Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 20 Septembrie 2015, ora 15:41
De la: IonOOO, la data 2015-09-19 20:31:22 Salut Gabi! Multumesc pentru gandurile tale bune si sincere pe care le posezi si daruiesti celor din jur cu darnicie. Te felicit apoi pentru consegventa ta fata de acest forum,caci putini sunt acei dintre noi ce dedemult postam candva ce au mai ramas,felicitari inca o data. Sa ai sanatate si tot binele din lume. multumesc pentru tot ce-ai spus si, DA : Isus Cristos e Dumnezeu intrupat !
|
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Septembrie 2015, ora 19:23
De la: IonOOO, la data 2015-09-18 08:09:26 JALNIC sectarisme ieftine,,,,si aceiasi fixatie a lui ion de posta cu https ,cand i sa spus de cateva ori ca daca nu posteaza cu https in fata lumea va accesa linkul sectar ieftin ft simplu,,,cum tu nu vrei sa faci nimic ioane nici lumea nu vrea sa ti asculte sectarismele jalnice,, Dumnezeu cel adevarat ,nu cel din secta ta ,,ca nu exista,,, sa ti ajute tie si familiei tale sa fiti sanatosi,,si sa ti lumineze mintea aia sa lasi sectarismele Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Septembrie 2015, ora 19:24
intrupat,,nu reintrupat,gabriele,,sa lasi prostiile cu reincarnari
Raporteaza abuz de limbaj |
|
IonOOO 376 mesaje Membru din: 28/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Septembrie 2015, ora 08:10
De la: 9am_750, la data 2015-09-20 19:24:25intrupat,,nu reintrupat,gabriele,,sa lasi prostiile cu reincarnari Ce a scris Gabi,intrupat sau reintrupat? Nu credeti ca trebuie sa-i cereti scuze lui Gabriela? Eu zic ca da. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Septembrie 2015, ora 11:06
De la: 9am_750, la data 2015-09-20 19:23:12De la: IonOOO, la data 2015-09-18 08:09:26 Cine mi-a spus de cateva ori sa nu postez cu htps in fata afara de dvs? Raspuns:nimeni. Trebuie ca eu sa v-a dau ascultare? Categoric ca nu. Ati postat: "daca nu posteaza cu https in fata lumea va accesa linkul sectar ieftin ft simplu,,,cum tu nu vrei sa faci nimic ioane nici lumea nu vrea sa ti asculte sectarismele jalnice,," La care lume va referiti de fapt cand Insusi Dumnezeu prin Pavel porunceste tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca caci a randuit o zi a judecatii...? Domnule 750,chiar nu pricepeti,nu credeti,ca aceste lucruri sunt chestiuni adevarate de vita si de moarte eterna? Doar Dumnezeu stie ce este cu adevarat si deplin ce este in inima omului,de unde stiti dvs ca "nici lumea nu vrea sa ti asculte sectarismele jalnice," . Toate aceste lucruri ca si multe altele le scoateti din burta dvs,sau din auzite,dar nu din Cuvantul lui Dumnezeu. Stiti ca Dumnezeu v-a judeca lumea dupa Evanghelia lui Pavel epistola lui Pavel catre Romani cap 2,si nu dupa tradii,Sinoade sau alte carti omenesti: catolice,ortodoxe,(neo)protestante sau alceva indiferent cat ar fi de bune aceste carti? Stiti ca lui Pavel ii sunt atribuite 13 carti din totalul de 66 de carti ale Bibliei? Nu credeti ca Dumnezeu chiar exista si ca Isi v-a duce la capat lucrarea Sa mantuitoare dupa Cuvant? Ce veti face dvs ca si altii ce nu-s intorsi la El,si nu-I fac voia dupa Cuvant? Aveti grija ca nu cumva nici dvs sa nu intrati in Imparatia cerurilor si nici pe altii sa nu-i lasati sa intre,asa cum spune Isus in Matei cap 23. Ati scris: "Dumnezeu cel adevarat ,nu cel din secta ta ,..." Credeti ca oamenii din Biserica mea nu-L au pe Dumnezeul cel adevarat? Cum se explica atunci cand stai de vorba cu omul din Biserica mea si iti spune cam asa,sau ceva de genul: --Inainte de convertirea mea,desi mergeam la Biserica in care m-am nascut nu credeam chiar in existenta lui Dumnezeu,a lui Isus,nu citeam Biblia,nu credeam ca sunt pacatos,nu credeam intr-o inviere viitoare si intr-o judecata viitoarema..ect. Nu ma interesa nimic din toate aceste lucruri ca si altele pentru-ca nu aveam credinta,imi lipsea credinta si viata cea adevarata cu Hristos. Revenind la afirmatia dvs despre Dumnezeul cel adevarat,cum ne explicam faptul ca un om convertit la Hristos in Biserica mea simte si stie ca prin credinta l-a intalnit pe Isus,ca pacatele sale ii sunt iertate de Dumnezeu,ca are pacea inimii,ca incepe si experimenteaza personal nasterea din nou,ca incearca si incepe sa iubeste pe toti oamenii,ca-i un om schimbat in bine,ca are nadejdea viietii vesnice fata de perioada de timp cand era neconvertit la Hristos ect... Deci acest om ca si atii ce au crezut In Isus Hristos s-a intors la Dumnezeul cel adevarat si nu la unul fals cum ati spus si sustineti dvs in mod gresit. Atentie,va veni o vreme cand vom da socoteala cu totii de toate cuvintele spuse,afirmate daca nu ne shimbam atitudinea,daca nu ne pocaim. Domnul Isus Hristos,slavit sa fie EL, spune: "Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor." Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Septembrie 2015, ora 13:49
De la: 9am_750, la data 2015-09-20 19:24:25intrupat,,nu reintrupat,gabriele,,sa lasi prostiile cu reincarnari Da un decret sa nu mai fie reincarnare. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 21 Septembrie 2015, ora 14:03
De la: IonOOO, la data 2015-09-21 08:10:40De la: 9am_750, la data 2015-09-20 19:24:25intrupat,,nu reintrupat,gabriele,,sa lasi prostiile cu reincarnari sigur ca am scris INTRUPAT , caci Dumnezeu a Coborit pe Pamint doar O DATA pentru noi, crestinii ! dar, pina la noi , EL li s-a mai revelat si altora ! P.S nu ma pot supara pe George , ca doar mi-e Frate si el , Intr-UNUL Singur Dumnezeu ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Septembrie 2015, ora 15:43
Singuri mai sinteti.
Unul singur etc Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
|
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 21 Septembrie 2015, ora 15:58
Dumnezeu este unul singur, asa este. Fiul lui Dumnezeu, UNICUL Isus Cristos, s-a intrupat de la Dumnezeu prin Duhul Sfant si s-a facut OM fiind adus pe lume de Fecioara Maria.
Bine v-am regasit! Pot a sti de ce va certati? De cate ori trec eu va las pacea.De ce nu o fructificati?! Asa este, nu ne suparam unii pe altii. Ce zici, domnu' George? Gabriela scrie negru pe alb pe aceasta pagina cuvantul INTRUPAT. Nu vad motiv sa sari la gatul ei, domnu' Geo', decat daca vrei sa iti prezinti scuzele doamnei Gabriela in soapta. Gabita, te tzuc cu drag! Mihaile, bine ai revenit! Te rog sa ma ajuti sa fructificam pacea si iubireade semeni inlume. Accepti? Da, inclusiv virtual! Mihai, draga Mihai, de ce te indoiesti... inca?! Toate au un timp, iar e adevarat! Omul nu este niciodata singur. Dumnezeu ii este mereu alaturi. Este cel mai fidel , parol. Om pe om se poate rani, ireversibil uneori. Insa Dumnezeu nu ne raneste niciodata. Suntem ceea ce alegem a fi! NIHIL SINE DEO!
Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 21 Septembrie 2015, ora 16:11
''... Atunci mi-am dat seama, privind lucrarea lui Dumnezeu, ca omul nu poate sa inteleaga toate cate se fac sub soare, dar se osteneste cautandu-le, fara sa le dea de rost; iar daca inteleptul crede ca le cunoaste, el nu poate sa le patrunda.''
Ecclesiastul 8.17 Acesta este Cuvantul lui Dumnezeu! Haideti sa facem bine pe oriunde trecem, cu intreaga noastra fiinta! Cu drag, o zi si o saptamana pozitiva !
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 22 Septembrie 2015, ora 19:43
". La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El. In El era viata, si viata era lumina oamenilor. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o. A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan. El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre Lumina, pentru ca toti sa creada prin el. Nu era el Lumina, ci el a venit ca sa marturiseasca despre Lumina. Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume. El era in lume, si lumea a fost facuta prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit. Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu;" www.dailymotion.com/video/x36l1ew (Daca doriti sa deschideti linckul si nu se deschide copiati-l,puneti-l in browser si dati motor cautare) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Septembrie 2015, ora 20:12
De la: IonOOO, la data 2015-09-22 19:43:08 pai linku' asta se deschide sigur...e fara http...nea nelu nulitate tripla...nu te mai supara bre pe gicu cand iti arata unde gresesti....
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 22 Septembrie 2015, ora 21:16
De la: IonOOO, la data 2015-09-21 11:06:22De la: 9am_750, la data 2015-09-20 19:23:12De la: IonOOO, la data 2015-09-18 08:09:26 ia sa vedem noi ce prostii spune ion aici,,,,,,,,,deci ,1,zice,,,,pai ce domnle,,decat tu mi ai spus sa postez fara htps,,dc sa te ascult eu pe tn? sa ma asculte lumea pe mine ion si sa faca cum le zic eu,sa copieze linkul,,,,,,,,iar pavel cand zicea sa te pocaiesti nu se referea sa devii sectar ,,asa cu sectarii daca este luna pe cer ei zic ca i soare,,,,,,,,,, 2,,zici asa,,ca lumea va fi judecata dupa epistola lui Pavel catre Romani cap 2.si nu dupa sinoade si altele,,,serios ma ionica????????pai datorita acelor sinoade ai auzit tu azi de acea epistola ma ionica,ca daca nu erau mucenicii martirii sfintii parinti care sau jertfit pentru hristos tu sectarul infiintat la 1800 nu auzeai de NIMICCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC,,,,,tot ce ai ai de la ortodoxie,,biblia care o interpretati aiurea o ave ti de la ortodoxie,,toata credinta ta sta in ortodoxie daca crezi in biblie,caci biblia de la ortodocsi o ai,,, iar gabriela ionica ca nu intelegi lucruri crede in reincarnare,si singura ti a zis mai sus cum ca sa reintrupat si pentru altii ,,dar sigur nu vei mai baga asta in seama acum,,,lasa te de sectarisme ioane si mai zici ca oamenii cand sunt ortodocsi nu fac cutare cutare,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,pai nu a ti facut voi sectarii ma tocmai de aia ati fost usor de manipulat ca nu ati cunoscut lucruri,,si odata ce treci la sectarism unele patimi dispar ca prin minune,, Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Septembrie 2015, ora 17:01
De la: IonOOO, la data 2015-09-22 19:43:08 Noul Testament, Evanghelia dupa Matei, Capitolul 5, versetele 43 - 45 : ''Ati auzit ca s-a zis: .,,Sa iubesti pe aproapele tau si sa urasti pe vrajmasii tai.'' Iar eu va zic voua: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc, Ca sa fiti fiii Tatalui vostru Celui din Ceruri, ca El face sa rasara soarele peste cei rai si peste cei buni si trimite ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti. '' Cuvantul lui Isus Cristos predicand pe munte multimii ce se adunase acolo, alaturi de ucenicii Sai.
|
|
Postat pe: 23 Septembrie 2015, ora 17:12
,,Nu judecati ca sa nu fiti judecati; Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura.
De ce vezi paiul din ochiul frateleui tau si barna din ochii tai nu o iei in seama?'' Isus predicand pe munte, Evanghelia dupa Matei, 7: 1-4
|
|
Postat pe: 23 Septembrie 2015, ora 17:17
Acestea sunt Cuvintele Domnului nostru !
Suntem adunati aici in numele Sau, nicidecum pentru a boxa cu cuvintele... Va rog, stimati forumisti, sa dati dovada de respect, de rabdare si de toleranta, evident ca iubirea aproapelui este mereu la purtator! O seara frumoasa in care Binele sa domine! Nihil sine Deo!
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2015, ora 11:58
A TACEA ... este o binecuvantare.
Prefer sa taceti decat sa va certati ... ''M-am oprit lângã tine când tãcerea ta mi-a spus nu mã atinge.'' Lucian Blaga Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2015, ora 12:00
''În ceea ce privește tãcerea, sufletul știe sã gãseascã drumul spre lumina, iar ceea ce este evaziv ºi înșelãtor se rezolvã de la sine, viaþa noastrã este o lungã și nesfârșitã cãutare a Adevarului. ''
Mahatma Gandhi Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2015, ora 12:02
''E foarte important sã ºtii când sã vorbeºti ºi când sã taci. ''
Seneca Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2015, ora 12:06
Isaia , 53:7
„Când a fost chinuit ºi asuprit, n-a deschis gura deloc...” Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2015, ora 12:07
Faptele Apostolilor 18:9 si 10
„Noaptea, Domnul a zis lui Pavel într-o vedenie: „Nu te teme; ci vorbeºte ºi nu tãcea, cãci Eu sunt cu tine; ºi nimeni nu va pune mâna pe tine, ca sã-þi facã rãu: vorbeºte, fiindcã am mult norod în aceastã cetate” Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2015, ora 12:10
Evanghelia dupa Marcu , 9:33 si 34
” Apoi au venit la Capernaum. Când era în casã, Isus i-a intrebat: „Despre ce vorbeaþi unul cu altul pe drum?” Dar ei tãceau, pentru cã pe drum se certaserã între ei, ca sã ºtie cine este cel mai mare” Cuvantul Domnului , in veci fie laudat !Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2015, ora 12:11
„Am stat mut, în tãcere; am tãcut, mãcar cã eram nenorocit; ºi totuºi durerea mea nu era mai puþin mare” (Psalmul 39:2).
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2015, ora 12:15
Dragi crestini, dragi oameni ce sunteti copii ai lui Dumnezeu, stiti voi cine a spus:
''Nu ma atinge!'' ? In ce imprejurare, stiti ? Nihil sine Deo !
|
|
Postat pe: 25 Septembrie 2015, ora 19:48
De la: Musetel, la data 2015-09-23 17:01:06De la: IonOOO, la data 2015-09-22 19:43:08 1) Din pacate,vezi prea putine texte biblice scrise pe forumuri,felicitari doamna. Isus ne invata sa cercetam Scripturile pentru a nu ne rataci,pentru a avea viata vesnica.. ... "Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine. Si nu vreti sa veniti la Mine ca sa aveti viata!" "Drept raspuns, Isus le-a zis: "Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." Sa ne intoarcem la Hristos,deci 1 Petru 2,24-25. 2)Adevarat este,caci crestinismul inseamna dragoste,iubire,pentru toti oamenii. "Va indemn, dar, inainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii," "De aceea, dati-va si voi toate silintele ca sa uniti cu credinta voastra fapta; cu fapta, cunostinta; cu cunostinta, infranarea; cu infranarea, rabdarea; cu rabdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frati; cu dragostea de frati, iubirea de oameni. Caci, daca aveti din belsug aceste lucruri in voi, ele nu va vor lasa sa fiti nici lenesi, nici neroditori in ce priveste deplina cunostinta a Domnului nostru Isus Hristos." Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Septembrie 2015, ora 20:15
De la: Musetel, la data 2015-09-24 12:15:58Dragi crestini, dragi oameni ce sunteti copii ai lui Dumnezeu, stiti voi cine a spus: 1) O precizare: toti oamenii suntem fapturi ai lui Dumnezeu,dar nu copii ai Lui,desi El doreseste aceasta. Cititi Evanghelia dupa Ioan 1,1-12. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Septembrie 2015, ora 22:17
De la: IonOOO, la data 2015-09-25 20:15:51De la: Musetel, la data 2015-09-24 12:15:58Dragi crestini, dragi oameni ce sunteti copii ai lui Dumnezeu, stiti voi cine a spus: Tatal nostru, Care esti in Ceruri,Sfinteasca-se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in Cer, asa si pe Pamant. Painea nostra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi Si ne iarta noua greselile noastre, Precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, Ci ne mantuieste de cel rau. Ca a Ta este imparatia si puterea si slava, Precum era la inceput, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin! Nu asa ne-a invatat Domnul nostru, Isus Cristos sa ne rugam? Laudat fie in veci!Si cum sa ne rugam? In Evanghelia dupa Matei scrie : capitolul 6, versetul 6: ''Tu insa, cand te rogi, intra in camara ta si, inchizand usa, roaga-te Tatalui tau, Care este in ascuns, si Tatal tau, Care vede in ascuns, iti va rasplati tie.'' Apoine-a invatat Isus Cristos Tatal nostru. ''Nu ma atinge!'' adresase Isus Cristos Mariei Magdalena. Intrebarea mea este : De ce? Va citesc gandurile asternute aici cu drag! O seara binecuvantata de bunul Dumnezeu! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 26 Septembrie 2015, ora 09:38
Ioan XX, 16-17 : "Iisus i-a zis ei: Maria! Intorcandu-se aceea, i-a zis evreieste : Rabuni! (adica Invatatorule). Iisus i-a zis : nu te atinge de Mine, caci inca nu m-am suit la Tatal Meu. Mergi la fratii mei si le spune : Ma sui la Tatal Meu si Tatal vostru si la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru".
Cand Maria Magdalena a zis: "Unde l-ai pus?" ea s-a intors spre ei, in frica sa, sa le ceara ajutor. Iisus prin raspunsul sau de "Marie" nu pare a fi spus prea mult. Caci "Marie" era sinonim cu termenul de "femeie" la evrei. Insa prin dulceata pronuntiei sale merse drept la inima ei si o sustrase din abstractia ei, aducand-o la realitate si recunoscu vocea Mantuitorului. Atunci in marea sa emotie, in toata bucuria si cu toate sentimentele de credinta, ea se intoarse spre Mantuitorul si-L saluta cu salutarea obisnuita: "Rabuni" - cum obisnuia El sa se numeasca - aruncandu-se la picioarele Lui si incercand sa-L imbratiseze sau chiar imbratisandu-L. Mantuitorul, contrar invitatiei adresate lui Toma "adu-ti mana ta si o pune in coasta Mea" (cf. Luca XXIV, 39), si contrar atitudinii femeilor, "care au cuprins picioarele Lui si s-au inchinat" (Matei XXVIII, 9), ii spune Mariei Magdalena: "Nu te atinge de Mine ca nu m-am suit la Tatal Meu". Aceste cuvinte au suscitat multe discutii. Insa, fara a intra in complexul discutiilor, sensul afirmatiilor lui Iisus este ca ea sa nu se atinga de El momentan, caci Mantuitorul nu s-a urcat la Tatal, nu-i va parasi inca. Nu trebuie sa se grabeasca a-l atinge, va avea inca timp. El va ramane cu ei oarecare timp, pana la inaltare. Sa mearga acum sa anunte invierea Sa Apostolilor. Ea il va mai revedea inca. Cuvintele: "Mergi la fratii mei" sunt cuvinte impresionante adresate de Iisus Apostolilor Sai, caci cu toata fuga lor de la rastignirea Sa si lepadarea lui Petru, El totusi ii numeste "frati", aratand ca-i iubeste. El le spune : "Ma voi sui la Tatal Meu si Tatal vostru". Aici se exprima certitudinea si proximitatea plecarii la Tatal care este Tatal Sau natural si Tatal credinciosilor prin har. Adica Mantuitorul anunta ca pe acei pe care ii va rascumpara le va trimite harul Sau, ajutor de a-l urma in ceruri. Aceasta-i prima aratare a Domnului Hristos dupa inviere. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2015, ora 09:39
nu mai intreba sectarii ca n au de unde sa stie rastalmacesc cuvintele si scot lucruri din context
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2015, ora 09:41
Dar sintagma de la Marcu : "S-a aratat intai Mariei Magdalena" (Marcu XVI, 9), se pare ca trebuie sa primeasca un corectiv. Mantuitorul inviat n-a fost vazut de strajeri. El nu trebuia sa se arate la ochi nedemni de a-L vedea (Faptele Apostolilor X, 40-41). Insa intreaga Biserica si sentimentul tuturor crestinilor este ca Domnul Hristos s-a aratat mai intai Mamei Sale, Sfanta Fecioara Maria. Evangheliile n-o enumera, pentru ca ele semnaleaza numai martorii invierii si marturia unei mame in favoarea fiului ei nu era primita.
Evangheliile ne arata ca Sfanta Fecioara era in afara femeilor care se ingrijeau de ungere, pentru ca stia ca aceste griji sunt inutile. In ora cand celelalte cautau pe Iisus printre morti, ea il vazuse deja viu si slavit. Ea L-a asteptat cu lacrimi toata noaptea care a precedat invierea. La prima lumina a zilei ce se nastea, in camera stramta unde se ruga, Iisus cade in bratele sale fara a se teme si fara a auzi cuvintele: "Nu ma atinge". Aceasta oprire nu era pentru ea, care era deasupra tuturor regulilor. Se poate ca Sfanta Fecioara sa nu fi marturisit acestea. Ca altadata la Nazaret si Betleem ea pastra acestea in inima sa (Luca II, 19). Aceasta credinta pioasa este impartasita de Sf. Ambrozie, Anselm, Bonaventura, Suarez. De altfel, traditia spune ca ingerul a comunicat Maicii Domnului vestea despre invierea Fiului ei, pe urma i s-a aratat ei insusi Mantuitorul. "Ingerul a strigat celei pline de har curata Fecioara bucura-te : ca Fiul Tau a inviat a treia zi din mormant". Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|