back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Romanul s-a nascut poet

Pagini: << 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 >> Sari la pagina:

Fl_Orion999

15216 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Iulie 2015, ora 12:35

Maica Smara, autoarea poeziei „Vine, vine, primăvara…”
www.ziartricolorul.ro/maica-smara-autoarea-poeziei-vine-vine-pri...
Maica Smara (pe numele său adevărat Smaranda Gheorghiu, născută Andronescu), despre care mi-am propus să vorbesc în această tabletă, aste una dintre cele mai pitorești, originale și populare figuri feminine din prima jumătate a secolului acesta.
Descendentă dintr-o familie veche, s-a născut la Tîrgoviște în anul 1857; tatăl ei care avea un mic rang boieresc a dat-o la învățătură la vestita .,Școală central㔠din București, unde se instruiau fetele din cele mai bune familii și care echivala, pe vremea aceea, prin 1867, cînd și-a făcut tînăra Smaranda studiile, cu o mică uinversitate. De altfel și fratele ei a primit o învățătură superioară, ajungînd profesor universitar: doctorul Andronescu, ilustru chirurg-obstetrician din București.
Maica Smara a îmbrățișat din cea mai fragedă tinerețe spinoasa, dar minunata profesiune de institutoare. Și-a început carierea la Sinaia; după un timp a coborît munții în ținutul petrolului, la Ploiești și s-a oprit la București, unde a rămas pînă la sfîrșitul vieții. Dar paralel cu învățămîntul, căruia i s-a dedicat cu trup și suflet, a fost neobosită în a scrie cărți și a ține conferințe înflăcărate ce abundau de patriotism și de îndemnuri la instaurarea păcii universale, de slăvire a gintei latine, de cult închinat educației, de propagandă pentru drepturile femeii. A călătorit și a făcut cunoscută România la multe congrese din străinătate, vorbind cu deosebită competență și talent. A scris aproape 30 de cărți de versuri și de proză, cu titluri variate și sugestive, pline de poezie, dintre care citez: „Corbul cu pene de aur”, „Dorul de țară”, „Stîlpi de pază”, „Spade strămoșești”, „Simfonii din trecut”, „Dumitrițe brumate”.
Tot Maica Smara a dat la iveală două lucrări: una despre „Inteligența femeii” și cealaltă despre „Veronica Micle”, aceasta din urmă tipărită la scurtă vreme după moartea suavei poete de a cărei prietenie se bucura și care i-a dedicat poezia „Singur㔠(De cîte ori am tresărit), devenită romanță. Cred că prodigioasa activistă culturală Smara poate fi considerată și întîia femeie feministă din România. (Ella Negruzzi, prima femeie avocat, și cel dintîi consilier comunal feminin a apărut în arenă mult mai tîrziu.) Pentru marile ei merite culturale și pentru neobosita activitate i s-a ridicat un bust pe una din frumoasele alei dinspre miazănoapte a minunatei grădini Cișmigiu. Este unicul monument din București (nu știu daca nu cumva și din țară), care ne aduce aminte de un învățător; deși sigur că ar mai fi mulți dascăli cai au ilustrat cursul primar prin munca lor neprecupețită plină de abnegație și modestie, și care ar fi meritat un semn de recunoștință din partea oficialității senin de indiferentă (chiar și postumă), la recunoștință, ca în cele mai multe cazuri! Eram un băiețandru, încă sfios și potolit, cînd am cunoscut-o pe Maica Smara. Se afla în pragul bătrîneții, dar nu se lăsa. Plină de agerime, se mișca de parcă avea argint viu. Micuță de stat, delicată și uscățivă, cu o privire ascuțită, de o rară inteligență, te captiva de la început cu debitul ei verbal debordant. Funcționa încă la școala primară de fete nr 17 „Polizu” din București, in apropierea școlii nr. 17 de băieți „Sfinții Voievozi”, unde tatăl meu era director. Bătrînul, cum îi spuneam eu, tatii, mă trimitea destul de des. cu diferite treburi la doamna Eliza Alexandrescu, directoarea școlii respective de fete. Și, de fiecare dată, o întîlneam în cancelarie și pe doamna Smaranda Gheorghiu, recte Maica Smara, cum îi plăcea dînsei să-și zică. Bătrîna dăscăliță mă mîngîia și mă-ntreba întotdeauna invariabil:
– Ce mai face tac-tu, mă, pițigoiule ?
La care eu răspundeam, tot invariabil:
– Bine, săru’-mîna, Maică Smaro, tot cu școala și el!
Am avut prilejul, însă, de astă dată, tînăr fiind, s-o aud pe Maica Smara, vorbind la o întrunire a institutorilor din București, care se ținea la sediul asociației acestora undeva pe aproape de Cișmigiu.
– Hai și tu, mă îndemnă taică-meu… o să-ți folosească și poate că ai să și înveți cîte ceva. și-apoi o vei auzi pe Maica Smara, care va lua cuvîntul!
Și-am auzit-o!
Era vorba despre „niște drepturi”, de fapt cum era vorba mai întotdeauna la mai toate întrunirile, adunările și comunicările.
Cine-a mai vorbit nu mai țin minte, dar pe Maica Smara am reținut-o: era într-adevăr o bună vorbitoare, se exprima curgător, avea multă originalitate și pitoresc, multă culoare și deosebit umor, într-un cuvînt, era captivantă!
Maica Smara a scris și multe poezii, unele cu diferite subiecte din viața școlară, altele, pline de Špatriotism, foarte frumoase, din care înțelegeai ceva și care se puteau memora ușor.
Una dintre acestea a fost pusă pe muzică și a fost cîntată zeci și zeci de ani de mii și mii de copii ai țării noastre și nu cred că vreunul din ei să fi știut cine a făcut poezia și cine i-a compus melodia!
Dar cîntecul mai circulă încă, și își aduc aminte de el, în serile de singurătate, cei vechi, cu tulburătoare nostalgie! E „Vine, vine primăvara!“ a cărei melodie i-a fost atașată cu fericită inspirație tot de un institutor, deosebit de talentat, pe nume Nicolae Saxu.
Numai această poezioară pentru elevii de curs primar de-ar fi scris-o Maica Smara, care le-a fost devotată păstoriță toată viața e, și ea ar fii meritat să fie trecută la loc de cinste printre învățătorii de seamă ai acestui neam ales și înzestrat, care este neamul românesc! Dar ea a făcut mult mai mult decît aceasta.
Nu-și va pierde nimeni vremea citind-o mai jos în toată frumusețea, frăgezimea, simplitatea și ințelepciunea ei plină de grație!
„Vine, vine primăvara,
Se aștern în toată țara
Floricele pe cîmpii!
Hai să le-adunăm, copii!
Crește, crește iarba verde,
Ciocîrlia-n nori se pierde,
Mieii zburdă pe cîmpii,
Haideți să-i vedem”, copii!
„Ora școalei sună, sună,
Toți școlarii se adună,
Haideți să lăsăm, copii,
Jocul nostru din o cîmpii!
Școala, școala mai’nainte,
Ea ne face: buni… cu minte,
Vom rămîne tot copii,
De vom sta numa-n cîmpii!“
Cînd am cîntat-o acum 65 de ani, ca școlar în clasele primare, și puțin mai tîrziu ca suplinitpr, împreună cu elevii mei, nu m-am gîndit o clipă măcar că, la 73 de ani, o voi transcrie, cu ochii scăldați în lacrimi, la sfîrșitul unei duioase evocări despre calda și iubitoarea de copii pînă la dăruirea de sine: Măicuța Smara!

