KARP0V_
1890 mesaje
|
Postat pe: 10 Aprilie 2014, ora 18:52
Daca dam cautare pe internet putem gasi articole si imagini despre o sarbatoare religioasa care are loc in prima duminica din aprilie in Japonia numita "Kanamara Matsuri". Cu aceasta ocazie pe strazi au loc procesiuni religioase si se scot simbolurile "religioase"- sunt niste penisuri uriase(intre 1m si 3m) pe care ''enoriasii'' le strang in brate si le saruta. Se vand si acadele in forma de penis, ele fiind "consumate" atat de enoriasi cat si de enoriase indiferent de varsta. Se vand si lumanari in forma de penis. E un fel de sarbatoare de primavara ceva asemanator Pastelui. Acest ''dumnezeu''este invocat ca sa-i protejeze de bolile cu transmitere sexuală, dar și pentru prosperitatea afacerilor zonei. Asta se intampla cand le permiti naivilor sa se impuna! Ai nostri poate ca in viitor se vor ruga la stalpii de inalta tensiune sau la fibra optica care face...minuni(aduce televiziunea, internetul si telefonia in casa prin intermediul unor particule invizibile ca si dumnezeul lor). Vom avea "Sfantul Stalp de Fier"iar vechii stalpi de lemn vor deveni "sfinte moaste''.
|
|
|
9am_750
3755 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 11 Aprilie 2014, ora 07:46
Raporteaza abuz de limbaj
|
Fosta membra 9am.ro
324 mesaje
|
Postat pe: 11 Aprilie 2014, ora 11:05
buey ineptule, daca nu stapanesti lb.engleza si nu intelegi textul exemplificat in link-ul respectiv, de ce draq l-ai mai postat, sa te faci de tot rahatul?
postalaule, mars la scoala !
|
Ady_ZYN
968 mesaje
Oras: Ploiesti
|
Postat pe: 11 Aprilie 2014, ora 14:10
De la: gabigabi2, la data 2014-04-10 15:51:18 da' te macina rau chestia asta cu Credinta intr-o Forta Divina, dar te increzi in Forta Stiintei si i te-nchini ca la Dumnezeu !
deci : care-i Diferenta ?
Cine se inchina la stiinta? Nu vad biserici in care cineva se inchina stiintei si nici nu sacrifica miei si porci in numele stiintei. Stiinta descrie realitatea fara implicarea divinitatii si daca ai calculator si net inseamna ca reuseste destul de bine. Acum sa se roage cineva la dzeu sa-i faca calculator si net. Sa vedem cum forta divina materializeaza asta sau cum forta divina produce viata contra rugaciune.
http://revansaratiunii.blogspot.ro/
|
|
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 11 Aprilie 2014, ora 14:38
De la: Ady_ZYN, la data 2014-04-11 14:10:37De la: gabigabi2, la data 2014-04-10 15:51:18 da' te macina rau chestia asta cu Credinta intr-o Forta Divina, dar te increzi in Forta Stiintei si i te-nchini ca la Dumnezeu !
Cine se inchina la stiinta? Nu vad biserici in care cineva se inchina stiintei si nici nu sacrifica miei si porci in numele stiintei. Stiinta descrie realitatea fara implicarea divinitatii si daca ai calculator si net inseamna ca reuseste destul de bine. Acum sa se roage cineva la dzeu sa-i faca calculator si net. Sa vedem cum forta divina materializeaza asta sau cum forta divina produce viata contra rugaciune.
 eu cred ca tu REFUZI sa intelegi ce spun ! .....sau, chiar nu poti si atunci nu vei putea intelege niciodata ca exista Dintotdeauna- ptr. ca-i inscrisa genetic in noi aceasta Nevoie de Credinta si Apartenenta la ceva , indiferent ce forma capata sau in ce obiect se-ndreapta aceasta sau , numele dat !
P.S
si, mai lasa-ma cu mieii sacrificati ....da' cobaii ce -s ? nu-s animale sacrificate in numele stiintei in Sanctuarul numit laborator ?
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 11 Aprilie 2014, ora 16:08
De la: Ady_ZYN, la data 2014-04-11 14:10:37De la: gabigabi2, la data 2014-04-10 15:51:18 da' te macina rau chestia asta cu Credinta intr-o Forta Divina, dar te increzi in Forta Stiintei si i te-nchini ca la Dumnezeu !
va inchinati la chipăpurile stiinta ca evolutia nu esti nicidecum vreo stiinta ci o poveste pentru copii
iar stiinta inseamna a sti sa faci ceva in meseria ta,,,evolutia nu tine decat de stiinta acestei povesti ppp pentru ca ea nu are nimic in comun cu realitatea,iar cei ce cred in ea nu s departe de cei ce cred in povestea cu fat frumos
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 11 Aprilie 2014, ora 16:21
|
|
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 11 Aprilie 2014, ora 16:34
Ma voi incalzi la soare intr-o lume fara vraja
Fara sa platesc cuiva 2 metri patati de plaja
Ca acest sistem cade si va veni un popor
Care n-are codul cu bare pus pe apa de izvor
Tic-tic-tic-tac timpul trece ritmic
Tac-tic-tic-tic intoarce-te la origini
Sa ai pe ce sa te sprijini
Sa n-alunecam pe margini
Tu roaga-te pentru noi
Si atunci armatele efectuand misiuni agrare
Ar exista mancare pentru 2 sisteme solare
Respecand planeta nu am avea lansatoare
Iar calotele polare n-ar mai plange de poluare
Sa-i vin in cale inimii tale pe instrumentale
Am studiat intr-un colegiul numit yale mai din vale
Si-am aflat ca radiat fara vedere si culoare
I-ai fi simtit pe toti egali ca pe 2 zale
|
|
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 11 Aprilie 2014, ora 16:36
Inger ingerasul nostru
Spune-ne ce sa facem
Nu ne lasa pe noi sa facem tot ceea ce vrem
Si nu-i lasa pe altii sa faca ce vor cu noi
Ci mai degraba roaga-te pentru noi
Clima desertica in balcani
Nicaieri nu va ramane petic de padure
Cand vor fi inconjurati de bolovani
Atunci vor realiza ca nu pot manca bani
Care e scopul vietii cand mor drogati pustani
Care e mesajul vietii... sange pe macada
Somajul ucide libertatea la vize
In acest mediu acid impingand la suicid
Spune-le spune-le tu sa n-aiba somn
Pamantul e pe duca
In viata oricarui om
Lumea-i o naluca
in Zilele din urma
De nu se educa
V-or fugï pe unde apuca
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 11 Aprilie 2014, ora 17:26
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 13 Aprilie 2014, ora 10:42
De la: 9am246679, la data 2011-04-04 09:07:59S-au înghesuit logicienii pe 9am, hop și cu Je, se străduiesc de zor să-i convingă pe "onorabilii" credincioși de toate sexele, naționalitățile, cultele și nuanțele religioase, cât și pe acei adepți unor așa zise credințe de factură ezoterico-paranormală, aprops Mr.Yorik, tu chiar n.ai ce face-n prezent, și chiar, pentru că tot s-a ițit oportunitatea momentului, îmi poți explica și mie logic, cam cât durează temporal, PREZENTUL?
