Info
x
Pe cine il credeti pe ,dumnezeu,sau pe isus
|
hocadan 45 mesaje Membru din: 3/02/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 11:02
Aceasta intrebare mi sa nascut dupa ce am inceput sa imi pese si mie de ce se intimpla cu mine,daca intradevar este viata si dupa moarte ,si multe alte promisiuni pe care le stim toti caci cei abilitati cu convingerile noastre religioase stiu sa ne indrume sau sa ne (MINTA),
Daca o sa punem aceiasi intrebare la mai multi oameni de diferite credinte dar toate sin crestine,raspunsul va fi diferit si nu vor fi doua raspunsuri identice ,fiecare va daspunde dupa doctrina lui religioasa.sau dupa neaparteneta lor la vre-o religie De ce ? pentruca asa ii facut noul testament ca si legile din parlament care le interpreteaza fiecar dupa partidul sau sau dupa interesele lor daca sint indepedenti. Deci daca si isus a zis ca isi face O BESERICA ,cum de sint atitea religi,culte,cu atitia sefi si slujitori . In scuimb in Vechiul Testament totul ii foarte clar ,cu o singura Credinta un singur Sef ,cu legi si porunci foarte clare, cu un singur soi de popi ,si tot ce a dat Dumnezeu in Vechiul Testament a fost date pentru ,,Vecie " Acestea sint niste relatari foarte reduse care mau facut sa deschid acest subiect ,si poate inpreuna sa aflam Adevarul gol dar acesta este posibil numai cu participarea tuturor religiilor Crestin,plus cu o participare a celor din poporul sfint cele doua categori cei treji si cei adormiti-40 Deci o sa va propun pentru dezbatere urmatoarele; VECHIUL TESTAMENT Dumnezeu singur a dat legile prin viu grai,iar poruncile tot El lea scris,Popi singur si ia ales,Casa ,sau cortul pina la ultimul detaliu singur lea conceput ,hainele,cum sa ii faca slujba .Deci putem zice caci totul sa facut la LUMINA Ce le cere Dumnezeu oamenilor exz deut 10-12,13; 11-1Sa iubesti dar pe Domnul Dumnezeul tau,si sa pazesti TODEAUNA, invataturile Lui ,legile Lui orinduirilelui,si poruncile Lui deut4-1,2,5,8,10,12,13,14,16,19,23,24.Aici le zice de pe vremea de cind lea dat legile si poruncile,Sa nu adogati sau sa SCADETI nimic din ele.Vegheat asa dar asupra sufletelor voastr Sa nu va faceti un chip coplit,sau chipul unui idol,sau chioul unui OM sau cuipul unei FEMEI etc. sa nu dati uitari legamintul care lam incheiat cu voi .Caci Domnul dumnezeul tau este un Dumnezeu GELOS Ce ofera in schimb. deut 4-40 Pazeste dar legile si poruncile Lui ,pe care tile dau azi ,ca sa fii fericit tu si copiii tai dupa tine si sa ai ZILE multe in tara care ti-o da Domnul ,Dumnezeul Tau pe VECIE.(si toate promisiunile leau avut si le au PE PAMINT fiecare in viata de pe PAMINT) Cum trebuie sa faca alte popoare ca sa se alipeasca de DUMNEXEU geneza22-18;isaia 56-1,2,3,4,5,6,7,8.Toate neanurile vor fi binecuvintate in semintia ta.Strainul care se apropie san nu zica etc.Le voi da in casa mea un loc si un nume care nu se va stinge Pentru ca sa fie slujitori Lui si pe toti cei ce vor pazi SABATUL ca sa nu-l PINGAREASCA si vor starui in legamint Meu ii voi aduce pe muntele Meu la Casa Mea de rugaciune .ARDERILE lor de tot si Jertfele lor le voi primi pe altarul Meu caci casa mea se va numi casa de rugaciuni pentru toate popoarele . Cui isi da Dumnezeu Slava Sa ,sau Mintuire lui, sau cu cine inparte pe oameni Eu sint Domnul acesta este numele meu si Slava nea n-o voi da altuia nici CINSTEA MEA IDOLILOR Asa vorbeste cel ce tea facut nu te teme Iacove ,si cel ce tea intocmit Istaelenu te teme de nimic caci Eu te Izbavesc te chem pe nume esti al meu Caci eu sin Domnul Dumnezeul tau,SFiNTUL lui Israel ,MINTUITORUL tau. Voi sinteti marrori mei ca sa stiti sa ma CREDETI si sa ma INTELEGETI voi si ROBUL MEU pe care lam ales ca Eu sint ,INAINTE de mine nu a fost nici un Dumnexeu si nici dupa mine nu va fi Eu sint domnul si inafara de mine nu este nici un MINTUITOR isaia 44-24 Eu Domnul am facut toate lucrurile ,eu singur am desfasurat ceru si singur am facut pamintul CINE ERA CU MINE?. isaia 45-5,6 .Eu sin Domnul si nu este altul afar de Mine nu este Dumnezeu Ca sa se stie pe toata suprafata pamintului ca afara de mine nu este Dumnezeu eu sint Domnulsi nu este ALTUL. Pentru cit timp a dat legile ,poruncile . deut 11-1sa iubesti pe Domnul si sa pazesti TODEAUNA ,legile ,poruncile,orinduirile LUi. Cind se pot schimba legile poruncile ,JERTFELE. ieremia 33-18,19,20,21Preoti si leviti nu vor lipsi NICIODATA inaintea mea de urmasi care sa aduca Arderi de tot ,daruri de mincare Jertfe in fiecare Zi Domnul Dumnezeu a vorbit astfel daca putet rupe LEGAMINTUL Meu cu ZIUA si Legamintul Meu cu Noaptea asa incit sa nu mai