Info
x
Tu cum vezi romania in 2010?
Acest topic este inchis!
|
elenanehoianu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:07
D.p.d.v al meu si al sotului, noi vedem Romania in 2010 ca iesind din criza si ca o posibilitate de a ne mai misca cat de cat....., d.p.d.v. al mamei mele abia in 2010 Romania va fi in plina criza si va fi foarte foarte greu iar d.p.d.v. al copilului meu - adolescent- in 2010 va fi muuult mai bine- va avea mai multi bani si va putea calatori mult mai mult.
|
|
madalinbm 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:08
Eu vad Romania in 2010, din pacate intr-o stare mai deplorabila decat in 2009 datorita efectelor asa zisei crize si neintereseului (nesimtirii) politicienilor romani. Rusine persoanelor din conducerea Romaniei!!
|
|
h_sergiu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Intr-un an de zile nu se vor schimba lucrurile. Din punct de vedere economic, criza ne va saraci mai mult. Din alt punct de vedere, Romania este o tara frumoasa (ma refer la peisajele montane in special) cu traditii unice si variate. Pacat ca in ultima vreme s-au inmultit romanii cu fite.
|
|
m_calcan 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Anul 2010 vafi un an greu,chiar daca guvernantii prrvad o crestere economica in sem.II Am inteles ca a fost o "gaselnita"a campaniei electorale,dar realitatea,asa cum este ea perceputa de noi toti ii contrazice pe "mai marii"tarii!
|
|
elliana 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Giurgiu |
Personal vad frumoasa noastra tara, Romania, intr-un impas....nu vad lucrurile mergand spre mai bine, insa sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne dea puterea si rabdarea de a trece peste toate obstacolele!
|
|
gicu_nedelcu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Romania in 2010 va iesi din recesiune si pe final de an va avea crestere economica de aprox. 2 %, iar tot pe final de an piata imobiliara se va dezgheta.
|
|
iavali2003 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Piatra Neamt |
Un an reasezarilor, in primul rand in plan economic. Cei seriosi si cu simtul previziunilor vor reusi. Cei mai multi vor avea de pierdut datorita inconsecvenetei care ne caracterizeaza.
|
|
NicoletaBestea 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Va fi un an greu, mai greu decat 2009! Sper ca guvernul Boc sa reuseasca sa scoata la lumina economia, prin masuri care sa faciliteze cresterea economica si sa reduca imprumuturile suplimentare ale statului la banci fiindca va veni si scadeta! Daca nu va reusi va fi un an foarte greu pentru toti!
|
|
|
|
|
aaliyah_iso 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
fiind o persoana optimista...cred ca in 2010 lucrurile se vor remedia...speranta mai ramane;)
|
|
csvesa 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
mult mai rau ca in 2009
|
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
desi pespectivele pt anul 2010 nu sunt foarte optimiste, am speranta ca dupa linistirea apelor din sfera politica, conducerea tarii sa isi indrepte atentia asupra problemelor cu adevarat importante ale acestei tari. avand in vedere ca in anul care vine imi doresc un copil, nu pot sa imi pierd speranta ca anul 2010 va fi mai bun decat 2009. va multumesc, Nicoleta
|
|
sandu_53 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
in tara va fi mai rau decat in 2009,cu inflatie mare,somaj ridicat,instabilitate economica si politica....deci va fi f.rau....
|
|
eliza_s5 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:09
Din pacate, nu cred ca in 2010 Romania isi va reveni din starea deprimanta in care se afla, intrucat situatia economica si sociala se va inrautati. Cu toate acestea, am incredere ca noi romanii ne vom pastra calmul si vom trece si peste perioada aceasta mai grea.
|
|
andreia_cretu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Asa cum este si acum, dar mult mai RAU! Cu oameni din ce in ce mai tristi si mai saraci!
|
|
diana_trita 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
doresc o Romanie mai curata, mai puternica , mai linistita. intre dorinta si realitate e drum lung....
|
|
costin_mindru 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Romania in 2010 va fi ca o turma de oi fara stapan, ca si in ultimii 20 de ani. O sa se faca in continuare afaceri pe bani grei, in curtea Guvernului, clasa INTELECTUALA o sa moara de foame, tiganii (manelisti) o sa fie boieri.... "tot ce e mai frumos pe lumea asta" la noi, in Romania s-a intamplat si o sa se intample. Cat despre Basescu (nici macar nu simt nevoia sa-l respect, si sa zic Domnul) o sa se bata cu pumnii in piept ca fiica-sa si Udrea sunt destepte si isi merita pozitiile pe care le au in societate... in privinta Rosia Montana, nu are nimic impotriva ca altii ne iau aurul si ca frumusete de peisaj, mediu sanatos va fi otravit....nici macar nu se gandeste ca ar avea ca alternativa dezvoltarea turismului in acea zona, de unde s-ar scoate cel putin tot atatia bani.... Asteptari pentru 2010 nu am. Si nici nu o sa se schimbe nimic. Sunt din Bucuresti, nascut in Onesti, fosta Ghe. Gheorgiu Dej, jud. Bacau. Nu am nici o tangenta cu Rosia Montana, insa e un loc curat, frumos, care merita exploatat intr-o maniera europeana si nu africana.... Suntem atat de preocupati cu job-urile noastre, unele mai bune, altele mai putin bune, avem cateva satisfactii (nu asa cum ar fi normal) si ne trezim batrani. Ar fi bine sa se schimbe ceva acum, in urmatorii 5 ani, insa cu siguranta nu va fi asa, pt ca cei care ne conduc au parte de acele satisfactii, nu traiesc ca niste oameni de rand, nu stau la rand sa plateasca facturi, sa-si cumpere o paine...si de aia, ei nu constientizeaza traiul omului de rand, si nici nu o sa faca nimic in privinta asta. Pe de alta parte, suntem mai usor de manipulat traind asa, in salbaticie si confuzie :-) Numai bine!
|
|
mihai_dura 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
IN CEATA!!!!!! PE TOATE PLANURILE !!!!! ECONOMIC, POLITIC.....
|
|
laura_florina29 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Romania in 2010 va fi o Romanie a incercarilor, a testelor de rezistenta economica si sociala, toate subjugate unui acord inrobitor cu FMI-ul care este interesat de acumularea rapida a banilor la buget in asigurarea recuperarii datoriei cat mai rapid. Cu siguranta toate acestea se datoreaza guvernantilor care nu au vrut sa prevada o criza mondiala care era vizibila in toate colturile lumii si a lipsei de masuri economice pe plan legislativ care ar fi putut micsora aceste efecte; cu atat mai mult usurinta cu care s-a permis indatorarea populatiei la banci a contribuit la adancirea crizei. Romania in 2010: somaj excesiv, haos pe plan politic, aliante de moment - fara eficacitate insa pe plan social, instabilitate si imposibilitate de predictie pe termen mediu si lung, cresterea numarului de restantieri la creditele de consum si mai ales imobiliare, cresterea numarului persoanelor fara venituri, a persoanelor fara locuinta, a furturilor din portofel, a jafurilor ( in infractiunilor in general). Si pentru ca nu mai este un an electoral vor disparea si pomenile electorale iar deciziile politice vor fi extrem de dure si nu vor ierta clasa muncitoare caci cea care are "imunitate" va avea si la masurile de restrictie. Un an nou fericit.
|
|
ana_popanton 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Eu vad Romania in 2010 o tara in care vor fi disponibilizate si mai multe persoane decat in 2009, preturile la produsele de baza vor creste , iar economia tarii nu va inregistra nici o crestere.
|
|
leogiurescu 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Mai saraca si cu mai multe datorii externe! Pacat!
|
|
oanaboldur 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Din pacate raspunsul nu este optimist, cu toate ca sunt o fire optimista care, de obicei, nu se lasa intimidata. Clasa politica a adancit criza economica prin atitudinea ei de sfidare la adresa noatra, a celor care inca mai muncim ca sa aiba ei de unde lua salariile astronomice. Interesele economice ale unor grupuri sunt mai presus de binele poporului. Hai sa fim seriosi, lor nu le pasa de noi. Va fi foarte greu, vor fi foarte putine locuri de munca si foarte multi someri. Sa dea Domnul sa depasim cu bine anul 2010, sa ne dea intelepciune si sanatate. Doamne ajuta!
|
|
hinda_dianalaura 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Buna dimineata! Nu stiu cum va fi 2010 - dar sper ca va fi mai "bland" ca 2009 ... In 2010 sper ca nu voi mai suferi - fizic si sufleteste ca in 2009 - de aceea sper sa fie un an mai "bland". In 2010 sper ca voi avea curajul de a o lua de la capat - personal si profesional. Vad in 2010 ceea ce probabil ca am vazut si in 2009 - un nou an in care sa pot sa scap un pic de vechiile obsesi, sa ma pot elibera de acel bagaj din trecut - care chiar daca e numai in mintea mea - ma tine inca in loc; un an in care sa pot sa ma uit in oglinda dimineata si sa ma salut cu un invingator":Am reusit!". In 2010 vad un an in care sa ma uit cu placere sau macar cu interes la stiri, un an in care sa ascult muzica la maxim in masina la care voi avea bani sa imi platesc Casco :), un an in care o sa pot sa merg la munte si la mare - fie chiar pentru o zi - macar ca sa simt mirosul de munte si mare. Si exact ceea ce as vedea pentru mine - sper sa vad si pentru Romania - tara in care paradoxurile guverneaza pentru ca nimeni alticineva nu o face si probabil ca nu o va face timp de cateva luni bune . Nu cred ca noi ca natiune si micuta noastra tarisoara a avut un an "bland" si de aceea sper sa ii aduca si ei anul nou liniste - politica si financiara de data asta. Cred ca probabil prin Mai o sa avem si noi un Guvern, cred ca in continuare firmele internationale isi vor incepe mailurile care angajati cu "Datorita situatiei politico-economice din Romania la ora acuala nu .... " , cred ca nu vom avea mai multi bani, cred ca se va fura cu nonsalanta din banii publici in continauare, cred ca euro-parlamentarii nostri ne vor face sa radem si sa ne rusinam simultan in continuare, cred ca imi va fi in continuare rusine de cel care imi e presedinte ..... Cred ca nu vor fi bani pentru sanatate, pentru pensii si alocatii, cred ca nu se va construi mai mult decat s-a construit la drumuri si autostrazi, cred ca vom ramane ingropati in gropi, noroaie si proiecte neterminate si in 2010. Nu sunt un pesimist - dimpotriva - si sper si imi doresc ca Romania sa se poata uita si ea in oglinda si sa spuna "Am reusit" dar sunt constienta ca din pacate prea putini detin puterea de a schimba ceva in bine si cei care o fac sunt prea preocupati de binele lor. Vad in 2010 un an care pentru noi ca tara si ca natiune nu va fi un an bun - de aceea sper sa fie macar "bland". Stiu ca nu vom scapa de obsesiile trecutului - din pacate nu avem cum si nu sunt numai in mintea noastra. Stiu ca probabil nu voi avea bani de Casco sila fel ca mine si jumate din Romania, ca drumurile care duc spre mare si spre munte vor dura la infinit si probabil ca imi voi rupe in ele masina, si cand o sa ajung acolo e posibil sa nu simt mirosul naturii ci al gunoailelor aruncate de altii si al gratarelor . Sunt convinsa ca nu o sa imi ascult muzica pentru ca voi asculta manelele vecinului meu, dar nu ma deranjeaza daca isi strange gunoiul dupa el si nu arunca sticla de Pepsi si tigara pe geam in trafic. Iubesc Romania cu toate astea si sper ca in 2010 sa ma lase sa o mai iubesc un pic - sa nu imi ia tot ceea ce a mai ramas frumos in ea. Ne vedem si in 2011
|
|
adrian_dragulinescu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
La fel ca in 2009, poate ceva mai multe framantari sociale, dar mai putine de ordin politic!
|
|
free2patricia 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Vad o Romanie care trebuie sa se ridice din greutatile actuale, sa renasca precum pasarea Phoenix, din cenusa anului 2009.
|
|
millenium_hit2smart 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
buna ziua in primul rand...si intradevar o intrebare pe masura :) Oare cum va fi anul 2010 ??? nu neaparat pt mine ..ci pt milioane de romani ... eu sper ca romanul sa nu mai fie nevoit sa plece in afara sa munceasca sa si paraseasca familia pt a putea aduce un ban mai mult in casa , pt a avea tot ce i trebuie pe masa si sa nu duk lipsa de nimik , pt a putea sa si petreaca sarbatorile asa cum se cuvine , pt a putea avea o masa imbelsugata si pt a si putea permite mai multe vacante atat in tzara cat si in afara ! Ar trebui sa se skimbe ceva in tzara asta pt ca adeasa am citit mai ales pe site ul dvs numai despre scandaluri atat la nivel politic , sportiv , etc. Prea multe violuri , crime , santajuri , mita , etc si asta datorita coruptiei , datorita justitiei care nu si face treaba si care e multumita sa primeasca o "mica" spaga si sa inkida okii. Am fost catalogata cea mai corupta tzara din Europa. De ce ??. Intrebatii pe politicieni in 1 rand care ..vedem ce fac toata ziua prin parlament.. in afara de un somn de voie ..ca de sunt obositi saracii de atata munca ... mai dau si raspunsuri de rahat atunci cand sunt intrebati de anumite lucruri care nu merg bine si care in continuare nu vor merge atata timp cat nu se va skimba ceva. Acel ceva inseamna tot .. cine nu si face treaba sa fie dat afara ..fara sa se mai inkida okii ! Pai ce cauti tu in primarie , in scoala si in alte institutii cand te bate grav gramatica limbii romane , exp : verbul a fi ;) , dc apar oameni care si dau cu parerea atat timp cat habar nu au imnul Romaniei , ce cauta favoritele pe post ...care habar nu au sa vorbeasca si sa tzina un discurs ... ??? Anul 2010 probabil pt oamenii de rand ..va fi un an la fel de prost ca si pana akum ... sa speram ca cu un nou guvern se va face ceva..dar nu prea cred pt ca mentalitatea este aceiasi .. si se merge pe aceeasi "retzeta" asa ca eu nu vad o skimbare foarte mare.. acelasi rahat numai ca cu alt gust.. ! Oricum o intrebare buna ce atarna greu pe umerii nostrii , pe umerii romanilor care dupa cum am spus sunt nevoiti sa plece din aceasta tzara pt a munci in alta parte si pt a putea sa aibe grija de cei pe care ii lasa in urma ... oricum suntem o tzara de rasul lumii , romanului cand ii e greu se imbata cu apa rece , se trezeste si se imbata iar... ! Peste tot se cere spaga .. oriunde te duci .. la doctor , la scoala , la facultati , la un loc de munca mai bine platit , nu zice nimeni sa nu fi cu bun simt si sa oferi ceva in plus pt felul cum esti tratat ..dar cum suntem tratati ??? Un om sarac ce sa dea ..daca in afara de hainele pe care le are nu are altceva dekat suflet... Cum sa mori in spital ..ca nu ai avut bani sa te faci bine ?? La spitalul judetean constanta au murit o gramada de oameni saraci ..de ce ??? pt ca doctorul era prea ocupat sa primeasca spaga de la bogatani ? Rusine sa le fie , rusine sa ne fie ..ca poate si noi i am invatat asa...dupa cum ziceam nu zice nimeni sa nu dai , sa nu iei , dar sa ramai om ..nu sa devii animal si sa inkizi okii ! In Romania avem nevoie de o skimbare majora atat in politica , justitie , sport , scoala , cadre medicale etc. Dar cea mai mare skimbare trebuie in justitie ! A fost o intrebare akum cateva luni bune .. in ce aveti cea mai mare incredere ?? iar raspunsurile erau : justitie , biserica si inca ceva.. normal ca 80 % au votat Biserica pt ca omului atat i au mai ramas : credinta , speranta si visele care nu i le poate narui nimeni ! Craciun fericit si la multi ani si sa speram ca intradevar cu o noua guvernare (nush cat de noua) se va skimba ceva ! La Multi Ani 2010 ! Iar ca nota pt site ul dvs : 9,8 (uneori primesc stirile cam tarziu :P)
|
|
cornel_crisan_1987 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Hmmm... Romania in 2010. Nici nu stiu cum sa raspund la intrebarea aceasta. Cred ca anul care vine o sa ne aduca, ceva mai multi someri, dar cred ca si o usoara crestere economica. Sau cel putin asta mi-ar placea sa se intample. Cat despre politica, sa speram ca apele o sa se limpezeasca si cei care au fost alesi sa isi faca treaba, cat mai bine cu putinta. In rest sper ca sistemul medical si cel al educatiei sa revina pe un fagas normal, asemeni celor din UE si ca autostrada sa fie finalizata, pentru ca se poate. Astfel cu o autostrada terminata sa putem avea acea crestere economica de care vorbeam mai sus. In incheiere spor in toate si Sarbatori fericite!
|
|
mely_tifrea 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Din punct de vedere economic Romania in anul 2010 o sa stea si mai prost decat in anul 2009.
|
|
cuceucojan 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Cu tot riscul de a repeta un cliseu,2010 va fii un an dificil considerand situatia politica si economica a Romaniei.Daca nu se schimba politica bancara si daca masurile anticriza pe care guvernul(inexistent momentan)nu sunt cele corecte,romanii o vor duce din ce in ce mai greu.Trebuie relansata economia indiferent cu ce costuri;daca nu facem altceva decat sa luam bani de la FMI si sa platim salarii si pensii si nu ajutam si sectorul privat,nu se va intampla nimic bun. Cojan Traian
|
|
mariana_vladu_2 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Pitesti |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:10
Buna dimineata Anul 2010 va fi foarte greu,dar cred ca vom supravietui. Bugetraii o vor duce ff greu ,micii privatizati vor inchide firmele. Poate 2011va schita o ameliorare a situatiei. Mai cred ca ff multi tineri vor cauta joburi in strainatate ,vor pleca ,chiar sub oferta anilor anteriori.
|
|
mirabela_voicu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:10
Aprofundata in "Criza economica" facuta de suita din conducerea tarii.
|
|
|
|