Ai dreptul să introduci în calcule orice unitate de timp cunoscuta ție,sunt deosebit de nerăbdător să-mi primesc și eu câtimea de logică și gândire analitică pe care o distribui nonșalant pe aici, altfel, o să spun că nu faci altceva decât să toci vesel frunză la câini, producând o întreagă poliloghie dialogală transpusă "filozofico"-scriptologic, nuanțată pe alocuri cu aspecte aparent logice,-dacă nu ar fi de-a dreptul palilalio-comică-, pe care a dezvoltat-o în contra afirmativo-argumentativul tău "dialog" cu, și la adresa celor ce nutresc convingeri creaționiste "sănătoase" și de nezdruncinat, bădie Yorik, chiar n-ai ce face ?
Din păcate, tot ceea ce încerci să construiești rational-analitic/logic, pentru a combate, contra argumenta, sau chiar pentru a-ți argumenta propriile afirmatii în fața unor asemenea specimene,adrepți ai diferitelor culte religioase autohtone sau de pe aiurea, a profund convinsilor creationisti,-fir-ar să fie la ei acolo acele convingeri- sunt lovite de inutilitate evidenta, atașaâdu-și valențe nule/absurde, într-un asemenea context bilologico-tematic.
De ce-ti afirm c-ar fi ( chiar sunt)de-o inutilitate evidentă și-ntr-un oareșce procent te compătimesc tandru? Pentru simplul motiv că o persoană cu un anumit IQ -superior , peste 170-, si-o capacitate intelectuală de-a sintetiza si rezolvara , informații în primul caz și rezolva situatii în cel de-al doilea, deosebite din punct de vedere calitativ , -caracterizat fiind de un QI neurocognitiv deosebit-, nu și-ar pierde niciodată timpul pentru a contrapune o argumentație rational /logica,-indiferent de tipologia de logică pe care ar încerca s-o folosească, -de la cea aristotelică si pana transcendent intuitivă sau vag predictibil asimtotică- unor simple afirmatii "argumentative" creationiste de tip utopico-absurde ce in absolut orice situatie frizeaza ilaritatea, asistenței de fată și-n absolut orice situație,grotescul !
Nu și-ar pierde nimeni timpul decat intr-o singură situatie,-sper să și intuiești contextul unicei situații,- insa, dacă m-aș situa de partea celui ce dezvoltă asemenea tipuri de poliloghii pretențioase, argumentativ/contraargumentativ narativo-scriptice, de pe pozitia unui ateu sau a unui agnostic, nu aș comite acest gest decât în cazul în care aș dori să-i atrag atenția respectivului,-în acest caz lui Yorik- că nu face altceva decât sa ruleze pe o unitate centrala super performantă un softwer revolut.
Yorik, ananlizand si reanalizand, argumentand si reargumentand propriile afirmatii pe care le contrapui afirmatiilor creationiste exact așa cum ar incerca cineva să stabilească intr-un lung șir de ecuatii, derivate,algoritmi, etc., limitele spatio-temporale ale universului mic și, chiar dacă ar reuși așa ceva, prin prisma acelor limite niciodată n-ai să poți să-i faci să înteleagă că nu există nicio diferență între cel mic și cel mare -posibilitatea există,- un creaționist nu va avea niciodată capacitatea cognitivă minim necesară pentru a ințelege ceea ce un asemenea individ tocamai ar reuși sa-i demonstreze stiintifico-matematic,
Yorik, chiar crezi c-ai să reușești vreodată să-i schimbi mentalitatea, să-l abați de la crezul său profund utopic, crezi că ai vreo șansă în fața unui(or) asemenea nulodoct adept al creaționismului , unui asemenea individ ce nu are dubii existențiale ci numai două certitudini, că zeul său există cu adevărat și-i va oferi după moarte viața de apoi veșnică ? ..chiar, poți să-i elucidezi misterul veșniciei, eternității, într-un mod rațional ?
Yorik, tu chiar nu observi că acești indivizi bipezi,-exemple sunt pe acest forum câte-ți doresc sinapsele, unul dinte ei, dar puțin mai școlit nu era altul decât acel Papyllon47- își construiesc vieți reale paradoxale trăind cu speranța indusă că vor primi în locul unei vieți reale trăită cu zmerenie, umilință și supușenie totală față de un creator, o viață după moarte într-un mediu promis a fi paradisiac?
Incapacitațile mentale ale unora, utopismul, cât și speranțele lor absurde,-ca derivate directe, cel putin - ii determină să arunce in cutia "milei" sau în fântâna "speranțelor" acea monedă binecunoscută, insă, imediat după ce acești (..ei/ele.) înfaptuiesc aceast ritual mental mistic, cu sperantă și evavie tipic creaționistă, de fiecare dată apare?
Realistul Yorik,-clericul, astrologul, șamanul, vraciul, duhovnicul,- sosește imediat la fata locului, își insușește monedele din cutia "milei" sau pescuiește monedele din fântâna "speranței" pe care acești adepți naivi și ignoranți ai creaționismului utopic tocmai le-au aruncat conformându-se ritualului preindus cultural în mentalul său, concluzia?!..nu pote fi decat una realistă, dobandită observațional, chiar empiric dacă o doroți, cat și intuitiv-inductivo-deductibil, dar în mod sigur și-n orice situatie, de preferat non invaziva, pentru simplul fapt că : un adept al creaționismului, întodeauna este pătruns și profund impregnat mental de singurul său crez, de singura sa certitudine existențială transcendentă, "dumnezeu", fie el unul, cei trei intr-unul, sau un așa zis un all inclusiv.
Din pacate, in Ro.,-prin alte state cu mult mai civilizate,evoloate ca mental colectiv, și cu mult mai pacifiste decât cele ce se laudă că ar deține procente de peste 90% din cetățenii săi adepți ai creaționismului în diferitele sale nuanțe religioase,- creaționismul de nuanță ortodoxă a reusit să imbrace mai ales după acel decembrie "89 valente tragice, umilitoare, nuante grotesti, a ajuns până la o asemenea "performanță" de-a putea fi predat ca ore de religie în școli alaturi de evoluționismul știintific, omitandu-se, sau poate chiar intenâionandu-se la modul subversiv chiar, faptul ca anul 1860,-an in care Charles Darwin publica marea sa capodopera științifică Originea Speciilor- evenimentul a determinat o ruptură profundă, definitivă și irevocabilă între știință și orice tip de religie, fie ele religii de tip iudeo-creștine, musulmană, hinduistă ,etc.
Să fie si acest asect, -decizia politică de a intra cu religia în școli- o dovadă de crasă ignoranță a celor ce reprezintă cetățenii acestei țări în forurile legiuitoare ale statului Ro., să fie oare un anumit interes obscur la mijloc și-o înțelegere, un pact tacit, între clasa politică și corpul clerical majoritar ortodox, de menținerea individului uman într-o stare mentală de ambiguitate permanentă încă din cea mai fragedă vârstă? să fie oare o dovadă de crasă incompetență a celor ce diriguiesc treburile sistemului de învațămant Romanesc? Să fie o intenție clar subversivă, de destructurare a unui sitem de educație și instruire realistă, așa cum ar trebui sa fie un veritabil sistem de educație și invățământ construit pe o temelie de natură pur stiintifica? Cum se împacă predarea religiei în școli alaturi de orele de biologie, zoologie, chimie, matematică, fizică , astronomie, arheologie, antropologie, astrofizică,etc ?!?!?...Ce facem D'le Yorik, dimineață mergem la duhovnic să ne spovedim iar pe seară păcătuim rezolvând ecuații relativiste ?!...Însă:
Groaza ce i-a cuprins în acel an, 1860, pe mai marii diferitelor religii sau culte religioase,că doar obrazul domnului subțire cu multă cheltuială se întreține, aflând ei cum că ar avea un stramoș comun ce a evoluat de-a lungul perioadelor temporalo-evolutive din maimuță, -ne fiind creați după chipul și asemanarea dumnezeului lor,așa cum maculatura diferitelor cărțulii de cult au concordat/postulat-, a bulversat grav atât conceptul creationist al "facerilor" consemnat biblic, cât și mințile multor câpățâni clericale, acest groaznic aspect de natura stiintifica, atât de inconfortabil a devenit pentru intreg corpul clerical al vremii incat l-a determinat pe insusi Episcopul de Oxford, Samuel Wilberforce,- in cadrul unei reuniuni a Asociatiei Britanice pentru Progresul Stiintei, desfășurat într-una din sălile celebrului Muzeu al Univ.Oxford,-la numai șapte luni de la pubicarea operei știinâifice evolutioniste a lui C.Darwin- să intrebe pe un ton de-o suprioritate insolent-zambitoare și chiar batjocoritore pe alocuri, dacă nu cumva pe linie maternă sau paternă ar avea ca stramoș vreo maimuță.
