back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce a fost inainte de dumnezeu, dar inainte de big-ban?

Pagini: << 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 18:53

De la: karpov, la data 2010-01-27 18:48:55
De la: CheRo, la data 2010-01-27 18:44:21
De la: rodik_mi, la data 2010-01-27 18:26:53De ce zilnic trebue sa paraseasca forumul cate unul care chear are ceva de spus Acum, pleaca CheRo si mie imi pare rau. Ieri a plecat Camioneros, mai alaltaieri Picard...Pacat.
N-am plecat nicăieri Rodica:) Atat doar ca eu eram cam singurul pe aici care nu-si facuse temele. Absentez temporar pentru a ma pune cu burta pe carte si a lua lucrurile mai in serios. Va multumesc si tie si lui Symy si Ioannei si lui Tutenes si tuturor celorlalti pe care ai omit acum neintentionat , pentru ca prin voi Dumnezeu imi vorbeste. Si cand al avem pe Dumnezeu de partea noastra de cine ne temem?

de mine !

...țuguiatule, tu ce cauți p-aici ?...meri și fă-ți temele !..

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 18:54

De la: mytcor, la data 2010-01-27 18:53:20
De la: karpov, la data 2010-01-27 18:48:55
De la: CheRo, la data 2010-01-27 18:44:21
De la: rodik_mi, la data 2010-01-27 18:26:53De ce zilnic trebue sa paraseasca forumul cate unul care chear are ceva de spus Acum, pleaca CheRo si mie imi pare rau. Ieri a plecat Camioneros, mai alaltaieri Picard...Pacat.
N-am plecat nicăieri Rodica:) Atat doar ca eu eram cam singurul pe aici care nu-si facuse temele. Absentez temporar pentru a ma pune cu burta pe carte si a lua lucrurile mai in serios. Va multumesc si tie si lui Symy si Ioannei si lui Tutenes si tuturor celorlalti pe care ai omit acum neintentionat , pentru ca prin voi Dumnezeu imi vorbeste. Si cand al avem pe Dumnezeu de partea noastra de cine ne temem?

de mine !

...țuguiatule, tu ce cauți p-aici ?...meri și fă-ți temele !..

BAUUU !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 19:06

De la: Dorulet, la data 2010-01-27 18:48:33
De la: florinpreda999, la data 2010-01-27 18:40:17
De la: symy1, la data 2010-01-27 18:37:51CheRo....Luca 6/28......Matei 23/12....
lasa-l ba sa se duca inapoi in intunericu' pesterii de unde a scos capu'

Nah...Florin nu ești corect! Este un forum public unde oricine are dreptul să scrie orice...chiar și nerozii, de care tu, practic ar trebui să te amuzi...nu să-ți sară muștarul!
Vrei să ajungi să vorbești singur pe tot forumul 9am???
nu dora,nu o sa ajung sa vorbesc singur pe aici atata timp cat vor exista creaturi de teapa lu' neica nimeni asta,io sunt sigur ca va reveni acest troglodit,nu pleaca nimeni de bunavoie dintr-o comunitate si io nu-l gonesc,in schimb i-am recomandat sa-si revizuiasca atitudinea si cunostiintele

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 19:11

De la: florinpreda999, la data 2010-01-27 19:06:17
De la: Dorulet, la data 2010-01-27 18:48:33
De la: florinpreda999, la data 2010-01-27 18:40:17
De la: symy1, la data 2010-01-27 18:37:51CheRo....Luca 6/28......Matei 23/12....
lasa-l ba sa se duca inapoi in intunericu' pesterii de unde a scos capu'

Nah...Florin nu ești corect! Este un forum public unde oricine are dreptul să scrie orice...chiar și nerozii, de care tu, practic ar trebui să te amuzi...nu să-ți sară muștarul!
Vrei să ajungi să vorbești singur pe tot forumul 9am???
nu dora,nu o sa ajung sa vorbesc singur pe aici atata timp cat vor exista creaturi de teapa lu' neica nimeni asta,io sunt sigur ca va reveni acest troglodit,nu pleaca nimeni de bunavoie dintr-o comunitate si io nu-l gonesc,in schimb i-am recomandat sa-si revizuiasca atitudinea si cunostiintele

recomandare !...

www.onuinfo.ro/documente_fundamentale/declaratia_drepturilor_omului/

lecturare și-nsușire , nu-i obligatoriu, ..după posibilități

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 19:44

Cartea „Psihologia viitorului“ a fost scrisă pentru a-i familiariza pe începători cu practica lui Stanislav Grof, unul dintre fondatorii psihologiei transpersonale.
Fiind o retrospectivă a carierei și lucrărilor lui anterioare,„Psihologia viitorului“ prezintă uriașa contribuție a autorului în psihiatrie și psihologie, punând un accent deosebit asupra experienței holotropice.
Stanislav Grof este de părere că actualele concepte și premise ale psihologiei și psihiatriei necesită o revizuire radicală, bazată pe cercetarea intensă și sistematică a stărilor modificate de conștiință și sugerează că o transformare interioară radicală a omenirii și ridicarea la un nivel superior de conștiență sunt foarte probabil singurele noastre speranțe reale pentru viitor.
Cuprinsul cărții „Psihologia viitorului”:

* Prefață
* Vindecarea și potențialul euristic al stărilor modificate de conștiință
* Cartografia psihicului uman: registrele biografic, perinatal și transpersonal
* Arhitectura tulburărilor emoționale și psihosomatice
* Urgențele spirituale: înțelegerea și tratarea crizelor de transformare
* Noi perspective în autoexplorare și psihoterapie
* Spiritualitate și religie
* Experiența morții și fenomenele conexe: perspective psihologice, filozofice și spirituale
* Jocul cosmic: explorarea profunzimilor conștiinței umane
* Evoluția conștiinței și supraviețuirea speciei umane: perspectiva transpersonală asupra crizei globale
* Psihic și Cosmos: stările holotropice de conștiință, psihologia arhetipală și tranzitele astrologice
* Bibliografie
* Despre autor
* Indice de nume

Despre autor(i):
Dr. Stanislav Grof este un psihiatru cu o experiență de peste 50 de ani în cercetarea stărilor modificate de conștiință și unul dintre întemeietorii și principalii teoreticieni ai psihologiei transpersonale.
Dr. Stanislav Grof s-a născut la Praga, unde și-a făcut și studiile universitare, obținând titlul de medic la Chales University School of Medicine și de doctor în medicină la Academia de Științe Cehoslovacă.
Primele cercetări ale dr. Stanislav Grof desfășurate la Institutul de Cercetări Psihiatrice din Praga au avut ca obiect folosirea clinică a substanțelor psihedelice. La acest institut a deținut funcția de cercetător principal în cadrul unui program de explorare sistematică a potențialului euristic și terapeutic al LSD-ului și al altor substanțe psihedelice.
În 1967 a fost invitat ca cercetător asociat la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, Maryland. La sfârșitul bursei de doi ani prevăzute în contract, a rămas în Statele Unite și și-a continuat cercetarea ca șef al Cercetării Psihiatrice la Centrul de Cercetări Psihiatrice din Maryland și ca asistent universitar la Catedra de Psihiatrie de la Clinica Henry Phipps a Universității Johns Hopkins.
În 1973, dr. Stanislav Grof a fost invitat la Institutul Esalen din Big Sur, California, unde a trăit până în anul 1987 ca bursier rezident. Și-a petrecut acest timp scriind mai multe cărți și articole, ținând seminarii și conferințe și dezvoltând împreună cu soția sa, Christina, respirația holotropică, o formă inovatoare de psihoterapie experiențială. A făcut parte, de asemenea, din Comitetul Tutorial al Institutului Esalen.
Dr. Stanislav Grof este fondatorul Asociației Transpersonale Internaționale (ITA), fiind actualul ei președinte. În această calitate, a organizat împreună cu Christina Grof importante conferințe internaționale în Statele Unite, fosta Cehoslovacie, India, Australia și Brazilia. În prezent locuiește în Mill Valley, California, scrie cărți, conduce seminarii de pregătire pentru profesioniști în domeniile respirației holotropice și ale psihologiei transpersonale (Grof Trans-personal Training) și ține conferințe și seminarii în toată lumea. Este, de asemenea, profesor de psihologie la California Institute of Integral Studies (CIIS) din San Francisco și la Pacifica Graduate School în Santa Barbara.

Alte cărți scrise de Stanislav Grof:

* Călătoria ultimă - dincolo de frontierele morții
* Când imposibilul devine posibil - Aventuri în realitățile neobișnuite

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 19:54

www.eomega.org/omega/faculty/v ...

Stanislav Grof is a psychiatrist with almost 50 years of experience in research of nonordinary states of consciousness. Stanislav Grof este un psihiatru cu aproape 50 de ani de experiență în cercetare de state nonordinary de conștiință. He has been the principal investigator in a psychedelic research program at the Psychiatric Research Institute in Prague, Czechoslovakia, chief of psychiatric research at the Maryland Psychiatric Research Center, assistant professor of psychiatry at Johns Hopkins University in Baltimore, Maryland, and scholar-in-residence at the Esalen Institute in Big Sur, California. El a fost cercetătorul principal într-un program de cercetare psihedelică, la Institutul de Cercetare psihice de la Praga, Cehoslovacia, șeful cercetării psihiatrice la psihice Maryland Centrul de Cercetare, profesor asistent de psihiatrie la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, Maryland, și a învățat-in - reședință, la Institutul Esalen din Big Sur, California. It was at Esalen that he codeveloped, with his wife Christina Grof, Holotropic Breathwork, a technique that includes deep, connected breathing, music, art, and trained facilitation with the goal wholeness, healing, and wisdom. A fost la Esalen că el codeveloped, împreună cu soția sa Christina Grof, Holotropic Breathwork, o tehnică care include profundă, respirație conectat, muzică, artă, precum și facilitarea instruit, cu scopul de întregire, vindecare, și înțelepciune.

Currently, Grof is professor of psychology at the California Institute of Integral Studies and Pacifica Graduate Institute in Santa Barbara, California, conducts professional training programs in Holotropic Breathwork and transpersonal psychology, and gives lectures and seminars worldwide. În prezent, Grof este profesor de psihologie la Institutul de Studii din California integrantă și Pacifica Institutul Universitar în Santa Barbara, California, desfășoară programe de formare profesională în Holotropic Breathwork și psihologia transpersonala, și oferă cursuri și seminarii la nivel mondial. He is one of the founders and chief theoreticians of transpersonal psychology and the founding president of the International Transpersonal Association. El este unul dintre fondatorii și teoreticieni-șef al psihologiei transpersonale si presedintele fondator al Asociației Internaționale Transpersonală.

Among his publications are more than 100 papers in professional journals and the books Realms of the Human Unconscious; The Human Encounter With Death (with Joan Halifax); LSD Psychotherapy; The Adventure of Self-Discovery; Beyond the Brain; Books of the Dead; The Holotropic Mind; The Cosmic Game; The Transpersonal Vision; The Consciousness Revolution (with Ervin Laszlo and Peter Russell); Psychology of the Future; Beyond Death ; and The Stormy Search for the Self (the last two with Christina Grof). Printre publicațiile sale sunt mai mult de 100 de lucrari in reviste de specialitate și a domeniilor de cărți de Inconstientul Omului; Encounter Omului cu deces (cu Joan Halifax); LSD psihoterapie; Adventure of Self-Discovery; Dincolo de creier; Books of the Dead; Holotropic Mintea; The Game cosmice; Viziunea transpersonal; Revoluția Constiinta (cu Ervin Laszlo și Peter Russell); Psihologie din viitor; dincolo de moarte, și furtunoasa pentru cautarea de sine (ultimele doua cu Christina Grof). He also edited the books Ancient Wisdom and Modern Science; Human Survival and Consciousness Evolution; and Spiritual Emergency (the last with Christina Grof). De asemenea, a editat cărți Ancient Wisdom și modernă Științei; omului de supraviețuire și Evolution conștiința; și spirituale de urgență (ultimele cu Christina Grof).

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 20:06

De la: florinpreda999, la data 2010-01-27 17:11:58
va inselati profund iubita mea doamna,acesti cretini nu merita nici macar dispret,dar intrucat ei singuri se baga in seama elucubrand aberatii si nu pot dormi linistiti in cretinismul si in lenea lor de gandire trebuie oleaca trasi de atentie,este pura intamplare ca sunt eu acela care incearca sa le lumineze creierele profund adormite si viciate,putea fii oricare altu'

Eu unul nu as putea sa subscriu acestei pozitii. Chiar daca exista oameni care au opinii contrare opiniilor mele si consider despre ei ca se bazeaza pe premize false.
Nu as putea sa ii injur fie si doar pentru motivul ca in categoria lor sunt inclusi parintii mei.
Pot sa incerc sa ii iau la misto daca imi reuseste si pot sa incerc sa arat unde cred eu ca gresesc in opiniile lor, dar ma straduiesc sa nu recurg la argumente ad hominem. Recunosc ca nu am reusit intotdeauna sa ma abtin , mai ales in discutiile cu implicatie directa in realitate si cu potentiale efecte negative asupra tuturor, precum discutia despre vaccinare. Asta mi se pare o completa iresponsabilitate si de aceea m-am enervat uneori si am mai scapat cateva epitete la adresa unora. Dupa aia ma gandesc ca probabil nu ar fi trebuit sa fac asta , ci sa incerc sa am rabdare sa ii lamuresc de ce cred eu ca ei se-nseala.
In orice caz , adresez o scuza oficiala celor care cred ca i-am atacat pe ei , si nu argumentele lor.
Asta nu inseamna ca nu voi continua sa atac argumentele , daca mi se par eronate.

Pe de alta parte , in afara motivatiei anterioare de a incerca sa nu injur pe cei cu opinii contrare, mai am una: imi rezerv o doza suficienta de neincredere in propriile mele idei si consider ca am nevoie de terti care sa mi le atace , astfel incat ideile sa isi poata dovedi viabilitatea , sau in caz contrar sa le schimb.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 20:11

De la: The_Mole, la data 2010-01-27 20:06:29
va inselati profund iubita mea doamna,acesti cretini nu merita nici macar dispret,dar intrucat ei singuri se baga in seama elucubrand aberatii si nu pot dormi linistiti in cretinismul si in lenea lor de gandire trebuie oleaca trasi de atentie,este pura intamplare ca sunt eu acela care incearca sa le lumineze creierele profund adormite si viciate,putea fii oricare altu'

Eu unul nu as putea sa subscriu acestei pozitii. Chiar daca exista oameni care au opinii contrare opiniilor mele si consider despre ei ca se bazeaza pe premize false.
Nu as putea sa ii injur fie si doar pentru motivul ca in categoria lor sunt inclusi parintii mei.
Pot sa incerc sa ii iau la misto daca imi reuseste si pot sa incerc sa arat unde cred eu ca gresesc in opiniile lor, dar ma straduiesc sa nu recurg la argumente ad hominem. Recunosc ca nu am reusit intotdeauna sa ma abtin , mai ales in discutiile cu implicatie directa in realitate si cu potentiale efecte negative asupra tuturor, precum discutia despre vaccinare. Asta mi se pare o completa iresponsabilitate si de aceea m-am enervat uneori si am mai scapat cateva epitete la adresa unora. Dupa aia ma gandesc ca probabil nu ar fi trebuit sa fac asta , ci sa incerc sa am rabdare sa ii lamuresc de ce cred eu ca ei se-nseala.

In orice caz , adresez o scuza oficiala celor care cred ca i-am atacat pe ei , si nu argumentele lor.
Asta nu inseamna ca nu voi continua sa atac argumentele , daca mi se par eronate.

Pe de alta parte , in afara motivatiei anterioare de a incerca sa nu injur pe cei cu opinii contrare, mai am una: imi rezerv o doza suficienta de neincredere in propriile mele idei si consider ca am nevoie de terti care sa mi le atace , astfel incat ideile sa isi poata dovedi viabilitatea , sau in caz contrar sa le schimb.

Subscriu!!!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 20:11

De la: The_Mole, la data 2010-01-27 20:06:29

scuze mole ca ti-am stricat jucaria,promit sa nu mai fac si primul cretin care apare ti-l las in intregime tie

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 20:13

Dincolo de ratiune. Nastere, moarte si transcendenta in psihoterapie

Cartea lui Stanislav Grof cuprinde doua abordari diferite ale psihoterapiei.

Pe de o parte, autorul face o recapitulare exhaustiva a principalelor teorii si principii din psihologia si psihiatria moderna insistând, pe buna dreptate, asupra ideilor formulate de cei mai importanti reprezentanti ai acestora: Freud, Jung, Adler etc. , iar, pe de alta parte, propune o schimbare de paradigma, accentuând rezultatele cercetarilor sale întreprinse cu ajutorul substantelor psihedelice.

Dincolo de ratiune se gasesc asa-numitele tarâmuri transpersonale, pe care chiar si omul de stiinta de azi nu poate si nu mai trebuie sa le ignore.

Conceptia newtonian-carteziana despre lume trebuie înlocuita cu o viziune noua, de natura spirituala, care sa reflecte pozitia omului ca element constitutiv al Universului, participant la existenta unor lumi fascinante, de unde îsi poate extrage cunoasterea si metodele potrivite de abordare a unor manifestari patologice.

Metodele lui Grof au dat rezultate, iar cercetarea sa poate reprezenta un punct de cotitura în evolutia psihoterapiei si a instrumentarului sau stiintific.

Carti scrise de acelasi autor:
Stanislav Grof - Calatoria ultima. Dincolo de frontierele mortii
Stanislav Grof - Dincolo de ratiune. Nastere, moarte si transcendenta in psihoterapie
Stanislav Grof - Cand imposibilul devine posibil

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 20:14

De la: Dorulet, la data 2010-01-27 13:36:45
De la: ioanna_dark, la data 2010-01-27 13:27:35
De la: Dorulet, la data 2010-01-27 13:20:35Ioana, deocamdată am vrut să vă dau definițiile pentru că am văzut că practic se confundă termenii...
Am vrut să puteți face deosebirea dintre una și cealaltă!
În moarte clinică...nu există electroencefalogramă plată...că de-aia există șansa să revină bolnavul la viață...că există încă activitate cerebrală...chiar dacă este foarte redusă...ea există!
Doar în comă există electroencefalogramă plată!

Când știu că am dreptate merg...până în pânzele albe!!!!!

O să văd dacă găsesc pe site-urile de medicină ceva...eu știu dintr-un tratat de medicină...de la cineva care a făcut SMURD...nu de pe net! Am dat copy-paste la link-ul de pe Wiki, pentru că am văzut că scrie același lucru cu ceea ce știam eu...
..este mai bine așa, că m-a lovit seriozitatea???

asta nu intelegeam eu...cum de mai exista activitate cerebrala din moment ce neuronii aia nu mai au oxigen (pentru ca nu mai exista respiratie...deci nu mai intra oxigen in corp...)....
iar tu spuneai ca oricum moartea clinica nu poate fi decat de maxim 5 minute in conditii normale si de vreo ora la cei care au stat sub apa pt ca au consumat mai putin oxigen (asta e in link-ul de pe wikipedia)
voiam acum un link medical din care sa vad ca nu eixsta cazuri de moarte clinica de mai mult de 5 minute....ca sa inteleg...

scuze..aseara m-am enervat pentru ca radeai mereu....iar eu voiam sa discutam serios....

Păi eu vorbesc serios și glumind...dar în fine...mie-mi place să îmbin utilul cu plăcutul!
well o să-ți explic să înțelegi cum funcționează...
există o rezervă de oxigen în corp care ține între 5 și 10 minute...de-aia logic, în momentul în care rezerva aia de oxigen se termină și organul afectat (cum ar fi inima sau plămânii)..nu începe să funcționeze din nou, prin procesul de ruscitare, atunci procesul este ireversibil și se instalează moartea.....definitiv!
Există totuși niște excepții de la regulă...la cei înnecați, când s-a reușit resuscitarea după mult mai mult timp...am înțeles că și după 40 de minute...dar nu cred că este important să m-apuc să-ți explic de ce!
Este chestie de logică...atât!

ma rog..asta e sfarsitul discutiei noastre...pentru ca eu ti-am spus ca exista cazuri de moarte clinica de ore in sir ...gasite de mine in carte....
acum am in fata ceea ce crezi tu si lucrurile scrise de un profesor universitar....
il cred pe ala...

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 20:18

De la: The_Mole, la data 2010-01-27 13:40:16
De la: ioanna_dark, la data 2010-01-27 12:14:07
da, the mole...ar fi absurd sa incerce cineva sa demonstreze ca nu exista sirene pe fundul marii, dar...in lipsa unei demonstratii ...e clar ca faptul ca tu crezi ca nu sunt e o chestiune de credinta........pur si simplu...asa crezi tu....(fara demonstratii)....
de asta si ateismul este o credinta...pentru ca nu se bazeaza si nu se va baza in veci pe o demonstratie clara.....
intelegi?
in continuare nu stiu de ce fel de dovezi ai nevoie ....

Draga Ioana , ma vad nevoit sa repet un mesaj pe care l-am mai scris cu cateva luni in urma in care ma adresasem acestor afirmatii, dar poate era la alt topic , deci e posibil sa nu il fi citit.

