Info
x
Galceava buburuzei republicane cu gandacul monarhist
|
Fosta membra 9am.ro 7245 mesaje Membru din: 16/10/2009 |
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 21:43
" Minds are like parachutes. They only function when they are open."
Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
|
|
coradu 3399 mesaje Membru din: 6/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Martie 2010, ora 20:56
Prin anul nou sute nou,
Nu mai eram un oarecare, Veneam la clubul Lumea Nou, i alte cercuri literare. l cunoscusem pe Grleanu, Pe Cincinat, pe Efitimiu, -a aprut de Minulescu, Romane pentru mai trziu. Vznd directorul revistei C am talent de pamfletar, Fr s steie mult pe gnduri, M-a angajat ca secretar. Redacia era n centru, O camer unde-ncpea, Biroul, scaune, dulapul, Maculaturi -o canapea. De joi, cnd aprea revista, i pn Lunea care vine, Redacia era nchis, i cheile erau la mine. Directorul un om politic, Cu redingot i cu cloc Venea n timpul sptmnii, ns Duminica, deloc. Aa c, tnr, cu sperane, Plutind n sferele senine, Mi-nchipuiam c-n toat ara, Nu-i altul mai grozav ca mine. i ntr-o Smbt, pe sear, Plimbndu-mi visul pe Lipscani, M-am cunoscut cu o feti, Cam de vreo douzeci de ani. De parc Dumnezeu din ceruri, Vrnd dorurile a-mi nfrna, O nimf mi-a trimis n cale, i mi-a optit: - Ionic na ! Nici nu-mi mai ncpeam n piele, De-acest potop de fericiri, C-avea cosi n inele, i-n sn ascuni doi trandafiri. Guria roie i mic, i ochii negri, plini de foc, C tot privindu-i mi-era fric S nu pleznesc de att noroc ! Ne-am dus la cinema, la Clasic Un film cu Eva i Adam O vorb n-am scos pe-ntuneric, Ci doar prin mini ne-nelegeam. Trziu, ca dup miezul nopii, Ca un autentic amorez, Am invitat-o ca s vad, Redacia unde lucrez. n camer, printre sruturi, nghirlandate n rondele, Am proclamat-o, ntr-o poem, Prinesa visurilor mele. i dimineaa, pe la zece, Cnd vream s-i mai dedic o strof, Deodat a btut n u Directorul ! O catastrof ! n clipe de-astea, turbulente, Tu nu tii singur ce s faci, S-ascunzi dup birou fetia, Sau ct mai grabnic s te-mbraci? i s-a-ntmplat cum se ntmpl Cnd n-ai un pic de prevedere: Eu numa-n pantalon i guler, i ea cu nudul la vedere. Directorul, galant din fire, Privind-o a optit: - Scuzai ! Iar eu am spus : - Mi-e verioar Venit-asear din Galai A scotocit printre saltare, A scos grbit un manuscris, i cnd fu gata de plecare, M-a tras de-o parte i mi-a zis : - S nu fii suprat, Ionic, Ins a vrea s-i spun ceva: Acum trei luni fetia asta, A fost i verioara mea ! Ion Pribeagu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Martie 2010, ora 21:02
n ziua 8-a, Dumnezeu Prea Sfntul,
