Info
x
A doua venire a lui isus hristos
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 13:24
De la: symy1, la data 2009-03-25 11:11:53Tilsor Raporteaza abuz de limbaj
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 13:25
symy,explica-mi si mie cum e sa fi sub har si ce inseamna asta?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 13:59
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-25 13:25:07symy,explica-mi si mie cum e sa fi sub har si ce inseamna asta?
|
|
tilsor 1415 mesaje Membru din: 2/02/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 14:09
De la: symy1, la data 2009-03-25 11:11:53Tilsor SYMY...de aceea te iubesc..ca esti sincer..bine,iti voi da o replica la care sa te gindesti si cu asta incheiem subiectul -10 porunci..si vorbim despre ARMAGHEDON... Mai sus ,intre paranteze ai scris ca "TE STRADUIESTI"...spune-mi dupa ce reguli te straduiesti...cum faci deosebirea intre ura si dragoste...si cum iti dai seama ca intradevar ..."TREBUIE SA TE STRADUIESTI".....? ARMAGHEDON.......SYMY.vorbim cu versete din Biblie...sau sa discutam si dupa alte surse documentate... Uite..eu intru pe terenul "tau" si voi discuta si dupa cartea..."ARMAGHEDON,PETROLUL SI CRIZA DIN ORIENTUL MIJLOCIU" de JOHN F.WALVOORD ( editura agape) INCEPE TU.... ..
Maranatha
|
|
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 14:12
symt,manusa e aruncata,accepti provocarea,da sau nu?
|
|
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 14:23
De la: tumaria, la data 2009-03-25 09:31:59De la: tilsor, la data 2009-03-24 08:57:06Haideti sa intram in subiectul acestui topic....cu dovezi Biblice... Maria draga,citeste atent apocalipsa cap..13,7,8,11,12 ,14 si acum 15(unde cei ce nu se vor inchina acestei legi vor fi omoriti)si 17.. Maria,draga, oare biserica catolica de ce s-a luptat 1 mileniu pentru a desfiinta pe crestini..?pentru ca credeau in Dumnezeu...nu,sub nici-o forma....ci pentruca aratau la PORUNCILE DOMNULUI....ce zici de reformatiune,de Valdenzi,Hughenoti,Armenii,Evreii, ..si acum..noi..
Maranatha
|
|
9am006030 1 mesaj Membru din: 5/03/2009 |
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 14:27
Explica-mi te rog, ce inseamna legea duminicala.
|
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 14:27
Florin
Dupa ce vei primi "coletul"...vei gasii multe raspunsuri ,la multe nelamuriri....Rabdare. Revenind la HAR sau LEGE....sta scris:"El ne-a MANTUIT,NU pentru FAPTELE,facute de noi in neprihanire,ci pentru indurarea LUI,prin spalarea nasteri din nou si prin inoirea facuta de DUHUL SFANT,pe care l-a varsat din belsug,peste noi,prin ISUS HRISTOS,MANTUITORUL nostru. Pentru ca odata socotiti neprihaniti prin HARUL LUI...sa ne facem in nadejdie,mostenitori ai VIETII VESNICE...."...Eps:TIT 3/5-7 Deci Florin tu nu poti face NIMIC mai mult decat a facut ISUS ,pentu tine sau mine. Iar fara NASTEREA DIN NOU....NU poti vedea Imparatia lui Dumnezeu...trebuie sa renunti la MULTE obiceiuri rele din lumea aceasta.!!!Nimeni nu zice sa te calugaresti....DAR ai fost creat cu intelepciune...ALEGEREA ESTE A TA Sper sa ma intelegi,nu am terminat teologia,dar ne straduim zilnic sa ne ducem crucea,la uni e mai mare la alti mai mica...
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
|
|
|
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 14:36
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-25 14:12:20symt,manusa e aruncata,accepti provocarea,da sau nu?rectificare,scuze de graba ,a se citi symy in loc de symt
|
|
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 14:40
Tilsor
Tu ar trebui sa ma intelegi....EU NU AM LEGILE IN CAP....EU MA GHIDEZ CU INIMA..!!!De multe ori ma insel...dar merg inainte.!!Si cei care se ghideaza dupa LEGI....incalca legea....Asa ca te intreb,la care este mai "greu"pacatul???? M-am saturat de LEGI...SI TIPARE.....Dumnezeu m-ia dat LIBERTATE....SA GANDESC CU INIMA.... Sta scris:"SLOVA OMOARA,DUHUL DA VIATA"...Crezi tu lucrul acesta Tilsor????Lasa DUHUL LUI ISUS SA-TI CONDUCA VIATA..!!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1341 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Dej |
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 15:15
Ok acuma vreau sa stiu si eu de legea duminicala .Symi te rog,explica-ne,as vrea dar nu am timpul necesar ptr a cauta in biblie si sunt sigur ca stii sa explici pe intelesul tuturor.
|
|
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 15:40
Vasix
Nu pot sa-ti dau un raspuns teologic...DAR iti spun ce am inteles eu:Crestinii tin Duminica ziua de odihna(sabatul)dar Biblia spune ca ziua de odihna e Sambata.Dar ISUS ...IMPLINESTE TOATA LEGEA....nu o desfinteaza,un om normal tot greseste ,NU POATE TINE LEGEA.....Dar ISUS stie lucrul acesta si ne elibereaza de jugul LEGII......Pentru mine toate zilele sunt la fel,DAR ori ce lucru fac ,fac sa nu gresesc STAPANULUI MEU ISUS. ...ROMANI 14 Explica frumos Ingaduinta crestina.....Vasix suntem oameni toti dar nu suntem la fel....ISUS A DAT LEGEA IUBIRII....daca implinesti aceasta "lege"VE FI MANTUIT...ce e asa greu????Noi complicam lucrurile.....oare de ce nu putem iubi un tigan,un ungur,un musulman...ect..ect...EL NE-A IUBIT PE TOTI...AMIN SI S-A JERFIT PENTRU TOTI....
|
|
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 19:24
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-25 13:25:07symy,explica-mi si mie cum e sa fi sub har si ce inseamna asta? Florine draga,SYMY ti-a raspuns un pic mai comprimat si ..as putea spune un pic mai vag... Ce inseamna sa fii supt HAR...? Pentru lucrul acesta ar trebui studiata toata Biblia,mai ales Vechiul Testament....de ce? Pentru ca de acolo vedem cerintele de inceput pe care DUMNEZEU le pune omului pentru a REAJUNGE INAPOI in gradina EDEN (RAIUL UNDE OMUL A FOST CREAT DESAVIRSIT) Pentru OM s-a deschis o lupta inegala cu puterile raului( Satana si ingerii sai...vocea acelui sarpe ce a amagit-o pe EVA) pe care sub nici-o forma nu o putea cistiga prin propria-i putere.Pentru acea lume ,simpla,de inceput de creatiune,..Dumnezeu a orinduit niste reguli simple transmise prin viu grai si care cereau incredere si inchinare lui DUMNEZEU.Dar cum puterea Satanei era la lucru(si in putere mai mare),marea majoritate au ales partea usoara a vietii.....de a face ce vor si fara a da vreo socoteala cuiva... Aici putem aminti de ..potop. turnul Babel..si inchinarea la astre si alte forme... Apoi apar cele 10 porunci in forma scrisa(pina atunci erau verbale) si celelalte legi ceremoniale care se cereau pentru iertarea pacatelor... Despre animalele sacrificate pentru pacate la templu(aicea e iar un subiect vast)putem spune ca intentia lui Dumnezeu era ca omul care trebuia sa taie gitul animalului sa se ingrozeasca de acest fapt si sa-si dea seama ca acesta moare din cauza pacatului sau(acel miel arata de fapt spre jertfa lui ISUS)..Dar aicea preotii au speculat acest act si au vazut in el un mod de innavutire pentru ei( Chiar Hristos ii face pe preoti "morminte varuite,nici voi nu intrati in imparatia lui Dumnezeu,nici pe altii nu lasati sa intre)si au prezentat poporului ca acest mod de a scapa de pacate e perfect.. De aceea omul nu a inteles insemnatatea acestui act,si pentru el a ramas un act normal(pacatuia-aducea mielul) si astfel pacatul s-a inmultit intr-atit incit aricite animale se jertfeau..nu mai aveau nici un efect benefic... OMUL ERA COMPLECT PIERDUT SI TREBUIA SA MOARA--NEGRESIT. Aicea intervine planul lui DUMNEZEU..de fapt DRAGOSTEA SA pentru noi(ioan 3,16) si trimite pe fiul SAU sa moara pentru mine si tine... De la jertfa de pe GOLGOTA noi traim doar datorita platii platite de HRISTOS(moartea pe cruce) pentru noi....traim datorita DRAGOSTEI SALE...MILEI SALE(harul sau) Aicea vine SYMY si prezinta ca noi traim sub HAR..adica sub aceasta MILA a lui HRISTOS care ne-a salvat la cruce....(si atit...?) Ei bine,datorita acestui HAR (mila) atit de mare ..eu trbuie sa fac ceva ptr BINEFACATORUL meu....si atunci din toata dragostea primita caut sa reflectez asupra celorlalti ceea ce am primit...,,UN DUMNEZEU MARE( in cele 4 porunci arata ce vrea)..si un semen pe care trebuie sa-l IUBESC( celelalte 6 porunci)..si astfel din dragoste implinind LEGEA ..capat credinta... Pentru a exersa credinta am nevoie de faptele credintii(nu ale mele)...cu toate astea Dumnezeu vede ca fata de ce a facut EL..eu nu am facut NIMIC...si atunci i se face mila de NIMICNICIA mea..si ma iarta(poate...da...poate ..nu) Astfel eu traiesc sub HAR..sub MILA SA...
Maranatha
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 21:44
????Explica-mi te rog, ce inseamna legea duminicala. In marea criza ce ne sta in fata ,cei care ,dupa ce au primit lumina cu privire la Legea lui Dumnezeu ,continua sa n-o asculte si inalta legile omenesti mai presus de Legea lui Dumnezeu vor primi -SEMNUL FIAREI. Sabatul va fi marele test al credinciosiei,pt.ca acesta este punctul de adevar cel mai controversat. Cand incercarea finala va veni asupra oamenilor ,atunci va fi trasa linia de deosebire intre cei care implinesc vointa lui Dumnezeu si aceia care-L resping. IMPUNEREA RESPECARII DUMINICII CONSTITUIE MAREA INCERCARE. Nimeni nu este condamnat,atata timp cat nu primit lumina si nu a inteles obligatia de a pazi porunca a -4-a SABATUL. Dar, cand se va decretul care va impune duminica,iar marea strigare a ingerului al 3-lea ii va avertiza pe oameni impotirva inchinarii la fiara si la chipul ei ,se va trasa in mod clar linia de demarcatie intre ceea ce este FALS si ceea ce esta ADEVARAT...Atunci cei care vor calca legea vor primi semnul fiarei. Cand respectarea duminicii va fi impusa prin lege de catre stat,si lumea va fi luminata cu privire la obligativitatea adevaratului Sabat,oricine va calca porunca lui Dumnezeu pt.a asculta un principiu care nu are o autoritate mai mare decat cea a Romei va onora prin aceasta papalitatea mai presus de Dumnezeu. Acea persoana ii va acorda omagiul sau Romei Papale si puterii care impune institutia randuita de Roma . ASTFEL, SE VA INCHINA FIAREAI SI CHIPULUI EI. |
|
Fosta membra 9am.ro 239 mesaje Membru din: 24/03/2009 |
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 22:00
Tilsor pt mine netinerea sabatului nu inseamna 666. Nu intru in polemici. Eu personal sunt adepta teoriei amileniste.
|
|
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 22:06
De la: gabita_07_yahoo_it, la data 2009-03-25 21:44:08
|
|
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 22:07
sarut mana gabita,sa inteleg ca te-ai hotarat?ramai cu id-ul asta?
|
|
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 22:07
De la: tumaria, la data 2009-03-25 22:00:25Tilsor pt mine netinerea sabatului nu inseamna 666. Nu intru in polemici. Eu personal sunt adepta teoriei amileniste.
|
|
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 22:09
sarut mana,maria,ai reusit dar nu ai respectat ce ti-am spus eu,grija mare,te rog!
|
|
Fosta membra 9am.ro 239 mesaje Membru din: 24/03/2009 |
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 22:20
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-25 22:09:01sarut mana,maria,ai reusit dar nu ai respectat ce ti-am spus eu,grija mare,te rog! Da, merg la risc, am pastrat numele si avatarul pt ca sa ma recunoasca cei care erau in lista mea de prieteni. www.voxdeibaptist.org/Spurgeon_Escatologie01.htm ............ Sec�iunea A: O vedere de ansamblu a amilenismului Considerarea escatologic� a mileniului cunoscut� ca �amilenism� �nseamn� literal �f�r� mileniu.� �n anumite sensuri nomenclatura nu este �ntru totul acurat�, �i mul�i care sus�in aceast� pozi�ie prefer� denumirea de �escatologie �mplinit� pentru pozi�ia lor. �n vremea lui Spurgeon cuv�ntul amilenism era necunoscut. William Cox, folosindu-se de o hiperbol� scuzabil�, afirm�: Numele este nou, �i au existat vremuri �n istorie c�nd aceste �nv���turi nu se rosteau cu �ndr�zneal�. �ns� �nv���turile amileniste sunt la fel de vechi ca �nsu�i cre�tinismul. Amilenismul a fost �ntotdeauna pozi�ia majoritar� bisericii cre�tine istorice, �i la fel stau lucrurile �i ast�zi.74 �n ciuda afirma�iei lui Cox, amilenismul este considerat a-�i avea originile undeva �n vremea lui Augustin (354-430), care a identificat biserica cu �mp�r��ia. Dup� Clouse: ... afirma�iile din Cartea Apocalipsa au fost interpretate �n mod alegoric de c�tre Augustin. Nu a existat �n lume nici o victorie iminent� �n lupta cu r�ul. La nivelul cu adev�rat important, cel spiritual, b�t�lia a fost deja c�tigat� �i Dumnezeu a ie�it biruitor la cruce. Satan a fost cobor�t la rangul de domnitor al acestei lumi, care coexist� cu �mp�r��ia lui Dumnezeu. �i chiar �i micile domenii care au mai r�mas �n st�p�nirea diavolului �i vor fi luate de c�tre Dumnezeul triumf�tor.75 Influen�a lui Augustin a condus la pozi�ia amilenist�, sau �anti-milenist� cum a numit-o Peters.76 Aceast� pozi�ie a inexisten�ei vreunui mileniu a deveni pozi�ia oficial� a Bisericii Catolice �i urma s� fie pozi�ia originar� a reformatorilor protestan�i. A�a cum afirm� �i Peters: Ei (adic� Luther, Melanchton, Zwingli, Calvin �i Knox) au preluat pozi�ia augustin� sau papal�... anume c� biserica, �ntr-un anume sens, era �mp�r��ia lui Dumnezeu (care se preg�tea pentru o stare mai �nalt�), �i c� perioada milenist� (o mie de ani) include aceast� perioad� a dispensei sau a evangheliei (unele dintre descrierile mileniului fiind aplicabile exclusiv unei perioade viitoare aflate mai degrab� �n cer sau pe un p�m�nt �nnoit), �i astfel [perioada] s-ar apropia deja de sf�r�it.77 Aceast� pozi�ie escatologic� a fost �mbr��i�at� ferm de Tradi�ia reformat� prin lucr�rile lui John Calvin. �n �nv���tura Religiei Cre�tine (Institutio Christianae Religionis), Clavin a scris o sec�iune intitulat� �Gre�eala chilia�tilor� �n care spune: �ns� ceva mai t�rziu au urmat chilia�tii, care au limitat domnia lui Cristos la o mie de ani. Acum fic�iunea lor este at�t de copil�reasc� �nc�t nici nu este nevoie �i nici nu merit� s� fie comb�tut�. Iar cartea Apocalipsei, din care f�r� �ndoial� c� �i-au luat pretextul pentru eroarea lor, nu le ofer� nici un sprijin. Fiindc� cei �o mie� de ani (Apocalipsa 20.4) nu au nici o leg�tur� cu starea de fericire etern� a Bisericii, ci numai cu diversele tulbur�ri ce o a�teapt� �n timp ce �nc� se trude�te pe p�m�nt. Dimpotriv�, �ntreaga Scriptur� proclam� faptul c� nu va exista un sf�r�it al fericirii celor ale�i sau al pedepsei celor r�i.78 Spurgeon despre care s-a v�zut c� aprecia calvinismul a fi esen�a teologiei cre�tine,79 era pus la punct cu toate afirma�iile lui Calvin �i i-a considerat comentariile a �valora c�t greutatea lor �n aur.�80 Pozi�ia amilenist� a lui Calvin, de�i nu avea o form� destul de clar�, a fost preluat� �ntocmai �n cadrul Tradi�iei reformate, de vreme ce nu contrazicea �n nici un fel pozi�ia sus�inut� de Augustin �n aceast� privin��. Amilenismul a fost introdus astfel �n teologia puritan� de lucrarea clasic� Institutio Theologiae Elencticae a lui Fran�ois Turretin (1623-87). Turretin a fost descris a fi �un fel de amilenist fulminant.�81 Kennedy scria despre Turretin: Turretin a contrazis mileni�tii radicali eretici care anticipau un mileniu p�m�ntesc �mbel�ugat �n pl�ceri senzuale (incluz�nd multe so�ii �i �nchinarea iudaic� restaurat� �n Palestina) precum �i milenismul inofensiv al unor teologi reforma�i ai secolului �aptesprezece precum Joseph Mede �i Johan Heinrich Alsted. Acest tip de speran�� istoric� pur �i simplu nu putea fi acceptat� de Turretin pentru c� acesta credea c� biserica trebuie s� sufere, nicidecum s� domneasc� �n aceast� via��.82 Poate cea mai clar� demarcare a pozi�iei amileniste a fost cea a lui Patrick Faribairn (1805-75), profesor la Colegiul Free Church College din Aberdeen. Comentariile sale asupra c�r�ilor Ezechiel, Iona �i asupra Epistolelor pastorale au fost apreciate cu mult� c�ldur� de c�tre Spurgeon.83 Lucrarea consacrat� a lui Fairbairn, The Interpretation of Prophecy (1856), a expus at�t o escatologie amilenist� (de�i din nou nu era numit� astfel) �i hermeneutic�. Modul �n care Fairbairn �n�elegea profe�ia era faptul c� aceasta trebuia s� fie interpretat� mai mult �ntr-un sens simbolic, a�a cum o face �n comentarea leg�rii lui Satana din Apocalipsa 20.2: Dac� este s� facem abstrac�ie de presupunerile arbitrare �i for�ate, este cu neputin�� s� punem astfel de afirma�ii �n armonie, dac� sunt �n�elese �n mod absolut, �i dac� se aplic� pur �i simplu unei personalit��i precum Satana ... a considera legarea lui Satana �ntr-o lumin� strict personal�, nu este dec�t un alt exemplu de amestecare a literalului cu simbolicul, fapt care a redus �n mare m�sur� �n�elegerea corect� a Scripturii profetice.84 Fairbairn a considerat �i martirii de sub altar (Apoc.20.4) a fi �simbolici,�85 �i c� ar face referire la to�i sfin�ii de-a lungul veacurilor; el a v�zut mileniul ca referindu-se la starea ve�nic�.86 De asemenea, Fairbairn a respins interpretarea literal� a profe�iei (pe care a considerat-o ca fiind parte integrant� a premilenismului, �i �ntr-o m�sur� mai mic� a pozi�iei postmileniste) ca fiind ��n principal iudaic�.�87 Peter Masters, un amilenist feroce, laud� Comentariile pe cartea Ezechiel ale lui Fairbairn spun�nd: Fairbairn a dat la o parte pozi�iile istorice �i literale despre Ezechiel, �i impune o nou� pozi�ie � cea spiritual-cre�tin� (sau tipic�). De�i aceast� viziune a oaselor uscate este legat� de pasaje din Isaia �i Daniel [�i este considerat� a se referi] la ziua �nvierii; �n timp ce �mp�r��ia restaurat� a lui �David� se refer� la �mp�r��ia ve�nic� a lui Cristos.88 Trec�nd la o articulare modern� a schemei amileniste, Anthony A. Hoekema, unul dintre cei mai puternici sus�in�tori ai acestei pozi�ii din perioada recent�, afirm�: Termenul amilenism nu este unul prea fericit. El sugereaz� faptul c� amileni�tii fie nu cred �n nici un fel de mileniu, fie pur �i simplu ignor� primele �ase versete din Apocalipsa 20, cele care se refer� la o domnie de o mie de ani. Nici una din aceste dou� afirma�ii nu sunt corecte. De�i este adev�rat c� amileni�tii nu cred �ntr-o domnie literal� de o mie de ani pe p�m�nt �n care se spune c� vor �ncepe imediat dup� re�ntoarcerea lui Cristos, termenul amilenism nu reprezint� o descriere acurat� a pozi�ie lor. Profesorul Jay E. Adams de la Seminarul Westminster din Philadelphia a sugerat ca termenul amilenism s� fie �nlocuit cu expresia mileniu �mplinit.89 Din afirma�ia lui Hoekema putem vedea esen�a pozi�iei amileniste, anume faptul c� nu �cred �ntr-o domnie literal� de o mie de ani pe p�m�nt �n care se spune c� vor �ncepe imediat dup� re�ntoarcerea lui Cristos.� Pozi�ia amilenist� poate fi definit� ca doctrin� dup� cum urmeaz�: ... Biblia nu prezice o perioad� de domnie a lui Cristos �nainte de judecata final�. Potrivit acestui scenariu, binele �i r�ul se vor desf�ura �n egal� m�sur� �n lume p�n� la a doua venire a lui Cristos, c�nd mor�ii vor fi �nvia�i �i va �ncepe judecata. Amileni�tii cred c� �mp�r��ia lui Dumnezeu este prezent� �n momentul de fa�� �n lume �n m�sura �n care Cristos conduce biserica Sa prin Cuv�nt �i Duh. Ei sunt de p�rere c� �mp�r��ia viitoare, sl�vit� �i des�v�r�it� se refer� la p�m�ntul cel nou �i la via�a din ceruri. Astfel Apoc. 20 devine o descriere a sufletelor credincio�ilor mor�i care domnesc �mpreun� cu Cristos �n ceruri.90 Hoekema traseaz� c�teva caracteristici ale escatologiei amileniste, care ne vor sluji ca un schelet ajut�tor pentru �n�elegerea acestei doctrine. El nume�te patru tr�s�turi de baz� ale amilenismului iar apoi �ase detalii de ordin cronologic: 1. Cristos a ob�inut victoria decisiv� asupra p�catului, mor�ii �i lui Satana. Aceast� victorie a lui Cristos a fost decisiv� �i final�. Prin urmare, cea mai important� zi a istoriei nu este ziua celei de-a doua veniri a lui Cristos care se afl� �nc� �n viitor, ci rima Sa venire care se afl� �n trecut. Pentru c� victoria lui Cristos, chestiunea final� a istoriei, a fost deja repurtat�. Acum r�m�ne doar o chestiune de timp p�n� aceast� victorie este pus� �n aplicare �n �ntregime.91 2. �mp�r��ia lui Dumnezeu este prezent� �i viitoare. Amileni�tii cred c� �mp�r��ia lui Dumnezeu a fost fondat� de Cristos �n vremea �ntrup�rii Sale pe p�m�nt, c� ea este operativ� �n istoria prezent� �i c� este destinat� s� fie revelat� �n �ntregime �n via�a ce va s� vin�. Ei �n�eleg �mp�r��ia lui Dumnezeu a fi domnia dinamic� a lui Dumnezeu �n istoria omenirii prin Isus Cristos. Scopul ei este de a sc�pa poporul lui Dumnezeu din p�cat �i de sub influen�a puterilor demonice, �i �n final s� pun� bazele cerului �i p�m�ntului nou. �mp�r��ia lui Dumnezeu nu �nseamn� nici mai mult nici mai pu�in dec�t domnia lui Dumnezeu �n Cristos peste �ntregul s� univers creat.92 3. De�i ziua de apoi este �nc� �n viitor, biserica tr�ie�te �n prezent vremurile de pe urm�. C�nd spun, �chiar acum suntem �n vremurile de pe urm�,� expresia �vremurile de pe urm� nu o �n�eleg a se referi exclusiv la vremea c�nd �ntoarcerea lui Cristos este iminent�, ci ca o descriere a �ntregii ere desf�urat� �ntre prima �i a doua venire a lui Cristos... �n lumina acestor �nv���turi ale Noului Testament, putem vorbi cu adev�rat despre o escatologie inaugurat�, c�nd ne amintim despre faptul c� Biblia vorbe�te despre o consumare final� a evenimentelor escatologice �n ceea ce Ioan nume�te obi�nuit �ziua de apoi� (Ioan 6:39-40, 44, 54; 11.24; 12.48). Faptul c� noi tr�im �n prezent vremurile de pe urm� implic� faptul c� noi deja gust�m �nceputul binecuv�nt�rilor escatologice � c�, a�a cum spune Pavel, avem deja �cele dint�i roade ale Duhului� (Rom.8.23).93 4. �n ceea ce prive�te mia de ani din Apocalipsa 20, biserica tr�ie�te �n prezent acest mileniu. Pozi�ia amilenist� cu privire la cei o mie de ani din Apocalipsa 20 sus�in faptul c� Cre�tinii care tr�iesc �n prezent se bucur� de beneficiile acestei mii de ani de vreme ce Satana a fost legat pe durata acestei perioade. Dup� cum am v�zut, faptul c� Satana este acum legat nu �nseamn� c� el nu este activ �n lume �n zilele noastre ci c� �n timpul acestei perioade el nu poate �n�ela neamurile � anume, c� nu poate face nimic s� �mpiedice r�sp�ndirea Evangheliei... Amileni�tii proclam� �i faptul c� �n timpul acelora�i o mie de ani sufletele credincio�ilor care au murit sunt �nvia�i �n prezent �i domnesc cu Cristos �n ceruri �n timp ce a�teapt� �nvierea trupurilor lor. Din acest motiv, starea lor este una de binecuv�ntare �i fericire, de�i bucuria lor nu va fi deplin� p�n� la �nvierea trupurilor lor din morm�nt.94 Deci amilenistul nu crede �ntr-o �mp�r��ie fizic�, �i consider� referin�a de 1.000 din Apocalipsa 20 ca fiind o figur� de stil; el nu crede c� Isus se va �ntoarce fizic pe p�m�nt. Din punct de vedere cronologic, schema amilenist� consider� cea de-a Doua Venire a lui Cristos ca fiind un eveniment singular �i unificat. Dup� o perioad� de apostazie �i nelegiuire cresc�nd�, (de�i dup� cum afirm� Hoekema, aceasta �nu poate opri r�sp�ndirea Evangheliei�), Cristos se va �ntoarce. Acesta este momentul �n care va avea loc �nvierea celor drep�i �i a celor nedrep�i, precum �i glorificarea acelor credincio�i care sunt �nc� �n via�� pe p�m�nt. De�i accept� �r�pirea� din 1 Tesaloniceni 4.17, amileni�tii consider� acest eveniment ca pe o �nt�lnire a �credincio�ilor �n�l�a�i �i transforma�i� cu Cristos �n aer95 �i care apoi se �ntorc cu El pentru a domni pe P�m�ntul cel Nou, pe care cei mai mul�i o definesc a fi Cerul sau starea ve�nic�. De asemenea, la acest moment va avea loc judecata final� a necredincio�ilor �i r�spl�tirea celor credincio�i �i va fi inaugurat� starea ve�nic�. Charles Wannamaker afirm� foarte clar acest lucru �n comentariul s�u pe epistolele c�tre Tesaloniceni: Cei care �l �nt�lnesc pe Domnul �n aer (spa�iul dintre p�m�nt �i cer �n cosmologia iudaic�) urc� apoi pe nori, f�r� a exista vreo indica�ie c� ace�tia se vor mai �ntoarce pe p�m�nt. Trec�nd peste posibila conota�ie pe care termenul άπάντήσιν ar putea-o avea pentru o �ntoarcere pe p�m�nt, restul imaginii (norii �i r�pirea �n v�zduh pentru a fi cu Domnul) sunt indicative pentru o ridicare la cer a oamenilor care apar�in lui Cristos. Faptul c� Pavel adaug� propria sa afirma�ie definitoare cu privire la semnifica�ia acestei �nt�lniri �n propozi�ia καί οΰτως πάντοτε σύν κυρίφ έσόμεθα (��i astfel vom fi �ntotdeauna cu Domnul�) sugereaz� c� at�t cre�tinii vii c�t �i cei mor�i se vor �ntoarce �n cer cu Domnul, nu doar pentru a savura o p�rt�ie continu� cu El, ci de asemenea �n termenii versetului 1.10, pentru a fi izb�vi�i de m�nia viitoare.96 Astfel, pentru amilenist, r�pirea este folosit� de Dumnezeu pentru a �i muta pe sfin�ii vii �i mor�i de pe p�m�nt, transform�ndu-i �i transfer�ndu-i �n cer; �i �n acela�i timp s-ar desf�ura judecata credincio�ilor vii �i mor�i. De�i terminologia favorabil� amilenismului a avut u�or de suferit de la Spurgeon �ncoace, tr�s�turile de baz� au r�mas acelea�i. Cei pe care Spurgeon i-a identificat ca �Preteri�ti�97 s-ar potrivi �n schema amilenist�. Pozi�ia �Preterist� sus�ine faptul c� profe�iile Apocalipsei nu sunt chiar at�t de profetice, de vreme ce ��mplinirea apocalipticului are loc �n mod brutal �n prezentul contemporan consemn�rii Scripturale a acestuia.�98 Astfel st�nd lucrurile, afirma�iile din Apocalipsa 20 nu se refer� la un eveniment viitor, ci mai degrab� la �mp�r��ia lui Dumnezeu care deja func�ioneaz� cu Isus �ez�nd pe tronul S�u ceresc. Tabelul de mai jos prezint� ceea ce poate fi numit sine qua non-ul sistemului amilenist. |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 23:44
de la florin bad sarut mana gabita,sa inteleg ca te-ai hotarat?ramai cu id-ul asta? Hmm, nu stiu, nimic nu-i durabil pe acest pamant.
|
|
Postat pe: 26 Martie 2009, ora 10:47
De la: gabita_07_yahoo_it, la data 2009-03-25 21:44:08 Foarte corect si,nultumesc de ajutor... Totusi as mai vrea sa adaug ceva,care sa deschida si mai clar "problema legii duminicale"... Trecerea de la Sabatul Biblic( simbata) la duminica a fost facut de imparatul CONSTANTIN si mama sa ELENA prin puterea biserici ROMANE (catolica) care arata clar in Catehismul Doctrinal Catolic acest lucru(am dat multe citate si carti de unde am luat aceste adevaruri..in topicul 666),ca schimbarea au facut-o ei(catolicii) si ca toti cei ce se inchina in aceasta zi defapt neconditionat se inchina lor. Prin INCHIZITIE..biserica catolica a incercat sa desfiinteze crestinismul Biblic,dar puterea lui Dumnezeu a invins si de data aceasta... Vazind ca nu au reusit au introdus in biserica o serie de "lucruri" care sa-i amageasca pe toti...Aicea Satana..introduce cea mai mare amagire...spiritismul..cu toate formele ei..si o pune pe seama lui DUMNEZEU.. Societatile secrete in conspiratiile lor aduc lumea in colaps economic voit..pentru a putea ingradi libertatile prin legi de stat,si a controla intreaga lume.. La un moment dat POLITICUL si RELIGIA(vaticanul) se vor uni si vor da o lege UNIVERSALA de pazire a DUMINICII(in felul acesta motivind imbunarea lui DUMNEZEU) si de condamnare a celorlalti crestini ce nu tin aceasta zi(aicea intra toti cei ce tin SIMBATA-porunca lui Dumnezeu--si musulmanii care tin vinerea...(las loc liber de comentat.....) In acel moment se va declansa ultima prigoana asupra crestinilor adevarati(ai celor ce tin porunca lui Dumnezeu)...si in maxim 1/2 zi profetica va veni HRISTOS...
Maranatha
|
|
Postat pe: 26 Martie 2009, ora 11:09
De la: tumaria, la data 2009-03-25 22:00:25Tilsor pt mine netinerea sabatului nu inseamna 666. Nu intru in polemici. Eu personal sunt adepta teoriei amileniste. Draga MARIA,ai dreptate...nu inseamna 666,dar duce acolo... Ce am pierdut din vedere(ca adevar Biblic prezentat si sustinut) este ca in acel timp cind se va da legea duminicala DUHUL LUI DUMNEZEU se va revarsa pe pamint si va misca multe persoane sincere si credincioase(din toate celelalte biserici,care au vazut ca adevarul Biblic este altul decit cel prezentat lor si nu au avut taria morala de a face schimbarea) sa faca front comun pentru PAZIREA CELOR 10 PORUNCI si...mintuirea sufletului.Acea revarsare a DUHULUI SFINT,de data aceasta nu mai este valabila (in acel timp)pentru cei care au facut parte din pazitorii celor 10 porunci. Maria ,ziceai de cele 3 solii ingeresti din , apocalipsa 14,recitestele,dar mai ales apocalips 14 cu versetul 12... AICI ESTE RABDAREA SFINTILOR,CARE PAZESC PORUNCILE LUI DUMNEZEU SI CREDINTA LUI ISUS... Ce pot comenta eu aicea...daca asa scrie BIBLIA....imi da cineva dreptul s-o modific..?Apocalips 22,cu 18,19 spune clar ca cine modifica prin adaugare sau scoatere de invataturi..ce pateste...Asta zice DOMNUL...nu altcineva... Ma rog pentru toti care cititi aceste adevaruri sa nu aveti pace in sufletele voastre pina nu veti verifica singuri si va veti convinge de adevar.... Alegerea va apartine....dar eu va doresc SUS cu HRISTOS...
Maranatha
|
|
Postat pe: 26 Martie 2009, ora 14:44
Tilsor
Nu sunt deacord cu tine..!!!!Tu pui un "jug"(sarcina,greutate)pe spatele crestinului....Domnul ISUS a "restrans"..TOATA LEGEA in DOUA PORUNCI....Matei22/37-40.Restul este ADAUGAT DE culte..!!!Tu ma pui sub LEGE???NICIODATA.!!!!! Iar cu Legea Duminicala....nu prea cred....in casa ta poti face ce vrei,;sa te rogi cum vrei;la orce ora vrei...ect.Eu ma tem de hotararea Vaticanului de-a uni TOATE RELIGIILE INTRUNA SINGURA...!!!!
|
|
Postat pe: 26 Martie 2009, ora 15:26
nea tisor,treci la vorbitor,esti invitat de symy sa raspunzi la opiniile lui,te rog!
|
|
Postat pe: 26 Martie 2009, ora 15:40
SYMY draga,nu te pun sub LEGE..Doamne fereste..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Legea trebuie sa fie ca adresa ta de casa....trebuie tot timpul sa stii unde te duci..unde ti-e drag..unde iubesti sa ajungi...si ghidarea aceasta ti-o face legea...(pentruca toti cred in Dumnezeu si il iubesc si,toti vor viata vesnica si o doresc....toti fac pomene,milostenii,postesc,se inchina,ajuta,doneaza,infiaza....si lista poate continua....atunci explica-mi de ce atita deosebire intre noi si de ce atitea religii si reguli daca toti mergem in aceiasi DIRECTIE--Raiul...?Nu ti se pare curios...?Dar Biblia,spune un lucru,..de fapt doua....1) PLECATI DE LA MINE CACI ATI LUCRAT FARA DE LEGE.... 2)STRIMTA ESTE CALEA SI PUTINI SINT CEI CE MERG PE EA...(in ambele cazuri vorbeste DOMNUL) Symy draga,te iubesc prea mult ca sa-ti vorbesc altfel..dar iti pun o intrebare..si vreau raspunsul.!!!!!!! Curind,dupa cite inteleg,vei iesi pastor...INTREBAREA...cum vei raspunde in unul din aceste 2 situatii...? fiind pastor trebuie sa indrumi oamenii spre MINTUIRE..... 1) La judecata finala vei primi multe stelute in cununa....ceea ce reprezinta sufletele cistigate spre imparatia SA prin indrumarea ta. 2)Datorita falsei directii date prin indrumarea ta....ti se va cere socoteala(singele lor) pentru reaua indrumare data. CUM..sau CE face deosebirea intre 1) si 2)...?sau fata de amindoua... Proverbe 15,23.....Domnul fie cu tine....
Maranatha
|
|
Postat pe: 26 Martie 2009, ora 15:42
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-26 15:26:27nea tisor,treci la vorbitor,esti invitat de symy sa raspunzi la opiniile lui,te rog!
|
|
Postat pe: 26 Martie 2009, ora 15:43
scuze,graba,l-am papat pe l ,promit sa nu mai fac!
|
|
Postat pe: 26 Martie 2009, ora 15:47
De la: tumaria, la data 2009-03-25 22:00:25Tilsor pt mine netinerea sabatului nu inseamna 666. Nu intru in polemici. Eu personal sunt adepta teoriei amileniste. Maria draga,"m-ai dat peste cap" incep sa nu mai inteleg...parca nu de mult afirmai ca esti baptista si acum acceptind teoria amilenista..ma faci sa cred ca esti ..martorii lui Iehova..(nu am nimic nici cu unii nici cu altii..!!!!!!!) E teoria lor,precum ca Imparatia lui Dumnezeu a venit in duh... Te rog explica-te...
Maranatha
|
|
Postat pe: 26 Martie 2009, ora 16:29
De la: symy1, la data 2009-03-26 14:44:52Tilsor Symy draga....nu prea crezi ..sau nu crezi.?????????? Ai auzit de miscarea ECUMENICA..? E doar o tatonare a "terenului" de a vedea cum va fi pusa problema in "ACEL" timp... Ai citit ..DIES DOMINI..de papa IOAN PAUL...ai citit Catehismul doctrinal Catolic...?(in topicul 666 am dat mai multe titluri...cauta si citeste "ceva" dintre ele si vei vedea... La inceputurile implementarii duminicii ca zi sfinta...porunca era ..ca la 2-3 absente de la biserica duminica sa se treaca la masuri..dure..de a-l face sa inteleaga realitatea... Stii ca GIUSEPE SARTO sau papa PIUS al X lea intra in istorie ca participant la declansarea primului razboi mondial....prin aprobarea unei actiuni severe a Austriei impotriva Serbiei..pentru a putea distruge bastionul ortodoxiei din Balcani...? Iti dau 10 pasi spre aceasta "vreme" Duminicala....(.../??) 1)probleme financiare 2)coruptia morala 3)dezastrele naturale 4)mituirea(biserica va sprijini politicul pentru un scop...legea duminicala.. 5)apel la rezonabilitate si compromi 6)miracole si mariologia 7)mesaje de la cei morti... 8) "revenirea" apostolilor.. 9)ingerii rai apar ca ingeri buni.. 10)o amagire cuceritoare aproape ptr toti...contrafacerea revenirii lui HRISTOS.. Crezi ca SATANA ne va amagii cu "pufuleti"
Maranatha
|
|
|
|

M-am saturat de LEGI...SI TIPARE.....Dumnezeu m-ia dat LIBERTATE....SA GANDESC CU INIMA....