Asemuirea fortata pe care incearca credinciosii sa o faca intre ateism si credinta este la fel de logica cu a spune ca a fi sanatos e tot o boala.
Am mai spus in alta ocazie ca existenta cuvantului "ateism" in dictionar induce in eroare. In realitate acest cuvant nu ar trebui sa existe, deoarece reprezinta un nonsens. Cuvantul exista doar din cauza ca cei care cred sunt numerosi , si au nevoie de o eticheta referitoare la cei care nu cred.
In realitate oamenii sunt descrisi de ceea ce SUNT , nu de ceea ce NU SUNT.

Spre exemplu daca tu ai colectiona timbre , ai putea defini pe cei care nu fac asta drept "non-colectionari de timbre"? Crezi ca o asemenea definire a lor face sens?
Sau cineva care nu crede in astrologie - este logic a-l defini drept "non-astrologist"?

Pozitia de ateu nu se caracterizeaza printr-o credinta ci prin LIPSA ei. E o incercare extrem de fortata cea de a spune ca asta e tot o credinta. Pozitia mea de ateu nu iti indica absolut nimic despre lucrurile in care intradevar cred.
La nivel retoric eu pot sa vorbesc despre "non-bulisti" dar asta ar insemna oare ca tu ai o "credinta" (in sensul "i have faith" , nu in sensul "i don't think so..") in non-existenta zeului Bula? Ar fi logic dupa parerea ta sa spun ca pozitia ta de a nu crede in Bula este una de credinta?

Ar trebui sa te gandesti la asta cand afirmi ca e absurd sa incerce cineva sa demonstreze ca nu exista sirene. De ce consideri ca "ar fi absurd"? Tocmai de aia pozitia de a nu crede in existenta sirenelor NU este una de credinta.

Pe de alta parte , pozitia atee este la nivel filozofic de a spune ca nu exista motive rationale pe care sa le cunosc de a crede in divinitate. Asta nu insemna insa o pozitie dogmatica deoarece sunt gata sa renunt la ea imediat ce ar fi prezentate dovezi concrete despre existenta divinitatii.
Ma rog , nu stiu sa zic precis ce ar putea constitui dovezi concrete in acest sens. Carl Sagan spunea ca "extraordinary claims require extraordinary proofs"

Un prim pas ar fi sa vad ca un picior amputat ar putea creste miraculos la loc. Asta nu ar constitui dovada a existentei divinitatii tale preferate , dar macar ar putea constitui un indiciu al existentei supranaturalului.
Iti recomand sa arunci o privire pe site-ul :
whywontgodhealamputees.com/

the mole....mi-e teama ca nu intelegi...
asa ca iti scriu cu litere mari....
TU CREZI CA DUMNEZEU NU EXISTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
si la fel cred toti ateii.....
daca vrei singura necredinta este agnosticismul ...un agnostic va spune ....*nu cred nici ca exista nici ca nu exista....nu am nicio dovada nici intr-o parte nici in cealalta asa ca nu pot avea o parere*....asta e necredinta.....

daca nu ai inteles nici acum....dumnezeu cu mila !!!.....
multa sanatate....

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 20:21

De la: The_Mole, la data 2010-01-27 13:55:38
De la: Bi_anca, la data 2010-01-27 12:53:41
De la: symy1, la data 2010-01-27 11:55:05Dora sti foarte bine ca iti respect punctul tau de vedere...DAR sper sa vezi si tu ""luminita de la capatul drumului""....macar sa nu fie prea tarziu....NU pierzi NIMIC...CASTIGI.!!!!

Symy, Toma Necredinciosul nu l-a crezut pe Isus pana nu l-a vazut mergand pe apa.....
Dora n-o sa creada ca are ceva de castigat decat daca chiar ajunge sa vada lumina aia, dar ar trebui sa intre cel putin in coma, daca nu in moarte clinica.

Multumesc oricum ca citesti ce scriu si ma iei in serios, ca sa nu mai am impresia ca predic in pustiu

Toma Necredinciosul nu a crezut ca Isus a inviat pana cand nu i-a atins ranile. Asta era povestea.
Ceea ce ridica o problema interesanta pentru credinciosi:
Daca unul din discipoli , care chipurile l-a urmat vreme de 3 ani si a fost martor al diferitelor "minuni", nu a putut crede fara dovezi - de ce se cere oare unor oameni obisnuiti sa accepte povestea in baza "credintei" si fara dovezi?

pentru ca iisus a spus *fericiti cei ce nu au vazut si au crezut*

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 20:26

Cred că omiți un amănunt despre "profesorul ăla universitar"...faptul că nu este medic!

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 20:31

De la: _maressalul_, la data 2010-01-27 14:30:40Ioana :

De la: citat, la data fata data fara ora
1. Experienta "in afara trupului" :

Marturii :

„Ziua era foarte rece, totusi, pe cand eram in acea intunecime, tot ceea ce simteam era caldura si o stare de bine de nepovestit, pe care nu o mai traisem pana atunci … imi aduc aminte ca ma gandeam ca trebuie sa fiu mort”.

„Am inceput sa am simtamintele cele mai minunate. Nu eram in stare sa simt nimic altceva decat pace, stare de bine, usurare - doar liniste”.

„I-am vazut aducandu-ma din nou la viata. Era cu adevarat uimitor. Nu eram foarte sus; era ca si cum as fi fost pe un suport, dar nu eram deasupra acelora; doar peste ei. Am incercat sa le vorbesc, dar nimeni nu ma putea auzi, nimeni nu ma asculta”.