Răspunsul pe care l-a primit acest cleric obraznic din partea lui Huxley a avut o semnificație deosebită, ceea ce a și codus la producerea acelei rupturi irevocabile și definitive dintre religie și știință, citez raspunsul lui Huxley ~ "nu mi-ar fi rușine să descind dintr-o maimuță, insa, mi-ar fi rușine să am în preajmă un individ care a folosit daruri mari (sume fabuloase) pentru a ascunde adevărul."
Ce sens, sau ce efect poate avea Yorik, lungul șir argumentativ-logic în fața acestor adepți naivi și ignoranți ai creationismului,dar nu numai al lor, in aceeași categorile pot fi incluși ezoteriștii/astrologii, cat și toți cei ce încă mai cred in diferite practici mistice ce le induc percepții cu efecte devastatoare asupra mentalului lor.
Ce difrență ar exista înte un adept al misticismului religios și unul ce aderă din convingere și chiar apelează constant la serviciile ce îi sunt ofrite de acei așa ziși astrologi, sau clarvăzători ?
Cei ce incă mai cred în balivernele celor ce le sunt perorate de preoți,asa zisi clarvazatori, clar atoatestiutori, prezicători, cititori in diferite tipuri de cărți de joc și-n boabe de fasole, cititori in globuri de cristal sau in diferite boluri mai mult sau mai putin "sacre", cititori in stele mai mult sau mai putin implozate, "analisti" ai diferitelor conjuncții dintre planete cu cine știe ce constelatii, -cluster pe care dacă l-ai ruga să-l identifice pe adevarata cartografie cosmologică, habar n-ar avea pe unde se află sau prin ce catalog cosmologic este inregistrată de cine și în ce an a fost observată respectiva constelație- etc., pe care ei , infatuatii astrologi, niciodată na-u avut ocazia să le studieze in adevaratul sens al cuvantului, sărăcuții de ei, acesti bieti pacalici, santimbalci, clowni desavarsiti, reusesc sa-si strangă averi fabuloase de pe urma proștilor creduli ce le solicita serviciile, exact în același mod procdând și preoții, există vreo diferență între cele două practici? eu n-o sesizez !
Pseudoșiinta lor de factură cosmologică se manifestă cu atat mai zgmotos cu cat acești farsori smecherasi sunt mai analfabeti, cu cat își promovează mai agresiv conștient neștiința pe monitoarele virtuale sau pe sticla ecranelor tv.și, cu cât o să li se permită acestă practică, cu atat reusesc să atragă mai multi creduli nătântoci de la care se vor incasa sume frumușele și atat de necesare pentru a-si construi cât mai multe turnulețe pe "somptuasele" lor "palate" , cat mai multe clopotnițe și imobile de cult in care se bate de zor toaca.
Din nefericire, cu deosebita surprindere, orice individ mobilat pe la mansarda cât de cât, poate constata, că acești șarlatani de natură clericalo-ezoterică insotiti de-o cohorta de indivizi cu studii superioare,-in primul caz, că doar ne-am înființat și facultăți prin sistemele de învățământ pe care le-am penetrat mistic- pe post de purtatori de cuvinte de duh sfant mistico-subversiv propagandistice, au inca, o cota de piata foarte ridicata.
Creduli sunt pe toate drumurile, ignoranti la tot pasul, naivi cât cuprinde, despre proști și idioți nici nu mai este cazul să-i amintesc, săraci cu duhul, oricum, cu cat ești mai sărac cu duhul, cu atat le sunt mai realiabile speranțele că vor ajunge mai repede in impărăția cerurilor ce deja le-au fost rezervate contra cost, multimea constituită din asemenea indivizi este compacta, nuanțele ce i-ar partaja in cadrul aceleiași multimi fiind insignifiante, neglijabile.
Efectul pe care ei/ele il percep,in urma acestor sedinte mistico-religioase, orientalisto-ezoterice, sau totemico-bonjouriste de inchinare si aservire a lor fata de diferite entități mai mult sau mai puțin zis sfinte, recnoscute de unii și negate de ceilalti- indiferent ca apelează la serviciile religioase ale vreunui cleric sau la serviciile vreunui astrolog sau vraci- efectul perceput este același, ei/ele cred, au certitudinea si, nutresc speranta !
Ce sens ar avea și, ce efect aș imprima unor asemenea mase neuro-cerebralae ce și-au dobandit educativ,cultural și traditional, o mentalitate de tip creationist?
Ce aș realiza,dacă aș incerca să le explic argumentat; faptic, cronologic și logic, fundamentarea principiului heliocentric copernician, sau ar mai fi cazul să le reamintesc tratamentul la care a fost supus G. Galileo de către corpul clerical al vremii sale -la instigarea calugarilor iezuiti-, mai pot argumenta logic in fața unor creationiști că cinematica și miscarea uniform accelerată pe care Galileo le-a studiat acum mai bine de 400 ani,- fiind considerat de S.Hawkíng " părintele fondator al astronomiei ca șiinta modernă"- a fost suspicionat de grave erezii, acuzat si condamnat de corpul clerical al vremurilor sale la AREST LA DOMICILIU PE TOT PARCURSUL VIETII, pot reaminti logico-cronologic si argumentat faptul ca abia după aproape 400 de ani , in 1992 insuși Papa Ioan Paul al doilea a cerut SCUZE OFICIALE PUBLICE pentru GREȘEALA COMISĂ de clericii acelor timpuri, ce mi-ar raspunde astazi un cleric sau un asemenea credincios adept fanatic al creaționismului ?
Ce ar ințelege sau mai bine spus ;ce și cat, ar fi capabil să înțeleagă un asemenea individ credincios dacă m-aș incumeta să-i explic logic, argumentat, cronologic, faptul ca vârsta reală, -stabilita stiintific,radiodatată izotop Pb- a planetei pe care pășește zilnic este de: 4,5 Mld. ani, atat timp cât el este ferm convins că biblia este scrisă de insuși dumnezeu, de degetul divinitatii pe tablele lui Moise, și pe care îl venerează, caruia i se inchină?
Cum pot eu, simplu muritor, să-l conving că demonstrația mea de natură stiintifica are la bază lungul șir obsevațional cumulativ-experimental empiric de dobândire a cunoștințelor despre natura inconjurătoare,atat timp cât clericii s-au dedat la a calcula vârsta planetei Pamant in context creationist folosindu-se de datele cronologice inscrise in verseele biblice și-n funcție de vârsta diferitelor personaje ce apar prin textele biblice maiestru alambicate dar, ilogice și ireale ?
Cum pot eu să conving asemenea adepți ai creaționismului că vârsta reală a planetei pe care ei pășesc zilnic, atat timp cât ei sunt convinși de afirmațiile acelui episcop James Ussher de pe la 1650 referitoare la varsta planetei Pamant (Terra)că ar fi fost creată de dumnezeul lor si, ca prim moment al apariției ca rezultat al facerii dumnezeiești, calculat de acest tâmp episcop Ussher consemnat in textele biblice, ar fi exact anul 4004 i.e.n, luna, fix Octombrie, ziua, fix 22, pe inserat ?
Cu alte cuvinte, cum aș putea eu sa-i conving pe acesti creationiști de faptul ca toate calculele lor insumate, interpretate și rasinterpretate după bunul lor plac, dar niciodată susținute argumentativ-logic, ar rezulta o varstă a planetei de cel mult 6.000 de ani, iar prin metoda știintifica imi rezultă o vârstă a planetei de 4,5 Mld. ani prin radiodatarea izotopului de Pb. in timp ce varsta Universului ar fi de 13,7Mld. ani + inca 300.000 de ani pană la faimosul Big-Bang.
"DŽnilor/nelor/soarelor" creationisti, dacă intr-adevar creatorul vostru a reușit performanța de-a realiza definitivarea planetei Pamant numai de 6.000 de ani, cum vă explicati faptul că, dovedit stiintific, Telescopul Spatial Hubble Deep Field ne captează imagini ale unor clustere galactice la peste 13 Mld. AL departare ? Nu cumva conform "calculelor" creaționiste, n-ar fi trebuit să existe nimic dincolo de orizontul celor 6.000 AL ? Nu cumva in limita acestui orizont de 6.000AL pe care voi i-ati "calculat" am fi observat mai puțin de 5% din stelele propriului nostru cluster galactic ? Păi ce facem "stimabililor" creaționisto-ezoteristo-misticisti de toate neamurile, sexele si confesiunile mai mult sau mai putin religioase , incepând cu dumnezeu,buda, sau cum ii mai numiți voi, și până la cel mai umil inger , in fata caruia/ora vă inchinați ,răspundeți-mi: planeta Pământ (Terra)a fost creată împreună cu acel faimos firmament de umnezeul vostru acum 6.000 de ani, sau nu !?
Și pentru că tot am ajuns prin această zonă aridă a textelor biblice, aș mai avea o ecuație logică pe care aș dori să mi-o rezolve un adept al creationismului, (geneza/facerea 7:2)
"Să iei cu tine din toate animalele curate câte șapte perechi, parte bărbătească și parte femeiască, iar din animalele necurate câte o pereche, parte bărbătească și parte femeiască."...
Da, chiar așa !... dumnezeu ii ofera indicații prețioase lui Noe, consider că nu aveți vreun motiv să nu recunoasteti acest text sau sa-l negati, pentru ca dupa cum bine știți, după cum bine v-a fost spălat creierul, cel ce va scaote sau va adauga(...) sau cel ce va nega textul biblic, știți ce i se va intampla, dupa cum v-a poruncit isnsuși al vostru creator, nu ?!...o să vă pierdiți locul din paradisul promis de clerici, instant!
Așa după cum am observat puțin mai sus , in timp ce din textele biblice clericii s-au exprimat in mod explicit , "exact", in ceea ce privește varsta Pămantului, tot așa și dumnezeu poate oferi indicații prețioase lui Noe in textele biblice, însă, ce ne facem "domnilor, doamnelor si domnisoarelor" adepte(i) ai creaționismului, dacă Noe a procedat intocmai cum i-a ordonat creatorul, atunci intram in conflict total si ireversibi cu evolutioniștii, tot așa cum s-a intamplat pe tema stabilirii varstei planetei Terra.
Am preferat să nu detaliez aspectele și nici să mă intorc in timp cu afirmațiile / argumentațiile, până in acea perioa gelologică a Terrei - 4,5 Mld. ani, numita Hadean, -ce sens ar fi avut, le-ar pricepe acești habotnici creaționiști, și chiar dacă le-ar pricepe, ar avea ei curajl să recunoască public eroarea mentală - eroare mentală și de mentalitate ca derivat al utopiilor ideatice pe care le-au dobândit ca efect al subversivelor acțiuni informative pe care clericii le-au aplicat mentalului lor, pe care și-au însușit-o adliteram ?... însă, vă asigur că oricand o pot face in cazul in care tupeul vostru creaționist mi-ar impune-o-, nici acum n-am să mă întorc in timp, cu afirmațiile mai departe de secolul XIX.,și, pentru că sunt sigur că marile puncte de sprijin ale ideologiei biblice cam prin aceste zone se învârt, am să le spun acestor creaționiși tupeiști, obraznici și nulodocți patentați, că prin sec.XIX e.n. a existat o domnișoară foarte curioasă, ea se numea ;
Maria Anning din Lyme Regis,-există chiar și un muzeu ce-i poartă încă urmele pașilor săi și-a colecțiilor sale paleontologice în UK- evident, de atunci și până în prezent, descoperirile paleontologice au fost constituite în probe indubitabile a evoluționismului, dar să revenim la descoperirea paleontologică pe care Maria Anning a făcut-o în anul 1811, un schelet fosil al unui ichthyosaurus, -mai pe înțelesul creaționiștilor, pentru că mai toți au vizionat pelicula Jurasic Parc- fosila respectivă este contemporană dinozaurilor.
Faptul că multe dintre foste viețuitoare au fost descoperite și încă mai pot fi descoperite în stare fosilă, și că dumnezeu i-a dat lui Adam "stăpânire peste orice viețuitoare care se mișcă pe Pământ, apoi Biblia: că dumnezeu, prin Noe, a salvat toate animalele din lume la potop, induce o evidentă contradicție de coerență logică intre învățăturile biblice și evidențele paleontologice constatate științific, și-aici nici măcar nu este necesar să amintim creaționisto-misticiștilor că; dacă Noe ar fi trebuit să salveze dinozaurii , conform poruncii dumnezeului lor unic creator, atunci, ființa umană era obligatoriu să fi existat în aceeași perioadă de timp cu dinozaurii.
Concluziile creaționiștilor, răspunsurile lor atunci când evidentele le sunt potrivnice ?...
Nu vă obosiți neuronul singuratic drăgalașilor creaționiști, știu că nu puteți răspunde sau accepta așa ceva, v-ar bulversa eșafodajul ideologico-subversivo-propagandist pe care-l tot construiți de mai bine de 2000 de ani, iar obrazul clerical subțire cu cheltuială se întreține, nu ?...cu cât mai mulți prostologi idioțiți cu atât mai pricopsită-i visteria unșilor !..nu v-ar fi rușine !...tocmai de aceea există și va exista todeauna această ruptură totală și irevocabilă între adepții evoluționismului realist,rațional/logic, și adepții indobitociți ai creaționismului mistico-religios ezoteristo-paranormal-șamanico-etc-etc-etc-....
Yorik, cineva pe acest forum, îmi spunea să nu duc grija creștinismului, sau al dferitelor religii, n-am dus-o și nici n-am s-o duc vreodată, religiile vor dispărea de la sine, așa cum a dispartut în istorie, atatea și-atatea curente religioase, în următoarea sută de ani, să fii sigur că ele nu vor mai exista, înca de acum anumite state au un procent al populației de peste 90% nealiniați religioși.pe această cale te pot informa că mama proștilor rămâne însărcinată din ce în ce mai rar ! ))))))).......
Spor la treabă Yorik !...puțină ironie n-ar strica, ești prea serios și-ai să te ridezi de timpuriu !))))))).....
iote-l ia pe Hakonul nostru, cite avataruri a "mobilat/ innobilat " cu gindirea-i prodigioasa ! bravo ma , esti un adevarat cognitiv....halal sa-ti fie !
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 13 Aprilie 2014, ora 10:52
De la: 9am246679, la data 2011-04-04 10:27:08De la: 9am243736, la data 2011-04-04 09:49:40...doamnelor, domnisoarelor si domnilor, mai incape vrei indoiala ? ma auto-consider un adevarat paria al societatii dumneavoastra academice, la o asa afirmatie sa fiti siguri ca nu ma asteptam si nici n-o puteam intui, este de-a dreptul incredibila, cunostintele dumneavastra despre genomul uman, adn, inginerie genetica si implicatiile de natura medicala ce-ar conduce la rezolvarea unor afectiuni mostenite genetic de fiinta umana, sunt de-a dreptul colosale.
am citit aceasta mostra ..." chiar crezi c-ai să reușești vreodată să-i schimbi mentalitatea, să-l abați de la crezul său profund utopic, crezi că ai vreo șansă în fața unui(or) asemenea nulodoct adept al creaționismului , unui asemenea individ ce nu are dubii existențiale ci numai două certitudini, că zeul său există cu adevărat și-i va oferi după moarte viața de apoi veșnică ? ..chiar, poți să-i elucidezi misterul veșniciei, eternității, într-un mod rațional ?
Yorik, tu chiar nu observi că acești indivizi bipezi,-exemple sunt pe acest forum câte-ți doresc sinapsele, unul dinte ei, dar puțin mai școlit nu era altul decât acel Papyllon47- își construiesc vieți reale paradoxale trăind cu speranța indusă că vor primi în locul unei vieți reale trăită cu zmerenie, umilință și supușenie totală față de un creator, o viață după moarte într-un mediu promis a fi paradisiac?
...sunt pur si simplu bulversat intelectual, nici macar pana la genunchiul broastei nu ma pot ridica in comparatie cu dumneavoastra.
...sunteti adevarate somitati in materie de genetica teoretica , experimentala,aplicata, etc...ce sa mai,... ma auto-consider un analfabet in materie de asa cunostinte dobandite si cunoastere de care dati dovada,pe langa asemenea somitati prezente aici pe topic nu pot fi decat un biet lecturist cu ochii cat sarmaua si-atat !
sa-mi fie rusine !..chiar acum merg la biblioteca sa-mi auto-programez un training pe aceasta tema, altfel nu se mai poate !
domnule, mi-ai copy acest text de pe o alta tema, "incredibil topic" si ai facut paste cu el aici, poti sa-mi spui care ar fi motivatia gestului tau ?
 asta-i cea mai tare CHESTIE : @679 il cearta pe @736 si ei SUNT ACEEASI PERSOANA ! hahaha, mortaaaal !
|
Fosta membra 9am.ro
324 mesaje
|
Postat pe: 13 Aprilie 2014, ora 11:04
sarmana, e angoasata rau de tot, traieste la limita paroxismului si intr-un paradox obsedant continuu.
|
9am_750
3755 mesaje
|
Postat pe: 13 Aprilie 2014, ora 13:22
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 13 Aprilie 2014, ora 18:31
De la: haakon, la data 2014-04-13 11:04:25sarmana, e angoasata rau de tot, traieste la limita paroxismului si intr-un paradox obsedant continuu.
esti pe pag 10 cu cele 2 postari cu avataruri diferite, unul dupa altul .... cel cu @679 avind contul facut in aceeasi zi cu postarea ....s'apoi nu te jurai tu, Mincinosule ca tu n-ai avut 2 Clone functionale in acelasi timp ?
dar, oricine intra pe pag 10 te poate vedea in toata splendoarea ta : tu il certi pe Yorick....mai intervi cu cealalta clona si continui EXACT in aceeasi maniera si, ca sa fie bucuria publicului totala, te iei la hartza cu clona ta ! esti diliu , nene...dovedit !
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 13 Aprilie 2014, ora 18:37
De la: 9am243736, la data 2011-04-04 09:49:40...doamnelor, domnisoarelor si domnilor, mai incape vrei indoiala ? ma auto-consider un adevarat paria al societatii dumneavoastra academice, la o asa afirmatie sa fiti siguri ca nu ma asteptam si nici n-o puteam intui, este de-a dreptul incredibila, cunostintele dumneavastra despre genomul uman, adn, inginerie genetica si implicatiile de natura medicala ce-ar conduce la rezolvarea unor afectiuni mostenite genetic de fiinta umana, sunt de-a dreptul colosale.
am citit aceasta mostra ..." chiar crezi c-ai să reușești vreodată să-i schimbi mentalitatea, să-l abați de la crezul său profund utopic, crezi că ai vreo șansă în fața unui(or) asemenea nulodoct adept al creaționismului , unui asemenea individ ce nu are dubii existențiale ci numai două certitudini, că zeul său există cu adevărat și-i va oferi după moarte viața de apoi veșnică ? ..chiar, poți să-i elucidezi misterul veșniciei, eternității, într-un mod rațional ?
...sunt pur si simplu bulversat intelectual, nici macar pana la genunchiul broastei nu ma pot ridica in comparatie cu dumneavoastra.
...sunteti adevarate somitati in materie de genetica teoretica , experimentala,aplicata, etc...ce sa mai,... ma auto-consider un analfabet in materie de asa cunostinte dobandite si cunoastere de care dati dovada,pe langa asemenea somitati prezente aici pe topic nu pot fi decat un biet lecturist cu ochii cat sarmaua si-atat !
sa-mi fie rusine !..chiar acum merg la biblioteca sa-mi auto-programez un training pe aceasta tema, altfel nu se mai poate !
ia uite-ti, Hakoane , bipedul cum tropaie inca de acum 3 ani si , faceai spume la gura ca din Cauza mea nu mai intra @Yorick pe forum , nu dintr-a ta care te-ai bagat ca musca-n k.ul calului, biziind de zor !
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 14 Aprilie 2014, ora 09:08
De la: Yorick, la data 2011-04-05 01:46:38De la: 9am246679, la data 2011-04-04 09:07:59
[..] Din păcate, tot ceea ce încerci să construiești rational-analitic/logic, pentru a combate, contra argumenta, sau chiar pentru a-ți argumenta propriile afirmatii în fața unor asemenea specimene,adrepți ai diferitelor culte religioase autohtone sau de pe aiurea, a profund convinsilor creationisti,-fir-ar să fie la ei acolo acele convingeri- sunt lovite de inutilitate evidenta, atașaâdu-și valențe nule/absurde, într-un asemenea context bilologico-tematic.[..........]
And now, to something completely different... (dupa cum spuneau cei din Monthy Python).
Exista o diferenta semnificativa intre noi. Eu am mai multa incredere in oameni.
Poate ca increderea mea este plasata gresit, insa .. asta e!
Ma bazez pe fapul ca oamenii isi mai schimba parerile. Eu am auzit de asemenea cazuri, oricat de ciudat ti s-ar parea.
Motivatiile diverse ale unui asemenea act pot constitui subiect de discutie, insa cert e ca se intampla. E o premiza de la care pornesc. Daca vrei sa o contrazici , spune-o!
Cred deasemeni ca faci o confuzie intre posibilele mele motivatii si posibilele tale motivatii de a face sau a nu face un act simplu precum a comenta pe un forum. Daca vrei sa imi cunosti motivatiile e necesar sa ma intrebi, in loc de a presupune ca ar fi identice cu ale tale.
De ce crezi ca obiectivul meu ar fi "să-i schimbi mentalitatea, să-l abați de la crezul său profund utopic.." Am exprimat eu , oare, asta? Nu cred, desi poate ca asa am dat impresia. Si atunci, imi fac mea culpa, si voi incerca sa imi exprim pozitia mai limpede.
Tu vezi aceasta confruntare de opinii ca pe un meci de box la finalul caruia cineva trebuie sa fie facut KO. Eu o vad mai curand ca pe un campionat de fotbal, in care poti sa si pierzi partide , dar totusi sa castigi campionatul. Tu o vezi ca pe o chestie de gen "totul sau nimic" pe cand eu o vad ca pe o posibila imbunatatire graduala a unei situatii prezente.
Tiny changes cumulated over time ... they make the whole difference.
Ca unu' care pretinde ca intelege evolutia, ar trebui sa intelegi si asta.
Chiar daca eu personal am anumite pareri, si consider ca ar fi valide (ca altfel nu le-as avea, right?), nu inseamna ca trebuie sa le dau in cap tuturor celor cu pareri diferite, chiar daca consider absurde acele pareri.
La ce ar putea folosi o asemenea atitudine? Exista vreun obiectiv obtenabil in acest fel? Daca obiectivul este de a-i jigni si a-i aliena pe toti ceilalti membri ai societatii acesteia restranse de pe un simplu forum, atunci reusesti de minune.
Trebuie sa recunosc ca asta nu e un obiectiv pentru mine.
Esti destul de abil in manuirea cuvintelor. Un om care cunoaste sensurile si le foloseste in mod corect. Dar crezi ca e de ajuns? La ce serveste sa transmiti un mesaj inteligibil daca nimeni nu vrea sa-l asculte, pentru ca i-ai jignit in prealabil? Asta e un raspuns pe care ti-l datorezi tie insuti. Nu ma priveste pe mine.
Pe de alta parte, a fi inteligibil nu e totuna cu a avea dreptate.Cuvintele pot fi folosite corect fara ca frazele sa aiba sens. Sau , ma rog, poate ca n-au sens doar pentru mine.
La ce serveste sa cunosti unele lucruri despre Teoria Evolutiei , daca te apuci sa faci o falsa dihotomie intre ea si existenta divinitatii? E drept ca unii credinciosi fac acelasi lucru, insa NU TOTI! Subiectul discutiei pe acest topic nu fusese, pana acum, legat de opozitia creationism-evolutie. (ma rog, n-am citit din urma, eu ma refer doar de la momentul in care am postat eu primul mesaj pe acest topic).
Exista, probabil, oameni care sa fi postat pe acest topic, si care sa aiba o parere contrara Teoriei Evolutiei. DAR ... nu asta se discutase pana acum. Se discutase altceva. Si anume existenta divinitatii. Ori asta nu e contrara Teoriei Evolutiei. De ce? Pentru ca Teoria Evolutiei nu spune absolut nimic despre acest subiect.
Exista unii oameni, si eu fac parte dintre ei, care gandesc ca acceptarea Teoriei Evolutiei are ca consecinta necesara abandonarea credintei intr-o fiinta supranaturala care sa ne fi creat.
DAR.. exista deasemeni oameni care nu vad neaparat o contradictie intre una si alta. Si ei au, de fapt, dreptate intr-o anume masura , deoarece nu exista nici o parte a Teoriei Evolutiei care sa vorbeasca despre existenta divinitatii. "Non-overlapping magisteria" dupa cum spunea Stephen Jay Gould. Asemenea oameni sunt Theodosius Dobzhansky, Kenneth Miller, Francisco Ayala sau Francis Collins. Toti sunt figuri proeminente ale stiintei biologiei, oameni care au contributii majore la Teoria Evolutiei, si care ..... sunt cu totii credinciosi. Cel putin, asa se declara ei insisi.
Si atunci cum ramane cu dihotomia ta?
De ce ma obligi sa trec de acea parte a baricadei care nu ma reprezinta?
Si o voi face tot de nevoie. Acuzele nedrepte asupra categoriei "credinciosi" ma obliga sa le iau partea. Nu am de ales, daca vreau sa fiu consistent cu propriile mele idei.
Eu consider ca exista o pierdere datorata existentei credintei. Consider ca e necesar sa combatem religia si sa ii reducem rolul negativ in lume. DAR ... nu voi fi de acord niciodata sa dam in cap la credinciosi. Intr-o asemenea eventualitate ma voi afla intotdeauna de partea lor.
Asa ca as sugera sa iti temperezi tonul si sa te gandesti ce ai ca obiectiv..
eiii, Yorick draga , recitindu-ti acest raspuns dat lui @679 ,actualul @Hakon , mi-am reamintit de ce tin atit de mult la tine .....din pacate ,tu nu mai intri pe forum ....el , in schimb, continua in aceeasi maniera de a rupe gitul oricaruia ii devine adversar in acceptiunea lui .....stii ? unii percep si-si traiesc viata intr-o continua lupta concurentiala cu ceilaltii, iar altii ca o colaborare cu ceilalti, in ideea ca ar fi un pic mai bine ptr. toti !
deci : desi calendaristic au trecut 3 ani de la aceste "lupte" , iata-ne exact in acelasi Punct caci aproape nimic nu s-a schimbat !
inchei dorindu-ti o primavara frumoasa si calda si, Sarbatori fericite !
|
Ady_ZYN
968 mesaje
|
Postat pe: 14 Aprilie 2014, ora 15:27
De la: gabigabi2, la data 2014-04-14 09:08:50De la: Yorick, la data 2011-04-05 01:46:38De la: 9am246679, la data 2011-04-04 09:07:59
[..] Din păcate, tot ceea ce încerci să construiești rational-analitic/logic, pentru a combate, contra argumenta, sau chiar pentru a-ți argumenta propriile afirmatii în fața unor asemenea specimene,adrepți ai diferitelor culte religioase autohtone sau de pe aiurea, a profund convinsilor creationisti,-fir-ar să fie la ei acolo acele convingeri- sunt lovite de inutilitate evidenta, atașaâdu-și valențe nule/absurde, într-un asemenea context bilologico-tematic.[..........]
And now, to something completely different... (dupa cum spuneau cei din Monthy Python).
Exista o diferenta semnificativa intre noi. Eu am mai multa incredere in oameni.
Poate ca increderea mea este plasata gresit, insa .. asta e!
Ma bazez pe fapul ca oamenii isi mai schimba parerile. Eu am auzit de asemenea cazuri, oricat de ciudat ti s-ar parea.
Motivatiile diverse ale unui asemenea act pot constitui subiect de discutie, insa cert e ca se intampla. E o premiza de la care pornesc. Daca vrei sa o contrazici , spune-o!
Cred deasemeni ca faci o confuzie intre posibilele mele motivatii si posibilele tale motivatii de a face sau a nu face un act simplu precum a comenta pe un forum. Daca vrei sa imi cunosti motivatiile e necesar sa ma intrebi, in loc de a presupune ca ar fi identice cu ale tale.
De ce crezi ca obiectivul meu ar fi "să-i schimbi mentalitatea, să-l abați de la crezul său profund utopic.." Am exprimat eu , oare, asta? Nu cred, desi poate ca asa am dat impresia. Si atunci, imi fac mea culpa, si voi incerca sa imi exprim pozitia mai limpede.
Tu vezi aceasta confruntare de opinii ca pe un meci de box la finalul caruia cineva trebuie sa fie facut KO. Eu o vad mai curand ca pe un campionat de fotbal, in care poti sa si pierzi partide , dar totusi sa castigi campionatul. Tu o vezi ca pe o chestie de gen "totul sau nimic" pe cand eu o vad ca pe o posibila imbunatatire graduala a unei situatii prezente.
Tiny changes cumulated over time ... they make the whole difference.
Ca unu' care pretinde ca intelege evolutia, ar trebui sa intelegi si asta.
Chiar daca eu personal am anumite pareri, si consider ca ar fi valide (ca altfel nu le-as avea, right?), nu inseamna ca trebuie sa le dau in cap tuturor celor cu pareri diferite, chiar daca consider absurde acele pareri.
La ce ar putea folosi o asemenea atitudine? Exista vreun obiectiv obtenabil in acest fel? Daca obiectivul este de a-i jigni si a-i aliena pe toti ceilalti membri ai societatii acesteia restranse de pe un simplu forum, atunci reusesti de minune.
Trebuie sa recunosc ca asta nu e un obiectiv pentru mine.
Esti destul de abil in manuirea cuvintelor. Un om care cunoaste sensurile si le foloseste in mod corect. Dar crezi ca e de ajuns? La ce serveste sa transmiti un mesaj inteligibil daca nimeni nu vrea sa-l asculte, pentru ca i-ai jignit in prealabil? Asta e un raspuns pe care ti-l datorezi tie insuti. Nu ma priveste pe mine.
Pe de alta parte, a fi inteligibil nu e totuna cu a avea dreptate.Cuvintele pot fi folosite corect fara ca frazele sa aiba sens. Sau , ma rog, poate ca n-au sens doar pentru mine.
La ce serveste sa cunosti unele lucruri despre Teoria Evolutiei , daca te apuci sa faci o falsa dihotomie intre ea si existenta divinitatii? E drept ca unii credinciosi fac acelasi lucru, insa NU TOTI! Subiectul discutiei pe acest topic nu fusese, pana acum, legat de opozitia creationism-evolutie. (ma rog, n-am citit din urma, eu ma refer doar de la momentul in care am postat eu primul mesaj pe acest topic).
Exista, probabil, oameni care sa fi postat pe acest topic, si care sa aiba o parere contrara Teoriei Evolutiei. DAR ... nu asta se discutase pana acum. Se discutase altceva. Si anume existenta divinitatii. Ori asta nu e contrara Teoriei Evolutiei. De ce? Pentru ca Teoria Evolutiei nu spune absolut nimic despre acest subiect.
Exista unii oameni, si eu fac parte dintre ei, care gandesc ca acceptarea Teoriei Evolutiei are ca consecinta necesara abandonarea credintei intr-o fiinta supranaturala care sa ne fi creat.
DAR.. exista deasemeni oameni care nu vad neaparat o contradictie intre una si alta. Si ei au, de fapt, dreptate intr-o anume masura , deoarece nu exista nici o parte a Teoriei Evolutiei care sa vorbeasca despre existenta divinitatii. "Non-overlapping magisteria" dupa cum spunea Stephen Jay Gould. Asemenea oameni sunt Theodosius Dobzhansky, Kenneth Miller, Francisco Ayala sau Francis Collins. Toti sunt figuri proeminente ale stiintei biologiei, oameni care au contributii majore la Teoria Evolutiei, si care ..... sunt cu totii credinciosi. Cel putin, asa se declara ei insisi.
Si atunci cum ramane cu dihotomia ta?
De ce ma obligi sa trec de acea parte a baricadei care nu ma reprezinta?
Si o voi face tot de nevoie. Acuzele nedrepte asupra categoriei "credinciosi" ma obliga sa le iau partea. Nu am de ales, daca vreau sa fiu consistent cu propriile mele idei.
Eu consider ca exista o pierdere datorata existentei credintei. Consider ca e necesar sa combatem religia si sa ii reducem rolul negativ in lume. DAR ... nu voi fi de acord niciodata sa dam in cap la credinciosi. Intr-o asemenea eventualitate ma voi afla intotdeauna de partea lor.
Asa ca as sugera sa iti temperezi tonul si sa te gandesti ce ai ca obiectiv..
eiii, Yorick draga , recitindu-ti acest raspuns dat lui @679 ,actualul @Hakon , mi-am reamintit de ce tin atit de mult la tine .....din pacate ,tu nu mai intri pe forum ....el , in schimb, continua in aceeasi maniera de a rupe gitul oricaruia ii devine adversar in acceptiunea lui .....stii ? unii percep si-si traiesc viata intr-o continua lupta concurentiala cu ceilaltii, iar altii ca o colaborare cu ceilalti, in ideea ca ar fi un pic mai bine ptr. toti !
deci : desi calendaristic au trecut 3 ani de la aceste "lupte" , iata-ne exact in acelasi Punct caci aproape nimic nu s-a schimbat !
inchei dorindu-ti o primavara frumoasa si calda si, Sarbatori fericite !
S-au schimbat destule. Multe descoperiri a mai facut stiinta si multe chestii despre realitate a mai aflat insa voi nu prea v-ati schimbat. Ati ramas tot la opiniile de acum 2000 de ani. Stiinta progreseaza, sa zicem lunar, dar voi aceleasi argumente eronate si analogii aiurea dati.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 14 Aprilie 2014, ora 15:38
Din 2011 pina acum s-a facut cel putin o incercare de a teoretiza acele clustere (sau cum se numesc), ce formeaza nebuloasa energetica in care se intra (sau s-a intrat), aflata la marginea sistemului solar. Dupa limita heliosferei.
Clusterele magnetice ce ar fi responsabile de incalzirea globala a intregului sistem solar, ar fi niste bule magnetice cu o fizica ce nu a fost cunoscuta pina acum.
Ce le formeaza nu se prea stie.
Au fost vazute, puse in evidenta de sondele voyager, aflate la marginea sistemului solar.
Sint inca functionale.
Asta e un avans mare in cunoasterea spatiului cosmic.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 14 Aprilie 2014, ora 15:39
E posibil ca erele glaciare sau incalzirile dn trecutul Terrei sa fie de la astfel de nebuloase cosmice.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 14 Aprilie 2014, ora 15:41
ce sa facem , Ady, draga ? gindirea asta anacronica  ...dar care nu-i numai de 2 mii de ani, ci de cind e omul pe pamint, este Axa Lumii si a umanitatii si toate se sprijina pe ea, fiindu-i punctul fix de unde toate au izvorit si dezvoltat !
|
Ady_ZYN
968 mesaje
|
Postat pe: 14 Aprilie 2014, ora 15:44
De la: nastasemihail, la data 2014-04-14 15:38:27Din 2011 pina acum s-a facut cel putin o incercare de a teoretiza acele clustere (sau cum se numesc), ce formeaza nebuloasa energetica in care se intra (sau s-a intrat), aflata la marginea sistemului solar. Dupa limita heliosferei.
Clusterele magnetice ce ar fi responsabile de incalzirea globala a intregului sistem solar, ar fi niste bule magnetice cu o fizica ce nu a fost cunoscuta pina acum.
Au fost vazute, puse in evidenta de sondele voyager, aflate la marginea sistemului solar.
Sint inca functionale.
Care nebuloasa energetica, care centura fotonica? Vreo sursa autorizata care sa ateste asa ceva sau doar spasmele mentale ale unui guru cuantic care patrunde invizibilul cu simturile lui transcedentale?
|
Ady_ZYN
968 mesaje
|
Postat pe: 14 Aprilie 2014, ora 15:50
De la: gabigabi2, la data 2014-04-14 15:41:26ce sa facem , Ady, draga ? gindirea asta anacronica ...dar care nu-i numai de 2 mii de ani, ci de cind e omul pe pamint, este Axa Lumii si a umanitatii si toate se sprijina pe ea, fiindu-i punctul fix de unde toate au izvorit si dezvoltat !
Daca omul ar disparea cosmosul si-ar contiuna cursul la fel ca si in cazul in care planeta ar exploda subit. Nu natura e dependenta de om ci invers. In cazul extinctiei umane ar disparea doar reprezentarea mentala a lumii asteia in rest totul ar fi ca si cand axa lumii n-ar fi existat. Daca dispare metrul cu care faci masuratorile nu dispare si dimensiunea spatiala dar daca dispare omul dispare si timpul.
|
Ady_ZYN
968 mesaje
|
Postat pe: 14 Aprilie 2014, ora 15:54
Cuvantul energie suna mai bine decat este el in realitate. Lumea nu prea stie ce e energia dar in filmele sf suna bine de aceea e misto sa combini termenii astia in fel si chip chiar daca n-au nicio treaba cu stiinta. Bioenergie, energoinformatie, energie psihotica, nebuloasa energetica. Suna SF deci are impact la publc.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 14 Aprilie 2014, ora 15:59
De la: Ady_ZYN, la data 2014-04-14 15:44:57De la: nastasemihail, la data 2014-04-14 15:38:27Din 2011 pina acum s-a facut cel putin o incercare de a teoretiza acele clustere (sau cum se numesc), ce formeaza nebuloasa energetica in care se intra (sau s-a intrat), aflata la marginea sistemului solar. Dupa limita heliosferei.
Sint inca functionale.
Care nebuloasa energetica, care centura fotonica? Vreo sursa autorizata care sa ateste asa ceva sau doar spasmele mentale ale unui guru cuantic care patrunde invizibilul cu simturile lui transcedentale?
Pentru acest comentariu agresiv, nu iti voi spune nimic.
Gaseste ce vrei sa afli pe net.
E si pe forum aceasta informatie.
Ai vrea tu sa fii guru. De aceea si esti asa de ...negru...in acest domeniu.
Daca vrei sa ne injuram, la un comentariu al meu pasnic.
ne injuram prin administratia acestui forum.
Ca sa afle si ei cum raspunzi la un comentariu ce nu implica o astfel de reactie din partea ta.
Du-te si intereseaza-te de aceste informatii, si afla pe ce lume traiesti.
Nu mai astepta mura in gura toate informatiile.
La fel cum reactionezi la informatiile religioase, asa reactionezi la orice informatie STIINTIFICA.
NEINFORMATULE, E INFORMATIE DEJA OFICIALA.
Ca nu-mi permit sa spun de la mine de centura fotonica sau clustere magnetice.
nici nu stiam de aceste denumiri, pina acum vreo 5 ani.
Iti ajunge la cit de ignorant si agresiv esti in limbaj.
Ptr cine citeste ce spun, e o reactie la un limbaj agresiv al acestui user. Si la un comentariu al meu neutru ca persoane, ce este ca informatie pe net.
Sursa este .....nu o spun, Trebuie cautata de cei ce ii intereseaza sursa incalzirii globale.
Ptr satisfactia personala.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 14 Aprilie 2014, ora 16:09
De la: Ady_ZYN, la data 2014-04-14 15:54:58Cuvantul energie suna mai bine decat este el in realitate. Lumea nu prea stie ce e energia dar in filmele sf suna bine de aceea e misto sa combini termenii astia in fel si chip chiar daca n-au nicio treaba cu stiinta. Bioenergie, energoinformatie, energie psihotica, nebuloasa energetica. Suna SF deci are impact la publc.
In mintea ta suna a sf.
nu in mintea celor ce au lucrat cu acesti termeni si au avut si rezultate practice.
Tu esti energie, ca orice fiinta vie, dar fii linistit.
La moartea ta, te transformi in....praf.
Vorbesti datorita faptului ca esti energie, nu datorita faptului ca esti noroi.
Peace.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 14 Aprilie 2014, ora 16:14
De la: nastasemihail, la data 2014-04-14 15:38:27Din 2011 pina acum s-a facut cel putin o incercare de a teoretiza acele clustere (sau cum se numesc), ce formeaza nebuloasa energetica in care se intra (sau s-a intrat), aflata la marginea sistemului solar. Dupa limita heliosferei.
Sint inca functionale.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 14 Aprilie 2014, ora 16:14
De la: nastasemihail, la data 2014-04-14 15:39:29E posibil ca erele glaciare sau incalzirile dn trecutul Terrei sa fie de la astfel de nebuloase cosmice.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 14 Aprilie 2014, ora 16:20
La comentariile mele legate de userul Adi, si in care ii dau dreptate, primesc reactii cel putin ciudate, in care imi spune de para, nu stiu ce energii, guru, cind eu vorbeam de faptul ca din 2011 pina acum s-a incercat cel putin o teoretizare a zonei energizate de la marginea galaxiei.
Ii dadeam dreptate ca deja se cunoaste ceva concret despre universul din imediata apropiere a sistemului solar, fata de acum 2000 de ani, cind au aparut religiile, prin interpretari ale arealitatii.
Cunosterea actuala ce se bazeaza prin observatii directe, cu aparatura.
Si el ma ia cu guru si altele, ce il marcheaza dupa cum se vede.
ii dau dreptate si el ma contrazice, prin invaluire.
Nu stiu ce sa mai cred.
Dacit ca trebuie sa mearga pe topicul....haideti sa ne dam la gioale....
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 14 Aprilie 2014, ora 16:24
De la: Ady_ZYN, la data 2014-04-14 15:50:20De la: gabigabi2, la data 2014-04-14 15:41:26ce sa facem , Ady, draga ? gindirea asta anacronica ...dar care nu-i numai de 2 mii de ani, ci de cind e omul pe pamint, este Axa Lumii si a umanitatii si toate se sprijina pe ea, fiindu-i punctul fix de unde toate au izvorit si dezvoltat !
Daca omul ar disparea cosmosul si-ar contiuna cursul la fel ca si in cazul in care planeta ar exploda subit. Nu natura e dependenta de om ci invers. In cazul extinctiei umane ar disparea doar reprezentarea mentala a lumii asteia in rest totul ar fi ca si cand axa lumii n-ar fi existat. Daca dispare metrul cu care faci masuratorile nu dispare si dimensiunea spatiala dar daca dispare omul dispare si timpul.
hehehe ! asta cam asa-i, dar atunci Dispare si Rostul Creerii Universului si a tot ce se mai invirte prin spatiu, caci Nu mai Exista Martorul care sa-l admire si sa-i suscite interesul si inteligenta ca sa-l descopere !
|
|
|