Info
x
Tu cum vezi romania in 2010?
Acest topic este inchis!
|
iulianatrufasila 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:15
Romania 2010 o vad o tara mai stabila economic si politic , daca lasam deoparte invidia , rautatea, nepasarea si facem ceea ce stim fiecare in mod responsabil si cu toata convingerea ca impreuna vom reusi sa schimbam ceva.
|
|
catalinao2001 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Doresc sa mi vad tara in 2010 bine...dar din pacate nu cred ca vom trai vremuri prea bune . Pacat ca am ajuns aici .
|
|
raluka_simona 27 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
cum vad Romania in 2010? pai...avand in vedere criza financiara, nu vad deloc bine tara noastra...eu in perioada ianuarie-martie voi fi in somaj tehnic. Bine, dragii mei, nu va imaginati ca voi sta acasa, din contra voi lucra mai mult ca inainte, doar ca voi fi platita 60% din salariu de baza, fara bonusuri etc...Deci, probabil in 2010 ma vad cautand alt job, desi majoritatea posturilor sunt inghetate. Avand in vedere discutiile politice din ultima luna a anului 2009 din nou nu vad Romania bine, Cred ca vor fi conflicte politice si nu numai in toata tara. Dar vad si ceva bine: zapada din ultima luna a anului 2009 a adus bucurie in sufletele romanilor, a readus copilaria in ochii nostri si cred ca vom incepe anul cu zambetul pe buze si va fi un an vesel, uitand toate celelalte inconveniente. LA MULTI ANI, si sa ne "recitim" cu bine anul ce vine ralu (raluka-fa-teauzit.blogspot.com)
|
|
sorina_dobrota 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Buna dimineata. Pentru anul 2010 eu personal nu am o parere prea buna. Daca nu ne punem pe picioare d.p.d.v. politic (presedinte, prim-ministru, Guvern, ............) nu avem prea multe sanse sa ne mearga bine. Nu ne vor ajuta cei din afara, vazand instabilitatea de la noi. Noi ca si popor suntem foarte slabi: nu suntem in stare sa facem ordine la noi in tara, trebuie sa ne dea altii ordine si directive, facem legi doar cu 2 fete- toate interpretabile (si ar trebui sa fie "lege" nu "tocmeala"), etc. Toata lumea vrea bani dar sa nu munceasca. Avem o gramada de pensionari de " boala"-dar probabil ca cei cu adevarat bolnavi sunt foarte putini, la fel si pentru handicapati. Decat sa muncesti mai bine stai in somaj tot pentru aceiasibani. Avem multi oameni destepti dar sunt dati deoparte si deci trebuie sa stam la mila celor din afara tarii. E pacat. Deci dupa parerea mea nu va fi bine daca nu punem toti "osul". Va doresc tuturor "SARBATORI FERICITE!, multa sanatate si "la mai bine!"
|
|
marin_rusu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
DATORITA CELOR 20 DE GUVERNE IRESPONSABILE GUVERNUL CARE VA FI NU ARE DE ALES SI TREBUIE SA FACA O REFORMA DURA A STATULUI(RESTRUCTURARI DE PERSONAL,SI EFICIENTIZAREA CELUI CARE RAMANE),ORGANIZAREA AGRICULTURII(APROAPE JUMATATE DIN POPULATIA TARII NU PARTICIPA LA CREAREA PIB INREALITATE),CREAREA DE LOCURI DE MUNCA(STIMULAREA SPIRITULUI ANTREPRENORIAL PRIVAT)SI MAI ALES ,PEDEPSIREA MAI DURA (CHIAR FOARTE DURA PRIN INCADRAREA EI LA SABOTAREA STATULUI)A CORUPTIEI ....SI MULTE ALTELE!
|
|
shefu_ispas 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Alexandria |
ca o ,, stana fara baci " si cu niste caini care in loc sa o apere de lupi mananca ei turma!
|
|
monicaesanu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Nu stiu de ce ,dar in momentul de fata am impresia ca va fi mai rau decat in 2009.Eu personal sunt bugetar si ma gandesc cu groaza la anul 2010,cred ca" greul" abia incepe.
|
|
cris_zam2003 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Infla�ia va scadea, produsul intern brut va stagna,iar rata somajul va fi in continua crestere. Cam asa va arata Romania in 2010.
|
|
|
|
|
Amelite 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
In 2010 Romania va fi obligata sa faca Reforma. FMI va monitoriza si va obliga cumva Guvernul BOC sau oricare alt Guvern la o reforma mai ales in Sistemul Bugetar. Romanii s-au saturat de instabilitate politica si coraborat cu succesul presedintelui Basescu si reasezarea partidelor de Opozitie va impune un anumit armistitiu la inceput de an. Probabil Romania se va indatora si va avea o crestere rapida a somajului, undeva spre 18-20%. Situatia se poate imbunatatii in a doua jumatate a anului pe fondul dezmortirii pietei constructiilor si a imbunatatirii crizei la nivelul tarilor dezvoltate ale Comunitatii Europene. Bancile vor trebui sa relanseze creditarea si sa accepte reesalonari de plata si profituri mult mai mici, probabil si aici vor fi disponibilizari.Cred ca impozitul forfetar va fi eliminat anul viitor dupa ce asanarea firmelor mici sau fara activitate se va materializa.Vor fi cresteri de accize si pretul energiei va creste cu 15-20%. Managerii din Sistemul Privat care nu au luat deja decizii radicale vor trebui sa-si preconizeze bussinesul pentru scenariul pesimist. Consumul va scadea in continuare si nu cred ca Romania va avea crestere economica anul viitor. Prevad oricum convulsii sociale, greve si demonstratii cu un varf in martie-aprilie. Reformele ar trebui duse pana la capat si sistemul sanitar va fi cel care va suferii cel mai mult caci banii se scurg aiurea intr-un sistem bolnav. Pentru ca sunt un absolvent de management turistic sugerez investitii doar in educarea si formarea personalului si un marketing bine focusat caci jumatate din agentile imobiliare si cele din turism vor disparea sau isi vor inceta activitatea. Pe scurt, Romania va avea cel mai dificil an de dupa 1989, in opinia mea, dar sper ,,sa ne vaccinam" si sa iesim mai intelepti macar din 2010!La multi ani Romania, sanatate si respect compatrioti!
|
|
marcel_vlase 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Au fost vremuri si mai rele , vom trece si peste asta , criza -recesiune .
|
|
pascumihaela_a 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Daca ne mobilizam si suntem atenti, in 2010 vad Romania mai bine decat credem multi dintre noi la momentul actual. in schimb, daca vom continua bataia de joc pe care o vad in momentul actual, va fi vai de o tara intreaga, o tara in care cu siguranta politicienii vor avea grija ca ei sa fie cei care nu sufera.
|
|
sorinaciuca_lotus 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Buna ziua.Parerea mea este ca Romania in 2010 v-a fi la fel , sau poate mai rau , daca se merge in directia asta. Realitatea este ca scimbarile nu de sus se incep..ci de jos. Mai exact ..pana cand OMUL nu v-a incepe sa se schimbe pe el insasi , totul v-a fi indentic sau mai rau. Conceptia despre lume si viata e gresita . Omul nu mai stie sa aprecieze viatza in profunzime. Valorile materiale au luat o amploare foarte mare , iar asta ne baga in intuneric , ori noi avem nevoie de lumina...
|
|
ioana_danciu19 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Cu multi someri, cu TVA de 20 sau 22% si cu un nivel de trai al romanilor mai scazut.
|
|
roviancom 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Buna Ziua! Nu cred anul 2010, va fi foarte diferit de 2009, pentru Romania! Posibil sa fie si mai rau, pentru ca la numarul de someri din tara se vor alatura romanii care nu mai primesc de munca in strainatate. Va fi foarte greu pentru poporul nostru. Cred ca , conducerea tarii ar trebui sa gaseasca o metoda, care se practica in timpul comunismului, da a ghida populatia , inca de la o varsta frageda catre un domeniu de activitate in care mai tarziu sa profeseze. Astfel ar scadea numarul de someri. Am aceasta parere pentru ca lucrand cu oamenii , am constatat ca cei mai multi dintre romani ( ma refer la tineri) , nu stiu incotro sa apuce si neavand o indrumare sfarsesc prin a cauta de lucru in alte tari, departe de cei dragi departe de locurile cu care s-au obisnuit sau mai rau, ajung sa fie someri si foarte saraci. Astfel creste rata criminalitatii, infractiuni, stres, nervi, sinucideri,...... Repet Romania nu va fi foarte diferita de 2009 si daca cei de la carma tarii vor continua sa-si apere interesele personale si sa se certe intre ei, uitand de problemele tarii, va fi si mai rau!
|
|
sentesadi 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:16
nu pere o mai vad
|
|
flori_dobrin 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
ROMANIA IN 2010 VA FI INTR-UN MARE IMPAS SI SPER CA NOI CETATENII DE RAND AI TARII SA TRECEM CU BINE SI SA AVEM PUTEREA DE A LUPTA CU NEVOILE NOASTRE.
|
|
jipadorin 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Un an greu atat pentru angajatii de la stat cat si pentru noi ca firme, Presiunile fiscale care se vor institui pe firmele private cred ca pentru unii va fi un sfarsit lent dar sigur. Incerc sa pun la punct un plan de supravietuire pentru inceputul anului ( angajati, salarii, impozite, chirii, leasinguri ), in asa fel incat sa putem trece primul soc pentru daca fortele politice nu se unesc pentru a avea stabilitate, va fi deosebit de greu. Concluzia - un an deosebit de greu pentru ca pentru cei de sus nu contam noi, doar problemele lor sunt in joc. Va doresc sarbatori fericite si sa avem un an mai bun.
|
|
alextkd123 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Mai buna ... sper! :)
|
|
bmm_smm2000 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Culorile care ar descrie Ro., in acest moment, pentru anul care vine nu sunt intru tocmai vi...Ro mai are inca un drum lung de stabatut , drmul a inceput cu anul in curs si care este la final si v-a continua mult timp de aici inainte..e greu de definit , ce v-a urma ..cred ca acest lucru tine si de cei care ne guverneaza...si de noi ca , cetateni, trebuie sa invatam odata sa nu mai asteptam sa vina cineva din-afara sa ne faca treaba .
|
|
lilianapetrovici 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
O ROMANIE PLINA DE SPERANTE DESARTE.
|
|
aas_mma 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Economia romaneasca este ca o masina, am putea spune ca se incadreaza fix la categoria Logan. Nu rivalizeaza cu limuzinele de lux germane sau franceze, nu este nici in postura Volgai sau Ladei care circula in Bulgaria, Albania si fostele tari iugoslave. E o masina cu un motor de import (creditul extern), cu un spatiu interior foarte mare si primitor (potentialul mare de investitie) si cu un portbagaj peste medie (un numar foarte mare de consumatori). O comparatie plastica care sugereaza in mod concret perceptia romanilor despre Romania.(Daily Business)
|
|
cocosboyz 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Arad |
Romania, tara invingatoare, ocupind locul II. dupa Polonia, care va iesi din criza economica globala,incepand cu trimesrul II al anului 2010, prin proiectele economice si politicile bugetare lansate de viitorul Ministru al Finantelor. Relansarea economica si scaderea somajului se va materializa undeva in lunile: aprilie- mai 2010. Stimati concetateni, fiti mai pozitivi si mai putini critici.
ccccccc
|
|
carmencamelia 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Vad un an mai rau decat 2010, cu transformari majore, cu marir de taxe si impozite, cu disponibilizari, o mare lipsa de cash, etc, etc.
|
|
surlinmarius 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:17
Anul 2009 a fost mult mai rau ca 2008, iar in 2010 vom plange cu lacrimi de crocodil urias dupa 2009! Suntem condusi de oameni asemeni noua, caci altii nu avem de unde sa luam, germanii sunt in alta lume! Doresc tuturor sa le dea Dumnezeu de doua ori ceea ce imi doresc ei mie! Toate cele bune!
|
|
simicazan 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Alba-Iulia |
O Romanie foarte frumoasa,dar din pacate locuita de niste oameni lipsiti de principii,bun simt,spirit civic(majoritatea),total dezinteresati de viitorul acestei tari(nu au nici o scuza),dar si o tara condusa de o clasa politica mizerabila,care isi urmareste doar servirea propriilor interese.Acestia nu fac diferenta intre a face politica si a face politici care pot duce la redresarea acestei tari.
|
|
blasterlds 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Vad Romania anului 2009.... nimik mai mult.... nu se va schimba ceva in tara noastra pana nu scapam de generatia comunista care "suge sangele acestei tari precum o capusa suge sangele unui caine "....
|
|
mitica001 12 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Romania anului 2010 va fi gri. Cu siguranta, vor fi multe disponibilizari, multi din cei disponibilizati anul trecut, vor iesi din plata somajului, sau cum s-o fi numit acel "sprijin" si atunci sa vezi ce va fi! Locuri de munca, nou create, nu prea vor fi. Eu cred ca dupa al 2 semestru, vor aparea mai multe lucuri de munca pe piata, dar total insuficiente, pt. a acoperi disponibilizarile anterioare. EU, SINCER, SPER SA MA INSEL, SPER SA NU SA SE ADEVEREASCA CELE SPUSE MAI SUS! Sarbatori fericite, toturor redactorilor 9-am si tineti-o tot asa!
|
|
danpoinar 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Oradea |
Un an cu multe framantari: politice, economice, sociale. Din pacate, mai prost ca cel care a trecut.
|
|
mcorinagabriela 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Cred ca in primele 3 luni se va mai resimti aceasta criza mondiala, dupa care incet Romania isi va reveni, fiind ajutati si de FMI, pt ca exista anumite interese. Sper ca economia nationala sa-si revina, iar oamenii sa aiba ce munci. Asadar pt Romania 2010 va fi un an mai bun decat precedentul.
|
|
ana_goa1 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Sunt omul care sper. Si sper ca vom avea o Romanie mai implinita din multe puncte vedere. Sper ca la sfarsitul lui 2010 ne vom putea uita peste ce am realizat ca tara, si vom spune, e un pas atat de mititel, dar e o schimbare. Si sunt convinsa ca asa va fi. Caci important e sa iti doresti cu tot sufletul, si universul lucreaza pentru tine.Cu incredere si rabdare multe lucruri care pareau imposibile devin realitate.
|
|
|
|