Info
x
pntcd
|
Marcel_Ghilinta 127 mesaje Membru din: 14/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2009, ora 22:35
Am doua postari pro ciorbea si una contra si o postare neutra,
si eu consider ca a facut multa treaba cind a fost prim ministru A mai fost o data presedintele partidului a incercat sa faca ordine prin filiale dar nu a avut fonduri suficiente sa-si puna in aplicare reformele in partid si a renuntat in favoarea lui Milut din pacate ca si decizia de a renunta in fata lui Radu vasile si decizia de a renunta in favoarea lui Milut au fost nefericite Daca Milut in loc sa-i indeparteze le-ar fi acceptat si parerile nu se ajungea in situatia asta. Decizia neghioaba de a candida pe listele PNL la parlamentarele din 2008 a scos partidul de tot pe tusa si a provocat reactii in partid Succes doamnei cu sotu,da daca este la meci si pierde echipa favorita doar o bere poate sa-l remonteze.parerea mea cum zice vacaroiu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 27 August 2009, ora 13:42
De la: 9am049714, la data 2009-08-26 22:35:07Am doua postari pro ciorbea si una contra si o postare neutra, Decizia lui Ciorbea de a renunta in fata lui Radu Vasile ?!Hai sa-ti amintesc eu cum au stat lucrurile.PDul II RETRASESE DE DOUA LUNI SPRIJINUL PARLAMENTAR SI AMENINTAU CA NU MAI VOTEAZA BUGETUL SI CA (CITESTE CU ATENTIE) TRECE IN OPOZITIE daca nu este demis Ciorbea. La finele lui decembrie 1997, Traian Basescu il ataca virulent pe premierul Victor Ciorbea intr-un interviu acordat lui Claudiu Saftoiu (!). Naiv, dar onest, Victor Ciorbea ii cere lui Traian Basescu sa-si retraga afirmatiile. La 29 decembrie 1997, Traian Basescu declara ca-si mentine afirmatiile, dar demisioneaza din Guvern. Biroul Permanent al PD hotaraste mentinerea lui Traian Basescu in Guvern si lanseaza un atac dur la adresa premierului. La 14 ianuarie 1998, Consiliul National al PD decide mentinerea coalitiei de guvernare, dar ii retrage sprijinul politic lui Victor Ciorbea. La 15 ianuarie 1998, Consiliul CDR da ultimatum PD ca pana la 19 ianuarie 1998 sa revina asupra deciziei. La 28 ianuarie 1998, ministrii PD demisioneaza din Guvern. Rezultatul crizei e cunoscut. Urmare a actiunii Grupului de la Brasov, Victor Ciorbea isi pierde sprijinul politic al PNtCD. La 30 martie 1998, Victor Ciorbea demisioneaza. La 1 aprilie 1998, PNtCD il desemneaza pe Radu Vasile ca premier. Azi, din perspectiva timpului, putem deslusi in gestul lui Traian Basescu un plan pus la cale de PD de debarcare a lui Victor Ciorbea. Atacul lansat de ministru impotriva premierului a avut drept tel ascuns provocarea unei crize politice. O criza politica soldata cu debarcarea lui Victor Ciorbea. |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 August 2009, ora 13:48
Dejaviu.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 August 2009, ora 15:01
All Things Grow With Love
|
|
111dinu 1317 mesaje Membru din: 26/07/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 27 August 2009, ora 15:17
De la: 9am049714, la data 2009-08-26 11:51:22@Timisoara : TIMISOARA este si va fi in sufletul meu un simbol,simbolul luptei impotriva comunismului, Eu nu vorbesc n necunotin de cauz. n calitatea mea de timiorean sunt dezamgit de oamenii care, aciuii n partide politice, gen PNTcd, au distrus i ultimul bastion anticomunist. Gheorghe Ciuhandu a fost adus la PNTcd de ctre regretatul scriitor i regizor Iosif Costina, fr s se bnuiasc faptul c acesta, la fel ca i Bsescu, va reui s-i subordoneze urbea propriilor lui afaceri. Nu putem vorbi despre un partid politic doar prin prisma realizrilor sale istorice. Trebuie s punem n discuie moralitatea persoanelor din actualul spectru politic rnist.
Nici cltita cu brnz nu se difereniaz de celelalte cltite politice.
Goaza este un desert prezidenial.
"Daltonistul de urechi" aude n "blond" i negru. Cine se scoal "prea" de diminea, rmne cu "noaptea n cap".
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 August 2009, ora 15:25
De la: 111dinu, la data 2009-08-27 15:17:32total de acordDe la: 9am049714, la data 2009-08-26 11:51:22@Timisoara : TIMISOARA este si va fi in sufletul meu un simbol,simbolul luptei impotriva comunismului,
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 27 August 2009, ora 21:25
In principiu toti aveti dreptate si sunt incintat ca aceasta tema va intereseaza ,o sa incerc cu putinele mijloace pe care le am,ma refer la cei doi neuroni care refuza sa plece la culcare sa va dau citeva raspunsuri:
@vaneamarin .si eu sunt de parere ca prima lovitura a fost din partea lui basescu cu concursul grupului de la Brasov,care in contrapartida au primit locuri pe listele PDului la acea vreme,ei si-au primit rasplata ,acum stau retrasi in munti ,astept ca si Basescu sa si-o primeasca la alegeri,dupa aia dumnezeu cu mila(Nastase nici nu stii cit de mic incepi sa fii) poate sa se intoarca impotriva lui cine stie? @Timisoara Nu cunosc situatia exacta din Timisoara dar este de datoria mea sa sustin primarul ales din partea PNTcd altfel ajungem iar in situatia din 1996-2000 @999Florin multumesc pentru muzica |
|
Postat pe: 28 August 2009, ora 19:30
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
|
|
|
Postat pe: 28 August 2009, ora 19:37
|
|
Postat pe: 28 August 2009, ora 19:41
1. Cu cine votati la alegerile prezidentiale din toamna ?
Traian Basecu 20% 12 raspunsuri Mircea Geoana 5% 3 raspunsuri Crin Antonescu 35% 21 raspunsuri Radu Duda 18.33% 11 raspunsuri Sorin Oprescu 6.67% 4 raspunsuri Vadim Tudor 15% 9 raspunsuri
|
|
Postat pe: 29 August 2009, ora 07:11
Inca de la inceputurile sale in PNTcd au fost mai multe curente ,nu
numai pe considerentele ideologice ci si pe apartenenta la una sau alta din regiunile tarii. Ardelenii ,molcomi ,mai asezati ,nu au vazut niciodata cu ochi buni deciziile luate la repezeala si fara o sumara analiza , de liderii regateni .Regatenii nu apreciau mai mult incetineala cu care se manifestau deciziile ardelenilor ,iar de aici multe pozitii presupus contra dar care duceau in acelasi punct. Totodata Bucurestenii numiti "mitici" de ardeleni si-au arogat de multe ori pozitia de sefi motivata pe faptul ca erau din satul cu ministri si politica a fost intotdeauna concentrata in Bucuresti ,mai ales dupa unire ,lucru care a creat intotdeauna o stare de frustrare liderilor ardeleni ,care se dadeau mai greu dusi din locurile natale spre a face politica la Bucuresti,poate si de aceea erau preferate conducerea bicefala Maniu-Mihalache ,fiecare dintre ei concentrindu-si conducerea celor doua brate ale partidului cea din ardeal si cea din vechiul regat. Coposu a reusit sa impace cele doua curente datorita si faptului ca prin nastere era ardelean si prin imprejurarile sortii a fost obligat sa se stabileasca in regat ,intelegind cel mai bine cele doua curente cunoscindu-le felul de a se manifesta al fiecaruia . Acum intrebarea este orgoliul ardelenilor este mai mare decit incapatanarea regatenilor . |
|
Postat pe: 29 August 2009, ora 09:36
@9am049714
Citez : "Nu cunosc situatia exacta din Timisoara dar este de datoria mea sa sustin primarul ales din partea PNTcd altfel ajungem iar in situatia din 1996-2000" Gheorghe Ciuhandu este primar din anul 1996... , deci, care situaie din 1996-2000 nu trebuie repetat?
"Daltonistul de urechi" aude n "blond" i negru. Cine se scoal "prea" de diminea, rmne cu "noaptea n cap".
|
|
Postat pe: 30 August 2009, ora 09:00
Situatia de a critica proprii alesi.
Timisoara este localitatea dumneavostra si solutiile le gasiti in interiorul comunitatii asa cum si noi incerca sa gasim solutii in interiorul partidului. Dar daca a fost ales atata timp banuiesc ,ca are totusi ceva sustinere in Timisoara .Sunt si altii care la vot analizeaza activitatea primarului. Asa cum noi contestam situatia privind guvernarea la nivel nationa de ce dumneavoastra sa nu aveti dreptul sa contestati situatia la nivel local. Nu vreau sa ma gandesc ca a-ti avea interese partizane pentru ca nu a-ti fi in situatia de a fi pe 9 am ci intr-o functie publica ,alaturi de alti activisti a-i partidelor de la guvernare,sau a-ti avea o firma cu multe succesuri ,mai ales acum in perioada de criza. |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 30 August 2009, ora 09:46
De la: 111dinu, la data 2009-08-29 09:36:16@9am049714 Eu nu stiu cum se prezinta Ciuhandru ca primar .Stiu insa ca solutia de a se ajuta de Talpes in relansarea PNTului este o tempenie iar de la aceasta foarte proasta decizie nu mai am incredere in dl. Ciuhandru si nici in discernamantul domnului Diaconescu. www.revista22.ro/taranistul-ioan-talpes-2503.html |
|
Postat pe: 30 August 2009, ora 19:16
S-a intamplat ca palaria sa fie un pic cam mare.,intradevar .Calitatea de a fi ales in Timisoara si singuriul ales intr-o functie mai mare de consilier local a facut sa se apeleze la el ca la o solutie ,mai ales ca multi dintre cei care aveau greutate in partid au plecat , cu multi sustinatori si si-au facut alte partide,care au disipat votul taranistilor in mii de bucati.Asa este,a gresi e omeneste dar a persista in greseala.......
Toate sunt analizate .,inclusiv decizia de a transforma PNTCD in PPCD parca. |
|
Postat pe: 30 August 2009, ora 23:15
Onoarea unui om nu sta in puterea altuia; ea are puterea in ea insasi si nu depinde de opinia oamenilor. Onoarea nu se apara prin spada si prin scut, ci printr-o viata cinstita si fara pata." J.J. ROUSSEAU
|
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 August 2009, ora 23:29
All Things Grow With Love
|
|
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 02:14
Am o intrebare pentru toti :
"Cum ar trebui sa fie PNTcd sa va atraga din punct de vedere al ofertei electorale?" |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 05:16
De la: 9am049714, la data 2009-09-02 02:14:27Am o intrebare pentru toti :Stiu ei mai bine.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 09:52
De la: 9am049714, la data 2009-09-02 02:14:27Am o intrebare pentru toti : "S fie" doar n cartea de istorie.
|
|
Fosta membra 9am.ro 981 mesaje Membru din: 12/07/2009 |
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 10:17
RETINETI acest citat din Scrisoarea deschisa a lui Emil Constantinescui: ...ageni acoperii din pres ai serviciilor de informaii a cror existen a fost recunoscut oficial de ctre acetia i postaci de pe Internet din aa-zisele gherile digitale pltite la bucat a fost pilonul de rezisten... ASUPRA ACESTUI ASPECT AM TOT INCERCAT SA VA ATENTIONEZ: in comunitatea 9am "zburda" printre voi asemenea "baieti de serviciu", lichele inregimentate in servicii, fosti si actuali securisti. Publicarea acestei scrisori a determinat o retragere provizorie a acestor "postaci" si a clonelor lor susceptibile. Unde esti 999FLORIN? Da-i bataie, posteaza in voie 111DINU! Hai coane BLACK, imaculatule...! Si voi eugenb, camelkya, mytcor,9am056627...Mai majurule, bai plotonere PETRE FLORIN PREDA, ai activat o sumedenie de alte usere,o mica armata de pseudoentitati, postezi sub tot felul de nume false la al caror profil nu exista acces, sau daca exista sunt neidentifiocabile. HOTII striga HOTII! |
|
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 16:35
De la: romanita, la data 2009-09-02 10:17:41 Chiar nu mai neleg ce vrea userul "romania". mi aduce reprouri fiindc am afirmat c sunt stul de moralitatea generaiei mele, generaie din care face parte i dumnealui. Este adevrat ! Chiar sunt cu adevrat stul de moralitatea generaiei mele. n decembrie 1989 aveam 35 de ani. Am sperat n altceva dect este acum. M simt chiar vinovat. Am avut ocazia, mpreun cu muli ali colegi, de a schimba ceva. i spun cu asumarea responsabilitii c am fi putut schimba direcia de mers a Romniei. Am fost nite naivi! Am crezut c noua putere politic trebuie lsat s-i pun n aplicare programul reorientrii rii spre o societate democratic. Aa credeam noi. O societate se construiete prin voina puterii politice. Nu doresc s spun mai multe. Nu merit un user, de teapa tipului ascuns sub pseudonimul de romanita, s-mi cunoasc adevrata identitate i atitudinile avute atunci pentru ca Romnia s se ndrepte spre o adevrat societate democratic. Sincer, nu merit! Oameni ca el s-au infiltrat n rndul nostru i au trdat. Muli useri mi cunosc numele i mi-au citit crile despre decembrie 1989. Muli foti studeni mi cunosc ideile i principiile referitoare la un stat de drept. I-am explicat userului n cauz, printr-un mesaj privat, c sunt unul dintre cei arestai pe timpul evenimentelor din Timioara i c sunt bucuros dac un securist este demascat. Nu a neles nimic. M atac att pe mine ct i pe ali useri, cunoscui mie, useri care, n perioada anilor `90 au ncercat s dea un alt curs istoriei. C nu s-a ntmplat, este o alt poveste. Procentul FSN-ului (actual desprit formal n PSD i PD-L), a fost att de zdrobitor nct ideile noastre nu numai c au fost abandonate ci au devenit nocive pentru cei care aprau puterea. Ca i acuma! Atitudinea acestui user, nemulumit de faptul c schimbarea de sistem i-a ngrdit ascensiunea n ierarhia comunist, ierarhie deja prefigurat a fi real prin patalamaua oferit de facultatea muncitoreasc, dovedete ncrncenarea, aidoma timpurilor trecute, de a ncerca s se strecoare n grupul parveniilor politici. A ajuns chiar i n prejma familiei regale. Securitatea nu doarme. Romanita o arat din plin.
|
|
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 17:12
De la: 111dinu, la data 2009-09-02 09:52:09De la: 9am049714, la data 2009-09-02 02:14:27Am o intrebare pentru toti : De ce doar in cartea de istorie cind pentru zilele noastre morala crestin democrata este singura care poate schimba ceva. Printre hoti si farsori credinta celor cinstiti trebuie sa se canalizeze catre ceva ,de ce nu spre PNTcd,nu vorbesc de oameni ,pentru ca omul e supus greselii ,ci spre doctrina politica a acestui partid,morala crestina si constiinta lucrului bine facut. daca oamenii nu se ridica la inaltimea asteptarilor(vezi Ciuhandru)nu inseamna ca politica partidului e proasta si daca vrei s-o schimbi trebuie sa te implici . Cat despre marota securistilor ,ce poti sa raspunzi daca din 1945 si pana in prezent acest partid a fost insotit permanent de spectrul acestei institutii.Nu poti schimba credintele oamenilor asa cum nu poti schimba nici fobiile lor.Doar timpul poate vindeca ranile ,morala crestina spune sa ierti greselile aproapelui tau ndar liberul arbitru al omului dicteaza sa nu uiti. |
|
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 17:13
Pentru toti cei care sustin renuntarea la numele PNTcd ,consider ca sunt intr-o mare eroare si cred ca nu inteleg care este simbolul istoric al acestui nume si nici importanta denumirii partidului in mentalul celor care cred in valorile acestui partid.
Marturisesc ca ziua in care numele PNTcd a fost schimbat ,din dorinta de pseudomodernizare , de un numar de membrii ,unii chiar de notorietate in partid,parca s-a rupt ceva in mine.Intr-o tara in care nici un partid nu ma reprezinta doctrinar ca acest partid,ultimul bastion adevarat impotriva comunismului renunta la cel mai important simbol al sau ,numele istoric ,in incercarea de a recupera electoratul pierdut . Nu aceasta este modalitatea de a se remonta partidul si de a recupera electoratul, chiar daca liftele comuniste au inoculat ani de zile in randul romanilor idei negative la adresa acestui partid ,tocmai ca pentru ei PNTcd reprezenta doctrinar si politic cel mai mare pericol ,pentru ca acest partid este simbolul cinstei,corectitudi nii si bunului simt. Nu numele partidului trebuie schimbat ci noi sa dovedim ca suntem demni de numele partidului,si ceilalti romani trebuiesc readusi la valorile reale prin care tot ce obtii trebuie sa fie din propria munca nu furat . PNTcd ,prin numele sau este scanteia care trezeste di adormire pe toti aceia care au o constiinta curata ,de crestini adevarati,trezeste patimi si orgolii celor care se raporteaza la el,iar romanii cinstiti se vor trezi pana la urma din adormirea inoculata de comunisti si vor intelege ca valorile crestine sunt cele care vor salva tara asta. De ce le este frica de noi ,de ce toti sunt porniti impotriva PNTcd ,pentru ca reprezinta prin simbolul numelui sau adevaratele valori la care se poate raporta Romania,si atunci cind romanii nu se vor mai complace cu ideea ca totul apartine tuturor si vor realiza ca de fapt doar agoniseala lor este ceea ce merita laudata si aparata vor vedea ca o politica reala de sprijin a clasei mijlocii ,promovata de PNTcd ,este politica de care au nevoie. Atatia lupi vopsiti in oi propovaduiesc grija fata de romani si in schimb promoveaza o politica unui popor de asistati ,unui popor care sa poate fi cumparat cu sticla colorata si cateva sacosi cu mancare Avem un pseudo partid popular care promoveaza nonvalorile in functii publice doar pentru meritul de a fi impartit sacose de mancare in campanie,PDlul ,scos din palaria unor fosti colaboratori ai securitatii Avem un partid social democrat care propovaduieste grija fata de cei multi iar varfurile lui sunt mai bogati decit liberalii. Avem un partid nationalist cu batrani securisti strategi PRM Avem alt partid nationalist crestin cu un presedinte inconjurat de diversi profitori ,cumparat ca la piata si promovat de strategi dubiosi ,PNG Si avem un partid la fel de istoric ,PNLul ,dar care inca penduleaza intre supravietuire politica in diverse aliante cu cei de mai sus in lipsa unui aliat cu valoare morala egala. Asta este scena politica de astazi,asta este oferta politica pe care o au romanii la aceasta data ,concluzia este mare nevoie de PNTcd,dar pana atunci(ALEGERI) trebuie sa ne unim si sa ne intarim cu oameni,trebuie facut un recensamant real al membrilor din toate organizatiile din tara ,trebuie sa trecem peste orgolii si sa ne reunim pentru a redeveni o forta care sa atraga si alti membrii in partid,tineri, maturi si batrani ,sa fim uniti si sa lasam orgoliul la o parte . stiu ca suna patetic dar e pacat ca se pierde oportunitatea de a oferi romanilor alternativa de care au nevoie,certurile si scandalurile din partid nu fac decat sa indeparteze pe orcine este atras de doctrina si valorile partidului |
|
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 17:18
De la: 9am049714, la data 2009-09-02 17:13:40Pentru toti cei care sustin renuntarea la numele PNTcd ,consider ca sunt intr-o mare eroare si cred ca nu inteleg care este simbolul istoric al acestui nume si nici importanta denumirii partidului in mentalul celor care cred in valorile acestui partid. Este una din temele de discutii pe care am propus-o in interiorul grupurilor de discutii ale PNTcd |
|
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 11:48
ANRR
ALIANTA NATIONALA PENTRU REGATUL ROMANIEI Pagina web: www.aliantarom.com Declaratie-Apel 30 decembrie 1947 - 30 decembrie 2007 60 de ani de republica ilegitima Dupa ce Uniunea sovietica a impus regimul totalitar comunist in Romania, prin anihilarea partidelor si acapararea structurilor de conducere a statului, singura bariera In fata distrugerii democratiei si a tesutului societatii romanesti ramasese Majestatea Sa Regele MIHAI I, reprezentantul unui regim legitim, care modernizase tara, ii asigurase independenta, unitatea si respectabilitatea. Regele Intruchipa, la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, sperantele de libertate si prosperitate ale unui Intreg popor. Contextul international si deciziile luate fara ca romanii sa fie consultati au sortit esecului Incercarile curajoase ale Regelui, de a opri sovietizarea si comunizarea Romaniei. Puterile democratice ale lumii nu l-au sustinut pe tanarul Rege care, prin actul de la 23 august 1944, grabise victoria Aliatilor, scurtase razboiul cu sase luni si salvase vietile a sute de mii de oameni. Aranjamentele dintre marile puteri condamnasera deja Romania la jumatate de secol de totalitarism comunist. In ziua de 30 decembrie 1947, Palatul Elisabeta a fost Inconjurat de unitati militare fidele comunistilor, iar Garda Regala a fost dezarmata. Petru Groza si Gh. Gheorghiu-Dej l-au silit pe Majestatea Sa Regele MIHAI I sa abdice, santajandu-l cu executarea a peste 1000 de studenti anticomunisti tinuti sub arest. sub amenintarea anihilarii fizice, Regele a semnat documentul de abdicare, pentru sine si urmasii sai. Prin faptul ca abdicarea s-a facut sub presiunea santajului, actul este lovit de nulitate. In plus, comunistii au nesocotit faptul ca Regele nu putea actiona decat in nume propriu si nicidecum pentru institutia Monarhiei ca atare. Asadar, convingerea ca prin semnatura smulsa Regelui s-a abolit implicit si Monarhia a fost complet aberanta. In sedinta Adunarii Deputatilor, convocata in graba dupa abdicare, ar fi urmat ca aceasta sa fie confirmata, prin adoptarea legii nr. 363, care proclama Republica Populara Romana si abroga Constitutia din 1923. La acea sedinta nu s-a atins cvorumul necesar pentru asemenea decizii, doar 60 de deputati fiind prezenti. Asadar, abolirea Monarhiei nu a fost niciodata aprobata de Parlamentul Romaniei. Mai mult, modificarea formei de guvernamant ar fi trebuit sa fie confirmata de majoritatea populatiei tarii, printr-un referendum. Asa cum Regele CAROL I fusese adus pe Tronul Romaniei In urma unui plebiscit la care obtinuse o covarsitoare majoritate favorabila, tot asa si abolirea Monarhiei ar fi trebuit sa fie confirmata printr-un referendum. In deceniile care au urmat, nu s-a tinut cont de faptul ca Monarhia nu fusese, de fapt, abolita de drept si ca peste Regatul Romaniei nu se putea suprapune alta forma de stat, oricare ar fi fost ea. In concluzie, din punct de vedere pur juridic, Monarhia nefiind abolita realmente, Romania este pana in ziua de azi un Regat, iar Majestatea Sa Regele MIHAI I este suveranul de drept al acestei tari. Luand in considerare argumentele juridice si morale prezentate mai sus; sprijinindu-ne pe concluziile Raportului Comisiei Tismaneanu si pe Mesajul Presedintelui Romaniei, adresat Parlamentului, prin care se oficializeaza o realitate cunoscuta de catre toti romanii, aceea ca regimul comunist din Romania a fost unul "ilegitim si criminal"; nu In ultimul rand, luand act de prezenta printre noi a unuia dintre cei mai importanti oameni de stat ai istoriei secolului al XX-lea, Majestatea Sa Regele MIHAI I, garant al demnitatii nationale, model de echilibru, curaj si constanta in apararea intereselor perene ale poporului sau, solicitam institutiilor statului roman sa repuna Legalitatea si Adevarul in drepturi, lasand Romania sa revina, in sfarsit, dupa decenii de suferinte si cautari desfigurante, la calea sa fireasca, aceea care nu poate fi asigurata decat de forma de guvernamant care nu a disparut niciodata, nici juridic si nici din inimile romanilor. Romania adevarata este Monarhie, iar chipul ei cel bun este Majestatea Sa Regele MIHAI I. Noi nu trebuie decat sa avem curajul de a recunoaste acest lucru. La realitatile cele mai simple, evidente si benefice ajungem cu greu, dar acum, dupa 60 de ani de ratacire, meritam sa ne recapatam sufletul. Iar Romania merita ca pe crestetul ei, inaltat in libertate, sa reapara Coroana Regala. Semnaturi Prenumele si numele, Calitatea, Orasul (Tara) Doina CORNEA - profesoara, Cluj Nicolae CONSTANTINESCU - prof. dr., membru al Academiei de Medicina, Bucuresti Wilfried H. LANG - observator economic pentru Europa de sud-est, Germania Rodica COPOSU - inginer, Bucuresti Flavia BALESCU - economist, Bucuresti Roxana IORDACHE - publicist, Bucuresti Nicolae Serban TANASOCA - prof. univ., Bucuresti Neagu DJUVARA - istoric, Bucuresti Barbu BREZIANU - critic si istoric al artei, Bucuresti Ion CARAMITRU - actor, directorul Teatrului National, Bucuresti Elena IORDACHE - medic, Bucuresti Ioan PATIU - medic, Cluj Leontin IUHAS - inginer, Cluj Theodor BUCUR - prof. univ., expert international, Franta Ariadna COMBES - profesoara, Franta Alexandru COMBES - student, Cluj Valerian STAN - jurist, Bucuresti Jean CAZABAN - teatrolog, Bucuresti Marilena ROTARU - realizator TV, Bucuresti George ROTARU - jurnalist, Bucuresti Constantin-Laurentiu ERBICEANU - inginer consultant, Frankfurt/Main, Germania Mihaiu LANCUZOV - muzeograf, Bucuresti Dinu IANCULESCU - actor, scriitor, Frankfurt/Main, Germania Sorin DUMITRESCU - pictor, Bucuresti Doina DUMITRESCU - artist plastic, Bucuresti Viorica BUCUR - profesor universitar, critic de film, Bucuresti Andrei BREZIANU - scriitor, Statele Unite ale Americii Ileana-Mihaela BOTEZAT-ANTONESCU - doctor stiinte medicale, Bucuresti Pia PALEOLOGU - istoric de arta, Bucuresti Saviana DIAMANDI - muzician, director in cadrul Institutului Cultural Roman, Bucuresti Sorana GEORGESCU-GORJAN - redactor, editor, Bucuresti Doina ROSETTI - inginer, Bucuresti Maria STRAJESCU - economist, Bucuresti Gabriela-Mihaela DEFOUR-VOICULESCU - pensionara, Bucuresti Constanta VULCANESCU - proiectant carte, Bucuresti Petre AMARIEI - economist, Brasov Otilia BOTEZAT - pensionara, Piatra Neamt Andreea RAPEANU - prof. univ., Bucuresti Vlad BEDROS - asistent universitar, Bucuresti Anca CALANGIU - profesor, Bucuresti Ilie-Constantin-Vladimir MASALA - muzician, Bucuresti Robert MALISCHITZ - profesor, Bucuresti Sorin BOTTEZ - ambasador (r), Bucuresti Dinu ZAMFIRESCU - presedinte INMER, Bucuresti Micaela GHITESCU - Fundatia Memoria, Bucuresti Vartan ARACHELIAN - publicist, Bucuresti Alex. STEFANESCU - critic si istoric literar, Bucuresti Dan PURIC - regizor, Bucuresti Radu Constantin COROAMA - muzeograf, director Muzeul National de Istorie a Romaniei, Bucuresti Christian MITITELU - presedintele Aliantei Civice, Bucuresti Olga TUDORACHE - actrita, Bucuresti Alexander NAGY - grafician, Koln, Germania Angela CREANGA - psiholog, Bucuresti Mihai CREANGA - publicist, Bucuresti Georgeta DIMISIANU - filolog, redactor sef al Editurii HISTORIA, Bucuresti Gabriel DIMISIANU - critic literar, Bucuresti Florian MIHALCEA - presedintele Societatii Timisoara Vasile GORDUZ - sculptor, Bucuresti Silvia RADU - sculptor, Bucuresti Stefan CALTIA - pictor, Bucuresti Vladimir ZAMFIRESCU - pictor, Bucuresti Ileana GHETIE - inginer, Bucuresti Eugenia IONESCU - inginer, Bucuresti Elvira ARABOLU - functionar, Bucuresti Mara VASILESCU - chimist, Bucuresti Silvia APOSTOL - chimist, Bucuresti Ioan APOSTOL - economist, Bucuresti Ioana COSHERU - chimist, Bucuresti Lidia TZOPA - asistent medical, Bucuresti Alexandra GHICA - arhitect, Dusseldorf, Germania Simina DRON - arhitect, Bucuresti Maria ZAMFIRESCU - profesoara, Bucuresti Doina VARCOLACU - farmacist, Sibiu Angela IORDACHE - vanzatoare, com. Poiana Campina, Prahova Lucica DROSU - impiegat miscare CFR, Poiana Campina, Prahova Elena DROSU - casnica, Poiana Campina, Prahova Sergiu DROSU - muncitor, Poiana Campina, Prahova Gheorghita MIRESCU - programator, Poiana Campina, Prahova Veronica NANU - director de cabinet, INMER, Bucuresti Iulian MANZU- consilier, INMER, Bucuresti Gheorghe DEREVENCU - scriitor, Bucuresti Ion DRESCAN - redactor, Bucuresti Oana MATEI - redactor, Bucuresti Ana BUTCARU - redactor, Bucuresti Florica CIOCEA - secretara, Bucuresti Eusebiu MUNTEANU - medic, Bucuresti Ioana MUNTEANU - lector universitar, Bucuresti Nicolae DRAGUSIN - dipl. ing., masterand al Universitatii din Uppsala, Suedia Michel VORNICUL - cercetator la Banca Nationala a Frantei, Paris Valentin HOSSU-LONGIN -scriitor, Bucuresti Ioana-Raluca VOICU-ARNAUTOIU - muzician, conferentiar universitar, Bucuresti Dimitrie CADERE - inginer, Franta Anca STOICA - asistent social, Bucuresti Daniela BRATIANU - jurist, Bucuresti Doina CARAMZULESCU - ziarista, Bucuresti Constantin SEVERIN - scriitor, artist vizual, Suceava Ileana BRIE - cadru didactic, Cluj Florin MANOLE - asistent cercetator la Centrul de Studii Rome din cadrul Universitatii Bucuresti George COPOT - inginer, Bucuresti Rodica COPOT - inginer, Bucuresti Laura COPOT - informatician, Torino, Italia Jean ANTONESCU - economist, veteran de razboi, Bucuresti Alin SAIDAC - istoric, Bucuresti Antonie NASTASACHE - economist, Bucuresti Nicolae TIPARESCU - economist, Galati Alexandru LANCUZOV - realizator radio, Bucuresti Dinu VILOIU - regizor TVR, Bucuresti Bogdan-Alexandru JITEA - istoric, Bucuresti Aurel NEGULESCU - referent, Bucuresti Adriana CUMPANASU - manager cultural, Bucuresti Alexandrina STANESCU - pensionara, Bucuresti Alina MARC-CIULACU - filolog, Bucuresti Cristinel CIULACU - economist, Bucuresti Dida MARC - bibliotecara, Sebis, Arad Constantin Terente MARC - metodist, Sebis, Arad Florica PETRESCU - economist, Vedea, Arges Maria GOCIU - economist, Bucuresti Mihaela PETRESCU - inginer, Bucuresti Gabriel PETRESCU - inginer, Bucuresti Ioana NEGREANU - profesoara, Bucuresti Eugenia ANDRONACHE - chimist, Bucuresti Jean NEGREANU - merceolog, sat Bircii, Scornicesti, Olt Mihai CANTUNIARI - scriitor, Bucuresti Ileana CANTUNIARI - profesoara, traducatoare, Bucuresti Radu CANTUNIARI - artist plastic, Bucuresti Simona CANTUNIARI - medic, Bucuresti Dan Nicolae ROSU - student, Bucuresti Anton ROSU - inginer, Bucuresti Michaela Maria ROSU - muzicolog, Bucuresti Gabriela CERCEL - inginer, Nurenberg, Germania Sanda ANGHELESCU - ziarist, Bucuresti George PAVEL - sculptor, Aachen, Germania Zitta RING PAVEL - artist plastic, Aachen, Germania Carmen CALISTRU NICHITA - cercetator fizician, Ploiesti Tudor TOVARU - doctor, Paris, Franta Gabriela MOCIULSCHI TANASCAUX - arhitect, Paris, Franta Cristian TANSACAUX - arhitect, Paris, Franta Constantin MARTIAN - inginer, Bucuresti Valeria ISPAS - inginer, Bucuresti Elena CRACIUN - inginer, Bucuresti Constanta TABACU - profesor, Bucuresti Raluca MOISE - profesor, Bucuresti Ana TUTUIANU - profesor, Paris, Franta Lucica NICOARA - inginer, Brasov Nicolae Ambrozie NICOARA - inginer, Brasov Hermina IDOMIR - pensionara, Brasov Gheorghe IDOMIR - pensionar, Brasov Doina BOILA - profesor, Medias Adriana BOILA - profesor, Sibiu Dorin BOILA - arhitect, Sibiu Cecilia GERGELY - tehnician, Dumbraveni, Sibiu Desideriu GERGELY, tehnician, Dumbraveni, Sibiu Adrian COBUSTEANU, profesor, Sibiu Delia COBUSTEANU, profesor, Sibiu Ovidiu MATIU, asistent universitar, Sibiu Ioana MATIU, profesor, Sibiu Teodora ARSIN, profesor, Sibiu Abi LEHENEANU, arhitect, Alba Iulia Gheorghe DOBROTA, ofiter retragere, Sibiu Bianca MOLDOVAN, student, Sibiu Remus MOLDOVAN, inginer, Sibiu Tiberiu BUDISAN, asistent universitar, Cluj Stefan HOFNER, agricultor, Danes, Mures Marioara MEDREA, economist, Sibiu Constantin BOILA, economist, Dumbraveni, Sibiu Oliviu I. SELESAN, profesor, Deva Miruna Silvana SELESAN, traducator, Deva Dorin CRISAN, profesor, Deva Doinel CRISAN, doctor, Deva Ilie GHITA, dr. ing., Deva Iulian NOVAC, profesor, Deva Silviu NUTU, inginer, Deva Claudiu Eduard CRISTOI, inginer, Deva Nicolae PETRUSE, subinginer, Deva Petrica PETRUSE, pensionar, Deva Gratian MUNTEAN, pensionar, Deva Elita MUNTEAN, asistent medical, Deva Serghie NITA, inginer, Deva Marius BARLEANU, prof. drd., Orastie, Hunedoara Paul SCHUSTER, ziarist, Bucuresti Ion VOVA, regizor, Bucuresti Mariana STAN, doctor, Bucuresti Gheorghe STANILOAIE, inginer, Bucuresti Constantin AVRAMESCU, fost deputat, Bucuresti Paul-Daniel MIRCESCU, drd., inginer, Bucuresti Dan ANGELESCU, inginer, Bucuresti Rodica PANDELE, redactor, Bucuresti Letitia CORCIOVA, asist. medical, Bucuresti Alexadru CORCIOVA, medic veterinar, Bucuresti Nicoletta SAVULESCU, muzician, Germania Anca SAVULESCU, pensionar, Bucuresti Rodica VOICULESCU, pensionar, Suedia Gabriela DRAGAN-SION, pensionar, Bucuresti Eugenia Ligia CEGANEANU, pensionar, Bucuresti Iulian POPESCU, economist, Bucuresti Andrei DIMITRIU, director, Bucuresti Valer BINDEA, secretar de stat, Bucuresti Anca ATANASIU, profesor, Bucuresti Teodor CHRISTEN, profesor, Germania Gabriela DRAGAN, economist, Bucuresti Radion CHIABURU, jurist, Bucuresti Teodor MOSCU, jurist, Bucuresti Alin TOMA-NEGOESCU, arhitect, Bucuresti Neculai IONESCU-GHINEA, arhitect, Bucuresti Petre VARLAM , inginer, Bucuresti Maria DUMITRESCU, economist, Bucuresti Nicolae-Dodo IONESCU, actor, Bucuresti Simona MOSCU, pensionar, Bucuresti Mihaela TOADER, cercetator, Bucuresti Daniel TALOS, cercetator, Bucuresti Doina GHEORGHIU, medic, Bucuresti Gabriel GHEORGHIU, pensionar, Bucuresti Constantin ENESCU, sofer, Constanta Nicoleta DRUMEA, curier, Constanta Daniela GHEORGHIU, avocat, Constanta Dorin CURCA, avocat, Constanta Bogdan IORDACHE, avocat, Constanta Miruna MISA, contabil, Constanta Roxana-Ingrid GHEORGHIU, avocat, Constanta Traian IORDACHE - medic, Constanta Kamer ASIM, avocat, Constanta Liviu TUDORACHE, inspector nave, Constanta Giulnas OSMAN, secretara, Constanta Georgeta POP, inginer, Constanta Dan GHEORGHIU, medic, Constanta Dumitru DIMA, pensionar, Constanta Doina HAHUI, avocat, Constanta Ion RADU, sofer, Constanta Daniela GRAJDAN, contabil, Constanta Luiza HAGIVERTA, studenta, Constanta Ghiulnar OSMAN, casnica, Constanta Elena-Felicia GHEORGHIU, medic, Constanta Andreea COJOCARU, secretar primarie, Constanta Sofia Simona TUDORACHE,invatatoare, Constanta Mihai MIGA, medic, Constanta Valeria IORDACHE, profesoara, Constanta Mioara MIGA, casnica, Constanta Valentin POPESCU, economist, Bucuresti Elena POPESCU, economist, Bucuresti Aurelia POPESCU, pensionara, Bucuresti Filip-Lucian IORGA, istoric, Bucuresti Lucia IORGA, doctor in psihologie, Bucuresti Viorica ANDRITOIU, economist, Bucuresti Sultana GAGEA, pensionara, Bucuresti Ion ANDRITOIU, inginer, Bucuresti Cristian Gheorghe IACOB, economist, Bucuresti Sergiu Stelian ILIESCU, profesor universitar, Bucuresti Dana SEICIU, director, Bucuresti Lucian SEICIU, prof. univ., Bucuresti Nicolae VERICEANU, arhitect, Iasi Mircea RUSU, profesor univ. dr., Iasi Ileana RUSU, medic specialist, Iasi Mihai Adrian CORDUNEANU, profesor univ. dr., Iasi Teodor BROSTEANU, prof. univ. dr., Iasi Alexandru CARAUSU, profesor. univ. dr., Iasi Elena DRAMBEI, inginer prof, Iasi Mihai DORIN, conf. univ. dr., Iasi Horia BUCUR, farmacist, Sebes, Alba Mariana BUCUR, economist, Sebes, Alba Ligia BENA, economist, Sebes, Alba Claudiu BENA, statistician, Sebes, Alba Ioan BERCIU, doctor, Alba Iulia Carmen CUTEAN, profesor, Sebes, Alba Stefan URDA, preot ortodox, Alba Iulia Cosmin CAPRA, inginer, Sebes, Alba Adrian BOIERIU, inginer, Sebes, Alba Ioan LEMENYI, reporter radio, Sebes, Alba Silviu COSTACHE, prof. dr., Ploiesti Ioan MURESAN, inginer, Alba Iulia Nicolae TOMA, inginer, Sebes, Alba Gligor STANCU, economist, Sebes, Alba Andrei VLAD, student, Sebes, Alba Ioan HATEGAN, pensionar, Sebes, Alba Gheorghe MARIN, preot ortodox, Sebes-Tartaria, Alba Maria DEAC-POENARU, pictor, Laz, Alba Traian RADU, inginer, Sebes, Alba Nicolae RADU, inginer, Sebes, Alba Nicolae MARGINEAN, profesor, Alba Iulia Constantin DAMIAN, doctor, Sebes, Alba Dorina DAMIAN, doctor, Sebes, Alba Alexandru ZSIROS, inginer, Sebes, Alba Lucia ZSIROS, doctor, Sebes, Alba Karol WANIA, pensionar, Germania Mircea STANCEL, scriitor, Alba Iulia Voicu BORA, inginer, Alba Iulia Alin DUMITRU, inginer, Alba Iulia Gheorghe DARAMUS, profesor, Sebes, Alba Ovidiu LUPU, inginer, Sebes, Alba Constantin JINAR, primar, Sugatag, Alba Nicolae STANCIU, inginer, Sebes, Alba Mircea SUSAN, inginer, Alba Iulia Dumitru STROE, inginer, Sebes, Alba Viorel COMAN, profesor, Sebes, Alba Gheorghe BUKOS, economist, Alba Iulia Ana BUKOS, profesor, Alba Iulia Titus LEAHU, dr. ing., Alba Iulia Angelica ZEICU, pensionar, Sebes, Alba Iuliu HADA, economist, Alba Iulia Mircea POPA, inginer, Zlatna, Alba Teodora POPA, doctor, Zlatna, Alba Radion BOGDAN, medic, Onesti, Bacau Narcisa PAVAL, secretara, Onesti, Bacau Victor PAVAL, tamplar, Onesti, Bacau Ana Maria ROSU, asistent medical, Onesti, Bacau Stefania GRIGOROIU, pensionara, Onesti, Bacau Andrei GRIGOROIU, dulgher, Onesti, Bacau Mihaela SUCEVEANU, casnica, Onesti, Bacau Mucenica MIHAILA, infirmiera, Onesti, Bacau Corina FILIP, asistent medical, Onesti, Bacau Ovidiu STOGU, asistent medical, Onesti, Bacau Alina BRANDIU, asistent medical, Onesti, Bacau Bogdan ROSU, operator, Onesti, Bacau Mihai DORU, student, Onesti, Bacau Viorel DORU, manipulant, Onesti, Bacau Gelu VLAGEA, operator, Onesti, Bacau Carmen DUMITRU, barman, Onesti, Bacau Dan BALICA, sofer, Onesti, Bacau Andrei BULILETE, ospatar, Onesti, Bacau Gheorghe BULILETE, electrician, Onesti, Bacau Claudia APOSTOL, farmacist, Onesti, Bacau Florin OANCEA, sofer, Onesti, Bacau Sorin LAZAR, distribuitor, Onesti, Bacau Ionela LAZAR, invatatoare, Onesti, Bacau Paul JUMUCA, mecanic, Onesti, Bacau Gabi ENACHE, student, Onesti, Bacau Daniela CIOBANU, infirmiera, Onesti, Bacau Aurel SARBU, medic, Onesti, Bacau Dumitru CIOBANU, pensionar, Onesti, Bacau Ioana CIOBANU, pensionara, Onesti, Bacau Elena CIONCA, pensionara, Onesti, Bacau Ioan PATRICHI, pensionar, Onesti, Bacau Neonica SRAER, pensionara, Onesti, Bacau Constanta PATRICHI, pensionara, Onesti, Bacau Anica MARIN, pensionara, Onesti, Bacau Emilia IVANCU, pensionara, Onesti, Bacau Georgeta GOGU, pensionara, Onesti, Bacau Valentina STEFANESCU, pensionara, Onesti, Bacau Silvia PAVEL, pensionara, Onesti, Bacau Maria GHINDA, pensionara, Onesti, Bacau Apostol GRADINARU, pensionar, Onesti, Bacau Maria GRADINARU, pensionar, Onesti, Bacau Nicolaie LACATUSU, pensionar, Onesti, Bacau Florin LACATUSU, pensionar, Onesti, Bacau Daniel LACATUSU, pensionar, Onesti, Bacau Rodica LACATUSU, pensionara, Onesti, Bacau Ioan VALCU, pensionar, Onesti, Bacau Victor APIHTIN, profesor, Onesti, Bacau Dumitru CUCHIRITA, pensionar, Onesti, Bacau Ana GALUSCA, pensionara, Onesti, Bacau Aglaia PASLARU, pensionara, Onesti, Bacau Stefan PALAGHITA, pensionara, Onesti, Bacau Rodica PALAGHITA, pensionara, Onesti, Bacau Suzana URSACHE, pensionara, Onesti, Bacau Ortansa URSU, pensionara, Onesti, Bacau Nicolaie CONSTANTIN, pensionar, Onesti, Bacau Teodor LAZINSCHI, pensionar, Onesti, Bacau Raisa ZAMFIRESCU, pensionara, Onesti, Bacau Virginia DAVINTESCU, profesor, Onesti, Bacau Gheorghe GHIMBOVSCHI, pensionar, Onesti, Bacau Gabriela ICHIM, profesoara, Onesti, Bacau Adrian CASAVEANU, inginer, Onesti, Bacau Victor GRADINARU, medic, Onesti, Bacau Florica DOBRE, pensionara, Onesti, Bacau Lia CRUCEANU, pensionara, Onesti, Bacau Elena GONDOS, pensionara, Onesti, Bacau Claudia MALIGUTA, pensionara, Onesti, Bacau Vasile PINTILIE, pensionar, Onesti, Bacau Teodora PALADE, pensionara, Onesti, Bacau Elvira CAZACU, pensionara, Onesti, Bacau Ioan CRASMARU, pensionar, Onesti, Bacau Emilia BANU, pensionara, Onesti, Bacau Silvia APAVALOAIE, pensionara, Onesti, Bacau Nicolaie LUNGU, medic veterinar, Onesti, Bacau Maria IULISCA, pensionara, Onesti, Bacau Maria SPURGARU, pensionara, Onesti, Bacau Dumitru TOLOCARU, contabil, Onesti, Bacau Larisa BOGDAN, profesor, Onesti, Bacau Cornelia POPESCU, pensionara, Onesti, Bacau Oana HANCU, pensionara, Onesti, Bacau Victoria GORGAN, pensionara, Onesti, Bacau Vergina GRIGOROIU, pensionara, Onesti, Bacau Stefan GOJAN, maistru, Onesti, Bacau Maria HUMEI, pensionara, Onesti, Bacau Valvara MELNICIUC, pensionara, Onesti, Bacau Ciprian TOLOCARU, economist, Onesti, Bacau Iurie BOSTAN, medic, Onesti, Bacau Sergiu BLAJEVSCHI, administrator, Onesti, Bacau Stefan TRAIAN, inginer, Onesti, Bacau Albert WEBER, inginer, Onesti, Bacau Victoria ANDRONI, contabil, Onesti, Bacau Elena LORINCZ, pensionara, Onesti, Bacau Virginia ZVANCA, pensionara, Onesti, Bacau Erica CATARGIU, pensionara, Onesti, Bacau Aurelia SCRIPCA, pensionara, Onesti, Bacau Elena ZAMFIR, pensionara, Onesti, Bacau Laura BARACTARU, inginer, Onesti, Bacau Doina PELIN, casnica, Italia Dorica BUTA, invatatoare, Onesti, Bacau Florin POPA, somer, Onesti, Bacau Mihaela BRATU, vanzatoare, Onesti, Bacau Robert ANTON, muncitor, Onesti, Bacau Ramona CALIN, infirmiera, Onesti, Bacau Vasile CALIN, pensionar, Onesti, Bacau Valeriu ADOCHITEI, strungar, Onesti, Bacau Marin COJOCARU, pensionar, Onesti, Bacau Maria NEMET, croitor, Onesti, Bacau Dumitru OANCEA, inginer, Onesti, Bacau Vasile BARHALA, muncitor auto, Onesti, Bacau Ioan Dumitru MILONI, pensionar, Onesti, Bacau Alexandru BELCEANU, student, Onesti, Bacau Ovidiu SORODOC, pompier civil, Onesti, Bacau Roland SORODOC, profesor, Onesti, Bacau Vasile ROSET, zidar, Onesti, Bacau Maria GRAMADA, proiectant, Onesti, Bacau Fanica CHIPZUI, administrator, Onesti, Bacau Vasile VILEA, paznic, Onesti, Bacau Toader CANTARAGIU, paznic, Onesti, Bacau Dorin MELINTE, maistru, Oituz, Bacau Gabriela AVARVAREI, confectioner, Oituz, Bacau Costel Valentin OJOC, profesor, Onesti, Bacau Eleonora TIPLOIU, contabil, Onesti, Bacau Viorel BALINT, barman, Onesti, Bacau Valentin HARBU, electrician, Onesti, Bacau Maria VASILE, subinginer, Onesti, Bacau Rodica PARASCHIVESCU, asistent, Onesti, Bacau Jenica MORARU, instalator, Onesti, Bacau Darius BORCILA, pensionar, Onesti, Bacau Virgil IOSIF, brutar, Onesti, Bacau Magdalena CRISTEA, avocat, Onesti, Bacau Felicia ABARBOIAIE, agent imobiliar, Onesti, Bacau Ionut CAZACU, somer, Onesti, Bacau Lucia SOREANU, farmacista, Aachen, Germania Marieta COSTANDACHE, medic, Aachen, Germania Dimitrie CONSTANDACHE, medic, Aachen, Germania Georgeta ZUBERRTZ, functionara, Aachen, Germania Monica CONSTANDACHE CORMINBOEUF, traducator, Elvetia Petru PITEA, medic chirurg, Cluj Elena PRANSZKY, functionara, Cluj Eugen I. BOZGA, economist, Cluj Victor GORCEA, avocat, Cluj Ioan VORNICU, colonel (r.), inginer, Cluj Alexandru-Grigore PISOSCHI, profesor universitar, Cluj Adriana-Octavia PISOSCHI, pensionara, Cluj Mircea I. OANTA, inginer silvic, Cluj Emil PERSA, poet, Cluj Sandor KUBANKA, student urmarit de regimul comunist, Cluj Tiberiu POP, medic, Cluj Eugen Gr. BOZGA, economist, Cluj Viorel RUEN, contabil, Cluj Constantin VISALON-RADU, inginer, Cluj Camelia-Florica OANTA, medic oftalmolog, Cluj Vasile LUCACIU, medic promotia 1946 Regele Mihai I, Cluj Stela LUCACIU, medic, Cluj Mircea PERHAITA, sofer, Cluj Letitia TURDEAN, profesor, Cluj Monica VISALON-RADU, chimist, Cluj Romul BENEA, inginer, Cluj Liana BENEA, inginer, Cluj Romulus BENEA, inginer, Montreal, Canada Mihaela BENEA, medic, Montreal, Canada Remus BENEA, inginer, Bucuresti Dana BENEA, inginer, Cluj Virgil VASILIU, tehnician, Cluj Lucian VALEANU, inginer, Cluj Georgeta VALEANU, medic, Cluj Gheorghe SUCIU, farmacist, Cluj Georgeta SUCIU, avocat, Cluj Nicolae HANDABUT, avocat, Cluj Anca BORGOVAN, arhitecta, Cluj Irina PATRULIUS, arhitecta, Bucuresti Rodica GALASEANU, arhitecta, Bucuresti Alexandra RAZVAN, avocat, societatea Timisoara Vasile DOCEA, conferentiar facultatea de Vest, Societatea Timisoara Daniel VIGHI, scriitor, Societatea Timisoara Stefan RACOVITA, caminul romanesc, Elvetia Daniel MAIANU, inginer, Dusseldorf, Germania Roxani MAIANU, inginer profesor, Dusseldorf, Germania Mihaela ALESSIU, arhitect, New York, SUA Roxana PASCU, asistent, New York, SUA Marius C. MINA, manager, New York, SUA Liliana MINA, estetician, New York, SUA Cristian BRADISTEANU, inginer, New York, SUA Radu CONSTANTIN, inginer, New York, SUA Jean OLTEANU, manager, Bucuresti Maria GUILLOD SANDU, Radu SARBU, fizician, Cluj Daniela Stefania DRAGOI, profesor universitar, Brasov Alexandru DUMITRASCU, inginer IT, Bucuresti Gheorghe LAZAR, Offenbach, Germania Ioan CAPROSU, profesor universitar doctor, Iasi Vasile ARVINTE, profesor universitar doctor, Iasi Paul BEZA, inginer Cavaler al Ordinului National Serviciul Credincios, Anglia Cristian BADILITA, doctor in teologie al universitatii Paris IV, Sorbona Franta Mihai RICCI, inginer, Franta Irina RICCI, comerciant, Franta Anca SCANTEIE, bibliotecara, Bucuresti Maria Cristina MOISIN, medic, Bucuresti Adriana PUSCARIU, profesor Petre SERBAN, economist George ROCA - redactor al revistei AGERO, Stuttgart, Germania Lorena TOPCSOV, profesor, Bucuresti Liliana BABUS, traducator, Bucuresti Gheorghe DANIEL, student, Otopeni Viorel MURARIU, inginer, Ottawa, Ontario , Canada Codrin SCUTARU, sociolog, Bucuresti Elena MARASESCU, profesoara, Galati Dan BADIC, arhitect, Lausanne, Elvetia Florin ZAMFIRESCU, actor rector UNATC, Bucuresti Smaranda ENACHE, co-presedinta Ligii Pro Europa, Bucuresti Calin MANOILESCU, arhitect, Franta Mihaela CARTIS, muzicolog corector clubul civic, Bucuresti Theodor NICOLA FRONEA , manager turism, Bucuresti Alexandru FRONEA, administrator firma, Bucuresti Gabriel BADEA-PAUN, istoric arta, Paris, Franta Isabela UDROIU, expert, Bucuresti Dumitru IANOS, consilier parlamentar, Bucuresti Adrian BRINDEA , inginer, Zalau Dumitru MACALIA , rev. dr., Swansea, Illinois, SUA Constanta MACALIA, Swansea, Illinois, SUA Sever DUDAU, inginer, Bucuresti Ovidiu NICOARA, doctor, Timisoara Noel NEGREA, elev, Turnu Severin Ana-Maria NEGREA, pensionara, Turnu Severin Alina NEGREA, profesor, Turnu Severin Marius TURCU, preot, Munchen, Germania Mihnea MOROIANU, conferentiar universitar, Bucuresti Ioan BRATOLOVEANU, dr. ing., Adelaide, Australia Florentina RADU, functionar, Bucuresti Cristina IONESCU, Toronto, Canada Daniel GHEORGHE, student, Otopeni, Ilfov Petru TOMEGEA, profesor, Suceava Georgeta TOMEGEA, director gradinita, Suceava Nicolae T. MOISIDIS, doctor, inginer, SUA Gheorghe RADU, Dan OTTIGER DUMITRESCU, jurnalist, Fribourg, Elvetia Smeada DRAGAN, subinginer, Ploiesti Petre DRAGAN, pensionar veteran de razboi, Ploiesti Nelly MIRICIOIU, soprana, Londra, Anglia Bogdan LEVCOVICI, inginer software, Windsor, Canada Dorian RADU, director vanzari si marketing, Bucuresti Alexandru TIMOSCHENKO, inginer, Koln, Germania Ioan Caton PALTINEANU, phd, presedinte PALTIN International INC Ioan PISO, profesor doctor universitatea Babes Bolyai, Cluj director general Muzeul National de Istorie al Transivaniei Cristina DELEANU - actrita, Bucuresti Eugen CRISTEA - actor, Bucuresti Alexandru JADANEANT - avocat, Timisoara Pavel CHIHAIA - scriitor, Munchen, Germania Georgeta DOBRE - tehnician constructor, Buftea, Ilfov Alexandru BARTES - Student, Timisoara George STIRBULESCU - Ing. Mecanic, Cluj Valeriu Ghimpu - Ing. Mecanic, Bucuresti Silvia PETROVICI - Medic, fost deputat, fost ambasador in Tailanda, Bucuresti Camil PETROVICI - Director Societate Comerciala, Bucuresti Sorin PETROVICI - Ing., Bucuresti Bogdan PETROVICI - Operator IT, Bucuresti Amalia PETROVICI - Ing., Bucuresti Petra PETROVICI - Functionar, Bucuresti Ion SANDESCU - Functionar, Bucuresti Maria SANDESCU - Casnica, Bucuresti Adrian BRINDEA Mihai SERPOIANU - Ing., Constanta Radu Ionescu GALATI - General de divizie (r), Bucuresti Alexandru LORENT - General de brigada (r), Bucuresti Paul POPESCU - Colonel (r), Bucuresti Octavian STAMATE - Diplomat, Bucuresti Mari CORNESCU - Pensionara, Bucuresti Anusavan SALAMANIAN - Ing. Sunet, Bucuresti Mariana CERNESCU - pensionar, Bucuresti Ambrozie CERNESCU - Pensionar, Bucuresti Razvan STAN - Avocat, Bucuresti Dragos STAN - Profesor, Bucuresti Lucretia VISANU - Medic, Bucuresti Oxana VISANU, Jurist, Orhei Republica Moldova Marius BAZU, Cercetator Stiintific, Bucuresti Georgeta BORCEA, Profesor, Malmo, Suedia Vasile BORCEA, Pensionar, Malmo Suedia Ioan A MEXI, Jurist, Bucuresti Octavian SARBATOARE, Scriitor, Sydney Australia Adrian MIRCEA, Pensionar, Bucuresti Zoia MIRCEA, Pensionar, Bucuresti Andreea MIRCEA, Secretara, Bucuresti Constantin MARTIN, Ingiener, Bucuresti Mariana RADULESCU, functionar, Bucuresti Sanda Maria CHIOREANU, cadru universitar, Bucuresti Ion Iuliu CHIROEANU, colonel doctor, Constanta Tudor REBENGIUC, Arhitect, Cincinnati SUA George CALALB, medic, Presedintele Conventiei Medicilor Democrati din Romania, Bucuresti Alexandru JADANEANT, Avocat, Timisoara Maria E. ALEXIANU, Medic, New York, SUA Maria ENACHE, biolog, Bucuresti Silvia II NICA, matematician, asistent universitar, Bucuresti Traian II NICA, medic, Bucuresti Grigore L. CULIAN, editor, New York Magazin, New York, SUA Ilie STEFANESCU, tehnician CFR, Resita Ilie Marian STEFANESCU, preot, Resita Ion AVRAMOIU, pensionar, Targu Jiu Ioan Nicolae POPESCU, inginer, Brasov Dorina CONSTANTINESCU, inginera, Brasov Ileana Sanziana MIGIA, medic, Brasov Marcel Nicolae MARTA, medic, Cluj Liana Teodora MARTA, chimista, Cluj Doina MUHUTIU, profesoara, Cluj Alexandra VASU, dr. chimist, Bucuresti Lidia MOGA, medic, Brasov Sandra Maria PURCAREA, profesoara, Brasov Claudia LITA, fizician, Brasov Doru Gheorghe LITA, fizician, Brasov Lorin MARINESCU, inginer, Brasov Elena MIHAILESCU, tehnician, Brasov Mihai MIHAILESCU, inginer, Brasov Mona Livia GHICA, economist, Brasov Mariana Steluta COCOS, profesoara, Brasov Maria BOGDAN, pensionara, Brasov Maria BUNACIU, economista, Brasov Eugenia CIURDAR, pensionara, Brasov George COSTIN, agricultor, sat Arini, com Maierasi, jud. Brasov Bogdan ALEXANDRESCU, medic, Brasov Ileana Viorica ALEXANDRESCU, medic, Brasov Cornel VIDICAN, economist, Brasov Nicolae Cornel SERBAN, medic, Brasov Radu SERBAN, medic, Brasov Bogdan Rares SERBAN, medic, Brasov Lucian BERARIU, medic, Brasov Lucia TANISLAU, prof. ing. Brasov Alecse MATEESCU, ing. Brasov Johnny RADUCANU, muzician, Bucuresti Valeria PETRIU, asistenta medicala, Brasov Virginia CARARE, sora medicala, Brasov Emil BEDREAG, editor imagine TVR, Bucuresti Alina Verona DANILA, proiectant, Bucuresti Gabrilea DINEA, profesor, Timisoara Octavian SERBAN, diplomat, Bucuresti Isabela UDROIU, expert guvernamental, Bucuresti Mara DINAN, studenta, Constanta Constantin BOLAN, inginer, Constanta Ionel LINCA, profesor, Constanta Murat MUJDABA, inginer, Constanta Ager MUJDABA, informatician, Constanta Cristinel-Liviu BOGDAN, grafician, Fetesti Angelica DANCIU, invatator, Medgidia Ion TUGEARU, coregraf, Bucuresti Ileana TUGEARU, istoric de arta, Bucuresti Peter M. ZYBLOTSKY, medic, SUA Dan Florian SMARANDESCU, doctor-inginer, Germania Lidia TOHER, Londra, Anglia Viorel SASCA, doctor-inginer, Timisoara Grigore GRIGORESCU, scriitor, Chisinau Ileana MATEESCU, profesor, Turnu Severin Oliviu CRISAN, avocat, Cluj Felicia CRISAN, profesor, Cluj Sorin-Ioan DANILA, inginer, Bacau Mircea HRUBARU - matematician, Constanta Ion VALSAN - grafician, Comuna Nicoale Balcescu, jud. Constanta Anghelina GHEORGHE - pensionara, Comuna Otopeni, judetul Ilfov Vasile CHIRILA, proiectant pr., Iasi Elena ACATRINEI, profesoara, Iasi Laura ONOFREI, secretara, Iasi Emil FILIMON, muncitor, Iasi Gabriel FILIMON, profesor, Iasi Livia FILIMON, casier, Iasi Neghinita COSTEA, casnica, Iasi Mihaela PINTILEI, profesoara, Iasi Andreea URSULICA, profesoara, Iasi Irina FRANCU, profesoara, Iasi Catalin PIMARU, profesor, Iasi Constanta ACATRINEI, educatoare, Iasi Mircea ACATRINEI, sutdent, Iasi Simona Elena GATU, invatatoare, Iasi Georgiana MOSNEAGU, profesoara, Iasi Olga CORCACI, invatatoare, Iasi Margareta TREML-CORCACI, profesoara, Iasi Ovidiu ADAM, invatator, Iasi Aneta ADAM, inginer, Iasi Jana GHEMES, economist, Iasi Marioara VLAD, pensionara, Iasi Tiberiu VLAD, pensionar, Iasi Elena VACARIU, pensionara, Iasi Jenita GHENGHEA, pensionara, Iasi Henriette ZAITZ, invatatoare, Iasi Catalina MEIROSU, salariat, Iasi Elena MEIROSU, salariat, Iasi Mihaela MOROI, medic, Iasi Lucia-Paraschiva MOROI, pensionara, Iasi Gabriela MOROI, inginer, Iasi Anton GEANGALAU, profesor, Iasi Nicolae CIUDIN, profesor, Iasi Florica MOFTESCU, operator calculator, Iasi Silvia ANTON, jurist, Iasi Didina ANTON, casnica, Iasi Vlad LAZARESCU, lacatus mecanic, Iasi Ana FOCSANEANU, profesoara, Iasi Florin Ioan FOCSANEANU, profesor, Iasi Ion VOICU, ziarist, Iasi Maria VOICU, tipograf, Iasi Viorica ELISEI, bibliotecara, Iasi Eugenia CRISTEA, agricultoare, Iasi Irina BLIUC, profesor univ., dr., Iasi Mircea BLIUC, inginer, Iasi Maria COTIN, ingrijitoare, Iasi Luminita AUNGURENCI, asistenta sociala, Iasi Elena POPA, asistenta sociala, Iasi Mia JINGA, profesoara, Iasi Stefan BOSOMITU, profesor, Iasi Costel BOSANCEANU, agent vanzari, Iasi Valeriu BALINISTEANU, profesor, Iasi Dana ISAC, profesoara, Iasi Constantin COSTIA, sofer, Iasi Iulia BALAN, muncitoare, Iasi Gheorghe BALAN, zidar, Iasi Iulian BALAN, student, Iasi Mihaela GHEORGHITA, studenta, Iasi Livia ANICULAESEI, invatatoare, Iasi Ioan AVASILOAIE, educator, Iasi Vasile SIMION, vanzator, Iasi Mircea POPESCU, profesor, Iasi Sorin POPESCU, inginer, Iasi Camelia LEONTE, casier, Iasi Radu MIHAI, m.s. electro, Iasi G. TARANU, inginer, Iasi Adela MOSCALU, casnica, Iasi Vasile MOSCALU, pensionar, Iasi Ghiorghe CHIRILA, auditor, Iasi Alice ZAITZ, pensionar, Iasi Constantin STRUGARU, pensionar, Iasi Cornelia STRUGARU, pensionara, Iasi F. SMOLINSCHI, pensionara, Iasi Pandelia RADES, profesoara, Iasi Rodica VALCEANU, gestionar-vanzator, Iasi Vlad VALCEANU, student, Iasi Viorica TOPORAS, pictor, Iasi Maria HRIMIUC-TOPORAS, profesoara, Iasi Paula MIRAUTA, inginer, Iasi Roxana MIRAUTA, studenta, Iasi Oana CARSTEA, studenta, Iasi Alexandrina DIMITRIU, sculptor prof., Iasi Margareta COTOROBAI, functionara, Iasi Teodor BOTEZATU, agronom, Iasi Lidia BOTEZATU, functionar, Iasi Maria FUSTEI, asistent med., Iasi Denisa MOSNEAGU, profesoara, Iasi Anatolie CIOBANU, inginer, Iasi Carmen CIOBANU, profesoara, Iasi Visarion DANICIUC, contabil sef, Iasi Georgeta DANICIUC, medic veterinar, Iasi Vasile VAIDA, preot (dr.), Iasi Laurentiu BOFAN, profesor (Master), Iasi Tudor-Florin VAIDA, student - avocat, Iasi Mariana SOFRONIE, medic veterinar, Iasi Bogdan SOFRONIE, student, Iasi Gheorghe PATRICHI, muncitor, Iasi Georgeta PATRICHI, casnica, Iasi Nicoleta CHIRILA, s-ing. chimist, Iasi Georgeta POPA, profesor, Iasi Clemansa SERBAN, economist, Iasi Ghiorghi SERBAN, profesor univ., Iasi Letitia ROMANESCU, inginer, Iasi Laurentiu ZAMFIRESCU, functionar, Iasi Maria ZAMFIRESCU, asistent med., Iasi Marin PARVULESCU, ofiter (r), Iasi Monica PARVULESCU, inginer, Iasi Georgeta MARINESCU, statistician, Iasi Gheorghe MARINESCU, contabil, Iasi Nicolae BURDEA, inginer, Iasi Lucia BURDEA, medic, Iasi Ileana GORAS, invatatore, Iasi Maria MIHAILESCU, inginer, Iasi Mihai Petre SCARLAT, inginer, Iasi Vasile LUNGU, muncitor, Iasi Florin BABAN, muncitor, Iasi Nicoara HRIMIUC, inginer, Iasi Adriana TURBATU, profesor, Iasi Veronica CONSTANTINESCU, contabil, Iasi Constantin CONSTANTINESCU, inginer, Iasi Didina ROMAN-TANASE, medic, Iasi Ana Maria PUIU, secretara, Iasi Alina TANASE, profesor, Iasi Gabriela BUTE, profesor, Iasi Antoaneta POPA, profesor, Iasi Alexandru BOIURU, profesor, Iasi Relu STRATULAT, profesor, Iasi Lorand WERSEBE, sofer, Iasi Mariana WERSEBE, casnica, Iasi Maria WERSEBE, asistent med, Iasi Carmen PROCA, casnica, Iasi Maria PROCA, casnica, Iasi Marcela VIZITEU, casnica, Iasi Doru CRASMARU, profesor, Iasi Razvan VLADEANU, student, Iasi Gabriel CHIOCHIU, invatator, Iasi Smatici ELENA, educator, Iasi Maricica CIOBANU, educator, Iasi Elena TURCANU, profesor,Iasi Nadia VARTICESCU, invatator, Iasi Iliuta SMATICI, casnic, Iasi Carmen MUNTEANU, invatatoare, Iasi Florentina COSMOVICI, invatatoare, Iasi Razvan ONOFREI, agent vanzari, Iasi Vasile GAINA, profesor, Iasi Mariana GAINA, casnica, Iasi Daniel ONOFREI, student, Iasi Aida ONOFREI, secretara, Iasi Alina MISTREANU, secretara, Iasi Bogdan MISTREANU, agent comercial, Iasi Daniela BOSANCEANU, casnica, Iasi Dan Mircea BORS, conf.univ. dr., Iasi Codrin CIUBOTARU, inginer, Iasi Catalina NITESCU, conf.univ.dr., Iasi Irina POPOVICI, prof.univ.dr.ing., Iasi Dan POPOVICI, prof.univ.dr.ing. Servilia OANCEA, prof. univ. dr., Iasi Ion OANCEA, conf. univ. dr., Iasi Andrei-Victor OANCEA, informatician, Iasi Oana-Cornelia OANCEA, economista, Iasi Ortansa MARTINAS, controlor calitate, Iasi Veronica RANJA, inginer, Iasi Florin RADVAN, mecanic, Iasi Ana BLIHOGHE, technician, Iasi Carmen RADVAN, inginer, Iasi Maria TALABA, educatoare, Iasi Mariana HUTU, subinginer, Iasi Ana-Maria HUTU, invatatoare, Iasi Tudor-Dumitru HUTU, inginer, Iasi Gabriela IGNAT, medic, Iasi Aurica DVORACIC, profesoara, Iasi Elena URSACHE, informatician, Iasi Maria BURLACU, asistent medical, Iasi Valeriu SLUSARU, inginer, Iasi Laurentia SLUSARU, inginer, Iasi Petru SPITELNICU, maistru, Iasi Dumitru MERTICARIU, preot., Iasi Constantin NICOLIANU, artist, Iasi Dumitru AGACHE, profesor, Iasi Aurica CONSTANTINESCU, functionara, Iasi Laura CROITORU, profesoara, Iasi Didina CHIRICA, invatatoare, Iasi Maria SAVIN, agricultoare, Iasi Maria IGNAT, contabila, Iasi Mihai IGNAT, sef gara, Iasi Vasile TARZIU, mecanic locomotiva, Iasi Gheorghe TARZIU, profesor, Iasi Elena TARZIU, educatoare, Iasi Clara CORNESCU, muncitoare, Iasi Eugen ANDRONIC, economist, Iasi Ion STANGACIU, agricultor, Iasi Sofia GALATEANU, functionara, Iasi Dan GALATEANU, inginer, Iasi Livia HOLBAN, medic, Iasi Elena MERICA, muncitoare, Iasi Ion BABEANU, profesor, Iasi Maria CRACALEANU, inginer, Iasi Ecaterina NETEA, invataroare, Iasi Radu Dragos SERBAN, profesor dr.ing., Iasi Tamara COJOCARU, medic, Iasi Mircea PERJU, inginer, Iasi Gheorghe PERJU, profesor, Iasi Eugenia TARLEA, tehnician, Iasi Mariana CAIA, profesoara, Iasi Fevronia BARCAN, asistenta medical (p), Iasi Maria RACLARU, profesoara (p), Iasi Iulia RACLARU, profesoara, Iasi Lavinia SACARA, studenta, Iasi Alexandra CAIA, studenta, Iasi Stela PERJU, pensionara, Iasi Tudor PERJU, inginer, Iasi Gheorghe PERJU, inginer, Iasi Mircea PERJU, inginer, Iasi Adrian URSACHE, taximetrist, Iasi Viorica URSACHE, taxatoare, Iasi Elena HUTANU, pensionara, Iasi Cristian URSACHE, somer, Iasi Vasilica GAMEN, muncitoare (p), Iasi Ioan GAMEN, muncitor (p), Iasi Rodica BOICU, biolog (p), Iasi Agripina PURDEA, agricultoare (p), Iasi Vasile MANCA, agricultor (p), Iasi Aurel IFTIMOAIE, agricultor (p), Iasi Dumitru COCEA, agricultor (p), Iasi Mircea ALEXANOVICI, diriginte posta, Iasi Maria ALEXANOVICI, invatatoare, Iasi Valerica MEREUTA, functionara (p), Iasi Alexandru LUCA, medic veterinar, Iasi Victoria STICLARU, sora medicala, Iasi Doina SEVASTIAN, profesoara, Iasi Elena PEROSANU, profesor, Brasov Elena Victoria GIUVELCA, inginer, Brasov Pompiliu ALEXANDRU, pensionar, Brasov Teodora ALEXANDRU, pensionar, Brasov Andrei Gheorghe CHIMA, inginer mecanic, Sibiu Marian ROTARU, inginer si jurist, Barlad Grigore GRIGORESCU, scriitor, Chisinau Fari ASLAN, sef tren, Techirgiol Ioana TROANCA, operator date, Constanta George CRASNARU - bariton, Germania Maria TUDOSE - poeta si pictorita, Londra, Anglia Mihai CONSTANTINESCU - inginer, Bucuresti Mioara CONSTANTINESCU - medic, Bucuresti Dragos POTECASU - medic veterinar, sat Campulungeanca, com. Margaritesti, jud. Bacau Maria POTECASU - pensionar, sat Campulungeanca, com. Margaritesti, jud. Bacau Bebe SLATE - director tipografie, Ramnicu Sarat, Judetul Buzau Luminita SLATE - inginer, Ramnicu, Sarat, Judetul Buzau Stan PLESA - satul Campulungeanca, comuna Margaritesti, Judetul Buzau Stana PLESA - satul Campulungeanca, comuna Margaritesti, Judetul Buzau Mihai DOINA - colonel (r) Rm. Sarat Traian NICOLAE -comandor aviatie (r ) Bucuresti Florin TUDORACHE -colonel ( r ) profesor matematica , Bucuresti Nicolae MARZAC- pensionar , sat Campulungeanca, com. Margaritesti jud . Buzau Stela MARZAC- pensionar , sat Campulungeanca , com . Margaritesti jud. Buzau Ionel BURLACESCU pensionar , sat Campulungeanca , Margaritesti jud. Buzau Steluta BURLACESCU pensionar , sat Campulungeanca , Margaritesti jud. Buzau Gheorghe TUPITA - inginer, Bucuresti Silvia Tupita - pensionara, Bucuresti Anatolie DONOS - inginer, Bucuresti Iacob CRISTESCU - colonel rezerva, Bucuresti Ana LEONTE - studenta, Bucuresti Lucian LUNGEANU - doctor, Bucuresti Victoria LUNGEANU - profesor, Bucuresti Diana LUNGEANU - economist, Bucuresti Felician HAITA - economist, Bucuresti Claudiu BAN - profesor, Bucuresti Mioara IFTIMESCU - consilier juridic, Bucuresti Stratica LABA - profesor, Bucuresti Eleonora GRIGORESCU - pensionara, Bucuresti Eugen GRIGORESCU - pensionar, Bucuresti Mariana Ana TAPALAGA - inginer, Bucuresti Dumitru TAPALAGA - economist, Bucuresti Luka GRIGORESCU - inginer, Bucuresti Liviu BRINDUS - inginer, Bucuresti Alexandra BRINDUS - inginer, Bucuresti Tudor BRINDUS - inginer, Bucuresti Antoanela BRINDUS - inginer, Bucuresti Mihai BRINDUS - inginer, Bucuresti Sandra BRINDUS - medic, Bucuresti Alexandru VALEANU - inginer, Bucuresti Lelia IOAN - medic, Bucuresti Alexandru IOAN - inginer, Bucuresti Sanda MANOLIU - pensionar, Bucuresti Tiberiu GORDAN - inginer, Timisoara Ovidiu TAMAS - medic veterinar, Timisoara Gabriel TEODORESCU - asistent veterinar, Botosani Florea OPREA - inginer Constenta Radu OPREA - patron asociat Constanta Costel MARZAC - agricultor , comuna dedulesti jud Buzau Valentin MARZAC- operator chimist , sat Campulungeanca comuna Margaritesti jud Buzau Laurentiu DUMITRESCU - pensionar , Rimnicu Sarat Constanta DUMITRESCU- casnica , Rimnicu Sarat Victoria VASILESCU - medic veterinar , comuna Suraia judetul Vrancea Raducan CRACIUNESCU - pensionar agricol , comuna Margaritesti judetul Buzau Elisaveta CRACIUNESCU - pensionar agricol , comuna Margaritesti judetul Buzau Elena GAGIU - functionar Rm . Sarat jud. Buzau Aurica ILIE - pensionar , sat Campulungeanca , com . Margaritesti jud. Buzau Stefan ILIE - agricultor , sat Campulungeanca , com . Margaritesti jud . Buzau Laurentiu SELEJAN - restaurator , Rm. Sarat jud. Buzau Dan Constantin CIOCA- pictor, Bucuresti Ioana Elena CIOCA - psiholog , asistent universitar , Bucuresti Chetia LOCA - functionar bancar , Breaza Ion NECULA - profesor , Breaza Lucretia BURTEL - tesatoare , Breaza Nicolae T. MOISIDIS medic , San Leandro California SUA Mariana M. MOISIDIS - pensionara , San Leandro California SUA Antonio O . MOISIDIS - computer scientist, San Leandro California SUA Christina M .MOISIDIS - medic ginecolog , Wiesbaden Germania Antonio RUSA - ofiter marina, Constanta Adrian RUDI - marinar, Constanta Laurentiu PETRACHE - profesor , comuna Margaritesti judetul Buzau Maria PETRACHE - farmacist , comuna Margaritesti judetul Buzau Adela PETRE - pensionar , municipiul Buzau judetul Buzau Daniela IMRE - controlor CTC - Bucuresti Ana HOMPAT - profesor Cluj Nicolae PROCOPAN - sculptor , Cluj Ion POPESCU TOPOLOG - profesor , Brasov Traian Mihai NEAMTU - doctor in stiinte medicale , Cluj Anne-Marie ARSENE - jurist, Bucuresti Roxana Elena STAN, eleva, Bucuresti Andreea STAN - eleva, Bucuresti Serban PATRICIU - avocat, Bucuresti Vladimir DEVESELU - muzician, Bucuresti Anisia DEVESELU - muzician, Bucuresti Simona ROSETTI - profesor, Bucuresti Ioana ROSSETI - economist, Bucuresti Cristina CONSTANTINESCU - medic, Bucuresti Daniela NESTOR - medic, Bucuresti Mihnea NESTOR - inginer, Bucuresti Rodica BOCONCIOS - inginer, Bucuresti Nadina NISTOR - arhitect, Bucuresti Ana Maria TATOVICI - profesor, Bucuresti Grigore TATOVICI - pensionar, Bucuresti Diana DOBRESCU - director vanzari, Bucuresti Claudiu APOSTOL - administrator, Bucuresti Nicoleta SUFARU - functionar, Bucuresti Serban DAMIAN - director marketing, Bucuresti Calin COSMACIUC - manager, Bucuresti Blanka SIMIONESCU - psiholog, Brasov Valentin SIMIONESCU - jurist, Brasov Cristina GHEORGHE - inginer, Campina Dan PASAT _ profesor Drobeta Turnu Severin Stefan OLARU - invatator , comuna Tibana judetul Iasi Nicolae BUDU - profesor, sat Vornicani Basarabia Florin BUDU - profesor , sat Vornicani Basarabia Doina VLAGA - invatatoare , comuna Tibana judetul Iasi 1000. Mircea OLARU - agent paza , comuna tibana judetul Iasi 1001 Lucia SPITA - invatatoare, comuna Tibana judetul Iasi 1002. Lila SOVEA - casnica , comuna tibana judetul Iasi 1003. Maria ALEXA - invatatoare , comuna Tibana judetul Iasi 1004. Mariana ALEXA - finisor , comuna Tibana judetul Iasi 1005. Viorica VITEL - Invatatoare , comuna Tibana judetul Iasi 1006. Rodica ANEI - profesoara , comuna Tibana judetul Iasi 1007. Elena GOREA - pensionara , comuna Tibana judetul Iasi 1008. Ion STEFANESCU - profesor, Ploiesti 1009. Stefan OLARU - invatator, comuna Tibana, judetul Iasi 1010. Vladimir LOZOVANU - profesor, sat Vorniceni, Basarabia 1011. Viorica LOZOVANU - inginer, sat Vorniceni, Basarabia 1012. Veaceslav LOZOVANU - inginer, sat Vorniceni, Basarabia 1013. Marius VISOVAN - preot greco -catolic ,Sighetul Marmatiei 1014. Constantin IORDACHE - paznic , Buzau 1015. Joita IORDACHE - casnica , Buzau 1016. Alexandra POPESCU - profesor , Rm . Sarat 1017. Aurora RADUTA - student , Rm. Sarat 1018. Marcel FURTUNA - colonel ( r ) , Rm. Sarat 1019. Radu FEFCEAC - patron , Rm. Sarat 1020. Claudia RADULESCU - contabil ,Rm. Sarat 1021. Eduard Viorel CONSTANTIN - inginer , Buzau judetul Buzau 1022. George BOGDAN - elev , Drobeta Turnu Severin 1023. Pavel POPESCU - medic veterinar , comuna Melinesti judetul Dolj 1024. Elena POPESCU - profesor , comuna Melinesti judetul Dolj 1025. Dan Mihai POPESCU - inginer , Drobeta Turnu Severin 1026. Claudius MOTT - inginer , Krichheim Germania 1027. Ana Eleonora POPESCU - eleva , Turnu Severin 1028. Aurel MARZAC - tehnician , Rimnicu Sarat 1029. Aurica MARZAC - tehnician , Rimnicu Sarat 1030. Dona STRATULAT - functionara comuna Carpinistea judetul Buzau 1031. Florin LUNGAN - inginer , Tg Jiu 1032. Carmen IONICA - psiholog, Tg Jiu 1033. Ion AVRAMOIU - pensionar , Tg Jiu 1034. Elena Avramoiu - pensionar, Tg Jiu 1035. Adrian Vasile COLTESCU - student, Tg Jiu 1036. Adriana COLTESCU - studenta , Tg Jiu 1037. Nicolae D. FILIS - pensionar, Bumbesti Pitic jud. Gorj 1038. Nicolae N. FILIS - inginer, Tg Jiu 1039. Nicolae Gh. FILIS - profesor, Tg Jiu 1040. Iulia Gabriela FILIS - farmacista, Tg Jiu 1041. Terezia FILIS - farmacista, Tg Jiu 1042. Constantin IACOBONI - pensionar, Tg Jiu 1043. Ion SAPUN - preot, Bumbesti Pitic judetul Gorj 1044. Gabriela CODREA - secretar, Bucuresti 1045. Vlad Radu POENARU - designer, Brazilia 1046. Theodor BRASOVEANU - doctorand, SUA, Universitatea Princeton 1047. Iustin-Dorin LUPU - masterand la Universitatea Babes - Bolyai, Cluj Napoca 1048. Cadir RESUL - elev - Constanta 1049. Dan BERIANU - informatician , New York , SUA 1050. Liviu ILAS - economist, Giurgiu 1051. Marius VISOVAN - Sighetul Marmatiei, preot Greco - Catolic 1052. Adrian HALGA - orasul Lupeni judetul Hunedoara 1053. Mihai Andrei DOBRA - student, Bucuresti 1054. Ion POPA - inginer, comuna Grivita, judetul Galati 1055. Mihnea Paraschivescu - meteorolog, Bucuresti 1056. Vintila Dumitru Andrei SAVULESCU - arhitect, Bucuresti 1057. Bogdan NEGUT - economist, Bucuresti 1058. Maria Denisa NEGUT- profesor, Bucuresti 1059. Cristinel NEGUT - inginer, Bucuresti 1060. Rupert Rathardt Soiu RODER - pensionar, Bucuresti 1061. Alina NECULA studenta, Bucuresti 1062. Ion SOMES student, Prigor, judetul Caras Severin 1063. Iancu CHETRINESCU student, Bozovici, judetul Caras Severin 1064. Petronela Simona REMELEA student, Moceris, judetul Caras Severin 1065. Maria JIVCU student, Timisoara 1066. Mihaela TIRA student, Prigor, judetul Caras Severin 1067. Maria BURAC student, Prigor, judetul Caras Severin 1068. Marian SERAFIN student, Timisoara 1069. Clamentina JIVCU student, Prigor, judetul Caras Severin 1070. Clamentina SERAFIN student, Prigor, judetul Caras Severin 1071. Sofica ZAVEIANU student, Prigor, judetul Caras Severin 1072. Ana MATEI student, Prigor, judetul Caras Severin 1073. Ionela VAIN student, Timisoara 1074. Narcis CORNEANU student, Prigor, judetul Caras Severin 1075. Nicolae VERINDEANU economist, Prigor, judetul Caras Severin 1076. Marius CALIN student, Prigor, judetul Caras Severin 1077. Mia TIRA student, Prigor, judetul Caras Severin 1078. Cristina FLOCA student, Prigor, judetul Caras Severin 1079. Ieunice PETRUT student, Prigor, judetul Caras Severin 1080. Ionela ROTARIU student, Prigor, judetul Caras Severin 1081. Zaharia ROTARU student, Prigor, judetul Caras Severin 1082. Iliuta SUTA student, Prigor, judetul Caras Severin 1083. Mariana ROTARU invatator, Prigor, judetul Caras Severin 1084. Ana SERAFIN inginer, Timisoara 1085. Damaschin SERAFIN muncitor, Timisoara 1086. Veta SOMES bibliotecar, Prigor, judetul Caras Severin 1087. Stefan SOMES agent comercial, Prigor, judetul Caras Severin 1088. Ana TIRA agent comercial, Prigor, judetul Caras Severin 1089. Marioara CALIN agent comercial, Prigor, judetul Caras Severin 1090. Dumitru MIULESCU adinistrator firma, Prigor, judetul Caras Severin 1091. Pavel BURAC pensionar, Prigor, judetul Caras Severin 1092. Natalia BURAC pensionar, Prigor, judetul Caras Severin 1093. Ioan TIRA pensionar, Prigor, judetul Caras Severin 1094. Aloisa TIRA casnica, Prigor, judetul Caras Severin 1095. Paraschiva CALIN pensionar, Prigor, judetul Caras Severin 1096. Iosif CALIN pensionar, Prigor, judetul Caras Severin 1097. Sofia SOAMES pensionar, Prigor, judetul Caras Severin 1098. Gheorghe SOAMES pensionar, Prigor, judetul Caras Severin 1099. Ion ROTARU pensionar, Prigor, judetulCaras Severin 1100. Petru IOANA muncitor, Prigor, judetul Caras Severin 1101. Miolau ZAHARIA muncitor, Prigor, judetul Caras Severin 1102. Ilie ZAVOIANU muncitor, Prigor, judetul Caras Severin 1103. Ilie CALIN agent comercial, Prigor, judetul Caras Severin 1104. Ilie TIRA pensionar, Prigor, judetul Caras Severin 1105. Vasile BURAC muncitor, Prigor, judetul Caras Severin 1106. Nicolae TIRA administrator firma, Prigor, judetul Caras Severin 1107. Sofica SOMES elev, Prigor, judetul Caras Severin 1108. Ioana SOAMES elev, Prigor, judetul Caras Severin 1109. Lavinia CALIN elev, Prigor, judetul Caras Severin 1110. Marius ROTARIU elev, Prigor, judetul Caras Severin 1111. Mircea COLF elev, Timisoara 1112. Maria MATEI elev, Prigor, judetul Caras Severin 1113. Elena MARINESCU - profesor, Bucuresti 1114. Thedore BUCUR - expert international, consilier strategic, DOUAI, Franta 1115. Andrei Mihai MARIAN - elev Timisoara 1116. Adrian Victor RADUS - profesor, Timisoara 1117. Smaranda RADUS - medic, Timisoara 1118. Marius SANA - laborant chimist, Timisoara 1119. Daniela GARLEANU - technician chimist, Timisoara 1120. Mircea CARP - jurnalist radio, Germania 1121. Gabriela CARP - critic de arta, Germania 1122. Ovidiu Gheorge NAN - inginer, localitatea Pricaz jud. Hunedoara 1123. Liliana BARLOGEANU - institutoare, Bucuresti 1124. Petre DOANCA - inginer, Emiratele Arabe Unite - Oman 1125. Eugeniu POPESCU - Medic, Timisoara LISTA RAMANE DESCHISA PE TOT PARCURSUL ANULUI 2009 |
|
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 08:24
ANALIZ Dreptatea
21 - 27 mai 2007 Sttarrea ii viiiittorrull rranulluii rromn ((V)) n numerele precedente, ziarul Dreptatea a prezentat principalele probleme ale gospodriei rneti din Romnia, riscurile majore i oportunitile existente care pot fi folosite pentru soluionarea problemei rneti din Romnia. Aceast analiz a fundamentat politicile sectoriale pentru agricultur din cadrul Programului postaderare al PNCD. Cauzele problemei rneti Att agricultura ct i satul romnesc se afl ntr-o criz profund, caracterizat prin decapitalizare total a gospodriei rneti i nivel sczut al dezvoltrii rurale. Aproximativ cinci milioane de rani constituie astzi o minoritate dezavantajat o adevrat a doua Romnie a crei nivel de trai este incredibil de redus. Este vorba de familii care n anul 2005 triau cu un venit lunar mai mic de 240 lei, venit n care era inclus i contravaloarea autoconsumului. Dotrile cu utilaje sunt ca i inexistente, iar banii pentru nfiinarea i ntreinerea culturilor, pentru creterea animalelor i pentru dotri lipsesc aproape total. Nici vorb de investiii n infrastructur sau de un trai mai bun. Dotrile cu instalaii sanitare, de ap potabil i ap cald, canalizri, gaze, telefoane sunt excepii n casele ranilor. Susinerea material a copiilor din mediul rural pentru continuarea studiilor este adesea peste puterile prinilor. Ei nu le pot asigura masa i cazarea nici mcar pentru a urma liceul, nici vorb de o facultate. Numai 7% din absolvenii de gimnaziu de la sate se nscriu la liceu. Sub 2% din studenii de astzi din Romnia provin din mediul rural, adic din rndurile a jumtate din populaia Romniei. Discrepana dintre sat i ora se adncete continuu. Aceast stare de criz extrem este rezultatul politicii socialiste dinainte de 1990 i al politicii guvernelor din perioada de dup 1989 pn astzi - cu o scurt ntrerupere n timpul guvernrii rniste. Agricultura a subvenionat industria Att nainte, ct i dup decembrie 1989, agricultura a subvenionat industria, forat fiind de preurile care i-au fost impuse de stat pn n 1997. Atunci, piaa produselor agricole a fost liberalizat de ctre guvernarea PNCD. n perioada 1990-2000, rata creterii preurilor produselor agricole a fost de numai o treime din rata creterii preurilor furniturilor industriei ctre agricultur. Pe de alt parte, sprijinul agricol acordat, att ct a fost, a ajuns n bun parte la firmele din industrie i comer furnizoare de produse pentru agricultur. Interesant c aceste firme au mrit preurile produselor, brusc, tocmai n momentul acordrii subveniilor. Urmare a acestor fenomene, productorul agricol a fost forat s lucreze n cea mai mare parte n pierdere, respectiv cu un venit echivalent de batjocur. Legislaie i administrare defectuoas n noile condiii de dup decembrie 1989, s-au folosit toate mijloacele posibile ca s se mpiedice retrocedarea terenurilor i pdurilor - de la elaborarea defectuoas a legilor, pn la neaplicarea lor i nepedepsirea abuzurilor. Slaba gestionare a pdurilor a dus la reducerea sever a acestor resurse i la degradarea amenajrilor. Nu s-a reglementat la timp paza pdurilor retrocedate, iar dup ce s-a reglementat nu s-a aplicat, astfel nct suprafee enorme au fost defriate fraudulos din vina autoritilor i nu a proprietarilor. Nu s-au stopat tierile abuzive de pdure, prolifernd baronii cherestelei i reelele mafiote de trafic al lemnului. Privatizarea IAS-urilor s-a ntrziat la nesfrit, pn cnd ele s-au degradat, ulterior concesionndu-se clientelei politice. Nu s-a reglementat paza amenajrilor de irigaii, autoritile lsndu-le prad hoilor sau degradrii. Retrocedarea terenurilor agricole, prima etap fundamental obligatorie pentru restructurarea agriculturii i trecerea la economia de pia, s-a efectuat fr retrocedarea mijloacelor de producie, care de drept trebuia s revin proprietarilor, fiindule luate integral la nfiinarea CAP-urilor. S-a preferat, ns, ca Agromec-urile s fie date pe mai nimic unor privilegiai, care au practicat preuri de monopol la serviciile de mecanizare prestate, ruinnd i mai mult ranii. Lipsa instruirii profesionale Nu s-a asigurat ranilor o minim instruire profesional, situaie care a grevat negativ rezultatele i eficiena activitilor agricole. Agenia Naional de Consultan Agricol, nfiinat de guvernarea PNCD, a fost dezorganizat, reducndu-i-se atribuiile i cobornd la minim consultana acordat ranilor. Sprijin financiar redus i preferenial Ajutoarele date agricultorilor (cu excepia cupoanelor acordate de guvernarea PNCD) nu au ajuns la rani dect ntr-o foarte mic msur. Prin diferite inginerii financiare, aceste ajutoare au ajuns n cea mai mare parte la clientela politic. Legea exploataiilor agricole, prin care s-a legiferat excluderea pe fa a ranilor de la subvenii, este un exemplu nedemocratic de a dirija preferenial subveniile n agricultur. Ajutoare pentru ranii cu culturi calamitate de secet nu s-au dat dect n rare cazuri i ranii nu au avut cu ce s nfiineze culturile de toamn. De exemplu, guvernul PSD nu a recunoscut existena acestor calamiti dect dup scrisoarea deschis adresat primului-ministru de ctre preedintele PNCD. n acelai timp, ajutoarele au fost reduse aproape la jumtate fa de perioada guvernrii rniste: 0,76% din PIB (8.791 miliarde lei) n 2001, 0,68% din PIB (10.179 miliarde lei) n 2002, 0,74% din PIB (13.858 miliarde lei) n bugetul pe 2003 i circa 0,9% din PIB n bugetele de stat pe anii 2004-2007, fa de 1,45% din PIB (5.410 miliarde lei) n 1998, 1,04% din PIB (5.688 miliarde lei) n 1999 i 1,20% din PIB (9.595 miliarde lei) n 2000. n aceste condiii (alocaii bugetare sub 1% din PIB pentru agricultur i dezvoltare rural!), agricultorii romni au primit subvenii foarte reduse n comparaie cu ali concureni de pe piaa intern deja europenizat (n medie circa 25 30 %), iar programele de sprijinire au fost de foarte mic anvergur (Programul Fermierul i-a propus nfiinarea a dou ferme/ comun/an, respectiv o ferm la 4-5 sate pe an!). Nu s-a organizat creditul agricol subvenionat (cu excepia perioadei de guvernare PNCD), pentru c acesta ar fi fost mai greu de direcionat preferenial. Lipsa organizrii Nu s-a fcut nimic pentru dezvoltarea pieelor concureniale i stabile. Micul productor nu i-a putut valorifica profitabil producia ntr-o pia nefuncional, n multe cazuri de tip monopolist, perturbat des de intervenii arbitrare, lsat pe mna grupurilor de tip mafiot. Nu s-a sprijinit formarea de organizaii profesionale, care s susin interesele ranilor i nu s-a sprijinit unirea acestora n cooperative de aprovizionare-desfacere, cci ele ar fi negociat pe pia preurile i ar fi lovit n interesele de monopol clientelar. Nu s-a stimulat circulaia terenurilor n scopul creterii dimensiunilor gospodriilor rneti. Dimpotriv, aceasta a fost blocat de creterea spectaculoas a taxelor de tranzacionare a terenurilor, care au devenit prohibitive. Nu s-au promovat mecanisme corespunztoare pentru asigurarea relaiilor corecte ntre proprietar i arenda. Nestimularea ocupaiilor neagricole pentru populaia rural Nu s-a fcut nimic n direcia calificrii populaiei rurale pentru a avea vreo ans s ocupe alte locuri de munc sau s ntreprind vreo afacere proprie. Nu s-a stimulat apariia la sate a unor locuri de munc alternative, astfel nct o parte din populaia rural s-i gseasc i alte surse de trai dect activitatea agricol, crend posibilitatea creterii productivitii n agricultur. Dimpotriv, s-a stimulat plecarea populaiei de la orae la sate, rezolvnd pe moment problemele de protecie social la orae, dar provocnd, pe termen lung, scderea productivitii muncii n agricultur, i aa foarte redus. Folosirea ineficient a fondurilor Uniunii Europene i abandonarea dezvoltrii rurale Punerea n funciune a programului SAPARD, nceput de guvernarea PNCD n anul 2000, s-a ntrziat dup alegerile din 2000. Timp de doi ani nu s-a ntreprins nimic privind dezvoltarea rural, apoi au existat fonduri de la buget numai pentru cofinanarea proiectelor SAPARD. Negocierea condiiilor SAPARD a defavorizat micul productor agricol, contribuia proprie impus fiind mult peste puterile lui. Dr. ing. Virgil Vlad, director tiinific al Departamentului PNCD pentru agricultur i satul romnesc Canal de irigaie npdit de vegetaie |
|
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 08:25
n data de 9 octombrie 2007, Tineretul Cretin Democrat - PNCD a lansat o scrisoare deschis ctre reprezenanii Societii Civile.
Documentul constituie un apel adresat organizaiilor non-guvernamentale i asociaiilor ce reprezint n special interesele tinerilor din Romnia. Suntem o organizaie de tineri dornici de a se implica politic avnd drept scop schimbarea imaginii Romniei ntr-o ar prosper, ntr-un stat care s-i respecte ceteanul, fr corupie, cu o justiie aflat doar n slujba adevrului, cu oameni mai implicai n ceea ce se ntmpl n societatea n care triesc, cu generaii noi, dornice de afirmare pe toate planurile", a declarat purttorul de cuvnt al TCD - PNCD, Vlad Tache. n textul apelului, tinerii rniti propun Societii Civile o colaborare pe termen lung n baza unor proiecte concrete, axate pe probleme punctuale cu care se confrunt tinerii. Menionm c ne punem la dispoziie pentru dezvoltarea oricrui proiect constructiv, suntem deschii oricrui tip de discuii i critici. Suntem pe deplini ncreztori c alturi de societatea civil vom crea o generaie european de oameni politici, dinamic, eficient, care s accepte provocarea politic din Romnia, avnd ca principal motivaie dorina de a ridica Romnia la rangul de naiune european din toate punctele de vedere'', a subliniat Vlad Tache. |
|
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 08:31
n luna august 2007, am publicat o analiz, care ncepea aa: Economia naional este n pericol! ncepe s se aud zngnitul armelor care pot pune capt unei perioade de cretere destul de ndelungat pentru a provoca euforia guvernanilor. Or, se tie, euforia adoarme vigilena i ntunec raiunea; iar somnul raiunii... Pericolul nu vine de la dl Geoan, care - exact ca Emil Constantinescu pe vremuri - pentru a prea mai brbat, a studiat limbajul gesturilor i-i drege glasul nainte de a csca gura. Pericolul vine din America. Dup atia ani n care i-am ateptat, pn la urm americanii au venit i mai mult dect att ne-au introdus n lumea lor. Pe de o parte ne apr de alii (tim noi de cine!), dar pe de alt parte am ajuns dependeni de bursa de la New York. i ncheiam: La Bucureti, euro a nceput s creasc. Lunile au trecut, simptomele crizei s-au nmulit, dar Clin Popescu Triceanu vorbea despre oportunitatea ivit pentru romni de a cumpra case ieftine n Florida, pentru c doar ei sunt n criz, pentru noi veghea dnsul... ntrebarea este: liberalii au fost chiar att de incompeteni sau chiar att de iresponsabili? Nu au neles ce se ntmpl sau le-a psat numai de interesul lor electoral? Guvernul liberal este responsabil pentru o eroare strategic monumental: ntr-o perioad de creștere economic, a consumat toat aceast creștere și s-a mai și ndatorat suplimentar. Deficitul bugetar a crescut, de la 1,3% din PIB - n 2004, la 2,6% - n 2007 și 5,3% - n 2008! Mai ru dect att, liberalii s-au dovedit incapabili s absoarb fondurile europene; ce șans mai mare poți avea, dect s primești fonduri imense de la UE și s nu fii n stare s le absorbi? ntre timp, s-a dovedit c avem de-a face cu cea mai grav criz de pn acum, o criz care nc nu i-a atins apogeul, ale crei evoluii i sfrit nimeni nu se ncumet s le anticipeze, dar care, cu siguran, va schimba fundamentele economiei i finanelor mondiale. PIB-ul lumii scade, pentru prima oar dup al doilea rzboi mondial, iar Romnia nu poate s scape neatins, ba dimpotriv: analitii consider Europa de Est ca fiind zon de risc maxim. Pericolul major pentru ntreaga regiune rezid n prbuirea influxurilor de devize, ceea ce - pe fondul importantelor deficite de cont curent - poate provoca falimente naionale. Chiar dac suntem mai obișnuiți dect alții cu crizele (ncepnd cu anul 1940, am trecut dintr-o criz ntr-alta), de data aceasta situația este foarte grav, pentru c s-au nrutțit brusc și dramatic circumstanțele externe. Occidentul nu mai poate s ne mping, ba dimpotriv, ne trage napoi, la locul pe care l meritm, deoarece criza economiei romnești are i alte cauze dect criza internațional. Pe scurt, consumm mai mult dect producem, iar economia național nu este suficient de restructurat, pentru a fi competitiv. De peste 15 ani, Romnia și rostogolește datoria, mrind-o continuu, pentru c n fiecare an Romnia consum (cu tot) mai mult dect produce. Investiiile strine, exporturile, cei plecai s munceasc n strintate i creditele au meninut echilibrul. ncepnd cu luna noiembrie 2008, toate cele trei surse majore de valut ale Romniei s-au pbușit la mai puțin de jumtate: exporturile, investițiile strine și banii cpșunarilor, iar creditele au devenit prohibite. Pe bun dreptate, la sfritul anului 2008, Valentin Lazea, economistul șef al Bncii Naționale, a declarat c Imposibilitatea finanțrii contului curent este cel mai mare pericol pentru Romnia, faț de toate celelalte pericole potențiale, care ar fi reducerea creșterii PIB, creșterea șomajului, inflația crescut și stagnarea creditrii. Statul nu trebuie s contribuie la adncirea deficitului . Imposibilitatea finanțrii deficitului de cont curent nseamn crah, faliment național. Este evident c 1. ara trebuie s-i reduc deficitele i 2. are nevoie de bani, respectiv de finanri externe, pentru a nu intra n incapacitate de plat! Pentru a reduce deficitul de cont curent sunt posibile trei mari tipuri de msuri: o politic monetar restrictiv, o politic fiscal strns și ncurajarea economisirii, nu a consumului. Aceasta este teoria; s vedem ce face guvernul. Faț-n faț cu criza, guvernul Boc pare incompetent, populist și neconvingtor. Cu tot pericolul iminent, guvernul PDL-PSD a debutat n aceeai not de optimism n care i-au ncheiat mandatul liberalii: a refuzat s accepte riscul unei crize majore n Romnia i a construit un buget care prevedea pentru anul 2009 o cretere a PIB cu 2% i a veniturilor bugetare cu 18%, fa de 2008. Au alocat bani pentru tichete de vacan, pentru renovarea a 1152 de biserici, pentru majorarea pensiilor i a alocaiilor pentru omeri. Legea bugetului a fost adoptat spre sfritul lunii februarie, cnd se tia deja c, n ianuarie, PIB sczuse cu 2%, iar ncasrile bugetare cu 20% (minus 38% fa de prevederea bugetar!) fa de ianuarie 2008. Ca i pe vremea liberalilor, se poate pune ntrebarea: oamenii acetia sunt chiar att de incompeteni sau chiat att de iresponsabili? Nu neleg amploarea crizei i pericolele pentru Romnia sau nu-i intereseaz dect realegerea lui Bsescu n funcia de preedinte? Cu ajutorul celor de la PSD, Emil Boc a promovat un buget care n loc s prentmpine i s atenueze efectele crizei n Romnia ncearc s asigure realegerea lui Traian Bsescu, la prezidenialele din toamn (prostnacul de la PSD va fi oare, sparing partener ?). Dac primul ministru, Emil Boc, este un mo silitor, care se pricepe la drept constituional, dar nu-i fcut pentru funcii executive i este afon la economie, n schimb, Traian Bsescu, al crui purttor de cuvnt i de politic este dl Boc, are experiena i nelegerea necesare momentului; ca i vechimea n funcie, pentru c st de patru ani la Cotroceni. Cu toate acestea, preedintele Bsescu a nceput prin a declara c nu vrea s aud de FMI, a continuat afirmnd c este necesar consultana FMI, dar nu i banii si i a sfrit prin a accepta totul, inclusiv banii, mai ales banii. Faptul confirm extrema gravitate a perspectivelor pe termen scurt ale Romniei. ara are o datorie extern relativ redus, de 50 miliarde euro, din care cea public este de 10,80 miliarde. Prin acordurile recent ncheiate cu instituiile financiare internaionale, Romnia va fi creditat cu 20,50 miliarde euro, adic i tripleaz datoria public! Trei comentarii se impun: 1. Din cauza proastelor guvernri din perioada 2001-2008 - cnd creterea economic a fost irosit din incompeten i interes electoral i din cauz c bncile strine din Romnia - care au realizat ctiguri substaniale finannd creterea economic - nu sunt dispuse sau capabile s asigure devizele necesare acum, mprumutul nu are alternativ, iar fr el crahul ar fi devenit certitudine. 2. Multe clauze sunt secrete, dei vorbim despre bani publici, dar se tie c termenul de rambursare va fi extrem de scurt, de numai 3-5 ani. Va trebui ca pe lng obligaiile decurgnd din credite mai vechi - s pltim i cei 20 de miliarde de euro n 5 ani! Ceauescu aproape c ne-a omort cnd a rambursat 11 miliarde de dolari n opt ani 3. Miliardele de euro nu vor sta n Banca Naional, ci vor acoperi obligaiile de plat la extern ale sectorului privat, care are de achitat peste 20 miliarde euro, numai n anul 2009. Aadar, banii nu vor fi doar o centur de siguran, ci sunt chiar una de salvare i deci, nu vor fi returnai dup o vreme, ci vor fi pltii, iar pentru aceasta, romnii i vor reduce dureros consumul. Este ceea ce preedintele Bsescu numete, din demagogie electoral, solidaritate. Se mai poate pune o ntrebare: oare cum se face c guvernul, care are zeci de mii de angajai n structurile sale, a greit fundamental bugetul naional, iar FMI, a crui reprezentan din Romnia are doar cteva zeci de experi, a avut dreptate cnd a prognozat scderea cu 5% a PIB i cu 10% a veniturilor bugetare? Ca dovad c Traian Bsescu, pardon, Emil Boc rectific bugetul, prelund cifrele FMI, la numai ase sptmni de la adoptare, btnd toate recordurile n materie de vitez a rectificrii. Cu astfel de guvernani, privesc cu groaz la viitor i m ntreb dac vor fi capabili s se descurce cu 20 de miliarde. Pentru c CRIZA vine, vjind ca vijelia i ca plesnetul de ploaie, vine, vine, calc totul n picioare! Clca-i-ar pe ei, nu pe noi, cei care vom plti facturile! (Publicat in Bursa) Publicat de Radu Sarbu la 21:56 7 comentarii |
|
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 08:57
Conform Hotararii JODA1/2009 Marian Petre Milut a fost exclus din PNTcd,
Stimai colegi, stimate doamne i stimai domni, v aduc la cunotiin urmtoarele: Juriul de Onoare Disciplin i Arbitraj a judecat cazul domnului M.P.Milu, la sesizarea a 45 (din 79) membri CNC vechi (cel anterior congresului din 24 aug. 2008, marea majoritate i membri CNC rezultat in urma acestui congres). Printre semnatarii sesizrii se numr practic toate personalitile partidului care confer legitimitate oricrei persoane care dorete s acioneze n numele PNCD, dl. Ion Diaconescu - preedinte onoare al PNCD, fost preedinte al PNCD, fost preedinte al Camerei Deputailor, parlamentar n 4 legislaturi, surorile Coposu - doamnele Rodica Coposu i Flavia Blescu, dl. Gabriel epelea - academician, profesor universitar i fost parlamentar, domnii Nicolae Dasclu - preedintele Senatului Partidului, ali 3 membri de onoare ai Partidului (Sergiu Macarie, Fl. Raica, Costel Punescu, toi foti parlamentari), alte persoane reprezentative pentru PNCD, Gheorghe Ciuhandu - primar la al 4-lea mandat al Timioarei, Virgil Petrescu - fost ministru i parlamentar, Mircea Popa Zlatna i subsemnatul - foti parlamentari, 27 de reprezentani ai organizaiilor judeene i de sector, preedinii organizaiilorspeciale de tineret i a salariilor. Toi semnatarii sesizrii sunt oameni care au activat i continu s o fac i n prezent cu mult credin i total druire, pe msura puterilor fiecruia, n PNCD. Muli dintre cei menionai au valoare de simbol pentru toi cei de bun credin din partid. Verdictul a fost "excludere" i a fost comunicat Vineri 4 septembrie 2009. Sanciunea conform Statutului PNTCD n vigoare, art. se aplic imediat, nainte de judecarea apelului. Recunoaterea ei este obligatorie pentru toi membrii PNCD. PRIN URMARE DL. M.P.MILU I-A PIERDUT ORICE CALITATE I ORICE DREPT DE A ACTIVA SAU DE A ACIONA IN PNTCD. Orice membru cinstit i loial al PNCD are datoria de a se conforma i a aciona n conseciin, ct timp aceast hotrre este valabil. |
|
|
|