fie la vremea lor ATUNCI se va putea rupe legamintul meu cu David si cu popi care imi fac slujba Noul testament Unde sint scrise ,legile ,poruncile ,cares,popi ,cum sa faca slujba etc. Daca ii intradevar Mintuitorul cum se face cunoscut?,matei 16-20 poruncindule Apostolilor sa nu zica oamenilor ca el este mesia Si mai mult chiar isus confirma ca totul ii facut la INTUNERIC matei 10-27 Ce va spun eu la intuneric voi sa spuneti la lumina Adoaga la legimatei 5-22...36 Desfinteaza ziua sabatuluiioan 5-9,15,18,19 Desfinteaza Jertfa ,daniel 9-27 Schimba popi Desfinteaza din porunci matei 10-16 Se face Dumnexeu,Mintuitor etc. si se face mai mare ca Dumnezeul Adevarat infinteaza mai multi Sefi ,face promisiuni Electorale dar cu rasplata la sfintu asteapta adica in alta viata pentru votanti=oile multe si saracesi mai mult legile loate trebuie sa le respectam in aceasta viata ,dar pentru ei adica Sefi care au infintat consilul de colectare a zciuiele , rasplata lor este aici pe pamint si judecato o au in alta viata pentruca pentru ei nu exzista legi de respectat pe pamint si vor raspunde numai in fata marelui judecator deci exzact inversul celor multi flaminzi si inselati de toate capcanele vieti . Dar acest subiect o sa il discutam alta data pentruca mi se pare foarte mult material In alte comunicari veti pute vota ce sa dezbatem de exz.Ce ii Noul testament ,Iluzu= Sperante = Afaceri cu Divinitatea Am consomnat noi la testul numit viata cu doua premi? Cine-i in adevar isus Ce ne zice in adevar Apocalipsa Legatura intre religie = Partid politic Cum sa format noua religie si multe alte subiecte Dar sa revenim la oile noastre deci pe cine credem/ deocamdata pina vom dezbate mai pe larg tot subiectul in care isus face altceva ,lucrurile pe care Dumnezeu lea lasat pentru vecie si ne zice clar sa nu ne inchinam la alti Dumnezei etc. |
|
tilsor 1415 mesaje Membru din: 2/02/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 14:32
Imi cer scuze dar cred ca ai citit Biblia invers.
TATAL ,FIUL(ISUS) si DUHUL SFINT,--una sint Nu poate exista UNUL fara CELALALT... Apoi scrie ISUS cu litere mari pentru ca in singele Sau curs pe GOLGOTA gasesti tu mintuirea...(citeste Biblia,scrie ca nu este mintuire in alt nume pe acest pamint) EU CRED IN TRINITATE.
Maranatha
|
|
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 14:37
Am recitit rindurile si tare imi pare ca invatatura seamana cu cea a Brahamistilor....(ev,BAHAI)
Maranatha
|
|
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 17:39
Raspuns
I-mi parer bine ca si tu crezi in ceva si te intereseaza viata vesnica ,si iti zic ca si eu sint botezat ORTODOX, in alt rind subiectul cu trinitatea ii foarte amplu si necesita mai mult timp pentru a fi dezbatut . < Eu in acest mesaj am edificat alte aspecte pe care le-am gasit eu in BIBLIE si nu le inteleg raspunsul,si deaceia am cerut ajutor ca inpreuna sa putem afla si eu si poate si alti care este adevarul si calea pe care trebuie sa o urmam Eu inca nu mi-am esprimat o parere clara pentruca inca am foarte multe intrebari de clarificat. Si daca vrei poti sami raspunzi cu texte din biblie si sa ma Luminezi si pe mine,am pus o intrebare simpla in cine credeti? si am dat exzemple ,unde nu esti de acord cu mine da-mi te rog si tu exz. sa iti poti sustine ori ce afirmatie |
|
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 17:45
De la: hocadan, la data 2009-02-24 17:39:03Raspuns |
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 18:36
1. Dumnezeu este trinitar. Asa a fost de la inceputul creatiei!!!
Vezi inceputul evangheliei dupa Ioan. Dumnezeu-Cuvantul a existat dintotdeauna si s-a intrupat in Iisus Hristos. Tu ai o problema: separi pe Dumnezeu de Hristos. Dar Dumnezeu si Iisus Hristos una sunt! (Ioan: 10: 30; Ioan 17:11, 22) 2. Pentru crestini, Dumnezeul Vechiului Testament este intotdeauna trinitar. De obicei se face referire la fragmentul urmator: "1. Domnul i S'a arãtat [lui Avraam] la stejarul Mamvri, pe când el ºedea în pragul cortului sãu sub zãduful amiezei. 2. ªi ridicându-ºi el ochii, s'a uitat; ºi iatã, trei Oameni îi stãteau în faþã; ºi de cum I-a vãzut, a alergat din pragul cortului sãu în întâmpinarea Lor ºi s'a închinat pânã la pãmânt" (Facere 18:1-2) Daca nu ma insel, este prima revelare a Sf. Treimi. 3. Ai dreptate, Biserica este una. Biserica este formata din totalitatea celor care urmeaza cuvantul lui Hristos. |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 18:39
Nu am citit ce argument ai adus in alegerea titluilui dar o asemenea intrebare nu isi are locul atata timp cat esti crestin.
