Info
x
Romanul s-a nascut poet
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 27 Noiembrie 2014, ora 20:05
De la: gabigabi2, la data 2014-11-27 14:07:45De la: Musetel, la data 2014-11-27 11:31:53Heterodox... eu am citit si din versurile tale, in urma cu vreun an de nu mai bine. Mi-au patruns la suflet si le-am simtit profunzimea. Sunt prea exigenta daca te rog sa ne mai rasfeti cu versurile tale? EXIG�NȚ�, exigențe, s. f. Faptul de a fi exigent; ceea ce pretinde cineva de la altul (și de la sine �nsuși); pretenție, cerinț�, exiguitate. ♦ Nevoie, trebuinț�, necesitate. � Din fr. exigence, lat. exigentia. Sunt prea exigenta= Cer prea mult? / Sunt prea pretentioasa?
''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
|
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2014, ora 20:07
De la: Musetel, la data 2014-11-27 20:05:18De la: gabigabi2, la data 2014-11-27 14:07:45De la: Musetel, la data 2014-11-27 11:31:53Heterodox... eu am citit si din versurile tale, in urma cu vreun an de nu mai bine. Mi-au patruns la suflet si le-am simtit profunzimea. Sunt prea exigenta daca te rog sa ne mai rasfeti cu versurile tale? NA ca il gasii si pe la Caragiale, ca stiu ca iti place, Gabi: EXIG�NT, -�, exigenți, -te, adj. (Despre oameni) Care cere mult de la alții și de la sine �nsuși; care pretinde mult; pretențios. Devine din ce �n ce mai puțin exigent cu cei cari și cu ceea ce-l incunjur�. CARAGIALE, O. VII 45. Bag... de seam� c� deviu din ce �n ce mai exigent și c� nu fac alta dec�t a scoate mereu la m�runte ponoase c�rții tale. ODOBESCU, S. III 38. ♦ (Despre lucruri) Care cere efort și m�iestrie pentru a fi realizat. Prozodia complicat� și exigent� a versului alexandrin. ODOBESCU, S. I 246. Raporteaza abuz de limbaj
''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 28 Noiembrie 2014, ora 06:24
De la: Musetel, la data 2014-11-27 20:05:18De la: gabigabi2, la data 2014-11-27 14:07:45De la: Musetel, la data 2014-11-27 11:31:53Heterodox... eu am citit si din versurile tale, in urma cu vreun an de nu mai bine. Mi-au patruns la suflet si le-am simtit profunzimea. Sunt prea exigenta daca te rog sa ne mai rasfeti cu versurile tale? era suficient daca il rugai, pur si simplu si asta ptr.ca acel cuvint e folosit, in general , cu sensul de a fi pretentios ....de a critica si pretinde superlativul si, de cele mai multe ori, tocmai atunci cind vrem sa fim mai cu mot, o zbircim ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Noiembrie 2014, ora 06:44
Mih�i�� Macoveanu & Jurca Marinela Florina - ~ Bun venit �n Europa ~ PAMFLET
Bun venit �n Europa , c�nta-n dodii taica popa Tot rom�nu� crede frate , c�-i loc �n comunitate . Ast�zi ne c�nt� prohodu� s-a dus dracului exodu� Demnitarii dorm �n plen , noi vis�m la viza , , shengen" Dar ne-am sup�rat m�i frate , nu vrem �n comunitate Ce s� facem noi la ei , c�nd acas avem de toate ? C� Rom�nu-i fericit , e pl�tit �n leul greu �ns� ce pune pe mas� , �l �tie doar Dumnezeu ! De-ar da dracii-n ea s� dea , asta nu ne mai lipsea C� �n rest, nu v� ascund , ni-s n�dragii rup�i �n fund. C�inii cu covrigi �n coad� , sunt pe fiecare strad� Nic�ieri nu-i ca afar� , porcii au aripi �i zboar�. A�a am zburat �i noi , peste grani�i de nevoi �i ne-am dus slug�-n t�lug�, c� to�i dracii m� apuc� . Deh...suntem �n Europa , suntem liberi s� plec�m �i ne ducem de nebuni , ca s-avem ce s� m�nc�m . Uite-a�a pe-un drum de �ar� , s-au g�sit la ceas de sear� Trei b�bu�e, b�rfitoare , g�tite de s�rb�toare. Sunt rujate, ce s� spun , kilometrii de parfum Bomb�ne care pe care , s� pun� �ar� la cale. Eu m� uit cruci� la ele , cum latr� , se �in de sele Vor �i ele-n ��ri str�ine , cic� ...c� le-o fi mai bine . �i s-au adunat la sfat , colo �a , �n drumu mare Numa gura lor s-aude , ca-ntr-o zi de s�rb�toare . Tanti Floarea a lu� Ion , a m�ncat un microfon �ip� c�t o �in pl�m�nii , au fost integra�i Rom�nii. Nici Radita nu se las� , zice c� pleac� de-acas� Cu bocelu�a in spinare , la Berlin, la balneare. Vera, arhi-cunoscut� , c�t era ea de t�cut� Face semn, s� tac� toate , vrea �i ea dou� palate. Eu �mi scuip �n s�n v� spun ...r�d de parc�-s fi nebun Uite babile nebune , cum se �in ele de glume ! Floarea : Fetelor de azi va spun Un besoito, r�mas bun . Cu bastonul prins �n m�ini Merg la cules de c�p�uni. Hi hi hi , Floareo bolando Un ' te duci tu la c�p�uni ? Ia �i un Ben Gay cu tine ... Crede-m� ....face minuni ! -C�t de greu poate s� fie ? Trece luna iau o mie ! Euroi, c�t de-o basma �i pun pe to�i la saltea. Radita : Floareo-�i spun �i �ie Ver�, candidez la menajer� Am aplicat pe on-line , nu-n�eleg ce-nseamn� , , Nain " Ce �i-o fi �i cu Engelza , eu mai rup pu�in franceza Nu m� las eu niciodat� , m� duc s� le bat la poart�. M� , io zic s� nu te duci ....dute m-ai bine la Turci S�-nvartesti �i tu Shaorma , ca �n Parlament reforma . C� la Nem�i , ce ? Nu �tii tr�iu ? Este greu fat� �n cas� ... Dute Radita la Turci , c� tu e�ti bab� frumoas� ! Vera : Yes, for you mi s-a r�spuns , c�nd scrisoarea a ajuns C� nici n-am trimis-o bine , cred c� �i bat joc de mine Cro�etam pe la butoane , �i m� rugam la icoane S� se deschid� odat� , eram cucerit� toat�. Yes , for you ? Traduc eu fat� ! Zice c� e�ti selectat� , Uite ..mare noroc ai , vei face fato parai ! Hi hi hi , dac�-i a�a , de nevast� te-oi cerea Eu te-a�tept cu drag acas� , c� s�-mi pui Euro pe mas� . Radita: Nu uita�i �n complimente , trusa cu medicamente M� simt c� la 16 ani , plec �i eu unde sunt bani . - Apoi Radito , ��i spun ! Dute fato , f� minuni ... �i te-ntoarce cu de-toate , du�manii s�-i bagi �n moarte ! Floarea : Las�, c-am auzit eu , aerul aici e greu Tot ce-i �n str�in�tate , e aer de calitate ! -O desigur , ce s�-�i spun ? E mirosul de parfum C�nd face baba pe ea , �i tu Floare-o vei schimba ! Eu nici nu m� uit �n urm� , merg ca oaia dup� turm� Pe copii am s�-i �mpart , cu venicii mei de gard. Bun venit �n Europa , c�nt�-n dodii taica popa Tot rom�nu� crede frate , c�-i loc �n comunitate ! Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2014, ora 06:50
Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2014, ora 09:10
C� nu e om s� nu fi scris o poezie... Muzica: Nicolae Kirculescu Versurile: Aurel Felea Vorbesc unii cu nepasare De dragoste si poezii Spun ca astea ar fi simple copilarii Si te privesc cu mirare... Prietene, iti cer iertare dar nu ai dreptate, sa stii! (Refren:) Ca nu e om sa nu fi scris o poezie, macar o data, doar odata-n viata lui Cand a iubit a luat un petec de hartie Si-a asternut pe el tot focul dorului. Ca nu e om sa nu-si fi spun in gand odata: Azi voi gasi o rima noua la "mi-e dor" Apoi cu mana tremurand emotionata A scris la fel cu-atatia altii: "te ador". Sta poezia uitata, ascunsa-ntr-un scrin Pana-ntr-o zi o gasesti... E-ngalbenita hartia, e rupta putin Da-nduiosat o citesti... Si surazand iti stergi o lacrima tarzie Impaturesti la loc hartia si iti spui Ca nu e om sa nu fi scris o poezie, Macar o data, doar o data-n viata lui. "Trec anii, trec lunile-n goana," A spus-o poetul candva... Inca nu poti uita si din minte-alunga Pe prima ta Cosanzeana... Un vers, ca o mica dojana, Ti-aduce aminte de ea... (Refren:) Ca nu e om sa nu fi scris o poezie, macar o data, doar odata-n viata lui Cand a iubit a luat un petec de hartie Si-a asternut pe el tot focul dorului. Ca nu e om sa nu-si fi spun in gand odata: Azi voi gasi o rima noua la "mi-e dor" Apoi cu mana tremurand emotionata A scris la fel cu-atatia altii: "te ador". Sta poezia uitata, ascunsa-ntr-un scrin Pana-ntr-o zi o gasesti... E-ngalbenita hartia, e rupta putin Da-nduiosat o citesti... Si surazand iti stergi o lacrima tarzie Impaturesti la loc hartia si iti spui Ca nu e om sa nu fi scris o poezie, Macar o data, doar o data-n viata lui. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 50 mesaje Membru din: 25/11/2014 |
Postat pe: 28 Noiembrie 2014, ora 09:18
De la: gabigabi2, la data 2014-11-28 06:24:49 iar te-ai cfurit in blid si ti-ai trantit mucii in strachina sinonimiilor semantice, "erudito", marsh la scoala analfabeto functional. prostia nu doare, insa prostu' e fudul si vrea shuturi in bot ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2014, ora 12:09
De la: gabigabi2, la data 2014-11-28 06:24:49De la: Musetel, la data 2014-11-27 20:05:18De la: gabigabi2, la data 2014-11-27 14:07:45De la: Musetel, la data 2014-11-27 11:31:53Heterodox... eu am citit si din versurile tale, in urma cu vreun an de nu mai bine. Mi-au patruns la suflet si le-am simtit profunzimea. Sunt prea exigenta daca te rog sa ne mai rasfeti cu versurile tale? Fiecare cu ce are! Asta e! Adapteaza-te , e mai simplu!
|
|
|
|
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2014, ora 12:13
De la: HA4K0N, la data 2014-11-28 09:18:53De la: gabigabi2, la data 2014-11-28 06:24:49 MyLord, sanatate si numa' bine! Hai sa trecem cu vederea imperfectiunea imperfectilor, vrei, te rog? Merci. Take care and have a nice day! By the way..Mylord...this evening, i'm going to meet another roumainians people to celebrate our national day! So.... have a nice peacely evening !
|
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2014, ora 12:17
De la: Fl_Orion999, la data 2014-11-28 09:10:59 In sfarsit, ceva ce mer'e direct la suflet! Asteptam poeziile tale, Flo'! Nu e om sa nu fi scris macar o singura poezie, n'asha? Numa' bine tie! Pace tie!
|
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Noiembrie 2014, ora 12:49
"roumanians people"!!!
Vai de capul vostru de izmeniti cu pretentii.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Heterodox 79 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 29 Noiembrie 2014, ora 09:08
De la: Musetel, la data 2014-11-27 11:31:53Heterodox... eu am citit si din versurile tale, in urma cu vreun an de nu mai bine. Mi-au patruns la suflet si le-am simtit profunzimea. Sunt prea exigenta daca te rog sa nemai rasfeti cu versurile tale? Nu pot refuza o asemenea rugaminte si ofer o mica lectie de gramatica: GRADE DE COMPARATIE (POZITIV) E fericit de mii de ori covorul In pragul usii tale asezat; De-as fi ca el, m-ar scutura fiorul De cate ori ti-ai luneca piciorul Deasupra, ca de un tandru mangaiat (COMPARATIV) Mai fericita, totusi e oglinda In care chipul drag tu ti-l rasfrangi; De-as fi oglinda atarnata-n tinda Prin care treci iubirea mea, flamanda, Te-ar devora, lumina cand o stingi. (SUPERLATIV) Dar, cea mai fericita-i tesatura Ce iti slujeste noaptea de asternut; De-as fi ca ea, cand setea mi-arde gura Mi-as potoli-o lesne cu un sarut! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Noiembrie 2014, ora 11:24
De la: Heterodox, la data 2014-11-29 09:08:13De la: Musetel, la data 2014-11-27 11:31:53Heterodox... eu am citit si din versurile tale, in urma cu vreun an de nu mai bine. Mi-au patruns la suflet si le-am simtit profunzimea. Sunt prea exigenta daca te rog sa nemai rasfeti cu versurile tale? Ce frumos! Foarte frumos! Place!Oglinda-poarta de trecere si totodata calea de a alimenta iubirea in permanenta! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Noiembrie 2014, ora 18:33
�Dac� timpul ar avea frunze ......� Arborele credintei ne naste frunze pe ramurile firii, Ne�nverzite de m�sura secundei ci de tr�irile inimii . Dup� toamna vie�ii vine in om anotimpul nemuririi. Regasindu-ne iar copii castig�m calea m�ntuirii . Edenul este in fiecare suflet inca de la inceputul zidirii, E locul din inima noastra ce naste sentimentul iubirii Aceste ramuri infrunzite in noi ne dau viata, ne fac vii! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 219 mesaje Membru din: 1/07/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Decembrie 2014, ora 20:17
Cheia - de Adrian Paunescu Mari poeti, de-a lungul vremii, au asemanat femeia Cu o floare, cu un soare, c-o zeita, cu scanteie, cu o apa, c-o papusa Eu, cum nu-s poet prea mare, Zic ca seamana c-o usa. Usa catre fericire, usa catre mangaiere Usa ce spre taine duce galopand... luna de miere. Usa catre inrobire, usa jugului etern Usa care-ti deschide perspectiva spre infern. De, dar ca s-ajungi sa intri , e-o problema delicata Fiindca mai intai de toate, usa trebuie descuiata. Si treaba se face bine si devine fericita Nu cu cheia la-ntamplare , ci cu cheia potrivita , Cheia ei originala , orice usa-n lumea asta Dupa nunta si traditie are cheia ei si... basta! Dar de iei un gen de usa, simpla, dubla sau de tei Si-ai sa vezi ca merg la dansa doua sau mai multe chei Stai, n-o sparge cu toporul, nu tipa, nu fa scandal Ia-ti mai bine portofelul si te du la tribunal . Ca sa-ti iei o alta usa, liber trebuie sa fii Si-asta costa, dupa leafa, de la 3 la 7 mii! Cand alegi o usa noua, trebuie s-o faci cu arta Sa n-aiba, Doamne fereste, broasca defecta, sparta... Ca broasca atat e buna pana n-a scapat la chei, Ca pe urma n-o mai fereci, nici cu doua nici cu trei E asemeni cu ulciorul, care dus prea des la apa Te trezesti ca-i sare smaltul, ori se sparge, ori se crapa Usa este ca gaina, ca abia cand e batrana Mai matura si mai coapta, face supa cea mai buna. Da, dar care om in viata nu si-a spus in gandul lui: " Da-o dracului de supa, vreau un piciorus de pui "? Usa este ca un loto, zice pustiului un tata Nu e nici o diferenta - dai un ban mai tragi odata Insa, dragul tatii , afla, nu tine cat vesnicia, Ca exagerand cu joaca , ti se strica jucaria . Am vazut o usa care a trait in viata toata Ca o sfanta cuvioasa , si-a murit nedescuiata A urlat la dansa cerul, cu o voce ca de crai: Hei, stafie ingalbenita, poate vrei sa intri-n rai ? Mars la iad, acolo-i locul pentru-o scandura uscata Ai trait degeaba-n lume si-ai ramas tot incuiata. Ce te temi mereu de usa ! o sa-mi spuneti cu temei ! Habar n-am: Bun ! Perfect ! Aveti dreptate, sa vorbim atunci de chei. Fiindca principalu-n lume, nu e gandul, nici ideea Nu e focul si nici roata, principalul este cheia. Si exista chei... O groaza, cati barbati, atatea chei, Ca de cand e lumea lume, cheile le tin la ei. Unele sunt lungi si groase, sau subtiri ca un siret Altele mici, delicate, ce deschid si un fiset. Principalul nu-i marimea, important - la orice usa - E sa se lovesca cheia si sa fie... jucausa. Sa nu se-ndoaie-n broasca si sa tina la-nvartit. Chei de lacate, valize, de casete, frigidere, De camari, de manastire, pivnite sau sifoniere, Ar mai fi cheia franceza, cheia la casa de bani, Cheia de la TURNUL LONDREI sau facuta de tigani, Dara, ce te faci amice, ca din sute de modele Tu te chinui toata viata cu o cheie de... sardele! Merge ea cat merge bine, dar apoi prinde rugina Si-atunci nici Gerovitalul n-o mai scoate la lumina ! Poti sa-i dai cu glaspapirul , smirghel , pile , ciocolata , Tot ce-ncerci este zadarnic , ti-a iesit din uz si gata ! Geaba-ncerci, geaba te zbuciumi si degeaba-ti iesi din fire. Nu te mai vaita la lume, nu e vina nimanui, Leaga-o cu-n siret sau funda , fa-i un nod si pune-o-n cui ! Sunt atitea chei pe lume, cheia " SOL " si cheia " FA ", Dar asta nu te-ncalzeste daca n-ai tu cheia ta. Si... zicand cum zic batranii... la o tinerete noua, Zici... privindu-ti... amintirea ... " AH , DE-AS FI AVUT EU DOUA ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Decembrie 2014, ora 23:20
Cheia ce mi-ai dat-o aseara, cheia de la poarta verde , cheia aceia am pierdut-o, dar ce cheie nu se pierde... citat di n ,....memorie.....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Decembrie 2014, ora 00:54
E frumos ca sa asemui o femeie cu o usa
numa daca ai in spate o bunica,/o matusa ca alminteri o femeie e cum vreuu eu ca sa steie e un un nimb e este ea telul de iubire de femeie Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2014, ora 12:30
De la: giovausaro, la data 2014-12-02 23:20:55 Bine ai revenit, te a�teptam! Asear� De fosta membr� @Daniela Asear� c�nd erai cu mine, C�nd m�na calda se plimba Pe s�nul mic, pe coapsa plin�, Pe p�ntecul care fierbea, C�ntasem do �nt�ia oar� Purt�ndu-mi tu arcu�ul lin Pe trupul meu, ca o vioar�, Misterios, tentant, sublim. Au mai urmat si re �i mi Descoperind treptat pl�cerea Pe care tu mi-o po�i s�di �i-n lipsa ta �i cu t�cerea. E�ti suflul tandru ce p�trunde Insinuant �i fin �i dur Sub toate formele-mi rotunde �i-n g�ndul meu murdar sau pur. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2014, ora 14:13
Se-arat� frumuse�ea cu dulcii ei fiori. Ce m�ndr� este floarea �n galbenul j�ratic, cum str�nge iea s�nii-n c�u�ul brocartic �i-i scoate la iveal� �n ochii pr�d�tori. �i spun ace�tia; n-am mai v�zut comori, �nc�t s� ne uimeasc� a�a o minune, privindu-i lacom ades ne r�pune, s� nu mai d�m uit�rii dulcile splendori. Dar cea mai fericit�-i cing�toarea ce-i m�ng�ie mijlocul vr�nd s�-l str�ng�, geloas� pe oricine-ar vrea s�-l fr�ng�. Ce-a� face eu s� slobozesc str�nsoarea, s� smulg �i cing�toare dar �i iea, s-ating o noapte toat� ve�nicia? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2014, ora 14:50
moiii, ce frumos si cu mestesug la vorbe agraiti voi !
|
Postat pe: 5 Decembrie 2014, ora 10:11
"LECTIE DE ISTORIE"
de Radu Pietreanu Mi-a r�mas s�pat �n minte de pe c�nd copil eram, C� sunt Om, c� am o Țar� și o Limb� și un Neam, C�-n ad�ncul gliei sfinte, stau de veacuri moșii mei, C� din ei r�sare p�inea și prin mine tr�iesc ei. Valuri tulburi de uitare peste morții mei se-așeaz�, Limba nu ne mai e limb�, țara nu mai este treaz�, Azi ne-nvaț� imbecilii intereselor perfide, Cum s� ne uit�m eroii și s� vener�m partide, Cum s� c�nt�rim istoria și s-o vindem pe buc�ți, Cum s� facem Mall-uri, vile, scoț�nd piatra din cet�ți, Pe Vlad Țepeș cum s�-l facem personaj de film de groaz�, Capul lui Mihai Viteazul �n dolari c�t valoreaz�... Ne �nvaț� idioții c� B�lcescu a fost laș, Si c� Decebal batr�nul, a fost un sinucigaș... Cum de s-a ajuns aicea ca s� vin� fiii ploii, Nesimțiți c�t s�-și permit�, a ne ponegri eroii? Niște dasc�li mediocri ce-au citit minciuni sfruntate, Si ni le arunc�-n faț� ca pe legi adev�rate ! Bieți def�im�tori de stirpe, lacomi si periculoși Ce-am fi noi f�r� istorie? Ce-ar fi ei f�r� str�moși?! F�r� urletul lui Horea am fi sclavi și azi pe roat�, Iar� hunii din pustiuri nobilime elevat�! Fara paloșul lui Ștefan am fi pașal�c turcesc, Robi umili care cu gr�ne, tot Islamul �l hr�nesc! Dac� nu muream in lupt� la Neajlov si la Rovine, N-am mai fi avut biserici, unde neamul s� se-nchine! Nu trecur�m peste veacuri ca o nație corupt� Ci cu aspre sacrificii, și cu jertf�, și cu lupt�! Si a trebuit adesea, spre a ne salva norodul, S�ngele lui Br�ncoveanu s� inunde eșafodul ! Trupul lui Ioan Cumplitul s� se sf�șie-n buc�ți, Um�rul lui Avram Iancu s� se sfarme de cet�ți, Pl�nsul lui Vladimirescu s� r�sune din f�nt�ni, Ca un preambul la imnul �Desteptați-v� rom�ni�! Fierul scos din pieptul ț�rii ne-a fost arma si necazul, Si coroan� pentru Doja, si baltag pentru Viteazul ! Munții noștri aur poart�, am putea s� fim bogați, Ins� nu ne sunt salvare, ci motiv s� fim pr�dați! Biciuiți de monștrii vremii și r�puși de neputinț�, Am trecut peste milenii cu speranț� si credinț�, Si-am n�d�jduit c�, poate, neamul nostru �ntr-o zi, Printre alte m�ndre neamuri, ca o stea va str�luci... Ast�zi... cine ni-s eroii? Cine-i gata ca s� moar� Pentru sf�nta Libertate, pentru neam si pentru țar�? Groșii și libidinoșii, snobii si analfabeții... Banii mulți și burta plin� pentru ei sunt sensul vieții ! Niște lacomi f�r� școal�, niște sc�rbe, niște javre, Care pentru-o șpag� calc�, f�r� mil� pe cadavre, Parlamentul Europei ne-a cerut reprezentanții, Si-am trimis toți imbecilii, proastele și aroganții, S� ne fac� de rușine cer�nd mit� pe la toți, Si s� fim priviți prin d�nșii ca o nație de hoți... Poticnindu-se-n discursuri insipide și banale, F�r� dicție sau noim�, cu greșeli gramaticale, Pițipoanca pl�ng�cioas� sau tribunul f�c�nd spume, Sau ciobanul f�r� carte s� ne reprezinte-n lume? Unde ne e azi m�ndria? Unde ne e azi curajul De ai lua de ciuf, de guler, si-a sp�la cu ei pavajul? Nu mai sunt eroi in țar�, oameni demni și responsabili, S� ia fr�iele �n m�n� de la viermii incapabili? Creierele geniale sunt trimise la str�ini, Spre-a nu-i �ncurca la furturi pe-acești avortoni cretini, Cincisprezece milioane, c�ți am mai r�mas prin țar�, S� fim pentru haimanale, animale de povar�... S� muncim pe br�nci o lun�, iar ei s� ne dea salar, Cam c�t las� ei pe sear�, șpag� la vreun osp�tar... Nu mai vreau s� v�d prin blocuri, cum ne mor de frig bunicii, Si nici mame disperate, �ce le dau la �ia micii ?!� Nu mai vreau s�-mi v�d p�rintii dependenți de tratamente, Si cu banii pentru hran� cump�r�nd medicamente... Nu mai vreau s�-mi v�d soția umilit� la ghisee Sau copilul dat afar�, c�-i s�rac, de prin licee... Ca o boala f�r� leacuri, ca un cataclism m� sperie, Cum tr�iesc �n lux netoții, iar capabilii-n mizerie... Eu aștept Re�nvierea, c�nd din marile morminte, Vor ieși din nou Eroii, �narmați c-un bici fierbinte, Si vor face cur�țenie printre cei ce ne-au furat, Spre a fi din nou �n lume, Neamul Binecuv�ntat! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 09:08
"Adrian Paunescu - Fiin�a �i averea"
S� nu mai �tiu nimica S� nu mai �tiu ce-i frica S� nu mai �tiu Doar dragostea s-o �tiu. Nici pofta de avere Nici pofta de putere Nimic, nimic, Ce-l fac pe om mai mic. Omul e-at�ta de mic �i-mb�tr�ne�te cu jale Dac� ajunge de fapt Sluga averilor sale. Fiin�a omeneasc� Nu poate s�-nfloreasc� De-at�ta r�u, Al meu, al lui, al t�u. Condi�ia uman� Palpit� ca o ran� �i vai de noi, Spre fiare �napoi. De ce at�ta ur� �i at�ta lupta dur� Ce imprudent �n orice moment. S� fie s�n�tate �n urma ei vin toate �i-ntinerind Doar s�n�to�i s� fïm. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 09:09
"Adrian Paunescu - Dacii liberi"
Noi n-am avut nevoie S� luam adeverin�e C� vie�uim acas�, �n patrie la noi, Am fost �i vom r�m�ne De-a pururi dacii liberi �i iubitori de pace, �i vrednici de r�zboi. La Sarmisegetuza, La focuri, cu Zamolxe, �i stelele din ceruri Din s�nge ni se rup. Nu ne-au �nvins romanii �i-am r�s de to�i barbarii Strig�nd la ei cu steagul F�cut din cap de lup. Aceast� d�m de �tire, De sub p�m�ntul nostru, Urma�ilor �n care Reinviem acum. Femeile iubindu-�i S� nasc� dacii liberi Spre r�zbunarea noastr� Pe cel din urm� drum. Numi�i �i �ara noastr� Cu numele ei dacic Iubi�i pe nou veni�ii Dup� at��ia ani, Dar ve�nic �ine�i minte C� peste dacii liberi Au tot c�lcat invazii �i altfel de romani. Noi am r�mas �n glie �i devenim p�dure, �i devenim recolte, S� v� hr�nim pe voi, �i temelia ��rii S-o �nt�rim cu oase �i iubitori de pace, �i vrednici de r�zboi. Cu tot ce n�z�re�te Din firea noastr� veche, D�m Romelor de �tire, Prin ierburi murmurind, C� numai oboseal� Ne-a a�ezat sub scoar��, Dar dac� e nevoie Ne vom scula orïc�nd. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 09:11
"Adrian Paunescu - Minciunile"
Dar, hai, s� ne spunem minciuni importante, Dar, hai, s� ne spunem minciuni �i mai mici, A�a cum aman�ii le mint pe amante �i ele �i mint pe p�m�nt pe aici. Dar, hai, s� ne spunem cu patos bra�oave, Dar, hai, s� vedem cine minte mai mult, Ascult� delirul consoanelor grave, Cum �i eu minciunile tale le-ascult. E foarte frumoas�, e foarte frumoas� Minciuna aceasta pe care mi-o spui, A�a c�, te rog, �i pe mine m� las� S� palavr�gesc doar ce nu-i, doar ce nu-i. Concurs de minciuni la echipe �i solo �i ies campioni mincino�ii cei mari, Dar, drag� P�cal�, tu ce faci acolo? �n campionate de ce nu apari? Se minte cum nu s-a min�it niciodat�, E mult� minciun� la noi pe p�m�nt, Sunt false recursuri �i nu-i judecat�, Balan�a cea veche-a drept��ii s-a fr�nt. Dar, hai, s� min�im f�r� nici o ru�ine, Dar, hai, s� min�im �n direct �i-n r�sp�r, C� poate prin r�u vom ajunge la bine, Minciuna suprem� va fï adev�r. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 09:41
mai puțin� religie, mai mult dumnezeu, de ivcelnaiv
avem mereu tendința de-a ne imagina odat� cu credința un dumnezeu așa și-așa cu ochii bl�nzi și barb� cu trup incert și suflet bun �n mintea noastr� oarb� el e un soi de moș cr�ciun. nimic greșit �n g�ndul c� dumnezeu exist� dar hai sa nu facem din d�nsul doar o copert� de revist� atotvindec�tor, atoateștiutor, el, creator și de b�rbat și de femeie e mai prejos de-atom, e mai presus de zbor și da! exist�, sub form� de idee credința-i, deci, o stare iar multvisata viaț� de apoi e liniștea pe care zilnic o fabric�m chiar noi Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 09:43
De la: Fl_Orion999, la data 2014-12-05 10:11:26"LECTIE DE ISTORIE" poezia "Lectie de istorie", scrisa de Radu Pietreanu si publicata in primul volum care ii poarta semnatura, "Ganduri si canturi". Contactat de reporterii WOWbiz.ro, Pietreanu ne-a marturisit ca scrie de cand se stie si isi asuma tot ceea ce publica. "Da, mi-a venit sa spun asta si am spus-o! De cine sa imi fie frica si ce sa fac? Sa imi tin gura si acum, la 25 de ani de la Revolutie? Nu, daca noi oamenii de scena nu o spunem, verde in fata, nici altii nu o vor face. Poezia mea "Lectie de istorie" e un fel de "Scrisoarea a III-a" actualizata. O parte din versurile scrise de mine le-am folosit pentru piesele pe care le cant cu Vacanta Muzicala", ne-a declarat artistul. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 12 Decembrie 2014, ora 14:16
|
Postat pe: 12 Decembrie 2014, ora 14:52
De la: Fl_Orion999, la data 2014-12-09 09:43:54De la: Fl_Orion999, la data 2014-12-05 10:11:26"LECTIE DE ISTORIE" of, Doamne, cit de tragic de adevarata e poezia lui....de fapt, un strigat de durere, deznadejde, disperare, dezamagire , dar si revolta si, chiar nu stiu cum s-ar putea face curatenie in tara asta, ca ne-au napadit sobolanii, plosnitele si gindacii ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Decembrie 2014, ora 22:47
De sfanta sarbatoare a Nasterii Domnului dresc tuturor forumistilor de buna credinta 'SARBATORI FERICITE" cu petrecere frumoasa alaturi de cei dragi si va ofer un colind inedit:
De Crǎciun Suntem �n prag de sf�ntǎ sǎrbǎtoare Copiii toți colinde pregǎtesc Spre a face o frumoasǎ �nt�mpinare Sf�ntului Fiu al Tatǎlui ceresc Cǎci �mplinind porunca �mpǎrǎteǎ Maria �i cu Iosif au plecat Spre Betleem unde avea sǎ nascǎ Pe Cel ce ne va scoate din pǎcat, Venea pe lume �n ieslea cea sǎracǎ De rǎsuflǎri de vite �ncǎlzit Iisus Hristos, Care avea sǎ facǎ Pǎcatul strǎmo�esc sǎ ia sf�r�it. 22.10.2014 Iraclie O. Gubavu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Decembrie 2014, ora 15:57
De la: Heterodox, la data 2014-12-26 22:47:13De sfanta sarbatoare a Nasterii Domnului dresc tuturor forumistilor de buna credinta 'SARBATORI FERICITE" cu petrecere frumoasa alaturi de cei dragi si va ofer un colind inedit: sa fii binecuvintat !
|
|
|

Te rog....
/ Sunt prea pretentioasa?
Place!
citat di n ,....memorie.....
moiii, ce frumos si cu mestesug la vorbe agraiti voi !