back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce calitati te fac cu adevarat barbat in ochii femeilor?

Pagini: << 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >> Sari la pagina:

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 03:01

De la: leo_, la data 2009-01-10 02:53:51
De la: homemarcel0, la data 2009-01-08 15:56:58
... betty ... te inseli amarnic ... inttodeauna de la o relatie TREBUEI sa vrei MAXIMUM ... jumatatile de masura te pot distruge ... nu incepe o relatie daca nu stii ce vrei ... nu te baza pe fizic ... o sa ajungi sa ingrosi rindurile la cabinetele ginecologice ... ca multe altele ... e o mare pierdere de timp acest mod de gindire ... si foarte pagubos ... basca ca ramii doar cu ''invirtitul'' ... sincer ... uneori, unele femei parca isi doresc sa fie manipulate ... doriti asta ... nu pot sa inteleg asta ... chiar sa nu stii ce vrei de la viata ? ...
... exista o vorba ... cind stingi lumina, toate pisicile sint negre ... de ce vreti sa intrati la categoria pisici ... eu nu inteleg ... va invatati sa traiti cu jumatati de masura ... si voi si cei care va ''invirt'' ... si de asta e greu sa faci unul ca leo sa inteleaga ca femeia nu este o cirpa sau un obiect sexual ...

nu marcel, tu nu intelegi ceva. femeile chiar vor sa fie controlate (manipulate suna urat). ele stiu ca puterea e la noi si asa li se pare normal, si nu o vor la ele. valabil chiar si in cazul femeilor puternice. cred ca nu mai trebuie sa spun ca un barbat puternic e diferit de un luptator de arte martiale.
si nu, tu crezi ca eu consider femeia obiect sexual pentru ca la nivelul la care vezi tu lucrurile, doar latura asta o vezi. un ultim lucru: femeile nu traiesc cu jumatati de masura, noi barbatii o facem. daca esti mai atent ai sa vezi ca noi ne pregatim toata viata ca sa ne intretinem pe noi si pe ele, iar ele se pregatesc ca sa nu ia teapa de la natura si sa ramana singure atunci cand vor trebui sa nasca un copil. acestea doua sunt constantele intre care se joaca viata. ele se asigura pe ele si pe copil, iar noi pe toata familia, cateodata inclusiv soacra, socrul, mama sau tata. deci noi suntem cei care lucram cu sferturi de masura, ele stiu exact ce vor.

... LEONEL ... iti mai spun ... le-a invatat viata ... ai dreptate dar ajungi tot acolo ... sint diferente si responsabilitati pe care fiecare trebuie sa si le ASUME ... cite femei ai cunoscut ? ... gramezi o sa imi zici ... la cite le-ai spus - TE IUBESC sau le-ai lasat sa inteleaga asta, basca alte chestii mai urite ... la aceleasi gramezi ... si toate s-au terminat ... si atunci in cine ar mai avea incredere ... iti spun TOTI SINTETI LA FEL ... totul se schimba(in bine) cind apar copii(nu avorturile) ... intelegi ? ... doar sa fi tu cel mai ghionist ... ceea ce nu cred ...

leo_

448 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 03:11

De la: homemarcel0, la data 2009-01-10 03:01:09
... LEONEL ... iti mai spun ... le-a invatat viata ... ai dreptate dar ajungi tot acolo ... sint diferente si responsabilitati pe care fiecare trebuie sa si le ASUME ... cite femei ai cunoscut ? ... gramezi o sa imi zici ... la cite le-ai spus - TE IUBESC sau le-ai lasat sa inteleaga asta, basca alte chestii mai urite ... la aceleasi gramezi ... si toate s-au terminat ... si atunci in cine ar mai avea incredere ... iti spun TOTI SINTETI LA FEL ... totul se schimba(in bine) cind apar copii(nu avorturile) ... intelegi ? ... doar sa fi tu cel mai ghionist ... ceea ce nu cred ...

ma indoiesc ca le-a invatat viata. eu cred ca este predispozitie genetica spre gandirea asta. ceea ce inseamna ca poate fi reformarta prin educati dar nu anulata. nu e vorba de incredere. desigur ca suntem toti la fel: predispozitie genetica. oare crezi ca orice femeie cand te apropii de ea nu stie ca vrei sex? sigur ca stie, numai ca atunci incearca sa se vanda cat mai scump adica barbatului pe care il vede cel mai performant, care pe viitor o va putea intretine si apara pe ea si copii.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 03:23

De la: leo_, la data 2009-01-10 03:11:19

ma indoiesc ca le-a invatat viata. eu cred ca este predispozitie genetica spre gandirea asta. ceea ce inseamna ca poate fi reformarta prin educati dar nu anulata. nu e vorba de incredere. desigur ca suntem toti la fel: predispozitie genetica. oare crezi ca orice femeie cand te apropii de ea nu stie ca vrei sex? sigur ca stie, numai ca atunci incearca sa se vanda cat mai scump adica barbatului pe care il vede cel mai performant, care pe viitor o va putea intretine si apara pe ea si copii.

... leo ... intelege ... tinerele isi doresc dragoste ... sex fac pentru ca li se cere si nu vad un viitor ... si pentru ca ati fost DROGATI cu sfaturi depsre sex si nu si despre RESPONSABILITATI ... unele(de fapt majoritatea) au crescut pretentiile si vor si bani si restul ... frumos ... destept ... si ... dar nu se vede responsabilitatea voastra ... fetele de acum ARD totul prea repede ... si pe la 35-40 incep migrenele si alte trucuri ca sa scape ... si iar frustrari la greu ... totul trebuie facut cind trebuie(ma refer la insuratoare) ... intotdeauna e un risc dar se estopmeaza cu timpul ... daca nu dai rateuri ...
... nu ma intreba de relatii temporare pentru ca mi se par pierdere de timp ... pentru toata lumea ... decit sa ''haituiesti'' o tipa luni de zile pentru citeva seri mai bine te insori ... si iti vezi de treaba ... e mai ''rentabil'' ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 03:34

... ii da cu sexul ... iti dau niste comparatii ...intre mine si citiva prieteni ...
... eu m-am insurat devreme ... am o droaie de copii ... am facut dragoste cind si cum si unde am vrut ... amindoi ... nu mai am ce sa inventez ... totul e cunoscut ... material sint mai mult decit echilibrat ... si am inceput de la lingura si strachina cum se spune ...
... prietenii ... ''fustangii'' cica ... o prietena la 3-4 luni care dureaza maxin o luna si apar discutii si pretentii ... aaaa, unul sa insurat(dar a indraznit totusi) pe la 32 ... frumos ce sa zic ...cind ii vezi parca te uiti la o telenovela ... dar plinge pe linga ea ... o ''doare'' capul continuu, basca spatele ... si cred ca e asa, femeia nu a stat la minastire si peste ea a trecut ''viata'' ... acum recupereaza ... material o duc putin mai rau decit mine si nu au copii (se pare ca nici nu vor avea, sotia a avut o ''raceala'' si sint probleme) ...
...simplista comparatia dar asta e adevarul ... intelege ce vrei ...

unuunu44

25 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 13:24

Nici ele nu stiu care sunt acele calitati.

leo_

448 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 14:02

De la: unuunu44, la data 2009-01-10 13:24:33 Nici ele nu stiu care sunt acele calitati.

de acord cu tine. sunt ghidate de instinct. deseori sunt impreuna cu barbati care nu am nimic in comun cu calitatile de care vorbesc ele.

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 15:01

Curs de formare pentru barbati

Obiectivul pedagogic al cursului de formare este de a le permite barbatilor sa-si dezvolte acea parte a creierului a carei existenta o ignorau.

Programul are 4 module dintre care primul e obligatoriu

Modulul 1 (curs obligatoriu)

1. Sa invat sa traiesc fara mama mea (2000 ore)

2. Sotia mea nu este mama mea (350 ore)

3. Sa inteleg ca fotbalul nu este altceva decat un sport

Modulul 2
Viata in doi

1. Sa am copii fara sa devin gelos (pe ei) (50 ore)

2. Sa nu mai zic prostii atunci cand nevasta isi primeste prietenele (500 ore)

3. Sa depasesc sindromul controlului telecomenzii (550 ore)

4. Sa inteleg ca pantalonii nu se duc nici o data singuri pana la dulap (800 ore)
5. Cum sa ajung pana la cosul cu rufe

6. Cum sa ajung pana la cosul cu rufe murdare fara sa ma ratacesc (500 ore)

7. Cum sa supravietuiesc unei raceli fara sa agonizez

Modulul 3
Timpul liber

1. Sa calc in doua etape o camasa in mai putin de doua ore (exercitiu practic)

Modulul 4
Curs de bucatarie

1. nivelul 1 (incepatori) : Electrocasnicele : ON = deschis ; OFF = inchis

2. nivelul 2 (avansati): prima mea supa instant fara sa ard cratita

Exercitiu practic: fierbe apa inainte de a adauga pastele

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
celine_giancarlo

27 mesaje
Oras: Ramnicu Valcea

Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 15:28

De la: homemarcel0, la data 2009-01-10 03:23:35
De la: leo_, la data 2009-01-10 03:11:19

... leo ... intelege ... tinerele isi doresc dragoste ... sex fac pentru ca li se cere si nu vad un viitor ... si pentru ca ati fost DROGATI cu sfaturi depsre sex si nu si despre RESPONSABILITATI ... unele(de fapt majoritatea) au crescut pretentiile si vor si bani si restul ... frumos ... destept ... si ... dar nu se vede responsabilitatea voastra ... fetele de acum ARD totul prea repede ... si pe la 35-40 incep migrenele si alte trucuri ca sa scape ... si iar frustrari la greu ... totul trebuie facut cind trebuie(ma refer la insuratoare) ... intotdeauna e un risc dar se estopmeaza cu timpul ... daca nu dai rateuri ...
... nu ma intreba de relatii temporare pentru ca mi se par pierdere de timp ... pentru toata lumea ... decit sa ''haituiesti'' o tipa luni de zile pentru citeva seri mai bine te insori ... si iti vezi de treaba ... e mai ''rentabil'' ...

sunt total de acord cu logica lu marcel ... ca tot i-am citit aproape toate posturile de pe topicul asta ..pt cine n-a inteles sa le mai ia odata de la inceput sa le citeasca ..si poate vedea ca el vorbeste de viata REALA , nu de viata din melodii , filme, reviste si alte alea ... nu am citit un mesaj de-al lui fara sa vad ceva adevarat in el ..deci ....

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 16:23

De la: leo_, la data 2009-01-10 02:53:51
De la: homemarcel0, la data 2009-01-08 15:56:58

nu marcel, tu nu intelegi ceva. femeile chiar vor sa fie controlate (manipulate suna urat). ele stiu ca puterea e la noi si asa li se pare normal, si nu o vor la ele. valabil chiar si in cazul femeilor puternice. cred ca nu mai trebuie sa spun ca un barbat puternic e diferit de un luptator de arte martiale.
si nu, tu crezi ca eu consider femeia obiect sexual pentru ca la nivelul la care vezi tu lucrurile, doar latura asta o vezi. un ultim lucru: femeile nu traiesc cu jumatati de masura, noi barbatii o facem. daca esti mai atent ai sa vezi ca noi ne pregatim toata viata ca sa ne intretinem pe noi si pe ele, iar ele se pregatesc ca sa nu ia teapa de la natura si sa ramana singure atunci cand vor trebui sa nasca un copil. acestea doua sunt constantele intre care se joaca viata. ele se asigura pe ele si pe copil, iar noi pe toata familia, cateodata inclusiv soacra, socrul, mama sau tata. deci noi suntem cei care lucram cu sferturi de masura, ele stiu exact ce vor.

Leo, te iei dupa toate tampeniile de teorii!
Daca te uiti in jur: multe femei au luat deja "teapa". Chestia cu parasitul cred ca este un lucru modern, ca mai demult te insurai si insurat erai!!! Ce conditionare genetica??
In plus, asta ar insemna ca daca un barbat se imbolnaveste sa primeasca un shut in c.. si femeia sa plece la altul care o poate intretine/proteja bla, bla.. (Urmeaza-ti teoriile pana la ultimele consecinte.)

Si femeile nu vor sa fie manipulate.
Dar in ordinea fireasca a lucrurilor, copilul este mai important decat orice!!! Si atunci multe femei sunt dispuse sa sacrifice orice pentru binele copilului (nu in scopuri egoiste). Barbatii au profitat dintotdeauna de aceasta "slabiciune" pentru a le domina! Altfel nu imi explic de ce femeila au fost injosite dintotdeauna, desi diferenta dintre sexe este data de un joc al intamplarii!!

leo_

448 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 00:59

De la: marinescuirina, la data 2009-01-10 16:23:21
Daca te uiti in jur: multe femei au luat deja "teapa". Chestia cu parasitul cred ca este un lucru modern, ca mai demult te insurai si insurat erai!!! Ce conditionare genetica??
In plus, asta ar insemna ca daca un barbat se imbolnaveste sa primeasca un shut in c.. si femeia sa plece la altul care o poate intretine/proteja bla, bla.. (Urmeaza-ti teoriile pana la ultimele consecinte.)

Dar in ordinea fireasca a lucrurilor, copilul este mai important decat orice!!! Si atunci multe femei sunt dispuse sa sacrifice orice pentru binele copilului (nu in scopuri egoiste). Barbatii au profitat dintotdeauna de aceasta "slabiciune" pentru a le domina! Altfel nu imi explic de ce femeila au fost injosite dintotdeauna, desi diferenta dintre sexe este data de un joc al intamplarii!!

:) aha de acord cu tine ca sunt pra plictisit sa citesc clisee. hai sa iti spun ceva: de ce numai un procent mic de barbati au femeile pe care si le doresc, iar restul doar una care sa le incalzeasca supa pe care in trecut le-o incalzea mama? probabil pentru ca fac pentru ca fac ce trebuie ultimii. ce le spune societatea ca trebuie mai exact. oricum atat timp cat ceea ce fac eu nu imi face rau nu schimb tactica.

mia_rusu1970

79 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:45

De la: leo_, la data 2009-01-11 00:59:56

:) aha de acord cu tine ca sunt pra plictisit sa citesc clisee. hai sa iti spun ceva: de ce numai un procent mic de barbati au femeile pe care si le doresc, iar restul doar una care sa le incalzeasca supa pe care in trecut le-o incalzea mama? probabil pentru ca fac pentru ca fac ce trebuie ultimii. ce le spune societatea ca trebuie mai exact. oricum atat timp cat ceea ce fac eu nu imi face rau nu schimb tactica.

mia_rusu1970

79 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 12:47

Pentru ca celalalt procent sunt fatarai.......

nike20ro

2 mesaje
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 18:36

pt asta m-am nasuct eu!!! pop

baro0n

1 mesaj
Oras: Caransebes

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 07:57

inceputul unei relatii -->--> --> daca in realitate imaginea cuplului arata de forma :barbatul-> femeia-> toata lumea spune dar defapt in \"casa\" lucrurile arata cam asa ,femeia-> barbatul-> (datimi 1 motiv sa ma insor devreme???)

bogda_stiinta

2 mesaje
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 14:04

intrebati le pe ele

dnldobre

47 mesaje
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 18:42

POATE CA NU ESTE BINE SA TE INTREB DAR SUNT CAM CURIOS DIN FIRE ......AM SI EU UN DEFECT !!! CAM CATZI ANI AI ? AI CUNOSCUT PANA ACUM MULTZI BARBATZI ?

dnldobre

47 mesaje
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 18:42

De la: dnldobre, la data 2009-01-29 18:42:30POATE CA NU ESTE BINE SA TE INTREB DAR SUNT CAM CURIOS DIN FIRE ......AM SI EU UN DEFECT !!! CAM CATZI ANI AI ? AI CUNOSCUT PANA ACUM MULTZI BARBATZI ?

dnldobre

47 mesaje
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 18:47

De la: dnldobre, la data 2009-01-29 18:42:52
De la: dnldobre, la data 2009-01-29 18:42:30POATE CA NU ESTE BINE SA TE INTREB DAR SUNT CAM CURIOS DIN FIRE ......AM SI EU UN DEFECT !!! CAM CATZI ANI AI ? AI CUNOSCUT PANA ACUM MULTZI BARBATZI ?
PT. MONA SIMONA 2002

dnldobre

47 mesaje
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 18:49

PT. SELEN : DACA CHIAR ITZI DORESTI ASTFEL DE BARBAT SI PT. CA SUNTEM IN FATZA COMPUTERULUI ATUNCI IL POTZI PROIECTA LA COMPUTER DRAGA ........SUCCES ! SI SPOR LA TREABA ! PA PT. SELEN

dnldobre

47 mesaje
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 19:06

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:19

Adevarul e ca...pe barbati ii cauta femeile...,(pe barbati);scuze pt..cei ...singuri!

Fosta membra 9am.ro

14 mesaje
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:49

"oare crezi ca orice femeie cand te apropii de ea nu stie ca vrei sex?

"Nu,Leo,nu stie!Presupune -naiv sau nu-ca barbatul este si altceva decat purtator de "organ".Presupune ca barbatul care se apropie e o persoana interesanta,cu care poate avea o discutie ok pe alte subiecte decat sexul.Dar daca singurul loc unde tu cunosti femei e vreun club de noapte,e ok,te inteleg!Din fericire am prieteni barbati exceptionali ca oameni-inteligenti,cu simtul umorului,responsabili,familisti,gata sa ajute (absolut dezinteresat)-am cunoscut barbati care doreau si altceva decat sex,am prieteni din aceasta categorie si asta ma fereste de generalizari precum"toti barabatii sunt niste porci,toti barbatii vor sex,etc"Ai grija tu in ce categorie esti incadrat de femei!!O femeie cu capul pe umeri isi doreste un barbat responsabil,inteligent,cu personalitate,integru si corect.Iar un barbat cu calitatile astea va fi un barbat realizat,care stie ce vrea de lo femeie-fie sex si atunci agata o mandra in club,pentru o noapte-sau o familie pentru care va fi dispus sa lupte,stiind foarte bine ca satisfactiile intrec dezavantajele.Usor nu e ..dar daca ai coloana vertebrala-atat ca barbat cat si ca femeie-te feresti de frivolitati ieftine si construiesti ceva,cu cineva alaturi!Si comunicand,ai parte si de sex,si de intelegere si de restul.Poate sunt idealista dar imi place sa gandesc si altfel decat in clisee de genul"barbatii vor sex,femeile vor bani".Calitatea ta de om dicteaza ce vrei!

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 21:01

Nu-i cereþi unei femei imposibilul. E capabilã sã vi-l dea ... invers ...

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 00:21

De la: leo_, la data 2009-01-11 00:59:56

1.Leo, imi pare ca tu ai un complex de superioritate (nu o lua ca pe o jignire, ca nu intentionez asta). Eu inteleg ca tu cauti nu femeia pe care sa o iubesti, ci femeia "perfecta" (adica cea pentru care sa nu faci vreodata vreun compromis). Cand iubesti NU ai motive si nu ai explicatii..
2. ai spus pe undeva ca iubirea este ceva rar, ca relatiile se bazeaza pe atractia sexuala.. Asta ar spune multe. Iubirea exista, doar ca nu confunda asta cu ceea ce vezi in filme.
3. Te uiti in jur si spui ca barbatii nu sunt multumiti de sotie/prietena... Tu te uiti in Romania, unde misoginismul este in floare!! Aud atatia vorbind urat cu partenerele lor, cu parintii lor, cu copiii... Ceea ce observi nu este nepotrivire de caracter, ci caractere bolnave, lipsa educatiei si valorilor. Si eu cunosc f multi oameni "educati", "realizati", "respectabili" dupa criteriile societatii actuale, dar in realitate gaunosi si plini de dispret fata de orice (mai putin persoana lor pretioasa). Ei sunt aceia nemultumiti de sotie? F probabil.

sylvia_eliade

8 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 08:14

Un barbat trebuie sa fie sincer, sa aiba un loc de munca, sa se implice in educatia copiilor,sa aiba studii,sa fie fidel,sa isi respecte si sa isi iubeasca prietena sau sotia.Mie nu imi plac barbatii misogini.
Si inca ceva ca aspect exterior sa nu fie gras dar nici piele si os ,sa nu vorbeasca obscen,sa nu barfeasca si sa nu aiba chelie.
Propun si eu o tema de discutii ,, Ce calitati te fac cu adevarat femeie in ochii barbatilor.,,
Va multumesc tuturor celor care cititi ceea ce am scris eu.
Weekend placut!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 09:30

Dac tot vrei sa discuti pe tema asta......du-te pe un forum specializat...
www.schimbdeneveste.ro Acolo poti sa te desfasori.....ca vad ca ai ce....

anareaua

31 mesaje
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 22:31

De la: selen, la data 2008-12-10 19:03:08O discutie intre doua superbe doamne si un domn, pe un topic vecin mi-a inspirat o tema noua de discutie:
Care sunt calitatile si atu-urile unui barbat adevarat in ochii nostri?

RABDAREA

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 08:13

Un barbat are calitati,dar nu calitatile te fac barbat!

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 16:00

De la: dnldobre, la data 2009-01-29 18:47:14
PT. MONA SIMONA 2002

Da cunosc foarte multi barbati, cateva sute cred. Cu unii am fost colega de scoala, cu altii am fost vecina, colaga de serviciu, unii imi sunt amici, altii prieteni, unii mi-au fost sefi, altii subalterni, cu unii sunt ruda de sange, unii mi-au fost clienti, altii parteneri de afaceri, pe unii ii cunosc doar virtual, uite asa de pe forum-uri s.a.m.d.

Ce insinuezi? Sper ca nu esti un tip cu gandire limitata care considera ca poti sa cunosti un om doar daca iti trece prin pat. E o ideea tampita si tipic masculina. O amintesc aici ca sa impiedic fabulatiile. Barbatii au imaginatie bolnava cateodata.... pardon, bogata!

Am ceav peste 30 de ani, nu sunt o pustoaica de 18 sau 20 care crede ca tot ce zboara se mananca.

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 03:43

Ceea ce multe femei tinere nu isi dau seama este ca barbatii cu inaintarea in virsta devin mai...barbati. Lucrul pe care barbatii trebuie sa-l conserve mai mult timp este vigoarea fizica si nu aspectul exterior.
Unele femei stiu cum...

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Pagini: << 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce calitati te fac cu adevarat barbat in ochii femeilor?
Mergi la: