sa te inchini, si sa faci rugaciuni. Daca vei face totusi acest lucru, rugaciunile tale vor fi lipsite de audienta...




Hmmmmm ---SIMPLU OM ???? zici ca a fost Eminescu??? dupa aprecierea ta si Einstein a fost tot un simplu om , si Edison , si Graham Bell ...
????
Parerea mea este ca Isus a fost un tip charismatic destul de inteligent cat sa invete de la altii si sa impresioneze(IN NICIUN CAZ FIUL UNEI DIVINITATI) ..dar Eminescu a fost ..GENIAL !!!!!!!!!!


In privinta rugaciunii (si-a audientei!!!!!! pacat ca ai ceva scoala si mai crezi inca in zana Maseluta!!!).
Despre canonizarea asta , Eminescu s-ar fi simtit jenat si ar fi ras cu Creanga despre ...slabiciunea oamenilor si dorinta lor de a-si inzestra idolii lor cu puteri ... magice!!!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 23:27

De la: Gigi_Octan, la data 2010-02-05 21:32:42
De la: florinpreda999, la data 2010-02-05 21:20:42eminescu este deja un sfant al poporului roman,nu trebuie aprobat de prestatorii de servicii religioase,religia chiar daca va dispare,asa cum e normal,marele poet tot sfant va ramane cretinilor


Eminescu...sfant

Eu il simt contemporan, pastrand proportiile mi se pare la fel de ciudata ideea ca si cum l-am propune pe Florin. Nu glumesc, chiar nu se intreaba nimeni ce parere ar avea EL despre asa idee? Ce parere ar avea despre sfintii la care se ruga daca cineva i-ar spune ca el insusi le poate sta alaturi?
la care sfinti faci referire gigi???eminescu nu credea in sfinti biblici,in religii sau alte brasoave popesti,gigi,trezirea,ai nevoie de-o cafea,ti-o ofer cu placere,treci in cafenea

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 23:31

De la: ionelaela, la data 2010-02-05 18:02:07PE BUNE???..hai sa fim seriosi ,ce legatura are literatura cu religia? putea Eminescu sa fie si ateu nu? "nu conteaza e o valoare a Romaniei" corect ,dar hai sa-l lasam sa fie ce e ..SIGUR NU SFANT !
ma perche,mia carra amica??? non capisco anche,tu sei sicura di queste parole??? voglio rispondemi pronto perche io ti voglio bene !!! si,hai sentito bene,ti voglio bene e non posso lasciare queste cose cosi,aspetto,un baccio ancora !!!

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 23:37

De la: Horus, la data 2010-02-05 22:38:18
De la: karpov, la data 2010-02-04 00:58:11
De la: nastasemihail, la data 2010-02-04 00:42:22
De la: Dorinel, la data 2010-02-04 00:38:26
De la: rodik_mi, la data 2010-02-03 14:47:15Liga Scriitorilor din Romania, ar trebui sa se ocupe de conservarea si promovarea operei marelui Eminescu atat in tara cat si in universalitate Sa lase sfintii in seama patriarhiei Avem suficienti sfinti si moaste la care sa ne inchinam
In curand o sa te inchini la poalele lui Eminescu. Am trait sa o aud si pe asta !
Mare'ti este gradina !
Eu stiam ca a murit de ...sifilis. Nu stiu ce e advarat.
Dar poeziile lui conteaza. Nu am citit nici o opera mai reusita ca a lui.



NU A MURIT DE SIFILIS !!!!
Titu Maiorescu care era pe vremea aia ministru al instructiunii publice ..l-a ajutat pe Eminescu (l-a gazduit si la el o perioada..) l-a numit revizor scolar , apoi redactor parca la Junimea ...
Dar...Eminescu spirit liber si caustic tot pubica in diverse reviste pamflete la adresa div. corupti politicieni (era si Maiorecu printre ei ) radea de nevasta lui (spunea ca e analfabeta si grasa...) si atunci Maiorescu a lansat o vorba cum ca e sifilitic si mai mult a aranjat cu niste medici de la Sanatoriul Sutu sa-l interneze (fortat ) acolo ..
De fapt vroia mai mult sa-l compromita ....adica lumea sa nu-l mai ia in serios ..numai ca acolo un nebun adevarat l-a lovit cu o piatra in cap si se spune de-acolo i s-a tras moartea ..
Oricum ii faceau si niste injectii cu mercur (asa se faceau la sifilitici ...) ca sa motiveze ...diagnosticul internariii ...si astea l-au slabit (erau f. toxice ...
La autopsie in creierul lui nu au gasit gome (formatiuni tipice sifilisului tertziar ) ...a declarat Vladimir Belis ..a citit in arhiva ce au consemnat atunci..
Sunt vreo 2 carti aparute despre moartea lui Eminescu







....þi-am iertat toate pãcatele Horus !....

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Membru din: 23/08/2009
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 23:38

Eminescu spunea :,, religia ? o fraza de dansii inventata,,


Cei care au propus canonizarea au facut o judecata de marketing nu alta , ei spera sa atraga mai multi adepti


In general prelatii si toti adeptii unei credinte sau alta isi bat joc prin felul lor primitiv si personal de insasi ideea de DIVINITATE ....e pt ei un fel de muzica invatata dupa ureche si din care nu inteleg mai nimic decat ca pot dansa sau strange cu ocazia asta partenerul in brate ...UN FEL DE UNEALTA ..la indemana lor !!!!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Membru din: 16/10/2009
Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 23:40

De la: florinpreda999, la data 2010-02-05 23:31:47
De la: ionelaela, la data 2010-02-05 18:02:07PE BUNE???..hai sa fim seriosi ,ce legatura are literatura cu religia? putea Eminescu sa fie si ateu nu? "nu conteaza e o valoare a Romaniei" corect ,dar hai sa-l lasam sa fie ce e ..SIGUR NU SFANT !
ma perche,mia carra amica??? non capisco anche,tu sei sicura di queste parole??? voglio rispondemi pronto perche io ti voglio bene !!! si,hai sentito bene,ti voglio bene e non posso lasciare queste cose cosi,aspetto,un baccio ancora !!!

Aspeta sempre!! cosa voresti da lei? mille baci?

Raporteaza abuz de limbaj
" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Poetul Mihai Eminescu, printre sfinti?
Mergi la: