back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Pe cine il credeti pe ,dumnezeu,sau pe isus

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

hocadan

45 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 11:30

Raspuns pentru marinescuirina
Am cautat cateva din profetiile din Vechiul Testament.
In realitate sunt mult mai multe, dar voi pune doar cateva pentru ca eu cred cu tarie ca inainte de toate este credinta. Nu cred ca exista "dovezi" sau "argumente" care sa sadeasca in suflet ceva ce nu ai.
Nu cred ca poti ajunge la credinta pe o cale pur intelectuala (poate gresesc, este o parere personala).

Facerea 49.10:
Domnitor nu va lipsi din Iuda, și nici cârmuitor din coapsele lui până va veni ceea ce i-a fost hărăzit: Cel pe Care neamurile Îl așteaptă
Confirmat in Luca, cap. 3 (ca este din semintia lui Iuda)

Miheia 5:1
Iar tu, Betleeme, casa Efratei a,
mic ești a fi'ntre miile lui Iuda;
dar din tine Cineva Îmi va ieși
în Israel să-i fie lui Cârmuitor b;
ieșirile Lui însă erau dintru'nceput,
din zilele veacului c.
Confirmat in Luca cap.2:
Și Iosif s'a suit și el din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea, în cetatea lui David, care se numește Betleem, pentru că el era din casa și din seminția lui David,
Mt 2:1 In 7:42 Rm 1:3
5ca să se înscrie împreună cu Maria, cea logodită cu el, care era însărcinată.
Mt 1:18 Lc 1:27
6Iar pe când erau ei acolo, s'au împlinit zilele ca ea să nască.

Mai intii asi vrea sa remarc ca ADEVARUL numai pe noi ne intereseaza ,deocamdata
Si sint convins caci Credinciosi de la alte religi nu au voie sa ,nu au avizul Beserici sa poata divulga doctrina lor,
Motivul poete se gindesc daca ne luminam toti o sa ramina fara VOTANTI si asa mai bine ne lasa la intuneric ,si ca sa ne intarim in credinta putem sa ne amagim fiecare Credinciosi cu semeni nostri din acea Credinta
vedeti ce inportant ii votul
Apoi va rog sa nu va suparati pentruca anumite exz pe care le aratati necesita un timp mai mult pentru raspuns asa ca o sa va raspund in etape

primul exz pe care il relatati ,Se poate sa fie o gresala sau dupa cum am mai relatata eu poate nu am o Biblie adevarata
In Biblia mea la exz facerea 49-10.
Toiagul de domnie nu se va departa din Iuda
nici toiagul de cirmuire dintre picoarele lui
pina va veni Silo
si de el vor asculta popoarele
Nu zice ca din coapsele lui Iuda se va nast Silo
Nu zice nicaeria ca cel pe care il asteapta neamurile ci zice clar Silo=Mesia
Si este vorba despre toiagul de cirmuire ,si este valabil pina vine Silo=Mesia
Ceia ce si eu sint de acord in tradevar se pomeneste in VT de Mesia care trebuia sa vina dar dupa cum vedem sintem MINTITI si in ori ce locasi vrea sa il introduca pe Isus parca de el ar fi vorba .
Vedeti cum apar interpretarile
De ce nu zice clar cind va veni Mesia el va fi conducatorul si de aicea in colo noi sa vedem cine ii ADEVAR MESIA

2 La fel eu nu gases in Biblia mea
nici o scriere de-a lui MIHEIA ,asa ca nu pot comenta nici exz la care faceti referire ca confirmari

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 16:10

De la: hocadan, la data 2009-03-03 11:30:58Raspuns pentru marinescuirina
Am cautat cateva din profetiile din Vechiul Testament.
In realitate sunt mult mai multe, dar voi pune doar cateva pentru ca eu cred cu tarie ca inainte de toate este credinta. Nu cred ca exista "dovezi" sau "argumente" care sa sadeasca in suflet ceva ce nu ai.
Nu cred ca poti ajunge la credinta pe o cale pur intelectuala (poate gresesc, este o parere personala).

Facerea 49.10:
Domnitor nu va lipsi din Iuda, și nici cârmuitor din coapsele lui până va veni ceea ce i-a fost hărăzit: Cel pe Care neamurile Îl așteaptă
Confirmat in Luca, cap. 3 (ca este din semintia lui Iuda)

Miheia 5:1
Iar tu, Betleeme, casa Efratei a,
mic ești a fi'ntre miile lui Iuda;
dar din tine Cineva Îmi va ieși
în Israel să-i fie lui Cârmuitor b;
ieșirile Lui însă erau dintru'nceput,
din zilele veacului c.
Confirmat in Luca cap.2:
Și Iosif s'a suit și el din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea, în cetatea lui David, care se numește Betleem, pentru că el era din casa și din seminția lui David,
Mt 2:1 In 7:42 Rm 1:3
5ca să se înscrie împreună cu Maria, cea logodită cu el, care era însărcinată.
Mt 1:18 Lc 1:27
6Iar pe când erau ei acolo, s'au împlinit zilele ca ea să nască.