Este foarte clar de ce sunt experimetate acele senzatii de bine. Pt ca

1. Cu cat iti bate inima mai repede ... cau atat iti este mia rau. Daca bate prea rau .. "explodeaza". Si vice versa .. cu cat bate mai usor ... cu atat ti-e mai bine. Cand se opreste(nu e bine) ... dar nu mia simpti presiunea arteriala , pulsul ...receptorii sunt "invalizi" .. si deci NU AI CE RAU sa simti ... sau discomfort. Mi se pare absolut normal.

2. Intalnirea cu altii.

Marturie :

„Doctorul m-a parasit si a spus rudelor mele ca eram pe moarte … Mi-am dat seama ca toti acesti oameni se aflau acolo, mi se parea ca erau multi, plutind in jurul plafonului camerei. Toti acestia erau oameni pe care ii cunoscusem in decursul vietii, dar care trecusera in viata de dincolo inaintea mea. Am recunoscut-o pe bunica si pe o fata pe care o cunoscusem cand eram in scoala, si pe multe alte rude si prieteni … Aveam o stare de fericire si am simtit ca ei venisera sa ma ocroteasca sau sa ma calauzeasca”.

Cu toate ca minipovestioara miriase de DEPARTE a FACATURA ... o sa incerc totusi sa o analizez. Aici intervine o chestie care da religia peste cap. in biblie scrie ... ca va fi o judecata de apoi ... cand se VOR TREZII toti ... si vor vi judecati si repartizati .. iad, rai. Acum stau si eu si ma intreb ... astia care murisera inaintea asteia ...rudele ei... ar fi trebuit sa fie "NEREPARTIZATI"... "ADORMITI" ... asteptand trezirea pt judecata de apoi. In schimb astia sunt toti la "festin". Ce procarii... Pacat ca lumea credea asa ceva. Mai mult sunt convins sa daca citeste unul SLAB DE INGER aceasta marturisire si moare "clinic" si el .. cand se trezeste o zica ca l-a intlnit pe dumnezeu. Necunoscute sunt caile ... creierului.

3. „Fiinta de lumina” :

Marturii :

„Am auzit doctorii spunand ca eram mort, si aceasta s-a intamplat cand am inceput sa simt ca si cum ma rostogoleam, de fapt era un fel de plutire … Totul era negru, in afara de acel drum, care pornea de la mine, pe care vedeam aceasta lumina. Era o lumina foarte, foarte stralucitoare, dar nu era prea intinsa la inceput. Cu cat ma apropiam de ea, se intindea tot mai tare”.

Altcineva cand a murit, s-a simtit plutind „in aceasta lumina limpede, de cristal curat … Este o lumina aparte, cum nu se afla nicaieri pe pamant. De fapt, eu nu am vazut o persoana in aceasta lumina, si totusi lumina aceasta are o anumita insusire, cu siguranta ca are. Este o lumina a intelegerii desavarsite si a dragostei desavarsite”.

„Ma aflam in afara trupului, nu am nici un fel de indoiala despre lucrul acesta, pentru ca puteam sa-mi vad trupul pe masa salii de operatie. Sufletul meu era afara! Toate acestea m-au facut sa ma simt foarte rau la inceput, dar dupa aceea, a venit aceasta lumina foarte stralucitoare. La inceput parea ca este cam intunecata, dar apoi a fost ca un fascicul urias … Mai intai, cand a venit lumina, nu-mi dadeam seama ce se intampla, dar apoi m-a intrebat intr-un fel oarecare, daca eram pregatit pentru a muri”.

Ma fi-ar sa fie ... TOTI care au murit ... au vazut luminita ... spiritul ... calea catre dumnezeu. Da stau si eu si ma intreb ... TOTI din aia care au tercut prin moarte clinica ... erau as credinciosi sa ajunga la dumnezeu? NU CRED. Mai mult ... continui ideea de la punctul 2 si ma gandesc ca poate dumnezeu ii astepta sa-i bage la culcare... ca sa-i trezeasca la judecata de apoi. Dar nici asta nu cred ca atunci nu se mai explica intalnirile de la punctul 2 .

CONCLUZIE :

E rau ... sa nu-ti mearga mintea... sau poate nu ... ca la urma urmei NU CONTEAZA CE ESTI ... ci CUM TE SIMTI... totul fiind relativ la tine.
Partea cu moartea clinica ... si legatura cu dumnezeu e o mare BALARIE.

Ramane acum sa mai documentez ... de ce unii au rezistat un timp mai indelungat ... si in ce conditii...

www.almeea.com/experiente-in-moartea-clinica/[/quote]

am intrat pe site....si acolo doar este prezentata cartea despre care am vorbit eu....(se pare ca a fost printre primele carti care au abordat subiectul asta)...

spui ca oamenii se simteau bine pentru ca li se oprise inima...poi cum adica *se simteau* din moment ce creierul lor nu mai avea activitate....toate functiile vitale se oprisera....

nu..nu erau toti crestini...unii erau atei si dupa experintele in afara trupului s-au crestinat...

*Partea cu moartea clinica ... si legatura cu dumnezeu e o mare BALARIE.*

de ce?

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 20:33

De la: Dorulet, la data 2010-01-27 20:26:04 Cred că omiți un amănunt despre "profesorul ăla universitar"...faptul că nu este medic!

ba da...este....

uite inca odata titlurile lui.....

Raymond Moody este doctor în filosofie al Universității Virginia, doctor în psihologie al Colegiului West Georgia și doctor în medicină al Colegiului Medical din Georgia.

deci...doctor in medicina (printre altele).....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 20:39

De la: ioanna_dark, la data 2010-01-27 20:33:38
De la: Dorulet, la data 2010-01-27 20:26:04 Cred că omiți un amănunt despre "profesorul ăla universitar"...faptul că nu este medic!

ba da...este....

Raymond Moody este doctor în filosofie al Universității Virginia, doctor în psihologie al Colegiului West Georgia și doctor în medicină al Colegiului Medical din Georgia.

Ioana...n-ai decât să crezi ce vrei...eu cred sincer că omul ăla n-a făcut nici o operație într-un spital...Dacă a fost capabil să scrie că la moarte clinică se oprește activitatea creierului definitiv....și după câteva ore sau cum susținea altul p'aci după trei zile, revine..ca și cum nimic nu s-a întâmplat!
Și mie-mi plac filmele SF,....dar știu să fac diferența dintre real și SF!!!
Alții văd că nu...e prea greu!!! Preferă misticismele!!!

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 20:44

De la: Dorulet, la data 2010-01-27 20:39:55

ba da...este....

Ioana...n-ai decât să crezi ce vrei...eu cred sincer că omul ăla n-a făcut nici o operație într-un spital...Dacă a fost capabil să scrie că la moarte clinică se oprește activitatea creierului definitiv....și după câteva ore sau cum susținea altul p'aci după trei zile, revine..ca și cum nimic nu s-a întâmplat!

ok...eu am sa-l cred pe el....
si am sa recomand cartea oricui......

ma intreb, insa...de ce va ambitionati sa credeti ca nu exista minuni?

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 20:49

De la: ioanna_dark, la data 2010-01-27 20:18:40
daca vrei singura necredinta este agnosticismul ...un agnostic va spune ....*nu cred nici ca exista nici ca nu exista....nu am nicio dovada nici intr-o parte nici in cealalta asa ca nu pot avea o parere*....asta e necredinta.....

multa sanatate....

Ma bucur ca imi explici ce anume cred eu.
Din punct de vedere strict lingvistic ai dreptate , pozitia adoptata de mine este una agnostica.
Totusi in practica ea este una ateista, sau as merge chiar mai departe si as numi-o anti-teista dupa cum o defineste Christopher Hitchens.
Motivul pentru care nu numesc pozitia mea drept agnostica (asa cum intradevar este la nivelul strict al definitiilor) este ca aceasta ar genera confuzii din partea ta. Adica tu ai crede ca agnosticismul e o pozitie fix la jumate intre credinta si ateism , ceea ce e complet fals. Desi nu pot dovedi inexistenta divinitatii , asta nu inseamna ca probabilitatea e 50-50. Nicidecum.
Daca sugerezi asa ceva , atunci si zeul Bula e tot la 50-50.
In realitate pozitia mea de agnostic este undeva la 99.99% impotriva existentei divinitatii si 0.01% posibilitate sa ma insel. Asta daca vorbim de divinitate ca concept general. Daca vorbim de divinitate in mod particular , adica despre varianta crestina a divinitatii, atunci cifrele se schimba in 99,999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999% impotriva acelei divinitati particulare.

Pentru lamuriri suplimentare, un scurt film de 5 minute:

www.youtube.com/watch?v=2yr4gpuyC_4

Daca vrei lamuriri despre ce inseamna anti-teismul , spre deosebire de ateism, spune-mi

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 20:59

De la: The_Mole, la data 2010-01-27 20:49:35
De la: ioanna_dark, la data 2010-01-27 20:18:40

multa sanatate....

Ma bucur ca imi explici ce anume cred eu.
Din punct de vedere strict lingvistic ai dreptate , pozitia adoptata de mine este una agnostica.
Totusi in practica ea este una ateista, sau as merge chiar mai departe si as numi-o anti-teista dupa cum o defineste Christopher Hitchens.
Motivul pentru care nu numesc pozitia mea drept agnostica (asa cum intradevar este la nivelul strict al definitiilor) este ca aceasta ar genera confuzii din partea ta. Adica tu ai crede ca agnosticismul e o pozitie fix la jumate intre credinta si ateism , ceea ce e complet fals. Desi nu pot dovedi inexistenta divinitatii , asta nu inseamna ca probabilitatea e 50-50. Nicidecum.
Daca sugerezi asa ceva , atunci si zeul Bula e tot la 50-50.
In realitate pozitia mea de agnostic este undeva la 99.99% impotriva existentei divinitatii si 0.01% posibilitate sa ma insel. Asta daca vorbim de divinitate ca concept general. Daca vorbim de divinitate in mod particular , adica despre varianta crestina a divinitatii, atunci cifrele se schimba in 99,999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999% impotriva acelei divinitati particulare.

Pentru lamuriri suplimentare, un scurt film de 5 minute:

www.youtube.com/watch?v=2yr4gpuyC_4

Daca vrei lamuriri despre ce inseamna anti-teismul , spre deosebire de ateism, spune-mi

poi....ma gandesc ca anti-teisti pot fi si deistii sau panteistii de exemplu....nu trebuie neaparat sa fii ateu ca pentru a fii si antiteist....

si eu sunt antideista de exemplu ....sustin ca pozitia asta este gresita....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 21:00

De la: ioanna_dark, la data 2010-01-27 20:44:59

ba da...este....