GRIGORE BĂJENARU

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2015, ora 12:54

Călcîiul lui Ahile TREI FEȚE
www.ziartricolorul.ro/calciiul-lui-ahile-trei-fete/
Multe emisiuni de televiziune, așa numitele „șouri” (redau forma fonetică a cuvîntului pentru cei ce nu cunosc această limbă care, în mod insiduos, a pătruns în limba română) păcătuiesc, uneori, prin greșeli gramaticale sau, mai grav, prin ignorarea unor elemente de cultură generală. Așa s-a întîmplat deunăzi, la o emisiune de descoperire a talentului românilor, de altfel, destul de urmărită de publicul larg, cînd un cetățean a prezentat un spectacol de umbre, lumini și cuvinte meșteșugit alese. A fost îndelung aplaudat, dar nici juriul, nici regizorul spectacolului, nu a făcut remarca, imperios necesară, în care să specifice autorul acestor cuvinte înțelepte, atît de apreciate de public, autor care singur se prezenta: „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii/ și nu ucid/ cu mintea tainele, ce le-ntîlnesc/în calea mea/ în flori, în ochi, pe buze sau morminte.” Este vorba de poetul, dar și filozoful Lucian Blaga, care a publicat în primul lui volum de poezii „Poemele luminii” și poezia, folosită în spectacolul mai sus amintit, întitulat㠄Trei fețe” și pe care, vă rog, să-mi permiteți să o reproduc, pentru liniștea celui care, acum, ne privește de acolo de sus, de departe: „Copilul rîde:/ Înțelepciunea și iubirea mea e jocul!/ Tînărul cîntă:/ Jocul și-nțelepciunea mea-i iubirea!/ Bătrînul tace:/ Iubirea și jocul meu e-nțelepciunea!”
Și, fiindcă, tot sîntem la reconstituiri, îmi amintesc cum tot la o emisiune-spectacol de televiziune s-a evocat o poezie, plină de o sensibilă nostalgie, pusă și pe note într-o frumoasă romanță întitulat㠄A venit aseară mama”, poezie care a fost atribuită poetului Octavian Goga, cu toate că autorul ei era Vasile Militaru. Poate vă amintiți cum începea: „A venit aseară mama, din sătucu-i de departe,/ Ca să-și vadă pe feciorul, astăzi domn cu multă carte.” Sau, din strofa a 3-a:
„Nu-ndrăznește nici să intre, cu opincile-n picioare/ Și cu multă grije calcă, doar alături de covoare.”
Am pomenit aceste îndreptări pentru memoria celor dispăruți și, cu acest prilej, nu pot să nu condamn unele spactacole oferite de posturi de televiziune, care, în emisiuni așa-zise de umor, prezentate de niște neica nimeni, Ștefan cel Mare și Sfînt era ridiculizat într-un rol de prostănac, care făcea fel de fel de boroboațe, iar fondul sonor al emisiunii transmitea rîs și aplauze. Este trist să vezi cum figuri sfinte ale trecutului nostru sînt ridiculizate, cu un umor care nu poate fi apreciat de nici un român adevărat. Ba dimpotrivă, asemenea emisiuni provoacă revoltă și scîrbă. Văzînd toate acestea, un gînd pîrdalnic îmi încolțește: parcă, uneori, este bună și o cenzură a mass-mediei, dar, doar cîteodată…

SILVIU DUMITRESCU

Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Heterodox

79 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:02

Multumesc Fl. Orion pentru redarea frumoasei evocari a Maicii Smara de catre autorul volumului"cismigiu & Co., generator de alese desfatari in perioada studiilor liceale.

Heterodox

79 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:05

De la: Fl_Orion999, la data 2015-07-13 12:54:29Călcîiul lui Ahile TREI FEȚE
www.ziartricolorul.ro/calciiul-lui-ahile-trei-fete/
Multe emisiuni de televiziune, așa numitele „șouri” (redau forma fonetică a cuvîntului pentru cei ce nu cunosc această limbă care, în mod insiduos, a pătruns în limba română) păcătuiesc, uneori, prin greșeli gramaticale sau, mai grav, prin ignorarea unor elemente de cultură generală. Așa s-a întîmplat deunăzi, la o emisiune de descoperire a talentului românilor, de altfel, destul de urmărită de publicul larg, cînd un cetățean a prezentat un spectacol de umbre, lumini și cuvinte meșteșugit alese. A fost îndelung aplaudat, dar nici juriul, nici regizorul spectacolului, nu a făcut remarca, imperios necesară, în care să specifice autorul acestor cuvinte înțelepte, atît de apreciate de public, autor care singur se prezenta: „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii/ și nu ucid/ cu mintea tainele, ce le-ntîlnesc/în calea mea/ în flori, în ochi, pe buze sau morminte.” Este vorba de poetul, dar și filozoful Lucian Blaga, care a publicat în primul lui volum de poezii „Poemele luminii” și poezia, folosită în spectacolul mai sus amintit, întitulat㠄Trei fețe” și pe care, vă rog, să-mi permiteți să o reproduc, pentru liniștea celui care, acum, ne privește de acolo de sus, de departe: „Copilul rîde:/ Înțelepciunea și iubirea mea e jocul!/ Tînărul cîntă:/ Jocul și-nțelepciunea mea-i iubirea!/ Bătrînul tace:/ Iubirea și jocul meu e-nțelepciunea!”
Și, fiindcă, tot sîntem la reconstituiri, îmi amintesc cum tot la o emisiune-spectacol de televiziune s-a evocat o poezie, plină de o sensibilă nostalgie, pusă și pe note într-o frumoasă romanță întitulat㠄A venit aseară mama”, poezie care a fost atribuită poetului Octavian Goga, cu toate că autorul ei era Vasile Militaru. Poate vă amintiți cum începea: „A venit aseară mama, din sătucu-i de departe,/ Ca să-și vadă pe feciorul, astăzi domn cu multă carte.” Sau, din strofa a 3-a:
„Nu-ndrăznește nici să intre, cu opincile-n picioare/ Și cu multă grije calcă, doar alături de covoare.”
Am pomenit aceste îndreptări pentru memoria celor dispăruți și, cu acest prilej, nu pot să nu condamn unele spactacole oferite de posturi de televiziune, care, în emisiuni așa-zise de umor, prezentate de niște neica nimeni, Ștefan cel Mare și Sfînt era ridiculizat într-un rol de prostănac, care făcea fel de fel de boroboațe, iar fondul sonor al emisiunii transmitea rîs și aplauze. Este trist să vezi cum figuri sfinte ale trecutului nostru sînt ridiculizate, cu un umor care nu poate fi apreciat de nici un român adevărat. Ba dimpotrivă, asemenea emisiuni provoacă revoltă și scîrbă. Văzînd toate acestea, un gînd pîrdalnic îmi încolțește: parcă, uneori, este bună și o cenzură a mass-mediei, dar, doar cîteodată…

SILVIU DUMITRESCU

Heterodox

79 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:15

Fenomenul nu ste specific numai spatiului romanesc; as mentiona ridiculizarea intr-un poem a Ioanei d'Arc , sfanta eroina a Frantei, de catre Voltaire sau , recent , cazul Charlie Hebdo.

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:29

De la: Heterodox, la data 2015-07-14 15:15:17Fenomenul nu ste specific numai spatiului romanesc; as mentiona ridiculizarea intr-un poem a Ioanei d'Arc , sfanta eroina a Frantei, de catre Voltaire sau , recent , cazul Charlie Hebdo.

Sau mai bine NU!

''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:29

De la: Heterodox, la data 2015-07-14 15:02:35
Multumesc Fl. Orion pentru redarea frumoasei evocari a Maicii Smara de catre autorul volumului"cismigiu & Co., generator de alese desfatari in perioada studiilor liceale.[/quote

cu placere...
ai ajuns la pozitia 69...

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:30

De la: Musetel, la data 2015-07-14 15:29:31
De la: Heterodox, la data 2015-07-14 15:15:17Fenomenul nu ste specific numai spatiului romanesc; as mentiona ridiculizarea intr-un poem a Ioanei d'Arc , sfanta eroina a Frantei, de catre Voltaire sau , recent , cazul Charlie Hebdo.

Sau mai bine NU!

si tu ai ajuns bine....

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:31

Mah, Ioana D'Arc se afla printre simbolurile apreciate de mine, de ce am diseca-o? Va lipsea avocatu' apararii, ha?

''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 15:32

De la: Fl_Orion999, la data 2015-07-14 15:30:56

Sau mai bine NU!

si tu ai ajuns bine....

Si voi ma intampinati cu bine!

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2015, ora 07:16

De la: , la data 2009-01-23 19:51:11De cate ori nu ati auzit rostita aceasta fraza?Este adevarata sau nu?Eu personal am cochetat cu poezia in scoala generala,am scris cateva zeci de poezii,cam simplute e adevarat,dar totusi aveau cap si coada,forma si fond si mai ales rime.Cati dintre dumneavoastra ati scris macar o poezie,cati ati incercat si daca s-ar putea sa scrieti o compozitie proprie,v-as ramane recunoscator.Astept cu nerabdare,s-auzim numai de bine!

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 27 Iulie 2015, ora 07:16

De la: Musetel, la data 2015-07-14 15:32:55
De la: Fl_Orion999, la data 2015-07-14 15:30:56

Sau mai bine NU!

si tu ai ajuns bine....

Si voi ma intampinati cu bine!

TOTU-I BINE CAND SE TERMINA CU BINE.....

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 6 August 2015, ora 14:55

De m-ai iubi…

De m-ai iubi pînă și ghețarii s-ar topi,

Iar Soarele-n vară ușor va străluci

Și păsările altfel vor ciripi,

Iar lumea toată într-o secundă s-ar opri.

De m-ai iubi și Luna-n noapte mi-ar vorbi,

Copacii-n iarnă ar înflori,

Iar inimile noastre se vor contopi

De m-ai iubi, speranța nu-mi va mai pieri

Și lumea toată-n ochii mă va privi

Dar ce onoare! Ah, cît aș vrea să știi

Cît îmi doresc să mă poți iubi

De m-ai iubi….

CLAUDIA GRIGORE, Veneția

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 13 August 2015, ora 22:21

La muncă, derbedei, că trece anul
Și vin ăilalți și-o să vă ia ciolanul.
Făceați pe democrații cei cucernici,
Cristosul mamii voastre de nemernici!
Scuipați-vă-ntre voi cum se cuvine
Și-apoi convingeți-vă că e bine.

C-ați luat o țară de mai mare dragul
Și i-ați distrus averile și steagul.
S-ajungem colonia de ocară
Care-și va cere scuze în maghiară.
Și, prin complicități cu demoni aprigi,
Ați desființat uzine, câmpuri, fabrici.

Și, prin vânzări de țară infernale,
Ați omorât cu voia animale.
La greul greu care mereu ne-ncearcă,
Răspundeți cu un greu de moarte, parcă.
Și i-ați găsit și bolii un remediu
Întoarceți România-n Evul Mediu.

Ce căzături, ce târfe, ce mizerii,
V-aș desena cu acul, să vă sperii.
Dar voi nici sânge nu aveți în vine,
Ci credite din călimări străine.
Le știți lui Hitler și lui Stalin taina
Și-mpingeți Bucovina în Ucraina.
Așa cum ceilalți, limpezească-i valul
S-au compromis negustorind Ardealul.

De unde sunteți, mă, din ce găoace,
Cum v-au putut părinții voștri face?
Ce condimente le-au picat în spermă
De e trădarea voastră-atât de fermă?
Ați pus nenorocita voastră labă
Pe-această tristă țară basarabă.

Și vreți cu-amenințare și cu biciul
S-o faceți curva voastră de serviciu.
Mimați respectul pentru cele sfinte,
Dar vindeți și pământuri și morminte.
Ați inventat examene severe,
Supunere poporului spre-a-i cere.

Și toată zbaterea a fost degeaba
Că-n nas mai marii v-au închis taraba.
Minciuna voastră v-a adus pe scenă,
Actori într-o politică obscenă.
Și-acum, că-i un prăpăd întreaga țară,
Ia cereți-vă, puțintel, afară.

Decât să vă trimită țara noastră,
Mai bine mergeți voi în mama voastră.
Plecați de-aici, cu-o grabă funerară,
Si nu albanizați această țară.
Băgați viteză, că vă trece anul
Si s-a scurtat și s-a-nvechit ciolanul.
Și ce vă pot eu spune la plecare
Decât lozinca lui Fănuș cel mare:

Nenorociților, se rupe șnurul,
“La muncă, la bătut țăruși cu curul!”

Adrian Păunescu

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 14 August 2015, ora 07:21

mda....descrierea situatiei noastre e perfecta si nu stiu daca mai e ceva de facut !

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 21 August 2015, ora 10:33

BOMBONIZAREA ROMÂNIEI

Adi Măsliniul vrea să divorțeze,

Lung prilej de bîrfe printre coafeze,

De taclale printre frații lor, frizeri,

De miștouri groase printre gunoieri.

Unii spun că Dana i-ar căta pricină,

Că nu mai suportă mutra lui porcină.

Cînd erau mai tineri, n-a băgat de seamă

Că hindusa șatră din adînc îl cheamă,

Că, pe zi ce trece, tot mai mult se-afundă

În haznaua stirpei, largă și imundă,

Ca să ia de-acolo chip de slugă hoață,

Frunte lilipută, gușă dodoloață,

Nas de pus în sîrmă, ochi parșivi la pîndă,

Fălci de spurcăciune pururea flămîndă.

Cum era, pe-atuncea, de bărbat lăsată,

Cu onoarea-n aer și nereperată,

L-a cules pe Bulă de la o chermeză

– Îi lucea ca focul briantina-n frez㠖

Și l-a dus, în grabă, la ta-su acasă,

Hotărînd să-i fie mire, ea – mireasă.

Și-apoi, fără veste, îi întinse patul,

Așteptînd să sară peste ea bărbatul,

S-o frămînte-n brațe, gîfîind din foale,

Să o focuseze pînă-n amigdale.

Goală și lascivă, îl chemă prin semne

Și porcoase vorbe, ca să îl îndemne.

Însă Măsliniul se ținea deoparte,

Negru ca pămîntul și speriat de moarte.

Ea, crezînd atuncea că timid e, poate,

A dat ea atacul, în genunchi și-n coate,

Îi deschise șlițul și-i umblă cu mîna

Pe la bărbăție toată săptămîna.

Dar, în loc să afle vînă și putere,

Ea găsi doar biete fleacuri de muiere,

Iar ca semn al tristei farse, pasămite,

Două oușoare, mici și stafidite,

Și ca să priceapă că nu-i nici o șagă,

Mai găsi-ntre ele și o rîmă bleagă.

Crunt dezamăgită și de poftă arsă,

L-ar fi scos afară-n șuturi, ca pe-o gioarsă,

Dar cum să-și anunțe tatăl, așadară,

Că și-n cazul ăsta o dăduse-n bară?

Își făcu, de-aceea, iute socoteala

Cum să-și scoată, poate, altcumva pîrleala.

Și-l ținu alături numai de fațadă,

Fericit㠖 lumea dimprejur s-o creadă,

Împliniți să-i simtă pe-amîndoi, vezi bine,

Parveniții vremii, noua nobilime,

Ce-nvățase-n grabă care este joaca,

Și-aduna de toate, numai pe de-a moaca:

Bani, averi și țoale, glorii de duzină,

Învelite toate în hîrtie fină,

De Toulouse, de Strasbourg, titluri cumpărate

De Priboi cu misii prin străinătate.

Și-uite-așa, ajunse bietul ginerică,

Cel cu gura mare și cu puța mică,

Să se-ntoarcă-n țară, ca un pom cu roade,

Deși nici cravata nu știa s-o-nnoade,

Cum, în străvechime, alte triste fețe

Barem nod să-i facă au știut să-nvețe.

Ca și ei, stătuse tot prin lupanare,

Dar cu obiceiuri de cadînă-n floare,

De demult deprinse, cînd la Drept, cu trudă,

Învățase – capră să se pună-n budă,

Adunînd în juru-i, într-un larg registru,

Pleavă de tot soiul, chiar și-un drag magistru

Care, de pe Sena, tot făcea naveta,

Ca să-i calibreze rromului rozeta.

(Cei ce vor să afle despre caz mai multe

N-au decît arhiva vremii s-o consulte,

Cînd în fața Legii s-a trezit băiatul

Și pe la instanțe, dînd cu subsemnatul).

Pus pe carieră, nu știa licheaua

Cum să-și facă, singur, dulce acadeaua.

Ca un Păturică, cu un dram de carte,

Deschidea portițe care duc departe.

Și-unde căpățîna nu făcea vreo laie,

Își punea degrabă fundul la bătaie,

Pe la facultate, pe la institute,

Într-un du-te-vino, într-un vino-du-te,

Așteptînd fericea clipă să sosească,

Să-l ajute iarăși bafta lui porcească,

Cum îl ajutase, mai demult, cu Dana,

Care-acum cu alții își făcea pomana,

Lui lăsîndu-i alte grade de mărime:

Socru pe la Cepex, vilă-n ștăbărime.

Și veni și ziua mare pentru Bulă,

Cînd mulțimea țării, de-alde el sătulă,

Îngropă-ntr-o clipă lumea lor tălîmbă.

Dar crescu, în locu-i, alta și mai strîmbă!

Căci, pîndind din umbră, inși de-aceeași teapă

Dat-au României cea mai dură țeapă.

Adunați în cete de bandiți, eterne,

Ei și-au zis, de sanchi, cum c-ar fi guverne.

Înțeleși să prade totul, în neștire,

Pe averea țării pus-au stăpînire.

Între ei, și gay-ul, cu orbite crunte,

Să-ndesă cu rîvnă, ca păduchii-n frunte,

Ajutat de Ilici – pretenar cu socru’

Și la fel de țoapă și de mediocru.

Și-uite-așa, ajunse, Adi Măsliniul

Nu să stăpîneasc㠖 beizadea! – Sibiul,

Ci pe la Externe – ștab de lume nouă,

Ca să fure cloșca țării de pe ouă.

Apoi, Parlamentul îi deschise drumul,

Și simți în nara-i de cioroi parfumul

Care te-amețește și îți ia vederea,

Cînd ți se ofer㠖 tam-nisam: Puterea:

Mai întîi, cu pompă, la partid prim-vice,

Expert în gargară, brice și carice,

Iar cînd Ilici-tul, pentru-a treia oară,

Și-a proptit, hoțește, talpa peste țară,

Tuciuriul nostru cu popou fierbinte

La partid ajunse unic președinte.

Faptu-n sine, poate, n-ar părea sinistru,

Dar fu uns, parșivul, și ca prim-ministru,

Gangster peste gangsteri, șef peste Mafia

Ce sufocă astăzi toată România!

Zice-vor frizerii: „Care-i supărarea,

Pentru soața care-i netezi cărarea?

Dimpotrivă, numai șpăgi și avantaje,

Case, ferme, blocuri, noi și noi etaje”.

Zice-va Tănțica, scurge-i-s-ar fardul:

„Cît ai zice pește, hop și miliardul!

Dar nu lei de-ai noștri, de ți-e și rușine,

Ci valută forte, strînsă-n bănci străine”.

Coafeza Tanța nu gîndește-aiurea,

Doar că nu prea vede, de copaci, pădurea,

Căci din alte pricini Dana-i supărată

Ea de ambidextru s-a simțit trădată.

Și averea-i place, și puterea-i place,

Peste tot palate, peste tot conace,

Unul pe la Cornu, altul prin Sardinii.

Și-apoi, avionul, pîn’ la cap de linii,

Cu covoare roșii puse la picioare,

Și cu muzici, steaguri, gardă de onoare,

Încît e convinsă, parcă, dintr-o dată,

Că onoarea-i veche fuse reperată,

Că n-a fost zadarnic chinul ei de-o viață

Să trăiască-alături de așa paiață,

Să-i suporte hoitul, nasul ca o priză,

Duhoarea de șatră, vocea ca de criză.

Ca să nu mai spunem de-amănuntul care

L-a făcut să pară… sora ei mai mare.

Dana prețuiește și ținuta-i sobră,

Vorba lui muiată în venin de cobră,

Care nu ucide chiar pe fiecare,

Dar produce teamă, bani și ascultare.

Vorba asta, scoasă parcă din cavouri,

Îi aduce-n conturi noi și noi zerouri,

Căci baronii țării, nedeprinși cu lenea

La furat, adună bani și pentru Nenea,

Așezat de dînșii, prosternați în vale,

Colo sus, de unde el le dă semnale,

Ca să nu se prindă cine știe cine,

Ei dau lovitura, el de șase ține.

Și-n timp ce, de foame, geme greu poporul,

El prostește lumea cu televizorul,

Schimbă avioane, taie panglici, rage

Urcă în sondaje ca pe papainoage,

Și cu cît mai tare plînge-n scutec țîncu’,

Cu atît îl umflă și Alin, și Dîncu,

Slugi de trei parale, parteneri de șușă,

Cum fu, pînă astăzi, cheliosul Gușă,

Cel ținut o vreme pe un tron de paie,

Și scăpat din brațe, ca rahatu-n ploaie.

Bombonel cu gura lui ca o pipoașcă

Din Guvernul țării a făcut o gașcă,

Și, pentru ca nimeni să nu-i rupă clanța,

Guvernează țara doar cu Ordonanța.

Dan Ioan Popescu vrea ceva în clește?

Scoate-o Ordonanță, cît ai zice pește.

Mitrea Manivelă roade, dar nu poate?

Înc-o Ordonanță din joben el scoate.

Vrea madam Puwaka să trimită-acasă

Peștele cel mare, nimerit în plasă?

Nu-i nici o problemă! Cît se face plata,

Legea-i încălcată, Ordonanța-i gata.

Școala românească nu mai are viață,

Sănătatea ține doar de-un fir de ață,

Fost-au fabrici multe – doar pustiu-i rege,

De agricultură praful se alege,

La tot pasul, legea este încălcată,

Doar cu bani îți cumperi „dreapta judecată”.

Flota e-nghițită parcă de balaur,

Iar acum, vînd munții țării, plini de aur.

Tunuri de proporții, jaf la drumul mare,

Sub cuvînt că hoții fac privatizare.

Din Sătmar la Giurgiu și din Iași la Motru,

Peste tot ajunge mîna lui de lotru

Pîrjolind pămîntul în întreaga țară,

Înhăitat cu alte nume de ocară:

Oprișan din Vrancea, de la Gorj – Mischie,

Din Arad – Medințu, din Bacău – o mie,

Harpagoni prea lacomi, totdeauna gata

Pe la bănci, să-ntoarcă banii cu lopata,

Fără să le pese de poporul care

Jefuit, metodic, moare pe picioare

Ci slăvind pe hoțul hoților, Borfașul,

Căruia-n Mafie i se spune Nașul.

Sigur că acestea o-ncîntau pe soață,

Ce conta că are sexu-n poponeață?

Ea era nevasta unui fel de rege,

Pe oricare-n locu-i îl putea alege,

După înzestrare, dar și după fapte,

Să-i presteze-n taină grele munci de noapte.

Teatrului kabuki îi rînjește-o mască:

Ea găsi pe unul să i-o potrivească,

Unul sadic, Ponta, neam de hoți și tîrfe,

Bun să bată poarca și să stea la bîrfe,

Dar pe care Adi îl ținea pe-alături,

La guvern să vadă de găleți și mături.

Ea crezu că astfel dase lovitura,

Neștiind că sluga, tontul, secătura,

După ce la dînsa arăta ce poate,

Chiar pe prim-ministru îl lucra prin spate

Și, la o adică, și prin alte borte.

Toate astea, Dana, cum să le suporte?

Ei, și-atunci scandalul se iscă în pripă:

Se privesc, se-nfruntă, se-mbrîncesc și țipă,

Și ajunge astfel cearta, dandanaua,

De-o discută astăzi toată mahalaua.

Și-apoi plebei, dacă i se pune pata,

Știți cum e: Adio! Și divorțu-i gata.

Cică-i zise Dana soțului, în față:

„Nu-ți ajunge Mitrea – spărgător de gheață,

Nici Ilie Sîrbu, Agathon și-atîția,

Ce-au tot scos din tine, pe din dos, tărîța?

De cînd ești cu mine, singură-mi duc crucea –

Tu mai ai o mie, eu îl vreau pe Mucea!”

Și-i mai zise Dana: „Avortoni ca tine

N-au nici o credință, n-au nici o rușine.

Vrei să pari, de-o vreme, vulturul pe stîncă,

Dar, în fond, ești sluga lui Octav Cozmâncă.

C-un căprar din ăsta, făr’ un pic de minte,

Vrei să te aleagă țara președinte?

Lasă-mi-l pe Mucea, că-i mongol de-al meu,

Altfel, ca și mă-ta, te-avortez și eu!”

Cum sfîrși-vor toate, încă nu se știe,

Dar ce află Tanța, de la frizerie,

Cînd s-a dus să-și tragă o tunsoare sport?

Că madam Năstase nu mai face-avort!

www.ziartricolorul.ro/bombonizarea-romaniei/

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 21 August 2015, ora 12:23

LUCEAFARUL
www.facebook.com/justitiarul.sibiu/posts/238010072946944
A fost odată ca-n povesti,
A fost, de-ar mai fi iară ,
... Din neamuri tracice, regești,
O prea frumoasă țară.

Și era una pe pământ
Și mândră-n toate cele,
Cum e icoana unui sfânt
Și Luna între stele.

Mă doare-n suflet, când privesc
La tot ce se întamplă,
Și in mormant mă răsucesc
Și cuie-mi intră-n tâmplă .

Eu nu mai simt miros de tei
În viata mea postumă,
Nu văd nici vajnici pui de lei,
Doar mucegai și humă.

Luceferi nu mai strălucesc,
Cand țara e o rană ,
Copiii mamele-și bocesc ,
Ca n-au în blide hrană.

Cântat-am graiul românesc,
Această dulce limbă.
Dar astăzi, cei ce-o mai vorbesc,
Prin alte țări o schimbă .

Degeaba le-am lăsat cu dor
O "Doină", să tresară !
Trecutul nu e viitor
Și viața li-i amară.

Nici harta nu-i ca-n alte dăți,
Din Nistru până-n Tisa.
Moldova-i astăzi jumătăți.
Cât rău făcutu-ni-s-a!

Degeaba scris-am eu scrisori
Din vremuri de urgie,
Și m-am rugat de-atâtea ori,
Mai bine să vă fie.

Avut-am piatră la hotar
Și-n țara noastră singuri
Cules-am holde din brăzdar.
Acum n-aveți nici linguri ...

O, biet popor român sărac,
Cu-o țară prea bogată!
Tu vino-i răului de hac
Să nu ți-o vândă toată!

Și dă-i afară pe străini
Cu toți îmburgheziții,
Să nu-ți mai fie-n alte mâini
Guverne și poliții!

Cu trupe de comedianți,
Numindu-le partide ,
Sunteți românii emigranți
Din Rai în țări aride.

Pierdut-ați banii țării-n vânt
Și-i goală visteria.
Mai dați și ape și pământ
Și vindeți România.

Mihai Viteazu v-a lăsat
O țară mai rotundă.
Voi azi ați scos-o la mezat,
Străinii vă inundă.

Aveți întinsul Bărăgan,
Și nu aveți o pâine.
Aveți și turme și ciobani,
Dar duceți vieți de câine.

Aveți bogații munți Carpați
Și dulcea Mioriță,
Păduri de brazi, ce vă sunt frați,
Și flori în poieniță.

Aveți o deltă ca-n povești,
Vedeți să nu v-o fure,
Atâtea ape, atâția pești
Și nu mâncați nici mure...

Nici vii pe deal nu mai zăresti,
Livezile se-uscară,
Când mărul Țarii Românești
Se-aduce de afară.

Nu vine Mircea cel Batrân,
Nici Ștefan de la Putna,
Să vi-l alunge pe păgân,
Cand voi lăsat-ați lupta!

Albastrul cerului senin
Se-ntunecă mai tare
De-atâția nouri de venin,
De-atâta delăsare.

Nu voi a vă-nvăța de rău,
Ci-ncerc a vă-nțelege.
De ani și ani cădeți în hău,
Nimic nu vă mai merge.

Rușine să vă fie-n veac,
Că v-ați trădat străbunii,
De parcă n-ați fi pui de dac,
Ci rude-ați fi cu hunii!

Lasați pe-ai voștri guvernanți
Să vă înece-n smoală,
Să fiți doar simpli figuranți
În țara voastră goală...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 21 August 2015, ora 15:35

ehhh, hai s-o zicem p'aia buna : suntem ultra- corciti si, din pacate, am luat de la fiecare celalalt popor cu care ne-am combinat ce-a fost mai rau si Toate aceste poezii nu fac decit sa-ncerce a trezi in poporul asta ce-a mai ramas din dacii strabuni , dar nu s-a prea prins indemnul lor de noi !

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 23 August 2015, ora 09:23

Părea…
Părea că vine-un dor sau numai o mireasmă
Ce s-arăta pălind, rotindu-se oval
Din dosul lunii reci jucând ca o fantasmă
Și slobozind în valuri un murmur de caval!

Părea într-o clepsidră neștiutoare vreme
Strivind noi orizonturi gemănate-n rouă:
Regretul ostenit iar vine sa ne cheme
Pribegind nălucă a-nfiorare nouă.

Părea un sceptru sacru, virtute ferecată
În dogme venerate cu cărțile pe față
Cunună-n van eternă apărând schimbată
Printr-o metempsihoză să intre iar in viață!

Părea ce pare-acum: vis dăinuind în vis
Rămas îmbălsămat în vrere sedentară;
Nescrisă cartea lui în sine s-a închis
Căci azi speranța pare o arcă solitară!

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje

Postat pe: 23 August 2015, ora 09:27

Am irizat lumina din pasnice culori
Si din paleta mintii le-am stramutat in flori.
Am desteptat fiori noi in patimi si iubire
Jertfindu-le-apoi astri sa le dea stralucire.
Si-am tot plouat si-am nins cu sentimente
Si intr-un larg registru am plans pe instrumente.
Am pustiit tacerea si-am inventat cuvinte
Ucigand anotimpuri, le-am poleit morminte;
Catand in ploi carate, innobilam noroi
Si din botina rupta, am inaltat eroi,
Am adormit in visuri, sperante si dorinti
Pierzand astfel elanul proprieie-mi vointi!

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje

Postat pe: 23 August 2015, ora 09:32

Și eu și tu…
Și eu și tu ne-ntoarcem din când în când în vreme
Cărările se-adună, se bifurcă mereu;
Pe cine să dăm vina când vine să ne cheme
Ca o mireasmă tare, trecutul din ecou?
Te-adun din întâmplări, din gânduri suprapuse
Izvoarele s-au scurs și rodul s-a uscat
Și ce-ar fi fost frumos încă nu începuse
Că soarele s-a stins și bezna s-a lăsat!
O-ntoarcere-n trecut, un zbor ușor, cuminte,
Zădarnică-adiere cuprinde-ntreaga fire
Condeiul ocolește hârtia de cuvinte
Tăcerea-i doar un geamăt fără asemuire!
M-aș agăța din nou de firul vieții noastre
Dar firul meu e rupt iar capătul pierdut
Azi de ne căutăm, suntem ca două astre:
Pe cer când unu-apare, celalt e dispărut!
Lumina se răsfrânge închisă ca o carte
În două exemplare prin tot modificate:
Una-i cu file albe, cealalta neagră-n parte
Spre lumina catând prin geamuri ferecate!

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje

Postat pe: 23 August 2015, ora 09:36

Geometrie plană
Un triunghi, un cerc și un pătrat
Pe furiș s-au adunat
La trapez în bătătură
Pentru a lua măsură
rombului de-o înălțime.
- Trebuie să-l întrebăm!
Zise cercul invârtit
De pătrat, să-l amețească.
- El de ce nu a venit?
Triunghiul zise cu aplomb:
- Dar l-ați anunțat pe romb?
- Iată-mă-s! V-ați alarmat?
Dar apare nechemat
Un con cam micuț la stat:
- Știu! N-am loc pe-al vostru plan
Dar de mai bine de-un an
Vă tot chem cu mult nesațiu
Să veniți la mine-n spațiu!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 August 2015, ora 14:26

Galinaaaa, esti in verva ! excelente toate ! mi-au placut !
ce faci,cum te simti ?

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje

Postat pe: 23 August 2015, ora 20:41

De la: gabigabi2, la data 2015-08-23 14:26:36 Galinaaaa, esti in verva ! excelente toate ! mi-au placut !
ce faci,cum te simti ?

Buna, iubire! Multumesc pentru ca le-ai citit si ma bucur ca ti-au placut. Sunt vechi, le-am reluat cu speranta ca voi atrage spre literaturatura pe noii veniti. O duc bine dar sunt foarte suparata . Seceta a facut ravagii in zona noastra; fructele s-au uscat in pomi, strugurii nu ai cu ce sa-i compari asa sunt de...sfrijiti? Apa din fantana nu a folosit gradinii de legume. Pamantul foarte uscat a devenit ca cimentul. Ce sa zic! Intru foarte, foarte greu pe 9am si cand reusesc nu am ce sa scriu, ce sa comentez insa ma bucur ca sunt nume vechi dar si noi. Te imbratisez direct cu gandul si pe toti care intamplator citesc ceea ce am scris. Sa stii ca imi este dor, foarte dor de tine si ma salvez privind fotografii!

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 24 August 2015, ora 10:36

ROMÂNII SE ISLAMIZEAZĂ

Ah, unde te-ai ascuns poporul meu?

Nu vezi că țării îi e tot mai greu?

De ce ești laș? Pe mîna cui o lași?

Te tragi din Roma, sau din papuași?

Deschid televizorul – ce zăresc?

Țiganii maneliști ne umilesc.

Și fete de români, ce dau din fese

Stau pentru baragladine, pe mese.

Mai văd românce, care mor de foame

Prin TIR-urile unor creaturi infame.

Iar altele se duc, pentru un ghiul

Se fac cadîne, Doamne, la Stambul.

Se răsucește-n groapă Brâncoveanul

Urmașii scuipă crucea, pupă banul

El pentru ce s-a mai sacrificat

Dacă românii s-au islamizat?

Închid televizorul. Ies pe stradă

Și văd copii distrofici, care stau să cadă.

Cerșesc românii-n porți de cimitire

Îi mituiesc partidele cu o tingire.

Cu-o sticlă de ulei, cu niște mici

Le-aruncă-n scîrbă cîțiva firfirici.

Nespus s-a degradat acest popor

Sub cîrmuirea „cozii de topor”.

Eu nu-l mai recunosc, refuz coșmaru’

E țara lui Enescu, sau Rîmaru?

Și cum mai plînge inima în mine

Cînd văd cum își dă cinstea pe rușine.

Acceptă, ca prostit, un șmecher neamț

Care-i bun, poate, să îl ții pe lanț.

Să mîrîie la gard, din cînd în cînd

Cu fața aia, de vițel flămînd.

Cu gura-n care parcă are-un clește

Și cu vorbirea țeapănă, de pește.

Acel nemernic ce l-a inventat

Ar trebui, în piață, împușcat!

Mă-ntreabă lumea tristă, în surdină:

„Această țară o să-și mai revină?”

Nu, n-o să-și mai revină niciodată

Atîta timp cît fi-va ocupată.

Atîta vreme cît e colonia

Unei Puteri cu nume greu: Mafia.

Alegerile, toate, sînt furate

De S.R.I și liftele spurcate.

Ne-a fost impus un surogat de neamț

Iar țara-i bicicleta fără lanț.

Praful și pulberea să se aleagă

De cei ce-au scos din urne o mîrțoagă!

Doamne, de ce ne-ai pus această cruce-n spate

Tu nu pricepi că țara nu mai poate?

Feisbucii și-au luat țara înapoi

Și o postează-n ghena de gunoi

Iar Europa le dă palme și picioare

Să-i curețe haznaua de duhoare

Ați vrut o țară ca afară? Na-vă!

Nu-i prea tîrziu, voi, luzări proști, să beți otravă

Sau să vă spînzurați de primul pom

Căci hoitul vă miroase-a carcinom.

Fir-ați ai dracului cu Herr Slănină Vodă

În nas să vi se spargă o diodă.

Beți bruderșaft cu cei ce ne-au fost zbirii

Heil Klaus, monument al nesimțirii!

Hai, că vă meritați această soartă

Că prea stați la televizor, bîrfiți la poartă.

Tot așteptați ca alții să găsească

Soluții pentru Țara Românească.

N-am cum să vă ajut, m-am ruinat

Pentru un neam ce nu m-a meritat…

CORNELIU VADIM TUDOR

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 August 2015, ora 14:46

De la: g_alin_a, la data 2015-08-23 20:41:32
De la: gabigabi2, la data 2015-08-23 14:26:36 Galinaaaa, esti in verva ! excelente toate ! mi-au placut !
ce faci,cum te simti ?

Buna, iubire! Multumesc pentru ca le-ai citit si ma bucur ca ti-au placut. Sunt vechi, le-am reluat cu speranta ca voi atrage spre literaturatura pe noii veniti. O duc bine dar sunt foarte suparata . Seceta a facut ravagii in zona noastra; fructele s-au uscat in pomi, strugurii nu ai cu ce sa-i compari asa sunt de...sfrijiti? Apa din fantana nu a folosit gradinii de legume. Pamantul foarte uscat a devenit ca cimentul. Ce sa zic! Intru foarte, foarte greu pe 9am si cand reusesc nu am ce sa scriu, ce sa comentez insa ma bucur ca sunt nume vechi dar si noi. Te imbratisez direct cu gandul si pe toti care intamplator citesc ceea ce am scris. Sa stii ca imi este dor, foarte dor de tine si ma salvez privind fotografii!

si inca si mai primeste unul

dar, nici acum , dupa ploile din aceste zile , pamintul nu si- a mai revenit din uscaciune ? de fructe si legume, clar : s-au terminat , dar macar ptr. la toamna.... zic si eu, de parca toamna n-ar fi, colea, dupa usa !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 August 2015, ora 14:52

De la: Fl_Orion999, la data 2015-08-24 10:36:35ROMÂNII SE ISLAMIZEAZĂ

CORNELIU VADIM TUDOR

ce sa zic ? omu' are si verb si nerv !
si, deh : intre turul 1 si 2 a fost umflat cu pompa si dupa numai 8 luni s- a rasuflat
cu atit cu cit a fost umflat !

9am_1454

1051 mesaje
Postat pe: 25 August 2015, ora 14:09

De la: gabigabi2, la data 2015-08-24 14:52:11
De la: Fl_Orion999, la data 2015-08-24 10:36:35ROMÂNII SE ISLAMIZEAZĂ

CORNELIU VADIM TUDOR

ce sa zic ? omu' are si verb si nerv !
si, deh : intre turul 1 si 2 a fost umflat cu pompa si dupa numai 8 luni s- a rasuflat
cu atit cu cit a fost umflat !

De fapt, CVT a scris versurile derilante pentru a se caina pe el insusi.
Ca de atatea ori.
El e victima, saracutul de el.
Ca Iohannis nu e ce speram sa fie, asa e, dar de aici pana la a da tara pe mana lui Vadim sau a unuia ca Vadim pe motiv ca o iubeste, e cale lunga.
Vadim ramane un mare cretin cu talent din galeria de tip Adrian Paunescu.
Doua jigodii talentate la scris care au slujit un super imbecil pe nume Nicolae Ceusescu si un regim absolut criminal indreptat impotriva propriului ppopor. Din pacate, poporul asta nu a stiut sa-i alunge pe idiotii astia dupa 89 si i-a lasat sa-si faca mendrele. Si si le-au facut ! Au furat de-au rupt, au facut averi colosale iar poporul a ajuns la ... salariul minim de 1.000 lei brut pe luna.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 25 August 2015, ora 14:50

nu mai stiu cine esti, dar ai multa- foarte multa, dreptate si tocmai de aceea nu ma pot entuziasma de solutiile lui politice , dar ii pot recunoaste verbul si nervul , caci sunt 2 chestiuni diferite !
P.S
si, ce sa mai spunem de Arghezi sau Sadoveanu ?....de unde se vede ca talentul nu e tot una cu caracterul unui om !

Heterodox

79 mesaje
Postat pe: 26 August 2015, ora 17:58

De la: gabigabi2, la data 2015-08-25 14:50:10 nu mai stiu cine esti, dar ai multa- foarte multa, dreptate si tocmai de aceea nu ma pot entuziasma de solutiile lui politice , dar ii pot recunoaste verbul si nervul , caci sunt 2 chestiuni diferite !
P.S
si, ce sa mai spunem de Arghezi sau Sadoveanu ?....de unde se vede ca talentul nu e tot una cu caracterul unui om !

Solutia (una dintre cele posibile): sa le admiram talentul si sa le evitam persoana.

Pagini: << 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ROMANUL S-A NASCUT POET
Mergi la: