back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?

Pagini: << 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 >> Sari la pagina:

DanubianKnight

746 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Iunie 2010, ora 21:48

Este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
rado_gabriel

64 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 6 Iunie 2010, ora 18:36

BOR? Un alt brat al caracatitei mafiote in care s-a transformat statul roman.

Raporteaza abuz de limbaj
Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 Iunie 2010, ora 09:31

Trebuie acordat cel mai mare respect bisericii ortodoxe si catolice romane si a preotilor ei ! Cine nu recunoaste biserica si credinta in Dumnezeu este un "orb " care degeaba vede ca tot orb e !>!!!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

720 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2010, ora 10:04

De la: Tycu, la data 2010-06-07 09:31:50 Trebuie acordat cel mai mare respect bisericii ortodoxe si catolice romane si a preotilor ei ! Cine nu recunoaste biserica si credinta in Dumnezeu este un "orb " care degeaba vede ca tot orb e !>!!!

Sa nu uiti de "prea"- sfintia sa Petru Corogeanu ....

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2010, ora 10:08

De la: Tycu, la data 2010-06-07 09:31:50 Trebuie acordat cel mai mare respect bisericii ortodoxe si catolice romane si a preotilor ei ! Cine nu recunoaste biserica si credinta in Dumnezeu este un "orb " care degeaba vede ca tot orb e !>!!!

Si de aici vine zicala ,,A nimerit orbul Braila'!'

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 7 Iunie 2010, ora 15:53

De la: 9am045616, la data 2010-06-07 10:08:27

Da, mai bine nimerea biserica !!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

720 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2010, ora 15:55

De la: Tycu, la data 2010-06-07 15:53:48
De la: 9am045616, la data 2010-06-07 10:08:27

Da, mai bine nimerea biserica !!

....cu pietrele Doamnei....

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 7 Iunie 2010, ora 16:12

De la: KARP0V, la data 2010-06-07 10:04:22

Sa nu uiti de "prea"- sfintia sa Petru Corogeanu ....

Am inteles domnu' Zorro !!!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

720 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2010, ora 23:14

Preotii fac greva generala ! Au cerut lui dumnezeu acordarea de zile libere ...suplimentare si ca in perioada concediului in Grecia sa nu le decedeze enoriasii ...pentru a nu pierde banii pe care acestia i-ar da pentru inmormantare...e de fapt o problema care tine de autonomia locala ! Dumnezeu nu a primit delegatia acestora...nici nu s-a aratat la fata si nu a aparut nici sfantul duh ...preotii sunt putin speriati ...multi cred ca i s-a intamplat ceva lui isus ....avand in vedere ca de aproape 2000 de ani nu a mai dat niciun semn de viata ! E posibil sa se fi departat de noi in spatiu ...avand in vedere viteza mare de expansiune a universului ...nu si-o fi dat sarmanul seama ca nu poate sa mai revina ....Dumnezeu cu mila ....

Isuse .....ia o . ...........

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 7 Iunie 2010, ora 23:20

Phiii....cred ca-ti trebuie vreo 2000 de euro pentru indulgente..ca de matanii si Ave Maria presupun ca n-ai timp

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

720 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2010, ora 23:29

De la: Ingrid, la data 2010-06-07 23:20:58 Phiii....cred ca-ti trebuie vreo 2000 de euro pentru indulgente..ca de matanii si Ave Maria presupun ca n-ai timp

Am relatii ...si la cat rau fac altii... locul meu acolo sus e asigurat ...Doar nu o sa stea dumnezeu o vesnicie ...singur cuc....o simti si el nevoia de socializare ...doar nu se pune la mintea mea ....are el alte chestii de rezolvat ...numai preotii cred ca dumnezeu e un mos decrepit ....cu barba si toiag ...ei ne mint si ne construiesc lacasuri de cult precum cele ale lui Moise sau Mithra....Nimic nou sub soare.....cu exceptia mea .....

QED

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2010, ora 06:26

Ati vazut vreodata in timp ce dormiti. Eu am vazut asa ceva la o persoana care dormea. cind rideam ridea si ea.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2010, ora 10:23

De la: KARP0V, la data 2010-06-07 23:14:08

Preotii fac greva generala ! Au cerut lui dumnezeu acordarea de zile libere ...suplimentare si ca in perioada concediului in Grecia sa nu le decedeze enoriasii ...pentru a nu pierde banii pe care acestia i-ar da pentru inmormantare...e de fapt o problema care tine de autonomia locala ! Dumnezeu nu a primit delegatia acestora...nici nu s-a aratat la fata si nu a aparut nici sfantul duh ...preotii sunt putin speriati ...multi cred ca i s-a intamplat ceva lui isus ....avand in vedere ca de aproape 2000 de ani nu a mai dat niciun semn de viata ! E posibil sa se fi departat de noi in spatiu ...avand in vedere viteza mare de expansiune a universului ...nu si-o fi dat sarmanul seama ca nu poate sa mai revina ....Dumnezeu cu mila ....

:

sml-confused0067: faci glume pe seama Domnului ? incearca si invata rugaciunea , invata sa te inchini , ca Dumnezeu ne tine pe toti , datorita Lui existi !!!!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2010, ora 10:31

De la: nastasemihail, la data 2010-06-08 06:26:03Ati vazut vreodata in timp ce dormiti. Eu am vazut asa ceva la o persoana care dormea. cind rideam ridea si ea.

Sa vedem in timp ce dormim ?- cum adica !!! Ai bre , matale esti sigur ca persoana aceea dormea ? sau poate radea de matale cu ochii inchisi !!!!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

3053 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2010, ora 10:55

De la: tutenes, la data 2010-06-05 10:35:24br />
Ei , asa mai vii de-acas ...
Sunt si eu exact de aceeasi parere- afara securistii si lichelele din Biserica Lui Hristos !

Tutenes, nu te bucura prematur...

Explica-mi si mie treaba cu platit de pomelnice, botezuri, nunti etc. FARA factura. Si nu vorbim de sume mici, sunt tarife evazioniste destul de mari. Mie mi s-a parut incredibil, ca sa o zic in forma blanda, ca la un botez unde am fost in momentul cand am intins banii sa mi se zica: ''Mai adaugati, nu e suficient.''
Hai, fac abstractie de faptul ca primesc salariu de la stat, salariu din impozite...atat de la credinciosi cat si de la atei. Nu mi se pare ok sa nu te autofinantezi ca orice cult religios din lumea asta, dar fie, treaca de la mine.
Ma uitam la o batranica care vroia sa faca o pomenire de 40 zile, dar nu avea bani...cat cerea preotul. Evident, bani fara factura.

rado_gabriel

64 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 8 Iunie 2010, ora 15:47

Adica, crede si nu cerceta (mai pe romaneste, crede orbeste), nu-i asa , Orbete?

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2010, ora 17:23

De la: rado_gabriel, la data 2010-06-08 15:47:10

Adica, crede si nu cerceta (mai pe romaneste, crede orbeste), nu-i asa , Orbete?

Exact , "nu cerceta" ca nu oricine e capabil sa inteleaga . !! mai sunt si

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2010, ora 17:30

De la: yxz, la data 2010-06-08 10:55:08
De la: tutenes, la data 2010-06-05 10:35:24br />
Ei , asa mai vii de-acas ...
Sunt si eu exact de aceeasi parere- afara securistii si lichelele din Biserica Lui Hristos !

Tutenes, nu te bucura prematur...

Explica-mi si mie treaba cu platit de pomelnice, botezuri, nunti etc. FARA factura. Si nu vorbim de sume mici, sunt tarife evazioniste destul de mari. Mie mi s-a parut incredibil, ca sa o zic in forma blanda, ca la un botez unde am fost in momentul cand am intins banii sa mi se zica: ''Mai adaugati, nu e suficient.''
Hai, fac abstractie de faptul ca primesc salariu de la stat, salariu din impozite...atat de la credinciosi cat si de la atei. Nu mi se pare ok sa nu te autofinantezi ca orice cult religios din lumea asta, dar fie, treaca de la mine.
Ma uitam la o batranica care vroia sa faca o pomenire de 40 zile, dar nu avea bani...cat cerea preotul. Evident, bani fara factura.