|
|
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 18:55
Poate-ti este de folos:
www.ortho-logia.com/Romanian/traditia_si_biblia.htm alte situri: www.credo.ro/ www.crestinortodox.ro/ www.sfaturiortodoxe.ro/ |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 19:39
De la: hocadan, la data 2009-02-24 11:02:16Aceasta intrebare mi sa nascut dupa ce am inceput sa imi pese si mie de ce se intimpla cu mine,daca intradevar este viata si dupa moarte ,si multe alte promisiuni pe care le stim toti caci cei abilitati cu convingerile noastre religioase stiu sa ne indrume sau sa ne (MINTA), Faptul ca iti pui intrebari este un lucru bun si minunat... iar la aceste intrebari va trebui sa le afli raspunsul prin studiu dar mai ales prin rugaciune.. Nu exista un Dumnezeu al Vechiului Testament si un Dumnezeu al Noului Testament. Exista un singur Dumnezeu dintotdeauna si va fi un Singur Dumnezeu intotdeauna si este normal sa fie asa. Jertfa lui Hristos de fapt este implinirea Vechiului Testament. Multe lucruri sunt prefigurate in Vechiul Testament pentru a se implini in cel nou. Hristos este profetit in Vechiul Testament inca din Cartea Facerii... si a fost asteptat de toti dreptii Vechiului Testament... Spre exemplu jertfa de animale pentru iertarea pacatelor din Vechiul Testament prefigura jertfa lui Hristos pentru iertarea pacatelor care se face si acum in Biserica astazi. Deci vezi, este un exemplu de lege veche (jertfirea animalelor)care prefigura o lege noua amandoua avand acelasi scop: iertarea pacatelor Iti mai dau si eu un link: www.crestinism-ortodox.ro/ care iti va lamuri multe dintre intrebari... De asemenea daca imi permiti un sfat ar trebui sa mergi la Biserica in fiecare Duminica si sa asculti predica preotului. Vei invata multe lucruri de acolo.
Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
|
|
Fosta membra 9am.ro 1639 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 19:43
Dumnezeu este acea fiinta eterna care a creat toate lucrurile
vazute si nevazute. El singur este cu desavirsire sfint si bun, a fost dintotdeauna in existenta si vesnic va fi, o singura persoana in intreita fiinta: Tatal, Fiul si Duhul Sfint. Isus este Fiul lui Dumnezeu .
|
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 09:45
Haideti dragilor sa nu fim rautaciosi,imi spun mie in primul rind;nu am avut de unde sti de bunele intentii pe care ,poate ,le-ai avut......sint multi care posteaza topicuri doar ptr a sicana si a ride de altii.
Draga IRINA si in noul s-a crezut in TRINITATE...cel mai la indemina exemplu este botezul lui ISUS cind s-a auzit acel glas ce zicea....din cer ...ACASTA ESTE FIUL MEU IN CARE IMI GASESC TOATA PLACEREA,si apoi DUHUL SFINT s-a pogorit peste el in chi de porumbel... Andu zicea sa asculti de predica preotilor....foarte bine...dar tot ce auzi trebuie sa compari cu BIBLIA....si sa iei doar ce este adevarat... Andu te-a mai invatat un lucru cu care si eu sint de acord.....studiaza...studiaza ...cu rugaciune si interes sa descoperi nu sa combati....;daca ai alte intrebari ,punele
Maranatha
|
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 10:08
Raspuns pentru, marinescuirina
In primul rind iti multumsc caci ai incecat sa ma indrepti ,dar cu aceste argumente va fi foarte greu. Pentruca eu asi astepta raspunsuri foarte clare tot din BIBLIE din VT fara presupuneri Daca imi dai raspuns numai din NT.fara ca sa fiu sigur inainte la intrebarea pe care am puso ,,IN CINE CREDETI",nu cred ca ii in ordine In VT. putem include pe ori cine ,si sa se interpreteze dupa cum am mai spus fiecare Religie dupa adevarurile invocate de fiecare in parte si sa nu uitan caci toate se numesc CRESTINE,la versetele la care faci tu referire eu zic sa citesti si mai departe de exz. (facerea 18 -22)unde zice caci Barbati care erau cu Dumnezeu au plecat spre Sodoma si la (facerea19-1) Cei doi ajung si sint INGERIde-a lui Dumnezeu si dupa cum este scris cu ingeri sta foarte bine are MII de MII ori zece MII ,de unde ai dedus caci este vorba de Mesia =Isus si de Duhul Sfint? Cind dumnezeu vrea sa cheme la el Duhul il cheama pe nume si ii zice exz. Duhul de amagire ,daca sti la ce ma refer si mai mult CITE DUHURI are DUMNEZEU ? care din ele a fos atunci prezent cu Dumnezeu pe pamint ?si as mai avea o intrebare sti de cite ori sint pomeniti ingeri in biblie ca au fost pe pamint la porunca lui Dumnezeu ,in alte cazuri cine a fost ? Duhul? sau Isus? De cite ori este vestit Mesia in VT. caci va veni pe pamint ? ? o data ca nascut din om si de multe alte ori in alt chip? Iar cu Beserica imi dai dreptate caci ii numai una ,atunci de unde au rasarit atitea Beserici total diferite intre ele si toate pretind caci sint a lui Isus = Crestine normal adevrata Beserica ar trebui sa fie ce-a reprezentata de Vatican ,in acest caz de ce nu sint toate Besricile cu aceleasi rituluri,aceleasi interpretari etc. in schimb toate difera ,una isi face cruce alta nu maninca carne de porc alta tine ziua a 7-ea sinbata, suo foarte multe aspecte pe care le pot enumera Dar ideia este urmatoarea ca este scris cine GRESESTE intr-o porunca GRESESTE in TOATE deci la care din acest foarte multe Beseric ,Culte .etc este ADEVARUL pur lasat de Isus? vad ca nu miai raspuns la ce ma asteptan si vrei si tu alt subiect cu Trinitatea dar am mai spus si sti foarte bine ca este foarte mullt de povestit ,si eu asi propune atunci daca nu vrei sa incepem cu inceputul sa incepem cu sfirsitul |
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 10:42
Raspuns pentru Andu 30
In adevar ca ii numai un Dumnezeu si eu asta doresc sa ma pot inchina lui direct sa implimesc tot ce a cerut El din vechime .Fara intrmediari pentruca l la ori ce slujba am asistat il preamareau pe Dumnezeu dar de fapt era vorba de Isus si eu inca nu sint convins ca a avut dreptul sa ii ia locui ,unicului Dumnezei vechi,,prezent si viitor La fel siint de acord ca Mesia era profetit din VT. dar intrebarea de unde sintem siguri ca ii vorba de Isus ? Mai mult chiar intaresti ca Isus a desfintar Jertfele lui Dumnezeu ,ceia ce ma duce la vechea intrebare PE CINE CREDEM? Dumnezeu ne zice cind va permite sa nu mai aibe popi lui care sa ii slujasca si sa ii aduca JERTFE in fiecare zi/ Am mai relatat subiectul cel in care Dumnezeu ne zice de Legamintul Lui cu ziua si cu noaptea ,deci concluzia dupa cum vedem toti inca ZIUA si NOAPTEA sint la vremea lor.deci cu cine votam? Sfatul co Ortodoxia este bun dar de unde stim caci ADEVARUL Total ii numai aici Ce se intimpla cu ceielalti Credincosi tot a lui Isus din alte Culte ,religi inclusiv cu cei a lui Petru? Daca am accepta ca adevarul ill au fiecare credinta ,in parte cite un pic atunci poate inpreuna sa gasim ADEVARUL. TOtal |
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 11:14
Un om simplu calatorea pe un drum de tara, in tovarasia unui preot. Vorbind ei de una de alta, omul si-a aratat o nedumerire:
- Cuvioase parinte, nu pot intelege cum de in Sfanta Treime sunt trei Persoane care formeaza Una singura. Cum de Tatal, Fiul si Sfantul Duh sunt trei persoane unite, nedespartite, dar fara a se amesteca una cu cealalta ? - Fiul meu, ii raspunse cu rabdare preotul, sunt si lucruri mai presus de gandirea noastra pacatoasa. Insa, ceea ce spui nu este atat de greu de priceput. Sa privim, de exemplu, soarele! Sa zicem ca sfera de foc, ce dainuieste acolo de veacuri, este Tatal. Apoi, sa spunem ca lumina care ne vine de la soare este Fiul, Iisus Hristos, Ce a venit sa ne lumineze viata si sa ne scape de pacate. Apoi, caldura, care vine tot de la soare pentru a ne incalzi, sa zicem ca ar fi Sfantul Duh, Care, cu dragostea Sa, ne incalzeste mereu sufletele inghetate de rautate. Vezi tu, fiul meu, soarele cu lumina si cu caldura lui nu sunt unul si acelasi lucru si, cu toate acestea, cele trei raman diferite cand vorbim despre fiecare? La fel si in Sfanta Treime, Tatal, Fiul si Sfantul Duh sunt Unul si Acelasi Dumnezeu, Caruia noi, credinciosii, ne inchinam. Omul, ca si toate celelalte vietati si lucruri, este creat de Dumnezeu din iubirea sa infinita. Dar omul este doar o creatura si intelepciunea sau puterile sale nici nu pot fi comparate cu cele ale Domnului. Insa, oamenii mandri pacatuiesc indraznind sa creada ca nimic nu este mai presus de ei si ca toate, mai devreme sau mai tarziu, le sunt accesibile. Omul credincios stie, insa, ca nu mintea si nici puterea, ci doar iubirea le poate cuprinde pe toate. www.crestinortodox.ro/articol/71538-sfanta-treime
|
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 11:15
Raspuns pentru camelia mna
Sa sti ca-ci si eu pina in anul 2006 eram foarte infocat si sustineam foarte tare pe Tatal,Fiul,si Duhul Sfint ,pentruca nu am citit de loc Biblia si mergeam la Beserica in seara de inviere ,in post mai mergeam si ma spovedeam si mai participa la slujbe si mai erau diferite evenimente care necesita si freventarea Beserici deci in aceste conditi i-mi comvenea viata Vesnica ,nu trebuia sa fac SACRIFICI pe pamint si puteam face totul cu conditia sa ma spovedesc si popa sa ma ierte de pacate pentruca este scris Isus ia zis lui Petru cind ia dat cheile ceia ce va dezlega sau lega pe pamint se va face si in ceruri ,deci eu astepta si eram convins ca voi intra in esalonul BUN cu premiul MARE, judecata mare nu mai era mecesara in cazul meu pentruca am fost iertat pe pamint si sa legat si in ceruri Dar dupa ce am inceput sa cercetez BIBLIA mi se nasteau tot mai multe intrebari si din ce in ce sa format o prapastie intre Vt. si Nt. daca imi permiti sa iti propun sa discutam cite un subiect si baza sa fie Biblia nu convingerile personale, penruca convingerile fiecaruia fara baza si aceasta baza sa fie Biblia nu au valoare dupa cum am relatat la inceputul raspunsului Nu putem accepta tot ce ne invata alti fara sa fim sigur ,si din pacate avem numai o veata si trebuie sa fim Absoluti siguri cu cine votam ,pentruca gresala este fatala si nu pentru o zi sau dou ci vom suferi o ETERNITATE |
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 11:24
De la: hocadan, la data 2009-02-25 10:42:39Raspuns pentru Andu 30 Toate intrebarile pe care tu ti le pui si le-au pus si multi altii inaintea ta. Dar multi dintre acestia nu au cautat sa vada cum au invatat apostolii despre aceste lucruri, cum s-a cladit Biserica lui Hristos pe apostoli si care este invatatura cea Dreapta si Sfanta. Si cei care nu au inteles anumite lucruri nu s-au ostenit nici un pic sa inteleaga ce vrea Dumnezeu de la noi si din mandrie au zis in inima lor ca ei il pot intelege mai bine pe Dumnezeu si l-au interpretat asa cum au vrut ei dupa mintea lor limitata si au inventat invataturi noi, care nu sunt lasate de apostoli. Acestia nu trebuie sa te sminteasca, pentru ca asa cum Dumnezeu este UNUL asa si invatatura cea Dreapta UNA este. Restul sunt lucrarea altcuiva care nu merita amintit aici.. Dumnezeu a semanat grau in ogorul sau (inimile noastre) si apoi a venit vrajmasul si a semanat neghina.
|
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 11:32
Tocmai faptul ca Dumnezeu a facut aceasta minune a intruparii. El s-a coborat intre noi, si s-a intrupat ca om, El a ales sa ne scoata din mizeria asta a pacatului in care traim pentru ca ne iubeste si sa ne dea posibilitatea mantuirii.
A fi Dumnezeu si a te lasa batjocorit de oameni pentru binele lor mi se pare cea mai mare dovada a iubirii ce ne-o poarta. Iisus Hristos este insusi Dumnezeu-Fiul!! IIsus Hristos are doua firi: firea omeneasca adica este om cu adevarat si firea dumnezeiasca adica este Dumnezeu Adevarat. Sa citesti crezul cu mare mare atentie. Vei invata multe din el.
|
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 16:15
Foarte bine a explicat Parintele ,dar am mai auzit si altul ,cu OUL ,coaja ,albusu si ,galbenusul ,sau mai pot fi aratate multe alte exzemple .
Dar ce este sigur,, Dumnezeu"ne zice ca tote lea creat pentru om sa ii slujascai Mai mult El nu zice NICIODATA ca este format din trei bucati ,cine zice asa ceva numi ISUS Dumnezeu ii cheama inaintea lui pe inger ,pe Duhuri ,dar si pe Fiu nu stiu ude este scris ca Dumnezeu lar fi chemat cinva ,sau ca ar la dreapta Lui linga El Apoi o sa mai vina inca 12 Apostoli . Dar sa revenim Sfera de foc=Soarele = Dumnezeu ,Lumina=Isus, Caldura =Soare=Dumnezeu nu vi se pare ca TRINTATEA ii facuta numai din doi Apoi daca Dumnezeu are sapte Duhuri inaintea lui in TRINITATE despre care DUH ii vorba ,sau formula se mareste si fiecae din ei au cite un Sef?atunci citi sint in final Daca vret intradevar sa ma lamuriti de ce nu incercati cu CUVINTUL LUI DUMNEZEU care este relatat in VT.unde totul ii relatat de Dumnezeul ,unic si singur? |
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 16:50
Raspuns pentru Andu 30
Daca si alti cu mult inaintea mea au pus aceleasi intrebari si sau lasat ,fara sa afle raspunsul? ce rol a mai avut cautarile lor dar ce este mai grav ca inca Religia=Crestinismul dupa atita timp mu a gasit raspunsul si ne tot invirteste si ne ameteste ,exzact ca politicieni care nu da nici o data raspuns la intrebarile adevarate ,si omul se satura sa mai intrebe si renunta la raspuns exzact cum au facut inaintasi mei Dar oare este bine cum au procedat ei si au Votat fara sa fie sigur ne avind raspunsurile toate ,si cei mai dureros ca nu mai exzista alta votare si acest vot care il dam ii pentru ETERNITATE Dupa aceia eu de cind tot spun si sint de acord ca Dumnezeu este UNUL si Invatura lui este tot Una ACEST lucru il caut si eu si de asta am nevoie de o singura Religie si un singur Dumnezeu ,chiar daca acea religie ar fi cea a lui Petru si Isus =Dumnezeu daca se adevereste asa ceva |
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 17:00
De la: hocadan, la data 2009-02-25 10:08:34Raspuns pentru, marinescuirina Imi cer scuze ca am omis sa spun in ce cred.. Eu urmez invatatura ortodoxa cuprinsa in crezul de la Niceea (nu-l reproduc aici pt a nu lungi mesajul www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism05.html ) Nu incerc sa te "indrept"... :-) Scuze probabil nu am identificat corect fondul problemei. In raspunsul meu am vrut doar sa indic ca nu se pune problema a alege intre Dumnezeul VT si NT pentru ca este intotdeauna Acelasi!! Interpretarea (cei trei Oameni care i s-au aratat lui Avraam = Dumnezeu) nu imi apartine (nu eu am dedus asta) ci este din invatatura Bisericii ortodoxe. Acum inteleg ca demersul tau este mult mai amplu.. Ai nevoie de prea multa informatie.. (Cu Biserica.. am raspuns ca este formata de cei ce urmeaza invatatura lui Hristos.. cred ca prin asta exclud automat fff multe culte.) Nu stiu cu ce s-ar putea incepe intr-o astfel de discutie.. presupun ca am putea incepe cu ceea ce eu consider a fi in ordinea evidentei (sau nu?): daca exista un Adevar, acest Adevar este unic (acelasi pt toti oamenii care au trait vreodata, valabil in orice situatii etc..) si mai presus de oameni. Esti de acord cu asta? (Intreb asta deoarece astazi adevarul a devenit "relativ".. urmarea gandirii stiintifice.. ) Este un aspect f important, cred eu. Pentru ca daca Adevarul este unic si mai presus de oameni ne putem pune problema daca omul poate ajunge singur la cunoasterea lui. Ce crezi? Eu zic ca nu. Cred ca singurul mod in care-L poti cunoaste pe Dumnezeu este ca El sa se reveleze oamenilor. Ceea ce El a facut. Intai s-a descoperit (putin adevarat) evreilor VT, apoi Dumnezeu Cuvantul s-a intrupat in Iisus. Intre Vt si NT exista o continuitate, nu o prapastie. Si daca nu a dezvaluit de la inceput care este "natura" Lui, nu crezi ca aceasta poate fi din cauza limitarii noastre? Multe lucruri sunt de neinteles pentru oameni (de aceea apar atatea erezii). Dar o minte luminata de Dumnezeu intelege mult: "Avraam, pãrintele vostru, a fost bucuros sã vadã ziua Mea ºi a vãzut-o ºi s-a bucurat." (Ioan 8:56) spune Iisus. Iisus Hristos a pus bazele Bisericii pe pamant.. De aceea eu cred ca Biserica ar trebui sa aiba o continuitate istorica.. Cultele aparute cu cateva secole in urma nu pot fi biserica lui Hristos, cum ar putea?? Sunt multe de spus. Am vazut raspunsul dat lui Andu.. Nu cred ca ai dreptate.. ortodoxia are raspunsuri. Dar multi nu sunt pregatiti sa le accepte! (Si pt ca tot vorbeai in alt mesaj despre jertfele care au fost desfiintate de Iisus Hristos.. ia uite ce spune psalmistul: "Cã de ai fi voit jertfã, þi-aº fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi. Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima înfrântã ºi smeritã Dumnezeu nu o va urgisi." Deci jertfa exista si acum, dar trebuie sa o oferim noi!) |
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 18:27
De la: hocadan, la data 2009-02-25 16:50:16Raspuns pentru Andu 30 Nu s-a lasat nimeni stai linistit. Raspunsurile necesare noua spre mantuire -pe cat ii este lasat omului sa inteleaga firea lui Dumnezeu- s-au descoperit. Invatatura despre Sfanta Treime asa cum o avem in crestinism, este doar indicata in Vechiul Testament, descoperirea ei avea sa vina prin Fiul lui Dumnezeu intrupat. Descoperirea ei deplina nu putea avea loc in Vechiul Testament, deoarece evreii erau inconjurati de popoare politeiste, si astfel s-ar fi abatut de la monotheism si ar fi cazut in politeism. Existenta mai multor Persoane in Dumnezeu Cel Unul a fost indicata in Vechiul Testament: “Si a zis Dumnezeu: Sa facem pe om dupa chipul si asemanarea Noastra….Si a facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau” (Fac 1,26). Textul indica atat diversitatea cat si unitatea in Dumnezeu. O indicatie mai directa a Sfintei Treimi o avem in teofania de la stejarul Mamvri ( Fac18, 1-3), unde Avraam vede trei barbati si li se adreseaza ca si cand ar fi fost unul singur. Adevarul despre Sfanta Treime este descoperit prin Fiul lui Dumnezeu intrupat. Hristos vorbeste despre relatiile Sale atat cu Tatal cat si cu Duhul Sfant: “Credeti Mie ca Eu sunt in Tatal si Tatal in Mine”(Ioan 14,11) si “Iar cand va veni Mangaietorul pe Care Eu Il voi trimite voua de la Tatal, Duhul Adevarului, Care de la Tatal purcede, Acela va marturisi despre Mine”(Ioan 15,26). Invatand ca Dumnezeu este intreit in Persoane, Biserica invata prin acesta ca in Dumnezeu exista anumite distinctii. Cele trei Persoane se deosebesc prin insusirile personale: Tatalui ii este specifica nenasterea si nepurcederea, Fiului nasterea si Sfantul Duh purcederea. Avand identitate de fiinta, Persoanele Sfintei Treimi nu pot fi concepute altfel decat ca locuind una in alta. Acest mod de existenta se numeste intrepatrundere.
|
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 22:09
Raspuns pentru Ando 30
Acest raspuns care mi lati relatat imi intareste convingerea ca Dumnezeu a fost este si va fi Unul SINGUR fara TRINITATI Am mai relatat ca noile religi formate dupa NT. incearca sa convinga credinciosi ,ca si Politicieni invirtind si ocolind raspunsurile Acest raspuns cu Bi sau mono sint inerpretari care cel putin pe mine ma pus la inceput in Dificultate ,pentruca Dumnezeu nu a putut sa le zica tot adevarul evreilor si acela ar fi fost motivul Dar ce relevanta este in aceasta afirmatie fara suport De ce nu sa facut cunoscut in adevarata sa forma de TRINITATE de la inceput cind a facut Dumnezeu pe ADAM si pe EVA care lau cunoscut in adevarata sa forma si nu am vazut undeva scris din acele timpuri ca ADAM si EVA lau vazut INTREIT exz facerea 2-15,16 Dumnezeu ii asaza in gradina EDENULUI si ii da porunca deci il VEDE si nu zice ca sint trei apoi tot facerea 3-9,10,11iarasi il vede dupa ce a pacatuit la fel nu zice ca sint trei Dar aceasta incilceala ar putea fi interpretata in mi de feluri de exz facerea 3-8 Aude Clasul lui Dumnezeu care si unbla prin gradina ,deci inseamna caci glasul ii alt fiu a lui Dumnezeu exod 20-19 Vorba lui Dumnezeu ,alt fiu? iov 38-1 raspunsul lui Dumnezeu ,alt fiu ierenia 23-24Vazul lui Dumnezeu inca un fiu?si poate daca cautam bine sa mai gasim citiva fii ,dar poate problema noastra ii exzact ca a evreilor inca nu sintem pregatiti sa cunoastem intreaga infatisare sa nu mai adog ca si duhurile sint mai mult de sapte Deci cum am mai spus Besericile nou infintate dupa NT pot sa intrpreteze si sa inlocuiasca ori ce In aceste conditi sint sigur ca la versetul care mi-lati zis facerea 1-26 nu este vorba de trinitate , este vorba de Dumnezeu si ingeri lui ceia ce si dumneavoastra imi confirmati prin celalalt subiect pe care mil relatati ca find DISCRET exz facerea18-1.3 totusi ca am mai raspuns la cest subiect se pare ca va dus in eroare si imi confirma spusele ca interpretati numai ce va convine nu duceti la bun sfirsit ce incepeti Daca Dumnezeu sa aratat lui Avram in adevarata sa forma veti observa ca la ,facerea 18-22 doi dintre barbati pleaca spre Sodoma si Avram ramine SINGUR NUMAI CU DUMNEZEU Si mai departe la facerea 19-1 cei doi barbati ajung la Sodoma dar aici ne si spune cine sint adica sint INGERI deci care ii adevarul Duhul nu ii Dumneze? si Isus in loc de fiu a lui Dumnezeu il faceti INGER DECI DUPA CHIPUL CUI AM FOST FACUTI? iAR RESTUL CE IMI SPUNETI SINT TOATE DIN NT. CEIA CE INCA NU VREAU SA COMENTEZ PENTRUCA NU AM STABILIT RASPUNSUL LA INTREBAREA MEA pe cine credeti DACA AVETI INTRADEVAR ARGUMENTE SOLIDE DIN VT care sa va sutina afirmatiile si sa intareasca si crezul meu dar fara inetpretari filozofice va rug sa mi le spuneti si mie |
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 22:59
De la: hocadan, la data 2009-02-25 22:09:02 Iti repet Dumnezeu este UNUL singur, nu ti-am zis altceva niciodata. Oare exemplul cu soarele nu a fost limpede in directia asta? Am zis ca soarele este unul dar tu ca om vezi 3 elemente: lumina, caldura si soarele in sine. Dar soarele tot unul este. Uite alt exemplu: FACEREA 3:21-24 21 ªi Domnul Dumnezeu le-a fãcut lui Adam ºi femeii sale îmbrãcãminte de piele ºi i-a îmbrãcat. 22 ªi a zis Domnul Dumnezeu: „Iatã, Adam a devenit ca unul din Noi, cunoscând binele ºi rãul. ªi acum, ca nu cumva sã-ºi întindã el mâna ºi sã ia roade din pomul vieþii, sã mãnânce ºi sã trãiascã în veci...“, 23 Domnul Dumnezeu l-a scos din raiul Edenului, ca sã lucreze pãmântul din care fusese luat. 24 ªi l-a izgonit pe Adam ºi l-a aºezat în faþa raiului Edenului; ºi heruvimi a pus, ºi sabia de parã rotitoare sã pãzeascã drumul cãtre pomul vieþii. A zis Domnul Dumnezeu: Iata Adam a devenit ca "UNUL DIN NOI" Dumnezeu cu gurita lui spune asta, nu eu, spune ca Adam a devenit ca unul dintre Noi!!! Cand vorbeste Dumnezeu despre El insusi eu zic ca e bine de luat in seama. Cine sunt acesti NOI la care se refera Dumnezeu cand vorbeste despre El insusi ???
|
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 23:20
De la: hocadan, la data 2009-02-25 22:09:02 ªi a zis Dumnezeu: „Sã facem om dupã chipul ºi asemãnarea Noastrã, ca sã stãpâneascã peste peºtii mãrii ºi peste pãsãrile cerului ºi peste dobitoace ºi peste tot pãmântul ºi peste toate vietãþile ce se târãsc pe pãmânt!“ Asta ar insemna ca omul este facut dupa chipul si asemanarea ingerilor daca ar fi sa iau in considerare cuvantul tau ceea ce este imposibil de interpretat asa. Dumnezeu nu a fost "ajutat" de nici un inger in creatia omului. Pentru ca apoi chiar intareste: "ªi l-a fãcut Dumnezeu pe om dupã chipul Sãu; dupã chipul lui Dumnezeu l-a fãcut; bãrbat ºi femeie i-a fãcut." Deci nu intra in calcul nici un inger !!!! De ce ii introduci tu pe ingeri in actul creatiei daca nu e vorba de ei aici ??
|
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 23:25
Andu, ce faci???
|
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 23:37
De la: hocadan, la data 2009-02-25 22:09:02 Cand citesti un capitol intregi il gandesti consistent presupun. Despre natura celor trei OAMENI care se infatiseaza in fata lui Avraam ne vorbeste asa: FACERE 18 1 Domnul i S'a arãtat lui Avraam la stejarul Mamvri, pe când el ºedea în pragul cortului sãu sub zãduful amiezei. 2 ªi ridicându-ºi el ochii, s'a uitat; ºi iatã, trei Oameni îi stãteau în faþã; ºi de cum I-a vãzut, a alergat din pragul cortului sãu în întâmpinarea Lor ºi s'a închinat pânã la pãmânt. Cred ca e limpede de aici ca cei trei oameni erau DOMNUL !!! Fara nici o interpretare asa spune DIRECT si CLAR !!! Apoi Avraam confirma, si se adreseaza iar celor TREI cu "Doamne" ca si cum ar fi UNUL SINGUR: 3 ªi a zis: „Doamne, dac'am aflat har în ochii Tãi, nu-l ocoli pe robul Tãu! 4 Sã se aducã puþinã apã! Spãlaþi-Vã picioarele ºi odihniþi-Vã sub acest copac; 5 eu voi aduce pâine ºi veþi mânca, dupã care Vã veþi duce'n calea Voastrã, de vreme ce-aþi trecut pe la robul Vostru!“ Zis-au Aceia: „Fã precum ai zis!“ Apoi versetele la care faci tu referire: 20 ªi a zis Domnul: „Mare-i strigarea'mpotriva Sodomei ºi Gomorei, ºi mari fãrã margini sunt pãcatele lor. 21 Aºadar, Mã voi pogorî ºi voi vedea dacã faptele lor se potrivesc cu strigarea care'mpotrivã-le a ajuns pânã la Mine; iar dacã nu, sã ºtiu“ . 22 Oamenii au plecat de acolo ºi mergeau spre Sodoma, în timp ce Avraam încã stãtea înaintea Domnului. 23 ªi apropiindu-se Avraam, a zis: „Îl vei pierde Tu oare pe cel drept odatã cu cel pãcãtos? ºi-i va fi oare celui drept ca ºi cum ar fi pãcãtos? Aici spune Domnul ca se va pogori in Sodoma si Gomora si asa face: doi dintre ei pleaca acolo si unul ramane cu Avraam. Daca Domnul spune ca pleaca in Sodoma si chiar asta face (doi oameni) si unul ramane cu Avraam cum zici tu ca ramane singur cu Dumnezeu. Pai cei doi care pleaca nu sunt si ei tot Dumnezeu? Nu spune Domnul ca va pleaca in Sodoma si chiar pleaca? Tocmai asta iti da de inteles ca sunt trei persoane? Doua pleaca si una ramane si toate au titulatura de Dumnezeu. Sper ca nu-L judeci pe Dumnezeu ca pe 3 oameni independenti. Am mai discutat asta Dumnezeu este UNUL in fiinta si trei in persoane.
|
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 23:42
Hocadan din ce traducere citezi?
|
|
Fosta membra 9am.ro 207 mesaje Membru din: 17/02/2009 |
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 23:51
De la: Andu30, la data 2009-02-25 23:37:20Nu intelegi bineDe la: hocadan, la data 2009-02-25 22:09:02 |
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 23:52
Frati crestini, va rog alegeti cu atentie pe ce topicuri postati, in special pe cele care au o denumire care nu concorda cu ceea ce sustine Biblia.
|
|
Fosta membra 9am.ro 207 mesaje Membru din: 17/02/2009 |
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 23:57
Inainte sa dai un raspuns trebuie sa intelegi contextul pasajului, vremea cind s-au petrecut lucrurile respective si cultura vremii aceea.
Vreti sa continuam? |
|
|
|