""ma intreb, insa...de ce va ambitionati sa credeti ca nu exista minuni? """

Păi simplu, pentru că ele sunt sublime în teorie sau pe net...dar în realitate LIPSESC CU DESĂVÂRȘIRE !!!!!

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 21:04

De la: Dorulet, la data 2010-01-27 21:00:30
De la: ioanna_dark, la data 2010-01-27 20:44:59

ba da...este....

""ma intreb, insa...de ce va ambitionati sa credeti ca nu exista minuni? """

Păi simplu, pentru că ele sunt sublime în teorie sau pe net...dar în realitate LIPSESC CU DESĂVÂRȘIRE !!!!!

poi...asta intrebam...de ce va ambitionati sa credeti ca lipsesc cu desavarsire?

(si sa nu-mi raspunzi...pentru ca nu exista )

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 21:11

de ce să nu spun că "nu există"??? doar pentru că tu crezi în bazaconii???

Este imposibil Ioana....totul este împotriva a ceea ce spui tu: legile fizice din Univers, chimia, biologia....
Ce ți se pare ieșit din comun să dau credit acestora și nu ție, sau cuiva care scrie ceva demn de OTV????
Nu vezi cât de absurd este???

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 21:15

...1. licențiat filozofie,
...2. doctorand filozofie
...3. obține (MD-ul) de la uniersitatea publică situată-n Augusta (Georgia) (MCG)....amănunte, pe site-ul univesității.
...4. După obținerea MD-ului lucrează în calitate de psihiatru medico-legal (spital?...)...de maximă securitate (Georgia)....

în rest, literatură, teatru, cinematografie,interviuri, mică publicitate...parole, parole, parole...

controversatul...?..Raymond Moody..

și cu asta, basta !..doctor în medicină, da !...specializare ?..

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 21:18

Exact cum bănuiam...personaj de OTV...ahtiat după ceva faimă și bănuți! Nimic nou sub Soare!!!

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 21:20

De la: Dorulet, la data 2010-01-27 21:11:10 de ce să nu spun că "nu există"??? doar pentru că tu crezi în bazaconii???

Este imposibil Ioana....totul este împotriva a ceea ce spui tu: legile fizice din Univers, chimia, biologia....
Ce ți se pare ieșit din comun să dau credit acestora și nu ție, sau cuiva care scrie ceva demn de OTV????
Nu vezi cât de absurd este???

iti spuneam sa nu-mi raspunzi *nu exista* pentru ca daca raspundeai astfel eu te-as fi intrebat in continuare....*dar de ce nu exista?* la care tu ai fi *pentru ca lipsesc*...
deja te intrebasem *de ce nu exista ?* si mi-ai raspuns *pentru ca lipsesc* si aveam impresia ca la fel fel se va intampla in continuare...discutia va merge in acelasi sens....

pentru ca incalca *lex naturalia* e altceva...
si da....exact asta sunt minunile...momente in care s-a incalcat....
dar..tinand cont de faptul ca legile naturale au fost date de cel care a creat lumea eu cred sincer ca el le poate oricand modifica cum vrea....
acum....ca sa demonstrezi ca nu exista minuni va trebui sa demonstrezi ca nu exista un creator al lumii si ca totul a pornit *ex nihilo* si de la sine putere....ceea ce nu a reusit nimeni pana acum....
mai simplu e sa demonstram invers...sa cercetam daca au existat momente cand legile naturale s-au incalcat...si daca au existat atunci in mod clar exista si dumnezeu...
si da...au fost...indiferent ce ar crede ateii....
asta intrebam eu acum...de ce considerati ca nu au fost?

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 21:21

De la: Dorulet, la data 2010-01-27 21:18:47Exact cum bănuiam...personaj de OTV...ahtiat după ceva faimă și bănuți! Nimic nou sub Soare!!!

ma intreb..cati oameni cu doctorat au aparut pe la otv in ultimii 4 ani...?

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 21:22

ba da...este....

Uite , vezi ce se intampla daca nu iti cercetezi sursele?
"Life after life" - data publicarii 1975
Raymond Moody - conform biografiei sale , devine MD in 1976

Cu alte cuvinte , daca tu publici o carte despre chimie anorganica anu' asta , si iti iei licenta abia anu' viitor , crezi ca peste 35 de ani oamenii ar fi indreptatiti sa ia de bun ce ai scris despre subiect , INAINTE macar sa iti termini studiile , ce sa mai vorbim de practica in spital?

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 21:23

De la: mytcor, la data 2010-01-27 21:15:53

...1. licențiat filozofie,
...2. doctorand filozofie
...3. obține (MD-ul) de la uniersitatea publică situată-n Augusta (Georgia) (MCG)....amănunte, pe site-ul univesității.
...4. După obținerea MD-ului lucrează în calitate de psihiatru medico-legal (spital?...)...de maximă securitate (Georgia)....

în rest, literatură, teatru, cinematografie,interviuri, mică publicitate...parole, parole, parole...

controversatul...?..Raymond Moody..

și cu asta, basta !..doctor în medicină, da !...specializare ?..

nu cred ca inteleg ce vrei sa demonstrezi...a fost medic psihiatru...asa si?
asta inseamna ca nu stie cum functioneaza creierul?
mash ba.....bagator in seama aiurea....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 21:24

Pagini: << 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce a fost inainte de Dumnezeu, dar inainte de Big-Ban?
Mergi la: