back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 >> Sari la pagina:

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 23 Martie 2013, ora 19:36

11. Cei care nu se vor conforma prezentului decret vor fi condamnati cu confiscarea averilor , inchisoarea si surghiul iar daca se vor constata abateri si mai grave vor fi condamnati la moarte.
---------
Acum intelegi de ce stramosi nostri din anul 321 incoace au pazit ca zi de odihna duminica?Deci primi stramosi au pazit Sambata.Respectatii pe stramosi nostri de la inceput si ascultati ca si ei de Dumnezeu pazind Sambata si toate poruncile lui Dumnezeu si nimeni nu mai pleaca.Deci de primi stramosi ascultam noi adventisti.Mai cugeta la adevar.

Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 24 Martie 2013, ora 02:06

De la: 9am121159, la data 2013-03-23 19:24:34 Domnule, eu nu va intreb decat un singur lucru: ce considerati dumneavoastra mai apropiat de radacina credintei crestine, ce s-a transmis din generatie in generatie, de la inceputuri pina in ziua de astazi, timp de 2000 de ani, sau ce a nascocit vreun fermier american acum 200 de ani, sau a visat vreo madam Ellie White cam in aceeasi perioada?
De ce sa am mai multa incredere in aceste ramuri desprinse din Biserica care dainuie de la inceputuri?
Cand am facut legatura cu stramosii, cu parintii, bunicii nostri sau cu istoria neamului care este strans legata de credinta orodoxa, nu am facut-o din vreun fals patriotism, ci din increderea ca acesti inaintasi ne-au transmis credinta adevarata, nu una inventata sau revolutionata pe parcurs.

De ce nu spuneti si ca mormonii sunt crestini adevarati care respecta cuvantul lui Dumnezeu? Sau de ce nu spuneti si dumneavoastra ca noi suntem pacatosi pentru ca nu respectam Sabatul?
-----------
Black,inseamna negru intunecat,trebuie sa lupti sa iesi din intuneric.Stiai ca stramosii tai si ai mei pana in anul 321 dupa Hristos au pazit Sabatul ca zi de odihna?Stiai ca aceasta zi a fost schimbata de Imparatul Constantin al Romei in anul 321 prin decret.....nu de Dumnezeu.Iata ce au facut cei ce au urmat dupa stramosii nostri de la inceput.....si unde au ajuns pentru ca au schimbat Sabatul dat ca porunca de Dumnezeu?Iti reamintesc eu desi sti si tu.Curvesc,preacurvesc tati se culca cu fetele lor,scolarii se culca prin wc-uri cu colegele,tineri sant poponari,chinuind niste copii,si barbati si femeile si-au schimbat intrebuintarea fireasca,homo,lezbiene,masturbanti,fura,omoara,poftesc nevestele si casele aproapelui,mint,necinstesc parinti,cu alte cuvinte sant fara Dumnezeu pentru ca au schimbat poruncile si Legile Au ajuns niste nelegiuiti pentru ca au schimbat slava lui Dumnezeu cu o icoana care seamana cu omul muritor.Ortodox inseamna drept crestin,dar numai denumirea a ramas,ca faptele lor se aud pe toate posturile TV.radio,presa,reviste.Ce sa faca cei ce cred cu adevarat?Dumnezeu spune"Iesiti din mijlocul lor Poporul Meu ca sa nu fiti partasi la faptele lor"Cu ce va deranjeaza ca acesti oameni au ales sa-L urmeze pe Dumnezeu? ca sa nu fie partasi la faptele voastre.Multi puneti problema pamantului Tari.Te intreb poate un credincios sa ia pamantul cu el cand se duce la cimitir?Nicidecum,dar cu aceste cuvinte vreti sa-i imbroboditi pe oameni ca sa nu plece si sa fie partasi la nelegiuire ca sa nu-si mantuiasca sufletul.Mai cugeta si roaga-L pe Dumnezeu sa-ti dea o inima noua de carne ,caci s'a impetrit de atata nelegiuire,Sa puna in tine un Duh nou care sa te faca sa asculti de poruncile Lui,nu de pruncile oamenilor.Multa pace si lumina.

Asa...si? Ai facut cumva o ancheta si ai stabilit ca toate ororile pe care le-ai insirat mai sus sunt comise doar de ortodocsi? Chiar vrei sa te cred? Te tradeaza patima cu care combati tu ortodoxia...

Adventistii tai nu comit crime? Nu sunt si printre ei homosexuali si lesbiene? De ce, pentru ca ei tin ziua libera sambata? Unde scrie ca sambata trebuie sa fie ziua libera? Eu stiu ca aceasta a fost poruncita evreilor, nu altor neamuri, iar eu nu sunt evreu, ci crestin, deci nu vad de ce mi-ar fi impusa si mie! Chiar nu poti deosebi diferentele dintre evrei si crestini?

Ca sa vezi ca si printre sectarii tai sunt uscaturi, citeste aici:
---------
Eu nu te-am jignit cu nimic,ti-am spus doar adevarul.Stiu ca adevarul supara dar asta este realitatea spusa la Tv. radio,presa.....Acolo precizeasa si de la ce biserica sant infractorii.Adevarul privind ziua de odihna,chiar daca nu-l primesti tot adevar ramane ,ti-am mai scris ca pana in anul 321 ortodocsia si catolici au avut ca zi de odihna Sambata,si acestia nu au fost evrei cum sustii tu.Dupa anul 321 nu au mai pazit Sambata fiind speriati de decretul lui Constantin ca le preia averile si altele.Am sa postez din nou acest decret.Daca ortodocsi ar fi ca la inceput nimeni nu ar parasi biserica,dar stramosi cu timpul s'au schimbat iar credinta nu mai este aceiasi.Mama mea nu-si dadea basmaua jos din cap nici in fata barbatului caruia-i vorbea cu dumneata si era ortodoxa,cate femei mai sant cu capul acoperit in zilele noastre.Te rog nu mai lua adevarul ca jignire.Mai bine cerceteaza singur cele stramosesti si vei vedea ca 321 de ani au avut ca zi de odihna Sambata,nu duminica si aceasta nu era de la Elen White.Multa pace.