Mai intii asi vrea sa remarc ca ADEVARUL numai pe noi ne intereseaza ,deocamdata
Si sint convins caci Credinciosi de la alte religi nu au voie sa ,nu au avizul Beserici sa poata divulga doctrina lor,
Motivul poete se gindesc daca ne luminam toti o sa ramina fara VOTANTI si asa mai bine ne lasa la intuneric ,si ca sa ne intarim in credinta putem sa ne amagim fiecare Credinciosi cu semeni nostri din acea Credinta
vedeti ce inportant ii votul
Apoi va rog sa nu va suparati pentruca anumite exz pe care le aratati necesita un timp mai mult pentru raspuns asa ca o sa va raspund in etape

primul exz pe care il relatati ,Se poate sa fie o gresala sau dupa cum am mai relatata eu poate nu am o Biblie adevarata
In Biblia mea la exz facerea 49-10.
Toiagul de domnie nu se va departa din Iuda
nici toiagul de cirmuire dintre picoarele lui
pina va veni Silo
si de el vor asculta popoarele
Nu zice ca din coapsele lui Iuda se va nast Silo
Nu zice nicaeria ca cel pe care il asteapta neamurile ci zice clar Silo=Mesia
Si este vorba despre toiagul de cirmuire ,si este valabil pina vine Silo=Mesia
Ceia ce si eu sint de acord in tradevar se pomeneste in VT de Mesia care trebuia sa vina dar dupa cum vedem sintem MINTITI si in ori ce locasi vrea sa il introduca pe Isus parca de el ar fi vorba .
Vedeti cum apar interpretarile
De ce nu zice clar cind va veni Mesia el va fi conducatorul si de aicea in colo noi sa vedem cine ii ADEVAR MESIA

2 La fel eu nu gases in Biblia mea
nici o scriere de-a lui MIHEIA ,asa ca nu pot comenta nici exz la care faceti referire ca confirmari

Eu am preluat citatele fie de pe:
www.dervent.ro/biblia.php
(Biblia ortodoxa bazata pe Septuaginta)
fie de pe www.bibliaortodoxa.ro
(care presupun ca este versiunea masoterica, textul identic cu Biblia ortodoxa tiparita ed. 2005. Aici Facerea 49:10 este tradus astfel:
" Nu va lipsi sceptru din Iuda, nici toiag de cârmuitor din coapsele sale, până ce va veni împăciuitorul, Căruia se vor supune popoarele.")

Miheia apare in unele biblii sub numele ebraic Micaia sau Mica.

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 16:37

De la: 9am000273, la data 2009-02-27 09:30:42Raurile si pietrele si zanele sunt ale noastre. Noi ne definim ca popor prin aceste credinte. Zamolxe este zeul pe care l-am creat NOI in mintile noastre, iar zeul crestin este creat de mintile oamenilor in desertul din Orientul Apropiat. Nu ne apartine, nu ne defineste. Suntem un popor cu o traditie unica in Europa, avem sansa sa ne revenim din noaptea de cosmar adusa de crestinism, inchizitie, asuprire intelectuala, arderi pe rug ale ganditorilor. Crestinismul ortodox pare frumos la suprafata deoarece trage din umbra dupa el traditia populara a geto-dacilor. Altfel este arid ca desertul de unde a venit.

Al nostru este ce facem noi. Noi nu am facut nimic din ce vedem in natura. Nici pietrele, nici plantele, nici animalele. Noi oamenii nu stim sa facem asa ceva. Crestinismul este o noapte de cosmar pentru tine. Arida este imaginatia ta si se vede ca mintea ta nu poate zamisli ceva. Crestinismul poate nu te defineste pe tine si pe alti cativa. Dar pe ceilalti ii defineste 100%. Zamolxe este imaginar, este o inventie omeneasca, este corect. Dar Dumnezeu care a facut cerul, pamantul si pe toti oamenii de pe planeta asta, nu este rodul imaginatiei unor oameni, este cel care te-a facut si pe tine. Dar stiam ca vor exista cei ca tine care vor striga minciuni cu indrazneala si care vor huli fara sa stie ce fac...

hocadan

45 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 16:44

Pt marinescuirina
Continuare

Despre Ilie:
Maleahi cap. 3
Iată, Eu îl trimit pe îngerul Meu, și el va pregăti calea înaintea feței Mele; și Domnul pe Care voi Îl căutați va veni de îndată în templul Său, Îngerul legământului pe Care voi Îl voiți; iată, vine! zice Domnul Atotțiitorula.
Si Maleahi cap 4:
Și, iată, Eu vi-l voi trimite pe Ilie Tesviteanul mai înainte de a fi venit ziua Domnului cea mare și năprasnică'n vedere a,
Mt 11:14 Mt 17:10-11 Mc 9:11-12 Lc 1:17 In 1:21
5el, care va întoarce iarăși inima părintelui spre fiu și inima omului spre aproapele său, pentru ca nu cumva să vin Eu și să lovesc pământul de istov.

Confirmat in Matei cap 11:
Căci acesta este cel despre care s'a scris: Iată, Eu îl trimit înaintea feței Tale pe îngerul Meu, care-ți va pregăti calea de dinaintea Ta.

Acelasi lucru apre in Marcu cap 1:
După cum este scris în profetul Isaia: Iată, Eu îl trimit înaintea feței Tale pe îngerul Meu, care-Ți va pregăti calea;
Ies 23:20 Mal 3:1 Mt 11:10 Lc 1:76 Lc 7:27 In 3:28
3glasul celui ce strigă în pustie: Gătiți calea Domnului, drepte faceți-I cărările,
Is 40:3 Is 58:1 Lc 1:17 Lc 3:4 In 1:23
4Ioan boteza în pustie, propovăduind botezul pocăinței spre iertarea păcatelor.
Mt 3:10 Lc 3:3 Lc 20:4 In 1:6 In 1:31 In 3:23 FA 13:24 FA 19:4
(FACE REFERIRE DIRECTA LA Isaia 40:3!!)

Fiul lui Dumnezeu:
Psalmul 2
Eu Împărat sunt pus de El peste Sion
- muntele cel sfânt al Lui -
7 ca să vestesc porunca Domnului. c
Zis-a Domnul către Mine: - Fiul Meu ești Tu,
Eu astăzi Te-am născut;
8 cere de la Mine și-Ți voi da neamurile să-Ți fie moștenire
și marginile pământului să-ți fie stăpânire.

Confirmat…in Matei 3:17, Matei 17:5, Marcu 1:11… si in alte locuri!

lerolv4

282 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 16:50

hocadan
13 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 16:44
Citeaza Raspunde

Pt marinescuirina
Continuare

Despre Ilie:
Maleahi cap. 3
Iată, Eu îl trimit pe îngerul Meu, și el va pregăti calea înaintea feței Mele; și Domnul pe Care voi Îl căutați va veni de îndată în templul Său, Îngerul legământului pe Care voi Îl voiți; iată, vine! zice Domnul Atotțiitorula.
Si Maleahi cap 4:
Și, iată, Eu vi-l voi trimite pe Ilie Tesviteanul mai înainte de a fi venit ziua Domnului cea mare și năprasnică'n vedere a,
Mt 11:14 Mt 17:10-11 Mc 9:11-12 Lc 1:17 In 1:21
5el, care va întoarce iarăși inima părintelui spre fiu și inima omului spre aproapele său, pentru ca nu cumva să vin Eu și să lovesc pământul de istov.

Confirmat in Matei cap 11:
Căci acesta este cel despre care s'a scris: Iată, Eu îl trimit înaintea feței Tale pe îngerul Meu, care-ți va pregăti calea de dinaintea Ta.

Acelasi lucru apre in Marcu cap 1:
După cum este scris în profetul Isaia: Iată, Eu îl trimit înaintea feței Tale pe îngerul Meu, care-Ți va pregăti calea;
Ies 23:20 Mal 3:1 Mt 11:10 Lc 1:76 Lc 7:27 In 3:28
3glasul celui ce strigă în pustie: Gătiți calea Domnului, drepte faceți-I cărările,
Is 40:3 Is 58:1 Lc 1:17 Lc 3:4 In 1:23
4Ioan boteza în pustie, propovăduind botezul pocăinței spre iertarea păcatelor.
Mt 3:10 Lc 3:3 Lc 20:4 In 1:6 In 1:31 In 3:23 FA 13:24 FA 19:4
(FACE REFERIRE DIRECTA LA Isaia 40:3!!)

Fiul lui Dumnezeu:
Psalmul 2
Eu Împărat sunt pus de El peste Sion
- muntele cel sfânt al Lui -
7 ca să vestesc porunca Domnului. c
Zis-a Domnul către Mine: - Fiul Meu ești Tu,
Eu astăzi Te-am născut;
8 cere de la Mine și-Ți voi da neamurile să-Ți fie moștenire
și marginile pământului să-ți fie stăpânire.

Confirmat…in Matei 3:17, Matei 17:5, Marcu 1:11… si in alte locuri!

Unde mai este confirmarea aceasta? Ai spus .... si in alte locuri!
Ma faci sa nu cred tot ce ai zis. Sunt eu pe langa subiect? Sau prea curios?

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 17:10

Ierolv.. nu pretind sa ma crezi pe mine. Verifica si tu :-).

alte locuri: Marcu 9:7, Luca 3:22, Luca 9:35, Fapte 13:33, Evrei 1:5

iosif_mark89

3 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 17:16

si deci spui k cunosti biblia?

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 17:23

hocadan, pe mine, sincera sa fiu, ma sperie usurinta cu care taiati bucati intregi din Biblie si interpretati ceea ce ramane dupa bunul vostru plac.

Nu acuz ... incerc doar sa inteleg

Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 18:08

De la: The, la data 2009-03-03 17:23:32hocadan, pe mine, sincera sa fiu, ma sperie usurinta cu care taiati bucati intregi din Biblie si interpretati ceea ce ramane dupa bunul vostru plac.

Nu acuz ... incerc doar sa inteleg

The, cred ca ai dreptate.
Ar trebui sa ne oprim, ca asta nu duce nicaieri.

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 22:21

Irina din cate am vazut, tu ai incercat un dialog insa unii forumisti nu urmareau decat sa te convinga de ... "adevarul" lor

Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
hocadan

45 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 08:40

Pt Ierolv4
acele exz. nu sint ale mele sint a lui marinescuirina
eu am incercat sa citez si sa raspund la acele intrebari dar vad ca sa postat numai ceam citat raspunsul meu nu apare
Pentru a me lamuri de adevar NICIODATA intrebarile nu sint multe

hocadan

45 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 08:57

Pt The

Daca vati stradui mai mult ati observa ca eu interpretez un capitol intreg

Si nu iau numai un verset care imi convine

Deaceia interpretez tot ca sa intelegem intradevar ce a vrut Dumnezeu sa ne transmita

Taiatul si interpretatul in mi si mi de felur ii caracterizeaza pe toate RELIGIILE formate ca cupercile dupa ploaie ,care fiecare dupa ritualul lor iau dintrun capitol numai un sau doua verset si il interpreteaza diferit fata de cele relatate in intreg capitolul

DEACEIA SINTEM DUSI IN EROARE.

Eu nu am nici un adevar inca nu ati INTELES eu vreau sa vedem unde ii ADEVARUL scris de DUMNEZEU, si prin labirintul NT . nu stiu inca unde se ASCUNDE

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 09:47

Dragii mei crestini....balaceala asta ...duce la luarea in desert a numelui DUMNEZEIRII...
Incepe sa ma infricoseze atitudinea de blasfemie a multora...
Cred ca e timpul....sa parasesc acest site....sau sa ma limitez la topicurile strict religioase...

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 09:49

De la: tilsor, la data 2009-03-04 09:47:07Dragii mei crestini....balaceala asta ...duce la luarea in desert a numelui DUMNEZEIRII...
Incepe sa ma infricoseze atitudinea de blasfemie a multora...
Cred ca e timpul....sa parasesc acest site....sau sa ma limitez la topicurile strict religioase...

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 09:50

n-ai face rau,poate-ti vine mintea la cap

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
hocadan

45 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:01

Pt marinescuirina
Raspunsul care nu a aparut la relatarile despre ilie ,si fiul lui Dumnezeu
1 sint de acord cu toate exz .pe care le dati .
Dar iuduei il asteptau pe Ilie
Isus ia suprapus Ilie=inge=Ioan Botezatorul
Dac ne luam duma spusele Evangelistilor sa vedem ce iasa
matei 11-11 Ioan este cel mai mare om de pe pamint (binenteles ca este vorba de CREDINTA lui)
prorociri despre copilul Ioan
luca 1-15 Se va unple de Duhul sfint inca din pintecile mamei
cum a crescut
luca 1-80 Pruncu crestea si se intarea in Duh,sa a stat in locuri pusti pina in ziua aratari lui in inaintea lui Israel
Rolul lui pe pamint
luca 1-17 va merge inaintea Domnului in duh si in puterea lui Ilie
Confirmarea MISIUNI
ioan 1-33 Eu nu-l cunosteam dar cel ce ma trimis(Dumnezeu) sa botez cu apa mia zis,, Acela peste care vei vedea Duhul pogorinduse este cel ce boteaza cu Duhul Sfoint
Dupa botezul lu Isus putem zice ca Ioan sia indeplinit MISIUNEA cu succes putea muri linistit ,Era 100% convins ca sia indeplinit misiunea pentruca pe linga exz. pe care la primit dupa care sa il cunoasca pe Isus ,Dumnezeu insusi ii intareste ca el este alesul ,adica ii confirna VERBAL.

Dupa cum stiti tot NT se bazeaza pe marturia singurului martor ocular ,care a vazut si la auzit pe Dumnezeu etc.
Evanghelisti care ne relateaza evenimenyul nici unl nu a fost prezent
Daca asa stau lucrurile inseamna ca ii BAI mare .
Pentruca Ioan (ez matei 11-2,5)
Ioan trimite pe doi ucenici sa il intrebe pe Isus daca el este acela sau sa astepte pe altul
V5 Isus ii raspunde etc.frumos raspuns dar intrebarea ii alta
Pe cine nu credea Ioan in aceasta relatare inusi pe Dumnezeu care ia confirmat,
Deaceia ramine intrebarea oare chiar asa sa intimplat dupa cum relateaza evanghelisti,daca singurul martor nu il crede pe isus ,pentrua asa cred eu
Pe Dumnezeu sigur il credea daca ii vorbea.
Dar dupa cum am relatat Oameni Scolati au si raspuns la intrebarile dificile
Si zic CE sa ii faci SI EL II OM ,
Dar acesta nu ii raspuns ,pentruca ela ii CEL MAI MARE ON,
daca alti mult mai mici decit el sau sacrificat ,si au avut incredere in Dumnezeu pina la sfirsit
Si nu au lasat loc de interpretari
exz. Daniel cu cei trei prieteni ai lui ,care stiau ca vor fi aruncati in foc,ce au facut,sau Daniel care stia ca va fi aruncat la lei
Dar Ioan =inger =avea si puterea lui Ilie si mai mult numai pentru aceasta misiune a venit pe pamint.
Vai de cel mai mare OM//
Dar eu va zic deschidti ochi MARI sa vedeti pe cine votati .

2 La exz cu Fii lui Dumnezeu
Pacat ca aveti exz. numai di Ps este pre putin,
Dar eu va zic ce invatatura ne da noul testamnt
exz.evrei 1-5 Caci caruia dintre Ingeri a zis el VRE)DATA ,, Tu esti fiul meu
Raspuns
facerea 6-2 Fii lui Dumnezeu etc.
deut 14-1 le zice la evrei ,,COPII MEI
iov 1-6;2-1 Fiii lui Dumnezeu au venit etc.

Asa vedeti clar cum ne mint oameni scolati de ce ?
Stiti bine rasponsul VOTUL

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 20:08

1. Da, si venirea lui Ioan este profetita.
Dar Ioan confirma sfintenia lui Iisus:
"Eu unul vă botez cu apă spre pocăință, dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine; Lui nu sunt vrednic să-I duc încălțămintea; Acesta vă va boteza cu Duh Sfânt și cu foc." (Matei 3:11)
Deci cu atat mai mult ar trebui sa credem in Iisus.

2. Evanghelistul IOAN A FOST PREZENT!!! A fost martor ocular la predicile, patimile si invierea lui Iisus.
Ioan a fost fratele sf. apostol Iacob si fiul lui Zevedeu. A fost ucenic al lui Ioan Botezatorul, inainte de a fu ucenic al lui Iisus. Deci a fost cu Iisus in toata perioada predicilor.
Mai mult, cand Ioan a stat langa cruce impreuna cu Maica Domnului, Iisus i-a spus: "Iata mama ta!". Si de atunci sf. apostol Ioan a luat-o pe Maica Domnului acasa la el.
Sf. evanghelist Ioan a fost un pescar sarac, Iisus il gaseste cand isi repara plasele (Mt. 4:21). Gandeste-te ce educatie putea sa aiba un pescar sarac? Cine ar asculta ce are de spus un om atat de modest? Si totusi el a scris Evanghelia! Asta este diferenta dintre mintea comuna/profana si mintea luminata de Duhul Sfant!! (Aviz amatorilor de interpretare a Bibliei!!)

(Nu stiu despre vietile celorlalti evanghelisti, inca, dar sugestiile ca suntem "mintiti" mi se par exagerate!!)

3. Cred ca dovada covarsitoare a dumnezeirii lui Iisus este viata, moartea si invierea Lui.

hocadan

45 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 14:26

Raspuns pentru marinescuirina
va rog daca se poate sami raspundeti la toate intrebarile mele ,exzact cum fac si eu
eu nu zic ca Ioan Botezatorul .nu confrm sfintirea lui Isus in versetul pe care lati relatat(matei 3-11)
Eu am zis ca Daca Ioan dupa cum ii prezentat
Ca cel mai mare Credincios nascut pe pamint
Si a fost lasat pe pamint cu un scop si o MISIUNE calara (ceia ce nu putem zice de mare majoritatae dintre noi,cine isi cunoaste MISIUNEA)
Si mai mult esrte indrumat de Dumneze si tot Dumnezeu ii confirma ca sia indeplinit misiunea cu Succes si in ciuda confirmari primite Ioan Botezatorul nu il crede pe Isus
De ce nu il crede ,oare asa sa intimplat ,cum ii relatat de evanghelisti
asta este intrebarea noi cum il putem crede atunci

2 De unde deduceti ca Ioan evanghelistul a fost mai inainte ucenicul lui Ioan Botezatorul?
la exz pe care il relatati matei 4-21 Nu va CONFIRA cele sustinute si mai mult intareste convingerea mea ca nici un reprezentant din Apostoli nu a fost prezent la Botezul lui Isus
Pentruca botezul ((matei3-13..) a avut loc inainte de as-i alege ucenici,si inainte de a fi ispitit de satana matei capitolul 4

3 Alte intrebari Daca aveti asa mare incredere in Ioan Evanghelistul
Atunci de ce nu il credeti si cind zice despre sfirsit exz Apocalipsa 21-8
dar cit despre fricosi ,necredinciosi ,scirbosi ,ucigasi ,curvari ,vrajitori ,INCHINATORI LA IDOLI,si toti mincinosi UNDE AU PARTEA

Dar toate acestea sint prorocite de EZECHIEL
veti observa ca in unele din proroci vorbeste despre sfirsitul omeniri,care este relatat si in apocalipsa ,si ne zice cine va fi pedepsit ,de cine sa ascultan cine ne promite VIATA,ce legi trebuie sa respectam.

a )ezech . capitolul 8
V6 Si el mia zis Fiul omului vezi ce fac ei vez aici marile uriciuni care le savirsesc aici casa lui ISRAEL
V10 Mam uitata si iata ca erau tot feluri de chipuri..... si toti Idoli etc.
V12 Si el mia zis vezi ce fac in INTUNERIC ,batrini casei lui israel ,fiecare in odaia lui plina de CHIPURI

b ) Apoi ii insemneaza pe cei buni si ii pedepseste pe ceielalti
ezech. capitolul 9
V2 iata ca au venit sase oameni ...fiecare cu unealta lui de pedepsire
V4 Domnul ia zis fa un semn pe fruntea oamenilor vare suspins si gem din pricina TUTUROR URICIUNILOR care se savirsesc acolo
V5 iar de ceielalti sa nu va indurati si sa ii loviti FARA MILA
V6 Ucideti pe pe batrini,pe tineri,pe fecoare ,pe copi ,pe femei dar sa NU VA atingeti de nici unul di cei ce au SEMNUL PE FRUNTE.

c ) Ce legi trebuie sa respecte
ezech capitolul11
V18 si cind vor veni in ia vor scoate deacolo toti IDOLI si toate Uriciunile .
V19 Le voi da o alta inima si un duh nou etc.
V20 Ca sa urmeze PORUNCILE Mele sa pazeasca si sa inplineasca LEGILE Mele ,Ei vor fi poporul Meu etc.
V21 Dar acelora care simte placerea fata de IDOLI si URICIUNILE LOR ,le voi intoarce faptele asupra capului lor zice DUMNEZEU.

d ) Proroci mincinosi ,promisiunile facute ,si pedepse
ezechel capitolul 13 V6 Vedeniilele lor sint inselatoare si prorociiile lor mincinoase EI zic,,Asa VORBESTE Domnul ,macar ca Domnul nu ia trimis ;si fac pe oameni sa traga NADEJDEA ca se va inplini cuvintul lor
V7 Vi ziceti ca asa VORBESTE Domnul ,in timp ce Eu nu am vorbit
V22 pentruca intristati prin MINCIUNI inima celui neprihanit ,si pentruca intariti miinile celui RAU, ca sa-l iIMPIEDECATI !! sa se lase de calea lui cea REA fagaduindui ,, V I A T A" !!!!
ezech 14-10 Pedeapsa prorucului va fi la fel ca acelui ce intreaba

Rasplata lui Dumnezeu
ezech capitolul18
V4 Iata ca toate sufletele sint ale mele ,Sufletul care va pacatui acela va muri
V6 Care nu maninca pe munti carne jerfita IDOLILOR si nu ridica ochi spre idoli etc.
V9 care urmeaza LEGILE Mele si pazeste poruncile mele Omul acela va trai NEGRESIT
V20 sufletul care pacatuieste acela va va muri ,Fiul nu va fi perepsit pentru tata-l lui si nici invers ,fiecare va plati pentru el.

4 Si in apocalipsa este redat ca numai poporul luiDumnezeu este pecetuit,Isus numai cu poporul lui Dumneze sta UNDE sintem noi??
apoc capitolul7
V4 si am auzit numarul celor pecetuiti ,o suta patruzeci si patru de mii din toate samintiile fiilor lui Israel.
v9 Ne mai arata de o mare gloata dar nu zice ca au fost pecetuiti, dar la
V 15 Zice pentru aceasta stau ei inaintea scaunului de domnie a lui DUMNEZEU ,si-l slujesc zi si noapte in TEMPLU LUi etc.
apoc capitolul 14
Vi Mielul statea inpreuna cu cei o suta patruzeci si patru de mii
V3 cinta o cintare noua ,si nimeni nu putea sa o invete inafara celor o suta patruzeci si patru de mii ,cari au fost RASCUMPARATI de pe PAMINT
deci ramine vesnica intrebare PE CINE CREDETi = pe cine VOTATI

Dupa ce imi raspundeti la intrebari o sa va relatez
1Ce va pati cel care nu asculta Si a scuimbat Legile,poruncile lui Dumnezeu
2 Cine-i intradevar Isus

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 6 Martie 2009, ora 16:53

De la: hocadan, la data 2009-03-05 14:26:08Raspuns pentru marinescuirina
va rog daca se poate sami raspundeti la toate intrebarile mele ,exzact cum fac si eu
eu nu zic ca Ioan Botezatorul .nu confrm sfintirea lui Isus in versetul pe care lati relatat(matei 3-11)
Eu am zis ca Daca Ioan dupa cum ii prezentat
Ca cel mai mare Credincios nascut pe pamint
Si a fost lasat pe pamint cu un scop si o MISIUNE calara (ceia ce nu putem zice de mare majoritatae dintre noi,cine isi cunoaste MISIUNEA)
Si mai mult esrte indrumat de Dumneze si tot Dumnezeu ii confirma ca sia indeplinit misiunea cu Succes si in ciuda confirmari primite Ioan Botezatorul nu il crede pe Isus
De ce nu il crede ,oare asa sa intimplat ,cum ii relatat de evanghelisti
asta este intrebarea noi cum il putem crede atunci

2 De unde deduceti ca Ioan evanghelistul a fost mai inainte ucenicul lui Ioan Botezatorul?
la exz pe care il relatati matei 4-21 Nu va CONFIRA cele sustinute si mai mult intareste convingerea mea ca nici un reprezentant din Apostoli nu a fost prezent la Botezul lui Isus
Pentruca botezul ((matei3-13..) a avut loc inainte de as-i alege ucenici,si inainte de a fi ispitit de satana matei capitolul 4

3 Alte intrebari Daca aveti asa mare incredere in Ioan Evanghelistul
Atunci de ce nu il credeti si cind zice despre sfirsit exz Apocalipsa 21-8
dar cit despre fricosi ,necredinciosi ,scirbosi ,ucigasi ,curvari ,vrajitori ,INCHINATORI LA IDOLI,si toti mincinosi UNDE AU PARTEA

Dar toate acestea sint prorocite de EZECHIEL
veti observa ca in unele din proroci vorbeste despre sfirsitul omeniri,care este relatat si in apocalipsa ,si ne zice cine va fi pedepsit ,de cine sa ascultan cine ne promite VIATA,ce legi trebuie sa respectam.

a )ezech . capitolul 8
V6 Si el mia zis Fiul omului vezi ce fac ei vez aici marile uriciuni care le savirsesc aici casa lui ISRAEL
V10 Mam uitata si iata ca erau tot feluri de chipuri..... si toti Idoli etc.
V12 Si el mia zis vezi ce fac in INTUNERIC ,batrini casei lui israel ,fiecare in odaia lui plina de CHIPURI

b ) Apoi ii insemneaza pe cei buni si ii pedepseste pe ceielalti
ezech. capitolul 9
V2 iata ca au venit sase oameni ...fiecare cu unealta lui de pedepsire
V4 Domnul ia zis fa un semn pe fruntea oamenilor vare suspins si gem din pricina TUTUROR URICIUNILOR care se savirsesc acolo
V5 iar de ceielalti sa nu va indurati si sa ii loviti FARA MILA
V6 Ucideti pe pe batrini,pe tineri,pe fecoare ,pe copi ,pe femei dar sa NU VA atingeti de nici unul di cei ce au SEMNUL PE FRUNTE.

c ) Ce legi trebuie sa respecte
ezech capitolul11
V18 si cind vor veni in ia vor scoate deacolo toti IDOLI si toate Uriciunile .
V19 Le voi da o alta inima si un duh nou etc.
V20 Ca sa urmeze PORUNCILE Mele sa pazeasca si sa inplineasca LEGILE Mele ,Ei vor fi poporul Meu etc.
V21 Dar acelora care simte placerea fata de IDOLI si URICIUNILE LOR ,le voi intoarce faptele asupra capului lor zice DUMNEZEU.

d ) Proroci mincinosi ,promisiunile facute ,si pedepse
ezechel capitolul 13 V6 Vedeniilele lor sint inselatoare si prorociiile lor mincinoase EI zic,,Asa VORBESTE Domnul ,macar ca Domnul nu ia trimis ;si fac pe oameni sa traga NADEJDEA ca se va inplini cuvintul lor
V7 Vi ziceti ca asa VORBESTE Domnul ,in timp ce Eu nu am vorbit
V22 pentruca intristati prin MINCIUNI inima celui neprihanit ,si pentruca intariti miinile celui RAU, ca sa-l iIMPIEDECATI !! sa se lase de calea lui cea REA fagaduindui ,, V I A T A" !!!!
ezech 14-10 Pedeapsa prorucului va fi la fel ca acelui ce intreaba

Rasplata lui Dumnezeu
ezech capitolul18
V4 Iata ca toate sufletele sint ale mele ,Sufletul care va pacatui acela va muri
V6 Care nu maninca pe munti carne jerfita IDOLILOR si nu ridica ochi spre idoli etc.
V9 care urmeaza LEGILE Mele si pazeste poruncile mele Omul acela va trai NEGRESIT
V20 sufletul care pacatuieste acela va va muri ,Fiul nu va fi perepsit pentru tata-l lui si nici invers ,fiecare va plati pentru el.

4 Si in apocalipsa este redat ca numai poporul luiDumnezeu este pecetuit,Isus numai cu poporul lui Dumneze sta UNDE sintem noi??
apoc capitolul7
V4 si am auzit numarul celor pecetuiti ,o suta patruzeci si patru de mii din toate samintiile fiilor lui Israel.
v9 Ne mai arata de o mare gloata dar nu zice ca au fost pecetuiti, dar la
V 15 Zice pentru aceasta stau ei inaintea scaunului de domnie a lui DUMNEZEU ,si-l slujesc zi si noapte in TEMPLU LUi etc.
apoc capitolul 14
Vi Mielul statea inpreuna cu cei o suta patruzeci si patru de mii
V3 cinta o cintare noua ,si nimeni nu putea sa o invete inafara celor o suta patruzeci si patru de mii ,cari au fost RASCUMPARATI de pe PAMINT
deci ramine vesnica intrebare PE CINE CREDETi = pe cine VOTATI

Dupa ce imi raspundeti la intrebari o sa va relatez
1Ce va pati cel care nu asculta Si a scuimbat Legile,poruncile lui Dumnezeu
2 Cine-i intradevar Isus

Mai bine ne intalnim undeva fiecare cu biblia in mana si discutam. Ce parere ai? Bem si un suc, poate ne imprietenim...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 6 Martie 2009, ora 16:56

veniti cu totii maine chiar dak nu sunteti ortodocsi...ne intalnim acolo....

Sambata, 7 martie 2009 intre orele 12.30 – 16.30 va avea loc un mars de protest impotriva implementarii cipurilor biometrice in documente (pasapoarte, premise de conducere auto, carti de identitate). Mitingul va incepe in Piata Universitatii la ora 12.30, in scuarul de pe partea Spitalului Coltea. La ora 13.30 se va porni in mars catre Piata Unirii – in dreptul crucii de la poalele Dealului Mitropoliei, unde mitingul va continua cu discursuri, pana la ora 16.30.

Nu suntem de acord cu Hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane de a nu condamna introducerea cipurilor biometrice in documentele cetatenilor din Romania, asa cum au facut toate celelalte Biserici Ortodoxe din alte tari.

Organizatorul mitingului este Asociatia Civica Dreptate.

Sunt invitati sa participe la acest miting toti cei care doresc sa protesteze impotriva cipurilor biometrice. Participarea se va face individual, fara insemne sau drapele ale altor ONG-uri sau partide politice, aspect valabil si pentru organizatori. Va rugam sa va moBilizati exemplar si sa veniti cu rude, prieteni, colegi pentru ca in spatele acestui sistem de codare si stocare a datelor de identificare se ascunde o intreaga dictatura, iar noi ca fiinte aflate pe calea spirituala este necesar sa fim varful de lance in eradicarea raului din aceasta tara.

Cei care doresc sa ia cuvantul la microfon la aceasta manifestare, sunt rugati sa contacteze in prealabil organizatorii, pentru a fi trecuti pe lista de vorbitori. Termenul limita de inscriere pe lista este vineri orele 20.00.

Comitetul de organizare

Persoana de contact:
Galambos Tiberiu 0732 745 763
0746 586 729
e-mail: asociatia_dreptate_hd at yahoo.com

(7 votes, average: 5.00 out of 5)

Tags: AntiSistem · Asides · Eveniment · Identitate · Noua Ordine Mondiala · Religie/Traditii

hocadan

45 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 20:33

Pt.nicoletibi

Multumesc de oferta
Simt de acord ,cind o sa am drum in Bucuresti o sa te anunt .

hocadan

45 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 20:43

Pt. joanna dark 2007
multumesc de invitatie
locuiesc departe de Bucuresti.
Daca asi fi din Bucuresti asi porticipa si eu ,inpreuna cu Familia pt. toti ar trebui
sa manifestam si sa ne aratam nemultumirea
Dar din pacate noi asteptam pe alti sa ne rezolve problemele.
De ori ce natura ar fi ele .

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2009, ora 20:48

De la: hocadan, la data 2009-03-07 20:43:07Pt. joanna dark 2007
multumesc de invitatie
locuiesc departe de Bucuresti.
Daca asi fi din Bucuresti asi porticipa si eu ,inpreuna cu Familia pt. toti ar trebui
sa manifestam si sa ne aratam nemultumirea
Dar din pacate noi asteptam pe alti sa ne rezolve problemele.
De ori ce natura ar fi ele .

apreciez ....
ar fii bine k toti romanii sa se uneasca ...
maine va mai avea loc un miting de protest de la ora 13 la ora 15.....
veniti cu totii..e important sa aratam k nu vrem aceste cipuri...dak nu facem nimik in curand le vor introduce in corpul nostru!!!

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 17:31

De la: hocadan, la data 2009-03-07 20:33:23Pt.nicoletibi
Multumesc de oferta
Simt de acord ,cind o sa am drum in Bucuresti o sa te anunt .

Super! Abea astept.

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 18:38

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-06 16:56:36veniti cu totii maine chiar dak nu sunteti ortodocsi...ne intalnim acolo....

Sambata, 7 martie 2009 intre orele 12.30 – 16.30 va avea loc un mars de protest impotriva implementarii cipurilor biometrice in documente (pasapoarte, premise de conducere auto, carti de identitate). Mitingul va incepe in Piata Universitatii la ora 12.30, in scuarul de pe partea Spitalului Coltea. La ora 13.30 se va porni in mars catre Piata Unirii – in dreptul crucii de la poalele Dealului Mitropoliei, unde mitingul va continua cu discursuri, pana la ora 16.30.

Nu suntem de acord cu Hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane de a nu condamna introducerea cipurilor biometrice in documentele cetatenilor din Romania, asa cum au facut toate celelalte Biserici Ortodoxe din alte tari.

Organizatorul mitingului este Asociatia Civica Dreptate.

Sunt invitati sa participe la acest miting toti cei care doresc sa protesteze impotriva cipurilor biometrice. Participarea se va face individual, fara insemne sau drapele ale altor ONG-uri sau partide politice, aspect valabil si pentru organizatori. Va rugam sa va moBilizati exemplar si sa veniti cu rude, prieteni, colegi pentru ca in spatele acestui sistem de codare si stocare a datelor de identificare se ascunde o intreaga dictatura, iar noi ca fiinte aflate pe calea spirituala este necesar sa fim varful de lance in eradicarea raului din aceasta tara.

Cei care doresc sa ia cuvantul la microfon la aceasta manifestare, sunt rugati sa contacteze in prealabil organizatorii, pentru a fi trecuti pe lista de vorbitori. Termenul limita de inscriere pe lista este vineri orele 20.00.

Comitetul de organizare

Persoana de contact:
Galambos Tiberiu 0732 745 763
0746 586 729
e-mail: asociatia_dreptate_hd at yahoo.com

(7 votes, average: 5.00 out of 5)

Tags: AntiSistem · Asides · Eveniment · Identitate · Noua Ordine Mondiala · Religie/Traditii

Oare o fi bine sa nu ascultam de sinodul BOR? Cum oare putem fi o biserica daca nu avem incredere in parintii nostri? Cine pe cine indruma? Cine pe cine asculta?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 18:42

noi ne rugam lui dumnezeu sa-i indrepte pe cei din sinod...sa-si dea seama k gresesc...s-au indepartat mult de ortodoxie....il rugam pe bunul dumnezeu sa-i aduca pe calea cea dreapta....

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 18:57

Nicoletibi, ai inca Biserica.. ai Sfintii Parinti..

hocadan

45 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 12:05

Vada ca din atitia citi am fost la inceput am ramas singur
Si fiecare din cei care au vrut sa-mi arete CALEA de urmat ,nu sau mai sinchisit sa imi raspunda la intrebari .
1Eu cred ca in primul rind nu sint interesati si se amagesc singuri intre ei ,adica fiecare religie cu adepti lor si stau la intuneric
2 Sau nu sint in inspiratie Divina si nu au nici un argument ca sa ma contrazica
3 sau asa au fost invatatai sa nu raspunda la intrebare cu argumente clare ,si citeaza raspunsuri din alte scrieri .si se mintesc singuri intre ei
ori care ar fi motivul eu va invit sa va intrebati prieteni ,sau duhovnicul si sa imi raspundeti baram la o intrebare
IN CE CAPITOL DIN APOCALIPSA SINTEM NOI IN PREZENT
intre timp eu am sa intru pe topicul cu minunile MOASTELOR

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 23:28

Hocadan, desi ai declarat ca esti botezat ortodox, invatatura ta se aseamana cu cea a martorilor lui Iehova.. din cate imi dau seama.
Modul in care vad ei lucrurile este ffff diferit de ceea ce cred majoritatea crestinilor.
Tu opui Noul Testament Vechiului Testament.. Nu exista contradictie intre ele!! Gandeste-te ca o mie de ani biserica a fost una!! De ce nu au aparut atunci sute de confesiuni?? pentru ca NU interpreta fiecare Biblia dupa bunul plac!!

Citeste macar talcuirile lui Sf. Ioan Gura de Aur!..
Tu ce speri ca poti afla singur? sau pe forum??
Citeste ce au scris cei care au trait la inceputurile crestinismului!

Citeste ceva, orice, macar sa ai o idee despre modul in care intelegeau sfintii parinti Biblia!!! Nu poti sa o desfaci si sa o pui cap la cap ca un puzzle!!

iosif_mark89

3 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 19:03

a vorbi despre un lucru inseamna a cunoaste acel lucru.mai intai incercati sa cititi din biblie si apoi vorbiti despre ea. altfel veti interpreta gresit

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Pe cine il credeti pe ,Dumnezeu,sau pe isus
Mergi la: