Info
x
Romanul s-a nascut poet
|
Fosta membra 9am.ro 156 mesaje Membru din: 19/05/2013 Oras: Iasi |
Postat pe: 22 Ianuarie 2015, ora 11:26
De la: Musetel, la data 2015-01-21 11:45:18De la: g_alin_a, la data 2015-01-20 16:15:15Daca ochiul… Multumesc intai pentru daruri apoi pentru ca ai citit-o si chiar ti-ai facut o parere. La varsta mea nu ma mai cauta muzele dar ca sa incit la a scrie versuri proprii aici, mai copii cate una. Cineva odata a intrebat: dar ceva cu matematica nu scrieti? Nu stiu in urma carei compuneri s-a 'autosesizat' dar eu am scris una si ti-o darui: Geometrie plana. Un triunghi, un cerc ºi un pãtrat Pe furiº s-au adunat La trapez în bãtãturã Pentru a lua mãsurã rombului de-o înãlþime. - Trebuie sã-l întrebãm! Zise cercul invârtit De pãtrat, sã-l ameþeascã: - El de ce nu a venit? Triunghiul zise cu aplomb: - Dar l-aþi anunþat pe romb? - Iatã-mã-s! V-aþi alarmat? Dar apare nechemat Un con cam micuþ la stat: - ªtiu! N-am loc pe-al vostru plan Dar de mai bine de-un an Vã tot chem cu mult nesaþiu Sã veniþi la mine-n spaþiu!
|
|
Fosta membra 9am.ro 156 mesaje Membru din: 19/05/2013 Oras: Iasi |
Postat pe: 22 Ianuarie 2015, ora 11:52
De la: Musetel, la data 2015-01-21 13:27:45De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-21 12:05:53De la: Musetel, la data 2015-01-21 11:51:44Nu stiu cand ai compus versurile de mai sus, Galina, insa imi permit sa replic niste minuscule versuri de-ale mele, ce dateaza de.... cateva ore, nici doua zile...sau aproape.... Sincer m-am bucurat ca ai scris "De-as sti'! Eu sunt o specie de critic aparte. Ori iau poezia cu intregul ei incercand sa deslusesc ideea fara sa tin seama de rima si ritm, ori o analizez pe de-a-ntregul. Asa ca acum ma abtin pentru ca am citit-o de doua ori ceea ce inseamna ca in sinea mea mi-a placut. Il felicit pe Florin pentru ca e un fin observator si atunci cand intervine pe un text poetic o face cu buna-credinta si bunavointa. Inainte, cand erau mai multi cititori de texte pe acest topic, se intervenea fara sa se supere autorii. Mi-ar placea ca si pe celelalte topice sa existe aceleasi maniere.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 23 Ianuarie 2015, ora 11:02
De la: g_alin_a, la data 2015-01-22 11:26:47De la: Musetel, la data 2015-01-21 11:45:18De la: g_alin_a, la data 2015-01-20 16:15:15Daca ochiul… Iti multumesc, draga mea Galina! Ieri, dupa ce am citi poezia ta geometrica, m-am si regasit incercand sa schitez totul pe hartie. Am circumscris intr-un cerc un trapez de pe baza caruia am suit inspre cer un triunghi repede; in interiorul trapezului am schitat un romb si am obtinut mai multe triunghiuri trasand diagonalele trapezului; iar triunghiul inaltat din latura de sus a trapezului l-am proiectat prin doua puncte strategice si fixe ale cercului ce imi circumscria trapezul, astfel conul e fparte multumit, sa stii. Se poate roti in spatiu alaturi de toate celelalte figuri, mereu impreuna si alaturi! Multumesc pentru cadou, Galina. Ma simt onorata.
Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2015, ora 11:10
De la: g_alin_a, la data 2015-01-22 11:52:17De la: Musetel, la data 2015-01-21 13:27:45De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-21 12:05:53De la: Musetel, la data 2015-01-21 11:51:44Nu stiu cand ai compus versurile de mai sus, Galina, insa imi permit sa replic niste minuscule versuri de-ale mele, ce dateaza de.... cateva ore, nici doua zile...sau aproape.... Multumesc frumos, Galina. Nu m-as supara, sa stii. Ma suparasem foc doar cand Gabitza si domnul Black catalogasera o poeize de-a mea drept ....inchinata fortelor malefice ale lumii, ceea ce era departe de adevar. Era o altfel de viziune asupra lumii, atat.... cu toate ca contraziceam anumite culte si concptii rigide religioase....Liberul arbitru a existat dintotdeauna, de ce nu ar fi existat si inainte sa ne nastem ca fiinte vii terestre? Ba da, ma mai suparasem cand Flo' imi impartea apartenenta poeziilor mele unei verze.... Si atunci, de suparare si durere, m-am razbunat cu un creion in mana si timp de cateva minute am scris o alta poezie. Poate o sa v-o arat , odata, undeva, candva, doar voua, sau..... Bunul Dumnezeu stie! Apreciez ca poeziile mele sunt citite si patrunse in sensul pe care eu incerc sa il redau. Interventia lui Flo' este apreciata de asemenea. Imbunatatirile pot fi aduse, desigur, insa trebuie respectat de asemenea si ritmul poeziei, adica 7 silabe, dupa cum am spus. Cand incep sa scriu o poezie, crede-ma ca prefer sa o scriu pe patratele. De ce? Dupa ce datez hartia, manuscrisul, numérotez in susul paginii in asa fel incat doresc sa imprim ritmul. Am ce am cu 7-le momentan. Dar am poezii care combina versul ritmat de doua sau trei cifre diferite. Nu imi place sa copiez nimic si pe nimeni. Mereu caut ceva nou, ceva deosebit in tot ceea ce redau. Sa stii ca ma apucasem de poezia ta , de cea pe care promisesem ca o voi analiza dupa vocea mea personala, vocea mea launtrica, netinand cont de nici o alta voce care m-ar fi putut perturba in simturi.... Pe cand sa ii dau ''go'', a disparut in neant analiza mea. Semn ca spusesem ceva ce a suparat pe cineva sau ceva ce suparase altceva.... Dar m-oi reapuca de ea. Poeziile tale au ceva deosebit, Galina. Esti un om intelept de la care vreau sa invat. Esti un om mare, Galina, sa nu uiti asta! Tepup, cu drag! Raporteaza abuz de limbaj
''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
|
|
Fosta membra 9am.ro 219 mesaje Membru din: 1/07/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Ianuarie 2015, ora 23:42
De ce?
De ce frumoºii ochi îþi plâng ºi în lumina lor tristeþi tu strângi, când lacrimele perle-þi curg? Sã nu mai plângi, sã nu mai plângi! Simt cum bucuriile se scurg ºi mi se nãruie tot ceru-atunci, lumina lui dispare în amurg când plângi. Sã nu mai plângi! Aºa cum bolta cerului seninã, de norii negrii e întunecatã, la fel ºi-n ochii tãi nu e luminã ºi inima mi-e-ndureratã. O, lasã-mi mie oful tãu sã þi-l alung, sã þi-l alin ºi lacrima sã þi-o ºterg eu, sã nu mai ai nici ub suspin. Orice durere s-o alungi, cu-n zâmbet sã opreºti furtuna, ca niciodatã sã nu plângi, sã fii seninã-ntotdeauna! Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 25 Ianuarie 2015, ora 08:52
De la: Pe-Stg-Dr, la data 2015-01-23 23:42:17De ce? ehhh, mai si plingem, ca doar Viata asta nu-i o invitatie la bal ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2015, ora 11:30
De la: Pe-Stg-Dr, la data 2015-01-23 23:42:17De ce? O tentativa de replica ..... cu ingaduinta voastra, dragi prieteni : Cum altfel ? (imi apartine, dateaza de aproximativ 24 de ore...) Cum Cerul sa coboare Fara ca Pamantul, plin De radacini de Floare, Filtre de mister Divin, Profund sa se-nfioare? Cum sa se curete iar De-a sa obscuritate Trupul firav de Clestar, Ce-a evadat din moarte Luminand orice altar? Cum? daca nu prin Lacrimi Izvorate din ochi seci, Neuitatele Patimi Provocate de Minti reci, Sa se stinga in Inimi? Cum altfel sa se nasca Pacea Tatalui Divin Aprinzand orice iasca? Verdelui eu ma inchin Prin Lacrima lumeasca. Cu respect.... Musetel Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2015, ora 19:16
De la: gabigabi2, la data 2015-01-25 08:52:07De la: Pe-Stg-Dr, la data 2015-01-23 23:42:17De ce? Ba dimpotrivã, te invit la bal, cã viaþa asta este scurtã. Hai sã ieºim din mediul infernal sãtui de scara lui abruptã!. ªi poate uiþi c-ai lãcrimat cândva de vreo durere sau vreo nedreptate, simþindu-te purtatã, fulg de nea, în paºi de dans, în ritmuri acordate. Sã-þi aminteºti de prima ta iubire, de ziua când erai mireasã, când þi-a ºoptit: - Cât eºti de frumoasã! Se va prelinge o lacrimã de fericire ºi timpului fugarnic nu-i vei gasi raspuns; de ce ºi cum frumoºii ani s-au scurs? Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Ianuarie 2015, ora 20:12
Alecu Donici - Douã poloboace
Un poloboc cu vin Mergea în car pe drum, încet ºi foarte lin; Iar altul cu deºert, las’ cã venea mai tare, Dar ºi hodorogea, Fãcând un vuiet mare, Încât cei trecãtori în laturi toþi fugea: Atunci când el folos nimica n-aducea. Asemene în lume, Acel ce tuturor se laudã ºi spune În trebi puþin sporeºte. Iar cel ce tace, ªi treabã face: Acela purure mai sigur isprãveºte. Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2015, ora 01:16
De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-25 20:12:19Alecu Donici - Douã poloboace ''încât cei trecãtori în lãturi toþi fugeau** Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2015, ora 15:24
De la: Pe-Stg-Dr, la data 2015-01-25 19:16:32De la: gabigabi2, la data 2015-01-25 08:52:07De la: Pe-Stg-Dr, la data 2015-01-23 23:42:17De ce? esti cel mai tandru poet si-ti multumesc ptr. invitatie , dar cred ca ai inteles la ce-am facut eu trimitere si, in continuarea ei am si un raspuns : ca Timpul fuge ireparabil ; Chronos are obiceiul sa-si manince copiii si eu sunt recunoscatoare ptr. darul Vietii si face parte din Legea Firii sa se si incheie intr-o zi !
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2015, ora 15:32
Chronos capcaun de copii?
Era doar poetic vorbind, asa-i? De as fi fost o frunza, chiar ca ar fi trebuit sa ajung la un consens cu Chrosnos. Auzi tu, sa pape el copiii! Inadmisibil!
|
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2015, ora 16:57
De la: Musetel, la data 2015-01-26 15:32:58Chronos capcaun de copii? Azi cãpcãunii nu-i mai mãnâncã, îi aruncã la tomberon
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2015, ora 17:12
De la: Musetel, la data 2015-01-26 15:32:58Chronos capcaun de copii? Glumesti, nu-i asa , ca nu-mi pot inchipui cum sa nu-ti dai seama ca prin exprimarea aia atit de poetica, ni se spune ca TIMPUL, personificat prin Chronos desemnat a fi zeul Timpului de catre greci , ne CONSUMA ?Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Ianuarie 2015, ora 13:18
De la: Pe-Stg-Dr, la data 2015-01-26 01:16:45De la: Fl_Orion999, la data 2015-01-25 20:12:19Alecu Donici - Douã poloboace adica....??? chiar asa ne permitem sa corectam poeti consacrati...??? de licente poetice n-auzisi mataluta mai nea stangaciu de pe dreapta....???
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2015, ora 15:50
ca si cum -m coreta pe Eminescu.... in fine, sa nu va certati, ca va trag de urechi !
|
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2015, ora 15:52
Stangaciu e nea Emil sau ii este folosit contu'? de terte^persoane.....
|
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2015, ora 15:54
te-ai lamurit cum e cu Chronos care-si maninca pruncii ?
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2015, ora 15:56
Aha, procesai, mama, informatia!
Dar am sesizat din mers ca era poetic vorbind si am apreciat in sinea mea, sa stii.... Nu te lua mereu dupa aparente!
|
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2015, ora 15:58
Cat timp inca glumesc si / sau va ironizez, e de bine!
|
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2015, ora 16:39
De la: Musetel, la data 2015-01-27 15:56:54Aha, procesai, mama, informatia! ahhh, mai copilule, de ce nu recunosti cinstit ca nu stiai legenda- mitul despre Chronos , ca de o stiai nu te-ai ofensat atit de tare si acum o dai cotita ?! nu-i nici o rusine sa spui ca nu stii despre ceva anume, ca nu suntem enciclopedii ! unii stiu ceva, altii stiu altceva si ne completam unii pe altii , basca faptul ca deja generatiile de dupa mine, usor- usor s-au indepartat de partea umanistica si educatia lor a fost din ce in ce mai pragmatica si pe nimeni nu mai interesa ce filosofie ne transmiteau vechii greci prin miturile lor ....ca de altfe, toate miturile, legendele, basmele, ne spun niste Adevaruri, dar cine mai are TIMP de ele sau chef de a le strapunge coaja ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Ianuarie 2015, ora 16:39
De la: gabigabi2, la data 2015-01-27 15:54:11te-ai lamurit cum e cu Chronos care-si maninca pruncii ? NU Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2015, ora 16:42
De la: nastasemihail, la data 2015-01-27 16:39:36De la: gabigabi2, la data 2015-01-27 15:54:11te-ai lamurit cum e cu Chronos care-si maninca pruncii ? pe bune ?
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2015, ora 18:05
De la: gabigabi2, la data 2015-01-27 16:39:34De la: Musetel, la data 2015-01-27 15:56:54Aha, procesai, mama, informatia! Nu stiam de Chronos ca isi manca ai sai copii si nu mi-e rusine sa recunosc asta! Ar fi culmea sa imi umplu capu' cu toate istoriile reale si fictive ale lumii, nu? Pffffff! Sau era o cursa in care pariasesi pe mine, mai, mama, mai? asa iti trebe, ca pierdusi, sâc, sâc, sâc! Auzi tu, nici sa glumesti nu e voie aici! Ma duc sa imi sterg contu'! Gata, m-ati suparat! Numa' aparentele conteaza! Buuuuuuuuuuun! Pastrati-le , sa va hie de bine! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 27 Ianuarie 2015, ora 18:11
De la: nastasemihail, la data 2015-01-27 16:39:36De la: gabigabi2, la data 2015-01-27 15:54:11te-ai lamurit cum e cu Chronos care-si maninca pruncii ? Nici io, da' nu se pune! Numa' ce zice si consimte Gabi se pune, pariu? Noi nu contam , ca deh, ne-am permis a ne naste dupa ea! Gabi taie si spinteca, no foarte bine! Plecati-va voi capetele pe rand sa vi le taie! Io am evadat din acest spatu incadrat si obtuz! Bafta sa aveti in a va spinteca! Va pricepeti TOTI de minune! Hasta nunca ! Imi iau si poeziile cu mine ! No problem, sa nu cuma sa va mi inoportunez, domniile voastre nobile respectabile! ....v-am lasat urechile la loc! Pas touchées!
|
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Ianuarie 2015, ora 19:43
Iubiti-va, nu va mai certati. eu am venit sa imprastii dragoostea peste voi, sa va aduc pe calea cea buna...bla, bla, bla....
Care poezii? Eu credeam ca este Mersul Trenurilor.
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2015, ora 08:42
De la: Musetel, la data 2015-01-27 18:05:04De la: gabigabi2, la data 2015-01-27 16:39:34De la: Musetel, la data 2015-01-27 15:56:54Aha, procesai, mama, informatia! CARE APARENTE, mai Musetelule, ca daca nu aruncai cu vorba asta , total Nepertinenta , nu-ti mai spuneam nimic si te lasam asa , in nestiinta ?! pacat ca o tot dai cu Cunoasterea, dar spui ca nu-ti umpli capul cu istoriile reale sau fictive ale lumii .... poi, atunci, de Unde extragi si analizezi comparativ dezvoltarea religiilor si filosofiilor lumii ? him , ce chestii spui si apropo de Cunoastere : zeita INTELEPCIUNII - Athena , adica - inghitita si ea de catre tatal ei, Chronos , irumpe din capul lui si se naste a doua oara, cum s-ar spune si, iata cum ni se spune atit de frumos ca Intelepciunea se naste cu Timpul ... .daca-i dai timp si rabdare sa se nasca , bineinteles ! P.S ce pariu ? cu cine sa fac vreun pariu si de ce sa-l fac , cind tocmai am spus ca ne Impartasim si facem schimb de cunostintele pe care le avem !? aici n-avem nici-un fel concursuri si nici casa de pariuri ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2015, ora 15:39
De la: Musetel, la data 2015-01-27 18:11:54De la: nastasemihail, la data 2015-01-27 16:39:36De la: gabigabi2, la data 2015-01-27 15:54:11te-ai lamurit cum e cu Chronos care-si maninca pruncii ? Mituri si legende exista de cind a aparut OMUL si nu are nici o legatura cu ce " consimt " eu , dar are legatura cu Vanitatea si exploziile tale de orgoliu , perfect explicabile ptr. omul mindru si fudul de ignoranta lui ! cu o asemenea manifestare nedemna de o persoana ce se pretinde a fi o " initiata", nu mai pupi tu mina lu' sf. Petru ce sta de paza la intrarea-n Rai si te trimite la subsol unde se caznesc orgoliosii , vanitosii, rautaciosii si razbunatorii !
|
Fosta membra 9am.ro 266 mesaje Membru din: 17/08/2013 |
Postat pe: 28 Ianuarie 2015, ora 15:46
Ce aveti mah cu fata ? Ati mincat de pe jos , Black / Gabi ?!
|
Fosta membra 9am.ro 266 mesaje Membru din: 17/08/2013 |
Postat pe: 28 Ianuarie 2015, ora 15:48
Nu v-a ajuns cafeneaua fripturala , ardeti gazele si pe poeti ? Nu plecati si voi in concediu prin Stremnegia cu escala prin Vioana ? Lasati tinerii sa va tina locul ocupat !?
|
|
|

alaturi de un buchet de flori de suflet, in care impletesc, dupa cum ma stii, cel putin un fir de musetel, alaturi de o crenguta de dafin si un gand paulian...si inca unul socratian....
Ba da, ma mai suparasem cand Flo' imi impartea apartenenta poeziilor mele unei verze.... Si atunci, de suparare si durere, m-am razbunat cu un creion in mana si timp de cateva minute am scris o alta poezie. Poate o sa v-o arat , odata, undeva, candva, doar voua, sau..... Bunul Dumnezeu stie!
Care poezii? Eu credeam ca este Mersul Trenurilor.