back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Poetul mihai eminescu, printre sfinti?

 


 
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> Sari la pagina:
 
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 13:44

mesaj adresat orcărui cretin (vezi cele două cazuri )..ce se vor iți p-acest topic :


....aveți să vă primiți porția de-njurături !...



Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 13:45

De la: mytcor, la data 2010-02-04 13:39:46...........................
"Trecutul când eu n-am fost, viitorul când n-oi fi, nu esistă ele, fiindcă eu nuesist, sufletul lumii este eu. Fără eu nu esistă spațiu, nu esistătimp, nu esistă Dumnezeu. Fără ochi nu e lumină, fără auz nu e cântec,ochiul e lumina, auzul e cântecul, eu e Dumn...ezeu.
Ce-au fost românii pe când eu n-am fost, ce vor fi ei când eu n-oi mai fi?
Oare eu, tu el nu e totuna? (Oare asta nu se confundă într-unul întreg,într-un individ? Când?) Oare atomele metalului nu se confundă într-unApollon, oare trecutul și prezentul nu sunt piedestalul viitorului?
Eu e Dumnezeu. Națiunea mea e lumea, cum fără eu nu e Dumnezeu, astfelfără națiunea mea nu e lume. Națiunea, acest complex de euri..."

........................


manuscrisele lui Mihai Eminescu

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 13:45

De la: mytcor, la data 2010-02-04 13:34:34" Oamenii nostri, sint de un cosmopolitism sec, amar, sceptic, ba au frumosul obicei de a iubii orice-i strain, de-a urii tot ce-i romanesc. Noi am rupt-o cu trecutul fie ca limba, fie ca ideie, fie ca mod de a privi sau cugeta, caci astfel n-am putea trece in ochii Europei de natiune civilizata.
As vrea ca omenirea sa fie ca prisma, una singura, stralucita si patrunsa de lumina, care are insa atitea culori, un curcubeu cu mii de nuante. Natiunile nu sint decit nuantele prismatice ale omenirii, deosebirea dintre ele este atit de naturala, ca diferenta dintre individ si individ. Faceti ca toate aceste culori sa stralucesca egal, egal de poleite, egal de favorizate de lumina ce le formeaza si fara de care ar fi pierdute in nimicul existentei - caci in intunericul nedreptatii si barbariei toate natiunile sint egale in abrutizare in indobitocire si in fanatism, in vulgaritate.
Sufletul omului e ca un val - sufletul unei natiuni ca un ocean. Cind vintul cu aripi tulburi si noapte cu eaeru-i brun si cu nourii suri domneste asupra marii si a valurilor ei, ea doarme monotona si intunecata in fundul ei care murmura fara inteles; pe cind daca in senina si albastra imparatie a cerului infloreste lumina, ca o floare de foc, fiecare val reflecta in fruntea sa un soare, iar marea imprumuta de la cer culoarea sa, seninul geniului sau si le reflecta in visul sau cel mai adinc si luciu.....
Cind natiune e in intuneric, ea doarme in adincurile geniului, si ale puterilor ei nestiute, si tace, iar - cind libertatea plutesc asupra-i - oamenii superiori de ridica spre a le reflecta in fruntile lor si ale arunca apoi in raze lungi adincimilor poporului - astfel incit in sinul marii intregi se face o zi senina - se rasfringe in adincul ei , cerul. Poetii, filozofii unei natiuni propun in cintec si cuget inaltimile cerului si le comunica natiunilor respective.
Dar sint nouri, care intunecind cerul, intuneca pamintul. O, nourii - regi ai pamintului, vor mina intotdeauna tunetele lor - razboaie asupra popoarelor de valuri, cu toate ca acei nouri nu sint alta decit insasi respingerea ghetoasa si intunecata a valurilor nenorocite. Nourii tuna, fulgera si acopera cu o perdea de fier soarele aurit, si pina ce vor fi ei tirani asupra fruntilor de valuri, pina ce intunericul ce-l arunca ei, prin umbra lui cea mare, va patrunde sufletul adinc al marii c-o noapte rece si tacuta, pina atunci lumea lui Dumnezeu va fi nenorocita. Judecata unui june, eu ma lasam tirit de riul lin al cugetarilor sale intro nemargine de vise'.

MIHAI EMINESCU

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 13:46

De la: mytcor, la data 2010-02-04 13:32:41

"Eminescu, a carui zi se sarbatoreste maine, este poetul national al Romaniei. Gresit! Eminescu nu este numai atat. La 20 de ani de la momentul 1989, cand s-au implinit 100 de ani de la uciderea “romanului absolut” - cum ii spunea Tutea -, iata, putem dezvalui public mult mai multe despre necunoscutele “Dosarului Eminescu”, despre razboiul nevazut dus de militantul Mihai Eminescu pentru visul sau, facerea “Daciei Mari”, sub semnul lui “J(esus) CH(ristus) D(aco) Romanorum” (cf manuscrisului 2292, f.38.r).
La 120 de ani de la anul eliminarii fizice a ganditorului national - dupa ce, deja, la 33 de ani, fusese ucis civil: arestat, bagat la nebuni si interzis - un grup de cercetatori si ziaristi refac, pas cu pas, misterele vietii si mortii lui Eminescu, ale razboiului nevazut dus, neincetat, pentru idealurile nationale.

