Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 15:44
De la: vasix, la data 2009-07-06 15:42:30Sotia se daruie sotului pe bani?!!! Mi-e...lehamite sa comentez asa ceva.Dar mi-a sarit in ochi.Spune multe despre caracterul ei.Dar nu mai multe decit am cunoscut si decit stiu.
ma bucur ca in final intelegeti care e marea mea problema cu ce spune Ioana.
si eu sustin in continuare, ca in secolul 21 chiar nu conteaza care dintre soti castiga mai bine, atat timp cat ambii lucreaza.nu cum a zis dora ca el statea acasa si ea muncea.ambii la munca.si chiar e o mare porcarie sa sustii ca el trebuie sa castige mai mult
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
492 mesaje
Oras: Brasov
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 15:48
Ioana draga! scoate-ti din cap faptul ca barbatul trebuie sa aduca mai multi bani!!!! vrei sa depinzi de el financiar? sau vrei sa traiesti in umbra lui ???? sau nu te consideri capabila sa faci la fel de multi bani ?
ESti capabila! de aceea urmezi doua facultati din cate am inteles, si da esti capabila sa fii independenta financiar indiferent de situatie!!! nu exista o siguranta mai mare pe lumea asta,decat faptul de a fi capabila sau nu sa te descurci singura!!!! in afara de asta nimic nu este sigur!
|
Ebony
14969 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 15:50
o sa discutam probabil si deseara.
dar au disparut 2 pagini de aici  si nu imi dau seama cum  [/quote]
Serios?Chiar dispar pagini?  ,Apropo vad ca si Ioana a disparut...deocamdata...
|
Fosta membra 9am.ro
1341 mesaje
Oras: Dej
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 15:51
De la: reis_kinga, la data 2009-07-06 15:48:29Ioana draga! scoate-ti din cap faptul ca barbatul trebuie sa aduca mai multi bani!!!! vrei sa depinzi de el financiar? sau vrei sa traiesti in umbra lui ???? sau nu te consideri capabila sa faci la fel de multi bani ?
ESti capabila! de aceea urmezi doua facultati din cate am inteles, si da esti capabila sa fii independenta financiar indiferent de situatie!!! nu exista o siguranta mai mare pe lumea asta,decat faptul de a fi capabila sau nu sa te descurci singura!!!! in afara de asta nimic nu este sigur!
Ioana,urmeaza doua facultati ca sa-si dea seama ca nu a invata nimic.Facultatea nu te invata sa gindesti.Mai deschideti-i ochii ca e un dezastru in capusoru ei!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
492 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 15:59
Mda,facultatea nu te invata sa gandesti,dar iti preda teorie.... este necesara totusi o educatie superioara,daca intra-devar vrei sa profesezi in domeniul pe care l-ai studiat! si la momentul in care profesezi,iti va fii mai usor sa gandesti,daca stii teoria!
o sa inveti sa gandesti numai in momentul in care ti se cere acest lucru,si in momentul in care vrei sa faci acest lucru!!!! daca nu............ ramai plafonat....si limitat cu parerea altora,fara ca tu sa-ti exprimi vre-odata vointa , si opinia.... ioana este in perioada in care incearca sa gandeasca ,insa nu poseda suficiente informatii,ca sa poate pune toate cap la cap.... oricum o vad bine in viitor!
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 16:12
da..se pare că nu am fost eu înțeleasă bine aseară..poate nu m-am exprimat corect , totuși aș dori să mi se arate exact pasajul în care am afirmat eu că femeia trebuie să se culce pe bani cu soțul ei ....
ideea nu era de *bani*...într-un final..banii sunt doar niște hârtii cu care poți cumpăra de multe ori lucruri de care nu ai nevoie....
ideea era de siguranță...protecție...apărare!!! iar pentru asta e nevoie de bani.
până la urmă...ce ați vrea să găsiți la soții voștri?...
totuși..exemplul adnanei de aseră cu profesorul și femeia de carieră demonstreză că nu numai banii contează...dar...într-un final...dacă nu dispune de bani , un tip tot dispune de ceva...forță de muncă , timp liber , ...etc putere...multe alte calități care contează atunci când e vorba de o relație și de protecția oferită...
oricum..mă retrag din discuția asta...nu-mi place de niciun fel cum gândiți....
ps: dar..dacă vreți să mai discutăm în continuare despre comunism și lavrenti beria ...știți unde mă găsiți....
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 16:12
De la: vasix, la data 2009-07-06 15:51:21De la: reis_kinga, la data 2009-07-06 15:48:29Ioana draga! scoate-ti din cap faptul ca barbatul trebuie sa aduca mai multi bani!!!! vrei sa depinzi de el financiar? sau vrei sa traiesti in umbra lui ???? sau nu te consideri capabila sa faci la fel de multi bani ?