Ia recunoaste bre matale , ai venit vreo data cu bani de buna voie sa-i dai pentru biserica ?sigur nu, dar cand ai nevoie apelezi la ea , adica o inmormantare, un botez, o cununie, pai trebuiesc platite aceste servicii !!! De ce nu se da chitanta ? unii mai dau ; pentru ca nu e pret fix , e la intelegere !!!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

3053 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2010, ora 17:42

De la: Tycu, la data 2010-06-08 17:30:06

Ia recunoaste bre matale , ai venit vreo data cu bani de buna voie sa-i dai pentru biserica ?sigur nu, dar cand ai nevoie apelezi la ea , adica o inmormantare, un botez, o cununie, pai trebuiesc platite aceste servicii !!! De ce nu se da chitanta ? unii mai dau ; pentru ca nu e pret fix , e la intelegere !!!

Pai, ce facem: intelegere cu Domnul? Nu dai cat iti zic, ramai ne-inmormantata?? Ca am vazut si cazuri de astea...Iar eu stiam ca e pret fix, ala care e scris pe chitanta. Nu mi se pare normal sa dai chitanta pt. 100 lei, dar sa ceri 300 lei.
Domnu' Tycu, cine iubeste biserica sa vina si sa dea de bunavoie. Ca daca imi bagi mana in buzunar, mi se cam ia de slujitorii Domnului. Stau acasa la mine si imi mentin singura relatia cu Domnul, fara intermediari. Astfel de reactii la enoriasi provoaca aceste ''intelegeri''.

Fosta membra 9am.ro

720 mesaje
Postat pe: 8 Iunie 2010, ora 17:49

De la: Tycu, la data 2010-06-08 10:23:10

:

sml-confused0067: faci glume pe seama Domnului ? incearca si invata rugaciunea , invata sa te inchini , ca Dumnezeu ne tine pe toti , datorita Lui existi !!!!

Si eu care credeam ca exist datorita lui basescu si boc ...cel putin asa se intelege din ultimile scripturi scoase de acestia prin monitorul oficial....

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2010, ora 20:10

De la: yxz, la data 2010-06-08 17:42:57
De la: Tycu, la data 2010-06-08 17:30:06

Pai, ce facem: intelegere cu Domnul? Nu dai cat iti zic, ramai ne-inmormantata?? Ca am vazut si cazuri de astea...Iar eu stiam ca e pret fix, ala care e scris pe chitanta. Nu mi se pare normal sa dai chitanta pt. 100 lei, dar sa ceri 300 lei.
Domnu' Tycu, cine iubeste biserica sa vina si sa dea de bunavoie. Ca daca imi bagi mana in buzunar, mi se cam ia de slujitorii Domnului. Stau acasa la mine si imi mentin singura relatia cu Domnul, fara intermediari. Astfel de reactii la enoriasi provoaca aceste ''intelegeri''.

Eu nu cred ca ai vazut un mort neinmormantat !! Biserica nu obliga pe nimeni sa creada in Dumnezeu, dar numai orbii nu cred ca ei degeaba vad , daca nu-l vad pe Dumnezeu sunt orbi !! si nici nu baga mana in buzunarul nimanui , dar daca apelezi la ea si la Dumnezeu prin ea , trbuie sa platesti !!!!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 8 Iunie 2010, ora 20:12

De la: KARP0V, la data 2010-06-08 17:49:18
De la: Tycu, la data 2010-06-08 10:23:10

:

Si eu care credeam ca exist datorita lui basescu si boc ...cel putin asa se intelege din ultimile scripturi scoase de acestia prin monitorul oficial....

Ticu
Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2010, ora 04:29

De la: alehin, la data 2010-06-04 17:01:57
Yorik..iti doresc week-end placut !
....citeam ce scrii si ma gandeam ce minte,, organizata ,, ai cred ca trebuie sa fie formatie /deformatie profesionala cumva ( ..am si curiozitati de genul ...ce ocupatie ai ..ce varsta ...deh ..)
Eu ajung la aceleasi concluzii dar exprimarea mea este mai degraba plastica decat riguros logica...ca a ta ..
Cred ca oamenii pot fi comparati dpdv al credintei ( la modul infantil..) cu cei burlaci ( inca isi cauta/ asteapta perechea si cei care in graba unei stabilitati emotionale /sociale fac compromisuri / aliante cu orice partener care-i corespunde cat de cat .Nevoia de echilibru , de certitudine de mimetism social ii face pe multi sa aleaga ..CREDINTA intr-o religie sau alta ca un compromis convenabil .
Tine si de capacitatea individului pt ca cineva spunea ca ,, orice om tinde sa evolueze pana la limita incompetentei sale ,, adica pana-si atinge incompetenta .Chemarea aceea de care vorbeste Gabi tine cred de limita fiecaruia ....adica raspunsurile de care te multumesti..si care sigur nu tine de ratiune si nici de logica ..
Oamenii au doua cai mari de cunoastere care tin de perceptia umana : calea ratiunii si calea simtirii .
Simturile fizice -exterioare si cele interioare ( sa spunem filozofice/metafizice .
In nevoia lui de a avea un punct de sprijin omul clasifica ,numeroteaza ,masoara ,denumeste ,interpreteaza ..orice,,..informatie ,,venita pe una din aceste cai .Oamenii au nevoie de certitudini , de echilibru ..de raspunsuri ca sa poata merge inainte pe drumul asta al vietii ..ca animal inzestrat cu ratiune..Religia ofera unora raspunsuri si certitudini ..dar eu cred ca orice convingere ( rigida) este o frana importiva civilizarii/libertatii/ evolutiei ..
Totul (in perceptia umana oscileaza intre ratiune si simtire ..intre logica si sentiment ..nimic nu scapa neinterpretarii/trecerii prin cele doua,, filtre,,
Cineva spunea ca si ,, adevarul si frumusetea ..tin de ochiul care-l priveste ( si cum ,, ,,ochii,,reprezinta oglinda sufletului...)
Eu mi-i inchipui pe cei care cred intr-un Dumnezeu sau altul ca pe niste ...indragostiti ...esti prada simturilor nu le poti explica ( poate partial..) te lasi dus de ele ( sentimente/simturi ) pt ca-ti convine si place ....in fond prin iubirea pereche (daca-i intalnit-o ai sa intelegi..)simti ca ti-ai gasit perechea ...echilibrul ..esti fericit ..multumit ...
Ateii ., agnosticii cred ca nu si-au gasit perechea ..sunt inca burlaci ...( unii nu sunt ,, convinsi .,,.inca mai cauta ...)

Multumesc, a fost placut (ma refer la week endul trecut, nu la asta , dar intre timp n-am mai avut energie sa mai scriu)
Nu cred sa fie vorba de vreo formatie sau deformatie profesionala, ceea ce fac n-are nici cea mai mica legatura cu ceea ce scriu. Sunt "omu' de la tehnic" intr-o firma. Insa asta iarasi n-are legatura cu facultatea pe care am facut-o. Am doar curiozitati legate de anumite subiecte, in special legate de felul in care gandim (oamenii in general) si motivele pentru care o facem in felul in care o facem.
Chestia cu "orice om evolueaza intr-o ierarhie pana la limita propriei incompetente" e Principiul lui Peter.
en.wikipedia.org/wiki/Peter%27s_Principle
In facultate am facut un referat despre asta, pe care l-am incheiat cu: "PS- sunt multe obiectii pe care le-as face asupra ideiilor cuprinse in carte, insa avand in vedere faptul ca e 2 noaptea si ca-s obosit nu le voi face" . Nu cred ca profesoara a citit referatul pentru ca nu m-a intrebat nimic despre asta.

A doua remarca: frumusetea poate tine de ochiul care priveste, insa adevarul... as zice ca nu.
Ratiunea si Simtirea pot fi doua cai de raportare la realitate, cum pare sa sugereze Jane Austen, insa ele nu trebuie neaparat sa fie in conflict. Ele sunt uneori in conflict, totusi - dupa parerea mea - cel mai adesea acopera arii diferite.
Faptul ca pot sa rationez asupra sentimentelor pe care le am nu ma impiedica nicidecum sa am sentimente, intocmai dupa cum spuneam cu alta ocazie in analogia cu cofetarul care stie ce ingrediente cuprinde o prajitura dar asta nu il impiedica nicidecum sa savureze respectiva prajitura.
E drept ca nu prea am vazut cofetari care sa fie tristi daca prajitura nu le impartaseste sentimentele insa am doua posibile ipoteze pentru asta: 1. n-am vazut eu destui cofetari 2. orice analogie are limitele sale. Ramane de vazut care o fi valabila.

In al treilea rand - am o problema cu afirmatia "ateii nu si-au gasit inca perechea, sunt inca burlaci".
Asta presupune ca ar exista o pereche, lucru pe care nu e deloc greu de observat ca il contest, si - pe de alta parte presupune ca ateii sunt cumva imperfecti din acest motiv, sunt pesemne mai prejos decat cei "imperecheati".
Din motive lesne de inteles nu pot subscrie unei asemenea idei sugubete. Vreau sa asigur pe oricine ca sunt perfect multumit de starea de a fi "desperecheat" in aceasta priviinta, iar motivul pentru care imi exprim parerile despre acest subiect este ca poate reusesc sa mai "desperechez" si pe altii.
Da, sunt un spargator de casnicii! Insa strict in situatia cand mi se pare ca casnicia e cu un partener abuziv, megaloman si..... inexistent.

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2010, ora 04:57

De la: gabigabi, la data 2010-06-04 17:31:27
a murit ! sufletelul lui sper sa fi ajuns in raiul cateilor- ii spun catel, ptr. ca era un pechinez de talie mica- o bijuterie - inteligent si tandru ,dar mai presus de orice ,simpatic si jucaus, chit ca era batrin ! ... cuvintul Chemare poate fi interpretat in fel si chip si acum am sa spun ca, in conf. cu teoria reincarnarilor,in care chiar cred , sufletul lui va fi Chemat mai curind sau mai tirziu la intrupare ,caci urmatoarele lectii karmice sunt de a invata de a fi OM ! ptr. mine, CHEMAREA este de fapt ceea ce ii este sortit omului sa fie ! e Misiunea lui in viata asta ! este Rostul venirii pe Pamint ,ca implinire a destinului sau de Om ! .....sunt convinsa ca nu te multumesc spusele mele, asa ca ai DEX.ul.....eu vorbesc din acea cunoastere despre care tot vorbesc si care transcede orice poti invata la scoala sau din carti ! Weekend placut ! saluta Marea din partea mea....ma topesc de dragul ei....acolo, linga ea ,ma simt ca m-am intors Acasa,e elementul in care ma simt cel mai bine ! pe uscat ma simt ca Mica Sirena si cind nu voi mai fi, asta mi-e dorinta : ca cenusa sa-mi fie aruncata-n vint, de sus ,de pe faleza de la Forum- Costinesti !.....

Imi pare rau pentru catel. Totusi , cum spunea o gluma : viata e o boala mortala.
In priviinta reincarnarii , am mai spus si cu alta ocazie ca o consider o bazaconie. Nu exista vreun indiciu care sa justifice o asemenea credinta.
Totusi, lasand asta la o parte, intotdeauna mi s-a parut amuzant faptul ca cei care cred in reincarnare considera ca a fi OM reprezinta conditia suprema. S-ar putea ca bacteriile care traiesc in corpul tau sa considere altfel.
In priviinta chemariii eu cred ca menirea mea in viata asta era sa fiu gigolo. Cred ca mi-am ratat chemarea. Asa ca-s un simplu bufon.

PS - iar cand eu nu voi mai fi....
M-am gandit o vreme ca as vrea si eu sa-mi azvarle cineva cenusa pe undeva (la mare sau la munte). Pe urma m-am gandit ca mai bine sa fiu folositor la ceva, asa ca o sa donez toate organele care pot fi intrebuintate. Iar scheletul... daca cumva au nevoie de material de studiu la Facultatea de Medicina... de ce nu?
Sa se distreze studentii desenand mustati pe craniu, si poate se va gasi careva sa zica : "ia uite si la sarmanul Yorick ce mustati are!" Da' tot eu voi fi castigat , pentru ca generatii peste generatii de studente la Medicina imi vor acorda o atentie deosebita.

Fosta membra 9am.ro

3053 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2010, ora 10:39

De la: Tycu, la data 2010-06-08 20:10:28br />

Eu nu cred ca ai vazut un mort neinmormantat !! Biserica nu obliga pe nimeni sa creada in Dumnezeu, dar numai orbii nu cred ca ei degeaba vad , daca nu-l vad pe Dumnezeu sunt orbi !! si nici nu baga mana in buzunarul nimanui , dar daca apelezi la ea si la Dumnezeu prin ea , trbuie sa platesti !!!!

Da, nu am vazut, domnu' Tycu ca s-au imprumutat pana la urma...Eu asta nu inteleg: de ce nu se respecta chitantele care se dau? A ajuns preotul sa ceara spaga ca orice functionar?
Si de ce trebuie sa avem ditamai bisericile? Ca apoi ca ceara preotii bani pt. intretinerea lor? De ce vrea BOR sa construiasca o mega-catedrala? Mai ales ca nu are banii necesari...va face credit, pe care il va plati din donatiile drept-credinciosilor...cum vine asta? Te bazezi pe niste fantomatice donatii pt. a plati un credit?
Sa va povestesc scenariul care va avea loc: BOR nu va avea de unde sa dea bani (daca se bazeaza pe donatii), bancile vor face presiuni, BOR va face galagie ca se impiedica lucrarea Domnului, va fi an electoral (mereu e an electoral, nu?), iar guvernul care se va dori reales impreuna cu opozitia care se va dori si ea la putere se vor bate care e primul care decide ca banii trebuie platiti iute de la buget. Adica, banii tututror contribuabillilor...ce daca multi sunt atei?

Si iar ne batem joc de buget...mai bine cu banii aia faceam niste cantine, hraneam niste amarati...

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 14 Iunie 2010, ora 10:41

De la: yxz, la data 2010-06-14 10:39:17
De la: Tycu, la data 2010-06-08 20:10:28br />

Da, nu am vazut, domnu' Tycu ca s-au imprumutat pana la urma...Eu asta nu inteleg: de ce nu se respecta chitantele care se dau? A ajuns preotul sa ceara spaga ca orice functionar?
Si de ce trebuie sa avem ditamai bisericile? Ca apoi ca ceara preotii bani pt. intretinerea lor? De ce vrea BOR sa construiasca o mega-catedrala? Mai ales ca nu are banii necesari...va face credit, pe care il va plati din donatiile drept-credinciosilor...cum vine asta? Te bazezi pe niste fantomatice donatii pt. a plati un credit?
Sa va povestesc scenariul care va avea loc: BOR nu va avea de unde sa dea bani (daca se bazeaza pe donatii), bancile vor face presiuni, BOR va face galagie ca se impiedica lucrarea Domnului, va fi an electoral (mereu e an electoral, nu?), iar guvernul care se va dori reales impreuna cu opozitia care se va dori si ea la putere se vor bate care e primul care decide ca banii trebuie platiti iute de la buget. Adica, banii tututror contribuabillilor...ce daca multi sunt atei?

Si iar ne batem joc de buget...mai bine cu banii aia faceam niste cantine, hraneam niste amarati...

Si faceai armata obligatorie,nu de alta dar mai trebue sa mai si lucreze cineva in tatra asta !
Armata !

Fosta membra 9am.ro

3053 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2010, ora 10:44

616, nu vad legatura...

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 14 Iunie 2010, ora 10:46

De la: yxz, la data 2010-06-14 10:44:58616, nu vad legatura...

Nici eu

Fosta membra 9am.ro

3053 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2010, ora 10:54

Yorick, ai dreptate: a fi om nu reprezinta conditia suprema. Eventual, doar o alta conditie din sirul de conditii...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2010, ora 15:31

De la: Yorick, la data 2010-06-14 04:57:11
De la: gabigabi, la data 2010-06-04 17:31:27
a murit ! sufletelul lui sper sa fi ajuns in raiul cateilor- ii spun catel, ptr. ca era un pechinez de talie mica- o bijuterie - inteligent si tandru ,dar mai presus de orice ,simpatic si jucaus, chit ca era batrin ! ... cuvintul Chemare poate fi interpretat in fel si chip si acum am sa spun ca, in conf. cu teoria reincarnarilor,in care chiar cred , sufletul lui va fi Chemat mai curind sau mai tirziu la intrupare ,caci urmatoarele lectii karmice sunt de a invata de a fi OM ! ptr. mine, CHEMAREA este de fapt ceea ce ii este sortit omului sa fie ! e Misiunea lui in viata asta ! este Rostul venirii pe Pamint ,ca implinire a destinului sau de Om ! .....sunt convinsa ca nu te multumesc spusele mele, asa ca ai DEX.ul.....eu vorbesc din acea cunoastere despre care tot vorbesc si care transcede orice poti invata la scoala sau din carti ! Weekend placut ! saluta Marea din partea mea....ma topesc de dragul ei....acolo, linga ea ,ma simt ca m-am intors Acasa,e elementul in care ma simt cel mai bine ! pe uscat ma simt ca Mica Sirena si cind nu voi mai fi, asta mi-e dorinta : ca cenusa sa-mi fie aruncata-n vint, de sus ,de pe faleza de la Forum- Costinesti !.....

Imi pare rau pentru catel. Totusi , cum spunea o gluma : viata e o boala mortala.
In priviinta reincarnarii , am mai spus si cu alta ocazie ca o consider o bazaconie. Nu exista vreun indiciu care sa justifice o asemenea credinta.
Totusi, lasand asta la o parte, intotdeauna mi s-a parut amuzant faptul ca cei care cred in reincarnare considera ca a fi OM reprezinta conditia suprema. S-ar putea ca bacteriile care traiesc in corpul tau sa considere altfel.
In priviinta chemariii eu cred ca menirea mea in viata asta era sa fiu gigolo. Cred ca mi-am ratat chemarea. Asa ca-s un simplu bufon.

PS - iar cand eu nu voi mai fi....
M-am gandit o vreme ca as vrea si eu sa-mi azvarle cineva cenusa pe undeva (la mare sau la munte). Pe urma m-am gandit ca mai bine sa fiu folositor la ceva, asa ca o sa donez toate organele care pot fi intrebuintate. Iar scheletul... daca cumva au nevoie de material de studiu la Facultatea de Medicina... de ce nu?
Sa se distreze studentii desenand mustati pe craniu, si poate se va gasi careva sa zica : "ia uite si la sarmanul Yorick ce mustati are!" Da' tot eu voi fi castigat , pentru ca generatii peste generatii de studente la Medicina imi vor acorda o atentie deosebita.

ei,tu,yorick - desigur ca intelegind ce-i Viata, moartea devine complementaritatea sa si teama fata de ea dispare , ptr. mine nu exista ! cit despre reincarnare ,insasi cuvintul Incarnat ne spune situatia in care suntem : suntem Intrupati, yorick ! de unde se poate deduce ca trupul in care e inchis sufletul este doar un "echipament" imbracat doar ptr. coborirea in densitatea groasa a Terrei ,iar cind ne dam Duhul, echipamentul uzat se ingroapa, se arde sau, cum ai zis tu : se doneaza ! ei, aici apare o problema, din pct. meu de vedere : donind ,ramin legata de corpul si organele aferente si ruperea de lumea materiala nu se face, iar ca sa-i bintui pe studentii care-ti vor pune mustati, nu stiu daca de va distra atit de mult pe cit crezi acum....intr-o zi vei dori sa te odihnesti si ramasitele tale sa fie ingropate ca sa pui Cruce la tot !....OM ! AUM - sunetul Universului = OM ,cuvint sacru ptr. yoghini si nu numai ,de unde si ideea ca a ajunge ca MARELE OM UNIVERSAL este culmea idealului !
P.S . nu-mi spune despre secta aia, autonumita AUM ,care a produs acea tragedie cu gaz sarin, in metroul din Tokio ....lumea-i plina de extremisti si de dezaxati !

Pagini: << 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ce credeti despre Biserica Ortodoxa Romanasi preotii ei?
Mergi la: