dorinjalba
1 mesaj
Oras: Braila
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:25
...dincolo de capatul tunelului,cu locomotiva cazuta in prapastie si cu vagoanele cautind sa salveze dezastrul. Un an foarte dificil pentru majoritatea populatiei si in special pentru tineret,plin de evenimente politice interne pentru a ne muta centrul atentiei .in care actorii principali vor fi ca de obicei basescu si boc. este o varianta realista si pesimista
|
|
|
linacalinescu
1 mesaj
|
Romania?? nu stiu daca pe plan extern va mai fi cunoscuta altfel decat ca dependenta de imprumuturile la FMI si instabila economic si politic, iar intern va fi macinata de nemultumiri, de proteste, de reduceri de cheltuieli bugetare si de atragerea de venituri la bugetul de stat.
|
bozsitzcamelia
1 mesaj
|
Romania in anul 2010 ...dupa o perioada de decadere lucrurile vor lua o turnura pozitiva, nu va fi un an plin de mari realizari dar va fi un an mai bun decat 2009, un an in care fiecare dintre noi va vedea viata putin mai altfel , oamenii vor fi mai echilibrati , vom incepe sa intelegem ca fara munca sustinuta si serioazitate nu putem promova .Cu siguranta nu va fi un an usor , va fi poate primul an dupa revolutie in care vom privi toate aspectele vietii cu mai multa seriozitate, vom da o alta valoare banilor, un an in care nu vom crede orbeste in ceea ce ne arata televiziunea, un an in care vom trece prin filru gandirii informatiile cu care suntem bombardati din toate partile.Romania anului 2010 va fi o romanie obosita dar se va ridica ....si va merge mai departe
|
nicolae_craciun
1 mesaj
|
Nu prea exista semne pentru a avea speranta ca va fi mai bine in 2010, sper sa avem posibilitatea la anul pe vremea asta sa mai putem scrie pe acest site, conectati la Internet...
|
|
|
ruxandra_stoica
1 mesaj
|
parerea mea este ca in 2010 romania poate sa se situeze mai bine cu conditia ca politicul sa lucreze asa cum trebuie
|
cori6
3 mesaje
Oras: Slatina
|
In opinia mea, Romania in anul 2010 se va afla in aceeasi perioada nefasta de criza economica, marcata de un mare regres in ceea ce priveste situatia locurilor de munca pentru tinerii absolventi, fapt ce ma ingrijoreaza extrem de mult.
|
msanduc57
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
2010 - vad o Romanie in care sa se stinga efectele crizei economice si sincer sper intr-o relansare; o asezare civilizata a lucrurilor; o deschidere spre educatie si autoeducatie (foarte important); sa lasam trecutul care, inca ne macina si sa privim inainte spre ce avem de facut si daca tot ne uitam peste gard la americanil sa ne intrebam: "ce fac eu pentru tara mea?" si daca vom gasi raspunsuri pozitive inseamna ca suntem pe drumul bun. Sincer, imi doresc o Romanie sigura, curata si cu oameni buni; se poate-depinde de noi toti.
|
|
|
mihaelacolcer
1 mesaj
|
2010 va fi pentru Romania unul greu mai ales din cauza politicienilor care se lupta doar pentru propriile orgolii si uita ca de fapt munca lor ar trebui sa fie in interesul oamenilor pe care ii reperezinta. Guvernul va incerca aplicarea unor politici absolut necesare dar nepopulare. Parlamentul se va opune oricarei actiuni a guvernului nu pentru ca nu ar fi bune ci doar pentru ca se opun unui singur om intro batalie ce caracterizeaza mai degraba copiii de nivel gradinita. Angajatorii privati vor continua sa disponibilizeze personal sau sa plateasca cat mai putin sub umbrela asa zisei crize (timp in care ei traiesc foarte bine). Bancile vor avea in continuare profit maxim sustinandu-si bancile mama care au serioase probleme (romanii platesc dobanzi uriase in comparatie cu alti europeni). Investitiile vor fi mici ca volum dar mari ca sume (ca asa e in Romania). Omul obisnuit va fi din ce in ce mai ingrijorat si mai pesimist. Eu una nu imi mai doresc decat sanatate, si voi continua sa imi incurajez fetele sa paraseasca aceasta tara. La momentul potrivit le voi urma.
|
|
|
rsoryn
1 mesaj
|
Eu vad ROMANIA in anul 2010 mai stabila din punct de vedere politic cu perspective clare de iesire din criza economica . prevad o relansare rapida a intregii economi cu reala crestere economica. Doresc drum lung comunitatii 9am.ro si mai multa implicare in viata rominilor
|
anamariatronaru
1 mesaj
|
Romania mea in 2010 este o tara in care se respecta legile , oamenii traiesc decent ,pensionarii nu mai mor de foame, copii au acces la educatie de calitate iar oamenii politici se tin de promisiunile pe care le-au facut in campania electorala. Dar asta-i Romania idilica...Romania adevarata ...din pacate nu mi-o pot imagina .
|
mitelea2002ro
1 mesaj
|
f. dificila, dar trebuie cu grija, intelegere, calm, comunicare si multa munca !
|
l_angelina63
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 10:26
Bulversata de criza economica...cu miscari sociale, rasturnari de guvern si romani stresati de locul de munca.
|
nico971
1 mesaj
|
Din pacate, cred ca 2010 va fi un an mai chinuitor decat 2009. Pentru ca nu stiu daca va sta cineva sa asculte ce se intampla cu adevarat in casele romanilor. Probabil vom ajunge la limita suportabilitatii si sper va ca nu vom fi fortati sa o depasim.
|
merhals
2 mesaje
Oras: Constanta
|
2010-Un an catrastofal din punct de vedere economic, iar nivelul de trai al romanilor va fi comparabil anilor 1995, 1996.
|
sever_eee
1 mesaj
|
|
amira_20
1 mesaj
Oras: Iasi
|
Efectele crizei se vor resimti si in 2010, dar cred (si sper din suflet sa nu ma insel) ca situatia economica se va imbunatati un pic.
|
bere_denisa
1 mesaj
|
Am incredere in tara mea, in oamenii de valoare care mai exista. Sunt constienta de ipocrizia, fatarnicia din jurul nostru, dar vad o speranta, vad o imbunatatire treptata dar sigura. Stiu ca in tara mea pot reusi, cu bune si cu rele am speranta ca anul 2010 va aduce cu sine mai multe vesti bune decat rele (asta dupa ce ne platim datoriile). Sunt romanca, si orinunde voi ajunge, si oricat de rau va fi, voi ramane la mandra de tara mea, de oamenii adevarati pe care ii mai avem.
|
tiberiu_popp
1 mesaj
|
Nu o vad prea bine. Previziunile sunt destul de sumbre, tinand cont de disponibilizarile din sistemul bugetar care vor urma( oamenii au rate, datorii....). De crestere economica reala nu se poate vorbi, mediul politic este total alterat si submediocru.. In concluzie, daca s-ar putea "sari" peste acest an ar fi foarte bine.
|
dantedck
1 mesaj
|
Nemaipomenit de nasol... dupa cum s-a vazut in ultimele luni, am avut de-a face cu interesul mogulilor de a "poseda" tzarishoara. In alta ordine de idei, majoritatea parlamentara ar trebui sa se pototleasca si sa-si vada de treburile pentru care a fost aleasa (si anume, sa aiba grija de bunastarea romanilor, si nu de cea a buzunarelor proprii); stim cu totii ca aceasta majoritate si-a dorit un premier anume, de care se vede clar ca trag cu dintii (dar in limbajul celor de jos, acest gen de premier se numeste "papusha"). In fine, deocamdata o ducem nasol; se vorbeste si de falimentul Romaniei, si de faptul ca la noi criza adevarata se va simti abia in a doua jumatate a anului 2010. Cine stie?! Poate exista in lumea asta o persoana indeajuns de bogata cat sa ne dea si noua bani fara sa ne impuna conditii si termeni... SA TRAIESTI BINE, ROMANIA!!!
|
gina_onisor
1 mesaj
Oras: Galati
|
Din pacate nu cred c-o sa fie bine! Prea multe orgolii, prea multa prostie! Ma ingrijoreaza viitorul si mai ales mostenirea pe care-o lasam copiilor nostri! Nu cred ca mai vedem padurea din cauza copacilor. Cerem prea mult de altii si prea putin de la noi!
|
d_rusu_octavian
1 mesaj
Oras: Cluj
|
2010 ar fi anul unei Romanii divizate care nu iese din tiparul cu care clasa politica ne-a obisnuit deja. Aliante si tradari deja devenite traditionale nu mai uimesc pe nimeni deoarece este parca sloganul ~toata lumea cu toata lumea~ mai viu ca niciodata. Tot politica ~bat-o vina~ este atractia fatala a natiunii si mai putin munca si prietenia. Cuvinte ca si tineret, dragoste prietenie, succes speranta dispar treptat din vocabularul televiziunilor si a moderatorilor iar in locul lor apar cuvinte demne de stalpul infamiei. Este un an sumbru dar daca cei dragi sunt aproape de tine nu conteaza decat ca esti cu ei si ei sunt cu tine. Cele bune Romanie si te iubim ca esti a noastra
|
carmen_cotac
1 mesaj
|
Consider ca in primul semestru al anului 2010 situatia economica va parea ca se revigoreaza dar se va accentua, ba chiar se va inrautati pe unltima perioada a anului. Sper totusi sa nu am dreptate!
|
mage_dia
1 mesaj
|
o tara la fel de frumosa si bogata...pacat ca oamenii o saracesc
|
lucian172001
1 mesaj
|
2010 ...!...un an nou...al curajului, al luptei petru supravietuire pentru oamenii de rand si al ignorantei din partea conducatorilor incununata de acele decizii "minunat" de incompetente. Insa toate sunt ingaduite de Dumnezeu cu un scop...credem in unica noastra Speranta ..DIVINITATEA !!!
|
bogdan_denes87
1 mesaj
|
Anul 2010...sau 2009 reloaded mai bine zis dar tare imi e frica sa nu fie mai rau.O sa ne adancim in mocirla in care am cazut in 2009 si o sa ne amagim la nesfarsit ca poate maine sau la anu o sa fie mai bine,dar acest lucru nu se va intampla niciodatasau cel putin eu unul nu cred k o sa ajung sa traiesc vremuri mult mai bune in aceasta tara. Nu astept un 2010 mai bun ptr ca daca astept asta risc sa nu mai ajung 2010,imi doresc doar sa nu mai fim mintiti de toata lumea si sa putem vedea fiecare realitatea si sa nu mai traim o amagire,pentru ca in ritmul asta o sa ajungem rau de tot,pentru ca se poate si mai rau si tare mi frica dea anu 2010
|
bebyco_inlove
1 mesaj
|
Ca o masina care ruleaza cu frana de mana trasa!!!
|
costelancuta
1 mesaj
|
speram mai bine, insa timpul o sa ne spuna totul...sa mai avem un pic de rabdare
|
Fosta membra 9am.ro
2 mesaje
|
Mi-e greu s� spun ce și cum v�d eu Romania, cert este c� dup� toate datele se prefigureaz� ad�ncirea crizei. Viziunea mea e trist�... Aș vrea o minune pentru țara mea. Aș vrea s� fiu m�ndru c� sunt rom�n.
|
mya_b87
1 mesaj
|
In 2010 criza politica se va accentua, PNL si PSD vor continua sa faca opozitie PDL-ului. Criza economica isi va fi lasat urme adanci asupra econonomiei noastre. Bugetarii si pensionarii vor fi primii vizati, atunci cand autoritatile se vor gandi la mijloace de economisire la bugetul de Stat. Conditiile impuse de FMI vor fi foarte aspre. Nivelul de trai va scadea, iar somajul va creste. Dar aceste conditii nu ne vor impiedica sa speram la mai bine sau se ne infranam aspiratiile!
|
saksonbacau
2 mesaje
Oras: Bacau
|
Eu vad anul 2010 ca fiind unul greu din punct de vedere economic la fel ca 2009 ,dar faptul ca ar urma un 2011 cu o usoara crestere , ne va face sa suportam mai usor greutatile. Politica nu poate sa ne mai ofere surprize in noul an , faptul ca in noul an nu avem programate alte alegeri ,lasa loc tuturor partilor sa-si reevalueze activitatea. In ansamblu 2010 pare a fi anul din care putem vedea la anu' (2011) timpuri mai bune pentru noi. la multi ani!
|
|
|