Ioana,urmeaza doua facultati ca sa-si dea seama ca nu a invata nimic.Facultatea nu te invata sa gindesti.Mai deschideti-i ochii ca e un dezastru in capusoru ei!
iar tu ești un imbecil.punct
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
492 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 16:19
ioana,nu te supara ,daca lumea nu este de acord cu tine,sau ca privesc altfel lucrurile! nu o lua personal! tu esti libera ai propria opinie! si este bine ca ti-ai exprimat-o!
|
|
|
shanice
300 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 16:29
De la: reis_kinga, la data 2009-07-06 15:59:07Mda,facultatea nu te invata sa gandesti,dar iti preda teorie.... este necesara totusi o educatie superioara,daca intra-devar vrei sa profesezi in domeniul pe care l-ai studiat! si la momentul in care profesezi,iti va fii mai usor sa gandesti,daca stii teoria!
o sa inveti sa gandesti numai in momentul in care ti se cere acest lucru,si in momentul in care vrei sa faci acest lucru!!!! daca nu............ ramai plafonat....si limitat cu parerea altora,fara ca tu sa-ti exprimi vre-odata vointa , si opinia.... ioana este in perioada in care incearca sa gandeasca ,insa nu poseda suficiente informatii,ca sa poate pune toate cap la cap.... oricum o vad bine in viitor!
Ba poseda chiar prea multe informatii....DAR NU VEDE PADUREA DIN CAUZA COPACILOR....Poate sa fie o caracteristica a varstei. Problema ca are un gen de complex de superioritate, care o s-o impiedice sa vada cum stau lucrurile de fapt...cu o lady.
Sa speram ca se trezeste cu timpul, ca mie mi se pare totusi fata buna. E doar influentata de ZEITGEIST.
APROPOS...promisese ca iti cere scuze cand va mai intalniti pe topic. A facut-o???  Ca asta ar explica foarte clar daca reuseste sa metabolizeze facultatile alea....sau, dimpotriva , o metabolizeaza ele pe ea...
Stii, cum se intampla la computerele cu prea multa informatie, se blocheaza si nu mai reusesc sa faca nici calcule simple.
|
shanice
300 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 16:33
De la: vasix, la data 2009-07-06 15:51:21De la: reis_kinga, la data 2009-07-06 15:48:29Ioana draga! scoate-ti din cap faptul ca barbatul trebuie sa aduca mai multi bani!!!! vrei sa depinzi de el financiar? sau vrei sa traiesti in umbra lui ???? sau nu te consideri capabila sa faci la fel de multi bani ?
E usor sa jignesti...iar tie Ioana nu ti-a facut nimic !!!! NU esti tu ala cu care o sa se marite din interes.
Pana la proba contrarie, e inca mica si acum isi formeaza caracterul, deci are o scuza.
Tu nu ai, pt ca esti adult si mai esti si psiholog. Nu faci decat sa arunci paie pe foc inutil.
Trebuia sa ii explici ca e gresit daca gandeste asa si sa aduci argumente...pt ca un sambure de dreptate are si ea.
'NTELES??!!
Si nu va mai certati!!!
|
Fosta membra 9am.ro
492 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 16:35
@ shanice nu,nu a facut-o ! este treaba ei,pana la urma ea va avea de suferit! am treccut prin asta,si crede-ma, am invatat un lucru foarte important : invata sa asculti ca sa fii ascultat! nu critiica,pana nu stii cu ce se mananca..... s.m.d.p.
|
shanice
300 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 16:38
De la: reis_kinga, la data 2009-07-06 16:35:33@ shanice nu,nu a facut-o ! este treaba ei,pana la urma ea va avea de suferit! am treccut prin asta,si crede-ma, am invatat un lucru foarte important : invata sa asculti ca sa fii ascultat! nu critiica,pana nu stii cu ce se mananca..... s.m.d.p.
Exact !  ...doar ca noi suntem mari si am ajuns la concluzia asta deja. Ea e inca pe drum.
Are doar nevoie de sprijin..si de timp.
 Fug la treaba !
E timp frumos la voi??!!
|
Fosta membra 9am.ro
492 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 16:56
iubita,dar tu unde esti? as veni un weekend  trebuie sa vb cu sotul meu si sa-l trimit si pe el ndeva ,ca am nevoie de putin 'aer' fara el!
|
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 16:57
De la: reis_kinga, la data 2009-07-06 14:35:48Motivul pentru care femeile sunt 'multifuncitionale' sunt banii..... si mai exista si acel sentiment de nesiguranta,indiferent de statutul pe care il ai in familie,(mama,sotie , sau mama si sotie) rata divorturilor creste ingrijorator,si in momentul in care in urma unei casatorii esuate este si un copil,acela trebuie sa creasca ,cumva...de aceea femeile opteaza pentru o cariera puternica,indiferent de ce se va intampla mai tarziu,o sa poata sa asigure copilului ei necesarul.... in privinta bonelor needucate.... exista companii specializate de plasare a bonelor.... cand cauti asa ceva,nu este de ajuns sa te uiti pe cv,trebuie sa duci o conversatie normala cu ea,ca sa vezi ce o debiteaza capul in situatii normale,si ca sa vezi ce invata copilul de la ea.... eu sunt de acord ca femeia sa aibe functii la fel de importante ca si barbatul,si cresterea copilului nu trebuie sa fie o obligatie numai a mamei...este obligatia ambilor parinti !! o educatie buna nu inseamna neaparat petrecerea timpului tau 24 din 24 cu,copilul....acel copil poate un lua exemplu rau si din asta! poate parntele care face acest lucru nu are o educatie buna de asemenea si copilul va fi si ca acel parinte needucat.... imi aduc aminte,acum cativa ani am avut grija de 2 copii in germania,timp de 3 luni. va spun foarte sincer,ca sa ajung in casa oamenilor am avut o gramada de 'teste' ....si ei au fost fff multumiti de mine. copii au invat o gramada e lucruri de la mine pe care parintii lor nu i-a invatat! asa ca ,sa nu generalizam!
Îmi pare rău scumpa mea, eu sunt de acord cu Victor (Vasix).
Nu poți avea o carieră de succes și să fii o bună mamă! Da, poți avea servici...dar nu o carieră de succes.
În ce privește bonele...hmmm! Eu nu mi-aș lua una. Mai bine ca și mine, nimeni nu cunoaște nevoile copilului meu, în plus, tot timpul m-aș gândi la copil și n-aș mai putea da randamentul maxim în afaceri....
Unde sunt doi părinți, este foarte bine ca amândoi să se ocupe de creșterea și educarea copilului dar unde este doar mama??? Ce faci???Alegi să faci bani și lași bona să facă treaba ta ca mamă? Nu cred...preferi să ai un servici normal și crești copilul cu responsabilitate și fără prea multe fițe!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
Fosta membra 9am.ro
492 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 17:00
..... cel mai bun exemplu mama.... nu am avut bona niciodata si nu am stat nici la rude,dar ea a avut o cariera de succes si mi-a dat si o educatie adevcata!!!!! se poate ,daca vrei!!!! ah era sa uit,si nu am crescut ,ca fiind primul copil...mai am 4 frati.... cariera ei,nu a fost un impediment in educatia noastra!!!
|
Fosta membra 9am.ro
492 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 17:03
FIInd mai mult timp singura,sau cu surioara mea mai mica.... am invatat sa am grija de ea,ca este surioara mea,si am invatat sa fac lucruri pe care un copil care este cu un parinte in permanenta,nu le invata! sunt mandra de asta!
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 17:09
De la: reis_kinga, la data 2009-07-06 17:00:15..... cel mai bun exemplu mama.... nu am avut bona niciodata si nu am stat nici la rude,dar ea a avut o cariera de succes si mi-a dat si o educatie adevcata!!!!! se poate ,daca vrei!!!! ah era sa uit,si nu am crescut ,ca fiind primul copil...mai am 4 frati.... cariera ei,nu a fost un impediment in educatia noastra!!!
 Poate ar trebui să definești ce înțelegi tu prin carieră de succes!!!
|
Fosta membra 9am.ro
492 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 17:24
ea este inginer , de meserie.... insa a ocupat functia de director al unei fabrici din 1992 pana acuma! pana in 1992 a lucrat ca si inginer la aceeasi fabrica,dar sub alt nume!
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 17:42
De la: reis_kinga, la data 2009-07-06 17:24:08ea este inginer , de meserie.... insa a ocupat functia de director al unei fabrici din 1992 pana acuma! pana in 1992 a lucrat ca si inginer la aceeasi fabrica,dar sub alt nume!
Un simplu inginer...nu înseamnă carieră de succes draga mea! Este un servici normal...
Funcția de director, dacă zici că a ocupat-o în 1992, când deja avea 5 copii....nu văd unde este problema?! Cred că cel puțin trei dintre cei cinci copii erau destul de mari pentru a se îngriji de ceilalți doi...și poate a avut noroc de copii cuminți. Oricum, eu nu aș îndrăzni nici o secundă să aleg cariera în detrimentul copilului.
Apoi, ca director, nu întotdeauna trebuie ore peste program, deplasări ș.a.m.d.
Deci...să nu generalizăm! Acesta este un caz fericit....dar foarte izolat!
P.S. Pentru mine, carieră de succes, este ce a spus Victor. Deplasări, vacanțe exotice, mașină de lux la scară etc.
|
Fosta membra 9am.ro
492 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 17:49
draga mea ! eu in 92 aveam 5 ani, da,am 2 frati care sunt cu aproximativ 10 ani mai mari ca mine,dar crezi caei erau acasa cand eu cu surioara mea ceea mai mica stateam acasa singure? ei erau la scoala,si fratele meu mijlociu este cu 4 ani mai mare ca mine ,si tot la scoala era.iar mama,lucra foarte mult,si pleca des in delegatii,fabrica era una americana,cu sediul central la bucuresti,ea era in fiecare saptamana la bucuresti cateva zile.... si cateva zile in brasov.si mai pleca si in polonia,ungaria,bulgaria etc,in toate tarile unde concernul respectiv producea..... nu este o slujba oarecare,in momentul in care esti pus ,sa carmuiesti o fabrica ,cu 1500 de angajati,asta prin 92 ,pe parcurs s-a mai imputinat,dar nu este usor,crede-ma!
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 17:56
De la: reis_kinga, la data 2009-07-06 17:49:09draga mea ! eu in 92 aveam 5 ani, da,am 2 frati care sunt cu aproximativ 10 ani mai mari ca mine,dar crezi caei erau acasa cand eu cu surioara mea ceea mai mica stateam acasa singure? ei erau la scoala,si fratele meu mijlociu este cu 4 ani mai mare ca mine ,si tot la scoala era.iar mama,lucra foarte mult,si pleca des in delegatii,fabrica era una americana,cu sediul central la bucuresti,ea era in fiecare saptamana la bucuresti cateva zile.... si cateva zile in brasov.si mai pleca si in polonia,ungaria,bulgaria etc,in toate tarile unde concernul respectiv producea..... nu este o slujba oarecare,in momentul in care esti pus ,sa carmuiesti o fabrica ,cu 1500 de angajati,asta prin 92 ,pe parcurs s-a mai imputinat,dar nu este usor,crede-ma!
Și cum v-a educat? Prin corespondență???
Fără supărare...dar a avut un mare noroc prin faptul că nu ați pățit nimic rău și că nu ați ajuns niște ratați!
În 90% din cazurile în care părinții își lasă copiii singuri de izbeliște...lucruri urâte se întâmplă!!!!
Da, poți fi mândră de tine, că ai făcut față cu brio!!!....dar pe mama ta eu personal, o detest!!!
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 17:58
Un singur sfat am pentru tine, mă crezi sau nu, ți-l dau din tot sufletul: Nu fă aceeași greșală, ca mama ta, atunci când tu vei avea copiii tăi!!!!
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 18:02
eu zic sa nu dramatizam mai mult decat e cazul cu "mama trebuie sa fie 24/7 langa copil"... eu fac parte din generatia aia care a crescut "cu cheia de gat", pentru ca ai mei trebuiau sa munceasca, nu am fi putut in veci sa facem fata cu un singur salariu, ca asa erau vremurile...
pana pe la 3-4 ani am fost in principal in grija bunicilor, dupa aia cand am crescut destul m-au luat ai mei si m-au dus la gradinita unde stateam 8 ore pe zi (cat erau ei la munca), veneau la 4-5 sa ma ia si asta a fost. Dupa aia am mers la scoala, n-a avut cine sa stea cu mine, aveam 7 ani si m-am descurcat... ai mei si-au vazut de munca (si de cariera inclusiv, mama a prins un post de conducere unde lucra, de era uneori -des- obligata sa lucreze peste program)... si am supravietuit, am ajuns unde sunt, n-am dat in cap nimanui, n-am furat, n-am iesit cine stie ce "anomalie de copil" ca n-au stat mamica si taticu langa mine 24/7...
Hai sa nu dramatizam, cand stiu foarte bine din proprie experienta ca poti foarte bine sa ai si copii si sa-ti vezi si de cariera!
|
Fosta membra 9am.ro
492 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 18:17
De la: Republicanus, la data 2009-07-06 18:02:16eu zic sa nu dramatizam mai mult decat e cazul cu "mama trebuie sa fie 24/7 langa copil"... eu fac parte din generatia aia care a crescut "cu cheia de gat", pentru ca ai mei trebuiau sa munceasca, nu am fi putut in veci sa facem fata cu un singur salariu, ca asa erau vremurile...
pana pe la 3-4 ani am fost in principal in grija bunicilor, dupa aia cand am crescut destul m-au luat ai mei si m-au dus la gradinita unde stateam 8 ore pe zi (cat erau ei la munca), veneau la 4-5 sa ma ia si asta a fost. Dupa aia am mers la scoala, n-a avut cine sa stea cu mine, aveam 7 ani si m-am descurcat... ai mei si-au vazut de munca (si de cariera inclusiv, mama a prins un post de conducere unde lucra, de era uneori -des- obligata sa lucreze peste program)... si am supravietuit, am ajuns unde sunt, n-am dat in cap nimanui, n-am furat, n-am iesit cine stie ce "anomalie de copil" ca n-au stat mamica si taticu langa mine 24/7...
Hai sa nu dramatizam, cand stiu foarte bine din proprie experienta ca poti foarte bine sa ai si copii si sa-ti vezi si de cariera!
exact!!!!! cunosc foartd multi oameni care au crescut la modul asta,si sunt perfect sanatosi si destepti..si realizati!
pt dora! eu cred ca se exagereaza putin in ultimul timpi, cu cresterea copilului...cum au reusit parintii nostrii in general sa ne creasca fara bone,si nu au avut nici macar 2 ani liber pt cresterea copilului? cu cat iti 'pupi' copilul in fund ,scuze expresia dora,(dar m-am enervat pe ceea ce ai scris tu!) cu atat o sa fie mai bleg si mai nesigur pe el ,pentru ca nu ii dai libertatea sa incerce ceva ce nu e ine si sa constientizeze el treaba asta!!!! ii dai mura-n gura,si te miri peste 10 ani ca este un mare pampalau!
|
Fosta membra 9am.ro
492 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 18:18
tot pentru dora? tu cum iti cresti copilul ? postand pe forumuri fel si fel de sfaturi???? hmmmmmmmm ?
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 18:20
De la: Republicanus, la data 2009-07-06 18:02:16eu zic sa nu dramatizam mai mult decat e cazul cu "mama trebuie sa fie 24/7 langa copil"... eu fac parte din generatia aia care a crescut "cu cheia de gat", pentru ca ai mei trebuiau sa munceasca, nu am fi putut in veci sa facem fata cu un singur salariu, ca asa erau vremurile...
Tu nu ai citit ce-am scris până acum??? Nu am spus că mama trebuie să fie 24/24 lângă copil...dar nici să plece luni și să o mai vadă joi....sau lunea viitoare...Scuze Bogdan...dar eu pe aia nu o numesc MAMĂ.
Una este carieră...adică fără obligații și ești 24/24 la cheremul serviciului....oricând disponibil, ca șa armată. Și alta este să ai un servici normal, unde mergi și stai 8 sau 10 ore cel mult...și pe urmă vii acasă la familie.
Ce...tu ai impresia că eu am crescut altfel? Și eu am crescut cu cheia de gât...și mai mult de tata.
Mama a fost prea ocupată să facă bani și să meargă cu sor-mea la tratamente. Am supraviețuit, am crescut...sunt o persoană care am vrut sau nu, a trebuit să mă maturizez brusc și să fiu "bonă" de la cinci ani.
Dar pot să recunosc, cu mâna pe inimă că am avut o copilărie DE TOT RAHATUL!!!!! Dacă se mai poate numi copilărie....
Copiii mei, nu o să pățească asta niciodată! Atât timp cât eu trăiesc, îi voi sprijinii și ce-i mai important, atunci când vor avea nevoie, voi fi lângă ei!
|
shanice
300 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 18:21
|
Fosta membra 9am.ro
492 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 18:26
TOT pentru Dora! si era sa uit! eu am si un tata care la randul lui m-a crescut ,nu numa mama este eroina ci si tatal meu!!!! intelegi?pentru mine amandoi sunt cei mai buni,si datorita lor sunt asa cum sunt! si le multumesc!!!!!
|
Fosta membra 9am.ro
492 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 18:27
Nu ai nici un drept sa-i judeci ! clar?
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 18:27
De la: reis_kinga, la data 2009-07-06 18:26:08TOT pentru Dora! si era sa uit! eu am si un tata care la randul lui m-a crescut ,nu numa mama este eroina ci si tatal meu!!!! intelegi?pentru mine amandoi sunt cei mai buni,si datorita lor sunt asa cum sunt! si le multumesc!!!!!
Mda, fi-miu mă are doar pe mine!!! Cu asta cred că ți-am răspuns la celelalte întrebări!
|
|
|