Info
x
Romanul s-a nascut poet
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Mai 2015, ora 14:17
Fă-ți timp
de Rudyard Kipling IMG_0871În trecerea grăbită prin lume către veci, Fă-ți timp, măcar o clipă, să vezi pe unde treci! Fă-ți timp să vezi durerea și lacrima arzând Fă-ți timp să poți, cu mila, să te alini oricând! Fă-ți timp pentru-adevaruri și adâncimi de vis, Fă-ți timp pentru prieteni, cu sufletul deschis! Fă-ți timp să vezi pădurea, s-asculți lângă izvor, Fă-ți timp s-asculți ce spune o floare, un cocor! Fă-ți timp, pe-un munte seara, stând singur să te rogi, Fă-ți timp, frumoase amintiri, de unul să invoci! Fă-ți timp să stai cu mama, cu tatăl tău bătrâni Fă-ți timp de-o vorbă bună, de-o coajă pentru câini În trecerea grăbită prin lume către veci, Fă-ți timp măcar o clipă să vezi pe unde treci! Fă-ți timp să guști frumosul din tot ce e curat, Fă-ți timp, că ești de multe mistere-nconjurat! Fă-ți timp cu orice taină sau adevăr să stai, Fă-ți timp, căci toate-acestea au inimă, au grai! Fă-ți timp s-asculți la toate, din toate să înveți, Fă-ți timp să dai vieții adevăratul sens! Fă-ți timp, acum! Să știi: zadarnic ai să plângi, Comoara risipită a vieții, n-o mai strângi!
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 25 Mai 2015, ora 14:18
Octavian Paller
Avem timp Avem timp pentru toate. Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga, sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou, sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine, avem timp sa citim si sa scriem, sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris, avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam, avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu. Avem timp pentru ambitii si boli, sa invinovatim destinul si amanuntele, avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare, avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile, avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam, avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem, avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea, avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem. Avem timp pentru toate. Nu e timp doar pentru putina tandrete. Cand sa facem si asta - murim. Am invatat unele lucruri in viata pe care vi le impartasesc si voua !! Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita. Restul ... depinde de ceilalti. Am invatat ca oricat mi-ar pasa mie Altora s-ar putea sa nu le pase. Am invatat ca dureaza ani sa castigi incredere Si ca doar in cateva secunde poti sa o pierzi Am invatat ca nu conteaza CE ai in viata Ci PE CINE ai. Am invatat ca te descurci si ti-e de folos farmecul cca 15 minute Dupa aceea, insa, ar fi bine sa stii ceva. Am invatat ca nu trebuie sa te compari cu ceea ce pot altii mai bine sa faca Ci cu ceea ce poti tu sa faci Am invatat ca nu conteaza ce li se intampla oamenilor Ci conteaza ceea ce pot eu sa fac pentru a rezolva Am invatat ca oricum ai taia Orice lucru are doua fete Am invatat ca trebuie sa te desparti de cei dragi cu cuvinte calde S-ar putea sa fie ultima oara cand ii vezi Am invatat ca poti continua inca mult timp Dupa ce ai spus ca nu mai poti Am invatat ca eroi sunt cei care fac ce trebuie, cand trebuie Indiferent de consecinte Am invatat ca sunt oameni care te iubesc Dar nu stiu s-o arate Am invatat ca atunci cand sunt suparat am DREPTUL sa fiu suparat Dar nu am dreptul sa fiu si rau Am invatat ca prietenia adevarata continua sa existe chiar si la distanta Iar asta este valabil si pentru iubirea adevarata Am invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vrea tu Nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul. Am invatat ca indiferent cat de bun iti este un prieten Oricum te va rani din cand in cand Iar tu trebuie sa-l ierti pentru asta. Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fii iertat de altii Cateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tine insuti Am invatat ca indiferent cat de mult suferi, Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta. Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta personalitatea Dar ca TU esti responsabil pentru ceea ce devii Am invatat ca, daca doi oameni se cearta, nu inseamna ca nu se iubesc Si nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca se iubesc. Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana pe primul loc Si nu faptele sale Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru Si pot vedea ceva total diferit Am invatat ca indiferent de consecinte Cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung mai departe in viata Am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva ore De catre oameni care nici nu te cunosc. Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de dat Cand te striga un prieten vei gasi puterea de a-l ajuta. Am invatat ca scrisul Ca si vorbitul Poate linisti durerile sufletesti Am invatat ca oamenii la care tii cel mai mult Iti sunt luati prea repede ... Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama Unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile. Am invatat sa iubesc Ca sa pot sa fiu iubit. Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 25 Mai 2015, ora 14:19
Arta de-a învinge - Rudyard Kipling
Să ai curajul să spui da Să ai curajul să spui nu Și-n fiecare clipă grea Să fii mereu, același Tu ! Să știi să crezi Când unii te înșeală, Să te ridici Când alții te doboară, Să poți păstra Ce alții vor s-alunge, Să știi să râzi Când sufletul îți plânge Și cald tu să rămâi, Chiar dacă afară ninge. Aceasta-i arta De-a învinge. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
zenitt 349 mesaje Membru din: 23/04/2015 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 25 Mai 2015, ora 14:27
Dacă-ai pleca și nu te-aș mai găsi Dacă-ai pleca și nu te-aș mai găsi Pe prundul gândului aș rătăci Până cocoșii zării, prin cântat, Ridică vălul cerului lăsat. Cu sufletul în straiul vieții tern Pe pragul casei tale-am să m-aștern Și-atât de dragă raza vieții mele Aș face-o zbor de aripă spre stele. Dacă-ai pleca și nu te-aș mai găsi De clipe trupul mi l-aș desfrunzi Până ce toamna, fără de cruțare, Va lua din mine pata de culoare. Când ziua obosită-ar amurgi Tot plânsul norilor l-aș răscoli Și-atât cât poate lacrima să vadă I-aș țese iernii fulgii de zăpadă. Dacă-ai pleca și nu te-aș mai găsi Cocon în fir de lună m-aș zidi Să pot renaște-n fluture de noapte Și-n cruce inima prinzând pe spate Aș rătăci, în nopți lungi și pustii, Dacă-ai pleca și nu te-aș mai găsi. Autor: Elena Glodean ********************** Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 25 Mai 2015, ora 16:05
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 2008 mesaje Membru din: 31/10/2010 Oras: Alexandria |
Postat pe: 25 Mai 2015, ora 23:09
O lacrima de-a mea,
E scumpa,e clara,de-o puritate rara. Mantia sufletului meu,cuprinde nemarginirea,cu tine cu tot! Dragostea mea, Luna,scumpa o sa-mi para, Soarele,marinimos,ca un sot. Raporteaza abuz de limbaj
?
|
|
Postat pe: 26 Mai 2015, ora 08:30
De la: Imaculata, la data 2015-05-25 23:09:24 O lacrima de-a mea, Sunt mie adresate-aceste versuri, sa le pastrez ca pe-un buchet de flori, sau scapi din suflet uneori o dragoste cu intelesuri penntru-un nostalgic sot marinimos?
|
Edelweis 528 mesaje Membru din: 31/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Mai 2015, ora 10:30
COPIL DE INGER
Copil de Inger, Eter divin, Vii lacrimi din cer Azi iti inchin; Gandeste-ma tu Si-n lume ma du. Inapoi de vin La tine in cer, Nu fa strain Al tau mister; Salcamul plange, Iubirea-nvinge! ................ Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
|
|
|
|
|
Postat pe: 26 Mai 2015, ora 10:32
Oameni frumosi, suflete calde, Cuvantul sa fie de la Dumnezeu pentru noi toti !
Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
|
|
Postat pe: 26 Mai 2015, ora 10:35
Inca nu i-am dat titlu..... dateaza de ieri, ambele poezii. Ieri, catolicii din lumea intraga au celebrat Coborarea Sfantului Duh. Sub un salcam, insiprata de vant, am gandit Cuvinte si le-am asternut cu drag....