Putina lume stie, chiar si azi, ca militantul Mihai Eminescu, membru al societatii cu caracter secret “Carpatii”, constituita, poate nu intamplator, intr-o zi de 24 ianuarie, era urmarit pas cu pas de agentii Imperiului austro-ungar, pentru care devenise “periculos”. “Carpatii” milita pentru Unirea Transilvaniei cu tara si Eminescu deranja. Atat de mult incat P.P. Carp ii scrie de la Viena lui T. Maiorescu celebra sentinta: “Si mai potoliti-l pe Eminescu!”. Maiorescu era agent al imperiului, dupa cum o dovedesc astazi istoricii eminescologi. In “Carpatii”, pentru a-i supraveghea activitatile lui Eminescu, este introdus Slavici, la randul sau spion al Vienei, care ii da rapoarte amanuntite lui Maiorescu. “Controlorul” Slavici il si gazduia. Sotia lui Slavici, Ecaterina Szoke Magyarosy, este cea care invoca prima “nebunia” lui Eminescu, in depesa pe care i-o trimite lui Maiorescu in fatidica zi de 28 iunie 1883, soldata cu internarea jurnalistului: “Domnu Eminescu a innebunit. Va rog faceti ceva sa ma scap de el, ca e foarte reu”. Deja Eminescu i se confesase lui Creanga privind revolverul pe care il purta asupra sa: “Imi este frica sa nu ma ucida cineva”.
“Argus!” ii strigase Eminescu lui Maiorescu, pe peronul garii, in timp ce era bagat intr-un tren cu destinatia Viena, la o zi dupa ce fusese scos de la nebuni si tot la o zi dupa ce Romania semnase Tratatul de “neagresiune” cu Imperiul lui Franz Iosef. Acelasi imparat care isi pusese apostila pe o Nota informativa din 1882 privind o intrunire secreta a societatii “Carpatii”, livrata de Baronul von Mayr, ambasadorul sau la Bucuresti, in care se arata: “Eminescu, redactorul sef al ziarului a facut propunerea ca studentii transilvaneni de natiune romana, care umbla pe la scolile de aici pentru invatatura, sa li se incredinteze pe timpul vacantei lor acasa ca sa lucreze pentru pregatirea publicului in favoarea unei Dacii Mari”. Romania Mare.
La fel de putina lume stie cum a fost ucis Eminescu, in urma cu 120 de ani: cantand “Desteapta-te romane!”. Confesiunea martorului ocular care a asistat la momentul mortii lui Eminescu, frizerul sau, a fost descoperita de profesorul Nae Georgescu si introdusa in volumul “Boala si moartea lui Mihai Eminescu”: “Ia asculta, Dumitrache, hai prin gradina, sa ne plimbam si sa te invat sa canti Desteapta-te romane!”(…) Si a inceput sa cante Desteapta-te romane!, si eu dupa el. Canta frumos, avea voce. Cum mergeam amandoi, unul langa altul, vine odata pe la spate un alt bolnav d’acolo, unu’ furios care-a fost director sau profesor de liceu la Craiova si, pe la spate, ii da lui Eminescu in cap cu o caramida pe care o avea in mana. Eminescu, lovit dupa ureche, a cazut jos cu osul capului sfaramat si cu sangele siruindu-i pe haine, spunandu-mi: . “Aceasta “afacere”, in care au participat imparati, regi, amici, dame, informatori, tradatori, plagiatori, homosexuali, agenti multipli etc., devine descifratoare pentru istoria Romaniei si, un strop, pentru istoria Europei. Descifrarile si dezvaluirile ne vor ajuta sa intelegem de ce si atunci, si astazi a fost asa si nu altfel”, scrie filosoful Constantin Barbu in preambulul uriasei sale lucrari in 10 volume, de 7000 de pagini, “Codul invers”.
“Asadar, Eminescu e poetul national si expresia integrala a sufletului romanesc pentru ca ne-a dat de lucru pentru sute de ani, pana va secatui mitul sau viu, o data cu disparitia neamului romanesc”, spune eminescologul Theodor Codreanu. Legea lui Eminescu, care ne ramane, e simpla: “Oare n-am uitat cumva ca iubirea de patrie nu e iubirea braz­dei, a taranei, ci iubirea trecutului?”.


Fosta membra 9am.ro

1276 mesaje
Membru din: 7/07/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 14:10

.............................................................................................................

"Iară noi? noi, epigonii?... Simțiri reci, harfe zdrobite,
Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte,
Măști râzânde, puse bine pe-un caracter inimic;
Dumnezeul nostru: umbră, patria noastră: o frază;
În noi totul e spoială, totu-i lustru fără bază;
Voi credeați în scrisul vostru, noi nu credem în nimic!

Și de-aceea spusa voastră era suntă și frumoasă,
Căci de minți era gândită, căci din inimi era scoasă,
Inimi mari, tinere încă, deși voi sunteți bătrâni.
S-a întors mașina lumii, cu voi viitorul trece;
Noi suntem iarăși trecutul, fără inimi, trist și rece;
Noi în noi n-avem nimica, totu-i calp, totu-i străin!

Voi, pierduți în gânduri sunte, convorbeați cu idealuri;
Noi cârpim cerul cu stele, noi mânjim marea cu valuri,
Căci al nostru-i sur și rece - marea noastră-i de îngheț,
Voi urmați cu răpejune cugetările regine,
Când, plutind pe aripi sunte printre stelele senine,
Pe-a lor urme luminoase voi asemenea mergéți.

Cu-a ei candelă de aur palida înțelepciune,
Cu zâmbirea ei regală, ca o stea ce nu apune,
Lumina a vieții voastre drum de roze semănat.
Sufletul vostru: un înger, inima voastră: o liră,
Ce la vântul cald ce-o mișcă cântări molcome respiră;
Ochiul vostru vedea-n lume de icoane un palat.

Noi? Privirea scrutătoare ce nimica nu visează,
Ce tablourile minte, ce simțirea simulează,
Privim reci la lumea asta - vă numim vizionari.
O convenție e totul; ce-i azi drept mâine-i minciună;
Ați luptat luptă deșartă, ați vânat țintă nebună,
Ați visat zile de aur pe-astă lume de amar.

"Moartea succede vieții, viața succede la moarte",
Alt sens n-are lumea asta, n-are alt scop, altă soarte;
Oamenii din toate cele fac icoană și simbol;
Numesc sunt, frumos și bine ce nimic nu însemnează,
Împărțesc a lor gândire pe sisteme numeroase
Și pun haine de imagini pe cadavrul trist și gol.

Ce e cugetarea sacră? Combinare măiestrită
Unor lucruri n'existente; carte tristă și-ncâlcită,
Ce mai mult o încifrează cel ce vrea a descifra.
Ce e poezia? Înger palid cu priviri curate,
Voluptos joc cu icoane și cu glasuri tremurate.
Strai de purpură și aur peste țărâna cea grea.

Rămâneți dară cu bine, sunte firi vizionare,
Ce făceați valul să cânte, ce puneați steaua să zboare,
Ce creați o altă lume pe-astă lume de noroi;
Noi reducem tot la pravul azi în noi, mâini în ruină,
Proști și genii, mic și mare, sunet, sufletul, lumină, -
Toate-s praf... Lumea-i cum este... și ca dânsa suntem noi."

Epigonii
Mihai Eminescu


Raporteaza abuz de limbaj
9am110846

3 mesaje
Membru din: 3/08/2009
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 14:33

Meritul sau ca poet nu-l comentez,insa de aici pana la canonizare.....................
Sfintii sunt exemple de viata intru Hristos pe care fiecare din noi ar trebui sa urmeze.Fara suparare,ce exemplu il am din viata lui Eminescu?!

Raporteaza abuz de limbaj
dorinabruda

2 mesaje
Membru din: 29/12/2008
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 15:22

Cred ca trebuie cinstit intradevar de totii rominii si nu numai .Intradevar a fost un mare poet pe care nu o sa-l egaleze nimeni.Dar in problema canonizarii este mai dificil.Chiar si Stefan cel Mare nu trebuia canonizat chiar daca a facut multe biserici,cinstit cu toata finnta noastra de romana da dar ca sfint nu ne putem pronunta.Parintele Ilarion Argatul a fost cal;ugar este intreg dupa dezgropare se produc minuni si totusi nu-l canonizeaza.Sau Martirii din puscariile comuniste mai ales la Aiud unde este o groapa comuna cu oseminte si s-au facut atite vindecari si totusi Patriarhia nu-i canonizeaza desi sint mucenici.

Raporteaza abuz de limbaj
buny2010

1 mesaj
Membru din: 28/01/2010
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 15:34

Da, e adevarat ca Mihai Eminescu a fost si va ramane de-a pururi in constiinta romanilor pt inegalabilele sale opere, dar ca sa fie propus printre sfinti.......Lasati-l sa-si doarma somnul lin, caci n-ar fi de acord nici el sa se numere in ceata sfintilor. Avem destui si, doar daca-l pomenim e tot o dovada de stima si onoare!
Nu e normal nici sa-l improscam cu noroi, noi cei ce n-am trait acele vremuri!
Doar Dumnezeu isi poate alege sfintii!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 16:27

De la: paramugur, la data 2010-02-04 07:51:02de ce nu? Patriarhia cred ca da dovada de ipocrizie cand motiveaza in acest fel un eventual refuz si spun asta gandindu-ma la canonizarea Domnitorului Stefan cel Mare care, dupa cum spun cronicele, era repede varsatoriu de sange nevinovat, la manie; si totusi, e trecut in randul sfintilor ortodocsi romani. In conditiile in care Eminescu, daca a facut pe cineva sa sufere, atunci s-a facut pe sine insusi si asta din preaplin, dar nu pe altcineva. Deci, care sunt totusi reperele preafericitilor nostri?
bre,stefan cel mare si sfant nu a fost nici pe departe asa groaznic cum sunt prezentati zeii iudeo-crestinilor in cartea cartilor,citeste si te vei convinge

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Membru din: 23/08/2009
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 16:27

De la: mytcor, la data 2010-02-04 13:44:35mesaj adresat orcărui cretin (vezi cele două cazuri )..ce se vor iți p-acest topic :


....aveți să vă primiți porția de-njurături !...





Auuuuuuuuu ! Daca ai sti ce mai speriat ! Asteptam cu sufletul la gura momentul in care te vei lua si de mine ! Mi se facuse inima cat un purice !


Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 16:29

De la: buny2010, la data 2010-02-04 15:34:35 Da, e adevarat ca Mihai Eminescu a fost si va ramane de-a pururi in constiinta romanilor pt inegalabilele sale opere, dar ca sa fie propus printre sfinti.......Lasati-l sa-si doarma somnul lin, caci n-ar fi de acord nici el sa se numere in ceata sfintilor. Avem destui si, doar daca-l pomenim e tot o dovada de stima si onoare!
Nu e normal nici sa-l improscam cu noroi, noi cei ce n-am trait acele vremuri!
Doar Dumnezeu isi poate alege sfintii!
in sens divin este si va fii un adevarat sfant al neamului romanesc pt.care era in stare sa-si dea viata-ceea ce a si facut- in comparatie cu toate scursurile zeiesti din biblie,in frunte cu fiul c...ei maria nefolosita care n-a fost in stare sa faca nimic nici macar pt.iudeii lui

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 16:32

De la: 9am110846, la data 2010-02-04 14:33:54Meritul sau ca poet nu-l comentez,insa de aici pana la canonizare.....................
Sfintii sunt exemple de viata intru Hristos pe care fiecare din noi ar trebui sa urmeze.Fara suparare,ce exemplu il am din viata lui Eminescu?!
doamna ,ce a facut betivul ala analfabet de i se ridica atatea osanale in comparatie cu sfantul eminescu???

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 16:33

De la: dorinabruda, la data 2010-02-04 15:22:22Cred ca trebuie cinstit intradevar de totii rominii si nu numai .Intradevar a fost un mare poet pe care nu o sa-l egaleze nimeni.Dar in problema canonizarii este mai dificil.Chiar si Stefan cel Mare nu trebuia canonizat chiar daca a facut multe biserici,cinstit cu toata finnta noastra de romana da dar ca sfint nu ne putem pronunta.Parintele Ilarion Argatul a fost cal;ugar este intreg dupa dezgropare se produc minuni si totusi nu-l canonizeaza.Sau Martirii din puscariile comuniste mai ales la Aiud unde este o groapa comuna cu oseminte si s-au facut atite vindecari si totusi Patriarhia nu-i canonizeaza desi sint mucenici.
doamna,va recomand cu caldura studierea bibliei,in rest nu judecati dumneavoastra eroii nationali care chiar au facut ceva pt.aceasta tara

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Membru din: 23/08/2009
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 16:34

De la: mytcor, la data 2010-02-04 13:39:46...........................
"Trecutul când eu n-am fost, viitorul când n-oi fi, nu esistă ele, fiindcă eu nuesist, sufletul lumii este eu. Fără eu nu esistă spațiu, nu esistătimp, nu esistă Dumnezeu. Fără ochi nu e lumină, fără auz nu e cântec,ochiul e lumina, auzul e cântecul, eu e Dumn...ezeu.
Ce-au fost românii pe când eu n-am fost, ce vor fi ei când eu n-oi mai fi?
Oare eu, tu el nu e totuna? (Oare asta nu se confundă într-unul întreg,într-un individ? Când?) Oare atomele metalului nu se confundă într-unApollon, oare trecutul și prezentul nu sunt piedestalul viitorului?
Eu e Dumnezeu. Națiunea mea e lumea, cum fără eu nu e Dumnezeu, astfelfără națiunea mea nu e lume. Națiunea, acest complex de euri..."

........................


manuscrisele lui Mihai Eminescu




Tinere ! De ce nu intelegi esenta ! Ei stiu despre EMINESCU la fel de mult cat stiu si despre dumnezeu ! Ei au auzit cate ceva despre ei si isi spun parerea ...dupa ureche ! Nu e vina lor ca sunt afoni,le place ce aud si cred ca au ureche muzicala ! Si ca atare cred ca ce gandesc ei este corect ! Nu sunt genul care sa aprofundeze si isi spun parerea ca sa fie si ei la moda ! Nu reusesc niciodata deoarece nu sunt informati-un om neinformat e la fel de prost ca un retardat ,



Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 16:36

De la: 9am161736, la data 2010-02-04 09:56:46Pana sa fie canonizat Stefan cel Mare, am avut impresia ca sfintzii sunt cu adevarat fiinte supranaturale raportat conditiei umane obisnuite si sunt inzestrate cu un har superior oamenilor de rand. Acum imi dau seama ca Pavel Corutz are dreptate..sfintzii nu sunt sfintzi..doar Dumnezeu este sfant, iar operatiunea de canonizare o sa ingramadeasca la sfintzi in calendarul ortodox incat n-or sa mai incapa si or sa fie deruteze prostimea incat n-or sa mai stie la care sfant din ziua respectiva sa se inchine , uitand de legatura cu Dumnezeu.Pupati moaste dragilor, adica oase care n-au fost lasate sa intre in circuitul naturii sa se transfome in tzarana. Dincolo de aceasta stupizenie pe care populimea o inghite fara sa gandeasca, exista paradoxul prostiei nemarginite a canonizarii unor personalitatzi care n-au avut o viata intima si publica prea crestina (daca e sa consideram crestinismul o religie apropiata de Dumnezeu). De ex. Stefan cel Mare a fost un curvar ordinar si a omorat in razboaie o gramada de turci...indiferent din ce motive, el a luat viata altor oameni iar asta nu-l poate transforma intr-un sfant. Deasemeni si Eminescu are partea lui pozitiva, insa asa cum el poate fi declarat sfant, poate fi oricine. Nu este normal ca sfintenia sa se dobandeasca prin niste criterii impuse de niste spirite pamantesti atat de corupte cum sunt popii. Chiar si din punct de vedere crestin, opulentza vestmintelor popesti si viatza imbelsugata dusa de acestia nu aduc nicio asemanare cu modestia si simplitatea lui Hristos.
asta din cauza ca ai stat sa casti gura la trogloditii de slugi religioase,nu mai bine iti faci un pustiu de bine,acum la sfarsit de secol si inceput de secol si pui mana voiniceste si studiezi scursura iudeo=-crestinilor,recte biblia???

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 16:38

De la: Horus, la data 2010-02-04 10:11:00

Ar fi culmea ! Ar fi cea mai mare jignire adusa inteligentei si gandirii rationale ! Cum sa pui un Eminescu alaturi de un criminal ca imparatul Constantin cel mare ,intr-un calendar care nu valoreaza nici cat unul erotic . Eminescu a inteles la acea vreme ca lumina se deplaseaza cu o viteza foarte mare,a inteles ca religia este o "inventie" a unor oameni "saraci cu duhul " a inteles cea ce 90 % dintre crestini nu inteleg nici in prezent desi au mult mai multe informatii ! Biserica ar vrea un eminescu printre sfinti-ar fi un mod prin care si-ar face reclama ! Ar fi "pacat" sa se intample asa ceva ,nu poti introduce intr-o organizatie criminala ,un om ,de o asemenea valoare !

pai io zic sa ardem toate cartile sfinte si sa scoatem toti bulgarii,grecii si iudeii din calendarul religios,sa introducem adevaratii sfinti ai neamului romanesc acolo

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 16:40

De la: florinpreda999, la data 2010-02-04 16:38:51
De la: Horus, la data 2010-02-04 10:11:00

Ar fi culmea ! Ar fi cea mai mare jignire adusa inteligentei si gandirii rationale ! Cum sa pui un Eminescu alaturi de un criminal ca imparatul Constantin cel mare ,intr-un calendar care nu valoreaza nici cat unul erotic . Eminescu a inteles la acea vreme ca lumina se deplaseaza cu o viteza foarte mare,a inteles ca religia este o "inventie" a unor oameni "saraci cu duhul " a inteles cea ce 90 % dintre crestini nu inteleg nici in prezent desi au mult mai multe informatii ! Biserica ar vrea un eminescu printre sfinti-ar fi un mod prin care si-ar face reclama ! Ar fi "pacat" sa se intample asa ceva ,nu poti introduce intr-o organizatie criminala ,un om ,de o asemenea valoare !

pai io zic sa ardem toate cartile sfinte si sa scoatem toti bulgarii,grecii si iudeii din calendarul religios,sa introducem adevaratii sfinti ai neamului romanesc acolo
in completare sa desfiintam biserica -ca si institutie- sa transformam bisericile in muzee si popii sa-i punem paznici de muzee,sa rupa bilete ;la intrare

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 16:41

De la: paiu_cristian, la data 2010-02-04 10:37:03
Buna ideie.Ar fi bine,ca a facut extrem de multe la viata lui.Nua defavorizat niciodata credinta ortodoxa.Ar merita facut sfant,pentru ca are si poezii de credinta pe langa cele obisnuite.Nu e deloc rau sa-l faca sfant.E o personalitate de baza.
fara religie ca face rau la stomac,sfant al neamului si atat

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Membru din: 23/08/2009
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 16:42

De la: florinpreda999, la data 2010-02-04 16:32:02
De la: 9am110846, la data 2010-02-04 14:33:54Meritul sau ca poet nu-l comentez,insa de aici pana la canonizare.....................
Sfintii sunt exemple de viata intru Hristos pe care fiecare din noi ar trebui sa urmeze.Fara suparare,ce exemplu il am din viata lui Eminescu?!
doamna ,ce a facut betivul ala analfabet de i se ridica atatea osanale in compatratie cu sfantul eminescu???




Ce legatura are Iisus - Iijos ,cu Eminescu ? Isus in primul rand a fost un analfabet iar de ""vorbit"" in versuri "dumnezeu cu mila " ! Oamenii ,in general, au ca lideri sau vedete ,oameni de nimic ,de ce in acest caz ar fi altfel ! Pentru crestini e o blsfemie sa fii inteligent ! E un risc pe care nu si-l pot asuma -un destept poate sa-si dea seama de primitivismul religiei crestine !



Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 16:44

De la: rodik_mi, la data 2010-02-04 10:44:37Dar parintele Calciu Dumitreasa cu ce ,,merite'' e mai prejos? In perioada comunista, biserica sa era plina de studenti care-i sorbeau cuvintele... Rezistenta comunista, sicanele securitatii nu l-au descurajat A fost un preot cu har de la Dumnezeu Nu ar putea fi sanctificat si luat de exemplu de cei ce au preotia doar ca meserie ? ```
asa zisul parinte al nu mai el stie cui nu a facut decat rau in toata viata lui propagand in randul tinerilor numai blasfemii la adresa adevaratului dumnezeu,preamarin zeii cruzi,rai si boshetari din cartea cartilor

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 16:46

De la: tantelu, la data 2010-02-04 10:46:19Este cea mai mare tampenie. Eminescu a fost, este si o sa ramana un simbol al culturii romanesti. Nu e nevoie sa-l amestecam in biserica, sa-l facem...ce? Sursa de castiguri ptr. patriarhie? Mormantul lui Eminescu e deja loc de pelerinaj, si fara sa-l "sfinteasca nimeni. Vrea cineva sa-l dezgroape, sa-i ia osemintele? E o stupiditate enorma. Liga scriitorilor s-ar ocupa mai bine de promovarea operei lui Eminescu, de traducerea ei in mai multe limbi. Eminescu a fost si el un om, cu pacatele lui, departe sa il putem considera un adevarat sfant. Se pare ca notiunea de "sfant" a capatat noi intelesuri in lumea moderna. Maine o sa fie sfant cel care face cel mai tare soft?
e uite d'aia o sa va balaciti in mocirla gandirii voastre,nu vreti sa intelegeti odata pt.totdeauna ca teologia nu-i meserie,biserica nu-i casa domnului si nici popii nu sunt alesi divini,mana pe carte va rog

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Membru din: 21/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 16:48

De la: redactor_sef, la data 2010-02-04 11:03:59nu sunt de acord cu Canonizarea poetului Mihai Eminescu. Vrednica sa-i fie pomenirea si cinstea!
cine drequ te-a pus sef,ignorantule de doi bani,pseudo-intelectual fara carte dar cu diploma???

Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Membru din: 11/08/2009
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 17:39




Mai crestinilor ,nu va vine mintea la cap deloc ! Pana si Ion Creanga si-a dat seama ce e cu religia ! Cum credeti ca unul ca Eminescu poate avea de a face cu calendarul lui constantin! Constantin a fost un nimeni ,un imparat criminal ,care s-a crestinat pe ultima suta de metri ! Cel mai mare criminal al crestinatatii are un loc in calendrul ortodox desi el e vinovat pentru toate neadevarurile din evanghelii -le-a modificat cum a vrut muschii lui !


Raporteaza abuz de limbaj
fluffy

10 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Tg Mures

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 18:09

De la: Horus, la data 2010-02-04 11:28:53
De la: teo_teodora_lili0, la data 2010-02-04 10:55:24DRAGA HORUS VREAU SAITI PUN O INTREBARE LA CARE ASTEPT SI UN RASPUNS SINCER
FACI CUMVA PARTE DINTR-O SECTA SATANISTA?
REFERITOR LA CUNOSTINTELE LUI EMINESCU DESPRE VITEZA LUMINII TE-AS SFATUI SA CITESTI CU MAI MULTA ATENTIE LUCEAFARUL SI DE ASEMENEA SA INTELEGI EXACT LA CE FACE REFERIRE POETUL IN ACEASTA POEZIE.
ESTE MULT MAI COMPLEXA DECIT ITI IMAGINEZI TU
IN PRIVINTA CANONIZARII LUI SINT DE ACORD CU TINE DESI NU IN ACEEIASI TERMENI
EMINESCU NU ARE CE CAUTA PRINTRE SFINTI
EL ARE UN STATUT ,SFINTII AU ALT STATUT ,AMBELE POATE LA FEL DE VALOROASE ,DAR REPREZINTA CATEGORII DISTINCTE




Nu trebuie sa fii satanista ca sa intelegi o organizatie criminala ! E suficient sa gandesti rational,e vorba de logica elementara ! A crede in isus e ca si cum ai crede in marduk,horus sau mithra. Acestia au fost sursa de inspiratie pentru religia crestina ,pentru cei care au scris biblia si evangeliile canonice chiar si pe cele apocrife !
Eu consider ca inteleg mai bine opera lui eminescu decat un crestin,crestinii nu au o gandire rationala ! Crestinii gandesc cum au gandit stramosii nostri acum cateva mii de ani,daca am fi gandit toti la fel atunci sigur ca nu am fi beneficiat de multe inventii nici de aceasta comunicare virtuala . A crede ca lumea nu are cum sa evolueze decat prin prisma unor conceptii invechite,cuprinse intr-o dogma si prinse intr-o falsa carte de capatai numita biblia, este gresit ,din start !
Eminescu e un geniu,geniile au schimbat lumea,sfintii nu au creat nimic iar isus nici macar nu a reusit sa scrie o fraza ! Sunt foarte multi crestini care nu stiu sa scrie,nu au citit niciodata biblia ,in schimb sunt adepti ai crestinismului. Nu ai cum sa fii adeptul a ceva sau al cuiva fara sa fii in cunostinta de cauza ! Eu am citit biblia si am inteles ce era de inteles ! Eu consider ca parerea mea este mai buna deoarece sunt in cunostinta de cauza ,sunt informata ! Acesti crestini de conjunctura nu valoreaza nimic-a te baza pe vorbele unui preot sau pe obiceiuri mostenite din strabuni mi se pare o prostie ! Daca ar fi fost destepti,primii prelati crestini nu ar fi preluat obiceiuri pagane pentru a face mai usoara trecerea de la religia lui Mithra la cea crestina ! Acei preoti si-au dat seama ca au nevoie de manipulare - aceasta manipulare are loc si in prezent desi nimeni nu s-ar mai supara daca isus nu s-ar mai fi nascut pe 25 decembrie ,daca nasterea nu s-ar fi facut din fecioara si daca nu ar fi inviat a treia zi ,dupa moarte . Si horus ,marduk si altii au trait aceleasi evenimente precum isus . Asa ca sa lasam legendele si miturile la locul lor si satanismul preotilor-preotii au fost si sunt adevaratii satanisti-ei au furat obiceiurile din alte religii si le-au folosit in a crea o noua religie-un nou mit !



DARIA

12 mesaje
Membru din: 11/01/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 18:44

Intradevar...Eminescu a fost si este un mare poet !
Sfintenia insa e o stare duhovniceasca si spirituala la care ajungi doar printr o viata de fintire traita dupa Legea lui Dumnezeu !
Am citit cu totii despre stilul de viata a poetului..mai mult versurile de mai sus si nu numai, exprima intr o anumita masura credinta poetului .
Unii se mira cand daca anumiti credinciosi nu se inchina la icoane si sfinti.
La care sfinti fratilor?
Uitati in ce postura e pusa biserica?Te cutremuri cand vezi si auzi cata impertinenta poate exista chiar si printre oamenii cartii!
De ce sa cred ca multi alti "sfinti" nu au fost facuti sfinti la fel?
Ce exemplu de vietuire crestina imi da mie Eminescu?Imi vine sa rad!Sau sa plang.. Vedeti fratilor de ce sunt ridiculizati sfintii si cei care se inchina lor?Biblia spune "LUI DUMNEZEU SA TE INCHINI SI NUMAI LUI SA II SLUJESTI !!!!"
Doar El este sfant ceilalti toti pot fi doar sfintiti de El printr o viata de evlavie traita in mod impecabil in toate aspectele ei.
Asadar ...Liga Scriitorilor sa invete putin despre sfintenie inainte de a face asemenea gesturi sfidatoare !

Raporteaza abuz de limbaj
raluca2680

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Constanta

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 19:42

hahahaha...ce gluma macabra!!! Eminescu...sfant!!! Fratilor ati innebunit de tot!!!

Raporteaza abuz de limbaj
kali13

233 mesaje
Membru din: 25/09/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 21:58

De la: wella, la data 2010-02-04 11:37:50 ma fratilor.......... a inebunit lupu??????? ce dumnezeu nu stiti cum a sfarsit eminescu,intelefg mare scriitor si pre destept pt. vremurile alea dar nu uitati ca a ajuns la casa de nebuni in ultima vreme............eeeeeeeee...........asta nu o mai spune nimeni.............si prea multe rugaciuni nu am citit in poeziile lui decat ....rugaciuni catre sexul opus...........si fanteziii.............la stele....................mor de ras.........ati inebunit sau mi se pare mie....eu stiu ca scriitori din care fac si eu parte is un pic dusi cu pluta in sensu ca nu prea sunt intelesi si sunt suflete pline de sentimente dar...chiar asa ......... pai peste ceva timp ar mai trebui sa il declare sfant pe demonizatu de bacovia si apoi ........ nu credeam ca voi trai sa o aud si pe asta sunteti tari nu glumaaaaaaaaa;)))))))))))))


"eu stiu ca scriitori din care fac si eu parte"???? Am dedus din scrisul tau "metaforic", din balbaiala de coafeza-scriitoare ca faci parte din tagma celor cu lauri pe frunte. "Rugaciuni" in poeziile lui Eminescu- dupa ce parcurgi drumul anevoios al abecedarului, silabiseste:Rugăciunea unui dac, Venere si Madona, Rugaciune- dar, aviz "literatilor" asa ca tine, ele nu se incheie cu vreun AMIN bolborosit fara noima in ungherele negre si seci, pe unde obisnuiesti tu sa pupi icoane, in cautare de inspiratie!
Demonizatul Bacovia????? Te inteleg...atunci cand ai cautat inteleseul cuvantului "demonizatu" (chiar si fara -l, asa cum il scrii tu intr-un exces scriitorcesc), nu l-ai gasit si de asta, oligrofrenic, tastezi mecanic si tamp. In speranta unei exorcizari (in scopul de a nu mai citi elucubratiile tale), nu iti pot spune altceva, decat AMIN!

Raporteaza abuz de limbaj
Dorinel

3855 mesaje
Membru din: 24/04/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 22:06

De la: florinpreda999, la data 2010-02-04 16:29:54in sens divin este si va fii un adevarat sfant al neamului romanesc pt.care era in stare sa-si dea viata-ceea ce a si facut- in comparatie cu toate scursurile zeiesti din biblie,in frunte cu fiul c...ei maria nefolosita care n-a fost in stare sa faca nimic nici macar pt.iudeii lui
Asa e Florinica, insa aici vorbim de canonizarea lui de catre Biserica Ortodoxa Romana ! Nu este acelasi lucru cu ce spui matalica !

Raporteaza abuz de limbaj
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Dorinel

3855 mesaje
Membru din: 24/04/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 22:07

De la: DARIA, la data 2010-02-04 18:44:55Intradevar...Eminescu a fost si este un mare poet !
Sfintenia insa e o stare duhovniceasca si spirituala la care ajungi doar printr o viata de fintire traita dupa Legea lui Dumnezeu !
Am citit cu totii despre stilul de viata a poetului..mai mult versurile de mai sus si nu numai, exprima intr o anumita masura credinta poetului .
Unii se mira cand daca anumiti credinciosi nu se inchina la icoane si sfinti.
La care sfinti fratilor?
Uitati in ce postura e pusa biserica?Te cutremuri cand vezi si auzi cata impertinenta poate exista chiar si printre oamenii cartii!
De ce sa cred ca multi alti "sfinti" nu au fost facuti sfinti la fel?
Ce exemplu de vietuire crestina imi da mie Eminescu?Imi vine sa rad!Sau sa plang.. Vedeti fratilor de ce sunt ridiculizati sfintii si cei care se inchina lor?Biblia spune "LUI DUMNEZEU SA TE INCHINI SI NUMAI LUI SA II SLUJESTI !!!!"
Doar El este sfant ceilalti toti pot fi doar sfintiti de El printr o viata de evlavie traita in mod impecabil in toate aspectele ei.
Asadar ...Liga Scriitorilor sa invete putin despre sfintenie inainte de a face asemenea gesturi sfidatoare !

Raporteaza abuz de limbaj
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Dorinel

3855 mesaje
Membru din: 24/04/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 22:27

''Religia – o frazã de dânsii inventatã
Ca cu a ei putere sã vã aplece-n jug,
Cãci de-ar lipsi din inimi speranta de rãsplatã,
Dupã ce-amar muncirãti viata toatã
Ati mai purta osânda ca vita de la plug !''

..... Împãrat si proletar

„Nu ne mustrati!
Nu suntem de cei cu-auzul fin
Si pricepurãm soapta misterului divin.
Urmati în calea voastrã multimii de absurzi
Si compuneti simfonii si imnuri pentru surzi,
Ascuteti adevãrul în idoli, pietre, lemn,
Cãci doar astfel pricepe tot neamul cel nedemn
Al oamenilor zilei sublimul adevãr
Ce voi spuneti în pilde, iar noi l-avem din cer.“

.... Preot si filozof

Raporteaza abuz de limbaj
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Poetul Mihai Eminescu, printre sfinti?
Mergi la: