Info
x
Galceava buburuzei republicane cu gandacul monarhist
|
Fosta membra 9am.ro 1478 mesaje Membru din: 30/03/2011 Oras: Galati |
Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 09:56
Eu o sa-mi iau masina pe curent, ca si asa astia vor sa scumpeasca curentul. Sau imi fac iar un elicopter care sa mearga cu ... apa, aer si cu soare...cu mult soare... ca asta a mai ramas....fara TVA
|
|
Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 18:51
LA MULTI ANI , LA TOTI GEORGEII ,SAU CU NUMELE DE GHEORGHE, GEORGETELE SI GHERGHINELE DE AICI SI NU NUMAI.
TREBUIA SA O CHEME SI PE FICA-MEA `GHERGHINA` DAR NU AM VRUT EU. CHIAR SI EA IMI SPUNEA : `CE E AIA GHERGHINA` PE MINE MA CHEAMA `ROXANA`. SI AZI CAND A INTRAT PE USA II ZIC : ` LA MULTI ANI, AZI E ZIUA TA.`` BA NU PE MINE NU MA CHEAMA GHERGHINA`.` AI UITAT ? CA ERA SA TE CHEME `GHERGHINA`? ACU CE MAI FACEAI?... HAI , HAI .... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 19:01
De la: Marin56, la data 2012-04-23 18:51:14LA MULTI ANI , LA TOTI GEORGEII ,SAU CU NUMELE DE GHEORGHE, GEORGETELE SI GHERGHINELE DE AICI SI NU NUMAI. Mersi Marine, eu mi-s Georgeta, de aia sunt asa bataioasa..sa-ti traiasca fata sanatoasa, chiar daca nu e Gherghina
Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Aprilie 2012, ora 03:01
De la: _Ingrid, la data 2012-04-23 19:01:06De la: Marin56, la data 2012-04-23 18:51:14LA MULTI ANI , LA TOTI GEORGEII ,SAU CU NUMELE DE GHEORGHE, GEORGETELE SI GHERGHINELE DE AICI SI NU NUMAI. Parca erai Camelia.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 24 Aprilie 2012, ora 10:08
Poate are trei nume: Camel;ia - Georgeta - Ingrid... Ce , fica-mea nu are trei nume- Grigoriu Eugenia-Roxana...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Aprilie 2012, ora 11:20
De la: Marin56, la data 2012-04-24 10:08:29Poate are trei nume: Camel;ia - Georgeta - Ingrid... Ce , fica-mea nu are trei nume- Grigoriu Eugenia-Roxana... Asa-i, toti ce-i din jurul meu au doua prenume, nu credeam ca ar fi ceva rar. La mine e Georgeta Camelia, Ingrid e numele de scena virtuala
|
|
Fosta membra 9am.ro 4095 mesaje Membru din: 24/10/2011 |
Postat pe: 24 Aprilie 2012, ora 20:59
De la: Marin56, la data 2012-04-24 10:08:29Poate are trei nume: Camel;ia - Georgeta - Ingrid... Ce , fica-mea nu are trei nume- Grigoriu Eugenia-Roxana... eu stiam de daniela
|
Postat pe: 24 Aprilie 2012, ora 20:59
Un inspector de la Fisc vine la sinagoga in control, se uita pe registre si concluzioneaza catre rabin:
− Domnule, veniturile dvs sunt mici si impozitul la fel. Cum reusiti dvs sa traiti cu niste incasari asa de mici? − Noi aici reciclam TOTUL si ne multumim cu putin. − Chiar totul? − Tot. − Si picaturile de la lumanari? − Da, le strangem si le trimitem la o fabrica de lumanari si din cand in cand ne trimit o lumanare.. − Bineeee. Si firmiturile de pe masa le reciclati? Întreaba agentul in zeflemea... − Da. Le strangem si le trimitem. Din cand in cand primim o punga de pesmet. − Buuuun. Da cu pieile de preputz de la circumcizie ce faceti? Si pe ele le reciclati? − Da.Le strangem, le trimitem la Fisc si din cand in cand ne trimit cate-un Pulica sa ne controleze Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 24 Aprilie 2012, ora 22:23
La curtea lui Stefan-cel-Mare, vine un sfetnic:
- Mǎria ta, Mǎria mea e la tine? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Aprilie 2012, ora 22:23
Iubita catre iubit prin sms :
- As face orice pentru tine. As trece prin foc, as strabate cele 7 mari. - Oh, ce dragut. Vii la mine? - Nu, ca ploua ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Aprilie 2012, ora 22:56
De la: _Ingrid, la data 2012-04-24 22:23:52 Iubita catre iubit prin sms :
|
Postat pe: 25 Aprilie 2012, ora 13:51
E grav ! Foarte grav !. Taxe , taxe, taxe, ... Acizi , baze si alte saruri. Nu iesi din casa , sa nu platesti ceva in plus. De la TVA –uris si alte alea, pana la alte impozite si dari. De pilda ma duc azi la IREG ca sa platesc lumina , si vad consternat ca la plata de un anumit numar de Kwati inregistrati, se mai adauga si `acizi` 13 lei adica 130 000 lei vechi. O intreb pe tovarasa care incasa banii , ce-s cu acesti ` acizi`. La care tovarasa foarte intepata,- `ca asa trebuie ca este o taxa, pentru ca IREG –ul imi da mie energie. Ma rog cu ce ma rasfata IREG-ul pe mine? Poi nu e deajuns ca la plata energiei se mai adauga si alte `taxe` care nu ar trebui, - pentru ce si astaea? `` Dute si ceartate cu guvernul , imi spune ea , nu cu mine. Si gata m-a rezolvat. Oare fratilor pana unde o sa mai mearga atata inselatorie si minciuna pe fata? Cum de mai stam si induram atatea. Peste tot auzi numai si numai de taxe . Peste tot iti cer taxe , acizi si alte baze. Nu stiu nici ei cum sa le mai numeasca. Chiar atat de prosti ne cred. Ca o sa mearga asta la infinit. Cand te nasti, altii iti i-au taxe . vrei sa te insori cu popa , taxe, vrei sa mai si traiesti – taxe. Mori sau vrei sa mori , taxe. Oare pana cand atatea taxe? Cred ca ar fi bine venit ca cei din fruntea guvernului , impreuna cu toata`` Marea Adunare Nationala`` de pe langa ei, sa se duca... , ca sa-i ia cine stiu eu si se duca tot unde stiu eu. Poi nu se mai poate. Ne-a ajuns cutitul la os. Poi inclin sa cred ca bunicii nostrii aveau dreptate cand spuneau - ` Ca le luau si `cenusa din vatra`. De ce oare trebuie sa acoperim noi furturile lor , cu banii nostrii. Unde sunt banii nostrii? Acu cu pensionarii au dat-o in bara iar. ``Uite banii – Nu-s banii``, Ca sub 740 nu se da nimic si ca o sa-i vedem si pe cei luati , la ` pastele caiulor`. Oare cand o sa traiesc sa o vad si pe asta : Ca statul o sa ne mai si dea , nu numai sa ne ia. A ajuns si statul sa aiba mana de popa. Si asta ca au gasit o tara de prosti. Care tac si nu fac nimic. Impreuna cu cei de la putere. E ceva strigator la cer!!!...Asa Ceva , Nu SE Mai Poate !!!.
|
Fosta membra 9am.ro 285 mesaje Membru din: 20/02/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Aprilie 2012, ora 14:03
De la: Marin56, la data 2012-04-25 13:51:12E grav ! Foarte grav !. Taxe , taxe, taxe, ... Acizi , baze si alte saruri. Nu iesi din casa , sa nu platesti ceva in plus. De la TVA –uris si alte alea, pana la alte impozite si dari. De pilda ma duc azi la IREG ca sa platesc lumina , si vad consternat ca la plata de un anumit numar de Kwati inregistrati, se mai adauga si `acizi` 13 lei adica 130 000 lei vechi. O intreb pe tovarasa care incasa banii , ce-s cu acesti ` acizi`. La care tovarasa foarte intepata,- `ca asa trebuie ca este o taxa, pentru ca IREG –ul imi da mie energie. Ma rog cu ce ma rasfata IREG-ul pe mine? Poi nu e deajuns ca la plata energiei se mai adauga si alte `taxe` care nu ar trebui, - pentru ce si astaea? `` Dute si ceartate cu guvernul , imi spune ea , nu cu mine. Si gata m-a rezolvat. Oare fratilor pana unde o sa mai mearga atata inselatorie si minciuna pe fata? Cum de mai stam si induram atatea. Peste tot auzi numai si numai de taxe . Peste tot iti cer taxe , acizi si alte baze. Nu stiu nici ei cum sa le mai numeasca. Chiar atat de prosti ne cred. Ca o sa mearga asta la infinit. Cand te nasti, altii iti i-au taxe . vrei sa te insori cu popa , taxe, vrei sa mai si traiesti – taxe. Mori sau vrei sa mori , taxe. Oare pana cand atatea taxe? Cred ca ar fi bine venit ca cei din fruntea guvernului , impreuna cu toata`` Marea Adunare Nationala`` de pe langa ei, sa se duca... , ca sa-i ia cine stiu eu si se duca tot unde stiu eu. Poi nu se mai poate. Ne-a ajuns cutitul la os. Poi inclin sa cred ca bunicii nostrii aveau dreptate cand spuneau - ` Ca le luau si `cenusa din vatra`. De ce oare trebuie sa acoperim noi furturile lor , cu banii nostrii. Unde sunt banii nostrii? Acu cu pensionarii au dat-o in bara iar. ``Uite banii – Nu-s banii``, Ca sub 740 nu se da nimic si ca o sa-i vedem si pe cei luati , la ` pastele caiulor`. Oare cand o sa traiesc sa o vad si pe asta : Ca statul o sa ne mai si dea , nu numai sa ne ia. A ajuns si statul sa aiba mana de popa. Si asta ca au gasit o tara de prosti. Care tac si nu fac nimic. Impreuna cu cei de la putere. E ceva strigator la cer!!!...Asa Ceva , Nu SE Mai Poate !!!. ,,,,,,Oare fratilor pana unde o sa mai mearga atata inselatorie si minciuna pe fata? Cum de mai stam si induram atatea. Peste tot auzi numai si numai de taxe . Peste tot iti cer taxe , acizi si alte baze. Nu stiu nici ei cum sa le mai numeasca. Chiar atat de prosti ne cred'''''' PAI CONTINUATI SA'I VOTATI SI TOTUL VA CONTINUA LA INFINIT! ATATA TIMP CAT FACEM SCHIMBAREA CADRELOR DIN 4 IN 4 ANI SI NU PUNEM DOVLEACUL LA TRABA? OAMENI BUNI, PANA NU DESFINTAM GASCA PSD-PNL-PDL-UDMR-PC-ETC NIMIC NU SE VA SCHIMBA IN BINE. EI SUNT CALAII!! SINGURA SOLUTIE ESTE NEPARTICIPAREA MASIVA LA VOT. DE CE SA LEGITIMIZAM PRIN VOTUL NOSTRU ACESTE GRUPARI CRIMINALE? |
|
Postat pe: 25 Aprilie 2012, ora 23:11
Ora la facultatea de medicina, la cadavre.
Profu: - Prima calitate a unui viitor medic este ca nu trebuie sa ii fie greata. Priviti: - Si baga profu un deget in c...l cadavrului si dupa aia il baga in gura. ... - Cine face ca mine? Vine un student baga degetul in c.r la cadavru si dupa aia il baga in gura. Profu:A doua calitate a unui viitor medic trebuie sa fie spiritul de observatie: - Eu am bagat un deget in c...l cadavrului si altul in gura. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2012, ora 10:38
hMMM... tE TII DE POANTE. aUZI SPIRIT DE OBSERVATIE. cURAT SPIRIT....
|
Postat pe: 26 Aprilie 2012, ora 11:18
De la: Marin56, la data 2012-04-26 10:38:50hMMM... tE TII DE POANTE. aUZI SPIRIT DE OBSERVATIE. cURAT SPIRIT.... Asta e, trebuia sa-l duca si pe el capul . Raporteaza abuz de limbaj
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Aprilie 2012, ora 01:11
De la: _Ingrid, la data 2012-04-24 11:20:23De la: Marin56, la data 2012-04-24 10:08:29Poate are trei nume: Camel;ia - Georgeta - Ingrid... Ce , fica-mea nu are trei nume- Grigoriu Eugenia-Roxana... La multi ani, atunci./ Acum sint informat.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2012, ora 06:54
De la: nastasemihail, la data 2012-04-27 01:11:13Multumesc la fel,De la: _Ingrid, la data 2012-04-24 11:20:23De la: Marin56, la data 2012-04-24 10:08:29Poate are trei nume: Camel;ia - Georgeta - Ingrid... Ce , fica-mea nu are trei nume- Grigoriu Eugenia-Roxana... sa fii sanatos si la punga gros
|
|
Postat pe: 28 Aprilie 2012, ora 21:35
Oare cand s-o termina si cu mafia fotbalistica. Poi daca e fotbal sa fie fotbal pe bune nu aranjamente si permutari ce `n` luate cate `m`... Cred ca e de vina Becali . Oare cat le-a dat echipei Astra ca sa o bata pe Vaslui? ca nu ar fi nici prima si nici singura care imi strica pronosticurile. Si mai ales cele trei candidate: Steaua , Dinamo, si Rapid si acu si CFR-ul.... De-acum o sa pun 2 de sus pana jos . Poate ii prind...`
|
Postat pe: 29 Aprilie 2012, ora 09:42
- Hai, somnorosule, scoala-te!
- Oana, lasa-ma sa dorm... - Nu sunt Oana. Sunt sotul ei... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 29 Aprilie 2012, ora 09:50
N-a trecut nici o treime din 2012 si deja am realizat majoritatea lucrurilor pe care mi le-am propus la Anul Nou:
1. Stop bauturii - Da. 2. Stop fumatului - Da. 3. Stop leneviei si gasirea unui loc de munca - Da. 4. Stop locuirii impreuna cu parintii si mutarea in propriul meu apartament - Da. 5. Stop singuratatii si gasirea unei prietene sexi - Da. 6. Stop viciului de a mai minti atata cu nerusinare - Nu inca. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 29 Aprilie 2012, ora 20:37
Asta ce vrea sa insemne , ca iti faci autocritica ?....
|
Fosta membra 9am.ro 802 mesaje Membru din: 15/12/2011 |
Postat pe: 29 Aprilie 2012, ora 21:25
De la: _Ingrid, la data 2012-04-29 09:42:37- Hai, somnorosule, scoala-te! Mamaaaaa! cati fulgi in vazduh..... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Aprilie 2012, ora 23:42
De la: 9am250228, la data 2012-04-29 21:25:59De la: _Ingrid, la data 2012-04-29 09:42:37- Hai, somnorosule, scoala-te!
|
Postat pe: 29 Aprilie 2012, ora 23:42
De la: _Ingrid, la data 2012-04-29 09:42:37- Hai, somnorosule, scoala-te! nici la Oana nu se scula??
|
Postat pe: 29 Aprilie 2012, ora 23:53
De la: syster, la data 2012-04-29 23:42:53De la: _Ingrid, la data 2012-04-29 09:42:37- Hai, somnorosule, scoala-te!
|
|
Postat pe: 1 Mai 2012, ora 10:13
- Mami, ce face barza dupã ce îl aduce pe bebe la noi?
- Se întoarce cu faþa la perete ºi sforãie, dragul mamei! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 Mai 2012, ora 10:34
Ce barza ... adica ce barzoi nesimtit....
Rrade , rade primavara ... c-a venit 1 mai.... Sau cum ne petreceam 1mai ieri si cum il petrecem astazi... Apropo ! Voi unde il s-au l-ati petrecut ? Tot la padure...? Cred ca am sa va repovestesc mai amanuntit niste faze `tari` ... de !mai . ! Mai care mi-a ramas in memorie si nu am sa-l uit niciodata. Si nu numai.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Mai 2012, ora 10:39
De la: Marin56, la data 2012-05-01 10:34:55Ce barza ... adica ce barzoi nesimtit.... Eu petrec prin leneveala...nu ies si nu am chef de nimic Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 Mai 2012, ora 11:51
Mai era o saptamana pana la 1 Mai . Forfota mare. Ne pregateau pentru marea defilare de 1 Mai. Tin minte ca aveam 9-10 ani. Nu am sa mai uit anii aceia. Ne punea sa facem `repetitii` inainte de a intra la ore, si inca vre-o doua ceasuri si dupa ore. Era un pedagog cu o voce puternica. Il chema Zisu. Sau cam asa ceva. Era poreclit `difuzorul` . Ca cu el in preajma nu aveai nevoie de statie de amplificare. Asa ca sub ordinele si comenzile lui se desfasura ` repetitia` pentru marea defilare de 1 Mai. Statea cu noi printre randuri, si ne supraveghea . Si vai de cel care nu se conforma. Cum unii se grabeau si altii o luau inainte, ne faceau `oi`. Si pentru ca lor li se parea ca noi nu mergem `drept`, au trasat pe asfaltul din curtea scolii , unde se desfasura ceremonia, niste linii albe , adica niste dungi albe. Noi trebuia sa ne invatam sa mergem dupa ele. Dar nici asa , dungile mereau `fugeau` cand la stanga , cand la dreapta. Dar avea cine sa ne `mane ` de la spate , corectandu-ne traiectoria. Si asa a mers treaba timp de o saptaman intreaga. Ne chema si duminica, cica , ziceau ei , sa iasa mai bine. Si acest obicei s-a pastrat ani de zile pana in `89, indiferent de forma de invatamant pe care o traversam sau unitatea in care lucram. Chiar si in armata nu am scapat de ele. Dar cel putin acolo... munca ni era rasplatita. Ca dupa ce ne alerga totul se termina cu o masa festiva. Si asta in fiecare : - 24 Ianuarie , 1Mai , 23 August, si 30 Decembrie. De abia asteptam acele zile. Mai rasuflam si noi usurati dupa atata instructie zilnica. E, dar acu ... Sau terminat acele vremuri. Poate aveau si astea farmecul lor. Cel putin pentru mine porima mea zi de defilare avea sa se termine foarte prost. Asa de prost ca eram cat pe ce sa nu le mai apuc si pe celelalte viitoare. Dar, ... asa a fost sa fie ... sa nu le mai scap nici pe cele viitoare, chiar daca imi trezeau amintiri neplacute. Dar uite ca m-am departat cu amintirile mele. Si cum ziceam acu ` defilam` dupa dungile albe. Cand li se pareau lor ca incepusem sa ne descurcam , si ca liniile numai `dansau` sub picioarele noastre , ne mai dadeau cate o pauza. Sau ne mai trimitea si acasa , dupa caz. Tin minte ca mai era doua zile si noi `tocisem ` asfaltul din curtea scoli. Pe 30 ne-a chinuit cel mai mult. Ce vreti trebuia sa iasa bine defilarea noastra. Alfel- faceam de ras scoala. Cand ajungeam si eu pe la 4 acasa, tata se lua de mine. Ca ajungea el primul acasa inaintea mea. La intrebarile lui ii raspundeam : `` ca acu ne-a dat drumul de la pregatire de defilare. `` Uneori ma credea , alte ori nu ... Dar si el patea acelasi lucru. Chiar daca nu mai era elev. Numai ca la ei era alfel. Ei erau obisnuiti. Si se mai strecura printre randuri cate un ` ghid` care` le corecta` si lor mersul. Ma scol dimineata de 1 mai . mai bine zis ma scola mama. Ma uit la ceas : - era 7. Ma scol anevoie . parca presimteam ce avea sa urmeze. Si plecarea la defilare nu-mi mai facea nici o placere. Cu toate ca nu aveam de unde sa stiu ce v-a urma. Ma imbrac. Mananc ceva. Mama a insistat sa ma imbace frumos. Imi daduse camasa alba proaspat apretata si calcata de cu seara de ea. Mi-am pus la gat cravata rosie de pionier. Iar deasupra mi-a dat si haina. La piept aveam pe afara si insigna. Dimineata era cam rece. Niste nori pkluteau pe cer , cam amenintatori , dupa parerea mea. ` Sper sa nu ploaie ` fac eu in gand. Dar nu a plouat. Eram primul cand am ajuns eu la locul unde trebuia sa ne intalnim- scoala noastra. Era undeva pe `Republicii` cam pe la parc CFR. Pe la `statuie` - azi. Pedagogul care ne `instruiese si cateva invatatoare si profesoare aparura si ele. Cand ma vazura ele, ca sunt ca `scos` din cutie, ma puse in primul rand. Sa dau exemplu, ce vreti ? Numai ca `difuzorul` cel care ne` instruise` o saptamana intreaga, vine la mine si imi spune:`` da-ti haina jos! `Muta-ti si insigna pe camasa. `M-am conformat uitandu-ma si la ceilalti , care si pe ei ii dezbracase , la fel ca si mine. Incepuse sa-mi fie frig. Era si un vant rece care batea . Soarele inca nu isi facuse aparitia in intregime. Acu se ivea printre nori , acu disparea in dosul lor. Dupa vreo doua trei ceasuri in fine incepusem sa ne `miscam` . dar miscarea noastra era deseori intrerupta. Acu ne oprea , acu ne punea sa mergem. Mersul parca ma mai incalzea. Incepuse si soarele sa apara . Norii disparura ca prin farmec. Acum soarele isi spunea cuvantul. Incepu din ce in ce sa arda si mai tare. Pana amu cand imi era frig, acu ma incalzisem bine. Dupa dese opriri si alte ceasuri ajungem si noi prin fata tribunei `oficiale`, care era, cam acu – la `Romarta` Depasisem tribuna si ne indreptam acu cu pasi mai repezi spre malul Dunarii. Mie incepuse sa-mi fie sete. Mi se uscase gura si limba. Simteam ca nici aer numai aveam. Cand ajung in sfarsit la locul ` Elicei` de azi, o cotesc pe prima la stanga cu gand sa ies iar in Brailei. Cand ajung la colt , in locul cinematografului ` Creanga ` de atunci, vad un om care vindea `parfeuri` la o toneta ambulanta. Era 075 de bani pe atunci. Mie imi daduse mama un leu, cu gand ca sa-mi iau ceva de mancare . Adica un covrig ceva. Dar mie cum imi era teribil de sete ma pune dracul si iau un parfeu. Dupa ce l-am luat l-am savurat , cred ca si prea repede, asa ca dupa ce am ajuns pe lanag strada Romana , eu il si terminasem de mancat. Am mers o vreme fara sa am nimic. Am cotit in final pe strada Cazarmii, dupa care am cotito in sfarsit pe strada mea- Zorilor. Cand intru in casa mama si tata ma asteptau.
-Da ce v-a tinut asa de mult. Tat-tu , a venit inainte-a ta, mai inainte. Treci si te spala pe maini si hai la masa. Numai ca pe mine incepu sa ma ajunga `efectul parfeului` si incepusem sa ma cam ofilesc. -Nu imi este foame raspund eu la comentariul ei. -Cum nu –ti foame ? face ea. De azi dimineata si pana acu? Ce ai mancat? -Oleaca mai inainte un parfeu, ca imi era teribil de sete, fac eu. -Poi da, ..tr4eci mai repede la masa si mananca , ca nu stau cu masa intinsa pentru tine toata ziua. Asta m-a facut sa pa punb totusi la masa. Am mancat ceva in sila. Nici nu terminasem de mancat cand simtii ca mi se face rau. Incepuse sa ma ia o stare de lesin impreuna cu o stare de rau. Ma ridic de la masa si ma pun in pat. -Ce ai ? face mama speriata, vazand ca aproape nici nu ma atinse-sem de mancare. - Mi rau , fac eu. -Lui bebi ii este rau Fanica , ce are? Tata se infiinteaza grijuliu langa mine. Imi pune mana la frunte si apoi sub brat. Incepusem sa ard ca focul. Parfeul isi incepuse sa-si faca efectul. -Culcate , face tata , si cand o sa te scoli nu ai sa mai ai nimica, o fi si oboseala... Ma culc. Incerc sa adorm . Dar parca puteam ? Cand dupa cateva ore de chin incerca sa ma cuprinda somnul , ma trezeam speriat. Visam tot felul de nazbatii. Se facuse seara. Observai asta in desele mele `treziri`. Stateau amandoi langa patul meu, nestiind ce sa faca. Au apelat la tot felul de leacuri babesti. M-au dat cu spirt , cu otet , mi-au facu diverse ceaiuri, ce nu mi-au mai facut. Dar degeaba . Era de acu 2 noaptea si febra mea ajunsese la 41. Si tot nu dadea semne ca ar da inapoi, ci din contra. Se mai urcase cateva linii. Dimineata, ca nici eu nu stiu cum am mai apucat-o , aveam deja 41 si 7 linii. Nu mai aveam mult si acu nu va mai scriam. Mama speriata il trimite in sfarsit la o vecina de pe strada mea la Nr 5 , la doaman Zamfir. Era moasa. Lucra la un spital. Vine ea, parca o vedeam prin ceta, se uita la mine, ma examineaza, si o aud caum se lua de mama si tata. - Poi bine oameni buni, de ce ati asteptat atata. De ce nu ati c hemat salvarea? Uite va scriu aici o reteta si dute repede si o ia. Imi prescriese `penicilina`. - Numai funduletul meu a stiut , cat a suferit. Ca dupa ce imi administrase injectiile , tot ea , cateva pe buca stanga, ii cerusem sa mai schimbe locul si pe dreapta. Dar in final numai puteam sa mai stau nici in fund. Stateam mai mult pe burta de durere. Dar mi-au facut si bine. Dupa sedinta de 30 de bucati, timp in care nu m-am mai dus nici la scoala, au inceput sa-si arate efectul. Incepusem sa ma simt mai bine. Imi dadeau iaurt cu zahar si cu paine. Si dupa inca o saptamana ma puse pe picioare. Trecuse o saptamana de la tratamentul meu. Era Duminica. Venise si nana mea tanti Maria, sa ma vada. Cand a vazut ca eram mai bine zice: - Hai la mine si mai iesi din casa, ca ai stat destul in casa. Asa ca ma imbrac si plecam toti trei impreuna cu nana la ea acasa. Mergeam agale pe jos strabatand toata strada cazarmii pana in capat pe 1 mai , de unde am luat tramvaiul. Vione in sfarsit tarmvaiul, si ajungem la nana acasa. Cum spiritele se cam incinsera, se cam prelungi peste masura vizita noastra. Nustiu ce ma mai m,ancat la ea si ce mi-o mai fi dat, ca dupa ce am plecat acasa in sfarsit, pe drum incepusem sa am aceeasi senzatie de atunci. Imi era din ce in ce mai rau. Aproape sa nu mai ajung acasa. Ca si la intoarcere am refacut acelasi traseu pe jos. Cand intru in casa ma arunc in pat. Ai mei iar se spreriasera. Au anuntat iat moasa , iar aceasta cand a revenit o aud ca spune: - Iar i s-a intoars boala. Trebuie sa o luma de la inceput. Va scriu iar o alta reteta. Cand aud, frica de ac si de durere, ma facu sa ripostez, dar cand incercai sa ma ridic ma lua iar o ameteala si cazui intr-un somn adanc. Nu stiu cat am mai stat asa. Ca abia dimineata tarziu am deschis si eu ochii. Deja ai mei se imprumutasera ca sa imi ia iar tratamentul. Ca costa destul de mult si pe atunci. Si asa am luat-o de la capat cu injectiile , care parca nu se mai terminau. Dar de data asta nu m-am mai grabit sa mai ies asa de repede la plimbare. Cam pierdusem mult la scoala. Ramasesem in urma. Invatatoarea ma puse sa povestesc de ce nu mai trecusem pe la scoala. Semn ca niciunul di parinti nu dadusera nici ei pe la scoala , sa spuna ce si cum. Cand ajunsesem la pasajul , ca aveam temperatura de 41 si 6-7 linii, unii se minunara. - Puteai sa mori daca ajungeai la 42 , face si invatatoarea. La inceput facui congestie pulmonara , iar acu ma alesei si cu o bronsita de toata frumusetea , de care nu aveam sa mai scap niciodata de ea si care avea sa ma urmareasca toata viata de acu inainte. La cea mai mica schimbare de temperatura , ala eram. Si nu aveau sa ramana singurile injectii pe care le-am facut in viata mea. |
|
|
|