"Stiu ca adevarul supara dar asta este realitatea spusa la Tv. radio,presa.....Acolo precizeasa si de la ce biserica sant infractorii."

Minti cu nerusinare! Nu mi te mai adresa pentru ca nu mai am chef sa iti citesc minciunile ordinare si nici sa ma mai cobor la nivelul tau de primitivism.

Ai auzit tu la radio spunandu-se ca un crestin ortodox a furat, sau a ucis? Sau ca un catolic a facut nu stiu mai ce? Esti dusa cu pluta femeie! Du-te mai bine la un psihiatru si cauta o rezolvare pentru problemele pe care le ai...

Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2013, ora 14:38

Domnule, eu nu va intreb decat un singur lucru: ce considerati dumneavoastra mai apropiat de radacina credintei crestine, ce s-a transmis din generatie in generatie, de la inceputuri pina in ziua de astazi, timp de 2000 de ani, sau ce a nascocit vreun fermier american acum 200 de ani, sau a visat vreo madam Ellie White cam in aceeasi perioada?
De ce sa am mai multa incredere in aceste ramuri desprinse din Biserica care dainuie de la inceputuri?
Cand am facut legatura cu stramosii, cu parintii, bunicii nostri sau cu istoria neamului care este strans legata de credinta orodoxa, nu am facut-o din vreun fals patriotism, ci din increderea ca acesti inaintasi ne-au transmis credinta adevarata, nu una inventata sau revolutionata pe parcurs.

De ce nu spuneti si ca mormonii sunt crestini adevarati care respecta cuvantul lui Dumnezeu? Sau de ce nu spuneti si dumneavoastra ca noi suntem pacatosi pentru ca nu respectam Sabatul?
-----------
Black,inseamna negru intunecat,trebuie sa lupti sa iesi din intuneric.Stiai ca stramosii tai si ai mei pana in anul 321 dupa Hristos au pazit Sabatul ca zi de odihna?Stiai ca aceasta zi a fost schimbata de Imparatul Constantin al Romei in anul 321 prin decret.....nu de Dumnezeu.Iata ce au facut cei ce au urmat dupa stramosii nostri de la inceput.....si unde au ajuns pentru ca au schimbat Sabatul dat ca porunca de Dumnezeu?Iti reamintesc eu desi sti si tu.Curvesc,preacurvesc tati se culca cu fetele lor,scolarii se culca prin wc-uri cu colegele,tineri sant poponari,chinuind niste copii,si barbati si femeile si-au schimbat intrebuintarea fireasca,homo,lezbiene,masturbanti,fura,omoara,poftesc nevestele si casele aproapelui,mint,necinstesc parinti,cu alte cuvinte sant fara Dumnezeu pentru ca au schimbat poruncile si Legile Au ajuns niste nelegiuiti pentru ca au schimbat slava lui Dumnezeu cu o icoana care seamana cu omul muritor.Ortodox inseamna drept crestin,dar numai denumirea a ramas,ca faptele lor se aud pe toate posturile TV.radio,presa,reviste.Ce sa faca cei ce cred cu adevarat?Dumnezeu spune"Iesiti din mijlocul lor Poporul Meu ca sa nu fiti partasi la faptele lor"Cu ce va deranjeaza ca acesti oameni au ales sa-L urmeze pe Dumnezeu? ca sa nu fie partasi la faptele voastre.Multi puneti problema pamantului Tari.Te intreb poate un credincios sa ia pamantul cu el cand se duce la cimitir?Nicidecum,dar cu aceste cuvinte vreti sa-i imbroboditi pe oameni ca sa nu plece si sa fie partasi la nelegiuire ca sa nu-si mantuiasca sufletul.Mai cugeta si roaga-L pe Dumnezeu sa-ti dea o inima noua de carne ,caci s'a impetrit de atata nelegiuire,Sa puna in tine un Duh nou care sa te faca sa asculti de poruncile Lui,nu de pruncile oamenilor.Multa pace si lumina.

Asa...si? Ai facut cumva o ancheta si ai stabilit ca toate ororile pe care le-ai insirat mai sus sunt comise doar de ortodocsi? Chiar vrei sa te cred? Te tradeaza patima cu care combati tu ortodoxia...

Adventistii tai nu comit crime? Nu sunt si printre ei homosexuali si lesbiene? De ce, pentru ca ei tin ziua libera sambata? Unde scrie ca sambata trebuie sa fie ziua libera? Eu stiu ca aceasta a fost poruncita evreilor, nu altor neamuri, iar eu nu sunt evreu, ci crestin, deci nu vad de ce mi-ar fi impusa si mie! Chiar nu poti deosebi diferentele dintre evrei si crestini?

---------
Eu nu te-am jignit cu nimic,ti-am spus doar adevarul.Stiu ca adevarul supara dar asta este realitatea spusa la Tv. radio,presa.....Acolo precizeasa si de la ce biserica sant infractorii.Adevarul privind ziua de odihna,chiar daca nu-l primesti tot adevar ramane ,ti-am mai scris ca pana in anul 321 ortodocsia si catolici au avut ca zi de odihna Sambata,si acestia nu au fost evrei cum sustii tu.Dupa anul 321 nu au mai pazit Sambata fiind speriati de decretul lui Constantin ca le preia averile si altele.Am sa postez din nou acest decret.Daca ortodocsi ar fi ca la inceput nimeni nu ar parasi biserica,dar stramosi cu timpul s'au schimbat iar credinta nu mai este aceiasi.Mama mea nu-si dadea basmaua jos din cap nici in fata barbatului caruia-i vorbea cu dumneata si era ortodoxa,cate femei mai sant cu capul acoperit in zilele noastre.Te rog nu mai lua adevarul ca jignire.Mai bine cerceteaza singur cele stramosesti si vei vedea ca 321 de ani au avut ca zi de odihna Sambata,nu duminica si aceasta nu era de la Elen White.Multa pace.

"Stiu ca adevarul supara dar asta este realitatea spusa la Tv. radio,presa.....Acolo precizeasa si de la ce biserica sant infractorii."

Minti cu nerusinare! Nu mi te mai adresa pentru ca nu mai am chef sa iti citesc minciunile ordinare si nici sa ma mai cobor la nivelul tau de primitivism.

Ai auzit tu la radio spunandu-se ca un crestin ortodox a furat, sau a ucis? Sau ca un catolic a facut nu stiu mai ce? Esti dusa cu pluta femeie! Du-te mai bine la un psihiatru si cauta o rezolvare pentru problemele pe care le ai...

"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
----------
Biblia precizeaza ca nebuni sant nelegiuiti nu sufletele care asculta pe Dumnezeu.Tu m-ai intrebat iar eu ti-am raspuns documentat,dar inima ta de piatra nu primeste adevarul.Deaceia te las,pentru ca Domnul Spune "nu dati margaritarele voastre la porci,ca nu cumva......." Nu-mi raspunde si nu-tri mai raspund.

Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2013, ora 15:49

...de la enoriasi citire:

"11. Cei care nu se vor conforma prezentului decret vor fi condamnati cu confiscarea averilor , inchisoarea si surghiul iar daca se vor constata abateri si mai grave vor fi condamnati la moarte.

Domnul Spune "nu dati margaritarele voastre la porci,ca nu cumva......." "

.....luati aminte, voi, cei nemuritori si reci din vesnicia paradisului , promis !?.

....daca :"somnul ratiunii naste monstrii", ce nasteti, atunci cand suportati sa va fie violata, ratiunea !?

Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2013, ora 16:19

De la: 9am121159, la data 2013-03-24 14:38:45 Domnule, eu nu va intreb decat un singur lucru: ce considerati dumneavoastra mai apropiat de radacina credintei crestine, ce s-a transmis din generatie in generatie, de la inceputuri pina in ziua de astazi, timp de 2000 de ani, sau ce a nascocit vreun fermier american acum 200 de ani, sau a visat vreo madam Ellie White cam in aceeasi perioada?

-----------

---------

----------
Biblia precizeaza ca nebuni sant nelegiuiti nu sufletele care asculta pe Dumnezeu.Tu m-ai intrebat iar eu ti-am raspuns documentat,dar inima ta de piatra nu primeste adevarul.Deaceia te las,pentru ca Domnul Spune "nu dati margaritarele voastre la porci,ca nu cumva......." Nu-mi raspunde si nu-tri mai raspund.

La varsta ta trebuia sa ai mai mult discernamant in ceea ce spui si faci. Reiterez ceea ce am spus mai sus, ca ar fi bine sa consulti un psihiatru, asta pentru sanatatea ta mentala.
Pentru otrava pe care o porti in suflet, nu te poate ajuta nimeni. Cu fandoselile tale privind sambata, nu rezolvi mare lucru. A fi un bun crestin nu inseamna sa stai sambata cu burta in sus, nici sa reciti vorbe goale, nici sa mergi zilnic in casa de rugaciuni, sa citesti Biblia din scoarta in scoarta sau sa donezi 10% din ce agonisesti. Asta nu te face mai buna si nu iti asigura un loc in ceruri, daca tu zilnic iti reversi ura asupra altora. Daca nu urmezi invataturile crestine, tot degeaba, tot ce faci tu este o maimutareala jalnica. Sustii niste prostii mai mari decat tine, nascocite de un taran american sau de una lovita cu piatra in cap, lovitura in urma careia a ramas cu sechele.

Ca esti ticaloasa, se vede din faptul ca ti-am aratat ce fac si unii dintre ai tai si n-ai suflat o vorba despre asta, dar tu ai ce ai si le imputi toate porcariile din ziua de astazi doar crestinilor ortodocsi. De unde ura ta impotriva lor? Asta ti-a poruncit sa faci Dumnezeu, in viziunile tale bolnavicioase?

Si dupa ce ca sustii niste aberatii mai mari ca tine, propovaduind erezii, mai incerci sa-i convingi si pe altii!
Vezi-ti de ale tale femeie, ca la varsta ta ar trebui sa judeci altfel, nu sa te tii de porcarii si sa iti bagi nasul acolo unde nu te-a invitat nimeni! Daca esti atat de dedicata crestinismului, du-te si crestineaza-i pe africani, papuasi sau pe cei din triburile de salbatici din padurea amazoniana, nu veni sa ne tii noua prelegerile tale mincinoase!

Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2013, ora 16:29

De ce ținem duminica și nu sâmbăta

www.teologie.net/2009/12/23/de-ce-tinem-duminica-si-nu-sambata/

Odată cu Învierea Domnului, „în prima zi a săptămânii ” (Marcu 16:12), creștinii (adică cei care au crezut și cred și azi că Hristos a înviat din morți și El este Dumnezeul și Mântuitorul nostru) au abandonat ținerea sâmbetei (șabatul) și au început să țină ca zi de odihnă exclusiv duminica. Această idee este acceptată de toți creștinii, indiferent de confesiune, cu excepția „Adventiștilor de ziua a șaptea” , care o dată cu apariția lor în sec. 19 insistă pe ținerea sâmbetei, așa cum este prevăzut în porunca a IV-a din Decalog. Adventiștii spun că această poruncă din Decalog rămâne valabilă, spunând că primii creștini au ținut sâmbăta până la începutul secolului IV, când împăratul Constantin cel Mare a decretat duminica ca zi de odihnă la 7 martie 321. Este adevărat că a existat un astfel de „decret imperial”, dar el nu are nimic cu teologia creștină. Faptul că abia în 321 Imperiul a acceptat această zi ca zi de odihnă nu înseamnă nici pe departe că ea până atunci nu a fost ținută de creștini. Convertirea la creștinism a lui Constantin l-a făcut să asigure prin lege ceea ce creștinii la care a aderat și el țineau încă de la început.În general trebuie renunțat la orice mit (gen Dan Brown ș.a.) precum că Împăratul Constantin cel Mare (306-337) ar fi avut o contribuție inovatoare în Biserică și că ar fi inițiat niște reforme ieșite din comun, inclusiv la nivel de doctrină creștină. Orice istoric sincer și echidistant din punct de vedere confesional va recunoaște că lucrurile stau altfel și chiar dacă cineva este tentat să creadă unor astfel de ipoteze, aceștia trebuie să înțeleagă că organizarea deosebită a Bisericii în epoca lui Constantin se datorează libertății religioase care i-a permis acesteia să-și spună cuvântul (spre deosebire de epoca persecuțiilor când nu avea nici un drept) și în nici un caz amestecului direct al împăraților, pe care Biserica înseși uneori în excomunica fie pentru erezie, fie pentru comportament imoral. Revenind la sărbătorirea duminicii, constatăm că după Învierea lui Hristos nici un creștin nu a mai ținut sâmbăta. Nu există nici un text biblic care să arate că sâmbăta a mai fost ținută după aceasta, existând argumente doar pentru ziua duminicii.

Mai jos am să prezint principalele texte biblice despre abolirea (fie și neoficială) a sâmbetei și ținerea duminicii. Din textul de la Ieșire 20:10 și mai ales Deuteronom 5:15 constatăm că această zi a fost instituită de Dumnezeu, ca evreii să-și amintească de ieșirea din robia egipteană. Până la Moise nu există nici o poruncă cu privire la șabat, iar faptul că Dumnezeu, după crearea lumii, „S-a odihnit în ziua a șaptea” (cf. Facere 2:2), nu înseamnă că aceea a fost anume sâmbăta. Oricum, putem admite că acea zi era sâmbăta, că nici acest lucru nu schimbă prea mult datele problemei, căci în Noul Testament, odată cu „recrearea lumii” prin întruparea, dar mai ales învierea lui Hristos, multe s-au schimbat sau cel puțin au fost îndreptățite să se schimbe, din moment ce însăși Legea s-a schimbat (cf. Evrei 7:12 ș.a.).

În Noul Testament, Mântuitorul Hristos „dezlega sâmbăta” (Ioan 5:18) și se considera pe sine „Domn al sâmbetei” (Matei 12:8), făcând intenționat cele mai multe minuni în ziua sâmbetei (vezi toate cele 4 Evanghelii). Domnul Hristos insuflă o atitudine similară și celor care-l ascultau, spunându-le c㠄sâmbăta a fost făcută pentru om, iar nu omul pentru sâmbăt㔠(Marcu 2:27). Toate acestea marcau sfârșitul „legii sâmbetei” și instituirea unei doi zile de odihnă pentru creștini, diferită de cea ținută de Moise, Iosua și toți evreii de până atunci. Iată ce spune Sf. Pavel în acest sens: „Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu” (Evrei 4:8-9). Oare ce înseamnă aceste cuvinte dacă nu abolirea sâmbetei și instituirea unei alte zile de odihnă, în condițiile în care multe ale prescripții ale Legii Vechi nu mai erau obligatorii pentru creștini (cf. Fapte cap. 15 ș.a.)? După Învierea Sa din morți în zi de duminică (cf. Ioan 20:1), Hristos S-a arătat în seara aceleiași zile ucenicilor Săi (cf. Ioan 20:19), când nu era Toma cu ei, apoi a doua oară exact peste o săptămână (expresia „după opt zile” are de fapt sensul „în a opta zi”, adică tot duminica), când era „și Toma împreună cu ei” (cf. Ioan 20:26). Prin aceasta Hristos nu doar că sfințește ziua duminicii, ci marchează și intervalul unei noi săptămâni (ciclu de 7 zile), așa cum era să fie ținută ea mai departe de către creștini. Din Noul Testament știm că Duhul Sfânt s-a pogorât peste Apostoli în zi de duminică (Fapte 2:1) și tot atunci s-au botezat primii creștini și s-a făcut frângerea pâinii (Fapte, cap.2). Mai târziu, în toată Biserica „frângerea pâinii” (Euharistia / Liturghia) era făcută duminica (Fapte 20:7) și tot duminica se făceau colectele pentru săraci (cf. I Corintheni 16:2), acestea fiind probabil făcute înainte sau după Liturghie, odată cu Agapele (mesele frățești ale dragostei). Tot în zi de duminică Dumnezeu i-a descoperit Evanghelistului Ioan Apocalipsa (Apoc. 1:10). Din toate aceste texte se vede clar că Hristos, ucenicii Săi și în general primii creștini și cei de după ei țineau exclusiv ziua duminicii, și nu avem nici un text precum că aceștia ar fi ținut sâmbăta. Mai mult decât atât, Sf. Pavel le cere creștinilor să nu-i bage în seamă pe cei care-i judec㠄cu privire la sâmbăt㔠(Col. 2:16), arătând abolirea acesteia. De multe ori „Adventiștii de ziua a șaptea” aduc textul de la Fapte – cap.13 în sprijinul ideii că apostolii ar fi ținut sâmbăta și chiar ar fi mers în fiecare sâmbătă la sinagogă pentru a-și onora obligațiile religioase iudaice. Dacă însă analizăm mai atent acel capitol precum și toate celelalte, vedem că apostolii mergeau sâmbăta la sinagogă și chiar la templu doar pentru că acolo se aduna multă lume și acesta era un bun prilej pentru propovăduirea Evangheliei și nimic mai mult (cf. Fapte 5:20-21). Deci acest argument al adventiștilor nu ține, iar altele nici nu există.

În continuare, pentru a-i convinge pe adventiști că duminica n-a fost instituită de Constantin cel Mare în anul 321, ci era ținută și de creștinii din sec. I-III, voi aduce mai multe argumente istorice de până la anul 313 care vorbesc despre ținerea duminicii în această perioadă. Mă voi referi doar la scrierile autentice, lăsând la o parte pe cele apocrife! Mă voi axa pe documente oficiale necontestate de istoricii protestanți.

- Pe lângă argumentele biblice deja aduse, amintesc că primele mențiuni nebiblice foarte clare despre ținerea duminicii le avem deja spre sfârșitul sec. I, în Didahia, cap. 14. Acest izvor este recunoscut ca unul din sec. I și este studiat de foarte mulți critici eterodocși din lume, recunoscându-i-se autenticitatea.

- O altă mărturie despre ținerea duminicii (κυριακὴ ημέρα), spre sfârșitul sec. I – încep. sec. II, o avem de la Ignatie al Antiohiei, ucenicul Apostolului Petru și a lui Ioan Evanghelistul. Vezi Epistola către Magnezieni 9:1;

- La începutul sec. II, Pliniu cel Tânăr scrie împăratului Traian (Epistola X:96,7) despre faptul că creștinii își făceau Liturghia solemnă în "ziua soarelui". Această expresie va fi împrumutată de acum înainte și de scriitorii creștini, cu explicații simbolico-teologice (așa cum vom vedea mai jos).

- Următoarea mărturie clară o avem la Iustin Martirul și Filosoful (sec. II). Acesta este primul scriitor creștin, care vorbește de "dies solis" ca zi de sărbătoare a creștinilor (Apologia I către împăratul păgân Marcu Aureliu). Scriitorii creștini începând cu sec. II arată foarte clar, că "Soarele" este Hristos (cf. Maleahi 4:2). Despre această legătură "soare – Hristos, Soarele dreptății" vor scrie mai amânunțit la începutul sec. III Meliton de Sardes (Despre botez, 4) și Origen (Tâlcuiri la Levitic, 9.10).

- La încep sec. II, Epistola lui Barnaba (care o vreme a fost chiar inclusă în canonul biblic – !) vorbește despre duminică care despre "ziua a opta", făcându-se trimitere la profeția lui Iezechil (43:27). Este o mărturie foarte importantă, mai ales dacă citim textul de la Iezechil: "Iar după sfârșitul acestor zile, în ziua a opta și mai departe, preoții vor înălța, pe jertfelnic, arderile de tot ale voastre și jertfele de împăcare și Eu Mă voi milostivi spre voi", zice Domnul Dumnezeu." Într-un fel, Barnaba arată că de acum înainte "ziua a opta" – duminica, va fi ziua de aducere a jertfelor lui Dumnezeu. Așa cum am văzut în mărturiile de mai sus, chiar așa se întâmpla…

- Pentru prima dată în istorie, despre duminică ca zi în care nu trebuie să se lucreze vorbește scriitorul creștin Tertulian (moare aprox. 230), vezi "De oratione", 23. În general însă, scrierile creștine pun accent pe lucrarea duhovnicească în zi de duminică și mai puțin pe odihna fizică, așa cum s-a orânduit în Decalog pentru șabat.

- Sinodul de la Elvira (aprox. 306 – exact în toiul celor mai mari persecuții) stabilește prin Canonul 21 să fie excomunicați cei care 3 duminici la rând lipsesc de la Liturghie.

- Scrierile apocrife din primele 3 secole aduc și ele numeroase mărturii despre ținerea duminicii, dar pentru a nu-mi pune „cărbuni pe cap”, le-am lăsat la o parte. Repet încă odată, nici un izvor creștin sau păgân din primele trei secole nu amintește despre ținerea sâmbetei de către creștini.

Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2013, ora 17:10

...adevarul religiilor avraamice,( monoteiste: crestinism,islamism,iudaism,bahai)este mai adevarat decat adevarul religiilor indiene,(hinduismul, jainismul,sikhismul,budismul, samanismul) adevarul religiilor Est-Asiatice ( tao, do, sau "confucianiste) sunt mai adevarate decat religiile etnice africane, iar religiile new age,sunt mai adevarate decat toate celelalte religii insumate.

...of-of, mai mai !.. voi sunteti zdraveni !?...adevarul este unic, este la mine, expus in salonul creatorilor, stiinta & arta, si-l expun, gratuit , tuturor celor care sunt pregatiti sa-l perceapa, inteleaga , si sa-l primeasca, este unicul adevar: rational, relativ, real cuantificabil, demonstrabil, inechivoc, evolutiv.

Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2013, ora 17:25

De la: 9am_1705, la data 2013-03-24 17:10:12...adevarul religiilor avraamice,( monoteiste: crestinism,islamism,iudaism,bahai)este mai adevarat decat adevarul religiilor indiene,(hinduismul, jainismul,sikhismul,budismul, samanismul) adevarul religiilor Est-Asiatice ( tao, do, sau "confucianiste) sunt mai adevarate decat religiile etnice africane, iar religiile new age,sunt mai adevarate decat toate celelalte religii insumate.

...of-of, mai mai !.. voi sunteti zdraveni !?...adevarul este unic, este la mine, expus in salonul creatorilor, stiinta & arta, si-l expun, gratuit , tuturor celor care sunt pregatiti sa-l perceapa, inteleaga , si sa-l primeasca, este unicul adevar: rational, relativ, real cuantificabil, demonstrabil, inechivoc, evolutiv.

Cocosila, poate nu ne intereseaza parerea ta. Poate ai treaba si te retinem...

Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2013, ora 17:32

De la: Black_Friday, la data 2013-03-24 17:25:26
De la: 9am_1705, la data 2013-03-24 17:10:12...adevarul religiilor avraamice,( monoteiste: crestinism,islamism,iudaism,bahai)este mai adevarat decat adevarul religiilor indiene,(hinduismul, jainismul,sikhismul,budismul, samanismul) adevarul religiilor Est-Asiatice ( tao, do, sau "confucianiste) sunt mai adevarate decat religiile etnice africane, iar religiile new age,sunt mai adevarate decat toate celelalte religii insumate.

Cocosila, poate nu ne intereseaza parerea ta. Poate ai treaba si te retinem...

www.youtube.com/watch?v=ZO3qFwuS-3E&playnext=1&list=PLC771F7808E...

lullaby Brahms flute and harp

Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2013, ora 17:39

De la: 9am121159, la data 2013-03-23 19:36:1211. Cei care nu se vor conforma prezentului decret vor fi condamnati cu confiscarea averilor , inchisoarea si surghiul iar daca se vor constata abateri si mai grave vor fi condamnati la moarte.
.

www.youtube.com/watch?v=b2oBs6FkB4s&list=PLC771F7808E41F7D7

Mozart, Marriage of Figaro Non

Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2013, ora 17:44

...& f. me !?

www.youtube.com/watch?v=5c1RDalpXuA
Gustav Mahler - Symphony No. 1 - Bernstein

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2013, ora 17:50

De la: 9am_1705, la data 2013-03-24 17:44:25...& f. me !?

De ce aici?

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2013, ora 18:01

De la: _Ingrid, la data 2013-03-24 17:50:31

De ce aici?

www.youtube.com/watch?v=mOJcVfF0urE
Antonin Dvorak - Symphony No. 6 in D Major Op. 60 B
...because

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2013, ora 18:22

De la: 9am_1705, la data 2013-03-24 18:01:51

De ce aici?

...because

Dumnezeu stie!

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2013, ora 18:50

De la: _Ingrid, la data 2013-03-24 18:22:11
De la: 9am_1705, la data 2013-03-24 18:01:51

De ce aici?

...because

Dumnezeu stie!

www.youtube.com/watch?v=LTgWL-2WSMQ

Die Verleumdungsarie-Günter Wewel

JIROV91

234 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2013, ora 19:48

De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Si totusi ....

Unul care ne spune ADI-O in zeghe....

PDL ul a fost rampa de lansare la presedentie,acum pacalesc cu MISCAREA POPULARA ca inca mai sunt prosti in Romania
ion00

367 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2013, ora 23:22

De la: Black_Friday, la data 2013-03-24 02:06:37
De la: 9am121159, la data 2013-03-23 19:24:34 Domnule, eu nu va intreb decat un singur lucru: ce considerati dumneavoastra mai apropiat de radacina credintei crestine, ce s-a transmis din generatie in generatie, de la inceputuri pina in ziua de astazi, timp de 2000 de ani, sau ce a nascocit vreun fermier american acum 200 de ani, sau a visat vreo madam Ellie White cam in aceeasi perioada?

-----------

---------

Domnule Black Frydai: . Isus Hristos este Calea,Adevarul si Viata. In sensul acesta trebuie ca sa fim de partea adevarului absolut adica de partea lui Isus Hristos Domnul. Slavit sa fie Numele Lui Dupa mine cred ca pro-neoprotestantismul fata de ortodoxie este mai aproape de crestinii sec 1 ca practica,dogma .. . Astfel in Noul Testament gasim multe practici ce Neoprotestantii se straduiesc sa le aplice azi.l

---Crestinii primului secol vesteau Evanghelia in orice loc inclusive cel public instantaneu sau nu .
--- Crestinii primului secol nu botezau copii.
----Crestinii primului secol faceau misionarism (Vesteau pe Isus Hristos cel rastignit) in locuri unde oamenii nici nu au auzit de Hristos.
---Crestinii primului secol nu foloseau in inchinarile lor catre Dumnezeu icoane statui,moaste,troite. Ei ca si neoprotestantii de azi se inchinau doar lui Dumnezeu in Duh si Adevar.
---Crestinii primului secol nu se inchinau fapturii: Ingerilor,oamenilor sfinti,soarelui.
--- Crestinii de azi orientandu-se dupa scrisul Cartii Sfinte cred ca intre Dumnezeu si oameni este doar un singur Nijlocitor: Omul Isus Hristos.
--- Crestinilor sec1 ca si cei de azi cred ca mantuirea o da numai Dumnezeu si nu oamenii sau o Biserica anume.
---Crestiniii primului secol care erau slujitori nu purtau odajdii in timpul slujbelor si intre ei si credinciosii simpli nefiind nici un fel de diderenta de pozitie in Biserica.
---Credinciosii primului secol ,nu foloseau clopote,nu tineau pomenii..........
--- Credinciosii primului secol,citeau Sfintele Scripturi. Neoprotestantii de azi citesc,studiaza Biblia,se roaga,slavesc pe Dumnezeu prin cantari,se inchina lui Dumnezeu in mod personal sau in grupuri atat slujitorii cat si neslujitorii din Biserica lor in locul de adunare dar si in case particulare asa cum se intampla in secolul 1. (Crestinii se adunau in casa Lidiei,casa Mariei mama lui Ioan ect.)
---- Ca si primii crestini,neoprotestantii fac diferenta intre omul vechi (neintors la Dumnezeu) si omul intors la Dumnezeu (omul cel nou in Hristos,omul nascut din nou) . Un exemplu doar din Biblie in acest sens: “Astfel, dar, fiindca Hristos a patimit in trup, inarmati-va si voi cu acelasi fel de gandire. Caci cel ce a patimit in trup a sfarsit-o cu pacatul; . pentru ca, in vremea care-i mai ramane de trait in trup, sa nu mai traiasca dupa poftele oamenilor, ci dupa voia lui Dumnezeu. . Ajunge, in adevar, ca in trecut ati facut voia neamurilor si ati trait in desfranari, in pofte, in betii, in ospete, in chefuri si in slujiri idolesti neingaduite. . De aceea se mira ei ca nu alergati impreuna cu ei la acelasi potop de desfrau si va batjocoresc. . Dar au sa dea socoteala inaintea Celui ce este gata sa judece viii si mortii”.
--- Singura sursa de inspiratie,de invatatura este Biblie considerand ca nu poate fi egalata cu vreo alta carte din cauza faptului ca ea este singura Carte inspirata de Duhul Sfant. Se considera ca Biblia ca si izvor de informare este de ajuns pentru-ca credinciosul sa fie salvat (mantuit).
---In secolul 1,Domnul Isus invata oamenii sa nu se tina de traditii,obiceiuri omenesti,porunci omenesti basme caci acestea indeparteaza omul de poruncile lui Dumnezeu aratate de Sfintele Scripturi.
--- ECT…. Se poate spune multe despre Biserica Primara si despre Neoprotestantism,dar ne oprim aici,considerand ca este suficienta informatie pentru a ne face o ideie cat de cat despre acest subiect. Sa nu uitam ca Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel,ca cu totii pacatuim mai mult sau mai putin in fata Lui,si ca suntem egali.

Imi doresc ca noi romanii,occidentalii,ca si toti oamenii, sa imprumutam doar lucrurile bune de la unii la altii astfel ca impreuna cu totii sa placem lui Dumnezeu!

“Tatal iubeste pe Fiul si a dat toate lucrurile in mana Lui.
Cine crede in Fiul are viata vesnica; dar cine nu crede in Fiul nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el." ( Extras din Biblie)

Domnule,doamna 121159 Nu cred ca e bine ca sa purtati un dialog in felul acesta. Doamna crede in minuni la timpul prezent,si respecta sambata. In Biblie gasim invataturi din care reiese clar ca minunile Dumnezeesti pot fi prezente printre noi si azi sec 21. La fel in Biblie gasim scris ca primii crestini slujeau Domnului in ziua de sambata.
Cred ca este bine ca sa ne cerem iertare intre noi,in asa fel ca cel rau adica diavolul sa NU aiba nici un castig de la noi.

" Nu judecati, ca sa nu fiti judecati.
. Caci cu ce judecata judecati veti fi judecati; si cu ce masura masurati vi se va masura".

"Blandetea voastra sa fie cunoscuta de toti oamenii. Domnul este aproape"
(Doua texte din Biblie).

ion00

367 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2013, ora 07:44

In Biblie,gasim scris ca primii crestini slujeau lui Dumnezeu:Sambata,duminica,in fiecare zi.

sunt_al_naibii

3127 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2013, ora 16:16

De la: ion00, la data 2013-03-25 07:44:51In Biblie,gasim scris ca primii crestini slujeau lui Dumnezeu:Sambata,duminica,in fiecare zi.

bre...ce scrii talica p'aici spune totul despre asa zisa voastra credinta...voi nu aveti nevoie de Dumnezeu...voua va trebuie un zeu caruia sa-i fiti slugi, robi, sa-l trageti de sireturi ca sa va indeplineasca micile si perversele voastre dorinte....sa-l strangeti de gat si sa-l blestemati cand nu executa intocmai cererile voastre...voi nu credeti in Dumnezeu...voi aveti credinta voastra in isus...un zeu fals...precum si in oribilii zei biblici....

Numai persoanele care se smulg din atracția sferelor mistico-religioase sălbatice pot ajunge la inspiratia, ocrotirea și ajutorul Adevăratului Dumnezeu--------"Dragostea infinită este singurul ADEVĂR ... orice altceva este o iluzie." - David Icke-----http://youtu.be/s8P7Eitg9cs-------chiar daca un om este ingenuncheat ...dar inca mai are spiritul si constiinta treze...acel om este liber....
Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje

Postat pe: 25 Martie 2013, ora 22:14

De la: sunt_al_naibii, la data 2013-03-25 16:16:24
De la: ion00, la data 2013-03-25 07:44:51In Biblie,gasim scris ca primii crestini slujeau lui Dumnezeu:Sambata,duminica,in fiecare zi.

bre...ce scrii talica p'aici spune totul despre asa zisa voastra credinta...voi nu aveti nevoie de Dumnezeu...voua va trebuie un zeu caruia sa-i fiti slugi, robi, sa-l trageti de sireturi ca sa va indeplineasca micile si perversele voastre dorinte....sa-l strangeti de gat si sa-l blestemati cand nu executa intocmai cererile voastre...voi nu credeti in Dumnezeu...voi aveti credinta voastra in isus...un zeu fals...precum si in oribilii zei biblici....

Florine, in secolul asta cred ca avem dreptul sa credem in ce vrem, Daca eu vreau, pot sa cred si sa ma inchin si la duhul baltii. Cu ce te deranjeaza pe tine asta? Este problema mea...

La fel, daca tu nu vrei sa crezi in nimic, sau vrei sa crezi in Sfantul Google, de exemplu, eu nu am nimic de comentat. Esti liber, liberatea ta, ca si a mea, reprezinta un drept fundamental al omului. Eu nu te oblig pe tine sa-mi impartasesti ideile, dar iti pretind sa ma respecti si tu la fel cum o fac eu.

Pe mine ma deranjeaza doar acei oameni care ma baraie la cap sa imi demonstreze ca eu nu am dreptate, ca ar trebui sa le impartasesc credinta lor, in Jehova, Allah...sau Sfantul Satelit.
Mie asta mi se pare o dovada de primitivism, de inapoiere si inchistare intr-o gandire rudimentara. Prea multe mizerii au comis oamenii de-a lungul istoriei folosind credinta ca instrument de indoctrinare, asa incat cred ca acum ar trebui sa dam dovada ca am evoluat fata de cei care au trait acum 1000 de ani si sa lasam pe fiecare sa creada in ce vrea, sa nu cadem nici in extrema cealalta, sa prigonim i sa jignim pe cei care cred in ceva.
Altfel, nu ar fi nicio deosebire intre noi si extremistii arabi, care si acum ucid in numele credintei sau maltrateaza femeile si le considera niste fiinte doar putin mai evaluate decat animalele.

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 25 Martie 2013, ora 22:31

De la: Black_Friday, la data 2013-03-25 22:14:51
Florine, in secolul asta cred ca avem dreptul sa credem in ce vrem, Daca eu vreau, pot sa cred si sa ma inchin si la duhul baltii. Cu ce te deranjeaza pe tine asta? Este problema mea...

La fel, daca tu nu vrei sa crezi in nimic, sau vrei sa crezi in Sfantul Google, de exemplu, eu nu am nimic de comentat. Esti liber, liberatea ta, ca si a mea, reprezinta un drept fundamental al omului. Eu nu te oblig pe tine sa-mi impartasesti ideile, dar iti pretind sa ma respecti si tu la fel cum o fac eu.

Pe mine ma deranjeaza doar acei oameni care ma baraie la cap sa imi demonstreze ca eu nu am dreptate, ca ar trebui sa le impartasesc credinta lor, in Jehova, Allah...sau Sfantul Satelit.
Mie asta mi se pare o dovada de primitivism, de inapoiere si inchistare intr-o gandire rudimentara. Prea multe mizerii au comis oamenii de-a lungul istoriei folosind credinta ca instrument de indoctrinare, asa incat cred ca acum ar trebui sa dam dovada ca am evoluat fata de cei care au trait acum 1000 de ani si sa lasam pe fiecare sa creada in ce vrea, sa nu cadem nici in extrema cealalta, sa prigonim i sa jignim pe cei care cred in ceva.
Altfel, nu ar fi nicio deosebire intre noi si extremistii arabi, care si acum ucid in numele credintei sau maltrateaza femeile si le considera niste fiinte doar putin mai evaluate decat animalele.

De acord.

Daniela
Razzyy

1194 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2013, ora 22:34

sa aduc un preot aici sa faca o slujba??

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 25 Martie 2013, ora 22:39

De la: Razzyy, la data 2013-03-25 22:34:51 sa aduc un preot aici sa faca o slujba??
avem deja...acusica apare

Daniela
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 25 Martie 2013, ora 22:55

Sint 2 Dumnezei. El si consoarta lui. Dar unii vor sa-l tina holtei.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Martie 2013, ora 10:51

@Symy, pe unde Dumnezeu umbli ?

Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Postat pe: 26 Martie 2013, ora 13:04

De la: daniela_, la data 2013-03-25 22:31:55
De la: Black_Friday, la data 2013-03-25 22:14:51

De acord.

www.youtube.com/watch?v=vmH2o2CkSa4

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 26 Martie 2013, ora 15:01

-----------
Stiati ca preoti, nu fac parte din Biserica lui Dumnezeu de la Domnul Isus incoace?
1 Corinteni 12/ 28 Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor și vorbirii în felurite limbi.
Observati ca preotia a fost desfiintata de la rastignirea Domnului Isus.

Razzyy

1194 mesaje
Postat pe: 26 Martie 2013, ora 21:17

De la: 9am121159, la data 2013-03-26 15:01:22
-----------
Stiati ca preoti, nu fac parte din Biserica lui Dumnezeu de la Domnul Isus incoace?
1 Corinteni 12/ 28 Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor și vorbirii în felurite limbi.

nu te contrazic! dar io tot cred ca trebuie sa aduc un preot.....

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Martie 2013, ora 21:28

De la: gabigabi2, la data 2013-03-26 10:51:50@Symy, pe unde Dumnezeu umbli ?

A exagerat cu postul.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Martie 2013, ora 21:29

De la: Razzyy, la data 2013-03-26 21:17:25
De la: 9am121159, la data 2013-03-26 15:01:22
-----------

nu te contrazic! dar io tot cred ca trebuie sa aduc un preot.....

Ne ajunge unul, e chiar bun.
dar nu stim unde a disparut?

Pagini: << 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: