chioseacristina
1 mesaj
Oras: Campina
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:22
Vad o tara plina de somerii , jale .....din pacate :(
|
|
|
andy_gy2004
1 mesaj
|
cu o mica crestere economica...sper
|
Gheorghies_Sebastian
1 mesaj
|
Romania in 2010 va fi caracterizata de: Instabilitate politica(posibil anticipate), somaj in crestere(posibil miscari sociale).
|
cristagaf
1 mesaj
|
Romania in 2010? Situatia economica in jos in prima parte, apoi o usoara redresare spre sfarsitul anului. Somajul in crestere, situatie foarte grea pentru clasele sarace ale societatii.
|
|
|
stelianacm
2 mesaje
|
Parerea mea referitoare la anul 2010 este urmatoarea: in anul ce vine o sa o ducem mult mai greu decat in 2009, deoarece banii de la bugetul de stat sunt foarte putini sau chiar nu mai sunt, trebuiesc platite ratele pentru imprumuturile luate, vor fi dispnibibizati multi oameni atat din structura de stat, cat si de la societatile particulare, sistemul sanitar nu va face fata fluxului de bolnavi.
|
cod_dl
1 mesaj
|
Este o situatie neplacuta in momentul de fata daca am ajuns sa descriem viziunile noastre legate de viitorul tarii si implicit al nostru.Va fi un an extrem de dificil urmat de multi ani de greutati si lipsuri .Din pacate ca si pana acum va urma o perioada in care Romania va fi izolata de restul uniunii europene si din punct de vedere politic si economic . Anul 2010 pentru Romania va fi un an in care criza se va acutiza si cu certitudine doar clasa politica nu o va simti in timp ce noi romanii o vom simti din plin .Nivelul somajului va ajunge cred la cel putin 11% si mai grav disponibilizarile vor fi facute fara compensari ale disponibilizatilor , platile catre banci de catre oamenii de rand nu vor mai putea fi facute , statul roman nu va mai face fata platilor catre pensionari sau alte forme de ajutoare sociale .Este pacat dar asta se vede din punctul meu de vedere si la sfarsitul anului 2010 sa imi aduc aminte de aceasta viziune sumbra si sa spun ca m-am inselat . Au trecut de mult anii in care se spunea ca din agricultura se scoteau nu stiu cate tone de produse pe hectar cand din fabrici productia era infloritoare cand un sistem se pretindea ca functiona si totusi oamenii stateau la cozi si faceau foamete .Acum avem alt acces la informatie si avem o libertate de exprimare si putem spune ca nimic nu merge si ca se face foamete in tara noastra . In concluzie 2010 este un alt an in care vom acumula frustrari si nemultumiri si ne vom multumi cu ridicatul din umeri si sa spunem ca mai mult de atat nu se poate in timp ce alti vor putea .
|
ana_pusyk
2 mesaje
|
In 2010 Romania va traversa o perioada si mai dificila in primul rand din cauza alegerii unui presedinte incapabil sa rezolve situatia economica a tarii. Vom avea cu totii de suferit de pe urma cresterii cursului euro, mai ales ca majoritatea avem credite la banci, credite in euro, care ne consuma resursele in continuu. Pe plan politic va fi haos intrucat niciunul din partidele aflate la putere sau in opozitie nu are interesul de a ajuta tara asta si locuitorii ei. Ne asteapta niste vremuri grele dar sper ca Mosul sa fie darnic si macar acum sa simt ca ma bucur de familie si de prieteni si de zapada asta multa care azi nu m-a lasat sa ajung la birou :) Aveti niste site-uri foarte bine facute, iar 9am este cel mai bun exemplu in materie de stiri si informatii de ultima ora. Va multumesc, Sarbatori fericite INTERNET CORP! (Ana Boangiu)
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
2 mesaje
|
Nici nu stiu cum sa va raspund, sa fiu sincer sa va mint? Dar anul acesta nu cred ca va avea mari schimbari. Suntem o tara care nu a avut si nici nu va avea un presedinte capabil pt functia sa. Mult Noroc
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:23
romania?cazuta in groapa, ca si asa avem multe !vanduta ca sa ne platim datoriile!
|
ady_mit
1 mesaj
Oras: Tecuci
|
Romania anului 2010, consider ca va fi una la fel de mult afectata de criza economica, dar si de cea politica, cu mai multi someri si un nivel de trai mai scazut decat in anii anteriori
|
filip_4
1 mesaj
|
Romania in 2010 sper ca va avea un an putin mai bun decat 2009. In 2010 guvernul va continua ajustarile bugetare, oamenii vor trai greu dar vor continua sa spere. Investitiile necesare vor fi facute si Romania va mai face un pas mic catre bunastarea mult visata. Vor fi probabil si rele si bune, dar eu cred ca mai multe bune pentru ca in comparatie cu 2009 nu mai avem unde sa scadem. In 2010 vom incepe sa crestem mai incet dar poate mai sanatos, vom continua sa muncim si sa ne indeplinim sperantele.
|
cristina_stoia
1 mesaj
|
2010 va fi un an greu pentru Romania, un an marcat de criza dar si de reforme care ne vor afecta pe toti. Un numar mare de romani isi vor pierde locul de munca din diverse motive( criza, reforma institutiilor statului etc.) iar acest fapt va genera o reactie in lant in sensul ca si cei care isi pastreaza locurile de munca vor munci mai mult si mai greu pentru acelasi salar, deoarece vor fi multi care sunt in asteptarea unui loc de munca si pe care il vor accepta fara a pune conditii.Aceasta este din punctul meu de vedere partea proasta iar partea buna va fi ca avem un presedinte care se va lupta pentru binele romaniei si al Romanilor si un guvern care va face ceea ce trebuie pentru ca si Romania sa progreseze din punct de vedere administrativ si economico-social.
|
ioanaiuliaionita
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
O femeie frumoasa dar neingrijita....o granita intre doua anotimpuri: toamna si iarna....Asa vad eu Romania in 2010.
|
suciusemi
2 mesaje
|
mergand rau,mai rau poate ca anul trecut din pricina crizei ,dar vad asta un rau necesar.
|
roxu_a
1 mesaj
Oras: Barlad
|
IN 2010 CRED CA ROMANIA VA AVEA UN AN DE CONSTIENTIZARE ACUTA. CRIZA ECONOMICA , POLITICA, MORALA VA DEVENI MAI SERIOASA , IAR OMUL DE RAND VA FI FORTAT SA ALEAGA UN DRUM, DEPASIND STAREA DE CONFUZIE. VA FI UN AN AL TREZIRII SAU NU VA FI DE LOC ALTFEL DECAT CEILALTI ANI ,CA SA PARAFRAZAM PE FILOSOFI.
|
Fosta membra 9am.ro
1 mesaj
Oras: Oradea
|
Cu aceleasi framantari pe scena politica,șomajul in crestere,probleme macroeconomice.
|
laoma16
1 mesaj
|
Anul 2010 va fi in cel mai fericit caz la nivelul anului 2009, si cel mai probabil conditiile economice se vor inrautati, pe fondul dezechilibrelor macroeconomice, instabilitatii politice si ca urmare a lipsei de coerenta a masurilor luate de autoritati.
|
dandy_maxy2000
1 mesaj
|
O tara prinsa in mijlocul tranzitiei dintre o dezordine politica si o tentativa fortata de a aseza lucrurile pe un fagas normal, implicit si pe plan financiar, dar din pacate cu un regres economic major datorat masurilor anti-criza defectuoase si totusi, din fericire cu o populatie care mai gaseste puterea de a mai zambi printre mormanul de falimente, disponibilizari si o rata a somajului crescand ametitor.
|
gaby_badea
1 mesaj
Oras: Craiova
|
LA FEL CA SI IN 2009. NU CRED CA VA FI ALTFEL.
|
lavinia_preda
1 mesaj
|
Precum o casuta pe varful unui deal care din cauza viscolului abia se observa seara cand este iluminata.
|
ttatiana2001
1 mesaj
|
Perspectivele sunt sumbre, dar cred in puterea romanilor de a-si regenera economia. Nu suntem un popor lenes, suntem destepti si rabdatori. Cred ca vom reusi, dar trebuie sa muncim. Doresc echipei 9AM un an nou cu sanatate, bucurii si realizari si .... astept vesti bune !!!
|
blagameister
1 mesaj
Oras: Tg Mures
|
Romania anului 2010 va fi una plina de praful revolutiei de acum 20 de ani. Cred ca e nevoie inca de ani buni pentru a fi spulberate ultimele urme a prafului care mai persista...inca. Cred ca 2010 va fi un an de rascruce pentru ROMANIA. Avem nevoie de multa incelepciune pentru a schimba viitorul acestei tari si sa asiguram o stabilitate copiilor nostri. Cu stima, Lucian
|
ronny_stronger
1 mesaj
|
Buna, Pentru 2010 nu am o imagine a Ramaniei prea optimista, desi as vrea, insa aproape zilnic suntem informati ca nr. somerilor a crescut, ca problema medicamentelor compensate nu s-a rezolvat, infrastructura lasa de dorit, educatia si cultura la fel...asadar cred ca o sa continuam cu starea asta bolnavicioasa si nu cred ca o sa vedem prea multe schimbari.(cu toate ca toti promit lucruri marete ) Multumesc, Imi doresc ca realitatea sa ma contrazica...
|
gabrielionel
1 mesaj
Oras: ALTA LOCALITATE
|
ca acum 20 de ani...ca intotdeuna... strangem cureaua
|
florin_zaharia
1 mesaj
|
Buna, Romania 2010? sunt unul din optimisti intre atat de multi pesimisti: sper sa fie macar la fel de bun ca anii trecuti. Multumesc, Florin ZAHARIA
|
mihasoro
1 mesaj
|
Anul 2010 va incepe cu o perioada dificila pentru tara noastra. Cred ca in primele 3 luni situatia se va dezmorti si se vor resimti din plin efectele crizei. Pana in iunie cred ca trebuie sa depasim criza, pentru a nu intra in colaps. Tara are nevoie ca fiecare dintre noi sa isi faca cat mai bine treaba, sa fim responsabili pentru tot ceea ce facem si sa nu uitam ca avem o tara deosebit de frumoasa care merita inca sa speram la zile mai bune! Vad Romania pe drumul cel bun DACA FIECARE ROMAN ISI FACE MESERIA CU PROFESIONALISM, DACA FIECARE ROMAN MUNCESTE IN ROMANIA CA SI CUM AR MUNCI IN STRAINATATE CU DARUIRE SI CU SARG!
|
mfelix_07
2 mesaje
Oras: Baia Mare
|
Vad Romania in plina criza economica si politica, cu mai multi someri , taxe marite, drumuri inzapezite, gripa NH1 adica tot ce e mai rau.
|
vsusnea
1 mesaj
Oras: Iasi
|
Opinia mea, este ca Romania lui 2010, pentru marea majoritate va arata cam la fel,cu 2009, sau mai rau. Pentru omul obisnuit spectrul somajului, micsorarea salariilor si cresterea preturilor, va fi cea mai grea "piatra" de incercare. Nu se intrevede nici o relaxare a crizei pana la finele lui 2010, iar masurile de combatere a efectelor crizei se lasa asteptate. Dihononia politica si ura nedisimulata in jocuri politice de accedere sau sabotare a puterii executive, arunca tara intr-un haos teribil. Cum bine spunea cineva: "un popor de oi, naste o clasa politca de de lupi!" Asa a fost, asa este, asa va fi! Vorba poetului:" Vai de el roman saracul, inapoi tot da ca racul..." O imagine plastica a Romaniei lui 2010 nu difera extrem de mult de Romania lui 1989-90. Multi vor spune ca s-a castigat libertatea, si nu e putin lucru, dorinta de libertate a omului o are in genele ancestrale. Corect, dar.. Din celelalte puncte de vedere, saracia extrema la care sunt impinsi din ce in ce mai multi romani, aruna pe multi in nostalgie si disperare. Pana si firul subtire al sperantei (care moare ultima), pare a-si fi pierdut orice urma de rezistenta, ruperea lui devenind o chestiune de zile... Debutul lui 2010 gaseste o Romanie inghetata, si la propriu si la figurat. Dezghetul din primavara nu va aduce o primavara si in viata romanilor, iar Romania va arata din ce in ce mai mult, ca dupa un razboi civil. Ar fi multe de spus, dar si cel care scrie si cel ce nu o face, constientizeaza dramatismul situatiei si la intrebarea ce mai face, iti va raspunde cu tristete: "cu lupta pentru supravietuire..."
|
doruteo06
3 mesaje
|
O Romanie neagra de tot.Someri peste tot unde te uiti,cei care mai muncesc platesc taxe si biruri colosale ca sa tina clica politica cu bani(si pe pensionari),bolnavii morti in spitale din lipsa de respect pt. ei(mai bine mort decit sa il mai tinem viu,(conceptie politica)),si sa speram ca tineretul va mai putea pleca in alte tari unde sa se realizeze(adica unde omul e respectat ca om si nu ca un sclav pt.politicieni).NEGRU TOTAL !!!!! in toate planurile(social uman economic etc. etc. etc.) Vom fi gunoiul Europei!!!! (deja sintem 75 %) si la mina FMI ( FMI=adica mafiotii lumii) .
|
angi_san67
3 mesaje
|
De felul meu, sunt un tip optimist. De aceasta data, insa, cred ca Romania va trece printr-o perioada mai grea decat cea postbelica tinand cont de asteptarile si, totodata, de disponibilitatile oamenilor, libertatea de miscare, fisurilor majore din sistemul judiciar,etc. Un element major de instabilitate il constituie ruptura in doua a a cestui popor prin optiunile electorale. Imi este teama ca, daca politicienii actuali nu vor gasi o cale de a impaca aceste doua tabere, de a le uni intr-un efort unitar, de a crea un orizont de asteptare comun, toate eforturile vor fi zadarnice. Mai avem inca multe de invatat de la fratii nostri mai mari europeni si mai mult, avem nevoie de ajutorul lor. Sper din tot sufletul sa ma insel!
|
|
|