...................... Alb ca un crin Benedictin, GABRIEL îi poarta Calea dreapta.
|
|
Postat pe: 26 Mai 2015, ora 11:03
De la: Heterodox, la data 2015-05-13 18:02:25N-am mai postat demult pentru ca am slefui urmatoarea "traducere":Le roi boîteux Avand in vedere timpul povestii la modul general, tind sa cred ca acel ON VIT ar putea fi VAZURAM, SE VAZU. Stii de ce? De exemplu, in Franta, ma rog, in partile francophone pe unde am umblat, am trait si inca traiesc, in franceza curenta, care pastreaza mult in forma din limba trecutului, limba franceza fiind o limba statica, inflexibila, ON VIT este utilizat pentru a exprima TRAIM, SE TRAIESTE. Deci, nu e musai sa fie vorba de un subiect precis, ci poate substitui un subiect multiplu. NOI , in general ... ON se acorda mereu ca si fiind persoana a treia singular, INSA reprezinta o generalitate. EG : On vit mieux / Traim, se trieste mai bine. Considerand scena redata de Gustave Nadaud, dupa ce am reflectat mai mult asupra textului si tin sa imi aportez in continuare prezenta si cuvantul, l-as traduce poetic un timp al trecutului, unul arhaic, utilizat la curtile regale. VAZURAM sau SE VAZU. Francezii folosesc ''espèce de ....'' urmat de un substantiv, pentru a sublinia substantivul respectiv. Dar asta nu schimba deloc sensul! Adica: Daca Te voi numi ''espèce de malîn'', nu te injur, ci doar exclam: Smecherule! Sau ''espèce d'enfoiré'', increzutule, ceea ce nu cred ca este cazul tau. Si.... nu am zis ca dumneata ti-ai fi batut joc de poezie, nu te-am acuzat decat ca te lasi ingradit de un dictionar ilustrat. Apoi m-am jucat putin in cuvinte pentru a te face sa intelegi ca experienta muncii in teren m-a facut sa traduc, la prima vedere, prezentul verbului ''a trai''. Retractez, dupa cum am afirmat mai sus. Mno, de mai vrei, cand cu stanga, cand cu dreapta, iti mai pot scrie din gandurile mele, chiar si la nivel de traducere numai.
|
|
Postat pe: 26 Mai 2015, ora 11:12
Zenitt...
Topicul lui nea Emil este ''Remember , Poezia universala de dragoste''. INSA... Remarc ca garda fusese readaptata. Adica... postam poezie unde inima ne dicteaza! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 26 Mai 2015, ora 18:06
De la: AxiAdS, la data 2015-05-26 11:12:17Zenitt... Da, foarte inspirat topicul. Cat am putut citi, pana ce 'această pagina este indisponibila', am gasit cele mai frumoase poezii din poezia universala. Pacat ca s-a intrerupt, oare de ce? Aici ar fi trebuit postate poeziile poetilor consacrati si nu pe topicul 'romanul s-a nascut poet' Am postat si eu pe el fiind molipsit de @florin. Si aici cam putina lume frecventeaza si au plecat cei care postau creatii proprii. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Mai 2015, ora 12:18
De la: zenitt, la data 2015-05-26 18:06:58De la: AxiAdS, la data 2015-05-26 11:12:17Zenitt... Nu au plecat. Mai sunt prezenti. Unii mai posteaza si creatii proprii. Unii citesc. Unii tac. Unii critica. Unii ...asta e! Cine vrea si are inspiratie, scrie! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 27 Mai 2015, ora 12:20
Zenitt... Ca o completare la intrebarile tale, considera ca aici sunt multi oameni orgoliosi care nu accepta sa scrie decat daca topicul e deschis de ei. Nu este cazul meu, aruncasi tu o privire in jur si vei gasi raspunsurile.
Cu drag! Zi faina!
|
|
Postat pe: 27 Mai 2015, ora 14:11
De la: AxiAdS, la data 2015-05-27 12:20:13Zenitt... Ca o completare la intrebarile tale, considera ca aici sunt multi oameni orgoliosi care nu accepta sa scrie decat daca topicul e deschis de ei. Nu este cazul meu, aruncasi tu o privire in jur si vei gasi raspunsurile. Multzam pt bere, pe caldura asta chiar e indicata. Astept creatii proprii si eu o sa postez pe 'Remember...' sa vad daca se inghesuie cineva. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Mai 2015, ora 14:21
De la: zenitt, la data 2015-05-27 14:11:15De la: AxiAdS, la data 2015-05-27 12:20:13Zenitt... Ca o completare la intrebarile tale, considera ca aici sunt multi oameni orgoliosi care nu accepta sa scrie decat daca topicul e deschis de ei. Nu este cazul meu, aruncasi tu o privire in jur si vei gasi raspunsurile. Amu' la amiaza? E i na, be' niste apa rece ori suc d mere rece cu mine! Merele proaspat stoarse fac spuma, na!
|
|
RATAVA 888 mesaje Membru din: 18/02/2013 |
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 11:40
Ciuka, ciaka, ciuka, ciaka, ciu-ciuuuuuuuuuuu!
In statia asta nu vaz nicio silueta pe peron! Poi? Vreti sa se desfiinteze halta, ha?
Lasati fluturii sa zboare!
|
|
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 11:48
Știu, fără ca să pricep
de Vasile VOICULESCU Știu, fără ca s-o pricep, Treimea Și pe Ea viața îmi așez, Cum îmi cred, cu toată adâncimea, Inima, pe care nu mi-o văz: Tainica, neistovita ei lucrare Într-o rană mi s-a-mpărtășit: Rodnicul de viață fără încetare Sânge, în trei fețe, dar nedespărțit... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 11:51
Contemporan
de Vasile VOICULESCU Nu mă-nspăimântă cerul, nici pământul; Pe unul calc, pe celălalt îl străpung; Sunt slab, sămânța care-o suflă vântul Pe stepele vieții îndelung, Dar el mă suflă unde vreau s-ajung! Chiar dacă ești la infinit de mine, Dar știu că ești și-Ți cat Împărăția, Nu-mi mai trăiesc în van nimicnicia. O, Doamne, sunt contemporan cu Tine Și sunt contemporan cu Veșnicia. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 11:53
Dedicație
de Vasile VOICULESCU O carte, scrie-n Buch der Lieber, Heine, E un sicriu tăiat din lespezi reci, Unde poetul cu-ale sale taine Se-nchide singur pentru veci de veci. Să nu te sperii, palid cititor, Când răsfoind târziu aceste pagini Mă voi scula oftând dintre imagini Și voi zâmbi livid, strigoi al lor. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 11:56
Doamne
de Vasile VOICULESCU În vârful copacului Tău sunt o floare... Pe cea mai înaltă ramură a lumii Mă leagăn în talazul de azur și soare. Slavă Ție că n-am rămas în temnița humii, Ci slobodă, spre cer, înfloritoare Inima mea nu mai întârzîie: Zbucnește afară în limpezi petale Să lege rod tainic, bob de poezie Hrana zburătoarelor împărăției Tale. Petala mi-e cu aripa rudă, Miresme, cântec gata să s-audă. Zâmbesc sub luceafar visarile-mi grele, Beau apele lunii, se umflă în ele Păunii nopții cu cozile-n stele. ...Scuturați-mă vânturi mladii ori haine, Singură moartea e o dincolo de fire Prăpastie cu adânc de fericire. Furtuna extazului mă va urca, poate, Peste vamile și stavilele toate, Într-o pală de parfum, Doamne, pâna la Tine, Cerul arunce-mi înapoi jos ruina. Floarea căzută din împărăție A vazut Cerul și a sărutat Lumina. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 12:00
LA POARTA PARADISULUI PIERDUT
de Vasile VOICULESCU Azi am trecut s-o vad, înstrăinată, Grădina-n care-o vară ne-am iubit ... Podoaba-n zdrențe-i spânzură uscată, Rugini a prins frunzișul răvășit, Iar parcul, raiul nostru de-altădată, Cu ziduri alții azi l-au ocolit. E ceasul vechi al dragostei, e seară, Și, dând să intru, stau înfiorat: Înaltul plop la porți m-așteaptă iară, Dar toamna purpurie l-a schimbat În galben stâlp pâlpâitor de pară, Ce freamătă, de vânturi zbuciumat. Și-n vijelia ce s-a-ncins să-l bată, Aprinsul plop acolo mi-a părut Că-i sabia de foc neandurată Pe care Heruvimul nevăzut O flutura spre lumea blestemată La Poarta Paradisului pierdut. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 12:05
CLXXIII de Vasile Voiculescu Te mistuie iubirea? Credeai că-i o păpușă, Să-ți faci un joc cu toane, ca în copilărie. Când ea-ți cerea o fire de salamandră vie, În tainica-i văpaie să arzi făr' de cenușă. Ea nu stă-n trup, stăpână a cărnii și-a plăcerii, Înflăcăratu-i spirit, urgie, le consumă; Își cată-n noi duh geamăn... și, de-l îmbii cu humă, Rămâi o biată urnă cu zgurile durerii... Te ispitește jindul să-mbraci și fericirea Cum pui, pentru petreceri, o rochie de brocarte? Dar trebuie-nfruntată cu spaimă, ca o moarte... Căci ea, ca să pătrundă, îți sparge-alcătuirea, Preface în genune lăuntrul tău, anume Ca să încapă-acolo, cu ea, întreaga lume. O zi minunata, in care sa domine BINELE! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 12:17
De la: RATAVA, la data 2015-05-28 12:05:19 Multumim la fel. pentru postari, Voiculescu e unul dintre poetii mei preferati, am toate poeziile lui.
|
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 12:23
Șarpele-dorință Să nu te temi, iubite, nu ai cum să mă pierzi! M-ascund doar printre sălcii cu plete lungi și verzi Când zorii fură-n grabă prima rază de soare Să-și mâne cu ea cerbii prin prunduri de izvoare. Să nu te temi, iubite, nu ai cum să mă pierzi! Plec să mă pot întoarce iar tu să mă dezmierzi La ceas când raza lunii, în margine de noapte, Se-mbrățișează tandru cu luciul unei ape. Să nu te temi, iubite, nu ai cum să mă pierzi! Ci, mă ascund prin crânguri și, chiar de nu mă vezi, Sunt șarpele-dorință cu sufletul flămând În foșnetul de frunze cu părul tău dansând. Ne vom privi în taină cu ochi diamantini Strivind sub pași păcatul petalelor de crini; Și rătăcind ca umbra de trup când s-a pierdut Ne-om regăsi, iubite, într-un prelung sărut. Elena Glodean ****** Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 17:50
Rondelul privighetoarei
de Alexandru MACEDONSKI Privighetoarea-nvietoare A-ntrematorilor fiori, Desteapta prin caisii-n floare Ale zefirilor viori. E ca-ntr-o alta sarbatoare Printre-ale pomilor ninsori Privighetoarea-nvietoare. A-ntrematorilor fiori. Si printre tihna lucitoare Ce-si varsa luna din comori, De viata e redatatoare Pentru-orice searbezi muritori, Privighetoarea-nvietoare. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 17:54
Noaptea de mai
de Alexandru MACEDONSKI Astfel: fiindca apogeul la care sufletul atinge Cind poarta cintece-ntre aripi da nastere la razvratiri, Se poate crede ca vreodata ce e foc sacru se va stinge Si muzele ca vor ramine amagitoare naluciri ? Vestalelor, cind in picioare altarul vostru s-afla inca, Si primavara cind se-ntoarce si astazi ca si alte dati, Si perschimbat cind nu se afla pamintul falnic intr-o stinca, De ce v-ati reurca in sfera abstractelor seninitati ? Inchisa daca va e lumea, recoboriti-va-ntre roze Parfumele din mai inalta reinnoite-apoteoze, Si-n noaptea blonda ce se culca pe cimpenesti virginitati Este fioru-mpreunarii dintre natura renascuta S-atotputerea Veciniciei de om abia intrevazuta. Veniti : privighietoarea cinta, si liliacul e-nflorit; Cintati : nimic din ce e nobil, suav si dulce n-a murit. Simtirea, ca si bunatatea, deopotriva pot sa piara Din inima imbatrinita, din omul reajuns o fiara, Dar dintre flori si dintre stele nimica nu va fi clintit, Veniti : privighetoarea cinta si liliacul e-nflorit. Se poate crede ca vreodata ce e foc sacru se va stinge, - Cind frunza ca si mai inainte sopteste frunzei ce atinge ? Cind stea cu stea vorbeste-n culmea diamantatului abis, Izvorul cind s-argintuieste de alba luna care-l ninge, Cind zboara freamete de aripi in fundul cerului deschis ?... Vestalelor, daca-ntre oameni sunt numai jalnice nevroze, E cerul inca plin de stele, si cimpul inca plin de roze, Si pina astazi din natura nimica n-a imbatrinit... Iubirea, si prietenia, daca-au ajuns zadarnicie, Si daca ura si tradarea vor predomni in vecinicie... Veniti : privighietoarea cinta, si liliacul e-nflorit. Vestalelor, daca-ntre oameni sunt numai jalnice nevroze; Pamint si spatiu isi urmeaza sublimele metamorfoze, Rasare cite-o noua floare, apare cite-un astru nou, Se face mai albastru adincul, si codrul mai adinc se face , Mai dulce sunetul dc fluier, mai lenes:i a neptei pace, Mai racoroasa adierea, mai viu al stincilor ecou Mucigaitul smirc al vaii cu poezie se vestminta, Pe prefiratele lui ape pluteste albul nenufar... O mica stea e licuriciul, si steaua este un mic far, In aer e parfum de roze. -- Veniti : privighietoarea cinta. Posomorirea fara margini a noptilor de altadata, Cind sufletul pentru sarcasme sau deznadejde sta deschis, Cu focul stins, cu soba rece, ramase-n urma ca un vis. E mai si inca ma simt tinar sub inaltimea instelata. Trecu talazul dusmaniei cu groaza lui de nedescris La fund se duse iar gunoiul ce inaltase o secunda Si stinca tot ramase stinca, si unda tot ramase unda... Se lumina intinsa noapte cu poleieli mingiitoare, Si astazi e parfum de roze si cintec de privighietoare. Vestalelor, numai o noapte de fericire va mai cer. Pe jgheabul verde al cismelei un faun rustic c-o naiada S-au prins de vorbe si de glume sub licaririle din cer; Colurnbe albe bat din aripi si visurile vin gramada, Iar picaturile urmeaza pe piatra lucie sa cada... Basmesc de vremile batrine, cind zinele se coborau Din limpezimile arlbastre, si-n apa clara se scldau... Reinviaza ca prin farmec idilele patriarcale Cu feti-frumosi culcati pe iarba izbindu-se cu portocale: Pe dealuri clasice s-arata fecioare in camasi de in Ce-n miini cu amforele goale isi umplu ochii de senin, Si printre-a serii lacramare de ametiste si opalc, Anacreon re-nalta vocea, dialogheaza Theocrit... Veniti : privighetoarea cinta in aerul imbalsamit. E mai si inca ma simt tinar sub inaltimea instelata... Halucinat cind este-auzul, vederea este fer Aud ce spune firul ierbei, si vad un cer de aripi plin, M-asez privind in clarul lunei sub transparenta atmosferei Si-n aeru-mbatat de roze sfidez atingerea durerei Cu cintece nalucatoare cum sunt candorile de crin O! feeric a naturei, desfasura-te in splendoare, Regret suprem al fiecarui in tainicul minut cind moare, Fiindca tu esti pentru suflet repaos dulce si suprem. O ! feerie a istoriei, vindecatoare de nevroze, Ce ne-mbunesti fara stiinta si ne mingii fara sa vrem, Regret suprem aI fiecarui, desfasura-te in splendoare In aer cu parfum de roze si cintec de privighetoare. Veniti, privighetoarea cinta in aeru-mbatat de roze. Voind sa uit ca sunt din lume, voiesc sa cred ca sunt din cer... Vestalelor, numai o noapte de fericire va mai cer, Si-aceasta noapte fericita la gitul ei cu salbi de astre S-a coborit pe flori roz-albe si pc padurile albastre, A-ntins subtirile-i zabranic si peste cimp si peste vai A-nseilat nemarginirea cu raze de argint si aur Si o cusu cu mii de fluturi si o brazda cu mii de cai; A revarsat pcste lot locul dumnezeiescul ei tezaur, In atmosfera stravrezie impaciurea si-a intins, Facu sa sune glas de bucium la focul stinelor aprins, Facu izvorul sa-l inghine, padurea sa se-nveseleascab, Orice durere sa-nceteze, si poezia sa vorbeasca. Pe om in leaganul ei magic il adormi -- si el uita - Cu clarobscur masca uritul se sterse formele prea bruste, - Facu sa taca zLirniirea adunaturilor de muste, Si zise vailor sa cinte si dealul nu mai pregeta, Si zise vailor sa cinte, si vaile se ridicara, Cu voci de frunze si de ape, cu soapte ce s-armonizara, Si zise pasarei sa cinte, si la porunca uimitoare, Se inalta parfum de roze si cintec de privighietoare Iar cind si mie-mi zise: ,,Cinta !", c-un singur semn ma desteapta, Spre inaltirni neturburate ma reurca pe-o scara sfinta... In aeru-mbatat de roze, veniti : -- privighietoarea cinta. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 18:04
Rondelul cercetasilor
de Alexandru MACEDONSKI Mai mari, mai mici, trec cercetasii Un print din suflet i-a desprins, Pe toti în ochi cu foc nestins, La tot spre-a fi cu el partasii. Ca maine ei vor fi ostasii Sub steagul tarii neinvins, Cu mici, cu mari, trec cercetasii- Un print din suflet i-a desprins. Oricat le suntem 'naintasii, De focul sfant ce l-am aprins, Ne este sufletul coprins, Si-ai noii tari vedem fruntasii Când mari, sau mici, trec cercetasii. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Mai 2015, ora 18:11
Mno, acum numa' aici pot intra! Culmea! Da' nu ma plang, de teama sa nu mai pot posta poezii...
Varianta expusa de Black, sa intram prin mail, merge o data a doua incercari, dar merge! Merci, Black! Merge si varianta Gabrielei, sa accesam ceva din ferastruica din dreapta jos, ferastruica apare daca accesam COMUNITATE, sus pe rosu! Merci Gabi! Si, ca e randul meu, va impartasesc si eu ghesheftu'! Mai merge si din Google daca tastati direct un titlu de topic unde vreti sa intrati. Eu intru ori prin ''Anagrameaza cu mine'', ori prin ''Templu al iubirii''. Ma gandesc ca daca tastam direct in Google titlul topicului unde vrem sa citim si sa scriem, ar trebui sa mearga! Important e sa ramanem aproape, macar astia ce mai tinem la unitate! Eu consider ca suntem privati in mod nedrept de a socializa din cauza actelor nesabuite ale UNOR utilizatori. De ce sa fie inchis forumu'? NU! Vehement ma opun ca acest forum sa fie inchis! Sa fie obstructionata/interzisa calea de acces a celor ce merita sa stea izolati! Cu respect!
|
|
|
|