Info
x
Romanul s-a nascut poet
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 29 Ianuarie 2015, ora 17:41
daca ai chef de cearta, nebagind in seama ce tema de discutie si de meditatie am deschis, hai in cafenea sau la basescu ....e pacat de topicul asta destinat poetilor !
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Ianuarie 2015, ora 06:49
Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 30 Ianuarie 2015, ora 06:50
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 30 Ianuarie 2015, ora 10:36
Daca tot ''e'' la moda linkurile, iaca unu' si de la fetitza :
www.youtube.com/watch?v=G9Adm_kZhX0 ........ Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Ianuarie 2015, ora 16:44
Ultima orã
de Ion Minulescu La circ Un accident banal Un acrobat, Un salt mortal ªi Acrobatul nu s-a mai sculat Alãmurile din orchestrã au tãcut, Iar clovnii din arenã au þipat Dar publicul din staluri n-a crezut Cã poate fi ºi-un accident adevãrat ªi-a fluierat Zadarnic- Mortul n-a mai înviat Pãcat de el ! Era un tânãr acrobat frumos, Cu corpul tatuat de sus ºi pânã jos, De care publicul se minuna, Când îl vedea ndoit ca un inel. Sau când bara fixã se învârtea Ca o moriºcã de cafea Cu balerina lângã el ! Dar balerina nu-l iubea ! Povestea lui ? Hm ! Povestea mea- A mea A ta ªi-a altora ! Acelaºi accident de circ, banal O zi relache, ªi apoi, la fel, Cu-aceeaºi balerina lângã el Alt acrobat Alt salt mortal ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2015, ora 11:51
Aerul si Balerina
de Laura Danaila Balerina se rotea cu pași ascuțiți ca niște vârfuri de sãgeți. Pãrul strâns contrasta cu albul pielii și se termina în creștet cu o panã. Putea fi de lebãdã albã sau neagrã, de pelican roz, de slabi ereți. Iar brațele se-mpreunau în aerul roșu, semãnând cu o ranã. Balerina era femeie și aerul o știa. Balerina iubea sã își salte Poala albã de tul a rochiei ce aluneca înapoi pe un picior. Aerul se încãlzea când ea dansa pe notele mai înalte, Cãci el era peste tot - în celulele ei, în pãr, pe brațe, pe gâtul frumos mirositor. Și aerul se îndrãgosti de balerina ce fãcea piruete amețitoare. Aerul o cuprinse în brațe și fãcu dragoste cu ea chiar acolo, Pe scena întunecoasã, luminatã doar în centru, de prezența orbitoare A unei femei balerine ce simțea cã plutește pe un suav tremolo. *********************************************************************************************** Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2015, ora 12:00
Mihai Eminescu
Amorul unei marmure Oºtirile-i alungã în spaimã îngheþatã, Cu sufletu-n ruinã, un rege-asirian, Cum stâncelor aruncã durerea-i înspumatã Gemândul uragan. De ce nu sunt un rege sã sfarm cu-a mea durere, De ce nu sunt Satana, de ce nu-s Dumnezeu, Sã fac sã rump-o lume ce sfâºie-n tãcere Zdrobit sufletul meu. Un leu pustiei rage turbarea lui fugindã, Un ocean se-mbatã pe-al vânturilor joc, ªi norii-ºi spun în tunet durerea lor mugindã, Gândirile de foc. Eu singur n-am cui spune cumplita mea durere, Eu singur n-am cui spune nebunul meu amor, Cãci mie mi-a dat soarta amara mângâiere O piatrã sã ador. Murindului speranþa, turbãrii rãzbunarea, Profetului blestemul, credinþei Dumnezeu, La sinucid o umbrã ce-i sperie desperarea, Nimic, nimica eu. Nimica, doar icoana-þi, care mã înveninã, Nimic, doar suvenirea surâsului tãu lin, Nimic decât o razã din faþa ta seninã, Din ochiul tãu senin. ªi te iubesc, copilã, cum repedea junie Iubeºte-n ochi de flacãri al zilelor noroc, Iubesc precum iubeºte pe-o albã vijelie Un ocean de foc. Din ochi de-ar soarbe geniu slãbita mea privire, De-ar tremura la sânu-mi gingaºul tãu mijloc, Ai pune pe-a mea frunte în vise de mãrire Un diadem de foc. ªi-aº pune soarta lumii pe buza-þi purpurie, Aº pune lege lumii râzândul tãu delir, Aº face al tãu zâmbet un secol de orgie, ªi lacrimile-þi mir. Cãci te iubesc, copilã, ca zeul nemurirea, Ca preotul altarul, ca spaima un azil; Ca sceptrul mâna blândã, ca vulturul mãrirea, Ca visul pe-un copil. ªi pasu-n urma-þi zboarã c-o tainicã mânie, Ca un smintit ce catã cu ochiu-ngãlbenit, Cu fruntea-nvineþitã, cu faþa cenuºie Icoana ce-a iubit. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 31 Ianuarie 2015, ora 14:34
Iubire
de Lucian Blaga Iubesti - când ulciorul de-aramã se umple pe rând, de la sine aproape, de flori si de toamnã, de foc, de-anotimpul din vine. Iubesti - când suavã icoana ce-ti faci în durere prin veac o tii înrãmatã ca-n rana strãvechiului verde copac. Iubesti - când sub timpuri prin sumbre vâltori, unde nu ajung sorii, te-avânti sã culegi printre umbre bãlaiul surâs al comorii. Iubesti - când simtiri se desteaptã cã-n lume doar inima este, cã-n drumuri la capãt te-asteaptã nu moartea, ci altã poveste. Iubesti - când întreaga fãpturã, cu schimbul, odihnã, furtunã îti este-n aceeasi mãsurã si lavã pãtrunsã de lunã. ***************************************************** Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Postat pe: 1 Februarie 2015, ora 11:54
Blesteme Tudor Arghezi (1880-1967) Prin undele holdei si campi de cucuta, Fugarii-au ajuns in pustie La ceasul cand luna-n zabranice, muta, Intra ca un taur cu cornu-n stihie, Si gandul meu gandul acestora-l stie; In imparatie de bezna si lut sa se faca Gradina bogata si-ograda saraca. Cetatea sa cada-n namol, Pazita de spini si de gol. Usca-s-ar izvoarele toate si marea, Si stinge-s-ar soarele ca lumanarea, Topeasca-se zarea ca scrumul. Funungini, cenusa, s-acopere drumul, Sa nu mai dea ploaie, si vantul Sa zaca-mbrancit cu pamantul. Sobolii si viermii sa treaca pribegi Prin starvurile de glorii intregi. Sa fete in papura soareci sute Ganganii si molii necunoscute Sa-si faca-n tezaur cuibare, Satule de aur si margaritare. Pe strunele de la viori si ghitare Sa-ntinda paianjenii corzi necantatoare. Intai, insa, viata, bolind de durata, Sa nu inceteze deodata Si chinul sa-nceapa cu-ncetul, Sa usture aerul greu, ca otelul. Sa schioapete ziua ca luntrea dogita, Sa-ntarzie ora in timp sa se-nghita Si, nemarginita, secunda Sa-si treaca prin suflet, gigantica unda: Pe sarma taioasa-a veciei, in scame Si rumegatura sa vi se destrame. Gatlejul de sete, Sa cate scuipat sa se-mbete Si limba umflata-ntre buze Si langa lumina si ea sa refuze Si-n vreme ce apa din sesuri se strange, Sa soarba-n mocirla copitelor sange. Si strugurii viei storsi cu muscatura Sa lase in gura coptura. Coboare-se cerul, furtuni de alice In camp sa v-alunge cu stelele-n bice. Despice-se piatra in colti mici de cremeni, Vartej urmarindu-i pe semeni. Odihna cerandu-i, pamantul sa-ntepe Ivindu-se serpii cand somnul incepe. Pe tine, cadavru spoit cu unsoare, Te blestem sa te-mputi pe picioare. Sa-ti creasca maduva, bogata si larga, Umflata-n sofale, mutata pe targa. Sa nu se cunoasca de frunte piciorul, Rotund ca dovleacul, gingas ca urciorul. Oriunde cu zgarciuri ghicesti madulare, Sa simti ca te arde putin fiecare. Un ochi sa se stranga si sa te sugrume Clipind de-amaruntul, intors catre lume, Celalt sa-ti ramaie holbat si deschis Si rece-mpietrit ca-ntr-un vis. Cand ura te-neaca si-ti scanteie-n oase Sa vrei peste mie, sa poti pan'la sase. Necazul tau mare sa dea voce mica, Sa urli, sa n-auzi, sa vezi ca ti-e frica. Iar tie, jilava gingas ganditare, Sa-ti fie sezutul cuprins de zavoare. Ficatul un cui sa-ti framante, Urechea sa tipe si nasul sa-ti cante. Sa-ti crape masele-n gura Si dintii cu detunatura. Sa-ti puta sarutul, oftatul sa-ti puta, Mormantul cu mocirla statuta. O unghie pe saptamana Sa-ti coaca la cate o mana, Si-n zilele de sarbatoare Un deget si de la picioare. De pofte sa-ti sece obrazul, De bube sa nu-ti misti grumazul, Sa-ti iasa cocoasa Si galci si cucuie-n camasa. Buricul bubat din nascare Sa-ti sangere sub cingatoare. De glezne taras sa-ti atarne Ghiulele de capete carne, Ranjite, scrasnite si nerazbunate: Maceluri, osanda, pacate ... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 Februarie 2015, ora 11:58
|
|
Fosta membra 9am.ro 156 mesaje Membru din: 19/05/2013 Oras: Iasi |
Postat pe: 1 Februarie 2015, ora 15:52
De la: Musetel, la data 2015-01-23 11:02:41De la: g_alin_a, la data 2015-01-22 11:26:47De la: Musetel, la data 2015-01-21 11:45:18De la: g_alin_a, la data 2015-01-20 16:15:15Daca ochiul… Ma bucur ca ai ascultat sfatul conului si ai 'dus' figura geometrica in spatiu. Ce ai uit? Sa trasezi inaltimea rombului!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Februarie 2015, ora 16:09
De la: Pe-Stg-Dr, la data 2015-01-23 23:42:17De ce? Prima data am citit-o ca pe o poezie iar a doua oara atenta la idee, continutul cu rima si ritm. E frumoasa, melancolica si putin dureroasa!
|
Postat pe: 1 Februarie 2015, ora 16:15
De la: Pe-Stg-Dr, la data 2015-01-25 19:16:32De la: gabigabi2, la data 2015-01-25 08:52:07De la: Pe-Stg-Dr, la data 2015-01-23 23:42:17De ce? Frumos raspuns, interesant si cu mult har! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Februarie 2015, ora 17:17
De la: g_alin_a, la data 2015-02-01 16:15:16De la: Pe-Stg-Dr, la data 2015-01-25 19:16:32De la: gabigabi2, la data 2015-01-25 08:52:07De la: Pe-Stg-Dr, la data 2015-01-23 23:42:17De ce?
|
Postat pe: 2 Februarie 2015, ora 13:24
De la: gabigabi2, la data 2015-02-01 17:17:48De la: g_alin_a, la data 2015-02-01 16:15:16De la: Pe-Stg-Dr, la data 2015-01-25 19:16:32De la: gabigabi2, la data 2015-01-25 08:52:07De la: Pe-Stg-Dr, la data 2015-01-23 23:42:17De ce? Si eu:
|
Postat pe: 2 Februarie 2015, ora 13:32
Si eu, Galina:
din tot sufletul meu!
|
|
Postat pe: 2 Februarie 2015, ora 13:43
De la: g_alin_a, la data 2015-02-01 15:52:54De la: Musetel, la data 2015-01-23 11:02:41De la: g_alin_a, la data 2015-01-22 11:26:47De la: Musetel, la data 2015-01-21 11:45:18De la: g_alin_a, la data 2015-01-20 16:15:15Daca ochiul… Hmm.... inaltimea rombului... Poi... tre' sa convoc consiliu figurilor geometrice spatiale .... Cat timp am sa prezint concluzia lor?
|
|
Postat pe: 2 Februarie 2015, ora 16:08
De la: Musetel, la data 2015-02-02 13:43:46De la: g_alin_a, la data 2015-02-01 15:52:54De la: Musetel, la data 2015-01-23 11:02:41De la: g_alin_a, la data 2015-01-22 11:26:47De la: Musetel, la data 2015-01-21 11:45:18De la: g_alin_a, la data 2015-01-20 16:15:15Daca ochiul… www.tpu.ro/dragoste-si-sex/cine-imi-spune-cum-se-calculeaza-inal... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 2 Februarie 2015, ora 16:21
De la: Fl_Orion999, la data 2015-02-02 16:08:28De la: Musetel, la data 2015-02-02 13:43:46De la: g_alin_a, la data 2015-02-01 15:52:54De la: Musetel, la data 2015-01-23 11:02:41De la: g_alin_a, la data 2015-01-22 11:26:47De la: Musetel, la data 2015-01-21 11:45:18De la: g_alin_a, la data 2015-01-20 16:15:15Daca ochiul… Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 2 Februarie 2015, ora 18:16
In dulcele stil MATEMATIC
de Carmen Petraru În dulcele stil matematic Aproape de linia orizontului, încerc sã nu o ating... nu fiidcã nu pot, cum ar spune omul, ci fiindcã e o limitã, ca oricare alta, ºi dulcele stil matematic pãstreazã distanþa. Aprope de înveliºul Terrei, încerc sã nu-mi imaginez o sferã... nu fiindcã nu ar fi exact, ci pentru cã poate fi ºi un cub, într-un spaþiu metric. Aprope de matematicã, caut sã nu vãd ºtiinþã... nu fiindcã e abstractã, ci fiindcã o-nþeleg ºi o iubesc... ºi ºtiu: Iubirea nu e ºtiinþã, iubirea e credinþã! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 2 Februarie 2015, ora 18:18
Profesorului de MATE.... hai, fie: de stiinte exacte fixe, incadrate samd
Rondelul profesorului de matematicã Cu mult aplomb el demonstreazã Formule, teoreme, leme Aplicã fel de fel de scheme Prin noþiunile de bazã Se þncadreazã în bareme Þinând întreaga clasã treazã: Cu mult aplomb el demonstreazã Formule, teorem, leme. Fiind ºi scriitor de vazã Compune cronici ºi poeme Dar are de un timp probleme Cã muza nu-l mai viziteazã... Cu mult aplomb el demonstreazã. De Mihai Havas Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2015, ora 10:46
De ce ... DOAR eu ?
Zambetul este cel care imi da viata... de ce el? Lumina este cea care imi da visarea... de ce ea? Tu esti cea care imi furi poezia... de ce tu? Fluturii sunt cei care imi dau speranta... de ce ei? Raurile sunt cele ce imi aduc aminte... de ce ele? Tu esti cea care imi irosesti iubirea... de ce tu? Insa doar eu sunt cel ce poate opri timpul... Anonim, sursa internet Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Februarie 2015, ora 06:56
GALINA
azi e ziua ta : La Multi Ani cu sanatate si sa-ti dea Domnul tot ce-ti doresti zile senine si fericire La Multi Ani sa traiesti !
|
Heterodox 79 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 7 Februarie 2015, ora 08:38
De la: gabigabi2, la data 2015-02-07 06:56:20 GALINA Ma alatur si adaug un buchet
|
Postat pe: 7 Februarie 2015, ora 17:59
De la: gabigabi2, la data 2015-02-07 06:56:20 GALINA Da, draga Gabita! Si eu ma mir daca toti cei 74 de ani sunt ai mei! Mai ieri ma prefaceam ca am multi si scriam: SCAPATARE Adus de spate, Anul, se-opri în viaþa mea Ca un moºneag rãzleþ, scãpat dintr-o-nvrãjbire, Urcandu-se pe alþii cu probe se fãlea Cã-n ãstimp n-avui parte de tihnã ºi iubire. ªi gureº ca un critic pizmaº ºi torturat Tot de-ale altor soarte, se rãzvrãti pe chip Sãpand brazde pe frunte, apoi s-a revãrsat Pe tot obrazul meu ca valul pe nisip. ªi m-a-mproºcat cu însemne tot de altã facturã Si s-a urcat pe umeri ºi-n jos el mi i-a-mpins. S-a mai rãstit la mine apoi mi-a smuls din gurã Un dinte chiar din faþã! Ce spaimã m-a cuprins Gandind c-o sã coboare rebel prin mãruntaie Sau c-o sã-mi strambe glezna cum fraþii lui fãcurã, M-am strecurat din vreme ºi mi-am promis bãtaie De nu voi ºti sã-nlãtur nestãvilita urã Ce cuib îºi încropise în inima-mi plãpîndã Sleitã de-agitaþii, de-atîta ascultare, Fricoasã ca fecioara cînd demoni stau la pîndã S-o prindã-n iadul vieþii cu-o falsã desfãtare. - De unde-atîta urã în suflet de nebunã? O sã-ntrebaþi grãmadã voi cei vicleni ºi rãi. - De ce-i juraþi iubire gandind doar la minciunã Cînd pînã la minciunã mai sunt atatea cãi? Scarbit de toate, Anul, de mine s-a desprins, In Haos aruncandu-ºi inelul dat de Cronos Iar eu mai înrãitã cu ciudã l-am împins Crezînd cã scp de el, cu ochii dupã Eros! Si acum adun urarile doar, doar oi mai prinde si 75! Iti multumesc pentru ele. : Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Februarie 2015, ora 18:10
De la: Heterodox, la data 2015-02-07 08:38:14De la: gabigabi2, la data 2015-02-07 06:56:20 GALINA Multumesc mult pentru alaturare! Chiar ma bucur!
|
Postat pe: 8 Februarie 2015, ora 08:35
De la: g_alin_a, la data 2015-02-07 18:10:58De la: Heterodox, la data 2015-02-07 08:38:14De la: gabigabi2, la data 2015-02-07 06:56:20 GALINA
|
Heterodox 79 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 9 Februarie 2015, ora 17:45
De la: g_alin_a, la data 2015-02-07 17:59:59De la: gabigabi2, la data 2015-02-07 06:56:20 GALINA Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Februarie 2015, ora 15:32
multumesc, Heterodox ca ai adus in fata aceste versuri scrise de Galina ca, nu stiu cum se facu, dar nu le vazui !
himmmm ! Galina , dureroase versuri , eu asa le-am perceput si iti indrept atentia catre o reclama la ceva - n-are importanta la ce - facuta de Marcel Iures , in care spune el, cu vocea aia a lui patrunzatoare si meditativa , totodata , cum ca a Fost si x personaj si y personaj si z personaj dar, in Toate personajele intrupate de el ,a fost Sufletul lui in fiecare si, Galina, mai frumoasa si explicita demonstratie a teoriei reintruparilor, nu cred sa fie alta ! ce-am vrut sa spun cu asta ? ca NU conteaza Corpul pe care-l avem , ci Rolul pe care-l jucam la momentul vietuirii pe acest Pamint si , ca atare, nu trebuie sa ne zdrobim de durere ptr. imbatrinirea lui , ca asta-i rostul lui pieritor : sa poarte in el acel ceva Etern , Sufletul , adevaratul nostru EU ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Februarie 2015, ora 08:48
De la: gabigabi2, la data 2015-02-10 15:32:04multumesc, Heterodox ca ai adus in fata aceste versuri scrise de Galina ca, nu stiu cum se facu, dar nu le vazui ! Buna dimineata Gabita! Cand inca ma descurc din toate punctele de vedere, singura, in sensul ca mai pot sa-mi ingrijesc casa, curtea si gradina, cand mai am timp pentru bicicleta pe care merg (eu nu ea!) ori de cate ori intru in sufragerie, cand ii multumesc lui Dumnezeu ca am dormit bine si ma trezesc cu soarele in ochi si suflet, sigur ca in desertaciunea mea imi permit sa ma alint scriind nazdravanii! Dar apropo de Marcel Iures: cand locuiam in Bucuresti ii cautam numele in afisele pieselor de teatru! Era printre putinii care ma atrageau prin rolurile lor ca si Stefan Iordache. Ma opresc pentru ca la tv., in sfarsit, il vad pe Sova intrand la DNA! Vorba unui prieten virtual: "Mai vorbim!"
|
|
|

alaturi de un buchet de flori de suflet, in care impletesc, dupa cum ma stii, cel putin un fir de musetel, alaturi de o crenguta de dafin si un gand paulian...si inca unul socratian....