Care-a fcut i cerul i pmntul, Cu soare, flori, lumin, vnt i cea, S-i ncunune aceast oper mrea, A strns vieuitoarele-n grdin, De la ihtiozaur la jivin... i om i leu i flutur i mgar i elefant, mamut i jaguar, Hipopotam, furnic, zebr, miel, Lcust, armsar i porumbel; i artndu-li-se lor, de sus, A pogort i omului i-a spus: - Tu, Omule, micua Mea insect, Eti creaiunea Mea cea mai perfect, De-aceea tu eti hrzit, anume, S stpneti de acum ntreaga lume! Ocean i mare, cmp i deal i vale Cu-ntregul nimb de fiori i de minuni, i-n toate ale tale! Vei spinteca vzduhuri i genuni Cu transatlantice i cuirasate i te vei bucura, iubitul meu, de toate: Fecioare cu ochi plini de primveri, i-or procura din amfore, plceri i vin i fructe, nopi cu mii de stele i paji cu-aripi de vis i peruzele. Biruitor, a tot ce te-nconjoar, Vei cuceri a lumilor comoar, Tronind ca un titan printre titani... i vei tri-n total: 30 de ani. - 30 de ani?, rspunse Omul, vai! Pentru attea bunuri care-mi dai: Comori de vis, de basm i de festin, Eu cred, mrite Doamne, c-i puin! M faci stpn pe-o lume de poveti i cnd s-i sorb nectarul, m jertfeti... Attea bucurii i-att senin... E prea puin, Stpnul meu divin! - O fi! Dar mai ateapt, zise 'Naltul, Am s-i mai dau din ce iau de la altul! Rotindu-i blnd privirea n careu, Spre Bou se-ndrept bunul Dumnezeu i-i zise: Tu, pentru c eti Bou, atunci, i-am hrzit cele mai grele munci: S tragi la jug, o via de durere, S suferi umilinele-n tcere. Cu creierul, tu, s nu poi gndi, Cu limba ta lung s nu poi vorbi, S nu te-mbie nici soarele, nici luna, S-ai ochii plini de lacrimi, totdeauna. Nicicnd s te-odihneasc dimineaa, S ragi, s rumegi iarba, ne-ncetat i ca s-i fie viaa i mai grea, Tu, Boule, s fii ncornorat! n suferin crncen i mut, Ca orice Bou, tri-vei, ani, o sut! - E prea mult, Doamne! Pentru-atta jale, Prea mare-i harul buntii Tale! Rspunse bietul bou, plin de suspine. Mai ia din ei i te-oi slvi n veci... - Bine - exclam Dumnezeu - prea bine: D-i Omului, din ei, vreo 20! - Ham-ham! se auzi din blrii, Iar Domnul ctre cine, rar, vorbi: - Tu, cine, iat, ct ai s trieti, S dai din coad i s lingueti, S stai n dou labe, tu vei tii i credincios stpnului s fii! S mri i s muti pentr-un ciolan i egoist, bnuitor, viclean S latri ctre lun, aiurit, S lingi nuiaua care te-a lovit. inut de unii-n puf, de alii-n lan, S fii i poliist i comediant, S urli i s-i furi codrul de pine... i s mori singur, sigur ca un cine. i astfel printre javre i dumani S-i duci ntreaga via 40 de ani! - Ham-ham! (rspunse cinele Grivei), E prea mult Doamne, zu, mai ia din ei! - Bine, i iau, i zise Domnul. Treci... i Omului mai d-i vreo 20! Veni la rnd maimua din poveste... Vznd-o ct de ugubea este, Eternul Domn al Zrilor i-al Humii I-a zis: Tu ai s fii de rsul lumii. n petice i cu vopsea pe fa, Vei dnui la circ ca o paia. Vei face tumbe-n cerc pe trambuline, S-i bat joc copiii toi de tine. Zurlie s te caeri, s faci saltul i s te arunci dintr-un copac n altul. S joci, s cazi n cap i n picioare i dosul s-l ari la fiecare... Te vei hrni cu ierburi i castani i-ai s trieti... vreo 40 de ani! - E prea mult, Doamne, i-s att de mic! A zis maimua, cu micri zevzece... - De i se pare c-i prea mult, maimuic, Din anii ti d-i Omului vreo zece!.. Aa c Omul nostru, cum v spui, Triete cei 30 de ani ai lui, Cei mai frumoi, cu visul i avntul Cu care l-a nvrednicit Prea Sfntul. Iubete, nal imnuri ctre soare, Femei i vin i flori i srbtoare. Se-mbat de succes i de noroc, Se-avnt-n vraja culmilor de foc, Trindu-i, dup cum i fuse scris, 30 de ani de cntec i de vis... Pe urm-ncepe, lucrul nu e nou, S i triasc anii cei de Bou... Se-nsoar, un indiciu capital C-a i intrat n regnul animal. Face copii i-n pragul dimineii Trage amar la jugul greu al vieii, Se ndrjete lumea s-o rstoarne... i ca tot boul, poarta-ades i coarne. Dup 50 de ani, de azi pe mine, Devine ru i latr ca un cine... Viclean i egoist i infidel, I se tot pare c ai ceva cu el. Te mrie cu anasna, Te linguete-apoi i-i pup mna. i bnuie, din toate cte-i spui, C vrei s te nfrupi din ce-i al lui. Devine, din dinam, degringolad i, ca un cine, d i el din coad. Apoi ncepe, bietul ggu, S i triasc anii de maimu. Se-mpuineaz-n trup, ncrunete. Ar vrea s zburde, dar se'mpleticete. Se ncovoie, jalnic, ca o drmb, Face figuri frivole i se strmb, Din olduri i atrn crnuri vechi. i crete pr pe nas i n urechi. i iese-un neg, devine surd i chel i cei mai tineri i bat joc de el. Copiii chicotesc cu el n cor i muli optesc c-a dat n mintea lor Pn-ntr-o zi, cu membrele inerte, nchide ochii... Dumnezeu s-l ierte! Aa c, dac judeci o lecu, Te nati un nger blond i mori maimu...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1276 mesaje Membru din: 7/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Martie 2010, ora 23:19
- Bunicul vntor i povestete nepotului:
- Sus n muni am fost atacat acum trei ani de o hait de zece lupi! - Bunicule, dar anul trecut cnd mi-ai povestit erau numai patru lupi! - Anul trecut, dragul bunicului, erai prea mic ca s afli adevrul!... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Martie 2010, ora 23:26
Un fakir, un fel de Bocso
Hipnotizator de ras Voiaja-n expres cu o doamn Tare dulce i frumoas. Profitnd c n ora aceea Nimeni n-o s-l deranjeze Hipnotizatorul ncearc Doamna s-o hipnotizeze O fixeaz adnc n ochi Gata gndul s i-l sfarme C frumoasa nchide ochii Fr voie i...adoarme. - Eti sub magica-mi putere Zise el cu glas drcesc i ai s execui cu vrere Tot ce-am s-i poruncesc! - Da! Rspunse adormita Iar el, cu gesturi iui A ntrebat: ce fac acuma? - Ah, pe gur m srui! - i acum, ce fac scumpo? A ntrebat-o el sedus - Ah, respunse ea n deliru-i mi ridici rochia n sus. - i-acum ce mai fac ppu-o? Iar frumoasa n letargie A optit: - acum te umpli tranic de blenoragie! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Martie 2010, ora 23:52
Ion Pribeagu - Cnd Va Vorbi Femeia
vor tremura n haos vibrari de oale sparte Si-n lumile de cratiti si de tigai desarte, Vor fumega n spasme de fumuri violete Anemice sarmale, Si ftizice cotlete, Si arse maioneze vor plnge-n ziua ceea, Cnd, searbada, vorbi-va la Camera femeia. Va lesina pamntul si largurile firei, Se vor mndri matroane din Tei Si Dealu-Spirei. Si vor ofta barbatii, Si vor tipa copiii. S-o umple de alaiuri meleagul Romniei, Si jale fi-va-n case si plns afara fi-va, Cnd va trnti cu pumnul n masa Paraschiva. Va naste zvon de glasuri, interpelari Si tropot, Atacuri, ntreruperi cu aiurari de clopot, Vor naste toalete si va domni Nimicul. ntr-un proiect de lege se va trezi Ibricul, Si pudra, Si juponul, Chiulotii si caleasca, Cnd, searbada, vorbi-va la Camera Popeasca. ( Vrfuri de spada , 1915) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Martie 2010, ora 23:58
Am trabant
de Laureniu Ghi Iari sunt pe autostrad i gonesc n zbor razant. Toat lumea vreau s vad Cum accelerez la blan Mainua mea german, Un Trabant. Ah, ce tare sunt, mi frate, Ce sportiv si elegant! Fetele sunt terminate, Eu sunt cel mai tare-n zon, Am main teuton Am Trabant! i, ce sentiment teribil M ncercuie pregnant. Iat, culme de penibil, Vd poliia-n oglind Cum se chinuie s prind Un Trabant! Uau, ce duduie motorul, Zgomotos i trepidant i ne-nvluie fuiorul Fumului care rzbate! Nu e fum ca cel ce-l scoate Un Trabant! D-te, mi, Meran zbavnic, C te bag acum n an! Te vei chinui zadarnic S m prinzi cnd merg la vale, Nu-i gipan s stea n cale La Trabant! Ce mrime, ce amploare, Sunt un monstru impozant! Douzeci de metri are, Msurai cu fum cu tot, De la coad, pn la bot, Un Trabant! N-am probleme cu rugina, Venic timpul mi-e girant. Dintre toate, sunt maina Care-i face tblria Cu lipiciul i hrtia, Sunt Trabant! Hai, eliberai-mi drumul, Dai cu antiderapant! Pn s se duc fumul, Am s m gonesc din strad, Urm nici s nu se vad De Trabant!
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 00:07
Nu s-au mai vazut aproape
De vreo cincisprezece ani, De pe cand umblau la scoala: Ambele in Botosani. Anii trec pe nesimtite Cum trec visele si ele Si s-au intalnit pe strada Amandoua tinerele: -Nici nu stii ce bine-mi pare Scumpo, ca ne-am revazut... Sa ne povestim crampeie Si-amintiri despre trecut! Au vorbit de film, de Beatles, De artistii consacrati, Despre moda, despre blanuri Si apoi despre...barbati. -Ia sa-mi spui, iubita Cleo, Insa cu sinceritate, Cum petreceti, tu cu sotul Clipele de voluptate? -Spune-mi-o cu de-amanuntul Pentru ca prin jocul firii Stim deja ce inseamna aia Care-i baza omenirii... -Draga mea, Ionel m-adora Ma dezmiarda ca pe-un miel Si in ce priveste amorul Nu pot sa ma plang defel. Ma saruta cu pasiune Si sa nu spun mai departe, Dar isi face datoria Dupa cum scrie la carte! Dar tu, scumpa mea Ortansa, Ca te-ai maritat devreme, Cum te-mpaci cu-al tau, in visul Indragirilor supreme? -Drept vorbind, a spus Ortansa, N-am ce spune despre mine, Nu o duc rau cu iubirea Insa n-o duc nici prea bine. Si Vasile-al meu e tandru Insa are-o apatie Parca e si parca nu e Cum ar trebui sa fie. Dar cum nu-s din mamaliga Ca sa rabd si nopti si zile Eu m-am dus la doctor Staicu Si mi-a dat niste pastile. Ii pun una in mancare Fara nici o emotiune Si de-atuncea merge treaba Admirabil, o minune! Da-ntr-o zi cand stam la masa Nu stiu cum, dar lui Vasile Ca sa-i stimulez dorinta I-am pus doua-trei pastile. A mancat si deodata Fara urma de rusine A sarit in sus, salbatec Si s-a napustit la mine. A smuls toata-mbracamintea, Ce sa-ti spun, m-a facut praf... Nuda, ca pe Sofia Loren De la cinematograf! Ma strangea la piept cu sete De credeam ca-mi sparge coasta Si ma imbratisa naprasnic.... -Ei, si ce vezi rau in asta ? -Nu e rau! Din contra, -mi place! A raspuns Ortans senina, Insa noi, functionarii Luam masa la cantina!
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 4916 mesaje Membru din: 22/01/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 00:11
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 00:14
Doi pensionari, prieteni vechi, stau pe o teras, la "o bericic" rece:
- Cum te descurci cu pensia? ntreab unul. - Nu prea bine, dar mai i lucrez! - Unde? - Joc n filme erotice pentru btrni. - i cum te descurci la scenele alea... tari? Mai poi? - Aaa, nu, prietene, acolo avem cascadori!
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 00:18
De la: serena, la data 2010-03-20 00:14:47Doi pensionari, prieteni vechi, stau pe o teras, la "o bericic" rece: Daa, periculoasa e meseria asta de' cascador'...
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 00:21
De la: xzy, la data 2010-03-20 00:18:52De la: serena, la data 2010-03-20 00:14:47Doi pensionari, prieteni vechi, stau pe o teras, la "o bericic" rece: La Circ... Un accident banal Un acrobat, Un salt mortal Si... Acrobatul nu s-a mai sculat... Alamurile din orchestra au tacut, Iar clovnii din arena au tipat... Dar publicul din staluri n-a crezut Ca poate fi si-un accident adevarat Si-a fluierat... Zadarnic Mortul n-a mai inviat... Pacat de el !... Era un tanar acrobat frumos, Cu corpul tatuat de sus si pana jos, De care publicul se minuna, Cand il vedea-ndoit ca un inel, Sau cand pe bara fixa se-nvartea Ca o morisca de cafea Cu balerina langa el!... Dar balerina nu-l iubea!... Povestea lui? Hm!... Povestea mea A mea, A ta Si-a altora!... Acelasi accident de circ, banal... O zi relache, Si-apoi, la fel, Cu-aceeasi balerina langa el, Alt acrobat... Alt salt mortal!...
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 00:31
S-a petrecut un fenomen ciudat,
Chiar anormal considerat de lume, Ce pnǎ azi nu a fost explicat De vrun savant mǎrunt sau cu renume : Vǎzu Mǎria, cǎ a ei grǎdinǎ Prin august spre sfrit (sǎ vezi belea !) De pǎtlǎgele frate, era plinǎ, Dar coapte, nici chiar una de saftea, Ori sǎ fi fost n prg, atinse-oleacǎ, i-aa cum eu te vǎd i tu mǎ vezi, Nici semne nu dǎdeau c-or sǎ se coacǎ, Rǎmase toate roiileverzi ! Dar la vecinu, chiar dǎdeau sǎ crape De coapte ce erau, plngeau pe vrej, Cǎ-n gura lui Mǎria curgeau ape i noduri, tot privind, simea-n gtlej ; Vecineee!, peste gard strigǎ Mǎria, (El prin grǎdinǎ gdilnd n joacǎ) E vrun secret, cǎ-mi vine pandalia, Ca roiile mele sǎ se coacǎ ?! Nu e secret, (vecinul pus pe oadǎ) La noapte, dezbrǎcatǎ, nu glumesc, Sǎ umbli prin grǎdinǎ sǎ te vadǎ, Cǎ toate de ruine se roesc ! ; Plecǎ Mǎria, cam cu ntrebare (?!) Dar pnǎ seara ea a socotit, Cǎ n-ar strica sǎ facǎ o-ncercare i-apoi din asta, nimeni n-a murit (!) n miez de noapte, gol-goluǎ-goalǎ, Fǎcu Mǎria ture prin grǎdinǎ (La chestii d-astea nenee, avea coalǎ !) De se fǎcu i semiluna, plinǎ ; A doua zi, miracol, stai sǎ vezi (!) Pǎi a cules, cǎ nu o sǎ credei, (Nu pǎtlǎgele, cǎ erau tot verzi) Un bra baban de tot decastravei !
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 00:33
Nu mai ajung la tasteeeee....am cazut pe jos de ras.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 00:41
De la: xzy, la data 2010-03-20 00:33:48 probabil fiindca MRIA a incercat sa vanda castraveti la gradinar...
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 00:43
De la: coradu, la data 2010-03-20 00:41:06De la: xzy, la data 2010-03-20 00:33:48 Totusi, poate merge metoda de 'inrosit' rosiile... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 00:50
De la: xzy, la data 2010-03-20 00:43:53De la: coradu, la data 2010-03-20 00:41:06De la: xzy, la data 2010-03-20 00:33:48 Poate..dar pana atunci mai e..acum de sezon e inrositul oualelor..tot se apropie Pastele.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 00:54
De la: coradu, la data 2010-03-20 00:50:13 Mai, ce-ai anticipat...ma gandisem si la oule rosii...dar, m-am rusinat, nu pot vorbi cu un domn despre asemenea subiect...
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 00:58
De la: xzy, la data 2010-03-20 00:54:26De la: coradu, la data 2010-03-20 00:50:13 EIII,Nah....Si-a invitat el ditai premierul colegii parlamentari sa-i numere ouale si nu i-a fost rusine... Referendumul e un exercitiu democratic,nu?
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 01:01
De la: coradu, la data 2010-03-20 00:58:01 De asta nu am votat PSD-ul...mi-era frica ca ne pune Nastase pe toti sa-i numaram ouale...
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 01:07
De la: xzy, la data 2010-03-20 01:01:49De la: coradu, la data 2010-03-20 00:58:01 Saracu..ar fi fost ca-n basmul cu..omleta uriasa..tragea si bunica si bunicu si nepotica si catelul.. Specialitatea casei servita la cantina partidului- ,, omleta BOMBONEL,,
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 01:13
De la: coradu, la data 2010-03-20 01:07:07 Asa, am ramas cu ridichea uriasa....
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 01:30
De la: xzy, la data 2010-03-20 01:13:07De la: coradu, la data 2010-03-20 01:07:07 mare deosebire nu-i..ca tot tra sa frecam ridichea...afurisiti politicienii astia..fac ce fac si tot ne dau de lucru..
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 01:39
De la: coradu, la data 2010-03-20 01:30:00 Pai, asta-i rolul lor, sa ne dea de munca...si-apoi sa ne impoziteze... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 01:55
De la: xzy, la data 2010-03-20 01:39:14De la: coradu, la data 2010-03-20 01:30:00 Eu sunt decis sa fac evaziune...nu-mi declar ouale! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 02:51
Un pitic intra intr-o farmacie si cere o aspirina. Farmacista il intreaba: - Sa v-o impachetez? - Nu, multumesc. O s-o rostogolesc...
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 13:47
De la: coradu, la data 2010-03-20 01:55:30
|
Postat pe: 21 Martie 2010, ora 22:18
O femeie saraca cu un copil in brate, trecand pe langa o pestera a auzit o voce misterioasa care i-a spus:
,,Intra si ia tot ceea ce iti doresti, dar sa nu uiti ceea ce-i mai important. Aminteste-ti ca dupa ce vei iesi poarta se va inchide pentru totdeauna. Asa ca profita de aceasta oportunitate, dar nu uita ce-i mai important,,. Femeia a intrat in pestera si a gasit multe bogatii. Fascinata de aur si bijuterii, a asezat copilul pe o stanca si a inceput sa stranga de zor tot ce putea duce. Vocea misterioasa i-a vorbit din nou: Ai doar 8 minute! Cand au trecut cele 8 minute, femeia, incarcata cu aur si pietre pretioase, a fugit afara din pestera si poarta s-a inchis. Atunci si-a amintit ca a uitat copilul inauntru, iar poarta s-a inchis pentru totdeauna. Bogatia a durat putin, iar disperarea pentru totdeauna.
|
Postat pe: 21 Martie 2010, ora 22:25
De fapt, a pierdut 'bogatia' adevarata...
|
Postat pe: 21 Martie 2010, ora 22:35
De la: xzy, la data 2010-03-21 22:25:49De fapt, a pierdut 'bogatia' adevarata... cred ca da..asta era ideea.. fiecare ravneste la ce nu are si nu stie sa aprecieze bogatiile pe care le detine...
|
|
|