gabryela_mar
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 15:09
Va fi super naspa, si asta daca nu gasim repede un om precum Carol al II-lea care sa schimbe mentalitatea romanilor si sa ne puna pe picioare. Romania este intr-un declin grozav, multi someri, putine fabrici care produc , iar acelea nu fac decat produsele care au reusit sa se mentina cat de cat pe linia de plutire si le mentin asa fara a incerca sa le imbunatateasca (ar fi pacat sa se vanda mai bine, nu?), saracia si mortalitatea au crescut fenomenal, ca sa numai vorbim ca saracia impinge automat la savarsirea de infractiuni (mai mici sau mai mari). Am zis un om precum Carol al II-lea intrucat acela a facut pentru noi mai mult decat a facut oricare alt presedinte, desi nu a fost roman de origine, a fost mult mai roman decat multi altii - faptele sale spun asta. La noi pana nu se umbla la mentalitate nu prea o sa se intample mare lucru. Nu suntem motivati sa muncim bine pentru ca nu suntem platiti pe masura muncii prestate, inca se mai practica la greu ca unul sa munceasca si altii sa stea , iar salariul sa fie la toti la fel sau si mai rau sa fie promovati prostii si asta numai pt faptul ca e dintr-un anumit partid politic sau ruda nu stiu carui politician. 2010 va fi pentru Romania un an de cumpana, peste care vom trece mai usor sau mai greu in functie de masurile pe care dragii nostri politicieni impreuna cu presedintele tarii inteleg sa le ia fata de problemele cu care mai tot omu de rand se loveste zilnic in realitatea noastra de zi cu zi.
|
|
|
9am049638
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 15:10
In 2010 Romania va fi sub suferinta.Chiar daca cureaua e lata,va fi stransa,stansa.Cum situatia se mai limpezeste in unele tari,disperati,romanii vor lua calea pribegiei.Daca guvernantilor le va veni mintea cea de pe urma,poate vor lua masuri concrete de iesire din criza.Promisiuni au fost,sunt si vor mai fi.Nu stiu daca providenta ne-a harazit o soarta mai buna.Dar soarta ne-o facem noi.Hai sa fim uniti asa cum n-am mai fost de 20 de ani.Suntem totusi un popor destept,frumos si muncitor.
|
9am052895
1 mesaj
|
Nu o vad prea roz,insa ,cu o usoara tendinta de redresare. E necesar un efort sustinut, din partea oamenilor obisnuiti si a politicienilor,deopotriva.
|
AncientWarrior
1 mesaj
|
Pana ce oamenii politici nu-si schimba mentalitatea, in sensul de a nu-si urmari propriile interese, ci ar trebuii sa se gandeasca la populatia tarii sa faca si ei sacrificii, sa puna binele tarii mai presus de interesele personale, situatia va ramane ca pana acum... in haos total.
|
|
|
9am126062
1 mesaj
|
Daca ma gandesc bine, Romania in 2010 va fi la fel de frumoasa si totodata la fel de urata,Romania in 2010 va fi asa cum sunt locuitorii ei veseli-tristi,grozav de balcanici,fara mari idealuri,incercand sa supravietuiasca nenorcitei de crize pe care nu o baga nimeni in seama,cu dorinta si credinta ca poate americanii,poate Dumnezeu,poate NOI !? vom incerca sa facem minuni,care minuni saracele nu vor tine nici macar o zi...
|
dan_marinescu74
1 mesaj
Oras: Pitesti
|
|
_18
1 mesaj
Oras: Cluj
|
Personal cred ca anul 2010 va fi unul mai greu decat anul 2009. Ma gandesc ca cele 4 zile de concediu fara salariu vor deveni un obicei in fiecare luna, pentru noi, bugetarii si economia nu prea vad eu o pasare Pheonix! nu ne ramane decat consolarea ca poate copiii nostri o vor duce mai bine si ca generatia noastra este una de total sacrificiu.
|
|
|
dumitru_paulamargareta
1 mesaj
Oras: Calarasi
|
tot in criza si cu un guvern care nu e in stare de nimik!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
ungurean_mihaela
1 mesaj
|
Vom avea un an excelent....de prost....Soarele va bate si pe strada noastra peste 5 ani cand vom vom avea un nou presedinte, un guvern care sa fie cu picioarele pe pamant, sa nu mai filozofeze atat. Anul care vine se anunta unul promitator...adica vom cadea din put in lac....dar ne ramane speranta, speranta ca noi tinerii vom reusi sa scapam tara de misei si vom forma o noua Romanie...
|
9am098669
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 15:11
Cum vad Romania in 2010? Cu mai multi someri, cu mai putine sperante dar ... cu acelasi prim ministru demis odata.
|
9am100006
1 mesaj
|
Va fi aceea�i Rom�nie �n 2010, dar nu va mai avea nici m�car p�l�rie. Invocata criz� economic� se va face cu adev�rat sim�it� �n prim�vara anului 2009, iar peste aceast� perspectiv� sumbr� se va a�terne un �omaj mult mai �nfloritor. Tot din prim�var� se va deschide sezonul la manifest�ri �i mar�uri de protest prin care se va preg�ti terenul pentru d�r�marea clasei politce, care oricum va sta ca pe piuneze. M� a�tept ca p�n� �n toamna anului 2010 s� avem chiar alegeri parlamentare anticipate, dup� ce r�nd pe r�nd se vor pr�bu�i guvernele �n aceast� ��ri�oar�. Rom�nilor oric�nd le este sete de r�zbunare...
|
9am172237
1 mesaj
|
se vor mari preturile la mancare,imbracaminte,incaltaminte,alocatiile vor ramane la fel,salariile micsorate,vom fi siliti sa ne abandonam casele sa plecam la muca in strainatate pentru a putea supravietui.suntem tineri visam la un viitor,dar din pacate in romania noastra nu putem avea un viitor decent.ne invadeaza bolile si vom fi impinsi de a recurge la ceva care nu ne va convine deloc.nu vom avea de ales.am stat numai prin chirii,nu imi permit sa cumpar in romania o locuinta,numai in strainatate exista aceasta opoturnitate.nu pot ramane la fusta mamii toata viata.deci in 2010 nu vad ca se va schimba ceva in bine.nu imi permit sa traiesc in romania nici in 2010
|
adrianavasioiu
1 mesaj
Oras: Galati
|
In 2010 Romania va avea un an foarte prost si asta datorita faptului ca tot cu politicienii vechi cotinuam asa-zisa reforma.Am avut o snasa sa incercam si altceva dar ca de obicei romanii nu au stiut sa incerce si altceva.Suntem o natie de resemnati inca din cele mai vechi timpuri si asa vom ramane din pacate;pana si balada ''Miorita'' cu care ne tot mandrim arata acest fel de a fi al natiei romane.In concluzie romanii isi merita soarta si conducatorii atata timp cat vor ramane in aceasta stare de letargie si resemnare.Degeaba ne plangem pe la colturi daca nu avem curajul sa ne strigam nemultumirea acolo unde trebuie si cand trebuie.
|
9am15085
1 mesaj
|
Se spune ca dupa ploaie rasare si soarele..vreau sa cred ca dupa un 2009 problematic si surprinzator negativ pe atatea planuri,Romania va reusi sa se remedieze incepand cu un 2010 mult mai linistit,in care sa existe o mai buna organizare si colaborare desi sunt constienta ca tara noastra va suporta consecintele anului ce trece si sper ca va fi un an de tranzitie spre mai bine.
|
co_moni_k
1 mesaj
|
In Romania in anului 2010 cred ca se va simti mai acut criza economica. Daca pana acum doar s-a vorbit prea mult despre acest subiect insa efectele nu au fost foarte vizibile, deabia in anul urmator cred ca vor aparea adevaratele efecte ale crizei. Din pacate la noi nu s-a realizat nimic ca sa reusim sa trecem peste, fiind luate doar masuri de suprafata fara a avea un obiectiv bine stabilit. Din pacate asa vad eu anul 2010.... sa speram ca ma insel...
|
crisbz
1 mesaj
|
Nu o vad sa-i mearga prea bine. Cel putin in prima parte a anului 2010.
|
didi_voicu
1 mesaj
|
NU !! Definitiv, nu ! Cum ,de ce?? Pentru ca masurile anti criza nu exista, pentru ca bugetarii vor fi cei pe spinarea carora se va trage cel mai mult in anul viitor ( se aude ca in 10 luni din cele 12 ale anului viitor, vor avea cate 4 zile pe saptamana de concediu fara plata ), pentru ca banii inca se duc acolo unde nu trebuie ( in buzunarul altora, adica ), pentru ca suntem prostititi pe fata de actuala conducere, pentru ca , din pacate, avem o clasa politica fara coloana vertebrala, pentru ca suntem prea mici ca sa putem schimba ceva ( vezi ultimile alegeri, unde frauda striga in gura mare "uite-ma, uite-ma " si nimeni n-a bagat-o in seama ), pentru ca ne-am imprumutat doar ca sa dam banii bancilor, care la randul lor, au avut grija sa-i scoata cat mai repede din tara. Practic, suntem in faliment ca tara. Si daca nu s-a spus lucrul asta pana acum , este doar pentru ca vin sarbatorile si cum in perioada asta rata sinuciderilor este mai crescuta ca in restul anului, cred ca se prefera ca acest anunt sa fie facut in perioada imediat urmatoare, probabil ianuarie, maxim februarie 2010.
Doamne, urat mi-a mai fost, drumul lung si omul prost !!
|
mikelax_77
2 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
posibilitatea ca Romania sa fie o tara in dezvoltare exista, dar trebuie sa traga toti politicienii, toti membrii acesor organisme de conducere sa faca ceva pozitiv, interesul sa-l reprezinte doar binele tarii! altfel, emigram cu totii!
|
9am154335
1 mesaj
|
cu basescu iesim din criza
|
albastrel_ro
2 mesaje
Oras: Bacau
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 15:12
Din pacate, in opinia mea, anul 2010 nu va fi mai bun ca 2009 (sa speram ca nu va fi mai rau). Vad o Romanie saraca, cu oameni dezamagiti, fara speranta, cu conducatori indiferenti la nevoile oamenilor si foarte interesati de nevoile lor, o tara fara lideri, o tara cu oameni tristi, furiosi, frustrati. Imi pare rau de noi ca nu putem sau nu vrem sa fim europeni cu adevarat, sa ne construim o tara de care sa fim mandri atat noi cat si copiii nostri, sa nu ne mai uitam cu jind la tarile civilizate in care ne-am dori sa traim. Dar hai sa mai speram ca atat ne-a mai ramas. Cu drag, monica
|
paul_polidor
1 mesaj
|
Din p�cate, Rom�nia �n 2010 se va confrunta cu un �omaj mai accentuat dec�t �n 2009. Prin urmare, se vor �nmul�i �i f�r�delegile: spargeri, furturi �.a. Aplicarea �n 2009 a impozitului forfetar a dus la falimentarea a 100.000 de firme mici �i mijlocii, baza impozitabil� a oric�rei economii s�n�toase, prin urmare o bun� parte din cei care au fost obliga�i s�-�i desfiin�eze afacerea de subzisten�� a familiei vor lucra la ,,negru,,(poate �i ,,maro,,) �i vor ,,�ngr�a,, economia subteran�, deci rezultat prost pentru bugetul de stat. Pe de alt� parte, criza va avansa �ncet, dar sigur pentru sugrumarea Rom�niei. �mprumuturile f�r� oprire de la F.M.I. �i alte organisme financiare vor duce, la un moment dat, la presiuni financiare insuportabile pentru popula�ia cu venituri neimpresionante din Rom�nia, popula�ie care va �ncepe s� se manifeste destul de violent fa�� de autorit��i. Distan�a dintre rom�nii foarte s�raci �i cei foarte boga�i se va m�ri considerabil, boga�ii g�sind c�t mai multe ,,formule,, de a �n�ela bugetul ��rii. Va spori ne�ncrederea cet��enilor simpli �n politicieni �i institu�iile statului. Geostrategic Rom�nia va fi atras� �n conflicte zonale, dar �i interna�ionale. Se va concretiza previziunea conform c�reia copiii vor muri �naintea p�rin�ilor. Rom�nia va trebui s� aleag� �ntre Drumul Credin�ei �i cel al Orbirii prin �mbog��ire Rapid�. Paul Polidor Doctorand al Facult��ii de Sociologie �i Asisten�� Social� / Rela�ii interna�ionale, securitate �i criminalitate transfrontalier� / Bucure�ti, 18 decembrie 2009
|
crisan_vlad88
1 mesaj
|
Cred ca anul 2010 va fi unul in care criza politica din Romania se va accentua, iar aceasta va afecta pe toata lumea. Drept urmare va fi un an mai greu in care ne vom putea bucura de foarte putine reusite la nivel national (speram sa ne putem bucura macar de reusitele personale.
|
arpadasoos
1 mesaj
|
|
9am122164
1 mesaj
|
Din punctul meu de vedere anul ce o sa vina si inca vreo cativa dupa vom avea parte de o scadere a nivelului de trai datorata instabilitatii politice ce o sa urmeze si efectelor financiare ce decurg in urma imprumuturilor majore facute de stat cat si de cetateni. Cred ca in primele 6 luni base va dizolva parlamentul si de aici va incepe din nou o lupta politica ce se va sfarsi pe finalul anului. Guvernul nu va fii in stare sa faca nimic pentru sprijinirea economil,un lucru logic din vreme ce avem din nou ministri de calibrul doamnei udrea,fondurile structurale nu vor fi accesate sectorul IMM va fii total aniilat samd. Credeti-ma acum vb optimismul din mine.
|
secuiuiulia
1 mesaj
|
Romania in 2010 va fii plina de lacrimi :unii vor plange ca nu bani de mancare iar ceilalti de fericire ca au facut mai multi bani ca anul trecut omorandu-i pe primii cu zile.
|
karocca
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 15:13
Eu cred ca in primul trimestru din 2010 va continua sa scada calitatea vietii in general.Am sperante mici dinspre ramura politicului pentru ca indiferent de alesi ,ei sunt inregimentati intr-un sistem care ii face sa se miste in mare asemanator (neperformant). Cresterea va veni de la romanii care vor trimite bani din afara precum si din sfera privatizata.Revenirea va fi lenta si cred ca abia la sfarsitul lui 2010 vom simti o mica schimbare in bine.. In rest ,patronatele vor folosi criza pentru a reduce drepturile si salariile angajatilor, va creste somajul , vor fi miscari de mase (guvernul e pregatit , a simulat deja situatia) si sper ca marile centrale sindicale sa gaseasca un punct comun de actiune si,impreuna sa impuna punctul de vedere al muncitorilor. Deasemenea sper ca centralele sindicale sa depaseasca cadrul traditional stabilit de lege pentru atributiile lor si sa dea dovada de initiativa in mod atipic.Vor fi probleme cu bancile pentru multumea de datornici in conditiile unui somaj in crestere.Mare parte din populatie va suferi lipsuri si isi vor regandi strategia generala in ce privestecheltuielile casei.Cam atat pe scurt.
|
9am178879
1 mesaj
|
cu toate ca se stie ca exista doua luni "distructive" toamna, bursa de valori bucuresti,si-a revenit semnificativ din martie 2009 fara reculuri notabile...mai ramanand sa vedem ultima incercare,a "rezistentei" bursei din februarie 2010 !
|
9am093035
1 mesaj
|
Primele 6 luni vor fi mai dificile decat 2009. In aceasta perioada va pica guvernul, in urma presiunilor sociale si a neindeplinirii angajamentelor fata de FMI. Romania va fi in pericol de intrare in incapacitate de plata, dar va depasi incet- incet aceasta perioada. Urmatoarele luni vor aduce un usor reveniment economic, dar pe total an acesta va fi sub 1%. Somajul va ajunge aproape de 9%. Cel mai rau pentru mine va fi ca voi imbatrani sigur cu un an. Totusi, viata in Romania trebuie traita, nu ai timp sa te plictisesti
|
ali_lascu
1 mesaj
Oras: Ramnicu Valcea
|
Pentru mine sper sa fie un an de liniste, pace si reevaluare a scopurilor in functie si de evolutia situatiei din jur care nu pare prea ''roza''. Sper totusi sa nu fie un an in care sa regresez, chiar un progres mic va fi o mare realizare....Oricum, chiar o situatie de criza este o experienta din care poti invata cate ceva. Alina Lascu, Ramnicu Valcea
|
Balaci_ana
2 mesaje
Oras: Timisoara
|
La fel ca in 2009, cred, nu stiu daca o sa reusim sa iesim din criza asta economica, toti fac promisiuni dar nimic concret:( Sunt de acord ca :"Sarbatorirea zilei de 1 Decembrie a fost si de data asta umbrita de nesabuinta si iresponsabilitatea unor oameni politici......" de parca nu puteau sa-si aleaga alta zi pentru manifestari:(
|
|
|