Info
x
Romanul s-a nascut poet
|
Edelweis 528 mesaje Membru din: 31/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Mai 2015, ora 11:42
Insist asupra piciorului in ansamblu ca si mediu propice al dezvoltarii bataturilor domnului din provincie!
Daca luam la studiat piciorul la 10 domnite,la 10 militari pedestrasi, la 10 pelerini care se deplaseaza pe jos, fara niciun ajutor extern in locomotie, vom putea generaliza ca : Bataturile apar doar la nivelul calcaielor? Negativ! Bataturile pot aparea in talpa domnitelor care se deplaseaza pe tocuri pe un teren nisipos, denivelat si pietruit. Bataturile pot aparea la nivelul falangelor si/sau pe extremitatile anterioare ale labei piciorului, in dreptul tarsienelor in cazul militarilor pedestrasi. SAMD.... Era o parere pertinenta, care prezinta argumentare!
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
''Natura este arta lui Dumnezeu cel vesnic.'' Dante Alighieri
|
|
zenitt 349 mesaje Membru din: 23/04/2015 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Mai 2015, ora 13:08
Te port în mine Te port in suflet, ca pe-un vas de pret, Ca pe-o comoara-nchisa cu peceti, Te port în trup, în sânii albi și grei, Cum poartã rodia sãmânța ei. Te port în minte, ca pe-un imn sfințit, Un cântec vechi, cu crai din Rãsãrit. Și port la gât, neprețuit șirag, Strânsoarea cald-a brațului tãu drag. Te port în mine tainic, ca pe-un vis, În cer înalt de noapte te-am închis. Te port, lumina rumenã de zori, Cum poartã florile mireasma lor. Te port pe buze, ca pe-un fagur plin. O poamã auritã de smochin, Te port în brațe, horbote subțiri, Mãnunchi legat cu grijã, fir cu fir. Cum poartã floarea rodul de cais, Adânc te port în trupul meu și-n vis.(Zorica Latcu) — Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 20 Mai 2015, ora 17:53
frumos spus si " adrisantul " poate fi o iubita, un iubit si / chiar si Dumnezeu !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Mai 2015, ora 09:11
De la: gabigabi2, la data 2015-05-20 17:53:44frumos spus si " adrisantul " poate fi o iubita, un iubit si / chiar si Dumnezeu ! Da, poate fi, dar in cazul ei e iubitul. Femeile iubesc mai constant si mai patimas decat barbatii. Unele din ele stiu sa-i lege de suflet. Nevasta sincera. Un primar , pe patul de moarte, își întreabã soția: - Spune-mi dragã, acum cã zilele mi se terminã, de câte ori m-ai înșelat în cei 30 de ani de cãsãtorie? Se gândește femeia și se hotãrãște sã-i spunã adevãrul, cã oricum îl ia Dumnezeu și sã moarã împãcat: - Dragã, sã știi cã te-am înșelat... de 3 ori. Calculeazã primarul... de 3 ori în 30 de ani... acceptabil procentul, nu-i mult, și-așa mor... - Zi-mi când a fost prima datã când m-ai înșelat? - Îți aduci aminte când erai grav bolnav, doctorii nu mai știau ce sã-ți dea, ce sã-ți facã... și m-am dus eu la doctorul ãla docent și te-a pus pe picioare într-un timp scurt? Ei bine, atunci te-am înșelat prima datã... Se gândește primarul "Draga de ea, da' mi-a salvat viața"... - Te iert draga mea! Și a 2-a oarã? - Îți aduci aminte când ai rãmas fãrã serviciu și nu te angaja nimeni și ți se terminase și șomajul și te-a chemat odatã la el directorul X-ulescu și ți-a dat funcție și salariu bun de ne-am luat casã și mașinã? Aia a fost a 2-a oarã... Se gândește iar primarul "Hmmm... cu ãla... da'macar am ieșit din rahat la vremea aia... hai c-o iert" - Te iert, dragã... Și spune-mi-o și pe ultima, cã simt cã nu mai am mult de trãit... - Îți aduci aminte, zice doamna, când ai candidat la primãrie? - Da... - Și ai intrat în turul 2... - Da, dragã, ce emoții am avut... - Și, în turul 2, ca sã ieși primar, îți mai trebuiau 500 de voturi.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Mai 2015, ora 17:54
hai ca esti grozav
si asta-i ca celalalt banc , de pe vremea mea :cica la-nceputul casatoriei , cei doi ajung la conventia ca , daca se-ntimpla se se calce strimb, sa puna fiecare cite un bob de orez in cutiuta lui de taina ! dupa 50 ani de casatorie, stind ei de vorba intr-o seara, ea-l intreaba de cite ori a inselat-o in anii astia si el deschide cutiuta si -i arata vreo citeva boabe de orez uscate .... da' tu, draga mea, o intreaba el , de cite ori ? aaaaa...paiiii ti-a placut pilaful facut acu' 2 zile si din care mai avem si miine ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Mai 2015, ora 17:58
De la: zenitt, la data 2015-05-20 13:08:40 Fromooooos Musai sa va spun ca administratorele nu ma lasa sa intru in cafenea....mde asa-i in tenis..... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Mai 2015, ora 18:00
da' cum asa ? nu poti intra pe ocolite, adica dind clic in Bulina la postarea ptr. cafenea ?
hai ca ma duc si te semnalizez ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Mai 2015, ora 18:09
mai exact,nu pot sa postez,da' pot sa va citesc.....
|
|
|
|
Postat pe: 21 Mai 2015, ora 19:10
De la: giovausaro, la data 2015-05-21 18:09:26mai exact,nu pot sa postez,da' pot sa va citesc..... ei, bravo , ai reusit , altfel veneam cu ibricu' incoace !
|
Postat pe: 21 Mai 2015, ora 21:56
De la: gabigabi2, la data 2015-05-21 17:54:48hai ca esti grozav Daaaa, si asta e mortal. Cum ii raspundeam la AXiAdS la unul din comentarii la o poza postatã: ''Eu cred ca stiu prea multe...'' Iti dai seama ce minte a avut? Doua portii de orez..
|
Heterodox 79 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 22 Mai 2015, ora 14:45
Dr4aga AxiAdS,
Hai sa ne uitam putin si in dictionare: 1) adroit, -e = indemanatic, dibaci, ... iscusit; 2) espece = specie = [Dict. universal ilustrat al l. romane] = notiunr desemnand o clasa de obiecte cu aceleasi insusiri esentiale (curteni); 3) tagma = [DUI] ...specie, soi, fel ... 4) (il, elle, on) vit = passe simple pers. 3 sing. al verbului voir = a vedea. Am tinut cont de observatia la incertitudinea privitoare picior [stang] si propun ca prim vers: Un rege-n Franta sau in Spania Avea o batatura la picior; Cel stang cred ca privea patania; El schiopata spre mila tuturor. Dupa cum cred ca iti dai seama, nu sunt un ingamfat care se crede perfect si tin cont de "observatiile pertinente". Sper sa faci la fel. Dar daca faci parte din tagma celor care sunt incapabili sa accepte ca si preopinentii lor pot sa aiba - chiar si partial - dreptate, eu am terminat discutia si nu o voi mai relua. Te maI rog: renunta la acuzatia ca mi-am batut joc de poezie! Cu stima (inca), HET... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Mai 2015, ora 14:50
|
Postat pe: 22 Mai 2015, ora 14:56
De la: Heterodox, la data 2015-05-22 14:45:44Dr4aga AxiAdS, nu , nu ti-ai batut joc deloc.... a fost spumoasa , cu ritm si nerv , iar micile licente poetice se accepta oriunde !
|
Postat pe: 22 Mai 2015, ora 14:59
De la: giovausaro, la data 2015-05-21 17:58:24De la: zenitt, la data 2015-05-20 13:08:40
|
Postat pe: 22 Mai 2015, ora 15:54
Daca batatura privea patania si a iesit de un spumos, sa va fie de bine! Io, ce sa mai zic, decat ca:
1. Het.... Spor la traduceri cu dictionaru' in mana! Ma ajuti si pe mine a traduce : On oublie rien, on vit avec! Si le temps passe vite, on voit mieux! Après que tu auras appris la langue française avec un dictionnaire, on va sortir parler une fois! On verra bien par qui tu serras compris! 2. Facerea de bine se prezinta uneori ca ..... sau lasa! 3. Sper in continuare ca dictionarul sa te sfatuiasca cel mai bine! 4. Respectul era la masa-mi, nu-i absolut niciun bai ca la tine e doar cu chirie... in ceea ce priveste corectitudinea si transparenta mea! Elle vit la plus belle journée de sa vie et personne ne venait voir ça! Cu respect, PS A propos de espèce..... Monsieur devenait un espèce d'enfoiré chaque fois qu'elle partait. A la caisse, j'ai payé en espèces. L'espèce humain est unique. Raporteaza abuz de limbaj
''Imaginatia ne va purta de multe ori catre lumi care nu au existat niciodata. Dar fara ea, nu vom pleca nicaieri.'' Carl Sagan
''Prietenia, ca si dragostea, e de fapt cale impreuna spre DUMNEZEU.'' Alexandru Paleologu
|
|
Postat pe: 22 Mai 2015, ora 16:53
Poem ºoptit
Aº locui în ochii tãi, o vreme, sã vãd cum munþii încã nasc izvoare; Când îl sãrutã-n tainã cãprioare, sã simt cum firul ierbii încã geme. În pumnul tãu aº locui, o vreme, de tine sã mã simt la sân purtatã Precum o mierlã care-a fost vânatã ºi stã rãnitã printre crizanteme. Aº locui în pãrul tãu, o vreme, s-ascult cum vântul ºuierã prin crânguri; Tu, scuturându-þi tâmplele de gânduri, sã îmi reciþi în ºoaptã mici poeme. Aº locui sub paºii tãi, o vreme, sã-mi poþi reda odihna unui drum Iar norii grei, bolnavi de-atâta fum, sã îi aduni cu sârg în ninse gheme. ªi-atunci cand glasul meu o sa te cheme sã-mbraci toþi pomii-n haine de crãiasã. Eu, fulg de nea întors din nou acasã, voi zãbovi în palma ta…o vreme. Elena Glodean Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Mai 2015, ora 17:33
De la: AxiAdS, la data 2015-05-22 15:54:17Daca batatura privea patania si a iesit de un spumos, sa va fie de bine! Io, ce sa mai zic, decat ca: mama lui de ORGOLIU ! e fix ce-si doreste Isus de la tine , ca tot il pomenesti atit de des si cind trebuie si cind nu , mai ales atunci cind NU !
|
Postat pe: 22 Mai 2015, ora 18:11
De la: zenitt, la data 2015-05-22 16:53:42Poem ºoptitFrumos si sensibil poemul. Mi-ar fi placut sa fiu eu "andrisantul" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Mai 2015, ora 18:53
De la: Heterodox, la data 2015-05-22 18:11:07De la: zenitt, la data 2015-05-22 16:53:42Poem ºoptitFrumos si sensibil poemul. Mie-mi spui! Cine n-ar îimbraca pielea adrisantului. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Mai 2015, ora 08:47
dar in pielea expeditoarei ?
|
Postat pe: 23 Mai 2015, ora 08:50
De la: zenitt, la data 2015-05-21 21:56:59De la: gabigabi2, la data 2015-05-21 17:54:48hai ca esti grozav de fapt sunt chiar 3 portii de orez ! da' nu-mi spune bancul daca n-a facut femeia s'un orez cu lapte , asaaaa, ca sa-l indulceasca pe om !
|
Postat pe: 23 Mai 2015, ora 18:44
De la: gabigabi2, la data 2015-05-23 08:47:33 Depinde cum si-o vinde. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Mai 2015, ora 18:49
****** Mergeam tãcuþi alãturi, strãini, odinioarã ªi presimþeam cã astãzi voi fi îndrãgostit De faþa ta curatã ca zorile de varã, De pãrul tãu de aur împletit. Dar nu ºtiam cã nimeni n-are sã poatã ºterge Vãpãile din inimi, acest pojar nestins, Cã pe cãrãri de sticlã alãturi ne vor merge Ideile, îmbrãþiºate strâns. Cã prins de-o vrajã nouã ºi-atotcuprinzãtoare Voi pãrãsi boema cu gustul ei amar, Cã vinul, deºi-mi place când scapãrã-n pahare, Mã va-mbia din ce în ce mai rar. Vãzusem frumuseþea privirilor semeþe, Izvoare de luminã, de umbre ºi scântei, Dar bãnuisem numai adânca frumuseþe De dincolo de ochii mari ºi grei, Ce mai târziu, prin lupte lãuntrice-am aflat-o ªi-o aflu-n întregime în fiecare zi Iluminându-mi viaþa cu flacãra-i curatã Fãrã de care n-aº putea trãi. (Primele iubiri – Nicolae Labiș) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Mai 2015, ora 08:19
De la: zenitt, la data 2015-05-23 18:44:00De la: gabigabi2, la data 2015-05-23 08:47:33 aaaa nu, am vrut sa spun altceva , dar n-am fost prea clara, scuze si ar fi trebuit sa sune asa intrebarea mea : cum e sa fii atit de indragostita si " adrisantul " sa-ti miste inima atit de tare, incit sa-i expediezi o asa frumoasa declaratie de dragoste ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Mai 2015, ora 09:34
De la: gabigabi2, la data 2015-05-24 08:19:00De la: zenitt, la data 2015-05-23 18:44:00De la: gabigabi2, la data 2015-05-23 08:47:33 Buna dimineata! Puterea dragostei. Cand o femeie sau un barbat sunt atat de indragostiti, prin tot ce-i inconjoara ei vad doar fiinta iubita, respira, inspira, si tot ce fac, fac de dragul ei. Tipa are poezii de dragoste frumoase, voi mai posta si in viitor, in ele este o ordine a simtamintelor, o armonie a lor, asa cum e curgerea lina a unui izvor cristalin. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Mai 2015, ora 09:41
Sonet CLXV – V. Voiculescu Iubita mea, ai suflet adânc întortocheat – Vast labirint, ascuns sub palatul frumuseþii În care-un minotaur domneºte nendurat, Flãmând de duhul slavei ºi carnea tinereþii… Mulþi îndrãzneþi pieirã în tainiþele-i sumbre, Feciori eroici, pradã daþi fiarei suverane… Acum m-alãtur ºi eu fugarnicelor umbre, Cobor, dar fãrã teamã-n vârtejul de capcane. Cãci tu mi-eºti Ariadna ºi-mi dãruieºti un fir Din pletele-þi de beznã, o cãlãuzã vie: ªi nu sã scap din cursã îl þin ºi îl deºir, Ci mai afund sã intru în neagra-mpãrãþie; Dedalicul tãu suflet locaº mi l-am ales ªi jur cã niciodatã din el n-am sã mai ies. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Mai 2015, ora 11:27
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Mai 2015, ora 15:41
De la: zenitt, la data 2015-05-24 09:34:37De la: gabigabi2, la data 2015-05-24 08:19:00De la: zenitt, la data 2015-05-23 18:44:00De la: gabigabi2, la data 2015-05-23 08:47:33 poi, sa postezi , ca ce-i frumos place si lui Dumnezeu ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Mai 2015, ora 15:42
De la: AxiAdS, la data 2015-05-24 11:27:34www.youtube.com/watch?v=irP3fyqX50Y poet Dante Alighieri #207 on top 500 poets Poet's Page Poems Quotes Comments Stats E-Books Biography Share on Facebook Share on Twitter Poems by Dante Alighieri : 19 / 23 « prev. poem next poem » Sonnet: Spirit Of Love - Poem by Dante Alighieri I felt a spirit of love begin to stir Within my heart, long time unfelt till then; And saw Love coming towards me fair and fain (That I scarce knew him for his joyful cheer), Saying, 'Be now indeed my worshipper!' And in his speech he laughed and laughed again. Then, while it was his pleasure to remain, I chanced to look the way he had drawn near, And saw the Ladies Joan and Beatrice Approach me, this the other following, One and a second marvel instantly. And even as now my memory speaketh this, Love spake it then: 'The first is christened Spring; The second Love, she is so like to me.' Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Mai 2015, ora 14:16
Invata
de Rudyard Kipling Învaþã de la ape sã ai statornic drum, Învaþã de la flãcãri cã toate-s numai scrum, Învaþã de la umbrã sã taci ºi sã veghezi, Învaþã de la stâncã cum neclintit sã crezi. Învaþã de la soare cum trebuie s-apui, Învaþã de la piatrã cât trebuie sã spui, Învaþã de la vântul ce adie pe poteci Cum trebuie prin lume, de liniºtit sã treci. Învaþã de la toate, cãci toate sunt surori, Cum treci frumos prin viaþã, cum poþi frumos sã mori Învaþã de la vierme, cã nimeni nu-i uitat… Învaþã de la nufãr sã fii mereu curat. Învaþã de la vultur, când umerii þi-s grei ªi du-te la furnicã sã vezi povara ei Învaþã de la greier, când singur esti sã cânþi, Învaþã de la lunã sã nu te înspãimânþi. Învaþã de la pãsãri sã fii mai mult în zbor, Învaþã de la toate, cã totu-i trecãtor, Ia seamã, fiu al jertfei prin-lumea-n care treci, Sã înveþi din tot ce piere,tu sã traieºti în veci! Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
|
|

si asta-i ca celalalt banc , de pe vremea mea :
ti-a placut pilaful facut acu' 2 zile si din care mai avem si miine ?
mama lui de ORGOLIU ! e fix ce-si doreste Isus de la tine , ca tot il pomenesti atit de des si cind trebuie si cind nu , mai ales atunci cind NU !