back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Romanul s-a nascut poet

Pagini: << 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 >> Sari la pagina:

Fl_Orion999

15216 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Iulie 2015, ora 12:35

Maica Smara, autoarea poeziei �Vine, vine, prim�vara��
www.ziartricolorul.ro/maica-smara-autoarea-poeziei-vine-vine-pri...
Maica Smara (pe numele s�u adev�rat Smaranda Gheorghiu, n�scut� Andronescu), despre care mi-am propus s� vorbesc �n aceast� tablet�, aste una dintre cele mai pitore�ti, originale �i populare figuri feminine din prima jum�tate a secolului acesta.
Descendent� dintr-o familie veche, s-a n�scut la T�rgovi�te �n anul 1857; tat�l ei care avea un mic rang boieresc a dat-o la �nv���tur� la vestita .,�coal� central� din Bucure�ti, unde se instruiau fetele din cele mai bune familii �i care echivala, pe vremea aceea, prin 1867, c�nd �i-a f�cut t�n�ra Smaranda studiile, cu o mic� uinversitate. De altfel �i fratele ei a primit o �nv���tur� superioar�, ajung�nd profesor universitar: doctorul Andronescu, ilustru chirurg-obstetrician din Bucure�ti.
Maica Smara a �mbr��i�at din cea mai fraged� tinere�e spinoasa, dar minunata profesiune de institutoare. �i-a �nceput carierea la Sinaia; dup� un timp a cobor�t mun�ii �n �inutul petrolului, la Ploie�ti �i s-a oprit la Bucure�ti, unde a r�mas p�n� la sf�r�itul vie�ii. Dar paralel cu �nv���m�ntul, c�ruia i s-a dedicat cu trup �i suflet, a fost neobosit� �n a scrie c�r�i �i a �ine conferin�e �nfl�c�rate ce abundau de patriotism �i de �ndemnuri la instaurarea p�cii universale, de sl�vire a gintei latine, de cult �nchinat educa�iei, de propagand� pentru drepturile femeii. A c�l�torit �i a f�cut cunoscut� Rom�nia la multe congrese din str�in�tate, vorbind cu deosebit� competen�� �i talent. A scris aproape 30 de c�r�i de versuri �i de proz�, cu titluri variate �i sugestive, pline de poezie, dintre care citez: �Corbul cu pene de aur�, �Dorul de �ar�, �St�lpi de paz�, �Spade str�mo�e�ti�, �Simfonii din trecut�, �Dumitri�e brumate�.
Tot Maica Smara a dat la iveal� dou� lucr�ri: una despre �Inteligen�a femeii� �i cealalt� despre �Veronica Micle�, aceasta din urm� tip�rit� la scurt� vreme dup� moartea suavei poete de a c�rei prietenie se bucura �i care i-a dedicat poezia �Singur� (De c�te ori am tres�rit), devenit� roman��. Cred c� prodigioasa activist� cultural� Smara poate fi considerat� �i �nt�ia femeie feminist� din Rom�nia. (Ella Negruzzi, prima femeie avocat, �i cel dint�i consilier comunal feminin a ap�rut �n aren� mult mai t�rziu.) Pentru marile ei merite culturale �i pentru neobosita activitate i s-a ridicat un bust pe una din frumoasele alei dinspre miaz�noapte a minunatei gr�dini Ci�migiu. Este unicul monument din Bucure�ti (nu �tiu daca nu cumva �i din �ar�), care ne aduce aminte de un �nv���tor; de�i sigur c� ar mai fi mul�i dasc�li cai au ilustrat cursul primar prin munca lor neprecupe�it� plin� de abnega�ie �i modestie, �i care ar fi meritat un semn de recuno�tin�� din partea oficialit��ii senin de indiferent� (chiar �i postum�), la recuno�tin��, ca �n cele mai multe cazuri! Eram un b�ie�andru, �nc� sfios �i potolit, c�nd am cunoscut-o pe Maica Smara. Se afla �n pragul b�tr�ne�ii, dar nu se l�sa. Plin� de agerime, se mi�ca de parc� avea argint viu. Micu�� de stat, delicat� �i usc��iv�, cu o privire ascu�it�, de o rar� inteligen��, te captiva de la �nceput cu debitul ei verbal debordant. Func�iona �nc� la �coala primar� de fete nr 17 �Polizu� din Bucure�ti, in apropierea �colii nr. 17 de b�ie�i �Sfin�ii Voievozi�, unde tat�l meu era director. B�tr�nul, cum �i spuneam eu, tatii, m� trimitea destul de des. cu diferite treburi la doamna Eliza Alexandrescu, directoarea �colii respective de fete. �i, de fiecare dat�, o �nt�lneam �n cancelarie �i pe doamna Smaranda Gheorghiu, recte Maica Smara, cum �i pl�cea d�nsei s�-�i zic�. B�tr�na d�sc�li�� m� m�ng�ia �i m�-ntreba �ntotdeauna invariabil:
� Ce mai face tac-tu, m�, pi�igoiule ?
La care eu r�spundeam, tot invariabil:
� Bine, s�ru�-m�na, Maic� Smaro, tot cu �coala �i el!
Am avut prilejul, �ns�, de ast� dat�, t�n�r fiind, s-o aud pe Maica Smara, vorbind la o �ntrunire a institutorilor din Bucure�ti, care se �inea la sediul asocia�iei acestora undeva pe aproape de Ci�migiu.
� Hai �i tu, m� �ndemn� taic�-meu� o s�-�i foloseasc� �i poate c� ai s� �i �nve�i c�te ceva. �i-apoi o vei auzi pe Maica Smara, care va lua cuv�ntul!
�i-am auzit-o!
Era vorba despre �ni�te drepturi�, de fapt cum era vorba mai �ntotdeauna la mai toate �ntrunirile, adun�rile �i comunic�rile.
Cine-a mai vorbit nu mai �in minte, dar pe Maica Smara am re�inut-o: era �ntr-adev�r o bun� vorbitoare, se exprima curg�tor, avea mult� originalitate �i pitoresc, mult� culoare �i deosebit umor, �ntr-un cuv�nt, era captivant�!
Maica Smara a scris �i multe poezii, unele cu diferite subiecte din via�a �colar�, altele, pline de �patriotism, foarte frumoase, din care �n�elegeai ceva �i care se puteau memora u�or.
Una dintre acestea a fost pus� pe muzic� �i a fost c�ntat� zeci �i zeci de ani de mii �i mii de copii ai ��rii noastre �i nu cred c� vreunul din ei s� fi �tiut cine a f�cut poezia �i cine i-a compus melodia!
Dar c�ntecul mai circul� �nc�, �i �i aduc aminte de el, �n serile de singur�tate, cei vechi, cu tulbur�toare nostalgie! E �Vine, vine prim�vara!� a c�rei melodie i-a fost ata�at� cu fericit� inspira�ie tot de un institutor, deosebit de talentat, pe nume Nicolae Saxu.
Numai aceast� poezioar� pentru elevii de curs primar de-ar fi scris-o Maica Smara, care le-a fost devotat� p�stori�� toat� via�a e, �i ea ar fii meritat s� fie trecut� la loc de cinste printre �nv���torii de seam� ai acestui neam ales �i �nzestrat, care este neamul rom�nesc! Dar ea a f�cut mult mai mult dec�t aceasta.
Nu-�i va pierde nimeni vremea citind-o mai jos �n toat� frumuse�ea, fr�gezimea, simplitatea �i in�elepciunea ei plin� de gra�ie!
�Vine, vine prim�vara,
Se a�tern �n toat� �ara
Floricele pe c�mpii!
Hai s� le-adun�m, copii!
Cre�te, cre�te iarba verde,
Cioc�rlia-n nori se pierde,
Mieii zburd� pe c�mpii,
Haide�i s�-i vedem�, copii!
�Ora �coalei sun�, sun�,
To�i �colarii se adun�,
Haide�i s� l�s�m, copii,
Jocul nostru din o c�mpii!
�coala, �coala mai�nainte,
Ea ne face: buni� cu minte,
Vom r�m�ne tot copii,
De vom sta numa-n c�mpii!�
C�nd am c�ntat-o acum 65 de ani, ca �colar �n clasele primare, �i pu�in mai t�rziu ca suplinitpr, �mpreun� cu elevii mei, nu m-am g�ndit o clip� m�car c�, la 73 de ani, o voi transcrie, cu ochii sc�lda�i �n lacrimi, la sf�r�itul unei duioase evoc�ri despre calda �i iubitoarea de copii p�n� la d�ruirea de sine: M�icu�a Smara!

GRIGORE B�JENARU

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2015, ora 12:54

C�lc�iul lui Ahile TREI FE�E
www.ziartricolorul.ro/calciiul-lui-ahile-trei-fete/
Multe emisiuni de televiziune, a�a numitele ��ouri� (redau forma fonetic� a cuv�ntului pentru cei ce nu cunosc aceast� limb� care, �n mod insiduos, a p�truns �n limba rom�n�) p�c�tuiesc, uneori, prin gre�eli gramaticale sau, mai grav, prin ignorarea unor elemente de cultur� general�. A�a s-a �nt�mplat deun�zi, la o emisiune de descoperire a talentului rom�nilor, de altfel, destul de urm�rit� de publicul larg, c�nd un cet��ean a prezentat un spectacol de umbre, lumini �i cuvinte me�te�ugit alese. A fost �ndelung aplaudat, dar nici juriul, nici regizorul spectacolului, nu a f�cut remarca, imperios necesar�, �n care s� specifice autorul acestor cuvinte �n�elepte, at�t de apreciate de public, autor care singur se prezenta: �Eu nu strivesc corola de minuni a lumii/ �i nu ucid/ cu mintea tainele, ce le-nt�lnesc/�n calea mea/ �n flori, �n ochi, pe buze sau morminte.� Este vorba de poetul, dar �i filozoful Lucian Blaga, care a publicat �n primul lui volum de poezii �Poemele luminii� �i poezia, folosit� �n spectacolul mai sus amintit, �ntitulat� �Trei fe�e� �i pe care, v� rog, s�-mi permite�i s� o reproduc, pentru lini�tea celui care, acum, ne prive�te de acolo de sus, de departe: �Copilul r�de:/ �n�elepciunea �i iubirea mea e jocul!/ T�n�rul c�nt�:/ Jocul �i-n�elepciunea mea-i iubirea!/ B�tr�nul tace:/ Iubirea �i jocul meu e-n�elepciunea!�
�i, fiindc�, tot s�ntem la reconstituiri, �mi amintesc cum tot la o emisiune-spectacol de televiziune s-a evocat o poezie, plin� de o sensibil� nostalgie, pus� �i pe note �ntr-o frumoas� roman�� �ntitulat� �A venit asear� mama�, poezie care a fost atribuit� poetului Octavian Goga, cu toate c� autorul ei era Vasile Militaru. Poate v� aminti�i cum �ncepea: �A venit asear� mama, din s�tucu-i de departe,/ Ca s�-�i vad� pe feciorul, ast�zi domn cu mult� carte.� Sau, din strofa a 3-a:
�Nu-ndr�zne�te nici s� intre, cu opincile-n picioare/ �i cu mult� grije calc�, doar al�turi de covoare.�
Am pomenit aceste �ndrept�ri pentru memoria celor disp�ru�i �i, cu acest prilej, nu pot s� nu condamn unele spactacole oferite de posturi de televiziune, care, �n emisiuni a�a-zise de umor, prezentate de ni�te neica nimeni, �tefan cel Mare �i Sf�nt era ridiculizat �ntr-un rol de prost�nac, care f�cea fel de fel de boroboa�e, iar fondul sonor al emisiunii transmitea r�s �i aplauze. Este trist s� vezi cum figuri sfinte ale trecutului nostru s�nt ridiculizate, cu un umor care nu poate fi apreciat de nici un rom�n adev�rat. Ba dimpotriv�, asemenea emisiuni provoac� revolt� �i sc�rb�. V�z�nd toate acestea, un g�nd p�rdalnic �mi �ncol�e�te: parc�, uneori, este bun� �i o cenzur� a mass-mediei, dar, doar c�teodat�

SILVIU DUMITRESCU

Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Heterodox

79 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:02

Multumesc Fl. Orion pentru redarea frumoasei evocari a Maicii Smara de catre autorul volumului"cismigiu & Co., generator de alese desfatari in perioada studiilor liceale.

Heterodox

79 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:05

De la: Fl_Orion999, la data 2015-07-13 12:54:29C�lc�iul lui Ahile TREI FE�E
www.ziartricolorul.ro/calciiul-lui-ahile-trei-fete/
Multe emisiuni de televiziune, a�a numitele ��ouri� (redau forma fonetic� a cuv�ntului pentru cei ce nu cunosc aceast� limb� care, �n mod insiduos, a p�truns �n limba rom�n�) p�c�tuiesc, uneori, prin gre�eli gramaticale sau, mai grav, prin ignorarea unor elemente de cultur� general�. A�a s-a �nt�mplat deun�zi, la o emisiune de descoperire a talentului rom�nilor, de altfel, destul de urm�rit� de publicul larg, c�nd un cet��ean a prezentat un spectacol de umbre, lumini �i cuvinte me�te�ugit alese. A fost �ndelung aplaudat, dar nici juriul, nici regizorul spectacolului, nu a f�cut remarca, imperios necesar�, �n care s� specifice autorul acestor cuvinte �n�elepte, at�t de apreciate de public, autor care singur se prezenta: �Eu nu strivesc corola de minuni a lumii/ �i nu ucid/ cu mintea tainele, ce le-nt�lnesc/�n calea mea/ �n flori, �n ochi, pe buze sau morminte.� Este vorba de poetul, dar �i filozoful Lucian Blaga, care a publicat �n primul lui volum de poezii �Poemele luminii� �i poezia, folosit� �n spectacolul mai sus amintit, �ntitulat� �Trei fe�e� �i pe care, v� rog, s�-mi permite�i s� o reproduc, pentru lini�tea celui care, acum, ne prive�te de acolo de sus, de departe: �Copilul r�de:/ �n�elepciunea �i iubirea mea e jocul!/ T�n�rul c�nt�:/ Jocul �i-n�elepciunea mea-i iubirea!/ B�tr�nul tace:/ Iubirea �i jocul meu e-n�elepciunea!�
�i, fiindc�, tot s�ntem la reconstituiri, �mi amintesc cum tot la o emisiune-spectacol de televiziune s-a evocat o poezie, plin� de o sensibil� nostalgie, pus� �i pe note �ntr-o frumoas� roman�� �ntitulat� �A venit asear� mama�, poezie care a fost atribuit� poetului Octavian Goga, cu toate c� autorul ei era Vasile Militaru. Poate v� aminti�i cum �ncepea: �A venit asear� mama, din s�tucu-i de departe,/ Ca s�-�i vad� pe feciorul, ast�zi domn cu mult� carte.� Sau, din strofa a 3-a:
�Nu-ndr�zne�te nici s� intre, cu opincile-n picioare/ �i cu mult� grije calc�, doar al�turi de covoare.�
Am pomenit aceste �ndrept�ri pentru memoria celor disp�ru�i �i, cu acest prilej, nu pot s� nu condamn unele spactacole oferite de posturi de televiziune, care, �n emisiuni a�a-zise de umor, prezentate de ni�te neica nimeni, �tefan cel Mare �i Sf�nt era ridiculizat �ntr-un rol de prost�nac, care f�cea fel de fel de boroboa�e, iar fondul sonor al emisiunii transmitea r�s �i aplauze. Este trist s� vezi cum figuri sfinte ale trecutului nostru s�nt ridiculizate, cu un umor care nu poate fi apreciat de nici un rom�n adev�rat. Ba dimpotriv�, asemenea emisiuni provoac� revolt� �i sc�rb�. V�z�nd toate acestea, un g�nd p�rdalnic �mi �ncol�e�te: parc�, uneori, este bun� �i o cenzur� a mass-mediei, dar, doar c�teodat�

SILVIU DUMITRESCU

Heterodox

79 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:15

Fenomenul nu ste specific numai spatiului romanesc; as mentiona ridiculizarea intr-un poem a Ioanei d'Arc , sfanta eroina a Frantei, de catre Voltaire sau , recent , cazul Charlie Hebdo.

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:29

De la: Heterodox, la data 2015-07-14 15:15:17Fenomenul nu ste specific numai spatiului romanesc; as mentiona ridiculizarea intr-un poem a Ioanei d'Arc , sfanta eroina a Frantei, de catre Voltaire sau , recent , cazul Charlie Hebdo.

Sau mai bine NU!

''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:29

De la: Heterodox, la data 2015-07-14 15:02:35
Multumesc Fl. Orion pentru redarea frumoasei evocari a Maicii Smara de catre autorul volumului"cismigiu & Co., generator de alese desfatari in perioada studiilor liceale.[/quote

cu placere...
ai ajuns la pozitia 69...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:30

De la: Musetel, la data 2015-07-14 15:29:31
De la: Heterodox, la data 2015-07-14 15:15:17Fenomenul nu ste specific numai spatiului romanesc; as mentiona ridiculizarea intr-un poem a Ioanei d'Arc , sfanta eroina a Frantei, de catre Voltaire sau , recent , cazul Charlie Hebdo.

Sau mai bine NU!

si tu ai ajuns bine....

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:31

Mah, Ioana D'Arc se afla printre simbolurile apreciate de mine, de ce am diseca-o? Va lipsea avocatu' apararii, ha?

''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:32

De la: Fl_Orion999, la data 2015-07-14 15:30:56

Sau mai bine NU!

si tu ai ajuns bine....

Si voi ma intampinati cu bine!

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2015, ora 07:16

De la: , la data 2009-01-23 19:51:11De cate ori nu ati auzit rostita aceasta fraza?Este adevarata sau nu?Eu personal am cochetat cu poezia in scoala generala,am scris cateva zeci de poezii,cam simplute e adevarat,dar totusi aveau cap si coada,forma si fond si mai ales rime.Cati dintre dumneavoastra ati scris macar o poezie,cati ati incercat si daca s-ar putea sa scrieti o compozitie proprie,v-as ramane recunoscator.Astept cu nerabdare,s-auzim numai de bine!

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2015, ora 07:16

De la: Musetel, la data 2015-07-14 15:32:55
De la: Fl_Orion999, la data 2015-07-14 15:30:56

Sau mai bine NU!

si tu ai ajuns bine....

Si voi ma intampinati cu bine!

TOTU-I BINE CAND SE TERMINA CU BINE.....

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 August 2015, ora 14:55

De m-ai iubi�

De m-ai iubi p�n� �i ghe�arii s-ar topi,

Iar Soarele-n var� u�or va str�luci

�i p�s�rile altfel vor ciripi,

Iar lumea toat� �ntr-o secund� s-ar opri.

De m-ai iubi �i Luna-n noapte mi-ar vorbi,

Copacii-n iarn� ar �nflori,

Iar inimile noastre se vor contopi

De m-ai iubi, speran�a nu-mi va mai pieri

�i lumea toat�-n ochii m� va privi

Dar ce onoare! Ah, c�t a� vrea s� �tii

C�t �mi doresc s� m� po�i iubi

De m-ai iubi�.

CLAUDIA GRIGORE, Vene�ia

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 13 August 2015, ora 22:21

La munc�, derbedei, c� trece anul
�i vin �ilal�i �i-o s� v� ia ciolanul.
F�cea�i pe democra�ii cei cucernici,
Cristosul mamii voastre de nemernici!
Scuipa�i-v�-ntre voi cum se cuvine
�i-apoi convinge�i-v� c� e bine.

C-a�i luat o �ar� de mai mare dragul
�i i-a�i distrus averile �i steagul.
S-ajungem colonia de ocar�
Care-�i va cere scuze �n maghiar�.
�i, prin complicit��i cu demoni aprigi,
A�i desfiin�at uzine, c�mpuri, fabrici.

�i, prin v�nz�ri de �ar� infernale,
A�i omor�t cu voia animale.
La greul greu care mereu ne-ncearc�,
R�spunde�i cu un greu de moarte, parc�.
�i i-a�i g�sit �i bolii un remediu
�ntoarce�i Rom�nia-n Evul Mediu.

Ce c�z�turi, ce t�rfe, ce mizerii,
V-a� desena cu acul, s� v� sperii.
Dar voi nici s�nge nu ave�i �n vine,
Ci credite din c�lim�ri str�ine.
Le �ti�i lui Hitler �i lui Stalin taina
�i-mpinge�i Bucovina �n Ucraina.
A�a cum ceilal�i, limpezeasc�-i valul
S-au compromis negustorind Ardealul.

De unde sunte�i, m�, din ce g�oace,
Cum v-au putut p�rin�ii vo�tri face?
Ce condimente le-au picat �n sperm�
De e tr�darea voastr�-at�t de ferm�?
A�i pus nenorocita voastr� lab�
Pe-aceast� trist� �ar� basarab�.

�i vre�i cu-amenin�are �i cu biciul
S-o face�i curva voastr� de serviciu.
Mima�i respectul pentru cele sfinte,
Dar vinde�i �i p�m�nturi �i morminte.
A�i inventat examene severe,
Supunere poporului spre-a-i cere.

�i toat� zbaterea a fost degeaba
C�-n nas mai marii v-au �nchis taraba.
Minciuna voastr� v-a adus pe scen�,
Actori �ntr-o politic� obscen�.
�i-acum, c�-i un pr�p�d �ntreaga �ar�,
Ia cere�i-v�, pu�intel, afar�.

Dec�t s� v� trimit� �ara noastr�,
Mai bine merge�i voi �n mama voastr�.
Pleca�i de-aici, cu-o grab� funerar�,
Si nu albaniza�i aceast� �ar�.
B�ga�i vitez�, c� v� trece anul
Si s-a scurtat �i s-a-nvechit ciolanul.
�i ce v� pot eu spune la plecare
Dec�t lozinca lui F�nu� cel mare:

Nenoroci�ilor, se rupe �nurul,
�La munc�, la b�tut ��ru�i cu curul!�

Adrian P�unescu

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 14 August 2015, ora 07:21

mda....descrierea situatiei noastre e perfecta si nu stiu daca mai e ceva de facut !

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 21 August 2015, ora 10:33

BOMBONIZAREA ROM�NIEI

Adi M�sliniul vrea s� divor�eze,

Lung prilej de b�rfe printre coafeze,

De taclale printre fra�ii lor, frizeri,

De mi�touri groase printre gunoieri.

Unii spun c� Dana i-ar c�ta pricin�,

C� nu mai suport� mutra lui porcin�.

C�nd erau mai tineri, n-a b�gat de seam�

C� hindusa �atr� din ad�nc �l cheam�,

C�, pe zi ce trece, tot mai mult se-afund�

�n haznaua stirpei, larg� �i imund�,

Ca s� ia de-acolo chip de slug� hoa��,

Frunte liliput�, gu�� dodoloa��,

Nas de pus �n s�rm�, ochi par�ivi la p�nd�,

F�lci de spurc�ciune pururea fl�m�nd�.

Cum era, pe-atuncea, de b�rbat l�sat�,

Cu onoarea-n aer �i nereperat�,

L-a cules pe Bul� de la o chermez�

� �i lucea ca focul briantina-n frez� �

�i l-a dus, �n grab�, la ta-su acas�,

Hot�r�nd s�-i fie mire, ea � mireas�.

�i-apoi, f�r� veste, �i �ntinse patul,

A�tept�nd s� sar� peste ea b�rbatul,

S-o fr�m�nte-n bra�e, g�f�ind din foale,

S� o focuseze p�n�-n amigdale.

Goal� �i lasciv�, �l chem� prin semne

�i porcoase vorbe, ca s� �l �ndemne.

�ns� M�sliniul se �inea deoparte,

Negru ca p�m�ntul �i speriat de moarte.

Ea, crez�nd atuncea c� timid e, poate,

A dat ea atacul, �n genunchi �i-n coate,

�i deschise �li�ul �i-i umbl� cu m�na

Pe la b�rb��ie toat� s�pt�m�na.

Dar, �n loc s� afle v�n� �i putere,

Ea g�si doar biete fleacuri de muiere,

Iar ca semn al tristei farse, pas�mite,

Dou� ou�oare, mici �i stafidite,

�i ca s� priceap� c� nu-i nici o �ag�,

Mai g�si-ntre ele �i o r�m� bleag�.

Crunt dezam�git� �i de poft� ars�,

L-ar fi scos afar�-n �uturi, ca pe-o gioars�,

Dar cum s�-�i anun�e tat�l, a�adar�,

C� �i-n cazul �sta o d�duse-n bar�?

κi f�cu, de-aceea, iute socoteala

Cum s�-�i scoat�, poate, altcumva p�rleala.

�i-l �inu al�turi numai de fa�ad�,

Fericit� � lumea dimprejur s-o cread�,

�mplini�i s�-i simt� pe-am�ndoi, vezi bine,

Parveni�ii vremii, noua nobilime,

Ce-nv��ase-n grab� care este joaca,

�i-aduna de toate, numai pe de-a moaca:

Bani, averi �i �oale, glorii de duzin�,

�nvelite toate �n h�rtie fin�,

De Toulouse, de Strasbourg, titluri cump�rate

De Priboi cu misii prin str�in�tate.

�i-uite-a�a, ajunse bietul gineric�,

Cel cu gura mare �i cu pu�a mic�,

S� se-ntoarc�-n �ar�, ca un pom cu roade,

De�i nici cravata nu �tia s-o-nnoade,

Cum, �n str�vechime, alte triste fe�e

Barem nod s�-i fac� au �tiut s�-nve�e.

Ca �i ei, st�tuse tot prin lupanare,

Dar cu obiceiuri de cad�n�-n floare,

De demult deprinse, c�nd la Drept, cu trud�,

�nv��ase � capr� s� se pun�-n bud�,

Adun�nd �n juru-i, �ntr-un larg registru,

Pleav� de tot soiul, chiar �i-un drag magistru

Care, de pe Sena, tot f�cea naveta,

Ca s�-i calibreze rromului rozeta.

(Cei ce vor s� afle despre caz mai multe

N-au dec�t arhiva vremii s-o consulte,

C�nd �n fa�a Legii s-a trezit b�iatul

�i pe la instan�e, d�nd cu subsemnatul).

Pus pe carier�, nu �tia licheaua

Cum s�-�i fac�, singur, dulce acadeaua.

Ca un P�turic�, cu un dram de carte,

Deschidea porti�e care duc departe.

�i-unde c�p���na nu f�cea vreo laie,

κi punea degrab� fundul la b�taie,

Pe la facultate, pe la institute,

�ntr-un du-te-vino, �ntr-un vino-du-te,

A�tept�nd fericea clip� s� soseasc�,

S�-l ajute iar�i bafta lui porceasc�,

Cum �l ajutase, mai demult, cu Dana,

Care-acum cu al�ii �i f�cea pomana,

Lui l�s�ndu-i alte grade de m�rime:

Socru pe la Cepex, vil�-n �t�b�rime.

�i veni �i ziua mare pentru Bul�,

C�nd mul�imea ��rii, de-alde el s�tul�,

�ngrop�-ntr-o clip� lumea lor t�l�mb�.

Dar crescu, �n locu-i, alta �i mai str�mb�!

C�ci, p�ndind din umbr�, in�i de-aceea�i teap�

Dat-au Rom�niei cea mai dur� �eap�.

Aduna�i �n cete de bandi�i, eterne,

Ei �i-au zis, de sanchi, cum c-ar fi guverne.

�n�ele�i s� prade totul, �n ne�tire,

Pe averea ��rii pus-au st�p�nire.

�ntre ei, �i gay-ul, cu orbite crunte,

S�-ndes� cu r�vn�, ca p�duchii-n frunte,

Ajutat de Ilici � pretenar cu socru�

�i la fel de �oap� �i de mediocru.

�i-uite-a�a, ajunse, Adi M�sliniul

Nu s� st�p�neasc� � beizadea! � Sibiul,

Ci pe la Externe � �tab de lume nou�,

Ca s� fure clo�ca ��rii de pe ou�.

Apoi, Parlamentul �i deschise drumul,

�i sim�i �n nara-i de cioroi parfumul

Care te-ame�e�te �i ��i ia vederea,

C�nd �i se ofer� � tam-nisam: Puterea:

Mai �nt�i, cu pomp�, la partid prim-vice,

Expert �n gargar�, brice �i carice,

Iar c�nd Ilici-tul, pentru-a treia oar�,

�i-a proptit, ho�e�te, talpa peste �ar�,

Tuciuriul nostru cu popou fierbinte

La partid ajunse unic pre�edinte.

Faptu-n sine, poate, n-ar p�rea sinistru,

Dar fu uns, par�ivul, �i ca prim-ministru,

Gangster peste gangsteri, �ef peste Mafia

Ce sufoc� ast�zi toat� Rom�nia!

Zice-vor frizerii: �Care-i sup�rarea,

Pentru soa�a care-i netezi c�rarea?

Dimpotriv�, numai �p�gi �i avantaje,

Case, ferme, blocuri, noi �i noi etaje�.

Zice-va T�n�ica, scurge-i-s-ar fardul:

�C�t ai zice pe�te, hop �i miliardul!

Dar nu lei de-ai no�tri, de �i-e �i ru�ine,

Ci valut� forte, str�ns�-n b�nci str�ine�.

Coafeza Tan�a nu g�nde�te-aiurea,

Doar c� nu prea vede, de copaci, p�durea,

C�ci din alte pricini Dana-i sup�rat�

Ea de ambidextru s-a sim�it tr�dat�.

�i averea-i place, �i puterea-i place,

Peste tot palate, peste tot conace,

Unul pe la Cornu, altul prin Sardinii.

�i-apoi, avionul, p�n� la cap de linii,

Cu covoare ro�ii puse la picioare,

�i cu muzici, steaguri, gard� de onoare,

�nc�t e convins�, parc�, dintr-o dat�,

C� onoarea-i veche fuse reperat�,

C� n-a fost zadarnic chinul ei de-o via��

S� tr�iasc�-al�turi de a�a paia��,

S�-i suporte hoitul, nasul ca o priz�,

Duhoarea de �atr�, vocea ca de criz�.

Ca s� nu mai spunem de-am�nuntul care

L-a f�cut s� par� sora ei mai mare.

Dana pre�uie�te �i �inuta-i sobr�,

Vorba lui muiat� �n venin de cobr�,

Care nu ucide chiar pe fiecare,

Dar produce team�, bani �i ascultare.

Vorba asta, scoas� parc� din cavouri,

�i aduce-n conturi noi �i noi zerouri,

C�ci baronii ��rii, nedeprin�i cu lenea

La furat, adun� bani �i pentru Nenea,

A�ezat de d�n�ii, prosterna�i �n vale,

Colo sus, de unde el le d� semnale,

Ca s� nu se prind� cine �tie cine,

Ei dau lovitura, el de �ase �ine.

�i-n timp ce, de foame, geme greu poporul,

El proste�te lumea cu televizorul,

Schimb� avioane, taie panglici, rage

Urc� �n sondaje ca pe papainoage,

�i cu c�t mai tare pl�nge-n scutec ��ncu�,

Cu at�t �l umfl� �i Alin, �i D�ncu,

Slugi de trei parale, parteneri de �u��,

Cum fu, p�n� ast�zi, cheliosul Gu��,

Cel �inut o vreme pe un tron de paie,

�i sc�pat din bra�e, ca rahatu-n ploaie.

Bombonel cu gura lui ca o pipoa�c�

Din Guvernul ��rii a f�cut o ga�c�,

�i, pentru ca nimeni s� nu-i rup� clan�a,

Guverneaz� �ara doar cu Ordonan�a.

Dan Ioan Popescu vrea ceva �n cle�te?

Scoate-o Ordonan��, c�t ai zice pe�te.

Mitrea Manivel� roade, dar nu poate?

�nc-o Ordonan�� din joben el scoate.

Vrea madam Puwaka s� trimit�-acas�

Pe�tele cel mare, nimerit �n plas�?

Nu-i nici o problem�! C�t se face plata,

Legea-i �nc�lcat�, Ordonan�a-i gata.

�coala rom�neasc� nu mai are via��,

S�n�tatea �ine doar de-un fir de a��,

Fost-au fabrici multe � doar pustiu-i rege,

De agricultur� praful se alege,

La tot pasul, legea este �nc�lcat�,

Doar cu bani ��i cumperi �dreapta judecat�.

Flota e-nghi�it� parc� de balaur,

Iar acum, v�nd mun�ii ��rii, plini de aur.

Tunuri de propor�ii, jaf la drumul mare,

Sub cuv�nt c� ho�ii fac privatizare.

Din S�tmar la Giurgiu �i din Ia�i la Motru,

Peste tot ajunge m�na lui de lotru

P�rjolind p�m�ntul �n �ntreaga �ar�,

�nh�itat cu alte nume de ocar�:

Opri�an din Vrancea, de la Gorj � Mischie,

Din Arad � Medin�u, din Bac�u � o mie,

Harpagoni prea lacomi, totdeauna gata

Pe la b�nci, s�-ntoarc� banii cu lopata,

F�r� s� le pese de poporul care

Jefuit, metodic, moare pe picioare

Ci sl�vind pe ho�ul ho�ilor, Borfa�ul,

C�ruia-n Mafie i se spune Na�ul.

Sigur c� acestea o-nc�ntau pe soa��,

Ce conta c� are sexu-n poponea��?

Ea era nevasta unui fel de rege,

Pe oricare-n locu-i �l putea alege,

Dup� �nzestrare, dar �i dup� fapte,

S�-i presteze-n tain� grele munci de noapte.

Teatrului kabuki �i r�nje�te-o masc�:

Ea g�si pe unul s� i-o potriveasc�,

Unul sadic, Ponta, neam de ho�i �i t�rfe,

Bun s� bat� poarca �i s� stea la b�rfe,

Dar pe care Adi �l �inea pe-al�turi,

La guvern s� vad� de g�le�i �i m�turi.

Ea crezu c� astfel dase lovitura,

Ne�tiind c� sluga, tontul, sec�tura,

Dup� ce la d�nsa ar�ta ce poate,

Chiar pe prim-ministru �l lucra prin spate

�i, la o adic�, �i prin alte borte.

Toate astea, Dana, cum s� le suporte?

Ei, �i-atunci scandalul se isc� �n prip�:

Se privesc, se-nfrunt�, se-mbr�ncesc �i �ip�,

�i ajunge astfel cearta, dandanaua,

De-o discut� ast�zi toat� mahalaua.

�i-apoi plebei, dac� i se pune pata,

�ti�i cum e: Adio! �i divor�u-i gata.

Cic�-i zise Dana so�ului, �n fa��:

�Nu-�i ajunge Mitrea � sp�rg�tor de ghea��,

Nici Ilie S�rbu, Agathon �i-at��ia,

Ce-au tot scos din tine, pe din dos, t�r��a?

De c�nd e�ti cu mine, singur�-mi duc crucea �

Tu mai ai o mie, eu �l vreau pe Mucea!�

�i-i mai zise Dana: �Avortoni ca tine

N-au nici o credin��, n-au nici o ru�ine.

Vrei s� pari, de-o vreme, vulturul pe st�nc�,

Dar, �n fond, e�ti sluga lui Octav Cozm�nc�.

C-un c�prar din �sta, f�r� un pic de minte,

Vrei s� te aleag� �ara pre�edinte?

Las�-mi-l pe Mucea, c�-i mongol de-al meu,

Altfel, ca �i m�-ta, te-avortez �i eu!�

Cum sf�r�i-vor toate, �nc� nu se �tie,

Dar ce afl� Tan�a, de la frizerie,

C�nd s-a dus s�-�i trag� o tunsoare sport?

C� madam N�stase nu mai face-avort!

www.ziartricolorul.ro/bombonizarea-romaniei/

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 21 August 2015, ora 12:23

LUCEAFARUL
www.facebook.com/justitiarul.sibiu/posts/238010072946944
A fost odat� ca-n povesti,
A fost, de-ar mai fi iar� ,
... Din neamuri tracice, rege�ti,
O prea frumoas� �ar�.

�i era una pe p�m�nt
�i m�ndr�-n toate cele,
Cum e icoana unui sf�nt
�i Luna �ntre stele.

M� doare-n suflet, c�nd privesc
La tot ce se �ntampl�,
�i in mormant m� r�sucesc
�i cuie-mi intr�-n t�mpl� .

Eu nu mai simt miros de tei
�n viata mea postum�,
Nu v�d nici vajnici pui de lei,
Doar mucegai �i hum�.

Luceferi nu mai str�lucesc,
Cand �ara e o ran� ,
Copiii mamele-�i bocesc ,
Ca n-au �n blide hran�.

C�ntat-am graiul rom�nesc,
Aceast� dulce limb�.
Dar ast�zi, cei ce-o mai vorbesc,
Prin alte ��ri o schimb� .

Degeaba le-am l�sat cu dor
O "Doin�", s� tresar� !
Trecutul nu e viitor
�i via�a li-i amar�.

Nici harta nu-i ca-n alte d��i,
Din Nistru p�n�-n Tisa.
Moldova-i ast�zi jum�t��i.
C�t r�u f�cutu-ni-s-a!

Degeaba scris-am eu scrisori
Din vremuri de urgie,
�i m-am rugat de-at�tea ori,
Mai bine s� v� fie.

Avut-am piatr� la hotar
�i-n �ara noastr� singuri
Cules-am holde din br�zdar.
Acum n-ave�i nici linguri ...

O, biet popor rom�n s�rac,
Cu-o �ar� prea bogat�!
Tu vino-i r�ului de hac
S� nu �i-o v�nd� toat�!

�i d�-i afar� pe str�ini
Cu to�i �mburghezi�ii,
S� nu-�i mai fie-n alte m�ini
Guverne �i poli�ii!

Cu trupe de comedian�i,
Numindu-le partide ,
Sunte�i rom�nii emigran�i
Din Rai �n ��ri aride.

Pierdut-a�i banii ��rii-n v�nt
�i-i goal� visteria.
Mai da�i �i ape �i p�m�nt
�i vinde�i Rom�nia.

Mihai Viteazu v-a l�sat
O �ar� mai rotund�.
Voi azi a�i scos-o la mezat,
Str�inii v� inund�.

Ave�i �ntinsul B�r�gan,
�i nu ave�i o p�ine.
Ave�i �i turme �i ciobani,
Dar duce�i vie�i de c�ine.

Ave�i boga�ii mun�i Carpa�i
�i dulcea Miori��,
P�duri de brazi, ce v� sunt fra�i,
�i flori �n poieni��.

Ave�i o delt� ca-n pove�ti,
Vede�i s� nu v-o fure,
At�tea ape, at��ia pe�ti
�i nu m�nca�i nici mure...

Nici vii pe deal nu mai z�resti,
Livezile se-uscar�,
C�nd m�rul �arii Rom�ne�ti
Se-aduce de afar�.

Nu vine Mircea cel Batr�n,
Nici �tefan de la Putna,
S� vi-l alunge pe p�g�n,
Cand voi l�sat-a�i lupta!

Albastrul cerului senin
Se-ntunec� mai tare
De-at��ia nouri de venin,
De-at�ta del�sare.

Nu voi a v�-nv��a de r�u,
Ci-ncerc a v�-n�elege.
De ani �i ani c�de�i �n h�u,
Nimic nu v� mai merge.

Ru�ine s� v� fie-n veac,
C� v-a�i tr�dat str�bunii,
De parc� n-a�i fi pui de dac,
Ci rude-a�i fi cu hunii!

Lasa�i pe-ai vo�tri guvernan�i
S� v� �nece-n smoal�,
S� fi�i doar simpli figuran�i
�n �ara voastr� goal�...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 21 August 2015, ora 15:35

ehhh, hai s-o zicem p'aia buna : suntem ultra- corciti si, din pacate, am luat de la fiecare celalalt popor cu care ne-am combinat ce-a fost mai rau si Toate aceste poezii nu fac decit sa-ncerce a trezi in poporul asta ce-a mai ramas din dacii strabuni , dar nu s-a prea prins indemnul lor de noi !

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 23 August 2015, ora 09:23

P�rea�
P�rea c� vine-un dor sau numai o mireasm�
Ce s-ar�ta p�lind, rotindu-se oval
Din dosul lunii reci juc�nd ca o fantasm�
�i slobozind �n valuri un murmur de caval!

P�rea �ntr-o clepsidr� ne�tiutoare vreme
Strivind noi orizonturi gem�nate-n rou�:
Regretul ostenit iar vine sa ne cheme
Pribegind n�luc� a-nfiorare nou�.

P�rea un sceptru sacru, virtute ferecat�
�n dogme venerate cu c�r�ile pe fa��
Cunun�-n van etern� ap�r�nd schimbat�
Printr-o metempsihoz� s� intre iar in via��!

P�rea ce pare-acum: vis d�inuind �n vis
R�mas �mb�ls�mat �n vrere sedentar�;
Nescris� cartea lui �n sine s-a �nchis
C�ci azi speran�a pare o arc� solitar�!

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje

Postat pe: 23 August 2015, ora 09:27

Am irizat lumina din pasnice culori
Si din paleta mintii le-am stramutat in flori.
Am desteptat fiori noi in patimi si iubire
Jertfindu-le-apoi astri sa le dea stralucire.
Si-am tot plouat si-am nins cu sentimente
Si intr-un larg registru am plans pe instrumente.
Am pustiit tacerea si-am inventat cuvinte
Ucigand anotimpuri, le-am poleit morminte;
Catand in ploi carate, innobilam noroi
Si din botina rupta, am inaltat eroi,
Am adormit in visuri, sperante si dorinti
Pierzand astfel elanul proprieie-mi vointi!

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje

Postat pe: 23 August 2015, ora 09:32

�i eu �i tu�
�i eu �i tu ne-ntoarcem din c�nd �n c�nd �n vreme
C�r�rile se-adun�, se bifurc� mereu;
Pe cine s� d�m vina c�nd vine s� ne cheme
Ca o mireasm� tare, trecutul din ecou?
Te-adun din �nt�mpl�ri, din g�nduri suprapuse
Izvoarele s-au scurs �i rodul s-a uscat
�i ce-ar fi fost frumos �nc� nu �ncepuse
C� soarele s-a stins �i bezna s-a l�sat!
O-ntoarcere-n trecut, un zbor u�or, cuminte,
Z�darnic�-adiere cuprinde-ntreaga fire
Condeiul ocole�te h�rtia de cuvinte
T�cerea-i doar un geam�t f�r� asemuire!
M-a� ag��a din nou de firul vie�ii noastre
Dar firul meu e rupt iar cap�tul pierdut
Azi de ne c�ut�m, suntem ca dou� astre:
Pe cer c�nd unu-apare, celalt e disp�rut!
Lumina se r�sfr�nge �nchis� ca o carte
�n dou� exemplare prin tot modificate:
Una-i cu file albe, cealalta neagr�-n parte
Spre lumina cat�nd prin geamuri ferecate!

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje

Postat pe: 23 August 2015, ora 09:36

Geometrie plan�
Un triunghi, un cerc �i un p�trat
Pe furi� s-au adunat
La trapez �n b�t�tur�
Pentru a lua m�sur�
rombului de-o �n�l�ime.
- Trebuie s�-l �ntreb�m!
Zise cercul inv�rtit
De p�trat, s�-l ame�easc�.
- El de ce nu a venit?
Triunghiul zise cu aplomb:
- Dar l-a�i anun�at pe romb?
- Iat�-m�-s! V-a�i alarmat?
Dar apare nechemat
Un con cam micu� la stat:
- �tiu! N-am loc pe-al vostru plan
Dar de mai bine de-un an
V� tot chem cu mult nesa�iu
S� veni�i la mine-n spa�iu!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 August 2015, ora 14:26

Galinaaaa, esti in verva ! excelente toate ! mi-au placut !
ce faci,cum te simti ?

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje

Postat pe: 23 August 2015, ora 20:41

De la: gabigabi2, la data 2015-08-23 14:26:36 Galinaaaa, esti in verva ! excelente toate ! mi-au placut !
ce faci,cum te simti ?

Buna, iubire! Multumesc pentru ca le-ai citit si ma bucur ca ti-au placut. Sunt vechi, le-am reluat cu speranta ca voi atrage spre literaturatura pe noii veniti. O duc bine dar sunt foarte suparata . Seceta a facut ravagii in zona noastra; fructele s-au uscat in pomi, strugurii nu ai cu ce sa-i compari asa sunt de...sfrijiti? Apa din fantana nu a folosit gradinii de legume. Pamantul foarte uscat a devenit ca cimentul. Ce sa zic! Intru foarte, foarte greu pe 9am si cand reusesc nu am ce sa scriu, ce sa comentez insa ma bucur ca sunt nume vechi dar si noi. Te imbratisez direct cu gandul si pe toti care intamplator citesc ceea ce am scris. Sa stii ca imi este dor, foarte dor de tine si ma salvez privind fotografii!

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 24 August 2015, ora 10:36

ROM�NII SE ISLAMIZEAZ�

Ah, unde te-ai ascuns poporul meu?

Nu vezi c� ��rii �i e tot mai greu?

De ce e�ti la�? Pe m�na cui o la�i?

Te tragi din Roma, sau din papua�i?

Deschid televizorul � ce z�resc?

�iganii maneli�ti ne umilesc.

�i fete de rom�ni, ce dau din fese

Stau pentru baragladine, pe mese.

Mai v�d rom�nce, care mor de foame

Prin TIR-urile unor creaturi infame.

Iar altele se duc, pentru un ghiul

Se fac cad�ne, Doamne, la Stambul.

Se r�suce�te-n groap� Br�ncoveanul

Urma�ii scuip� crucea, pup� banul

El pentru ce s-a mai sacrificat

Dac� rom�nii s-au islamizat?

�nchid televizorul. Ies pe strad�

�i v�d copii distrofici, care stau s� cad�.

Cer�esc rom�nii-n por�i de cimitire

�i mituiesc partidele cu o tingire.

Cu-o sticl� de ulei, cu ni�te mici

Le-arunc�-n sc�rb� c��iva firfirici.

Nespus s-a degradat acest popor

Sub c�rmuirea �cozii de topor�.

Eu nu-l mai recunosc, refuz co�maru�

E �ara lui Enescu, sau R�maru?

�i cum mai pl�nge inima �n mine

C�nd v�d cum �i d� cinstea pe ru�ine.

Accept�, ca prostit, un �mecher neam�

Care-i bun, poate, s� �l �ii pe lan�.

S� m�r�ie la gard, din c�nd �n c�nd

Cu fa�a aia, de vi�el fl�m�nd.

Cu gura-n care parc� are-un cle�te

�i cu vorbirea �eap�n�, de pe�te.

Acel nemernic ce l-a inventat

Ar trebui, �n pia��, �mpu�cat!

M�-ntreab� lumea trist�, �n surdin�:

�Aceast� �ar� o s�-�i mai revin�?�

Nu, n-o s�-�i mai revin� niciodat�

At�ta timp c�t fi-va ocupat�.

At�ta vreme c�t e colonia

Unei Puteri cu nume greu: Mafia.

Alegerile, toate, s�nt furate

De S.R.I �i liftele spurcate.

Ne-a fost impus un surogat de neam�

Iar �ara-i bicicleta f�r� lan�.

Praful �i pulberea s� se aleag�

De cei ce-au scos din urne o m�r�oag�!

Doamne, de ce ne-ai pus aceast� cruce-n spate

Tu nu pricepi c� �ara nu mai poate?

Feisbucii �i-au luat �ara �napoi

�i o posteaz�-n ghena de gunoi

Iar Europa le d� palme �i picioare

S�-i cure�e haznaua de duhoare

A�i vrut o �ar� ca afar�? Na-v�!

Nu-i prea t�rziu, voi, luz�ri pro�ti, s� be�i otrav�

Sau s� v� sp�nzura�i de primul pom

C�ci hoitul v� miroase-a carcinom.

Fir-a�i ai dracului cu Herr Sl�nin� Vod�

�n nas s� vi se sparg� o diod�.

Be�i bruder�aft cu cei ce ne-au fost zbirii

Heil Klaus, monument al nesim�irii!

Hai, c� v� merita�i aceast� soart�

C� prea sta�i la televizor, b�rfi�i la poart�.

Tot a�tepta�i ca al�ii s� g�seasc�

Solu�ii pentru �ara Rom�neasc�.

N-am cum s� v� ajut, m-am ruinat

Pentru un neam ce nu m-a meritat�

CORNELIU VADIM TUDOR

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 August 2015, ora 14:46

De la: g_alin_a, la data 2015-08-23 20:41:32
De la: gabigabi2, la data 2015-08-23 14:26:36 Galinaaaa, esti in verva ! excelente toate ! mi-au placut !
ce faci,cum te simti ?

Buna, iubire! Multumesc pentru ca le-ai citit si ma bucur ca ti-au placut. Sunt vechi, le-am reluat cu speranta ca voi atrage spre literaturatura pe noii veniti. O duc bine dar sunt foarte suparata . Seceta a facut ravagii in zona noastra; fructele s-au uscat in pomi, strugurii nu ai cu ce sa-i compari asa sunt de...sfrijiti? Apa din fantana nu a folosit gradinii de legume. Pamantul foarte uscat a devenit ca cimentul. Ce sa zic! Intru foarte, foarte greu pe 9am si cand reusesc nu am ce sa scriu, ce sa comentez insa ma bucur ca sunt nume vechi dar si noi. Te imbratisez direct cu gandul si pe toti care intamplator citesc ceea ce am scris. Sa stii ca imi este dor, foarte dor de tine si ma salvez privind fotografii!

si inca si mai primeste unul

dar, nici acum , dupa ploile din aceste zile , pamintul nu si- a mai revenit din uscaciune ? de fructe si legume, clar : s-au terminat , dar macar ptr. la toamna.... zic si eu, de parca toamna n-ar fi, colea, dupa usa !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 August 2015, ora 14:52

De la: Fl_Orion999, la data 2015-08-24 10:36:35ROM�NII SE ISLAMIZEAZ�

CORNELIU VADIM TUDOR

ce sa zic ? omu' are si verb si nerv !
si, deh : intre turul 1 si 2 a fost umflat cu pompa si dupa numai 8 luni s- a rasuflat
cu atit cu cit a fost umflat !

9am_1454

1051 mesaje
Postat pe: 25 August 2015, ora 14:09

De la: gabigabi2, la data 2015-08-24 14:52:11
De la: Fl_Orion999, la data 2015-08-24 10:36:35ROM�NII SE ISLAMIZEAZ�

CORNELIU VADIM TUDOR

ce sa zic ? omu' are si verb si nerv !
si, deh : intre turul 1 si 2 a fost umflat cu pompa si dupa numai 8 luni s- a rasuflat
cu atit cu cit a fost umflat !

De fapt, CVT a scris versurile derilante pentru a se caina pe el insusi.
Ca de atatea ori.
El e victima, saracutul de el.
Ca Iohannis nu e ce speram sa fie, asa e, dar de aici pana la a da tara pe mana lui Vadim sau a unuia ca Vadim pe motiv ca o iubeste, e cale lunga.
Vadim ramane un mare cretin cu talent din galeria de tip Adrian Paunescu.
Doua jigodii talentate la scris care au slujit un super imbecil pe nume Nicolae Ceusescu si un regim absolut criminal indreptat impotriva propriului ppopor. Din pacate, poporul asta nu a stiut sa-i alunge pe idiotii astia dupa 89 si i-a lasat sa-si faca mendrele. Si si le-au facut ! Au furat de-au rupt, au facut averi colosale iar poporul a ajuns la ... salariul minim de 1.000 lei brut pe luna.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 25 August 2015, ora 14:50

nu mai stiu cine esti, dar ai multa- foarte multa, dreptate si tocmai de aceea nu ma pot entuziasma de solutiile lui politice , dar ii pot recunoaste verbul si nervul , caci sunt 2 chestiuni diferite !
P.S
si, ce sa mai spunem de Arghezi sau Sadoveanu ?....de unde se vede ca talentul nu e tot una cu caracterul unui om !

Heterodox

79 mesaje
Postat pe: 26 August 2015, ora 17:58

De la: gabigabi2, la data 2015-08-25 14:50:10 nu mai stiu cine esti, dar ai multa- foarte multa, dreptate si tocmai de aceea nu ma pot entuziasma de solutiile lui politice , dar ii pot recunoaste verbul si nervul , caci sunt 2 chestiuni diferite !
P.S
si, ce sa mai spunem de Arghezi sau Sadoveanu ?....de unde se vede ca talentul nu e tot una cu caracterul unui om !

Solutia (una dintre cele posibile): sa le admiram talentul si sa le evitam persoana.

Pagini: << 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ROMANUL S-A NASCUT POET
Mergi la: