Fosta membra 9am.ro
637 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 09:16
Esti lipsit de esenta si de inteles .... si tu si poezia ta
"Căci venerăm izvor și ram.
Ele ne-or duce la-nviere."
Timpurile in care omul credea ca fulgerul este un zeu si raurile sunt zeitati care cer jertfe omenesti au apus de multa, multa vreme
Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 09:17
nenea,ereticii sunt toti acei bolnavi care mai cred in mantuirea venita din cer de la un salbatic[despre care nu exista certitudine ca ar fi existat in realitate],in loc sa venereze pe toti romanii adevarati care au creat sau si-au dat viata pt.poporul si natia romana,s-auzim numai de bine!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 09:20
Imi spun parerea. Oamenii vor hotara daca argumentul meu este logic sau nu. Este o dezbatere interesanta care ii poate trezi pe oameni, cred eu, din magia salvarii unui mesia care nu i-a salvat pe ai lui, dar paradoxal ne poate salva pe noi. Acel om nu a dorit decat sa fie salvatorul poporului evreu, nu al neamurilor care nici ca asteptau vreo salvare. Omul a gresit, dovada este ceea ce a urmat. In loc sa aduca pacea, pe care o astepta poporul evreu, el a adus sabia si sangele pe care ni le-au dat noua neamurilor. Suntem din pacate prea infricosati sa admitem o astfel de logica, dar generatiile viitoare se vor trezi.
|
Fosta membra 9am.ro
637 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 09:20
In care piatra dormea Zamolxe atunci cand Dacia a fost cucerita de romani ?
Daca era asa de .... meserias ... cu raurile si pietrele si zanele lui de ce nu a fost capabil sa-i ajute pe cei ce il venerau ?
Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
207 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 09:23
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-27 09:17:23nenea,ereticii sunt toti acei bolnavi care mai cred in mantuirea venita din cer de la un salbatic[despre care nu exista certitudine ca ar fi existat in realitate],in loc sa venereze pe toti romanii adevarati care au creat sau si-au dat viata pt.poporul si natia romana,s-auzim numai de bine!
Ceea ce spui aici, nu este altceva decit o religie Asiatica, de venerare a strabunilor, sau rudelor decedate, si nu este nici decum ROMANEASCA.
Chinezii, si asiaticii in general practica religia Budista sau Confuciana de mii de ani, si tu vrei sa aduci ceva nou pentru romani?
Esti in urma cu 5000 de ani.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 09:30
Raurile si pietrele si zanele sunt ale noastre. Noi ne definim ca popor prin aceste credinte. Zamolxe este zeul pe care l-am creat NOI in mintile noastre, iar zeul crestin este creat de mintile oamenilor in desertul din Orientul Apropiat. Nu ne apartine, nu ne defineste. Suntem un popor cu o traditie unica in Europa, avem sansa sa ne revenim din noaptea de cosmar adusa de crestinism, inchizitie, asuprire intelectuala, arderi pe rug ale ganditorilor. Crestinismul ortodox pare frumos la suprafata deoarece trage din umbra dupa el traditia populara a geto-dacilor. Altfel este arid ca desertul de unde a venit.
|
Fosta membra 9am.ro
207 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 09:35
De la: 9am000273, la data 2009-02-27 09:30:42Raurile si pietrele si zanele sunt ale noastre. Noi ne definim ca popor prin aceste credinte. Zamolxe este zeul pe care l-am creat NOI in mintile noastre, iar zeul crestin este creat de mintile oamenilor in desertul din Orientul Apropiat. Nu ne apartine, nu ne defineste. Suntem un popor cu o traditie unica in Europa, avem sansa sa ne revenim din noaptea de cosmar adusa de crestinism, inchizitie, asuprire intelectuala, arderi pe rug ale ganditorilor. Crestinismul ortodox pare frumos la suprafata deoarece trage din umbra dupa el traditia populara a geto-dacilor. Altfel este arid ca desertul de unde a venit.
Ai mare grija cu Zamolxes asta  !
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
637 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 09:38
Si daca ne vom inchina unui zeu creat de imaginatia vechilor Daci !!!???!!!
Da , sunt ale noastre raurile si pietrele ..... in masura in care nu au fost vandute (de noi) strainilor
Si tot ale noastre sunt si superstitiile babelor care se ocupa cu stinsul carbunilor pentru a combate spaimele
Si tot ale noastre sunt si satele de prin sudul tarii unde se ard noaptea raposatii si apoi rudele folosesc cenusa in loc de ness de teama ca acestia ar putea fi moroi sau vampiri sau alte alea
Si daca tu spui : "sa ne revenim din noaptea de cosmar adusa de crestinism"
eu te intreb: ce sanse avem sa ne revenim dupa noaptea de cosmar adusa de comunism ?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
207 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 09:41
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 09:49
Nu este posibil aceasta. Zamolxe trebuie reconstituit din ce ne-a ramas in prezent in traditia populara, credinta in zane, sanziene, Dragobete, etc. Este vorba de Zamolxe cel care este viu in imaginatia populara si pe care astazi il numim Dumnezeu. Apropo, cuvantul Dumnezeu inseamna STAPANE ZEU. Este un zeu. A folosi cuvantul inchinare as spune ca nu se potriveste. Noi traim simbiotic cu aceste credinte. Cel putin cei de la tara, talpa tarii, cei care au traditii asa de frumoase. Ele nu sunt aduse de zeul venit din pustiu, ci sunt create de popor, romanii, urmasii geto-dacilor.
|
Fosta membra 9am.ro
207 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 09:55
De la: 9am000273, la data 2009-02-27 09:49:06Nu este posibil aceasta. Zamolxe trebuie reconstituit din ce ne-a ramas in prezent in traditia populara, credinta in zane, sanziene, Dragobete, etc. Este vorba de Zamolxe cel care este viu in imaginatia populara si pe care astazi il numim Dumnezeu. Apropo, cuvantul Dumnezeu inseamna STAPANE ZEU. Este un zeu. A folosi cuvantul inchinare as spune ca nu se potriveste. Noi traim simbiotic cu aceste credinte. Cel putin cei de la tara, talpa tarii, cei care au traditii asa de frumoase. Ele nu sunt aduse de zeul venit din pustiu, ci sunt create de popor, romanii, urmasii geto-dacilor.
De ce nu mergi la muzeu sa-i puna cioburile la loc la Zamolxe a lui matale, poate ca iese vre-o oala sau ceva, si sa-l puna in vitrina. Dumneata ai intrat pe linia moarta, si numai Dumnezeu te mai ajuta, daca vrei, sa iesi de acolo!
|
Fosta membra 9am.ro
637 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 10:06
Unde este viu Zamolxe ???
Si in credinta populara nu sunt doar personaje bune precum Dragobete si sanziene .... cat despre zane .... unele sunt bune unele sunt rele
Eviti sa pomenesti despre faptul ca in popor predomina superstitiile despre personaje negative : iele, varcolaci, moroi
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 10:10
De la: The, la data 2009-02-27 10:06:22Unde este viu Zamolxe ???
Si in credinta populara nu sunt doar personaje bune precum Dragobete si sanziene .... cat despre zane .... unele sunt bune unele sunt rele
Eviti sa pomenesti despre faptul ca in popor predomina superstitiile despre personaje negative : iele, varcolaci, moroi
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 10:12
vreti adevarul despre neamul tracilor?cititi-l,vizionati-l si ascultati-l pe MIRCEA DOGARU,cel mai mare istoric in viata,aveti ce invata
|
Fosta membra 9am.ro
637 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 10:22
Eu nu contest istoria Daciei si consider ca Dacii au fost un popor demn de respect
Contest insa revenirea la superstitii si zei de mult uitati
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 10:24
De la: The, la data 2009-02-27 10:22:43Eu nu contest istoria Daciei si consider ca Dacii au fost un popor demn de respect
Contest insa revenirea la superstitii si zei de mult uitati
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 10:31
si daca tracii sunt palestinienii de azi si evreii au fost si sunt prigonitorii dintotdeauna ai tracilor si romanilor?daca isus nici nu a existat,el trebuind inventat pt.supunerea prostilor sau a razboinicilor care-i amenintau pe evrei ca si stat?de ce nu vreti sa ganditi mai profund,sa cautati,sa va puneti intrebari,sa ascultati si sa luati in considerare toate ipotezele si parerile,de ce va cramponati in a crede toate mizeriile din cartea neagra a umanitatii si nu incercati sa fiti oameni adevarati cu creiere pt,gandit nu numai cu burti pt,halit si de restu' las' ca se ocupa domnu'[care?]adica traiti la voia intamplarii ca animalele sau boschetarii,s-auzim numai de bine!
|
Fosta membra 9am.ro
637 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 10:37
Denaturarea istoriei din ignoranta mascata sub teorii pseudo-stiintifice si lansarea de teorii si interpretari care mai de care mai ....... "savante" ... nu inseamna automat ca este vorba de o gandire profunda
|
Fosta membra 9am.ro
637 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 10:37
Denaturarea istoriei din ignoranta mascata sub teorii pseudo-stiintifice si lansarea de teorii si interpretari care mai de care mai ....... "savante" ... nu inseamna automat ca este vorba de o gandire profunda
|
Fosta membra 9am.ro
637 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 10:38
Scuze ! Nu stiu de ce a aparut de doua ori mesajul meu.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 10:38
Nu va lasati ademeniti sa contraziceti.
Inteleptii cad in nestiinta cand se cearta cu cei nestiutori.
 :
|
Fosta membra 9am.ro
207 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 17:22
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-27 09:17:23nenea,ereticii sunt toti acei bolnavi care mai cred in mantuirea venita din cer de la un salbatic[despre care nu exista certitudine ca ar fi existat in realitate],in loc sa venereze pe toti romanii adevarati care au creat sau si-au dat viata pt.poporul si natia romana,s-auzim numai de bine!
Nu vom putea "sa auzim de bine" despre tine. Esti Budist sau Confucian? Ca si cel cu poezia.
|
Fosta membra 9am.ro
207 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 17:28
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-27 10:31:28si daca tracii sunt palestinienii de azi si evreii au fost si sunt prigonitorii dintotdeauna ai tracilor si romanilor?daca isus nici nu a existat,el trebuind inventat pt.supunerea prostilor sau a razboinicilor care-i amenintau pe evrei ca si stat?de ce nu vreti sa ganditi mai profund,sa cautati,sa va puneti intrebari,sa ascultati si sa luati in considerare toate ipotezele si parerile,de ce va cramponati in a crede toate mizeriile din cartea neagra a umanitatii si nu incercati sa fiti oameni adevarati cu creiere pt,gandit nu numai cu burti pt,halit si de restu' las' ca se ocupa domnu'[care?]adica traiti la voia intamplarii ca animalele sau boschetarii,s-auzim numai de bine!
Florin vad ca ai nevoie de niste lectii de istorie! Sper ca bibliotecile din Romania mai au carti de istorie! Iti recomand sa mai treci pe acolo. Am crezut ca esti un pic mai citit. M-am inselat?
|
hocadan
45 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 17:31
Raspuns pentru marinescuirina
Sint foarte de acord daca se zice ca este numai O Beserica ,atunci in Beserica de azi ar trebui sa avem reprezentanti din adevarata Radacina ,nu cum avem azi atitea radacini care sau format colateral ca si PARAZITI
Dar care este acea Beserica?
Celalalte aspecte am zis si vreau sa le discutam dar numai cu versete din Biblie
In legatura cu Dumnezeu si pretentia noastra asi vrea sa revenim la acest subiect dar intr-o alta relatare pentruca mi se pare ca trebuie o analiza mai aprofundata.
Raspuns pentr maria tu
Nu stiu cum nu ati observat de unde citesc ,pentrca eu dau raspuns din biblie si relatarile ce le fac le sustin cu citate din Biblie
Daca vi se pare ca unele sau toate citatele pe care le-am scris ,nu corespund cu scriirea din Biblia D-vs va rog sa le enumerat si sa imi ziceti si miea adevarata scriere ,poate sa aveti dreptate si eu am o alt fel de Biblie
2Eu nu am deschis subiectul cu Trinitatea ci alti care incearca sa il Ridice pe Isus la rang inalt de dumnezeu si ca sa se faca credibil ca nu urmareste numai scopul luii il mai inalta si pe Duh la rang inalt si ii fura slava adevaratului Dumnezeu
Pentruca in Beserici nu mai dai deadevaratul Dumnezeul ,ci numai de Isus treaba cu Duhul a fost Fatada
CINE MERGE IN BESERICA SA SE ROAGE LA DUHUL SFINT?
eu asi dori sa il gasesc pe Dumnezeul Adevarat fara intermediari
Raspuns pentru emrreno
De aceia am deschis acest subiect sa discut cu toti cei ce ma vor putea indruma
De cite ori este profetit in Biblie ,venirea sau nasterea lui Isus?
raspuns pentru lorduljohn
Nu pot sti cine are dreptate ,Stinta sau Religia dar ca sa devi Ateu trebuie prima data sa te documentezi si sa vezi adevarul
Asta nu presupune sa fi om de stinta sa demonstrezi stintific
exzista o vorba la noi fiecare pasare pe linba ei piere ,ori ce afacere se destrama din interior ,cu elemente care se pot demonstra ,adica ce vorbim ce scriem etc
Deci pentru a dezmenbra crezul tau in Biblie una din posibilitati ii sa cauti ce nui adevarat scris exz.lui marinescuirina ,daca nu crezi in evrei si gasesti argumente solide atunc iautomat Biblia devine nula si poti deveni ateu Ateu
Majoritatea credem intro Divinitate de ce sa nu incercam toate retetele Divinitatea se poate numi ori cum .Inainte poate se chema Zeus,dupaceia Dumnezeu,apoi isus cine poate sti cite nume mai pot sa apara? dar in final sa descoperim ca este vorba de aceiasi Divinitate ,de aceia trebuie sa cercetam
Pt. Ando 30
Se pare ca ati ramas poate fara argumente ,din cauza abordari subiectelor in alta forma
Dar concluzia mea la cele discutate pina acum este urmatoarea.
Dumnezeu cind a facut pamintul ,stelele luna ,etc nu zice nici o data ca NOI leam facut sa se refere la Trinitate
Cind a dat poruncile ,legile etc. la fel nu zice ca noi leam facut
Dumnezeu intodeauna zice ca singur lea facut
Si cei mai relevant sa nu lase loc de interpretari exz isaia 43-10
Unde il include si pe Robul Meu =Isus si intareste ca el este SINGUR
Ce a dus la alta interpretare sint aspectele ce leati relatat de la facerea 18-1,3 dar care pina la urma sa dovedit ca nu era vorba de trei Dumnezei ,pentruca doi dintre ei erau ingeri .
Ramine facerea 1-26 zice Dumnezeu ,,SA FACEM" pe om
dar la versetul urmator vedem ca zice V27 Dumneseu a facut pe pe om
Dar pentru a intelege adevarata semnificati haidati sa transpunem relatarile de la versetul 26 in viata noastra
Presupunem citeva aspecte dar pot fi formulate foarte multe.
Un om fanilist cu copiii nepoti etc
Sau altul ne casatorit dar are frati surori ,etc.
Sau alt Om nu are nici una nici alta dar are Prieteni foarte buni
Un om aratat in exz sau alte mii de exz pe care le putem formula.
Deci acel om dintrun anumit grup ,le zice celor din grupul lui haidati sa mergem sa facem o afacere de exzemplu,un Hotel ,o Ferma, o Fabrica etc.
pote toti sint de acord dar in final va vedea ca toata acea afacere a facut-o singur ,numai el a lucrat pina la urma
Care dintre cei din grupul lui poate sa zica ca este partener cu drepturi egale cu el?
Acest aspect ne releveaza si Biblia ,facerea 1-26 si raspus versetul 27.
Apoi normal omul acela care a facut singur totul trebuie sa explice tuturor caci nu mai sint toti parteneri finca el singur a facut totul si el a ramas singurul actionar
Si ca sa fie crezut ii ia martori chiar pe cei cu care a discutat initial si le zice ca nici unul nu ii partas cu el gloria lui benefice etc sint numa ai lui ceia ce ne zice si biblia la isaia 43-1..15
Ceia ce este grav ,,daca nu deschidem bine ochi si votam in intuneric vom plati scump nepasarea noastra.
cu aceasta asi vrea sa incheiem dezbaterile acestea ca nu o sa duca nici la un raspuns
PENTRU TOTI PARTICIPANTI
Daca intradevar vreti sa abordam prima dat subiectul cu trinitatae pentru a nu ramine in inpas si pentru a putea ajunge la un rezultat va propun abordarea subiectului in alta forma
In primul rind va trebui sa gasim raspuns la mai multe intrebari
Si pentru a nu ajunge iar in inpas am sa pun intrebarile pe rind cite una si dupa ce vom stabili raspunsul vom trece la lata intrebare ca in final sa putem VOTA cu ADEVARUl
PRIMA INTREBARE unde sint scrise prorocirile despre Isus ca va veni pe pamint si va face etc.(daca esxista un exz. in care Dumnezeu zice ca eu il trimit pe fiul meu,inafara de cel relatat in NT )
Nu este nevoie neaparat sa apara in prorocirile facute numele de Isus,paote fi ,Mesia ,Hristos etc.
Inafara de relatarea facutain ,, Cuvintul ,caci iar ne inpotmolim si eu am aratat si alte exz
Daca loam tuate interpretarile putem ajunge ca dumnezeu are mai multi fii exz ,glasul lui Dumnexeu,vorba etc.
sa lasam cuvintul in adevaratul lui sens ,cum ii un om fara cuvint?
zice una si face alta
Asa si Dumnezeu a vrut sa intareasca caci are cuvint si ce zice aia si face
|
Fosta membra 9am.ro
149 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 17:53
De la: hocadan, la data 2009-02-24 11:02:16Aceasta intrebare mi sa nascut dupa ce am inceput sa imi pese si mie de ce se intimpla cu mine,daca intradevar este viata si dupa moarte ,si multe alte promisiuni pe care le stim toti caci cei abilitati cu convingerile noastre religioase stiu sa ne indrume sau sa ne (MINTA),
Daca o sa punem aceiasi intrebare la mai multi oameni de diferite credinte dar toate sin crestine,raspunsul va fi diferit si nu vor fi doua raspunsuri identice ,fiecare va daspunde dupa doctrina lui religioasa.sau dupa neaparteneta lor la vre-o religie
De ce ? pentruca asa ii facut noul testament ca si legile din parlament care le interpreteaza fiecar dupa partidul sau sau dupa interesele lor daca sint indepedenti.
Deci daca si isus a zis ca isi face O BESERICA ,cum de sint atitea religi,culte,cu atitia sefi si slujitori .
In scuimb in Vechiul Testament totul ii foarte clar ,cu o singura Credinta un singur Sef ,cu legi si porunci foarte clare, cu un singur soi de popi ,si tot ce a dat Dumnezeu in Vechiul Testament a fost date pentru ,,Vecie "
Acestea sint niste relatari foarte reduse care mau facut sa deschid acest subiect ,si poate inpreuna sa aflam Adevarul gol dar acesta este posibil numai cu participarea tuturor religiilor Crestin,plus cu o participare a celor din poporul sfint cele doua categori cei treji si cei adormiti-40
Deci o sa va propun pentru dezbatere urmatoarele;
VECHIUL TESTAMENT
Dumnezeu singur a dat legile prin viu grai,iar poruncile tot El lea scris,Popi singur si ia ales,Casa ,sau cortul pina la ultimul detaliu singur lea conceput ,hainele,cum sa ii faca slujba .Deci putem zice caci totul sa facut la LUMINA
Ce le cere Dumnezeu oamenilor
exz deut 10-12,13; 11-1Sa iubesti dar pe Domnul Dumnezeul tau,si sa pazesti TODEAUNA, invataturile Lui ,legile Lui orinduirilelui,si poruncile Lui
deut4-1,2,5,8,10,12,13,14,16,19,23,24.Aici le zice de pe vremea de cind lea dat legile si poruncile,Sa nu adogati sau sa SCADETI nimic din ele.Vegheat asa dar asupra sufletelor voastr Sa nu va faceti un chip coplit,sau chipul unui idol,sau chioul unui OM sau cuipul unei FEMEI etc. sa nu dati uitari legamintul care lam incheiat cu voi .Caci Domnul dumnezeul tau este un Dumnezeu GELOS
Ce ofera in schimb.
deut 4-40 Pazeste dar legile si poruncile Lui ,pe care tile dau azi ,ca sa fii fericit tu si copiii tai dupa tine si sa ai ZILE multe in tara care ti-o da Domnul ,Dumnezeul Tau pe VECIE.(si toate promisiunile leau avut si le au PE PAMINT fiecare in viata de pe PAMINT)
Cum trebuie sa faca alte popoare ca sa se alipeasca de DUMNEXEU
geneza22-18;isaia 56-1,2,3,4,5,6,7,8.Toate neanurile vor fi binecuvintate in semintia ta.Strainul care se apropie san nu zica etc.Le voi da in casa mea un loc si un nume care nu se va stinge Pentru ca sa fie slujitori Lui si pe toti cei ce vor pazi SABATUL ca sa nu-l PINGAREASCA si vor starui in legamint Meu
ii voi aduce pe muntele Meu la Casa Mea de rugaciune .ARDERILE lor de tot si Jertfele lor le voi primi pe altarul Meu caci casa mea se va numi casa de rugaciuni pentru toate popoarele .
Cui isi da Dumnezeu Slava Sa ,sau Mintuire lui, sau cu cine inparte pe oameni
Eu sint Domnul acesta este numele meu si Slava nea n-o voi da altuia nici CINSTEA MEA IDOLILOR
Asa vorbeste cel ce tea facut nu te teme Iacove ,si cel ce tea intocmit Istaelenu te teme de nimic caci Eu te Izbavesc te chem pe nume esti al meu
Caci eu sin Domnul Dumnezeul tau,SFiNTUL lui Israel ,MINTUITORUL tau.
Voi sinteti marrori mei ca sa stiti sa ma CREDETI si sa ma INTELEGETI voi si ROBUL MEU pe care lam ales ca Eu sint ,INAINTE de mine nu a fost nici un Dumnexeu si nici dupa mine nu va fi
Eu sint domnul si inafara de mine nu este nici un MINTUITOR
isaia 44-24 Eu Domnul am facut toate lucrurile ,eu singur am desfasurat ceru si singur am facut pamintul CINE ERA CU MINE?.
isaia 45-5,6 .Eu sin Domnul si nu este altul afar de Mine nu este Dumnezeu
Ca sa se stie pe toata suprafata pamintului ca afara de mine nu este Dumnezeu eu sint Domnulsi nu este ALTUL.
Pentru cit timp a dat legile ,poruncile .
deut 11-1sa iubesti pe Domnul si sa pazesti TODEAUNA ,legile ,poruncile,orinduirile LUi.
Cind se pot schimba legile poruncile ,JERTFELE.
ieremia 33-18,19,20,21Preoti si leviti nu vor lipsi NICIODATA inaintea mea de urmasi care sa aduca Arderi de tot ,daruri de mincare Jertfe in fiecare Zi Domnul Dumnezeu a vorbit astfel daca putet rupe LEGAMINTUL Meu cu ZIUA si Legamintul Meu cu Noaptea asa incit sa nu mai fie la vremea lor
ATUNCI se va putea rupe legamintul meu cu David si cu popi care imi fac slujba
Noul testament
Unde sint scrise ,legile ,poruncile ,cares,popi ,cum sa faca slujba etc.
Daca ii intradevar Mintuitorul cum se face cunoscut?,matei 16-20 poruncindule Apostolilor sa nu zica oamenilor ca el este mesia
Si mai mult chiar isus confirma ca totul ii facut la INTUNERIC matei 10-27 Ce va spun eu la intuneric voi sa spuneti la lumina
Adoaga la legimatei 5-22...36
Desfinteaza ziua sabatuluiioan 5-9,15,18,19
Desfinteaza Jertfa ,daniel 9-27
Schimba popi
Desfinteaza din porunci matei 10-16
Se face Dumnexeu,Mintuitor etc. si se face mai mare ca Dumnezeul Adevarat infinteaza mai multi Sefi ,face promisiuni Electorale dar cu rasplata la sfintu asteapta adica in alta viata pentru votanti=oile multe si saracesi mai mult legile loate trebuie sa le respectam in aceasta viata ,dar pentru ei adica Sefi care au infintat consilul de colectare a zciuiele , rasplata lor este aici pe pamint si judecato o au in alta viata pentruca pentru ei nu exzista legi de respectat pe pamint si vor raspunde numai in fata marelui judecator deci exzact inversul celor multi flaminzi si inselati de toate capcanele vieti .
Dar acest subiect o sa il discutam alta data pentruca mi se pare foarte mult material
In alte comunicari veti pute vota ce sa dezbatem de exz.Ce ii Noul testament ,Iluzu= Sperante = Afaceri cu Divinitatea
Am consomnat noi la testul numit viata cu doua premi?
Cine-i in adevar isus
Ce ne zice in adevar Apocalipsa
Legatura intre religie = Partid politic
Cum sa format noua religie si multe alte subiecte
Dar sa revenim la oile noastre deci pe cine credem/ deocamdata pina vom dezbate mai pe larg tot subiectul in care isus face altceva ,lucrurile pe care Dumnezeu lea lasat pentru vecie si ne zice clar sa nu ne inchinam la alti Dumnezei etc.
Intrucat pui intrebari la care vrei sa ti se raspunda intr-un anumit fel (numai prin citate din vechiul testament), intrucat deja ti-ai format un anumit crez al tau, intrucat ai primit destule raspunsuri pertinente la intrebarile tale chiar cu citate asa cum ai cerut, dar care nu au fost destul de bune, eu vad la tine ca de fapt tu nu vrei sa afli raspuns, tu vrei sa-ti intaresti ideile pe care ti le-ai format deja.
Asa cum ti s-a spus intre vechiul si noul testament nu exista nici o prapastie. Prapastia aceasta este una din perceptiile tale. Se pare ca te lasi influentat de anumite persoane care dusmanesc biserica ortodoxa din care faci parte.
Oricum, la intrebarile tale este foarte greu de raspuns si chiar de ar raspunde cineva nu prea ai deschidere sa primesti raspunsurile.
Mi-as permite sa iti sugerez sa mergi sa vorbesti cu preotul la care te spovedeai si sa-i spui toate aceste intrebari. Dar nu oricum, ci cu biblia in mana. Daca nu vrea odata sa stea de vorba cu tine, mai du-te odata, pana la urma trebuie sa stea sa-ti explice, sau te va trimite la altul mai invatat.
Nu uita, e doar o sugestie. Eu asa am facut. Tu faci ce vrei.
Eu nu ma pricep sa-ti dau raspunsuri la problemele pe care le ridici.
Iti doresc multa sanatate.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 22:08
hocadan, mergi pe topicul "sa ne cunoastem credinta ortodocsa" si vei gasi acolo un raspuns pertinent al lui adipopa legat de trinitate.
Te intreb un singur lucru: ai stat de vorba cu martorii lui Iehova, deoarece ei ridica niste semne de intrebare asemenatoare cu ale tale.
|
hocadan
45 mesaje
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 19:47
Raspuns pentru maria_tu
Ce relevanta exzista in acea afirmatie/cu Martori,sau cu topicul la care faci referire,pentruca si acolo am vazut ca cere parerea si de la alte religi ,citi au participat? daca numai noi ORTODOXI ne contrazicem reciproc cum vom afla ADEVARUL
Si mai mult si eu de la inceput am invitat pe toti care cred in Dumnezeu indiferent de RELIGIE si am sperat cc vom avea si raspunsuri de la vechea credinta israieliti ADORMITI.
Sigur ca am discutat si cu Martori,cu Baptisti,cu Penticostali,Cu Simbatari dar mai sint inca foarte multi pe care nui cunosc si nu le stiu DOCTRINA ,dar ce ii relevant TOATE CREDINTELE cred in acelasi Dumnezeu =Isus
de ce credeti atunci ca numai Ortodoxi avem dreptate si tot adevarul numai noi il cunoastem?
Care ii prima Beserica a lui Isus ,pe care a ridicato Petru, oare nu ii la Roma?
De ce nu se inpaca toate Besericile care se numesc Crestine si au acelasi CREZ?Daca nu comunicam cu toate religiile cum vom cunoaste ADEVARUL
In VT> putem intelege de ce au facut atitea razboaie ,pentru un loc al lor care era promis de Dumnezeu
Putem zice ca era Dictatura ? o singura relicie,un singur crez ,un singur raspuns la ori ce relatare din Biblie.
Aveau indrumari si alte popoare care vreiau sa il slujasca pe Dumnezeu cum sa procedeze
Noile Beserici,religi sau format in Democratie avem drept de vot Dar cum vedeti ce a patit fapte 4-32....TOTI erau o inima si un suflet dar aveau drept de vot?
fapte 5-1..Ii Exzecuta pe Anania si sotia lui Safira
si in apararea lor pentru aceasta exzecutie ne relateaza V4 Daca nu vindeai mosioara nu raminea a ta? si dupa ce ai vindut-o nu puteaai sa faci CE VREI CU PRETUL EI?
Frumos raspuns NU!! ,,Frumoasa interpretare
Daca exzact acela a fost scopul lui sa isi tina o parte din pret
Poate vreia sa o inparta el la saraci
Poate sa gindit ca nu va calatori tot timpul cu apostoli si in cazul acesta ar fi putut sa isi cumpere o alta mosioara dar mult mai mica,etc . exz
Dar nu vom sti pentruca nu ia dat drept la aparare si la EXZECUTAT
Cine ar mai fi votat alt fel ,,FRUMOS exz. pentru toti ceielalti VIITORI crestini ?
Stim si noi anumite fapte ce au facut in trecut si CRESTINI in numele CONVERTIRI
Daca dupa atitea razboaie si suferinte TOTI sintem una si avem si porunca cu IUBIREA APROAPELUI
Atunci de unde aceste descriminari intre Crestini,Biserici ,Nati si Tari?
Daca nu ii respectata aceasta porunca va intreb citi dintre noi credeti ca vom avea parte de plata mult asteptata?
In VT. Popi mu trebuiau Scoliti pentruca totul a fost facut foarte clar la LUMINA
NT popi trebuie sa fie Scoliti cu facultati,Doctori etc ,de ce ,pentruca totul ii facut foarte incilcit si facut la INTUNERIC ,si numai asa ne pot prosti pe noi si au posibilitataea la atitea interpretari diferite .
In acest moment in lipsa altor dovez eu cred ca
Religia ii cea mai MARE AFACERE
Nu produce nimic si vinde TOTUL==ILUZI
Vedem ca in fiecare zi ce fac anumiti popi in diferite Besereci,apoi ca sa fie complecte toate se pun pe afaceri ,chiar si cu locuri de veci,sau cu bauturi etc.
Si nu le ajung vor sa devina Politicieni cu acte in regula
Candideaza pentru postul de primar sau direct in Parlament.
Cine si cind vor fi pedepsiti? la sfintu asteapta cind va veni Isus ,
Deci ei vor totul acum pe acest pamint ,dar nu raspund numai cind noi vom fi satui ,pina atunci noi raspunde la legile pamintesti si stringem curiaua dar SA TRAIT BINE
Ei au raspuns pregatit DINAINTE la toate relele care le fac ,,CE sai ii faci si NOI SINTEM OAMENI supusi pacatului.
Dar in VT. vedem ca legea era respectata de toti pe pamint si pedepsele erau aplicate rapid indiferent de cine era vorba exz. Fii lui Aaron ia ARS
Asa va zic ca poate noi sintem adormiti si ar trebui sa ne trezim pina nu ii pre tirziu.
|
Fosta membra 9am.ro
1714 mesaje
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 20:26
De la: hocadan, la data 2009-02-27 17:31:46Raspuns pentru marinescuirina
Sint foarte de acord daca se zice ca este numai O Beserica ,atunci in Beserica de azi ar trebui sa avem reprezentanti din adevarata Radacina ,nu cum avem azi atitea radacini care sau format colateral ca si PARAZITI
Dar care este acea Beserica?
Celalalte aspecte am zis si vreau sa le discutam dar numai cu versete din Biblie
PENTRU TOTI PARTICIPANTI
Daca intradevar vreti sa abordam prima dat subiectul cu trinitatae pentru a nu ramine in inpas si pentru a putea ajunge la un rezultat va propun abordarea subiectului in alta forma
In primul rind va trebui sa gasim raspuns la mai multe intrebari
Si pentru a nu ajunge iar in inpas am sa pun intrebarile pe rind cite una si dupa ce vom stabili raspunsul vom trece la lata intrebare ca in final sa putem VOTA cu ADEVARUl
PRIMA INTREBARE unde sint scrise prorocirile despre Isus ca va veni pe pamint si va face etc.(daca esxista un exz. in care Dumnezeu zice ca eu il trimit pe fiul meu,inafara de cel relatat in NT )
Nu este nevoie neaparat sa apara in prorocirile facute numele de Isus,paote fi ,Mesia ,Hristos etc.
Am cautat cateva din profetiile din Vechiul Testament.
In realitate sunt mult mai multe, dar voi pune doar cateva pentru ca eu cred cu tarie ca inainte de toate este credinta. Nu cred ca exista "dovezi" sau "argumente" care sa sadeasca in suflet ceva ce nu ai.
Nu cred ca poti ajunge la credinta pe o cale pur intelectuala (poate gresesc, este o parere personala).
Facerea 49.10:
Domnitor nu va lipsi din Iuda, și nici cârmuitor din coapsele lui până va veni ceea ce i-a fost hărăzit: Cel pe Care neamurile Îl așteaptă
Confirmat in Luca, cap. 3 (ca este din semintia lui Iuda)
Miheia 5:1
Iar tu, Betleeme, casa Efratei a,
mic ești a fi'ntre miile lui Iuda;
dar din tine Cineva Îmi va ieși
în Israel să-i fie lui Cârmuitor b;
ieșirile Lui însă erau dintru'nceput,
din zilele veacului c.
Confirmat in Luca cap.2:
Și Iosif s'a suit și el din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea, în cetatea lui David, care se numește Betleem, pentru că el era din casa și din seminția lui David,
Mt 2:1 In 7:42 Rm 1:3
5ca să se înscrie împreună cu Maria, cea logodită cu el, care era însărcinată.
Mt 1:18 Lc 1:27
6Iar pe când erau ei acolo, s'au împlinit zilele ca ea să nască.
Despre Ilie:
Maleahi cap. 3
Iată, Eu îl trimit pe îngerul Meu, și el va pregăti calea înaintea feței Mele; și Domnul pe Care voi Îl căutați va veni de îndată în templul Său, Îngerul legământului pe Care voi Îl voiți; iată, vine! zice Domnul Atotțiitorula.
Si Maleahi cap 4:
Și, iată, Eu vi-l voi trimite pe Ilie Tesviteanul mai înainte de a fi venit ziua Domnului cea mare și năprasnică'n vedere a,
Mt 11:14 Mt 17:10-11 Mc 9:11-12 Lc 1:17 In 1:21
5el, care va întoarce iarăși inima părintelui spre fiu și inima omului spre aproapele său, pentru ca nu cumva să vin Eu și să lovesc pământul de istov.
Confirmat in Matei cap 11:
Căci acesta este cel despre care s'a scris: Iată, Eu îl trimit înaintea feței Tale pe îngerul Meu, care-ți va pregăti calea de dinaintea Ta.
Acelasi lucru apre in Marcu cap 1:
După cum este scris în profetul Isaia: Iată, Eu îl trimit înaintea feței Tale pe îngerul Meu, care-Ți va pregăti calea;
Ies 23:20 Mal 3:1 Mt 11:10 Lc 1:76 Lc 7:27 In 3:28
3glasul celui ce strigă în pustie: Gătiți calea Domnului, drepte faceți-I cărările,
Is 40:3 Is 58:1 Lc 1:17 Lc 3:4 In 1:23
4Ioan boteza în pustie, propovăduind botezul pocăinței spre iertarea păcatelor.
Mt 3:10 Lc 3:3 Lc 20:4 In 1:6 In 1:31 In 3:23 FA 13:24 FA 19:4
(FACE REFERIRE DIRECTA LA Isaia 40:3!!)
Fiul lui Dumnezeu:
Psalmul 2
Eu Împărat sunt pus de El peste Sion
- muntele cel sfânt al Lui -
7 ca să vestesc porunca Domnului. c
Zis-a Domnul către Mine: - Fiul Meu ești Tu,
Eu astăzi Te-am născut;
8 cere de la Mine și-Ți voi da neamurile să-Ți fie moștenire
și marginile pământului să-ți fie stăpânire.
Confirmat
in Matei 3:17, Matei 17:5, Marcu 1:11
si in alte locuri!
Intrarea in Ierusalim:
Zaharia 9-9:
Bucură-te foarte, tu, fiica Sionului,
rostește-te'n strigare, tu, fiica Ierusalimului:
Iată, Împăratul tău vine la tine
drept și El Însuși Mântuitor,
blând și călare pe asin și pe mânz tânăr
Confirmat in Matei 21:1-5, Ioan 12:14-15
Rastignirea:
Psalmul 21.. este extraordinar, mentioneaza pana si setea, tragerea la sorti a camasii
I s-a dat otet sa bea.. este mentionat in Psalm 68
De altfel daca te obisnuiesti sa citesti Psalmii, vei observa ca sunt multe referiri la Iisus..
Probabil ca sunt multi care vor spune ca nu scrie CLAR ca Iisus va veni in data de.. si va face.., ca toate profetiile lasa loc interpretarilor.
Asa este.
Nu vad de ce s-ar impiedica cineva de acest fapt. Pentru ca nu este vorba de o singura profetie, ci au fost identificate zeci de citate similare celor de mai sus (ca exprimare), care pot fi considerate mesianice... Si unele lucruri sunt clare: vine din semintia lui Iuda, se naste in Betleem, intra in Ierusalim pe asin..
|
VAM_CIURUIT
426 mesaje
Oras: Satu Mare
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:46
 Ambele sint minciuni sfruntate
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 06:13
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|