Info
x
Ce a fost inainte de dumnezeu, dar inainte de big-ban?
|
Fosta membra 9am.ro 1171 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 21:11
De la: The_Mole, la data 2010-02-01 21:00:42Studiu de caz: |
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 21:14
De la: Horus, la data 2010-02-01 21:11:56De la: The_Mole, la data 2010-02-01 21:00:42Studiu de caz: Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 21:25
De la: The_Mole, la data 2010-02-01 20:55:49De la: gabigabi, la data 2010-02-01 16:23:37 ti-ai dat raspunsul singur,dar nu-ti dai seama de asta ! exact asa : nici perechea primordiala nu si-a dat seama ca a facut o greseala, decit prin consecinte .....adica: iesirea din starea de Rai,de echilibru perfect si "surghinirea " pe pamint a devenit punerea in situatia de a intelege prin experienta unde ,cum si de ce a gresit ! Moartea ,dupa intelegerea mea, este iesirea din corpul fizic ....vine o pauza,ptr. a codifica experientele "vietii " petrecute in acest spatiu .....apoi, o noua intrupare,cu o alta identitate, un alt corp, cu o alta lectie de invatat.....o pauza- recreatie iarasi...pina cind ? pina la un ridicat nivel de constienta si constiinta ....apoi o iei de la inceput in alt spatiu ce-ti corespunde noii tale vibratii ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 21:35
ptui,iar ati aparut voi : mai, chip si dale ? am zis ca nu voi mai intra pe topicul asta, da' uite ca m-a mincat in fund si.....bai, copilasi : daca biblia a incaput pe mina unor traducatori si scribi ca d'alde voi, nu va mai mirati ca-i de neinteles,conform zisei : traduttore tradittore ....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 21:50
Mai trebuie sa ""vibrezi""ca sa intelegi...
Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 22:06
De la: gabigabi, la data 2010-02-01 21:25:58 Imi place ca ai reusit sa o peticesti asa cat de cat. Din pacate e destul de evident ca nici macar credinciosii nu se pot minti atat de bine. Daca ar reusi sa se minta pana acolo incat sa creada cu adevarat in viata de apoi , s-ar apuca sa isi omoare copiii imediat dupa botez, astfel incat sa se asigure ca copii lor vor ajunge in mod sigur in rai. In caz contrar ar risca sa isi vada copii in iad pentru ca nu se stie ce alegeri vor face acestia in viata. Daca cumva se fac atei? Mai bine ii faci de petrecanie cand stii ca-i fara pacate si ii obtii viza pentru rai in felul acesta. Iar in ceea ce te priveste , nici o problema ca doar te poti pocai mai incolo , nu-i asa? E atat de evident ca nici un "credincios" de pe lumea asta nu poate sa inghita chiar intru totul galusca credintei. Daca ar putea s-ar gasi mai multi care sa isi vinda averile si sa le imparta la saraci. Ai o casa? Vinde-o si da banii saracilor. Nu iti fa griji pentru maine , ca are Domnul grija ta! (Luca 12:33) Dar lucrul asta nu se intampla , pentru ca nimeni nu se minte chiar pana acolo. Cu totii spun lucruri la nivel de discurs , dar cand vine vremea sa le puna in practica ........ Si in acel caz se apuca sa isi construiasca reinterpretari pentru niste cuvinte clare, si sa se gandeasca "Lasa ca poate era beat cand a zis cuvintele alea! Cu siguranta nu asta a vrut sa zica. Probabil ca se referea la altii nu la mine." Nu degeaba zicea Steinhardt ca un nebun autentic il recunosti dupa faptul ca arunca cu pietre si in propriile lui geamuri , nu doar ale altora. De aia "credinciosii" sunt cam vinovati de fatarnicie. Proclama sus si tare lucruri , insa cand vine vorba sa respecte ceea ce proclama.... o cam dau cotita. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 08:12
De la: The_Mole, la data 2010-02-01 22:06:11De la: gabigabi, la data 2010-02-01 21:25:58 eh,mole, buna dimineata ! vezi ca si tu folosesti o multime de cuvinte,fara sa modifici ceva din stadiul discutiei ? si cum sa nu fie asa,devreme ce o idee nu poate fi exprimata decit prin cuvinte?....sau pictura,muzica sau....arta,in general ....dar nu despre asta discutam acum ! revin la idee : n-am cirpit nimic ! este nivelul meu de intelegere a acestei eterne intrebari ,asupra careia ne aplecam cu toti ; dovada : aceste discutii ! cine suntem ? institutia bisericii neaga intruparea ; de ce ? simplu,dupa parerea mea : recunoscind-o ,n-ar mai avea cu ce sa-i sperie si sa-i tina-n chingi pe credinciosi ! recunoscind-o, rolul lor de conducatori spirituali s-ar reduce,ori ,dupa etatizarea ei,ea a devenit o afacere,de ce sa n-o zicem pe cea buna? ! DAR : dincolo de dogma oficiala a institutiei,exista o realitate atit individuala,cit si comuna pe care o cautam ! daca acceptam ideea reincarnarii,atunci NU avem toti aceeasi virsta spirituala si deci, nici aceeasi intelegere ! asa se face ca tu-i aduci in discutie pe cei care sunt la nivel de copilul pe care l-am adus eu ca exemplu si caruia nu-i trebuiesc explicatii , ci doar citeva reguli fixe ! Scoala asta = Terra ,are si ea Clase primare cu Invatatori si profesori ptr. elementara si liceu ! pai poti tu spune ca piciul dintra-ntiia stie si intelege la fel de mult ca cel dintr-a 12 a ? de aici rezulta diferentele dintre credinciosi ,ba chiar si ateii ! oare ai uitat fronda virstei de adolescent,cind refuzai autoritatea altora, cautindu-te pe tine insuti ? adica: Ateismul este si el o Etapa din Cunoastere ....chiar necesara, as zice, intrucit iti eliberezi mintea de ce te-au invatat altii si cercetezi tu,cu mintea ta si cauti raspunsuri ! si cine cauta, gaseste,dar nu repetind papagaliceste, fraze, ci Intelegind ! fac o paranteza : acum citiva ani a venit un coleg cu un catalog de niste desene foarte interesante, aduse din germania ; in ce consta "ciudatenia " lor ? in plan,erau niste desene geometrice,dar in momentul in care le apropiai incet-incet de ochi ,totul devenea in 3 dimensiuni si plonjai in adincimea lui, descoperind acolo cu totul altceva decit parea la prima vedere ! de ce-am facut aceasta paranteza ? cred ca ai inteles,deja : ceea ce cautam este sub nasul nostru,intocmai ca-n desenele mai sus pomenite ...trebuie doar sa invatam sa privim ....si invatam, invatam ! suntem aici ca sa invatam si,intr-o zi , rebelul de mai ieri-alaltaieri poate deveni un profesor fff bun ! |
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 13:12
De la: The_Mole, la data 2010-02-01 22:06:11De la: gabigabi, la data 2010-02-01 21:25:58 Esti ori neinformat ori rau intentionat cand afirmi cele de mai sus . Sunt extrem de multe exemple in care credinciosii au dat tot ce au avut saracilor . Chiar si in zilele noastre ! Raporteaza abuz de limbaj
Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
|
|
|
|
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 16:39
De la: tutenes, la data 2010-02-02 13:12:01 Neinformat ,cel mult. Asa ca informeaza-ma. Dar as prefera sa imi dai un exemplu de om in putere , care are copii la care sa se gandeasca , nu vreo biata vaduva de 70 de ani , ramasa singura pe lume , care si-a vandut casa si s-a retras la manastire. Un asemenea exemplu nu reprezinta sacrificiu crestinesc ci doar un om batran care-si gaseste azil unde sa se sfarseasca. In orice caz , probabil am exagerat eu cand am spus "niciunul". Imi inchipui ca daca scormonesti destul de mult , vei gasi vreo 2-3 exemple. Ceea ce voiam sa spun de fapt este ca aproape unanimitatea credinciosilor nu face asa, desi proclama toate crezurile alea. Adica , desi or fi vreo cativa pe tot globul asta care sunt atat de halucinati, realitatea este ca 99,99999% dintre credinciosi nu pot sa se minta intr-atat incat sa aplice cuvintele scripturii pe care o proclama. Ceea ce este un lucru bun din punctul meu de vedere. Imi indica faptul ca totusi majoritatea credinciosilor au macar o farama de ratiune ramasa intacta, si nu se vor apuca sa isi omoare copii, ca sa ii trimita in rai. Pentru ca , daca era cumva nevoie sa precizez, cand spusesem acele cuvinte legate de uciderea pruncilor dupa botez - nu sugeram ca asta ar fi o cale de urmat, ci sugeram doar ca nici macar majoritatea credinciosilor nu se pot minti pana la punctul in care sa faca gesturi complet irationale precum cel cu lasarea familiei pe drumuri, doar asa de dragul "adevarului absolut" in care "cred". Gabi a iesit totusi din dilema asta pentru ca a renuntat la ortodoxie, si s-a apucat sa vorbeasca despre reincarnare si etape de invatare necesare, etc. , deci va trebui sa ii ofer un raspuns personalizat pentru acea directie in care a luat-o. In schimb , un ortodox "hardcore" ca tine , presupun ca nu poate sa creada in bazaconii cu reincarnari , asa ca tu esti inca in dilema. Pentru unu' care are drept crez faptul ca poate exista o singura dreapta-credinta , si ca fara ea esti pierdut, dilema persista. Ori urmezi cuvintele scrise clar , negru-pe alb in scriptura si iti dai casa si toate lucrurile de pomana, ori trebuie sa gasesti o rationalizare prin care sa te scutesti de o asemenea placere. Macar tu sper sa fii consecvent si sa nu procedezi miseleste , asa ca Gabi, care a ales calea de a azvarli scriptura pe fereastra, zicand ca ea crede in altceva. |
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 16:59
MISELESTE,spui ? nu-i cam tare cuvintul , @MOLE ?si mai ales, neadevarat ?daca citeai atent ce-am mai scris, ai fi vazut ca-s mai credincioasa si crestina ca niciodata ! de ce ? ptr. ca ISUS - Mintuitorul,asta face : ne Mintuie de lantul karmic al intruparilor ! daca ai fi citit cu ochii aceia care vad nu numai in plan,ci si in spatiu, ai fi inteles ca am spus ca biserica Nu recunoaste reincarnarea - nu ca NU o cunoaste,ptr.ca ca ea a fost cindva explicit exprimata in biblie ! nu vrea s-o recunoasca si am spus deja unul dintre motive; al doilea ar fi ca : numai conteaza ptr. ea ce si cite experiente ai avut inainte de a te uni cu biserica lui Hristos ....conteaza acum ca esti impreuna cu ea ! urmeaza Calea aratata de ISUS ,din toata inima si numai vi in acest spatiu,la intrupare....vibratia data de El nu mai corespunde terrei !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 18:46
De la: gabigabi, la data 2010-02-02 16:59:55MISELESTE,spui ? nu-i cam tare cuvintul , @MOLE ?si mai ales, neadevarat ?daca citeai atent ce-am mai scris, ai fi vazut ca-s mai credincioasa si crestina ca niciodata ! de ce ? ptr. ca ISUS - Mintuitorul,asta face : ne Mintuie de lantul karmic al intruparilor ! daca ai fi citit cu ochii aceia care vad nu numai in plan,ci si in spatiu, ai fi inteles ca am spus ca biserica Nu recunoaste reincarnarea - nu ca NU o cunoaste,ptr.ca ca ea a fost cindva explicit exprimata in biblie ! nu vrea s-o recunoasca si am spus deja unul dintre motive; al doilea ar fi ca : numai conteaza ptr. ea ce si cite experiente ai avut inainte de a te uni cu biserica lui Hristos ....conteaza acum ca esti impreuna cu ea ! urmeaza Calea aratata de ISUS ,din toata inima si numai vi in acest spatiu,la intrupare....vibratia data de El nu mai corespunde terrei ! Nu e tare cuvantul pentru ca s-a dorit o gluma. Adica , uite ce mi-ai facut , mi-ai tras clapa si m-ai lasat sa perorez despre crestinism cand tu nici macar nu adoptasei pozitia aia pe care o combateam de zor. Si intradevar "priveam in plan si nu in spatiu" de aceea nu m-am prins ca trebuie sa dau raspuns la "crestinismul" tau particular si nu la ala obisnuit al celorlalti oameni. Cum se cheama biserica asta de care apartii? "Biserica Crestina a Reintoarcerii din Morti - partea a-2a"? Voi cum ziceti cu ocazia Pastelui? "Hristos s-a reincarnat!" "Adevarat s-a reincarnat!" ? Imi imaginez ca de aia nu l-au recunoscut apostolii , ca era tot el , da' de fapt era altu'. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 19:28
De la: The_Mole, la data 2010-02-02 18:46:45De la: gabigabi, la data 2010-02-02 16:59:55MISELESTE,spui ? nu-i cam tare cuvintul , @MOLE ?si mai ales, neadevarat ?daca citeai atent ce-am mai scris, ai fi vazut ca-s mai credincioasa si crestina ca niciodata ! de ce ? ptr. ca ISUS - Mintuitorul,asta face : ne Mintuie de lantul karmic al intruparilor ! daca ai fi citit cu ochii aceia care vad nu numai in plan,ci si in spatiu, ai fi inteles ca am spus ca biserica Nu recunoaste reincarnarea - nu ca NU o cunoaste,ptr.ca ca ea a fost cindva explicit exprimata in biblie ! nu vrea s-o recunoasca si am spus deja unul dintre motive; al doilea ar fi ca : numai conteaza ptr. ea ce si cite experiente ai avut inainte de a te uni cu biserica lui Hristos ....conteaza acum ca esti impreuna cu ea ! urmeaza Calea aratata de ISUS ,din toata inima si numai vi in acest spatiu,la intrupare....vibratia data de El nu mai corespunde terrei ! tu astepti un raspuns la asta ? m-ai dezamagit ! iti raspund ptr. ultima oara : culmea este ca iar ai nimerit-o : el chiar e Intrupat -adica este un AVATAR ....ca tot v-am vazut vorbind despre filmul asta ....si de recunoscut,asa-i : nu l-au mai recunoscut apostolii ,ptr. ca se facuse deja Schimbarea la Fata ! in clipa de fata, te-ai situat de aceeasi parte ca toti pe care-i critici tu : nu intelegi, ironizezi,minimalizind, trecind inca o data pe linga miezul problemei ! daca si atunci cind intilnesti un om ca mine care a trecut dincolo de dogma si cauta Intelesul logic- caci totul este LOGICA in povestea asta , il iei peste picior, atunci tu nu vrei sa STI,vrei doar sa ai de cine "te ride " !sa fii sanatos ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 19:42
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 20:02
De la: gabigabi, la data 2010-02-02 19:28:32 Hai mah Gabi nu te supara de pomana. Cum as putea sa te fi luat in serios cu afirmatia : sunt crestina dar cred in reincarnare? Astea sunt concepte care nu merg impreuna prin definitia cuvantului "crestin" pe care o cunoastem si o acceptam in societate. Daca tu insisti totusi sa imi spui ca sunt compatibile , eu raspund ca nu am auzit de nici o biserica crestina care sa sustina asa ceva. Ceea ce ma lasa cu singura concluzie posibila pe care as putea sa o trag , si anume : e o credinta particulara a ta, care nu se regaseste la altii. Daca , pe urma, te ironizez pentru asta , nu ar trebui sa te superi . N-ai decat sa imi faci la fel. Pentru ca ,desi nu iti neg faptul ca ai tot dreptul sa crezi orice vrei tu, nu inteleg cum socotesti ca ar trebui sa consider asta drept relevant pentru discutie. Din perspectiva mea asta e un caz limpede de religie auto-inventata , intocmai precum am inventat eu "bulismul". Asta e o eroare din partea tuturor credinciosilor , care se gasesc intr-un labirint al propriilor credinte si sustin ca e o chestie serioasa sa incerci sa discuti strategii de iesire din labirint , pe cand eu intreb "Da' de ce sa intru in labirintul asta pe care l-ai construit tu cu atata minutiozitate?" Pentru ca ceea ce se pare ca nu iti dai seama este ca tu faci la fel precum ceilalti credinciosi , adica arunci cu afirmatii. "Isus a inviat" este o afirmatie si nimic mai mult. "noi ne reincarnam" este deasemeni o afirmatie si nimic mai mult. Tu imi propui sa ma bag in discutie despre cum ne reincarnam , iar eu am refuzat pentru urmatorul motiv: mai intai dovedeste ca e o optiune serioasa de luat in calcul si in discutie. Dovada nu poate consta intr-o simpla afirmatie . Dovada trebuie sa fie ceva obiectiv , care sa ma faca pe mine sa zic: "da, cred ca ar putea fi un sambure de adevar in credinta in reincarnare". Ori , noi nu am ajuns nicidecum la acel stadiu. Ce motive as avea sa intru in labirintul gandurilor despre reincarnare , cand nici macar nu exista vreo dovada in acest sens? De aia te-am luat in ras, dar asta nu cred ca ar trebui sa constituie motiv de suparare. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 21:35
De la: The_Mole, la data 2010-02-02 16:39:09De la: tutenes, la data 2010-02-02 13:12:01 Un exemplu din zilele noastre actrita Monica Fermo care a dat milostenie tot ce avea ( si avea ceva ) si a devenit maica Ecaterina ! In rest , citeste si tu vietile sfintilor , o sa gasesti destule exemple acolo ! Interpretarea ortodoxa a Bibliei e cu totul diferita de modul cum vezi lucrurile . Nu se interpreteaza versetele scoase din context si fara a fi in legatura cu celelalte parti ale Bibliei care se refera la acelasi lucru . Spune Iisus undeva despre vanzarea atuturor bunurilor - daca vrei sa fii desavarsit ! Crestinii se pot mantui si fara a fi desavarsiti ! In plus , faptul ca versetele acelea nu au fost aplicate in sensul pe care tu l-ai mentionat mai sus dovedeste echilibrul si ratiunea crestinilor . Aplicarea intocmai a acelor versete este obligatorie in schimb la intrarea in monahism . Ceilalti crestini se pot mantui insa facand milostenii .
|
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 22:05
De la: tutenes, la data 2010-02-02 21:35:33De la: The_Mole, la data 2010-02-02 16:39:09De la: tutenes, la data 2010-02-02 13:12:01 Cumpar apartamente de la crestinii care vor sa foloseasca banii pentru ""milostenii"" -ofer 5000 de euro / apartament -pret de criza !
|
|
click_cont 1644 mesaje Membru din: 10/02/2009 |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 22:11
De la: karpov, la data 2010-02-02 22:05:43De la: tutenes, la data 2010-02-02 21:35:33De la: The_Mole, la data 2010-02-02 16:39:09De la: tutenes, la data 2010-02-02 13:12:01 Numai ca tu nu estin crestin, nu-i asa... aici dovedesti cat de bine intentionat esti in tot ce gandesti!!!
|
|
royan32 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 22:39
De la: The_Mole, la data 2010-02-02 20:02:07 Ori , noi nu am ajuns nicidecum la acel stadiu. Ce motive as avea sa intru in labirintul gandurilor despre reincarnare , cand nici macar nu exista vreo dovada in acest sens? eu am citit cateva relatari ale unor persoane, sau mai bine zis copii, care si-au povestit/dovedit vietile anterioare. se pare ca aceste amintiri de obicei se pierd in jurul varstei de 7 ani- evident...nu este nimic recunoscut d.p.d.v stiintific, chiar daca ultimul documentar pe care l-am vazut, despre un pusti, era supravegheat/studiat de un medic psihiatru care era interesat de problema. sunt multe lucruri ciudate, daca noi nu reusim sa le vedem/intelegem/explicam/simtim nu inseamna ca nu exista. eu stiam ca pasajele despre reancarnare au fost scoase din biblie pt ca omul sa nu stie ca mai are o sansa, nu am citit ce s-a mai scris p'aici cu privire la asta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 03:23
De la: royan32, la data 2010-02-02 22:39:41Copii vin cu amintiri din viata trecuta. Ei chiar traiesc mai mult in astral pina la 7 ani. Se stie asta.De la: The_Mole, la data 2010-02-02 20:02:07 Ori , noi nu am ajuns nicidecum la acel stadiu. Ce motive as avea sa intru in labirintul gandurilor despre reincarnare , cand nici macar nu exista vreo dovada in acest sens? In privinta acelei stergeri a datelor ca ar fi reincarnare, aduce cu ce vor indienii...sa se termine cu reincarnarile. Probabil ca pe undeva s-a dorit asta. Dar daca reincarnarile sint o legitate fixa, degeaba se face asta. E o enigma. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 07:29
Tutenes a scris,
Un exemplu din zilele noastre actrita Monica Fermo care a dat milostenie tot ce avea ( si avea ceva ) si a devenit maica Ecaterina ! In rest , citeste si tu vietile sfintilor , o sa gasesti destule exemple acolo ! Interpretarea ortodoxa a Bibliei e cu totul diferita de modul cum vezi lucrurile . Nu se interpreteaza versetele scoase din context si fara a fi in legatura cu celelalte parti ale Bibliei care se refera la acelasi lucru . Spune Iisus undeva despre vanzarea atuturor bunurilor - daca vrei sa fii desavarsit ! Crestinii se pot mantui si fara a fi desavarsiti ! In plus , faptul ca versetele acelea nu au fost aplicate in sensul pe care tu l-ai mentionat mai sus dovedeste echilibrul si ratiunea crestinilor . Aplicarea intocmai a acelor versete este obligatorie in schimb la intrarea in monahism . Ceilalti crestini se pot mantui insa facand milostenii . ------------------------ 1 Corinteni 13/3. ªi chiar dacã mi-aº împãrþi toatã averea pentru hrana sãracilor, chiar dacã mi-aº da trupul sã fie ars, ºi n-aº avea dragoste, nu-mi foloseºte la nimic. 4. Dragostea este îndelung rãbdãtoare, este plinã de bunãtate: dragostea nu pizmuieºte; dragostea nu se laudã, nu se umflã de mândrie, 5. nu se poartã necuviincios, nu cautã folosul sãu, nu se mânie, nu se gândeºte la rãu, 6. nu se bucurã de nelegiuire, ci se bucurã de adevãr, 3 Ioan 1/6. ªi dragostea stã în vieþuirea dupã poruncile Lui. Dupa cum vedeti crestini nu se pot mantui numai facand milostenii, chiar daca si-ar imparti toata averea pentru hrana saracilor. Dumnezeu a pus pe primul plan poruncile si apoi milostenia. Unul poate face o avere colosala numai din furat si poate da cu mana larga ca doar nu da de la el. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 13:45
De la: royan32, la data 2010-02-02 22:39:41De la: The_Mole, la data 2010-02-02 20:02:07 Ori , noi nu am ajuns nicidecum la acel stadiu. Ce motive as avea sa intru in labirintul gandurilor despre reincarnare , cand nici macar nu exista vreo dovada in acest sens? Poti sa sustii si cu dovezi afirmatia ca au fost scoase pasajele despre reincarnare din Biblie ? Sau macar sa argumentezi in vreun fel, cine si de ce ? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 13:46
De la: nastasemihail, la data 2010-02-03 03:23:41De la: royan32, la data 2010-02-02 22:39:41Copii vin cu amintiri din viata trecuta. Ei chiar traiesc mai mult in astral pina la 7 ani. Se stie asta.De la: The_Mole, la data 2010-02-02 20:02:07 Ori , noi nu am ajuns nicidecum la acel stadiu. Ce motive as avea sa intru in labirintul gandurilor despre reincarnare , cand nici macar nu exista vreo dovada in acest sens? Aia daca vroiuau sa nu se mai reincarneze , trebuia sa nu mai faca copii ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 13:53
De la: 9am121159, la data 2010-02-03 07:29:10Tutenes a scris, Da asa e, am omis sa enumer toate poruncile si indatoririle crestinilor . Ar fi rezultat o lista destul de lunga . Dar nici tu nu le-ai insirat pe toate ! Nu ai inteles nimic din ce am vrut sa spun . Te-as ruga ca pe viitor sa nu mai comentezi ce scriu eu , nu faci decat sa intelegi gresit si sa denaturezi . Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 13:58
Tutenes, o întrebare am ºi eu, câþi copii avea Monica Fermo???
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 14:00
De la: Dorulet, la data 2010-02-03 13:58:12Tutenes, o întrebare am ºi eu, câþi copii avea Monica Fermo??? Ce rost are intrebarea ta ? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 14:05
De la: tutenes, la data 2010-02-03 14:00:02De la: Dorulet, la data 2010-02-03 13:58:12Tutenes, o întrebare am ºi eu, câþi copii avea Monica Fermo??? Era o simplã întrebare...era mai uºor sã rãspunzi cu "are atâþia" sau "nu are"... Dacã nu avea copii...nu a renunþat practic la nimic! A schimbat doar "stãpânul" cum s-ar zice!!!
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 15:06
De la: Dorulet, la data 2010-02-03 14:05:23De la: tutenes, la data 2010-02-03 14:00:02De la: Dorulet, la data 2010-02-03 13:58:12Tutenes, o întrebare am ºi eu, câþi copii avea Monica Fermo??? A renuntat la o cariera promitatoare de actrita si in televiziune si la o avere mai mult decat consistenta , la o varsta cand avea practic toata viata inainte . oricum , daca nu stiai , nicaieri in Biserica Ortodoxa nu este incurajata parasirea copiilor, lasarea lor pe drumuri . Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 15:27
De la: gabigabi, la data 2010-02-02 08:12:52De la: The_Mole, la data 2010-02-01 22:06:11De la: gabigabi, la data 2010-02-01 21:25:58 @the Mole- poate vrei sa citesti incepind de la salutul meu de "buna dimineata " ; cred ca ti-a scapat ,ptr. ca daca-l citeai ai fi vazut ca am adus in discutie motivele ptr. care Biserica nu recunoaster eincarnarea ! tot aici ti-am spus despre acele desene geometrice,in plan, si ce se-ntimpla cind se schimba unghiul de privire ....luindu-ma peste picior in raspunsul tau, am inteles ca ori n-ai citit,ori n-ai inteles !....nu sta in picioare nici argumentatia ta cu labirintul gindirii mele ! de ce ? simplu , toate discutiile noastre asta fac : intram in labirintul gindirii crestine si nu numai ; incercam sa intelegem de unde vine biblia si care-s mesajele ei....asta daca ne intereseaza,intr-adevar ! daca nu, transformam -asa cum se-ntimpla pe forum- totul intr-o gluma, bascalie sau cum vrei sa zici ! si de ce sa nu fac speculatii pe o tema data ? oare o problema de algebra nu incepe cu : DACA x =? |
|
9am011982 27 mesaje Membru din: 13/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 15:54
De la: florinzone, la data 2008-12-05 14:45:06De multe ori mi-am pus aceasta intrebare si am discutat-o cu prietenii mei. OK, unii nu cred in Dumnezeu ci in teoria evolutionista, foarte bine: ce a fost inainte de a fi ceva, inainte de scanteia care a produs viata? Oamenii care cred in Dumnezeu spun ca El, prin Fiul Sau Iisus Hristos, le-a insuflat viata intr-un trup plazmuit din lut, deci: ce a fost inainte de Dumnezeu? 1-NU EXISTA "INAINTE" DE DUMNEZEU. 2-DOMNULE INAINTE DE BIG-BAN A FOST,SI E SIGUR PRIN DOCUMENTE SCRISE IN ANGLIA,MAICASA SI TAICASU,CARE LA RANDUL LOR AU AVUT TATA SI MAMA S.A.M.D.............. CLAR? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 15:59
De la: 9am011982, la data 2010-02-03 15:54:00De la: florinzone, la data 2008-12-05 14:45:06De multe ori mi-am pus aceasta intrebare si am discutat-o cu prietenii mei. OK, unii nu cred in Dumnezeu ci in teoria evolutionista, foarte bine: ce a fost inainte de a fi ceva, inainte de scanteia care a produs viata? Oamenii care cred in Dumnezeu spun ca El, prin Fiul Sau Iisus Hristos, le-a insuflat viata intr-un trup plazmuit din lut, deci: ce a fost inainte de Dumnezeu? Well...de ce te iei de faptul cã omul a mâncat litera "g", când tu nu ºtii sã scrii corect româneºte????
|
|
|
|