mihai_iulia
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 14:52
Anul 2010 va fi un an dificil pentru Romania, cu un leu in scadere si o inflatie care creste, conflicte politice, restructurari.
|
|
|
pioanid
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 14:52
Cred ca 2010 va fi un an de mare incercare pentru romani. Din pacate, criza mondiala peste care se suprapune criza socio-politica nationala, vor da ca rezultanta, pentru Romania anului 2010, o stare de insecuritate sociala, nemultumire fata de latura politica si deciziile guvernantilor si o profunda insatisfactie profesionala si materiala. Va fi un an foarte greu, care sper sa nu-si prelungeasca radacinile spre 2011. Oricum va fi, eu urez Sarbatori Fericite tuturor si sa auzim de bine.
|
9am141075
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 14:53
|
9am19020
1 mesaj
|
DACA NU SE V-A FACE REFORMA IN ADMINISTRATIE,SI GUVERNUL ISI V-A BATE JOC DE BANII NOSTRII(AI CONTIBUABILILOR) CA SI PANA ACUM,ROMANIA SE V-A DUCE DE RAPA ! ASADAR, O SA ORBECAIM PRIN TUNEL IN CONTINUARE CAUTAND '' LUMINITA '' IAR ACEASTA (DUPA CUM STITI) A FOST FURATA DE CEI CARE NE CONDUC SI GUVERNEAZA....DE 20 DE ANI !
|
|
|
floarebernad_yahoo_com
20 mesaje
Oras: Oradea
|
Cum vad Romania anului 2010? Cu un licar de speranta spun ca vad o Romanie care sa mearga inainte. Imi place sa cred ca se vor termina ,sau macar atenua, disputele intre partide si ca guvernantii vor intelege acum ca interesele celor multi sunt o prioritate si ca domniile lor au ajuns acolo sus nu sa roada ciolanul ci sa slujeasca bunul mers al tarii, al institutiilor statului, sa aiba in vedere readucerea prosperitatii (ma refer la trai decent) romanilor; noi le-am dat votul in care am pus si sperantele si dorintele pentru noi, dar mai ales pentru copiii nostri si drept rasplata vrem adevar, respectarea cuvantului dat, responsabilitate. 2010 va fi un an greu, dar putem trece mai usor peste criza prin consens, prin instaurarea pacii, a bunei cuviinte, prin efort conjugat de forte. Sunt convinsa ca miscarile sindicale vor lua amploare, de aceea e nevoie de transparenta, implicare, constientizarea faptului ca sunt poveri, unele imposibil de grele,ce apasa greu pe umerii majoritatii populatiei. Nu mai vrem sa fim o tara de asistati ci una in care fiecare pune umarul si construieste o parte a puzzle-ului. Vad o Romanie care sa ofere tinerilor locuri de munca, batranilor un trai decent, cu mai putini pensionari si oameni cu certificat de handicap"fabricati" ce muncesc pe alte meleaguri si-si primesc aici pensia, o tara in care demnitatea omului sa fie la loc de cinste.Vad o Romanie in care sa-i putem identifica pe marii corupti si sa-i putem pune acolo unde le e locul.
Bernad Floare
|
odanyel
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 14:54
ROMANIA in 2010 ... tot asa va ti daca nu incepem noi sa o schimbam ... fiecare trebuie sa devina mai civilizat si mai cinstit ... Avem o tara foarte frumoasa si bogata, cu cele mai mari zacaminte de aur si tinuturi deosebite numai trebuie sa le valorificam!
|
9am11061
1 mesaj
|
In 2010 vad Romania in blocaj si haos total. Condusa de tupeisti incompetenti, votati de trepanati . Cei bogati si mai bogati, cei saraci si ma saraci. Datoriile tarii in asa masura, incat Romania devine stat in faliment, de vanzare ca sold Dezastru politic, social, posibil si natural.. In fruntea tuturor relelor, un presedinte autoales, o rusine pentru Romania
|
|
|
Ebony
14969 mesaje
Oras: Timisoara
|
De la: florinpreda999, la data 2009-12-02 14:22:11DORESC / DORIM ,S� POST�M COM-URI IMAGISTICE !....ADMIN, SE AUDEEEEEEEEEEEEEEEEE !?
sau justific� banarea lor.
ar fi un gest de minim respect fa�� de to�i forumi�tii 9AM.
Am aceeasi parere,in loc sa evoluam ,noi involuam,puteam posta videoclipuri si imagini de tot felul ,acuma ,e interzis,deci ne intoarcem cu pasi repezi de unde am venit....plus ca tara noastra va atinge standarde Europene,peste vreo 50 de ani,atunci cand noi nu o sa mai existam
Mentalitatea de gandire a romanilor ,nu este aceeasi cu a germanilor, olandezilor,britanicilor,americanilor ,etc....Ei au salarul de 2000 de euro  pe cand la noi salarul minim este de......aproape 150 de euro???  ,deci eu, ,, ROMANIA IN 2010, O VAD LA FEL DE INCAPABILA SI NEPUTINCIOASA.......Cei bogati o duc bine,restul...,doar participa la bunastarea celor care sunt avuti........
|
|
|
artene_diana2000
1 mesaj
|
Parerea mea este ca, anul 2010 nu va fi la fel de rau ca 2009, insa nici sa nu ne asteptam sa revenim la confortul economic din anul trecut (2008). Din cauza supraindatorarii si "dezmatului" financiar din sectorul bugetar, Romania va trebui sa stranga puternic cureaua, iar cresterea economica va fi sub cea a tarilor din jur.
|
chistinutza05
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
Romania in 2010... scenariul negativ ianuarie- februarie: ger , zapada multa , oameni inzapeziti si fara gaze pe conducte, fara salarii si pensii platite , guvern care inca nu are bugetul pe anul in curs stabilit si se cearta martie-aprilie: inundatii si case luate de apa , din ce in ce mai multe firme dau faliment si disponibilizeaza oameni mai - iunie- iulie -august : ploi abundente, inundatii intr-o parte a tarii si seceta prelungita in cealalta , se mai construiesc 1-2 km din autostrada transilvaniei septembrie - octombrie : ploi abundente , guvernantii mai vand ceva din tara, mai concesioneaza paduri strainilor sau mai vand cine stie ce punga de petrol descoperita prin campia romana noiembrie - decembrie : un nou val rece afecteaza tara , se opreste electricitatea din cauza zapezii , oamenii raman izolati iar guvernantii se cearta in continuare intre ei aruncand vina de la unul la altul fara sa gaseasca solutii rapide scenariul optimist guvernul nou instalat va stii sa gaseasca niste solutii viabile pentru problemele existente : - vor mai scadea nivelul taxelor fiscale ( renuntand la impozitul forfetar , lasand mana libera la investitii, fara atata birocratie pentru a obtine o amarata de autorizatie sau semnatura pentru un proiect) - se vor recalifica somerilor trimitandu-i sa muneasca pamantul la tara ( o solutie buna pentru cei care au sa zicem peste 45 -50 de ani )- si in felul acesta am asigura un lant de productie sigur, fara mari interventii din import - cu locurile de munca aferente - facem si noi drumuri bune pt a atrage turistul - - instruim personalul din hoteluri pensiuni si cabane pentru a oferi o calitate mai buna a serviciilor - vorbim si ne certam mai putin si facem mai mult - plantam copaci- deoarece lipsa lor ne creaza suficiente probleme solutia: oamenii ar trebui ei insisi sa isi lase nepasarea deoparte , sa isi educe copilul , sa puna mana sa munceasca , sa lase capra vecinului, sa aiba o cultura si in mod clar nu cultura otv-ului sau crimele si violurile de la ora 5 , sa fie cat mai bine informati pentru a nu mai lasa pe altii sa ii manipuleze atat de usor , sa caute solutii proprii de imbunatatire a situatiei-(aici nu intra furtul si datul in cap la oameni:) ) in care sunt si nu sa astepte de la stat cei care reprezinta statul ar trebui sa mai lase buzunarele lor deoparte si sa se gandeasca la buzunarele tarii si ale poporului , sa dea subventii acolo unde este cazul, sa nu mai privatizeze tot pentru ca nu toate societatile functioneaza ideal , sa creeze un sistem de integrare a tinerilor absolventi in campul de munca , sa modernizeze sistemul de invatamant pentru ca teoria este de mult depasita si termini o facultate degeaba, sa se investeasca in tineri capabili si sa ii pastreze in tara , sa resusciteze sanatatea , turismul, cultura si infrastructura... imposibil de facut toate acestea intr-un an ...dar poate cineva mai constientizeaza si rezolva cate ceva , in caz contrar aceasta tara se va trezi cu o populatie imbatrinita cu majoritatea tinerilor plecati in afara indiferent pe ce post , pentru ca aici oricum nu au alternativa decat daca stiu sa se dea pe langa cine trebuie, sunt fii, nepotii cuiva , fura, si au intotdeauna pe cineva sa munceasca in locul lor
|
marineladan
1 mesaj
|
Romania va avea un an 2010 dificil dar in evolutia ei generala benefic. Pe plan economic consider ca va exista o revigorare economica; in masura in care se asigura o stabilitate politica si sociala vor fi prezenti si investitorii straini importanti care sa asigure un ascendent economic. Guvernul va introduce in lucru proiecte de termen scurt si mediu favorabile mediului de afaceri si implicit planului economic in general, inclusiv in ceea ce priveste legislatia. Pe plan politic va incepe reformarea clasei politice; o reevaluare a partidelor de stanga si reformare a stagii politice dupa modelul european, clasa politica care consider ca va avea un cuvant greu de spus la alegerile urmatoare. Societatea civila va fi mai prezenta in intreaga viata a Romaniei. In plan social, anul 2010 va fi un an de stagnare; problemele sociale se vor adanci, ele vor fi rezolvate pompieristic (unde arde, incercam sa stingem ). Pe plan extern Romania va reprezenta in continuare o piata de desfacere si de consum.
|
nick70002001
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 14:55
romania 2010=boc-ulet forever=bercea mondialul=..=tagma jefuitorilor= mai are rost, acum a pierit si cheful de emigrare=votul diasporei=lasati orice speranta cei care ati intrat
|
x_talida
12 mesaje
|
Romania anului 2010 nu cred ca va fi cu mult diferita de Romania ultimilor 20 de ani. Aceeasi politicieni, aceleasi scandaluri, iar pentru noi, oamenii de rind aceleasi vesnice rate la orice si salarii care nu iti sint de ajuns pentru un trai decent. Tot ceea ce sper este sa fim destul de puternici pentru a supravietui inca un an.
|
tina_beleanu
1 mesaj
|
|
gaborflorian
1 mesaj
Oras: Deva
|
La fel ca anul 2009, poate mai rau in prima parte a acestuia.
|
tyna211
1 mesaj
|
Romania in 2010,eu cred ca va mai progresa putin fata de anul 2009,dar tot la fel de influentabili vom ramane(ma refeream la faptul ca guvernul nostru e in stare sa vanda tot)!!!chiar daca progresam putin tot in aceeasi tara traim,cu salarii mici iar preturile mult prea mari pentru buzunarul oamenilor de rand.eu una sincer privesc tot ce se intampla la noi in tara cu mila deoarece nimeni nu se mai ganseste la binele aproapelui,toti vor numai pentru ei,iar acum cu criza asta e mult mai grava situatia...oamenii au ajuns sa fie in stare sa de-a in cap pt cativa banuti sau mai rau pentru o bucata de paine.sper ca anul ce urmeaza sa fie mult mai diferit decat pana acum si guvernul sa se gandeasca la oameni,nu numai la contul lor din banca.
|
lonly67
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 14:56
buna ziua.sincer,sunt pesimist,vizavi de "ROMANIA lui 2010!"atat timp cat,criza financiara mondiala,inca face ravagii,Romania nu are sanse rapide de revenire.noi,tara,trai-m din imprumuturile europene.deci,cu alte cuvinte,"sunte-m conectati la aparate".impropriu spus,dar c-am asta este realitatea.anul viitor,va fi ca si anul acesta,in partea semestrului 2.nu cred in miracole financiare.deci,"starea de coma "in care se afla,Romania,va continua!si va continua atat timp,cat economia nationala,este terminata.nu produce,nimic.rau,foarte rau.nu se va face nimic,asta este!
|
9am089812
1 mesaj
|
Vad in multe raspunsuri multa filozofie, asi vrea sa-i intreb pe cei care au scris, ei au votat ? Anul ce vine va fi un an greu pentru toti, dar pe masura inaintarii in timp situatia se va imbunatati simtitor numai cu conditia ca si cei din opozitie sa lase la o parte razbunarea pentru pierderea suferita si sa se alature in realizarea masurilor BUNE. Dar daca vor incepe, dupa cum sa si vede, sa atace guvernul bombardand Parlamentul cu motiuni pentru toate nimicurile, sa incerce sa-l destituie pe presedinte asa cum au mai facut-o vom ajunge acolo de unde am plecat.
|
cojmar7
1 mesaj
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Nu sunt astrolog, dar cred ca anul 2010 va fi un an al schimbarii si al provocarii. Romania va reusi sa inceapa un proces de reinnoire, dar cu profesionistii actuali. Dupa mine, o imbunatatire vizibila a performantelor profesionale este posibila. In aceasta perioada Romania va pune mai mult accent pe viata sociala. Doar este nevoie de mai mult optimism, entuziasm si incredere in sine. Craciun Fericit tuturor!
|
9am135145
1 mesaj
|
in 2010 vad o inbunatatire a nivelului de trai si aceasi certa politica cu care neam obisnuit in ultimi ani
|
wincoche
1 mesaj
|
In 2010, Romania va suporta consecintele alegerilor din 2009 si sa speram cu totii ca vor fi unele bune pentru noi, cu relansare economica si redresare financiara. In aceste momente cred ca multi si-ar dori sa fie Nostradamus pentru a putea ajuta aceasta tara mult si greu incercata. Totusi, sa nu ne pierdem optimismul!
|
9am130724
1 mesaj
|
eu vad Romania o tara in care traiesc bine cei cu pile si relatii, cu afaceri! un om de rand este ca un sclav! tinde sa revina ca pe vremea scalviei! sa dea D-zeu sa fie bine pentru toata lumea si sa se invinga coruptia!
|
9am113246
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 14:57
O vad mai rau decat in 2009,pentru faptul ca ne conduc aceeiasi oameni carora nu le pasa de viitorul nostru,dar tinand cont ca am un baiat de 18 ani care de la anul intra pe un alt drum al vietii lupt si sper pentru el....deci mai am resurse sa sper ca totul va fi bine.
|
zaratustra2004
1 mesaj
|
Romania anului 2010 va fi o Romanie a haosului. Vom munci nu pentru a ne implini visele ci pentru a supravietui.
|
9am090243
1 mesaj
|
"Tu cum vezi Romania in 2010?" La fel nu se va schimba nimic ,nu ma refer numai pe plan politic ci si pe plan social nu se va lua nici-o masura si oamenii raman in continuare cu speranta de a avea o tara mai buna si vor fi dezamagiti in continuare .
|
9am174501
1 mesaj
|
buna la totii in primul rand?romania anului 2010 eu zic si parerea mea numai depende de aceia care ne conduc acolo e ''volanu''si sa fim cu totii optimisti.si va urez la totiii un cat mai bun de cat anu care a trecut
|
9am089372
1 mesaj
|
2010... un an al nesigurantei, un an al muncii mai mult decat un an al rasplatii, un an care se doreste a fii un nou inceput insa va fii o lupta continua... o lupta de impunere, o lupta de supravietuire, o lupta de cautare si pastrare a adevaratelor valori, o incercare de a gasi un capat de care sa ne prindem cu forta si pe care sa il urmam in speranta ca ne va ancora intr-un pamant roditor, constient de urmele adanci ce au fost lasate in straturile lui, insa destul de stabil si de regenerabil pentru visele, ideile, sperantele si valorile noilor generatii!!
|
roxi3english
1 mesaj
|
Vad o Romanie inca afectata de criza in 2010, dar cu o mai mare stabilitate politica. Am speranta ca desi va fi un an greu, vom gasi resursele necesare pentru a face fata. LA MULTI ANI si un AN NOU asa cum va doriti!
|
9am142611
1 mesaj
|
|
osiancu
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 14:58
Cu un guvern care a iesit din campanie, cu o economie care a iesit din criza si cu zambetul revenit pe buzele romanilor. La multi ani Romania ! La multi ani celor din comunitatea 9AM ! Cu stima Ovidiu Siancu
|
|
|