Info
x
Cafenea cu aroma virtuala
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 2 Ianuarie 2017, ora 16:45
mdaaaa....faptul ca nu avem informatii scrise din perioada colonizarii Daciei timp de mai bine de 100 ani , cind administratia romana tinea registrele teritoriilor cucerite si socotelile administrarii lor, la zi, e o Enigma ! e de NEINTELES cum e posibil asa ceva ! si tot Enigmatica este si perioada de 1000 ani pina la aparitia cnezatelor lui Gelu si Menumorut..... cum de nu exista documente? au fost distruse ? de catre cine si de ce ? si punem de'o cafea si o felie de tort de amandina cu adaos de frisca , optional , bineinteles !
|
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 3 Ianuarie 2017, ora 11:58
Bine va regasesc! Am facut cafeaua! Sa ne incalzim sufletele zgribulite!
TRAIASCA ROMÎNIA! TRAIASCA TOT ROMÎNUL! Impreuna spre mai bine! Receptie!
Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 3 Ianuarie 2017, ora 15:21
asaaaa, uite ca Muse' facu ea cafeluta pe ziua de azi ! buna, neicusorule....buna !
se mai "actioneaza" cu inc'o cana ! ce mai ziceti, ce mai faceti ?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Ianuarie 2017, ora 10:06
Neata buna! Gabitzule, vezi cu ochii inimii ce fac zi de zi: traiesc, multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce imi prezerba si imi permite sa simt, iubesc, traiesc iubirea!
Da, ziua incepe cu o cafea fierbinte! Si cate un gand bun angajat inspre toate colturile lumii! Muse' va saluta de departe, tinand aproape! O zi mandra sa avem cu totii! Pe curand! Remixam la vie en rose? La re! www.youtube.com/watch?v=76uxRIWHDrQ
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 4 Ianuarie 2017, ora 14:17
Ma autoservesc cu o cafea. E putin rece, dar o pot incalzi la foc. Sau mai bine pun de alta cafea, sa fie proaspata. Niciodata nu cred ca ar fi prea mult... sa oferi o cafea calda unui suflet de om... poate infrigurat...
Am lacrimi in ochi, cand va scriu. Incerc sa le opresc de la a parasi pleoapele inferioare. Tot raul sa fie inspre bine! In cele mai multe cazuri lacrimile pot curge din durere. Dar si dupa o trecere. Copul, trecand cu bine de un eveniment care il poate traumatiza, fizic, psihic, spiritual, se usureaza. Si.... plangem...E firesc, va asigur! Chiar de unii se tin tari, toti stim sa plangem! Parol! Nimeni nu poate condamna un om care plange! Azi mi-am amintit ca nu stiu sa fluier ca barbatii, cu degetele in gura. Si ce bine mi-ar fi prins, totusi! Stiu sa fluier doar cu buzele tuguiate. Nu mi-a folosit pentru a face semn pompierilor ce se aflau de o parte a intrarii in parc. Evident ca se aflau la o alta intrare in parcul municipal, nu la cea unde un om zacea pe jos , baltindu-i capul in apa ploii ce se incapatana sa toarne de nebuna si propriul sau sange. Nu imi amintesc de am mai fost pusa in situatie similara. Dar , vazand pompierii rotindu-se, erau 3 tineri, in jurul intrarii dinspre primarie, in capul meu era sa ii avertizez ca noi, cei ce ii solicitam, eram ACOLO, adica DINCOLO de parc, de cele 2 garduri , de apa, de scaieti si de buruieni crescute pe terenul ce fusese odata viran...! Asa ca am strigat , cu toata puterea mea : Monsieur, on est là! ICI! Unul dintre ei mi-a facut semn ca ma receptionase. Simultan un prunc aproape de adolescenta, orfan de tata, mi-a aruncat ghiozdanul si vazand ca urlam (nici el nu credea ca voi reusi a avertiza salvatorii, ca si mine...) , a zis ca pleaca el sa ii aduca acolo. Important este ca pompierii au ajuns unde trebuia. Orasul este in renovare de cativa ani. Exista multe strazi noi. Pompierii veneau dintr-un oras vecin, dar aproape. Pe jos se afla un domn cu care ma intersectam des in precedent. Vecini de cartier, povesteam mereu chiar si pe fuga. De la o vreme e cu o carje. Cand eu mergeam dupa prunc la scoala la pranz, el mergea sau se intorcea cu painea cumparata proaspata. Azi probabil ca alunecase. Ploua si pe ici pe colo erau parti de gheata pe asfalt. Probabil carja i-a derapat. Bine ca a fost la ora cand ne intorceam cu copiii de la scoala. Mamicile ne-am oprit pe rand sa facem care ce puteapt a ajuta un om ce era in sange si in apa pe jos! Nu a contat ca eu si fiul meu eram români, mamica ce a apelat pompierii era frantuzoaica, la fel cea careia ii cerusem repede o cuvertura sa punem sub capul omului care era francez si magrebian in egala masura!!!! A contat faptul ca, chiar de norii curgeau si inghetau pietrele, un om trebuia ajutat! Da, sa ma credeti cand va zic ca toti suntem o apa si un pamant si un sange! Azi nu mai exista doar român , doar francez, doar marocan, doar maghiar, doar rus, doar neamt, doar algerian , samd!!!! Azi suntem amestecati! Si cu cat suntem mai diferiti, cu atat ne completam reciproc! Va urez o zi frumoasa, pe oriunde v-ati afla! Nimic fara Dumnezeu! Cu bine! Pe curand!
|
|
Postat pe: 4 Ianuarie 2017, ora 16:13
adica, Cetateni ai Pamintului ....e frumos ce-ai relatat , dar si periculos, cred unii, caci asta inseamna Globalizarea cu stergerea pina la anihilare a specificului national , de care - se pare- ca se doreste a se scapa ca de o boala rusinoasa ! dar, hai sa ne bucuram si de aceasta frumoasa zi caci pe aci, prin bucuresti, e chiar primavarate ca si sa iesim pe terasa cu o cafeluta mesterita de Muse' ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 Ianuarie 2017, ora 13:57
Ziua buna tuturor! Sila noi e soare. Insa dimineata era oglinda pe jos! Au imprastiat sare baietii de la primarie, insa trotuarele mai aluneca pe unde nu ajunge soarele. Plus ca avura niste minti stralucitoare unii proiectanti si unii fanricanti, executori de lucrari, care ridicasera nivelul carosabilului pe alocuri, tratand ridicatura cu cate un strat de vopsea pe care aluneci cu usurinta cand e umed, d-apoi la inghet! Si e fix unde lasam pruncii la scoala, taman in fata scolii. Sa fi vazut parinti i prunci pe jos, pe carosabil, soferi grabiti ce nu isi dau rand si se cred singuri pe lume, derapand....
Ei, pica oamenii in veselie! Ieri, spre seara, un batranel care sta pe strada, tot cu o carja, cade inaintea noastra. Cu sotul meu l-am luat repede si l-am proptit de perete si am sunat pompierii. Bietul om, dormea de o vreme in strada. Sper sa il fi dus la adapost dupa ce i-au acordat primul ajutor. Parea coerent, insa nu se putea tine pe picioare si ne zicea ca mai suferse un AVC in precedent. Doamne fereste! Ce sa va mai zic? Timpul trece! Sper sa treaca cu bine pentru toata lumea! Gabitza draga, te tzuc cu drag! Saluta pe ceilalti! Este cafea! Cu drag! La re!
|
|
Postat pe: 5 Ianuarie 2017, ora 17:18
am ajuns- iata- mai tirziu in Cafenea , caci avusei o zi cam agitata ! acum ma stabilizai la o cafeluta, ca sa-mi vin fire !
ce faceti, boieri dvs ?
|
|
|
|
Postat pe: 5 Ianuarie 2017, ora 17:47
Ma alatur si eu cu o ciocolata fierbinte si niste cornulete cu somon!
|
|
Postat pe: 6 Ianuarie 2017, ora 13:44
cornulete cu somon ?
am avut ocazia sa maninc si eu ceva asemanator, dar nu mi-a placut deloc- deloc desi eu , fiind o super- pofticiosa , nu refuz nici-un experiment culinar , dar triez, totusi,ce-am mincat !....in schimb, salata de somon afumat, cu ceapa verde, morcov taiat julien, nuci, patrunjel , ulei si otet, e tinuta la mare cinste la mine-n casa !
|
Postat pe: 6 Ianuarie 2017, ora 13:54
si, hai sa ne bucuram de aceasta frumoasa....
chiar splendida zi de iarna, in care ninge ca-n povesti cu fulgi maaaari si jucausi sau mai mici,ca acum.... abia acum am senzatia profunda de iarna adevarata si ptr. ca e Craciunul pe stil vechi, facui bre si niste sarmale....iaca asa , sa miroasa a sarbatoare ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Ianuarie 2017, ora 13:57
Cafea ? bineinteles ca e si cafea, poi cum altfel sa ne chemam Cafenea ?! uitai sa va spui : aici se fumeaza
|
Postat pe: 6 Ianuarie 2017, ora 14:05
Apiiiii de sa fumeaza, strecor tzâdula pa sub usa, noh! Nu vreau sa ma umplu de fum si nici nu vreu a-mi face rau inhalandu-l!
Imi iau si cornuletele cu somon si va las cu ale voaste! Pe tzâdula scriii ashe: 1. Nu ai gustat cornuletele melecu somon! Era somon atlantic , blat de foietaj.... dar asta e! Sunt si io conservatoare, insa accept inovarea si daca ma satisface, o sustin in scopul de a o developa! 2. Sustin toate persoanele ce reusesc zilnic sa se abtina dela fumat si le felicit doar pe cele ce intr-adevar reusesc, dand dovada ca sunt persoane puternice care isi inving viciile! 3. Sunt un copil al Terrei, nu accept gardurile din calea-mi cand eu decid sa avansez! Mno, cam atat zice tzâdula ceee! Sa aveti o zi mandra si sa aveti grija de voi!
|
|
Postat pe: 6 Ianuarie 2017, ora 14:20
si ce vrea tzidula ta , ca nu ma prinsei, draga Muse' ?!fumatul este doar virtual, deci.... eu NU mai fumez de 3 luni .... Toti suntem copiii terrei, doar ca unii sunt mai constienti de asta si altii nu ..... sa-ti spun un secret: totusi, gardurile isi au si ele rolul lor educativ... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Ianuarie 2017, ora 14:24
cred ca ceea ce nu mi-a placut la tarta cu somon , mincata cindva , a fost faptul ca prin incingere - coacere, grasimea din peste a intrat in coca tartei si mi-a displacut grozav.....de gustibus, deh !
|
Postat pe: 7 Ianuarie 2017, ora 14:24
heiii, La multi ani, Ioane ....la multi ani, Ioana !
sa fiti fericiti si iubiti si -n Cafenea sa veniti ....macar c'o cafea mica , neagra si fierbinte sa ne serviti !
|
Postat pe: 7 Ianuarie 2017, ora 14:38
De la: gabigabi2, la data 2017-01-07 14:24:09heiii, La multi ani, Ioane ....la multi ani, Ioana ! Floare alba onoreaza appelul! PREZENT...A ! ... se auzi de sub tejgheaua cafenelei! La multi ani tuturor! TRAIASCA ROMÂNIA! Traiasca tot romänul oriunde s-ar afla! Sa traiasca domnul presedinte! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Ianuarie 2017, ora 14:44
De la: gabigabi2, la data 2017-01-06 14:20:44 Incerc a ma explica. Am cafeaua inainte, asa, mai la stanga calulatorului. E fierbinte, ceea ce presupune ca am vreo 10-15 minute la dispozitie sa o sorb cu voi! Fumatul este un viciu care dauneaza grav sanatatii. Unii considera ca fumatul este un act voluntar spre sinucidere! Deci, eu combat fumatul si orice face rau omului drag lui Dumnezeu! Daca io am putut renunta la fumat, la fel sotul meu de cand suntem impreuna, TOTI pot sa renunte la fumat! Felicitari ca numai fumezi! Castigi deliberat ani in viata ta! Sunt mandra de tine! Constienti ori nu, toti suntem copii ai Terrei, e cert! Vezi ca avem si mentalitate suprapusa? Chiar de suntem diferiti, ne completam! Asta e secretul! Gardurile isi au rolul lor, da: De a ingradi! Ramane de discutat oricand ma inviti la o discutie, tine cont de acest subiect, Dumnezeu sa ne dea timp si sa ne lumineze graiul!
|
|
Postat pe: 7 Ianuarie 2017, ora 14:51
nu numai de a ingradi, Musetelule ci, si de a stabili niste limite .... !
si LEGEA , daca stai sa te gindesti putin, este tot un "gard" sau, o bariera in fata careia te opresti si te gindesti la consecinta gindurilor si faptelor ce urmeaza a fi facute ! P.S da' ce il tot feliciti pe don pres. la 2 saptamini de la Craciun si o saptamina de la Anul Nou, ca nu-l cheama ION ?Iohannis.ul lui e ca si Ionescu al nostru si nu feliciti pe nimeni ca-l cheama asa !
|
Postat pe: 7 Ianuarie 2017, ora 14:52
De la: gabigabi2, la data 2017-01-06 14:24:59 cred ca ceea ce nu mi-a placut la tarta cu somon , mincata cindva , a fost faptul ca prin incingere - coacere, grasimea din peste a intrat in coca tartei si mi-a displacut grozav.....de gustibus, deh ! Azi se nimeri ca facui somon afumat cu paste! Scot farfuriile sau iar imi refuzi oferta inainte de a o gusta! Citisem ieri ca in ajunul Bobotezei se tine post chiar si negru. Tata tinea post negru in Vinerea Mare, cea dinainte de Pasti. Cand chiar simtea ca nu mai putea tine, accepta o cafea neagra doar cu zahar. Un Ioan drag mie, care azi e undeva in cerul albastru! Sa fi fost o coincidenta faptul ca va propusesem cornuletele cu somon de cina alaltaieri seara? Nu cred in coincidente! Simtim si traim inclusiv cand nu cunoastem totul! Ei, oricum erau incalzite cornuletele mele. Ramasesera de la revelion si cum doar io le mananc din casa, baietii mei -unul stramba din nas, celalat nu le mananca deoarece are grija sa nu manance sarat in excès. Deci, asa se face ca avui inca cornulete cu somon. Si, de Gabi m-o refuzat, le mancai singura! Somonul nu ingrasa! Este un peste gras dar contine omega, colesterol bun, pe care omul e incapabil sa il secrete singur! Are si omul limitele sale! Si parol ca nu erau grasi cornutzäii mei! Nici checul nu mi-e gras cand il fac. A doua zi chiar sunt seci, de aceea se reincalzesc! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Ianuarie 2017, ora 14:58
De la: gabigabi2, la data 2017-01-07 14:51:32nu numai de a ingradi, Musetelule ci, si de a stabili niste limite .... ! Certificatul domnului presedinte demonstreaza ca il cheama Johannis! Chiar nu stii originea numelor? Cum se poate asa ceva? Vorbind de Craciun, azi , o parte din credinciosii Terrei, celebreaza Craciunul! cum omiti astfel de lucruri existente? Gardul ingradeste! Gardul marcheaza limitele, da. Ingradind ceva. Evident ca libertatea e una din domeniile ce nu pot fi ingradite... La multi ani!
|
|
Postat pe: 7 Ianuarie 2017, ora 15:02
In lumea asta exista nume o sumedenie. Exista nume si prenume. Unele nume pot fi si prenume si viceversa!
Familia Ion este celebrata de Sfantul Ion. Iar cum Ion are aceeasi radacina cu John, Joanna, Jeanne, Jean, Janos...samd, toti sunt sarbatoriti! Fara garduri si fara nume atitrate doar unelor persoane, va rog! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Ianuarie 2017, ora 15:04
De ce nu va iubiti presedintele? De ce va e teama?
|
|
Postat pe: 7 Ianuarie 2017, ora 15:07
De ce il jigniti fara a gandi anterior?
Stiti cui ma adresez... Numar aici, pe acest forum, vreo 3 (trei) utilizatori care l-au jignit public pe presedinte! Uite ca iar plec de aici! Comiteti erori greu de iertat! Ganditi inainte de a mai scrie!
|
|
Postat pe: 7 Ianuarie 2017, ora 15:12
De la: Musetel, la data 2017-01-07 14:52:07De la: gabigabi2, la data 2017-01-06 14:24:59 cred ca ceea ce nu mi-a placut la tarta cu somon , mincata cindva , a fost faptul ca prin incingere - coacere, grasimea din peste a intrat in coca tartei si mi-a displacut grozav.....de gustibus, deh ! si eu am facut azi, ptr. ziua lui don Neloooo, salata cu somon ! in alti ani faceam un fel de scordolea ....am zis " un fel de " , caci nu respectam intocmai reteta originala ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Ianuarie 2017, ora 15:13
Cele 15 minute au trecut!
Ramaneti cu bine! Gabi... de ce mi-ai inventat atatea tu si Black? Raspundeti amandoi! Vreau sa stiu doar DE CE ? Am dreptul sa stiu! Deocamdata ramane amiabil! Sper! Nimic fara Dumnezeu! Vreau doar sa va justificati actele comise la adesa mea ca utilizator! Gaseste cine vrea dovezile pe acest forum. Eu va las in pace! Vreau sa stiu scurt: DE CE ati facut-o? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 7 Ianuarie 2017, ora 15:18
De la: gabigabi2, la data 2017-01-07 15:12:52De la: Musetel, la data 2017-01-07 14:52:07De la: gabigabi2, la data 2017-01-06 14:24:59 cred ca ceea ce nu mi-a placut la tarta cu somon , mincata cindva , a fost faptul ca prin incingere - coacere, grasimea din peste a intrat in coca tartei si mi-a displacut grozav.....de gustibus, deh ! Miroase a peste LA MULTI ANI pentru don' Nelo.. . si ma ma bucur ca mai rezisa cu tine,doamna ''parlamentar''
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Postat pe: 7 Ianuarie 2017, ora 15:20
De la: Musetel, la data 2017-01-07 14:58:22De la: gabigabi2, la data 2017-01-07 14:51:32nu numai de a ingradi, Musetelule ci, si de a stabili niste limite .... ! ALOOOOOOOO. ! Pamintul catre Musetel ![]() reiau : IOHANNIS e numele lui de Familie, deci un fel de IONESCU d'al nostru si nimeni nu te felicita ptr. numele de familie ! despre Craciunul pe Stil Vechi TOCMAI l-am si sarbatorit vorbind cu mare placere despre el , in Cafenea, dar NU te-ai uitat , ca altfel n-ai fi zis ce-ai zis ! Gardul te invata, copil fiind , sa-ti cunosti LIMITELE .....nici ca Adult nu se refuza o asemenea posibilitate, caci e mare lucru ca sa stii de unde si pina unde sa te-ntinzi si sa nu darimi "gardul " vecinului ca iese cu razboi ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Ianuarie 2017, ora 15:22
De la: Musetel, la data 2017-01-07 15:13:52Cele 15 minute au trecut! ce Anume ? ce ti-am inventat, ca nu stiu despre ce spui ?
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 7 Ianuarie 2017, ora 15:27
De la: Musetel, la data 2017-01-07 15:07:34De ce il jigniti fara a gandi anterior? Hotareste-te fetito;ori esti cu Dumnezeu,sau cu Presedintele!!!...nu-l amesteca pe Dumnezeu in politica.Alege ori Constitutia,ori Biblia...Sfatul meu este sa NU te mai bagi in laturile politice,nici aici in virtual,nici in real!...succes
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
|
|

mdaaaa....faptul ca nu avem informatii scrise din perioada colonizarii Daciei timp de mai bine de 100 ani , cind administratia romana tinea registrele teritoriilor cucerite si socotelile administrarii lor, la zi, e o Enigma !
abia acum am senzatia profunda de iarna adevarata si ptr. ca e Craciunul pe stil vechi, facui bre si niste sarmale....iaca asa , sa miroasa a sarbatoare !
Cafea ? bineinteles ca e si cafea, poi cum altfel sa ne chemam Cafenea ?!
ce ti-am inventat, ca nu stiu despre ce spui ?