Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Noiembrie 2015, ora 10:42
Sfantul Irineu, nascut pe la 176 si fost ucenic al Sfantului Policarp, precizeaza la randul sau : "...Hristos a venit sa mantuiasca pe toti oamenii si anume, zic, pe toti care dobandesc de la El nasterea a doua pentru Dumnezeu, pe prunci si pe cei mici, pe tineri si pe batrani" .
|
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2015, ora 10:42
Biserica, afirma marele teolog Origen, "a primit de la Apostoli traditia de a boteza pruncii. Caci stiau aceia, carora li se incredintasera secretele tainelor dumnezeiesti, continua el, ca in toti sunt intinaciunile pacatului care trebuie sa se spele prin apa si prin Duh" .
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2015, ora 10:43
Scrierea Asezamintele apostolice redactata in jurul anului 400, dar transmitand traditii autentic apostolice, contine si ea indicatii despre practica botezarii pruncilor. "Botezati si copiii vostri si sa-i crestetri in supunerea si invatatura Domnului, caci zice : lasati copiii sa vina la Mine si nu-i opriti".
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2015, ora 10:43
Incepand cu veacul al III-lea, nu exista scriitor crestin care sa nu poata fi invocat in sprijinul pedobaptismului.
Intr-adevar, autoritatea bisericeasca s-a pronuntat destul de tarziu in problema botezarii celor mici si numai atunci cand s-a simtit trebuinta clarificarii unor nedumeriri. Practica era insa veche cat Biserica si tocmai de aceea pedobaptismul nu numai ca n-a fost interzis, ci recomandat cu multa caldura. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2015, ora 10:44
Pentru cei care pastreaza rezerve fata de marturiile literare de genul celor invocate, precizam ca ele sunt confirmate de numeroase date arheologice. Desenele gasite pe peretii catacombelor si inscriptii de pe pietrele funerare, toate apartinand primelor veacuri crestine, dovedesc ca Biserica a recurs la pedobaptism inca de la inceput.
Astfel, o inscriptie de pe un epitaf, aminteste despre "o preanevinovata fetita care a trait 9 zile si 5 ore si care se odihneste in pace in Hristos Dumnezeu". Alta inscriptie care, potrivit observatiei arheologului Orazio Marucchi, pomeneste de un copil "care fiind iubit cu caldura de mama sa si aceasta, intelegand ca nu are multe zile, a cerut Bisericii sa fie trecut la credinta" (sa fie botezat) si asa sa plece din lumea aceasta". Mentionam alte doua inscriptii de pe epitafe, dintre care una se refera la un baiat in varsta de 80 zile identificat ca "neophitus", iar cealalta la o fetita numita "fidelis", moarta la 9 luni , termenii de neophitus si fidelis aratand ca e vorba de prunci botezati. Indicatii epigrafice mult mai numeroase gasim in legatura cu botezul administrat copiilor de la 1 an la 12 ani. Asa bunaoara in Cimitirul din Chiusi (Italia) se gaseste urmatoarea piatra de la mormantul unui copil : "Melitus infans christianus fidelis = Pruncul Melitus botezat crestin". De asemenea, in acelasi cimitir Sfantul Calist, un epitaf poarta inscriptia : "Mateonata moarta la 1 an si 52 zile". Acesteia i se cere sa se roage pentru Dionisus "neofit" (nou botezat) in varsta de 1 an si 4 luni. O inscriptie romana datand din anul 382 zice : " Se odihneste in pace cel ce a trait 1 an si 4 luni si a fost ingropat la 6 ale calendelor lui octombrie...", dupa care urmeaza doua nume, probabil ale parintilor copilului. Destule alte inscriptii se refera la o fetita "neophita", in varsta de 1 an si 5 luni, de un baietel, Apronianus, in varsta de 1 an, 9 luni si 5 zile, de Zosimos, "pistos ek piston = botezat, din parinti botezati", in varsta de 2 ani, 8 luni si 25 zile, de un copil care "pisti etetelisen = s-a sfarsit in credinta", despre Urcia Florentina care botezata fiind a trait 5 ani, 8 luni si 8 zile, despre doi frati Constantius si Iustus din care unul a murit ca "neofit" la varsta de 8 ani, 2 luni si 7 zile, celalalt "fidelis", adica botezat, la varsta de 7 ani, etc... Din fresce si epitafuri ca cele mentionate rezulta deci trainicia si extensiunea practicii botezarii pruncilor in Biserica primara. Chiar daca Sfanta Taina nu se administra imediat dupa nastere, totusi temerea legata de imprevizibila moarte a determinat majoritatea crestinilor sa-si boteze copiii la varsta frageda. "Cutare copil, se precizeaza intr-o inscriptie, a trait 1 an, 10 luni si 15 zile ; a primit darul de sus si si-a dat sufletul Domnului in ziua 8-a cand a fost botezat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2015, ora 10:47
Pavel "un Domn, o credinta, un Botez,,,,,,,lasa ti copii sa vina la mn,,,,,,,,,,,,,,,,voi ii inepartati
|
IonOOO 376 mesaje Membru din: 28/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Noiembrie 2015, ora 11:52
Domnule 750,oricine ar incerca sa va aduca la Hristos esueaza pentru-ca nu credeti in El.
Sa mai stiti apoi ca traditia Bisericii Domnului Isus Hristos se poate vedea de catre oricine daca citeste Faptele Apostolilor (a cincea carte a Noului Testament,deci Biblia) Asta inseamna sec 1. Din aceasta Biserica,prin mila lui Dumnezeu,fac si eu parte ca si alti frati si surori de credinta. Biblia nu apartine unui om ca Cornilescu sau altcineva ,pentr-ca ea apartine lui Dumnezeu Insusi,iar traducatorii o traduc si atat. Biserica nu putea primi de la Apostoli dezlegare de a boteza copii cum afirma Origen caci gasim in Biblie scris " Caci nimeni nu poate pune o alta temelie decat cea care a fost pusa si care este Isus Hristos." Realizati probabil ca Biserica nu putea proceda altfel decat conform voii lui Hristos. Va rugasem sa-mi dati un singur exemplu macar din Biblie unde un sugar,bebelus a fost botezat. Eu va dau Inca un exemplu de botez facut la maturitate,luat din Biblie. "Locuitorii din Ierusalim, din toata Iudeea si din toate imprejurimile Iordanului au inceput sa iasa la el; si, marturisindu-si pacatele, erau botezati de el in raul Iordan." Extras din Biblie Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2015, ora 13:44
ba tu esti greu de cap? nu pricepi ca daca se boteza unul singur inclusiv toata casa se boteza caci barbatul este capul familiei,,credinta unui om este de ajuns pentru copii si sotia sa ,,,tu esti cel care nu crezi in hristos ci in oameni,care faptele apostolilor le citesti tu???nu ti spune ca nu s toate scrise acolo pavel?,,,,,,de unde sti ma tu tu ca biblia apartine lui Dumnezeu????????nu pentru ca ai incredere ilogicule in oamenii ce ti au dato???adica ortodocsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ,omule fara minte infiintat la 1900 toata increderea ta sta in oamenii,ti am tot zis ca habar n ai de unde ai biblie si nu pricepi ca nu ai pic de temelie decat credinta in noi de la care ai biblie nu in hristos,,,,te ai infiintat la 1900 gandeste logic
|
|
|
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2015, ora 13:47
tu nu poti aduce pe nimeni la hristos ca nu l cunosti,,,tu ne cunosti doar pe noi care ti am dat biblia la 1900,,toata increderea ta sta in noi
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2015, ora 13:50
deci daca vrei sa aduci pe cineva la ceva nu i poti aduce decat la noi,noi fiind temelia ta
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2015, ora 13:56
daca tu esti mai destept ca ucenicul apostolului ioan inseamna ca ioan si deci toti apostolii au invatat gresit,,,de acum incolo o sa avem incredere nu in apostolul ioan ci in ion dp forum
ucenicul Apostolului Ioan, episcopul Policarp al Smirnei, marturisea in momentul martiriului sau : "De optzeci si sase de ani slujesc (lui Hristos)". Intrucit aceasta marturisire privind neindoeilnic timpul de cand s-a botezat o facea in anul 156, rezulta ca a primit Botezul in jurul anului 70 "in varsta frageda a copilariei" . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Polixenia 2831 mesaje Membru din: 9/12/2012 Oras: Resita |
Postat pe: 24 Ianuarie 2016, ora 01:20
De la: 9am_750, la data 2015-11-26 10:47:26Pavel "un Domn, o credinta, un Botez,,,,,,,lasa ti copii sa vina la mn,,,,,,,,,,,,,,,,voi ii inepartati Doar cei ca tine mai cred in povestile astea! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2016, ora 01:21
De la: 9am_750, la data 2015-11-26 13:56:45daca tu esti mai destept ca ucenicul apostolului ioan inseamna ca ioan si deci toti apostolii au invatat gresit,,,de acum incolo o sa avem incredere nu in apostolul ioan ci in ion dp forum Doamne cat de naiv esti!
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2016, ora 01:23
De la: IonOOO, la data 2015-11-26 11:52:30Domnule 750,oricine ar incerca sa va aduca la Hristos esueaza pentru-ca nu credeti in El. Cine e Jesus asta? Tu nu crezi in dumnezeu?
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2016, ora 01:27
De la: 9am_750, la data 2015-11-26 13:44:50ba tu esti greu de cap? nu pricepi ca daca se boteza unul singur inclusiv toata casa se boteza caci barbatul este capul familiei,,credinta unui om este de ajuns pentru copii si sotia sa ,,,tu esti cel care nu crezi in hristos ci in oameni,care faptele apostolilor le citesti tu???nu ti spune ca nu s toate scrise acolo pavel?,,,,,,de unde sti ma tu tu ca biblia apartine lui Dumnezeu????????nu pentru ca ai incredere ilogicule in oamenii ce ti au dato???adica ortodocsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ,omule fara minte infiintat la 1900 toata increderea ta sta in oamenii,ti am tot zis ca habar n ai de unde ai biblie si nu pricepi ca nu ai pic de temelie decat credinta in noi de la care ai biblie nu in hristos,,,,te ai infiintat la 1900 gandeste logic Baaaaaaaaaaaaaa, De cand e barbatul capul familiei? De cand a constatat biserica faptul ca e mai prost? Tu stii ca Jesus a facut pi- pi cand a fost botezat? De aici vi se trage!
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 24 Ianuarie 2016, ora 14:58
Nu barbatul e capul familiei ? pe tine nu te-a chemat asa cum il chema pe tatal tau, iar pe el , cum il chema pe tatal sau ? pe copiii tai cum ii cheama ? ca pe tine , inainte de casatorie sau ca pe tatal lor ? ca ne place sau nu, ca acceptam sau nu, cam asta-i adevarul : barbatul este capul familiei ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Ianuarie 2016, ora 15:00
P.S
uitai sa-ti spun : La multi ani pe 2016 si sa te-ntreb : tot suparata pe Credinta sau numai pe religie ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2016, ora 23:43
De la: gabigabi2, la data 2016-01-24 14:58:10 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2016, ora 23:45
dumnezeu nu poate fi fiinta, dumnezeu nu poate gandi, un dumnezeu nu poate fi....gandit...Ceea ce cred enoriasii ca este un dumnezeu nu e altceva decat proiectia unui Hitler ancestral........
|
9am_5457 6 mesaje Membru din: 2/09/2015 |
Postat pe: 29 Ianuarie 2016, ora 09:31
Comentariul tau e un mod voalat de a spune ca tu l-ai vazut pe Dumneueu.E un tertip ce iti permite sa te raidici peste altii si sa-ti dai dreptul de a dicta.Stai bland ,ca esti departe de Dumnezeu .
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2016, ora 15:34
De la: 9am_5457, la data 2016-01-29 09:31:50Comentariul tau e un mod voalat de a spune ca tu l-ai vazut pe Dumneueu.E un tertip ce iti permite sa te raidici peste altii si sa-ti dai dreptul de a dicta.Stai bland ,ca esti departe de Dumnezeu . Bine ca esti tu aproape. Dar de care? Horus, Mitra, Buda, Ra?
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2016, ora 15:42
De la: Polixenia, la data 2016-01-29 15:34:55De la: 9am_5457, la data 2016-01-29 09:31:50Comentariul tau e un mod voalat de a spune ca tu l-ai vazut pe Dumneueu.E un tertip ce iti permite sa te raidici peste altii si sa-ti dai dreptul de a dicta.Stai bland ,ca esti departe de Dumnezeu . de Toti launloc ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2016, ora 15:45
De la: Polixenia, la data 2016-01-28 23:43:11De la: gabigabi2, la data 2016-01-24 14:58:10 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2016, ora 00:34
De la: gabigabi2, la data 2016-01-29 15:45:13De la: Polixenia, la data 2016-01-28 23:43:11De la: gabigabi2, la data 2016-01-24 14:58:10 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2016, ora 00:37
Dumnezeu sunt eu, eu sunt reala, el, cel biblic, nu este decat o himera sau iluzie, mediatizat de catre vanzatorii de iluzii.
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2016, ora 14:42
El e decind Lumea si numele sau va fi pomenit Vesnic...
.tu, astazi esti, miine nu mai esti si nimeni nu te mai stie ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 67 mesaje Membru din: 16/12/2015 |
Postat pe: 30 Ianuarie 2016, ora 18:21
Arhimede,Filon din Bizant,
Ahmes, Eudem din Roodos, Ekphantos, Lucius, Eratostene, Tarutius, Ptolemeu, Firmanus,Aryabhata, Menelau din Alexandria, Apoloniu din Perga etc., ei sunt anticii ZEI ai civilizatiei umane de astazi! Nu este necesar sa fii enoriasul veunui cult religios si sa crezi in exista unui Zeu pentru a gandi si actiona moral. Dimpotriva, atunci cand oamenii cred in diferiti zei, prin fanatismul religios pe care il practica, - fanatism:explicit sau implicit- ei devin imorali. A gandi rational si a ationa intr-nu mod rational-umanist, ai posibilitatea sa oferi comunitatii din care faci parte un cod moral obiectiv si diverse motivatii pentru o a le stimula celolalte persoane o atitudine si un comportament moral, strict realist, o gandire realista bine ancorata in realitate si mediul inconjurator in care coexista membrii comunitatii respective. Modul in care intereactioneaza membrii unei comunitati parazitate de enoriasii diferitelor culte religioase sunt viciate de: atitudinea, comportamentul, limbajul si actiunile, parazitare pe care le intreprind enoriasii cultului religios respectiv. Atunci cand incerci sa oferi acestor enoriasi, pervertiti mental, o "busola" realista pentru a se orienta in vederea unei perceperii si intelegeri corecte si exacte a principiilor , cat si a scopului principal urmarit de ofertant, acela de a gandi si a actiona intr-un mod rational-umanist, enoriasii devin irascibili, manifesta o gandire irationala, o atitudine si un comportament jignitor, bascalios, deviationist , aberant, lipsit de un fundament real si in care, argumentele absenteaza, iar limbajul de lemn al religiozitatii fiecaruia se mnifesta plenar si inechivoc ,la cele mai joase spete si sub orice critica. Analfabetismul transpersonal pe care acesti enoriasi il expun public,- incercand sa interactioneze cu diferite persoane din cadrul comunitatii-, cu o nonsalanta si inconstienta izbitoare, bruiaza/perturbeaza/paraziteaza grav, relatiile intrpersonale naturale din cadrul oricarei comunitati umane. Agasanta moralitate a enoriasilor fanatici,- expliciti sau impliciti, mierosi sau dezinteresati in aparenta-, paraziteaza viziunea noasta asupra lumii si influenteaza negativ modul in care celelalte persoane interactioneaza cu membrii comunitatii respective. Orice cod moral trebuie analizat in ceea ce priveste modul in care acesta imbunatateste relatiile interpersonale si in special vietile persoanelor din cadrul comunitatii, iar in cazul in care adeptii unui cod moral religios, -cod moral pe care acesti enoriasi incearca sa-l impuna comunitatii,- se dovedeste sau este demonstrabil faptul ca: diminueaza calitatea vietii oamenilor, indeparteaza membrii comunitatii de realitate si rezolvarea problemelor reale care sunt de stricta necesitate in ceeace priveste libertatea individului, prospritatea, si perenitatea comunitatii respective sau faptul ca perturbeaza grav relatiile interpersonale din comunitatea respectiva, este un cod moral rau. Din nefericre pentru cultele religioase si adeptii lor,-fanatici sau plotonici- moralitatea este un dat al fiintei umane si, nu numai al fintei umane, moralitatea se manifesta, evident si pregnant, chiar si in lumea necuvantatoarelor. Acesta este testul final la care este supus orice cod moral,- pe care ar dori sa-l impuna cineva ,indiferent cine ar fi acel cineva: sarlatan religios, mincinos ezoteric, enorias habotnic sau credincios fanatic- este testul final, rational-obiectiv si pragmatic, al realitatii si al rezultatelor la care orice fiinta umana care gandeste si actioneaza rational-umanist ajunge a posteriori testarii orcarui cod moral. Raporteaza abuz de limbaj |
|
gerard 1100 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 2 Martie 2016, ora 01:30
De la: gabigabi2, la data 2016-01-24 14:58:10 Mai sunt si alte variante, depinde de cat de istet este barbatul, cei care vor sa-si transmita numele nu prea sunt!
|
gerard 1100 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 2 Martie 2016, ora 01:34
De la: gabigabi2, la data 2016-01-30 14:42:04El e decind Lumea si numele sau va fi pomenit Vesnic... El nu poate fi de cand lumea daca lumea inca nu era creata! Daca lumea nu era creata el unde era si ce facea? Rumega viitorul unui prezent fara trecut? Nu prea pare logic si nici rational! Asta pe tine nu te afecteaza tu esti crestina deci logica si ratiunea la tine nu functioneaza! Punct!
|
|
Postat pe: 2 Martie 2016, ora 15:38
De la: gerard, la data 2016-03-02 01:34:23De la: gabigabi2, la data 2016-01-30 14:42:04El e decind Lumea si numele sau va fi pomenit Vesnic... hehehe, ma bucur ca-ti functioneaza tie logica si ratiunea , pe toate palierele ! zici ca El nu putea sa fie inainte ca Lumea sa existe si intrebi unde era ? ha ! exact acolo unde erai si tu si eu inainte de a ne procrea copiii ! ce sunt ei, copiii nostri ? creeatia noastra si in acelasi timp, Martorii existentei noastre ! ei sunt LUMEA despre care am spus in postarea mea ! ai inteles, da ?cit despre chestia cu ca eu sunt crestina tu nu esti ? nu ai fost botezat ? car' va sa zica si tu esti crestin prin botez, dar NU esti credincios, ceea ce este putin altceva !asadar, cind mai dai cu pietre ca sa te arati cit esti de destept, vezi cum le dai : nu le mai da in sus, ca -ti pica-n cap ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

Nu barbatul e capul familiei ? pe tine nu te-a chemat asa cum il chema pe tatal tau, iar pe el , cum il chema pe tatal sau ?
exact acolo unde erai si tu si eu inainte de a ne procrea copiii ! ce sunt ei, copiii nostri ? creeatia noastra si in acelasi timp, Martorii existentei noastre ! ei sunt LUMEA despre care am spus in postarea mea ! ai inteles, da ?